Безработни гърци предоставят децата си за временно осиновяване

/КРОСС/ Президентът, премиерът и председателят на парламента на Гърция получиха документи за осиновяване на 120 деца. Безработни родители предоставят децата си за временно осиновяване, защото не могат да ги издържат.Пълен комплект от документи за временно осиновяване изпратиха многодетни родители на президента, премиера и председателя на гръцкия парламент. Родителите живеят в град Алмиро, където безработицата е една от най-високите в страната.В официално обръщение към политиците се посочва, че родителите нямат възможност да издържат децата си и предоставят попечителство върху тях. Те приканват също и други високопоставени държавни служители да поемат прехраната и издръжката на децата.В рамките на мерките, които правителството на Самарас налага, много от детските надбавки бяха премахнати. Не се изплащат също и допълнителни средства за децата при безработните.С този жест се изказва и недоволството от високите заплати на депутати, министри и премиера, когато над 30% от гърците са безработни. Децата за осиновяване са 120 от 40 многодетни гръцки семейства. От президентството и от правителството отказаха коментар за медиите по случая, съобщи БНР.

Протестиращи организират митинг навръх Нова година

"Какви са плановете ви за новогодишната нощ?", питат от "Протестна мрежа"

“Пуси Райът” сменят Путин с Ходорковски

“Искам да изгоня президента Владимир Путин от власт и да го заменя с Михаил Ходорковски.”
Това заяви на пресконференция в Москва певицата Надежда Толоконникова от руската пънк група “Пуси Райът”, цитирана от АФП. Тя и освободената заедно с нея от трудова колония Марина Альохина от същата музикална банда се събраха в руската столица. “Искам да изгоня президента Владимир Путин от власт и да го заменя с Михаил Ходорковски.” Това заяви на пресконференция в Москва певицата Надежда Толоконникова от руската пънк група “Пуси Райът”, цитирана от АФП. Тя и освободената заедно с нея от трудова колония Марина Альохина от същата музикална банда се събраха в руската столица.

Уволненият Ники Желязков: Неприятно е, но не чувствам вина

“Най-лесното нещо бе да сменят треньора, много ми е неприятно, но аз не чувствам никаква вина - сподели Николай Желязков, който бе уволнен от руския волейболен “Ярославич”. - Имахме страхотни кадрови проблеми, отборът ни бе единственият в елита без спонсор. Казвах на ръководството какво трябва да се направи, но нали знаете - когато не може да стане “Най-лесното нещо бе да сменят треньора, много ми е неприятно, но аз не чувствам никаква вина - сподели Николай Желязков, който бе уволнен от руския волейболен “Ярославич”. - Имахме страхотни кадрови проблеми, отборът ни бе единственият в елита без спонсор. Казвах на ръководството какво трябва да се направи, но нали знаете - когато не може да стане

Wall Street задържа рекордните нива

Акциите на Twitter се сринаха с 13%, след като Macquarie Capital понижи оценката си книжата на социалната мрежа

    


БСП зарадва бежанците в Харманли

Харманли /КРОСС/ 3 тона плодове и 480 торбички с хранителни продукти и шоколади получиха децата от бежанския център в Харманли. Дарението, на стойност над 10 000 лева, е от ПГ "Коалиция за България". "Средствата са събрани от народните представители, а не са осигурени от държавната партийна субсидия", уточниха депутатите от Хасковския регион Смиляна Нитова, Жара Пенева и Стефан Танев. Те изслушаха бежанците, които за пореден път поставиха въпроса за ускоряване на процедурата по получаването на статут. Настанените в Харманли поискаха на място, в самия лагер, да бъдат организирани курсове по български език за деца и възрастни. Майките - бежанки настояват за създаването на независима здравна комисия, която да се произнесе за причините, поради които децата в центъра боледуват.

Вигенин и Стоянович най-работните министри

Министрите на външните работи Кристиан Вигенин и на културата Петър Стоянович са се отличили като най-работните членове в кабинета „Орешарски” с използван най-малко от полагаемия им се отпуск. Това показва справка на „Дондуков” 1, изготвена за „Монитор”.

Турската полиция безпощадно разгони протеста

Турската полиция беше безкомпромисна срещу антиправителствения митинг, който се провежда тази вечер в столицата Анкара заради корупционния скандал. Правоохранителните органи използваха сълзотворен гас и водни оръдия срещу противниците на премиера Ердоган.

Ваканция за четене в школата

Учениците са на път да се сдобият с нов вид ваканция, предназначена за четене. Това съобщи за „Монитор” образователният министър проф. Анелия Клисарова.

Подариха автомобил на бежанците в Ковачевци

 Пернишката областна администрация е дарила лека кола на община Ковачевци за временно пребиваващите имигранти в селото.

Автомобилът "Рено Лагуна" ще бъде използван за обслужване на пребиваващите в Центъра за временно настаняване на имигранти в селото. Налагало се те почти ежедневно да бъдат транспортирани до болници, служби или институции в Перник.

Най-чести са пътуванията до областния център, уточни пред БТА заместник-кметът на Ковачевци Любомир Цветков....

Продължава

Кунева цепи реформаторите

Бившата еврокомисарка и настояща шефка на партията на Движение „България на гражданите” Меглена Кунева е в основата на разпада на Реформаторския блок.

Протестиращите подготвят митинг - концерт на 31 декември


Протестиращите срещу сегашното управление подготвят митинг - концерт пред Народното събрание на 31 декември, съобщи БНТ в репортаж от днешния 197-ми поред протест  

След като вчера по инициатива на българите, живеещи в чужбина, хиляди демонстрираха подкрепа към исканията за оставка на кабинета, днес шествието е било значително по-малобройно.

Недоволните от кабинета "Орешарски" обявиха, че на 31 декември вечерта пред парламента ще се състои протестен митинг-концерт. В него...

Наоми Кембъл разпуска с бивше гадже в Кения

/КРОСС/ Американският топ модел Наоми Кембъл отмаря в курортния град Малинди в Кения. Красавицата се радва на компанията на бившия си приятел - 63-годишният италиански бизнесмен Флавио Бриаторе. Да се говори за възобновяване на връзката им обаче ии дума не може да става, защото Флавио е в Кения заедно със съпругата си Елизаебт Грегорачи, а моделката просто им прави компания.

Майка на убито момиче: Държавата не дължи хуманност на извергите

Промените в Наказателния кодекс разбуниха духовете в затворите. Осъдените се надяват най-тежките наказания изобщо да не бъдат записани в закона. Близките на жертвите пък определят отпадането на доживотния затвор без замяна като цинизъм.
съобщи bTV.

В Централния софийски затвор 18 души излежават доживотни присъди за извършени жестоки престъплени Промените в Наказателния кодекс разбуниха духовете в затворите. Осъдените се надяват най-тежките наказания изобщо да не бъдат записани в закона. Близките на жертвите пък определят отпадането на доживотния затвор без замяна като цинизъм. съобщи bTV. В Централния софийски затвор 18 души излежават доживотни присъди за извършени жестоки престъплени

Волтова дъга удари рибар на жп-мост

Пострадалият е настанен в болницата в Благоевград без опасност за живота му

Близки на жертви: Отпадането на доживотната присъда без замяна е цинизъм

Промените в Наказателния кодекс разбуниха духовете в затворите. Осъдените се надяват най-тежките наказания изобщо да не бъдат записани в закона. Близките на жертвите пък определят отпадането на доживотния затвор без замяна като цинизъм.
съобщи bTV.

В Централния софийски затвор 18 души излежават доживотни присъди за извършени жестоки престъплени Промените в Наказателния кодекс разбуниха духовете в затворите. Осъдените се надяват най-тежките наказания изобщо да не бъдат записани в закона. Близките на жертвите пък определят отпадането на доживотния затвор без замяна като цинизъм. съобщи bTV. В Централния софийски затвор 18 души излежават доживотни присъди за извършени жестоки престъплени

Пускаме тото в пощата

От края на януари ще можем да пускаме тото в пощата. Това става възможно, след като изпълнителните директори на "Български пощи" и Българския спортен тотализатор ­ Валентин Петков и Белчо Иванов, подписаха споразумение за сътрудничество.

Съмнявате се, че вие или детето ви имате магия или уроки? Вижте как да се избавите по рецептата на Петър Димков!

 Вярваме или не, магията е навсякъде около нас. Изначално подвластни на злото хора често решават да се разправят с конкуренти или неприятели с помощта на стотиците врачки и баячки, които са опасли родината ни.

Има ли начин да се предпазим? Какво да направим, ако уроките и магията ударят най-скъпото ни - децата? Знаменитият народен лечител Петър Димков има универсална рецепта за лечение на деца от уроки. Вижте я!

Веднага да се измие лицето на урочасаното...

Продължава

Станишев: В БСП винаги всеки е можел да изрази своето мнение

София /КРОСС/ За разлика от други политици, избягвам да занимавам обществото с плановете си. БСП има ясни правила по отношение на мандатността и мандатите. Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговаря на въпроса ще го видим ли в битка за еврокомисар или може би за президент в интервю за "24 часа" в навечерието на новогодишните празници.В нашата пратия винаги всеки е можел да изрази своето мнение, така ще е е занапред, коментира той критиките по свой адрес от някои фигури на левицата.Няма голям и малък комромис - всеки е труден, казва още Станишев и уверява, че БСП и ДПС следват своите различни приоритети като партии, но са обединени около подкрепата си за правителството. То пое управлението на страната в изключително труден момент - при ГЕРБ 100 хил. фирми бяха закрити и над 400 хил. българи останаха без работа. 20 години цената на тока само е нараствала, сега бе свалена, възстановиха се замразени 4 г. социални плащания, изплати се забавеното ДДС на фирмите - това са все непопулярни и трудни мерки за разбитото състояние на страната, отговаря Сатнишев на въпрос не е ли ниският рейтинг на кабинета всъщност шанс да прокара бавени с години реформи.Много правителства започваха с изключително висок рейтинг и в края на мандата завършваха с доста нисък. Аз не изключвам възможността с правителството на Пламен Орешарски да се случи точно обратното, заключава лидерът на БСП и ПЕС.

Недоволни: Край на мирните протести

София /КРОСС/ Тържествено приключване на мирните протести обявиха недоволни от правителството във фейсбук.Събитието е създадено от Явор Никифоров, който е едно от лицата на протеста в последните месеци, а избраната дата е 10 януари."Да, има аналогия със събитията от 10 януари 1997-а. Крайно време е да повторим тази светла дата в българската история. Явно това правителство няма да си отиде по нормалния начин и за съжаление трябва да се действа по-твърдо. Българите се събуждат. мисля, че ще се съберат достатъчно хора, за да бутнем това вредно за страната управление", каза пред "24 часа" Никифоров, който е обявен за учител на годината за 2013-а. На 10 ноември преди 17 г. протестиращи срещу правителството на Жан Виденов, предвождани от опозицията, щурмуваха парламента. По-малко от месец след това Николай Добрев върна мандата за съставяне на правителство от БСП и така социалният мир бе запазен.В средата на ноември Никифоров бе задържан от полицията пред парламента по време на един от протестите срещу правителството. Вчера той обяви, че въобще не го притеснява дали отново ще бъде закопчан. Признава обаче, че се притеснява от ескалиране на напрежението и агресия към униформените, които охраняват властта. На последния протест на 26 декември младежи мятаха димки срещу полицаите пред НС. От "Протестна мрежа" пък обявиха, че планират митинг навръх Нова година пред МС. Снимка: Фейсбук  

Да хвърляш пиратки добре почерпен, е като да караш пиян

Ако може да се говори за някаква закономерност, до полунощ на 31 декември в спешното приемно на “Пирогов” преобладават хора с порязвания и травми на ръцете от подготовката на трапезата, а малко след салютите за Нова година - пострадалите от пиратки и фойерверки. През последните две години хората с тежки поражения Ако може да се говори за някаква закономерност, до полунощ на 31 декември в спешното приемно на “Пирогов” преобладават хора с порязвания и травми на ръцете от подготовката на трапезата, а малко след салютите за Нова година - пострадалите от пиратки и фойерверки. През последните две години хората с тежки поражения

Тестват Бербатов преди боя с “тигри”

Димитър Бербатов ще бъде подложен на тест в събота сутрин, за да се прецени дали ще пътува за мача с “Хъл” (с прякор “тигрите”) от Висшата лига. Мениджърът на “Фулъм” Рене Мюленщайн каза, че българинът “има шанс” да е възстановен от разтежението в слабините, заради което пропусна двубоите с “Манчестър Сити” (2:4) и “Норич” (2:1).

 Традиционна пр Димитър Бербатов ще бъде подложен на тест в събота сутрин, за да се прецени дали ще пътува за мача с “Хъл” (с прякор “тигрите”) от Висшата лига. Мениджърът на “Фулъм” Рене Мюленщайн каза, че българинът “има шанс” да е възстановен от разтежението в слабините, заради което пропусна двубоите с “Манчестър Сити” (2:4) и “Норич” (2:1). Традиционна пр

Мъж пребори крокодил с голи ръце, за да спаси сина си

Момчето е останало без един крак, а ръката на баща му е сериозно разкъсана. И двамата обаче са живи

Станишев: Много правителства идваха с висок рейтинг и си отиваха с нисък. При Орешарски ще е обратното

За разлика от други политици, избягвам да занимавам обществото с плановете си. БСП има ясни правила по отношение на мандатността и мандатите.
Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговаря на въпроса ще го видим ли в битка за еврокомисар или може би за президент в интервю за За разлика от други политици, избягвам да занимавам обществото с плановете си. БСП има ясни правила по отношение на мандатността и мандатите. Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговаря на въпроса ще го видим ли в битка за еврокомисар или може би за президент в интервю за "24 часа" в навечерието на новогодишните празници. В нашата пратия винаги

Пози, с които да заченете момче

Кучешката поза ще ви свърши работа

    


Преносима джаджа разкрива състава на храната

/КРОСС/ Канадските изобретатели Изабел Хофман и Стивън Уотсън разработиха преносимо устройство, което се свързва с мобилен телефон и дава информация за храната чрез сканиране на състава й.Устройството може да предостави информация за хранителните вещества, химическия състав и калориите на всеки един хранителен продукт, съобщава Kedem. Джаджата може да сканира продукта дори през опаковката, което я прави използването й удобно в магазини и супермаркети.Първоначално Изабел Хофман е замислила устройството за да се пребори с хранителните алергии на дъщеря си. Изобретателите обаче смятат, че то ще е полезно не само за алергетици , но и за хора , които искат да се лишат от излишното си тегло или такива, които внимателно следят диетата си.В момента проектът очаква финансиране в размер на 100 000 долара. По предварителни данни първите скенери за храна ще бъдат пуснати в продажба през август следващата година. Устройството е толкова малко, че може да се използва като ключодържател.

Стефан Едберг влезе в треньорския щаб на Роджър Федерер


Роджър Федерер е поредният водещ играч, който реши да се възползва от треньорските услуги на легендарен тенисист. Швейцарецът назначи в своя щаб шведа Стефан Едберг в опит да възвърне позициите, които загуби след разочароващата 2013 г.

Първоначалните планове са 47-годишният Едберг, който е бивш номер 1 и носител на шест титли от Големия шлем, да работи с Федерер няколко седмици през 2014 г. Швейцарският специалист Северин Люти остава постоянен треньор на световния номер 6. 
...

София издирва данни за 46 633 автомобила

Столичната община ще издирва данни за екостандартите на двигателите на 46 633 автомобили. Причината е, че те са регистрирани в поделенията на КАТ в градове в страната, но тъй като са купени на лизинг, плащат данъци в София. 
Акцията се налага, след като преди месец парламентът измени Закона за местните данъци и такси, и промени ставките за налога Столичната община ще издирва данни за екостандартите на двигателите на 46 633 автомобили. Причината е, че те са регистрирани в поделенията на КАТ в градове в страната, но тъй като са купени на лизинг, плащат данъци в София. Акцията се налага, след като преди месец парламентът измени Закона за местните данъци и такси, и промени ставките за налога

Счупиха стъклата на автомобил след скандал на автомивка

Мерцедес С 200 е бил надран, а задното и предното му стъкло счупени след хулиганска разпра късно вечерта на 26 декември пред автомивка в Старцево, пише smolyanpress.net. 

Компания на 41-годишен жител на София, който е родом от село Ерма река, отишла да купонясва в механата в златоградското село Старцево.

Към 22 часа 18- годишният син на Мерцедес С 200 е бил надран, а задното и предното му стъкло счупени след хулиганска разпра късно вечерта на 26 декември пред автомивка в Старцево, пише smolyanpress.net. Компания на 41-годишен жител на София, който е родом от село Ерма река, отишла да купонясва в механата в златоградското село Старцево. Към 22 часа 18- годишният син на

Рушен Риза: ГЕРБ руши имиджа на България пред ЕС

Момчилград /КРОСС/ Толерантността, приемането на различията като богатство, са наша философия, наследена от дедите ни. Пред всички ни стои огромното предизвикателство да повишаваме качеството на живот на своите съграждани", заяви кметът на Момчилград Акиф Акиф на възпоменателния митинг в памет на жертвите от възродителния процес. Близо 2 000 души се събраха в родопския град ,за да отбележат 29 години от съпротивата срещу насилствената смяна на турските имена. На митинга присъстваха зам.-председателят на ДПС Рушен Риза, народните представители Ердинч Хайрула, Мустафа Ахмед и Мехмед Атаман, областният управител на Хасково Кадир Исов, евродепутатът проф. Владко Панайотов, лидерът на най-голямата изселническа организация в Турция „Балгьоч" доц. д-р Юксел Йозкан, кметове на общини, представители на изселнически организации и гости от страната и чужбина.Момчилградският градоначалник отбеляза в словото си, че днес България продължава по своя демократичен път на развитие и като част от Европейския съюз изповядва европейските ценности. „С подкрепата на ЕС при реализирането на проекти, през 2014 година община Момчилград ще придобие още по-съвременен вид, предпоставка за по-висок стандарт на живот", допълни Акиф Акиф. Зам.-председателят на ДПС Рушен Риза обяви, че се предвиждат промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия, които да гарантират повече справедливост за тютюнопроизводителите

Бебе пострада при катастрофа по път за болницата

4-месечно бебе пострада при катастрофа, докато родителите му го карали към болницата. Детето е получило черепно-мозъчна травма, консултирано е с неврохирург. Впоследствие е прието в Детско отделение заради бронхопневмония.

“Славия” взе капитан на албански тим

“Славия” се разбра с капитана на албанския “Билис”, който ще заиграе при “белите” от пролетта.


Македонският централен защитник Кире Ристевски има 22 мача за младежкия тим на родината си, а попада и в плановете на новия селекционер на мъжете Бошко Гюровски.
Ристевски е на 23 години и е юноша на “Пелистер”. С неговото привличане “Славия” цели д “Славия” се разбра с капитана на албанския “Билис”, който ще заиграе при “белите” от пролетта. Македонският централен защитник Кире Ристевски има 22 мача за младежкия тим на родината си, а попада и в плановете на новия селекционер на мъжете Бошко Гюровски. Ристевски е на 23 години и е юноша на “Пелистер”. С неговото привличане “Славия” цели д

Пернишкото гадже на Преслава: Изневерих й над 100 пъти!

 Гаджето на Преслава Жоро Бирмата се оказа голям Казанова.
Георги Станоев се похвалил пред приятели, че е изневерил на половинката си не веднъж или два пъти. Бирмата е кръшкал на певицата над 100 пъти, съобщи HotArena.net.
Среднощните участия на Преслава през вечер идвали дюшеш на гаджето й. Пернишният милионер не можел да си помисли да стои сам у дома, докато приятелката му пее по кръчмите. Всяка вечер той излизал с приятели на лов и бил достатъчно нагъл, за да не се крие...

Продължава

Обявиха край на мирния протест, призив за радикални действия на 10 януари

Т
ържествено приключване на мирните протести обявиха вчера недоволни от правителството във фейсбук. 
Събитието е създадено от Явор Никифоров, който е едно от лицата на протеста в последните месеци, а избраната дата е 10 януари. 
“Да, има аналогия със събитията от 10 януари 1997-а. Крайно време е да повторим тази светла дата в българската истор Т ържествено приключване на мирните протести обявиха вчера недоволни от правителството във фейсбук. Събитието е създадено от Явор Никифоров, който е едно от лицата на протеста в последните месеци, а избраната дата е 10 януари. “Да, има аналогия със събитията от 10 януари 1997-а. Крайно време е да повторим тази светла дата в българската истор

Барса няма да купува нови играчи

/КРОСС/ Барселона няма да купува нови играчи през зимния трансферен прозорец, съобщава Sport.es. Старши треньорът Херардо Мартино вече е информирал клуба за решението си. По-рано се очакваше, че Барса ще привлече защитника на Ливърпул Даниел Агер.

10 забавни факта за брака

Полезно е да спорите пред децата

    


Нежно каменно море бушува

Избухващ в небесата огън върху черна жарава, една светла любопитна медуза, свежо пролетно листо със златни жилки и друго, повяхващо и отдаващо на света последната си красота. Това са произведения на изкусвото, уловили душата на природата. В тях рибите плуват, морето се вълнува, ала са направени от камък. От малки камъчета, разбити, разсечени и Избухващ в небесата огън върху черна жарава, една светла любопитна медуза, свежо пролетно листо със златни жилки и друго, повяхващо и отдаващо на света последната си красота. Това са произведения на изкусвото, уловили душата на природата. В тях рибите плуват, морето се вълнува, ала са направени от камък. От малки камъчета, разбити, разсечени и

Баници с късмети, вино и печени прасенца очакват великотърновци в новогодишната нощ

Велико Търново /КРОСС/ Д 2, Лора Караджова, Революция Z, фолклорен ансамбъл „Чинари" и Джена ще забавляват великотърновци, решили да посрещнат новата година на площада. Отброяването на последните минути от 2013-а ще започне от 22 часа на 31 декември пред сградата на Община Велико Търново. Водещ на празненствата и тази година ще бъде Наско от БГ радио.И тази година кметът на града Даниел Панов осигурява за всички, избрали да се веселят на открито баница с късмети, храна, напитки и лакомства. Доброто настроение и ще бъде съпътствано от 1000 баници с късмети, над 2000 бири, 200 литра вино, 10 печени прасета, близо 500 вафли.Във връзка с празничното посрещане на Нова година от 21 часа на 31 декември 2013 г. (вторник) до 4 часа на 1 януари 2014 г . ще бъде затворена за движение на моторно-превозни средства ул. „Васил Левски" в участъка от кръстовището с ул. „Христо Ботев" до това с ул. „Цар Освободител". За същия период от време затвореният за движение участък от улица „Васил Левски" ще бъде освободен от спрели и паркирани автомобили.    

Топло за края на декември

В планините ще има значителна облачност

Кличко стоял зад побоя над журналистката?

Разследващите в Украйна обявиха, че петимата задържани за побоя над журналистката Татяна Чорновил са свързани с опозицията и са поддържали постоянни контакти с членове на партия УДАР, чийто лидер в световният шампион по бокс Виталий Кличко.

Федерален съдия защити програмата на Агенцията за национална сигурност

Уилям Поли от Манхатан нарече програмата контра удар срещу тероризма, който не нарушава личните данни.

    


Застрахователи обозначават колите си с благотворителни каузи

София /КРОСС/ Изчезващ вид сокол, пътна помощ или червен кръст - част от тези символи пазят колите ни от крадци. След премахването на стикерите за маркиране, застрахователите измислиха абсолютно легален начин, да показват кои автомобили са техни.Повече от 2 години откакто маркирането на застраховани автомобили остана в историята. В историята трябваше да са и разпознаваемите лепенки, които насочват с коя компания сме сключили Каско. Реалността обаче е съвсем различна - и към днешна дата е ясно кои са ни застрахователите.Интелигентният начин да заобиколят закона са намерили няколко от най-големите в бранша. Всеки е открил кампания, към която да се прикрепи. Например някои поддържат инициатива за връщането на ловния сокол в България, други услугата Пътна помощ, трети - Червеният кръст. И така - макар че по лепенките няма данни за застрахователя, се знае коя компания с кой стикер се свързва.Застрахователите са категорични, че не правят нищо, което законът не разрешава.„Не виждам причина да бъде забранявана принадлежност, към който и да е. Не е забранена маркировката, но не може да бъде условие за влизане на валидност на полицата. Всичко, което не е забранено е разрешено. Когато това са благородни кампании, защо да не бъде направено, това е форма на търговски маркетинг", обясни Стефан Софиянски, застраховател.От комисията за финансов надзор, която трябва да прецени има ли нарушение писмено обясниха, че са правили проверки и проблем не са открили

"Избори" се паднаха на Мая Манолова

Президентски избори през 2014 г. пишеше на листчето с късмета от коледната баница за зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова. То й се падна на коктейл с журналистическата гилдия на Кюстендил. 

"Това е обиден късмет", лаконично изкоментира Манолова. Автор на късметите е пиар екипът в местната централа на БСП. 

Президентски избори през 2014 г. пишеше на листчето с късмета от коледната баница за зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова. То й се падна на коктейл с журналистическата гилдия на Кюстендил. "Това е обиден късмет", лаконично изкоментира Манолова. Автор на късметите е пиар екипът в местната централа на БСП.

Белослава дава целия хонорар от концерт на Червения площад в Москва за дизайнерска чанта

Преди 5 години Белослава прави самостоятелен концерт в централната изложбена зала Преди 5 години Белослава прави самостоятелен концерт в централната изложбена зала "Манеж" на Червения площад в Москва. Там се намира и един от най-големите магазини на известния англичанин Пол Смит, един от любимите дизайнери на певицата. У нас трудно се намират негови модели и особено колекциите му от чанти. Затова Белослава не се колебае и дава

Дарители превели над 120 000 лева на БСП

София /КРОСС/ 120 883 лева като дарения от физически лица е получила БСП през отиващата си 2013 г. Това показва справка в публичния регистър на дарителите, качена в сайта на социалистите.Интернет страницата на партията бе в неколкомесечен ремонт, по време на който нямаше достъп до данните на "Позитано" за постъпили дарения, годишния финансов отчет на БСП, разпоредителни сделки с движимо и недвижимо имущество. Той бе възстановен с пускането на новия червен сайт този месец.Соццентралата е подновила договорите си за лизинг на партийните шкоди. На един от автомобилите лизингът е изтекъл и го е придобила изцяло, сочат още данните в регистъра.215 души са направили преводи към "Позитано" 20 за над 120 000 лева, показват списъците. Повечето от тях обаче са депутати и членове на местните соцръководства. По традиция най-солидно се отчитат хората на БСП в Европейския парламент, чиито заплати са и най-високите измежду представителите на изборни длъжности. Депутатите в българското НС заделят между 300 и 500 лв.Както и в предишните години, Пловдивският лидер на социалистите Георги Гергов е най-крупният дарител на БСП като физическо лице, показва регистърът. Освен самият бизнесмен суми са превеждали съпругата и синовете му. Общо семейството се е отчело с 16 000 лв.Новогодишни подаръци за децата на бежанците, настанени в София, пък занесоха вчера от името на лявата ПГ депутатът Жельо Бойчев и колегите му от столичните листи, съобщи "24 часа".

Девет филма продължават битката за "Оскар"

Продукциите се надпреварват в категорията чуждоезичен филм

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване