Сняг все пак ще има! Ще го чакаме около 20-и

Засега липсата му не застрашава реколтата от пшеница

    


Заразен глиган натръшка 15 души

Месо от глиган са яли десет души от село Храбрино и още пет от Стамболийски, приети с диагноза трихинелоза в болница "Свети Георги" в Пловдив.

Прощаваме с Гого от "Фамилия Тоника"

Поклонението пред Гого от "Фамилия Тоника" ще бъде днес в Бургас, от 11 часа. Музикантът Георги Найденов, когото всички наричаха Гого от "Фамилия Тоника", почина в петък, на 64 години. Последното му излизане на голямата сцена беше през август, 2010-та.

Метеоролози: Снегът идва след 20 януари

Тази зима е сред 10-те с най- малко валежи у нас, казват метеоролози. Те определят ситуацията без валежи до средата на януари като „ненормална”. Ако липсата на сняг продължи още двайсетина дни, възможно е да имаме проблеми с питейната вода.

Корупционен скандал свали кмета на италианския град Акуила

Масимо Чаленте е заподозрян за присвояване на пари за възстановяването на града след земетресението през 2009

    


Иран опроверга информацията за споразумение "петрол срещу храни" с Русия


Министерството на петрола на Иран опроверга съобщението за подготвяно споразумение с Русия от типа "петрол срещу храни", информира иранската агенция ИРНА, цитирана от ИТАР-ТАСС и БТА.

Началникът на отдел "Връзки с обществеността" на ведомството Акбар Нематоллахи отрече информацията, разпространена от западни медии, че Иран и Русия се готвят да подпишат споразумение, въз основа което ще се извършва такъв обмен.

В петък руски и ирански източници, цитирани от "Ройтерс",...

Йоджалан отправи предупреждение от затвора

От затвора кюрдският лидер Абдула Йоджалан предупреди, че мирният процес с турската държава не може да остане завинаги в състояние на неопределеност и призова правителството да действа, предаде БГН...

Екозащитници на протест срещу решение на Фандъкова за нов стадион

Сдружение Коалиция за устойчиво развитие днес ще изпрати писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова срещу нейното разрешение на територията на резиденция Бояна да бъде изсечена гора и на нейно мяст...

Плевнелиев заминава на държавно посещение в Китай

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на държавно посещение в Китай от днес до 15 януари по покана на китайския си колега Си Цзинпин. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Росен Плевнелиев е първият държавен глава, който ще посети Китай през 2014 година, това е и първото държавно посещение на български президент в азиатската страна от 15 години насам.

Седем катастрофи във Варна през изминалото денонощие

Седем пътни произшествия са станали във Варна и областта през изминалото денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. При всички инциденти са нанесени само материални щети и няма пострадали граждани. Сравнително спокойно е към този час движението по варненските улици.

Стоянка Мутафова: Ходих на врачка с майката на Сидеров

Война прекарах, но такава обърканост не е имало. Ето като този последния случай не е имало. Така коментира пред Нова тв поведението на Сидеров в самолета за Варна актрисата Стоянка Мутафова.

"Не мога да го проумея. Не знам какво му е в душата. Аз познавам майка му по една случайност. Помня, че двете ходехме на гледачка да ни гледа. Не бяхме Война прекарах, но такава обърканост не е имало. Ето като този последния случай не е имало. Така коментира пред Нова тв поведението на Сидеров в самолета за Варна актрисата Стоянка Мутафова. "Не мога да го проумея. Не знам какво му е в душата. Аз познавам майка му по една случайност. Помня, че двете ходехме на гледачка да ни гледа. Не бяхме

Или старите лица на прехода, или "България без цензура"

Четири месеца преди европейския избор на България съм повече от убеден, че изборът на народа е сведен до две възможности.

Стоянка Мутафова: Водачите ни са като орел, рак и щука

Война прекарах, но такава обърканост не е имало. Ето като този последния случай не е имало. Така коментира пред Нова тв поведението на Сидеров в самолета за Варна актрисата Стоянка Мутафова.

Война прекарах, но такава обърканост не е имало. Ето като този последния случай не е имало. Така коментира пред Нова тв поведението на Сидеров в самолета за Варна актрисата Стоянка Мутафова. "Не мога да го проумея. Не знам какво му е в душата. Аз познавам майка му по една случайност. Помня, че двете ходехме на гледачка да ни гледа. Не бяхме

ЦСКА прилапва Пламен Крумов от лятото

Стойчо Младенов желае бека на Берое от близо година

    

Надпревара за реконструкцията на площада пред НДК

Общо 15 фирми искат да се заемат с преустройството на парка

    


Критики срещу руската патриаршия за отпечатването на календар със Сталин


Руската православна църква е обект на поредните остри критики от либерални издания и в интернет заради това, че нейното издателство е отпечатало календар за 2014г. с образа на Сталин.

Черно-белият стенен календар струва 200 рубли (около 6 долара) и се рекламира като "голям подарък за ветерани и почитатели на историята".

Историкът Михаил Бабкин привлече на 7 януари вниманието към факта, че календарът с болшевишкият диктатор, дело на издателска къща "Достойнство" е отпечатан...

Днес избират Неврокопски митрополит

Днес в Гоце Делчев е голям ден - в напрегната атмосфера заради разцепление избират нов Неврокопски митрополит. 30 души ще дадат своя глас и ще сведат избора до двама от 10-мата кандидати за заместник на покойния Дядо Натанаил, след което Светият синод ще вземе крайното решение на 19 януари.

Мениджърът на "Фулъм": Нямаме индикации за трансфер на Бербатов


Мениджърът на "Фулъм" Рене Мюленстийн заяви, че засега не е направена крачка в посока към евентуален трансфер на Димитър Бербатов. Мнението му дойде след тежката загуба с 1:4 от последния "Съндърланд" у дома.

"Не, нямам никакви индикации за евентуален трансфер на Бербатов", каза Мюленстийн пред skysports.com.

В първите дни на годината българският нападател беше свързван с преминаване в "Арсенал". След това мениджърът на "топчиите" Арсен Венгер каза, че Бербатов не е в...

Плевнелиев кацна в Китай: Да отворим нови врати!

Той е първият държавен глава, посетил страната през 2014 г.

    


Днес се прощаваме с Гого от „Тоника“

Поклонението пред Георги Найденов - Гого от "Фамилия Тоника" ще бъде днес в Бургас, от 11 ч.

Турски депутати се сбиха за проектозакон

По време на заседанието един от депутати се качил върху масата и започнал да рита колегите с крака, друг замерил колегите си с айпад

Бананов чипс


Банановият чипс е вкусно лакомство, което обаче излиза доста скъпо, купено от магазина. За радост на децата, приготвянето му у дома е доста лесно и икономично, а освен това вкусът му може да бъде разнообразяван, според предпочитанията.

Той е подходящ за следобедна закуска на малчуганите или за нещо дребно за похапване в малките междучасия на учениците, а и родителите биха му се насладили по време на работа, когато имат нужда от дребни вкусотии за хрупане.

Основната рецепта...

Строителството на Никарагуанския канал започва в края на 2014

Президентът на Никарагуа Даниел Ортега и китайският магнат Ван Цзин обявиха, че се очаква строителните работи на канала, който ще свържи Атлантическия с Тихия океан през никарагуанската територия, да започнат в края на 2014 г. Стойността на мега проекта се оценява на 40 милиарда долара.

Пожар взриви зоомагазин в "Драгалевци"

Пожар е избухнал в зоомагазин в столичния квартал "Драгалевци" тази нощ, съобщи Ивайло Спиридонов, директор на СДВР. Заради инцидента временно беше променен маршрутът на автобусна линия 64.

Първанов спретна нов 10 януари

И да искаше Георги Първанов не можеше да намери по-знаменита дата от 10 януари, за да обяви политическото си възкресение. Преди 17 години на този ден протестиращите срещу управлението на БСП щурму...

В храма "Свети Димитър" в Скопие ще бъде отслужена панихида за Мара Бунева

В храма "Свети Димитър" в Скопие ще бъде отслужена панихида в памет на Мара Бунева. Събитието е организирано от Българския културен клуб в Скопие, предаде БНР. Мара Бунева изпълнява смъртна...

Клисарова: Догодина стартира проектът за дуално обучение

"Ако искаме да намалим младежката безработица и да осигурим по-добра реализация на младите хора на трудовия пазар, трябва да въведем дуалната система", заяви министърът на образованието и ...

Катрин Аштън е готова да посети Иран

Върховната представителка на ЕС по въпросите на сигурността и външната политика Катрин Аштън е готова за пръв път да посети Иран. Това разкри пред ИТАР-ТАСС източник от прес служата на Аштън, преда...

Три жертви на пътя през денонощието

В София при ПТП-та са пострадали двама души

    


И митничарите ще декларират имущество

Законопроект ги задължава да декларират имотно състояние и на съпрузите и децата си; не са предвидени нови санкции

Фундаменталните изследвания са жизнено важни за обществото

Нямам рецепта за това, как се става Нобелов лауреат, казва проф. Франсоа Енглер от Брюкселския свободен университет.

Разследват смъртта на българка в Солун

Полицията в гръцкия град Солун разследва обстоятелствата около смъртта на 34-годишна българка, която бе фатално намушкана в петък, съобщи гръцкият вестник "Катимерини", цитиран от Фокус.

Тялото на жертвата е било открито от нейния съпруг и негов приятел в апартамента им в Солун. По него е имало множество прорезни рани по врата. 
Полицията в гръцкия град Солун разследва обстоятелствата около смъртта на 34-годишна българка, която бе фатално намушкана в петък, съобщи гръцкият вестник "Катимерини", цитиран от Фокус. Тялото на жертвата е било открито от нейния съпруг и негов приятел в апартамента им в Солун. По него е имало множество прорезни рани по врата.

Най-безопасните автомобили според Euro NCAP

Класацията е съставена след краш-изпитанията от 2013 г.

    


Разследват смъртта на българка в Гърция

Полицията в гръцкия град Солун разследва обстоятелствата около смъртта на 34-годишна българка, която бе фатално намушкана в петък, съобщи гръцкият вестник Полицията в гръцкия град Солун разследва обстоятелствата около смъртта на 34-годишна българка, която бе фатално намушкана в петък, съобщи гръцкият вестник "Катимерини", цитиран от Фокус. Тялото на жертвата е било открито от нейния съпруг и негов приятел в апартамента им в Солун. По него е имало множество прорезни рани по врата.

Мадурко

Автор: Веселин Желев, Jelev.info

Не могат да ме съдят за това заглавие.

Инямадасеизвиня.

Първо, то не се отнася за Волен Сидеров. Второ, то се отнася за Драгомир Стойнев, но не накърнява неговите чест, достойнство и добро име. Защото е производно на друго достойно и известно име – Мадуро /Николас/ – президента на Венецуела.

На Стойнев обаче по отива умалителният вариант. Докато оригиналният Мадуро е истински голям и открит латино-комунист, българското му подобие Стойнев е мъничко и прикрито. То иска да мине за европейски политик, докато одържавява икономическите недорадзумения и ги субсидира, т.е. кара ни всички да плащаме за тях.

През ноември оригиналният Мадуро прати националната гвардия във верига супермаркети за техника, за да им свали цените. И под цевите на автоматите те ги свалиха.

По подобен начин нашият Мадурко сваля цените на тока. Слава Богу, засега без употреба на въоръжена сила. Само с кадрови промени в “независимата” Държавна комисия за енергийно и водно регулиране. Докато народът се радва на все по-ниски цени на тока, Националната електрическа компания натрупва все по-големи загуби.

Мадуро се бори с американския империализъм. Той и знаменитият му предшественик Уго Чавес, когато се ядосваха, току национализираха някоя и друга американска компания във Венецуела.

Българският Мадурко се бори с европейския империализъм. Напук на неговите анализи и препоръки отказва да разтури Българския енергиен холдинг, за да може в него да прелива пари от печелившите към губещите. Да не остане успешен бизнес ненаказан. Защото как иначе ще постигнем социална справедливост?

Освен това и наш Мадурко национализира умрели фирми /”Ремотекс”/, за да плащаме всички за работните места в тях. Т.е. с нашите пари купува избиратели на партията си.

Пролетариатът отначало се радва на мадуровската политика. Но после открива, че тя не му оставя дори с какво да си обърше задника – в буквалния смисъл на думата. Заради ценовия контрол Венецуела изпадна в голяма нужда от тоалетна хартия. И парламентът й гласува разход от 90 милиона долара да внесе дефицитната стока. А “Ню Йорк таймс” съобщи как полицията разкрила нелегален склад, където спекуланти скрили 2 500 палета тоалетна хартия.

Предвид тези обстоятелства не мога да прогнозирам ще има ли у нас предсрочни избори и кога. Но ми изглежда далновидно електоратът да се запаси с тоалетна хартия и с други артикули от първа необходимост.

Текстът е публикуван първо в блога на автора.

The post Мадурко appeared first on Noresharski.com.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето какви се очаква да бъдат акцентите в днешния ден: 


Нека всичко да е публично

Има поне две причини, заради които държавните служители, включително митничари, данъчни, полицаи и чиновници, трябва да декларират имотите си пред всички.
Първо, ако е вярно, че човек се отчита пред този, който му плаща заплатата, то тогава данъкопладците са тези, които трябва да знаят какви ги вършат чиновниците. Напълно е излишно да се променя з Има поне две причини, заради които държавните служители, включително митничари, данъчни, полицаи и чиновници, трябва да декларират имотите си пред всички. Първо, ако е вярно, че човек се отчита пред този, който му плаща заплатата, то тогава данъкопладците са тези, които трябва да знаят какви ги вършат чиновниците. Напълно е излишно да се променя з

Откриха убита българка в Солун

Гръцката полиция разследва смъртта на 34-годишна българка. Тя е била открита мъртва с многобройни прободни рани в жилището й в центъра на Солун.

40 лв. на квадрат за дупка

Столична община започва кърпене на дупки по улиците на София през януари. При средна дълбочина от 6 см цената на ремонта е 40 лв. на кв. м.

Пожар и взрив в столичен зоомагазин

Пожар в зоомагазин е избухнал в столичния квартал "Драгалевци" тази нощ, съобщи за Фокус Ивайло Спиридонов, директор на СДВР.  Пожарът е причинил избухване на силен взрив, вследствие на който са изхвърчали мебели на улицата. Избухналият взрив не е бил причинен на взривно устройство. 



Такъв инцидент 
Пожар в зоомагазин е избухнал в столичния квартал "Драгалевци" тази нощ, съобщи за Фокус Ивайло Спиридонов, директор на СДВР. Пожарът е причинил избухване на силен взрив, вследствие на който са изхвърчали мебели на улицата. Избухналият взрив не е бил причинен на взривно устройство. Такъв инцидент

Карамазов учи кхмерски

Владо Карамазов се подготвя за Камбоджа по всички правила на един истински пътешественик. Водещият на "Сървайвър" вече е заседнал здраво над един от най-трудните езици в света - кхмерския,...

Почина Ариел Шарон

Често Ариел Шарон, с псевдоним Арик, биваше наричан ястреб или хардлайнер. Според заглавието на неговата английска биография, той е "воин". В зависимост от гледната точка Шарон биваше приз...

Рогоф и Райнхарт: Защо американците успяха

През последните пет години единственото нещо, което правят икономистите е да се жалват от велия икономически растеж. Темповете на растеж на БВП в развитите държави не надхвърля 2%. Възстановяването на икономиката, ако то въобще се случва, за момента не може да подобри живота на обикновения човек.

Държавата не може да събере 2 млрд. лева от глоби

Държавата ще направи отчаян опит да си събере 1.9 млрд. лв. от глоби, които се дължат от граждани и фирми. За целта те ще бъдат прехвърлени за събиране от Националната агенция по приходите (НАП) на държавните съдебни изпълнители, съобщи вчера зам.

Любителската волейболна лига организира благотворителе мач за деца с аутизъм


Любителската волейболна лига Volley Mania организира благотворителен мач за деца с аутизъм.

Срещата между отборите на Volleymania и Страхотните е тази вечер в 19ч. в зала "Васил Симов" в София и е със символичен вход 7 лв.

Всички събрани средства ще бъдат дарени на сдружение "Тацитус", обединяващо родители, специалисти и близки на деца с аутизъм, които се борят за достоен и пълноценен живот за техните деца. Проектът се осъществява с подкрепата на фондация "Помощ за...

Столичен зоомагазин избухна в пламъци

Пожар в зоомагазин е избухнал в столичния квартал Пожар в зоомагазин е избухнал в столичния квартал "Драгалевци" тази нощ, съобщи за Фокус Ивайло Спиридонов, директор на СДВР. Пожарът е причинил избухване на силен взрив, вследствие на който са изхвърчали мебели на улицата. Избухналият взрив не е бил причинен на взривно устройство. Такъв инцидент

Total ще добива шистов газ във Великобритания

Френският газов гигант е готов да похарчи милиони лири

    


Жени Живкова показва колекция в Париж

За първи път Жени Живкова ще стъпи на парижкия моден подиум, за да представи своя колекция. В края на месеца дизайнерката пътува за Париж, където ще покаже най-новите си идеи за тоалети за сезон есен-зима 2014-2015 г.
Общо 10 български модни къщи ще имат свои щандове в изложбения център “Порт дьо Версай” по време на дефилетата прет-а-порте Who’s n За първи път Жени Живкова ще стъпи на парижкия моден подиум, за да представи своя колекция. В края на месеца дизайнерката пътува за Париж, където ще покаже най-новите си идеи за тоалети за сезон есен-зима 2014-2015 г. Общо 10 български модни къщи ще имат свои щандове в изложбения център “Порт дьо Версай” по време на дефилетата прет-а-порте Who’s n

Да се скъсаш от ХаХаХа

Театрална сцена, но абсолютно празна. Декори няма.
Професионални актьори, но без натруфени костюми и грим. До един носят тениски с привидно наивното мото "Всичко си е супер".
Играят на момента. Сценарий също няма. Но пък взема, че им се получава. И няма никакъв шанс да бъде повторено отново същото. Може би заради това е някак си симпатично... и Театрална сцена, но абсолютно празна. Декори няма. Професионални актьори, но без натруфени костюми и грим. До един носят тениски с привидно наивното мото "Всичко си е супер". Играят на момента. Сценарий също няма. Но пък взема, че им се получава. И няма никакъв шанс да бъде повторено отново същото. Може би заради това е някак си симпатично... и

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване