Бъфет пренаписва правилата на вестникарската индустрия

Сантименталност, но не само - легендата иска да превърне печатните си инвестиции в печеливш бизнес

    


Сирийци с цветя пред паметника на Васил Левски

Изразиха благодарност, че България е приела хиляди имигранти

    


Охранител гръмна крадец в корема

Охранител на трудово-производителната кооперация „23 септември" в село Горни Лом, община Чупрене, простреля крадец, съобщиха от областната дирекция на МВР във Видин.

Утре ще е предимно слънчево, до 13°

Времето през нощта ще се изясни. В Дунавската равнина и по Черноморието все още ще духа умерен западен вятър. Минималните температури сутринта ще са от -2°,-3° в котловините на Западна България до 3-5° по Черноморското крайбрежие, в София -1°.

През утрешния ден ще бъде предимно слънчево. До обяд и в източните райони вятърът ще отслабне. Времето през нощта ще се изясни. В Дунавската равнина и по Черноморието все още ще духа умерен западен вятър. Минималните температури сутринта ще са от -2°,-3° в котловините на Западна България до 3-5° по Черноморското крайбрежие, в София -1°. През утрешния ден ще бъде предимно слънчево. До обяд и в източните райони вятърът ще отслабне.

Аварирал ТИР причини огромно задръстване пред тунел на "Хемус"

Огромно задръстване се образува на първия тунел на автомагистрала "Хемус" в посока Ботевград, съобщи "Фокус". Тунелът е затворен.

По-късно стана ясно, че причината е аварирал ТИР, съобщиха oт Областна дирекция МВР - София. Най-вероятно поради техническа неизправност той се е завъртял и е препречил движението. Няма пътно-транспортно произшествие Огромно задръстване се образува на първия тунел на автомагистрала "Хемус" в посока Ботевград, съобщи "Фокус". Тунелът е затворен. По-късно стана ясно, че причината е аварирал ТИР, съобщиха oт Областна дирекция МВР - София. Най-вероятно поради техническа неизправност той се е завъртял и е препречил движението. Няма пътно-транспортно произшествие

ARTE TV за България: Самотната война срещу корупцията

Репортаж на немско-френската Arte TV за протестите в България. За Делян Пеевски и как след полицейска проверка работодателя на българския нает оператор се опитва да попречи на репортажа.

Субтитрите на български език се включват с бутона СС в долната част на екрана.

The post ARTE TV за България: Самотната война срещу корупцията appeared first on Noresharski.com.

Почина авангардният художник Кольо Карамфилов

Художникът Кольо Карамфилов е починал днес в Пловдивска болница след усложнение от перитонит, съобщи "Дарик". Артистът навърши 50 години в края на 2013.

Един от създателите на пловдивската авангардна група "Ръб" работи в почти всички съвременни и не толкова жанрове на визуалните изкуства - графика, скулптура, пърформанс, инсталации, живопис.

Художникът Кольо Карамфилов е починал днес в Пловдивска болница след усложнение от перитонит, съобщи "Дарик". Артистът навърши 50 години в края на 2013. Един от създателите на пловдивската авангардна група "Ръб" работи в почти всички съвременни и не толкова жанрове на визуалните изкуства - графика, скулптура, пърформанс, инсталации, живопис.

Стотици хора изпратиха Гого от "Тоника" в последния му път

Стотици хора в Бургас се простиха с Гого от "Фамилия Тоника" в неделя. Обичаният от цяла България певец почина на 10 януари след тежко и продължително боледуване. Повече от час и половина продължи поклонението в гробищния парк в Бургас.

Убиха зам. министър в Либия

Неизвестни лица застреляха Хасан ал-Друи, либийски заместник министър на промишлеността. Това е първият атентат срещу действащ член на преходното правителство в Либия.

Бившият директор на Пощенската каса настанен в турския затвор Малтепе

Очаква се да бъде предаден на Гърция след предоставянето на съответните документи; Филипидис отхвърля обвиненията и твърди, че е имал намерение да се върне в Гърция

прочети повече

Прости сте и не заслужавате ЕС, започнала кавгата в самолета френското аташе

Своята истина за случката на Летище „Варна" представи в централата на „Атака" лидерът на националистите Волен Сидеров в обширна пресконференция. Сидеров изказа своята истина за случката на Летище „Варна". Сидеров направи пълна хронология на събитията през неговите очи и даде да се разбере, че никога и по никакъв начин не е удрял служителя на МВР Костадин Колев.

Двама бивши министри на Станишев в листата на АБВ?

Двама бивши министри от кабинета на Сергей Станишев се спрягат като най-вероятни участници в т.нар. листа на Георги Първанов за изборите за Европейски парламент през май. Това са евродепутатът и бивш вицепремиер Ивайло Калфин и бившият министър на здравеопазването Евгений Желев. Разговори се водели и с Татяна Дончева, която неотдавна напусна БСП.
Двама бивши министри от кабинета на Сергей Станишев се спрягат като най-вероятни участници в т.нар. листа на Георги Първанов за изборите за Европейски парламент през май. Това са евродепутатът и бивш вицепремиер Ивайло Калфин и бившият министър на здравеопазването Евгений Желев. Разговори се водели и с Татяна Дончева, която неотдавна напусна БСП.

Отиде си художникът Кольо Карамфилов

Художникът Кольо Карамфилов е починал днес в Пловдивска болница след усложнение от перитонит, съобщи Художникът Кольо Карамфилов е починал днес в Пловдивска болница след усложнение от перитонит, съобщи "Дарик". Артистът навърши 50 години в края на 2013. Един от създателите на пловдивската авангардна група "Ръб" работи в почти всички съвременни и не толкова жанрове на визуалните изкуства - графика, скулптура, пърформанс, инсталации, живопис.

Самоличността на жертвите от взривената кола във Виена е установена


Австрийски гражданин от босненски произход и германски гражданин са двете жертви на експлозия от вчера, 11 януари, в австрийската столица Берлин. Двамата бяха открити във взривен автомобил с българска регистрация, предаде БТА.

По данни на австрийската полицията и двамата не са известни на органите на реда и досега не са били осъждани.

Автомобилът е BMW модел Х5 с бургаска регистрация. Той е бил лизингов и българинът, който го е наел, не се е намирал в него по време на...

Откриха 25-годишен с черепно-мозъчни травми

Предполага се, че е паднал от тераса в Кюстендил

    


Лили Иванова ще пее с Андреа Бочели

Иконата на българската поп музика Лили Иванова ще излезе на сцената на зала „Арена Армеец" в София на 30 май 2014 г. за прочувствен дует със знаменития италиански тенор Андреа Бочели. Подробностите около тяхното изпълнение се пазят в тайна, но организаторите от „Симфоникс консъртс" обещават на публиката едно незабравимо изживяване.

Голямо задръстване на първия тунел на магистрала "Хемус" в посока Ботевград

Огромно задръстване се е образувало на първия тунел на автомагистрала Огромно задръстване се е образувало на първия тунел на автомагистрала "Хемус" в посока Ботевград, съобщиха от "Фокус". Тунелът е затворен, очаквайте подробности...

Сидеров: ГЕРБ са организаторите на случката на летище Варна

Ще ви кажа какво се случи на летище Варна. Когато има досъдебно производство не са дават изявления. Аз ще го направя, защото се наслушах на много спекулации. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на пресконференция. Лидерът на "Атака" започна да чете документите по случая от инцидента на летище Варна в трето лице, за което се извини : На 6 януари пътуват в самолет Волен Сидеров и депутатите от "Атака".

Георги Мамалев ожени сина си Александър за снахата Александра

Актьорът вчера беше много напрегнат точно преди началото на сватбата. “Дойдоха гости от Италия, Сингапур, Лондон, Барселона - целия свят”, каза той пред “24 часа”. Александър, синът на Мамалев, се запознал с булката си Александра, докато учели в САЩ. Оттам са и повечето от приятелите чужденци. Всъщност граждански брак са сключили още преди 10 дни, Актьорът вчера беше много напрегнат точно преди началото на сватбата. “Дойдоха гости от Италия, Сингапур, Лондон, Барселона - целия свят”, каза той пред “24 часа”. Александър, синът на Мамалев, се запознал с булката си Александра, докато учели в САЩ. Оттам са и повечето от приятелите чужденци. Всъщност граждански брак са сключили още преди 10 дни,

Сладки котенца помагат да се учат чужди езици (галерия)

Смешни снимки и филмчета на котки, разпространявани в интернет, се превърнаха в едно от най-търсените забавления в последните години.
Тази тенденция създаде и истински звезди като котките Гръмпи и Ниан. Първата има милиони последователи във фейсбук, а приключенията на втората са гледани над 100 млн. пъти в ютюб. Смешни снимки и филмчета на котки, разпространявани в интернет, се превърнаха в едно от най-търсените забавления в последните години. Тази тенденция създаде и истински звезди като котките Гръмпи и Ниан. Първата има милиони последователи във фейсбук, а приключенията на втората са гледани над 100 млн. пъти в ютюб.

50 хил. украинци излязоха на протест в сърцето на Киев

Украинската полиция не е излизала с официални данни

Как да станем по-синеоки

В
секи човек със светли очи знае, че цветът на ириса се променя в зависимост от обстановката, дрехите и емоционалното състояние. Ако сме на море, пъстрите очи стават зелени, сините и зелените - още по-ярки, сивите посиняват или се оцветяват като морето. Неопределените цветове могат драстично да се променят и един исъщи човек да е пъстроок, сивоок, В секи човек със светли очи знае, че цветът на ириса се променя в зависимост от обстановката, дрехите и емоционалното състояние. Ако сме на море, пъстрите очи стават зелени, сините и зелените - още по-ярки, сивите посиняват или се оцветяват като морето. Неопределените цветове могат драстично да се променят и един исъщи човек да е пъстроок, сивоок,

Хиляди изпратиха Гого със „Сбогом, приятелю“

Звездата от „Фамилия Тоника“ Георги Найденов—Гого пое последния си път. Хиляди се събраха, за да се сбогуват с певеца.

Френският посланик: Полицията във Варна да пази Стефани дьо Мартие

Амбициите на един посланик винаги са отношенията между собствената му страна и страната, в която работи да се подобряват и развиват. Имам голям шанс да бъда в страна, която като моята, е в ЕС. Това означава, че имаме много неща, които ни сближават, заяви посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан в интервю за предаването "Неделя 150".

Седем гръцки старт-ъпа, които заслужават внимание

За разлика от затъналата гръцка икономика, технологичните старт-ъпи бележат върхове

    


10 ползи извън белите дробове от спирането на цигарите

Отказването от цигарите е едно от най-добрите решения, които вземаме за новата година. Ако сте в клуба на вече бившите пушачи, и от личен опит се убеждавате всеки ден в предимствата на живота без отрова. Ракът на белия дроб е само един, макар и най-страшен, риск за тези, които не са проявили волята да кажат: Отказването от цигарите е едно от най-добрите решения, които вземаме за новата година. Ако сте в клуба на вече бившите пушачи, и от личен опит се убеждавате всеки ден в предимствата на живота без отрова. Ракът на белия дроб е само един, макар и най-страшен, риск за тези, които не са проявили волята да кажат: "Спирам цигарите!" Наред с фаталното

Прострелян от охранители крадец е в критично състояние в болницата в Монтана

Крадец, който е бил прострелян от охранители е в болницата в Монтана, съобщава "Би Ти Ви". От областната дирекция на МВР в Монтана, предадоха, че С.А.С. на 34 години от видинското село Горни Лом е в критично...
























































Крадец, който е бил прострелян от охранители е в болницата в Монтана, съобщава "Би Ти Ви". От областната дирекция на МВР в Монтана, предадоха, че С.А.С. на 34 години от видинското село Горни Лом е в критично...

На 15 г. Сашо Кадиев препил с вино

Как бихте се описали с 3 думи?
Жизнерадостен, угрижен, играещ.
На колко години сте?
На 30.
Къде сте роден?
В София.
Какво харесвате у себе си?
Това, че съм оправен и че съм си намерил професията.
Чай или кафе?
Кафе.
Любим ден от седмицата?
Четвъртък.
Любим филм?
Много са.
Какво четете в момента?
Една пиеса - “Когато дъждът спря да ва Как бихте се описали с 3 думи? Жизнерадостен, угрижен, играещ. На колко години сте? На 30. Къде сте роден? В София. Какво харесвате у себе си? Това, че съм оправен и че съм си намерил професията. Чай или кафе? Кафе. Любим ден от седмицата? Четвъртък. Любим филм? Много са. Какво четете в момента? Една пиеса - “Когато дъждът спря да ва

Лили Иванова ще пее с Андреа Бочели

Лили Иванова ще излезе на сцената на столичната зала „Арена Армеец" на 30 май тази година за прочувствен дует със знаменития италиански тенор Андреа Бочели.

В монтанската болница приеха прострелян от охранители крадец в критично състояние

Крадец, който е бил прострелян от охранители е в болницата в Монтана, съобщава Крадец, който е бил прострелян от охранители е в болницата в Монтана, съобщава "Би Ти Ви". От областната дирекция на МВР в Монтана, предадоха, че С.А.С. на 34 години от видинското село Горни Лом е в критично...

Мелнишкият епископ Серафим и Браницкият Григорий са кандидати за Неврокопски митрополит

Мелнишкият епископ Серафим и Браницкият епископ Григорий са двамата кандидати измежду които идната седмица Светият синод ще избере новия неврокопски митрополит на мястото на починалия на 16 ноември миналата година дядо Натанаил. Това реши провелия се в неделя в Гоце Делчев епархийски избор в Неврокопската епархия. За епископ Серафим са подадени 30 гласа, а за епископ Григорий - 28 гласа. Общият брой на кандидатите беше десет. Изборът започна с тържествена литургия, отслужена от временния наместник на епархията, Видинския митрополит Дометиян и приключи за няколко часа. Новината за двете кандидатури беше посрещната с викове "Достоен". Мелнишкият епископ Серафим в момента е игумен на Роженския манастир, и Браницкият епископ Григорий - игумен на Троянския манастир.

Корупционен скандал свали кмета на италианския град Акуила

Масимо Чаленте и енгови близки присвоили пари за възстановяването на града

    


Стотици се сбогуваха с Георги Найденов-Гого

/КРОСС/ Стотици приятели, колеги и почитатели, изпратиха Георги Найденов-Гого от „Тоника" в последния му земен път. Певецът почина на 64-годишна възраст след тежко заболяване. Състоянието му се влоши преди година и половина заради погрешно поставена диагноза „латерална миотрофична склероза". Впоследствие се оказа, че страда от лаймска болест. Георги Найденов-Гого е роден на 6 август 1949 г. в Бургас. Завършва Висшия химикотехнологичен институт в Бургас. Един от основателите на формациите „Тоника" (1971), „Домино" (1981) и „Фамилия Тоника" (1994). През декември 2011 г. е обявен за почетен гражданин на Бургас. Женен за Ева Найденова, също част от музикалните групи. Един от най-големите хитове на „Тоника" - „Бургаски вечери", превърнала се в химн на морския град, бе емблема и на певеца. И в болестта си той обещаваше, че ще я пее, докато може, затова и днес бе изпратен именно с нея.   Снимка: Булфото    

Търси се семейство за изоставени близнаци

Приемно семейство за изоставени близнаци търси отделът за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" във Варна.

Хиляди се простиха с Георги Найденов - Гого

Хиляди бургазлии, приятели, колеги и почитатели изпратиха Георги Найденов - Гого от „Тоника" в последния му земен път, съобщи Фокус. Поклонението се състоя в ритуалната зала на Гробищния парк в Бургас. На погребението присъстваха кметът на община Бургас Димитър Николов и заместниците му Йорданка Ананиева и Красимир Стойчев.

Гого почина на Хиляди бургазлии, приятели, колеги и почитатели изпратиха Георги Найденов - Гого от „Тоника" в последния му земен път, съобщи Фокус. Поклонението се състоя в ритуалната зала на Гробищния парк в Бургас. На погребението присъстваха кметът на община Бургас Димитър Николов и заместниците му Йорданка Ананиева и Красимир Стойчев. Гого почина на

Иззеха нелегални цигари и тютюн при полицейска акция

Над 3000 къса цигари и 9 кг тютюн без платен бандерол иззети при полицейска операция срещу незаконното разпространение на акцизни стоки вчера в област Пловдив, съобщиха от МВР-Пловдив.

На общинско тържище в Стамболийски 26-годишният А.Г. от Златитрап бил хванат с 5 кг тютюн и 460 саморъчно свити цигари.

Над 3000 къса цигари и 9 кг тютюн без платен бандерол иззети при полицейска операция срещу незаконното разпространение на акцизни стоки вчера в област Пловдив, съобщиха от МВР-Пловдив. На общинско тържище в Стамболийски 26-годишният А.Г. от Златитрап бил хванат с 5 кг тютюн и 460 саморъчно свити цигари.

Над 25 000 души са евакуирани заради изригване на вулкан в Индонезия


Над 25 000 души са евакуирани поради изригване на вулкана Синабунг на остров Суматра в Индонезия, съобщиха местни медии, цитирани от ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

До момента са евакуирани 25 516 души. В радиус пет километра от вулкана не са останали хора. Евакуира се населението в радиус седем километра, съобщи националната служба за борба с последиците от стихийни бедствия.

Вулканът се активизира на 4 януари т. г. Петкилометрови потоци лава се стичат по южния му склон....

Георги Иванов-Гонзо: Надявам се да задържим нивото от миналата година


Треньорът на "Черно море" Георги Иванов-Гонзо се надява отборът му да успее да задържи нивото си от миналата година. Той не съжалява, че е продължил договора си с клуба, въпреки че впоследствие бюджетът беше намален.

"Имахме други планове, но на 27 декември се взе това решение. Ние трябва да се съобразим с решението на ръководството", каза Иванов в предаването "Зона спорт" по Би Ти Ви.

Той призна, че част от основните играчи, които са си тръгнали, са го направили заради...

Предимно слънчево по морето в първия ден от седмицата

През нощта ще се изясни. В Дунавската равнина и по Черноморието все още ще духа умерен западен вятър. Минималните температури сутринта ще са от -2°,-3° в котловините на Западна България до 3-5° по Черноморското крайбрежие, в София -1°.

Мишел Обама на 50 години: Страхотна съм! (галерия)

След броени дни, на 17 януари, първата дама на САЩ Мишел Обама достига до една чаровна годишнина, която стана новата граница на младостта. “Ставам на 50 и съм страхотна!”, пошегува се тя наскоро.
Рожденият ден на Мишел е юбилеен в личен план, а за американците е повод да направят равносметка за ролята на една от най-нетрадиционните първи дами. След броени дни, на 17 януари, първата дама на САЩ Мишел Обама достига до една чаровна годишнина, която стана новата граница на младостта. “Ставам на 50 и съм страхотна!”, пошегува се тя наскоро. Рожденият ден на Мишел е юбилеен в личен план, а за американците е повод да направят равносметка за ролята на една от най-нетрадиционните първи дами.

Стотици се сбогуваха в Бургас с Георги Найденов-Гого

Стотици приятели, колеги и почитатели, изпратиха Георги Найденов – Гого от „Тоника” в последния му земен път, предаде „Фокус” в неделя от Бургас. Певецът почина на 64-годишна възраст след тежко заболяване, като състоянието му се влоши преди година и половина заради погрешно поставена диагноза „латерална миотрофична склероза”. Впоследствие се оказа, че страда от лаймска болест. Георги Найденов - Гого е роден на 6 август 1949 г. в гр. Бургас. Завършва Висшия химикотехнологичен институт в гр. Бургас. Един от основателите на формациите „Тоника” (1971), „Домино” (1981) и „Фамилия Тоника” (1994). През декември 2011 г. е обявен за почетен гражданин на гр. Бургас. Женен за Ева Найденова, също част от музикалните групи. Един от най-големите хитове на "Тоника" - песента "Бургаски вечери", превърнала се в химн на морския град, бе и една от емблемите на певеца. Той обещаваше и в болестта си, че ще я пее, докато може. Затова и днес в траурната зала на бургаските гробища той бе изпратен именно с нея.

Дъщерята на Уитни Хюстън се омъжи за доведения си брат

/КРОСС/ Боби Кристина Браун, дъщеря на покойната соул певица Уитни Хюстън, обяви в своите профили в Twitter и Instagram, че вече е сключила брак с доведения си брат Ник Гордън. @nickdgordon #HappilyMarried SO#Inlove if you didn't get it the first time that is, написа 20-годишната Боби Кристина в Twitter. Съобщението е придружено от снимка на венчалните халки. Тя и Ник, който е бил отгледан като син от покойната Уитни Хюстън, се сгодиха миналото лято. Двамата първоначално обявиха, че са поискали и съответно получили благословията на Сиси Хюстън, майка на Уитни. Скоро след това обаче тя отрече да е приела съюза им и източници, близки до семейството, дори твърдят, че е изключително недоволна от решението на своята внучка. „Да, Ник и аз сме сгодени, но ние не сме истински брат и сестра. Нещо повече, майка ми дори не осинови Ник, а още преди време точно тя бе тази, която каза, че един ден можем да бъдем гаджета. Хората трябва да престанат да съдят мен и връзките ми", казва Боби Кристина.    

Жена пострада при катастрофа в Разград

Жена пострада при катастрофа днес около 10.50 часа, съобщиха от ОД на МВР-Разград. Инцидентът е станал на кръстовището между ул. "Димитър Ненов" и ул. "Дончо Сумпаров" в града. 

32-годишната Р.Д. управлявала ВАЗ 2104 по улица "Дончо Сумпаров". Жената не спряла на знак "Пресичане на път с предимство" и ударила "Шевролет Авео", управляван от Жена пострада при катастрофа днес около 10.50 часа, съобщиха от ОД на МВР-Разград. Инцидентът е станал на кръстовището между ул. "Димитър Ненов" и ул. "Дончо Сумпаров" в града. 32-годишната Р.Д. управлявала ВАЗ 2104 по улица "Дончо Сумпаров". Жената не спряла на знак "Пресичане на път с предимство" и ударила "Шевролет Авео", управляван от

Жена пострада при пътен инцидент в Разград

Жена пострада при катастрофа днес около 10.50 часа, съобщиха от ОД на МВР-Разград. Инцидентът е станал на кръстовището между ул. Жена пострада при катастрофа днес около 10.50 часа, съобщиха от ОД на МВР-Разград. Инцидентът е станал на кръстовището между ул. "Димитър Ненов" и ул. "Дончо Сумпаров" в града. 32-годишната Р.Д. управлявала ВАЗ 2104 по улица "Дончо Сумпаров". Жената не спряла на знак "Пресичане на път с предимство" и ударила "Шевролет Авео", управляван от

Джена Дюан-Тейтъм: Наричам живота ни "Цирк"

Съпругата на най-секси мъжа в Холивуд показва, че отговаря на неговото ниво

    


Jaguar Land Rover отчита рекордни продажби за 2013 г.

Продадените автомобили в световен мащаб са 425 хиляди

    


Израел отдава почит на Ариел Шарон

Израел отдава в неделя почит на бившия израелски премиер Ариел Шарон, починал вчера на 85-годишна възраст след 8 г. в кома. Тялото му е изложено за поклонение в Кнесета преди погребението, насрочено в понеделник край фермата му в Южен Израел, предадоха осведомителните агенции. Събрали се днес за седмичното заседание на правителството, министрите на премиера Бенямин Нетаняху почетоха паметта на Шарон с едноминутно мълчание. Министър-председателят за пореден път нарече "голям боец" своя политически противник, с когото изобщо не се спогаждаше, посочва АФП. Всички медии поместват на първите си страници материали за смъртта на някогашния силен човек на десницата. В сградата на Кнесета утре в 09.30 ч. (07.30 по Гринуич) ще се състои и официална церемония. Слова ще произнесат по-специално премиерът Бенямин Нетаняху, президентът Шимон Перес и роднини на покойния.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване