Задържаха 28-годишен димитровградчанин с дрога

Задържаха 28-годишен димитровградчан за притежание на дрога. Вчера в Димитровград  полицейски служители извършили претърсване на лекия  автомобил “Пежо” на мъжът. При проверка на апартамента му  е открит прозрачен целофан, съдържащ зелена изсушена листна маса с тегло 1,14 гр, реагираща на канабис.

В автомобила в полиетиленово пликче са открити семена и две  топчета от изсушена зелена листна маса с тегло 0,09 гр, която при полеви наркотест реагира на канабис. В бяла салфетка е открита зелена изсушена листна маса с тегло 1,52 гр, реагираща на канабис, както и черен полиетилен със зелена изсушена листна маса с тегло 0,89 гр, реагираща на канабис. Общо тегло – 3,64 гр. Образувано е досъдебно производство. Лицето е задържано за 24 часа.

Хасково Новини

Марин льо Пен обеща да разруши Европейския съюз

Председателката на френския крайнодеснен Национален фронт  Марин льо Пен пожела  Европейският съюз (ЕС) да се срине и призова французите да допринесат за това, ако е възможно, предаде Франс прес. "Как да подобрим ЕС? Първо трябва да го разрушим", заяви Льо Пен на среща с представители на англоезични медии край Париж. ЕС не е в състояние да се реформира в сегашния си вид, допълни политическата лидерка, която иска да направи Националният фронт първа политическа сила във Франция на изборите за европейски парламент през май. "Трябва да изчакаме всичко това да се срине, да му помогнем,ако може, за да излъчим проект за Европа на свободните държави, какъвто всъщност е бил замисълът на генерал Дьо Гол", заяви льо Пен. Тя смята, че този процес "минава през изчезването на повечето сегашни структури на ЕС". "Ролята, която ще играем ние, патриотите в европейския парламент, е най-вече да блокираме всеки нов напредък, всяка допълнителна стъпка на този европейски федерален съюз", заяви Льо Пен.

Григор започва с янки в Мелбърн, Цвети изтегли испанка

Американец е първият съперник на Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия.

Затварят за ремонт отсечка от булевард в Димитровград

Нова реорганизация на пътното движение в Димитровград влиза в сила от понеделник. Затваря се отсечката от бул.”Христо Ботев” в тази между ул.”Тодор Каблешков” до централния вход на многопрофилната болница, заради ремонтни дейности.

Временната реорганизация ще продължи до 21 януари, информират от общинска администрация. За шофьорите се предлагат три обходни маршрута. Първият е бул.”Трети март” и улиците “Любен Каравелов”-”Оборище”- “Първи май” – “Бузлуджа”. Вторият обходен маршрут е бул.”Трети март” –през улиците “Първи май”-”Подполоковник Калитин” и “Бузлуджа”.

Друг вариант е “Панорамен път” през улиците”Бузлуджа” – “Подполоковник Калитин” и “Първи май”. Предстои да бъдат поставени обозначителни табели. Контрол ще извършват от  КАТ Пътна полиция и РУП- Димитровград.

Хасково Новини

Две фирми кандидати за благоустрояване на центъра

2 са фирмите, които участват в обществената поръчка за реконструкция, благоустрояване и осигуряване на достъпна зелена и градска среда в Хасково. Това стана ясно на провелото се днес открито заседание по отваряне на офертите.

 

Комисията в състав с председател Дарина Колева отвори пликовете с документите на откритото заседание. Едната оферта в търга е от „Водно строителство” АД , а другата от обединението „Хеброс-Хасково“. Във втория конкурент участват фирмите „СМБЕ” АД –Калояново и „Аквамонт ООД“- Пазарджик.

Комисията на ще провери документацията на кандидатите на закрито заседание. Cлед това ще бъде насрочена дата за следващо открито заседание.
По проекта се предвижда се благоустрояване на площи около читалище “Заря” и площад „Свобода“.

Освен това ще бъде извършена подмяна на настилки, пейки, детски площадки на централна градска част. Стойността на поръчката е близо 5 млн. лв.

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

Анжелина Янева

Френско списание: Оланд има връзка с актрисата Жули Гайе

Разкритията са на сп. "Клоузър" - същото, което през 2014 г. публикува снимки на Кейт Мидълтън без горнище на банския

Обявеният за днес радикален протест се отлага за 15 януари, тогава е първият работен ден на депутатите

Обявеният за днес радикален протест се отлага за 15 януари, тъй като тогава ще е първият работен ден на депутатите, това предаде БНР. Няколко човека има на мястото на протеста, сред тях е и Явор Никифоров, който беше обявен за учител на годината по информатика и е едно от лицата на протестите. Никифоров обясни, че протестът се отлага ... Обявеният за днес радикален протест се отлага за 15 януари, тъй като тогава ще е първият работен ден на депутатите, това предаде БНР. Няколко човека има на мястото на протеста, сред тях е и Явор Никифоров, който беше обявен за учител на годината по информатика и е едно от лицата на протестите. Никифоров обясни, че протестът се отлага ...

Сметната палата: Партиите да публикуват разходи над 100 лева

Предлагам промяна в Закона за политическите партии. В момента партиите преценяват кои дейности са присъщи за дейността ѝ, за да ги декларират разходите от партийната си субсидия. Има публичен регистър, в който партията вписва определени обстоятелства. Предложението ми е всяка партия да публикува всеки разход, който надхвърля 100 лева. Предлагам промяна в Закона за политическите партии. В момента партиите преценяват кои дейности са присъщи за дейността ѝ, за да ги декларират разходите от партийната си субсидия. Има публичен регистър, в който партията вписва определени обстоятелства. Предложението ми е всяка партия да публикува всеки разход, който надхвърля 100 лева.

Реформаторският блок иска 5-годишен мандат за главния прокурор

"Основното в програмата за реформи в правосъдието на Реформаторския блок, е свързано с т. нар. операция "Чисти ръце", която цели да има финансови и имуществени проверки на кандидатите...

Баща и дъщеря загинаха при катастрофа

Баща и дъщеря от Варна са загинали при катастрофа крайАнтоново, съобщават от ОД на МВР в Търговище. Колата им се е блъснала в крайпътно дърво, мъжът е починал в линейката на път за болницата в Търгови...

Нова вълна от телефонни измами в Асеновград и Пловдив

По всичко личи, че нова вълна от телефонни измами залива Асеновград и Пловдив. За това съдим по оплакванията на две асеноградчанки. В РУП – Асеновград тази седмица са се оплакали две жителк...

Щастливите хора четат и пият кафе

Диан изгубва внезапно съпруга и дъщеря си. От този момент всичко в нея се вцепенява, с изключение на сърцето й, което продължава да бие. Упорито. Болезнено. Безполезно. Неспособна да се справи с мъка...

Днешният протест пред Народното събрание затихва

Без особено сериозни акции премина днешният протест срещу правителството на Пламен Орешарски. След като протестиращите се оттеглиха за кратко пред Софийския университет, те се върнаха отново пред Пам...

Чехи вдъхват нов живот на телефонни кабини

Помните ли старите телефонни кабини, които вършеха страхотна работа преди да се появят мобилните телефони? Днес повечето от тях са изпочупени, грозни и мръсни. Бихме могли да вземем пример от двама ч...

Мъж пусна обява - разменя джипа си срещу чужда жена

Мъж публикува обява в популярен американски сайт, в която предлага своя джип срещу жена за една седмица, предаде БГНЕС. "Джипът ми е Grand Cherokee от 2011 г., зареден догоре и изплатен. Пари не...

Цветана Пиронкова взе първата си титла от турнир на WTA

В първия си финал в турнир на WTA в кариерата си, Цветана Пиронкова се справи повече от блестящо. Тя успя да завоюва титлата в Сидни след успех с 6:4, 6:4 срещу номер 9 в света Анжелик Кербер. Начало...

Освобождават от такса смет училища, читалища и храмове в Димитровград?

Училищата, читалищата и храмовете в община Димитровград да бъдат освободени от такса смет, предлага с докладна до Общински съвет кметът Иво Димов. Предложението ще разгледат общинските съветници на първото си за годината редовно заседание.

Отпадането на таксата е както за общинските, така и за държавните училища. Ако предложението бъде одобрено от общински съвет учебните заведения, читалищата и храмовете в общината ще могат да спестят средства, които да бъдат използвани за различни дейности.

В Димитровград готвят и намаление на данъкът за леки коли. От общинска администрация изготвят анализи как това ще се отрази върху приходната част на бюджета.

Хасково Новини

С вход-свободен за "Ръжда и кости" стартира филмовият сезон в регионалната библиотека във Варна

Продължават кинолекториите в отдел "Изкуство" на Регионална библиотека "Пенчо Славейков"-Варна. Инициативата е резултат от съвместните усилия на домакините и сдружение за международен културен мениджмънт "Морско синьо".

Обраха англичанин в с.Каменар

На 09.01.т.г. около 15.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 39 годишен английски гражданин, пребиваващ продължително в с. Каменар, общ. Поморие, за това че чрез взломяване на прозорец от PVC дограма, е проникнато в дома му, като е извършена кражба на сумата от 700 английски паунда и два стека с цигари «Горна Джумая». Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Тони Димитрова се разплака в ефир за Гого

„Извинявайте, започнах да фъфля. Това ще е най-тъжният ми рожден ден, изплака болката си Тони Димитрова“ пред TV7. 

Изрълнителката научи за смъртта на Гого от "Тоника" минути преди да влезе в ефир застана пред камерата със сълзи в очите. Днес тя има рожден ден и трябваше да празнува.

"Запознах се с Ева и Гого на един конкурс през ... „Извинявайте, започнах да фъфля. Това ще е най-тъжният ми рожден ден, изплака болката си Тони Димитрова“ пред TV7. Изрълнителката научи за смъртта на Гого от "Тоника" минути преди да влезе в ефир застана пред камерата със сълзи в очите. Днес тя има рожден ден и трябваше да празнува. "Запознах се с Ева и Гого на един конкурс през ...

Заловиха двама мъже за бракониерска сеч

Двама млади мъже от Харманли са арестувани за бракониерска сеч, съобщиха от МВР. В местното полицейско управление бил подаден сигнал за незаконно изсичане на дърва край село Надежден.

 

Направена е  проверка, при която били засечени харманлийците на 25 и 27 години, които превозвали с каруца около 1,3 кубика дърва без да имат позволителни за сеч и транспорт.

 

По случая е образувана полицейска преписка.Те са задържани за 24 часа в районното.

 

 

 Хасково Новини

Отидите си Гого от “Тоника”

Георги Найденов – Гого от “Тоника” е починал тази нощ.

Тази година Гого отпразнува 64-ия си рожден ден. От години гласът на “Тоника” се бори с коварна болест. Поставената му бе диагноза синдром на ЛАС – летерална амиотрофична склероза. Гого опита лечение в Европа и Китай, но без особен успех. По-късно се оказа, че диагнозата вероятно е сгрешена и любимият бургаски изпълнител страда от лаймска болест. Гого не можа да пребори коварната болест.

Георги Найденов е роден в Бургас на 6 август 1949 г. и през целият си живот е отдаден на музиката. През декември 2011 година музикантът бе удостоен със званието “Почетен гражданин на Бургас”.Поклон пред паметта му!

Погребението на Гого ще бъде в неделя. Всеки, който желае, може да се прости с него от 11.00 часа в Ритуалния дом на Гробищен парк – Бургас.

 

 

Протестът за 10 януари се превърна в масово събиране на полицаи

Протестът, организиран по повод 17-годишнината от нахлуването в парламента на 10 януари 1997 г., довело до свалянето на правителството на Жан Виденов, на практика се превърна в масово събиране на полицаи от цялата страна, десетки журналисти и едва стотина демонстранти. Митингът, организиран под надслов "Вече го правим и за основните ни свободи", трябваше да сложи край на мирните протести и да ги радикализира, тъй като кабинетът на Пламен Орешарски демонстрира готовност да довърши мандата си. Тези афиширани във Фейсбук намерения провокираха очевидна параноя сред ръководството на МВР, което в петък разположи най-различни свои части около сградата на парламента. Сред тях имаше служители на охранителната полиция, на КАТ, жандармерията, звеното за борба с безредиците към СДВР и дори барети от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). До парламента даже бяха докарани водометни оръдия, предназначени за разпръскване на тълпи, а жандармеристите бяха оборудвани с противогази. Цялата тази мобилизация на униформени обаче се оказа напълно безсмислена, тъй като на протеста присъстваха не повече от стотина души. Те дори не успяха да блокират движението по бул. "Цар Освободител", тъй като имаше два плътни кордона от униформени покрай пътното платно. Двадесетина души за кратко успяха да блокират само кръстовището до Софийския университет "Св. Климент Охридски", но бързо бяха изтласкани от служителите на реда. Впоследствие част от демонстрантите се изтеглиха към пешеходната пътека до СУ, но и там бяха посрещнати от десетки полицаи. За да попречат на евентуалното блокиране на движението по бул. "Васил Левски", полицаите спряха да допускат хора до пешеходната пътека, ограждайки я с кордон. По средата й застана пътен полицай, който на практика я "отмени", а колегите му започнаха да препращат случайно преминаващите граждани към подлеза или към кръстовището на ул. "Оборище". Един от протестиращите срещу правителството – учителят на годината по информатика Явор Никифоров, който неотдавна стана известен с това, че бе задържан от полицията с пакет тоалетна хартия и връзка праз, призова чрез медиите хората да се съберат на нова демонстрация на 15 януари и тя да е по-радикална. Постепенно хората започнаха да се разотиват и към 12.00 часа в района на Народното събрание (НС) имаше около десет пъти повече униформени отколкото протестиращи. Неодовлните от управлението на БСП и ДПС се бяха събрали основно около Паметника на Цар Освободител, като останалите пространства около НС бяха заети изцяло от скучаещи полицаи. Предишните дни вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви пред медиите, че във ведомството му имало данни за подготвяни безредици, до които така и не се стигна. Тези негови притеснения обаче явно са били достатъчни в София организирано да бъдат докарани полицаи буквално от цялата страна. По неофициална информация на Mediapool в района на парламента бяха разположени дори униформени от Варна и Балчик, а не само от близките до столицата – Враца, Перник, Пазарджик и други. Полицаи пък иронично коментираха, че заради тази тотална мобилизация много райони в и около София на практика са останали без квартални. Обичайно за подобни мероприятия, на мястото на рехавия протест бяха извикани по-голямата част от столичните полицаи, които в петък са били в почивка по график. Липсата на каквато и да е било необходимост от такъв внушителен брой униформени в центъра на града, доведе до откровено комични ситуации в редиците на полицаите. Към обяд доста от тях започнаха да негодуват, че не ги пускат до парламентарния стол за обяд, въпреки че техни колеги от авангарда (до храм-паметника "Св. Александър Невски") вече бяха хапнали, тъй като интересът на протестиращите в тази зона бе нулев. Други полицаи пък иронизираха организацията по транспортирането им, визирайки отдавна амортизираните рейсове "Чавдар", с които са били докарани още в ранните часове на петък. По думите им тези возила били предпочитани от ръководството на МВР, тъй като са екологични – не изпускали вредни емисии във въздуха, а вътре в самото превозно средство. Оплакваха се и от условията в хотел "Родина", където човек трябвало да чака 10-15 минути, преди до чешмата да достигне топла вода. Точно преди 17 години протестиращи срещу правителството на БСП щурмуваха парламента, стигна се до сблъсъци и по-късно тогавашният вътрешен министър Николай Добрев върна мандата за съставяне на правителство.

Протестът за 10 януари се превърна в полицейска сбирка

Протестът, организиран по повод 17-годишнината от нахлуването в парламента на 10 януари 1997 г., довело до свалянето на правителството на Жан Виденов, на практика се превърна в полицейска сбирка, на която присъстваха униформени, журналисти и едва стотина демонстранти.   Митингът, организиран под надслов "Вече го правим и за основните ни свободи", трябваше да сложи финал на мирните протести и да ги радикализира, тъй като кабинетът на Пламен Орешарски няма да си тръгне с добро.   Тези афиширани във Фейсбук намерения провокираха МВР да разположи най-различни свои части около сградата на парламента в петък. Сред тях са служители на охранителна полиция, на КАТ, на жандармерията, от звеното за борба с безредиците в СДВР и дори барети от специализирания отряд за борба с тероризма. До парламента даже бяха докарани двете водометни оръдия, предназначени за разпръскване на тълпи, а жандармеристите бяха оборудвани с противогази.   Цялата тази мобилизация на униформени обаче се оказа напълно безсмислена, тъй като на протеста присъстваха не повече от стотина души. Те дори не успяха да блокират движението по бул. "Цар Освободител", тъй като имаше два плътни полицейски кордона покрай пътното платно.   Двадесетина души за кратко успяха да блокират само кръстовището до Софийския университет, но бързо бяха изтласкани от служителите на реда.   Постепенно хората започнаха да се разотиват и към 12 часа в района на Народното събрание има десет пъти повече униформени отколкото протестиращи.   Предишните дни вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви пред медиите, че във ведомството му има данни за подготвяни безредици, до които обаче не се стигна.   Един от протестиращите срещу правителството – учителят на годината по информатика Явор Никифоров, който неотдавна стана известен с това, че бе задържан от полицията с пакет тоалетна хартия и връзка праз по време на демонстрация, призова чрез медиите хората да се съберат на нова демонстрация на 15 януари и тя да е по-радикална.   Точно преди 17 години протестиращи срещу правителството на Жан Виденов щурмуваха парламента, стига се до сблъсъци и по-късно Николай Добрев върна мандата за съставяне на ново правителство на БСП.   Очаквайте подробности

Протестиращи отбелязват 10 януари 1997-ма пред парламента

С нов протест пред парламента ще бъде отбелязана годишнината от 10 януари 1997 г. Организаторите му го определят като тържествено приключване на мирните протести. Във „Фейсбук“ те призовават да се смени тактиката на сегашните протести, защото правителството няма да си тръгне с добро.   Протестът ще е под надслов -  "Вече го правим и за основните ни свободи", а началото му е за 10 часа. Преди 17 години протестиращи срещу правителството на Жан Виденов щурмуваха парламента, стига се до сблъсъци и по-късно Николай Добрев върна мандата за съставяне на ново правителство на БСП. Поради тази причина пред парламента има засилено полицейско присъствие. Поставени са заграждения, а две редици с полицаи пазят сградата на Народното сбрание. Униформени има и на станциите на метрото, които проверяват съмнителен багаж. Протестиращи засега няма много.  Очаквайте подробности.

Протестиращи отбелязват 10 януари с протест пред парламента

С нов протест пред парламента ще бъде отбелязана годишнината от 10 януари 1997 г. Организаторите му го определят като тържествено приключване на мирните протести. Във „Фейсбук“ те призовават да се смени тактиката на сегашните протести, защото правителството няма да си тръгне с добро.   Протестът ще е под надслов -  "Вече го правим и за основните ни свободи", а началото му е за 10 часа. Преди 17 години протестиращи срещу правителството на Жан Виденов щурмуваха парламента, стига се до сблъсъци и по-късно Николай Добрев върна мандата за съставяне на ново правителство на БСП. Поради тази причина пред парламента има засилено полицейско присъствие. Поставени са и заграждения. Няма обаче много протестиращи.

Уволниха румънецa, отишъл да работи на Острова на 1 януари

Медиите виновни: държали Спиреску на телефона в работно време

    


Великолепна Цвети Пиронкова с първа титла от WTA

Българката спечели турнира в Сидни след победа над Анджелик Кербер

    


BMW е любимата марка на германците

Германците определят "BMW" като най-добрата марка автомобили, показва ново проучване на немския автомобилен клуб ADAC.

Пристанището в Балчик затворено заради мъгла

Затруднена е видимостта до 100 метра и в другите крайморски

30 протестъри пред парламента, полиция - на всяка крачка

Много полиция и малко протестиращи бе снимката на началния час на протеста срещу управлението, организиран през социалната мрежа, за да потърси аналогия с щурма на НС от 1997 г. Този път полицията не допусна блокада на движението по бул. "Цар Освободител".

След тежко боледуване си отиде Гого от "Фамилия Тоника"

Певецът Георги Найденов – Гого, от "Фамилия Тоника", е починал тази нощ, научи Би Ти Ви.

64-годишният музикант се бореше с тежко заболяване, като състоянието му се влоши преди година и половина.
Поставената му първоначална диагноза беше синдром на ЛАС - латерална амиотрофична склероза. По-късно се оказа, че диагнозата може би е сгрешена и айтозлията страда от лаймска болест. През цялото време неотлъчно до него беше съпругата му...

Продължава

Дачков: Българските журналисти сме по-голяма трагедия от българските политици

/КРОСС/ Журналистът Явор Дачков разкритикува гилдията. Българските журналисти сме по-голяма трагедия от българските политици, пише той в статуса си във Фейсбук днес. Българските журналисти сме по-голяма трагедия от българските политици Ореваха вселената за някакви полицейщини в НК, дремаха, когато имаше истинска полицейщина. Не само това, трябва да забранят на телевизиите и други нахални журналя да нахлуват в болници, частни домове и т.н., за да правят "разследвания" на крак или да превръщат личните трагедии в сапунен сериал. По конституция никой няма право да ви снима без ваше позволение. Що за идиотска дискусия! - възмущава се Дачков. Журналистът продължи с критиката си в следващия си статус в профила си в социалната мрежа като написа: "Зинаида Златанова дава правни консултации на Ани и Виктор в Нова. Това определено не е интервю".

Уди Алън разкри детайли около следващия си филм и отказа "Златен глобус" за цялостен принос


Детайлите около сюжета на следващия филм на Уди Алън, спазващ принципа си да представя нова продукция всяка година, са вече официално обявени. Пред в. "Таймс" режисьорът уточнява, че романтичната комедия Magic In The Moonlight с участието на Колин Фърт и Ема Стоун в главните роли ще се развива в Южна Франция през 20-те години на XX век, а от компанията Sony Classics добавят, че това ще се случи на фона на набиращия популярност джаз и местната аристокрация.

Фърт е в ролята на...

Задържани момчета, извършили пет кражби на монетници от кафе- автомати

На 08.01.т.г. в Поморие са задържани : 18 год. Т.У. и 17 годишния К.Л., и двамата от Несебър за това, че за времето от 23.00 ч. на 30.12.м.г. до 06.00 ч. на 31.12.м.г. извършили пет кражби на пластмасови монетници и монети от кафе-автомати, поставени на територията на Поморие. Част от отнетите вещи са предадени с протокол за доброволно предаване. Работата по случаите продължава

Тони Димитрова се разплака в ефир за Гого

„Извинявайте, започнах да фъфля. Това ще е най-тъжният ми рожден ден, изплака болката си Тони Димитрова“ пред TV7. 

Изрълнителката научи за смъртта на Гого от „Извинявайте, започнах да фъфля. Това ще е най-тъжният ми рожден ден, изплака болката си Тони Димитрова“ пред TV7. Изрълнителката научи за смъртта на Гого от "Тоника" минути преди да влезе в ефир застана пред камерата със сълзи в очите. Днес тя има рожден ден и трябваше да празнува. "Запознах се с Ева и Гого на един конкурс през ...

Обявеният за днес протест се отлага за 15 януари - първият работен ден на депутатите

Обявеният за днес радикален протест се отлага за 15 януари, тъй като тогава ще е първият работен ден на депутатите, това предаде БНР. Няколко човека има на мястото на протеста, сред тях е и Явор Никифоров, който беше обявен за учител на годината по информатика и е едно от лицата на протестите. Никифоров обясни, че протестът се отлага ... Обявеният за днес радикален протест се отлага за 15 януари, тъй като тогава ще е първият работен ден на депутатите, това предаде БНР. Няколко човека има на мястото на протеста, сред тях е и Явор Никифоров, който беше обявен за учител на годината по информатика и е едно от лицата на протестите. Никифоров обясни, че протестът се отлага ...

А може би „Щастливите хора четат и пият кафе“

Излиза трогателната история на Анес Мартен-Люган

    


2 пъти по 40 лева увеличение за минималната заплата

Увеличение на два пъти с по 40 лв. през 2015 и 2016 г. планира правителството за минималната работна. Така през следващата година най-ниското месечно заплащане в страната трябва да стане 380 лв. вместо сегашните 340 лв. За 2016 г. е поставена цел 420 лв.

Цветана Пиронкова триумфира с първата си титла от WTA (хронология)


Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова победи Анжелик Кербер и спечели първата си титла от турнир на Женската тенис асоциация. Тук можете да следите развитието на мача (най-новото е най-отгоре).

С това приключва живото отразяване на финала от турнира в Сидни. До нови успехи с Цветана Пиронкова!

Пиронкова: Майко и татко, имаме трофей! Искам да благодаря на много хора, които бяха с мен. Искам да благодаря на спонсорите, които направиха този прекрасен турнир....

НА ЖИВО: Цветана Пиронкова спечели първия сет срещу Анжелик Кербер


Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова играе срещу Анжелик Кербер в опит да спечели първата си титла от турнир на Женската тенис асоциация. Тук можете да следите развитието на мача (най-новото е най-отгоре).

Пиронкова вкара 67% от първия си сервис срещу едва 57% на Кербер. Българката спечели 73% от точките от първи сервис, докато германката 59%. Цвети има проблеми само при разиграванията от втори сервис - 1 от 11 спечелени (9%). Това означава, че трябва да си вкарва...

НА ЖИВО: Цветана Пиронкова играе първия си финал от WTA


Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова играе срещу Анжелик Кербер в опит да спечели първата си титла от турнир на Женската тенис асоциация. Тук можете да следите развитието на мача (най-новото е най-отгоре)

Двубоят е предвиден да започне в 10.30 ч. и ще се излъчва от F+.
​***
Пиронкова ще може да разчита и на българска подкрепа на трибуните на кортовете в Сидни.
 Bulgarian fans will be boisterous tonight as they cheer on Tsvetana #Pironkova in the final! :)...

Юрий Асланов: Ще се изсипе дъжд от нови политически проекти и нови лидери


След оценките на политолози, социолози, икономисти и наблюдатели в анкетата на "Дневник" за 2013г., от началото на годината публикуваме техните прогнози какво ще се случи през тази година (може да ги намирате и в специалната тема "Прогнози 2014").

Очаквате ли парламентарни избори в рамките на 2014 година? Ако не - кога?

- Възможно и логично е да има, но след евроизборите.

Каква е прогнозата Ви за резултатите от евроизборите?

- Ако не се случи нещо...

What Car?: Автомобилът на годианта е Nissan Qashqai

/КРОСС/ Новият Nissan Qashqai бе отличен с едно от най-високите отличия в автомобилната индустрия - „Автомобил на 2014 година" на британското издание What Car?. Журито на What Car? избра Qashqai 1.5 dCi Acenta 2WD като свой любим модел в новата гама, оценявайки неговаия дизайн, пъргаво поведение на пътя и ниски експлоатационни разходи. Журито изтъкна и комфорта на новия Qashqai, качествената изработка и простор в купето, както и екологичната двигателна гама с емисии на СО2 под 100 г/км. Читателите на www.whatcar.com определиха Nissan X-Trail за „най-очакван автомобил на 2014". Освен това Qashqai се справи със силна конкуренция, за да спечели и в категорията „Малък SUV".    

Google работи по контактни лещи с биосензори?

Много иновационни компании изпитват затруднения да отговорят на изискванията на федералните власти

    


Социолог: Мечтата на Волен Сидеров е да го арестуват

„Мечтата на Сидеров в момента е да го арестуват. Той ще направи всичко възможно, за да постигне това. Целта на занятието е да се вдигне шум и да бъде изкаран като жертва", заяви пред Нова тв социологът Кольо Колев. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

„Това е дълбоко премислен ход и част от избирателите ще се х „Мечтата на Сидеров в момента е да го арестуват. Той ще направи всичко възможно, за да постигне това. Целта на занятието е да се вдигне шум и да бъде изкаран като жертва", заяви пред Нова тв социологът Кольо Колев. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева „Това е дълбоко премислен ход и част от избирателите ще се х

Първите седем на iPhone в цифри

Преди точно седем години и един ден – на 9 януари 2007 г. Стив Джобс официално представи първия iPhone пред широката публика. Много неща се промениха...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване