Данък "богати" вкарва 500 милиона в хазната

Между 400 и 600 млн. лева ще влязат в хазната при въвеждането на прогресивното подоходно облагане от 2015 година. Това съобщи за "Стандарт" соцдепутатът Румен Гечев, зам.-председател на икономическата комисия в парламента.

ДКЕВР определя окончателната цена на тока

/КРОСС/ Поредното намаляване на цените на тока за тази година се очаква да бъде решено на закрито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране днес, последния работен ден за годината. Според предварителните планове на енергийния регулатор, от догодина токът за бита трябва да поевтинее с 1% за дневната тарифа и 10% за нощната. Реално намалението на сметките на потребителите обаче ще бъде минимално - между 1-2%, смятат експерти от бранша. За малките фирми също ще има намаление с 1,5 на сто на тока през деня и десет на сто през нощта. Това е трето намаление на цената на електричеството през тази година, като предишните две бяха взети през март и през август. И трите решения се вземат при различни председатели на енергийния регулатор. Експерти от бранша предупредиха, че с политиката по намаляването на цените на тока се дебалансира системата, което ще се върне като бумеранг към потребителите с шоково увеличение в средата на следващата година.  

Община не вписва новородено, заради дълг на майката

26-годишна майка на две деца от Кричим се оплаква от служители в общината, защото отказали да  издадат документ заради неплатени данъци.
“Отказаха да издадат документ за вписване на второто ми дете като жител, защото съм дължала данъци”, оплака се пред “Труд” Ася Бодурова. Тя живее в Кричим с мъжа си Георги, с когото няма брак. “Жената е искала 26-годишна майка на две деца от Кричим се оплаква от служители в общината, защото отказали да издадат документ заради неплатени данъци. “Отказаха да издадат документ за вписване на второто ми дете като жител, защото съм дължала данъци”, оплака се пред “Труд” Ася Бодурова. Тя живее в Кричим с мъжа си Георги, с когото няма брак. “Жената е искала

Преглед на печата, понеделник, 30 декември

СЕГА: От 1 януари офшорки няма да участват в обществени поръчки От 1 януари 2014 г. всички възложители на обществени поръчки у нас ще обявяват...

Бобо заминава за Виена заради концерт на Раян Лесли за 500 души

Рапърът ще посрещне 2014 г. в истински дворец. Той ще е сред 500-те присъстващи на концерта на Раян Лесли в замъка Шонбург във Виена. Американският изпълнител пя и у нас през ноември и дори подкрепи София за европейска столица на културата през 2019 г.
























Рапърът ще посрещне 2014 г. в истински дворец. Той ще е сред 500-те присъстващи на концерта на Раян Лесли в замъка Шонбург във Виена. Американският изпълнител пя и у нас през ноември и дори подкрепи София за европейска столица на културата през 2019 г.

Полицаят с жилетка "Антиконфликт"


Спомняте ли си юни - "жълтите павета" станаха шарени - от хора, знамена и призиви за промяна и свобода; гражданското недоволство, изпълнило най-големия булевард "Цариградско шосе" и полицаите със светлоотразителни жилетки "Антиконфликт" в знак на толерантност към мирно протестиращите. Той е един от тях и винаги се сеща за онези моменти на добронамереност и дори приятелство между пазени и пазещи.

По негово желание го наричаме Никола Николаев (за да не си навлече проблеми) - полицай с...

24-годишен мъж е бил наръган с нож

/КРОСС/ 24-годишен мъж е бил наръган с нож от арабин в района на на бул. „Мария Луиза" и ул. „Кирил и Методий" тази нощ. Извършителят е избягал, а пострадалият е откаран от друг, по-леко пострадал при инцидента, в болница.    

Михаел Шумахер се бори за живота си (обновена)

Седемкратният световен шампион е в критично състояние и с опасност за живота. Шумахер изпадна в кома, след като падна на главата си докато карал ски с 14-годишния си син в курорта Мерибел. Той е ударил главата си в скрит под снега камък и в резултат се е стигнало до мозъчен кръоизлив. Травмата е тежка, въпреки че е носел каска. Университетстката болница в Гренобъл разпространи официално становище, в което се казва: „Той е претърпял тежка контузия на главата и пристигна в болницата в кома, което наложи моментална неврохирургична операция. Състоянието му остава критично.“ Сабине Кем, мениджър на Шумахер, потвърди изявлението на болницата. Местният вестник Dauphine Libere съобщава, че „състоянието му се влоши и се определя като животозастрашаващо.“ ...

Експерти: Поевтиняването на тока сега е увеличение в бъдеще - бомба със закъснител

Намаляването на цената на тока – и през лятото, и от началото на следващата година, е извън пределите на възможностите на енергетиката. Така до две години ще започне да се увеличава рязко, докато достигне пазарната си стойност – с 30% по-висока, отколкото е сега. За това предупредиха енергийният експерт и председател на Българския енергиен форум Иван Хиновски и представителят на Българската фотоволтаична асоциация Меглена Русинова в предаването „Тази сутрин” по bTV. „С намаляването на цената се залага бомба със закъснител – поевтиняването на тока сега е увеличение в бъдеще”, предупреди Русинова. Двамата експерти бяха единодушни, че българската енергетика не се управлява експертно и се цели декапитализация на предприя...

БСП и ГЕРБ почти изравнени

Силите на двата големи опонента са изравнени - при избори сега за БСП гласуват 21,2%, а за ГЕРБ 21%. Освен тях в декемврийски парламент биха влезли ДПС, “България без цензура” и Реформаторският блок. Това показва проучване от средата на декември на Института за модерна политика. 
Според социолозите, въпреки сътресенията в ГЕРБ заради напускането Силите на двата големи опонента са изравнени - при избори сега за БСП гласуват 21,2%, а за ГЕРБ 21%. Освен тях в декемврийски парламент биха влезли ДПС, “България без цензура” и Реформаторският блок. Това показва проучване от средата на декември на Института за модерна политика. Според социолозите, въпреки сътресенията в ГЕРБ заради напускането

Пожър овъгли двигателя на кола в Ботевград

Няма пострадали, огънят лумнал на неохраняем паркинг

    


Спасението на Banca Monte dei Paschi се отлага

Основният акционер в третата по големина банка в Италия блокира плановете за увеличение на капитала през януари

    


Над 2 млн. души посрещат Новата година на Копакабана

Традиционният пиротехнически спектакъл в новогодишната нощ, който започва в полунощ, ще продължи 16 минути

Върховният съд постанови фондация да върне на Ангел Бончев платения откуп за съпругата му


Върховният касационен съд не допусна касационно обжалване на решението на Софийския апелативен съд, с което фондация "Утре за всеки" се задължава да върне на Ангел Бончев преведените като дарение 157 000 евро, което беше условие похитителите да освободят съпругата му Камелия през 2008 година. Така бизнесменът спечели окончателно съдебната битка, съобщи сайтът "Правен свят". "Утре за всеки" е осъдена да плати и над 15 000 лева държавни такси по делото, както и над 6000 лева адвокатско...

900 хил. лв. повече акцизи от производство на домашна ракия

/КРОСС/ Близо 900 хил. лв. повече акцизи от производство на домашна ракия са влезли в държавната хазна през 2013 г., сочат данните на Агенция „Митници". Постъпленията през 2012 г. са 737 хил. лв.  Първенството по производство на ракия и по платени акцизи през тази година държи Пловдивска област. Само от селските казани в областта са събрани 161 хил. лв., информира Нова телевизия.  „Тази година съм платил повече от 3 хил. лв. акциз", казва Антон Антонов от град Куклен, собственик на ракиджийница. За да избегнат плащането на акциз, хората са прибегнали към самоделки за варене на ракия и в резултат клиентите му са намалели. „Оправдавам ги, защото хората обедняха", добави Антонов. Според него, трябва да има едно минимално количество, например 15 л, освободено от плащане на акциз.

Новогодишно писмо до Мая Манолова: Пожелавам смелостта да избягате и свободата да го решите

Честита Коледа и Здрава Нова година, г-жо Манолова!

Надявам се, през новата 2014-та година, някак си капка мъдрост да осени Вас и вашата партия, коалиционните Ви партньори с вкус към скъпи хотели и пране на пари и Вашият премиер, който явно има проблем с комуникацията!

Г-жо Манолова, изминалата година ни научи на много неща. Нас, които отдадохме времето си на това да протестираме срещу безумните Ви назначения, депутати със съмнителна репутация, следствени заместник председатели на народното събрание, гастролиращи из пет звездни хотели шефове на етични комисии и т.н. Научи ни, че търпението е израз на достойнство, само ако срещу нас седят достойни хора.

Защото глупостта, г-жо Манолова трябва да се бие – винаги, навсякъде, при всеки удобен момент глупостта трябва да бъде мачкана. Научи ни, че един ден, няколко месеца или няколко години не могат да променят държавата ни, но един миг може да промени нас. Ние, които останахме в България осъзнахме, че не сме част от вашата картина. В тази ваша картина ние сме гласоподаватели, данъкоплатци, мизерници, които се интересуват само какво ще сложат на масата и как ще си платят сметките – незначителен пълнеж, съществуващ за да Ви осигури 4 безгрижни години на парламентарни закачки и гастроли по сутрешни блокове. Колко изненада предизвика у Вас, вашият председател, вашият премиер и вашите коалиционни партньори фактът, че ние сме нещо повече? Какво стъписване настъпи, когато улиците се изпълниха с хора, чието съществуване отразявахте само по време на избори?

Г-жо Манолова, нека започнем отначало. Ние сме тези, които няма да Ви оставят да спите спокойно, ние сме тези, които ще държат да знаят кой, кога и защо. Ние сме тези, които са заедно вече много дни и много вечери, без да имаме нужда да се броим. Ние сме народът и точно колкото тежи Вашият глас, толкова тежи и моят. Но вие не ме чувате. За вас аз и хилядите като мен сме к**рви на Бойко, кучета на ДСБ, подлоги на Сорос и лакеи на Прокопиев. Опорните точки Ви го говорят.

Г-жо Манолова, вероятно двамата ще си пожелаем еднакви неща в празничната вечер. Може би и двамата мечтаем за едно и също. Разликата е, че аз съм свободен от партийни пристрастия и обещания към банкери и лафкаджии. Има една китайска мъдрост, която гласи „Ако пълната победа на противника е неизбежна и аз вече не мога да воювам, остава ми или да се предам, или да преговарям за мир, или да избягам. Ако се предам – това е пълно поражение. Ако преговарям – поражение на половина. Ако избягам – аз все още не съм победен”. Пожелавам ви смелостта да избягате и свободата да го решите.

Честита Нова Година!

Теодор Михайлов

гр. София, 30.12.2013

The post Новогодишно писмо до Мая Манолова: Пожелавам смелостта да избягате и свободата да го решите appeared first on Noresharski.com.

Тролей избухна във Волгоград, 15 загинаха

Втори взрив в рамките на по-малко от ден избухна в руския град Волгоград. Бомба е гръмнала в тролей, като поне 15 души са мъртви, а ранените са поне 23-ма.

Изтича срокът за пререгистрация на неприетите деца във варненските ясли

От вчера - 01.12.2013г. са в сила новите правила и критерии за прием в детските ясли на територията на община Варна., които можете да изтеглите и прочетете ТУК. В тази връзка се извършват промени в електронната система за прием. Също от вчера - 01.

Броят на жертвите при атентата във Волгоград расте (снимки)

/КРОСС/ За по-малко от едно денонощие във Волгоград избухнаха две експлозии, класифицирани като терористични актове. Броят на жертвите при атентата от тази сутрин расте. Правителствените служби съобщават вече за 12 загинали и над 15 ранени, между които и дете. По предварителни данни 23 души са били хоспитализирани, има вероятност те да бъдат преместени в болницата, където са настанени жертвите на терористичната атака на гарата в града. Последната цифра, която се съобщава от Министерството на здравето е 28 пострадали.   В пиковите часове тази сутрин тролейбус номер 15 бе взривен, потегляйки от спирката в близост до пазара в Дзерински район. Бомбата вероятно е поставена предварително вътре в салона на тролея и е взривена дистанционно, а не от терорист-камикадзе, какъвто бе случаят вчера при атентата на гарата. Според „Метроэлектротранс" шофьорът на тролея е жив, но е в шок.   Министерството на извънредните ситуации организира постоянен въздушен мост за транспортиране на ранени при експлозиите във Волгоград в Москва, Санкт Петербург и други градове за лечение и други градове, съобщава РИА Новости. Психолози оказват помощ на роднините на жертвите на терористичните нападени, разпореди министърът на извънредните ситуации. Ние ще предприемем всички необходими мерки за подпомагане на семействата на жертвите, каза областният управител.   При взрива са се счупили прозорци на съседните сгради

Борисов се гласи за президент

Лидерът на ГЕРБ се гласи за атака на "Дондуков"2, пише в. "Репортер". За целта в партията му подготвят нов председател на до три години. спрягат се имената на Томислав Дончев и Лиляна Павлова.

Майли Сайръс в горещи сцени с танцьорка

Отново се показа като Кралица на шока

    


Прогресивното подоходно облагане вкарва 0.5 млрд. лв. в хазната

Между 400 и 600 млн. лева ще влязат в хазната при въвеждането на  от 2015 година. Това прогнозира соцдепутатът Румен Гечев, зам.-председател на...

Прогресивното подоходно облагане вкарва 0.5 млрд. лв. в хазната

Между 400 и 600 млн. лева ще влязат в хазната при въвеждането на  от 2015 година. Това прогнозира соцдепутатът Румен Гечев, зам.-председател на...

Спас Делев пред завръщане в ЦСКА

Нападателят ще скъса договора си с Лас Палмас

    


Канят тъщата на младия меринджей в шоупрограми по заведения

Младият меринджей на България номер 1 Янко Радев изведнъж стана Младият меринджей на България номер 1 Янко Радев изведнъж стана "меринджър". Новата му титла отново бе дело на тъща му Катя Иванова, която се яви в предаването "Съдебен спор" срещу зетя си. В крайна сметка двамата така объркаха съдиите, че те не успяха да постановят кой е виновен и кой не в конфликта им. Катя заведе телевизионно ...

За Волгоград заминава самолет с екипи на МИС

Руското министерство на извънредните ситуации увеличава своя персонал във Волгоград, като за целта се подготвя самолет, съобщи началникът на Центъра за управление при кризисни ситуации към МИС Виктор Яцуценко.

Шумахер е в кома, състоянието му е критично


Бившият пилот във Формула 1 и седемкратен световен шампион Михаел Шумахер, който падна вчера, карайки ски във френските Алпи, е в критично състояние, предаде "Франс прес", като цитира университетската болница в Гренобъл.

В деня на инцидента информациите бяха, че животът на германеца е вън от опасност. "Шумахер бе приет в болницата с тежка мозъчна травма и в кома. Това наложи веднага да бъде опериран. Той остава в критично състояние", гласи съобщението на университетската болница. 

Ситуацията около кандидата за главен съдебен инспектор трябва да бъде изяснена

/КРОСС/ Надявам се колегата Веселина Тенева да даде обяснения и да изчисти името си - това каза говорителят на Съюза на съдиите Нели Куцкова в интервю за Нова телевизия относно странните свързвани с кандидата за главен съдебен инспектор. Познавам бегло Веселина Тенева. Не съм съгласна да се съди за един съдия само по едно дело, каза Куцкова. Информацията, че майката на Тенева е придобила два апартамента в София и имоти в Бургас, звучи достоверно. В интерес на съдебната система е тези неща да бъдат изяснени, добави тя. От Съюза на съдиите много пъти са настоявали да се проведе избор за нов съдебен инспектор. Вината не е само на този парламент, но и на предишния. Те не направиха нищо, за да се спазят законовите срокове за избиране на човек на тази длъжност, добави тя и уточни, че Михаил Миков е отговорил, че трудно могат да постигнат консенсус за избор на съдебен инспектор, затова процедурата се бави.  Относно това, че съдът не може да намери Христо Бисеров, за да го призове в съда, Куцкова отговори, че в големия град призовкарите трудно намират лицата, които са призовани. „Понякога се играе на гонене", каза тя.

100 бебета очакват на 1 януари от "Бебе на годината"

Националната кампания ще навърши 14 години

    


16 жертви след терористична атака на гарата във Волгоград

16 души загинаха, а 44 бяха ранени по последни данни при днешния самоубийствен атентат на железопътната гара в южния руски град Волгоград, извършен от жена камикадзе, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на властите. 40 от пострадалите са настанени в болница.

"Левски" отписа Шуменския Деко

“Левски” отписа Мирослав Иванов. 
Изтичащият през юни договор на Шуменския Деко няма да бъде прекратяван сега, защото заплатата не е висока за “Левски” - 10 хиляди лева. Но петкратният шампион няма да получи предложение за нов контракт. И ако си намери отбор през януари, няма да бъде спиран и няма да бъде искана трансферна сума.
Вече близо два ме “Левски” отписа Мирослав Иванов. Изтичащият през юни договор на Шуменския Деко няма да бъде прекратяван сега, защото заплатата не е висока за “Левски” - 10 хиляди лева. Но петкратният шампион няма да получи предложение за нов контракт. И ако си намери отбор през януари, няма да бъде спиран и няма да бъде искана трансферна сума. Вече близо два ме

Възможен конфликт на интереси в американския Сенат заради акции на Apple

Няма доказателства за търговия с вътрешна информация, основана на непублична информация, но съмненията остават

    


Експерти: Ако вземате бързи кредити, теглете над 400 лева

Потребителите да сравняват оферти на дружествата и лихвените проценти

    


Сделката между Microsoft и Nokia притесни китайските производители на смартфони

Има опасения, че тя може да доведе до увеличаване на патентните такси

    


Търговците по интернет са най-големите данъчни нарушители, твърдят от НАП


Търговците по интернет се оказват едни от най-големите данъчни нарушители са установили проверките през изминаващата година, съобщи Би Ти Ви. Служители на Националната агенция за приходите са направили десетки проверки, като са засекли укритите суми през най-големите куриерски фирми, които доставят стоки от интернет търговия и през които минават най-много суми с наложен платеж.

Така станало ясно, че масово онлайн търговците не знаят или се правят, че не знаят, че данъчните закони...

Япония: КНДР подготвя провокации

Правителството на Япония вярва, че сега се увеличава заплахата

Шестмесечно бебе е пострадало при втория взрив във Волгоград

Дете на шестмесечна възраст е сред пострадалите при втория взрив. Санкт Петербург се готви да приеме в болниците си пострадали от двете терористични атаки, които разтърсиха Волгоград през последното денонощие, предаде РИА Новости. За по-малко от 24 часа във Волгоград избухнаха два взрива- на жп гара и в тролейбус. Десетки хора, включително деца, бяха хоспитализирани и се намират в тежко или в изключително тежко състояние. Кметството на Волгоград призовава гражданите да запазят спокойствие. Това се посочва на електронната страница на кметството. Според местната власт след взрива са се появили слухове за повторни взривове, които не са потвърдени с информация от Комитета за гражданска защита на населението във Волгоград и Общинското предприятие „Метроелектротранс”. Не...

Уориърс се наложиха след продължения над Кливлънд като гост

"Голдън Стейт" взе победа като гост на "Кливлънд" след продължения с резултат 108:104, а  се отличи с 29 точки, 9 борби и 11 асистенции. Къри вкара и победния кош 13.5 секунди преди края на добавените пет минути, а редовното време завърши 99:99. За "Голдън Стейт" това бе пети пореден успех. Дейвид Лий добави 19 точки за гостите. Кайри Ървинг реализира 27 точки за "кавалерите" и за девети път в последните 11 мача вкарва повече от 20 точки. "Кливлънд" губи пети пореден двубой. "Оклахома Сити", без оперирания гард Ръсел Уестбрук, разгроми гостуващия "Хюстън" със 117:86 точки. Кевин Дюрант изигра силен мач и завърши с 33 точки, 13 борби и 5 асистенции. Джереми Лемб добави рекордните за кариерата си 22 точки...

Моуриньо: За мен Манчестър Сити е фаворит за титлата

ПОртугалският специалист продължава да смята, че "гражданите" са основен фаворит за титлата в Англия. Той даже се благодари, че "Сити" все още не са водачи. В момента "Манчестър Сити" са на втора позиция - само на точка пред "Челси" и на точка зад "Арсенал". "Продължавам да смятам, че има голяма разлика между "Манчестър Сити" и останалите отбори. Не става дума само за класа. Много отбори имат класа, ние също. Разликата е в броя на играчите, в групата от нападатели, във физиката и опита. Те са фаворити, а за нас, за Арсенал и Ливърпул е добре, че се държим близо до върха. В нашия случай за играчите е важно да се научат как да изиграят големите мачове", коментира Моуриньо, цитиран от football24.bg. Португалецът оста...

Алармите на СОД ще бъдат продавани на собствениците на охранявани обекти

Собствениците на обекти, пазени до 31 декември от закритите полицейски служби "Сигнално-охранителна дейност" (СОД), ще могат да купят монтираните вътре аларми, собственост на МВР. Разрешението да придобият техниката вероятно ще важи и за частните охранителни фирми, които приемат обекта по договор. Това предвижда заповед, която се очаква да бъде подписана днес от вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев, научи "Труд" от източници във ведомството. Вестта за очакваната регламентация бе посрещната с облекчение от шефовете на частни фирми в охранителния бранш. Те обясниха, че заповедта на Йовчев е закъсняла, но правилна и разумна, тъй като е имало опасност от 1 януари догодина хиляди обекти, от които си тръгва полицията, да останат на произвола на крадците...

Григор Димитров запазва позиции в ранглистата

Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази позиции в световната ранглиста, която беше оповестена тази сутрин. 22-годишният Димитров, който ще стартира днес новия сезон на турнира в Бризбейн (Австралия), остана с актив от 1520 точки на 23-ото място в класацията. Шампионът на страната Тихомир Грозданов записа ново рекордно класиране. 26-годишният варненец вече е втора ракета на България, след като заема 394-о място с 101 точки. Испанецът Рафаел Надал е на върха с 13 030 точки, пред Новак Джокович (Сърбия) с 12 260 точки и испанеца Давид Ферер с 5800 точки, информира БТВ.  

Гъста мъгла затвори Летище "Пловдив"

Рано сутринта е пренасочен един полет от Москва за Варна

    


Путин привика министъра на вътрешните работи

Руският президент Владимир Путин проведе работна среща с министъра на вътрешните работи Владимир Колоколцев, съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

3 души са загинали в катастрофи за денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 14 тежки пътнотранспортни произшествия с 3 загинали и 18 ранени, съобщиха от СБА.

2013 г. - годината на протестите

Българите ще продължат с шествията си като проява на недоволство срещу властта и през 2014 г.

    


Във Волгоград може би действа мощна терористична клетка

Градът е в паника, казаци ще охраняват улиците

    


Ван Ромпой: Икономически подем през Новата година

Председателят на Европейския съвет пише книга със заглавие "Европа след бурята"

Пътна обстановка във Варненска област - 29 декември

Сухи са пътищата от републиканската пътна мрежа във Варненска област, съобщиха от пресцентъра на Областно пътно управление - Варна. Видимостта е добра. Облачно и тихо време. Температури от 0 до +5 ºС.

2014 ще остави следи в световната история

Най-важните астрологични събития през новата година са преминаването на кометата ISON близо до земната орбита, пет основни планети ще преминат през ретроградните си фази, ще сме свидетели на две слънчеви и две лунни затъмненя

прочети повече

Гала и Елица Котева ще покажат как се готви с ракия в “На кафе”

Рецепти, които се приготвят с ракия, ще покаже в Рецепти, които се приготвят с ракия, ще покаже в "На кафе" Елица Котева - готвачката на предаването. Кога точно се слага алкохолът в ястието и става ли за десери - това ще разкаже Котева в днешното издание на предаването по Нова тв. Гост в студиото ще бъде и актрисата Диана Любенова. Най-добрите и смешни моменти от всички епизоди на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване