Блогър пусна снимки на бъдещия iPhone 6

/КРОСС/ Новият iPhone 6 определено е едно от най-очакваните устройства през тази година, което провокира блогъра Сони Диксън да публикува снимка, на която той твърди, че се вижда бъдещия флагман на Apple, предаде TechnoBuffalo. Въпреки, че снимките не са с много хубаво качество, от тях можем да си направим извода, че смартфонът ще бъде доста по-тънък от настоящия iPhone 5S и ще има леко закръглени ъгли. Същевременно дисплеят е по-голям, което от една страна затвърждава слуховете, въртящи се в мрежата от известно време насам, че устройството ще разполага с 4.8-инчов дисплей. Сензорът за пръстовите отпечатъци обаче запазва формата и мястото си. На този етап това са просто снимки, които по никакъв начин не могат да се приемат за чиста монета, но поне изглеждат автентично. Дали това наистина е iPhone 6 - предстои да разберем.  

Андрей Райчев: За дясното ДПС е сложно да прави политика с БСП

- След срещата на бизнеса с премиера Орешарски какво да очакваме от правителството - повече държава в икономиката или повече сигурност и почтеност в бизнеса, г-н Райчев?
- За правителството тази среща е по-важна, отколкото за бизнеса. Ще започна малко по-отдалече. Доскоро това правителство имаше задача да оцелее. Обсъждаха се фундаментални неща - - След срещата на бизнеса с премиера Орешарски какво да очакваме от правителството - повече държава в икономиката или повече сигурност и почтеност в бизнеса, г-н Райчев? - За правителството тази среща е по-важна, отколкото за бизнеса. Ще започна малко по-отдалече. Доскоро това правителство имаше задача да оцелее. Обсъждаха се фундаментални неща -

Камера може да е заснела касапницата с пловдивския доктор Аргир Гяуров

Камера може да е заснела касапите в Камера може да е заснела касапите в "Кючук Париж" в Пловдив. Снощи 42-годишният Аргир Гяуров е нападнат и намушкан осем пъти в гърба от двама нападатели. Извършителите на престъплението са избягали. Криминалисти работят по версии за грабеж или лично отмъщение, пише plovdivutre.bg. Раненият е управител на частен медицински център. Бизнесменът е

Направиха карта на най-големия спътник в Слънчевата система

/КРОСС/ Учени успяха да направят карта на спътника на Юпитер Ганимед, открит преди повече от 400 години от астронома Галилео Галилей.Картата е изработена от снимки, направени от сондите Galileo и Voyager-1. По думите на Джефри Колинс от колежа в Масачузетс тя ще помогне на експертите да изучат еволюцията на спътника. Тя ще е полезна и при изпращането на нови космически апарати към спътника.Ганимед е един от така наречените Галилееви спътници на Юпитер. Той е е съставен главно от силикатни скали и лед. На повърхността му има ледена кора, плаваща върху течен океан, който я разделя от скалното ядро на спътника. Според данните, събрани от Галилео, Ганимед е изграден от три слоя: сравнително малко по размери разтопено желязно с вероятни примеси на сяра ядро, обвито от силикатна мантия и повърхностна покривка от вода в течно и твърдо състояние. Наличието на обособено метално ядро е признак за планетарна диференциация, протекла след образуването на спътника и изискваща значително количество топлина.

Лека атлетика:Татяна Дячкова с бронзов медал в Добрич

Представителки на Самоков и Варна спечелиха титлите на 800 м при момичетата под 16 години и младшата възраст по време на националното първенство в зала „Добротица” в Добрич.

Веселина Алинска от Рилски атлет-Самоков беше най-бърза при девойките. Тя измина дистанцията за 2.19.49 мин и изпревари Катарина Георгиева от ЦСКА-София, която даде време от 2.24.94 мин.

Повод за радост имаха и Татяна Дячкова и нейния треньор Атанас Атанасов. Младата и талантлива надежда на средни дистанции финишира на 800 м за 2.26.24 мин и спечели бронзов медал за отбора на „Европул Бургас” .

През 2013-та година Татяна спечели за поморийския клуб “Атлет 2004″ медал на 800 метра в зала и на открито в категорията момичета до 16 годишна възраст. От тази година тя се състезава в по-горна група – девойки младша възраст.

Ето и резултатите при девойки младша възраст:

Изтегли като файл (PDF, 147KB)

ЕК може да спре окончателно парите по ОП "Околна среда"

Европейската комисия (ЕК) е уведомила страната ни, че може да спре окончателно плащанията по Оперативна програма „Околна среда”, които бяха временно...

"Атака" подкрепяла идеята на президента всички следващи избори да са в комбинация с референдум


Президентската институция ще продължи да търси допирните точки между различните приоритети на политическите партии, заяви президентът Росен Плевнелиев на първата от поредицата срещи с парламентарно представените политически партии, съобщи прессекретариатът му.

За трета поредна година държавният глава изслушва и обсъжда приоритетите и инициативите на всяка една от парламентарните политически сили в рамките на "месеца на политическите консултации". Днес той разговаря с "Атака".

Първанов и Калфин на среща с гражданите от пет града

/КРОСС/ На 15, 16 и 17 февруари 2014 г., президентът Георги Първанов /2002-2012/, Ивайло Калфин и представители на АБВ, ще посетят Монтана, Добрич, Балчик, Девня и Варна. Подробен график на срещите с гражданите и пресконференциите: 15.02.2014с. Габровница, област Монтана - 15:30 ч. - среща с Георги Първанов в салона на местното читалищес. Лехчево, област Монтана - 15:30 ч. - среща с Ивайло Калфин в местното кафенес. Якимово, област Монтана - 15:30 ч. - среща с Румен Петков в салона на местното читалищес. Стубел, област Монтана - 15:30 ч. - среща с проф. Борислав Борисов в местното кафенеМонтана - 18:00 ч. - среща на гражданите на Монтана с Георги Първанов, Ивайло Калфин, Румен Петков, проф. Борислав Борисов в Младежки дом, бул. „3-ти март" № 98 16.02.2014Добрич - 10:30 ч. - среща с гражданите на Добрич в голямата заседателна зала на община ДобричДобрич - 12:00 ч. - пресконференция в голямата заседателна зала на община ДобричБалчик - 14:00 ч. - среща с гражданите на Балчик в ресторант „Лотос"Девня - 17:00 ч. - среща с гражданите на Девня в читалище „Просвета" 17.02.2014Варна - 10:30 ч. - откриване на офис на АБВ във Варна - ул. „Братя Шкорпил" 29Варна - 11:00 ч. - пресконференция - ул. „Братя Шкорпил" 28 /срещу офиса на АБВ/Варна - 18:00 ч. - среща с гражданите на Варна - зала „Пленарна", община Варна  

Германски вестник пита "Защо не разбираме ромите?"

Германският вестник "Франкфуртер рундшау" под заглавие "Защо не разбираме ромите?" пише в четвъртък, че част от българските роми, пристигащи във Федералната република дори не знаят, че могат да получават социални помощи. "Франкфуртер рундшау" цитира примери от Дортмунд, където има голяма ромска имигрантска общност. "Отначало дойдоха жени, тръгнали да проституират, които след това доведоха семействата си; мъжете започнаха да търсят работа или да събират метал. Пришълците от България изобщо нямаха представа, че имат право да поискат помощи за отглеждането на децата си", пише германското издание и допълва, че начинът на живот на ромите не е понятен за обществото нито в Западна, нито в Източна Европа. "Франкфуртер рундшау" подчертава, че образованието не е решение на проблема, тъй като навсякъде в Източна и Югоизточна Европа, при това не само по отношение на ромите, е прекъсната връзката между образованието и добрия стандарт на живот. Германският вестник стига до извода, че решението на проблема е работеща икономика, която да осигурява работни места. В статия със заглавие "Ромите - изясняване на ситуацията" британският "Гардиън" призовава да бъдат отхвърлени предразсъдъците и да се изследва действителният потенциал на приноса, който ромите биха могли да имат за Великобритания. "Възприятията ни за ромите са оформени от въображаемия образ на циганите, дълбоко вкоренен в нашата култура. Този въображаем образ представлява обратното на нашите ценности: нашето общество ограничава начините за изразяване на емоциите, затова ние завиждаме на страстта, която циганите изразяват чрез своята музика и екзотичен външен вид. Чувстваме се хванати в капана на рутината на нашето всекидневие и откриваме романтика в свободата и спонтанността на циганския живот, но също така го и отхвърляме като незаконен и неконтролируем. Предразсъдъците ни пречат да преценим рационално действителните проблеми, пред които са изправени ромите мигранти. По дефиниция социалното включване може да се случи само, ако практиките за изключване бъдат изкоренени. Вместо да обвиняваме ромите за нашите страхове и фантазии, би трябвало да им протегнем ръка и да позволим на самите себе си да бъдем вдъхновени от тяхното великодушие, приспособимост и отдаденост в оказването на взаимна подкрепа", пише изданието.

Само в BLife: Истината за скандала с Мис Плеймейт!

Екзотичната Джулиана Гани, която дни преди конкурса „Мис Плеймейт“ изригна с твърдението, че конкурсът е нагласен, заяви пред камерата на BLife, че е крайно разочарована от начина, по който в България се провеждат конкурсите за красота.

Седем митнически директори са били назначени тихомълком


От петък седем регионални дирекции на Агенция "Митници" имат нови ръководители. Двама от тях са работили за агенцията по времето на тройната коалиция, а останалите са заемали по-ниски позиции в същите митнически управления, съобщи "Капитал daily".

Изданието припомня, че конкурсът за тези позиции е бил обявен на Бъдни вечер, а срокът за кандидатстване е приключил на 6 януари - тоест кандидатите са имали само пет работни дни.

След като изборът е направен от Агенция "Митници"...

Американци спечелиха злато, сребро и бронз в слоупстайл ските


Американските представители във фрийстайл ските спечелиха тройна победа в дисциплината слоупстайл, а страната се изравни на второ място в класирането по медали с Канада, Норвегия и Холандия.

Йос Кристиансен спечели първа олимпийска титла в кариерата си, след като изпревари своите сънародници Гас Кенуърти и Ник Гьопер.

22-годишният състезател от Юта до този момент нямаше сериозни успехи и се намира едва на 36-ото място в Световната купа, но влезе в изключителна форма за...

Убиха кандидат за общински съветник в Истанбул

Това е второто политическо убийство в Турция от началото на годината

Изтеглиха от продажба линкълна на дядо Кирил

Линкълнът на покойния дядо Кирил бе изтеглен от продажба.
Това е станало по решение на фирмата собственик, която е на члена на Епархийския съвет - бизнесмена Юлиян Гендов. Според мълвата във Варна колата няма да бъде дадена на новия митрополит Йоан.
“Имаше голям интерес от клиенти. Никой от тях не се пазареше за цената от 65 000 лв. Никой не... Линкълнът на покойния дядо Кирил бе изтеглен от продажба. Това е станало по решение на фирмата собственик, която е на члена на Епархийския съвет - бизнесмена Юлиян Гендов. Според мълвата във Варна колата няма да бъде дадена на новия митрополит Йоан. “Имаше голям интерес от клиенти. Никой от тях не се пазареше за цената от 65 000 лв. Никой не...

Брюксел заплаши да спре окончателно парите за екология

ЕК е пратила писмо до българските власти за проблемите с оперативната програма

    


ЦИК ще бъде постоянно действащ орган

Вероятно ще се стигне до сигнал до Конституционния съд за текстове от Изборния кодекс, каза на брифинг в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева

В Перник: 16 задържани за незаконен добив на въглища

Цялата група е разпитана и са им съставени актове за административни нарушения

17 сватби ще има на 14-и февруари във Варна

17 сватби ще има на 14-и февруари във Варна. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Весела Великова, от отдел „Радостни дейности” към „Обреди”. Тя добави, няма предвидени смесени бракове и всички са между българи. Само един от ритуалите ще бъде битов, а останалите 16 са класически.

Павлин Димитров е първият български шеф на остров

Павлин Димитров е избран за управител на остров Света Анастасия в Бургаския залив. Той спечели конкурса при огромна конкуренция от цялата страна и чужбина.

Уличното осветление на Кърджали остава основен акцент, поставян пред общината

Проблемът с уличното осветление в центъра на Кърджали и в кварталите се е оказал най-често поставяният пред общинската администрация и пред съветниците от БСП. Това е станало ясно по време на обсъжд...

Започва национален конкурс „Диря в морето”

Инициативен комитет за честване на Международния ден на моряка – 25 юни, организира национален конкурс за литература и изобразително изкуство, посветен на морето и моряците,под наслов &b...

Опит за грабеж на банков клон на ул. "Оборище"

Днес следобед е направен опит да бъде обран банков клон на ул. "Оборище", съобщиха от МВР. Все още не е ясно дали е направен опит за кражба от банкомат или са били откраднати пари. Сигнал...

Обвиняемите за убийството на Надежда Куцкова остават в ареста

Станислав Маламов и Велик Корчев - двамата задържани за убийството на свекървата на съдия Нели Куцкова - Надежда, остават за постоянно в ареста. Това реши Софийският апелативен съд, предаде "24...

Варна кандидатства за наградата „Блумбърг“ с проекта „Танцувай на математика“

 Община Варна кандидатства за конкурса Mayors Challenge („Предизвикателство за кметове“), организиран от Фондация „Блумбърг филантропс“, с проекта &...

Маги Халваджиян и Хилда Казасян – жури в „Като две капки вода”

Маги Халваджиян и Хилда Казасян отново ще се впуснат в предизвикателството „Като две капки вода”, където ще коментират изпълненията на новите 8 участници от март по Нова. За първ...

Безработицата в Гърция записа нов рекорд

Безработицата в Гърция достигна 28% (1,38 милиона души) и така записа нов рекорд, съобщава ВВС. Данните на местното правителство са за ноември 2013 година. 27,7% са били без работа в Гърция през октом...

Един човек загина, след като бури връхлетяха наводнена Великобритания

Един човек загина, а над 100 хиляди останаха без електричество, след като бури и силни ветрове връхлетяха Великобритания, носейки още проблеми на вече наводнените райони и причинявайки масов хаос в транспорта, предаде Ройтерс. Силни ветрове със скорост над 160 км/ч духаха над Западна Англия и Уелс през нощта, съобщи британската метеорологична служба. В голяма част от Южна и Западна Великобритания са издадени предупреждения за опасност от наводнения. Мъж на 70 години е загинал от вероятен токов удар, след като дърво съборило кабели в Уилтшър, съобщи полицията, а около 130 хиляди потребители са останали без ток по данни на асоциацията на енергийните компании. Части от Югозападна Англия са под вода от седмици след най-дъждовния януари от близо 250 години. Районите около Темза западно от Лондон също бяха засегнати от наводнения. От неделя насам над 850 души са били спасени от домовете си край Темза в Съри, след като реката достигна на места най-високото си равнище за повече от 60 години. Поради тежката климатична обстановка транспортът е в хаос. Много пътища и мостове са затворени, а много железопътни превози са отменени. Очаква се днес обстановката да се подобри, но през уикенда времето ще е влажно и ветровито.

Гърците продължават да пазаруват, за да се забавляват

Проучване на компанията The Boston Consulting Group, посветено на психологията на потребителите, установи значителни промени в поведението на гръцките потребители

прочети повече

Westinghouse разширява дейността си в София

Westinghouse Electric Company разширява офиса си в София в отговор на новите бизнес възможности и проекти в областта на ядрената енергетика в България.

Антон Кутев: Някой ден Пеевски ще работи срещу нас

Фактът, че някой ден Делян Пеевски ще работи срещу нас е абсолютно очевиден, казва в четвъртък пред "Дневник" депутатът от БСП Антон Кутев. Този факт обаче не го притеснявал, защото "това е част от политическия живот на страната". Попитан дали е съзнавал това при избора на депутата от ДПС за председател на ДАНС, Кутев отговоря: " Тогава нямахме чак толкова много време да съзнаваме чак толкова дълбоки последствия". "Истината е, че тогава ставаше дума за едни 15 минути. И честно казано историческият контекст в тези 15 минути надали е бил основният. Сигурно е логично да си го съзнавал, но тогава не мислехме за това. Ясно е, че предложението на Пеевски беше грешка, както е ясно, че тя просъществува един ден", добавя Кутев. Той признава, че "Пеевски може и да е част от задкулисието", но, по думите му, "в това задкулисие има много други, които са част от движението срещу Пеевски. "Опитът да демонизираме Пеевски е непочтен. Пеевски не ми е симпатичен, последният човек съм, който би защитавал Пеевски. Но от другата страна на барикадата има хора със също толкова съмнителни биографии от гледна точка на корпоративен интерес със също толкова политически амбиции", казва депутатът от БСП.

Хванаха крадци на 5 тона въглища

16 души са задържани от полицията в Перник в момента на незаконен добив на 5 тона въглища.Специализираната полицейска операция за незаконен добив и търговия с въглища е проведена вчера в Перник под надзора на Окръжната прокуратура в областния център. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР, 16 души са задържани от полицията в Перник в момента на незаконен добив на 5 тона въглища.Специализираната полицейска операция за незаконен добив и търговия с въглища е проведена вчера в Перник под надзора на Окръжната прокуратура в областния център. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР,

Путин подкрепя Сиси за президент на Египет


Руският президент Владимир Путин е казал на министъра на отбраната и дефакто военен лидер на Египет Абдул Фатах ал Сиси, че подкрепя намеренията му да се кандидатира за президент. Това е станало на днешната им среща в Москва, на която са обсъждани сделки с оръжия на стойност 2 милиарда долара, предаде Би Би Си.

Фелдмаршал Сиси, който ръководи свалянето на президента ислямист Мохамед Мурси миналия месец юли, засега не е съобщил официално, че ще се включи в надпреварата, когато бъдат...

„Естетизация на нараняването“ - съвместна изложба на студенти от НХА

Кураторска изложба на Аделина Попнеделва събра на едно място студенти от Националната художествена академия,с идеята да представят произведенията,разкриващи агресията като активност,като отделяне от бунтовна стъпка.Изложбата се проведе в Арт Алея и събра много преподаватели от академията,както и приятели и колеги на участниците.

Това е първата Кураторска изложба на Аделина Попнеделва събра на едно място студенти от Националната художествена академия,с идеята да представят произведенията,разкриващи агресията като активност,като отделяне от бунтовна стъпка.Изложбата се проведе в Арт Алея и събра много преподаватели от академията,както и приятели и колеги на участниците. Това е първата

1100 атракции влизат в бомбоубежищата на Морската градина в Бургас

Днес бе представена предварителната визия на Интерактивния атракцион „Подземният град Днес бе представена предварителната визия на Интерактивния атракцион „Подземният град" в Бургас, съобщи „Фокус". Проектът ще се реализира в бомбоубежищата в Морската градина на площ от 3180 кв.м. Общият брой на атракциите е над 1100. Възложител е община Бургас. Основните параметри представи Димитър Маджаров, управител на ОП „Летен театър, фести

Животът в еврозоната е най-скъп в Гърция

Причината е в голямата разлика между цените и доходите

    


В датски зоопарк може да бъде умъртвен още един жираф

Още един здрав жирав от датски зоопарк може да бъде умъртвен, тъй като не съответства на изискванията на програмата за репродукция на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите, съобщи ИТАР-ТАСС.
Неотдавна в зоологическата градина на датската столица и пред погледите на деца бе умъртвен напълно здравият 6-месечен жираф Мариус. Животното Още един здрав жирав от датски зоопарк може да бъде умъртвен, тъй като не съответства на изискванията на програмата за репродукция на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите, съобщи ИТАР-ТАСС. Неотдавна в зоологическата градина на датската столица и пред погледите на деца бе умъртвен напълно здравият 6-месечен жираф Мариус. Животното

Само с 1 пробив Гулбис излъга Григор

Григор Димитров отстъпи с 4:6, 6:7 на латвиеца Ернст Гулбис във II кръг на турнира в Ротердам.

Местан: Следващият вот на ГЕРБ ще е за Северна Корея ?!

Не бих се изненадал, ако следващият вот на недоверие на Бойко Борисов е за отношенията между България и Северна Корея. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан в парламента. Така той отговори на въпроса как ще коментира това, че вчера във фейсбук Борисов обвинил правителството, че ни вкарва в огромен скандал, със споразумението за сътрудничество в областта на образованието със Северна Корея.

Датско семейство остава без луксозна яхта след пожар в Русе

Датско семейство остана без луксозната си ветроходна яхта, която изгоря тази нощ в пожар в Русе, предаде кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Министерство на отбраната дарява на община Хасково казармата с паметника на Родопци

Ангел Найденов, министър на отбраната

Министерството на отбраната ще даде безвъзмездно на община Хасково казармата с изградения мемориал на Десети родопски полк. Това заяви днес в областния град министърът на отбраната Ангел Найденов, преди срещата му с командването и военнослужещи от 31-ви механизиран батальон в Хасково. Въпросният военен имот е 13  декара.

Той допълни, че оглавяваното от него министерство ще подпомогне за благоустрояването на мемориалния комплекс и никога няма да остане безразлично към паметника на Родопци.

30 са военните имоти на територията на община Хасково с отпаднала необходимост, като за 7 от тях местната администрация е внесла искания в министерството да бъдат прехвърлени безвъзмездно на областния град, каза още Найденов. Военният министър уточни, че приоритет на министерството на отбраната е първо да се опита да продаде имотите си с отпаднала необходимост и ако няма кандидати, тогава да предприема стъпки за безвъзмездното им преактуване в собственост на общините.

Пълна финансова ревизия на строящата се 30-метрова ограда на границата с Турция между селата Голям Дервент и Крайново е поискал министър-председателят Пламен Орешарски. Причината за исканата ревизия е твърде високата цена. Министърът на отбраната обясни, че първоначалната стойност на съоръжението от 5 млн. и 100 хил. лв. е била на основата на идеен проект, който е включвал само необходимите материали.

„Не бяха отчетени необходимите средства за консумативи, храна и резервни части“, каза министърът и поясни, че в окончателния вариант на работния проект изготвен от избраната от МВР проектантска фирма, стойността на материалите е около 8 млн. и 75 хил.лв. Освен това са необходими средства за резервни части и за наемане на подизпълнители за високо специализирани дейности. “9 млн. и 600 хил. лв. е крайната стойност за реализирането на този проект“, информира министърът на отбраната.

Найденов посочи, че от 21 януари т.г. са започнали работи по подготовката на терен за изграждането на съоръжението. „Единственото забавяне е свързано със законовите изисквания за наличие на визи за проектиране, изработването на работен окончателен проект и издаването на строително разрешение“, обясни министър Найденов като подчерта, че това не е в компетенциите на Министерството на отбраната.

Той отбеляза, че до утре, 14 февруари, трябва да приключат процедурите по избор на фирми, които да доставят необходимите материали за изграждане на съоръжението. В момента около 50 военнослужещи от инженерните части продължават да работят в местността. „В зависимост от времето на доставка на материалите се надяваме, че в рамките на около два месеца можем да изградим съоръжението“, заяви министър Найденов. По негови думи армията не получава допълнителни приходи за изработването на инженерното съоръжение на южната ни граница.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Търговията на дребно в САЩ се сви с 0,4% през януари

Спадът бе провокиран от необичайно студеното време в страната през месеца

    


Морето в Турция и тази година е хит сред българските туристи

Потребители могат да получат от 10 до 30% намаление при закупуване на туристически пакети по време на Международната туристическа борса „Ваканция и...

Путин подкрепи кандидатурата на маршал Ас Сиси за президент на Египет

"Стабилността в целия Близък изток зависи от стабилността в Египет"

    


ИАНМСП сключи първото споразумение за финансиране по програмата ЕВРОСТАРС

София /КРОСС/ Надявам се днес да положим добър старт за много български фирми, които да имат възможността ефективно да участват в програмата Евростарс. С тези думи заместник министър на икономиката и енергетиката Анна Янева откри събитието по повод сключването на споразумение за финансиране на проектно предложение с българския кандидат „АМГ Технолоджи" ООД.Международният Проект TRIPLE-S Microscope е класиран на 15 място от общо 510 допустими проектни предложения, постъпили в рамките на 10-та конкурсна сесия на програма Евростарс. До този момент проекти с българско участие не са преминавали прага на качество (с над 400 т.). Одобряването на проекта от Групата на високо равнище е сериозно постижение за България.Като говорим за рестарт в икономиката какъв по-добър пример може да има от това да пренесем тежестта, подпомагайки бизнеса, но не в посока създаване на производства, свързани с евтина работна ръка и суровини, а обратно - създаване на високоиновативни, високотехнологични производства с добавена стойност, подчерта изпълнителният директор на Агенцията за малките и средните предприятия Евгений Иванов. Зад този проект стои България, стоят усилията на десетки специалисти, което го прави уникален. Това ме кара с искрено удовлетворение да положа подписа си под финансовото споразумение, заяви той

Путин подкрепя кандитатурата на Фатах ал-Сиси за президент

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви, че подкрепя кандидатурата за президент на египетския министър на отбраната генерал Абдел Фатах ал-Сиси. По време на срещата на Путин с фелдмаршала в Москва, президентът на Русия е заявил, че е "наясно" с решението на Сиси да се кандидатира, въпреки, че не е имало официално изявление от страна на Египет по този въпрос, предаде BBC. Сиси е възприеман като най-могъщия човек в Египет от юли месец насам, след като свали от власт президента Мохамед Мурси. Според анализатори военноначалникът най-вероятно ще спечели, тъй като е доста популярен, но и страда от липса на каквито и да било сериозни съперници.  

Парламентът пак отряза българите в чужбина от вота

Българските граждани, които живеят в страни извън ЕС, няма да могат да гласуват на евровота, ако нямат настоящ адрес тук, реши НС. ЦИК е вече постоянно действаща, а членовете й са с мандат от 5 г.

Изгоря яхтата на датчанин в Русе

Вероятно става въпрос за умишлен палеж

Според Ваньо Танов фирми на Йордан Цонев са точили милиони ДДС

Бившият директор на митниците Ваньо Танов заяви в телевизионно интервю, че председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от ДПС Йордан Цонев е бил обект на разработки от МВР и от стенограмите на записани разговори става ясно, че на негови фирми, които са били на подставени лица, са възстановени суми по ДДС около 1,6-1,8 милиона лева.

Как млади семейства с ипотека да си намалят данъците


И през 2014 г. един от членовете на младо семейство с ипотечен кредит може да намали сумата от годишните данъчни основи с лихвените плащания по заема през годината, припомниха от Националната агенция за приходите (НАП).

Условието е да се подаде годишна данъчна декларация, към която да се приложи документ, издаден от банката, отпуснала кредита, в който е описан размерът на направените лихвени плащания през годината. Второто изискване за ползване на данъчното облекчение е да се приложи...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване