Ямболските общинари си вдигнаха заплатите

Ще взимат по 500 лв., средствата ще идват от местните данъци

    


ВСУ „Черноризец Храбър“ ще си сътрудничи с университет в Китай

/КРОСС/ Меморандум за сътрудничество подписаха президентът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър" проф. д.ик.н. Анна Недялкова и президентът на Университета Санда в Китай Ли Жин. Двете висши училища ще участват съвместно в международни проекти, ще разработват съвместни програми за образователни степени и допълнителна квалификация и ще реализират обмен на учени, студенти, академична информация и ресурси. Меморандумът е подписан за период от три години. По силата му всяка година двете страни ще изпращат студенти на обмен за период от един семестър за участие в различни курсове, летни стажове или независими програми за обучение. Университетът Санда в Шанхай е частно висше училище, създадено през 1992 г. В момента има 510 преподаватели и близо 12 000 студенти. Висшето училище предлага образователен продукт, обхващащ 8 основни области - икономика, юридически науки, литература, естествени науки, инженеринг, медицина, мениджмънт и изкуства, в които предлага общо 25 бакалавърски програми. Меморандумът с китайския университет е само едно от международните измерения на университетските дейности. Реализирането на успешни академични партньорства е част от стратегията за интернационализация на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър" и е един от успешните модели за създаване на международно конвертируем образователен продукт.

Задържаха петима българи за трафик на бебета в Гърция

Предполага се, че един от тях е участвал в случая с незаконното осиновяване на малката Мария

Трима читатели на "Детски Дневник" спечелиха безплатни билети за кино


Трима читатели на "Детски Дневник" - rado_eff,  valjo55 и Violeta Kyoseva,  са късметлиите, на които жребият отреди безплатни билети за филма "Джъстин и рицарите на честта". 

Те ще могат гледат анимацията в кино по избор от веригите "Синема Сити" и "Арена" в периода от 21 до 26 януари, като заведат за компания близък или приятел. 

Общо 64 души дадоха верен отговор в играта на "Детски Дневник" и "Форум Филм България" на въпроса каква е професията на бащата на Джъстин, която...

Председателят на ОбС-Дупница подаде оставка

Селски кметове призовали съветници от БСП и ОДБ да гласуват "против"

Разводи в червено

След 1989 г. промените за една посткомунистическа партия бяха задължителни. Но те нямаше как да минат без съпротива. Уставът на БКП забраняваше фракциите. Затова не е чудно, че желанието за промяна в партията започна точно по тази линия. Изведнъж избуяха “Път към Европа”, “Социалдемократическа платформа “Европа”, “Социалдемократически клуб “Европа” След 1989 г. промените за една посткомунистическа партия бяха задължителни. Но те нямаше как да минат без съпротива. Уставът на БКП забраняваше фракциите. Затова не е чудно, че желанието за промяна в партията започна точно по тази линия. Изведнъж избуяха “Път към Европа”, “Социалдемократическа платформа “Европа”, “Социалдемократически клуб “Европа”

Джей Ло: Макс е любовта на живота ми

Дженифър Лопес заяви, че 5-годишният ѝ син Макс е любовта на живота й. Поп звездата показа трогателна ръкописна бележка, дело на момчето, на която то е написало, че ще я обича „отвъд завинаги“.

Алгафари: ''Проблем е ръководството на БСП''

Проектът на Първанов е против сегашното ръководство на социалистите, но ще остане в БСП, за да се бори за морал и почтеност, казва пиарът на АБВ Нидал Алгафари в интервю на Татяна Ваксберг за "Дойче веле"

Споровете за таксата от приходите на ВЕИ паркове се разгорещяват

Драгомир Стойнев отправи критики към президента, бизнесът – към премиера

    


Цецка Цачева видя в управляващите „самодоволни диктатори”

За пореден път ГЕРБ поискаха оставката на кабинета „Орешарски” като обвиниха управляващите за социалната и икономическа криза в страната. По думите на Цецка Цачева, ако правителството се е справяло с проблемите в държавата „децата ни нямаше да излизат на Терминал 2, нямаше да потичат огромни потоци български граждани към отворените пазари на Европа”.

Полицията в Гърция арестува петима българи за участие в мрежа за незаконни осиновявания


Гръцката полиция провежда мащабна акция по разбиване на престъпна мрежа за трафик на бебета, съобщи БНР. До този момент са арестувани петима българи и двама гърци. Единият от гърците е известен адвокат.

Всички са задържани в адвокатската кантора, в момент на подготовка на незаконно осиновяване. Кандидатът да осинови дете е полицай под прикритие. Цената за детето е била пет хиляди евро. При обиска са намерени документи за още четири осиновявания, подготвени от същия адвокат.
...

Планова подмяна на електромери на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 20 - 24 януари 2014 г.

 Уважаеми клиенти,

Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната.
Подмяната на електромерите ще се извърши както следва:

Продължава

Истина или лъжа: Устата се напивал по участия, вече почти не го канели

Иван Динев-Устата не може да пребори страстта си към алкохола, пише жълт сайт. Заради влечението му към чашката вече страдали музикалните му ангажименти. На участия певецът така се развеселявал, че едва успявал да си свърши работата. От сутрешни тв предавания също вече не го канели, защото се успивал и не идвал навреме.
Потърсихме Устата и ето Иван Динев-Устата не може да пребори страстта си към алкохола, пише жълт сайт. Заради влечението му към чашката вече страдали музикалните му ангажименти. На участия певецът така се развеселявал, че едва успявал да си свърши работата. От сутрешни тв предавания също вече не го канели, защото се успивал и не идвал навреме. Потърсихме Устата и ето

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 20 - 24 януари 2014 г.

 Уважаеми клиенти,

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва:

Продължава

Обявиха грипна епидемия в Бургас

За последните дни са регистрирани 405 болни

    


Все повече студенти кандидатстват за европейски стипендии

Все повече студентите от висшите училища в страната кандидатстват за Европейските стипендии и награди, заявиха от Министерството на образованието,...

Не може да се подслуша несъстоял се разговор, обясни МВР шефът

Новата система за контрол не позволявала незаконно слухтене

Предлагат на Реал по 80 млн. годишно, за да смени името на стадиона си

/КРОСС/ Един от най-големите производители на безалкохолни напитки в света - компанията Coca Cola, е готова да плаща по 80 млн. евро годишно на испанския гранд Реал Мадрид, ако добави към името на стадиона си "Сантяго Бернабеу" и ... Coca Cola. Президентът на „кралския клуб" Флорентино Перес отдавна търси богат спонсор, който може да инвестира в ремонта и реконструкцията на съоръжението. Разходите се изчисляват между 350 до 550 млн. евро. Преди известно време испанската преса съобщи, че интерес към проекта е изявил Бил Гейтс, но по-късно информацията бе опровергана.

С 13 % скочили кражбите на коли през 2013-та

115 945 престъпления е имало в Столицата през миналата година

Доминго идва в София с две от младите си открития

Диригент на концерта ще бъде Джорди Бернасер

Москва и Брюксел създават работна група за техническите въпроси около "Южен поток"


Руското министерство на енергетиката и Европейската комисия са се договорили да бъде създадена работна група за обсъждане на всички технически въпроси, свързани с проекта "Южен поток". Това съобщи министерството след срещата на министъра на енергетиката Александър Новак с еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

В началото на декември 2013 г. говорителят на Йотингер Марлене Холцнер заяви, че споразуменията между Русия и шест страни от...

Водач с над 3 промила алкохол в кръвта оцеля след удар в стълб

50-годишен пловдивчанин с 3.18 промила алкохол в кръвта оцеля след удар в железобетонен стълб, съобщиха от ОД на МВР.

Пияният шофьор се разминал без наранявания при катастрофата, която предизвика вчера в Катуница. Десет минути преди 23.00 часа на остър завой в селото лек автомобил „Форд" се движил с 50-годишен пловдивчанин с 3.18 промила алкохол в кръвта оцеля след удар в железобетонен стълб, съобщиха от ОД на МВР. Пияният шофьор се разминал без наранявания при катастрофата, която предизвика вчера в Катуница. Десет минути преди 23.00 часа на остър завой в селото лек автомобил „Форд" се движил с

Заражда се нова националистическа коалиция под името "Не на ЕС"

Националисти от седем неправителствени организации ще правят нова националистическа коалиция под името "Не на ЕС", съобщи в петък бившият депутат от "Атака" Кирил Гумнеров, цитиран от БТА.   Гумнеров започна да говори за обща коалиция "Не на ЕС" още, докато беше депутат.   В края на 2012 година той и друг бивш депутат от "Атака" Стоян Иванов учредиха коалиция „Не на Европейския съюз”. В коалицията тогава влязоха Християн-социалният съюз и Съюзът на демократични партии и движения "Ера 3".   "Идеята е да участваме в евентуалните предсрочни парламентарни избори, които очакваме, че е възможно да се произведат до края на тази година. Тъй като очевидно "Атака" вече не представлява националистите и е един придатък на ДПС, нормално е истинските патриоти в България - националистите, да пожелаят да имат собствено реално представителство с теза, коренно различна от тезите, които сега изповядва голяма част от националистите в България", обясни Гумнеров.   Той допълни, че се предвижда в средата на годината в България да се състои среща на най-големите антиевропейски партии и организации от цяла Европа. Целта е да се изгради обща политика и стратегия за координирани действия.   "Смятам, че службите в България изкуствено разделят националистите. Защото национализмът като цяло може да разчита на един постоянен електорат 16-20 процента", каза още бившият депутат.

Schroders: 2014 г. ще бъде позитивна за глобалните капиталови пазари

Анализаторите обаче предупреждават, че е възможно волатилността на пазарите да е по-висока от тази през изминалата година

    


Гришо е фен на Шарапова и Батман

/КРОСС/ Григор Димитров бе гост на поредицата "KIA Open Drive", в която участниците в Australian Open дават забавни интервюта, пътувайки към кортовете. Гришо обясни, че вярва в паранормални явления, извънземни и че любимият му супергерой е Батман. Любимият му филм е „Бързи и яростни" и дори понякога обича да влиза в роля, когато кара колата си. "Най-паметния момент за мен на корта е спечелването на първата ми титла в Стокхолм", признава Гришо. "Когато легнах на корта след спечелването на първия мачбол, това определено беше нещо велико за мен. Винаги съм мечтал за този момент. Цялата ми серия от движения тогава беше като в някаква илюзия", обясни Димитров. "На кого съм голям фен? Бих искал да кажа на моята приятелка (Мария Шарапова), но би било малко клиширано. Джони Деп! За мен той е най-великият актьор", заяви българският тенисист..  

Хиляди в Русия се поклониха пред Даровете на влъхвите

/КРОСС/ Близо 600 души се поклониха пред Даровете на влъхвите в Санкт Петербург, Русия. Свещенният ковчег е изложен на летище "Пулково". Преди това севитянат бе в Москва и Санкт Петербург, където се стекоха хиляди поклоници, като 30 на сто от тях са били млади хора, на възраст до 30 години, уточни кметът на Санкт Петербург. След Петербург Даровете ще отлетят за Минск, където вярващи от Беларус ще имат възможността да им се поклонят. Последна точка на пътуването ще стане Киево-Печерската лавра в Украйна. Там даровете ще се намират до 30 януари, откъдето ще се върнат на Атон. Сред реликви, излагани за поклонение в Русия, са кръстът, на който е бил разпнат свети Андрей и поясът на Богородица, който помагал на бременни и безплодни. Даровете на влъхвите са една от малкото реликви, свързани със земния живот на Христос, и едва ли не единствената с Рождеството Му. От Евангелието е известно, че, научили за Раждането на Богомладенеца, източни мъдреци - влъхви - преподнесли на Дева Мария като подарък за Новородения злато, тамян и смирна. Всеки дар е символ: златото е подарено на Христос като на цар, тамянът - като на Бог, смирната - като на човек за погребение. Златото се е запазило до наши дни във вид на 28 квадратни и триъгълни плочки с размер 5 на 7 сантиметра с фин орнамент, а тамянът и смирната - във вид на 70 тъмни топчета, напомнящи маслини.  

Сочи е чист като сълза на комсомолка, обяви руският вицепремиер


Сочи е чист като сълза на комсомолка, няма никакви кражби около изграждането на олимпийската инфраструктура.

Това заяви руският вицепремиер Дмитрий Козак при представянето на окончателния доклад за подготовката на зимните олимпийски игри, които започват на 7 февруари.

Според него Сметна палата на Русия и Федералната надзорна служба "Росфинмониторинг" не са открили нецелеви разходи, а само "лоши разходи", свързани с преместването на улея за бобслей по препоръка на...

Гришо е фен на Шарапова и Батман

/КРОСС/ Григор Димитров бе гост на поредицата "KIA Open Drive", в която участниците в Australian Open дават забавни интервюта, пътувайки към кортовете. Гришо обясни, че вярва в паранормални явления, извънземни и че любимият му супергерой е Батман. Любимият му филм е „Бързи и яростни" и дори понякога обича да влиза в роля, когато кара колата си. "Най-паметния момент за мен на корта е спечелването на първата ми титла в Стокхолм", признава Гришо. Той обясни, че ако трябва честно да отговори на въпроса на кого е голям фен, то отговорът е Мария Шарапова.  

Близо 6 тона контрабанден тютюн е задържан във Варна

ГД „Гранична полиция“ и Митница Варна предотвратиха опит за контрабанда на тютюн в особено големи размери. Контейнерът с контрабанден тютюн е пристигнал с кораб на Пристанище - Ва...

Цветлин Йовчев: Структури и средства на държавата не са използвани при незаконно подслушване

Структури и средства на държавата не са използвани при незаконно подслушване, разкри пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„Това нещо може да се докаже лесно, защото имаме вече въведена ефективна система за контрол. Знаем всяко едно средство, което може да извърши запис, къде се е намирало, за Структури и средства на държавата не са използвани при незаконно подслушване, разкри пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. „Това нещо може да се докаже лесно, защото имаме вече въведена ефективна система за контрол. Знаем всяко едно средство, което може да извърши запис, къде се е намирало, за

Обраха собственика на хляб "Церера" в Перник

Собственикът на популярният хляб "Церера" е бил ограбен снощи, научи zaPernik.com. От офиса на фирмата, който се помещава в къща в пернишкия квартал "Калкас", е откраднат метален шкаф с голяма сума пари и фирмени документи, по данни на собственика.

Проникването не е било възпрепятствано от монтираната сигнално-охранителна техника. Камери са заснели крадците, които били силни и здрави мъже. Те влезли през балконска врата. По случая е започнало...

Продължава

Как Hyundai стигна до върховете

В момента корейците предлагат автомобили във всеки сегмент

    


Оставиха в ареста пастрока, убил едногодишно дете

24-годишният Атанас Асенов, който преби до смърт едногодишната Мария в Казанлък, остава в ареста, реши Окръжен съд Стара Загора. 

Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативния съд.

В съдебната зала Асенов влезе с наведена глава и каза, че много съжалява за случилото се, след това се извини на майката на детето. 

Пред ра 24-годишният Атанас Асенов, който преби до смърт едногодишната Мария в Казанлък, остава в ареста, реши Окръжен съд Стара Загора. Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативния съд. В съдебната зала Асенов влезе с наведена глава и каза, че много съжалява за случилото се, след това се извини на майката на детето. Пред ра

Съдът остави в ареста пастрока, убил едногодишната Мария

24-годишният Атанас Асенов, който преби до смърт едногодишната Мария в Казанлък, остава в ареста, реши Окръжен съд Стара Загора. 

Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативния съд.

В съдебната зала Асенов влезе с наведена глава и каза, че много съжалява за случилото се, след това се извини на майката на детето. 

Пред ра 24-годишният Атанас Асенов, който преби до смърт едногодишната Мария в Казанлък, остава в ареста, реши Окръжен съд Стара Загора. Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативния съд. В съдебната зала Асенов влезе с наведена глава и каза, че много съжалява за случилото се, след това се извини на майката на детето. Пред ра

Терористи екзекутираха 14 души в Ирак

Поне пет от жертвите са членове на едно и също семейство

Точиозан спря победния ход на Махлянов

Калоян Махлянов-Котоошу и Даниел Иванов-Аоияма загубиха схватките си от шестия кръг на новогодишния турнир в Токио.

Варненските общини с нов шанс за работа по проекти

Варненските общини ще имат възможност да кандидатстват с проекти по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, разкри зам.-областният управител Димитър Чутурков. Тя има за цел да осигури допълнително средства като се финансират проекти извън допустимите за кандидатстване по оперативни програми.

Делът на лошите заеми в Испания се покачи и през ноември

Делът им е достигнал 13,1%, като явно трябва време на изоставащия индикатор да отрази икономическото подобрение

    


Буреносните облаци над френската икономика

Втората по големина икономика в еврозоната страда от раздут държавен сектор

    


Йовчев: Структури и средства на държавата не са използвани при незаконно подслушване

Структури и средства на държавата не са използвани при незаконно подслушване, разкри пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„Това нещо може да се докаже лесно, защото имаме вече въведена ефективна система за контрол. Знаем всяко едно средство, което може да извърши запис, къде се е намирало, за Структури и средства на държавата не са използвани при незаконно подслушване, разкри пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. „Това нещо може да се докаже лесно, защото имаме вече въведена ефективна система за контрол. Знаем всяко едно средство, което може да извърши запис, къде се е намирало, за

IBM инвестира 1,2 млрд. долара за облачни услуги

IBM ще инвестира повече от 1,2 млрд. долара за изграждането на 15 нови центрове за данни на 5 континента. Целта е разширяване на облачните услуги на...

Жената е най-красива на 31

/КРОСС/ Британски учени развенчаха мита, че младостта е задължително условие за женската красота. Според резултатите от мащабно проучване, в което са се включили близо 2 000 човека от различни социални групи и възрасти, става ясно, че жената е най-красива на 31 години.  Именно след 30-те представителките на нежния пол стават по-уверени в себе си, вече са се приели такива, каквито са и умеят перфектно да подчертават своите достойнства. А всички тези качества, оказва се, са невероятно привлекателни в очите на другите.

Кой "братко", кой сватко в парламента?

"Умилителна" беседа с роднински привкус се разгоря между депутати в НС днес. Така в молби и закачки мина поредният парламентарен ден, в който народните избраници се упражниха в красноречие и си припомниха минали отношения.

Шофьор с над 3 промила алкохол в кръвта оцеля след удар в стълб

50-годишен пловдивчанин с 3.18 промила алкохол в кръвта оцеля след удар в железобетонен стълб, съобщиха от ОД на МВР.

Пияният шофьор се разминал без наранявания при катастрофата, която предизвика вчера в Катуница. Десет минути преди 23.00 часа на остър завой в селото лек автомобил „Форд 50-годишен пловдивчанин с 3.18 промила алкохол в кръвта оцеля след удар в железобетонен стълб, съобщиха от ОД на МВР. Пияният шофьор се разминал без наранявания при катастрофата, която предизвика вчера в Катуница. Десет минути преди 23.00 часа на остър завой в селото лек автомобил „Форд" се движил с

5-има българи и 2-ма гърци арестувани за трафик на бебета

Единият от българите е свързан с незаконното осиновяване на Мария

Рафи Бохосян ще прави концерт на рождения си ден

Най-известните парчета на Арета Франклин, Стиви Уондър и Принс, но в акустичен вариант - ето това репетира тези дни Рафи Бохосян. Той ще ги изпълни на концерт, който прави на рождения си ден. На сцената ще пеят и Део, Лео, Играта, Поли Генова и Жана Бергендорф - победителката от втория сезон на Най-известните парчета на Арета Франклин, Стиви Уондър и Принс, но в акустичен вариант - ето това репетира тези дни Рафи Бохосян. Той ще ги изпълни на концерт, който прави на рождения си ден. На сцената ще пеят и Део, Лео, Играта, Поли Генова и Жана Бергендорф - победителката от втория сезон на "Х Фактор", групата на Миленита "Фънки миракъл".

Игрите в Сочи: "Корумпиада" или чисти като сълза

Неотдавна членът на МОК и президент на Международната федерация по ски Джан-Франко Каспер заяви на всеослушание, че се разграбват близо 1/3 от средствата, отпуснати за Олимпиадата

5% отстъпка за платени данъци до 10 февруари

5% отстъпка ще получат хората, които платят задълженията си към държавата до 10 февруари. Всички, които подадат декларацията си по електронен път, ползват отстъпката до края на кампанията. За целта в момента е необходим електронен подпис.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване