Славия излъга Локо София в края

Единственото попадение в мача заби Галин Иванов в 89-ата минута

    

Не е сигурно, че субсидиите за земеделие са правилно използвани от страните, показва одит


Европейската комисия и страните членки на Европейския съюз не са положили достатъчно усилия, за да докажат, че бюджетът от 100 млрд. евро за развитие на селските райони е правилно изразходван, сочи заключение на Европейската сметна палата (ЕСП), цитирана от БТА.

Според доклад на одитната институция, публикуван днес, действащите механизми за наблюдение и оценка не са успели да осигурят навреме необходимата за изготвяне на решенията информация за
най-ефективните мерки за...

Домати с бром на пазара в Пловдив!

Опасни домати с наднормено количество бром е бълвала оранжерията на територията на ТЕЦ “Север”.

Мотоциклетист отне предимство, откараха го в болница в тежко състояние

Мотоциклетист пострада при пътнотранспортно произшествие на колелото на Панаира, тази сутрин, предаде Фокус. Инцидентът е станал около 9.15 часа. Движението в района на пътното произшествие не е спирано. 

Причината за катастрофата е отнемане на предимство, съобщиха от ОД на МВР – Пловдив. На кръстовището на бул. „Цар Борис Трети Обединител” и Мотоциклетист пострада при пътнотранспортно произшествие на колелото на Панаира, тази сутрин, предаде Фокус. Инцидентът е станал около 9.15 часа. Движението в района на пътното произшествие не е спирано. Причината за катастрофата е отнемане на предимство, съобщиха от ОД на МВР – Пловдив. На кръстовището на бул. „Цар Борис Трети Обединител” и

Варшавската конференция за климата - безрезултатна

Надеждите остават за Франция, която ще бъде домакин на конференцията през 2015 г.

Първанова: Правителството ще си отиде заради липсата на доверие

/КРОСС/ Политическата обстановка в страната е динамична. Стана модерно вместо да се водят диалози, да се протестира. Тези протести са основателни, но намерението на управляващите е да виждат обществените нагласи и така по-лесно да решават кои от претенциите могат да удовлетворят и кои не. Това заяви председателят на НДСВ Антония Първанова на пресконференция на движението, на която бе представена политическата платформа. "Поради тази динамична политическа обстановка, негативният ефект ще бъде дългосрочен. Затова и решихме да направим платформата "Национално единство за обществена справедливост", с която да върнем конструктивния диалог на българското общество и да предложим идея за решаване на редица проблеми", допълни Първанова. Според Първанова в платформата "Национално единство за обществена справедливост" се говори за единство и справедливост - неща, които напоследък отсъстват в българското общество. "Отсъствието на обществена справедливост води до невъзможност за развитието на демократичния процес и липсата на диалог, а те водят до напрежение от своя страна", подчерта Първанова и напомни, че това е много опасен процес. Председателят на НДСВ прогнозира, че това правителство ще си отиде, защото не може да възстанови обществото доверие. От НДСВ призоваха за избори 2 в 1, а с представената платформа се обърнаха към всички отговорни политически сили да се присъединят към нея

Варшаваската конференция за климата - безрезултатна

Надеждите остават за Франция, която ще бъде домакин на конференцията през 2015 г.

Менко Менков пред Фрог нюз: Забраната на Цветанов е заради жалбата ни в Страсбург

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов неочаквано се сдоби със забрана да напуска страната. Само за час и половина Софийска градска прокуратура промени решението си по въпроса. На 19 ноември, когато било връчено постановлението за привличане на Цветанов като обвиняем, не е имало забрана, днес обаче внезапно се появи такава.

Джийсън и Пенка обявяват война на двете Златки

Тази вечер в Къщата на BIG Brother All Stars 2013 ще настъпят сериозни разделения, които ще прераснат във война между някои от Съквартирантите. Вече оформилият се тандем между изпълнителят Джийсън Брад Люис и бившата претендентка за мис Пенка, ще се изправи срещу Златка Райкова и Златка Димитрова. Днес екстравангантният певец ще продължи да крие различни вещи на недолюбваната от него Райкова, а кулминацията ще дойде с пъклен план за осуетяване на съня на двете красавици. След първите Номинации спокойствието в Къщата е сериозно разклатено. Довеч...

Легендарен дизайнер удиви публиката в Токио

Кен Окуяма показа 3 автомобила и 1 трактор

    

Канадци се ожениха 75 години след първата си целувка

/КРОСС/ Възрастна двойка от Канада се ожени 75 години след първата си целувка, съобщава CBC.По думите на 83-годишния младоженец Джордж Рейнс, за първи път той срещнал настоящата си половинка Карол Харис в първи клас през далечната 1936 година. В трети клас двамата изпълнявали главните роли в училищната пиеса „Спящата красавица". Когато принцът, изигран от Рейнс, целунал красивицата, тя „подскочила като подплашен елен". Според младоженеца Харис не е очаквала целувката. "Така тя стана първото момче, което целунах", разказва канадецът. Пътищата им след училище се разделят, въпреки че те продължават да комуникират от разстояние.През лятото на 2013 г. Рейнс пристигнал в Сейнт Джоунс, където прекарал известно време с Харис и решил да й предложи брак, а от миналия месец те вече са семейство.    

Бареков настоя за безплатни лекарства за децата

/КРОСС/ Безплатни лекарства за децата до седем години, обеща Бареков, ако "България без цензура" си осигури място в следващия парламент. Лидерът на  движението и бившата активистка на ГЕРБ Калина Крумова бяха на посещение в Девин, където представиха някои от мерките на партията срещу демографската криза в страната. Според тях не е честно "лекарствата за деца да са по-скъпи от тези за големите. И за да не останат разочаровани хората над 7 години, бе добавено, че такава мярка "вече се обсъжда" и за възрастните хора.По време на срещата стана ясно, че партията предвижда и държавна помощ за семействата, които живеят в райони със специален статут.

"Хобит: Пущинакът на Смог" засилва интереса към зимен Оксфорд

Когато най-новият филм от поредицата Когато най-новият филм от поредицата "Хобит" тръгне по кината точно преди Коледа, интересът на феновете към Оксфорд - извор на вдъхновение за писателя Дж Р. Р. Толкин, се очаква отново да се засили, предаде ДПА. Въпреки че лентата е заснета основно в планините на Нова Зеландия - родината на режисьора Питър Джаксън, всичко започва от

Бурса - градът мечта

Може ли община да се управлява като фирма, да печели и дивидентите да отиват при данъкоплатците? Има такъв модел и той е съвсем наблизо - при комшиите от турския град Бурса. При това го прилага потомък на изселници от България - кметът Реджеп Алтепе. Той управлява втория по икономическа сила и четвърти по население град в Турция. 
Може ли община да се управлява като фирма, да печели и дивидентите да отиват при данъкоплатците? Има такъв модел и той е съвсем наблизо - при комшиите от турския град Бурса. При това го прилага потомък на изселници от България - кметът Реджеп Алтепе. Той управлява втория по икономическа сила и четвърти по население град в Турция.

Стоичков: Рибери заслужава "Златната топка"


Христо Стоичков заяви, че Франк Рибери заслужава "Златната топка" за най-добър футболист на 2013 година в контраст с мнението от преди няколко дни за протекция на французина.

Стоичков направи рязка промяна в мнението си в сравнение с изказването му при връчването на "Златната обувка" на Лионел Меси за голмайстор на Европа за сезона в сряда. Тогава намекна, че нападателят на "Байерн" ще спечели приза благодарение на президента на УЕФА и негов сънародник Мишел Платини.
...

Фестивал на певческото изкуство събира в Перник хорове и индивидуални изпълнители от цяла България

Фестивал ще събере за първи път хорове и индивидуални изпълнители преди Коледа в Перник. Патрони на проявата са кметът на Перник Росица Янакиева и областният управител Михаил Михайлов.

Фестивал на певческото изкуство ще събере в Перник хорове и индивидуални изпълнители от цяла България. Проявата ще се проведе в навечерието на Коледните и Новогодишни празници и ще създаде настроение сред жителите и гостите на града.

Организаторите обещават не по-малко забавления и за самите участници, които ще демонстрират таланта си пред публиката в Перник, ще се срещнат и общуват помежду си, ще разгледат забележителностите на града и ще се радват на срещата с...

Продължава

Лъжа за инцидент в АЕЦ, подозират погребални бюра

Слух за тежка авария в АЕЦ “Козлодуй” с много жертви и ранени плъзна вчера из Враца. Властите прикрили станалото. Анонимни гласове прегряха телефона на кореспондентския ни пункт в града с твърдения за множество пострадали. Моргата на болницата е задръстена, твърдяха обаждащите се.


Бърза проверка установи, че нито във врачанската, нито в козлод Слух за тежка авария в АЕЦ “Козлодуй” с много жертви и ранени плъзна вчера из Враца. Властите прикрили станалото. Анонимни гласове прегряха телефона на кореспондентския ни пункт в града с твърдения за множество пострадали. Моргата на болницата е задръстена, твърдяха обаждащите се. Бърза проверка установи, че нито във врачанската, нито в козлод

Станишев отрече да са давани 500 хил. лв. за митинга в подкрепа на правителството

Над половин милион лева е струвала манифестацията в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски, организирана от БСП и ДПС на 16 ноември. Такава информация се появи в интернет пространството, като авторите се позовават на свои източници от двете партии.

Отменен е изборът на проектант на интермодален терминал в Русе


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решението на генералния директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура", с което е определен изпълнител на идейния проект за интермодален терминал в Русе.

Поръчката е с предмет "Изготвяне на предпроектни проучвания, идеен проект, подробен устройствен план и подготовка на отчуждителни процедури за проект "Изграждане на интермодален терминал в Северен централен район на планиране в България - Русе". Тя се финансира от...

Хотелите движат интереса на инвеститорите при сделките с имоти

Интересът на инвеститорите в имоти към хотелите в Централна и Източна Европа се повишава през 2013 г. Това показва проучване на консултантската компания "Кушман и Уейкфилд" (Cushman & Wakefield) представено от партньора й за България и Македония – българската фирма "Фортън".   Тенденцията е характерна и за България, където през последните 18 месеца бяха продадени два от водещите хотели във висока категория в София - "Хилтън" и "Радисън Блу". Купувачът и на двата хотела беше бизнесменът Спас Русев. На пазара в последните години почти не са навлизали нови международни оператори, като единственото изключение е "Новотел".   Обемът на инвестиционните сделки с имоти у нас за деветмесечието на годината се оценява на 54.2 млн. евро, като най-голямата сделка беше продажбата на столичния "Хилтън".   "Интересът на инвеститорите окуражава и други собственици на хотели да пристъпят към продажба. Купувачите от своя страна пък виждат възможност да купят качествени активи на цени, които са по-ниски, отколкото би им струвало да ги построят от нулата", коментира Михаела Лашова, изпълнителен директор на "Фортън". Тя не изключва възможността някои от днешните купувачи да спечелят от възстановяването на пазара и да препродадат хотелите с печалба в следващите две до три години.   Нарасналото доверие на инвеститорите в Централна Европа е следствие от продължаващото подобряване на финансовите резултати на хотелите, отчитат консултантите от "Кушман и Уейкфилд".   През първите шест месеца на 2013 г. приходът от налична стая (RevPAR), основен показател за рентабилността в хотелската индустрия, се е повишил с 10.7% в Братислава, 8.4% в Будапеща и с 2.4% в Прага в сравнение със същия период на 2012 г.   "Тенденцията беше сходна през 2012 г. в София, където по официални отчети основните хотели показват подобрение на заетостта и стабилизация на средните цени на нощувка. Те водят и до по-висок приход на стая", казва Михаела Лашова. Те допълни, че поради тези причини е логично интересът към обектите от висока категория в София да расте.   Очакваното ускоряване на икономическия растеж в Европа и България през 2014 и 2015 г. също прави хотелите атрактивен вид активи за инвеститорите. По-високият ръст на БВП обикновено води до повече бизнес пътувания и би се отразил положително на пазара на нощувки в София, който е ориентиран предимно към бизнес посетители.   "Хотелите могат да коригират цените за услугите си на ежедневна база в зависимост от търсенето - за разлика от офис или търговските центрове, при които договорите са с дълги срокове. Инвеститорите знаят, че когато икономическият ръст и чуждите инвестиции наберат скорост, заетостта и средните цени на нощувки също ще се повишат. Това е причина за интереса им към висококачествени хотели в момента", коментира още Лашова.   Обемът на инвестициите в хотели в Европа се повиши с 38% в първата половина на 2013 г. в сравнение със същия период на предходната година, показва още проучването на компанията.   Макар че ръстът се дължи преди всичко на големи портфейлни сделки и продажби на съществени единични активи в Западна Европа, с намаляването на възможностите във водещите пазари инвеститорите отново показват интерес към ключовите централноевропейски столици.

Новата здравна карта – без изкуствено рязане на болници

Най-новото разпределение на лечебните заведения в страната ще е ясно до края на март догодина

    


Vilner показа "Бича акула"

Най-новият проект на българите - Bullshark, е базиран на BMW E63

    


Епархийски избиратели от Варна с възражения срещу кандидат-митрополитите

Късно вечерта утре се очаква решение на Светия синод по казуса

    


Екоминистърът настоя за мерки за повторна употреба на водата заради климатичните промени


Осигуряването на алтернативни източници на водоснабдяване, както и възможности за повторно използване на пречистената вода трябва да залегнат в стратегията за ВиК сектора у нас. За това настоя министърът на околната среда и водите Искра Михайлова на обсъждане на документа в рамките на съвместно заседание на парламентарните комисии по регионална политика и за околна среда в четвъртък, съобащава "Медиапул".

Мотивът на министъра за исканите корекции са промените в климата, които ще...

Регистрираните бездомни у нас са 1370

За осигуряването на подслон и подкрепа на бездомните хора у нас се предоставят услуги в 13 центрове за временно настаняване с общ капацитет 625 места, съобщи социалният министър Хасан Адемов

Правят разкопки в Созопол и през зимата

Не археологическо лято, а археологическа зима предстои на екип от Националния исторически музей в Созопол. "Министерството на културата отпусна допълнителни 150 000 лв., за да продължим проучването на т.нар. Северна кула на северния бряг на Созополския полуостров. Времето не ни притеснява - там е топло", коментира пред "Труд" директорът на НИМ... Не археологическо лято, а археологическа зима предстои на екип от Националния исторически музей в Созопол. "Министерството на културата отпусна допълнителни 150 000 лв., за да продължим проучването на т.нар. Северна кула на северния бряг на Созополския полуостров. Времето не ни притеснява - там е топло", коментира пред "Труд" директорът на НИМ...

Решението на украинското правителство е тактическо, а не стратегическо

/КРОСС/ Решението на украинското правителство да спре подготовката за подписване на споразумение за асоцииране с ЕС е тактическо, а не стратегическо, заседание на Върховната рада премиерът Микола Азаров, предаде ИТАР-ТАСС. Това е решение, продиктувано от икономически фактори. То има тактически характер и не променя стратегическите ни цели, заяви Азаров. На първо място пред Украйна стои задачата за "възстановяване на отношенията с Русия", добавя той. Премиерът отбеляза, че провеждането на тристранни преговори между Украйна, Русия и ЕС, ще позволи на Киев да следва и занапред избрания стратегически курс без катастрофални трусове за икономиката на страната. По думите на Азаров "последната капка", окончателно убедила правителството да спре процеса на подготовка за асоцииране с ЕС, станали условията, които е поставил Международният валутен фонд на Киев за подновяване на сътрудничеството. Фондът поискал да се вдигнат почти два пъти цените на жилищно-комуналните услуги, да се "замразят заплатите, пенсиите, социалните помощи на сегашното равнище и съществено да се намалят бюджетните разходи". Освен това МВФ препоръчал да се отменят преференциите за селскостопанските производители, а е поставил и изисквания към валутната политика на държавата. "Искам да ви попитам, вас, така наречените лидери на опозицията, вие съгласни ли сте с такива искания на МВФ? Е, аз не съм съгласен! И откровено го казвам на народа на Украйна", подчерта Азаров

Озеленяват центъра на Пловдив

Започва есенното озеленяване на район „Централен” в Пловдив. Това съобщи кмета на района г-жа Райна Петрова. Очаква се по време на залесителната акция, в центъра на града да бъдат засадени над 200 декоративни дръвчета от вида: липа, копривка, китайски мехурник и чинар и около 4 500 нови  декоративни храсти. Специално внимание ще се обърне на главната улица и прилежащата второстепенна улична мрежа, уточняват от Общината. Кметът на Община Пл...

Брюксел още вярва в партньорството с Украйна, но не се ангажира с конкретни очаквания


Продължаваме да вярваме в нашето партньорство с Украйна, но не мога да се ангажирам с никакви конкретни очаквания оттук нататък. Това заяви на пресконференция Мая Кочиянчич, говорител на върховния представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Катрин Аштън, предаде БТА.

В отговор на въпрос тя посочи, че ЕС очаква Украйна да бъде представена на предстоящата среща във Вилнюс, въпреки вчерашното решение на властите в Киев да преустановят подготовката за подписване...

Баба намерена мъртва от внука си в Бузовград

Възрастна жена от казанлъшкото село Бузовград е намерена мъртва в дома си, предаде БГНЕС.


Жената има видими следи от наранявания по лицето и тялото, което води криминалистите към версията за убийство.
72-годишната Пенка Тодорова живеела сама в пристройка към къща, внукът й е живеел в къщата. Открита е от него тази сутрин около 10 часа.

Възрастна жена от казанлъшкото село Бузовград е намерена мъртва в дома си, предаде БГНЕС. Жената има видими следи от наранявания по лицето и тялото, което води криминалистите към версията за убийство. 72-годишната Пенка Тодорова живеела сама в пристройка към къща, внукът й е живеел в къщата. Открита е от него тази сутрин около 10 часа.

Жена продава девствеността си... за втори път

Младата жена, която показва дарби на пианистка, танцьорка на танго и прелестите на тялото си със слънчев загар, се надява да получи най-малко 1,5 милиона реала (484 хил. евро) в замяна на загубата на девствеността си

1845 души останали без телевизия

Може да им дадат пари за кабелна

    


Момиче продава дествеността си... за втори път

Младата жена, която показва дарби на пианистка, танцьорка на танго и прелестите на тялото си със слънчев загар, се надява да получи най-малко 1,5 милиона реала (484 хил. евро) в замяна на загубата на девствеността си

Изложба на Евтим Постолов пренася перничани сред природата на четирите сезона

Художникът е завършил керамика, но работи в различни техники и стилове.

Изложба акварел откри в галерия "Кракра" в Перник художникът Евтим Постолов. Пъстри есенни листа валят в платната му, пенливи пролетни потоци ромолят в прохладни гори, жарко слънце стопля света и искрящ сняг прави земята чиста и бяла. Всеки от сезоните има своето очарование в картините, а зрителите за момент забравят, че са в центъра на шумния град и се пренасят в лоното на природата.
Продължава

Консорциум "Пътища ПАМ" завърши ремонта на 26 км път в Плевенско

Консорциум "Пътища ПАМ" завърши ремонта на близо 26 км от третокласния път Луковит – Червен бряг – Кнежа, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) в петък.   Откриването на пътя ще стане на празника на Кнежа – 23 ноември, в присъствието на председателя на управителния съвет на АПИ Стефан Чайков.   Участъкът е част от четвъртия етап на ремонта на второкласни и третокласни пътища, финансирана по оперативна програма "Регионално развитие". В основния ремонт на пътя, който преминава през Луковит, Червен бряг и село Еница, община Кнежа, са инвестирани над 12 млн. лв.   Изпълнителят, в който влизат "Пътстрой 92", "Автомагистрали Хемус" и "Пътища и съоръжение", е използвал нов екологичен метод за реконструкцията на шосето чрез специална машина за рециклиране на съществуващата настилка.   Строителният надзор на обекта е осъществен от "Пътинвестинженеринг”.   Това е четвъртият пътен проект с европейско финансиране, който пътната агенция завършва на територията на Плевенска област през последните три месеца.   По програма "Трансгранично сътрудничество Румъния – България" бяха ремонтирани над 11 км от третокласния път Славяново – Пордим и 16 км от пътя Тръстеник – Ореховица.   Със средства по програма "Регионално развитие" бяха ремонтирани близо 21 км от третокласния път Българене - Стежерово - Божурлук и около 5 км от второкласния път от граница Враца до Кнежа.   Общо по четирите проекта в област Плевен са рехабилитирани близо 80 км второкласна и третокласна пътна мрежа.   До средата на декември предстои да завърши и ремонта на 4.4 км от третокласния път Дъбова махала - Брусарци - Смирненски и на 6.8 км от второкласния път Кнежа – Искър.

За опасни кражби в "Полимери" алармират синдикалисти

Фалиралото предприятия „Полимери” АД, вече известно и като химическата бомба в Девня, може да се възпламени във всеки един момент. Мащабите на кражбите от територията на завода вече са огромни и те безмилостно водят след себе си огромна опасност за живеещите в града и във Варненския регион, предупреждават синдикалисти.

За българската медийна мощ и демократична немощ

Преплитането между медии, икономически интереси и политика е неприемливо за една страна от ЕС, каквато е България, казва германският разследващ журналист Юрген Рот в коментар за Дойче Веле

Кметът на Казанлък с отчет за втората година от мандата си

Кметът на Казанлък Галина Стоянова представи отчета си за втората година от своя мандат. На събитието присъстваха общественият посредник на Казанлък, общинските съветници, представители на бизнеса, държавните и културни институции, неправителствени и младежки организации, граждани. В отчета си Галина Стоянова посочи, към 31 декември 2011 г. размерът на задълженията на Община Казанлък по бюджет са 5 988 382 лв. През 2012 г. от просрочените стари задължения са разплатени 2 101 000 лв. До 30 септември 2013 г. са разплатени просрочени стари задълже...

Върховният комисариат за бежанците ни праща помощ

Възможно е в българското общество да имате изригване на ксенофобия, каза върховният комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш в София

В Хонконг започва серия търгове от водещи аукционни къщи

Акцентът в четиридневния аукцион е фотоапарат Leica Luxus II от 1932 г. и калъф от крокодилска кожа

    


ВАС не приема позиция на НПО за разпределението на делата

Позицията на Върховният административен съд Позициятае в отговор на заявлението до ВСС на шест неправителствени организации е в отговор на заявлението до ВСС на шест неправителствени организации

Претърсиха самолет на Луфтханза в Прага заради сигнал за бомба

Сигнал за бомба след телефонно обаждане на психически неуравновесен човек стана причина за претърсването на самолет на германската авиокомпания Луфтханза със 144 пътници на борда на международното летище в Прага. Самолетът пристигал от Франкфурт, съобщи полицията в Прага.

Марк Антъни спечели "Грами" за латино музика

/КРОСС/ Бившият съпруг на Дженифър Лопес Марк Антъни получи най-престижното отличие за най-продаван изпълнител на наградите "Грами" за латино музика. Наградата за запис на годината му донесе парчето "Vivir Mi Vida". Песента е посветена на преодоляването на трудностите в живота. "Тази награда е специална за мен, защото съм в много специален житейски етап. Заглавието на песента - "Да живея живота си", казва всичко", сподели 45-годишният Марк Антъни. За изпълнителя това е четвърто отличие "Грами" за латино музика. Антъни е носител и на две награди "Грами". Сред отличените беше и Драко Роса, който получи статуетка за албум на годината. По време на церемонията бе отбелязано и завръщането към музикалната сцена на колумбийския певец Карлос Вивес, чието осемгодишно отсъствие бе увенчано с успех за песен на годината с подходящо заглавие "Volvi A Nacer" ("Прероден"). Носталгична нотка на състоялата се в Лас Вегас 14-а годишна церемония за наградите "Грами" за латино музика внесе певицата Натали Коул, която изпълни виртуален дует на испански с покойния си баща Нат Кинг Коул.  

Близо 200 бежанци са били в болница през последните месеци


До момента в регистрите на Националната здравноосигуртелна каса са установени 198 чужденци, лекувани в болнични заведения, а 29 са преминали през лаборатории, т.е. са имали назначени изследвания, които са платени от касата. Това са хора, които вече са получили статут в страната ни, съобщи управителят на НЗОК Румяна Тодорова, по време на кръгла маса, посветена на политиката на ЕС за бежанците.  

Здравноосигурителните вноски на тези лица са за сметка на държавния бюджет, чрез бюджета...

Броят на жертвите от мощния тайфун Хайян надхвърли 5000 души

Броят на жертвите във Филипините от мощния тайфун Хайян прехвърли 5000 души, предаде ДПА, като се позова на официални данни на филипинските власти. Повечето от жертвите (4919 от общо 5209 убити) загинаха в източния район Висаяс, който пострада най-тежко от стихията. Двеста и деветдесет души бяха убити в 14 централни и южни провинции. Най-малко 1611 души се водят безследно изчезнали, а 24 000 бяха ранени. Хайян остави без дом 4 милиона души, допълва БТА. Доставката на храна и други продукти от първа необходимост за оцелелите от тайфуна протича в...

Апликация за телефон прави рейтинги на мъже от бившите им

Не твърде отдавна след като Александра Еймин, асистентка в Уорнър Брадърс

Екипи на ООН идват да ни помагат за бежанците, ЕС изпраща и парите

ООН ни изпраща технически екип още следващата седмица, който да ни помогне да се справим с бежанската вълна и да осигурим условия за хората, които търсят закрила именно у нас.

Дядо Коледа носи цифрова TV на всички

Властта обмисля варианта да плати кабелната телевизия на хората с проблеми при получаването на цифровизация. Има още две възможности, стана ясно от думите на министъра на транспорта.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване