Процесът "САПАРД" е възобновен, съобщи Цацаров

Делото за източване на 7.5 млн. лв. по предприсъединителната програма САПАРД е възобновено, съобщи "Правен свят" като се позова на изказване на главният прокурор Сотир Цацаров в Мюнхен. 

В процеса срещу Марио Николов и още шестима души всички присъди бяха отменени през август 2012 г. и делото беше върнато на досъдебна фаза, припомня електронното издание. Според негова информация на 13 декември 2013 г. то е било внесено в Специализирания наказателен съд и е насрочено за 23 януари  с...

Мъглата затвори Пристанище "Варна"

Затворени за маневриране са и всички плавателни канали

    


Каталония ще поиска референдум за отделянето си от Испания

Местните депутати гласуваха в полза на вот по спорния въпрос за независимостта на региона

    


Жълт код в 12 области заради мъгла

Той е в сила за Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Плевен

Бернанке: Повишаването на баланса на Фед до 4 трлн. долара бе правилно решение

Ниските лихвени проценти не са постоянно явление, посочи ръководителят на централната банка на САЩ

    


Чеченският президент: Доку Умаров е мъртъв

Не можем да потвърдим ликвидирането му, не разполагаме с такава информация, заявяват обаче от руските служби за сигурност

Инвалид строи комплекс за параолимпийци в Полски Тръмбеш

Инвалид, завърнал се от гурбет в Испания, строи база за параолимпийци в Полски Тръмбеш, съобщи btv.

 40-годишният Георги Трифонов заминава като строител в Испания през 2005 г. Четири години по-късно по време на работа върху него се стоварва бетонна плоча, а половинтонна греда затиска крака му.

Година и половина българинът прекарва в болница. Инвалид, завърнал се от гурбет в Испания, строи база за параолимпийци в Полски Тръмбеш, съобщи btv. 40-годишният Георги Трифонов заминава като строител в Испания през 2005 г. Четири години по-късно по време на работа върху него се стоварва бетонна плоча, а половинтонна греда затиска крака му. Година и половина българинът прекарва в болница.

Преглед на печата - 17 януари

Скандал. „Стандарт": Гръмна Бръмбаргейт Нов Бръмбаргейт разтресе държавата. Слух за записани разговори между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков накара политиците да се хванат за гушите. За часове плъзнаха десетки сценарии по жълтите павета.

Днес да почерпят

Антоний, Западно- и Средноевропейски митрополит, 36 г.

Иван Глушков, заместник-председател на ВНС, депутат в 37-ото и 38-ото НС, 77 г.

Камен Михов, заместник главен прокурор, 48 г.

Проф. д-р Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология, заместник-директор на Национален център по заразни и паразитни болести.

Нели Петрова, деп Антоний, Западно- и Средноевропейски митрополит, 36 г. Иван Глушков, заместник-председател на ВНС, депутат в 37-ото и 38-ото НС, 77 г. Камен Михов, заместник главен прокурор, 48 г. Проф. д-р Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология, заместник-директор на Национален център по заразни и паразитни болести. Нели Петрова, деп

Владимир Митрушев: Програмите за временна заетост към МТСП трябва да продължат

Владимир Митрушев, депутат

Програмите за временна заетост към МТСП трябва да продължат, това е мнение на жителите на села от община Димитровград. То бе подкрепено от народният представител от ПП ГЕРБ Владимир Митрушев при срещите му в откритите приемни в общината. Според него освен социалната функция, която изпълняват за осигуряване на временна заетост както и възможността за преквалификация на безработните по малките населени райони, където няма други алтернативи за намиране на работа, те са от голямо значение както за кметовете на райони,села и респективно за хората живеещи там.  В много случаи това са единствените работници, които могат да бъдат ползвани за облагородяване и поддържане на инфраструктурата, озеленяване и много други дейности.

Владимир Митрушев подчерта значимостта на новата възможност  за финансиране по оперативни програми 2014-2020 и по-специално финансиране по програма за развитие на селските райони, където малките населени места в Община Димитровград нямаха възможност да кандидатстват в предходния програмен период .

Разораните полски пътища са проблем за земеделските производители защото възпрепятстват воденето на животните до пасищата, за това сигнализираха на срещите си с народния представител стопани от селата Долно Белево, Голямо Асеново и други села от община Димитровград .  Владимир Митрушев  вече е предал сигналите в  общинска   администрация ,както и в областната дирекция  Земеделие. Освен това разясни на стопаните начините за работа на тези служби и вариантите за контакт с тях.

Депутата подчерта, че гражданите трябва да се обръщат с жалби и сигнали винаги към съответните институции, когато се сблъскат с нередности и да търсят адекватни отговори, защото едно от задълженията на институциите е да отговарят на подобни сигнали и да предприемат съответните действия. В случай ,че някоя от тях не е реагирала на подобен сигнал Митрушев обеща лично да съдейства за това.

Жители на кварталите Марийно и Вулкан поставиха въпроси свързани с нерегламентирани сметища, некачествено възстановяване на тротоарите и улиците след прокарване на канализацията. Народният представител се ангажира да отнесе въпроса им до общинска администрация. Общинарите ще бъдат сезирани и за настояването на живеещите в квартал Черноконево за спешен ремонт на пенсионерския им клуб.

Владимир Митршев съдейства за осигуряването на дърва за пенсионерския клуб в село Злато поле,след като на среща с него хората които се оплакаха, че изпитват затруднения с отоплението на клуба през зимата.

В понеделник 20 януари народният представител от ПП ГЕРБ Владимир Митрушев ще се срещне с жители на селата Горски Извор и Върбица в 17,30 часа а от 18,30 е отворената приемна в село Добрич.

 

Хамбург си връща управлението на електропреносната мрежа

На референдум жителите на града поискаха управлението на мрежата отново да бъде в ръцете на градските власти

    


Румен Петков: Абсурд! Такъв запис няма!

/КРОСС/ Абсурд! Такъв запис няма, категоричен бе Румен Петков от БСП, чието име бе посочено в записа, публикуван от „Галерия", в който участват още Георги Първанов и Бойко Борисов. Вчера и двамата отрекоха да са имали среща. Той обаче не посочи име, нито загатна в каква посока трябва да се търси босът. Като извършители на подобни записи Петков заподозря бивши служители на службата, ръководени от бос. Темата за СРС-та в студиото на Нова тв коментираха двамата бивши министри на вътрешните работи - Румен Петков и Емануил Йорданов.Румен Петков уточни, че с Борисов той е разговарял по три теми: „Белене", строеж на спортна зала в Плевен и мотоциклетизъм. Аз съм разговарял с Бойко Борисов на темата „Белене" и съм настоявал пред него да приеме чуждестранните инвеститори. Той ги прие и увери - и тях и мен, че ако има такъв инвеститор, който приема всички разходи по „Белене", ще участват при решаването, обясни Петков.Той каза още, че е подозирал, че той и Първанов са обект на подслушване, за което е уведомил Писанчев и Йовчев, а те от своя страна са го уверили, че срещу двамата няма СРС. Аз съм бил подслушван без всякаква мотивация и без всякакъв резултат, напомни Румен Петков и допълни: „Това е форма на политическа репресия."Емануил Йорданов посочи, че в действащия НК има две норми, които са така формулирани, че малко трудно по тях може да бъде осъден човек за подслушване.

Правителството ще обединява ведомства

Bсички чиновници в администрацията ще бъдат подлагани на текущи тестове и според резултатите ще се определя кои да бъдат повишени. Това е една от мерките в правителствена стратегия за административна реформа, която вчера бе публикувана за обществено обсъждане.
Досега чиновниците растяха в ранг и длъжност въз основа само на оценките за дейността им Bсички чиновници в администрацията ще бъдат подлагани на текущи тестове и според резултатите ще се определя кои да бъдат повишени. Това е една от мерките в правителствена стратегия за административна реформа, която вчера бе публикувана за обществено обсъждане. Досега чиновниците растяха в ранг и длъжност въз основа само на оценките за дейността им

Р.Петков:Ако излезе запис с Борисов за АБВ, ще гледам кокошки

Не допускам това ръководство на МВР и службите да се занимават с подслушване. Той обърна внимание на всички да се размислят, че има частно подслушване на политици и висши магистрати.Това каза по Нова телевизия Румен Петков и отрече да е бил подслушван разговора му с Бойко Борисов за инвеститор на АЕЦ "Белене".

Влак отнесе млада жена на жп прелез в Русе

Инцидентът е станал сутринта в гъста мъгла

    


Шумахер е претърпял нова операция

За намаляване на вътрешчерепното налягане

Ако няма запис, то е редно някоя кокошкарка да иде на село

С тези думи бившият вътрешен министър Румен Петков коментира твърденията, че е говорил с Бойко Борисов относно подкрепа за движението на Георги Първанов АБВ. Петков каза, че ако бъде изваден запис за ...

Гей-двойките са по-щастливи от хетеросексуалните

Въпреки че светът изживява истинска културна, технологическа и социална еволюция, като цяло той все още е останал консервативен в разбиранията си за хомосексуалните взаимоотношения. Ако някъде хората ...

Тютюнджиите готвят национален протест в началото на февруари

Напрежението в сектора на тютюнопроизводството продължава да расте. След като миналата седмица блокираха пътни артерии в страната, заетите в бранша започват локални протести. За началото на февруари п...

Балерината, която не спря красивия си танц до края на бременността си (снимки)

Жени от цял свят са заснемали бременността си по оригинален начин. Нищо не може да се сравни обаче с тази балерина, която не спря да танцува до самото си раждане. Тя се казва Мари Хелън Болърс и е пр...

Украйна прие закони срещу протестите

Украинският парламент прие поредица закони, които целят да ограничат протестите в страната. Промените бяха гласувани от депутатите от проправителствените партии, като мнозинството се формира от 235 ...

От Висшата лига искат Роман Безяк

Ръководството на "Уест Бромич" е харесало изявите на нападателя на българския шампион "Лудогорец" Роман Безяк. 24-годишният словенски футболист направи силен есенен полусезон с ек...

НФСБ с инициатива в ЕП за защита на българското малцинство в Сърбия

Национален фронт за спасение на България и евродепутатът Слави Бинев подеха поредната битка на европейско равнище - този път в защита на българското малцинство в Р. Сърбия. Дни преди началото на п...

Лондон увери Вигенин, че няма да има дискриминация на българите

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин заяви, че по време на разговорите си в Лондон е получил уверения, че британските власти няма да предприемат дискриминационни мерки спрямо българи, пред...

Дянков похарчил 19 млн. лева за консултанти

/КРОСС/ Близо 19 млн. лв. са пръснати за външни консултантски услуги в държавната администрация през 2012 г., когато бюрократичната машина бе под шапката на вицепремиера в кабинета „Борисов" Симеон Дянков. Колосалната сума е посочена в нова Стратегия за развитие на държавната администрация до 2020 г. катопример за неефективно харчене на бюджетни средства и липса на адекватно планиране на човешкия ресурс, пише в.Монитор. В документа, публикуван за обществено обсъждане, се уточнява, че скандално раздадените пари са отишли в джобовете на външни експерти, а в същото време 5000 чиновнически стола стояли празни. Съществени пропуски имало и при назначенията на по-ниските нива в административната йерархия. „В законодателството е регламентирано провеждането на централизиран конкурс за младши експерти, но през последните 4 г. такъв не е имало. Не е въведено и задължение за провеждане на изпит или интервю в конкретната администрация след приключване на централизираната част на конкурса", отбелязва се в документа. Констатира се и друг проблем в този период - изкривяване на системата за оценяване и заплащане на служителите в редица ведомства при раздаването на бонуси. В дългосрочната стратегия се поставя за цел изчистването на негативния имидж на държавния служител и връщане на доверието в него чрез реално повишаване на качеството на работата му. Единият от механизмите, с който ще се постигне това, е налагането на по-сурови глоби за немарливите чиновници

Пожарите в Австралия взеха жертва

Един човек е загинал при голям горки пожар в Югоизточна Австралия. Пожарникари от цялата страна се борят с пожарите, предизвикани от горещата вълна.

40-годишен мъж строи база за параолимпийци в Полски Тръмбеш

/КРОСС/ Инвалид, завърнал се от гурбет в Испания, строи база за параолимпийци в Полски Тръмбеш. 40-годишният Георги Трифонов заминава като строител в Испания през 2005 г. Четири години по-късно по време на работа върху него се стоварва бетонна плоча, а половинтонна греда затиска крака му. Година и половина българинът прекарва в болница. Връща се у нас инвалид. „Исках да си идвам, защото много време съм седял в болницата. Всеки си обича държавата. Където и да си, все си чужденец", казва Георги. Със застраховката от злополуката семейството успява да преустрои дома си за нуждите на Георги, но с това проблемите им не свършват. „И за лекари , и за проходимост, да стигна до тях въобще е много трудно", казва Георги. „Никъде няма нагласено и достатъчно и адаптирано за хората в колички. Адаптирано, ама не чак толкова", възмутена е съпругата му Виолета Трифонова. Преди време Георги прави първите си десет крачки в минерален басейн. Оттогава ходи, но само във вода. Съпругата му не спира да вярва, че постоянството ще го изправи отново на крака. „Тука няма рехабилитация. Какво ти се полага, къде да го намеря тоз физиотерапевт?" казва Виолета.Принудени са да започнат изграждането на басейн, пригоден за Георги, но обстоятелствата ги срещат с десетки други хора, изправени също пред нуждата от повече грижа и достъпна среда

Пробация за тримата, хвърлили фекалии по Бареков в Монтана

Не е доказано да има поръчител на извършеното престъпление

    


Charter, Time Warner Cable, Comcast и сделката за милиарди

Лидерът на пазара ще подкрепи Charter в опита за поглъщане на големия конкурент Time Warner Cable

    


Антоновден е

На 17 януари църквата почита паметта на преподобний Антоний Велики първият всепризнат основоположник на монашеския аскетизъм. Животът му минава в пост и молитва, пише женското списание "Hera.bg". В 20 годишното му усамотение в пустинята при него идвали страдащи и болни хора, с които светеца беседвал с часове.

Всеки трети инвалид подава жалба срещу ТЕЛК

/КРОСС/ Всеки трети инвалид е подал жалба срещу ТЕЛК в някоя от пациентските организации в страната, в Министерството на здравеопазването или в съда, установи репортерска проверка на „Монитор". Хората масово се оплакват от излишно размотаване, чакане на преглед от комисия с месеци и бавене на решението за степен на инвалидност по 30 дори до 90 дни. Въпросните решения важат пред социалните за отпускане на пенсии или надбавки за инвалидност, безплатни лекарства, по-ниски такси за телефон, данъчни облекчения и места за паркиране. Лекарските комисии привикват всяка година дори хората с ампутирани крайници или тези с липсващи органи в резултат на вродени аномалии за преглед.    

Вирусът на птичия грип пълзи в Китай

Още двама души са се заразили в Китай с вируса на птичия грип H7N9. Единият от по-рано заболелите е починал, съобщава агенция Синхуа.

Очаква се 2014 да бъде рекордна година за круиз индустрията

5 хил. българи ще почиват по този начин през тази година, сочат прогнозите на Българското круиз общество

    


Тютюнопроизводители не пускат децата си на училище в знак на протест

Родители от село Вълкосел от днес няма да пускат децата си на училище в знак на протест срещу ниските изкупни цени на продукцията на Тютюн тази година.

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов съобщи за bTV, че протестът на хората ще бъде за неопределено време, през което децата им няма да ходят на училище Родители от село Вълкосел от днес няма да пускат децата си на училище в знак на протест срещу ниските изкупни цени на продукцията на Тютюн тази година. Кметът на община Сатовча Арбен Мименов съобщи за bTV, че протестът на хората ще бъде за неопределено време, през което децата им няма да ходят на училище

Последователи на Алеко ще изкачат Черни връх в негова памет


На 18 януари любители на българската история, литература и туризъм ще изкачат Черни връх в чест на 151-вата годишнина от рождението на Алеко Константинов, съобщиха организаторите от сайта "Българска история".

Събитието ще бъде под надслов "По стъпките на Алеко" - изкачване на Черни връх в памет на Щастливеца".

Сборният пункт ще бъде последната спирка на автобус 93 - "Лифт Драгалевци" в 8ч. сутринта.

Изкачването на върха, извършено от Алеко Константинов през 1895...

Тютюнопроизводители протестират, не пускат децата си на училище

Родители от село Вълкосел от днес няма да пускат децата си на училище в знак на протест срещу ниските изкупни цени на продукцията на Тютюн тази година.

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов съобщи за bTV, че протестът на хората ще бъде за неопределено време, през което децата им няма да ходят на училище. 
Виж тук новите електронни издания в Родители от село Вълкосел от днес няма да пускат децата си на училище в знак на протест срещу ниските изкупни цени на продукцията на Тютюн тази година. Кметът на община Сатовча Арбен Мименов съобщи за bTV, че протестът на хората ще бъде за неопределено време, през което децата им няма да ходят на училище. Виж тук новите електронни издания в

Руска компания изкупува наши военни имоти

/КРОСС/ За два месеца „Българско-руска инвестиционна компания - БРИК" ООД успя да спечели търгове и да купи четири големи имота от Министерството на отбраната. Сделките за последните два имота са финализирани на 10 януари т.г. Инвестиционната компания е купила два големи войскови района в Сандански, които не са нужни на армията, пише в.Труд. Първият притежава малко над 26 дка площ и 9 сгради. Компанията ще заплати за него 1 100 000 лв. Вторият имот е малко над 15 дка и върху него има 3 сгради с развърната площ от 3540 квадрата. Неговата цена е 820 000 лева. На 21 ноември Министерството на отбраната обяви, че „Българско-руска инвестиционна компания БРИК" ООД е спечелила търга и ще плати 820 000 лв. за имот от 15 дка и 12 сгради в софийското с. Герман, до Панчаревското езеро. Малко преди Нова година компанията купи и 12,439 дка в Стара Загора за 275 000 лева. Справка в Търговския регистър показа, че българоруската компания е регистрирана на 11 октомври 2013 г. Като съдружници и собственици са посочени Сергей Александрович Бравичев и Георги Михайлов Узунов. В края на миналата година МО успя да продаде още три имота с отпаднала необходимост. Два от тях са в местността Кавгалията в столичното с. Герман, което е на 15 км от центъра на София. „Булите" ЕООД купи 40,182 дка и 18 сгради за 1 599 651 лв., а „Прайм таим студиос" АД плати 552 000 лева за 14,081 дка в същата местност

ЗД Евроинс с 8% ръст на премийния приход за декември

Общо за годината застрахователят отчита спад на приходите от 9,7% до 35,2 млн. евро

    


Изтребител на германската армия падна край Кобленц

Още един инцидент и с американска военна машина - хеликоптер кацна принудително, един човек от екипажа е загинал, двама са ранени

За протеста тютюнджиите спират децата от училище

Основните им искания са за увеличение на изкупната цена на тютюна и по-разнообразно предлагане от страна на купувачите

Баба дала извънземни на прокурор

Възрастна жена от Велико Търново е дала извънземни на прокурор. Тя пуснала жалба, че пришълците й промиват мозъка и настоява компетентните органи спешно да вземат мерки.

Телефонът ми е на контрол, оплака се Цветанов

По думите му държавата следи противниците на управляващите

    


При плащане на данъци до 10 февруари - 5% отстъпка

5% отстъпка ще получат хората, които платят задълженията си към държавата до 10 февруари, съобщи bTV.

 Всички, които подадат декларацията си по електронен път, ползват отстъпката до края на кампанията. За целта в момента е необходим електронен подпис.

Най-евтиният вариант за физическо лице е 36 лв. за една година. Половин милион декларации 5% отстъпка ще получат хората, които платят задълженията си към държавата до 10 февруари, съобщи bTV. Всички, които подадат декларацията си по електронен път, ползват отстъпката до края на кампанията. За целта в момента е необходим електронен подпис. Най-евтиният вариант за физическо лице е 36 лв. за една година. Половин милион декларации

Един район без ток днес във Варна

Днес, 17 януари, петък, от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр.Варна бул. "Съборни" , ул.

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.

Мобилни камери:
бул."Ботевградско шосе"-бензиностанция "Еко"

бул. "Вл. Вазов" – стадион "Г. Аспарухов"

бул. "България"- връзка с...

Депутатите пазят имунитета на Сидеров до евровота

/КРОСС/ Анкетната комисия в парламента, която ще бъде създадена, ако лидерът на „Атака" Волен Сидеров не даде сам имунитета си, вероятно ще работи поне до евроизборите през май. Това е един от сценариите за развитие на казуса „Сидеров" след скандала на летище Варна, признаха депутати пред „Труд". В БСП и ДПС не крият, че се надяват националистът сам да се откаже от депутатската защита, за да не се стигне до протакане на скандала в предизборната кампания. Ако това не се случи, сред управляващите има мнения, че не трябва да се бърза с решение, за да няма проблем с кворума в парламента точно преди евровота. Срокът, в който лидерът на „Атака" трябва да реши дали да свали имунитета си, изтича в сряда. Междувременно областният лидер на „Атака" в Шумен проф. Веселин Панайотов бе отстранен. След скандала във Варна той каза пред местни медии, че не разбира поведението на Сидеров, не го одобрява и не го смята за нормално. „Изказах лично мнение, но за съжаление то не се изтълкува в правилната посока, че спокойният разум е по-добър за партията, отколкото истерични прояви", каза проф. Панайотов пред "ТРУД". Бившите депутати от „Атака" Георги Димитров и Павел Чернев пък обявиха, че ще поискат възстановяване на разследванията за серия от огнени атентати

5% отстъпка при плащане на данъци до 10 февруари

5% отстъпка ще получат хората, които платят задълженията си към държавата до 10 февруари, съобщи bTV.

 Всички, които подадат декларацията си по електронен път, ползват отстъпката до края на кампанията. За целта в момента е необходим електронен подпис.

Най-евтиният вариант за физическо лице е 36 лв. за една година. Половин милион декларации 5% отстъпка ще получат хората, които платят задълженията си към държавата до 10 февруари, съобщи bTV. Всички, които подадат декларацията си по електронен път, ползват отстъпката до края на кампанията. За целта в момента е необходим електронен подпис. Най-евтиният вариант за физическо лице е 36 лв. за една година. Половин милион декларации

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, наречени Антон, Антония, Анатолий, Антоанета, Андон, Антонина, Донка и Дончо, Тончо, Тонка и Тони.

Конгресът в САЩ окончателно одобри бюджета за тази година

Конгресът в САЩ сложи край на тригодишната фискална нестабилност в Съединените щати. Той прие бюджета за фискалната 2014 година късно снощи. Това осигурява финансиране на държавните служби до края ...

Любовни истории от Елисейския дворец

Французите отдавна са свикнали с любовните афери на своите управляващи политици. В повечето случаи изневерите на френските президенти не нанасят политически щети. Точно обратното. За бившия френски...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване