Тази година официализираме подкрепата си за Албания, обеща Вигенин

Министърът успокои, че все още е твърде рано да се говори за членство

Висш американски дипломат наруга ЕС (ВИДЕО)

В интернет пространството изтече телефонен разговор, в който висш щатски дипломат се изказва цветущо относно Европейския съюз. Гласът наподобява този...

Римската крепост „Сторгозия“ - опропастена или атрактивна за туристи?

Предаването „От другата страна“, с Мира Кортенска по Нюз7, в неделя, ще покаже различните гледни точки за днешната съдба на римската крепост „Сторгозия“ в парк „Кайлъка“, в Плевен.

Заплахите срещу игрите в Сочи не трябва да се подценяват, твърди експерт по сигурността

Руски експерти по разузнаването твърдят, че заплахите срещу игрите в Сочи трябва да бъдат възприети много сериозно. Според тях било твърде възможно терористични атаки да бъдат извършени в близост до Сочи, макар и не в самия град, който е охраняван от близо 40 000 служители по сигурността.

Запалена свещ опожари дома на покойник

Запалена свещ до главата на покойница причини пожар в дома й във Видин, съобщи 24 часа. Докато близките стягали погребението, апартаментът лумнал в пламъци. Близки на починалата излезли за м...

Първородните деца са по-пълни

Първородните децаса по-склонни към напълняване в напреднала възраст, установи новозеландско проучване. Изследването е направено от учени в университета в Оукланд, Нова Зеландия. В него са участвали н...

Видео: Протест с мишки срещу мишките


"Хвърли мишка по мишките" беше мотото на днешния протест пред Народното събрание, организиран във "Фейсбук". 

Граждани, несъгласни със съпротивата на управляващото мнозинство срещу електронното гласуване, хвърляха компютърни мишка срещу сградата.

Дали да има или не електронно гласуване е един от въпросите, които президентът Росен Плевнелиев предлага да бъде решен с референдум. Възражението на мнозинството е, че електронното гласуване ще позволи злоупотреби и нарушения на...

Цветанов прогонил 1/3 от секретните сътрудници на МВР

МВР при Цветан Цветанов е ликвидирало 1/3 от секретните сътрудници и съответно, толкова от оперативните дела, с което е бил унищожен инструментариумът на вътрешното ведомство за борба с престъпността, констатира в парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Грипът взе жертва в Перник! 53-годишна стоматоложка почина в пернишката болница

53 - годишната перничанка д-р Елена Иванова е починала от грипен вирус тази сутрин в местната болница, предаде репортер на ZaPernik.com.

Трагичната вест потвърди и директорът на МБАЛ "Рахила Ангелова" д-р Иван Евлогиев. Жената е заболяла от остра вирусна инфекция преди 2 седмици. В болницата е пристигнала на 4 - 5-тия ден от влошаване на здравословното й състояние, каза д-р Евлогиев пред репортер на ZaPernik.com.

Починалата е...

Продължава

GM с по-ниска от очакваната печалба

Американският автомобилен производител General Motors (GM) публикува по-ниска от очакваната печалба за четвъртото тримесечие на миналата година,...

Близо 1 милион контрабандни цигари са унищожени на Митница Свиленград

/КРОСС/ Близо 1 милион къса контрабандни цигари и 900 кутии цигарени гилзи бяха унищожени днес под контрола на Митница Свиленград. Унищожаването бе извършено чрез механично машинно нарязване на опаковките и съдържащите се в тях цигари. По-голяма част от цигарите са задържани от служители на митницата през периода 2011-2012 г. на територията на областите Хасково и Кърджали и на ГКПП Капитан Петко войвода. По-голяма част от цигарите са от марките Карелия, Асос, Мурати, Виктори, Ева.Това е първата за тази година процедура на свиленградската митница по механично унищожаване на тютюневи изделия, задържани за нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове.През миналата година под контрола на Митница Свиленград чрез механичното нарязване бяха унищожени над 11 милиона къса контрабандни цигари и близо 250 кг тютюн за пушене.

Грипът взе жертва в Перник! 53-годишна жена почина в местната болница

53 - годишната перничанка д-р Елена Иванова е починала от грипен вирус тази сутрин в местната болница, предаде репортер на ZaPernik.com.

Трагичната вест потвърди и директорът на МБАЛ "Рахила Ангелова" д-р Иван Евлогиев. Жената е заболяла от остра вирусна инфекция преди 2 седмици. В болницата е пристигнала на 4 - 5-тия ден от влошаване на здравословното й състояние, каза д-р Евлогиев пред репортер на ZaPernik.com.

Починалата е...

Продължава

Цитат на деня: Министърът на вътрешните работи няма идея какво се случва. И не трябва да има


От миналата година министърът на вътрешните работи няма идея какво се случва. И не трябва да има. Не чета оперативни дела и не чета справки от специални разузнавателни средства (СРС). Има разпределение на функциите, което не дава възможност за цялостен контрол от министъра на вътрешните работи.

Така вътрешният министър Цветлин Йовчев коментира пред журналисти в парламента реформата в сектора за сигурност, която е един от аргументите ГЕРБ да поиска трети вот на недоверие срещу...

Георги Първанов: Съгласен съм, че парите за общините са разпределени несправедливо

Споделям мнението на колегите за несправедливото разпределение на парите на общините. Това каза Георги Първанов, президент 2002 - 2012 година, на пресконференция на АБВ. 

Идеята за тази пресконференция е моя, но искам да се чуе тяхното мнение, на хората, които са най-засегнати, с населението на съответните общини. Няма как да обясниш защо наказв Споделям мнението на колегите за несправедливото разпределение на парите на общините. Това каза Георги Първанов, президент 2002 - 2012 година, на пресконференция на АБВ. Идеята за тази пресконференция е моя, но искам да се чуе тяхното мнение, на хората, които са най-засегнати, с населението на съответните общини. Няма как да обясниш защо наказв

„Атака” поиска от Външно по-твърдо отношение с Турция

Думите на Ердоган не могат да се интерпретират като заплаха

Чанинг Тейтъм: В момента съм дебел и щастлив

С тези думи холивудският красавец описа как се чувства напоследък

    


Плачи обяви Световната лига като подготовка за световното първенство


Участието на световното първенство е по-важно за България от мачовете в Световната лига, заяви селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Камило Плачи.

За пореден път Световната лига ще послужи за подготовка за националите преди шампионата на планетата в Полша през есента.

"Световното първенство е по-важно от Световната лига. Все пак тя се провежда всяка година и ще бъде нещо подобно на подготовка. Представил съм програма на федерацията за предстоящото лято,...

Видео от Европарламента: ЕС търси разрешение на кризата в Украйна




Продължава да съществува опасност от гражданска война в Украйна. Може ли намесата на Европейския съюз чрез визитата на върховния представител за външната политика Катрин Аштън да доведе до мирно разрешение на ситуацията, пита във видеорепортаж EuroparlTV.

След два месеца на протести, опонентите на президента Виктор Янукович отказват да се предадат и искат спешни конституционна реформа.

"Все още съществуват големи опасения за ситуацията в Украйна и големи...

„Атака" праща доклада на Сметната палата за „Авиоотряд 28" до главния прокурор

/КРОСС/ „Внасяме сигнал до главния прокурор във връзка със закононарушенията, извършени от бившия премиер Бойко Борисов с полетите на правителствения „Авиоотряд 28". В заключението на доклада на Сметната палата ясно се казва, че полетите, изпълнени по заявка от физически и юридически лица, са незаконосъобразни. Казано е ясно, че в тези полети има нарушение на закона. След като има нарушение на закона, институцията, която трябва да вземе отношение, е прокуратурата", каза председателят на партията Волен Сидеров на брифинг в Народното събрание.„Изпращаме сигнала до прокуратурата, с който тя, по типичния за нея рефлективен, бърз и неотложен начин да вземе веднага мерки и да поиска имунитета на Борисов, да започне досъдебно производство срещу неговите закононарушения и да установи как е профукал тези 34 милиона, които комисията на колегата Лаков установи безспорно", посочи Сидеров.„Изпращаме Ви по компетентност, с оглед образуваното досъдебно производство за „Авиоотряд 28", доклад на Сметната палата за констатирани нарушения в дейността на авиоотряда. Докладът е внесен в Народното събрание след извършения одит на „Авиоотряд 28", отбелязват подписалите писмото Волен Сидеров и Венцислав Лаков.

Дуото t.A.T.u. ще открие олимпиадата в Сочи въпреки анти-гей закона в Русия


Въпреки силно критикувания "закон за гей пропагандата" и засилващите се хомофобски настроения в Русия, руското поп дуо t.A.T.u. ще бъде част от музикалната програма на днешното откриването на олимпиадата в Сочи, пише в. "Вашингтон пост".

Изявата ще бъде завръщане пред световната публика за Лена Катина и Юлия Волкова, които в началото на миналото десетилетие пробиха на музикалната сцена с провокативния си имидж и впечатлението, че са гей двойка. Въпреки спорадичните си концерти, те...

Руското дуо t.A.T.u. ще открие олимпиадата в Сочи въпреки анти-гей закона в Русия


Въпреки силно критикувания "закон за гей пропагандата" и засилващите се хомофобски настроения в Русия, руското поп дуо t.A.T.u. ще бъде част от музикалната програма на днешното откриването на олимпиадата в Сочи, пише в. "Вашингтон пост".

Изявата ще бъде завръщане пред световната публика за Лена Катина и Юлия Волкова, които в началото на миналото десетилетие пробиха на музикалната сцена с провокативния си имидж и впечатлението, че са гей двойка. Въпреки спорадичните си концерти, те...

Първанов се съгласи с Борисов: Парите на общините се разпределят несправедливо

Георги Първанов подкрепи мнението на колегите си от ГЕРБ за несправедливо разпределение на парите на общините. Няма как да обясниш защо наказваш населението на тези градове – заради АБВ, СДС или пък ГЕРБ. Това не е управление.

Комшулук на трупчета

Защо турският външен министър Ахмет Давутоглу не дойде на посещение в България? От обясненията на Министерството на външните работи и на президента Росен Плевнелиев не се разбра много. Дежурните изречения за това как отношенията между София и Анкара никога не са били толкова добри, за липсата на напрежение, не хващат дикиш. Защо турският външен министър Ахмет Давутоглу не дойде на посещение в България? От обясненията на Министерството на външните работи и на президента Росен Плевнелиев не се разбра много. Дежурните изречения за това как отношенията между София и Анкара никога не са били толкова добри, за липсата на напрежение, не хващат дикиш.

Фалшиво обаждане поискало МВР да нахлуе в СУ

На 27 януари обаче самият ректор на Софийския

Иван Великов: Преди да се въведе забрана за автомобили в Морската, да се осигури достъп до имотите

Областният управител на Варна Иван Великов разпространи в медиите своя позиция, която публикуваме дословно: "Във връзка високата обществена значимост на проблема с движението на автомобили в местността „Салтанат“ и многобройните оплаквания на граждани, свързани с налагането на санкции, съм длъжен да припомня на всички варненци и гости на града, че е налице законова възможност да обжалват пред Районен съд-Варна всички наложени им имуществени санкции по реда на Наредбата за обществения ред на Община Варна.

Първанов: Парите за общините са разпределени несправедливо

Споделям мнението на колегите за несправедливото разпределение на парите на общините. Това каза Георги Първанов, президент 2002 - 2012 година, на пресконференция на АБВ. 

Идеята за тази пресконференция е моя, но искам да се чуе тяхното мнение, на хората, които са най-засегнати, с населението на съответните общини. Няма как да обясниш защо наказв Споделям мнението на колегите за несправедливото разпределение на парите на общините. Това каза Георги Първанов, президент 2002 - 2012 година, на пресконференция на АБВ. Идеята за тази пресконференция е моя, но искам да се чуе тяхното мнение, на хората, които са най-засегнати, с населението на съответните общини. Няма как да обясниш защо наказв

Златно умопомрачение в Клондайк

Благородният метал, отговорен за неблагородното проливане на милиони литри кръв и вдъхновил създаването на някои от най-значимите произведения на изкуството, ще блуждае в погледа на образите в новата тв поредица “Клондайк”. Това е първият минисериал на “Дискавъри” и е вдъхновен от книгата на Шарлът Грей “Златотърсачи: Забогатяване в Клондайк”. Благородният метал, отговорен за неблагородното проливане на милиони литри кръв и вдъхновил създаването на някои от най-значимите произведения на изкуството, ще блуждае в погледа на образите в новата тв поредица “Клондайк”. Това е първият минисериал на “Дискавъри” и е вдъхновен от книгата на Шарлът Грей “Златотърсачи: Забогатяване в Клондайк”.

Връщат сергиите близо до плажовете

НС разреши поставянето на преместваеми обекти в т.нар. зона А

    


Патриарх Кирил подари на руските спортисти икона на Св. преп. Сергий Радонежски

Сочи. /КРОСС/ Междуфракционната парламентарна група по защита на християнските ценности от руската Дума, инициира изработването и връчването на олимпийските отбори на Русия, Украйна, Беларус и Молдова четири икони с лика на Св. преподобни Сергий Радонежски, съобщи на „Интерфакс-Религия", Олег Ефимов секретарят на междуфракционната група.Иконите бяха връчени на спортистите лично от руския Патриарх Кирил в навечерието на Олимпиадата в новопостроения в Сочи храм „Христос Спасител", където извърши молебен за успех и победа на спортистите в предстоящите олимпийски състезания. На молдовския отбор, иконата беше връчена лично от председателя на Отдела на Московската патриаршия протойерей Всеволод Чаплин.„В годината на 700-годишнината на Св. преподобни Сергий Радонежски, това ще бъде благословение за спортни подвизи на отборите от нашите братски страни, а също взаимопомощ и съчувствена подкрепа на феновете", цитира Ефремов координатора на межфракционната група Сергей Гаврилов. Иконите са изработени с подкрепата на благотворителния фонд „Православен Крим" и при финансовата подкрепа на руското меценатство, чието име остана анонимно.    

БФА: Европа гласува по-високи цели за ВЕИ - 30% до 2030 г.

/КРОСС/ В сряда Европейският парламент гласува окончателно нови, по-високи цели за ВЕИ сектора. Целите, които Европа следва да постигне до 2030 г., са намаляване на въглеродните eмисии с 40%, достигане на дял от 30% енергия от възобновяеми източници и подобряване на енергийната ефективност с 40%. Според евродепутатите тези цели трябва да бъдат задължителни, за да бъде спазена новата дългосрочна политика на ЕС за изменението на климата, посочва в съобщение до медиите Българската фотоволтаична асоциация. От съобщението до медиите, публикувано на страницата на Европарламента, става ясно, че резолюцията е приета с 341 гласа, срещу - 263 и 26 въздържали се, като „поставя за цел на ЕС за 2030 г. да намали местните емисии на парникови газове с поне 40% спрямо нивата от 1990 г. Също така се иска цел за енергийна ефективност от 40%, в съответствие с проучване на потенциала за ефективност на разходите, както и задължителна цел за производство на поне 30% от общото крайно потребление на енергия от възобновяеми енергийни източници".Според съдокладчика на комисията по околна среда Ан Делво (ЕНП, Белгия), за да се намали вносът на енергийни ресурси, трябва да произвежда повече в Европа. „Ако имаме широк енергиен микс с по-висока енергийна ефективност, това е най-добрият вариант за намаляване емисиите от парникови газове, насърчаване създаването на нови технологии и иновации, създаване на работни места и превръщане на нашите икономики в зелени

Партиите в парламента отново разделиха нацията

ГЕРБ дотира с наши пари олигархията около Плевнелиев

„Атака” обвини МВР в договорка с протестиращите

Сидеров поиска да разбере колко досъдебни производства са започнали

Сделката за Motorola направи от Google акционер в Lenovo

Американската компания държи почти 6% от китайския производител

    


"Хващат" депутати на въдица, мятат компютърни мишки по НС

Протестиращи подкрепиха електронното гласуване

    


Украйна: Oграничения за сделките с чужда валута

За първи път от година и половина Украинската централна банка вдигна официалния курс на долара спрямо гривнята

Гъста мъгла се спусна над Варна (видео)


Гъста мъгла е обвила Варна днес. Пристанището е затворено за корабоводене и корабоплаване, съобщи БГНЕС. Сутринта бяха отменени и полетите от и до София, информира "Фокус". 

Кметове „на Първанов” лишени от държавни пари, оплака се АБВ

Първанов: Защо се наказва населоението на някои градове

Газпром се интересува от две топлоцентрали във Франция

Руският газов гигант Газпром е кандидат за закупуването на две топлоцентрали в Северна Франция, в Пон-сюр-Самбр и Тул от австрийската компания Вербунд, съобщи руският вестник "Ведомости".

Ползването на социални мрежи води до оглупяване, твърди учен


Прекомерното използване на социални мрежи води до оглупяване. Обемът, скоростта и естеството на споделената в Twitter и Facebook информация водят до ерозиране на способностите за критично и аналитично мислене, твърди Ияд Раван, който работи в университите на Единбург и Абу Даби, съобщава в. Independent.

Той е провел собствено проучване, като е задавал неколкократно на група от 20 души три въпроса. Един от тях е бил следният: Бухалка и топка заедно струват един паунд и 10 пенса....

"24 часа дебати": Не давайте диплома за висше без английски (видео)

"Не може да станеш висшист, без да знаеш английски език. Не им давайте дипломи, ако не говорят английски." Това призова ректорите изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев на дискусията "Учи, за да работиш", организирана от в. "24 часа". Според Даневтрябва да се финансира онова, което се търси на пазара на труда...

10,5 килограма псевдоефедрин са открити при съвместна операция на служители от ГД „Национална полиция“, ОДМВР-Стара Загора и Агенция “Митници”

При операцията, проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура-Русе са задържани четирима души; пресечен е канал за износ на прекурсори към Европа

Срам: Мъж умря заради липса на лекарства в болница

40-годишен мъж е починал от глад в болница, стопен на тегло до 30 кг. Причината е липсата на животоспасяващи разтвори за вливания. Това съобщи пред медиите д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

Иззеха боен арсенал от Батак

Множество незаконно притежавани огнестрелни оръжия, боеприпаси, взривни вещества и акцизни стоки без бандерол са иззети в хода на мащабна акция.

Министър Клисарова предлага единен приемен изпит за всяка специалност

Единен приемен изпит за всяка специалност да има в университетите. Такава идея даде образователният министър Анелия Клисарова на среща с ректори и работодатели. Клисарова подчерта, че това е само идея и даде за пример специалността икономика - всички, които искат да се обучават в тази специалност да държат изпит по география и математика, като след това студентът да избере факултета и университета, в който да учи.

Биячите на Метин остават в ареста

Софийски градски съд (СГС) отказа да пусне от ареста Иво Тилков, Джомо Младенов и Момчил Милков. Тримата са обвинени в опит за убийство по хулигански подбуди на Георги Димитров – Метин, съоб...

Вигенин за общите посолства на Македония и Сърбия: Няма смисъл да имаме позиция

Не се налага формиране на българска позиция по темата за общите дипломатически представителства на Македония и Сърбия, заяви външният министър Кристиан Вигенин по време на парламентарния контрол, пред...

Комисията за Бисеров, Борисов и Петното заседава при затворени врати

Заседанията на Временна анкетна комисия за Христо Бисеров, за Бойко Борисов и Бисер Миланов-Петното ще са закрити, решиха депутатите. На първото си заседание председателят на комисията Сияна Фудулова, депутат от Коалиция за България, запозна членовете на комисията с основните правила на работа и ги подложи на обсъждане.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване