Бабикян: Това не е предизборна война, а войната за власт

Това, която се случва в политическото пространство е по-скоро по-мръсната част от предизборната борба. Това заяви Арман Бабикян, политически ПР, пред БТВ по повод последните скандали около Цветан Цветанов и Делян Пеевски.
По думите му това е полуанонимният стил на Румен Петков, който той много добре умее. Това, която се случва в политическото пространство е по-скоро по-мръсната част от предизборната борба. Това заяви Арман Бабикян, политически ПР, пред БТВ по повод последните скандали около Цветан Цветанов и Делян Пеевски. По думите му това е полуанонимният стил на Румен Петков, който той много добре умее.

Делото за костинбродските бюлетини окончателно върнато за доразследване

Прокуратурата е допуснала съществени процесуални нарушения в разследването на отпечатаните в повече изборни бюлетини в печатницата "Мултипринт" в Костинброд. Това реши и втората съдебна инстанция - Софийският апелативен съд (САС), цитиран от БНТ. По тази причина съдът връща делото на прокуратурата за отстраняване на нарушенията и за уточняване и мотивиране на обвинението.

Още първата инстанция - Софийският градски съд (СГС), върна делото на 20 януари т.г. със същите мотиви, но...

Дупка погълна 8 супер лимузини

Огромна дупка, отворила се в пода на Националния музей на „Корвет” в американския щат Кентъки, е погълнала 8 редки и скъпи коли. Експозицията се намира близо до завода, където се произвеждат култовите автомобили. Подът е пропаднал около 6 часа сутринта, когато музеят е бил затворен и затова няма пострадали. Шест от смачканите коли са били дарени

Боби Михайлов: Имаме малко футболисти над средната европейска класа

Роден е на 12 февруари 1963 г. в София. Баща му Бисер и синът му Николай също са били вратари на “Левски” и националния отбор по футбол.  Играе в “Левски”, “Беленензеш”, “Мюлуз”, “Рединг”, “Ботев”, “Славия” и “Цюрих”. С националния отбор е бил на финалите на две световни (1986 и 1994 г., където тимът ни завършва четвърти) Роден е на 12 февруари 1963 г. в София. Баща му Бисер и синът му Николай също са били вратари на “Левски” и националния отбор по футбол. Играе в “Левски”, “Беленензеш”, “Мюлуз”, “Рединг”, “Ботев”, “Славия” и “Цюрих”. С националния отбор е бил на финалите на две световни (1986 и 1994 г., където тимът ни завършва четвърти)

Албанската полиция иззе 2 т. канабис

Албанската полиция иззе близо до пристанищния град Вльора два тона канабис, предназначен за европейските пазари, и арестува седем трафиканти.

Контузия спря Плюшченко от Олимпиадата

Фигуристът обяви края на своята кариера

    


Китай взе втора титла в Сочи в бързото пързаляне с кънки


Китайката Джан Хун триумфира в бързото пързаляне с кънки на 3000 м и донесе втората титла за своята страна от олимпийските игри в Сочи.

Състезателката завърши за 1:14,02 минути и победи с аванс от 0,67 сек. шампионката от Торино 2006 Иреен Вуст от Холандия.

Другата представителка на "лалетата" Маргот Бьоер допълни класирането на почетната стълбичка и беше последната състезателка, влязла в секундата на 25-годишната Хун.

Китайката стартира в седма серия и показа...

Политолог: Основната борба е за хората с автобусите в изборния ден

Съдбата на новия Изборен кодекс, обещан от БСП в началото на техния мандат, зависи от това дали ще се постигне съгласие между левицата, ДПС и "Атака". Oсновната битка е за уседналостта и по-точно в кой списък ще се запишат гласоподавателите, които имат настоящ адрес в Турция и постоянен адрес в България и дали те ще могат да пристигнат с автобуси в изборния ден.

Борисов: Управляващите готвят метеж срещу президента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че управляващите явно се готвят да свалят президента с метеж. Така той тълкува параграф от Изборния кодекс, който е изпратен за становище до Венецианската комисия към ПАСЕ, но не фигурира в проекта за Изборен кодекс, който БСП внесе в парламента и сега се гласува на второ четене. Става дума за параграф 12, който предвижда възможността през май т.г. да се проведат едновременно избори "3 в 1" за Европарламент, за Народно събрание и за президент. "Чета параграф 12-ти от проекта за Изборен кодекс, който е изпратен до Венецианската комисия. В него се казва "при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България през 2014 г. едновременно с избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители, районите за организационно-техническата подготовка на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за президент и вицепрезидент на републиката съвпадат с изборните райони за народни представители". Това е нечуван скандал, защото с този текст управляващите явно подготвят държавен преврат. Президентските избори са 2016 година. А говорейки за избори 3 в 1, означава, че БСП, ДПС и “Атака” очакват до май месец президентската двойка да бъде дискредитирана. Какъв сценарий тече в държавата? След като ГЕРБ беше свален с метеж, сега се готви същото и за президентската двойка", написа Борисов в четвъртък на стената си във Фейсбук. Мая Манолова от БСП, която е вносител на изборния закон и ръководеше комисията по подготовката му, вече обясни, че въпросният текст (параграф 12 от преходните и заключителни разпоредби) е част от доклада на предишната временна комисия, която излезе с проект през октомври миналата година. По думите й въпросният параграф е имал за цел само да опише различни хипотези. Текстът не присъства във внесения от БСП проектозакон и не се обсъжда от депутатите. Президентът Росен Плевнелиев обаче също не споделя това мнение. Преди ден той излезе с позиция, според която "изпращането на този проект във Венецианската комисия с изричната уговорка в него, че през 2014 година се планират избори за президент, представлява по същество и опит да се потърси международна легитимация на този план". "Още по-притеснително изглеждат и поредицата съвпадения, които допълват съдържанието на този параграф 12 от Изборния кодекс, и в които, за съжаление, освен политически сили и медийни олигарси, са впрегнати и държавни институции", посочи Плевнелиев. Той обърна внимание, че този проект "съдържа текстове, които никой не може да обясни с какви мотиви и от кого са включени". "Още по-притеснително е, че публично и без каквото и да е притеснение се демонстрира пред гражданското общество, че през изминалата есен, когато българските граждани бяха на улицата и призоваваха за морал в политиката, някой някъде, на тъмно е правил задкулисни планове", посочи още Росен Плевнелиев.

Дупка погълна 8 редки и скъпи коли (видео)

Огромна дупка, отворила се в пода на Националния музей на „Корвет” в американския щат Кентъки, е погълнала 8 редки и скъпи коли. Експозицията се намира близо до завода, където се произвеждат култовите автомобили. Подът е пропаднал около 6 часа сутринта, когато музеят е бил затворен и затова няма пострадали. Шест от смачканите коли са били дарени

Журналистът Венелин Петков е новият директор на новините в бТВ

Журналистът Венелин Петков поема поста директор "Новини, актуални предавания и спорт” в bTV, съобщиха от медията в четвъртък. Постът бе овакантен преди няколко дни, когато Люба Ризова напусна. Основна част от професионалната си кариера Петков изгражда в бТВ, където постъпва като репортер и водещ още при създаването на телевизията през 2000 г. "Много се радвам, че Венелин прие предизвикателството да поеме поста директор "Новини, актуални предавания и спорт”. Той е едно от най-емблематичните лица на бТВ и има всички качества, за да се справи успешно с новите си отговорности и да затвърди лидерската позиция на бТВ", заяви назначеният неотдавна за главен изпълнителне директор на бТВ Медия груп Павел Станчев. Венелин Петков е автор на множество материали, между които са поредицата "Пътуване в Афганистан” и филма "Трансформация” в бТВ. Документите, репортажите "Поражения”, "Чиста вода” в рубриката бТВ Репортерите и други. Носител е на престижната американска награда за телевизионна журналистика "Пийбоди”. Продуцент е на предаването бТВ Документите от създаването на предаването през 2007. В него са излъчени документални филми като Бетонни градини”, "България – следите на терора”, филмът "Възродените – 20 години по-късно”, а наскоро и поредицата "Македония – последният проект на Коминтерна”. Това е поредната кадрова промяна във водещата телевизия в последно време. За няколко месеца телевизията напуснаха известни от телевизионния екран лица.

Най-желаната длъжност - шеф на остров, вече е заета

След свирепа битка остров Света Анастасия до Бургас най-после има управител. В надпреварата за атрактивния пост се включиха близо 300 души, а пресявката беше жестока.
Победителят е 32-годишният ерген от Бургас Павлин Димитров. За една от най-желаните длъжности в България той ще получава около 500 лв. заплата. "Бонус" е, че няма да работи цяла зима След свирепа битка остров Света Анастасия до Бургас най-после има управител. В надпреварата за атрактивния пост се включиха близо 300 души, а пресявката беше жестока. Победителят е 32-годишният ерген от Бургас Павлин Димитров. За една от най-желаните длъжности в България той ще получава около 500 лв. заплата. "Бонус" е, че няма да работи цяла зима

България и още 11 страни искат спиране на ГМО царевицата

Министър Кристиан Вигенин, заедно с министрите на външните работи и министрите по европейските въпроси на 11 държави-членки на ЕС изпратиха съвместно писмо до комисаря по здравеопазването Тонио Борг с призив Европейската комисия да преразгледа проекта си на решение за разрешаване на отглеждането на територията на ЕС на генномодифицирана царевица.

Ники Михайлов: Обичам те, тате!

Ники Михайлов се показа като любящ син и поздрави баща си за рождения му ден.

Венелин Петков е новият шеф на новините в bTV

Журналистиката не е професия, а кауза. Винаги съм

ЕС не обмисля санкции за Украйна за момента, подчерта Барозу


Налагането на санкции на Украйна сега би било грешка и приоритетът трябва да е създаване на подходящи условия за мирен политически преход. Това заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в интервю за "Ройтерс".

"Сега сме на етап, в който приоритетът е да се стабилизира страната, да се избегне насилието, да започне сериозен диалог между правителството и опозицията. На този етап други мерки може да имат единствено отрицателен ефект", заяви Барозу.

Той...

4 касети с пари задигнати при удара на банкомат в София

4 касети с пари са задигнати от похитения банкомат на столичната улича „Оборище. Това стана ясно след като приключи огледът на клона на ДСК, чието устройство беше опразнено.

Добри съседи свалят сметките за парно

В етажни собствености, където съседите се разбират, ще могат да отпаднат топлинните счетоводители и така сметките за парно ще намалеят, защото няма да се плаща на фирми за дялово разпределение. Това е част от проект на депутати от БСП, който ще се обсъжда в Народното събрание.

МС: Обстановката по границата се нормализира

След вчерашните активни действия от страна на държавата, обстановката по границата с Турция постепенно се нормализира, съобщиха от Министерски съвет, предаде БГНЕС. На ГКПП Андреево от 0.00 часа до ...

Видео: Най-романтичната реклама за коса според "Тайм"



Свикнали сме в рекламите за коса единственото романтично нещо да е забавеният каданс, в който някоя красива жена обезателно премята косата си от едната на другата страна. А често дори и това не е особено романтично. С наближаването на празника на влюбените Св. Валентин обаче една от популярните марки продукти за коса е решила да се постарае и да влезе "в ритъм" с покачването на романтичното настроение около празника, който е един от най-доходоносните за САЩ и много от страните в Европа...

Очаква се слаб растеж на еврозоната за последното тримесечие

Очаква се официалните данни за БВП на еврозоната да покажат слаб растеж за последното тримесечие на 2013 г., информира „Си Ен Би Си“. Експертите...

Избелващ крем и червило с олово дебнат дамите преди 8 март

Над 20 опасни стоки с живак и олово върлуват из търговската мрежа за дамите дни преди 8 март, предупреждава РЗИ – Добрич. Голяма част от тях са продукти за избелване на кожата с основна нотифицираща страна Норвегия и произход Китай или Тайланд.

Коалиция за устойчиво развитие: Има опасност от авариен разлив на нефтопродукти край Дуранкулак

Във връзка с потъналия край Дуранкулак кораб с пълни с нефтопродукти танкове, коалиция за устойчиво развитие разпространи меморандум до държавните контролни органи МОСВ и гражданска защита с искане да се направи незабавен оглед на кораба, за да се установи може ли да бъде източено горивото от него, за да се ликвидира възможността за внезапно и неконтролируемо изтичане, което чрез обичайните течения под Калиакра да отнесе петрол и да замърси мидените плантации и курортите Албена и Златни пясъци.

България е ангажирана на всички нива за разрешаване проблемите на българските превозвачи

/КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов запозна днес народните представители от Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към Народното събрание с актуалната информация, относно автомобилните превози между България и Турция. Министър Данаил Папазов заяви, че българската държава е ангажирана на всички нива с разрешаването на проблемите при автомобилните превози между България и Турция. Той допълни, че се водят интензивни дипломатически разговори. В следствие на постоянния диалог вчера, около 20:00 часа бе получено писмо от турския министър на транспорта, в което се говори за нов подход за дългосрочно разрешаване на проблемите, каза още министър Папазов. По думите му, в следствие на настоятелните искания, от българска страна за провеждане на спешна среща между двамата транспортни министри турската страна е предложила срещата да бъде изтеглена от 21 на 17 февруари. Министър Данаил Папазов каза още, че в резултат на променената позиция на Турция, България предостави необходимото количество еднократни разрешителни на турската страна. Това доведе до премахване на блокадата на границата от превозвачите и пропускане на камионите в двете посоки, допълни той. От 00:15 часа до 13:30 часа днес през ГКПП Капитан Андреево са преминали от Турция за България близо 600 товарни автомобили, от които 67 с еднократни разрешителни

Транспортните министри на България и Турция ще се срещнат в понеделник


За 17 февруари - понеделник, е насрочена среща на автомобилните администрации на България и Турция и двамата ресорни министри. Това съобщи пред депутатите от транспортната комисия в Народното събрание министър Данаил Папазов, цитиран от БГНЕС. Досега се знаеше, че срещата ще е на ниво външни министри и ще е на 21 февруари. 

Поводът е настъпилите проблеми на превозвачите при преминаване на българо-турската граница. В срещата участват и представители на браншови организации.
...

Държавата дава 40 000 лв. на малките партии за медийно отразяване

С тях ще бъде представяна предизборната им кампания

    

Държавата дава 40 000 лв. на малки партии за медийно отразяване

С тях ще бъде представяна предизборната им кампания

    


Сребърен медал на Държавното първенство по борба за Антонио Вражев от Поморие

Антонио Вражев стана втори на Държавното първенство по класическа борба, което се проведе на 10 и 11.01.2014 г. в София. Състезател е на Черноморец Бургас, категория 80 кг. В момента помориецът е на подготовка с националния отбор за предстоящото участие в Международния турнир “Дан Колов” и “Никола Петров”. Очаква се много силен шампионат. Чуждестранните борци, записани за турнира вече надхвърлят 300 от 34 страни. Схватките са от 21 до 23 февруари в столичната зала „Универсиада”.

Участие са заявили борци от Азербайджан, Алжир, Армения, Беларус, Бразилия, Германия, Гърция, Египет, Естония, Израел, Йордания, Иран, Испания, Китай, Македония, Полша, Пуерто Рико, Румъния, Русия, САЩ, Словакия, Словения, Сърбия, Тунис, Турция, Украйна, Финландия, Франция, Хондурас, Швейцария, Швеция, Шри Ланка, Япония.

Състезанието ще е по новите категории, които Международната федерация по борба (ФИЛА) въведе от 1 януари.

Да пожелаем успех на Антонио Вражев от Поморие, състезател на Черноморец Бургас.

 

Сумиста се обяви за политическа жертва на Цветан Цветанов

Бившата власт и тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов стоят зад опитите да бъда накаран да призная "страшни неща", за да може Цветанов и властта да се похвалят с успехи срещу организираната престъпност. Това заяви в защитната си пледоария в четвъртък пред Варненския апелативен съд подсъдимият по делото "Килърите" Петър Стоянов - Сумиста. В края на 2013 година Шуменският окръжен съд наложи три доживотни присъди без право на замяна на Петър Стоянов, на Васил Костов и на Георги Вълев. Останалите от групата на "Килърите" - Янко Попов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов, получиха съответно 17, 15 и 4 години затвор. Присъдите бяха издадени за убийствата на Борислав Георгиев - изпълнителен директор на "Атоменергоремонт", на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Петър Стоянов – Сумиста продължи да говори пред съда за "лъжите" на прокуратурата в обвинителния акт. В стил, който много наподобява скандала "Цветанов-Пеевски-Цацаров, подсъдимият сглоби сложна криминално-политическа картина, изпълнена със задкулисни опити да се дискредитират публични личности. Стоянов обясни, че първата му среща с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов е била организирана, преди да бъде обвинен за убийството на Юри Галев. На тази среща в София той бил поканен, за да представи какви са плановете на новосформираното движение АБВ с лидер президента Георги Първанов. След като отказал да сътрудничи на Цветанов, започнала масираната акция срещу него, водена от ГЕРБ и лично от Цветанов. Сумиста каза, че разследващите му били приготвили предварително написани показания за подготвяно покушение срещу бизнесмена и издател Иво Прокопиев, което трябвало да извършат Маргините. Той обаче отказал да ги подпише. Предполагаемата причина за "убийството" щяла да бъде, че Прокопиев постоянно "топил" Бойко Борисов в Американското посолство за парите на държавните дружества в Корпоративна търговска банка с мажоритарен собственик Цветан Василев. В опитите си да бъде убеден да подпише тези показания, хората на Цветанов му обяснили, че трябвало да бъде "сложена каишка на банкера". Второто, което поискал бившият вътрешен министър от Стоянов, било да свидетелства срещу Георги Първанов, но той и това отказал.

МОСВ опроверга: Очакваме ЕК да възстанови плащанията

Писмото на ЕК е базирано на констатациите в предварителния одитен доклад на ЕК от одитната комисия, проведена през септември-октомври 2013 г. В него се изброяват вече констатираните в писмата от края на миналата година слабости в системите за управление и контрол в областта на обществените поръчки.

Доклад разкри най-страшните места за журналистите

Сирия е мястото с най-много загинали, а Турция - с най-много вкарани в затвора журналисти през последните две години

Петък е ден на траур в община Кирково, погребват жертвите на катастрофата

Петъчният ден ще бъде ден на траур в община Кирково, от която са 3 от жертвите на жестоката катастрофа на микробус, пътуващ за Германия.
Петъчният ден ще бъде ден на траур в община Кирково, от която са 3 от жертвите на жестоката катастрофа на микробус, пътуващ за Германия. "Голяма трагедия. Много е тежко. Да заминеш на гурбет и да намериш смъртта си по пътя. Нямам думи", заяви кметът на Кирково Сали Рамадан. Той допълни, че общината е организирала транспортирането на телата на трим

Уестингхаус разширява офиса си у нас

В новия офис ще бъде базиран и Европейският център

Гергана Паси: Защо правителството вкарва нови разрешителни режими?

/КРОСС/ Правителството трябва да получи абсолютна подкрепа за идеята си за отмяната на лицензионните и разрешителните режими за бизнеса, но защо тогава въвежда нови, които не са наложени от Европейския съюз, а напротив - има опасност Европейската комисия да ни санкционира заради тях, каза в коментар на новите поправки в Закона за лекарствата експертът по европейско законодателство и бивш министър по Европейските въпроси Гергана Паси. Подобни закони, които са чувствителни за широк обществен кръг, трябва да бъдат приемани с обществен дебат, който да помогне всички засегнати страни за направят правилен и информиран избор, заяви още тя в интервю за Дарик радио. В противен случай, въвеждането на разрешителни режими без ясна обосновка, навсякъде по света, отваря огромна врата за корупция. Паси нарече  поправките в закона спорни и даде пример, че при подобни ситуации в Европа, когато има много заинтересовани страни на различни позиции се дава възможност за обществена дискусия и анализ на ​последствията от такъв закон, нещо което не се случило у нас. Законът за лекарствата е гласуван прибързано, без консултации с бизнеса и според нея в много голяма степен това е и причината президентът да наложи вето, което отново бързо и на тъмно ще бъде прегласувано

Задържаха 27-годишен мъж за кражба от апартамент във Варна

На 12 февруари е подаден сигнал за кражба от частен дом в гр. Варна, на ул. "Народни будители", съобщиха от полицията. Неизвестно лице е проникнало в апартамента и е извършило кражба на мъжка чантичка, съдържаща документи и ключове за служебен автомобил.

Лицето на кампанията за борба с хепатита определеи своя наследник

/КРОСС/ Преди броени минути лицето на кампанията за борба с хепатита и основател на Фондация „Христо Гешов" избра своя наследник в социалната мрежа Фейсбук. Това е поп певецът Стефан Илчев. „Стефан Илчев е човекът, който всеки ден само с присъствието си може да ме накара да продължа да се боря и да намирам смисъл в това, което правя. Стефан е истински човек, той е помогнал на много хора без да парадира за това. Той има контактите, потенциала и качествата да застане на моето място ако един ден на мен нещо ми се случи. Сигурен съм, че колегите му ще го подкрепят и кампанията ще е вечно жива. Стефан Илчев е моят избранник да наследи фондацията и кампанията. Той е истински приятел, той беше до мен в много трудни моменти, както и във всички хубави." Това каза Христо Гешов във връзка с публикацията на стената си във Фейсбук. Стефан Илчев е млад поп изпълнител. Той е част от Национална информационна кампания „Хепатитът до мен" и пее на всички концерти свързани с кампанията. На 22.02.2014 година от 19 : 00 часа в спортна зала „Иван Вазов" от Фондация „Христо Гешов" организират вторият благотворителен концерт в подкрепа на борбата с хепата, на който ще вземат участие Орлин Горанов, Мариана Попова, Поли Генова, Стефан Илчев, Теди Кацарова, Искрен Пецов, Тодор Георгиев, Нора и Софи Бард. Водещи отново ще са Иво Танев и Цвета Кирилова

Нидал Алгафари ще реши дали да напусне АБВ след интервю на Георги Първанов

Все още не е ясно дали медийният съветник Нидал Алгафари е напуснал формацията на президента Георги Първанов АБВ. Пред bTV Алгафари заяви, че засега няма да коментира нищо по въпроса. Щял да вземе решение за поведението си оттук нататък след утрешното интервю на президента Първанов за предаването "Лице в лице". Все още не е ясно дали медийният съветник Нидал Алгафари е напуснал формацията на президента Георги Първанов АБВ. Пред bTV Алгафари заяви, че засега няма да коментира нищо по въпроса. Щял да вземе решение за поведението си оттук нататък след утрешното интервю на президента Първанов за предаването "Лице в лице".

Родители срещу родители: И двете сгради на НГДЕК са опасни


Родители на ученици от Класическата гимназия (НГДЕК) се намесиха в спора къде да се помещава училището, след като министърът на културата разпореди то да се върне в ремонтираната си сграда в "Модерно предградие", а над 100 представители на интелигенцията в България настояха да остане в центъра. Техническият паспорт от края на 2012 г. на сградата на 13 ОУ, където временно са настанени гимназистите, показва, че състоянието й е лошо и не е безопасна, пише едната група родители. Другата е...

Родители: Експертиза показва, че сградата на Класическата гимназия в центъра е в лошо състояние


Родители на ученици от Класическата гимназия (НГДЕК) се намесиха в спора къде да се помещава училището, след като министърът на културата разпореди то да се върне в ремонтираната си сграда в "Модерно предградие", а над 100 представители на интелигенцията в България настояха да остане в центъра. Техническият паспорт от края на 2012 г. на сградата на 13 ОУ, където временно са настанени гимназистите, показва, че състоянието й е лошо и не е безопасна, пишат родителите до медиите.
...

Бебе със сърдечен проблем изпадна в кома

6-месечно бебе от Сандански, изпаднало в кома, е насочено по спешност за реанимация в МБАЛ - Благоевград. В момента лекарски екип пътува с линейка към благоевградската болница.
По първоначална информация причината за нестабилното състояние на детето е сърдечен проблем, съобщава 6-месечно бебе от Сандански, изпаднало в кома, е насочено по спешност за реанимация в МБАЛ - Благоевград. В момента лекарски екип пътува с линейка към благоевградската болница. По първоначална информация причината за нестабилното състояние на детето е сърдечен проблем, съобщава

Кристина Патрашкова: Цветанов поставя бъдещето на Борисов на карта

/КРОСС/ На предстоящата конференцията на ГЕРБ Бойко Борисов ще освободи Цветан Цветанов, заяви в предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия журналистът Петьо Блъсков.„Това вече се е случило, а как ще бъде опаковано това упражнение - дали няма да го премести на нова, „по-отговорна" работа, както правеше Тодор Живков, не зная, но тази история е приключила", добави той.Надявам се, че идва краят на тандема Борисов - Цветанов. Цветанов става опасен за Борисов, поставя бъдещето му на карта, коментира главният редактор на в. "Галерия" Кристина Патрашкова.„Цветанов трябва да бъде изгонен от партията и да отговаря пред съответните институции. Цветанов е част от това задкулисие, заради което хората излязоха на улицата. Един елементарен човек, като Цветанов, компенсира с това, че е работлив, но е очевидно, че двамата имат тайни и зависимости", смята Патрашкова.„Излиза, че Делян Пеевски е ходил повече при вътрешния министър, отколкото в Народното събрание", коментира журналистът Светлана Джамджиева.„Това е краят на една епоха. Сблъсък между Борисов и Цветанов е толкова силен, че се надявам това да бъде процес на пречистване", посочи социологът Мира Радева.Случващото се показва на хората, че демокрацията е една фасада, добави тя.

Обран е банкомат в сграда на банка в центъра на София (видео)


Неизвестни са обрали банкомат от банков клон на ДСК в София на ул. "Оборище", съобщи БГНЕС.

Клонът се намира на кръстовището на улиците "Оборище" и  "Черковна". Той е под жилищен блок, а банкоматът, който е разбит е във вътрешно помещение на банката. Има и външен банкомат, който е непокътнат.

Обирът е извършен късно снощи, но едва следобед - около 14.30 часа, е подаден сигналът. Няма видими следи от влизане с взлом в помещението. Не се съобщава колко пари са откраднати....

Енрико Лета се пречупи - подава оставка утре

Премиерът на Италия е взел решението си, след като днес ръководството на Демократическата партия оттегли доверието си към него

    


Ето истината за bTV Новините

Ето я поредната промяна в bTV. След като вчера се появи информация, че временен шеф на новините става е досегашният отговорен редактор Весела...

Възстановяват стария облик на Лъвов мост

Реконструкцията започва в събота, обяви зам.-кметът на столицата

    


Депутатите гласуваха текстовете за коалициите, финансирането на кампаниите и ЦИК

Депутатите приеха текстове от Изборния кодекс, свързани с документи за регистрация на коалиции, предаде „Фокус”. Партиите, образували коалиция за участие в избори въз основа на об...

Евгений Плюшченко се отказа от олимпиадата заради контузия в гърба


Двукратният олимпийски шампион по фигурно пързаляне Евгений Плюшченко се отказа от индивидуалното състезание.

31-годишният руснак прекратява участието си в Сочи заради физически проблем. По време на загрявката преди днешната кратка програма той получи изостряне на травмата в гърба, който подложи на операция през миналата година.

Отказването на Плюшченко е огромен удар за домакините, които смятаха златния медал в индивидуалното за един от най-сигурните.

Освен...

6-месечно бебе от Сандански е в кома

6-месечно бебе от Сандански, изпаднало в кома, е насочено по спешност за реанимация в МБАЛ - Благоевград. В момента лекарски екип пътува с линейка към благоевградската болница.
По първоначална информация причината за нестабилното състояние на детето е сърдечен проблем, съобщава 6-месечно бебе от Сандански, изпаднало в кома, е насочено по спешност за реанимация в МБАЛ - Благоевград. В момента лекарски екип пътува с линейка към благоевградската болница. По първоначална информация причината за нестабилното състояние на детето е сърдечен проблем, съобщава

Евгени Плюшченко се отказа от олимпиадата заради контузия в гърба


Двукратният олимпийски шампион по фигурно пързаляне Евгени Плюшченко се отказа от индивидуалното състезание.

31-годишният руснак прекратява участието си в Сочи заради физически проблем. По време на днешната тренировка той получи контузия в гърба, който подложи на операция през миналата година.

Отказването на Плюшченко е огромен удар за домакините, които смятаха златния медал в индивидуалното за един от най-сигурните.

Освен това "сборная" ще остане без...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване