Електрически платноход може да достави сонда до Уран за 6 години

Досега са пускани два такива платнохода - японски и американски

    


Гърция ще излезе от спасителната програма на ЕС и МВФ през 2014 г.

Гърция ще излезе от спасителната програма на ЕС и МВФ по план през 2014 г. и няма да иска допълнителни заеми, заяви премиерът на страната Андонис Самарас.

На Нова година поръчвайте такси поне половин час по-рано

Между 30 и 40 минути закъснение може да имат таксиметровите автомобили в новогодишната нощ. За това предупредиха пред Дарик ръководителите на водещи софийски компании. Те съветват клиентите да извикват таксиметровите коли от адрес, а да не ги спират на улицата, за да се предпазят от некоректни шофьори. Увеличение на цените в новогодишната нощ няма. Ако все пак се почувствате излъгани, запазете касовата бележка от таксито и в рамките на следващите няколко дни се обадете в компанията, от която е таксито, както и в съответните държавни институции. Ако се наложи да си извикате такси на Нова година, се пригответе да почакате неговото пристигане повече от обикновено. Според Людмил Лазаров, който е шеф на една от големите таксиметрови компании в София, причината за това е малкият брой коли в но...

Главният прокурор на Грузия подаде оставка

/КРОСС/ Главният прокурор на Грузия Отар Парцхаладзе е подал оставка. В заявление, публикувано на уебсайта на главната прокуратурата, Парцхаладзе пише, че въпросите, поставени от обществеността във връзка с биографията му, са го принудили да вземе решение да се оттегли от поста. Преди няколко дни представители на бившите грузинските власти разпространиха информацията, според която през 2011 година Парцхаладзе е бил подсъдим в Германия за грабеж и кражба. Тогава той публично призна, че действително е бил осъден от немски съд на няколко месеца за неподчинение на полицията.Именно този факт в биографията му става повод за решението му да подаде оставка.

Грък прибрал милиони евро от подкупи

Милиони от оръжейни сделки с Германия и други държави прибрал Антониос Кантас като шеф на Дирекцията по въпросите на въоръжаването на гръцкото военно министерство, разкри вчера “Зюддойче цайтунг”, предаде кореспондентката ни Ваня Енчева.Висшият гръцки чиновник, който от средата на този месец е в атински арест, признал, че само при една ... Милиони от оръжейни сделки с Германия и други държави прибрал Антониос Кантас като шеф на Дирекцията по въпросите на въоръжаването на гръцкото военно министерство, разкри вчера “Зюддойче цайтунг”, предаде кореспондентката ни Ваня Енчева.Висшият гръцки чиновник, който от средата на този месец е в атински арест, признал, че само при една ...

МВР-Варна предупреждава: Внимавайте с пиротехниката по празниците!

Месец декември носи духа на празничното настроение. Коледа и Нова година са светли празници за всички, пълни с топлина и емоции. Провеждат се множество организирани празнични прояви на обществени места, в заведения, туристически обекти, училища и други.

Продажбите на автомобили ще скочат с 3 млн. догодина

Прогнозите сочат достигането на 85 млн. единици след 12 месеца

    


Кой кого иска в Англия през трансферния прозорец

Остават два дни до трансферния прозорец, а той започва с кръг в английската Висша лига. Вестник "Дейли Мейл" прогнозира кои футболисти ще бъдат привлечени и кои ще си тръгнат от местните грандове.

"Манчестър Юнайтед"

"Червените дяволи" се прицелват в португалския защитник на "Реал" Фабио Коентрао. Испанците са готови да свалят на половина цен Остават два дни до трансферния прозорец, а той започва с кръг в английската Висша лига. Вестник "Дейли Мейл" прогнозира кои футболисти ще бъдат привлечени и кои ще си тръгнат от местните грандове. "Манчестър Юнайтед" "Червените дяволи" се прицелват в португалския защитник на "Реал" Фабио Коентрао. Испанците са готови да свалят на половина цен

Глобиха със 100 лв. лидера на ДСБ в Благоевград

Благоевград /КРОСС/ Благоевградският районен съд глоби със 100 лв. лидера на ДСБ в града Калоян Ханджийски за поставянето на шапка на паметника на Димитър Благоев и чувал с надпис "Оставка".На Рождество паметникът на Дядото осъмна като Дядо Мраз, а Ханджийски беше задържан за съпричастност. Още тогава той призна, че е доукрасил монумента, но не го е изрисувал. За деянието си беше подведен под отговорност за дребно хулиганство.На заседанието бяха разпитани трима свидетели - полицаят Благовест Цветанов, присъствал при съставянето на акта, бившият председател на ОбС - Благоевград Росен Георгиев и Мирослав Благоев. Георгиев представи историческа справка за паметника на Димитър Благоев, който с решение на общинския съвет от декември 1991 г. е бил премахнат, а през май 1996 г. е възстановен.Георгиев определи случката като политическа шега, от която той самият се развеселил и попита дали полицаите в София арестуват протестиращите за това, че носят лозунги с шаржове на премиера и президентаРешението на съда ще бъде обжалвано, казаха адвокатите му Атанас Атанасов и Давид Сукалински.

Българските волейболисти стигнаха до 3:0 срещу Турция в последната си контрола


Българският национален отбор по волейбол за мъже победи с 3:0 (25:23, 25:15, 25:20) Турция в приятелска среща. Това беше последната контрола за състава преди квалификацията за световното първенство.

Пред пълните трибуни в зала "Христо Ботев" в София българите надиграха съперника си и постигнаха първи успех в подготовката си за турнира в Чехия.

Селекционерът Камило Плачи използва титулярния си състав през целия двубой. Оспорван се оказа единствено първият гейм, в който...

Политическата криза е струвала на Турция 100 млрд. долара

Това е заговор, насочен към опетняване на престижа на турското правителство в страната и чужбина, заяви вицепремиерът Бюлент Арънч

    


Ключовите показатели за България към края на декември 2013 г.

По данни от бизнес анкетите на НСИ през декември 2013 г. показателят на доверие в промишлеността запазва нивото си от предходния месец. През октомври 2013 г. индексът на промишленото производство регистрира ръст от 4.1% спрямо съответния месец на 2012 година (по предварителни данни).

100 лв. глоба за бояджията на Благоев

Със 100 лв. глоба бе наказан от съда по указа за дребното хулиганство лидерът на ДСБ-Благоевград Калоян Ханджийски, който сложи шапка на паметника на Димитър Благоев и чувал с надпис "Оставка".

60 % от холандците смятат, че са дошли много източноевропейци

Тревожи ги престъпността и достъпът до работни места

    


100 лв. глоба за лидера на ДСБ-Благоевград за заигравката с Дядото

Калоян Ханджийски постави шапка и и чувал с надпис "Оставка" на паметника на Димитър Благоев

Проф. Янакиев: През 2013-а църквата оздравя

София /КРОСС/ Протестите, на които станахме свидетели тази година, ми дават увереност в солидарността между хората. Това коментира пред bTV философът и богослов професор Калин Янакиев. Той не се съгласи, че през 2013-а църквата ни е била разтресена от скандали. Според него тя е оздравяла значително, „като се сложи край на избирането на митрополити по чиновнически начин".„Миряните искаха да кажат, че църквата е тяло, на което не може да се имплантира отвън. Започнаха да излизат силно преувеличени неща - едва ли не цялата ни църква е болна от хомосексуализъм. Е, няма такова нещо", подчерта той. Според философа нещата са режисирани от зли ръце. Очевидно някой плаща на Мартин Карбовски постоянно да се занимава с темата за хомосексуалистите в църквата, добави той.Фалшивият 24-годишен български преход, срещу който най-после хората въстанаха ни е повредил, а не православието, категоричен бе професорът.

Зима в зоопарка

Всички предпочитаме да гледаме животните в естествената за тях среда, а не в изляти от бетон клетки. Но да срещнеш амурски тигър сред природата, означава минимум сериозни разходи за пътуване. Без да броим нуждата от сериозно количество кураж. За софиянци и гостите на града столичният зоопарк си остава ... Всички предпочитаме да гледаме животните в естествената за тях среда, а не в изляти от бетон клетки. Но да срещнеш амурски тигър сред природата, означава минимум сериозни разходи за пътуване. Без да броим нуждата от сериозно количество кураж. За софиянци и гостите на града столичният зоопарк си остава ...

Надежда от Патагония

Новогодишната трапеза на доста българи пак няма да е богата и за кой ли път вече на нея ще седнат много хора с малко (или без) надежда. Не вярваме в приказки с щастлив край, не вярваме в мечти, не вярваме в себе си дори. Така ни понаучи битието.
А в далечна Патагония едно 8-годишно аржентинче живее в немотия и без баща. Провинция мрачна, затънте Новогодишната трапеза на доста българи пак няма да е богата и за кой ли път вече на нея ще седнат много хора с малко (или без) надежда. Не вярваме в приказки с щастлив край, не вярваме в мечти, не вярваме в себе си дори. Така ни понаучи битието. А в далечна Патагония едно 8-годишно аржентинче живее в немотия и без баща. Провинция мрачна, затънте

Италианските семейства са рекордно бедни

Близо 13% от семействата, живеещи в Италия, са се намирали през 2012 г. в положение на относителна бедност, рекорд от началото на воденето на статистика през 1997 г., сочи доклад на министерството на труда.

Забраниха на саудитците да празнуват Нова година

/КРОСС/ Комисията по насърчаване на добродетелите и превенция на греха (религиозна полиция) в Саудитска Арабия днес излезе със специално предупреждение към гражданите на кралството, забранявайки им да празнуват Нова година по Григорианския календар, съобщава „ Ал Джазира".Указът Комисията е основан на фетвата , издадена от най-реномираните саудитските теолози , които са намерили възможност да празнуват настъпването на новата година само по хиджра - по лунния календар, в който отправна точка е преминаването на пророка Мохамед от Мека в Медина.На 31 декември и 1 януари на саудитците е забранено да изразяват публично радостта си по повод настъпването на новата година, а на местните търговци - да продават подаръци и цветя. Новогодишните забрани не са единственото причудливо хрумване на религиозната полиция, свързано с чуждите традиции. За Деня на влюбените в Саудитска Арабия е забранено да продават червени рози и стилизирани изображения на сърца.

Варна посреща Нова година с пищна заря и плеяда от музикални звезди

Варна посреща новата 2014 година с плеяда от музикални звезди и с пищна заря. Начало на празненството на площад „Независимост” в 23.00 ч. ще постави бургаската група „5-те сезона” на Стефан Диомов, Дичо и финалистката от музикалното шоу „Х фактор” Людмила Йовчева.

Млад мъж е в кома след бой в столична дискотека

Децата на Киро Японеца замесени в побоя, убедени са приятелите му

    


Спипаха шофьор на линейка с 1,43 промила алкохол

Полицията в Приморско спипа 43-годишен шофьор на линейка с 1,43 промила алкохол в издишания въздух.

Астролог: Борисов няма да стане президент

Двете големи разрушителни планети Уран и Плутон са в лоша взаимовръзка. Те са бавни и за това влияят толкова. Те ще продължат да въздействат до 2015 година. Тяхната взаимовръзка обаче ще продължи до 2018 година. През 2014 г. бунтовете и протестите ще се изострят. Ще има големи трансформации и промени с привкус на насилие, прогнозира астрологът Апостол Апостолов.

Статистиката отчете влошаване на бизнес климата

София /КРОСС/ Общият показател на бизнес климата бележи намаление през декември 2013 г. спрямо равнището си от предходния месец с 3.4 пункта. Това сочи проучване на Националния статистически институт (НСИ).НСИ регистрира влошаване на бизнес климата в промишлеността, строителството и търговията на дребно.Съставният показател „бизнес климат в промишлеността" се понижава с 3.2 пункта в сравнение с ноември, което се дължи на влошените оценки на промишлените предприемачи за настоящото бизнес състояние на предприятията. Същевременно и очакванията им по отношение на бизнес състоянието и производствената активност през следващите месеци са по-резервирани.Основните пречки за развитието на бизнеса в отрасъла остават несигурната икономическа среда и недостатъчното търсене от страната.Относно продажните цени очакванията са за запазване на тяхното равнище през следващите три месеца.През декември съставният показател „бизнес климат в строителството" спада с 9.1 пункта поради увеличения песимизъм в оценките и очакванията на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията. Според тях настоящата строителна активност е намалена в сравнение с предходния месец, като и прогнозите им за следващите три месеца са по-неблагоприятни. Същевременно анкетата отчита и увеличение на броя на клиентите със закъснения в плащанията

Обама и Хилъри Клинтън събудили най-голямо възхищение през 2013

Американският президент Барак Обама и бившият американски държавен секретар Хилъри Клинтън са знаменитостите, на които най-много хора по света са се възхищавали през 2013 г., предаде Ройтерс, като се позова на допитване на "Галъп", съобщава БТВ. Обама е начело на класацията на най-адмирираните знаменитости за шеста поредна година. Едва 16% от участвалите в тазгодишното допитване обаче са го посочили на първо място, докато през 2012 г. той бе фаворит на 30% от анкетираните. 15% от запитаните са поставили Хилъри Клинтън на първо място в класацията на жените, достойни за възхищение. В списъка на мъжете в политиката, които са предизвиквали най-голямо възхищение през 2013 г., влизат и бившите американски президенти Джордж Буш-младши, Бил Клинтън и Джими Картър, папа Франци...

Протестите – събитие №1 в България за 2013 година

Войната в Сирия е най-важното международно събитие, смятат читателите на Dnes.bg

    


МФ: Фискалният резерв към 30.11.2013 г. е 5,0 млрд. лв.

Бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа към 30 ноември 2013 г. е отрицателно в размер на 572,0 млн. лв. (0,7% от прогнозния БВП) и се формира от дефицит по националния бюджет в размер на 277,6 млн. лв. и дефицит по европейските средства в размер на 294,4 млн. лева, съобщиха от МФ.

Хиляди участваха в Автомайдана пред резиденциите на властта в Киев

Украинската опозиция обеща нови зрелищни акции в навечерието на Нова година, с които да покаже на проруски настроените управляващи, че няма да се откаже от протестите. В последното денонощие няколко хиляди украинци се включиха в автошествия пред резиденциите на президента, премиера и председателя на парламента в Киев.

Ботев (Пд) си хареса вратаря на Литекс

Канарчетата изпитват остра нужда от класен конкурент на Адам Стаховяк, тъй като Росен Андонов все още е твърде неопитен.

Фискалният резерв достигна 5 млрд. лв.

София /КРОСС/ Бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа към 30 ноември 2013 г. е отрицателно в размер на 572,0 млн. лв. (0,7% от прогнозния БВП) и се формира от дефицит по националния бюджет в размер на 277,6 млн. лв. и дефицит по европейските средства в размер на 294,4 млн. лева, съобщават от Министерство на финансите. Постъпилите приходи и помощи по КФП към края на месец ноември 2013 г. са в размер на 26 310,9 млн. лв., или 86,6% от годишните разчети. Съпоставени със същия период на 2012 г., приходите и помощите по КФП към ноември 2013 г. бележат номинален ръст от 7,6% (1 857,2 млн. лв.). Общата сума на данъчните постъпления (вкл. приходите от осигурителни вноски) към края на месец ноември възлиза на 20 268,6 млн. лв., което представлява 88,7% от годишните разчети.Приходите в частта на преките данъци към 30.11.2013 г. са 3 414,4 млн. лв., или 84,3% от планираните за годината. При анализа на преките данъци следва да се имат предвид нормативните промени в сроковете и реда за деклариране и внасяне на авансови вноски за текущата година при някои данъци и възможността за коригиране на техния размер до 15 декември.Приходите от косвени данъци са в размер на 10 599,6 млн. лв., което е 88,9% от плана за годината. Приходите от ДДС за периода са 6 746,2 млн. лв. или 88,1% от годишните разчети, като следва да се има предвид по-високия размер на възстановения към фирмите данъчен кредит през периода юли-ноември 2013 г

Новогодишна нощ без дъжд и студ обещават синоптиците

През първия ден от новата година времето ще бъде предимно облачно, но само на отделни места в източните райони ще превали съвсем слаб дъжд

На Нова година поръчвайте такси поне половин час по-рано

София /КРОСС/ Между 30 и 40 минути закъснение може да имат таксиметровите автомобили в новогодишната нощ. За това предупредиха пред Дарик ръководителите на водещи софийски компании. Те съветват клиентите да извикват таксиметровите коли от адрес, а да не ги спират на улицата, за да се предпазят от некоректни шофьори.Увеличение на цените в новогодишната нощ няма. Ако все пак се почувствате излъгани, запазете касовата бележка от таксито и в рамките на следващите няколко дни се обадете в компанията, от която е таксито, както и в съответните държавни институции.Ако се наложи да си извикате такси на Нова година, се пригответе да почакате неговото пристигане повече от обикновено. Според Людмил Лазаров, който е шеф на една от големите таксиметрови компании в София, причината за това е малкият брой коли в новогодишната нощ.„Проблемът е, че на Нова година работят малко таксита. Таксиметровите шофьори, които карат на Нова година, са по-малко от обичайния брой, изчаква се дълго време. Моят съвет е като си поръчват таксита клиентите, да се обаждат по-рано. Не можете да очаквате да си поръчате сега и колата да дойде след 3 или 5 минути. Трябва да си дадете едни 5 минути, за да не кажа и малко повече, между времето, в което искате да си тръгнете и времето за поръчка", заяви Лазаров.Според Емил Игнатов от друга таксиметрова компания няма гаранция, че дори и да поръчате по-рано такси, то ще дойде в искания от вас час

Сигнали срещу джипито на починалия 34-годишен от Церово, бил с диплома за инспектор в ХЕИ

Регионалната здравна инспекция започва спешна проверка след Нова година на дипломата на джипи в благоевградското село Церово, съобщава struma.com.
34-годишен мъж от селотo издъхна в ранния следобeд на 28 декември пред очите на близките си, след като те не успях да намерят личния му лекра д-р Веселински, който да го прегледа.
Според получени сигна Регионалната здравна инспекция започва спешна проверка след Нова година на дипломата на джипи в благоевградското село Церово, съобщава struma.com. 34-годишен мъж от селотo издъхна в ранния следобeд на 28 декември пред очите на близките си, след като те не успях да намерят личния му лекра д-р Веселински, който да го прегледа. Според получени сигна

Обама и Хилари Клинтън събират най-голямо световно възхищение и през 2013 г.

Американският президент Барак Обама и бившият американски държавен секретар Хилари Клинтън са знаменитостите, на които най-много хора по света са се възхищавали през 2013 г., предаде Ройтерс, като се позова на допитване на Галъп.   Обама е начело на класацията на най-адмирираните знаменитости за шеста поредна година. Но тази година само 16 процента от участвалите в допитването са посочили Обама на първо място, докато през 2012 г. на първо място го бяха сложили 30 процента от анкетираните.   За Обама годината белязана от поредица от скандали, свързани с разкритията за тайните американски шпионски програми и с проблемите около влизането в действие на здравната реформа.   Петнадесет процента от анкетираните са поставили Хилари Клинтън на първо място в класацията на жените, достойни за възхищение. Миналата година на първо място я бяха поставили 21 процента от анкетираните.   В списъка на мъжете в политиката, които са предизвиквали най-голямо възхищение през 2013 г., влизат и бившите американски президенти Джордж Буш-младши, Бил Клинтън и Джими Картър, папа Франциск, актьорът Клийнт Истууд и бившите републикански кандидати за президент Мит Ромни и Рон Пол.   При жените в класацията попадат телевизионната водеща Опра Уинфри, първата дама Мишел Обама, бившият губернатор на щата Аляска Сара Пейлин, бившият държавен секретар Кондолиза Райс, актрисата Анджелина Джоли, британската кралица Елизабет Втора, съпругата на внука й принц Уилям - Кейт Мидълтън, пакистанската тийнейджърка Маляля Юсуфзай, която беше простреляна от талибаните, и германският канцлер Ангела Меркел.

Григор Димитров: Добро начало на сезона, но предстои интересен мач с Чилич


Българският тенисист Григор Димитров остана доволен от играта си в първия си мач за сезона. Той спечели с 6:2, 6:3 срещу Робин Хаасе на старта в Бризбейн.

"Много добър първи мач за новия сезон. Чувствам се отлично да се завърна отново тук. Това е прекрасен турнир, с който да започна годината", каза Димитров, който преди година игра с Анди Мъри във финала, но загуби.

Българинът показа удовлетвореност от начина на сервиране във важните моменти във всеки гейм. "Смятам, че се...

Астролог: Борисов вече няма хъс към политиката

София /КРОСС/ От няколко години по света се наблюдават бунтове и природни бедствия. Планетите Уран и Плутон са влезли в лоша взаимовръзка, което предизвиква тези катаклизми и има разрушително въздействие, разясни астрологът. През 2014-а, а дори и през 2015-а това влияние ще продължи да се наблюдава. Това коментира пред bTV астрологът Апостол Апостолов.„През следващата година бунтовете и безредиците ще се изострят, а ситуацията ще стане още по-интензивна. Може да се очакват големи трансформации, смяна на министри и промени с привкус на разрушение и насилие, но аз лично не очаквам крайности. Предсрочни избори са изключени, а сегашното правителство ще изкара цял мандат", прогнозира Апостолов.Той определи Сидеров като най-опитния политик, а слуховете за отпадане на „Атака" от политиката като изключени и преувеличени. По думите му Борисов вече няма хъс и интерес към политиката, а вниманието му вече се насочва към големия бизнес.„Мисля, че е малко вероятно Борисов да се кандидатира за президент, а и няма шанс да спечели", каза още астрологът.

Проверяват джипито на починалия мъж от Церово, според сигнали бил с диплома за инспектор в ХЕИ

Регионалната здравна инспекция започва спешна проверка след Нова година на дипломата на джипи в благоевградското село Церово, съобщава struma.com.
34-годишен мъж от селотo издъхна в ранния следобeд на 28 декември пред очите на близките си, след като те не успях да намерят личния му лекра д-р Веселински, който да го прегледа.
Според получени сигна Регионалната здравна инспекция започва спешна проверка след Нова година на дипломата на джипи в благоевградското село Церово, съобщава struma.com. 34-годишен мъж от селотo издъхна в ранния следобeд на 28 декември пред очите на близките си, след като те не успях да намерят личния му лекра д-р Веселински, който да го прегледа. Според получени сигна

Тези коледни празници сме ползвали по-малко ток

Спад в коледното потребление на електроенергия през тази година спрямо миналата, отчетоха в понеделник доставчиците в Западна и Югоизточна България ЧЕЗ и ЕВН.   Консумацията на ток през празничните почивни дни от 22 до 26 декември 2013 г. е намаляло средно с 4% в сравнение със същия период на 2012 г. на територията в Западна България, която се обслужва от ЧЕЗ. Сега средният товар е бил 1514 мегавата, докато година по-рано е бил 1572 мегавата. Най-голям спад в консумацията през почивните дни тази година е отчетен на 22 декември – с 8% спрямо същата дата през 2012 г., а най-малък - на 25 декември – с 1%.   "Причина за по-ниските товари по мрежата на ЧЕЗ през коледните празници са като цяло по-високите температури в края на декември 2013 г. отколкото през 2012 г. Влияние оказва и разумното и отговорно потребление от страна на клиентите. Това е най-устойчивият и ефективен начин за намаляване на консумацията и респективно на сметките за електроенергия, както и за избягване на опасни претоварвания по мрежата“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.   От ЕВН отчетоха спад в потреблението от 22 до 26 декември с 1 процент спрямо същия период но 2012 г. Данните на дружеството показват, че в тези дни е консумирана общо 147.231 млн. киловатчаса електроенергия, докато година по-рано консумацията е била 148.916 млн. киловата.   Върховото потребление тази Коледа в Югоизточна България е регистрирано между 17:00 и 18:00 ч. на 24 декември 2013 г.   По време на изминалите празнични дни ЕВН е регистрирало минимална аварийност на цялата територия на захранване в Югоизточна България. Общо 76 дежурни екипа на компанията България са в постоянна готовност да работят при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на необходимост.

Годината в снимки: Ноември

Мис Вселена 2013 и тримесечното лъвче Карис

    


Трансплантациите у нас се увеличават

София /КРОСС/ През 2013 година два пъти повече хора са получили шанс за нов живот в сравнение с 2012 година. Военномедицинска академия е една от болниците, в които през тази година беше открито пано "Дървото на живота", с което се отдава почит на донорите и се изказва благодарност на техните близки, взели в най-трудния момент решението да помогнат на непознати хора.През 2013 г. там бяха извършени пет чернодробни трансплантации. Едната от тях се случи точно на Великден и промени съдбата на млад мъж и неговото семейство. Половин година след животоспасяващата трансплантация 33-годишният Бисер Караиванов казва, че се чувства перфектно. „Мислим в перспектива, напред. Не мислиш само за себе си, за това как да преживееш, а вече друга психика има човек вече като мине през това нещо", убеден е той.Според началника на Военномедицинска академия доц. Крум Крумов важно за увеличаването на броя на трансплантациите у нас е подобряването на работата в донорските бази в цялата страна. „Трансплантацията е отражение на състоянието, в което се намира медицината, и самият факт, че въобще се правят трансплантации в България, вече е едно много, много добро постижение", казва медикът.„Това е една рутинна практика във всяка една развита държава и е факт при нас

Парламентът дари пари на децата на загинали военни

Председателството на Народното събрание предостави за децата на Българската армия 63 ваучера на стойност 100 лeва всеки. С тях децата ще могат да пазаруват в известна верига магазини. В подкрепа на децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, на фондацията „Деца на Българската армия" до днес са преведени общо 32 042 лева.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване