Лекарите с досиета - залог за кариера

Екатерина Бончева коментира здравните работници, вербувани от ДС

    


Тютюнопроизводители от Кърджалийско протестираха заради кампанията за тютюна

Стотици тютюнопроизводители от Кърджалийско излязоха на протест край Кирково по пътя за ГКПП "Маказа - Нимфея". Недоволните стопани блокираха за час...

Свалят „Бон Апети" от ефир

Нова ТВ няма да поднови излъчването на кулинарното шоу „Бон Апети Нова ТВ няма да поднови излъчването на кулинарното шоу „Бон Апети" през пролетния сезон на 2014 г. На негово място телевизията планира да пусне изцяло ново кулинарно предаване, чиято концепция предвижда по-голяма синергия между телевизия, интернет и социални медии, съобщиха от медията.

Вигенин: България поддържа Македония, но иска договор

Македония може да се сблъска със сериозни предизвикателства в новия състав на Европейската комисия, доколкото на евроизборите през май в европейските институции може да влязат антиевропейски партии, които са скептици по разширяването.

Манекенка задържана за трафик на дрога

Красавицата Лидия Николаева е момичето, задържано при снощната полицейска акция в  бургаския комплекс "Зорница", съобщи "Флагман".

22-годишната манекенка бе закопчана при разбиването на подвижната нарколаборатория до бл.42 в комплекса заедно с 21-годишния Християн Пашов. И двамата са от Велико Търново. Красавицата Лидия Николаева е момичето, задържано при снощната полицейска акция в бургаския комплекс "Зорница", съобщи "Флагман". 22-годишната манекенка бе закопчана при разбиването на подвижната нарколаборатория до бл.42 в комплекса заедно с 21-годишния Християн Пашов. И двамата са от Велико Търново.

Е. Бончева: Бедна ми е фантазията какво ще излезе тепърва

Само у нас агенти се канят в национални ефири. Това е напълно недопустимо и не се прави в никоя друга държава. Бившите ченгета са срещу Комисията. Продължаваме с агентите по банките, във висшите училища и в БАН. Бедна ми е фантазията какво ще излезе!

Мажоритарните акционери в ПИБ с търгово предложение към останалите

Мажоритарните акционери в Първа инвестиционна банка (ПИБ) Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев са отправили търгово предложение към останалите акционери в...

Пенсионирана прокурорка се хвърли от шестия етаж

Велико Търново /КРОСС/ Възрастна жена сложи край на живота си, скачайки от шестия етаж на блока си. Трагедията се е разиграла около 14 часа днес на улица "Краков" във Велико Търново. Мястото е посетено от криминалисти, които изясняват случая. По неофициална информация 78-годишната жена е пенсиониран прокурор с инициали Н. Х., съобщи Дарик.   Снимки: Булфото, всички права запазени

Франция надви комик, смятан за антисемит

По-малко от два часа преди Дийодон Мбала Мбала, известен с артистичното си име Дийодоне, да започне турнето от западния град Нант, върховният административен съд на Франция се намеси. Той отмени решение на местен съд, позволяващо шоуто да се проведе. Решението бе посрещнато с дюдюкания и викове от стотиците фенове на Дийодоне пред театъра. По-малко от два часа преди Дийодон Мбала Мбала, известен с артистичното си име Дийодоне, да започне турнето от западния град Нант, върховният административен съд на Франция се намеси. Той отмени решение на местен съд, позволяващо шоуто да се проведе. Решението бе посрещнато с дюдюкания и викове от стотиците фенове на Дийодоне пред театъра.

Манекенка сред задържаните за трафик на дрога в Бургас

Красавицата Лидия Николаева е момичето, задържано при снощната полицейска акция в  бургаския комплекс Красавицата Лидия Николаева е момичето, задържано при снощната полицейска акция в бургаския комплекс "Зорница", съобщи "Флагман". 22-годишната манекенка бе закопчана при разбиването на подвижната нарколаборатория до бл.42 в комплекса заедно с 21-годишния Християн Пашов. И двамата са от Велико Търново.

Пенсиониран прокурор скочи от 6-и етаж

78-годишна жена се е самоубила на ул. 78-годишна жена се е самоубила на ул. "Краков" във Велико Търново. По неофициална информация жената е пенсиониран прокурор с инициали Н. Х. Тя е сложила край на живота си, след като се хвърлила от шестия етаж на жилищен блок, съобщи Дарик. Трагедията е станала около 14:00 часа. Мястото е посетено от климиналисти, които изясняват случая.

Бивша прокурорка полетя от шестия етаж към смъртта

Известна бивша прокурорка от Велико Търново бе открита мъртва днес.

Невяна Христова полетяла от шестия етаж на жилищния блок, в който живеела. Апартаментът бил на улица "Краков", която е една от натоварените отсечки във Велико Търново. Фаталният полет за 78-годишната жена със слабо телосложение бил около 12 ч по обяд и веднага привлякъл внимание Известна бивша прокурорка от Велико Търново бе открита мъртва днес. Невяна Христова полетяла от шестия етаж на жилищния блок, в който живеела. Апартаментът бил на улица "Краков", която е една от натоварените отсечки във Велико Търново. Фаталният полет за 78-годишната жена със слабо телосложение бил около 12 ч по обяд и веднага привлякъл внимание

Да погледнем тютюна в очите


Публикуваме анализа на Николай Вълканов от Института за пазарна икономика.

Около ориенталския тютюн често става нажежено. Турция, Гърция, Македония и България произвеждат близо две-трети от продукцията в света и въпреки че суровината далеч не е най-разпространената в никотиновата промишленост, тя все още се ползва от редица компании като добавка в цигарите, която обогатява аромата им. В България това е основен поминък за около 100 000 души, голяма част от които живеят в райони,...

Капитанът на "Любимец" ще е първият нов играч в "Левски"


Капитанът на "Любимец" Антон Огнянов ще е първото ново попълнение на "Левски" през зимния трансферен прозорец, съобщи БТА.

25-годишният футболист премина днес медицински прегледи в София, а двата клуба са постигнали споразумение за трансферната сума.

Очаква се в събота Огнянов да подпише договор за две години и половина със сините.

25-годишният атакуващ защитник има 32 мача в А група за "Берое" и "Нефтохимик". За три сезона в "Любимец" Огнянов изигра 67 мача и...

Водачът на бетоновоза само със счупен крак, този на Пежото бере душа

30-годишният шофьор на бетоновоза, обърнал се на пътя Бургас, е изваден от смазаното купе само с фрактура на глезена и освободен за домашно лечение.

Орешарски: България се гордее с Цветана Пиронкова

Постигнахте тази своя победа, като показахте характер и устрем за победа, надвивайки дори болката. С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски се обръща в поздравителния си адрес към българска...

Тръгва първият руски сериал с Жерар Депардийо

Френският актьор Жерар Депардийо се снима в руски комедиен телевизионен сериал, което се случва за първи път в неговата кариера, съобщи телевизия TNT. 


От една година насама той е гражданин на Руската федерация. Актьорът се отказа от френското си гражданство в отговор на планирания от правителството извънреден данък за 2013г. върху най Френският актьор Жерар Депардийо се снима в руски комедиен телевизионен сериал, което се случва за първи път в неговата кариера, съобщи телевизия TNT. От една година насама той е гражданин на Руската федерация. Актьорът се отказа от френското си гражданство в отговор на планирания от правителството извънреден данък за 2013г. върху най

Обрали Нидал Алгафари, охранителната фирма спала

В страницата си във Facebook режисьорът Нидал Алгафари пусна съобщение, че домът му е бил обран, а фирмата охраняваща къщата му да не реагира на паник бутона, защото...той не работел. Докато пристигнат гардовете, крадците успели да избягат.

Продажбите на "Лада" са намелели с над 12% през миналата година


Продажбите на АвтоВАЗ през 2013 година са намалели в сравнение с предходната с 12.1%, съобщи днес пресцентърът на руския автомобилостроител, цитиран от ИТАР-ТАСС. Общо за миналата година концернът е пласирал 534 911 автомобила "Лада". 456 309 коли от тях са продадени в Русия, което е спад от 15.1 на сто.

В същото време се е увеличил износът на марката и в чужбина са били пласирани 78 602 коли, което е с 11.4% повече, отколкото година по-рано. Най-продаваният модел на "Лада" е...

Бездомни кучета превозвани нелегално в Силистренско

/КРОСС/ Бездомни кучета от съседни области се превозват нелегално в Силистренско и се пускат в населените места. Това бе съобщено на първа за годината среща на кметовете и председателите на общинските съвети с областния управител на Силистра Насуф Насуф.Съобщението бе направено във връзка с издръжката на приютите за бездомни животни, за които в общините не достигат средства. Не достигат средства и за общите устройствени планове на общините, които са задължителни, излизат скъпо и разработката им ще е трудна без подкрепата на държавата.Скъпо излиза и обезопасяването на детските площадки и сертифицирането им. За изграждането на една площадка са нужни минимум 15 000, а за сертификат - 1 500 лева.Значителни средства са необходими и за изпълнение на предписание на РЗИ за течаща вода и тоалетни помещения в гробищните паркове. На много места те са на значително разстояние от населените места и няма канализация. По религиозни причини в гробищните паркове на някои етноси такива съоръжения не бива да има.Общинските ръководители смятат, че трябва да има по-ясни правила за приемането на проекти по различните програми и поставиха въпроса за ангажиментите на държавата при осъществяването им. Неясноти съществуват и по въпроса за таксата на битови отпадъци след 2015 година, съобщи bTV.

Сливат Автото с Техническата гимназия?

Професионалната гимназия по машиностроене и транспорт, или т.н. Авто, може да бъде слята с Професионалната техническа гимназия. При преобразуването няма да бъдат съкращавани учители, нито изгонени ученици, съобщи за „Черно море“ началникът на Регионалния инспекторат по образованието Венцеслава Генова.

Българската енергийна борса вече е факт

Българската енергийна борса вече е факт, става ясно от данните публикувани в Търговския регистър.

Абдуллах Гюл трупа точки от корупционния скандал в Турция

Премиерът Реджеп Ердоган вижда конспирация срещу него в действията на полицията и правосъдието.

    


Поисканият имунитет на Сидеров е политически съгласувано действие

/КРОСС/ „Поисканият от прокуратурата имунитет на Волен Сидеров бе разчетен от някои като едва ли не принципна позиция. Случаят не е точно такъв. Искането на имунитета е политически съгласувано. Случващото трябва да бъде разглеждано по-скоро като условие за консолидиране на управлението", посочи специалистът по политически пиар Деница Сачева в интервю за БНР. От друга страна, трябва да си даваме ясна сметка, че играта на Волен Сидеров приключи и след месеци той ще бъде извън политическата сцена. Сидеров вече си има заместник - „България без цензура", напомни Сачева.Тя прогнозира ниска избирателна активност на изборите за Европейски парламент и отбеляза, че те ще бъдат сериозен лакмус за жизнеността на обществото. Комбинацията между Реформаторския блок и ГЕРБ е абсурдна, счита водачът на листа на ДСБ на последните парламентарни избори. Според нея, поведението на хората в блока категорично не отговаря на избраното от тях гръмко име и по-скоро прилича на политическа комбинация за биографиите на определени хора. Сачева припомни ролята на  партията на Мария Капон за установяването на ГЕРБ на политическата сцена: „Реформаторския блок ще се впише в сценарий, подобен на този, по който навремето употребиха Единната народна партия, и оставиха излъгани очакванията на много хора".

“Господари на ефира” се връщат на екран с Рачков и Зуека

Комедийният тандем Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека пак се връщат на екран. Те ще са двойката водещи, с които Комедийният тандем Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека пак се връщат на екран. Те ще са двойката водещи, с които "Господари на ефира" ще започнат предаването през тази година. За малко то беше в отпуск, затова и по много жълти медии се появи информация, че шоуто е свалено от ефир. "Това са пълни глупости. Колегите само си почиваха една седмица",

Орешарски към Пиронкова: Горд съм да Ви поздравя

Постигнахте тази своя победа, като показахте характер и устрем за победа, надвивайки дори болката, пише премиерът Пламен Орешарски в поздравителен адрес към българската тенисистка Цветана Пиронкова, която спечели своята първа титла от турнир на WTA (Женската тенис асоциация), съобщи правителствената информационна служба.

Уикендът обещава да е топъл и слънчев

Ветровито време ни очаква тази нощ. Ще духа слаб, в Северна България до умерен западен вятър. Почти тихо ще остане по долината на Струма и в по-източните райони на Горнотракийската низина и там на места все още ще има мъгли. Ще има разкъсана средна и висока облачност, която ще намалява. Минимални температури между минус 1° и 4°, в София 1°... Ветровито време ни очаква тази нощ. Ще духа слаб, в Северна България до умерен западен вятър. Почти тихо ще остане по долината на Струма и в по-източните райони на Горнотракийската низина и там на места все още ще има мъгли. Ще има разкъсана средна и висока облачност, която ще намалява. Минимални температури между минус 1° и 4°, в София 1°...

Пентагонът опитал да попречи на Карзай да спечели изборите през 2009 г.

/КРОСС/ Пентагонът е опитал да попречи на Хамид Карзай да спечели изборите през 2009 г. в Афганистан. Това съобщи The Guardian, позовавайки се на книгата на бившия американски министър на отбраната Робърт Гейтс. В нея Гейтс описва действията на председателя по Афганистан и Пакистан Ричард Холбрук."Холбрук предприемаше всички възможни мерки, за да може Карзай да претърпи поражение. Той се стремеше към това в изборите да участват проверени кандидати, заслужаващи доверие. Това би могло да доведе до втори кръг на гласуване, където Карзай можеше да загуби", пише бившият министър.Той отбелязва, че САЩ са се интересували от стабилен Афганистан с демократични избори , а не да окажат помощ на определен кандидат. Въпреки това обаче, на изборите в Афганистан през 2009 г. спечели Хамид Карзай.

Salty bag или гръцкият recession chic

Стратис, Спирос, Панос и Хриса продължат пътуванията на излезлите от употреба ветроходни платна, като ги превръщат в малки и големи чанти, куфарчета, сакове за пътуване и малки всекидневни аксесоари.

прочети повече

Бареков на протеста за тютюна: На чия страна е държавата?

Тютюнопроизводители блокираха пътя за Драма. С тях беше и лидерът на България без цензура Николай Бареков.

Ксавие Лапер дьо Кабан: Има риск за ЕС, ако в следващия ЕП влязат повече националисти

Има риск за работата на Европейския парламент, ако след предстоящите избори за евродепутати влезе по-голяма група от националистически партии, които са против евроинтеграцията, защото това ще затрудни консенсуса. Мнението изрази по време на двудневното си посещение в Стара Загора посланикът на Франция у нас Н.

Звезда от "Здрач" събра над 200 000 долара за български улични кучета

Актьорът Келън Лъц помогна да се съберат над 200,000 долара за местен приют за кучета в България, заедно с  екип от актьори от новият си филм „ Херкулес“
Звездата от „Здрач“ е любител на животните и най-вече на кучетата.Той беше в България за снимки на новия си филм „Херкулес“миналата година.След като вижда колко много кучета ... Актьорът Келън Лъц помогна да се съберат над 200,000 долара за местен приют за кучета в България, заедно с екип от актьори от новият си филм „ Херкулес“ Звездата от „Здрач“ е любител на животните и най-вече на кучетата.Той беше в България за снимки на новия си филм „Херкулес“миналата година.След като вижда колко много кучета ...

Съд решава за собствеността върху творба на Реноар

Дали тя трябва да бъде присъдена на музей, или на жена, която я закупила на битпазар за 7 долара?

Съд решава за собствеността върху творба на Реноар

Дали тя трябва да бъде присъдена на музей, или на жена, която я закупила на битпазар за 7 долара?

София подкрепя Скопие, но проблемите трябва да се решат

Министър Вигенин: Ваш интерес е условията да бъдат изпълнени бързо

    


Eвропейските борси затвориха петъчната сесия с ръстове

Пазарът бе настроен оптимистично въпреки по-лошия от очакваното доклад за новите работни позиции в САЩ

    


Погребението на Гого от "Тоника" ще бъде в неделя

"Дарба и скромност белязаха творческия път и живота на певеца", отбелязва президентът Плевнелиев в писмо до семейството му

Франсоа Оланд мамел приятелката си с любовница актриса

Оланд (59 г.) реагира гневно на журналистическите твърдения. Те са подкрепени от снимки, претендиращи да показват как президентът влиза в дома на актрисата Жюли Гайе (41 г.). Въпреки гнева си Оланд не отрече твърденията. Заплаши само с правни действия заради посегателството срещу личния му живот.   Оланд (59 г.) реагира гневно на журналистическите твърдения. Те са подкрепени от снимки, претендиращи да показват как президентът влиза в дома на актрисата Жюли Гайе (41 г.). Въпреки гнева си Оланд не отрече твърденията. Заплаши само с правни действия заради посегателството срещу личния му живот.

Левски успя, привлича капитана на „дините“

Капитанът на закъсалия Любимец Антон Огнянов мина медицински прегледи, след което ще подпише договора си с Левски, като се очаква контрактът му да е за срок от 2,5 години.

Мъж,опитал да запали адвокатка, се простреля

Мъж се простреля на животинския пазар в Благоевград. Той е 71-годишният Здравко Митов, който преди около месец заля с бензин адвокатката Юлия Ангелова, предаде БГНЕС. По-рано днес стана ясно, че мъжъ...

Ново дружество на БЕХ ще става оператор на енергийната борса

София /КРОСС/ Българският енергиен холдинг е създал ново дъщерно дружество с предмет на дейност организиране на борсов пазар за търговия в областта на енергетиката и свързаните с енергопотреблението продукти като електричество, природен газ, въглища, емисии и зелени сертификати. Фирмата "Българска независима енергийна борса" е регистрирана в Търговския регистър в петък с капитал от 50 хил. лв., внесен в Българската банка за развитие.За неин изпълнителен директор БЕХ е назначил 35-годишния Константин Константинов, за председател на Съвета на директорите е избрана 30-годишната Нина Чупарова, а член на борда е 29-годишната Вяра Мартинова, сочат данните в Търговския регистър. Решението на БЕХ за създаването на новото дружество е от началото на декември.Очаква се то да поиска лиценз за борсова търговия от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), което на практика променя досегашното намерение "Електроенергийният системен оператор" (ЕСО), също от групата БЕХ дружество, да е оператор на бъдещата борса на търговия с ток. Тя се подготвя от трето поредно правителство и само преди ден министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев обяви, че борсата за ток ще заработи през 2014 г

Георги Първанов: Парламентарното мнозинство мълчи недопустимо за Сидеров

Президентът Георги Първанов (2002-2012) и бившият външен министър Ивайло Калфин осъдиха "неясната реакция" на БСП по повод скандала с Волен Сидеров.
До медиите беше разпратена декларация от Национална гражданска инициатива "АБВ", подписана освен от Първанов и Калфин и от бившия ректор на УНСС проф. Борислав Борисов.

В нея те заявяват, че Президентът Георги Първанов (2002-2012) и бившият външен министър Ивайло Калфин осъдиха "неясната реакция" на БСП по повод скандала с Волен Сидеров. До медиите беше разпратена декларация от Национална гражданска инициатива "АБВ", подписана освен от Първанов и Калфин и от бившия ректор на УНСС проф. Борислав Борисов. В нея те заявяват, че

Сопрано №1 на Русия открива Олимпиадата в Сочи

Най-скъпоплатеното сопрано в света Анна Нетребко ще извиси гласа си на 23 януари в звукозаписно студио в Ню Йорк, а заедно с нея в музикалната творба ще участва и Детският хор на Русия, който подготвя общо три песни за спортния форум

Безработицата в САЩ падна до 5-годишно дъно през декември

Безработицата в САЩ е паднала през декември до най-ниската си стойност за последните 4 години в размер на едва 6,7%, сочат последните данни, цитирани...

„България без цензура“ ще построи нов офис в Стара Загора вместо изгорелия

Вдигаме нов офис на мястото на изгорелия в Стара Загора, обяви бившият журналист и настоящ партиен лидер Николай Бареков в своя сайт. Новата къщичка на „България без цензура" ще бъде построена до дни в Градската градина, там където в нощта срещу 5 януари при неизяснени все още официално обстоятелства изгоря старият дом. 

Юристът и доброволците н Вдигаме нов офис на мястото на изгорелия в Стара Загора, обяви бившият журналист и настоящ партиен лидер Николай Бареков в своя сайт. Новата къщичка на „България без цензура" ще бъде построена до дни в Градската градина, там където в нощта срещу 5 януари при неизяснени все още официално обстоятелства изгоря старият дом. Юристът и доброволците н

Слънцето се завръща, уикендът обещава да е топъл

Ветровито време ни очаква тази нощ. Ще духа слаб, в Северна България до умерен западен вятър. Почти тихо ще остане по долината на Струма и в по-източните райони на Горнотракийската низина и там на места все още ще има мъгли. Ще има разкъсана средна и висока облачност, която ще намалява. Минимални температури между минус 1° и 4°, в София 1°... Ветровито време ни очаква тази нощ. Ще духа слаб, в Северна България до умерен западен вятър. Почти тихо ще остане по долината на Струма и в по-източните райони на Горнотракийската низина и там на места все още ще има мъгли. Ще има разкъсана средна и висока облачност, която ще намалява. Минимални температури между минус 1° и 4°, в София 1°...

Откриха гилотината, на която са обезглавени лидерите на антифашисткото движение "Бяла роза"

/КРОСС/ Немски историци „откриха" гилотината, на която през 1943 г. са били екзекутирани лидерите на студентското антифашистко движение "Бяла роза" Ханс и Софи Шол, както и един от основателите на движението, родом от Русия, Александър Шморел, съобщи ИТАР - ТАСС.По думите на представител на Баварския национален музей в Мюнхен гилотината има уникална стойност за историята на Германия. Самата гилотина в продължение на десетилетия е била в същия този музей, но едва сега е открита съпричастността й към тези екзекуции. Тя е присъствала в експозициите на музея, но без да се свързва с движението „Бялата роза".Първоначално се е смятало, че гилотината, на която са обезглавени около 2 800 противници на нацисткия режим, е изчезнала.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване