Двама убити във Виена при взрив на кола с БГ регистрация

Двама австрийски граждани загинаха при експлозия в автомобил с българска регистрация, станала рано тази сутрин във Виена.

Все повече българи събират информация за здравето си по Интернет

Все повече българи използват Интернет като здравни потребители, за да събират информация за здравословното си състояние и използват електронни средства за комуникации при тяхното контролирано манипулиране и развитие на здравословното състояние.

За денонощие трима шофьори спипани с над 1,5 промила

Три случая за последното денонощие установиха полицаи в страната на шофьори, които карали автомобилите си под влияние на алкохол с над 1,5 промила алкохол, съобщиха от МВР.

36-годишен водач на товарен автомобил с шуменска регистрация е бил задържан в РУ "Полиция" - Търговище в малките часове на 11 януари. Той бил установен зад волана от Три случая за последното денонощие установиха полицаи в страната на шофьори, които карали автомобилите си под влияние на алкохол с над 1,5 промила алкохол, съобщиха от МВР. 36-годишен водач на товарен автомобил с шуменска регистрация е бил задържан в РУ "Полиция" - Търговище в малките часове на 11 януари. Той бил установен зад волана от

Далавера с пиене вкара нашенец за 10 г. в гръцки затвор

58-годишен българин ще лежи 10 години в гръцки затвор заради далавери с незаконен алкохол. Срещу него има висяща заповед за арест и съдебно решение с наложено наказание затвор от 10 години и глоба от 40 000 евро за нарушаване на Закона за интелектуалната собственост.

Долу ръцете от Цвети

/КРОСС/ Цвети Пиронкова би вчера на финал и постигна най-големия успех в кариерата си. Прекрасно за нея, България е по страниците на големите световни медии, народът с право се радва.И точно тогава политиците се включват в играта, за да се докоснат някак до звездния миг, до чара на славата и опиянението на успеха, който иначе не могат да постигнат. Президентът поздравява Цветана чрез жанра открито писмо, (иначе не лошо написано), вярва, че "цяла България ще сподели емоцията Ви от извоюваната победа" премиерът Орешарски е "изключително горд" и споделя, че "България се гордее с Вас", пише журналистът Асен Григоров в сайта Webcafe.Нямаме големи съмнения, че Плевнелиев и Орешарски са хора, имат емоции, и съответното право да ги споделят, обаче това умилкване около успеха е направо карикатура на фона на състоянието в страната в резултат на тяхната работа. Политиците не са най-обичаната прослойка на населението и това е напълно разбираемо - качеството на продукта, който произвеждат, е далеч под всякакви критерии и на светлинни години от постиженията на елитните български спортисти.Орешарски вече разсмя и гаргите, като поздрави през октомври председателя на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, вместо Григор Димитров (момчето спечели достойно първата си титла в Стокхолм тогава). Сега е една крачка по-напред, но, както се казва, лошото чувство остава

Трима шофьори спипани с над 1,5 промила алкохол за денонощие

 Три случая за последното денонощие установиха полицаи в страната на шофьори, които карали автомобилите си под влияние на алкохол с над 1,5 промила алкохол, съобщиха от МВР.

36-годишен водач на товарен автомобил с шуменска регистрация е бил задържан в РУ Три случая за последното денонощие установиха полицаи в страната на шофьори, които карали автомобилите си под влияние на алкохол с над 1,5 промила алкохол, съобщиха от МВР. 36-годишен водач на товарен автомобил с шуменска регистрация е бил задържан в РУ "Полиция" - Търговище в малките часове на 11 януари. Той бил установен зад волана от

Ариел Шарон - от смел войн и държавник до престъпник

Реакции след кончината на бившия израелски премиер

    


Двама мъже загинаха при експлозия на кола с българска регистрация във Виена


Двама души са загинали при експлозия на ръчна граната в тяхната кола с българска регистрация във Виена, съобщи "Асошиейтед прес", позовавайки се на информация от местната полиция.

Служителите на реда са открили двама мъже в колата в столичния австрийски квартал "Отакринг", след като получили сигнал от минувач, който заявил, че е чул изстрели или експлозия. Едната от двете жертви е била открита мъртва, а другият мъж е починал малко след това. 

В момента полицията работи по...

Драгомир Стойнев ще обръща износа към Азия


Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев обяви, че държавата ще съсредоточи износа си към държавите от Азия, където има икономически растеж. Като потенциални търговски партньори той посочи Виетнам, Обединени арабски емирства, Катар и бившите държави от Съветския блок Азербайджан и Узбекистан. 

"Ние трябва да изнасяме. През последните години политиката ни беше главно да се съсредоточим към Европейския съюз. Да, това е нашият основен партньор. Но моята задача от тук...

Млади варненски математици търсят средства за пътуване до Харвард

Осем дванадесетокласници от Варна са поканени за участие в турнир по математика в Харвард през февруари. Преди това обаче трябва да решат една нелека задача, а именно - да намерят средства за пътуването и да ги внесат до 17 януари, разказва в свой репортаж БТВ.

Хилари Дъф и Майк Комри се разделиха

Актрисата Хилари Дъф и бившият канадски хокеист Майк Комри се разделиха след повече от три години брак, съобщи пред „Пийпъл" говорителят на актрисата. Той заяви пред медията, че „Въпреки раздялата, двойката си остава в добри взаимоотношения и, че и двамата ще останат все така всеотдайни и грижовни родители Актрисата Хилари Дъф и бившият канадски хокеист Майк Комри се разделиха след повече от три години брак, съобщи пред „Пийпъл" говорителят на актрисата. Той заяви пред медията, че „Въпреки раздялата, двойката си остава в добри взаимоотношения и, че и двамата ще останат все така всеотдайни и грижовни родители

"Литекс" започна подготовка с две попълнения и амбиции за евротурнирите


Лидерът в А група "Литекс" започна подготовка за пролетния дял с разширена група от 28 футболисти, а старши треньорът Златомир Загорчич постави за цел класиране в местата, даващи право на участие в европейските турнири. 

Колумбийците Вилмар Джордан и Данило Асприля Морено пропуснаха заниманието заради проблеми с полета, а отстраненият от първия отбор Николай Бодуров също не взе участие. Българският национал продължава да се готви по индивидуален план. 

Новите попълнения...

Марио Гаврилов: Телевизията е като футбола

Безкофеиновото кафе върви с цигара. На метър от нас си поръчват бърбън, а на още няколко метра  новините се изливат в  националния ефир, горещи като кафе и въздействащи като бърбън. Марио Гаврилов идва тук, защото е близо до БНТ, защото се пуши и защото домакинът на заведението е много приятен и интересен човек. Такъв събеседник се оказва и Безкофеиновото кафе върви с цигара. На метър от нас си поръчват бърбън, а на още няколко метра новините се изливат в националния ефир, горещи като кафе и въздействащи като бърбън. Марио Гаврилов идва тук, защото е близо до БНТ, защото се пуши и защото домакинът на заведението е много приятен и интересен човек. Такъв събеседник се оказва и

Кукер, маскиран като мечка, е в болница с комоцио

Кукер, маскиран като мечка, пострада днес следобед по време на карнавала на маскарадните игри "Симитлия - Древната земя на кукерите" и бе приет с комоцио в болницата в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Драгомир Стойнев: За първи път броят на осигурените и заетите лица е еднакъв

За последните седем месеца в българската икономика са влезли 2,5 млрд. лв. Върнати са близо 550 млн. лв. ДДС - с 300 млн. лв. повече в сравнение със същия период на миналата година, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в интервю за ТВ7.

Взрив на кола с българска регистрация уби двама души във Виена

Двама души загинаха във Виена при експлозия на ръчна граната в лек автомобил, предаде ДПА, като цитира полицията. По информация на Нова телевизия колата е с българска регистрация. При експлозията са загинали двама мъже на около 50 години. Няма информация дали те са български граждани. Единият човек е починал в момента на взрива, а вторият е издъхнал от раните си няколко часа по-късно в болницата. Полицията работи по всички възможни версии. "Нямаме улики, които да сочат, че гранатата е била хвърлена отвън в колата", каза говорител на полицията. В колата не са намерени други оръжия, добавя ДПА.

Хилари Дъф и Майк Комри се разделиха

Актрисата Хилари Дъф и бившият канадски хокеист Майк Комри се разделиха след повече от три години брак, съобщи пред „Пийпъл Актрисата Хилари Дъф и бившият канадски хокеист Майк Комри се разделиха след повече от три години брак, съобщи пред „Пийпъл" говорителят на актрисата. Той заяви пред медията, че „Въпреки раздялата, двойката си остава в добри взаимоотношения и, че и двамата ще останат все така всеотдайни и грижовни родители

Отварят проектите за изграждане на Лот 1 и 2 на "Хемус"

Офертите за проект за доизграждане на първия етап на АМ "Хемус" от Ябланица до разклона за Плевен/Ловеч, ще бъдат отворени и разгледани в 14 часа на 24 януари 2014 г. До 17 часа на 23 януари Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" приема предложения за идеен проект за доизграждане на първия етап от аутобана,информира infrastructure.

Ще стане ли Шарон израелският Де Гол?

/КРОСС/ "На 75 години съм. Нямам политически амбиции отвъд поста, който заемам. Чувствам, че целта на живота ми е да дам на народа си най-после мир и сигурност. Готов съм да направя невъзможното, за да постигна споразумение. Мисля, че всички ние, които градихме това невероятно нещо - Държавата Израел, виждахме как този дом расте пред очите ни ден след ден, знаем по-добре от всеки друг как да намерим решение. Задачата е за моето поколение." Така каза Ариел Шарон в интервю за "Хаарец" на журналиста Ари Шавит преди няколко дни. Да вярвам ли на очите си?  Не е ли Близкият Изток вечната война? Видях за пръв път генерал Шарон на 101-вия километър пред Кайро. Войната Йон Кипур, 1973 г. Заедно с легендарния Моше Даян, тогава министър на отбраната, стояха пред нас, журналистите, в пясъците на Синайската пустиня. Наоколо, докъдето поглед стига, израелски танкове, стотици танкове. Шарон бе с бинтована глава, кой знае защо с някакви лепенки там, където кръвта беше пробила бинта, с кичури буйна бяла коса, която се развяваше от вятъра. Непокорният генерал! Ревнуваха го, завиждаха му. "Не познавам по-добър командир от Арик - пише в спомените си Моше Даян. - Когато го поставих начело на специалното парашутно поделение, казах му, че не е достатъчно да знаеш как да побеждаваш арабите, но и трябва да се научиш да живееш сред евреите. Непрекъснато се карахме

Нов голям успех за Александра Жекова

Александра Жекова зае втора позиция в дисциплината сноубордкрос от Световната купа по сноуборд във Валнорд-Аркалис (Андора). Българката записа страхотно представяне и отстъпи единствено пред канадс...

За 3/4 от горите в България има висок риск от пожари

Над 90% от всички горски пожари в България през последните 25 години са резултат от човешка дейност, става ясно от анализа на опасността от горски пожари, който е част от приложенията към подготвен...

Тежка катастрофа с четири автомобила взе жертва до Варна

Със сигурност има един загинал мъж и неизвестен към момента брой пострадали

Брезничанин уби мъж с камион, в който вози ковчег

Брезничанин получи условна присъда за това, че e причинил смъртта на свой приятел, съобщава mirogled.com. 

Николай Николов прегазил Йордан Божилов, след като купил ковчег за бабата на съпругата си. Инцидентът станал в Брезник на 15 декември 2012 г. Николай бил на село, когато му се обадили, че е починала бабата на жена му. Брезничанин получи условна присъда за това, че e причинил смъртта на свой приятел, съобщава mirogled.com. Николай Николов прегазил Йордан Божилов, след като купил ковчег за бабата на съпругата си. Инцидентът станал в Брезник на 15 декември 2012 г. Николай бил на село, когато му се обадили, че е починала бабата на жена му.

КЗК решава жалби за 15 дни

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще се произнася за 15 дни, а не за 30, какъвто е законовият срок в момента. Това ще стане с промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП), съобщи вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева.

Почина бившият израелски премиер Ариел Шарон

Почина бившият израелски премиер Ариел Шарон, съобщават световните агенции. След продължително боледуване и постепенно влошаване на състоянието му в събота той почина в болница близо до Тел Авив. Шарон беше в кома от осем години и в последните дни състоянието му се определяше като "безнадеждно”. Ветеранът от почти всички войни на Израел бе поразен на 4 януари 2006 г. от масивен инсулт. В първите дни на тази година световните агенции съобщиха за влошаване на състоянието му. Очаква се официално съобщение от болницата Тел Ашомер, където бе лекуван Ариел Шарон. Наричаният още "Арик" Шарон ще остане в историята с нахлуването в Ливан през 1982 г., когато той бе министър на отбраната и като израелския премиер, който изтегли войските и заселниците от ивицата Газа през 2005 година. Политическата кариера на 85-годишния Ариел Шарон продължава повече от половин век. Негова мисия става националната сигурност. Според него Израел трябва да се разграничи от палестинците и едностранно да определи своите граници. След оттеглянето на израелските войски и заселници от Ивицата Газа през септември 2005 г. след окупация, продължила 38 години, Шарон напусна крайно дясната си партия и създаде нова центристка група. Шарон бе известен и с инвазията през 1982 г. в Ливан, при която загинаха 20 000 души. През 2006 г. с помощта на ООН огънят в Ливан бе прекратен след 34-дневната война между Израел и шиитската организация Хизбула. Роден на 27 февруари 1928 г. в Палестина, която по това време е под британски мандат, в семейство, което идва от Беларус, Шарон наричаше себе си в заглавието на автобиографията си "Воин".

България е сред страните в ЕС, неподкрепящи студентите си в чужбина

Информация за възможностите за учене в чужбина е трудно достъпна, липсва и държавна финансова подкрепа за студентите ни

    


Не сме дали 191 млн. лв. за "Южен поток", заяви Стойнев

Проектът е важен за растежа на икономиката, заяви министърът

    


Мъж блъсна приятел и го уби с камион, в който вози ковчег

Брезничанин получи условна присъда за това, че e причинил смъртта на свой приятел, съобщава mirogled.com. 

Николай Николов прегазил Йордан Божилов, след като купил ковчег за бабата на съпругата си. Инцидентът станал в Брезник на 15 декември 2012 г. Николай бил на село, когато му се обадили, че е починала бабата на жена му. Брезничанин получи условна присъда за това, че e причинил смъртта на свой приятел, съобщава mirogled.com. Николай Николов прегазил Йордан Божилов, след като купил ковчег за бабата на съпругата си. Инцидентът станал в Брезник на 15 декември 2012 г. Николай бил на село, когато му се обадили, че е починала бабата на жена му.

Съвпадения няма

Някои мистични съвпадения ни карат да потръпнем и да осъзнаем, че нищо не е случайно и събитията се планират от Висши сили. Вглеждаме се в датите, които по тайнствен начин са съдбовни в живота ни, и съдбата ни се оказва лабиринт. Той е извит в спирала и всеки път ни поднася нови странни съвпадения.
Някои мистични съвпадения ни карат да потръпнем и да осъзнаем, че нищо не е случайно и събитията се планират от Висши сили. Вглеждаме се в датите, които по тайнствен начин са съдбовни в живота ни, и съдбата ни се оказва лабиринт. Той е извит в спирала и всеки път ни поднася нови странни съвпадения.

Говорителят на ООН за бежанците: Ограда по границата на България не е решение

Ограда по българската граница не е решението, което ще сложи край на бежанската вълна. Този метод може временно да намали потока от хора, но те ще намерят друг начин да влязат. Това само увеличава цената на трафика, цената на каналджиите. По-скоро трябва да се преценяват хората по това каква нужда от закрила имат. Това заяви пред БНР говорителят на представителството на Върховния комисариат на ООН за бежанците у нас Борис Чеширков. По думите му Европа има правото и трябва да защити своите граници, но когато става въпрос за бежанци, които бягат от ужасяващи войни, те трябва да имат възможност да намерят помощ и подкрепа още на границата, а не да намират заключена врата. „За 2013-а година официално регистрирани са 7500 души, търсещи закрила у нас. Това не е огромна бройка, но е 7 пъти увеличение за страната. Предизвикателствата идват и от организационна гледна точка, защото липсва опит. Средствата може да са били проблем в началото, но ние видяхме подкрепата от ЕК, от отделни страни-членки, от наша страна. Средства в момента има”, коментира още експертът. Чеширков съобщи още, че до края на януари по веднъж на ден се предоставя храна в 4 центъра – Харманли, Пъстрогор, Баня и Ковачевци. От 1 февруари очакваме правителството да поеме тази грижа за всички центрове, както е и по закон, добави той. „През последните седмици ние виждаме наистина активна работа от страна на Държавната агенция за бежанците. Вече всички, търсещи закрила, са с по-твърд покрив. Повече от половината, пристигнали през 2013-а, се намират в центрове на агенцията и са под твърд покрив, всички сгради се отопляват. Същевременно властите работят активно, за да рехабилитират всички сгради, да се изградят бани. Това неминуемо води до подобряване на условията. Очакваме през следващите дни и седмици да се подкрепи състава на агенцията, той ще се увеличи общо двойно от нивата на последните години. Това също ще доведе до ускоряване на процедурите, допълни Чеширков.

Говорителят на ООН за бежанците: Има окуражаваща промяна на условията в България

През последните седмици се наблюдава наистина активна работа от страна на Държавна агенция за бежанците. Това заяви в интервю за БНР Борис Чеширков, говорител на представителството на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България. По думите му, има окуражаваща промяна. Подобряването на положението в центровете за настаняване при тази извънредна ситуация, може да е от полза за страната, за да изгради устойчива и съвременна система за убежище, допълни той. Чеширков отбеляза постигнатия напредък сега, след като в края на първата седмица от януари Върховният комисар на ООН за бежанците призова страните от Европейския съюз да не връщат бежанци обратно в България заради нечовешките условия за търсещите убежище в страната. "Вече всички, търсещи закрила, са с по-твърд покрив. Повече от половината, пристигнали през 2013, се намират в центрове на агенцията и са под твърд покрив, всички сгради се отопляват. Същевременно властите работят активно, за да рехабилитират всички сгради, да се изградят бани. Това неминуемо води до подобряване на условията", каза Чеширков. Той допълни, че през следващите дни и седмици съставът на агенцията ще се увеличи двойно в сравнение с последните две години. Това също ще доведе до ускоряване на процедурите и качеството на работа. Служители на Европейската служба за подкрепа в областта на убежището и Върховния комисариат на ООН за бежанците вече обучава част от новопристигащия персонал, допълни той.  Представителството на ООН вече втори месец осигурява топли ястия, които частично покриват нуждите. До края на януари от там по веднъж на ден ще предоставят храна в 4 центъра – Харманли, Пъстрогор, Баня и Ковачевци. Чеширков допълни, че очакват от 1 февруари правителството да поеме тази грижа за всички центрове, както е и по закон. Официално регистрираните, търсещи закрила у нас през 2013 г., са 7500 души. "Това не е огромна бройка, но е 7 пъти увеличение за страната", коментира говорителят на представителството на ООН у нас. Според него предизвикателствата от гледна точка на средства са преодоляни и в момента средства има, но е нужен опит. Той допълва, че построяването на ограда на границата не е решение, а само временно ще намали потока от хора, които ще намерят друг начин да влязат. "Това само увеличава цената на трафика, цената на каналджиите. По скоро трябва да преценяваме хората по това каква нужда от закрила имат."

Челси оглави класирането за момента

Жозе Моуриньо и компания продължават доброто си представяне и за момента оглавиха класирането в Англия. Лондонският тим успя да победи "Хъл Сити" с 2:0 като гост с попадения на Еден Азар в ...

Нойройтер триумфира в гигантския слалом за мъже в Аделбоден

Феликс Нойройтер спечели втора поредна победа за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Той триумфира в гигантския слалом за мъже в Аделбоден, Швейцария. Нойройтер даде седмо време в първия манш...

Многохилядна демонстрация срещу Ердоган в Анкара

Десетки хиляди се събраха в Анкара на протест срещу ислямско-консервативното правителство на Реджеп Ердоган, което се тресе от безпрецедентен корупционен скандал, предаде БГНЕС. Най-малко 20 000 ду...

Албания и Косово създават фонд за албанците от съседните държави

Косовският премиер Хашим Тачи съобщи, че се създава фонд за албанците от южната част на Сърбия, предаде БГНЕС. Новината бе оповестена преди началото на съвместното заседание на правителствата на Кос...

Юп Хайнкес получи приза Треньор на годината

Бившият наставник на "Байерн Мюнхен" получи признанието Треньор на 2013 година от Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS). Хайнкес изведе тимът на "Байерн Мюн...

От ГЕРБ: До нас достигат сигнали, че БСП е пред разпад

До мен и до колегите ми от парламентарната група на ГЕРБ достигат сигнали, че БСП е пред разпад. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по повод мълчанието на БСП и ДПС за нашумелия ска...

Орязани командировки поевтинили тока

Токът поевтиня от 1 януари, тъй като Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е премахнала от ценообразуването разходите на производителите за командировки и обучения, за поддържане на площадки и за одитори. Това е записано в мотивите на ведомството, публикувани на страницата му вчера - десет дни след влизането в сила на новите це Токът поевтиня от 1 януари, тъй като Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е премахнала от ценообразуването разходите на производителите за командировки и обучения, за поддържане на площадки и за одитори. Това е записано в мотивите на ведомството, публикувани на страницата му вчера - десет дни след влизането в сила на новите це

Три случая на пияни шофьори с над 1,5 промила

Три случая за последното денонощие установиха полицаи в страната на шофьори, които карали автомобилите си под влияние на алкохол с над 1,5 промила алкохол, съобщиха от МВР.

Горя жилище във Владиславово

Апартамент от бл. 308 във варненския квартал „Вл. Варненчик“ горя снощи, съобщиха за Днес + от варненската полиция. Причината – забравена тенджера върху включен ел. котлон. В близост до печката се е намирала и газова бутилка и само бързите реакции на огнеборците спасили жилището от взрив.

Бареков: Първанов се опитва да спаси Борисов

Ако Първанов овладее БСП, ще обърне партията към ГЕРБ.

Политици от цял свят почетоха починалия Ариел Шарон

85-годишният израелски политик почина след 8 години, прекарани в кома

Почина Ариел Шарон

85-годишният израелски политик почина след 8 години, прекарани в кома

Красимир Кънев, БХК: Цяла една глава от новия Наказателен кодекс трябва да бъде писана наново

Новият наказателен кодекс е условно „нов”, има положителни моменти, но като цяло трябва да претърпи редица корекции, преди да бъде внесен в Министерския съвет. Това обяви пред ТВ Европа председателят на Български Хелзинкски Комитет Красимир Кънев.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване