Кънев с ултиматум към Борисов

София /КРОСС/ Лидерът на ДСБ Радан Кънев постави ултиматум към партията на Бойко Борисов. От думите на Кънев става ясно, че отношението към ГЕРБ ще зависи от избора на главен съдебен инспектор.„След измененията на Конституцията от 2007г., съдебният инспекторат е най-важната част от съдебната система и единствен, плах гарант за безпристрастност и справедливост в правосъдието. Пиратската номинация на нов главен инспектор по време на Коледните празници е пореден опит за политическо загробване на правосъдието зад гърба на гражданите. Важно е да се подчертае, че изборът се извършва с гласовете на 2/3 от депутатите", пише Кънев в профила си във Фейсбук. Лидерът на тъмносините подчертава, че сега всичко е в ръцете на ГЕРБ, които могат да блокират порочната процедура и да настояват за нова, по правилата, предложени от РБ за Чисти ръце в правосъдието. „Могат и да се договорят... с БСП и ДПС. От това ще зависи в огромна степен бъдещото ни отношение към ГЕРБ", посочва Кънев.

Сметките за ток падат само с 1-2%

Намалението на цената на тока от 1 януари 2014 г. ще се отрази с нищожните 1-2% в сметките на абонатите, но в същото време ще задълбочи проблемите в сектора. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на проекторешение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).







Намалението на цената на тока от 1 януари 2014 г. ще се отрази с нищожните 1-2% в сметките на абонатите, но в същото време ще задълбочи проблемите в сектора. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на проекторешение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Веселина Тенева ще е новият главен съдебен инспектор

Веселина Йорданова Тенева е единственият кандидат за нов главен съдебен инспектор. Името  бе внесено в деловодстото на парламента вчера близо час преди да изтечече крайният срок - 18 ч. Това бе и най-спряганата кандидатура преди депутатите да излязат в коледната си ваканция. Вносители на предложението са Мая Манолова от БСП и Четин Казак от ДПС. Веселина Йорданова Тенева е единственият кандидат за нов главен съдебен инспектор. Името бе внесено в деловодстото на парламента вчера близо час преди да изтечече крайният срок - 18 ч. Това бе и най-спряганата кандидатура преди депутатите да излязат в коледната си ваканция. Вносители на предложението са Мая Манолова от БСП и Четин Казак от ДПС.

Номинираната за главен съдебен инспектор получила 4 имота чрез дарения

/КРОСС/ Номинираната за поста главен съдебен инспектор, съдия Веселина Тенева от ВАС, е получила между 2004 и 2008 г. четири дарения от възрастната си майка Марийка: два апартамента в София, апартамент в Бургас и терен във вилна зона Росенец на обща стойност около 130 000 лв., пише bivol.bg. Странното е, че госпожата на достолепна възраст над 80 г. влага солидни суми в тези имоти като ги купува от... самата Тенева и нейния съпруг Георги Георгиев. На 27.01.2004 Марийка Тенева купува от Веселина Тенева и Георги Атанасов апартамент в София с площ 75 кв.м. за 48 378,8 лв. По-малко от месец по-късно, на 16.02. тя го дарява на дъщеря си Веселина Тенева безвъзмездно. Схемата се повтаря на следващата година, когато на 20.07.2005 баба Марийка купува от Веселина и Георги друг апартамент с площ 81 кв. за 43 592,7 лв. Произходът на този имот е право на строеж, което Веселина и Георги са закупили от Балканстрой през 2003 г., като в Агенцията по вписвания не е отбелязана сумата на придобиване. Истинска загадка е защо семейство Теневи е решило да продаде апартамента на Марийка Тенева, а два месеца по-късно, на 14.09 тя го дарява пак на тях. Третото покупко-дарение е за урегулиран терен от 1300 кв.м. във вилна зона Росенец отчужден от държавата и община Бургас през 2006 г. за 35 768 лв. Бенефициенти са Марийка Тенева и двете й дъщери - Веселина и Фани Тенева - Найденова (също съдия във ВАС). В декларацията си за 2007 г

Целият градски транспорт на София ще работи на Нова година

Целият градски транспорт на София, включително и метрото ще работи в нощта на Нова година, научихме от Центъра за градска мобилност.

Мотрисите на метровлаковете ще се движат през нощта през 20 минути.

Нощният транспорт ще е за сметка на сутрешния на 1 януари 2014 година, когато ще бъдат намалени превозните средства в участъка от 5 до 13 часа, защото се очаква и без това да се движат празни.

Дарители превели над 120 000 лева на БСП, най-много дал Георги Гергов

120 883 лева като дарения от физически лица е получила БСП през отиващата си 2013 г. Това показва справка в публичния регистър на дарителите, качена в сайта на социалистите.
Интернет страницата на партията бе в неколкомесечен ремонт, по време на който нямаше достъп до данните на “Позитано” за постъпили дарения, годишния финансов отчет на БСП, разп 120 883 лева като дарения от физически лица е получила БСП през отиващата си 2013 г. Това показва справка в публичния регистър на дарителите, качена в сайта на социалистите. Интернет страницата на партията бе в неколкомесечен ремонт, по време на който нямаше достъп до данните на “Позитано” за постъпили дарения, годишния финансов отчет на БСП, разп

За българина и отпадъците

Често българинът приема статистиките за нещо скучно. Само че понякога цифрите говорят много повече. И показват тенденции. Колкото и да е странно за някои, това важи в пълна сила и за отпадъците, които изхвърляме.

"Буря" на Острова заради очаквания наплив на българи

Медиите предупреждават за масово преселение на бедни и безработни

    


Съдия в Ню Йорк: Подслушването на разговори е законно

С решението си съдията отхвърли иск, внесен от Американския съюз за граждански свободи

Коледа - най-подходящото време да станеш митничар

Агенция "Митници" обяви конкурс за шефове на големите митници у нас. В крайна сметка финансовото министерство избра Коледните и Новогодишните празници, за най-подходящото време, за да открие своите служители след конкурс.

Закриват ведомствени столове на МВР

Ведомствените столове на полицията в Кюстендил и в Дупница ще бъдат закрити. Това предвиждат разчетите за съкращения, съобщи шефът на областната дирекция комисар Елиан Стамболийски. Персоналът от десетина готвачи и кухненски работници ще бъде освободен. 
“Няма страшно - Кюстендил е малък град, има предостатъчно заведения. Съдиите например как... Ведомствените столове на полицията в Кюстендил и в Дупница ще бъдат закрити. Това предвиждат разчетите за съкращения, съобщи шефът на областната дирекция комисар Елиан Стамболийски. Персоналът от десетина готвачи и кухненски работници ще бъде освободен. “Няма страшно - Кюстендил е малък град, има предостатъчно заведения. Съдиите например как...

Audi харчи 30 млрд. долара за развитие на бизнеса

/КРОСС/ През следващите четири години немският автопроизводител Audi ще похарчи 30 милиарда щатски долара за развитие на бизнеса си. Това ще бъде най-голямата инвестиционна програма в историята на компанията, съобщава Financial Times.По-голямата част от парите - 70% , Audi ще инвестира в създаването на нови модели и въвеждането на нови технологии. Основните инвестиции ще бъдат използвани за обновяване на заводите в Германия. Компанията също така планира да отвори нови заводи в Мексико и Бразилия.Сред плановете на концерна са до 2020 година да разшири линията си на производство от 49 до 60 модели. Освен това мениджърите на компанията обещават да увеличат годишните продажби до 2 млн. превозни средства. Сред новите модели, които Audi възнамерява да пусне на пазара, са хибридната и газова версия на Audi A3 Sportback, новото поколение на Audi TT и кросоувърите Q1, Q4 и Q6.

Личи си! Този град се управлява от свиня!

 Поне една седмица в годината Перник не може да бъде чист и приветлив град. Навсякъде кофите за боклук са препълнени, нерегламентирани сметища стоят с месеци. Личи си! Този град се управлява от свиня!

Губерния срази българските лъвове

Без Цветан Соколов и Андрей Жеков България отнесе тежка загуба с 0:3 гейма от тима на Пламен Константинов в контролна среща.

Строителен бос в Турция раздал $ 10 млн. рушвети

Арестуваният в рамките на операцията срещу корупцията по високите етажи на властта в Турция строителен магнат Емрула Туранлъ направи шокиращи признания пред в. “Бугюн”. “Разследването е за добро, ще разцъфнат рози и системата ще се промени”, каза Туранлъ, който се смяташе за близък до премиера Реджеп Ердоган. И призна, че раздал $ 10 млн. рушвети. Арестуваният в рамките на операцията срещу корупцията по високите етажи на властта в Турция строителен магнат Емрула Туранлъ направи шокиращи признания пред в. “Бугюн”. “Разследването е за добро, ще разцъфнат рози и системата ще се промени”, каза Туранлъ, който се смяташе за близък до премиера Реджеп Ердоган. И призна, че раздал $ 10 млн. рушвети.

Търсят резерви за поевтиняване на газ и парно

Анализ на възможностите за намаление на цената на природния газ и на парното започва да прави от началото на 2014 г. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Отношението на Реформаторския блок към ГЕРБ щяло да зависи от избора на съдебен инспектор


След като днес Реформаторският блок разкритикува процедурата за избор на главен инспектор към инспектората на Висшия съдебен съвет (ВСС), лидерът на ДСБ Радан Кънев подчерта, че ГЕРБ е изправена пред избор - да блокира порочната процедура или да се договори с БСП и ДПС.

"Важно е да се подчертае, че изборът се извършва с гласовете на 2/3 от депутатите. Всичко е в ръцете на ГЕРБ, които могат да блокират порочната процедура и да настояват за нова, по правилата, предложени от...

“Ню Йорк таймс”: Бариери падат, Западът влече българите

Ервин Иванов е студент четвърти курс медицина в България. Той е убеден, че ще напусне България, както ще направят и повечето от колегите му. Така започва репортажът на в. Ервин Иванов е студент четвърти курс медицина в България. Той е убеден, че ще напусне България, както ще направят и повечето от колегите му. Така започва репортажът на в. "Ню Йорк таймс" от София малко преди 1 януари 2014 г. - датата, на която ще отпаднат ограниченията за българи и румънци по трудовите пазари в ЕС. Под заглавие "С падането на

Дамаск унищожи незаредените боеприпаси за химическите си оръжия

/КРОСС/ Сирийските власти са съобщили на Организацията за забрана на химическите оръжия, че са изпълнили поетите ангажименти по ликвидиране на незаредените боеприпаси за химическите оръжия. Това съобщи Интерфакс, позовавайки се на ОЗХО.Според документ на организацията Дамаск е демонтирал специално оборудване в 17 обекта за производство на химически оръжия.Според одобрения от ОЗХО план всички сирийски химически оръжия, с изключение на изопропанола, трябва да бъдат отстранени преди 5 февруари и да бъдат унищожени до 30 юни 2014.

2 словашки войници убити в Кабул

Двама словашки войници са сред тримата военнослужещи на НАТО, които загинаха в атентат, извършен днес в Кабул.

Обявиха конкурс за началници на 8 от 11-те митници в България

Агенция "Митници" обяви конкурс за шефове на големите митници у нас. Половин година финансовото министерство търсеше подходящите кадри и в крайна сметка избра Коледните и Новогодишните празници, за да ги открие, чрез конкурс, съобщи bTV.

Обявата беше публикувана в празничния 24 декември. Крайният срок е 6 януари. Така кандидатите ще имат, всичко Агенция "Митници" обяви конкурс за шефове на големите митници у нас. Половин година финансовото министерство търсеше подходящите кадри и в крайна сметка избра Коледните и Новогодишните празници, за да ги открие, чрез конкурс, съобщи bTV. Обявата беше публикувана в празничния 24 декември. Крайният срок е 6 януари. Така кандидатите ще имат, всичко

Валенса разкритикува Камерън за имиграцията

"А беше ли груба грешка слагането на край на комунизма в Европа?"

    


Петима екоактивисти от „Arctic Sunrise” се прибраха в родината си

/КРОСС/ Петима активисти на Greenpeace от Великобритания, които бяха арестувани от руските власти за нарушаване на обществения ред и амнистирани, се прибраха в родината си, съобщава Би Би Си. От Санкт Петербург природозащитниците са отлетели за Париж, а от там с влака Eurostar са се прибрали в Лондон. На гарата те са били посрещнати от своите роднини и журналисти. "Щастлив съм да се върна. Очаквам с нетърпение да се прибера у дома, в Уелс. Първото нещо, което ще направя, е да отида на разходка в гората", каза първото нещо, отивам на разходка в гората , а след това се върна на работа " , каза един от активистите, добавяйки, че не би имал нищо против да посети Русия отново.По-рано бе съобщено, че всички активисти от кораба Arctic Sunrise са получили визи, за да напуснат Русия.

Времето в Западна Европа остава лошо

Силни ветрове и поройни дъждове наводниха много населени места и оставиха хиляди хора във Великобритания без електричество. След като хиляди останаха без покрив над главата си около Коледа в южната част на Англия, бурите се отдалечават по-надалеч на север.

Кличко стоял зад побоя над украинската журналистка?

Според разследването опозицията има пръст в нападението

Около Тенева вървят странни семейни покупко-дарения с неясни пари

Номинираната за поста главен съдебен инспектор Веселина Тенева, която в момента е съдия във Върховния административен съд (ВАС), е била част от семейни сделки за покупко-дарения на едни и същи имоти, придобити с неясни средства, между нея и съпруга й Георги Георгиев и възрастната й майка. Това пише сайтът Биволъ, публикувайки в петък справки от Агенцията по вписванията, сочещи странните като логика прехвърляния на апартаменти и терени.   Между 2004 и 2008 г. Веселина Тенева е получила от тогава над 80-годишната си майка Марийка Тенева като дарения два апартамента в София, апартамент в Бургас и терен във вилна зона Росенец за около 130 хил. лв. Любопитното е, че преди това тези имоти са били на Тенева и съпруга й и са били купени от майката с неясно какви средства.   Хрониката в Агенцията по вписванията сочи, че през януари 2004 г. Марийка Тенева купува от Веселина Тенева и Георги Георгиев апартамент в София с площ 75 кв.м. за над 48 хил. лв., за да го дари няма и месец по-късно на Веселина Тенева.   Схемата се повтаря на следващата година, когато през юли трите страни сключват същата сделка за друг апартамент в столицата с площ 81 кв. за над 43.5 хиляди лева. Произходът на този имот е право на строеж, което Веселина и Георги са закупили от "Балканстрой" през 2003 г., като в Агенцията по вписвания не е отбелязана сумата на придобиване. Марийка Тенева го купува за солидната сума и два месеца по-късно го дарява отново на дъщеря си и зет си.   Третото покупко-дарение е за урегулиран терен от 1300 кв.м. във вилна зона Росенец отчужден от държавата и община Бургас през 2006 г. за 35 768 лв. Собственици са Марийка Тенева и двете й дъщери - Веселина и Фани Тенева – Найденова, която също е съдия във ВАС. В декларацията си за 2007 г. съдия Тенева е декларирала придобиването на 1/3 от този терен за 12 000 лв. Сестра й Фани Тенева е декларирала безвъзмездно придобиване на 1/3 от имота. Остават 23 768 лв., които вероятно са платени от Марийка Тенева, пише изданието.   През август 2007 г. съсобствениците се договарят за доброволна делба в полза на майката, която отново месец по-късно дарява целия терен на дъщеря си Веселина.   Четвъртата сделка е отново през септември 20007 г,. когато вече 85-годишната Марийка Тенева купува от фирма "Домино" ЕООД апартамент от 85 кв.м. в центъра на Бургас на невероятната за времето си цена от 17 000 лв. Година по-късно негов собственик чрез дарение отново е дъщерята Веселина Тенева.   Тази схема обаче е работела в полза не само за едната дъщеря. Първата такава сделка е през 2001 г., когато Марейка Теневе купува от двете си внучки и дъщери на Фани Тенева-Найденова, родени през 1984 и 1986 г., апартамент от 87.22 кв.м. с гараж в Бургас за 53 435 лв. Година по-късно бабата дарява апартамента на по-възрастната внучка. А през 2005 г. тя пък го отстъпва на майка си Фани Тенева - Найденова. Месец по-късно Фани Тенева тегли кредит 60 000 лв. от Райфайзенбанк и ипотекира същия този апартамент.   В крайна сметка съдията от ВАС Веселина Тенева се явява собственик на дарени два апартамента в София, апартамент в Бургас и терен на морето, а за 7 години родената през 1922 г. Марийка Тенева е похарчила за имотите на двете си дъщери децата си над 186 хил. лв. чийто произход остава мистериозен, тъй като възрастната жена не е продавала други имоти, с които да финансира покупките от децата си, заключава Биволь.

iOS изпревари Android в Коледното мобилно пазаруване

Освен това клиентите с операционната система на Apple са похарчили близо два пъти повече от средния клиент с Android

    


Създадоха уникален инструмент по чертежи на Леонардо да Винчи

/КРОСС/ Легендарната Viola Organista - необичаен хибрид между орган и цигулка, най-накрая е факт и се готви за първите си концертни изяви. Три години бяха необходими на полския пианист Славомир Зубжицк, за да се създаде инструмента по макет на Леонардо да Винчи от XV век. Чертежът на Viola Organista и описанието към него са създадени в края на 1480 година, съобщава Daily Mail. Мнозина са се опитвали да пресъздадат идеята на гениалния изобретател. Единственият, успял да завърши инструмента, да извлече желания звук и да го представи пред публика обаче стана полският музикант Зубжицк, свирил лично на инструмента по време на премиерата му в Музикалната академия в Краков.Мнозина наричат творението на да Винчи подобие на средновековна лира на колела, но то прилича повече на комбинация от роял, клавесин и орган. Той има 61 струни, звукът от които се извлича с помощта на четири въртящи се колела, обвити с конски косми. Звукът от Viola Organista наподобява този от струнен оркестър , въпреки че зад клавишите стои само един човек.Според музикалните критици, свиренето на Viola Organista е много сложно и изисква майсторство и импровизация. За Viola Organista все още няма създадени отделни произведения, но Зубжицк вече е успял да адаптира някои неща от историята на музиката за необичайното творение.

Обявиха конкурс за шефове на 8 големи митници

Агенция Агенция "Митници" обяви конкурс за шефове на големите митници у нас. Половин година финансовото министерство търсеше подходящите кадри и в крайна сметка избра Коледните и Новогодишните празници, за да ги открие, чрез конкурс, съобщи bTV. Обявата беше публикувана в празничния 24 декември. Крайният срок е 6 януари. Така кандидатите ще имат, всичко

Джокович играе трети финал в Абу Даби

Миналогодишният шампион Новак Джокович и финалистът от 2011 г. Давид Ферер ще играят във финала на демонстративния турнир в Абу Даби, с който се отбелязва началото на новия тенис сезон.

Манастири в готовност да приютят сирийски бежанци

Манастири отварят вратите си за сирийски бежанци. Видинската митрополия е в готовност да даде подслон на избягали от войната имигранти.
Лопушанският манастир е готов да приюти между 15 и 20 бежанци. „Наш християнски дълг е да предложим каквото имаме като възможност те да се почувстват по-добре", обясни епископ Сионий, игумен на Лопушански Манастири отварят вратите си за сирийски бежанци. Видинската митрополия е в готовност да даде подслон на избягали от войната имигранти. Лопушанският манастир е готов да приюти между 15 и 20 бежанци. „Наш християнски дълг е да предложим каквото имаме като възможност те да се почувстват по-добре", обясни епископ Сионий, игумен на Лопушански

Психолози доказаха: Жените избират подаръци по-добре от мъжете

Холандски психолози доказаха експериментално, че жените избират по-добре подаръци от мъжете, съобщи Нюзру, цитиран от БГНЕС. Психолозите проведоха три експеримента, в които участниците избираха подаръци както на познати, така и на непознати от фиксирани варианти. За сполучливостта на подаръка учените са съдели по списъците, направени от получаващите. Резултатите показват, че при подаръци на познати мъжете и жените са нацелвали средно по 5-6 подаръка. При жените обаче попаденията са били малко повече - 5,6 при 5,3 при мъжете. При подаръци за непознати при известен пол и възраст резултатите са по-слаби - 4-5 от десет. Разликата при мъжете и жените остава половин точка. Умението за избиране на подаръци зависи от интереса към социални връзки, обясняват учените. Съпреживяването не се отразя...

Пиян шофьор блъсна мъж на автобусна спирка в Русе


Пиян шофьор блъсна човек на автобусна спирка в Русе, след което се удари и в друг автомобил, съобщи БГНЕС. Пострадалият 36-годишен мъж чакал автобус. След инцидента той е откаран от екип на "Спешна помощ" в болницата със счупени крайници. Виновният шофьор имал само рана на главата.

Катастрофата е станала рано сутринта на автобусната спирка в квартал "Дружба". Шофьорът на лек автомобил "Рено" внезапно изгубил управлението и се качил на тротоара, където ударил чакащия мъж. След това...

Ревизоро за изгорялата си къща: Нямам конкретни подозрения за отмъщение

Пожар унищожи покрива и горния етаж на наследствената къща на Емил Димитров-Ревизоро в село Караш, община Роман.
Пламъците били забелязани в таванското помещение от съсед, който веднага се обадил на телефон 112.
Постройката нямала електрическа инсталация, затова напълно е изключена версията за късо съединение или забравен електроуред. Не е... Пожар унищожи покрива и горния етаж на наследствената къща на Емил Димитров-Ревизоро в село Караш, община Роман. Пламъците били забелязани в таванското помещение от съсед, който веднага се обадил на телефон 112. Постройката нямала електрическа инсталация, затова напълно е изключена версията за късо съединение или забравен електроуред. Не е...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите във вечерната емисия:

- През първите четири месеца на новата година започват одити в ЕРП-тата и в "Топлофикация София", които ще покажат реалната ситуация в дружествата.

- Армията в Турция обяви, че няма да се намесва в корупционния скандал, разтърсил страната в последните дни.

- Русия днес се прости с конструктора...

"Светлината на Варна" събира ентусиасти и професионални фотографи в обща изложба

Всички желаещи фотографи - ентусиасти и професионалисти, които живеят и работят във Варна и региона могат да участват в обща изложба "Светлината на Варна", която ще се открие на 17 януари 2014, петък, 18.30 ч. - III етаж на Градска художествена галерия - Варна, организирана от Factor.

Амурските леопарди в природата са се увеличили през последните години

Това са едни от най-рядко срещаните бозайници на планетата

    


10-има изверги изнасилиха младо момиче в Индия

21-годишната жена била отвлечена и изнасилена в индийския град Карайкал, където гостувала на своя приятелка. След като подала сигнал в полицията, била приета за лечение в болница.

ДКЕВР ще проверява ЕРП-тата

ДКЕВР сформира екипи, които ще започнат одит на трите електроразпределителни дружества, както и на топлофикациите. Проверката се очаква да започне на 3-ти януари и да продължи 4 месеца, обяви председателят на ДКЕВР Боян Боев.

Моуриньо пожела контузия на Луис Суарес

Португалецът се надява нападателят на Ливърпул да пропусне дербито с Челси

    


Манастири отварят врати за сирийските бежанци

/КРОСС/ Манастири отварят вратите си за сирийски бежанци. Видинската митрополия е в готовност да даде подслон на избягали от войната имигранти.Лопушанският манастир е готов да приюти между 15 и 20 бежанци. „Наш християнски дълг е да предложим каквото имаме като възможност те да се почувстват по-добре", обясни епископ Сионий, игумен на Лопушански манастир.Макар, че сега в светата обител няма имигранти, тук са намерили подслон около 10-ина сирийци, пътуващи към западна Европа. „Но не това е най-важното. Мен ме плаши, че нашите сънародници не отварят сърцата си за страдащите хора и това отчуждение е белег, че ние се отдалечаваме от Бога".Вратите на манастира са отворени не само за християнски бежанци, а и за мюсюлмани.На 17 километра от Лопушанския манастир и Чипровският е с отворени врати за бежанците. Там посреща йеромонах Василий. Грижи се сам за цялата света обител. И тук, условията за живеене са далеч по-добри от тези в бежанските центрове. Досега Василий не е приютявал имигранти, но е готов да даде подслон на десет бежанци.„Не можем да казваме, че само християните са ни ближни. Трябва да бъдем по-смели, трябва да бъдем по-истински, да не бъдем лицемерни и зложелатели", обясни йеромонах Василий, игумен на Чипроски манастир.Освен Чипровския и Лопушанския манастир, Раковишкият и Изворският също са с отворени врати за бежанци, съобщи bTV.

Българските волейболисти загубиха с 0:3 от отбора на Пламен Константинов


Българският национален отбор по волейбол загуби с 0:3 (23:25, 18:25, 25:27) срещу "Губерния" (Нижни Новгород) в първата си официална контрола от подготовката за световните квалификации, които ще се проведат в Чехия между 3 и 5 януари. 

В четвъртък възпитаниците на Камило Плачи загубиха и в тренировъчната игра с руския отбор, който е воден от бившия капитан на България Пламен Константинов. Тогава националите отстъпиха с 2:3 гейма.

Италианският специалист направи три промени...

Глобиха кмет, отказал да е призовкар

Кметът на община Златарица Пенчо Чанев (ВМРО) е глобен с 50 лв., защото отказал на частни съдебни изпълнители от Велико Търново да им бъде призовкар. Градоначалникът, който е юрист, е санкциониран, защото не искал да лепи и да разнася призовки, а съдът е потвърдил глобата без право на обжалване. “Абсурдът е свързан с остарели текстове... Кметът на община Златарица Пенчо Чанев (ВМРО) е глобен с 50 лв., защото отказал на частни съдебни изпълнители от Велико Търново да им бъде призовкар. Градоначалникът, който е юрист, е санкциониран, защото не искал да лепи и да разнася призовки, а съдът е потвърдил глобата без право на обжалване. “Абсурдът е свързан с остарели текстове...

Манастири готови да приютят сирийски бежанци

Манастири отварят вратите си за сирийски бежанци. Видинската митрополия е в готовност да даде подслон на избягали от войната имигранти.
Лопушанският манастир е готов да приюти между 15 и 20 бежанци. „Наш християнски дълг е да предложим каквото имаме като възможност те да се почувстват по-добре Манастири отварят вратите си за сирийски бежанци. Видинската митрополия е в готовност да даде подслон на избягали от войната имигранти. Лопушанският манастир е готов да приюти между 15 и 20 бежанци. „Наш християнски дълг е да предложим каквото имаме като възможност те да се почувстват по-добре", обясни епископ Сионий, игумен на Лопушански

Общинарка остана без заплата заради неплатен данък

/КРОСС/ Общинарка в Якоруда се оплака, че преди Коледа е останала без заплата."Ваня Гатдерова, която е общински съветник от ГЕРБ, не е получила възнаграждението си за последния месец, а останалите съветници са си го взели", потвърди и областният координатор на партията в Пиринския край Даниела Савеклиева.Според нея мотивът е, че Гатдерова не си е платила данъците. Самата общинарка обаче твърди, че задължения към хазната няма. Тя дори обвини кмета Нуредин Кафелов в политическа репресия."В община Якоруда не делим общинските съветници по партиен принцип", лаконична бе шефката на местния парламент Мердие Осман. Тя увери, че всички съветници са получили пълния размер на възнагражденията си, съобщи "Стандарт".

Кейт Мидълтън е кралица на красотата за 2013 г.

Херцогинята на Кеймбридж е кралица на красотата във Великобритания за трета поредна година като задминава Бионсе, Холи Уилоуби и Аби Кланс, които попадат в топ 5. В класацията на 50-те най-красиви жени на Острова виждаме имената и на Джуди Денч, Шарън Озбърн и Хелън Мирън, предаде БГНЕС. Може и да получи критики за сивите нотки в косата си, но това не спря Кей Мидълтън да бъде избрана за икона на красотата във Великобритания за трета поредна година. В топ 5 на най-красивите жени на Острова попадат Бионсе и Черил Коул, която запази популярността си въпреки татуировката, която си направи по-рано тази година. Според анкетата, проведена сред 2000 британки, Анджелина Джоли е шеста по красота, а съдията в Х-Фактор Никол Шерцингер се нарежда на седмо място, близо до Адел, която се изк...

Расте броят на жертвите на наводненията в Бразилия

Най-малко 44 души са загинали, а най-малко 60,000 са останали без дом в следствие на проливните дъждове в Бразилия, предаде AFP.Представители на „Гражданска защита” докладваха за 27 жертви в следствие на най-силните дъждове за последните 90 години в щата Есприто Санто.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване