Рекорд: 15,6 градуса в Разград

София. Температурни стойности до плюс 11 градуса са били регистрирани към 14.00 часа по някои от планинските върхове, докато в София, Благоевград и Кюстендил са отчетени температури от порядъка на минус 1 - 0 градуса. Това съобщиха Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Температурен рекор София. Температурни стойности до плюс 11 градуса са били регистрирани към 14.00 часа по някои от планинските върхове, докато в София, Благоевград и Кюстендил са отчетени температури от порядъка на минус 1 - 0 градуса. Това съобщиха Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Температурен рекор

Британски тв канал пусна риалити за Слънчев бряг

Британският тв канал Channel 4 пусна в ефира си документално риалити за български курорт, озаглавено Британският тв канал Channel 4 пусна в ефира си документално риалити за български курорт, озаглавено "Каквото става в Слънчев бряг?". Предаването описва пиянството и разврата, на които се отдават младите англичани на Черноморието. Вече са излъчени 10 епизода от шоуто. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева По най

Калфин: Трябва да се променят правилата на политическата игра

София /КРОСС/ В лявото пространство се водят доста разговори. Това съобщи пред bTV евродепутатът Ивайло Калфин, уточнявайки, че те не са свързани с листите за предстоящите евроизбори. Има едно основно притеснение - политическите партии се сменят, но правилата - не. Трябва да се намери начинът, по който партиите ще играят политическата игра по доста по-прозрачни правила. При управлението на ГЕРБ това бе невъзможно, подчерта той. Според него не е нужно да се сменят партиите и да идват нови лица. Трябва да се сменят правилата на политическата игра, подчерта той. Основната битка за следващите избори ще бъде какви са идеите и какво Европа носи на гражданите си. Тя много ясно т да даде отговори с какво тя допринася за живота на всеки един от гражданите си. ЕС трябва да се промени много. Трябва да поеме повече наднационални функции, посочи Калфин.

Рохани и Нетаняху заедно на форума в Давос

Ще участват на Световния икономически форум

"Майчин дом" бил "гнездо" на ДС (видео)

Има болници, в които има по няколко хора свързани с ДС, например АГ "Майчин дом".  Това каза членът на Комисията по досиетата Екатерина Бончева по Би Ти Ви. 

Какви са били зависимостите не можем да кажем, но самият факт, че лекари са били вербувани ме кара да се замисля защо. Ако ти си много добър специалист това няма да ти помогне, но администр Има болници, в които има по няколко хора свързани с ДС, например АГ "Майчин дом". Това каза членът на Комисията по досиетата Екатерина Бончева по Би Ти Ви. Какви са били зависимостите не можем да кажем, но самият факт, че лекари са били вербувани ме кара да се замисля защо. Ако ти си много добър специалист това няма да ти помогне, но администр

Франсоа Оланд има афера с актриса

Светското списание “Клоузър” (CloserMag.fr) твърди, че френският президент Франсоа Оланд и актрисата Жули Гайе имат връзка, предадоха агенциите.

БНТ променя програмата си в памет на Георги Найденов - Гого


Концерт на "Фамилия Тоника" ще бъде излъчен тази вечер от 21:30 ч. по БНТ 2 в памет на известния български изпълнител Георги Найденов - Гого от музикалната формация, който почина през нощта на 9 срещу 10 януари, след продължителна борба с тежко заболяване.

БНТ Свят също ще направи промени в програмата си, излъчвайки от 19:30 ч. "Музикални следи: "За риба с Тоника".

БНТ 1 ще почете паметта на Гого от "Тоника" в понеделник, 13 януари, когато рубриката "Ретро следобед" ще...

Обама назначи Стенли Фишер за заместник председател на Фед

Американският президент Барак Обама номинира бившия управител на Израелската централна банка и известен финансист Стенли Фишер за заместник председател на Федералния резерв.

11 кандидати да строят "Южен поток"

11 са компаниите, които подадоха заявления за участие в конкурса за проектиране, доставка на оборудване и строеж на първия етап на "Южен поток", съобщиха от БЕХ.

Сърбите с най-ниско IQ в региона

Съседите ни са на 18-о място в ранглистата на 113 страни в света, сочи ново проучване

Виц за Сидеров стана хит във Фейсбук

София /КРОСС/ Първият виц за лидер на „Атака" Волен Сидеров след скандалните му изпълнения на летище "Варна" се появи в социалната мрежа Фейсбук и се радва на голям интерес и споделяния. "Волен Сидеров бе на посещение в детска градина с цел благотворителност. По-късно пресцентърът на "Атака" съобщи, че децата първи налетели на бой." Преди няколко дни актуален виц за премиера Пламен Орешарски също предизвика голям интерес.

Над 200 деца учат у дома, родителите им не одобряват системата

Над 200 деца в различна възраст се обучават у дома от родителите си. Данните са приблизителни, обясни пред “Труд” шефът на Асоциацията за домашно образование Петър Порумбачанов. Самият той има четири деца, които обучава в дома си. 
Поводът да го потърсим е случаят с 12-годишния Божидар от Смолян, който никога не е ходил на училище, но има отлични Над 200 деца в различна възраст се обучават у дома от родителите си. Данните са приблизителни, обясни пред “Труд” шефът на Асоциацията за домашно образование Петър Порумбачанов. Самият той има четири деца, които обучава в дома си. Поводът да го потърсим е случаят с 12-годишния Божидар от Смолян, който никога не е ходил на училище, но има отлични

По няколко сигнала са работили инспекторите на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна

По няколко граждански сигнала са работили инспекторите на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна. Това каза за Радио „Фокус” – Варна д-р Албена Тонева, началник отдел „Храни” в Областната дирекция по безопасност на храните.

Минималната заплата 420 лв., а максималната пенсия 980 лв. през 2016 г.

Минималната заплата да се увеличи с по 40 лв. през следващите две години и да стигне 420 лева. Максималната пенсия пък ще расте с по 70 лв. годишно и ще достигне до 980 лв. през 2016 г. Това планира правителството, става ясно от публикуваната от Министерството на финансите за обсъждане средносрочна бюджетна прогноза до 2016 г. Минималната заплата ще се вдига от 1 януари през всяка от следващите две години, докато повишението при пенсиите е заложено да става от 1 юли. Вдигането на пенсиите ще става по швейцарското правило и ръстът ще се определя от инфлацията и повишението на доходите за предходната година. Заради това в средносрочната прогноза, изготвена от екипа на министър Петър Чобанов, липсват ангажименти какъв ще е точният размер на минималната и средната пенсия по години. Предвижда се максималните пенсии да се увеличават всяка година с по 70 лв. От 1 юли т.г. таванът се вдига до 840 лв., от същата дата през 2015 г. ще стане 910 лв., а по-следващата година вече ще е 980 лв. Увеличението ще е за сметка на вдигането на максималния осигурителен доход от 2400 лв. през 2014 г. на 2600 лв. догодина и 2800 лв. от началото на 2016 г. Правителството не предвижда да променя и данъчните ставки въпреки заявените от БСП желания за въвеждане на прогресивна скала за доходите и семейно облагане. Данъкът върху доходите ще остане плосък с 10% ставка, запазват се и корпоративните данъци. Социалните плащания остават без промяна. Обезщетението за втората година майчинство ще остане 340 лв. до 2016 г., както е сега. По времето на тройната коалиция то беше обвързано с минималната работна заплата за страната. В същото време демографският проблем е една от най-големите заплахи за страната ни. Замразени остават и детските надбавки на нива от 35 лв. за първо дете и 50 лв. за второ. Въпреки планираното нарастване на доходите непроменена на 65 лв. ще остане и линията на бедността. Около 20 млрд. лв. или 22.1% от БВП се предвижда да достигнат дълговете на България през 2016 г. Нивото в края на 2013 г. трябва да е 18.5% от БВП, или 14.6 млрд. лв., а през тази година да нарасне с 4 млрд. лв. Заеми ще се вземат както заради големите плащания по облигации през 2015 и 2017 г., така и за финансиране на дефицитите в бюджета. От 1.8% за 2014 г. дефицитът трябва да падне до 1.1% през 2016 г. Правителството залага ръстът на икономиката през 2015 да е 2.9%, а през следващата година – 3.4%. Така брутния вътрешен продукт трябва да достигне 90.5 млрд. лв. през 2016 г. Заложената инфлация е 2.1% през 2015 г. и 2.2% през 2016 г. При разчетите си правителството се основава на очакванията за ръст на световната икономика от 4.2%.

Десетки деца натровени от храна в Сливен /обновена/

Сливен /КРОСС/ Към 20 ч. в МБАЛ „Д-р Иван Селимински" в Сливен са постъпили около 90 деца с болки в корема и повръщане. Те са от града и съседни села, на възраст между 5 и 15 години, заяви началникът на спешното отделение д-р Тодор Суванков.  Всички те са консумирали супа на обяд в училище. Около час-два след това са получили стомашни болки и многократно повръщане. Около 60 деца са приети в болницата, а част от тях са настанени във Военна болница. Състоянието на 30 от децата състоянието е по-леко и те са пуснати за домашно лечение. Вероятно през нощта ще бъдат доведени и други, тъй като в спешното отделение има обаждания, прогнозира д-р Суванков. В най-тежко състояние са няколко обезводнени деца. Състоянието за момента е овладяно, не е критично и няма опасност за живота на нито едно от тях. Вероятно става дума за хранително отравяне, но без да имаме резултати от лабораторните изследвания е рано да се каже какъв точно е причинителят, каза още д-р Суванков. Според него, яснота ще има най-рано след 48 часа, когато ще може да се каже каква е точната причина за натравянето. За 50-60 деца съобщи по-рано пред "Стандарт" д-р Митко Баев, началник на Инфекциозното отделение в Сливенската болница. "Най-вероятно причината е храна, която са яли всички. Повечето деца споменават за супа, с която са се хранили на обяд в петък. Това ще се изяснява тепърва. Сега имаме по-важни задачи", каза д-р Баев.    

ФБР изпраща агенти да помагат за сигурността в Сочи

Руските власти са определили "зона за протести", разположена на 12 км от спортните обекти

Десетки деца натровени от храна в Сливен

Сливен /КРОСС/ Десетки ученици от Сливен и околните села са натровени от храна. Децата постъпват масово в Бърза помощ. Повечето се извозват от своите родители."До момента са пристигнали 50-60 деца, заяви пред "Стандарт" д-р Митко Баев, началник на Инфекциозното отделение в Сливенската болница."Най-вероятно причината е храна, която са яли всички. Повечето деца споменават за супа, с която са се хранили на обяд в петък. Това ще се изяснява тепърва. Сега имаме по-важни задачи", каза д-р Баев.Според родители някои от учениците са в тежко състояние. Майки и бащи масово питат своите деца дали са яли от училищната храна в петък.В Инфекциозното отделение на областната болница вече няма места. Част от децата ще бъдат прехвърлени във Военна болница. Предполага се че те са консумирали храна от фирма за кетъринг, която зарежда училища от Сливен и региона.Според източници от Бърза помощ при тях има ученици и от околните селата, съобщава "Стандарт".

Скандал заради мост помрачи президентските амбиции на губернатора на Ню Джърси


Президентските амбиции на републиканския губернатор на щата Ню Джърси Крис Кристи бяха помрачени от скандал заради мост в Ню Йорк.

На яве излязоха факти, че двама близки сътрудници на Кристи са организирали неотдавнашна блокада на трафика по моста "Джордж Вашингтон" в Ню Йорк, свързващ Ню Джърси и Манхатън. Блокадата била организирана с цел отмъщение срещу кмет от Демократическата партия, който отказвал да подкрепи Кристи на губернатоските избори, въпреки имиджа му на обединител на...

Ски скачачът Томас Моргенщерн падна тежко на 200-метрова шанца (видео)


Трикратният олимпийски шампион по ски скокове Томас Моргенщерн претърпя тежко падане по време на тренировка в Бад Митерндорф, където в събота и неделя ще се проведат състезания по ски полети за Световната купа.

На 200-метровата шанца в австрийския зимен център 27-годишният състезател загуби равновесие малко след отскока си, завъртя се и падна по гръб, като удари главата си. Австриецът беше откаран с хеликоптер в близката болница.

Физиотерапевтът на австрийския отбор...

Екатерина Бончева: "Майчин дом" е бил "гнездо" на ДС (видео)

Има болници, в които има по няколко хора свързани с ДС, например АГ Има болници, в които има по няколко хора свързани с ДС, например АГ "Майчин дом". Това каза членът на Комисията по досиетата Екатерина Бончева по Би Ти Ви. Какви са били зависимостите не можем да кажем, но самият факт, че лекари са били вербувани ме кара да се замисля защо. Ако ти си много добър специалист това няма да ти помогне, но администр

Намаляване на работните часове за хората с малки деца, предложи германски министър

Новият германски министър по въпросите на семействата предложи намаляване на работната седмица за родителите на малки деца, предаде АФП. 

Това даде началото на дебат за цената на по-доброто комбиниране на семейния и професионалния живот. 

„Работният ден за родителите трябва да бъде дефиниран наново", каза Мануела Швайсиг от Новият германски министър по въпросите на семействата предложи намаляване на работната седмица за родителите на малки деца, предаде АФП. Това даде началото на дебат за цената на по-доброто комбиниране на семейния и професионалния живот. „Работният ден за родителите трябва да бъде дефиниран наново", каза Мануела Швайсиг от

Кои са късметлиите с безплатни билети за "Концерти на възглавници"


 Dantos, Hawaii, dakelche и laveol - това са късметлиите, които жребият определи да спечелят безплатни билети за приказния "Концерт на възглавници" на 12 януари. 

Общо 67 души отговориха вярно на въпроса "Как се нарича ансамбъл от пиано, цигулка и виолончело?", като посочиха за отговор "Клавирно трио". От тях право да участват в тегленето на жребия имаха 33 читатели.

Победителите в играта на "Детски Дневник" и "Концерти на възглавници" получават ваучери за семейни...

За първи път половината от US конгресмените са милионери

От 534 американски ковачи на закони, най-малко 268 са имали нетни

Ромска мома избра смъртта пред нежелан брак, семейството прокълнато

Момиче от многолюдно ромско семейство от врачанското с. Струпец предпочете смъртта, за да не изпълни желанието на майка си да напусне училище и да се омъжи за избран от нея жених. Ученичката от 12 б клас на гимназията Момиче от многолюдно ромско семейство от врачанското с. Струпец предпочете смъртта, за да не изпълни желанието на майка си да напусне училище и да се омъжи за избран от нея жених. Ученичката от 12 б клас на гимназията "Васил Левски" в Роман Деница Савова скочила в четвъртък следобед от стария мост над Искър от 5-метрова височина.

Б. Димитров: Трябва ни стратегия 50 г. напред като в Турция

Костов прави стратегии с 4 годишен хоризонт. При нас трябва да се планира като в Турция - 50 години напред. Трябва да се дава гражданство на българи от диаспората, за да се оправи демографския проблем, препоръча той.

Розе и шоколад за Лили в Операта

Висок клас розе и шампанско ще поддържат бодър духа на 15-те музиканти, с които Лили Иванова ще изнесе първия си концерт в Националната опера на 13 февруари.

Близо 2 милиарда лева дължим на хазната от неплатени глоби

На 1 милиард и 800 млн. лева възлизат несъбраните глоби, за които не е изтекла давността, налагани за различни нарушения. Сумата включва и лихвите от 700 млн. лева, съобщи заместник.министърът на правосъдието Сабрие Сапунджиева. Трагичното състояние на събираемостта налага да се вземат мерки и през тази година държавата със законодателни промени ще възложи събирането да се извършва от държавните съдебни изпълнители.

Калфин: Не приемам да ми размахват пръст, да ограничават мнението ми!

В цяла Европа коалициите имат споразумения. Много е важно и в България да се знае кой каква отговорност носи, настоя той и открои като недостатък липсата на такова споразумение у нас. Защо свалянето на имунитет за едни може, да други - не, попита Калфин. Хулиганството не е работа на един депутат.

Льо Пен ще гърми Европейския съюз

Лидерката на френската крайна десница Марин льо Пен се закани да “взриви” ЕС след очакваното силно представяне на популистите и евроскептиците изборите за Европарламент през май. “Как да подобрим ЕС? Като направим така, че да се срине”, заяви националистката пред журналисти в централата на партията си в парижкото предградие Нантер. Лидерката на френската крайна десница Марин льо Пен се закани да “взриви” ЕС след очакваното силно представяне на популистите и евроскептиците изборите за Европарламент през май. “Как да подобрим ЕС? Като направим така, че да се срине”, заяви националистката пред журналисти в централата на партията си в парижкото предградие Нантер.

Fitch потвърди рейтинга на България със стабилна перспектива

Стабилните публични финанси са ключов фактор в подкрепа на инвестиционния рейтинг на страната, отчитат от агенцията

    


12 български компании на мебелния панаир в Кьолн

/КРОСС/ На 13 януари в Кьолн, Германия, се открива Международния панаир за мебели и обзавеждане IMM Cologne // LivingInteriors 2014. Българската продукция ще представят 12 фирми от бранша. Националното участие се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в изпълнение на проект за насърчаване на експорта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „ Конкурентоспособност" 2007 - 2013.В периода 13 - 19 януари 2014 г. в изложбения център KoelnMesse на националните ни щандове (В38 - С39, С02 - С08, D39 - C30, D20, D10 - павилион 3.1) с обща площ от 397 кв. м. своята продукция ще представят следните български компании:Андвел ООД - Пловдив (дигитален печат на текстил, външни и вътрешни мебели), Белкаро Бълария ЕООД София (мека мебел), Бетаком ООД - Сливен (мебели за кухни спални и всекидневни), Евро Бед ЕООД - Велинград (легла), Елимекс ЕООД - Ловеч (столове от широколистна дървесина), Елите Импорт Експорт ООД - Пловдив (матраци, подматрачни рамки, легла, дивани), Летиция Мебел ООД - Монтана (фотьойли и табуретки), Мебели Камбо ООД - Хасково (матраци, мека мебел), Мебел-Стил ООД - Търговище (тапицирана мебел, матраци), Пи Ен Джи 1962 ООД - Локорско, обл. София (спално бельо, олекотени завивки, покривала за легла), Руди Ан ЕООД - Варна (мека мебел, тапицирани столове, подматрачни рамки), Финком-2 ООД - Ягодово, обл

Юп Хайнкес - най-добрият треньор за 2013 г.

/КРОСС/ Бившият наставник на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес е обявен за най-добрият треньор на 2013 г. според IFFHS. 68-годишният специалист доведе Байерн до победа в шампионата. С него отборът спечели купата на страната и триумфира в Шампионската лига. На второ място се подрежда треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп. Челната тройка се допълва от наставника на Атлетико Мадрид Диего Симеоне. Ето и пълната класация на IFFHS за най-добър треньор на 2013-а: 1 . Юп Хайнкес ( Байерн Мюнхен) - 216 точки2 . Юрген Клоп ( Борусия Дортмунд ) - 101 точки3 . Диего Симеоне ( Атлетико Мадрид) - 61 точки4 . Алекс Фъргюсън ( Манчестър Юнайтед) - 33 точки5 . Хосеп Гуардиола ( Байерн Мюнхен) - 30 точки6 . Арсен Венгер (Арсенал) - 29 точки7 . Жозе Моуриньо ( Реал / Челси) - 10 точки8-9 . Антонио Конте (Ювентус) - 3 точки8-9 . Жорже Жезуш (Бенфика) - 3 точки  

Опиц за промените в НК: Законът пази престъпниците

Осъденият иконописец Йордан Опиц застана пред камера за първи път, от влизането си в затвора, където излежава присъда за убийство на крадец. Той коментира промените в Наказателния кодекс пред БТВ. В ...

Милена Славова сложи нов ламинат заради наводнение

Милена Славова е с нов ламиниран паркет от вчера, след като се наводни заради недомислица. Двамата с любимия  Тони решили да махнат един от старите радиатори в апартамента им.
“Вкъщи се отопляваме с климатик. Искам да сложа шкаф на мястото на радиатора, затова се опитахме да го отстраним”, разказва рокаджийката. Оттам обаче потекла вода, наводнила Милена Славова е с нов ламиниран паркет от вчера, след като се наводни заради недомислица. Двамата с любимия Тони решили да махнат един от старите радиатори в апартамента им. “Вкъщи се отопляваме с климатик. Искам да сложа шкаф на мястото на радиатора, затова се опитахме да го отстраним”, разказва рокаджийката. Оттам обаче потекла вода, наводнила

Десетки деца натровени в Сливен

Пострадалите са в инфекциозното отделение без опасност за живота

    


Първа титла в короната на Цвети

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова превърна мечтата си в реалност, стигайки до първа титла от УТА в своята кариера. Историческото събитие се случи на силния турнир от категорията „Премиер” в Сидни с награден фонд $710 000.

Тодор Неделев: Искам до месец-два да се докажа в "Майнц"


Новото попълнение на "Майнц" Тодор Неделев се надява до месец-два да се докаже пред треньора Томас Тухел и да започне регулярно да влиза в плановете му.

Бившият нападател на "Ботев" (Пловдив) призна нуждата си от повече време за приспособяване към тима от Бундеслигата и определи като първи свой приоритет достигането на добро ниво в немския език.

"Имам нужда от време, за да се превърна в част от отбора. Но се чувствам много добре, защото колегите ме приемат сърдечно....

11 кандидати да строят "Южен поток" у нас

Това съобщи Българският енергиен холдинг (БЕХ), след като изтече крайният срок за подаване на заявленията за участие в конкурс

"168 часа": 2014 стартира с черна седмица, Варна потъна в кръв

Черна серия от трагедии в първите дни на новата година отне живота на почти 20 българи, а най-бруталните и многобройни като жертви инциденти окървавиха Варна.
Убийствата, самоубийствата, тежките кървави катастрофи започнаха още в предпразничната нощ на 31 декември. Следваканционните дни обаче се оказаха още по-наситени с насилствена смърт. А Черна серия от трагедии в първите дни на новата година отне живота на почти 20 българи, а най-бруталните и многобройни като жертви инциденти окървавиха Варна. Убийствата, самоубийствата, тежките кървави катастрофи започнаха още в предпразничната нощ на 31 декември. Следваканционните дни обаче се оказаха още по-наситени с насилствена смърт. А

Кабинетът ще получи новия Наказателен кодекс седмица преди евродоклада


Нашумелият през последните седмици проект за нов Наказателен кодекс, който разбуни духовете с някои спорни текстове, най-вероятно ще бъде внесен в Министерския съвет идната сряда, на 15 януари. Това съобщи министърът на правосъдието Зинаида Златанова на отчетната пресконференция на министерството в сряда.

Така дискусията ще изпревари с около седмица поредния мониторингов доклад на Европейската комисия за правосъдието и вътрешния ред, който по думите на правосъдния министър се очаква...

Проектът за НК влиза в МС на 15 януари, чакаме евродоклада на 22-ри


Нашумелият през последните седмици проект за нов Наказателен кодекс, който разбуни духовете с някои спорни текстове, най-вероятно ще бъде внесен в Министерския съвет идната сряда, на 15 януари. Това съобщи министърът на правосъдието Зинаида Златанова на отчетната пресконференция на министерството в сряда. Съвсем е наближила и датата на поредният мониторингов доклад на Европейската комисия за правосъдието и вътрешния ред - документът, за който министър Златанова се въздържа от коментар, се...

Срязаха гумите на автомобил, паркирал в тревни площи в Девня

Собственикът на лек автомобил "Опел Корса" е подал сигнал в полицията за нанесени материални щети върху колата, която в била паркирана в тревна площ на ул. "Просвета" в гр. Девня. Щетите се изразяват в срязана предна лява гума и увреден заден ляв калник, съобщават от пресцентъра на полицията.

Плевнелиев пред агенция „Синхуа“: Искам да отворя нови врати към Китай

Българският президент Росен Плевнелиев заяви в интервю за китайската агенция „Синхуа Българският президент Росен Плевнелиев заяви в интервю за китайската агенция „Синхуа", че иска неговото предстоящо посещение в най-многолюдната държава в света да отвори нови врати между двете страни и да разшири двустранното сътрудничество. Посещението на държавния глава ще се състои от 12 до 15 януари по покана на китайския му колега Си Дзинпи

Плевнелиев: Посещението ми в Китай трябва да отвори нови врати между двете държави

Българският президент Росен Плевнелиев заяви в интервю за китайската агенция „Синхуа", че иска неговото предстоящо посещение в най-многолюдната държава в света да отвори нови врати между двете страни и да разшири двустранното сътрудничество.

Посещението на държавния глава ще се състои от 12 до 15 януари по покана на китайския му колега Си Дзинпи Българският президент Росен Плевнелиев заяви в интервю за китайската агенция „Синхуа", че иска неговото предстоящо посещение в най-многолюдната държава в света да отвори нови врати между двете страни и да разшири двустранното сътрудничество. Посещението на държавния глава ще се състои от 12 до 15 януари по покана на китайския му колега Си Дзинпи

Германски министър предложи намаляване на работните часове за хората с малки деца

Новият германски министър по въпросите на семействата предложи намаляване на работната седмица за родителите на малки деца, предаде АФП. 

Това даде началото на дебат за цената на по-доброто комбиниране на семейния и професионалния живот. 

„Работният ден за родителите трябва да бъде дефиниран наново Новият германски министър по въпросите на семействата предложи намаляване на работната седмица за родителите на малки деца, предаде АФП. Това даде началото на дебат за цената на по-доброто комбиниране на семейния и професионалния живот. „Работният ден за родителите трябва да бъде дефиниран наново", каза Мануела Швайсиг от

Гого си отиде с усмивка на лицето

Гого е починал с усмивка на лицето. Гого е един момък, изпълнен с обич, с голяма усмивка. Той така е и починал, разказа пред BNews един от най-добрите му приятели, с който някога са основали групата Корали - бургазлията Тома Томов.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване