Доведеният баща, който преби до смърт детето си, остава за постоянно в ареста

Постоянна мярка за неотклонение задържане под стража наложи Старозагорският окръжен съд на 24-годишния Атанас, който на 14 януари уби своето доведено дете – Мария, предаде БГНЕС. Установ...

С децата в почивните дни (18 и 19 януари)


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg. СЪБОТА:

- София - Софийската опера и балет поставя началото на нова серия от концерти за най-малките зрители с...

Атанас се напил и убил бебето заради силния плач

Атанас Атанасов, който преби до смърт едногодишно дете направи пълни само признания. Той призна пред съдиите, че започнал да се налива с алкохол от 5 сутринта. Часове по-късно пребил детето, защото плачело и вдигало много шум.

Гугъл създаде смарт контактни лещи за диабетици

Гугъл създаде смарт контактни лещи, които следят нивото на глюкоза в сълзите.

Нетната печалба на Morgan Stanley спадна със 70%

Печалбата преди данъци без еднократните ефекти обаче надмина очакванията

    


Орешарски: Спряхме безотговорното използване на СРС

Правителството е успяло да нормализира работата на всички служби в системата на сигурността и е прекратило безотговорното използване на специални разузнавателни средства. Това е една от констатациите в отчета на премиера Пламен Орешарски пред депутатите за изминалите 7 месеца управление.

Оланд ходил в болницата при Трирвильор

Според близките й Валери страдала от силно изтощение

    


Български биосладолед, чубрица и шарена сол са хит на изложение в Берлин


Български биосладолед, чубрица и шарена сол са предизвикали голям интерес сред посетителите на откритото днес изложение за храни "Зелена седмица" в Берлин, съобщи БНР. 

Още преди официалното откриване около българския щанд се наредила опашка от клиенти, които опитвали и си купуваха сладолед, приготвен от истинско прясно мляко без консерванти и стабилизатори. Десетки германци пък си купили пакетчета с чубрица и шарена сол. 

Общо 65 национални щанда участват в 79-ото издание...

Немски министър посети българския щанд на „Зелена седмица”

/КРОСС/ Федералният министър на прехраната и земеделието на Германия д-р Ханс-Петер Фридрих и кметът на Берлин Клаус Воверайт посетиха българския щанд на най-голямото световно изложение за храни „Зелена седмица". Министър Греков ги посрещна с традиционната българска пита и червено вино. „Вашето вино е много хубаво и съм впечатлен от вкусовите му качества", сподели министър Фридрих. Министър Греков подари на официалните гости кошница с продукти, които са емблематични за България, сред които точена баница, млечни и месни продукти, вина, билки и мед. Той подари книга, в която се представя България като културна и историческа дестинация. Министър Греков покани немския си колега да види с очите си красотата на България. Ханс-Петер Фридрих обеща, че при възможност ще дойде. В обиколката си немският министър избра да посети едва няколко щанда на страните-изложителки, след които и България. Тази година страната ни се представя за 25-и път със собствен щанд, организиран от Министерството на земеделието и храните. България се представя и с повече продукти на щанд от 96 кв. м. В Световното изложение участват 77 земеделски министри от цял свят.  

Сюрприз! Европа прави свое проучване за търговия на гласове у нас

Комисията по петициите в Европейския парламент започва собствено проучване по сигналите за купуване на гласове на парламентарните избори в България през май 2013 г. Това съобщава председателят на комисията Ерминия Мазони в официално писмо до ГЕРБ, информират от там.

"България без цензура": Агресията няма да ни откаже от мисията за нова България

На 19 януари, неделя, Гражданско сдружение На 19 януари, неделя, Гражданско сдружение "България без цензура" организира среща в София, на която ще присъстват симпатизанти на организацията. Предварително обявихме, че тази среща ще е отворена със свободен достъп за всеки, който би искал да изрази подкрепата си за сдружението ни в навечерието на учредяването на политическа партия "България без

Министърът на здравеопазването на САЩ: Нека създадем поколение без тютюнев дим


50 години след като за пръв път доклад на министър на здравеопазването на САЩ обявява пушенето за опасно за човешкото здраве, последиците от пушенето продължават да се увеличават. Усложненията включват рак на черния дроб и други видове карциноми, диабет, ревматоиден артрит и дори еректилна дисфункция, пише в новия доклад, публикуван в петък.

Това е първият доклад от повече от десетилетие по темата и според него тютюнопушенето е сложило по-рано край на живота на над 20 милиона...

Круизният туризъм очаква рекордна година

Круизният туризъм очаква рекордна година. В момента се наблюдава почти трикратно увеличение на пасажерите в световен мащаб за последните 12 години. ...

IPhone дебютира в магазините на China Mobile

Ходът дава шанс на Apple да надвие Samsung на китайския пазар

    


След секстормоз над монахиня – наказание за свещеник

Йеромонах Василий вече няма да служи на църквата

    


Билетите за „Аида” с 50% намаление на 8 февруари

/КРОСС/ На 8 февруари, от 11 часа, Софийската опера и балет представя знаменитата опера на Верди „Аида". Билетите се продават с 50 % намаление: за ученици, студенти и пенсионери. Почитателите на Верди, ще могат да видят известното сопрано Баясгалан Дашням за първи път в ролята на Аида. Баясгалан е родена в Улан Батор, Монголия . Завършва Държавната музикална академия „Панчо Владигеров"в София и майсторските класове на Гена Димитрова. От 2002 г. е солист на Софийска опера и балет. Притежава богат оперен репертоар. Гастролира на много оперни сцени в Европа, Азия, Израел и др. За свои роли е носител на редица отличия. В ролята на Радамес гостува тенорът Камен Чанев. Тенорът ще влезе в ролята на Радамес, на 8 февруари от 11 часа и на 11 февруари, от 19 часа.Чанев е един от певците, които продължават да затвърждават славата на оперния талант на българите. Свободен по дух, той не желае да се обвързва с нито един оперен театър. Камен работи във Виена, но е търсен от най-големите оперни сцени. Тенорът е благодарен на Софийската опера и балет, от чиято сцена стартира кариерата му. Почитателите на тенора ще могат да се срещнат с изкуството му и на 22 февруари, от 19 часа, в ролята на Калаф, от „Турандот" на Пучини. На 08.02 от 11 часа, в „Аида", с ролята на Амонасро ще гостува и баритонът Владимир Петров. Той впечатли меломаните на премиерните спектакли на „Травиата"

Орешарски: Никога не съм говорил с Румен Петков за негови срещи с Бойко Борисов

Аз съм се виждал няколко пъти с г-н Румен Петков и не бих могъл да ви разказвам какво точно сме си говорили. 

Това каза на брифинг в парламента министър-председателят Пламен Орешарски. Той бе запитан дали Румен Петков го е уведомил, когато е ходил да разговаря с Бойко Борисов, какви мерки ще предприеме, ако подслушват негови министри.

„Никога Аз съм се виждал няколко пъти с г-н Румен Петков и не бих могъл да ви разказвам какво точно сме си говорили. Това каза на брифинг в парламента министър-председателят Пламен Орешарски. Той бе запитан дали Румен Петков го е уведомил, когато е ходил да разговаря с Бойко Борисов, какви мерки ще предприеме, ако подслушват негови министри. „Никога

Още едно кралско бебе се роди в Лондон

Внучката на кралица Елизабет II - Зара, роди момиченце. То е 16-о по ред за наследяване на престола

Птици пестят енергия с V формация

Ибисите пестят енергия, като летят във формация с V-образна форма и синхронизират почти до съвършенство маховете на крилата си, сочи проучване, публикувано в сп. “Нейчър”, предаде АФП.Експериментът е дело на учени от Кралския ветеринарен колеж в Хертфордшир, Англия, и техни колеги от Германия и Австрия. Те проучили детайлно миграционен ... Ибисите пестят енергия, като летят във формация с V-образна форма и синхронизират почти до съвършенство маховете на крилата си, сочи проучване, публикувано в сп. “Нейчър”, предаде АФП.Експериментът е дело на учени от Кралския ветеринарен колеж в Хертфордшир, Англия, и техни колеги от Германия и Австрия. Те проучили детайлно миграционен ...

Строителството в еврозоната се сви за трети пореден месец

През ноември строителната продукция на страните, приели еврото, се е понижила с 0,6% на месечна и с 1,7% на годишна база

    


Румен Петков не ми е казвал за среща с Борисов

Премиерът Пламен Орешарски отрече да е бил предупреждаван от Румен Петков за негова среща с Бойко Борисов по темата "Белене".

„Тракия икономическа зона“ е привлекателна за турските инвеститори

/КРОСС/ „България е членка на ЕС и за турските инвеститори това може да представлява голямо предимство. Ако успеете да презентирате добре „Тракия икономическа зона" имате големи шансове наши фирми да инвестират в нея в автомобилния сектор и селското стопанство". Думите на Областния управител на Бурса Мюнир Каралоглу цитираха преди ден турските вестници и телевизии. Водеща новина в регионалните медии на над 3-милионния мегаполис бе 3-дневното посещение, от 13 до 15 януари, на българска бизнес делегация, водена от двамата управители на „Тракия икономическа зона" - доц. д-р инж. Никола Добрев и инж. Пламен Панчев. Целта на визитата бе опознаване на търговско-индустриалните зони и възможностите за инвестиции в двете страни. Новината е номер едно и в официалния сайт на валията на Бурса. „България е най-близкият ни съсед. Има много причини да развиваме добросъседството си", каза губернаторът Каралоглу при срещата си с инж. Добрев, инж. Панчев, г-н Фаик Коркмаз - мениджър от „Сиенит Холдинг" и зам. председател на Общинския съвет на Куклен, и кмета на побратимената община Орханели г-н Ирфан Татлиоглу. Българските бизнесмени представиха предимствата на „Тракия икономическа зона" /ТИЗ/, един от най-мащабните български икономически проекти. „Зоната обединява 6 индустриални зони в района на Пловдив, първата, от които стартира преди 18 години

Задържаното огромно количество цигари без бандерол още веднъж доказва, че има един добре утвърден и работещ интегрален модел, заяви главният секретар на МВР

Главен комисар Светлозар Лазаров, заедно със зам.-директора на Агенция „Митници” Румен Данев, дадоха подробности около проведената тази нощ съвместна операция

2013 г. е най-безопасната година за самолетите

Пътуването със самолет все още е най-безопасният начин за придвижване. Това сочи и публикуваната днес информация, че 2013 г. е най-безопасната за...

Литературно студио "Пегас" изпрати 9 творби на поетеси от Перник за италиански конкурс

Вчера литературно студио "Пегас" - Перник е изпратило творби за 23-тото издание на поетичния конкурс на италианския център за младежи и поезия, предаде репортер на ZaPernik.com.

Изпратените стихове са 9 на брой и са написани от 3 поетеси от литературното студио.

"Пегас" участва за 12-та поредна година в поетичния конкурс, който се провежда в италианския град Триуджо. Литературното студио винаги е печелило в конкурса - от 1-ва до...

Продължава

Три версии за смяната на Вики Политова в Би Ти Ви

Павел Станчев, бившият шеф на Нова тв, е новият главен изпълнителен директор на Би Ти Ви и групата канали около нея. Той поема българския бизнес на СМЕ ( Павел Станчев, бившият шеф на Нова тв, е новият главен изпълнителен директор на Би Ти Ви и групата канали около нея. Той поема българския бизнес на СМЕ ("Сентръл юропиън медия ентърпрайзис") - собственика на Би Ти Ви, от 1 февруари, като сменя на върха досегашната шефка Вики Политова. Промяната, обявена вчера, изненада всички в Би Ти Ви с

Премиерът: Никога не съм говорил с Петков за негови срещи с Борисов

Аз съм се виждал няколко пъти с г-н Румен Петков и не бих могъл да ви разказвам какво точно сме си говорили. 

Това каза на брифинг в парламента министър-председателят Пламен Орешарски. Той бе запитан дали Румен Петков го е уведомил, когато е ходил да разговаря с Бойко Борисов, какви мерки ще предприеме, ако подслушват негови министри.

„Никога Аз съм се виждал няколко пъти с г-н Румен Петков и не бих могъл да ви разказвам какво точно сме си говорили. Това каза на брифинг в парламента министър-председателят Пламен Орешарски. Той бе запитан дали Румен Петков го е уведомил, когато е ходил да разговаря с Бойко Борисов, какви мерки ще предприеме, ако подслушват негови министри. „Никога

Преговаряме с Русия за ново сваляне цената на газа

България води преговори с Русия за ново поевтиняване на цената на природния газ, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред журналисти в петък, когато подписа договори за финансиране на три енергийни проекта с пари от Международния фонд "Козлодуй" (МФК).   До момента цените на природния газ не са се увеличили, всичко зависи от преговорите между двете страни, но се надявам да постигнем споразумение за намаляване на цената на природния газ за България, каза Стойнев.   Последната промяна в цената на руското синьо гориво за България дойде след подписване на нов договор между "Булгаргаз" и "Газпром Експорт" в средата на ноември 2012 г. заедно с инвестиционно решение за строежа на "Южен поток". Така от началото на 2013 г. страната ни получава газ на цена от около 430 долара за 1000 куб. м., което позволи намаляване на цените за вътрешния пазар от януари 2013 г. с около 10 процента. То бе последвано от още едно символично сваляне на цената от април и оттогава не е имало промяна в тарифите на "Булгаргаз".   Сегашният договор с "Газпром" е за 10 години, като на шестата година – през 2018 г., може да се преговаря отново за цената и количествата, като идеята е тогава България да намали обемите на руския газ със собствен добив или по-евтина суровина от други източници по газовите ни връзки със съседните държави.   Стойнев коментира още, че след изграждането на газопровода "Южен поток" България ще плаща по-малко транзитни такси заради по-късото трасе през Черно море, вместо сегашното през Украйна, Молдова и Румъния, а това може да доведе и до намаляването на цената на природния газ. Той отново изрази становището си, че през тази година може реално да започне строежът на "Южен поток" и той да спазва европейските правила, ако европейският комисар по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер и руският министър Александър Новак се споразумеят за това.   Йотингер и Новак обсъдиха в петък в Москва строежа на газопровода, който според Брюксел не отговоря на евроизискванията за достъп на трети страни до тръбата и страните, през чиято територия ще минава тръбата трябва да предоговорят споразуменията си с Русия. Тогава шестте държави от ЕС, които участват в проекта, упълномощиха еврокомисаря да договаря директно с Москва условията за признаването на проекта от Брюксел. Разговорът обаче очаквано приключи без успех.   Коментарите на министъра дойдоха след подписване на проекти за над 24 млн. евро, които получават финансиране от фонд "Козлодуй", който се захранва от Еврокомисията като компенсация за затворените четири ядрени блока у нас.   За закупуване на три нови багера в "Мини Марица Изток", които ще повишат ефективността на производство, се отпуснати 15 млн. евро. Централното диспечерско управление на "Електроенергийния системен оператор" ще модернизира софтуера си с 4.1 млн. евро, а фондът за енергийна ефективност ще получи 5 млн. евро за безвъзмездна помощ при насърчаване на битовата газификация у нас.   До момента по линия на фонда са сключени споразумения за 811.268 млн. евро безвъзмездна помощ.   Тези проекти са важни не само за българската енергетика, но и за българската икономика, каза на церемонията министър Стойнев.   Проектите ще окажат и пряк ефект върху модернизацията на ключови енергийни дружество, ще доведат до спестяване на енергия от около 240 000 мегаватчаса годишно и намаляване емисиите на въглероден двуокис - приблизително с 96 000 тона годишно.   Последната модернизация в "Мини Марица-изток" е била през 1992 г., заяви министърът.   Само преди година и половина обаче, отново с пари от МФК – над 4.5 млн. евро, в мините започна проект за повишаване на енергийната ефективност, изпълняван от Риск Инженеринг". През октомври 2011 г. пък започна проект за рехабилитация и изграждане на нови подстанции на рудници от държавните мини. Близо 9 млн. евро за целта бяха предоставени пак от МФК.

Преговаряме с Москва за ново сваляне цената на газа

България води преговори с Русия за ново поевтиняване на цената на природния газ, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред журналисти в петък, когато подписа договори за финансиране на три енергийни проекта с пари от Международния фонд "Козлодуй" (МФК).   До момента цените на природния газ не са се увеличили, всичко зависи от преговорите между двете страни, но се надявам да постигнем споразумение за намаляване на цената на природния газ за България, каза Стойнев.   Последната промяна в цената на руското синьо гориво за България дойде след подписване на нов договор между "Булгаргаз" и "Газпром Експорт" в средата на ноември 2012 г. заедно с инвестиционно решение за строежа на "Южен поток". Така от началото на 2013 г. страната ни получава газ на цена от около 430 долара за 1000 куб. м., което позволи намаляване на цените за вътрешния пазар от януари 2013 г. с около 10 процента. То бе последвано от още едно символично сваляне на цената от април и оттогава не е имало промяна в тарифите на "Булгаргаз".   Сегашният договор с "Газпром" е за 10 години, като на шестата година – през 2018 г., може да се преговаря отново за цената и количествата, като идеята е тогава България да намали обемите на руския газ със собствен добив или по-евтина суровина от други източници по газовите ни връзки със съседните държави.   Стойнев коментира още, че след изграждането на газопровода "Южен поток" България ще плаща по-малко транзитни такси заради по-късото трасе през Черно море, вместо сегашното през Украйна, Молдова и Румъния, а това може да доведе и до намаляването на цената на природния газ. Той отново изрази становището си, че през тази година може реално да започне строежът на "Южен поток" и той да спазва европейските правила, ако европейският комисар по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер и руският министър Александър Новак се споразумеят за това.   В петък в Москва Йотингер и Новак ще обсъдят строежа на газопровода, след като Брюксел обяви, че той не отговоря на евроизискванията за достъп на трети страни до тръбата, и страните, през чиято територия ще минава тръбата трябва да предоговорят споразуменията си с Русия. Тогава шестте държави от ЕС, които участват в проекта, упълномощиха еврокомисаря да договаря директно с Москва условията за признаването на проекта от Брюксел.   Стойнев нито потвърди, нито отрече възможността Брюксел да даде зелена светлина на проекта "Южен поток" срещу предварително намаляване на цените на природния газ за Европа.   Коментарите на министъра дойдоха след подписване на проекти за над 24 млн. евро, които получават финансиране от фонд "Козлодуй", който се захранва от Еврокомисията като компенсация за затворените четири ядрени блока у нас.   За закупуване на три нови багера в "Мини Марица Изток", които ще повишат ефективността на производство, се отпуснати 15 млн. евро. Централното диспечерско управление на "Електроенергийния системен оператор" ще модернизира софтуера си с 4.1 млн. евро, а фондът за енергийна ефективност ще получи 5 млн. евро за безвъзмездна помощ при насърчаване на битовата газификация у нас.   До момента по линия на фонда са сключени споразумения за 811.268 млн. евро безвъзмездна помощ.   Тези проекти са важни не само за българската енергетика, но и за българската икономика, каза на церемонията министър Стойнев.   Проектите ще окажат и пряк ефект върху модернизацията на ключови енергийни дружество, ще доведат до спестяване на енергия от около 240 000 мегаватчаса годишно и намаляване емисиите на въглероден двуокис - приблизително с 96 000 тона годишно.   Последната модернизация в "Мини Марица-изток" е била през 1992 г., заяви министърът.   Само преди година и половина обаче, отново с пари от МФК – над 4.5 млн. евро, в мините започна проект за повишаване на енергийната ефективност, изпълняван от Риск Инженеринг". През октомври 2011 г. пък започна проект за рехабилитация и изграждане на нови подстанции на рудници от държавните мини. Близо 9 млн. евро за целта бяха предоставени пак от МФК.

Преговаря се с Москва за ново сваляне цената на газа

България води преговори с Русия за ново поевтиняване на цената на природния газ, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред журналисти в петък, когато подписа договори за финансиране на три енергийни проекта с пари от Международния фонд "Козлодуй" (МФК).   До момента цените на природния газ не са се увеличили, всичко зависи от преговорите между двете страни, но се надявам да постигнем споразумение за намаляване на цената на природния газ за България, каза Стойнев.   Последната промяна в цената на руското синьо гориво за България дойде след подписване на нов договор между "Булгаргаз" и "Газпром Експорт" в средата на ноември 2012 г. заедно с инвестиционно решение за строежа на "Южен поток". Така от началото на 2013 г. страната ни получава газ на цена от около 430 долара за 1000 куб. м., което позволи намаляване на цените за вътрешния пазар от януари 2013 г. с около 10 процента. То бе последвано от още едно символично сваляне на цената от април и оттогава не е имало промяна в тарифите на "Булгаргаз".   Сегашният договор с "Газпром" е за 10 години, като на шестата година – през 2018 г., може да се преговаря отново за цената и количествата, като идеята е тогава България да намали обемите на руския газ със собствен добив или по-евтина суровина от други източници по газовите ни връзки със съседните държави.   Стойнев коментира още, че след изграждането на газопровода "Южен поток" България ще плаща по-малко транзитни такси заради по-късото трасе през Черно море, вместо сегашното през Украйна, Молдова и Румъния, а това може да доведе и до намаляването на цената на природния газ. Той отново изрази становището си, че през тази година може реално да започне строежът на "Южен поток" и той да спазва европейските правила, ако европейският комисар по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер и руският министър Александър Новак се споразумеят за това.   В петък в Москва Йотингер и Новак ще обсъдят строежа на газопровода, след като Брюксел обяви, че той не отговоря на евроизискванията за достъп на трети страни до тръбата, и страните, през чиято територия ще минава тръбата трябва да предоговорят споразуменията си с Русия. Тогава шестте държави от ЕС, които участват в проекта, упълномощиха еврокомисаря да договаря директно с Москва условията за признаването на проекта от Брюксел.   Стойнев нито потвърди, нито отрече възможността Брюксел да даде зелена светлина на проекта "Южен поток" срещу предварително намаляване на цените на природния газ за Европа.   Коментарите на министъра дойдоха след подписване на проекти за над 24 млн. евро, които получават финансиране от фонд "Козлодуй", който се захранва от Еврокомисията като компенсация за затворените четири ядрени блока у нас.   За закупуване на три нови багера в "Мини Марица Изток", които ще повишат ефективността на производство, се отпуснати 15 млн. евро. Централното диспечерско управление на "Електроенергийния системен оператор" ще модернизира софтуера си с 4.1 млн. евро, а фондът за енергийна ефективност ще получи 5 млн. евро за безвъзмездна помощ при насърчаване на битовата газификация у нас.   До момента по линия на фонда са сключени споразумения за 811.268 млн. евро безвъзмездна помощ.   Тези проекти са важни не само за българската енергетика, но и за българската икономика, каза на церемонията министър Стойнев.   Проектите ще окажат и пряк ефект върху модернизацията на ключови енергийни дружество, ще доведат до спестяване на енергия от около 240 000 мегаватчаса годишно и намаляване емисиите на въглероден двуокис - приблизително с 96 000 тона годишно.   Последната модернизация в "Мини Марица-изток" е била през 1992 г., заяви министърът.   Само преди година и половина обаче, отново с пари от МФК – над 4.5 млн. евро, в мините започна проект за повишаване на енергийната ефективност, изпълняван от Риск Инженеринг". През октомври 2011 г. пък започна проект за рехабилитация и изграждане на нови подстанции на рудници от държавните мини. Близо 9 млн. евро за целта бяха предоставени пак от МФК.

Ученик потроши 11 надгробни паметника в с.Въглен

Разкрит е извършителят на увреждане на 11 надгробни паметника в гробищен парк на с. Въглен, общ. Аксаково, съобщиха от полицията. Задържан е непълнолетен ученик, криминално проявен. Материалите са приложени към образуваното досъдебно производство.

Хасковски свещеници отпразнуваха именния ден на отец Антоний

 

Отец Антоний днес отбеляза именния си ден в църква „ Успение Богородично” , където свещеници от хасковски храмове дойдоха да го поздравят. На празничната литургия присъстваха и много богомолци, които почетоха празника.
Отец Серафим от храм „Св. Димитър” , отец Никола и Златко от “Св. Архангел Михаил” и отец Димитър отслужиха празничната литургия.
Свещениците поздравиха 87- годишния отец Антоний за дългата му служба в църквата и поднесоха своите пожелание към него.Свещеникът разказа пред насъбралите се миряни за дълга си към църквата и защо се врекъл в служба на духовната институция вече повече от 63 г.

Поповете поднесоха подаръци и цветя на отец Антоний. Сред тях имаше и неколцина богомолци.

След литургията свещеникът раздаде нафора на миряните.

Репортаж гледайте в новините
Анжелина Янева

Защо парите стават все по-шарени?

Този понеделник Европейската централна банка представи новата банкнота от 10 евро, която излиза в обращение на 23 септември. На пръв поглед тя прилича на предишната, но при вглеждане се забелязват доста изменения. Повече наситени цветове, допълнителни елементи за сигурност и ура! - текст на кирилица, на която е написано ЕВРО и ЕЦБ.
Този понеделник Европейската централна банка представи новата банкнота от 10 евро, която излиза в обращение на 23 септември. На пръв поглед тя прилича на предишната, но при вглеждане се забелязват доста изменения. Повече наситени цветове, допълнителни елементи за сигурност и ура! - текст на кирилица, на която е написано ЕВРО и ЕЦБ.

ДПС искат държавна защита за тютюнопроизводителите

Според ДПС либерализацията на тютюневия пазар, извършена след законодателни промени през 2012 г., е била грешка с тежки икономически и социални последици

Елизабет Втора пак прабаба

Внучката й Зара Филипс роди днес момиченце

    


Водач загина, смазан от два тира

48-годишен пловдивчанин загина в тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия". Инцидентът е станал в района на 104 км в посока Пловдив към 21.30 часа снощи. 

Мъжът се е блъснал с автомобил „Фолксваген" в движещ се пред него товарен камион „Мерцедес", чийто водач е на 39-годишен бургазлия. В резултат на удара леката кола се е завъртяла 
48-годишен пловдивчанин загина в тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия". Инцидентът е станал в района на 104 км в посока Пловдив към 21.30 часа снощи. Мъжът се е блъснал с автомобил „Фолксваген" в движещ се пред него товарен камион „Мерцедес", чийто водач е на 39-годишен бургазлия. В резултат на удара леката кола се е завъртяла

Русия критикува незачитането на човешки права в България

Министерството на външните работи в Русия отправя остри критики към България по отношение зачитането на човешките права у нас. Ведомството е публикувало доклад по темата за целия Европейски съюз, като...

"Първият биограф на Апостола"

/КРОСС/ В Регионална библиотека „Любен Каравелов" - Русе бе представено уникалното двустранно издание за първия биограф на Апостола и за първия уредник на музея му в Карлово, посветено на 140-годишнината от смъртта на Левски и 80 години от възстановяването на родната му къща. Автори на изследването "Първият биограф на Апостола" са проф. дин Иван Стоянов от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" и Ружа Симеонова, директор на Научния архив към Българската академия на науките. Втората част на изданието - „Първият уредник на музея на Апостола", е дело на Дора Чаушева - директор на Националния музей „Васил Левски". Книгата представи пред многобройна русенска публика един от авторите - проф. Иван Стоянов, чиито научни интереси са в областта на политическата история на Българското Възраждане и първите години от развитието на Княжество България. Особен интерес предизвикват книгите му с изследвания за Левски. Проф. Иван Стоянов говори за живота и дейността на един от скромните, но изключително дейни строители на нова България - Георги Яковлев Кирков (чичо на известния идеолог и оратор на социалистите от края на XIX и началото на XX век Георги Кирков). Кирков е не само пръв биограф на Апостола, но и участник в административното изграждане на младото Княжество, пръв директор на Народната библиотека, създател на Държавната печатница, автор на учебници, новатор в областта на печатарството, дарител и благодетел

Измамник в ареста, искал пари за "пострадали" близки

32-годишният прибрал от възрастни хора 5600 лв. и златни накити

    


Гръцкият президент: Трябва да преодолеем кризата и да накараме "тройката" да си върви


Гръцкият президент Каролос Папуляс изрази надежда, че в следващите месеци в страната няма да има политически безредици, които биха могли да спънат усилията за излизане от кризата, пише в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Трябва да преодолеем кризата и накрая да накараме "тройката" (Европейска комисия, Европейска централна банка и МВФ) да си върви, каза държавният глава на вчерашно тържество в президентството по случай Новата година.

Надявам се да няма безредици, защото искаме...

Полицията хукна след девойка на пижамено парти

13-годишно момиче от Ловеч вдигна на крак местната полиция по сигнал на баба й, че е изчезнала. 24 часа по-късно униформените я открили невредима в нейна приятелка.

Apple продължава да доминира американския пазар

/КРОСС/ Apple продължава да е любимата марка на амариканците - това можем да съдим по данните за пазарния дял на американската компания до края на 2013 година, предоставени от американската аналитична агенция NPD Group. Пазарният дял на Apple за последното тримесечие на 2013 година е достигнал до 42%, което е скок, тъй като преди това той е бил 35%. Същевременно южнокорейската Samsung заема 26% от мобилния пазар в страната. Другите по-големи играчи на територията на САЩ са Motorola, LG, HTC и BlackBerry. Останалите компании влизат в т.нар раздел "други".  

Орешарски опроверга Петков: Не сме говорили за срещи с Борисов

Премиерът иначе няколко пъти се е виждал с бившия червен депутат

    


"Лудогорец" се насочи към голмайстора на "Берое"

"Лудогорец" е пред привличането на Венцислав Христов от "Берое" като заместник на своя голмайстор Роман Безяк, твърди "Гонг".

Словенецът е свързван с трансфер в елитния английски "Уест бромич", а ръководството на шампионите е в "напреднали преговори" със старозагорския клуб.

25-годишният Христов отбеляза 8 гола в 23 мача за "Берое" от началото на сезона в А група. Към национала има интерес от страна на ЦСКА и "Ботев" (Пловдив), но тимът от Разград бил най-близо до исканата...

S&P: Банковият сектор в България е „умерено нестабилен”

Банковият сектор в България е "умерено нестабилен", като фактори за това са както ограничените перспективи за растеж на бизнеса и на печалбите на местните финансови институции, така и фактът, че значителна част от тях са собственост на гръцки и италиански банки, посочва в оценката си международната агенция за кредитен рейтинг "Стандарт енд Пуърс".

Мъжът, който остана на поста си 30 години

Почина японски войник, крил се в джунглите на Филипините до 1974 г., не вярвайки, че Втората световна война е свършила

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване