Не ползвайте Hotmail и Outlook, крадат данни!

Групата "Сирийска електронна армия" е проникнала в един от официалните акаунти на компютърния гигант Microsoft. Хакерите поместили в лентата за новини съобщение, което призовавало потребителите да не използват е-пощата на компанията.

Мъж с множество черепно-мозъчни травми намериха в Кюстендил

Пострадал с множество черепно-мозъчни травми е намерен в Кюстендил тази нощ, съобщиха от Областаната дирекция на МВР. 
Тялото е намерено зад жилищен блок на ул. Пострадал с множество черепно-мозъчни травми е намерен в Кюстендил тази нощ, съобщиха от Областаната дирекция на МВР. Тялото е намерено зад жилищен блок на ул. "Цар Освободител" в града. Мъжът е настанен в кюстендилската болница. Полицаите са установили самоличността му - 25-годишен мъж, който живее в блока, до който е намерен.

Все още няма грипна епидемия в страната

Не се е развила грипна епидемия все още в страната, каза националният консултант проф. Тодор Кантарджиев в студиото на “Денят започва в неделя” по БНТ. Той допълни, че Националния...

БФС строи незаконно стадион в Бояна!

Писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова ще изпратят от Сдружение "Коалиция за устойчиво развитие" . Поводът е нейно решение за изграждане на стадион под Боянски водопад и изсичането на гората там.

Президентът Росен Плевнелиев пристигна в Китай

Президентът Росен Плевнелиев пристигна на държавно посещение в Китай, което ще продължи до 15 януари по покана на президента Си Дзинпин. Росен Плевнелиев е първият държавен глава, който посещава Китай през 2014 година, това е и първото държавно посещение на български президент в азиатската страна от 15 години насам, отбелязва БТА. Визитата има за цел продължаване на политическия диалог на най-високо равнище и активизиране на двустранните търговско-икономически и инвестиционни отношения. Тя ще премине под знака на 65-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Китай, която се отбелязва тази година. През първия ден от посещението президентът ще се срещне с представители на българската общност в Пекин и ще поднесе венец на паметника на Христо Ботев в парка "Чаоян" в китайската столица, а утре започват официалните срещи и разговори на българския държавен глава. В понеделник Плевнелиев ще бъде посрещнат с церемония във "Великата зала на народа" в Пекин от президента Си Дзинпин. След официалните разговори между двете делегации в присъствието на двамата президенти ще бъде обявено Съвместно комюнике за всестранно приятелско партньорство и сътрудничество и ще бъде подписана Спогодба за морски транспорт. Плевнелиев ще посети високотехнологичната зона "Джунгуанцун" в китайската столица и ще се запознае с дейността на компаниите там. На 14 януари президентът Росен Плевнелиев ще разговаря с председателя на Държавния съвет (премиер) Ли Къцян и с председателя на Общокитайското събрание на народните представители Джан Дъдзян. В Пекин държавният глава ще открие китайско-български бизнес форум с участието на повече от 30 представители на българския бизнес и ще бъде гост на Българската редакция на радио "Китай за чужбина", която отбелязва 40 години от създаването. Втори китайско-български бизнес форум ще се проведе в Шанхай на 15 януари с участието на българския държавен глава. Той ще се срещне с кмета на Шанхай Янг Ксионг, както и с представители на бизнеса и на академичните среди. В делегацията на президента Росен Плевнелиев в Пекин и Шанхай са председателят на комисията по външна политика на групата за приятелство България - Китай в парламента Янаки Стоилов, заместник-министри на външните работи и на транспорта, информационните технологии и съобщенията, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, секретари на държавния глава. Делегацията ще придружават повече от 30 представители на българския бизнес от секторите на информационните технологии и производството на дигитални продукти, производство и дистрибуция на вина и храни, производството на енергия от възобновяеми източници, текстилната индустрия, фармацията, екотехнологиите и производството на екопродукти, туристическия и консултантския бранш, изграждането на спортни съоръжения за катерене.

Серафим и Григорий – двама в битка за митрополит

Избирането ми беше посрещнато с радост в Гоце Делчев

    


Мним доктор поиска 12 бона за операция, получи 1 200 лв.

Представил се за лекар ром опита да  вземе 12  хиляди лв. от възрастна жена в Бяла Слатина за спешна операция на сина й. Телефонният измамник се задоволил и с дадената му десет пъти по-малка сума. Непознатият се обадил на 79-годишната жена като се представил за лекар от Бургас. Казал, че синът й е пострадал. Представил се за лекар ром опита да вземе 12 хиляди лв. от възрастна жена в Бяла Слатина за спешна операция на сина й. Телефонният измамник се задоволил и с дадената му десет пъти по-малка сума. Непознатият се обадил на 79-годишната жена като се представил за лекар от Бургас. Казал, че синът й е пострадал.

Общинският съвет се събира утре в нов опит да върне българските имена на варненските местности

Утре - 13 януари - понеделник ще се проведе 27-то заседание на Варненския общински съвет. Очаква се на него повторно да бъдат приети решенията от сесията на 13 декември, които бяха върнати от областния управител Иван Великов. Според него, заседанието е било свикано в разрез с Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Варна.

Още двама депутати от Златна зора отиват в Затвора

Депутатите от Златна зора Георгиос Герменис и Панайотис Илиопулос бяха осъдени за ръководство и участие в престъпна организация. Разследва се и трети депутат- Евстатиос Букурас.

прочети повече

Нещатните сътрудниците на парламента са близо 300

/КРОСС/ До 295 набъбна списъкът на нещатните сътрудници на парламента, става ясно от списъка им в сайта на НС. 188 са вече личните съветници на 134 от депутатите. Останалите над 100 народни избраници не разчитат на ничия помощ в работата си. Още едно роднинско назначение записа и този парламент. Проф. Станислав Станилов от „Атака" е взел за съветник сина си Станил. Това е втори такъв случай. На червения Борис Цветков помага синът на колегата му Георги Мърков - Тодор, пише „24 часа". Бившият съветник на Сергей Станишев като премиер - Росен Карадимов, влиза в НС като сътрудник на лявата депутатка Сияна Фудулова. Ексшефът на федерацията по волейбол и настоящ на комисията по плажен футбол Валентин Заяков пък има пропуск от Младен Червеняков. Ексдепутатът и бивш шеф на АЕЦ „Козлодуй" Валентин Николов помага в работата на новобранеца от ГЕРБ Владимир Иванов. 31 са сътрудниците на четирите парламентарни групи. Племенникът на някогашния син депутат, а после избран от РЗС Марио Тагарински - Делян Димитров, който в предишния мандат съветваше чичо си, сега е в списъка на групата на ГЕРБ. Към 21 постоянни парламентарни комисии има общо 76 нещатни сътрудници. Интересното е, че тежки комисии като външната, по отбрана и регионалната са с по един съветник, икономическата и бюджетната - с по двама, а за комисиите по култура и по образование списъците набъбват до 10 души

Кали родила за 15 минути

Предаването „Поверително от NL” проследи най-щастливият момент на Владимир и поп-фолк певицата Кали - родители на току що роденият Александър.

Симеоне: Между нас и Барса има малка разлика – €400 млн.

"Искахме да използваме своите силни страни и го направихме"

    


Първата група на Гого ще изпее "Сбогом, приятелю’’ на гроба му (Снимки)

Стотици бургазлии са се събрали пред ритуалната зала в гробищния парк на Бургас, където след секунди ще започне поклонението пред тленните останки на Георги Найденов - Гого.

Известният изпълнител си отиде на 10 януари след дълго и мъчително боледуване. Той издъхна в семейната къща в Айтос в присъствието на жена си Ева. 

Стотици бургазлии са се събрали пред ритуалната зала в гробищния парк на Бургас, където след секунди ще започне поклонението пред тленните останки на Георги Найденов - Гого. Известният изпълнител си отиде на 10 януари след дълго и мъчително боледуване. Той издъхна в семейната къща в Айтос в присъствието на жена си Ева.

В Либия бе застрелян заместник-министър на промишлеността


Заместник-министърът на промишлеността на Либия, Хасан ад Друи, е бил убит тази нощ в Сирт, на 500 км. източно от Триполи, съобщиха "Ройтерс" и "Франс прес". Той бил застрелян от неизвестни нападатели, докато бил на посещение в родния си град.

Либия все още е обхваната от вълна от насилие и целенасочени убийства две години, след като в резултат от гражданска война бе свален Муамар Кадафи, като военните и бившите бунтовници често използват насилие, за да наложат исканията си на...

Близките дариха органите на пребития Борис

32-годишният Борис Богданов, кокйто беше пребит до смърт пред дискотека в Гоце Делчев, е бил погребан в родната Монтана, а органите му, по решение на близките му, са били дарени за донорство.

Златанова обеща прецизиране на смущаващите текстове в Наказателния кодекс

Вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова декларира, че текстовете от проекта за нов Наказателен кодекс, които смутиха различни професионални гилдии, ще бъдат прецизирани. 

Ще има поправки и новите проекторазпоредби ще бъдат публикувани на сайта на министерството, каза Златанова в интервю за БНР тази сутрин. 

Тя потвърди изразената по-рано тази седмица готовност да отпадне затворът за снимане на граждани без тяхно съгласие.

На прецизиране, по думите...

Великобритания работи с Италия, Германия, Холандия и Финландия за ограничаване на социалните помощи

Великобритания работи с няколко европейски правителства за налагането на мерки за ограничаване на социалните помощи и облаги, за които имигрантите могат да претендират, когато се местят от една страна...

Лили Иванова ще пее в дует с Андреа Бочели

Иконата на българската поп музика Лили Иванова ще излезе на сцената на зала "Арена Армеец" в София на 30 май за прочувствен дует със знаменития италиански тенор Андреа Бочели, съобщиха орг...

Серафим и Григорий са двамата кандидати за Неврокопски митрополит

Серафим Мелнишки, игумен на Роженския манастир, и Григорий, игумен на Троянския манастир, продължават борбата за Неврокопска епархия. Първият е получил 30 гласа, а вторият - 28, предаде БГНЕС. Нови...

Пиронкова става 57-ма в света

Цветана Пиронкова ще се изкачи до 57.то място в световната ранглийста, след като спечели турнира в Сидни. Българската тенисистка качи 50 позиции с триумфа.
Цвети ще играе срещу Силвия Солер-Еспиноса  в първия кръг на започващото утре открито първенство на Австралия в Мелбърн. Испанката е 78-ма в световната ранглиста, като начело остава Серена Уиля Цветана Пиронкова ще се изкачи до 57.то място в световната ранглийста, след като спечели турнира в Сидни. Българската тенисистка качи 50 позиции с триумфа. Цвети ще играе срещу Силвия Солер-Еспиноса в първия кръг на започващото утре открито първенство на Австралия в Мелбърн. Испанката е 78-ма в световната ранглиста, като начело остава Серена Уиля

Новини на килограм? Нима това искате от медиите?

Има един неособено изискан процес, чрез който се осигурява гъшият дроб за най-изисканите ресторанти по света. Гушене на гъсета, или, както ги е кръстил северозападният диалектен гений - бибета. Със спирала в гърлото на горката животинка се натиква полусварена царевица, докато дробът стигне до 800 грама. Има един неособено изискан процес, чрез който се осигурява гъшият дроб за най-изисканите ресторанти по света. Гушене на гъсета, или, както ги е кръстил северозападният диалектен гений - бибета. Със спирала в гърлото на горката животинка се натиква полусварена царевица, докато дробът стигне до 800 грама.

Споразумението на България с ЕС: Инвестиции с фокус към регионите

Стратегическият документ за усвояването на еврофондовете до 2020 г. е публикуван за второ публично обсъждане

    


Валери Симеонов: България няма нужда от лъженационализъм

/КРОСС/ Лидерите на патриотичните партии, обединени около платформата на НФСБ, се събраха на тридневен семинар в Златоград, за да обсъдят следващите действия около дейността на патриотичното обединение. Сред присъстващите бяха Валери Симеонов, Данчо Хаджиев и Валентин Касабов - съпредседатели на НФСБ, Слави Бинев - председател на ГОРД, Слави Георгиев и Александър Минев /ГОРД/, Георги Манев, Дияна Колчева и Константин Бачийски - СЕК, Григор Велев и Костадин Костадинов - Целокупна България, Славчо Атанасов, Слави Георгиев, Борис Ячев и Илко Илиев - НИЕ. „Необходимо е определянето на ясни стъпки и конкретна стратегия, която да изведе България от политическия колапс, в който в момента се намира", заяви Валери Симеонов и набеляза основните посоки пред патриотичния фронт, които да бъдат приоритетни в действията на организацията през 2014 г. Като основна идея бе набелязана сформирането на експертен съвет от специалисти в различни области, които да анализират дейността на правителството във всяка една област и да излизат с адекватни предложения за реформи и действия в областта на икономика, външна и вътрешна политика, здравеопазване и т.н. Григор Велев пое ангажимент за организиране на академичните среди при сформиране на такъв съвет

Косово и Албания няма да се обединяват

Страховете около възможно обединение на Косово и Албания

Битка за реконструкцията на площада пред НДК

Общо 15 фирми искат да се заемат с преустройството

    


Чубака туитна задкулисни снимки с принцеса Лея

Актьорът Питър Мейхю публикува своята колекция снимки от заснемането на първите епизоди на легендарната сага

Силен циклон връхлетя островите Тонга

Силен циклон връхлетя тихоокеанската островна държава Тонга, като най-засегнат е централният архипелаг Ха’апай, където живеят около 8000 души. Местните власти съобщават, че е загинал най-малко един човек, а разрушени в централния архипелаг са около 70 процента от сградите и инфраструктурата.

Агасян: Орешарски ми скочи в гръб, почна да ме души

"Преди години преминавах край Руското училище, някой ми скочи в гръб и посегна да му души. Успях да се обърна по някакъв начин, този човек вече го хванаха други двама и го попитаха: "Какво става г-н Орешарски". А той се разкрещя към мен: "Ти и Недялко сте за разстрел. Изкрещя го няколко пъти и то защото си позволяваме от сцената да говорим истини "Преди години преминавах край Руското училище, някой ми скочи в гръб и посегна да му души. Успях да се обърна по някакъв начин, този човек вече го хванаха други двама и го попитаха: "Какво става г-н Орешарски". А той се разкрещя към мен: "Ти и Недялко сте за разстрел. Изкрещя го няколко пъти и то защото си позволяваме от сцената да говорим истини

Сирийци стават харманлийци

/КРОСС/ Част от напусналите бежанския лагер в Харманли вече си търсят работа у нас. Това са специалисти от Сирия, които намериха подслон на наша територия. Сред излезлите от лагера с хуманитарен статут, които вече са регистрирани в община Харманли, има желаещи да останат и работят в южния град. Такъв е случаят с фармацевт сириец, който само преди броени дни е напуснал със семейството си бежанския център и вече учи усилено български език, за да си потърси работа в някоя от местните аптеки, разказа шефът на бежанския център Йордан Малинов, пише „Стандарт". Най-многобройна в лагера е върволицата пред фургоните, където действат екипите по регистрацията. Те са обучени от Агенцията по бежанците и обработват документите на по 30 души на ден. А регистрацията вече е гаранция за стартирането на процедурата за статут. По график с придружители полицаи от лагера се извеждат и толкова хора на ден, за да си напазаруват. Така вече и хората от Харманли, които при обявяването, че бившите казарми ще приемат бежанци, протестираха, вече започнаха да свикват с чужденците. „Ще стана зъболекар. Искам да уча в Германия. България е само трамплин за моята мечта!" - думите са на 19-годишния Мустафа Саид Мехмед от Сирия. Той е сред най-комуникативните емигранти в лагера в Харманли, защото говори руски език. Понаучил го е, докато е бил студент по дентална медицина в Москва. В руската столица е живял съвсем за малко, допреди размириците в родината му

Станишев и Шулц с план за изравняване на минималната заплата в ЕС

/КРОСС/ Изравняването на минималните заплати във всички страни от ЕС е един от акцентите в Манифеста на ПЕС, който соцлидерът Сергей Станишев ще разпише заедно с Мартин Шулц на 1 март в Рим. Тогава сегашният председател на Европарламента ще влезе официално в ролята си на единен кандидат на ПЕС за президент на ЕК. Едно от основните послания е за „работещите бедни", чийто брой се увеличава заради кризата в целия ЕС. В ПЕС ще умуват законови промени, чрез които да се гарантира европейски стандарт на минималната работна заплата. „С Шулц планираме европейска обиколка в рамките на кампанията му на общ кандидат за шеф на ЕК", съобщи пред в. „Стандарт" Сергей Станишев. Графикът на посещенията, в които влиза и България, ще обявим веднага след конгреса в Рим, допълни той. Соцлидерът подчерта отново, че след червения конгрес на 8 февруари ще стане ясно дали ще води листата за евровота. Той е с най-много номинации за водач и държи първенство от близо 70% от всички структури в страната. Около 1 февруари листата ще бъде гласувана от Националния съвет. Апаратчици от „Позитано" 20 обясниха, че разривът на Ивайло Калфин със столетницата дошъл от незадоволителния брой номинации на евродепутата за втори мандат. Илияна Йотова водела пред бившия външен министър по места и на Калфин се падало третото място

Десетки хиляди баски националисти протестираха в подкрепа на затворниците от ЕТА


Въпреки съдебната забрана, наложена от Мадрид, над 100 000 души демонстрираха вчера в Билбао, Испания, в подкрепа на намиращите се в затвора членове на баската сепаратистка организация ЕТА, предаде "Ройтерс".

Около 110 000 души изпълниха улиците по данни на полицията. Те скандираха "Амнистия за всички" и "Свобода", както и лозунги за независимост, предаде ДПА.

Ежегодната акция, организирана от поддръжници на затворниците с искане да бъдат преместени по-близо до домовете...

Пожар и взрив в столичен зоомагазин

Пожар в зоомагазин е избухнал в столичния квартал "Драгалевци" тази нощ, съобщи "Фокус”, позовавайки се на директора на СДВР Ивайло Спиридонов. Пожарът е причинил силен взрив, вследствие на който са изхвърчали мебели на улицата. Изгорели са 200 кг. храна за животни. Инцидентът е възникнал около 4,50 часа и на мястото са пристигнали два пожарни екипа и полиция. Предполага се, че палежът е умишлен. Това е вторият подобен инцидент в този магазин. Заради пожара за кратко бе променен маршрутът на автобус 64.

Хайгашод Агасян: Орешарски ми скочи в гръб и тръгна да ме души

"Преди години преминавах край Руското училище, някой ми скочи в гръб и посегна да му души. Успях да се обърна по някакъв начин, този човек вече го хванаха други двама и го попитаха: "Какво става г-н Орешарски". А той се разкрещя към мен: "Ти и Недялко сте за разстрел. Изкрещя го няколко пъти и то защото си позволяваме от сцената да говорим истини

"Левски" подписва с тунизиец

„Левски” иска да подпише договор с тунизиеца Аймен Белаид, независимо дали „сините” се договорят с „Локомотив” (Пд) за трансфера. 
Договорът на централния защитник с „черно-белите” изтича през юни. При подписи с „Левски” сега контрактът ще влезе в сила от 1 юли и без трансферна сума За „Лаута” остава вариантът да пусне футболиста още в близките дн „Левски” иска да подпише договор с тунизиеца Аймен Белаид, независимо дали „сините” се договорят с „Локомотив” (Пд) за трансфера. Договорът на централния защитник с „черно-белите” изтича през юни. При подписи с „Левски” сега контрактът ще влезе в сила от 1 юли и без трансферна сума За „Лаута” остава вариантът да пусне футболиста още в близките дн

Великобритания взема мерки за защита на уискито

Правителството на Великобритания е решено да защити шотландското уиски като една от най-известните експортни стоки на страната.

Великобритания взема мерки за защита на британското уиски

Правителството на Великобритания е решено да защити шотландското уиски като една от най-известните експортни стоки на страната.

Диего Симеоне: Има една малка разлика от 400 млн. евро между нас и "Барселона"


Треньорът на "Атлетико" (Мадрид) Диего Симеоне поздрави футболистите си за представянето им през първата половина от сезона. "Дюшекчиите" имат 50 точки, с колкото е и водачът "Барселона".

Двата отбора завършиха 0:0 на "Висенте Калдерон", а след срещата Симеоне припомни какви са финансовите възможности на клубовете. "Уважаваме много "Барселона". Има една малка разлика от 400 млн. евро между нас. Ние се противопоставихме, борихме се и това е добре. С работата на нашите футболисти имаме...

Повече комфорт в "Дъстър" за същите пари

Когато погледнат "Дачия Дъстър" отвън, по-разсеяните може и да не забележат промените по автомобила от направения фейслифт на третата година от живота му. 

Външните корекции не са много и са концентрирани в предната част - нова решетка с две хромирани ленти и повече елементи към тях, по-ниско разположен отвор за въздуха и двойнооптични фарове с Когато погледнат "Дачия Дъстър" отвън, по-разсеяните може и да не забележат промените по автомобила от направения фейслифт на третата година от живота му. Външните корекции не са много и са концентрирани в предната част - нова решетка с две хромирани ленти и повече елементи към тях, по-ниско разположен отвор за въздуха и двойнооптични фарове с

Боянчани "хвърлиха ръкавицата" по Фандъкова заради строеж на стадион

Да се спре изграждането на стадион на мястото на гора в Бояна

Соколов: Скандалът със Сидеров е една добре инсценирана лудост

"Скандалът с Волен Сидеров е една добре премерена инсценирана лудост. Волен Сидеров, ако му проследим развитието, винаги, когато партията изпадне в криза, прибягва към някакъв скандал. Това не е допустимо."

Как Instagram поддържа изкуството живо

Новите технологии улесняват значително музеите и галериите, които се опитват да стигнат до по-голяма аудитория

    


12 януари в историята

/КРОСС/ 475 г. - Флавий Василиск става император на Византийската империя. 1528 г. - Густав I е коронован за крал на Швеция. 1884 г. - Съставено е деветото правителство на България, начело с Драган Цанков. 1908 г. - От Айфеловата кула е излъчен първия дълговълнов радиосигнал. 1908 г. - Влиза в сила указ на княз Фердинанд I, с който Информационното бюро към Щаба на войската се преобразува в Разузнавателна секция. Ден на военното разузнаване на България. 1915 г. - В Конгреса на САЩ е отхвърлено предложението за даване на избирателни права на жените. 1940 г. - Втората световна война: СССР започва да бомбардира градове във Финландия. 1943 г. - Втората световна война: Червената армия започва операция за разкъсване на Блокадата на Ленинград. 1945 г. - Втората световна война: Съветския съюз започва т. нар. Януарска офанзива срещу Нацистка Германия на фронт от 1200 км в Източна Европа. 1964 г. - В Занзибар започва въстание, определено като революция, което довежда до обявяване на държавата за република. 1966 г. - В САЩ започва излъчването на телевизионния сериал Батман. 1969 г. - Рок групата Led Zeppelin издава първия си албум - Led Zeppelin. 1970 г. - Войната в Биафра завършва с анексирането на тази държава от Нигерия. 1981 г. - Започва излъчването на американската "сапунена опера" Династия. 1991 г. - Конгресът на САЩ оторизира правителството да използва военна сила за да отблъсне армията на Ирак извън границите на Кувейт. 1992 г

Протест срещу сеч на дървета пред Резиденция "Бояна"

На мястото на парка трябва да бъде построен стадион на БФС

    


Цветозар Вълков: Избори ще са възможни, ако опозиционните партии се задействат


След оценките на политолози, социолози, икономисти и наблюдатели в анкетата на "Дневник" за 2013г., от началото на годината публикуваме техните прогнози какво ще се случи през 2014 (може да ги намирате и в специалната тема "Прогнози 2014"). Днес публикуваме прогнозата на политолога Цветозар Вълков. През последните месеци той е сред най-активните участници в протеста срещу правителството и сред създателите на инициативен комитет "Чисти ръце". (Отговорите са записани преди 7 януари) 
...

Пиронкова скочи с 50 места в тенис ранглистата

След победата си на турнира в Сидни  най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се изкачи с цели 50 места в световната ранглиста и вече е 57-ма с актив от 1036 точки. В Сидни Пиронкова спечели 8 поредни победи, сред тях и срещу три тенисистки от първата десетка на света. В актуалната ранглиста първа остава американката Серена Уилямс, следвана от Виктория Азаренка (Беларус) и рускинята Мария Шарапова. В понеделник българката започва участието си в Откритото първенство на Австралия срещу испанката Силвия Солер-Еспиноса. Мачът й е последен, четвърти в програмата на корт №7, която започва в 2 часа българско време, и не попада в обхвата на телевизионното излъчване на турнира. В новата ранглиста най-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачва с 1 място и изравнява рекордното си постижение - 22-ро място. В първия кръг в Мелбърн Димитров стартира срещу 93-ия в света американец Брадли Клан. При победа следващ съперник ще му е победителят от двубоя между квалификант и тайванеца Йен-Сун Лу, който е 65-ти в света.

Погребват Ариел Шарон утре

Израел очаква Сергей Лавров и Джо Байдън да пристигнат начело на делегациите на своите страни за погребението на бившия премиер Ариел Шарон.

Компанията 3М разработва гъвкави сензорни екрани


Технологиите за извити и гъвкави дисплеи вече са достатъчно развити и започват да навлизат в ежедневието. Постепенно компаниите работят и по разработката на сензорни панели, които да се прилагат към дисплеите.

Компанията 3М например е създала гъвкави прозрачни панели, които могат да се използват като сензорната зона на тъчскрийн устройствата, съобщава онлайн изданието Technology Review. Фирмата е използвала сребърни наножици, които са произволно разпръснати по екрана.

По...

Кола бомба уби осем души в Багдад

Атентат с кола бомба срещу попълнения в иракската армия уби най-малко осем души тази сутрин в Багдад, съобщиха полицията и източници от болниците.

Наградите "Златен глобус" ще бъдат връчени за 71-и път тази вечер


Наградите "Златен глобус" ще бъдат връчени за 71-и път тази вечер в Бевърли хилс, а изборът на победители се очаква да хвърли светлина върху това какъв ще е изборът на Академията за предстоящите оскари.

Конкуренцията в основните категории е голяма, като почти във всички случаи става въпрос за продукции и актьори, които са били обявявани от различни критици за фаворити. В борбата за най-добър филм са 12 Years a Slave, "Капитан Филипс", "Гравитация", "Филомена", "На пълна газ", а за...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване