Облачно време, с възможни валежи

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, а на места в равнините и мъгливо време. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над Североизточна България. На места в югозападната половина от страната ще превалява дъжд. В Източна България ще духа умерен юг-югоизточен вятър и там максималните температури ще достигнат 13°-15°, в останалата по-голяма част от страната – между 7° и 12°, в северозападните райони ще се задържат по-ниски: 4°-6°. Минималните температури, в повечето места, ще бъдат между 0° и 5°. В София минимална температура около 2°, максимална – около 8°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, предаде Агенция "Фокус". Над Черномор...

Бойница обнови читалището си

В най-бедната община в ЕС - с. Бойница, бе възстановено местното читалище “Надежда 1903”. В навечерието на новогодишните празници рушащата се преди сграда отвори врати за своя 110-и рожден ден.
Около 200 000 лв. бяха вложени в основен ремонт на читалището, а парите са осигурени от Европейската програма за развитие на селските райони.
Изцяло В най-бедната община в ЕС - с. Бойница, бе възстановено местното читалище “Надежда 1903”. В навечерието на новогодишните празници рушащата се преди сграда отвори врати за своя 110-и рожден ден. Около 200 000 лв. бяха вложени в основен ремонт на читалището, а парите са осигурени от Европейската програма за развитие на селските райони. Изцяло

Депутатската "почерпка" догодина = 160 бона

Обществената поръчка е за чай, сокове, вода, бонбони и ядки

    


Гласуваш – 2% отстъпка от местния данък

Най-интересните теми от прегледа на печата на 27 декември

    


Левски е заловен до Къкринското ханче

Васил Левски е псевдонимът, с който е известен Васил Иванов Кунчев, български революционер, идеолог и организатор на българската национална революция, национален герой. Основател е на Вътрешната революционна организация (ВРО) и на Българския революционен централен комитет (БРЦК). Известен е и като Апостола на свободата заради организирането и разработването на стратегията за освобождаване на България от османско иго. Той пътува по страната и създава тайни районни комитети, които да подготвят националния бунт. Неговата мечта е чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от етническата си и религиозна принадлежност. Създадената от него Вътрешна революционна организация е основата, върху която стъпват организаторите на Априлското въстание. Това въстание и последвал...

ООН напада Камерън заради законите за имиграцията

Върховният комисариат на ООН за бежанците разкритикува британския премиер Дейвид Камерън заради проектозаконите му за имигрантите, съобщи в. “Гардиън”.
Тези проектозакони могат да доведат до оставяне без подслон на нуждаещи се, да маргинализира бежанците и хората, търсещи убежище, както и да създаде обстановка на етническа нетърпимост. Върховният комисариат на ООН за бежанците разкритикува британския премиер Дейвид Камерън заради проектозаконите му за имигрантите, съобщи в. “Гардиън”. Тези проектозакони могат да доведат до оставяне без подслон на нуждаещи се, да маргинализира бежанците и хората, търсещи убежище, както и да създаде обстановка на етническа нетърпимост.

10 министри вън от турското правителство

Турският премиер Реджеп Ердоган обяви големи промени в правителството, след като по-рано трима от ключовите му министри подадоха оставка, съобщиха вчера световните агенции. Сменени са общо 10 министри заради избухналия скандал за корупция, който разтърси из основи турския политически живот.
Сред сменените е министърът за ЕС Егемен Багъш, Турският премиер Реджеп Ердоган обяви големи промени в правителството, след като по-рано трима от ключовите му министри подадоха оставка, съобщиха вчера световните агенции. Сменени са общо 10 министри заради избухналия скандал за корупция, който разтърси из основи турския политически живот. Сред сменените е министърът за ЕС Егемен Багъш,

Наши “булки” мамят чужди ергени

Три жени, заработили 140 хиляди лева от наивни ергени в чужбина, бяха осъдени за недекларирани приходи. 
Мнимите невести получиха условни присъди от съда в Разград и ще трябва да платят дължимите данъци на държавата .
Девет месеца условно отнесе 24-годишна жена. От 2009 до 2011 г. тя подмамила с обещания за женитба десетки мъже, главно турци... Три жени, заработили 140 хиляди лева от наивни ергени в чужбина, бяха осъдени за недекларирани приходи. Мнимите невести получиха условни присъди от съда в Разград и ще трябва да платят дължимите данъци на държавата . Девет месеца условно отнесе 24-годишна жена. От 2009 до 2011 г. тя подмамила с обещания за женитба десетки мъже, главно турци...

Пожар в руско село, 6-има загинали

Шестима души , включително едно бебе, загинаха в петък при пожар в частен дом в района на Саратов.

Взрив в китайски търговски център, 4-ма убити

Мощната експлозия и пожар в търговски център в китайския град Лучжоу, югозападната провинция Съчуан, уби четирима, а 35 бяха ранени и отведени в болници, съобщи Централна китайска телевизия.

29 загинаха в автобусна катастрофа в Тайланд

Най-малко 29 души загинаха, а четирима бяха тежко ранени, след като автобус падна в дълбока клисура в североизточен Тайланд, съобщи полицията в петък.

Стрелба в нощен клуб в САЩ, двама убити

Неизвестен откри стрелба в нощен клуб в американския град Слайдел, щата Луизиана, разположен недалеч от Ню Орлийнс. Както съобщиха представители на местната полиция, в резултат на инцидента са убити двама души на възраст между 22 и 23 години. Ранени са други шестима, но състоянието им е стабилно.

Японският премиер разяри Пекин и Сеул с визита в храм

Японският премиер Шиндзо Абе разгневи Китай, Южна Корея и САЩ, след като посети токийския храм “Ясукуни”, предаде Ройтерс.
За последен път действащ министър-председател стъпи на това място преди 7 години.
В храма се съхраняват тленни останки на загинали за родината си японци, но също така и на военнопрестъпници от Втората световна война. Японският премиер Шиндзо Абе разгневи Китай, Южна Корея и САЩ, след като посети токийския храм “Ясукуни”, предаде Ройтерс. За последен път действащ министър-председател стъпи на това място преди 7 години. В храма се съхраняват тленни останки на загинали за родината си японци, но също така и на военнопрестъпници от Втората световна война.

44 загинаха при наводненията в Бразилия

Най-малко 44 души загинаха, а над 60 000 останаха без дом след проливни дъждове в югоизточната част на Бразилия през последните няколко седмици, обявиха представители на властите.

"Дядо Коледа" обра бижутериен магазин в Тирана

Четирима въоръжени мъже, дегизирани като Дядо Коледа, ограбиха бижутериен магазин в мол в Тирана, а техни "белобради колеги" раниха двама души по време на обир в съседно Косово.

Вандали потрошиха джамия

Неизвестни вандали за пореден път оскверниха джамията в Казанлък. В навечерието на коледните празници мюсюлманският храм осъмна с натрошени прозорци.
Сигналът за посегателството бил подаден в МВР сутринта на 23 декември.
Според него са счупени общо седем от малките декоративни прозорци над входната врата. Стъклата с размер 30 на 30 сантиметра... Неизвестни вандали за пореден път оскверниха джамията в Казанлък. В навечерието на коледните празници мюсюлманският храм осъмна с натрошени прозорци. Сигналът за посегателството бил подаден в МВР сутринта на 23 декември. Според него са счупени общо седем от малките декоративни прозорци над входната врата. Стъклата с размер 30 на 30 сантиметра...

Енчев се стяга за лятото, ще купува кемпер

Рапърът Георги Енчев е решил да изненада семейството си с ново превозно средство. Вече се стяга за лятото и се надява да успее да си купи кемпер. По празниците преглеждал обявите в интернет и се натъкнал на идеалния за него модел в Плевен. Певецът ще трябва да побърза с покупката, защото до ден-два заминава за Дубай с дуетната си половинка Румънеца Рапърът Георги Енчев е решил да изненада семейството си с ново превозно средство. Вече се стяга за лятото и се надява да успее да си купи кемпер. По празниците преглеждал обявите в интернет и се натъкнал на идеалния за него модел в Плевен. Певецът ще трябва да побърза с покупката, защото до ден-два заминава за Дубай с дуетната си половинка Румънеца

Любим виц на Дичо

Една мутра се оплаква на друга:

- Абе, брато, опитах се да си спомня добрите стари времена и се опитах да се повозя на тролей.

- Е, и к’во стана? - пита другата мутра.

- Епа BMW-то не иска да влезе вътре.























































Една мутра се оплаква на друга: - Абе, брато, опитах се да си спомня добрите стари времена и се опитах да се повозя на тролей. - Е, и к’во стана? - пита другата мутра. - Епа BMW-то не иска да влезе вътре.

"Ботев" мисли за нов сателит

В "Ботев" кроят вече планове от началото на следващия сезон 2014/2015 г. вместо сателит да имат "Б" отбор, който ще се подвизава в "Б" или "В" група, но няма да има право на промоция в елитната дивизия.
В момента сателитен отбор на "канарчетата" е "Раковски". Но единственият вариант "Ботев" да си взема футболистите, които е изпратил там за обиграв В "Ботев" кроят вече планове от началото на следващия сезон 2014/2015 г. вместо сателит да имат "Б" отбор, който ще се подвизава в "Б" или "В" група, но няма да има право на промоция в елитната дивизия. В момента сателитен отбор на "канарчетата" е "Раковски". Но единственият вариант "Ботев" да си взема футболистите, които е изпратил там за обиграв

Църквата почита св. Стефан

Стефановден е третият ден на Коледа и последният празник за годината

Филми в Дневник След 5: Спасяването на мистър Банкс


Жанр: Драма, Биографичен, Комедия
Великобритания, Австралия, САЩ / 2013 / 125 минути
Сценарист: Кели Марсел, Сю Смит
Режисьор: Джон Лий Ханкок
В ролите: Том Ханкс, Брадли Уитфорд, Рут Уилсън, Пол Джамати, Джейсън Шварцман, Ема Томпсън, Колин Фарел
"Да спасиш господин Банкс" се фокусира върху живота на родената в Австралия писателка, актриса и журналистка Памела Линдън Травърс, която през 1934-та година написа популярния в цял свят роман "Мери Попинс". Филмът...

Филми в Дневник След 5: Тайният живот на Уолтър Мити


Жанр: Комедия, Приключенски, Драма, Фентъзи
САЩ / 2013 / 114 минути
Сценарист: Стив Конрад, Джеймс Търбър
Режисьор: Бен Стилър
В ролите: Ейдриан Мартинез, Шон Пен, Патън Осуалт, Шърли Маклейн, Катрин Хан, Кристен Уиг, Адам Скот, Бен Стилър
Оператор: Стюарт Драйбърг
Продуцент: Джон Голдуин, Стюарт Корнфелд, Бен Стилър, Самюел Голдуин Мл
Уолтър Мити (Стилър) е съвременен мечтател, който води еднообразен и скучен живот, работейки като фоторедактор в списание...

Филми в Дневник След 5: 47 ронини


Жанр: Екшън, Драма
САЩ / 2013 / 0 минути
Сценарист: Крис Моргън
Режисьор: Карл Ринч
В ролите: Хироюки Санада, Кари-Хироюки Тагава, Того Игава, Ринко Кикучи, Киану Рийвс, Ко Шибасаки, Джин Аканиши, Таданобу Асава
Продуцент: Ерик Маклауд, Памела Абди, Скот Стъбър
Зрелищното  3D приключение ще направи зрителите част от разтърсващ сюжет, в който минало и настояще ще се сблъскат титанично, за да определят бъдещето на един народ.

След като коварен феодал...

Черна, кървава Коледа в Кербала – преди 10 години

Преди десет години, на 27 декември, Коледа и Стефановден, изтрезняхме бързо от празничното настроение с новината за атентата срещу българската база в Кербала. База "Индия", където е първият български батальон, е атакувана в 12,40 ч с кола бомба, минохвъргачен обстрел, обстрел с ръчни противотанкови гранати и стрелково оръжие. При атаката загинаха майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерските кандидати Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров. 68 наши бойци бяха ранени, 27 от тях сериозно, а шестима тежко.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване