В събота започва реконструкцията на Лъвов мост

Започва реконструкцията на Лъвов мост. Строителството ще започне от събота, като първоначално се предвижда затваряне на бул „Сливница”, между бул. "Христо Ботев" и &b...

Танов: Йордан Цонев е възстановявал ДДС за милиони

Бившият шеф на агенция "Митници" разкри разработка, започнала след обаждане на министър от тройната коалиция с искане да бъде възстановено 1,6–1,8 млн. лв. ДДС на фирма на Йордан Цонев

Математическият спор продължава. Цветанов: 40 срещи с Пеевски? Всичките са не повече от седем

„Всички срещи с Делян Пеевски са не повече от седем", обяви наново бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред „Фокус".

Попитан на каква тема са били срещите му, 40 или повече на брой, с Делян Пеевски, Цветанов каза: „Това е абсурдно, за такива срещи. Аз смятам, че това, което беше показано публично, с някаква справка, с писмо от „Всички срещи с Делян Пеевски са не повече от седем", обяви наново бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред „Фокус". Попитан на каква тема са били срещите му, 40 или повече на брой, с Делян Пеевски, Цветанов каза: „Това е абсурдно, за такива срещи. Аз смятам, че това, което беше показано публично, с някаква справка, с писмо от

12 държави призоваха Еврокомисията да не разрешава отглеждането на ГМО царевица

България също се присъединява към подписката, съобщава външният министър Кристиан Вигенин

    


12 града с прах над нормата във въздуха

Стойностите са между 1.03 и 3.06 пъти над разписаните

    


Френската кройка не е по нашия джоб

/КРОСС/ Група едри български бизнесмени напоследък лансира "френски модел" за регулиране на големите търговски вериги. Те вероятно са пропуснали какво е казал преди 10-ина години бившият френски министър на индустрията Патрик Деведжиян: "Френският социален модел не е модел, тъй като никой не иска да го следва, не е социален, тъй като води до рекордна безработица, и не е френски, защото се основава на класовата борба и отказа от демокрация". За съжаление те са пропуснали да се информират и за вредите, които въпросният (не)модел нанася върху френските потребители. Става дума за приетия във Франция в средата на 1996 г. "закон Галан", който регулира отношенията между производителите и големите търговски вериги. С привидно благородната цел да защити производителите и малките магазини чрез този закон държавата грубо се намесва в ценообразуването. И както всеки разумен макроикономист би заподозрял, интервенцията води до ограничаване на конкуренцията и скок на цените на храните. "Безплатният обяд" плащат френските потребители. Прекъсната е ясната дългосрочна тенденция на бърз спад на реалните цени (игнориращи влиянието на инфлацията) на храните. В периода 1990-1996 г. те падат с около 10%. А от момента на приемането на "закона Галан" през 1996 г. реалните цени на храните тръгват рязко нагоре. Само за една година те скачат с около 2%, а през следващите няколко години с още около 8%

Вижте олимпийските медалисти от шестия ден на Игрите в Сочи

Четирима български състезатели ще участват в състезанията от седмия ден на Зимните олимпийски игри в Сочи.

В биатлона е мъжкият старт на 20 километра. В него ще стартират Красимир Анев, който е с №32, Владимир Илиев №49, Михаил Клечеров №70 и Мирослав Кенанов №87.

Състезанието трябва да започне в 16:00 часа българско време.

Ето и кои ... Четирима български състезатели ще участват в състезанията от седмия ден на Зимните олимпийски игри в Сочи. В биатлона е мъжкият старт на 20 километра. В него ще стартират Красимир Анев, който е с №32, Владимир Илиев №49, Михаил Клечеров №70 и Мирослав Кенанов №87. Състезанието трябва да започне в 16:00 часа българско време. Ето и кои ...

Потвърдихме интереса си към доставки на газ от Каспийско море

Българският енергиен министър е посетил петролната компания SOCAR по време на визитата си в Азербейджан

    


Графика на деня: Американците увеличават разходите за бонбони за св. Валентин

Само в САЩ ще бъдат изхарчени над един милиард долара за сладки изкушения

    


Борисов: Сирия, Северна Корея, Орешарски с Янукович.... кабинетът да си ходи

За пореден път министър Вигенин се опита да оправдае с мънкане скандалното решение на управляващите от вчера. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа "Фейсбук". По-рано тази сутрин външният министър Кристиян Вигенин повтори, че Споразумението за сътрудничество със Северна Корея, прието вчера от Министерския съвет, подновява спогодба за културното сътрудничество с Корейската народнодемократична република, подписана през 1970 г.

Спогодбата трябва да се подновява...

Коко Динев бяга зад граница

Официалната версия гласи, че пътуването на Коко е свързано със строеж на ново казино.

Цветанов настоява: Всички срещи с Пеевски са не повече от седем

„Всички срещи с Делян Пеевски са не повече от седем „Всички срещи с Делян Пеевски са не повече от седем", обяви наново бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред „Фокус". Попитан на каква тема са били срещите му, 40 или повече на брой, с Делян Пеевски, Цветанов каза: „Това е абсурдно, за такива срещи. Аз смятам, че това, което беше показано публично, с някаква справка, с писмо от

Потвърдено пред BNews: Алгафари напуска Първанов

Пиарът Нидал Алгафари напусна АБВ. Той вече няма да работи за експрезидента Георги Първанов и отцепниците от АБВ. Пред BNews той заяви, че днес следобед ще даде изявление по темата, за да обясни.

„Атака" ще иска имунитета на президента

София /КРОСС/ „Атака" ще поиска сваляне на имунитета на президента, за да може срещу него да се води разследване. Това стана ясно от думите на зам.-председателят на партията Десислав Чуколов. По думите на атакиста, ако държавният глава се съгласи, това ще покаже, че всички българи са равни пред закона.

Космонавтите на МКС гледат Олимпиадата в Сочи

Москва. /КРОСС/ Руските космонавти поръчват и гледат видеоклипове на любимите си спортове от Игрите в Сочи, съобщи „Интерфакс". В ежедневен режим на борда на МКС се изпраща "Дневникът на Олимпиадата", който съдържа записите на най-колоритните състезания, репортажи и новинарски спортни емисии. За съжаление поради ограничения във връзката, няма възможност да се изпращат видеоматериалите от всички състезания. Космонавтите имаха възможност да гледат Откриването на Олимпиадата в Сочи. Те ще имат възможност да гледат и Закриването на Игрите.Отбелязва се също, че Олимпиадата се гледа и от астронавтите от други страни. Видеосюжетите се доставят от центъра за управление на полетите. В момента на МКС са руснаците Олег Котов, Сергей Рязан и Михаил Тюрин, американците Майкъл Хопкинс и Рик Мастракио, както и японския космонавт Коичи Ваката.

Инициативата за млади автори МОТИВ- Варна посрещна участници от Училището за деца с нарушено зрение

На 10 февруари в The Center World се състоя третото месечно издание на инициативата за млади автори МОТИВ- Варна, организирана от Общество на младите писатели - Варна, издание Градското списание и с подкрепата на Street Dance School The Center.

Плевнелиев даде начало "месеца на политическите консултации". „Атака“ иска имунитета му

Заместник-председателят на "Атака" Десислав Чуколов пристигна в президентството за месеца на политическите консултации. 
На влизане в сградата Десислав Чуколов каза, че на срещата ще поискат сваляне на имунитета на президента, за да се води разследване срещу него. 

Според Чуколов, ако държавният глава се съгласи, това ще покаже, че всички... Заместник-председателят на "Атака" Десислав Чуколов пристигна в президентството за месеца на политическите консултации. На влизане в сградата Десислав Чуколов каза, че на срещата ще поискат сваляне на имунитета на президента, за да се води разследване срещу него. Според Чуколов, ако държавният глава се съгласи, това ще покаже, че всички...

Сидеров бойкотира срещата при Плевнелиев

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не отиде на срещата с Росен Плевнелиев в месеца на политическите консултации. Вместо него влезе заместникът му Десислав Чуколов с папка със сигнал до главния прокурор срещу президента, заради което ще го призове да си свали имунитета.

Четирима кандидати за кмет на Сталево регистрира ОИК, чакат БСП

Димитър Гавазов, председател на ОИК

Четирима кандидати за кмет на димитровградското село Сталево се регистрираха в Общинската избирателна комисия. Днес е крайният срок за подаване на документи от кандидат управниците. ОИК приема документи до 17:00 часа на партерия етаж, стая №12 в общинската администрация.

В частичните избори за кмет на село Сталево ще участва Атанас Атанасов, който е издигнат от БЗНС. Кандидатът на ГЕРБ е Марин Гочев, на ДПС Гюлназ Исмаил, а предложението на инициативен комитет „Бъдеще за Сталево” е Пею Колев.

Очаква се кандидатът на БСП също да се регистрира в ОИК до изтичане на крайния срок. След това комисията ще тегли жребий за подреждането на номерата на кандидатите в бюлетината.

Хасково Новини

 

 

"Атака" внася сигнал до Цацаров срещу президента

Ставало въпрос за "сериозно нарушение за 14 млн. евро"

    


Атанасова към БСП: Извинете се за изборния комикс

София /КРОСС/ Парламентът продължава работа по проекта на нов изборен кодекс. Тази сутрин депутатите се караха за машинното гласуване. Според зам.- председателя на ГЕРБ Цецка Цачева втората част от Изборния кодекс не е била представена на депутатите. „Няма да има машинно гласуване, 8 месеца хората бяха лъгани. Между първо и второ четене, предложението го няма", каза Цачева.„Трябва да наведете глава, говорихте с контрапротестиращи и протестиращи за това, че ще има нововъведения в Изборния кодекс, което е машинно гласуване. Г-жо Манолова, трябва да имате малко самоуважение. Извинете се на българските граждани", призова Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя нарече кодекса „изборен комикс".В отговор вносителят на проекта на Изборен кодекс Мая Манолова заяви: „Много са плоски опитите за анимационни каламбури, но какво да очакваш от депутати-карикатури".Организационно-техническата подготовка и обезпечаване на изборите, включително с техника, консумативи и машини за машинното гласуване, ще се осъществяват от Министерския съвет, както и от областните и общинските администрации във взаимодействие с избирателните комисии, решиха депутатите с приети на второ четене текстове от новия Изборен кодекс.Разходите по подготовката и произвеждането на изборите пък, включително за машинното гласуване ще са за сметка на държавния бюджет. Министерският съвет трябва да приеме план-сметка за изборите не по-късно от 55 дни преди изборния ден

Не съм се срещал 40 пъти с Пеевски, убеждава Цветанов

Справката не е вярна, обяви той след отлагането на делото срещу него

България бе представена от Несебър на 4 езика в Прага

Несебър представи България на седмото издание на Международния фестивал Architecture week за архитектура и урбанистика в Прага,състояло се под патронажа на чешкия президент Милош Земан.

В изложението участваха 157 страни с макети на 745 паметника,под егидата на ЮНЕСКО, включени в списъка Световно наследство,като експозицията бе разположена в манастира „Св.Иржи” на територията на президентската резиденция Пражки храд. България бе представена с макета на църквата “Христос Пантократор” /Вседържател/ от XIII-XIV век-една от най-забележителните и най-добре запазени средновековни църкви в Несебър. За поредна година българското участие се реализира от Българския културен институт, в сътрудничество с проекта „България на длан“ и Община Несебър.Включвайки се в проявата Общината придобива правото да се презентира и като туристическа дестинация във фестивалния каталог. Изданието от близо 500 страници бе получено наскоро от несебърския кмет Николай Димитров с личен автограф от президента на Чешката република. Умаленото копие на несебърската църква „Христос Пантократор“,съставено от 3 600 елемента,бе единственото от проекта „България на длан“, предоставено безвъзмездно от автора на проекта Съни Сънински за участие в пражкия фестивал. Макетът има своя звукова партитура,която се задейства с бутона на интерактивна компютърна система.Обектът дискретно светва и оживява с тематична мелодия, а 40-секунден разказ посвещава любопитните в историята му. Обясненията са на чешки,английски,испански и португалски език.Както се вижда от ситуирането на обекта средата е аскетична и изчистена,но изключително театрална – без никакви излишни акценти освен самият макет,който е достатъчно атрактивен,без миниатюрното му кокетство да преминава в кич. Според отзивите в чешките медии,събрани в Българския културен институт,под впечатленията от макета на църквата „Христос Пантократор“ жители и гости на Прага са посетили специално галерията на института за да видят и друга част от архитектурното наследство на България, представено в изложбата „Българската възрожденска архитектура“.

Максим МОМЧИЛОВ

 

Танов обвини Йордан Цонев, че има фирми, които източват ДДС


Бившият директор на митниците Ваньо Танов обяви днес по "Нова телевизия", че разполага с разговори, уличаващи председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев в притежаване на фирми, на които са възстановявани огромни суми ДДС. Депутатът управлявал дружествата чрез подставени лица.

"Председателят на комисията ще види себе си в разработка по отношение на възстановяването на ДДС. Твърдя, че в една от разработките министър от правителството се е обаждал на шеф в данъчното и казва да бъде...

Забавно пътуване

/КРОСС/ Докато пътуваме на близки или далечни разстояния, в автобуса, метрото, влака най-често слушаме музика, четем нещо интересно или просто зяпаме през прозореца, мислейки си за светлото бъдеще. Илюстраторът и блогър Октобър Джоунс (October Jones) обаче е измислил по-забавен начин да прекарва времето си в превозното средство. Върху малки жълти листчета той рисува глави на различни герои и ги напасва върху нищонеподозиращите негови спътници. Изведнъж се оказва, че Мики маус, Батман, Спайдър мен или Томи и Джери пътуват с теб. Супер добра идея да се забавляваш и да не гледаш само кисели физиономии. Една по детски палава хрумка и пътуването става изключително забавно, а пътят неусетно кратък.   

Депресирана жена се хвърли от покрива на къщата си в Рупите

40-годишна жена скочи от покрива на къщата си в петричкото село Рупите тази сутрин. Тя е транспортирана в спешен център, съобщи struma.com. 

Къщата, от която е паднала жената, не е много висока. Това е причината, вероятно, жеата да е оцеляла.

Според първоначалната информация жената е неконтактна. Полиция изяснява случая. 40 -годишната е изпад 40-годишна жена скочи от покрива на къщата си в петричкото село Рупите тази сутрин. Тя е транспортирана в спешен център, съобщи struma.com. Къщата, от която е паднала жената, не е много висока. Това е причината, вероятно, жеата да е оцеляла. Според първоначалната информация жената е неконтактна. Полиция изяснява случая. 40 -годишната е изпад

„Атака“ иска от президента да се откаже от имунитета си, за да го разследват

Заместник-председателят на Заместник-председателят на "Атака" Десислав Чуколов пристигна в президентството за месеца на политическите консултации. На влизане в сградата Десислав Чуколов каза, че на срещата ще поискат сваляне на имунитета на президента, за да се води разследване срещу него. Според Чуколов, ако държавният глава се съгласи, това ще покаже, че всички...

Борсата обърна посоката в сутрешната търговия*

Съотношението печеливши/губещи акции в първите два часа на сесията е 16/21, а при 9 позиции няма промяна

    


Борсата обръща посоката в сутрешната търговия*

Съотношението печеливши/губещи акции в първите два часа на търговия е 16/21, а при 9 позиции няма промяна

    


Заснеха полярното сияние на Сатурн /видео/

/КРОСС/ Два мощни космически телескопа - "Хъбъл" и "Касини", успяха да заснемат полярното сияние на Сатурн. Видеото е запечатало кадри в различни диапазони - инфрачервения , ултравиолетовия и обикновения - видимия. Кадрите са направени през април-май 2013г. „Хабъл" е заснел сиянието в ултравилоетовата област , а „Касини" в инфрачервената, видимата и ултравилолетовта. От снимките направени във видимия диапазон, може да се установят реалните цветове на сиянието . На Земята сиянието е зелено долу и червено горе, на Сатурн е червено отдолу и виолетово отгоре. Това се получава поради различие в частиците на сиянието, ако на Земята това основно е азот и кислород , то на Сатурн - е водород. Ултравилетовите снимки на правени от „Касини" са от много „близко" разстояние - около 6 радиуса на Сатурн. На тях се виждат слабите изменения на светенето в мащаба на няколко стотин километра. Това дава на учените възможност да проследят връзката между яркостта на полярното сияние и характеристиките на слънчевият вятър. На снимките на „Касини" също така се вижда ярко петно , което се премества в съответствие с положението на орбитата на Сатурн и неговият спътник Мимас. По ранни снимки са позволили да се установи връзката на подобно петно с друг спътник - Енцелад. video:http://www.youtube.com/watch?v=p32xzRSBXuk

Кметът на Несебър иска прегласуване на решение за въвеждане на такси в ОДК

На 15.10.2013 с решение №593 по докладна записка на зам.кмета на Община Несебър Иван Гургов със 17 гласа „за” и 1 „въздържал се” общинските съветници гласуваха за въвеждане на такси и за клубните форми в Общинския детски комплекс /ОДК/.С мълчаливото съгласие на Областния управител на Бургаска област,то е в сила и до днес.

Гласуваното решение №593,отразено в протокол №18, § 34. чл. 154, ал. 1 на Наредба №11 за определяне на местните такси и цени на услуги на територията на Община Несебър гласи: ….за посещаване на кръжоци към Общинския детски комплекс/ОДК/ – Несебър се заплащат следните месечни такси: за групите от художествено- творческо направление, съгласно Списък-образец № 1а на ОДК-15,00 лв; за групите от научно-познавателно,приложно техническо и спортно-туристическо направление,съгласно Списък-образец № 1а на ОДК-10,00 лв.

Още с вземането на решението ми се наложи да изтъкна,че в частта му за ОДК,то е оспоримо и по целесъобразност и по законосъобразност. На първо място,основанията за нецелесъобразност са,че не се отчита изобщо спецификата на съществуващите кръжочни форми и,че евентуалното прилагане на гласуваното решение ще доведе до затрудняване на тяхната дейност. Това е така,защото повечето от формите са напълно любителски клубове по интереси и с таксуването на заниманията в тях в крайна сметка ще се стигне до отлив на деца,до разпадане и в крайна сметка-до прекратяване на дейността на клубните форми. На второ място,съобразно разпоредбите на Закона за народната просвета /ЗНП/ и правилника за неговото приложение няма механизъм даващ право на една община да определя такси за участието на деца в различните кръжоци и клубове по интереси, доколкото финансирането на тези извън училищни педагогически учреждения се осигурява от държавния бюджет,респективно общинския такъв. В чл. 6 от Закона за местните данъци и такси не са посочени такси от ОДК,и няма база за приравняването им към детски градини и други форми,за които общинската администрация определя такси.ОДК е обслужващо звено по смисъла на чл. 33 а от ЗНП и дейността им попада под приложното поле на същия закон. На трето място,съгласно чл. 60, ал 1 от Конституцията на Република България гражданите са длъжни да плащат данъци и такси,установени със закон,съобразно техните доходи и имущество.В чл. 141, ал.3 от Конституцията е установено правомощието на общинския съвет да определя размера на местните данъци при условия,по ред и в границите, установени със закон.Нито в ЗМДТ, нито в ЗНП е определена такса за посещение на извънучилищните педагогически учреждения. Съгласно ЗНП средствата за издръжка и развитие на материално-техническата база на детските градини,училищата и обслужващите звена се осигуряват от държавния бюджет,от бюджетите на общините,от източници,предвидени в други закони и актове на Министерския съвет и от собствени приходи. В чл. 44, ал. 2 са определени дейностите,от които звената от системата на народната просвета може да реализират собствени приходи,между които са квалификационната и творческа дейност,образователни и други услуги,определени с наредба на министъра на образованието и науката. По смисъла на чл. 44, ал. 2 „Образователна услуга” е обучението и възпитанието на деца и ученици извън учебния процес,включително и по учебни предмети,изучавани в училище,без придобиване на степен за завършено образование или професионална квалификация.Съгласно чл. 44,ал. 2,т.7 в собствен приход може да постъпят и такси,но събирането им следва да е определено в закон. Съгласно чл. 44, ал. 5 от ЗНП за дейности извън държавните образователни изисквания в държавните и общински училища и обслужващи звена,както и за професионалното обучение след завършване на средното образование се заплащат такси при условия и по ред,определени със заповед на министъра на образованието и науката. Очевидно е,че макар да не е оспорено,гласуваното решение,в частта му за ОДК,е незаконосъобразно. Оставането му в сила с мълчаливото съгласие на Областния управител на Бургаска област Павел Маринов предизвика брожения както сред питомците на ОДК,така и сред широката родителска общественост. За предстоящото заседание на местния парламент кметът на Община Несебър Николай Димитров предлага прегласуване на решението.Макар и полвинчато,ако съветниците гласуват положително по неговото предложение,за децата посещаващи групи към ОДК от научно-познавателното,хуманитарното и приложно-техническото направление занятията ще бъдат безплатни.Таксите за групите в художествено-творческото направление обаче се запазват. Все пак в докладната на кмета има още два бонуса за желаещите да посещават занятия в ОДК.Първият от тях гласи: когато повече от две или повече деца от едно семейство посещават платени групи,таксата за второто и следващите деца се заплаща с 50 на сто намаление. Вторият се отнася за лицата до 18 годишна възраст,ползващи услугите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция и Дома за деца с умствена изостаналост-Кошарица.Тези от тях,които са освидетелствани и имат специални образователни потребности,ще могат да посещават групите безплатно. Дали обаче съветниците ще подкрепят кметската докладна или изцяло ще отменят таксите за ОДК ще се разбере при гласуването на първото за годината заседание на местния парламент.

Максим МОМЧИЛОВ

 

Всичко българско и родно плюя, псувам и чернея

Българинът се бие в гърдите и се гордее. Той е патриот. Но дойде ли време за спорт, започва да мрази. И то истински. С цялата си душа. Толкова силно, че чак се чувства в рая. 
И олимпиадата в Сочи не прави изключение. 5 милиона специалисти срещу 18 спортисти. Битката е предварително решена, нали? Всеки един удар по тях те кара да се чувстваш горд. Българинът се бие в гърдите и се гордее. Той е патриот. Но дойде ли време за спорт, започва да мрази. И то истински. С цялата си душа. Толкова силно, че чак се чувства в рая. И олимпиадата в Сочи не прави изключение. 5 милиона специалисти срещу 18 спортисти. Битката е предварително решена, нали? Всеки един удар по тях те кара да се чувстваш горд.

Мира Кожухарова: Това не е грипче, а сериозна болест

Грипът е страшно заболяване. Това не е грипче, а сериозна болест. Мнозинството от смъртните случаи са случаи на бързо протичаща пневмония, която пациентите не могат да овладеят. Това заяви пред БНТ нционалният консултант по епидемиология д-р Мира Кожухарова.

Търговските вериги - против намесата на държавата

Производителите настояват за спазване на ясни правила в търговията

    


ГЕРБ видя държавен преврат в параграф 12 на черновата на Изборния кодекс


Какво друго освен държавен преврат е насрочването на дата за президентски избори в Изборен кодекс. Това попита зам.-председателят на групата на ГЕРБ Цецка Цачева по повод текст от доклада на временната комисия за изработване на нов Изборен кодекс начело с Мая Манолова (БСП), който е изпратен на т. нар. Венецианска комисия.

Според параграф 12 от доклада на комисията през октомври "при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България през 2014 г....

Финалната пресконференция по проект „Подай ръка“ ще се проведе в Смолян

Финална пресконференция по проект „Подай ръка“ ще се проведе в зала 247 на Община Смолян, съобщи Агенция Фокус. Проектът е финансиран по Оперативна програма “Регионално ...

Мадона не обича да спортува на песните си

Мадона мрази да слуша собствената си музика, докато тренира. "Мразя моята музика! Писна ми! Да я спрат", каза тя. За щастие, запалената по фитнеса Мадона леко е преувеличила. Тя сподели, ч...

Прародителите на туземците в Америка са дошли от Азия

Учени за пръв път дешифрираха генома на прародител на туземците в Северна Америка, който е живял преди около 12 600 години, съобщи Франс прес. Получените резултати потвърждават теорията за миграция на...

Гришо разкри: Никога не съм искал автограф

На Григор Димитров никога не му се е случвало да иска или да взима автограф. Той разкри това в кратко интервю за рубриката "Последният път, когато..." за официалния сайт на АТР. Както е изве...

Промени в бюджета в Община Бургас

Няколко промени в бюджета в Община Бургас представи пред съветниците зам. кметът по финанси Красимир Стойчев, съобщи Агенция Фокус. След като на последната си сесия съветниците увеличиха заплатите си...

Чуколов: Трябва да има референдум за Турция в ЕС

Когато се провеждат референдуми, българските граждани трябва да бъдат питани по различни теми, да не се ограничаваме по 3 - 4 въпроса. Това каза пред журналисти депутатът от ПП "Атака" Десис...

Никой не иска Марсиньо, бил много скъп

Бъдещето на бразилеца Марсиньо продължава да бъде обвито в мъгла. Както е известно, ЦСКА иска да продаде кариоката до края на трансферния прозорец. До момента обаче нито един отбор не е навит да плати...

НАСА с нов проект - помага за издаването на книги

НАСА стартира нов проект в партньорство с издателството „Tor Books", обяви американската агенция в съобщение на официалния си сайт nasa.gov. Инженери и учени от правителствената орга...

"Ранобудните студенти" събират подписи в подкрепа на референдум за изборна реформа

От днес, 13 февруари, "Ранобудните студенти" подемат отново инициатива за активно събиране на подписи в подкрепа на предложението на Росен Плевнелиев референдум за изборна реформа. Подписи ...

Понижение за долара преди доклада за продажбите на дребно от САЩ

Доларовият индекс достигна най-ниското си ниво от 13 януари насам

    


Вигенин за сътрудничеството ни със Северна Корея: Няма нищо стресиращо в тази спогодба

„На 1 октомври 2010 година външният министър Николай Младенов внася проект в Министерския съвет, с който предлага точно такава програма да бъде одобрена и подписана. На 20 октомври 2010 г. тази 3-годишна проглама е подписана и е изтекла през декември 2013 г."

Това заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин по повод решение на Министерс „На 1 октомври 2010 година външният министър Николай Младенов внася проект в Министерския съвет, с който предлага точно такава програма да бъде одобрена и подписана. На 20 октомври 2010 г. тази 3-годишна проглама е подписана и е изтекла през декември 2013 г." Това заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин по повод решение на Министерс

НАП връща данъци на млади семейства с ипотечен кредит

За да се ползва данъчното облекчение, е допустимо кредитът да е получен и преди 2013 г.

    


Copies - усещане за недостатъчно пространство за движение

/КРОСС/ "Всеки ден срещаме копие, което ни обръща внимание, колкото ние на него. Едно копие винаги може да се превърне в две. Не всяко копие е копие на баща си." Милен Радев показва 5000 Copies в галерия "Ластици". Снимките му са комбинация от модерни и класически подходи, която винаги успява да ни изненада. Усетът му към работата в серии е нещо, което го отличава - историите му са с продължение и са разказани нелинейно, с внимание към детайла. Работи със страст и неизчерпаемо любопитство. Радев вече има няколко самостятелни изложби и инсталации. За себе си казва, че изкуството неколкократно е спасило живота му. Въпреки че изследва и други изразни средства, фотографията е голямата му любов, която позволява да се докосне до най-скритите части на личността си.  Фотографска галерия "Ластици" представя 5000 Copies - стари и нови работи, които Милен Радев цели да бъдат възприети като цялост, създавайки усещане за недостатъчно пространство за движение. Няма да ти разкриваме повече детайли, ела неподготвен. Необичайните формати на представяне са нещо, което винаги въздейства. Откриването е 21.02 от 18:30.   

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване