Главният мюфтия: Мюфтийството не води битка за имоти

София /КРОСС/ Мюфтийството не води битка за имоти. Ние се възползваме от правата, дадени ни от българското законодателство, да възстановим някои имоти, които са били наши в миналото. Това заяви пред БНТ главният мюфтия Мустафа Хаджи. По този въпрос се базираме на нотариални актове и използвайки ги, се обръщаме към българския съд, каза още той. Когато търсихме в архивите с какви имоти сме разполагали, излязоха много. Поради липса на средства обаче не можем да заведем дела за всички и избрахме няколко. Според главния мюфтия въпросът с връщането на имотите притеснява само една малка част от хората в страната, „някои кметове", които се опитвали да придадат на въпроса политически привкус. Всички вероизповедания се използват за политически цели. Религията е във всеки един ъгъл на човешкия бит и култура, но тя трябва да бъде използвана позитивно, каза още той.

Потрошиха трети джип на депутат от ГЕРБ (обзор)

Трети луксозен джип - “Мерцедес GL”, на пловдивския депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов, е потрошен. Една от основните версии на разследващите е, че зад трите атентата стоят засегнати бизнесинтереси. Мълвата  обаче носи, че парламентаристът искал да превърне близката градинка в гараж за джиповете си и за колите на дъщерите си.
Трети луксозен джип - “Мерцедес GL”, на пловдивския депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов, е потрошен. Една от основните версии на разследващите е, че зад трите атентата стоят засегнати бизнесинтереси. Мълвата обаче носи, че парламентаристът искал да превърне близката градинка в гараж за джиповете си и за колите на дъщерите си.

Затвориха фирмата, наготвила супата за 21 училища

Областната дирекция по безопасност на храните Сливен е затворила фирмата, наготвила пилешката супа, която по предварителни данни е причината за хранителното отравяне на 90 деца от Сливен и региона до момента.

Обама проговаря за реформите в службите

/КРОСС/ На 17 януари американският президент Барак Обама ще произнесе реч, в която ще изложи плановете за реформиране на подхода на американското разузнаване при събиране на информация. Това съобщи пред репортери прессекретаря на Белия дом Джей Карни, но не пожела да разкрие подробности около изявлението на държавния глава, съобщи РИА „Новости".През декември миналата година Обама получи докладът на експертната група , която по искане на Белия дом направи предложения във връзка със събирането на информация от страна на спецслужбите. Официален позиция на Белия дом е, че мащабната програма за следене, за чието съществуване стана ясно благодарение на Едуард Сноудън, е проведена законосъобразно. Независимо от това Обама заяви, че не трябва да се следи, само защото има техническа възможност.

Вигенин съветва Скопие да побърза с договора със София

Българският външен министър Кристиан Вигенин предупреди Македония, че следващият Европарламент (ЕП) може да бъде резервиран към разширяването на ЕС. В лекция пред дипломатическата академия на македонското МВнР той призова Скопие да побърза с решаването на спорните въпроси със София и Атина, за да може да започне преговори за еврочленство. Българският външен министър Кристиан Вигенин предупреди Македония, че следващият Европарламент (ЕП) може да бъде резервиран към разширяването на ЕС. В лекция пред дипломатическата академия на македонското МВнР той призова Скопие да побърза с решаването на спорните въпроси със София и Атина, за да може да започне преговори за еврочленство.

Гримират Калин Врачански два часа, за да стане лошият във "Вила Роза"

Калин Врачански съвсем променен - с кървясал поглед седи завързан на стол, а до него стои човек, който всеки момент ще го застреля. В такава сцена зрителите вече видяха актьора в новия му филм - психотрилъра Калин Врачански съвсем променен - с кървясал поглед седи завързан на стол, а до него стои човек, който всеки момент ще го застреля. В такава сцена зрителите вече видяха актьора в новия му филм - психотрилъра "Вила Роза". В него той няма нищо общо с добрия и красив Камен Касабов от "Стъклен дом", с който стана популярен. Сега тъмни сили са го

Марин льо Пен: Ще сринем Европейския съюз!

 Френската националистка Марин льо Пен призова Европейският съюз да бъде разрушен възможно най-скоро. Тя настоя след Берлинската, да бъде срината и Брюкселската стена, пише "Индипендънт".
Лидерката на френския Национален фронт поиска сънародниците й да сринат ЕС. "Как да подобрим ЕС? Първо трябва да го разрушим", заяви Льо Пен.

"Трябва да изчакаме всичко това да се срине, да му помогнем, ако...

Продължава

Цацаров: Политическа поръчка за Сидеров? Никоя партия не е поръчала посегателство над полицай

Няма политическа поръчка при искането на имунитета на Волен Сидеров - има хулигански действия, подчерта главният прокурор Сотир Цацаров в тв предаването „Панорама" по БНТ. „След като има хулигански действия, според разбирането на държавното обвинение, оттам насетне има и съответната реакция", допълни Цацаров.

"Колкото и да говорим за политическа Няма политическа поръчка при искането на имунитета на Волен Сидеров - има хулигански действия, подчерта главният прокурор Сотир Цацаров в тв предаването „Панорама" по БНТ. „След като има хулигански действия, според разбирането на държавното обвинение, оттам насетне има и съответната реакция", допълни Цацаров. "Колкото и да говорим за политическа

Пилотите от Формула 1 избраха номерата, с които ще карат до края на кариерата си


Пилотите от Формула 1 избраха постоянните номера на болидите си, съобщи ФИА и публикува попълнения до този момент списък.

В края на миналата година централата и отборите се съгласиха да позволят на състезателите сами да решат с кой номер да карат до края на кариерите си в световния шампионат. Идеята има за цел да подобри маркетинговата страна на спорта.

Пилотите трябваше да предадат на ФИА своите предпочитания, като при съвпадение предимство имаше този, завършил на...

Пилотите от F1 избраха номерата, с които ще карат до края на кариерата си


Пилотите от Формула 1 избраха постоянните номера на болидите си, съобщи ФИА и публикува попълнения до този момент списък.

В края на миналата година централата и отборите се съгласиха да позволят на състезателите сами да решат с кой номер да карат до края на кариерите си в световния шампионат. Идеята има за цел да подобри маркетинговата страна на спорта.

Пилотите трябваше да предадат на ФИА своите предпочитания, като при съвпадение предимство имаше този, завършил на...

Проф. Константинов: Волен ще бъде отсвирен

София /КРОСС/ Не очаквам трусове в парламента заради гласуването на искането на главния прокурор за сваляне на депутатския имунитет на Волен Сидеров. Това коментира пред БНТ математикът проф. Михаил Константинов. В момента предстои взимане на решение, с което Волен ще бъде отсвирен главно заради натиска от Европа, подчерта математикът. Според него част от депутатите на „Атака", верни на вожда си, ще напуснат. Други обаче ще останат и ще осигурят кворум. Този парламент няма никакъв проблем с кворума. Има проблем, че не работи ефективно, че доверието към него е ниско.Според психиатъра д-р Николай Михайлов е неизбежно имунитетът на Сидеров да бъде гласуван. Той е специализиран да скандализира ЕС, което може да бъде понасяно, но по начинът, по който той го прави - систематично и скандално, в стила на антиевропейското кощунство, той ще трябва да бъде санкциониран и това ще стане. Той е трудно поносим оттук нататък, подчерта психиатърът. Според него ако това управление желае да направи нещо, то е чрез това гласуване да изолира Сидеров и да препотвърди ангажимента на България да се движи в синхрон с европейските норми. В Европа има такъв тип политическо поведение, но това, което прави лидерът на „Атака", е на границата на екстаза. Той е някакъв производител на хаос, от което се нуждае, защото това е неговото амплоа, каза още д-р Михайлов.    

Измериха Вселената с точност до 1%

Астрономи измериха Вселената, обхващайки шест милиарда светлинни години, с точност до 1 процент. Този нов златен стандарт е постигнат с телескопа на фондацията "Слоун" в Ню Мексико, САЩ. Постижението е ключово за картографирането на космоса и определянето на естеството на тъмната енергия, съобщи Би Би Си.

Д-р Мара Малеева умира, слушайки реч на съпруга си Тодор Живков

Д-р Мара Малеева умира, слушайки реч на съпруга си Тодор Живков. Той самият описва това в мемоарите си.

Д-р Малеева-Живкова си отива от живота 60-годишна през 1971 г. Само 107 дни преди това Народното събрание на България избира Държавен съвет, начело с Тодор Живков. Така той става официално

Според американската традиция, възпр Д-р Мара Малеева умира, слушайки реч на съпруга си Тодор Живков. Той самият описва това в мемоарите си. Д-р Малеева-Живкова си отива от живота 60-годишна през 1971 г. Само 107 дни преди това Народното събрание на България избира Държавен съвет, начело с Тодор Живков. Така той става официално Според американската традиция, възпр

Сотир Цацаров: Прокуратурата трябва да се управлява със силна воля, разум и много диалог


"Искам прокуратурата да работи, така както трябва да работи, едно държавно обвинение, което е независимо и активно. Тя е тежка система, защото е йерархична, но не трябва да се стига до крайности. Човек трябва да я ръководи със силна воля, разум и много диалог", така главният прокурор Сотир Цацаров формулира целите към, който се стреми на поста, година след като го зае.

В отговор на въпрос, той посочи, че откакто е главен прокурор, работи по своите разбирания, за това, как трябва да...

Вигенин в Скопие: Подкрепа за ЕС, но трябва договор

България подкрепя европейския път на Македония, но проблемите със съседните страни, по-конкретно с Гърция и България, трябва да бъдат решени, заяви българският външен министър Кристиан Вигенин в Скопие. Той допълни, че въпросът за добросъседството е ключов за това дали една страна е готова за ЕС.

България подкрепя европейския път на Македония, но проблемите със съседните страни, по-конкретно с Гърция и България, трябва да бъдат решени, заяви българският външен министър Кристиан Вигенин в Скопие. Той допълни, че въпросът за добросъседството е ключов за това дали една страна е готова за ЕС.

Цацаров: Доказателствата срещу Сидеров са събрани изключително добре

Няма политическа поръчка при искането на имунитета на Волен Сидеров - има хулигански действия, подчерта главният прокурор Сотир Цацаров в тв предаването „Панорама Няма политическа поръчка при искането на имунитета на Волен Сидеров - има хулигански действия, подчерта главният прокурор Сотир Цацаров в тв предаването „Панорама" по БНТ. „След като има хулигански действия, според разбирането на държавното обвинение, оттам насетне има и съответната реакция", допълни Цацаров. "Колкото и да говорим за политическа

Карзай осъди убийството на дете от войници на САЩ

Афганистанският президент Хамид Карзай осъди американските войски за убийството на 4-годишно момче в южната провинция Хелманд, съобщава AФП.

23-годишен скача от парапет заради раздяла

23-годишен опита да се самоубие заради раздяла. Приятелката му го напуснала и останал без вечеря, съобщи TV7.

В знак на отчаяние младежът е скочил от 2 метра височина, от парапет на паркинг и се отървал само охлузни рани по тялото и наранена длан.

Инцидентът с К.Т. станал около полунощ зад зала "22 септември" в Благоевград, тя е между общинат 23-годишен опита да се самоубие заради раздяла. Приятелката му го напуснала и останал без вечеря, съобщи TV7. В знак на отчаяние младежът е скочил от 2 метра височина, от парапет на паркинг и се отървал само охлузни рани по тялото и наранена длан. Инцидентът с К.Т. станал около полунощ зад зала "22 септември" в Благоевград, тя е между общинат

Млад мъж опита да се самоубие след раздяла, останал без вечеря

23-годишен опита да се самоубие заради раздяла. Приятелката му го напуснала и останал без вечеря, съобщи TV7.

В знак на отчаяние младежът е скочил от 2 метра височина, от парапет на паркинг и се отървал само охлузни рани по тялото и наранена длан.

Инцидентът с К.Т. станал около полунощ зад зала 23-годишен опита да се самоубие заради раздяла. Приятелката му го напуснала и останал без вечеря, съобщи TV7. В знак на отчаяние младежът е скочил от 2 метра височина, от парапет на паркинг и се отървал само охлузни рани по тялото и наранена длан. Инцидентът с К.Т. станал около полунощ зад зала "22 септември" в Благоевград, тя е между общинат

Изгониха БТА от Перник

Общинският съвет на Перник изгони Българската телеграфна агенция от Перник, научи zaPernik.com.

Шефът на БТА Максим Минчев е поискал помещение в Перник, където да бъде изграден модерен пресцентър, но перничани са казали, че нямало нужда от това.

Според БТА подобен център би в полза на кандидатурата на София и Югозападния регион за европейска столица на културата. Медийният център би бил в полза и за популяризирането на Сурва и други дейности в...

Продължава

Фирмата за кетъринг, доставила храната за натровените деца, бе затворена

Областна дирекция по безопасност на храните - Сливен извърши проверка по сигнал за съмнение за хранително натравяне, след като около 50 деца потърсили лекарска помощ, съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за „Фокус". Със заповед на Директора на ОДБХ - Сливен, фирмата за кетъринг е затворена.

По-рано през Областна дирекция по безопасност на храните - Сливен извърши проверка по сигнал за съмнение за хранително натравяне, след като около 50 деца потърсили лекарска помощ, съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за „Фокус". Със заповед на Директора на ОДБХ - Сливен, фирмата за кетъринг е затворена. По-рано през

Няма политическа поръчка за Сидеров, има хулиганство

Няма политическа поръчка срещу Сидеров, категоричен е главният прокурор Сотир Цацаров. Има хулигански действия и съответната реакция на прокуратурата.

Юли Атев: Във Варненско все още се пази традицията много от морските риби се приготвят в консерви

Много от морските риби се приготвят в консерви, като тази традиция все още е запазена във Варненско. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Юли Атев от Сдружението на варненските рибари. По думите му, почти всички видове риба по нашето Черноморие са вкусни и стават за поднасяне на празнична трапеза – сафрид, чернокоп, лефер, кая.

Приятел на Гого кръсти улица в Бургас в чест на „Тоника”

Бургас /КРОСС/ Приятел на Георги Найденов-Гого кръсти улица в Бургас в чест на „Тоника”. Бизнесменът и близък приятел на обичания певец Тома Томов сам постави табелите на улица „Тоника". В морския град участъкът, кръстен на любимата бургаска група, се намира в края на ж.к. „Славейков". Там е и улица „Корали" - на името на предшестващата „Тоника" група, съставена от ученици от Химическия техникум тогава. Решението за двете улици е на Общинския съвет отпреди месеци, но сега вече те имат и своите обозначения. Под номер 1 на ул. Тоника се намира цех за спортни принадлежности, собственост на Томов.„Двамата с Гого се познаваме от 1963-та, когато се събрахме в моята къща с две китари. Така създадохме „Счупените епруветки" като ученици в Химическия техникум. Ние бяхме първи випуск в учебното заведение, после ни обединиха с учениците от втория и се появи „Корали. Така след като завършихме повечето музиканти от нея бяха изтеглени в „Тоника" от Стефан Диомов.", спомня си Томов. Днес той искрено тъгува за загубата на Гого, с когото по време на боледуването му са се чували през дни, когато е било възможно.Бургаската певица Тони Димитрова пък била шокирана от новината за смъртта на Гого днес, когато по ирония на съдбата тя празнува рожден ден

До 30 януари всички обвинения срещу Цветанов влизат в съда?

София /КРОСС/ Няма политическа поръчка срещу лидера на „Атака" Волен Сидеров. Има хулигански действия. След като има хулигански действия, има съответната реакция. Това заяви пред БНТ главният прокурор Сотир Цацаров и добави, че тази реакция в случая минава през искане за сваляна на депутатския имунитет. Колкото да говорим за политическа поръчка - не аз съм поръчал това поведение. И не някоя политическа сила е поръчала нападение над полицай, подчерта обвинител номер едно. Сигурен съм в доказателствата, представени от варненската прокуратура. Разпитани са 22 свидетели в нощта на инцидента, добави той. Цацаров бе категоричен, че подобни действия са недопустими. Не могат да бъдат толерирани и няма да бъдат толерирани от българската прокуратура, подчерта той. Главният прокурор каза още, че по случая никога не е имало натиск от страна на Франция. Той коментира и случаят с откритите в деня за размисъл бюлетини в печатницата в Костинброд. По думите му прокуратурата не е взела страна по случая. Не е проблем случилото се в Костинброд, а начинът, по който бе интерпретирано. Случилото се е възможно благодарение на тотална липса на контрол на целия изборен процес. То трябваше да бъде осъдено от всички политически субекти, без да го използват като платформа за политически нападки. При тези данни и при тази липса на време нямахме никакъв друг избор, освен да реагираме. Има само едно обвинение, защото такова е българското законодателство

Пускат гард на Осама от Гуантанамо

Назначена от Барак Обама специална комисия реши да освободи от базата в Гуантанамо бивш бодигард на бившия терорист №1 Осама бен Ладен, защото вече не бил заплаха за сигурността на САЩ, съобщи Би Би Си. Махмуд Муджахид (33 г.) бил тикнат там още през 2002 г., но така и не бил официално обвинен в тероризъм. Назначена от Барак Обама специална комисия реши да освободи от базата в Гуантанамо бивш бодигард на бившия терорист №1 Осама бен Ладен, защото вече не бил заплаха за сигурността на САЩ, съобщи Би Би Си. Махмуд Муджахид (33 г.) бил тикнат там още през 2002 г., но така и не бил официално обвинен в тероризъм.

Затвориха фирмата за кетъринг, доставила храната за натровените деца

Областна дирекция по безопасност на храните - Сливен извърши проверка по сигнал за съмнение за хранително натравяне, след като около 50 деца потърсили лекарска помощ, съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за „Фокус Областна дирекция по безопасност на храните - Сливен извърши проверка по сигнал за съмнение за хранително натравяне, след като около 50 деца потърсили лекарска помощ, съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за „Фокус". Със заповед на Директора на ОДБХ - Сливен, фирмата за кетъринг е затворена. По-рано през

Смъртен случай на рали "Дакар"

/КРОСС/ Белгийски мотоциклетист загина по време на петия етап на рали-маратон "Дакар 2014", съобщава официалният сайт на състезанието. 50-годишният Ерик Палант, който участва за 11-и път в надпреварата, не е подал сигнал за помощ до организаторите на състезанието. Трагичният инцидент е настъпил на път между градовете Чилесито и Тукуман, където той е бил намерен от спасителите. Обстоятелствата около смъртта му ще бъдат установени по-късно от местната полиция.

Смъртен случай на "Дакар 2014"

/КРОСС/ Белгийски мотоциклетист загина по време на петия етап на рали-маратон "Дакар 2014", съобщава официалният сайт на състезанието. 50-годишният Ерик Палант, който участва за 11-и път в надпреварата, не е подал сигнал за помощ до организаторите на състезанието. Трагичният инцидент е настъпил на път между градовете Чилесито и Тукуман, където той е бил намерен от спасителите. Обстоятелствата около смъртта му ще бъдат установени по-късно от местната полиция.

Марин льо Пен: Ще сринем Европейския съветски съюз

Френската крайна националистка Марин льо Пен призова “Европейският съветски съюз” да бъде възможно най-скоро разрушен и след Берлинската да бъде срината и Брюкселската стена, съобщи в. “Индипендънт”.
Лидерката на Националния фронт поиска сънародниците  да допринесат за това. Тя се срещна край Париж с представители на британски медии. Френската крайна националистка Марин льо Пен призова “Европейският съветски съюз” да бъде възможно най-скоро разрушен и след Берлинската да бъде срината и Брюкселската стена, съобщи в. “Индипендънт”. Лидерката на Националния фронт поиска сънародниците да допринесат за това. Тя се срещна край Париж с представители на британски медии.

Любовните афери на френските президенти

Според слуховете Жискар д`Естен имал връзка с принцеса Даяна, а Ширак имал репутация “5 минути вкл. душа”

Въоръжени бандити атакуват банка, бягат без плячка (обзор)

Маскирани и въоръжени бандити нахлуха в централата на МКБ “Юнионбанк”, за да я оберат, но се уплашиха от задействалата се аларма и избягаха с празни ръце, като си прибраха обратно само куфарчето с инструменти за разбиване.
Според първоначалната информация 7-8 грабители влезли около 5,30 часа в офиса на столичния бул. “Тотлебен” 30, където.... Маскирани и въоръжени бандити нахлуха в централата на МКБ “Юнионбанк”, за да я оберат, но се уплашиха от задействалата се аларма и избягаха с празни ръце, като си прибраха обратно само куфарчето с инструменти за разбиване. Според първоначалната информация 7-8 грабители влезли около 5,30 часа в офиса на столичния бул. “Тотлебен” 30, където....

Българската военноморска конфедерация съгласува плана за работата си през 2014 година с ръководството на ВМС

Днес, 10 януари 2014 година, , членовете на Конфедеративния съвет (КС) на Българската военноморска конфедерация (БВМК) се срещнаха с Командира на Военноморските сили на Република България – контраадмирал Румен Николов. Членовете на КС на БВМК запознаха контраадмирал Николов годишният план на БВМК.

Кристиано води майка си и двамата братя за "Златната топка"

За първи път Кристиано Роналдо ще се появи с поне трима роднини на церемонията за “Златната топка” - в понеделник в Цюрих. 
Асът ще пътува с майка си Мария Долорес, по-големия си брат Уго и доведения си брат. Засега не е обявено присъствието на любимата му Ирина Шейк и синчето Роналд. 
Кристиано има две по-големи сестри - Ема и Лилиана. Неговия За първи път Кристиано Роналдо ще се появи с поне трима роднини на церемонията за “Златната топка” - в понеделник в Цюрих. Асът ще пътува с майка си Мария Долорес, по-големия си брат Уго и доведения си брат. Засега не е обявено присъствието на любимата му Ирина Шейк и синчето Роналд. Кристиано има две по-големи сестри - Ема и Лилиана. Неговия

Щатските борси не се трогнаха от колебливите данни за пазара на труда

Капитализацията на Аlcoa се сви с над 8% след изненадващата тримесечна загуба

    


Антони Здравков: Няма как да си позволим лукса Божинов


Старши треньорът на "Левски" Антони Здравков заяви, че в момента клубът разполага с достатъчно нападатели и затова не може да привлече Валери Божинов в състава си.

"Не виждам как ще го вземем, защото имаме двама нападатели в лицето на Димитър Макриев и Цветан Генков. Няма как да си позволим този лукс", заяви наставникът пред ТВ7.

Със същия аргумент той отрече информациите за преговори с Валери Домовчийски. Специалистът отхвърли и възможността за завръщане на Гара Дембеле...

Какъв е любовният живот на жените и мъжете

Средно жената има две дълги връзки и два пъти ѝ разбиват сърцето

    


Предстоящи събития в страната за утре, 11 януари

*** София. /КРОСС/  16 ч. - В Центъра за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе публична лекция на Педро Роса Мендез (Португалия) на тема „Безнаказаността от изток на юг и наследството на Студената война".*** Бургас. /КРОСС/  17.30 ч. - В Заседателната зала на хотел „Бургас", Общинският съвет на БСП Бургас и евродепутатът Маруся Любчева организират среща-дискусия на тема „Перспективите за България през новия програмен период на Евросъюза (2014-2020 г.)".*** Симитли. /КРОСС/  9.30 ч. - На стадион „Септември" в Симитли ще започне фестивалът на кукерските и маскарадните игри „Симитлия - Древната земя на кукерите". *** Стара Загора. /КРОСС/  9 ч. - Посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан ще посети Музея на религиите и Художествена галерия - Стара Загора.*** Етрополе. /КРОСС/  12 ч. - В Етрополе ще бъде открит първият офис на партия БАСТА. 

Психиатри: Сидеров не е болен

София /КРОСС/ Волен Сидеров е "луд за връзване" и "плаче" за усмирителна риза - такива са коментарите в Мрежата и по улиците след поредния екшън с лидера на "Атака" на варненското летище. И макар хората да се надпреварват да му слагат диагнози специалистите отсичат - Волен не е луд. А гневният оратор с черни дрехи, който провокира от дипломати, през полицаи, до обикновени граждани, е просто маска, публичният му образ, застраховат се експертите. "Стандарт" се допита до двама специалисти - психиатърът д-р Веселин Геров и криминалния психолог Росен Йорданов. И им постави нелека задача - да направят психопортрет на най-скандалния БГ политик днес. "Манията му за величие е видима от всички", коментира Росен Йорданов. И обясни, че тази "диагноза" е присъща на повечето лидери на радикални партии по света. "За да функционират, те винаги трябва да виждат врага, да имат ясно изразен опонент, много краен, много враждебен", уточни Йорданов. "Човекът нито е психичноболен, нито е луд, нито някога ще полудее. Това си е характеропатия, емоционално нестабилно личностно разстройство", пък е мнението на психиатъра д-р Веселин Геров. Ясно е като бял ден - с провокативното си поведение, с демонстрацията на мъжественост Волен иска да привлича общественото внимание, да стане негов център, за да се възбудят дебати около личността си

Тропическа оранжерия ще бъде изградена в Ботаническата градина в Балчик

Започнал е цъфтежът на орхидеи в Ботаническата градина в Балчик. Това съобщи нейният ръководител Ина Манчева, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Преди месеци на летище Бургас бяха конфискувани от митническите власти 586 орхидеи.

В спомените за Гого: Една огромна усмивка (обзор)

Гого Найденов - уникалният глас на “Тоника”, почина вчера в семейната им къща с Ева в Айтос. През последните 2 години двамата опитаха най-различни методи на лечение. Състоянието на Гого ту се влошава, ту се подобрява. През март м.г. синът на певеца - Димитър Найденов, призна, че семейството не очаква нищо повече от медицината.
Гого Найденов - уникалният глас на “Тоника”, почина вчера в семейната им къща с Ева в Айтос. През последните 2 години двамата опитаха най-различни методи на лечение. Състоянието на Гого ту се влошава, ту се подобрява. През март м.г. синът на певеца - Димитър Найденов, призна, че семейството не очаква нищо повече от медицината.

Откриха чудотворна икона след ясновидски сън

Иконата на Богородица с младенеца е била зазидана в основите на Лопушанския манастир и е с характерния за чудотворните икони сребърен обков. Тя е поне на 300 години.

Пиронкова: Мамо, татко, имаме си трофей!

Големият удар на Цветана Пиронкова дойде - на 10 януари най-добрата ни тенисистка взе първа титла в кариерата си на турнир от Женската тенис асоциация (WTA). Жертвата на финала бе деветата в света Анжелик Кербер (Германия) - 6:4, 6:4 в Сидни. 
"Мамо, татко, имаме трофей", вдъхновено се обърна Цвети към своите родители Радосвета и Кирил, които бяха Големият удар на Цветана Пиронкова дойде - на 10 януари най-добрата ни тенисистка взе първа титла в кариерата си на турнир от Женската тенис асоциация (WTA). Жертвата на финала бе деветата в света Анжелик Кербер (Германия) - 6:4, 6:4 в Сидни. "Мамо, татко, имаме трофей", вдъхновено се обърна Цвети към своите родители Радосвета и Кирил, които бяха

Клаудия Шифър пуска своя линия продукти за коса

/КРОСС/ Супермоделът Клаудия Шифър пуска собствената линия от шампоани и продукти за коса. Ексклузивната линия на известната блондинка ще се нарича Essence Ultime.Освен шампоани, с марката Essence Ultime на пазара ще се предлагат бои за коса, балсами, маски и масла, предназначени за защита и възстановяване на косата.

Румънци, българи и испанци са най-често експулсирани от Белгия заради източване на социалната система


Румънските, българските и испанските граждани оглавяват класацията на европейците, експулсирани от Белгия през 2012 и 2013 година, защото са били прекалено тежко бреме за социалната система, информира днес държавният секретариат по предоставяне на убежище и имиграция, цитиран от испанската информационна агенция Ефе.

В данните, предоставени от белгийското правителство, се уточнява, че сред причините за експулсирането са посочени непокриването на условията за временно пребиваване в...

Пиронкова: Мамо, татко, имаме купа!

Цветана Пиронкова стана първата българка след сестри Малееви, спечелила голям турнир по тенис.
През изминалите 12 месеца пловдивчанката направи един от най-слабите сезони в кариерата си и бе на крачка да се откаже (виж интервюто).
Най-добрата българска тенисистка в последните години вчера най-после спечели титла в турнир от календара на женската Цветана Пиронкова стана първата българка след сестри Малееви, спечелила голям турнир по тенис. През изминалите 12 месеца пловдивчанката направи един от най-слабите сезони в кариерата си и бе на крачка да се откаже (виж интервюто). Най-добрата българска тенисистка в последните години вчера най-после спечели титла в турнир от календара на женската

Тереза Маринова - един от най-скъпите гости на сватбата на Галя от "Сатен" в Малайзия

Осем дни след като е родила второто си дете и дори още не се е възстановила напълно от бременността си, Тереза Маринова решава да организира в дома си новогодишен купон, но в много тесен кръг. Обажда се на една от най-близките си приятелки - Галина Христова, по-популярна като Галя от балет Осем дни след като е родила второто си дете и дори още не се е възстановила напълно от бременността си, Тереза Маринова решава да организира в дома си новогодишен купон, но в много тесен кръг. Обажда се на една от най-близките си приятелки - Галина Христова, по-популярна като Галя от балет "Сатен", да я покани. И семействата им се събират

Ползите за здравето от сутрешния секс

Той може да намали наполовина риска от инсулт и инфаркт

    


Протестиращи затвориха кръстовището на „Раковски” и „Цар Освободител” за кратко

Малка група от недоволни граждани се събраха традиционно и тази вечер и поискаха оставката на правителството. Протестът преминава без провокации при засилен полицейски контрол. 

Затворено бе кръстовището на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Цар Освободител”, а пред Министерски съвет бе отворено само едното платно.

Виж тук новите електронни издания Малка група от недоволни граждани се събраха традиционно и тази вечер и поискаха оставката на правителството. Протестът преминава без провокации при засилен полицейски контрол. Затворено бе кръстовището на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Цар Освободител”, а пред Министерски съвет бе отворено само едното платно. Виж тук новите електронни издания

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване