Консултативен съвет по животновъдство в МЗХ

Днес от 13.00 часа в Министерство на земеделието и храните ще се проведе Консултативен съвет по животновъдство, съобщиха от МЗХ.

Валутни курсове на БНБ за 12 ноември 2013 година

Валутни курсове на БНБ за 12 ноември 2013 година

Британските спецслужби са шпионирали масово чрез LinkedIn

Британските специални служби са използвали фалшиви копия на страници от мрежата за бизнес контакти LinkedIn, като по този начин са шпионирали избрани от тях лица.

Това разкрива изданието “Шпигел”, което продължава да публикува информация, предоставена от бившия служител на американската Агенция за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън. Центърът за правителствена връзка (Government Communications Headquarters, GCHQ) на Великобритания е ползвал и метод с името Quantum Insert, за да шпионира служители на европейските мобилни оператори, пише standartnews.com.

Службата се е фокусирала и прихванала доставчиците на услуги за операторите, отговарящи например за изчисляването и фактурирането на таксите за роуминг. Под прицел са били и страните членки на ОПЕК – Организацията на страните износителки на петрол. Още през 2010 г. шпионски софтуер е бил инсталиран на компютрите на поне деветима служители на ОПЕК. GCHQ заедно с АНС шпионирала организацията чак до “сферата на дейност на генералния секретар на ОПЕК”./КРОСС/

 

 

И Харманли на протест срещу бежанците

Бежанци. Снимка: Сергей Антонов

И Харманли излиза днес на протест срещу настаняването на бежанци в града.

Хората се организират през група “Срещу Сирия” във Facebook.

Жителите на Харманли заплашиха с протести още преди месец, когато в местните казарми бяха настанени нелегални емигранти. 

Призивът е в 15 ч. хората да се съберат в близост до бежанския лагер и да блокират магистралата пред него за близо час.

Организаторите не са искали разрешение от общината, нито от полицията за протеста.

Статията "И Харманли на протест срещу бежанците" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Меси вън с пета травма за 7 месеца

Лионел Меси пострада с пета контузия за последните 7 месеца и ще отсъства до края на годината. Геният от “Барселона” напусна в 21-вата минута терена в мача с “Бетис” - 4:1 навън.
Новият проблем вече поставя под сериозен въпрос фаворизирането на аржентинеца за “Златната топка”. Букмейкърите масово дават най-ниски коефициенти за Лео пред Франк Рибер Лионел Меси пострада с пета контузия за последните 7 месеца и ще отсъства до края на годината. Геният от “Барселона” напусна в 21-вата минута терена в мача с “Бетис” - 4:1 навън. Новият проблем вече поставя под сериозен въпрос фаворизирането на аржентинеца за “Златната топка”. Букмейкърите масово дават най-ниски коефициенти за Лео пред Франк Рибер

Религиозен календар за 12 ноември

Св. Йоан Милостиви, патр. Александрийски.
 Преп. Нил Постник.
 Преп. Нил Мироточиви, Атонски
Св. Йоан Милостиви през целия си живот бил милосърден и щедър, прощавал обидите и никого не осъждал. Ревностно изпълнявал задълженията си като патриарх в Александрия, защитавал вярата, помагал на бедните, утешавал всички. И другите подбуждал към милосърд Св. Йоан Милостиви, патр. Александрийски. Преп. Нил Постник. Преп. Нил Мироточиви, Атонски Св. Йоан Милостиви през целия си живот бил милосърден и щедър, прощавал обидите и никого не осъждал. Ревностно изпълнявал задълженията си като патриарх в Александрия, защитавал вярата, помагал на бедните, утешавал всички. И другите подбуждал към милосърд

Феноменален Джокович срази Надал

Сърбинът спечели "Мастърс"-а в Лондон

    


Петролът поскъпна до 95,14 долара за барел

Цените на петрола на международните пазари се повишиха на фона на позитивните съобщения за резултатите от преговорите в Женева по ядрената програма на Иран.

Сблъсъци при шествие на националистите във Варшава

Протестът във Варшава, Снимка: Reuters

Протестно шествие на националистите във Варшава прерасна в сблъсъци в понеделник вечер, съобщи Reuters.

Демонстрацията се организира ежегодно по случай Деня на независимостта. На шествието се събраха няколко хиляди десни националисти. В близост до тях се бяха събрали няколко стотин представители на левите радикали.

Протестът започна мирно, но впоследствие от редиците на националистите се отделиха групи футболни фенове с качулки. Те се вляха в редиците на съседния протест и започнаха да блъскат и провокират левите радикали.

Властите се намесиха, за да разтърват протестиращите, но полицаите бяха замеряни с бомбички и камъни от футболните фенове.

Част от националистите стигнаха до Руското посолство и започнаха да замерят сградата с бутилки и камъни.

За да разпръсне демонстрантите, полицията е използвала гумени куршуми. Няколко десетки протестиращи са арестувани, а според данни на полицията двама служители са били ранени.

Статията "Сблъсъци при шествие на националистите във Варшава" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Житие на свети Йоан Милостиви, партиарх Александрийски

Свети Иоан се родил на остров Кипър и бил син на княз Епифаний . Той бил възпитан в благочестие и страх Божий, който за него бил начало на премъдростта. Когато достигнал пълнолетие, по волята на родителите си встъпил в брак и имал деца. Но скоро се лишил от децата, а после и от жена си, защото Бог благоизволил Иоан да се освободи от служението на плътта и да се посвети на духовния живот. Свободен от брачния живот, той благодарил на Бога и оттогава, вече без всякакви препятствия, усърдно започнал да служи на Господа, като се упражнявал в честа молитва и всички богоугодни дела. Той бил особено милосърден и милостив към всички, които понасяли теготите на нищетата. Заради тези добродетели Бог го прославил сред хората и не само сред равните, но и пред царя, който го почитал и прославял. След из...

Втори ден тотална окупация на СУ

Младежи от Пловдив излизат на протест пред парламента

    


В Пакистан убиха лидер на групировката "Хакани"

Насирудин Хакани, син на основателя на организацията

На 12 ноември е родена Антоанета Маскръчка

Днес рожден ден има кореспондентката ни в Благоевград Антоанета Маскръчка. Не е лесно да научаваш първи всички новини в целия регион, но Антоанета има нюх за тези неща. Заради това, а също и за лекото  перо тя е ценен професионалист. 
Да си жива и здрава, Тони! 




























Днес рожден ден има кореспондентката ни в Благоевград Антоанета Маскръчка. Не е лесно да научаваш първи всички новини в целия регион, но Антоанета има нюх за тези неща. Заради това, а също и за лекото перо тя е ценен професионалист. Да си жива и здрава, Тони!

Емигрантите у нас - вече над 8000

Броят им по света надхвърля 214 милиона, отчита СЗО

    


Студенти окупират парламента до оставка

На кафе пред парламента. Снимка: Сергей Антонов

Студенти от Пловдив пристигат в София, за да окупират Народното събрание, докато правителството на Пламен Орешарски не подаде оставка.

В понеделник ранобудните студенти от града под тепетата обявиха, че се отправят към София, а в окупираната в Пловдивския университет аудитория ще останат само няколко колеги, които да поддържат блокадата на залата.

Окупацията е обявена за 10.30 ч. – половин час след началото на работния ден за депутатите.

Младежите призовават всички български граждани да се включат в инициативата им.

Вчера окупацията в Ректората на СУ премина в нова фаза, след като студентите обявиха пълна блокада над сградата. Входовете бяха затворени с вериги и катинари, а в Ректората не бе допускана дори администрацията.

Статията "Студенти окупират парламента до оставка" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Сръбски наркобос ще строи коридор №10

Компания, собственост на балканския наркобос Дарко Шарич, строи коридор номер 10, пише сръбският вестник Компания, собственост на балканския наркобос Дарко Шарич, строи коридор номер 10, пише сръбският вестник "Блиц". Според изданието наркобосът е обвинен, че е снабдявал Западна Европа с кокаин години наред. Фирмата му ще получи част от работата по строителството на коридора и е ангажирана и за ремонт на част от пътищата в Сърбия.

Облачно, но топло остава времето

Днес над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, в Дунавската равнина и мъгли. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Горнотракийската низина и Югоизточна България. На места, главно в Западна България, ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от изток-североизток – до умерен. Максимални температури между 15 и 20°, в Дунавската равнина 13 - 15°. В София 15°.Минимални температури между 7 и 12°, в София 9 - 10°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Христо Христов, дежурен синоптик. Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна по северното крайбрежие. Вятърът ще е от изток-североизток до умерен. Максимални температури между 14 и 16°...

Трима са номинирани за общински координатор на ГЕРБ Димитровград

Три номинации за общински координатор на ПП ГЕРБ Димитровград излъчи делегатско събрание на партията. Предложени за поста са Иво Димов, Владимир Митрушев и Кирчо Кирев.

Събранието номинира и нови членове на общинското ръководство- Николай Колев, Марин Маринов, Валентина Костова и Валентин Христов и Боян Боянов. 116 делегати участваха в събранието.

Номинациите ще бъдат разгледани от изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, която ще определи кой ще бъде общински координатор на партията в Димитровград и новите членове в общинското ръководство.

Хасково Новини

 

Търсят сметки на Бисеров в 4 държави

ДПС си избира зам.-шеф след Нова година

    


Бюджет 2014 влиза за разглеждане, ако се събере кворум

Народно събрание, пленарна зала Снимка: БГНЕС

Парламентът ще заседава извънредно във вторник, а една от точките за заседанието е първо четене на Бюджет 2014.

Първа точка от програмата на депутатите е изборът на нов зам.-председател на Народното събрание, след като на 3 ноември стана ясно, че Христо Бисеров се оттегля от поста и замразява членството си в ДПС. Следваща точка е попълването на състава на Комисията по правни въпроси, която Бисеров оглавяваше.

По план в извънредния работен ден депутатите трябва да обсъдят на първо четене проекта за Бюджета догодина, чието разглеждане по традиция преминава с много дебати.

Основният въпрос обаче е дали парламентът ще събере достатъчен кворум, за да започне пленарното заседание.

През уикенда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че депутатите му няма да се регистрират, докато ДПС не обяснят напускането на Христо Бисеров. ГЕРБ имат 97 депутати и по принцип управляващото мнозинство би могло да събере 121 депутати, за да започне заседанието.

Статията "Бюджет 2014 влиза за разглеждане, ако се събере кворум" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Плажовете под наем - до 1 година

Морските плажове, към които няма интерес от концесионери, ще могат да се отдават под наем само за срок до 1 година, заяви регионалният министър Десислава Терзиева вчера. Това значително скъсява срока на договорите в сравнение с досегашната практика. Тя беше договорите за наем на морски плажове да се подписват за срок от 10 години. Морските плажове, към които няма интерес от концесионери, ще могат да се отдават под наем само за срок до 1 година, заяви регионалният министър Десислава Терзиева вчера. Това значително скъсява срока на договорите в сравнение с досегашната практика. Тя беше договорите за наем на морски плажове да се подписват за срок от 10 години.

Магдалена Нойнер разкри, че чака бебе

Обявената наскоро за най-секси спортистка на Германия в анкета на сп. Обявената наскоро за най-секси спортистка на Германия в анкета на сп. "Плейбой" Магдалена Нойнер разкри, че е бременна. Детето от нейния приятел Йозеф Холцер трябва да се роди през пролетта. Бившата биатлонистка се познава с бащата от детската градина. Нойнер, която има 2 олимпийски и 12 световни титли, прекрати миналата година

Тропическата буря "Зорайда" се насочва към Филипините

Тропическата буря "Зорайда" се намира на 160 км. от град Давао в южната част на Филипините и се движи на северозапад съ скорост 30 км/ч. Предполага се, че тя ще повтори маршрута на тайфуна "Йоланда" /по международните класификации "Хаян"/, пишат филипински медии.

Екшън по тъмно с "Ботев"

В екшън по тъмно бесни ултраси на “Ботев” атакуваха футболистите при завръщането след изненадващото 0:1 с “Любимец”. 
Автобусът се появил към 19 ч под тепетата, а треньорският екип слязъл пред хотел “Империал”, където има стаи. Отборът и останалите служители продължили към клубния стадион. Успоредно по телефона обаче “канарчетата” получили предупр В екшън по тъмно бесни ултраси на “Ботев” атакуваха футболистите при завръщането след изненадващото 0:1 с “Любимец”. Автобусът се появил към 19 ч под тепетата, а треньорският екип слязъл пред хотел “Империал”, където има стаи. Отборът и останалите служители продължили към клубния стадион. Успоредно по телефона обаче “канарчетата” получили предупр

Канада и Великобритания изпращат помощ за Филипините

Канада изпраща отряд военнослужещи на Филипините за оказване на помощ на пострадалите от разрушителния тайфун "Хаян", съобщи канадският министър на външните работи Джон Беърд.

Бруталните сръбски турбофолк метъли “Перо Деформеро” идват

Бруталните сръбски турбофолк метъли “Перо Деформеро” идват, за да представят новия си албум, догодина на 5 април. Известни са у нас заради уникалното съчетание от сръбски турбофолк и прогресив метъл. Начело на бандата е култовият вокал Горан Бишевац, чийто сценичен образ е пропит с хумор и самоирония. 





Бруталните сръбски турбофолк метъли “Перо Деформеро” идват, за да представят новия си албум, догодина на 5 април. Известни са у нас заради уникалното съчетание от сръбски турбофолк и прогресив метъл. Начело на бандата е култовият вокал Горан Бишевац, чийто сценичен образ е пропит с хумор и самоирония.

На 12 ноември са родени

Добромир Жечев, бивш футболист и треньор
Ирини Жамбонас, актриса
Стефан Танев, депутат























































































































Добромир Жечев, бивш футболист и треньор Ирини Жамбонас, актриса Стефан Танев, депутат

Японски шпионски спътник пада в Тихия океан

Очаква се японският спътник IGS-03 днес да достигне плътните слоеве на атмосферата, като по-късно отломки от него паднат в Тихия океан, съобщава РИА Новости.

Фирми пестят поне 14 млн. лв. от данък печалба

Между 14 и 18 млн. лв. годишно пестят фирмите през последните години заради преотстъпването на данък печалба в общини с висока безработица, обяви вчера зам.-министърът на финансите Людмила Петкова. В момента налогът е 0%, ако се ползва при инвестиции в общини, където безработицата е над 35% от средната за страната. Между 14 и 18 млн. лв. годишно пестят фирмите през последните години заради преотстъпването на данък печалба в общини с висока безработица, обяви вчера зам.-министърът на финансите Людмила Петкова. В момента налогът е 0%, ако се ползва при инвестиции в общини, където безработицата е над 35% от средната за страната.

Писма на любовници на Джон Кенеди на търг

Колекция от писма на стажантки в Белия дом до Джон Кенеди са сред предметите, обявени на търг по случай 50 години от убийството на президента. Твърди се, че Кенеди е имал любовни романи с момичетата Присила Уеър, Джил Коуен и Марион Бърдсли, чиито кодови имена в писмата са Фидъл, Фадъл и Мими.            
Колекция от писма на стажантки в Белия дом до Джон Кенеди са сред предметите, обявени на търг по случай 50 години от убийството на президента. Твърди се, че Кенеди е имал любовни романи с момичетата Присила Уеър, Джил Коуен и Марион Бърдсли, чиито кодови имена в писмата са Фидъл, Фадъл и Мими.

Студентските съвети предлагат отворени дискусии вместо окупация

НПСС признава на колегите си правото но гражданска активност

Президентска охрана контрабандира дрога

В Либерия започна разследване срещу началника на охраната на президента на страната и негови подчинени, заподозрени в контрабанда на наркотици от съседна Сиера Леоне.

Показаха операция на живо в 3D формат

Обучение в 3D формат въвежда плевенският Медицински университет за студенти и специализанти. За първи път в България демонстрация на хирургия на живо в 3D формат бе извършена в петък в Плевен в рамките на национална конференция по минималноинвазивна гинекологична хирургия. В аудитория на телекомуникационния ендоскопски център се предаваше в реално Обучение в 3D формат въвежда плевенският Медицински университет за студенти и специализанти. За първи път в България демонстрация на хирургия на живо в 3D формат бе извършена в петък в Плевен в рамките на национална конференция по минималноинвазивна гинекологична хирургия. В аудитория на телекомуникационния ендоскопски център се предаваше в реално

Американски полицай обвинен за отвличания в Мексико

Бивш американски военен и полицай е обвинен, че е ръководил в Мексико банда похитители, действаща в северната част на страната, съобщи представител на местните власти.

Търсят подпалвачи на 4 коли

Четири коли горяха в Бургас в нощта срещу понеделник. Два от автомобилите били подпалени, а другите два пострадали, защото били паркирани наблизо. Собственикът на запаления в кв. “Банево” “Опел Астра” видял навреме пожара и сам го угасил с кофи вода. Така обгорял само задният десен калник на колата. БМВ Серия 7, което лумнало в комплекс... Четири коли горяха в Бургас в нощта срещу понеделник. Два от автомобилите били подпалени, а другите два пострадали, защото били паркирани наблизо. Собственикът на запаления в кв. “Банево” “Опел Астра” видял навреме пожара и сам го угасил с кофи вода. Така обгорял само задният десен калник на колата. БМВ Серия 7, което лумнало в комплекс...

Можем да слушаме биографията на Васко Василев на телефона

Българска софтуерна компания създаде мобилно приложение за живота на Васко Василев – Vasko@40. То представлява обогатена версия на биографията му, в която може да се чуят гласът му, негови изпълнения и разказани случки от живота му. 





































Българска софтуерна компания създаде мобилно приложение за живота на Васко Василев – Vasko@40. То представлява обогатена версия на биографията му, в която може да се чуят гласът му, негови изпълнения и разказани случки от живота му.

ООН: Разрушенията ,предизвикани от тайфуна „Хаян” са безпрецедентни

САЩ изпратиха самолетоносач, който ще подпомогне спасителната операция. Русия изпраща два самолета Ил-76 с подвижна болница, лекари, спасители и психолози на борда..

Продължава ваканцията на музикалното училище в Плевен

Учениците от националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” в Плевен, които са във ваканция от седмица заради неприключилия ремонт на сградата, ще почиват още десет дни. Тъй като голяма част от кабинетите, както и библиотеката вече са готови, в тези дни учителите подреждат книги и пособия в очакване на възпитаниците си.
Ремонтът започна Учениците от националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” в Плевен, които са във ваканция от седмица заради неприключилия ремонт на сградата, ще почиват още десет дни. Тъй като голяма част от кабинетите, както и библиотеката вече са готови, в тези дни учителите подреждат книги и пособия в очакване на възпитаниците си. Ремонтът започна

МВФ препоръчва на Техеран да се бори с инфлацията

Иранските власти трябва да предприемат стъпки по преодоляването на високата инфлация и възстановяване на икономическия ръст в страната.

Земетресение в Индия, 3.3 по Рихтер

Две слаби земетресения са били усетени в индийската столица Ню Делхи, съобщава АФП.

Доклад: 38 жертви на напалм в училище в Сирия

Сирийските въздушни сили са убили през август десетки деца в училище край град Алепо с наподобяваща напалм бомба, твърди доклад на правозащитната организация Сирийските въздушни сили са убили през август десетки деца в училище край град Алепо с наподобяваща напалм бомба, твърди доклад на правозащитната организация "Хюман райтс уоч". При нападението загинали най-малко 38 души, сред които и много деца. Това е една от 56-те атаки, извършени от въздушните сили на президента Башар Асад между ноември

САЩ пращат самолетоносач на Филипините

Пентагонът е разпоредил изпращането на американския самолетоносач "Джордж Вашингтон", както и други кораби от флота на САЩ на Филипините, за да оказват помощ на пострадалите от разрушителния ураган "Хаян", наречен още "Йоланда".

Още се търсят спасители за доброволни отряди

Четири доброволчески отряда са сформирани във Великотърновска област. Те са в старата столица, Горна Оряховица, Лясковец и Стражица,където са се включили общо 63 спасители. В процес на създаване и регистрация са отрядите в Свищов, Полски Тръмбеш и Сухиндол. 
От администрацията на областната управа уточниха, че от създадените отряди по стандартите Четири доброволчески отряда са сформирани във Великотърновска област. Те са в старата столица, Горна Оряховица, Лясковец и Стражица,където са се включили общо 63 спасители. В процес на създаване и регистрация са отрядите в Свищов, Полски Тръмбеш и Сухиндол. От администрацията на областната управа уточниха, че от създадените отряди по стандартите

Полската полиция разгони нац4ионалисти със сълзотворен газ

Демонстранти са запалили полицейска будка при руското посолството

Пророчицата Данка Радкова: Виждам над 6 по Рихтер в Перник през август 2014г.

 Феноменалната пророчица Данка Радкова, която от години гадае безплатно за читателите на вестник "Ретро", направи прогноза за новата 2014-а специално за читателите на информационна агенция Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване