Многохиляден протест срещу Ердоган в Анкара

Десетки хиляди се събраха в Анкара на протест срещу ислямско-консервативното правителство на Реджеп Ердоган, което се тресе от безпрецедентен корупционен скандал.

Най-малко 20 000 души, според фотограф на АФП, откликнаха на призива на профсъюзи и НПО. Те скандираха "Крадци!" по адрес на управляващата Партия на справедливостта и развитието и "Рев Десетки хиляди се събраха в Анкара на протест срещу ислямско-консервативното правителство на Реджеп Ердоган, което се тресе от безпрецедентен корупционен скандал. Най-малко 20 000 души, според фотограф на АФП, откликнаха на призива на профсъюзи и НПО. Те скандираха "Крадци!" по адрес на управляващата Партия на справедливостта и развитието и "Рев

Очаква се корабът „Дръзки” във Военноморския музей да бъде отворен за посещения през пролетта

Очаква се корабът „Дръзки” във Военноморския музей да бъде отворен за посещения през пролетта. Това каза за Радио „Фокус” – Варн Марияна Кръстева, директор на културния институт. Посещаемостта във Военноморския музей във Варна през 2013 е малко по добра от предходната година.

Десетки хиляди на протест срещу Ердоган в Анкара

Десетки хиляди се събраха в Анкара на протест срещу ислямско-консервативното правителство на Реджеп Ердоган, което се тресе от безпрецедентен корупционен скандал.

Най-малко 20 000 души, според фотограф на АФП, откликнаха на призива на профсъюзи и НПО. Те скандираха Десетки хиляди се събраха в Анкара на протест срещу ислямско-консервативното правителство на Реджеп Ердоган, което се тресе от безпрецедентен корупционен скандал. Най-малко 20 000 души, според фотограф на АФП, откликнаха на призива на профсъюзи и НПО. Те скандираха "Крадци!" по адрес на управляващата Партия на справедливостта и развитието и "Рев

Правнучката на Рихард Вагнер почина на 71 години


Ирис Вагнер, правнучката на извстния композитор Рихард Вагнер, е починала на 71 години в четвъртък в Берлин след борба с тежко заболяване, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на информация от нейното семейство пред "Нордбайеришер Куриер".

Родената в германския град Байройт през 1942 г. Вагнер е дъщеря на Виланд Вагнер, който заедно с брат си Волфганд управляват фестивала в Байройт, посветен на известния германски композитор, след Втората световна война.

Художничка, фотограф,...

Дъщерята на испанския крал ще бъде разпитана за финансови измами

/КРОСС/ Испанската инфанта Кристина - дъщеря на крал Хуан Карлос, заподозряна във финансови измами, няма да обжалва решението да бъде разпитана и доброволно ще се яви пред съда в Палма де Майорка, съобщиха адвокатите й. Обвинена в данъчна измама и пране на пари, на 8 март Кристина ще трябва да се яви в съда, реши по-рано тази седмица съдия Хосе Кастро от съда в Палма де Майорка. От 2010 г. той работи по подозренията в злоупотреби, извършени от съпруга на инфантата - Иняки Урдангарин. Бивш олимпийски шампион по хандбал, посветил се на бизнеса, той е заподозрян, че е отклонил 6,1 млн. евро държавни средства заедно с бившия си съдружник Диего Торес. Това станало, докато Урдангарин бил председател, от 2004 до 2006 г., на дружество с нестопанска цел. Според Кастро, е доказано, че инфантата е използвала сметки на фирмата „Айзоон", притежавана съвместно с мъжа й, за да прехвърля в тях част от държавните средства, получавани за конкретни проекти от неправителственото сдружение на Урдангарин. Освен това, Кристина не е плащала данъци от получените пари. През април м. г. съдията за първи път обвини инфантата в подобни престъпления, но това решение бе анулирано, след като прокуратурата го обжалва поради недостиг на доказателства. Допълнителното разследване по случая дава нови основания за обвиненията към Кристина, твърди Кастро, цитиран от ИТАР-ТАСС.      

Александра Жекова завърши втора в Световната купа по сноуборд


Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова завърши на второ място в бордъркроса в Андора, трети кръг от Световната купа.

26-годишната състезателка демонстрира възходяща форма с наближаването на олимпийските игри в Сочи, след като беше едва 21-а в първия старт за сезона, а във втория зае шеста позиция. 

Още с третото време в квалификациите Жекова даде заявка за място на подиума в Андора. В четвъртфиналите тя зае трета позиция в третата серия, а във втория...

Samsung се насочва към технологии за автомобилите

Световното производство на автомобили през 2013 г. е достигнало 79,3 млн. броя

    


Над 20 000 на протест срещу Ердоган в Анкара

Десетки хиляди се събраха в Анкара на протест срещу правителството на Реджеп Ердоган, което се тресе от безпрецедентен корупционен скандал. Най-малко 20 000 души, според фотограф на АФП, откликнаха на призива на профсъюзи и НПО. Те скандираха "Крадци!" по адрес на управляващата Партия на справедливостта и развитието и "Революцията ще изчисти тази мръсотия!". Корупционният скандал, в който са замесени приближени на премиера, даде нов подтик на антиправителствения протест шест месеца след големите демонстрации, разтърсили Турция. Скандалът, в който са замесени вече бивши министри и десетки приближени на правителството, заплашва пряко позицията на премиера Ердоган три месеца преди общинските избори. В отговор Ердоган обвини противниците си в заговор, а полицията и правосъдието, че искат да го свалят чрез антикорупционни разследвания. Сблъсъкът между правителството и правосъдието прерасна в открита война в петък, след като парламентът започна да обсъжда спорен законопроект за засилване на политическия контрол върху магистратите.

Котките и кучетата са роднини

Котките и кучетата заедно с хищници като лъвовете и мечките произхождат от бозайник, живял по дърветата, но неговите предшественици са неизвестни. Белгийски палеонтолози откриха фосили на най-ранния и...

Борисов похвали Първанов и Калфин, били по-опасни противници от Станишев


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде ласкави оценки на президента Георги Първанов (2001г. - 2011г.) и бившия външен министър Ивайло Калфин, които по неофициална информация може да се окажат опоненти на БСП на предстоящите европейски избори, и обяви, че ги смята за по-опасни политически противници от лидера на социалистите Сергей Станишев. 

В коментар на информациите, че Първанов може да регистрира алтернативна лява листа за вота през май с водач настоящия евродепутат Калфин, Борисов...

1,9 млрд. лв. неплатени глоби ще се събират от съдебни изпълнители

1,9 млрд. лв. са несъбраните глоби от административни нарушения, чиято давност не е изтекла. Това показва съвместен анализ на Министерството на правосъдието и НАП, целящ събираемост на глобите, налагани от държавни ведомства за различни нарушения. 1,9 млрд. лв. са несъбраните глоби от административни нарушения, чиято давност не е изтекла. Това показва съвместен анализ на Министерството на правосъдието и НАП, целящ събираемост на глобите, налагани от държавни ведомства за различни нарушения. "Основните задължения са 1,2 млрд. лв., а останалото са лихви, като 40% от глобите са под...

Австрийската полиция: Бомбата е хвърлена отвън

Имаме данни, че бомбата е хвърлена отвън в автомобила. Това съобщи говорителят на полицията в австрийската столица Томас Кайблингер във връзка с инцидента, станал в малките часове на нощта, при който двама австрийски граждани загинаха в експлозия в автомобил с българска регистрация във Виена.

Станка Златева: Готвя за следващата Олимпиада

„Министърът на спорта се съгласи да финансира моята подготовка и скоро започвам да се готвя за следващата олимпиада", каза шампионката ни по борба -Станка Златева пред „Нова Телевизия".






































































„Министърът на спорта се съгласи да финансира моята подготовка и скоро започвам да се готвя за следващата олимпиада", каза шампионката ни по борба -Станка Златева пред „Нова Телевизия".

Граната уби двама в кола с наша регистрация във Виена

Полицията в австрийската столица Виена съобщи, че двама мъже са починали, след като ръчна граната е избухнала в тяхната кола във Виена, съобщи АП. Полицаите са намерили мъжете в джип BMW Х5 с българска регистрация в квартала Отакринг рано тази сутрин, след като минувач чул стрелба и експлозия. Единият от мъжете в колата вече бил мъртъв при пристигането на полицаите, а другият е починал малко след това.

Пловдив счупи рекорда със 17 градуса днес

Пет температурни рекорда бяха отчетени в страната

    


В Скопие недоволстват от визитата на Вигенин

Външният министър на България Кристиан Вигенин ни посети, за да ни каже, че не сме добри съседи. Това пише скопският вестник „Вечер" във връзка с вчерашнота посещение на Вигенин в Скопие, където той се срещна с македонския си колега Никола Попски и изнесе лекция пред дипломати в МВнР на Македония на тема „ЕС и Западните Балкани - предизвикателствата през 2014 г."

Умна риза следи дали сме здрави

Информация от вградени в текстила сензори се предава на смартфон, който сигнализира при проблем със здравето

General Motors си прибира 370 хиляди пикапа

/КРОСС/ GМ отзовава 370 хиляди пикапа заради дефектен софтуер. Автомобилите са Chevrolet Silverado и GMC Sierra. Ако софтуерът им не бъде препрограмиран, може да се стигне до прегряване на съединенията, отвеждащи навън изгорелите газове, и оттам - до пожар, съобщава БТВ. От GM признават за поне осем случая, когато заради проблемния софтуер е възникнал пожар, в резултат на който водачите са получили наранявания. Всички инциденти са станали при много студено време, което означава, че в по-топло време рискът от пожар е още по-голям. За препрограмиране на софтуера ще бъдат отзовани 303 хиляди пикапа, движещи се по улиците на САЩ, плюс още 67 хиляди, продадени в Канада и Мексико.    

Станка Златева: Започвам да с готвя за следващата Олимпиада

„Министърът на спорта се съгласи да финансира моята подготовка и скоро започвам да се готвя за следващата олимпиада „Министърът на спорта се съгласи да финансира моята подготовка и скоро започвам да се готвя за следващата олимпиада", каза шампионката ни по борба -Станка Златева пред „Нова Телевизия".

Почина бившият министър-председател на Израел Ариел Шарон

Почина бившият министър-председател на Израел Ариел Шарон. Той почина в болница малко повече от месец, преди да навърши 86-годишна възраст след тежко боледуване. Новината беше потвърдена от семейството и от правителството на Израел.

Моторист без книжка се уби на пътя, рани момиче

32-годишен мотоциклетист без книжка загина при катастрофа на околовръстния път на Видин. При пътния инцидент е пострадала и 20-годишна жена, която се е намирала на пътя по време на катастрофата.

Рекорд в температурата в райони на България

В Пловдив е регистриран рекорд от 15,5 градуса при 13,9 градуса

Драгомир Стойнев: За първи път броят на осигурените и заетите лица е еднакъв

За последните седем месеца в българската икономика са влезли 2,5 млрд. лв. Върнати са близо 550 млн. лв. ДДС - с 300 млн. лв. повече в сравнение със същия период на миналата година, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в интервю за ТВ7.

Вълчев, Минеков и Зеленогорски ще представляват ДБГ в Реформаторския блок

/КРОСС/ Даниел Вълчев, Велислав Минеков и Найден Зеленогорски са представителите на  „Движение България на гражданите" в Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, реши на днешното си заседание Националният съвет на партията. Към преговорния екип, в лицето на двамата зам.-председатели на партията Йонко Грозев и Найден Зеленогорски, се присъединяват проф. Даниел Вълчев, Прошко Прошков и Тома Биков, съобщава пресофисът на ДБГ.    

Стефан Мавродиев: Да духне вятър, да прогони мъглата, да има хляб и вино...

Специална награда за изключителен принос към българския театър ще получи на 27 март Стефан Мавродиев. Това обявиха в четвъртък от Съюза на артистите в България.
Само преди десетина дни - на 29 декември 2013-а, легендарният актьор с десетки роли на сцената и екрана отпразнува и 70-ия си рожден ден, но без много шум. Специална награда за изключителен принос към българския театър ще получи на 27 март Стефан Мавродиев. Това обявиха в четвъртък от Съюза на артистите в България. Само преди десетина дни - на 29 декември 2013-а, легендарният актьор с десетки роли на сцената и екрана отпразнува и 70-ия си рожден ден, но без много шум.

Зверска катастрофа край Аксаково, един загинал

Мъж е загинал, а две деца и четирима възрастни са ранени при тежка катастрофа край Аксаково. Верижният сблъсък е станал на разклона за село Изворово по главния път Добрич – Варна. Инцидентът е станал малко след 13:00 часа, след като автомобил "Ауди" е предприел изпреварване и се е блъснал челно в "Жигули".

"Социално подпомагане" - Варна търси приемно семейство за изоставени близнаци

Отделът за закрила на детето към дирекция „Социално подпомагане“ - Варна, търси приемно семейство за изоставени близнаци, съобщи за „Черно море“ неговият ръководител Анна Конукова. Децата са родени в средата на декември м.г., но тъй като са недоносени, са били отглеждани досега в специализирано отделение по неонатология.

Нова победа в стил "Моуриньо" изкачи "Челси" на върха във Висшата лига


В типичния за Жозе Моуриньо пестелив стил "Челси" победи новака "Хъл сити" с 2:0 и взе ценен успех на тежкия за гостуване "Кей Си стейдиъм", за да излезе на първо място във временното класиране на Висшата лига. 

Лондончани изиграха много спокойно и без особени усилия първото полувреме, а в началото на втора част индивидуалната класа на Еден Азар осигури ключовия първи гол. След това Моуриньо затвори играта, а планът му беше изпълнен с попадение на Фернандо Торес при контраатака в...

Тялото има скрити механизми за подмладяване

Старостта не е болест, тя е един от периодите на развитие на човека. В организма ни има механизми, които поддържат дълголетието и възстановяват всички органи и системи. В редица публикации неслучайно се споменава средна продължителност на живота над 120 години, някъде за 400, а в Библията - 800 години, казва проф. д-р Връбка Орбецова, дм, специалис Старостта не е болест, тя е един от периодите на развитие на човека. В организма ни има механизми, които поддържат дълголетието и възстановяват всички органи и системи. В редица публикации неслучайно се споменава средна продължителност на живота над 120 години, някъде за 400, а в Библията - 800 години, казва проф. д-р Връбка Орбецова, дм, специалис

Турски политици се сбиха по време на дебат в парламентарна комисия

Турски депутат се качи на масата за дебати и започна да рита

Борисов призна Първанов за сериозен противник

Със смесени чувства приемам алтернативната лява листа за европейските избори през май. Това каза в интервю за „Фокус" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, в отговор на въпрос за алтернативната листа, с която Георги Първанов (президент 2002 - 2012) и проекта АБВ смята да се яви на европейските избори.

В Пловдив биха 93-годишен температурен рекорд

Три температурни рекорда са измерени на 11 януари.

Десислава Атанасова: БСП е пред разпад

До мен и до колегите ми от парламентарната група на ГЕРБ достигат сигнали, че БСП е пред разпад. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по повод мълчанието на БСП и ДПС за нашумелия скандал с Волен Сидеров.

Свендсен - с трета победа в Световната купа по биатлон

/КРОСС/ Емил Хегле Свендсен спечели индивидуалния старт на 20 километра в германския зимен център Руполдинг, пети кръг от Световната купа по биатлон.28-годишният норвежец записа трета победа в десетото индивидуално състезание от началото на сезона. Всичките му първи места бяха спечелени в последните четири старта. От началото на сезона единствено носителя на Световната купа Мартен Фуркад и представители на Норвегия са печелили победи. Французинът, който е действащият световен шампион в дисциплината, пропусна състезанието. Легендарният Оле Ейнар Бьорнаделен, който показва все по-добра форма и записа две втори места в Оберхоф, също не взе участие. При отсъствието им най-голяма конкуренция на Свендсен оказаха руснаците Алексей Волков и Евгени Устюгов. Олимпийският шампион в дисциплината направи една грешка в първата си стрелба, но след това свали 15 мишени с 15 патрона, което в допълнение към ски бягането му не даде шанс на съперниците му. Той финишира за 46:58.5 минути, като изпревари с 14.6 секунди Волков. Руснакът не допусна нито една грешка в стрелбата. Той се пребори за второто място с Устюгов, който направи една грешка и изостана само с 1.9 сек.Първата осмица допълниха словенецът Яков Фак (+34.7), австриецът Доминик Ландертингер (+42.7), руснакът Дмитрий Малишко (+44.4), французинът Симон Фуркад (+45.7) и норвежецът Йоханес Бьо (+1:05.1)

Екоинспектори откриха опасна змия в зоомагазин

Екоинспектори откриха опасна и нерегистрирана змия боа в магазин във Враца, съобщи „Конкурент".














































































































 

Екоинспектори откриха опасна и нерегистрирана змия боа в магазин във Враца, съобщи „Конкурент".

Бойко Борисов: Първанов е сериозен противник, Калфин е класа

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че приема със смесени чувства алтернативната лява листа за европейските избори през месец май. В коментар на информацията, че Георги Първанов (президент 2002 - 2012) заедно с проекта АБВ готви алтернативна листа за евроизборите Борисов каза пред агенция „Фокус", че от една страна е малко притеснен в партиен план, защото за първи път в ляво се появява нов субект с някои от най-силните играчи на БСП.

Нов 3D принтер може да „построи“ къща за 24 часа

Технологията може напълно да революционизира строителната индустрия

    


Борисов: Първанов е сериозен противник, но с него може да се обединим по националните приоритети

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов приема "със смесени чувства“ вероятната алтернативна, лява листа за европейските избори през месец май, която подготвя бившият президент Георги Първанов, а за неин водач е гласен – Ивайло Калфин. Опозиционният лидер "от една страна е малко притеснен в партиен план, защото за първи път в ляво се появява нов субект с някои от най-силните играчи на БСП“. От друга страна, пък Борисов отбелязва, че може да намери общ език с бившия държавен глава. "Чувствата ми са смесени – от една страна ГЕРБ трябва да се концентрира повече в изборите и да вложи повече потенциал, за да ги спечели и в същото време съм по-обнадежден, защото не е нормално лидерите на големите партии да не си говорят, да не може дори за национални приоритети да си кажем "добър ден” и да се обединим около тях, а в лицето на Първанов, Калфин това може да се случи“, казва Борисов, цитиран от „Фокус“. На въпрос дали за ГЕРБ АБВ е предпочитан конкурент на изборите пред БСП, лидерът на партията обяснява: "Напротив, не ги предпочитаме. Станишев и БСП са идеалната партия в партиен план за ГЕРБ. Откакто се е появил ГЕРБ, те нямат спечелени избори. Аз истински, в партиен план, се моля Станишев да стои дълго, дълго, до преклонна възраст като лидер на БСП. Когато говорим за държавата, за страната и за политическата класа, за тежкото разделение, което има в момента, не мога да не отчета качествата, които имат хората в АБВ”. "Ако трябва да ги сравня - безспорно е, че Първанов беше два мандата държавен глава, два пъти беше преизбиран и беше безспорен лидер на лявото. Ако ги сравня със Сергей Станишев, затова и казах притеснение в партиен план, това действително е един много, много сериозен противник. Ако трябва да сравня Ивайло Калфин с Кристиан Вигенин или който и да е в БСП, е изключителна класа - и като министър, и като кандидат за президент направи една много успешна кампания. Само за това, че БСП му тежеше като воденичен камък на врата, не успя", коментира още Борисов. Той изтъква също така, че е "обнадежден“, защото бил убеден, че Първанов и Калфин "няма да ходят в Брюксел и да говорят срещу страната ни, както правят всичките от БСП, начело със Станишев, нито ще се забърка в Хохегер афера, нито ще даде на ДПС да вземе БСП на концесия, защото в момента БСП буквално е взета на концесия от ръководството на ДПС",

Има окуражаваща промяна в бежанските центрове

Не очакваме увеличаване на бежанския поток, заяви Борис Чеширков

    


Многохиляден протест срещу Ердоган

Демонстрантите издигнаха лозунги “Крадци!" и "Революцията ще изчисти тази мръсотия!" по повод големия корупционен скандал във властта

Откриха опасна и нерегистрирана змия в зоомагазин

Екоинспектори откриха опасна и нерегистрирана змия боа в магазин във Враца, съобщи „Конкурент Екоинспектори откриха опасна и нерегистрирана змия боа в магазин във Враца, съобщи „Конкурент".

Свендсен спечели трета победа в Световната купа по биатлон


Емил Хегле Свендсен спечели индивидуалния старт на 20 километра в германския зимен център Руполдинг, пети кръг от Световната купа по биатлон.

28-годишният норвежец записа трета победа в десетото индивидуално състезание от началото на сезона. Всичките му първи места бяха спечелени в последните четири старта. 

От началото на сезона единствено носителя на Световната купа Мартен Фуркад и представители на Норвегия са печелили победи. 

Французинът, който е действащият...

Мъж е загинал, а две деца и четирима възрастни са ранени при катастрофата край Аксаково

Мъж е загинал, а две деца и четирима възрастни са ранени при катастрофата край Аксаково. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна управителят на Спешна помощ във Варна д-р Мая Рашева. Тя допълни, че верижният сблъсък е станал на разклона за с.

Бареков: Първанов се опитва да спаси Борисов

"Излизането на Първанов на политическата сцена цели да спаси Борисов. Ако Първанов успее да овладее БСП, аз съм категоричен, че той ще обърне партията към ГЕРБ". Това съобщи пред жителите на Смолян лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

В момента Първанов прави един проект, продуциран от ГЕРБ, само, за да разцепят БСП, обясни той "Излизането на Първанов на политическата сцена цели да спаси Борисов. Ако Първанов успее да овладее БСП, аз съм категоричен, че той ще обърне партията към ГЕРБ". Това съобщи пред жителите на Смолян лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. В момента Първанов прави един проект, продуциран от ГЕРБ, само, за да разцепят БСП, обясни той

Две жертви на взрив в кола с българска регистрация във Виена

/КРОСС/ Лек автомобил БМВ X5 с българска регистрация се е взривил в 2.45 ч. тази нощ във Виена. При експлозията са загинали двама австрийски граждани, съобщава пресцентърът на МВнР.  Собственик на автомобила е българска лизингова компания, а ползвател е български гражданин. По предварителна информация от полицията, причина за експлозията е инцидент с ръчна граната. Не е установена връзката между българина и двамата загинали австрийски граждани. По време на инцидента българският гражданин не е бил в автомобила. Българското посолство във Виена е в постоянен контакт с местните власти и случаят се разследва от компетентните органи. Служителите на реда са открили двама мъже в колата във виенския квартал Отакринг, след като получили сигнал от минувач, който заявил, че е чул изстрели или експлозия. Едната от двете жертви е била открита мъртва, а другият мъж е починал малко след това, съобщи по-рано AP, позовавайки се на информация от местната полиция. В момента полицията работи по идентифицирането на двамата мъже на видима възраст около 50 години. За случилото се има работна версия. Австрийската медийна агенция цитира говорителя на полицията Томас Кайблингер, според когото има доказателства за взрив на ръчна граната в колата. На местопроизшествието не са открити оръжия.    

Николай Бареков: Първанов се опитва да спаси Борисов

"Излизането на Първанов на политическата сцена цели да спаси Борисов. Ако Първанов успее да овладее БСП, аз съм категоричен, че той ще обърне партията към ГЕРБ". Това съобщи пред жителите на Смолян лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. В момента Първанов прави един проект, продуциран от ГЕРБ, само, за да разцепят БСП, обясни той

Дневникът на една стюардеса

Бях на осем, когато реших да стана стюардеса. Мечтаех си да летя като волна птица в синьото небе, стегната в ония готини униформи на каките от авиокомпания “Балкан” с кепе като на главната героиня в съветски филм (Заради тия филми по едно време и партизанка исках да ставам, ама то не се знае. Както вървят нещата, може и тая мечта да ми се изпълни). Бях на осем, когато реших да стана стюардеса. Мечтаех си да летя като волна птица в синьото небе, стегната в ония готини униформи на каките от авиокомпания “Балкан” с кепе като на главната героиня в съветски филм (Заради тия филми по едно време и партизанка исках да ставам, ама то не се знае. Както вървят нещата, може и тая мечта да ми се изпълни).

Режат кандидати за българско гражданство

Двойно по-малко чужденци получават българско гражданство. Едва 8285 кандидати са се сдобили с БГ лични карти през м.г., докато през 2012 г. те са били 17 329. Двойно по-малко чужденци получават българско гражданство. Едва 8285 кандидати са се сдобили с БГ лични карти през м.г., докато през 2012 г. те са били 17 329. "Прави се по-прецизен преглед на молбите на всеки кандидат. Към удостоверенията изскваме и документи, чиято достоверност стриктно се проверява", заяви зам.-министърът на правосъдието...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване