Производство на електроенергия продължава да нараства през ноември

Намалява производството на твърди горива, пропан-бутан, безоловен бензин и дизел

    


Годишен хороскоп 2014 г. - Скорпион

Смелост и увереност – това са ключовите думи, с които Скорпионът започва новата 2014 година.  Ще сте изпълнени с куража да посрещнете всяко предизвикателство очи в очи. Не забравяйте, обаче, че силата на духа превъзхожда всяко друго материално въздействие. Именно по този начин ще постигнете Победата. През януари очаквайте промени в личния живот, възможни са раздели, но те протекат почти безболезнено и ще са за добро. Нищо, което ви е ненужно няма да остане в живота ви. Битието ви ще се прочисти. Очаква ви промяна и в обкръжението. През първите дни на януари не пренебрегвайте здравето си. Тези, от вас, които страдат от хронични заболявания не бива да пропускат никаква част от лечението си, а при необходимост веднага се консултирайте с лекуващия ви лекар. Последните дни н...

Николай Радулов: Взривовете във Волгоград може да продължат

/КРОСС/ Атентатите във Волгоград са очевидно планирани, каза бившият секретар на МВР Николай Радулов в интервю за Нова телевизия. Той изказа предположение, че терористите са от кавказки произход. Мисля, че между двата атентата има връзка, отбеляза той и не изключи вероятността от последващ трети. Връзката между атентатите и Олимпиадата в Сочи не е много вероятна, отбеляза Радулов и допълни: „В града има много непокрити от полицията места, които остават уязвими, и терористите се възползват от това. Случилото се е по-скоро резултат от преценката на организаторите за мястото, където терористичните актове биха били най-резултатни".    

Вижте най-яките нокаути на 2013 година (видео)

Компанията Nouri Productions направи подборка на най-добрите нокаути и нокдауни на ринга през 2013 година.

Моуриньо във вихъра си, нападна Суарес

Около Коледа треньорът на "Челси" Жозе Моуриньо е във вихъра си. Не пропусна да впечатли света и след победата с 2:1 над "Ливърпул". Мишена на Специалния беше Луис Суарес, обвинен, че симулира.

"Тук е специална страна, аз не съм англичанин, но се чувствам длъжен да пазя някои ценности на играта - каза Моуриньо. - Едно от тях е да се борим със си Около Коледа треньорът на "Челси" Жозе Моуриньо е във вихъра си. Не пропусна да впечатли света и след победата с 2:1 над "Ливърпул". Мишена на Специалния беше Луис Суарес, обвинен, че симулира. "Тук е специална страна, аз не съм англичанин, но се чувствам длъжен да пазя някои ценности на играта - каза Моуриньо. - Едно от тях е да се борим със си

Вулкан изригна в Салвадор, хиляди евакуирани

Властите са евакуирали хиляди хора в Салвадор, след като вулканът Чапарастик изригна в неделя сутринта, съобщава Би Би Си.

Двама души ранени в катастрофи във Варна

Двама души са пострадали при катастрофи през изминалото денонощие във Варна съобщиха за Дарик от КАТ. За живота на ранените няма опасност. Инцидентите с материални щети са 5. Пътищата от републиканската пътна мрежа във Варненска област са сухи.

И Бритни мисли за пенсия

Певицата иска пак в киното

    


Европейските банки засилват продажбата на проблемни кредити

Много от кредиторите вече са рекапитализирани и ускоряват разпродажбата на активи, най-активните купувачи идват от САЩ

    


Сутринта слънчево, следобед - висока облачност

Преди обяд в Дунавската равнина, в източните райони и по долината на Струма ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево. След обяд от запад ще се появи висока облачност, която постепенно ще обхване цялата страна. В следобедните часове в Североизточна България ще духа до умерен вятър от север Преди обяд в Дунавската равнина, в източните райони и по долината на Струма ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево. След обяд от запад ще се появи висока облачност, която постепенно ще обхване цялата страна. В следобедните часове в Североизточна България ще духа до умерен вятър от север

МВР разпродава техниката на закрития си СОД

Собствениците на обекти, пазени до 31 декември от закритите полицейски служби „Сигнално-охранителна дейност” (СОД), ще могат да купят монтираните вътре аларми, собственост на МВР. Разрешението да придобият техниката вероятно ще важи и за частните охранителни фирми, които приемат обекта по договор. Това предвижда заповед, която се очаква да бъде подписана днес от вътрешния министър Цветлин Йовчев.

ЧЕЗ отчита електромерите преди поевтиняването на тока

Фактурите за януари ще са със стари и нови цени

    


Властите отрекоха слуховете, разпространени в социалните мрежи, за нови експлозии

/КРОСС/ Властите във Волгоград отрекоха слуховете, разпространени в социалните мрежи, за нови експлозии в града след двете терористични атаки, които се случиха за по-малко от денонощие. От областната администрация заявиха, че сигнали за нови експлозии в града не са потвърдени и призоваха хората да не изпадат в паника и да запазят спокойствие. Те уточниха, че не са разпореждали и родителите да прибират децата си от училище. Междувременно информация за взрива тази сутрин във Волгоград продължава да се подава както от местните и правителствени власти, така и от очевидци. Според руски кореспонденти от различни медии тролеят, който бе взривен, е напълно унищожен. Мястото на инцидента е отцепено, за да могат до него да достигнат екипи на пожарната, линейки и представители на руското министерство на извънредните ситуации. Създаден е кризисен щаб. Експлозията се е чула на няколко километра, а картината е ужасяваща - кръв по снега. "Напуснах къщата и чух силен трясък, хора крещяха, разказва очевидец. "Стоях на спирката. Тролейбусът тръгна и експлоадира", разказва друг очевидец. Очевидци и медии допуснаха възможността в тролея да са се возили близки и роднини на жертвите от вчерашния атентат, тъй като маршрутът му е минавал през болницата, в която са настанени ранените от атентата на гарата.На мястото на инцидента работят екипи и  районът е под засилена охрана, периметърът е отцепен от  многобройни полицейски части .  

Михаел Шумахер в кома!

Най-великият пилот за всички времена Михаел Шумахер е в кома и се бори за живота си!

Седемкратният световен шампион във "Формула 1" падна тежко, докато караше ски във Франция. Състоянието на 44-годишния Шуми е критично. Направена му е мозъчна операция без гаранции за спасение.

Шумахел се е блъснал на писта край Гренобъл в скала. Първоначално Най-великият пилот за всички времена Михаел Шумахер е в кома и се бори за живота си! Седемкратният световен шампион във "Формула 1" падна тежко, докато караше ски във Франция. Състоянието на 44-годишния Шуми е критично. Направена му е мозъчна операция без гаранции за спасение. Шумахел се е блъснал на писта край Гренобъл в скала. Първоначално

Бургаски корабостроители: Бъдещето не се вижда

/КРОСС/ Без храна, топлина и ток и без планове за бъдещето посрещнаха празниците 150 семейства на съкратените служители от корабостроителницата в Бургас. Те са получили само по една от дължимите им шест заплати.   Преди повече от седмица бе обявена процедура по несъстоятелност на „Бургаска корабостроителница" с назначаване на временен синдик, за да могат съкратените работници да получат обезщетение от Националния гаранционен фонд.  Преговорите за осигуряване на работа и създаване на оздравителен план продължават.  „Най-рано на 15 януари се очаква да получим обезщетение. Трудно се справяме с мъжа ми, който работи на 4-часов работен ден в Общината", обясни служителка на корабостроителницата. „Бъдещето не се вижда - аз съм в този завод от 40 години, бяхме около 2 хиляди човека, този завод беше всичко за много хора. Болното е, че бяхме съкратени, изхвърлени, изритани. Заводът беше затворен буквално за часове. Нямаме надежда", сподели друг работник.  На 5 януари съкратените служители на корабостроителния завод излизат на нов протест. Досега те така и не успяха да накарат новото ръководство да разговаря с тях.

Бившият световен шампион във Формула-1 Михаел Шумахер изпадна в кома

Седемкратният световен шампион във Формула-1 Михаел Шумахер изпадна в кома, предаде РИА Новости. Шумахер падна на главата си докато караше ски в курорта Мерибел. Той бе транспортиран с хеликоптер в Муте, а след това в Гренобъл.

Хванаха препил шофьор, кътал си и дрога в колата

Полицаи от Котел са задържали 23-годишния младеж

    


Разпродават аларми от СОД

/КРОСС/ Собствениците на обекти, пазени до 31 декември от закритите полицейски служби "Сигнално-охранителна дейност" (СОД), ще могат да купят монтираните вътре аларми, собственост на МВР. Разрешението да придобият техниката вероятно ще важи и за частните охранителни фирми, които приемат обекта по договор. Това предвижда заповед, която се очаква да бъде подписана днес от вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев, пише "Труд", позовавайи се на източници от ведомството. Вестта за очакваната регламентация бе посрещната с облекчение от шефовете на частни фирми в охранителния бранш. Те обясниха, че заповедта на Йовчев е закъсняла, но правилна и разумна, тъй като е имало опасност от 1 януари догодина хиляди обекти, от които си тръгва полицията, да останат на произвола на крадците. Полицейският СОД пази около 50 000 жилища, офиси, складове и сгради на държавни и общински институции в страната. Смята се, че повече от половината клиенти са предплатили до края на годината, а МВР вече им е изпратило предизвестие, че прекратява договорите от първия ден на 2014 г. Собствениците на обекти вече би трябвало да са потърсили за договор някоя от частните фирми, които предлагат услугата СОД. Но монтираните вътре датчици, кабели, контролни панели, трансмитери, сигнални сирени и т.н. се водят собственост на МВР и частните дружества нямат право да ги използват

Двама афганци накълцани след бежанско меле

Група афганистанци и други лица от арабски произход са се сбили тази нощ в бул. "Мария Луиза". Двама от тях са приети в болница с прорезни рани по краката и по-късно освободени.

Лоша видимост забавя спасяването на руския кораб в Антарктика

Силен снеговалеж и много лоша видимост са причината австралийският ледоразбивач "Аурора Аустралис" да се върне.

Бизнес климатът се влошава с изключение на услугите

Най-голям е спадът на показателя в строителството, където месечната анкета на НСИ отчита ръст на клиентите със закъснения в плащанията

    


Бареков е единственият нов лидер

Единственият нов лидер, който се появи и утвърди през 2013-та, е Николай Бареков, заяви проф. Мария Пиргова в анализ на отиващата си година и прогноза за новата 2014-та.

Как се прави бизнес по български

КОЛКОТО повече се свива бизнесът в България, толкова повече нараства броят на бизнесмените. Милиони са вече българите, изкушени от възможностите на частното предприемачество. Всеки от тях е убеден, че бизнесът е в кръвта му и не е далеч денят, когато ще плува в море от пари, досущ като Чичо Скрудж.За да не остане по-назад, Иван решава да отвори КОЛКОТО повече се свива бизнесът в България, толкова повече нараства броят на бизнесмените. Милиони са вече българите, изкушени от възможностите на частното предприемачество. Всеки от тях е убеден, че бизнесът е в кръвта му и не е далеч денят, когато ще плува в море от пари, досущ като Чичо Скрудж.За да не остане по-назад, Иван решава да отвори

Катарама за колан за $84 000!

Мислили сте си, че Porsche 911 е надценен? Време е да преосмислите това си становище, тъй като това нещо, което виждате на снимката, а то е катарама за колан, струва зашеметяващите $84 000. При това няма колела, но пък носи емблемата Bugatti. Но въпреки това едва ли има смисъл в подобно творение, тъй като още не съм виждал рапър да носи колан, а панталоните им са свлечени на коленете. Катарамата на колан е дело на дизайнера Роланд Итен, който притежава бутик в Женева и е използвал оборудване за производство на часовници. Той ще направи 44 екземпляра, като първата серия от 11 бройки от бяло злато вече е готова. Токата е изработена от 100 отделни компонента.

Борисов: Държавата премина тази година на един празен ход

2013-а е празна година. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Празна година. Ние спечелихме изборите, останахме в опозиция. Тези, които загубиха изборите – управляват. Никой не е доволен от положението, в което се намираме, защото да си загубил избори, а пък да се правиш на управляващ, трябва да имаш изкривен морал. В същото време, да си спечелил изборите и да си стоиш в опозиция, пък е много неестествено за избирателите, които са гласували най-много за тази партия. От февруари до декември, не са спрели протестите. Това са хиляди, хиляди на ден. Ако се превърнат в работни часове, всичко това би дало много продукт”, коментира Борисов. „Само работата може да спаси България. А когато толкова хора ...

Столичани ще имат градски транспрот и през новогодишната нощ

Автобусите ще се движат през 45 мин., метрото през 20 мин.

    


Четирима души са загинали при самолетна катастрофа в Чили

/КРОСС/Четирима души са загинали при катастрофата на малък самолет в Чили. Самолетът се е разбил на летище Чакабуко, намиращо се на около 50 километра от столицата Сантяго. Той излетял от летището, като скоро след това започнал да дими, паднал на земята и избухнал в пламъци, разказват очевидци пред местни медии.  

Васил Найденов пее "Сбогом, моя любов", а Стоянка Мутафова говори за кино по БНТ 1

Васил Найденов ще изпее една от най-хубавите си песни - Васил Найденов ще изпее една от най-хубавите си песни - "Сбогом, моя любов" часове преди новата 2014 г. Ще го направи в шоуто "Най-хубавите години от нашия живот", чието първо издание БНТ ще пусне в новогодишната вечер. Предаването е по лиценз на "Ендемол" и търси най-хубавите от 50-те години на ХХ в. досега. Всяко издание ще представя по две

Общински произвол пари не събира

Семейство от Кричим се принуди да регистрира детето си в Пловдив, защото заради неплатен данък на колата от малкия град отказали да дадат на майката документ за семейно положение.
Практиката да се отказват услуги на граждани длъжници е предизвиквала и по-драматични ситуации - дете от Хасковско стоя месеци без акт за раждане заради Семейство от Кричим се принуди да регистрира детето си в Пловдив, защото заради неплатен данък на колата от малкия град отказали да дадат на майката документ за семейно положение. Практиката да се отказват услуги на граждани длъжници е предизвиквала и по-драматични ситуации - дете от Хасковско стоя месеци без акт за раждане заради

1 сириец е задържан при опит да премине границата ни

66 души са се опитали незаконно да влязат у нас за 2 дни

    


Прокурори и агенти на ДАНС тръгват по следите на продажни магистрати

/КРОСС/Главният прокурор Сотир Цацаров пуска спецекип от обвинители и агенти на ДАНС по следите на продажни магистрати. Това съобщи самият той в интервю за "Труд". Всички проверки и разследвания по сигнали за престъпления, извършени от съдии, прокурори и следователи, са възложени на ново самостоятелно специализирано звено, обяви Цацаров. Трима представители на държавното обвинение и служители от отдел "Противодействие на корупцията в съдебната система" на агенцията по сигурността поемат делата срещу хората с тоги, които са погазили закона. Спецекипът е базиран извън Съдебната палата от октомври и е подчинен само на главния и на софийския градски прокурор. Към него след Нова година ще се присъединят и трима следователи. Сред първите "клиенти" на новото спецзвено ще са бившият съдия Петър Сантиров - обвинен, че е посредничил за 20 000 евро рушвет, бившата шефка на Административния съд във Варна Анелия Цветкова - поискала 90 000 лв., за да реши 4 търговски дела, следователят Боян Боянов - откраднал имот, като задигнал нотариалния акт при огледа на трупа на собственика, бившият прокурор по САПАРД Стойчо Ненков - възпрепятствал правосъдието, и др., допълва изданието. "Не крия, че гледам на спецзвеното като на модел, който следва да докаже своята ефективност", коментира обвинител №1.  

Иван Хиновски: Истинската цена на тока е с около 30% повече

/КРОСС/ Не само сегашното предложение, а и предишното намаляване цената на електроенергията са извън възможностите на бранша. Настъпва много тежък процес на декапитализация на всички фирми по веригата. Не само ЕРП-тата - в тежко състояние изпадат производителите, преносните дружества - каза председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски в интервю за БТВ. Енергийният отрасъл работи добре, когато се поддържа баланс по цялата верига. Дълговете на НЕК (2,7 милиарда) тегнат като воденичен камък на всички фирми и компании в сектора, посочи той и добави, че една от основните причини за натрупването им са неоправданите разходи по проекти като АЕЦ „Белене" и „Цанков камък". В момента се прави опит за запълването на една дупка в сектора, но с абсолютно погрешни средства, смята Хиновски. НЕК е в технически фалит. Ако кредиторите решат да поискат задълженията си, това би означавало, че на един евентуален търг дружеството би трябвало да бъде продадено на тези кредитори. Понеже зад компанията и дълга й от 2,7 милиарда стои държавата, то държавата трябва да търси начини за връщането на този дълг. Вместо това държавата и правителството говорят за поредно намаляване на цената на електроенергията, което, предвид сегашната ситуация, е безумно, добави Хиновски. Според него, тай-късно до две години ще започне обратен ръст на цената на електроенергията

Производството на стомана в България расте

Добивът на метала в Евросъюза е нараснал с 5,7 на сто през ноември спрямо същия месец миналата година

    


Четирима се борят за здравен шеф, двама за социален във Варна

Четирима души ще премерят сили за директорския пост в общинската здравна дирекция. Първия етап успешно са преминали Миглена Бояджиева, Нели Пейкова, Сашка Маринов и Юлиян Кирилов. Те трябва да представят до 8 януари 2014 г. концепция за развитие на здравеопазването в общината.

Обама блокира изграждане на станции на ГЛОНАСС в САЩ

Според конгресмен целта на приемането на закона се състои

Националният исторически музей обяви свободен вход и за днес


В Националния исторически музей  днес ще се влиза без билет, като НИМ ще работи от 9.00 до 17.30 часа. През миналата седмица също имаше ден със свободен достъп, през който през залите минаха над 40 000 души.

Огромният интерес не е толкова заради липсата на такса за влизане, а заради факта, че сред дълго турне в Москва, в зала две може да се види изложбата "Тракийските съкровища". Тя включва Панагюрско златно съкровище и съкровищата от Рогозен, Борово, Летница, Синеморец,...

Таско Ерменков: Шефовете на ЕРП-та да се откажат от бонусите си от 3 млн.

Шефовете на трите на ЕРП-та да се откажат от бонусите си, тогава хората ще могат да получат по 10 процента намаляване на тока. Този годишен бонус е 3 млн., заяви Таско Ермеков от БСП по Нова телевизия и допълни: „Ние намаляваме разходите на EРП-та с 8 процента, така че да не се оплакват”.

Чисто щастие от черен шоколад


Истинските герои. Отново. И около тази Коледа и Нова година, когато вярваме, че имате повече време за четене, ще ви срещнем с интересни и вдъхновяващи хора. Започнахме сериите от портрети "Истински герои" в края на 2010 г. В тях търсим да представим хора, които си приличат по енергията да създават, да се борят, да търсят, да преодоляват, да мечтаят... Те заразяват с желанието да продължат да вървят по пътя си, независимо какво се случва около тях. Събираме текстовете тъкмо в тези дни, защото...

ДКЕВР решава за поевтиняването на тока

ДКЕВР решава днес за намалението на цената на тока.

Панагюрско златно съкровище и коледна изложба „Славите ли Млада Бога!" в НИМ

/КРОСС/ Националният исторически музей (НИМ) обяви 30 декември за безплатен ден на посещение от 09.00 до 17.30 ч., съобщиха от културната институция. В зала №2 отново са изложени изключителните тракийски съкровища, които се завърнаха триумфално от изложба в Москва. Наред с уникалното Панагюрско златно съкровище, ще могат да се видят и не по-малко изящните съкровища от Рогозен, Борово, Летница, Синеморец, Златиница-Маломирово и други, както и трите сребърни солници с позлата - изключително редки произведения от римската епоха. Посетителите ще могат да разгледат и откритата наскоро коледна изложба „Славите ли Млада Бога!", която представя устната и музикалната традиция на пастирите в Европа, част от проекта CANEPAL от Европейската комисия по програма „Култура 2007-2014".  

Втори атентат във Волгоград, 15 загинаха, 23 ранени

Втори терористичен акт в руския град Волгоград отне живота на петнадесет души, а още 23 са приети в болница, предаде ИТАР-ТАСС. Атаката е била извършена срещу тролейбус, от който след взрива е останала само металната рамка. Експлозията е настъпила на улица Качинцев в район Дзержински. От едната страна на улицата има пазар. Вторият взрив е бил с Втори терористичен акт в руския град Волгоград отне живота на петнадесет души, а още 23 са приети в болница, предаде ИТАР-ТАСС. Атаката е била извършена срещу тролейбус, от който след взрива е останала само металната рамка. Експлозията е настъпила на улица Качинцев в район Дзержински. От едната страна на улицата има пазар. Вторият взрив е бил с

Втори атентат във Волгоград, 15 загинаха

Втори терористичен акт в руския град Волгоград отне живота на петнадесет души, а още 23 са приети в болница, предаде ИТАР-ТАСС. Атаката е била извършена срещу тролейбус, от който след взрива е останала само металната рамка. Експлозията е настъпила на улица Качинцев в район Дзержински. От едната страна на улицата има пазар. Вторият взрив е бил с Втори терористичен акт в руския град Волгоград отне живота на петнадесет души, а още 23 са приети в болница, предаде ИТАР-ТАСС. Атаката е била извършена срещу тролейбус, от който след взрива е останала само металната рамка. Експлозията е настъпила на улица Качинцев в район Дзержински. От едната страна на улицата има пазар. Вторият взрив е бил с

Обявиха обществена поръчка за храните и напитките в Народното събрание

Депутатите и служителите на парламента ще изконсумират 162 000 лв. в служебните си офиси през 2014 г., става ясно от обществена поръчка на Народното...

Обявиха обществена поръчка за храните и напитките в НС

Депутатите и служителите на парламента ще изконсумират 162 000 лв. в служебните си офиси през 2014 г., става ясно от обществена поръчка на Народното...

Вижте златното ни богатство в музея!

Националният исторически музей обявява 30 декември за безплатен ден на посещение.

Ремонти за над 20 млн. лева са направени в Кюстендил за годината

Къща-музей „Владимир Димитров-Майстора" е основно ремонтирана

    


Цацаров: Спецекип погва продажните магистрати

Трима прокурори и служители от отдел "Противодействие на корупцията в съдебната система" на агенцията по сигурността поемат делата срещу представители на съдебната система

Японският индекс Nikkei изпрати годината с ръст от 57%

Вяла търговия беляза началото на седмицата за останалите водещи борси в Азия заради празничния период

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване