Без ток във Варна днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 13 февруари - четвъртък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - карето: ул.”Бачо Киро”, ул.”Русе”, ул.

ДАНС започна акция срещу Луковмарш

Острите реакции срещу Луковмарш, посветен на годишнината от смъртта на ген. Христо Луков не стихват. Националисти пък се оплакаха, че служители на МВР и ДАНС са ги привиквали, дни преди марша, като целта е била да ги сплашат.

КФН готви "Поправка Холдинг Пътища" в ЗППЦК

Предлага се при увеличение на капитала на дъщерно дружество акционерите да знаят дали компанията майка ще участва

    


Фирми фантоми доставят захар на веригите

София /КРОСС/ Захарта е една от стоките, които се доставят на големите търговски вериги от ООД-та с двумесечна история и 2 лв. капитал. Това каза за „Преса" Георги Узунов, председател на надзорния съвет на „Захарни заводи" Горна Оряховица.Повод за думите му стана изявлението на премиера Пламен Орешарски на среща с бизнеса във вторник, че данъчните започват проверки на хипермаркетите, защото не е нормално големи компании да купуват вносни стоки през еднолични български търговци. Съгласни сме, че това намирисва на черни схеми и отклоняване на ДДС. каза Узунов.Според производителите далаверата се вихри от години. Захарта се внася най-вече от Гърция чрез фирми фантоми, препакетира се у нас и се продава евтино на хипермаркетите, тъй като за нея не е платено ДДС. В момента заводската цена на бялата рафинирана захар в Евросъюза е около 1280 лв./т, каза управителят на „Бургаски захарен завод" Ангел Гаргаджиев. Като се прибавят транспортните разходи от Гърция и разходите за пакетаж, както и минимална печалба за веригата, цената на дребно трябва да бъде 1,45 лв./ кг. Тя обаче е 1,35 лева за килограм.Същите схеми се прилагат при вноса на боба, лещата и другите бързооборотни стоки. Време е търговските вериги да започнат да държат сметка от кого купуват и какво купуват, посочи Ангел Гаргаджиев. А досега нередностите се случваха, защото на тях не им се правят насрещни данъчни проверки

Цветанов отново се изправя пред съда

София /КРОСС/ В Софийски градски съд ще се проведе поредно заседание по делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той е обвинен, че е възпрепятствал разследване срещу ексшефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.Според прокуратурата, Цветанов е пренебрегнал съдебните разрешения и е отказал 6 искания за прилагане на СРС срещу Тодоров. Защитата обаче смята, че той е имал основание да откаже подслушването, заради опасност от осуетяване на друго наказателно производство. Днес съдът ще изслуша свидетелят Цветан Иванов, който е бивш шеф на СДОТО и заедно с Цветанов е обвиняем по друго дело - за незаконното подслушване в МВР. Снимка: Булфото, всички права запазени

Корнелия Нинова: Българският производител ни е важен колкото чуждестранния

Къде го има това по света, не подписваш договор - значи си съгласен с него. Това запита депутатът от БСП Корнелия Нинова по повод отношенията между производители и вериги.

Първо в договорите пише, че производителите са длъжни да си предоставят на веригите всички артикули от продукцията си и нямаш право да го продаваш на никоя друга верига.

Ак Къде го има това по света, не подписваш договор - значи си съгласен с него. Това запита депутатът от БСП Корнелия Нинова по повод отношенията между производители и вериги. Първо в договорите пише, че производителите са длъжни да си предоставят на веригите всички артикули от продукцията си и нямаш право да го продаваш на никоя друга верига. Ак

Блокадата на българо-турската граница падна

За 17 февруари е насрочена срещата на ниво министри, на която трябва да бъде потърсено дълготрайно решение на проблемите с разрешителните за превоз

един район във Варна остава без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода са абонатите над Спортна зала Аварията се очаква да бъде отстранена след обяд, а водоподаването възстановено до 16 часа, уточниха от водоснабдителното дружество.

Сменят шефа на Сметната палата?

Председателят на Сметната палата Валери Димитров ще бъде сменен. За целта депутати от БСП и ДПС внесоха проект за промени в Закона за Сметната палата.

Държавата и здравната каса не плащат лечение без алтернатива

Наталия Маева (43 г.) е повалена от тежкото заболяване пулмонална хипертония, и то от коварната му идиопатична форма. Тя е много рядка. Медицината е безсилна пред нея. Не знае как и защо се появява. Да не говорим, че все още пулмоналната хипертония не е лечима.
Но за Наталия има спасение - терапия, която предвижда вливания, и която в повече Наталия Маева (43 г.) е повалена от тежкото заболяване пулмонална хипертония, и то от коварната му идиопатична форма. Тя е много рядка. Медицината е безсилна пред нея. Не знае как и защо се появява. Да не говорим, че все още пулмоналната хипертония не е лечима. Но за Наталия има спасение - терапия, която предвижда вливания, и която в повече

Големите пътни проекти не са във фризера, но наблягаме и на малките

Терзиева: Скоро започва строителството на Северната скоростна тангента на София

    


Вдигнаха блокадата на българо-турската граница

София /КРОСС/ Минути след полунощ блокадата на границата с Турция беше вдигната, съобщи репортерът на БНТ Иво Никодимов от „Капитан Андреево". Потокът от товарни автомобили потегли. Всеки към своята крайна цел.До развръзката се стигна след продължителни преговори. Едните между правителствата на България и Турция. За тях първо в ефира на „По света и у нас" съобщи вицепремиерът Даниела Бобева. Тя каза, че България ще изпълни едно от основните искания на Турция за предоставяне на половината от разрешителните за годината - срещу това турската страна ще признае за валидни разрешителните на българските превозвачи. Другите преговори бяха между блокиралите границата и зам.-транспортния министър Антон Гинев - те продължиха 5 часа.Протестиращите превозвачи се разделиха на две - едните бяха за това блокадата да се вдигне веднага и друга част, които не вярваха, че проблемът е решен докато не започне обработката на разрешителни. Въпреки недоверието превозвачите стигнаха да общото решение трафикът на камиони все пак да тръгне още през нощта.Кризисната ситуация и проблемите на българките превозвачи ще са тема и на извънредно заседание на транспортната комисия в парламента. Заседанието е насрочено за 16ч. Министър Данаил Папазов ще бъде изслушан за предприетите стъпки за окончателно решаване на проблема. Снимка: Булфото, всички права запазени

Безработицата в Австралия удари 10-годишен връх от 6% през януари

Лошите новини от трудовия пазар повишиха още натиска върху политиците за подкрепа на икономиката

    


Безработица в Австралия удари 10-годишен връх от 6% през януари

Лошите новини от трудовия пазар повишиха още натиска върху политиците за подкрепа на икономиката

    


Пътна обстановка в страната - 13 февруари

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

АБВ е проект на ГЕРБ, а Реформаторите са шепа лентяи

"АБВ-то на Георги Първанов е креатура и изцяло проект на ГЕРБ на Бойко Борисов, в Реформаторският блок са се събрали шепа лентяи", каза в Благоевград Николай Бареков. Създателят на "България без цензура" пристигна в Благоевград заедно със заместника си Росен Петров и Ангел Джамбазки от ВМРО за среща със симпатизантите си и учредяване на структура.

"АБВ са креатура и проект на ГЕРБ, удобни на ГЕРБ, Цветан Цветанов-40 срещи с депутата на ДПС, за Бойко Борисов тепърва ще излиза истината за неговите срещи. На Коледа аз бях в къщи със семейството си, Борисов е бил три часа с Бисер Миланов-Петното в дома си", каза Бареков. Според него само един криминален елемент може да падне до там, че да покани друг криминален елемент на гости в дома му.

"Помнете ми думата, Реформаторският блок, тази шепа лентяи, събрани там и финансирани от Касим Дал и Ердоган ще се разпаднат в най-скоро време защото социолозите им казват ясно, че няма да вкарат нито един евродепутат, а те за това се събраха-коалиция на оцеляването", подчерта Бареков.

"Днес стана ясно, че Цветанов е имал 40 срещи с Делян Пеевски в МВР. Има един политик, една мишка, която от вчера стана по-ниска от тревата. Цяло лято плащаше протестите в София, и изведнъж се оказа, че с Пеевски той бил приятел. Ще излезе истината и за срамната сделка на Борисов в предишната коалиция, която управляваше държавата 4 години. Тогава ГЕРБ излъга, че управляват сами с правителството на малцинството. Напротив - тогава имаше коалиция и тя се наричаше-ГЕРБ-ДПС", каза Бареков. Той попита какви срамни сделки е предлагал Борисов на ДПС. Според Бареков Първанов набутал собствената си партия в коалиция с ДПС.

"Не бива да се мразим, аз съм събрал в себе си всичко и от левицата и от десницата", каза Росен Петров. Той каза, че е напуснал бТВ защото му омръзнало да бъде натискан и призова за акция "чисти ръце", за да се извадят всички истини, за това, което се случи с нашата страна.

"МВР бе стъпкано и унищожено, къде беше 25 години жандармерията, която сега тръгна по селата, тя бе превърната в патрулно-постова служба, която пазеше в будки пред посолствата", каза Петров по своята част. "Ние сме си сложили главата в торбата, Бог с нас и каквото сабя покаже и честта, майко юнашка. Да живее България", завърши бившият водещ.


Нинова за веригите: Не подписваш договор, значи си съгласен с него. Къде го има това?!

Къде го има това по света, не подписваш договор - значи си съгласен с него. Това запита депутатът от БСП Корнелия Нинова по повод отношенията между производители и вериги.

Първо в договорите пише, че производителите са длъжни да си предоставят на веригите всички артикули от продукцията си и нямаш право да го продаваш на никоя друга верига.

Ак Къде го има това по света, не подписваш договор - значи си съгласен с него. Това запита депутатът от БСП Корнелия Нинова по повод отношенията между производители и вериги. Първо в договорите пише, че производителите са длъжни да си предоставят на веригите всички артикули от продукцията си и нямаш право да го продаваш на никоя друга верига. Ак

Предстоящи събития в страната за днес, 13 февруари

***София /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне на „Дондуков"-2 с ПП „Атака". ***София /КРОСС/ От 09:00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. ***София /КРОСС/ От 09:00 часа в сградата на Информационно бюро на Европейския парламент, ул. „Георги С. Раковски"-124, ще се проведе национална младежка конференция на тема „Гаранция за младежта: възможности и предизвикателства". ***София /КРОСС/ От 09:10 часа докладчикът по пост-мониторинговия диалог на ПАСЕ с България Франьо Матушич ще се срещне с председателя на Народното събрание Михаил Миков, с представители на парламентарните групи и с парламентарни комисии. ***София /КРОСС/ От 09:30 часа ще се проведе заседание на ВСС. ***София /КРОСС/ От 09:30 часа Софийски градски съд, състав 34, ще гледа дело НОХД № С 155/2013 - срещу Цветан Цветанов (чл. 288, пр.2, вр. чл. 26, ал.1 от НК). ***София /КРОСС/ От 10:30 часа в столичния „Интер експо център", заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев ще участва в програмата на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА експо 2014", която е под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ). ***София /КРОСС/ От 11:00 часа в сградата на НАИМ на ул. „Съборна" 2, ще се проведе пресконференция по повод откриването на седмата Национална археологическа изложба „Българска археология 2013"

Падна блокадата на границата с Турция! Камионите тръгнаха!

Насрочена е среща на високо равнище на 17 февруари, на която ще се решава проблемът в дългосрочен план

Протести разтресоха Венецуела, трима души са убити

Разпоредени са засилени мерки за сигурност срещу "опити за държавен преврат"

    


"Атака" на среща с президента

София /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на традиционния "месец на политическите консултации" с парламентарно представените политически сили, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава ще се срещне последователно на „Дондуков" 2 с ръководствата на „Атака", ДПС, БСП и ГЕРБ.На консултациите ще бъдат обсъдени приоритетите на парламентарно представените партии за 2014 година. Президентът ще търси консенсус и по значими за обществото теми, сред които са:- доходите, заетостта и икономическият растеж;- справедливост, сигурност и правосъдие;- работещи институции, административна реформа, електронни услуги;- монополи и енергетика;- състоянието на медийната среда;- по-добра бизнес среда;- европейски дневен ред;- инфраструктура за модерна България;- реформи на дневен ред в ключови сектори - образование, наука, иновации; здравеопазване; енергетика; сигурност.Месецът на политическите консултации ще започне със среща с представители на ПП „Атака".

Президентът ще се срещне днес с "Атака" в рамките на месеца на политическите консултации


Президентът Росен Плевнелиев започва днес традиционния "месец на политическите консултации" с парламентарните партии, съобщиха от прессекретариата му. Държавният глава ще се срещне последователно на "Дондуков" 2 с ръководствата на "Атака", ДПС, БСП и ГЕРБ, като му първата среща днес е с партията на Волен Сидеров.

На консултациите ще бъдат обсъдени приоритетите на парламентарно представените партии за 2014 година.

Президентът ще търси консенсус и по значими за обществото...

Китайският луноход възобнови работа

Китайският луноход, за който по-рано бе съобщено, че е излязъл от строя, е възобновил работата си, информира РИА Новости.

Китайските инженери са успели да отстранят техническия проблем, в резултат на което луноходът "Нефритен заек" е възобновил работата си. "Той се върна към живот. Засега работи и шансът да го спасим е налице", цитира Синхуа представители на китайската програма за изучаване на Луната.

Апаратът вече е способен да приема сигнали от Земята и да им се подчинява, въпреки че в действията му все още се наблюдава несигурност. Представител на китайската лунна програма е потвърдил, че по-рано луноходът се е намирал в аварийно състояние. "Отначало се опасявахме, че "Нефритен заек" няма да може да понесе крайно ниските температури на лунната нощ", е признал той.

Техническите проблеми започнаха още на 25 януари т.г. по време на привеждане на лунохода в състояние на "сън" заради настъпването на лунната нощ. Като основна причина бе изтъкнат "сложният релеф на лунната повърхност".

"Нефритен заек" кацна на Луната в кратера Залива на дъгата на 14 декември 2013 г. Той бе първият луноход от 1976 г., когато съветският "Луна-24" кацна на земния спътник. "Заекът" трябваше да работи 3 месеца, изследвайки геологическата структура на Луната.

Участниците от “Африка” ще вървят по 30 км на ден по Камино

Участниците от шоуто на Би Ти Ви Участниците от шоуто на Би Ти Ви "Африка: Звездите сигурно са полудели" може скоро отново да застанат заедно пред камера за ново риалити. В него няма да се състезават, а ще пътешестват, този път в Европа. Преди няколко дни те решават да извървят заедно прословутия поклоннически път Камино, който минава през Пиренеите, пресича цяла Северна

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Петима загинаха в катастрофи

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 13 тежки катастрофи с петима загинали и 11 ранени, от които 4 с опасност за живота, съобщават от МВР. За района на столицата са стана...

Вигенин: Въпросът за сътрудничеството между България и Северна Корея се драматизира излишно

Външният министър Кристиян Вигенин заяви в ефира на Нова телевизия, че въпросът за сътрудничеството между България и  Северна Корея в областта на образованието и медиите се драматизира излишн...

Адванс Терафонд стартира 2014 г. с продажби при 1 138 лв./дка

Продадени са 633 дка, а са купени 368 дка при цена от 706 лв. на декар

    


НС гласува Изборния кодекс

София /КРОСС/ Парламентът ще гласуват на второ четене Проект на Изборен кодекс, внесен от Мая Манолова и група народни представители. Вчера те отхвърлиха предложението на ГЕРБ за задължително гласуване, а искането на ДПС за отпадане на уседналостта беше отложено.Дебатите вървят бавно. Вчера бяха обсъдени едва 15-тина от близо 500-те точки, а пленарния ден беше прекратен поради липса на кворум.

13 февруари - Световен ден на радиото

На 13 февруари 1946 г. за първи път "гласът" на Обединените нации прозвучава в ефира на радиото на ООН. По инициатива на ЮНЕСКО на тази дата се отбелязва Световния ден на радиото.

Радиото е най-широко достъпната масмедия, достигаща до най-много хора по цял свят, независимо от образователната им степен, социално-икономически статус, пол и възраст. Тазгодишното издание на Световния радио ден е посветено на темата за равнопоставеността на половете и овластяване на жените в и чрез радиото.

Равенството на половете, достъпът на жени и момичета до образование, професионална и социална реализация са сред основните приоритети за ЮНЕСКО, залегнали в различните програми на Организацията за култура, наука, образование, комуникация и информация. ЮНЕСКО вярва, че всяка форма на дискриминация, основана на различия по признак пол, е нарушаване на основните права на човека и се превръща в пречка пред осъществяването на глобалните цели за развитие на ООН.

Блокадата на българо-турската граница падна

Блокадата на българо-турската граница падна. Причината е обещание за среща на министерско ниво между двете страни. Очаква се тя се проведе в понеделник. Снощи зам-министърът на транспорта Антон Гинев разговаря с превозвачите и ги убеди да вдигнат блокадата.

Очакванията са, ако няма проблеми с информационната система на граничния пункт, ситуацията да се нормализира до неделя. Преминаването на товарни автомобили между двете държави спря в понеделник, като опашката от тирове стигна 10 километра на ГКПП “Капитан Андреево” и 7 на “Лесово”.

От 0.30 часа до 8 часа днес в посока Турция са минали 250 камиона. В страната ни пък са влезли над 150, по данни на Гранична полиция.

Хасково Новини

С посещение в Южна Корея Джон Кери започва обиколката си в Азия


Държавният секретар на САЩ Джон Кери започва азиатската си обиколка с посещение в Южна Корея. До 18 февруари той трябва да посети Китай, Индонезия и Обединените Арабски Емирства, отбелязва "Ройтерс". Кери за пети път отива в Азия, откакто оглави държавния департамент преди малко повече от година. През април е планирано посещение на президента Барак Обама, което да подчертае ориентирането на САЩ към Азия, обявено през 2011 г.

Както в Сеул, така и в Пекин, Кери ще обсъди с местните...

Преп. Мартиниан. Св. Евлогий, архиепископ Александрийски. Преп. Зоя

Житие на преподобния наш отец Мартиниан В Палестина, близо до град Кесария, има една планина, която се нарича „Ковчежното място". Много пустинници се подвизавали на нея и сред тях - преизпълненият с Божествена благодат, блажен и достохвален монах свети Мартиниан. От дете той обикнал Бога и заживял монашески живот. Прекрасният юноша на осемнадесет години оставил града и роднините си, отрекъл се от светската суета и предпочел безмълвното пустинно житие. Той живеел подобно на безтелесните ангели и прекарал на планината двадесет и пет години. Заради добродетелите си се удостоил от Бога с дар на изцеления и по неговите свети молитви мнозина се изцелявали от различни болести, обзетите от зли духове идвали при него и се освобождавали от козните на лукавия. И много други чудеса вършел Бог по молитвите на Своя угодник. От ден на ден Мартиниан все повече преуспявал в подвизите си, славата за добродетелния му живот се ширела далеч извън пределите на страната и всички, които чували за него, го посещавали за душевна полза. Но врагът на човешкия род - дяволът, не могъл да изтърпи добродетелта на младия подвижник, преукрасен с духовни подвизи. Отначало той започнал всячески да изкушава блажения и се опитвал по различни начини да го уплаши. После древният завистник употребил оръжието, с което някога прогонил Адам от рая, защото желаел да прогони и този подвижник от безмълвната пустиня и да го лиши от вечно блаженство

Сълзотворен газ срещу протестиращи безимотни селяни в Бразилия

Полицията разпръсна със сълзотворен газ безимотни селяни в бразилската столица, след като мирният им протест прерасна в сблъсъци със силите на реда вчера, съобщи Франс прес. 

Двама селяни и трийсетина полицаи пострадаха при масовите безредици край президентския дворец Планалту в столицата Бразилия, предаде ИТАР-ТАСС. 

Сблъсъците бяха провокирани от група демонстранти, които се опитали да съборят загражденията около двореца. 

Полицията стреля с гумени куршуми и сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите. 

Протестната акция, в която участваха 15 хил. души, беше организирана от Движението на безимотните селяни, което настоява за провеждане на аграрна реформа. 

Началникът на президентската администрация Жилберту Карвалю се срещна с протестиращите. Той съобщи пред журналисти, че държавният глава Дилма Русеф днес ще приеме ръководителите на движението, което тази седмица отбелязва 30 години от създаването си.


И днес ще е топло, в Югоизточна България ще превали

Ще има превалявания главно в югоизточната половина от страната, а от северозапад валежите ще спират и облачността ще намалее. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще е предимно слаб, в Дунавската равнина - до умерен. Максимални температури между 10° и 15°, в София 11°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт Ще има превалявания главно в югоизточната половина от страната, а от северозапад валежите ще спират и облачността ще намалее. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще е предимно слаб, в Дунавската равнина - до умерен. Максимални температури между 10° и 15°, в София 11°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт

13 февруари в историята

/КРОСС/ На днешната дата през 1633 г. Галилео Галилей пристига в Рим за своя процес пред Инквизицията.През 1689 г. Уилям III е провъзгласен за крал на Англия.През 1920 г. лигата на нациите потвърждава постоянния неутралитет на Швейцария.През 1931 г. Ню Делхи става столица на Индия.През 1939 г. започва първата конференция на българските православни църкви в Северна Америка.През 1948 г. Авиокомпания Дирекция въздушни съобщения открива първата българска редовна международна въздушна линия по маршрута София - Белград - Будапеща - Прага със самолет Ли-2п.През 1960 г. Франция тества в Сахара първата си атомна бомба.През 1974 г. Александър Солженицин, лауреат на Нобелова награда за литература през 1970, е изгонен от Съветския съюз.През 1975 г. е създадена Севернокипърска турска република.През 1988 г. в Калгари (Канада) са открити XV зимни олимпийски игри.През 1996 г. британската вокална група Take That обявява, че се разпада.През 2010 г. се отриват Зимни олимпийски игри 2010 във Ванкувър.

Отново ще бъде слънчево, но се очакват превалявания

Днес превалявания ще има, главно в югоизточната половина от страната, а от северозапад валежите ще спират, облачността ще намалее.

Евтино твърдение, което принизява проблемите

Евтино твърдение, което принизява проблемите в държавата и отмества важния въпрос кой как работи. Така бившият главен прокурор Борис Велчев определя в интервю за "Труд" изявлението на бившия вътрешен министър Цветанов, че бил "чул да се говори в Прокуратурата как Цацаров прикрил преписка срещу заместника си Сарафов за престъпление, в което двамата са участвали".

"Ако ме питате дали по време на моя мандат съм срещал преписки срещу г-н Сарафов и Цацаров, веднага мога да отговоря еднозначно - не, никога. 

Друг въпрос е, че никой не е застрахован да се пусне срещу него някакъв клеветнически сигнал – нито главният прокурор, нито заместниците му, нито някой съдия или полицай", заяви Велчев.

По повод допълнението на Цветанов, че в Прокуратурата била пратена "справка" на ГДБОП за Сарафов, Велчев каза: 

"Независимо от лекотата, с която се хвърлят обвинения срещу Прокуратурата, че можела да прикрие всичко, знайте от мен – тя е достатъчно голяма, силна и отговорна институция. Познавам я добре и не мога да си представя, че това се случва. 

Нищо не може да бъде скрито. Много е евтин този подход да се обяснява всичко с някакви прикрити преписки."

Днес Софийският градски съд ще заседава по делото срещу Цветанов.

Това е първото дело, по което Цветанов се изправи на подсъдимата скамейка от трите обвинения, които са му повдигнати до момента. 

По него прокуратурата го обвинява, че той пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия е поставил собственоръчно резолюции "НЕ!!!" на шест искания за СРС-та. Те са били за бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. 

В съда вече влезе и второто дело срещу бившия вътрешен министър.

На 3 февруари Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу него и трима бивши директори на СДОТО. 

Това дело е за разследването за незаконното подслушване в МВР. На подсъдимата скамейка освен него трябва да застанат и Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов. Тримата са обвинени, че за около три години от февруари 2010 г. до април 2013 г. не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицирана информация. 

Цветанов пък ще отговаря пред съда за това, че като министър "съзнателно е допуснал" тримата директори да извършат престъпление.

Прокуратурата каза, че от тези действия на Цветанов са настъпили тежки последици като създаване на условия за нарушаване на конституционните права на български граждани и тежко уронване на престижа на МВР.


Рождениците днес

София /КРОСС/ Информационна агенция КРОСС честити рождените дни на: Александър Йорданов, председател на 36-ото НС, депутат във ВНС, 37-ото и 38-ото Гала, телевизионна водеща Проф. Георги Петров, икономист Йоан, Варненски и Великопреславски митрополит, Проф. Климентина Иванова, български учен филолог. Мариус Донкин, актьор от трупата на Народния театър, 64 г. Марко Ганчев, писател, преводач, бивш посланик в Беларус Станимир Стоилов (Мъри), треньор по футбол Проф. Христо Пимпирев, председател на УС на Българския антарктически институт, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски" Татяна Пандурса, режисьор      

13 февруари в историята

1633 г. — Галилео Галилей пристига в Рим за своя процес пред Инквизицията. 1689 г. — Уилям III е провъзгласен за крал на Англия. 1777 г. — Арестуван е маркиз дьо Сад. 1920 г. — Лигата на нациите потвърждава постоянният неутралитет на Швейцария.

Телевизионно утро

София /КРОСС/ Теми и гости в сутрешните блокове на националните телевизии: БНТ, „Денят започва" Тема: "Линия Сочи" - най-интересното от Олимпийските игри. Тема: Защо се налага лекарите в русенската болница да лекуват децата сред мухъл? Директно от дунавския град. Тема: На живо от "Капитан Андреево" - как протича блокадата на границата? Тема: 1 милион българи преболедували от грип. Има ли опасности от усложнения? Гост: Разговор с проф. д-р Мира Кожухарова. Тема: Каква ще е съдбата на големите предприятия, заплашени от фалит? Гости: Дискусия в студиото между Пламен Димитров от КНСБ и Евгений Иванов от КРИБ. Тема: За общото зарядно за телефони, за ролята на България в Европейския съюз и НАТО. Бившият външен министър Соломон Паси. Гост: Трудно ли е да се научиш да караш ролери? Първи урок на живо в минутите преди 9. Гледайте "Денят започва" всеки делничен ден от 06:00 часа по БНТ1!   БТВ, „Тази сутрин" Тема: Без топлинни счетоводители и плащане на кубатура - ще поскъпне или ще поевтинее парното след новите промени в Закона за енергетиката? Тема: Лидерът на ДПС Лютви Местан - за политиката, морала и заплахата за сигурността му. Гост: Лютви Местан. Тема: Корнелия Нинова с нови разкрития за търговските вериги. Гост: Корнелия Нинова. Тема: Защо акушерките искат повече права? Ще върнат ли женските консултации? Тема: Среща с героите от ромската сватба, която стана хит в интернет

Блокадата на границата в Турция падна

Тази нощ приключи блокадата на границата в Турция. Среща България-Турция, насрочена за 17 февруари на министерско ниво, ще решава проблема с превозвачите. Това съобщи външният министър Кристиан Вигенин, цитиран от bTV.
Съобщено беше, че преговорите с турската страна са пред приключване. Има становище от турския транспортен министър, който се ангаж Тази нощ приключи блокадата на границата в Турция. Среща България-Турция, насрочена за 17 февруари на министерско ниво, ще решава проблема с превозвачите. Това съобщи външният министър Кристиан Вигенин, цитиран от bTV. Съобщено беше, че преговорите с турската страна са пред приключване. Има становище от турския транспортен министър, който се ангаж

Офис в средата на гората

Любителите на природата със сигурност биха били щаастливи да работят на подобно място

    

Бразилия: Сълзотворен газ срещу протест на безимотни

Двама селяни и трийсетина полицаи пострадаха при масовите безредици край президентския дворец Планалту

Падна блокадата на границата в Турция

Тази нощ приключи блокадата на границата в Турция. Среща България-Турция, насрочена за 17 февруари на министерско ниво, ще решава проблема с превозвачите. Това съобщи външният министър Кристиан Вигенин, цитиран от bTV.
Съобщено беше, че преговорите с турската страна са пред приключване. Има становище от турския транспортен министър, който се ангаж Тази нощ приключи блокадата на границата в Турция. Среща България-Турция, насрочена за 17 февруари на министерско ниво, ще решава проблема с превозвачите. Това съобщи външният министър Кристиан Вигенин, цитиран от bTV. Съобщено беше, че преговорите с турската страна са пред приключване. Има становище от турския транспортен министър, който се ангаж

Audi разкри най-малките си спортисти

Моделите S1 и S1 Sportback разполагат с мощност от 231 к.с.

    


Всички оферти на едно място събира от днес "Ваканция и Спа Експо 2014"


Общо 250 фирми и организации ще представят различни възможности за туризъм за българите на започващото днес 31-о издание на панаира "Ваканция и Спа Експо 2014". Продължаващата до събота борса по традиция се провежда в Интер Експо Център.

Освен традиционните участници от страната, в борсата ще участват този път Алтайският регион в Русия,  една от водещите турски фирми за медицински туризъм, софтуерни фирми в областта на туристически услуги от Германия, Гърция и др. Множество...

Кюстендилският съд екстрадира син на китайски посланик

Синът на посланика на Китай в Скопие, който бе задържан у нас, ще бъде екстрадиран в Пекин. Това реши състав на кюстендилския съд.
25-годишният Лий Йан Пенг бе арестуван по Коледа на ГКПП-Гюешево. Пенг-младши бил обявен за международно издирване чрез Интерпол по искане на официалните власти в Пекин. Престъплението, за което е обвинен, е извършено Синът на посланика на Китай в Скопие, който бе задържан у нас, ще бъде екстрадиран в Пекин. Това реши състав на кюстендилския съд. 25-годишният Лий Йан Пенг бе арестуван по Коледа на ГКПП-Гюешево. Пенг-младши бил обявен за международно издирване чрез Интерпол по искане на официалните власти в Пекин. Престъплението, за което е обвинен, е извършено

Вдигнаха блокадата на българо-турската граница

Тази нощ бе прекратена транспортната блокада на ГКПП Лесово на българо-турската граница, съобщи БНР.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване