Мъж се хвърли от бързия влак, пътуващ от София за Пловдив

Мъж се хвърли от бързия влак, пътуващ от София за Пловдив, съобщава News.bg.
Инцидентът е станал около 17:00 часа, в близост до гара „Казичене", когато движението на влаковете е преустановено и в двете посоки.
Около 20 минути влакът, от който се хвърлил мъжът, е пуснат в движение, а останалите влакове в посока София са останали в изчакване. Мъж се хвърли от бързия влак, пътуващ от София за Пловдив, съобщава News.bg. Инцидентът е станал около 17:00 часа, в близост до гара „Казичене", когато движението на влаковете е преустановено и в двете посоки. Около 20 минути влакът, от който се хвърлил мъжът, е пуснат в движение, а останалите влакове в посока София са останали в изчакване.

Мъж се хвърли от бързия влак от София за Пловдив

Мъж се хвърли от бързия влак, пътуващ от София за Пловдив, съобщава News.bg.
Инцидентът е станал около 17:00 часа, в близост до гара „Казичене Мъж се хвърли от бързия влак, пътуващ от София за Пловдив, съобщава News.bg. Инцидентът е станал около 17:00 часа, в близост до гара „Казичене", когато движението на влаковете е преустановено и в двете посоки. Около 20 минути влакът, от който се хвърлил мъжът, е пуснат в движение, а останалите влакове в посока София са останали в изчакване.

38 хил.лв. за детски спорт във Варна отпусна държавата

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева одобри проекти на спортни клубове по програмата „Спорт за децата в свободното време“ на обща стойност един милион лева, която ще се реализира в 67 населени места през 2014 година.

Пантеонът в Русе изрисуван от вандали

Вандали изрисуваха фасадата на Пантеона на възрожденците в Русе, предаде Вандали изрисуваха фасадата на Пантеона на възрожденците в Русе, предаде "Би Ти Ви". За последните няколко години паметникът е бил изрисуван три пъти. В костницата са погребани десетки революционери и национални герои като Любен Каравелов, Захари Стоянов, Панайот Хитов, Ангел Кънчев и др.

Израел се прощава с Ариел Шарон

/КРОСС/ Хиляди граждани на Израел се поклониха пред ковчега на Ариел Шарон в парламента в Йерусалим. Закритият ковчег, увит в националния флаг, бе докаран с военен камион, съпроводен от кавалкада от мотоциклетисти от клиниката „Шеба" в Тел Авив, където бившият премиер прекара в кома послените години от живота си. Шарон почина вчера на 85-годишна възраст. В понеделник сутринта в Кнесета ще се състои държавната траурна церемония, на която ще присъстват президентът Шимон Перес, премиерът Бенямин Нетаняху, председателят на Кнесета Юлий Еделщайн и членове на семейството на Шарон. Сред чуждестранните гости са американският вицепрезидент Джо Байдън, представителят на близкоизточния квартет Тони Блеър и председателят на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин.  Шарон ще бъде погребан утре в семейната ферма Шикмим в южната част на страната, до гроба на съпругата си Лили.

Биатлонистите пак без точки

Биатлонисти Красимир Анев и Емилия Йорданова останаха на косъм от точки за Световната купа в Руполдинг (Германия), след като се класираха на 42-ро място в преследванията. Точки се раздават до топ 40.

В преследването на 10 км чехкинята Габриела Соукалова дублира победата си от индивидуалната надпревара. След нея се наредиха норвежката Тора Бергер Биатлонисти Красимир Анев и Емилия Йорданова останаха на косъм от точки за Световната купа в Руполдинг (Германия), след като се класираха на 42-ро място в преследванията. Точки се раздават до топ 40. В преследването на 10 км чехкинята Габриела Соукалова дублира победата си от индивидуалната надпревара. След нея се наредиха норвежката Тора Бергер

Пловдивската болница прие 15 болни от трихинелоза

Пациентите са консумирали месо от домашно прасе и глиган

Три момичета в болница след удар в дърво

Кола с три момичета се удари в дърво в местността "Градище" край Габрово.

Хитлер и Рузвелт вземали кокаин. Фердинанд губел войни заради слабостта си към шофьорa

Стефан Стамболов е бил най-големият сладострастник сред българските политици. Той много е обичал жените на министрите си. Това разказа във "Всяка неделя" по Нова тв д-р Тотко Найденов - лекар, журналист и публицист на медицинска тематика. 

Той каза още много любопитни неща. Хитлер страдал от копрофагия ( от гръцки копрос - изпражнения и Стефан Стамболов е бил най-големият сладострастник сред българските политици. Той много е обичал жените на министрите си. Това разказа във "Всяка неделя" по Нова тв д-р Тотко Найденов - лекар, журналист и публицист на медицинска тематика. Той каза още много любопитни неща. Хитлер страдал от копрофагия ( от гръцки копрос - изпражнения и

Стамболов бил най-големият сладострастник сред бъргарските политици

Стефан Стамболов е бил най-големият сладострастник сред българските политици. Той много е обичал жените на министрите си. Това разказа във Стефан Стамболов е бил най-големият сладострастник сред българските политици. Той много е обичал жените на министрите си. Това разказа във "Всяка неделя" по Нова тв д-р Тотко Найденов - лекар, журналист и публицист на медицинска тематика. Той каза още много любопитни неща. Хитлер страдал от копрофагия ( от гръцки копрос - изпражнения и

Битката за “Топката”

И тримата са футболни магьосници! И тримата са преуспели! И тримата я заслужават! Но ще я вземе само един. Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Франк Рибери? Отдавна не е имало толкова ожесточена борба за “Златната топка”. Всеки вади своите аргументи. Мнозина мислят като Андре Виаш-Боаш: “Меси е най-добрият за всички времена.”

Аржентинецът спечели н И тримата са футболни магьосници! И тримата са преуспели! И тримата я заслужават! Но ще я вземе само един. Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Франк Рибери? Отдавна не е имало толкова ожесточена борба за “Златната топка”. Всеки вади своите аргументи. Мнозина мислят като Андре Виаш-Боаш: “Меси е най-добрият за всички времена.” Аржентинецът спечели н

Почина художникът Кольо Карамфилов

Художникът Кольо Карамфилов е починал снощи в пловдивска болница, съобщиха негови близки. Карамфилов, който ден след Никулден навърши 50 години, е бил приет в Хирургията след получен кръвоизлив в къщата си в село Садово, предаде Дарик Пловдив. Той е един от създателите на пловдивската авангардна група "Ръб", работи в почти всички съвременни и не толкова жанрове на визуалните изкуства - графика, скулптура, пърформанс, инсталации, живопис. Творбите му са с изпълнени с колорит, въпреки че е далтонист. Съпруг е на дъщерята на актьора Наум Шопов - Лиза.

"Ботев" замина на лагер без Домовчийски, има интерес към Бодуров


"Ботев" замина за първия си лагер в Кипър без Валери Домовчийски и Станислав Костов. Спортният директор Александър Александров обясни, че клубът има интерес към защитника на националния отбор Николай Бодуров.

"Да се надяваме Валери (Домовчийски) да отиде и да продължи кариерата си някъде другаде. Имахме очаквания, че ще ни помогне. Явно във футбола има и такива моменти. Ако се появи отбор, който да го иска, ще се разделим по взаимно съгласие. Ако не, по някакъв начин ще се опитаме да...

Отново масови протести в Киев

Над 50 000 души се събраха на централния площад "Независимост" в центъра на Киев на протест срещу побоя срещу бившия министър на вътрешните работи и сегашен опозиционен лидер Юрий Луценко. Луценко беше пребит жестоко в петък срещу събота от специалните части "Беркут" по време на протест срещу присъдите по т.

Обява праща гейове в манастир

Бургаският свещеник отец Веселин, който служи в манастира в село Голямо Буково, ще сезира прокуратурата за скандал с фалшива обява. Тя гласи, че в манастира “Свети Животоприемен източник” се продава вода по 50 стотинки за литър, а за да се влезе вътре в обителта, отец Веселин сложил такса от 5 лева. Освен това в манастира лекували безплатно... Бургаският свещеник отец Веселин, който служи в манастира в село Голямо Буково, ще сезира прокуратурата за скандал с фалшива обява. Тя гласи, че в манастира “Свети Животоприемен източник” се продава вода по 50 стотинки за литър, а за да се влезе вътре в обителта, отец Веселин сложил такса от 5 лева. Освен това в манастира лекували безплатно...

Австриец и германец са загиналите във взривилия се във Виена автомобил с българска регистрация

Австрийската полиция съобщи, че е установила самоличността на двамата мъже, които загинаха вчера при експлозия в автомобил с българска регистрация във Виена, предаде БТА в неделя. Единият е австрийски гражданин от босненски произход, а другият е германски гражданин. И двете лица не са известни на полицията и не са били осъждани. "Всички улики засега сочат към нещастен случай", заяви за БТА говорителят на Виенската полиция Томас Кайблингер. Вчера в три часа през нощта във виенския квартал Отакринг стана експлозия в паркиран лек автомобил с българска регистрация. При взрива, предизвикан най-вероятно от ръчна граната, бяха убити двамата пътници в автомобила - БМВ Х5 с бургаска регистрация. Както заяви за БТА Томас Кайблингер, автомобилът е лизингов и българинът, който го е наел, не се е намирал в него по време на експлозията, а най-вероятно е услужил с него на свой приятел.

Избраха кандидатите за Неврокопски митрополит

Епархийските избиратели избраха епископите Серафим и Григорий още на първи тур

Обвинения срещу "Синьо единство" в пореден опит за разцепление в десницата

Част от ръководството на партия "Синьо единство" прави поредния опит за разцепление на демократичните сили в България, заявяват в позиция до медиите от Национален съюз "Единство". Целта е не само партия "Синьо единство" да се яви самостоятелно предстоящите избори, като опонент на Реформаторския блок и така да цепи десни гласове, но и да саботира с всякакви средства и дори да се опита да блокира работата на гражданското сдружение НС "Единство", се казва в позицията. "Планът за разделение обаче се проваля, защото все повече местни организации на партията заявяват, че остават в Реформаторския блок чрез сдружение НС "Единство". След Разградската, поредното доказателство е категоричното решение на Варненската структура да остане в Блока, следвайки моралното задължение да работи за единството, а не за разцепление", посочват от НС "Единство". В НС „Единство” се обедини онази част от членове на „Синьо единство”, които не пожелаха да напуснат Реформаторския блок. Сред тях е и бившият лидер на СДС и депутат от Синята коалиция Мартин Димитров. От там заявяват, че след като през последните седмици е имало не една манипулация и опит да се пречи на работата на НС "Единство" от няколко партийни функционери на "Синьо единство", ръководството на сдружението е било принудено да прекрати членството на Христо Панчугов, Маргарита Бойчева, Димитър Иванов и Александър Маджиров. Това е станало на две заседания на Управителния съвет на сдружението на 1 януари и 12 януари тази година. Сред основните мотиви са, че гореизброените лица се били превърнали в причина за проваляне на преговорите за обединение на десницата на два пъти, и то само в рамките на една година. "Ще бъдем безкомпромисни към всички опити за дестабилизиране на Реформаторския блок", заявяват от НС "Единство". "Убедени сме, че хората, които искрено през годините са се борили за обединено и силно дясно ще ни последват. Вратите ни са отворени за всички демократи, които чрез членство в сдружението ще могат да се включат в структурите на блока", се казва в позицията.

Работното заглавие на новия филм на Тарантино е "Омразната осмица"


Куентин Тарантино отново ще се захване с филм, в който героите се движат на седла, след като "Холивуд рипортър" обяви, че американският режисьор се готви за нов проект с работно заглавие "Омразната осмица" (The Hateful Eight).

Според един от източниците на медията носителят на "Оскар" иска да режисира новата си лента още тази година, но според друг засега все още няма изготвен график за снимки.

Заглавието, коментира "Холивуд рипортър", загатва, че 50-годишният Тарантино се...

Мари-Мишел Ганьон донесе първа победа за Канада в суперкомбинацията от 20 години


Канадката Мари-Мишел Ганьон спечели суперкомбинацията в Алтенмаркт-Цаухензее. 24-годишната състезателка завърши с общо време 2:05,55 минути.

Ганьон спечели първата победа в кариерата си. Освен това тя донесе първи успех за Канада в дисциплината в Световната купа от 1984 година насам.

Победителката беше на 16-ото място с изоставане от 1,37 секунди след супергигантския слалом. В слалома обаче тя се справи отлично и постигна второ време, което я изпрати на върха в...

Болницата в Девин търси лекари и сестри

Стартира дългоочакваното набиране на персонал за затворената от над две години болница в Девин.
Здравното заведение, което обслужваше 30 хиляди души от общините Девин, Борино и Доспат, затвори заради 1,8 млн. лв. борчове. След серия от протести, правителството отпусна миналата година 600 000 лева за ремонт на два етажа в сградата. Със средствата Стартира дългоочакваното набиране на персонал за затворената от над две години болница в Девин. Здравното заведение, което обслужваше 30 хиляди души от общините Девин, Борино и Доспат, затвори заради 1,8 млн. лв. борчове. След серия от протести, правителството отпусна миналата година 600 000 лева за ремонт на два етажа в сградата. Със средствата

Надежда Нейнски: Не ми допада, че Радан Кънев се отмята от миналото

"Десните бяха тези, които направиха реалната реформа в България - по времето на Филип Димитров и Иван Костов. Тогава станаха сериозните реформи. Следващите две правителства - на Симеон и Бойко, капитализираха реформите и се възползваха от момента. Посока на България се промени в периода                              "Десните бяха тези, които направиха реалната реформа в България - по времето на Филип Димитров и Иван Костов. Тогава станаха сериозните реформи. Следващите две правителства - на Симеон и Бойко, капитализираха реформите и се възползваха от момента. Посока на България се промени в периода

Папата прикани майки да кърмят децата си в Сикстинската капела

/КРОСС/ Папа Франциск кръсти 32 бебета в Сикстинската капела и призова майките им да не се притесняват да ги кърмят там, предаде Reuters. За разлика от своите предшественици, които обикновено правят дълги, натоварени с теология проповеди на това годишно събитие, Франциск направи кратка проповед, фокусирана върху децата. „Днес църковният хор ще пее, но най-красивият хор е този на децата. Някои от тях ще плачат, защото не се чувстват комфортно или защото са гладни. Ако са гладни, нахранете ги, без да се замисляте, защото те са най-важните хора тук", обърна се той със спокоен тон към родителите. В интервю миналия месец папата заяви, че майките не бива да се притесняват да кърмят бебета си по време на неговите служби. Днешната е пример за новия, по-неангажиращ, стил, който папата въвежда във Ватикана от началото на управлението си на Римокатолическата църква. Той се отказа от луксозния папски апартамент в Апостолическия дворец, използван от неговите предшественици, и сега живее в малък апартамент в къща за гости във Ватикана. В двореца той посреща единствено държавни глави и прави своите обръщения към хората, изправен на прозореца с изглед към площад „Свети Петър". Папа Франциск се отказа и от папамобила и в момента се придвижва из Рим в обикновен Ford Focus, като понякога дори седи на седалката до шофьора.    

Волен Сидеров: Не съм удрял полицай от Варна, той лъжесвидетелства

На специално организирана пресконференция лидерът на партия Атака Волен Сидеров обяви, че никога и по никакъв начин не е удрял с юмрук в лицето полицая Костадин Колев. Той бе категоричен, че този полицай е лъжесвидетелствал относно скандала, разярил се на летището във Варна на 6 януари.

Надежда Нейнски: Радан Кънев се отмята от миналото, а това не ми допада

"Десните бяха тези, които направиха реалната реформа в България - по времето на Филип Димитров и Иван Костов. Тогава станаха сериозните реформи. Следващите две правителства - на Симеон и Бойко, капитализираха реформите и се възползваха от момента. Посока на България се промени в периода

Разрушиха наркоманското сборище при гара "Перник"

Разрушиха старите къщи в района на гара "Перник", предаде репортер на ZaPernik.com.

Днес работници разрушават старите постройки при гарата. Сградите, които са собственост на Национална компания "Железопътна инфраструктура" имат предписание за разрушаване, тъй като са пострадали при земетресението от 22 май, 2012 година.

В къщите, които са на повече от 70 години работниците...

Продължава

Над 25 000 души евакуирани заради вулкан в Индонезия

Над 25 000 души са евакуирани поради изригване на вулкана Синабунг на остров Суматра в Индонезия, съобщиха местни медии, цитирани от БТА в неделя. До момента са евакуирани 25 516 души. В радиус пет километра от вулкана не са останали хора. Евакуира се населението в радиус седем километра, съобщи националната служба за борба с последиците от стихийни бедствия. Вулканът се активизира на 4 януари т. г. Петкилометрови потоци лава се стичат по южния му склон. Облакът от вулканична пепел е достигнал вече 5 километра височина. Синабунг е разположен в северната част на остров Суматра, на височина 2460 метра от морското равнище. В радиус шест километра около планината са разположени 12 села. Вулканът се "събуди" през август 2010 г. след почти 400 години затишие. Последваха нови изригвания през 2013 и в началото на тази година.

Искаме от Китай инвестиции в магистрали и тунели

Инвестиции в инфраструктурата за магистрали и тунели ще поискаме от Китай, категоричен е държавният глава Росен Плевнелиев. Това е първото държавно посещение на български президент в азиатската страна от 15 години насам.

Държавният глава се срещна с българската общност в Китай. Само в Пекин живеят 80 български студенти и бизнесмени. Държавният г Инвестиции в инфраструктурата за магистрали и тунели ще поискаме от Китай, категоричен е държавният глава Росен Плевнелиев. Това е първото държавно посещение на български президент в азиатската страна от 15 години насам. Държавният глава се срещна с българската общност в Китай. Само в Пекин живеят 80 български студенти и бизнесмени. Държавният г

Папа Франциск кръсти деца на хора без сключен брак

Папа Франциск кръсти във Ватикана детето на една неомъжена майка, също и дъщерята на двойка, сключила само граждански брак. Общо 32 деца бяха събрани за церемонията в Сикстинската капела, предаде Франс прес. "Хорът днес пее, обаче най-хубавият хор е този на децата и някои ще плачат, ако са гладни или искат нещо друго. Спокойно, мили майки, ако са гладни, дайте им да ядат", обърна се папата към родителите по време на кръщавката. Миналия месец той заяви в интервю, че майките могат без притеснение да кърмят децата си по време на водените от него богослужения, напомня Ройтерс. Кръщелните церемонии, традиционни за Ватикана, се организират в Сикстинската капела - най-вече за децата на местни служители, но тази година папа Франциск покани и други бебета, посочва АФП. Така например семейство италиански военнослужещи, присъствало на обща папска аудиенция преди няколко месеца, помоли Франциск да кръсти дъщерята - Джулия, и Светият отец прие, както разказаха двамата в печата. Щом обаче съпрузите изпратили документите във Ватикана, станало ясно, че имат само граждански брак. Това впрочем не попречи на папата да кръсти дъщеря им, както и детето на една неомъжена майка - изоставена от своя партньор, тя смятала да абортира, но се отказала и написала писмо на Франциск. "Вам се пада дългът да предадете вярата на тези деца - това ще е най-хубавото наследство, което ще им оставите", добави първосвещеникът. По време на кръщелната церемония вместо да се впуска в дълги богословски разсъждения, подобно на своите предшественици, Франциск произнесе само кратка проповед, посветена главно на децата - "те са най-важните хора тук", цитира думи на папата Ройтерс.

Плевнелиев ще поиска от Китай инвестиции за магистрали и тунели

Инвестиции в инфраструктурата за магистрали и тунели ще поискаме от Китай, категоричен е държавният глава Росен Плевнелиев. Това е първото държавно посещение на български президент в азиатската страна от 15 години насам.

Държавният глава се срещна с българската общност в Китай. Само в Пекин живеят 80 български студенти и бизнесмени. Държавният г Инвестиции в инфраструктурата за магистрали и тунели ще поискаме от Китай, категоричен е държавният глава Росен Плевнелиев. Това е първото държавно посещение на български президент в азиатската страна от 15 години насам. Държавният глава се срещна с българската общност в Китай. Само в Пекин живеят 80 български студенти и бизнесмени. Държавният г

Три момичета в болница след удар в дърво

Кола с три момичета се удари в дърво в местността „Градище Кола с три момичета се удари в дърво в местността „Градище" край Габрово. Инцидентът е станал вчера около 17:45 часа, съобщи "Дарик". Автомобилът „Рено Меган" е управляван от 18-годишно момиче. В колата са пътували две нейни връстнички. При спускане от телевизионната кула към парка, девойката изгубила контрол над превозното средство, автомобилът

Кола с три момичета се удари в дърво

Кола с три момичета се удари в дърво в местността „Градище" край Габрово.
Инцидентът е станал вчера около 17:45 часа, съобщи "Дарик".
Автомобилът „Рено Меган" е управляван от 18-годишно момиче. В колата са пътували две нейни връстнички.
При спускане от телевизионната кула към парка, девойката изгубила контрол над превозното средство, автомобилът Кола с три момичета се удари в дърво в местността „Градище" край Габрово. Инцидентът е станал вчера около 17:45 часа, съобщи "Дарик". Автомобилът „Рено Меган" е управляван от 18-годишно момиче. В колата са пътували две нейни връстнички. При спускане от телевизионната кула към парка, девойката изгубила контрол над превозното средство, автомобилът

ЕК представи нови насоки за социалните помощи за имигранти

/КРОСС/ Европейският съюз издава нови насоки за социалните помощи за мигрантите, навлизайки още повече в разгорещения дебат за злоупотребата със социалната система от чужденци, предаде DPA. Въпросът назря допълнително след отпадането на трудовите ограничения за работници от България и Румъния, което засили западноевропейските опасения от наплив на имигранти и злоупотреба със социални помощи. Практическото ръководство, подготвено от Европейската комисия, цел да изясни концепцията за постоянното пребиваване. Тя ще помогне да се определи къде неработещият гражданин, който живее в държава от ЕС, различна от родината му, може да кандидатства за социално осигуряване. Подробно са включени критерии, като семейно положение, продължителност на пребиваването, източници на доходи, вид заетост, къде въпросното лице плаща данъци и др. „В законодателството на ЕС има ясни защитни механизми срещу злоупотреби със системите за социално подпомагане на други държави от общността, заяви еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси и приобщаването Ласло Андор. „Насоките ще улеснят властите при прилагането на предпазните мерки, свързани с постоянното пребиваване", допълни той. „Ръководството е част от продължаващите действия на комисията да улесни свободното движение на хора в ЕС", уточни еврокомисарят. Очаква се Андор да представи насоките на пресконференция в Брюксел утре.    

Реформаторският блок коментира външно-политически теми

За Реформаторския блок ситуацията в Сирия, в Турция и в Украйна и започването на преговори на ЕС със Сърбия са международните събития на 2013 г. Това каза на брифинг лидерът на Българоия на гражданите Меглена Кунева. Тя добави, че тези събития ще продължат да са важни и през настоящата година. Тази година най-важната тема е гръцкото председателство, добави Кунева, цитирана от БТА. Тя обясни, че това е страната, която е помогнала най-много на България по време на преговорите с ЕС за присъединяването ни към Съюза. Според Кунева е знаково, че Гърция председателства ЕС, когато започват преговорите със Сърбия. Първите разговори трябва да са на 21 януари. Евродепутатът Светослав Малинов говори за предстоящата мисия на Европейския парламент, която ще провери как страната ни се справя със създаването на условия на бежанците. По думите му се очаква в нея да присъстват и български евродепутати от почти всички партии, представени в ЕП. Основно в групата ще участват представители на Комисията по правораздаване и граждански свободи на ЕП. Мисията ще се състои от 20 до 23 януари и ще има посещения и в бежански лагери. Без посещение на лагерите в Харманли и Пъстрогор няма смисъл от визитата, каза Малинов и посочи, че все още не е уточнена пълната програма. Това е мисия, която приключва с доклад, адресиран както към България, така и към ЕК, каза той и добави, че в него ще има различни препоръки. По думите му по време на тези срещи може да се изясни какви са исканията на страната ни към ЕК, какво може да получим, както и какво още трябва да направим, за да изпълним международните си задължения. Отношението към бежанците е тест за страната за нейната хуманност, посочи Меглена Кунева. Според нея важно е да се прави проверка за това как се изразходват средствата, как се справяме със задълженията си по даването на статут на бежанец, а държавата трябва да покаже своето хуманно отношение към хора изпаднали в беда.

Пиронкова втора по приходи на корта за месеца

Първата ракета на България Цветана Пиронкова заема второ място в класацията на WTA по приходи от наградни фондове от началото на тенис сезона в 2014 г. със заработени общо 121 852 долара. Това са награди от два турнира 1852 от Шенджън (Китай) и 120 000 за титлата в Сидни.

От началото на професионалната си кариера през 2002 г. до момента 26-годиш Първата ракета на България Цветана Пиронкова заема второ място в класацията на WTA по приходи от наградни фондове от началото на тенис сезона в 2014 г. със заработени общо 121 852 долара. Това са награди от два турнира 1852 от Шенджън (Китай) и 120 000 за титлата в Сидни. От началото на професионалната си кариера през 2002 г. до момента 26-годиш

Американският космически кораб "Сигнус" успешно се скачи с МКС

Американският частен космически товарен кораб "Сигнус" успешно се скачи с Международната космическа станция. Екипажът на МКС е захванал кораба с помощта на 17-метров манипулатор. След това корабът е бил окончателно скачен с модула Harmony.

Около четвърт милион сирийци са откъснати от света

Заместник генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси Валери Амос изрази дълбока тревога за общностите, изолирани в Сирия от боевете между правителствените и бунтовническите сили, предаде ББС...

Пускат нови трамваи в София

От понеделник по софийските улици ще се движат чисто нови трамвайни мотриси, предаде БГНЕС. Точно в 10.30 часа на площад "Възраждане" пускат в експлоатация първите от общо двадесет нови ни...

Моисей: Твърде съм непостоянен, за да имам приятелка

- Новото ви парче “Последна вечер” този път не е с Ангел. Записахте го с Декстър и Павел, ще се пробвате ли като самостоятелен изпълнител?
- Осъществяването на този проект беше много дълъг процес, който ни отне около година. Издаването му в никакъв случай не означава разделяне с Ангел, винаги ще бъдем дует. Но не ограничаваме възможността всеки от - Новото ви парче “Последна вечер” този път не е с Ангел. Записахте го с Декстър и Павел, ще се пробвате ли като самостоятелен изпълнител? - Осъществяването на този проект беше много дълъг процес, който ни отне около година. Издаването му в никакъв случай не означава разделяне с Ангел, винаги ще бъдем дует. Но не ограничаваме възможността всеки от

Няколко столични квартала срещу изсичането на дървета в резиденция "Бояна"

Жители на няколко столични квартала са протестираха в неделя срещу започналото ново изсичане на дървета в резиденция "Бояна", съобщиха от Коалиция за устойчиво развитие, цитирани от БТА. На мястото на парка трябва да бъде построен стадион на Български футболен съюз със средства на УЕФА и Мишел Платини. Част от терена принадлежи на частни собственици, който не е отчужден и за който те не са получили обезщетение. Само на километър е защитената природна забележителност Боянски водопад и защитената световна културна забележителност Боянска църква, се посочва в съобщението. Жителите на кварталите "Бояна", "Бъкстон", "Манастирски ливади", "Драгалевци", "Горубляне" и "Павлово" не са съгласни общинската администрация да променя жизнената им среда, без консултации с тях и в нарушение на българските закони, на европейските директиви и на Орхуската конвенция, по която България е страна, отбелязват от Коалиция за устойчиво развитие. "Теренът е предоставен от спортния министър Свилен Нейков, отказът от екооценка е осигурен от инспекцията на Нона Караджова, рязането на дърветата е одобрено от общинската комисия по околна среда начело с Лорита Радева и е процедирано от главния архитект Петър Диков", се казва в съобщението. Инвестиционното предложение за строеж на стадион е било подписано и депозирано в българските институции за разрешение от президента на БФС Борислав Михайлов. Срещу нарушенията са внесени жалби от неправителствени организации. Протестът на гражданите ще продължи следващата седмица, като този път ще се премести от вратите на Резиденция "Бояна" под прозорците на столичния кмет Йорданка Фандъкова на "Московска" 33 до спиране на незаконната сеч и незаконния строеж, посочват от Коалицията.

Папата обяви имената на 16 нови кардинали

Папа Франциск обяви днес имената на 16 нови кардинали, които ще въздигне в сан на 22 февруари, съобщи bTV.

След неделната молитва от прозореца на папския дворец пред изпълнения с поклонници площад Свети Петър папата заяви, че на предстоящата консистория червената папска одежда ще облекат 16 души.

Папа Франциск обяви днес имената на 16 нови кардинали, които ще въздигне в сан на 22 февруари, съобщи bTV. След неделната молитва от прозореца на папския дворец пред изпълнения с поклонници площад Свети Петър папата заяви, че на предстоящата консистория червената папска одежда ще облекат 16 души.

Хиршер спечели слалома в Аделбоден и поведе в Световната купа


Австриецът Марсел Хиршер поведе в класирането за Световната купа по ски. Той спечели за трета поредна година слалома в Аделбоден и поведе с 23 точки пред досегашния водач Аксел Лунд Свиндал от Норвегия.

За Хиршер това е четвърта победа през сезона и общо 22-ра в кариерата в Световната купа.

Австриецът беше трети в първия манш, но успя да стигне до победата с време 1:49,75 мин. Той изпревари шведа Андре Михрер и 19-годишния норвежец Хенрик Кристоферсен. Шведът Матиас...

Хиляди се простиха с Гого

Близки, приятели и почитатели на Гого от "Тоника" изпълниха траурната зала на Гробищен парк - Бургас, за да си кажат "Последно сбогом" с легендарния певец. На 64-годишна възраст, на 10 януари Георги Найденов-Гого загуби битката с коварната лаймска болест, за която разбира през 2010-та.

Първан Симеонов: Има колективно самоубийство при политически авторитети

Наблюдаваме криза на легитимността на политическата прослойка. Политическият елит не поражда въодушевление у хората.
Това коментира пред "Фокус" политологът Първан Симеонов.
„Обикновено институциите - и парламентът, и правителствата и президентът, винаги в началото на мандата си започват с някакъв кредит на доверие, който постепенно се хаби Наблюдаваме криза на легитимността на политическата прослойка. Политическият елит не поражда въодушевление у хората. Това коментира пред "Фокус" политологът Първан Симеонов. „Обикновено институциите - и парламентът, и правителствата и президентът, винаги в началото на мандата си започват с някакъв кредит на доверие, който постепенно се хаби

"Без панталони в метрото" вече и в София

В 15:00 часа започна шествие от паметника на съветската армия в София, посветено на инициативата В 15:00 часа започна шествие от паметника на съветската армия в София, посветено на инициативата "Без панталони в метрото". Организаторите на събитието използват Фейсбук, за да се уговорят къде да се съберат и да дадат съвети. Един от тях е да се държите така, все едно имате панталони, и ако контролен орган ви нареди, веднага да си

Нови шамари си раздават в „Синьо единство”

Панчугов и още трима са отстранени от членство в сдружение

Брюксел ще представи нови насоки за социалните помощи за имигранти


Европейският съюз издава нови насоки за социалните помощи за мигрантите, навлизайки още повече в разгорещения дебат за злоупотребата със социалната система от чужденци, предаде ДПА.

Въпросът назря допълнително след отпадането от 1 януари на трудовите ограничения за работници от България и Румъния, което засили опасенията в много части от Западна Европа от наплив на имигранти и злоупотреба със социални помощи.

Практическото ръководство, подготвено от Европейската комисия,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване