Вигенин вярва, че българското малцинство в Украйна няма да бъде дискриминирано

България прави всичко възможно за защитата на българското малцинство в Украйна. Това декларира българският външен министър Кристиан Вигенин по време на днешното си посещение в Одеса, част от двудневна...

ЦСКА стана първият български клуб, който пуска акции

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов обяви, че тимът пуска в продажба 3 млн. акции с цена от три лева.   "На 28 февруари Комисията за финансов надзор утвърди проспекта за публично предлагане на акции. Това е огромно признание за всички, които помагаха на ЦСКА. В клуба е осигурена пълна прозрачност на финансите, направен е задълбочен одит. Наследеният огромен дълг успешно намалява и е управляем", каза Томов.   Минималният пакет от акции, който ще може да бъде закупен, е 10 броя. Акционерите няма да придобиват каквито и да било от дълговете на тима и ще могат да участват пряко или чрез свой представител в акционерното събрание на клуба и да получава дивиденти.   "Методът е стандартният, описан в Търговския закон. Акциите са в свободна продажба. Ние очакваме нашите фенове да си закупят акции. Всеки, който обича клуба, ще може да покаже това. Ние очакваме няколко десетки хиляди фенове да си закупят акции, но това ще бъде публично оповестено. Ние целим да обединим нашите фенове. Затова не се различаваме по методи от Арсенал, например. Публичната отчетност е много важна, ние ще трябва да се отчитаме постоянно. Това е абсолютна прозрачност", каза Томов.   Според него реалната цена на акциите е била пет лева, но клубът е решил да я намали.   "Ще сме на много сериозен финансов плюс. Ако продадем милион и 400 000 акции, ще е успешна емисия. Ще има и втора емисия, тези акции са 30% от всичките на ЦСКА", каза Томов.   "Демокрацията е в акционерството, дами и господа, а не в Чичко Паричко. 55% от американското население са акционери. Чули сме какво ли не - че сме гадове, мошеници. Има издания, в които има всеки ден мръсотии. Това не е журналистика. Срамът е пълен. Очакваме и сега подобно нещо. Керванът продължава да върви. Ние носим отговорност", каза още той.   Томов даде и поредната оптимистична сводка за състоянието на клуба.   "Наследихме 40 милиона дългове, станаха 35, после 20, сега са не повече от 15-16 милиона, но част от него е към наши фирми. Ще платим немалка сума, за да изчистим нещата по лиценза", каза Томов.   Той съобщи, че ще бъде заведено и дело срещу предишните собственици на клуба от "Титан", които дължали пари.

Македонският парламент е разпуснат, предсрочните избори ще са след месец


Парламентът в Македония бе разпуснат с гласуване в сряда.

През април ще бъдат проведени предсрочни парламентарни избори, редовният вот  трябваше да се проведе през 2015 г. Председателят на парламента следва да насрочи дата за предсрочни избори.

Според местни медии, цитирани от "Ройтерс", те ще съвпаднат с втория кръг на президентските избори на 13 април.

Причина за разпускането стана политическият сблъсък между двете партии в управляващата коалиция ВМРО-ДПМНЕ и...

В митниците се създава отдел за вътрешни разследвания


Нова дирекция, която ще противодейства на неправомерните деяния на митнически служители, ще бъде създадена в агенция "Митници". Днес правителството одобри нов устройствен правилник на институцията.

Създаването на самостоятелна дирекция "Професионални стандарти и контрол" е по препоръка на Световната митническа организация и на Европейската комисия, уточнява правителствената пресслужба.

Звеното ще събира и анализира информация и ще осъществява пряк контрол върху дейността...

Гонзо: Сърцето ми е в „Левски“, двата клуба да се разберат

„Проведох разговори с Тодор Батков, като вече двете ръководства трябва да решат как ще се процедира - призна спряганият за главен мениджър на „Левски „Проведох разговори с Тодор Батков, като вече двете ръководства трябва да решат как ще се процедира - призна спряганият за главен мениджър на „Левски" Георги Иванов. „Сега е малко комплицирана ситуацията, защото влизаме в плейофи и наистина няма да ми е много приятно ако трябва да си тръгна от „Черно море", но сърцето ми е в „Левски". Моето реше

Увеличава се броят на заетите в сектора на услугите

През четвъртото тримесечие на 2013 г. заетите лица в икономиката ни са били 3,26 млн. души. Това показват предварителните данни на Националния...

До 31 март приемат молбите за 30 лв. еднократна помощ във Варна

От 1 до 31 март т.г. се приемат молби за допълнителна еднократна помощ в размер на 30 лв. за хората с най-ниски доходи в края на отоплителния сезон. Това научи „Черно море“ от Адриана Григорова, шеф на дирекция „Социално подпомагане“ във Варна.

Денят в снимки

Минзухари в Исперих и малки видри в германски природен парк

    


"Интер" обяви привличането на Неманя Видич от "Юнайтед"


Ръководството на "Интер" обяви официално привличането на капитана на "Манчестър юнайтед" Немяня Видич след края на сезона.

Раздялата на 32-годишния сръбски защитник с "червените дяволи" стана ясна още през февруари.

Бранителят се присъедини към "Манчестър юнайтед" през 2006 г. и има над 200 мача за тима, с който спечели пет титли във Висшата лига, Шампионската лига и Световното клубно първенство.

"Видич е играч от световна класа. Изключително съм щастлив, че...

Албена Денкова влиза 3 седмици по-късно от другите участници в "Дансинг старс"

Албена Денкова ще е сред участниците в новия сезон на танцувалното шоу на Нова тв. Най-добрата ни състезателка по фигурно пързаляне обаче се е договорила с продуцентите да се появи по телевизията със закъснение от 3 седмици след старта на шоуто на 11 март.
Дни преди началото категорично е ясно, че в “Дансинг старс” ще танцува и моделът Мариан Кюрп Албена Денкова ще е сред участниците в новия сезон на танцувалното шоу на Нова тв. Най-добрата ни състезателка по фигурно пързаляне обаче се е договорила с продуцентите да се появи по телевизията със закъснение от 3 седмици след старта на шоуто на 11 март. Дни преди началото категорично е ясно, че в “Дансинг старс” ще танцува и моделът Мариан Кюрп

"Атака" внесе декларация за неутралитет на България по кризата в Украйна

Атака" внесе в деловодството на парламента декларация за неутралитет на България по кризата в Украйна.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
"Има опасност да бъдем въвлечени във военни действия", заяви Волен Сидеров. Той допълни, че бази в България не трябва да бъдат използвани за действия срещу Атака" внесе в деловодството на парламента декларация за неутралитет на България по кризата в Украйна. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS "Има опасност да бъдем въвлечени във военни действия", заяви Волен Сидеров. Той допълни, че бази в България не трябва да бъдат използвани за действия срещу

Вече ще има стипендии и за значими постижения на студенти и докторанти


Правителството допълни постановлението, което определя условията и реда за отпускане на стипендии като по този начин увеличи видовете, които висшите училища могат да отпускат.

Занапред студентите, докторантите и специализантите от държавните висши училища и научни организации ще могат да получават стипендии и за значими постижения на студентите в научноизследователската, спортната или художественотворческата дейност.

За бюджетната 2014 г. вузовете ще разполагат с близо 390...

Нашариха "Братската могила" в цветовете на Украйна и Полша

На 5 март 1940 г. НКВД избива хиляди полски офицери и войници в гората край Катин

Украйна сега се управлява от фашисти, протестите бяха на соросоиди

Украйна в момента се управлява от фашисти, неонацисти и екстремисти, обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна в декларация насред блицконтрола с премиера и вицепремиерите.

За 300 хиляди лева ще ремонтират междуселските пътища в брезнишко

Започват ремонтите на междуселските пътища в община Брезник, предаде репортер на ZaPernik.com.

От общината вече са обявили обществена поръчка за избор на изпълнител на строително - ремонтните дейности. Ще се ремонтират пътищата между селата Станьовци, Душинци, Ръждавец, Банище, Слаковци, Долни и Горни Романци, Ярославци, Завала и Велковци.

За ремонтните дейности са осигурени 300 000 лева от държавната субсидия, съобщават от община Брезник.

В ремонтите...

Продължава

Руска актриса влиза в образа на баба Ванга

Един от сериалите чакани с най-голям интерес от зрители от всякакви възрасти съвсем скоро тръгва в ефира на БНТ 1. Това е поредицата „Вангелия“,...

След проверката във Фонда: Има забавени досиета на деца!

Проверката във Фонда за лечение на деца е приключила и основният извод е, че наистина има забавяне в придвижването на досиетата за болните малчугани, призна здравната министърка Таня Андреева. Тя уточни, че става въпрос за забавяне на експертно мнение от съответните експерти към Фонда, които оттук-нататък ще бъдат глобявани, а тези, които са допуснали нарушенията, ще бъдат сменени.

ЕС отпуска 11 млрд. евро помощ за Украйна

Европейската комисия съобщи, че е одобрила днес отпускането на поне 11 милиарда евро помощ за Украйна в краткосрочен и средносрочен план. Повечето от мерките засягат периода до 2016 г., уточни на пресконференция председателят на ЕК Жозе Барозу.
Три милиарда евро от бюджета на ЕС ще бъдат предоставени на Украйна за заеми в сферата на икономиката, Европейската комисия съобщи, че е одобрила днес отпускането на поне 11 милиарда евро помощ за Украйна в краткосрочен и средносрочен план. Повечето от мерките засягат периода до 2016 г., уточни на пресконференция председателят на ЕК Жозе Барозу. Три милиарда евро от бюджета на ЕС ще бъдат предоставени на Украйна за заеми в сферата на икономиката,

Волен Сидеров: Има опасност да бъдем въвлечени във военни действия

"Атака" внесе в деловодството на парламента декларация за неутралитет на България по кризата в Украйна. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS "Има опасност да бъдем въвлечени във военни действия", заяви Волен Сидеров. Той допълни, че бази в България не трябва да бъдат използвани за действия срещу

Управляващите дават до 700 млн. лева на общините

Управляващите са готови да отпуснат до 700 милиона лева на общините. Това ще стане с преотстъпване на част от данъка върху доходите на физическите лица. Стъпката в посока към по-голяма финансова децентрализация е планирана за 2015 година, но дискусията вече започна.

Батков прие оставката на Йовов и покани Гонзо

Христо Йовов вече не е част от Левски, собственикът на клуба иска като негов замесник да бъде назначен Георги Иванов-Гонзо.

Плащането на данъци и осигуровки в НАП може да стане и по електронен път

Плащанията за данъци и осигурителни вноски по новите 4 сметки могат да се правят и чрез онлайн системата на НАП. Това, което е необходимо е дебитна...

Стив Балмър: Много малко фирми мислят в дългосрочен план

Ако правиш нещо, прави го със сърцето, тялото и душата, казва бившият главен изпълнителен директор на Microsoft

    


Как скандинавците се справят с дългите тъмни зимни месеци


Продължителните тъмни зими, които са характерни за северните части на планетата, имат своето сериозно отражение върху психическото състояние на хората по тези земи. Дългата зима кара някои хора да се чувстват уморени, тъжни или депресирани, като учените кръщават синдрома Seasonal Affective Disorder (SAD).

Проучванията на Финландия показват, че 40% от нейните граждани на възраст над 30 годни признават, че дългата зима се отразява на настроението и поведението им. Местните здравни...

Опасна шарка пламна в Бургас

Бургас /КРОСС/ Опасна шарка пламна в забавачки и училища в Бургас. За по-малко от месец близо сто души са натръшкани от заразата. Според официалните данни на РЗИ през последните четири седмици шарка са пипнали над 90 души. Най-много са заразените с варицела - 65 пациенти. Други 24 души са прихванали изключително опасната скарлатина. За разлика от останалите видове шарки, скарлатината не изгражда антитела и човек може да боледува многократно. Другата разлика е, че скарлатината може да бъде смъртоносна, ако не се лекува правилно. Лекарите са открили и един пациент с рубеола - заразна болест, която се среща изключително рядко, тъй като всички новородени са ваксинират задължително срещу нея.Рубеолата се причинява от специфичен вирус. Най-опасна е заразата за бременни жени. Вирусът преминава през плацентата и причинява тежки увреждания на плода. Вирусът предизвиква изменения в хромозомния апарат на клетките на плода. Децата, преболедували вътреутробно от рубеола, са с тежки малформации на сърдечно-съдовата система, на очите, с глухота. При заболяване на бременни е препоръчително прекъсване на бременността, особено в първата половина на бременността, когато увреждането на плода е най-тежко.Инкубационният период е от 11 до 24 дни. Началните признаци са отпадналост, главоболие, покачване на телесната температура, мускулни и ставни болки, зачервяване на гърлото

Никой не иска да бъде главен съдебен инспектор


Съюзът на съдиите в България (ССБ) продължава чрез консултации в професионалното съсловие да търси подходящ кандидат, когото да номинира за главен съдебен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС). Досега предложените не са дали съгласие да бъдат издигнати за поста.

Това става ясно от последното съобщение на ССБ, публикувано днес на сайта на организацията.

Вътрешните консултации бяха обявени през февруари, след като предишната процедура за избора на...

Комисията по стоковите борси ще бъде закрита


Правителството одобри законопроект, с който Държавната комисия по стоковите борси и тържищата да бъде закрита. Дейността на регулатора ще бъде поета от Министерството на икономиката и енергетиката. 

Промяната е мотивирана с оптимизацията на администрацията и на публичните разходи. Сега в комисията работят 30 души, сред които председателят и двамата членове. 

Ако проектът бъде одобрен от Народното събрание, лицензите за стокова борса и удостоверенията за регистрация на...

Томов: Лицензът зависи от немалка сума, ще заведем дело срещу "Титан"


ЦСКА трябва да изчисти немалка сума по думите на Александър Томов, за да получи лиценз. Той обясни, че клубът ще разчита на свои средства, тъй като приходите от продажбата на акции ще са на разположение през май.

"Дългът на ЦСКА е намален драстично. Наследихме по последен баланс 40 млн. лева, те ("Титан") свалиха малко и станаха 35 милиона. За три месеца дългът падна до 20 млн. Сега задълженията са не повече от 15-16 млн., част от които са към наши фирми, а дълговете са управляеми....

Таня Андреева: Близо 10% от децата ни са с бъбречни проблеми

Около 10% от нашите деца са с бъбречни проблеми. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева на пресконференция за кампанията "Повече българчета за България", съобщи Фокус. По думите на министъра върху този проблем ще се работи. Министър Андреева обяви какво е свършено от министерството за 8-те месеца с настоящия състав. Около 10% от нашите деца са с бъбречни проблеми. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева на пресконференция за кампанията "Повече българчета за България", съобщи Фокус. По думите на министъра върху този проблем ще се работи. Министър Андреева обяви какво е свършено от министерството за 8-те месеца с настоящия състав.

Осъдиха перничанин, позволил на 14-годишната си дъщеря да се омъжи

Съдът в Берковица наложи по 1 000 лева глоба на родители, позволили на децата си да се женят, въпреки че били непълнолетни. От съвместното съжителство на двете деца се родило и бебе. На подсъдимата скамейка бяха изправени бащите на младоженците, които признали вината си. И двата рода са от ромски произход.

Младото семейство заживяло във Вършец. Бащата на булката е от Перник, но имали къща в курортното градче. Отскачали дотам с 14-годишната си дъщеря, където се...

Продължава

Месото и сирената са заплаха за хората на средна възраст

Протеините да се набавят от риба и боб, съветват учените

    


ЕС има готовност да отпусне 11 млрд. евро помощ за Украйна

Европейският съюз (ЕС) е готов да предостави 11 млрд. евро безвъзмездна финансова помощ на Украйна до 2017 г. Това обяви в Брюксел председателят на...

Путин призова чиновниците за повече съдействие в разрешаването на проблемите на инвалидите

Москва. /КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин се надява, че Параолимпийските игри в Сочи ще напомнят на всички чиновници от различни нива за необходимостта да се полагат грижи за хора с увреждания, както и да се създава среда без бариери, отбеляза ИТАР-ТАСС. Държавният глава разказа в интервю пред руски журналисти, какво е свързано с предстоящата Параолимпиада: „Аудиторията на Параолимпийските игри, е нараснала значително през последните години. И за нас е важно, хората да видят това развитие, да видят неограничените възможности на нашите състезатели с ограничени възможности. Това възпитава обществото по правилния начин. Това подтиква административните структури на всички нива да създават безбариерна среда не само в спорта, но и навсякъде. Напомня и за проблемите. Много разчитам на това, че в регионите ще се провежда последователна работа по създаване на същата безбариерна среда на цялата територия на Русия", заяви Владимир Путин. Също така, той призова медиите да отразяват всичко нередно за властите, за неуредиците и нерешените проблеми на инвалидите. Руският президент изрази своята надежда, че руските параолимпийци ще се представят добре, като обеща да присъства лично на откриването на Параолимпийските игри в Сочи на 7 март

Ген. Киров: България да бъде активна за проблемите в Украйна

/КРОСС/Радостно е, че българското правителство реагира бързо. Поздравявам премиера за успешната работа на Съвета по национална сигурност. Аз помня и други години, когато нямаше реакция, каза в интервю за БНР ген. Кирчо Киров,  бивш директор на Националната разузнавателна служба. Според него "преки и потенциални са опасностите за нас". На първо място,посочи той, е реалната опасност от газова криза. Това е най-тежкото, което би могло да ни сполети. Независимо от усилията на света - обстановката все още е неясна. Особено внимание заслужава обстоятелството, че "Газпром" заплаши, и вероятно ще приведе в действие, да свали преференциите при доставяне на синьо гориво за Украйна, което ще доведе промяна в цените. На второ място, продължи генерал Киров, е усложняването на отношенията между трите центъра на глобалното геополитическо влияние - отношението между- Русия, САЩ и ЕС. И проблемът за "Южен поток". На трето място, въпреки успеха на Вигенин в Украйна, състоянието на българското национално малцинство, което е най-компактната група от българи в чужбина, е неблагоприятно, допълни генерал Кирчо Киров.  По думите му хаотичното състояние на икономиката на Украйна оказва влияние и върху живота на българското население там.  

Единствено в АГ болница-Варна до месеци жените раждат в близки до домашните условия без намеса

Съвсем нова за българските стандарти услуга възнамерява да въведе шефът на варненската СБАГАЛ „Проф. Д-р Д. Стаматов“ д-р Радослав Минков. Става дума за специална стая, чийто интериор е близък до домашната среда. В нея жената ражда, разчитайки на присъствието на своя съпруг и на помощта на акушерка, която е ангажирана единствено с нея.

ОАЕ отмени визите за българи

Визите са отменени за още 12 държави от ЕС - Унгария, Кипър, Латвия, Литва, Малта, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Хърватия, Чехия и Естония

ОАЕ отмени предсрочно визите за българи

Визите са отменени за още 12 държави от ЕС - Унгария, Кипър, Латвия, Литва, Малта, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Хърватия, Чехия и Естония

Сектор Б: Батков се мисли за Господ, но това му е за последно

"Батков, "Синя България" не те обича, това е последният ти валс", заяви говорителят на фенклуба на Левски Димитър Байлов по повод актуалния скандал в клуба. На пресконференция пре...

Бареков се сравнява с Борисов и по "палати"

Бойко Борисов не обитава имот под наем в квартал "Бояна" в София. Това се казва в декларация на ГЕРБ по повод на информацията, тиражирана от лидера на "България без цензура" Нико...

Предсрочните парламентарни и президентските избори в Македония са на една и съща дата

На 27 април в Македония ще се проведат предсрочни парламентарни избори. Това беше утвърдено на днешното последно заседание на настоящия македонски парламент. За разпускането на най-висшия орган на за...

Android завладя и пазара на таблети

Apple все още е едноличен лидер в класацията на производителите

    


БНТ пуска биографичен сериал за баба Ванга

София /КРОСС/ От 19 март в ефира на БНТ стартира един от най-дискутираните сериали, посветен на баба Ванга - „Вангелия". Поредицата е копродукция на Русия, Украйна, България и Беларус. Първият епизод от 12-серийния биографичен сериал зрителите могат да видят по БНТ 1 от 21:00 часа.„Вангелия" е посветен на живота на една от най-популярните и мистични български ясновидки и лечителки - Вангелия Гущерова, която всички наричат Баба Ванга. През живота си тя прави множество предсказания, които впоследствие се сбъдват, а славата й се разнася из целия свят. В лентата се разказва за времето от нейното раждане през 1911 г. до смъртта й през 2002 г., както и за деня, в който тя губи зрението си, но започва да вижда в бъдещето. Режисьор на „Вангелия" е Сергей Борчуков, а сценаристи са Владимир Сотников и Татяна Сотникова. Ролята на Ванга изпълнява руската актриса Елена Яковлева, а в актьорския екип са още Анатолий Бели, Ирина Рахманова, Карина Андоленко, Наталя Николаева, Даша Отрошко, Кристина Пакарина, Таисия Вилкова, Евгений Князев, Данаил Белих. За сценария на "Вангелия (Ванга)" са използвани спомените на приятелите и близките й.„Вангелия" е заснет през 2013 година в руското киностудио Фаворит-филм, Film.ua и New Wave Production по поръчка на Първи канал (Русия). "Тя е необикновена личност със сложна съдба, изпълнена с изненадващи обрати

Таня Андреева: Около 10% от българските деца са с бъбречни проблеми

Около 10% от нашите деца са с бъбречни проблеми. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева на пресконференция за кампанията Около 10% от нашите деца са с бъбречни проблеми. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева на пресконференция за кампанията "Повече българчета за България", съобщи Фокус. По думите на министъра върху този проблем ще се работи. Министър Андреева обяви какво е свършено от министерството за 8-те месеца с настоящия състав.

Официално: Видич подписа за две години с Интер

/КРОСС/ Защитникът на Манчестър Юнайтед Неманя Видич подписа с италианския Интер за две години, стана ясно от съобщение, публикувано на официалната страница на италианския тим в интернет. Сръбският защитник в момента носи екипа на Манчестър Юнайтед, но договорът му изтича в края на сезона и той ще премине на "Сан Сиро" със свободен трансфер. "Видич е футболист от най-висока класа. Изключително съм щастлив, че финализирахме сделката и че успяхме да доведем Неманя при нас. Той е един от най-добрите защитници в света. Неговите качества, международен опит и харизма ще бъдат голям бонус за нашия тим. Той ще донесе още по-голямо качество в състава и може да бъде от полза на младите ни футболисти", каза президентът на Интер Ерик Тохир. Видич премина в Манчестър Юнайтед през 2006 година от Спартак Москва.  

България признава новата власт в Украйна

„Някога поставяли ли сме под въпрос избора на едно правителство от легитимен парламент – значи и то е легитимно”, каза министър-председателят.

Проучване: По-високите хора като цяло били по-умни

Екип от изследователи от университета в Единбург, Шотландия, твърдят, че са установили корелация между гените, определящи височината ни и тези,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване