Замръзнаха и Големите езера

Големите езера между САЩ и Канада също замръзнаха след Ниагарския водопад, пише в. “Хъфингтън поуст”. Това показват сателитни снимки на скования от студ Среден запад на Щатите. Цялото езеро Мичигън е запълнено от ледени топки. Те се образуват, когато се отчупват парчета ледени късове, покриващи езерото на няколко места. Големите езера между САЩ и Канада също замръзнаха след Ниагарския водопад, пише в. “Хъфингтън поуст”. Това показват сателитни снимки на скования от студ Среден запад на Щатите. Цялото езеро Мичигън е запълнено от ледени топки. Те се образуват, когато се отчупват парчета ледени късове, покриващи езерото на няколко места.

ФИФА се отмята от зимен мондиал

Жестоките критики са на път да прекършат идеята на ФИФА за зимен мондиал през 2022 година в Катар. Планът бе първенството да се играе между 15 ноември и 15 януари. А това означава тотално объркване на първенствата в различните страни, отпадане на купата на африканските нации и неяснота около олимпийските игри.
На този етап единственото сигурно е, Жестоките критики са на път да прекършат идеята на ФИФА за зимен мондиал през 2022 година в Катар. Планът бе първенството да се играе между 15 ноември и 15 януари. А това означава тотално объркване на първенствата в различните страни, отпадане на купата на африканските нации и неяснота около олимпийските игри. На този етап единственото сигурно е,

Предстоящи събития в страната за днес, 11 януари

*** София. /КРОСС/  16 ч. - В Центъра за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе публична лекция на Педро Роса Мендез (Португалия) на тема „Безнаказаността от изток на юг и наследството на Студената война".*** Бургас. /КРОСС/  17.30 ч. - В Заседателната зала на хотел „Бургас", Общинският съвет на БСП Бургас и евродепутатът Маруся Любчева организират среща-дискусия на тема „Перспективите за България през новия програмен период на Евросъюза (2014-2020 г.)".*** Симитли. /КРОСС/  9.30 ч. - На стадион „Септември" в Симитли ще започне фестивалът на кукерските и маскарадните игри „Симитлия - Древната земя на кукерите". *** Стара Загора. /КРОСС/  9 ч. - Посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан ще посети Музея на религиите и Художествена галерия - Стара Загора.*** Етрополе. /КРОСС/  12 ч. - В Етрополе ще бъде открит първият офис на партия БАСТА.     

Преп. Теодосий Велики

/КРОСС/ Преп. Теодосий Велики. Преп. Теодосий АнтиохийскиЖитие на преподобния наш отец Теодосий ВеликиПреподобният Теодосий бил роден в селището Могарион в Кападокия от благочестивите родители Проересий и Евлогия, които го възпитали в благонравие и книжно обучение. Когато момчето пораснало и добре изучило Божественото Писание, заповядано му било да чете богослужебните книги в църквата и той бил сладкогласен и изкусен четец като никой друг. Той четял поучителни слова за полза на слушателите, но още повече полза извличал за себе си. Като се вслушвал в думите на Господа, Който повелява на Авраам да излезе от своята земя и от своя род, и в Евангелието убеждава да оставим заради вечния живот баща, майка и братя, Теодосий се възпламенявал духом и желаел да остави всичко, за да последва Христа по тесния и скръбен път. Размишлявайки за това, той се молел на Бога:- „Насочи ме, Господи, в Твоя път, и аз ще ходя в Твоята истина". После, възложил упованието си на Бога, той отишъл в Йерусалим. Това станало към края на царуването на Маркиан, когато в Халкидон бил свикан Четвъртият вселенски събор против Диоскор и Евтихий. Докато бил в Антиохия, блаженият Теодосий пожелал да види преподобния Симеон Стълпник и да се сподоби с благословията и молитвите му

Мотоциклетист и журналисти загинаха на рали "Дакар" в Аржентина

Причините за смъртта на 50-годишния пилот все още се изясняват

Обраха дома на Нидал Алгафари

Нагли крадци проникнаха в дома на режисьора Нидал Алгафари, докато семейството му си е вкъщи, но паник бутоните на охранителната система не работели, разказа потърпевшият пред “Труд”.
Към 20,30 ч в четвъртък апашите влезли в стаи на втория етаж на къщата на Нидал в столичния квартал “Суходол”. По това време режисьорът още не се бил прибрал. Нагли крадци проникнаха в дома на режисьора Нидал Алгафари, докато семейството му си е вкъщи, но паник бутоните на охранителната система не работели, разказа потърпевшият пред “Труд”. Към 20,30 ч в четвъртък апашите влезли в стаи на втория етаж на къщата на Нидал в столичния квартал “Суходол”. По това време режисьорът още не се бил прибрал.

Придошлата Темза заля десетки британски градове

В резултат на проливните дъждове река Темза излезе от бреговете си, заливайки десетки населени пунктове в британските графства Оксфордшир, Бъкингамшир и западно от Лондон.

11 януари в историята

/КРОСС/ 532 г. - В Константинопол избухва въстанието Ника, насочено срещу високите данъци и корупцията при император Юстиниан I. Въстанието е потушено жестоко от войниците на Велизарий, избили на хиподрума около 30 хиляди души. 1158 г. - Владислав II е коронован за крал на Чехия. 1477 г. - В хода на войната между Швейцария и Бургундия се състои битката при Нанси, в която загива херцогът на Бургундия Шарл. 1567 г. - В Лондон са изтеглени печалбите в първата държавна лотария. 1610 г. - Италианският математик и астроном Галилео Галилей открива спътника на Юпитер Ганимед. 1693 г. - При земетресение в Сицилия загиват около 60 хиляди души. 1787 г. - Английският астроном Уилям Хершел открива два естествени спътника на Уран - Оберон и Титания. 1909 г. - В САЩ се провежда първото женско автомобилно състезание. 1919 г. - Румъния анексира Трансилвания. 1921 г. - България получава помощ от Германия в размер на 1,5 млн. златни марки в знак на благодарност за участието й в Първата световна война на страната на Централните сили. 1922 г. - В Торонто, Канада, за първи път успешно е използван инсулин при лечение на 14-годишно момче, болно от диабет. 1923 г. - Войски на Франция и Белгия нахлуват в Рур, за да принудят Ваймарската република да плати репарациите след Първата световна война. 1942 г. - Втората световна война: Япония обявява война на Холандия, а японската армия нахлува в Борнео и завзема столицата на Малайзия - Куала Лумпур. 1957 г

“Атака” без Волен заклейми “US варварщина”

Стотина души, но без партийния лидер Волен Сидеров, събра протестът “Атака” пред посолството на САЩ в София.
 Акцията, в която се включиха и депутати, бе по повод 70 години от англо-американските бомбардировки над София по време на Втората световна война. 
Привържениците на Сидеров носеха плакати: “САЩ терорист №1”, “Вън US базите”, “Волене, Бълг Стотина души, но без партийния лидер Волен Сидеров, събра протестът “Атака” пред посолството на САЩ в София. Акцията, в която се включиха и депутати, бе по повод 70 години от англо-американските бомбардировки над София по време на Втората световна война. Привържениците на Сидеров носеха плакати: “САЩ терорист №1”, “Вън US базите”, “Волене, Бълг

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване