Тристранката ще обсъди укриването на осигуровки

Правителството, бизнесът и синдикатите ще обсъдят в тристранката спорните текстове от проекта за нов Наказателен кодекс, с които се криминализира укриването на осигуровки. За това са се договорили профсъюзите и работодателите на неформална среща с вицепремиера Зинаида Златанова, съобщи социалният министър Хасан Адемов. Правителството, бизнесът и синдикатите ще обсъдят в тристранката спорните текстове от проекта за нов Наказателен кодекс, с които се криминализира укриването на осигуровки. За това са се договорили профсъюзите и работодателите на неформална среща с вицепремиера Зинаида Златанова, съобщи социалният министър Хасан Адемов.

Сотир Цацаров: Къде пише, че Цветанов не може да бъде подслушван законно!?

“Няма закон, който да забранява Цветан Генчев Цветанов да бъде подслушван законно. Каквото за другите, това и за него.” Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира вчера лаконично твърденията на адвоката на бившия вътрешен министър Менко Менков, че клиентът му бил подслушван две години след извършване на престъплението.

“Няма закон, който да забранява Цветан Генчев Цветанов да бъде подслушван законно. Каквото за другите, това и за него.” Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира вчера лаконично твърденията на адвоката на бившия вътрешен министър Менко Менков, че клиентът му бил подслушван две години след извършване на престъплението.

„Аерофлот” понижи цените на билетите

/КРОСС/ След рязкото покачване на курса на валутите по отношение на рублата „Аерофрот" реши да понижи с 5% номинираните си в евро тарифи, актуални за международните полети. Намалението ще засегне само тарифите, но не и таксите. От началото на годината курсът на еврото към рублата се покачи с 4,8%, а на долара - със 7%. В резултат на това само през последната седмица на януари стойността на билетите скочи с 2%. От „Аерофлот" посочиха, че „понижаването на цената е безсрочно". По-нататъшната динамика ще зависи от конюнктурата на пазара. Понижението засяга само цените на билетите от Русия за други страни, в обратната посока - от другите страни за Русия, стойността на билетите остава без промени, тъй като по правило се определят в местна валута.

АБВ, РБ - големите партии ще ги глътнат. Какво се задава?

Какво може да си случи на изборите през май? Или на евентуални парламентарни избори?
Къде е онази политическа сила, която може де спечели убедително изборите?
Няма такава.

Има две големи партии, БСП и ГЕРБ, около които гравитират сателити. И АБВ, която къса хора от БСП, и РБ са сходни малки партии, чиято роля може да бъде само сателитна на големите.
Това е положението, каквито и фантастични анализи да правят социолози и политолози. Нищо друго не се вижда на хоризонта.

ДПС има своето традиционно присъствие. Интригата е само дали „Атака” ще се пребори да влезе и в следващ парламент. Но както медиите й помагат в популистки акции за АЕЦ, земя, злато и т. н., по-скоро ще влезе. Конкурентът й – партията на телевизия СКАТ – няма такъв изявен оратор популист като Волен и засега трудно ще го победи.

Другата интрига е за новата популистка партия на Бареков. Ако тя влезе, ще е слабо присъствие, нещо като Яне Янев досега.
Нищо друго с реални шансове не се вижда на хоризонта.
Сегашната остра политическа поляризация, която Борисов и изпадналите от парламента десни активно поддържат, работи по-скоро за БСП.

Партията ГЕРБ върви надолу обективно. В нея започнаха скандали и люспене. Борисов и Цветанов са компрометирани след дилетантското си управление, а от Борисов има пресищане след като е бил непрекъснато медиен герой номер 1 вече 12 години подред - 4 като главен секретар на МВР, 4 като кмет и 4 като премиер. Този герой залязва бавно, но славно. Който не вярва в това, е наивник.
Но неговата ГЕРБ е най-голямата партия вдясно и Реформаторският брок може да изгори на следващите избори. Той започна с над 7% подкрепа, за да слезе към 4-5% за няколко месеца. И мнозина вдясно ще предпочетат да дадат гласа си за сигурното – ГЕРБ – вместо за несигурния РБ. За съжаление, защото по-цивилизованият избор вдясно е РБ.

По подобен начин може да изгори и АБВ. За по-сигурно ляво ориентираните ще изберат БСП. Но АБВ не е огледален образ на РБ и не е по-цивилизованият избор от БСП. В АБВ са знакови фигури на руското лоби у нас – Първанов и Румен Петков.

Така България се оказа в положение, подобно на 90-те години. Една голяма синя и една голяма червена партия. Но никой няма да има пълно мнозинство и страната е обречена на коалиции. Това не толкова лошо. Макар риториката на Борисов да превърна думата коалиция (с добавката „тройна”) в мръсна дума, от гледна точка на стабилността на страната една по-широка коалиция е нещо добро. Колкото и да е омразна тройната коалиция, при нея имаше стабилност, и това беше добре за икономиката. Всички показатели го доказват.

Занапред в България пак се очертава коалиция. По-вероятна е лявоцентристка – на БСП, ДПС и по-малки сателити. Но ако не стане, може да се появи дори изненадваща коалиция, подобно на Гърция и Германия – между ГЕРБ и БСП. Борисов, който сега не дава признаци за това, лесно ще се обърне в негов стил. Ще каже нещо, че в кризата трябва да мислим за страната, че и Меркел в Германия така направила…

Филми в Дневник След 5: Академия за вампири: Кръвни сестри

Жанр: Фентъзи, Екшън, Комедия, Ужаси, Мистери
САЩ / 2014 / 104 минути
Сценарист: Даниел Уотърс
Режисьор: Марк Уотърс
В ролите: Сара Хайланд, Олга Куриленко, Клеар Фой, Данила Козловски, Джоли Ричардсън, Камерън Монаган, Гейбриъл Бърн, Зоуи Дойч, Луси Фрай, Сами Гейл, Доминик Шерууд, Лейла Уонг
Продуцент: Майкъл Прегър, Дон Мърфи, Сюзън Монтфорд, Дипак Наяр, Даниел Уотърс
Филмът на Марк Уотърс е вдъхновен от романа "Академия за вампири". В центъра на историята е...

Божинов с гол и договор в "Левски"

Валери Божинов вкара първия си гол в своя неофициален дебют за “Левски” вчера. А от днес официално ще е футболист на “сините”, научи “24 часа”. От бившия му клуб “Спортинг” (Лисабон) изпратиха нужния документ, с който потвърждават, че няма да правят спънки на играча и клуба в бъдеще. И още днес дистанционно, от лагера на “сините” в Кипър, Божинов Валери Божинов вкара първия си гол в своя неофициален дебют за “Левски” вчера. А от днес официално ще е футболист на “сините”, научи “24 часа”. От бившия му клуб “Спортинг” (Лисабон) изпратиха нужния документ, с който потвърждават, че няма да правят спънки на играча и клуба в бъдеще. И още днес дистанционно, от лагера на “сините” в Кипър, Божинов

Филми в Дневник След 5: LEGO: Филмът


Жанр: Семеен, Екшън, Комедия, Анимация
САЩ, Австралия / 2014 / 100 минути
Сценарист: Фил Лорд, Крис Милър, Дан Хагмън, Кевин Хагмън
Режисьор: Фил Лорд, Крис Милър
Оператор: Пабло Плейстид
Продуцент: Дан Лин
Първата по рода си пълнометражна LEGO® 3D анимация разказва за живота на Емет – обикновен и прилежен средностатистически LEGO работник, който погрешно е идентифициран като уникална личност, от която зависи спасяването на света.

Той е въвлечен в...

Филми в Дневник След 5: Тя


Жанр: Драма, Комедия, Романтичен, Фантастика
САЩ / 2013 / 120 минути
Сценарист: Спайк Джоунс
Режисьор: Спайк Джоунс
В ролите: Порша Дублидай, Крис Прат, Хоакин Финикс, Ейми Адамс, Руни Мара, Оливия Уайлд, Катрин Бочър, Кели Сара
Оператор: Хойте Ван Хойтема, Хойтен Ван Хойтема
Продуцент: Спайк Джоунс, Меган Елисън, Винсънт Ландей
Най-добър филм  - Комедия
Най-добър актьор - Хоакин Финикс
Най-добър сценарий - Спайк Джоунз

Лос Анджелис в...

Филми в Дневник След 5: Робокоп


Жанр: Екшън, Фантастика
САЩ / 2014 / 0 минути
Сценарист: Ник Шенк, Джошуа Зетумър
Режисьор: Хосе Падиля
В ролите: Майкъл К. Уилямс, Майкъл Кийтън, Дженифър Ел, Джей Барушел, Мариан Жан-Баптист, Джаки Ърл Хейли, Аби Корниш, Самюел Л. Джаксън, Гари Олдман, Джоел Кинаман
Отново в Детройт, но през 2028 г. Алекс Мърфи (Джоуел Кинаман) е любящ съпруг, баща и безупречно ченге, което дава най-доброто от себе си, за да ограничи престъпността и корупцията в града.
...

Банка си връща инвестираното в Олимпиадата за 4-5 години

/КРОСС/ Руската „Сбербанк" планира да си върне инвестициите в строителството на олимпийски обекти за 4-5 години, съобщи заместник-председателят на банката Станислав Кузнецов. „Особеностите на нашия проект са в това, че след Олимпийските игри ще предложим за продажба не само хотелите, но и много комфортни, различни по големина жилища с всички удобства, обзаведени с мебели и техника. Смятаме да си върнем инвестираните средства за 4-5 години", - заяви Кузнецов.В началото на годината вицепремиерът на Русия Дмитрий Козак съобщи, че общите разходи за подготовка и провеждане на зимната Олимпиада в Сочи са достигнали 1,5 трилиона рубли. По негови думи, най-крупните частни инвеститори в подготовката на Олимпиадата са „Красная Поляна", която принадлежи на Сбербанк, „Роза Хутор" (собственост на „Интеррос") и „Базел".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване