ОАЕ сваля визите за 13 евродържави, включително и България

/КРОСС/ ОАЕ сваля визите за 13 европейски държави. Историческият акт идва една седмица, след като Европейският парламент гласува с мнозинство доклада на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел за определянето на третите страни, чиито граждани трябва да притежават виза при преминаване на външните граници на държавите-членки и тези, чиито граждани са освободени от това изискване. При водените три тежки триалога с Европейската комисия и Съвета, като докладчик на Парламента Мария Габриел от ГЕРБ настояваше твърдо за прилагането на принципа на реципрочност, тъй като до този момент се прилагаха две отделни процедури за европейските граждани: безплатна и опростена процедура за гражданите на старите държави-членки, и заплатена и по-сложна процедура за гражданите на 13-те държави - България, Естония, Латвия, Литва, Хърватия, Кипър, Малта, Словения, Полша, Румъния, Чешката република, Унгария и Словакия. Аргументът на българската евродепутатка от ГЕРБ беше, че няма различни категории европейски граждани и всички трябва да бъдат третирани по еднакъв начин. "Това решение, което ще влезе в сила от 15 март, е много положителен знак за всички европейски граждани, както и за задълбочаването на отношенията между ЕС и ОАЕ. Това е първата арабска държава, за която Европейският съюз либерализира визовия режим и поради това е особено важно и решението, взето от Обединените арабски емирства. Това също е и стъпка за укрепване на пространството на свобода, сигурност и правосъдие

ЕК одобри поне 11 млрд. евро помощ за Украйна

Три милиарда евро от бюджета на ЕС ще бъдат предоставени на Украйна за заеми в сферата на икономиката, 8 милиарда евро ще бъдат отпуснати от Европейската инвестиционна банка и от Европейската банка за възстановяване и развитие

Нов дълг само за преструктуриране на икономиката, настоява Калфин

Ниската инфлация и нарасналите спестявания на гражданите били признак за свито потребление и трудно движеща се икономика

Москва издирва лидера на украинския Десен сектор

Лидерът на партията Десен сектор в Украйна е обявен за международно издирване. Дмитрий Ярош е обвинен за публични призиви към терористични и екстремистки действия, се казва в официално съобщение на руските следствени органи.

ВЕНДЕТА ПО СЕЛСКИ! Счупена глава, кръв и избити зъби заради 17-годишно момиче

Вендета по селски се развихри в село Баница в неделя. Любовният триъгълник между 22-годишния Р. Ц., 17-годишната му приятелка и конкурента за сърцето й - А. Х., завърши със счупена глава, кръв и избити зъби. Инцидентът не е отбелязан в полицейския бюлетин, съобщава tribali.info.

Около 13 часа на 2 март в кафенето, известно като „На спирката“, 22-годишният Р.С.Ц. видял 17-годишното си гадже в в компанията на 23-годишния А.А.Х. Ревността замъглила разсъдъка му и той...

Продължава

Заявления за отпускане на пенсии - вече и по електронен път

Регламентира се електронизирането на административните услуги, предлагани от НОИ

    


Сидеров отправи "остра и критична" бележка към Вигенин заради Украйна


Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отправи остра и критична бележка към външния министър Кристиан Вигенин, че е направил изпреварващо изявление за Украйна и би трябвало да му бъде потърсена отговорност. Сидеров заяви това от името на парламентарната си група по време на т.нар. блиц контрол.

Той използва присъствието на премиера Пламен Орешарски и заместниците му Зинаида Златанова, Даниела Бобева и Цветлин Йовчев, както и прякото излъчване на пленарното заседание по БНТ и БНР, за да...

ЕК: Има макроикономически дисбаланси в България

/КРОСС/ Днес Европейската комисия публикува заключенията от задълбочените прегледи на икономиките на 17 държави членки. Прегледът обхваща 16-те държави членки, в които съгласно доклада за механизма за предупреждение от миналия ноември са налице признаци за макроикономически дисбаланси, както и Ирландия, която междувременно успешно приключи програмата си за икономически реформи и сега отново е част от регулярните процедури за икономически надзор. В документа Комисията прави оценка на постигнатия напредък при коригирането на бюджетните дефицити в съответните държави членки, като представя и актуализирано становище по проектите на бюджетни планове от миналата година. Това е важен етап в рамките на европейския семестър за координация на икономическата политика - годишният цикъл на икономическо управление, чрез който Комисията работи съвместно с държавите членки за създаването на условия за устойчив растеж и трудова заетост въз основа на стабилни публични финанси в съответствие със стратегията за растеж „Европа 2020". Според изводите на Комисията дисбаланси са налице в 14 държави членки: Белгия, България, Германия, Ирландия, Испания, Франция, Хърватия, Италия, Унгария, Нидерландия, Словения, Финландия, Швеция и Обединеното кралство. В Хърватия, Италия и Словения тези дисбаланси се определят като прекомерни.  

Преподаватели в Автото във Варна имитирали учебна дейност, за да си запазят щата

Варненската професионална гимназия по машиностроене и автотранспорт няма да бъде закривана, нито предстои сливане с друго училище. Целта е да се помогне на учебното заведение да се стабилизира, заяви пред Дарик Венцеслава Генова – шеф на Регионалния инспекторат по образование.

ЦИРК! Ути Бъчваров ще танцува в Dancing Stars

Трима любимци от телевизионния екран – Нана, Нели Атанасова и Ути Бъчваров ще се впуснат във вихъра на танца в Dancing Stars. Всеки от тях ще защитава своята кауза и ще докаже на себе си, че може да се справи и с танците.

„Гладен за танци, танците ще направят живота ми по-вкусен” – така Ути се впуска в новия бляскав сезон на Dancing Stars. Той се притеснява за стандартните танци, но вярва, че латиното ще бъде неговият стил, защото е за „весело...

Продължава

Няма заплаха за българите в Украйна

Украинското правителство взе мерки да се осигурят правата и свободите на всички граждани, включително и на националните малцинства. Българите в Украйна са една много толерантна част от обществото, ситуацията при тях е спокойна. Няма засега реална заплаха за тях. Това заяви на брифинг посланикът на Украйна Микола Балтажи.

В момента Украйна преживява най-сложния и най-драматичния период в своята независимост, продължи Балтажи.

“Оказа се, че една съседна държава, която е стратегически партньор на Украйна, член на Съвета за сигурност на ООН, която има задължения към нашата страна и редица подписани двустранни спогодби погазва международни норми, фундаменталните принципи на международното право и осъществи военно нахлуване под предлог за защита на руско говорещото население. Никаква заплаха за тяхната сигурност няма, няма и оплакване от тях за нарушаване на техните граждански права”, потвърди посланикът, цитиран от КРОСС. В момента диалогът между Русия и Украйна се развива много вяло, отбеляза той.

Балтажи представи видеоматериал, в който се вижда разговор на украински журналист с военен на обект в Крим. Войникът е от Руската федерация, поясни посланикът. Той коментира и поведението на руските медии, в които се говорело, че в Киев има незаконно, нелегитимно правителство, а в страната действат бандеровци, националисти. От куршумите на снайперисти загинаха не само мирни демонстранти, но и журналисти, припомни той. Балтажи благодари на българските журналисти, които са били там и са давали обективна информация.

Новото правителство предприема всички действия, за да осигури мир и се обръща към различни международни организации, подчерта посланикът. И днес се отрича пребиваването на войските на Руската федерация в Крим, допълни той. Всички аргументи, които се дават за защита на руско говорещото население са вътрешни въпроси, които трябва да се решават в самата Украйна, смята Балтажи. У нас живеят 8 млн. души, които се идентифицират като руско говорещи и които представляват около 17% от населението, а 40 % от медиите са насочени към тях, с програми на руски език, уточни посланикът.

Законът за регионалните езици бе отменен, заради нарушения в процедурата по време на приемането му през 2012 г. Всъщност, този закон не функционираше, твърди Балтажи. Сега има работна група, след като президентът отказа да подпише отмяната му от Радата, в която влизат и българи. Ще се отчете опитът на другите държави, както и на самата Украйна. Украинците са толерантна нация, каза посланикът.

Получаваме редовно информация за ситуацията в страната, продължи Балтажи. На 3 март т.г. се съобщава от граничните ни служби, че са зафиксирани два батальона с руски десантчици, 16 хеликоптера, пристигат въоръжени хора, които фактически окупират граничната служба на Украйна, даде пример посланикът. Според него нарушенията на двустранните спогодби и граничния режим са многобройни.

Властта в Украйна настоява за незабавно оттегляне на въоръжените сили на Руската федерация от тяхната територия. Руската страна има право да държи, според спогодба между двете страни, определен брой военни, каза Балтажи и определи поведението на съседите им като агресия. Той смята, че по мирен начин трябва да се уреди въпросът, като подчерта, че украинците не искат да воюват с Русия.

За нас приоритетът е по мирен начин, чрез диалог и преговори да се урегулира кризата, посочи посланикът. Ние гарантираме безпроблемния транзит на газа през наша територия, но това зависи и от това как се развиват отношенията оттук нататък, отговори посланикът на въпрос на медия. Това е танго, но то се играе от двама, добави той.

Петима младежи извършват въоръжени грабежи във Варна

Петима младежи на възраст между 16 и 19 години са установени като извършители на два въоръжени грабежа във Варна, събщиха от местната полиция.Първият грабеж е бил извършен на 28 февруари вечерта на ул. "Андрей Сахаров". Заплашен с пистолет е бил 19-годишен младеж, от когото е задигната чанта с преносим компютър.

Вторият удар е от 2 март късно Петима младежи на възраст между 16 и 19 години са установени като извършители на два въоръжени грабежа във Варна, събщиха от местната полиция.Първият грабеж е бил извършен на 28 февруари вечерта на ул. "Андрей Сахаров". Заплашен с пистолет е бил 19-годишен младеж, от когото е задигната чанта с преносим компютър. Вторият удар е от 2 март късно

Путин завръща историята, тя се дърпа

/КРОСС/ Дали тече планово възстановяване на съветската империя? По-скоро си мисля, че Кримската авантюра на Путин започна като паническа реакция, уплах от съдбата на Янукович. Да те изритат с протести е кошмарът на главата на всяка "управляна демокрация", при която с избори така или иначе нищо не може да се промени. Путин има интерес на всяка цена да преформатира конфликта в "етнически" - руснаци с/у украинци, запад срещу изток и пр. По този начин ще се поприкрие краха на един режим, подобен на неговия. Паническата реакция обаче показа, че конкретни планове за възстановяване на империята е имало, разработени в голям детайл: от дислоцирането на войски в Крим до преминаването на украински кораби и главнокомандващи на руско подчинение. Просто първата пушка пукна по-рано (колко по-рано е трудно да се каже), даже съвпадна с края на Олимпиадата. Сила или слабост демонстрира Путин? Сила, прикриваща слабостта или слабост към силата? Сигурно и от двете по малко. Ефектът дотук е по-скоро в полза на Путин - другите бързо си признаха, че няма да се бият за Украйна (което е правилно, според мен). Англичаните отидоха и по-далеч, издавайки се, че и сериозни финансови загуби не са готови да понесат по повод на Украйна. Това е доста късогледа позиция, която се надявам да ревизират, подръчквани от разгневения дух на Чърчил. Путиновата игра е много опасна, обаче

България няма позиция за санкции срещу Русия, ще чака другите в ЕС да решат

България ще изчака позицията на Европейския съюз преди да реши дали ще подкрепи евентуални икономически санкции срещу Русия. Това заяви вицепремиерът Цветлин Йовчев в четвъртък, след като проведеното преди ден заседание на Съвета по сигурността към МС, което трябваше да излезе с решение, не направи това.   Отсъствието на ясна българска позиция към новото управление в Украйна, руската военна окупация на Крим и обсъжданите от ЕС санкции спрямо Русия предизвика напрежение в самата управляваща коалиция. Народни представители от ДПС и БСП поискаха обяснения от външния министър Кристиян Вигенин за посещението му в Киев и изразената твърда подкрепа за новите лидери на страната.   Отделно от това ГЕРБ призоваха за твърда позиция на правителството, което да осъди действията на Русия.   България без позиция за санкции срещу Русия   Вицепремиерът Цветлин Йовчев съобщи, че Съветът по сигурността към МС не е взел решение по въпроса да подкрепи ли България санкции спрямо Русия, въпреки че в четвъртък темата ще бъде обсъдена на заседанието на лидерите на ЕС в Брюксел.   "Това са теми, които в момента все още се обсъждат в ЕС. Ние към момента няма да избързваме преди да приключи тази дискусия, преди да се вземе решение", заяви Йовчев. Това означава, че България ще се самоизолира от вземането на общоевропейско решение или пък ще подкрепи някоя от изразените позиции на други страни членки, но без да е обяснено пред българското общество какви интереси ще защитава България.   Йовчев каза, че след ден ще се проведе първото заседание на Националния щаб, който ще следи обстановката в Украйна. Създава се организация, където ще има дежурни, които ще се събират всеки ден, но когато има нужда да се вземе решение, което касае повече от една институция, то ще бъде взето, каза Йовчев.   ДПС срещу Вигенин   По същото време депутатът от ДПС и шеф на комисията по отбрана Янко Янков разкритикува правителството, тъй като, по думите му, за да легитимира външният министър Вигенин новите управляващи в Украйна, е трябвало да има национална позиция.   "Русия е монополист на енергийния пазар и ние имаме определени договорености и зависимости, с които трябва да се съобразяваме", отбеляза Янков.   България трябва да има координирана между институциите позиция, допълни той и уточни, че неговата партия ДПС все още няма становище за Украйна.   Вигенин се срещна в Киев с изпълняващия длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов, с външния министър Андрий Дешчица, с вицепремиера Володимир Гройсман, с председателя на партия УДАР Виталий Кличко и депутата във Върховната рада и специален пратеник на Украйна за Автономна република Крим Борис Тарасюк.   Посещението на Вигенин бе критикувано и в БСП – от депутата Страхил Ангелов, прочул се със соловата си акция в подкрепа на режима на Башар Асад и посещението в Сирия, от което партията му и правителството се разграничиха.   Страхил Ангелов осъди безапелационно поведението на Вигенин.   "Този човек дава ли си сметка какви последствия за България може да има тази позиция? Много по-големи и силни държави си мълчат, а това лице бърза да подкрепи форми на площадни органи, които издигат откровено фашистки и антисемитски лозунги!", коментира поддръжникът на Асад във Фейсбук.   ГЕРБ иска правителството да осъди Москва заради кризата в Украйна   ГЕРБ от своя страна поиска парламентът да осъди действията на Москва в Украйна, а правителството да преговаря за икономическа помощ от европейските страни, ако мерките на ЕС спрямо Русия засегнат и българските интереси.   Според ГЕРБ агресивното поведение на Москва е недопустимо и нарушава международни споразумения.   "България ясно трябва да се обяви срещу всяко действие и решение на трети държави, които засягат обстановката в България и сигурността на нейните граждани. Основателно питаме има ли зависимост и каква е тя на политиците от БСП, ДПС и "Атака" от външни за страната ни интереси", заяви в сряда депутатът от партията Джема Грозданова.   Партията на Бойко Борисов настоява още премиерът Пламен Орешарски да заяви ясна и категорична позиция на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел в четвъртък.   По думите на Грозданова правителството няма ясна политическа позиция за случващото се на 500 км от границите на страната.   В декларацията на ГЕРБ се казва още, че при развой на кризата в Украйна националните интереси няма да бъдат защитени от безучастен мониторинг на случващото се.   Мониторингът не е политическо решение, то е задължение на управляващите, отбеляза Грозданова, визирайки решението на правителството за формирането на национален щаб за мониторинг на обстановката в Украйна.   Въпреки първоначалната заявка, че във вторник Съветът по сигурността към Министерския съвет ще изработи единната позиция на България, все още не е ясно дали страната ще подкрепи евентуални икономически санкции срещу Русия.   Искаме премиерът и външният министър да преговарят за помощ и съдействие от европейските страни в случай на икономически последици от мерките, които могат да предприемат европейските държави и Русия при евентуално задълбочаване на конфликта в Украйна, каза още Грозданова.   Очаквайте подробности

ГЕРБ иска правителството да осъди Москва заради кризата в Украйна

ГЕРБ поиска в сряда парламентът да осъди действията на Москва в Украйна, а правителството да преговаря за икономическа помощ от европейските страни, ако мерките на ЕС спрямо Русия засегнат и българските интереси.   Според ГЕРБ агресивното поведение на Москва е недопустимо и нарушава международни споразумения.   "България ясно трябва да се обяви срещу всяко действие и решение на трети държави, които засягат обстановката в България и сигурността на нейните граждани. Основателно питаме има ли зависимост и каква е тя на политиците от БСП, ДПС и "Атака" от външни за страната ни интереси", заяви депутатът от партията Джема Грозданова.   Партията на Бойко Борисов настоява още премиерът Пламен Орешарски да заяви ясна и категорична позиция на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел в четвъртък.   По думите на Грозданова правителството няма ясна политическа позиция за случващото се на 500 км от границите на страната.   В декларацията на ГЕРБ се казва още, че при развой на кризата в Украйна националните интереси няма да бъдат защитени от безучастен мониторинг на случващото се.   Мониторингът не е политическо решение, то е задължение на управляващите, отбеляза Грозданова, визирайки решението на правителството за формирането на национален щаб за мониторинг на обстановката в Украйна.   Въпреки първоначалната заявка, че във вторник Съветът по сигурността към Министерския съвет ще изработи единната позиция на България, все още не е ясно дали страната ще подкрепи евентуални икономически санкции срещу Русия.   Искаме премиерът и външният министър да преговарят за помощ и съдействие от европейските страни в случай на икономически последици от мерките, които могат да предприемат европейските държави и Русия при евентуално задълбочаване на конфликта в Украйна, каза още Грозданова.

Архитектите искат думата при санирането

Поправянето на наредба за съществените изисквания към топлоенергийните характеристики на сградите от известно време създава брожение в бранша. По-точно изправя архитектите и проектантите срещу всички останали участници в санирането. Актуализацията, която в момента се изготвя от министерството на инвестиционното проектиране,

Ердоган напуска политиката, ако партията му загуби местните избори

/КРОСС/ Турският премиер Реджеп Ердоган заяви днес, че е готов да напусне поста си, ако неговата управляваща партия не спечели ключовите местни избори, запланувани за 30 март, съобщи „Франс прес". „Ако партията ми не заеме първото място на общинските избори, аз съм готов да се откажа от политиката", заяви Ердоган пред журналисти в Анкара. „Личното ми мнение обаче е за три мандата на премиерския пост, след което - един мандат почивка", посочи още Ердоган във връзка с въведеното лично от него ограничение в Партията на справедливостта и развитието за максимално три последователни мандата.  

За газа: Това е танго, за него са нужни двама

Тежко е да се предвиди как ще се развиват нещата с транзита на газ. Това е танго, то се играе от двама. Това заяви на брифинг посланикът на Украйна в България Н. Пр. Микола Балтажи.

Гай Ричи ще става татко за пети път

/КРОСС/ Известният британски режисьор Гай Ричи ще става баща за пети път, съобщава сайтът на списание OK.Информация за бъдещото бащинство на бившия съпруг на поп дивата Мадона излезе наяве благодарение на вездесъщите папараци, които са видели Ричи и съпругата му Джаки Ейнсли на улицата. А от снимките им е видно, че манекенката е в доста напреднала бременност, която не й позволява да крие коремчето си от любопитните погледи. Изданието предполага, че Джаки е в шестия месец. Щастливата двойка обаче не пожела да коментира хубавото събитие. Режисьорът и моделката вече имат две деца - 2-годишният годишният Рафаел и дъщеря им Ривка, която скоро стана на една. Освен двете деца от Джаки, Ричи има и две деца от поп Мадона - биологичният му син Роко (13) и осиновен син - Дейвид (8).

Кутев покани Борисов в Силистренския театър: Това, което той закриваше, ние го откриваме!

След като преди 2 години бе закрит силистренският театър, днес с постановление на Министерски съвет, театърът се открива. Това каза народният представител от БСП Антон Кутев на брифинг в парламента. 

„След повече от 50 години съществуване на театъра, Силистра отново има драматичен театър. Около 27 март очакваме първата постановка ... След като преди 2 години бе закрит силистренският театър, днес с постановление на Министерски съвет, театърът се открива. Това каза народният представител от БСП Антон Кутев на брифинг в парламента. „След повече от 50 години съществуване на театъра, Силистра отново има драматичен театър. Около 27 март очакваме първата постановка ...

Заявленията за отпускане на пенсии вече и по електронен път

Правителството одобри промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, които привеждат нормативния акт в съответствие с влезлите в сила от началото на годината изменения в Кодекса за социално осигуряване.

Голяма част от промените в Наредбата регламентират електронизирането на административните услуги, предлагани от НОИ. Създава се допълнителна възможност заявленията за отпускане на пенсии и добавки към тях, както и заявления за преизчисляване на пенсии за придобит допълнителен осигурителен стаж и осигурителен доход след пенсионирането да бъдат подавани и по електронен път.

Определя се редът за представянето на документи за доход, получен в друга държава, при преценка на правото за социална пенсия за старост. Уточнява се процентът на загубена работоспособност на членовете на семейството, които са навършили 18-годишна възраст и са неработоспособни, при определяне на годишния доход на член от семейството – с определена от ТЕЛК (НЕЛК) 50 и над 50 на сто трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане.

Изменят се и разпоредбите, свързани с промените в Кодекса за социално осигуряване по отношение на условията за пенсиониране – замразяването през 2014 г. на нарастването на възрастта и осигурителния стаж за придобиване право на пенсия, отпадането на възрастта за придобиване право на пенсия от военнослужещите, спирането на увеличаването на необходимия учителски осигурителен стаж за придобиване право на пенсия от Учителския пенсионен фонд.

Предлагат се нови разпоредби, свързани с изплащането на наследствени пенсии на деца, които учат след навършване на 18-годишна възраст, като са обхванати различни хипотези – прекъсване на обучението поради слаб успех или незаверен семестър, отписване/отстраняване от учебното заведение, периодите на полагане на държавни зрелостни изпити и т. н.

Правителството измени и Наредбата за реда за съобщаване, регистриране, потвърждаване, обжалване и отчитане на професионалните болести, отново във връзка с промените в КСО. От Наредбата отпада задължението на осигурителите да представят в съответното териториално поделение на НОИ от продълженията на болничния лист за трудова злополука или професионална болест.

Новият пентхаус на Рупърт Мърдок

Медийният магнат купил последните четири етажа от One Madison в Манхатън

    


А кой ще прибере телата на "войниците без опознавателни знаци"?


Те са навсякъде из Крим - "неизвестни въоръжени лица", "войници без опознавателни знаци", които овладяват обектите на украинската армия и охраняват административни сгради и ключова инфраструктура.

Облечени са в най-новия модел полеви униформи на руската армия, носят каските, маските и "черните калашници" на десантните части и спецназ на ГРУ, карат джипове "Тигр" и "Ивеко", с които в света са оборудвани само две армии - на Русия и на Италия.

Но никой в Русия не признава, че...

Моника се изтипоса гола за Трети март

Да скандализираш обществото в деня на Националния празник на България - гениалната идея на НиЛо и последвалата я госпожица Валериева.

Новият "Колеж" с променена визия, 18 777 места и с 3,2 млн. лева по-скъп

Шефовете на ФК "Ботев" (Пд) представиха в сряда променената визия на новия клубен стадион, който ще е с 18 777 седящи места, без буферни зони и с 3,238 млн.лв. по-скъп от първоначалния вариант, който по предварителни разчети трябваше да струва 14,5 млн. лв.

Актуализацията на проекта е заради постоянно нарастващите изисквания на УЕФА за получаван Шефовете на ФК "Ботев" (Пд) представиха в сряда променената визия на новия клубен стадион, който ще е с 18 777 седящи места, без буферни зони и с 3,238 млн.лв. по-скъп от първоначалния вариант, който по предварителни разчети трябваше да струва 14,5 млн. лв. Актуализацията на проекта е заради постоянно нарастващите изисквания на УЕФА за получаван

Перничани, дразнещият Windows 8.1 е оправен и скоро ще бъде пуснат до потребителите

Актуализираната версия на Windows 8.1 е на финалната си фаза и скоро ще бъде изпратена до потребителите на операционната система на Microsoft, съобщи Cnet.com.

Новата версия вече е изпратена на производителите на хардуер, които могат да я вграждат в своите продукти. Редовите потребители ще получат актуализацията до края на април.

Microsoft съобщи официално за ъпдейта на операционната система на Световния мобилен конгрес, който се проведе в Барселона миналата...

Продължава

Енгин Исмаил ще участва на турнир в Якутия

 Трима български борци ще участват на турнира по свободна борба в Якутия, сред които е Енгин Исмаил от хасковския клуб „Ангел Войвода”. Той ще се състезава на тепиха в категория  до 74 кг.

От ръководството се надяват  хасковлията да успее да се справи с конкуренцията.

Надпреварата ще се състои от 7 до 9 март.Тя се провежда в памет на олимпийския шампион Роман Дмитриев.

Треньорът Мариан Недков ще разчита на състезател и от клуба “Димитровград”. Така  Димитър Иванов ще се изправи в категория до 60 кг,  информират от Българската федерация по борба.

Третият състезател, който ще представи страната ни е Пресиян Миховот АСК “Сливен”. Той ще се бори на тепиха в категория до 66 кг.

Европейският шампион и олимпийски вицешампион Огнян Николов ще бъде специален гост на турнира.

                                                                                                                                              Анжелина Янева

С домашно приготвени гозби и песни на самодейци ще честват Деня на жената в село Дивотино

Клубът на пенсионера и читалище "Чичо Стоян" в пернишкото село Дивотино утре ще честват предстоящия Ден на жената - 8 март, предаде репортер на ZaPernik.com.

Жители на селото ще се съберат в читалището в 14 часа, където трапезата ще бъде наредена с домашно приготвени гозби от самите тях. Самодейният състав ще се включи в празненството с музикална програма.

"По принцип всяка година на 6 март се събират хората от клуба и читалището, за да...

Продължава

Пламен Дишков съди съратника си Тодор Неделчев за клевета

Пламен Дишков се изправи в Бургаския районен съд срещу дадените показания на Тодор Неделчев – Недьо, които го уличават в убийството на Димитър Стаматов – Мастара. Дишков поиска от съдия Георги Грънчев да му бъдат предоставени протоколите от разпитите пред съдия на Тодор Неделчев. На следващото заседание, което ще е на 30 април, ще бъдат призовани като свидетели Константин Ганчев, Атанас Апостолов, Иван Орозов и Атанас Атанасов. Първите трима са в затвора. Тодор Неделчев – Недьо днес не бе в съда, тъй като той не желае да присъства.

Какви икономически щети за нас вещае кризата в Украйна

ОТ ВСИЧКО, което съм учил на тема икономика и разпределение на ресурси и производствени мощности в света, мога да заключа, че икономическа изолация на страни като САЩ, Русия, Бразилия, Китай е съвършено невъзможна. Изолират се страни с ограничени ресурси, отворени икономики. Този механизъм обаче трудно работи при огромни икономики, които имат доста ОТ ВСИЧКО, което съм учил на тема икономика и разпределение на ресурси и производствени мощности в света, мога да заключа, че икономическа изолация на страни като САЩ, Русия, Бразилия, Китай е съвършено невъзможна. Изолират се страни с ограничени ресурси, отворени икономики. Този механизъм обаче трудно работи при огромни икономики, които имат доста

Банкоматите са недостъпни за хора с увреждания

Повечето банкомати са недостъпни за хората с увреждания и често се налага те да изминават 1-2 километра, за да си вземат ниската пенсия. Това заяви пред Дарик експертът по достъпност в Центъра за психологически изследвания Иван Карагьозов.

Акциите на шуменското парно са прехвърлени на "Енергоснабдяване"

Кметът на Шумен Красимир Костов е джиросал временното удостоверение за целия капитал на "Топлофикация-Шумен" в полза на купувача "Енергоснабдяване" с управител Димитър Димитров. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация в сряда.   Купувачът е представил пред градоначалника изискващата се по договора банкова гаранция в размер на 200 000 лв. и предстои Димитров да бъде въведен във владение на дружеството.   Новият собственик се задължава в срок до три години от сключването на договора да извърши инвестиции в размер на 2.1 млн. лв. и до края на периода да открие общо 45 работни места.

Мила и Аштън пренасят отношенията си на телевизионния екран

/КРОСС/ Мила Кунис ще бъде гост-звезда в популярния телевизионен сериал "Двама мъже и половина ", съобщава New York Daily News.Кунис ще играе ролята на любимата на персонажа на Аштън Къчър . На актьорите съвсем няма да им е трудно да изиграят ролите си, тъй като съвсем скоро смятат да узаконят връзката си официално. Все още не се съобщава колко точно епизода ще участва Мила в сериала. За Къчър и Кунис това е първото сътрудничество след 16 години. Двамата вече бяха заедно на снимачната площадка на сериала "Шеметни години" през 1998 г.

"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна

Там беше извършен един държавен преврат, убеден е Сидеров

    


Крим: Мисията на Путин е изпълнена

Американският държавен секретар Джон Кери заяви в неделя, че “Русия ще загуби” в конфронтацията си със Запада за Украйна. До пристигането на Кери в Киев (вчера - б.р.) за спешни консултации с временното украинско правителство президентът Владимир Путин вече ще е постигнал основнатга си регионална цел - до голяма степен от него ще Американският държавен секретар Джон Кери заяви в неделя, че “Русия ще загуби” в конфронтацията си със Запада за Украйна. До пристигането на Кери в Киев (вчера - б.р.) за спешни консултации с временното украинско правителство президентът Владимир Путин вече ще е постигнал основнатга си регионална цел - до голяма степен от него ще

Защо България не може да роди своя Толстой, своя Ганди?

/КРОСС/ Една мисъл не престава да се върти из главата ми. Един въпрос, всъщност. А именно: защо така става, че винаги в България нещата, които на други места по света придобиват огромен отзвук и се превръщат в знаме и източник на гордост, в пример за следване от страна на следващите поколения - както става в Чехия с Палах - та, защо става така, че в България те винаги се оказват някак нищожни, безсмислени, изпълнени със същия хаос и безсмислено отрицание, с което изглежда е изпълнено и цялото общество, поне в този момент от историята си? Защо така? Въпросът задава Златко Енев, писател и издател на „Либерален преглед",  от Фейсбук дневника си след като е гледал "Burning Bush" - "поразителна история, откъдето и да я погледне човек - историята на Ян Палах, а всъщност на неговото семейство и общество, след смъртта му", както пише сам той. Мислих дълго дали да седна и да се опитам да напиша нещо, но после реших, че ще е по-добре, ако в случая се въздържам от прекалени словоизлияния (филмът си остава невероятно силен, между другото), признава в дългия си пост в мрежата писателят и издателят

Кутев покани Борисов на театър в Силистра: Това, което той закриваше, ние го откриваме!

След като преди 2 години бе закрит силистренският театър, днес с постановление на Министерски съвет, театърът се открива. Това каза народният представител от БСП Антон Кутев на брифинг в парламента. 

„След повече от 50 години съществуване на театъра, Силистра отново има драматичен театър. Около 27 март очакваме първата постановка ... След като преди 2 години бе закрит силистренският театър, днес с постановление на Министерски съвет, театърът се открива. Това каза народният представител от БСП Антон Кутев на брифинг в парламента. „След повече от 50 години съществуване на театъра, Силистра отново има драматичен театър. Около 27 март очакваме първата постановка ...

Телефонни измамници неправомерно се представят за служители на EVN

/КРОСС/ В EVN България постъпиха сигнали от клиенти от района на община Стралджа (област Ямбол) за това, че са получавали телефонни обаждания от лица, неправомерно представящи се за служители на дружеството. Тези лица са уведомявали клиентите за неплатени фактури за електроенергия и са ги приканвали да се обадят на телефонен номер започващ с префикс 0900, който по никакъв начин не е свързан с EVN България, за да не бъде преустановено електрозахранването им. EVN България напомня, че телефонните номера на денонощия телефонен център на дружеството започват с префикс 0700. Те са официално обявени от дружеството и не са променяни от години. При всяко обаждане от страна на дружеството към клиент се следва задължителен протокол: представяне на оператора с двете имена и повода за обаждане. EVN България приканва всички клиенти при подобни обаждания да изискват както идентификация на обаждащия се, така и сравнение на своите клиентски данни и номер на измервателна точка (ИТН). При най-малкото съмнение в легитимността на обаждащия се, клиентите следва да се обадят на тел. 0700 1 7777, както и да сигнализират на органите на МВР. Номера на денонощния телефонен център на EVN България:0700 1 0007 - телефон при липса на захранване0700 1 7777 - телефон за обща информация и справки0700 1 0207 - телефон за автоматична проверка на сметкафакс: 032 99 00 10еmail: info@evn.bgwww.evn

Въпреки трусовете в Украйна страната участва на туристическата борса в Берлин


Въпреки сериозните трусове, на които е подложена Украйна, страната участва на откриващото се днес най-голямо в света туристическо изложение - Международната туристическа борса в Берлин (ITB).

Панаирът тази година е по-международен от когато и да било, отбелязва ДПА.

За участие в него са се записали 10 147 изложителя от 189 страни и региони. Очакват се 170 000 гости, сред които 110 000 професионални посетители.

Тази година страна партньор е Мексико. До 7 март...

Брюксел одобри 11 млрд. евро помощ за Украйна


Европейската комисия одобри днес пакет за икономическа и финансова подкрепа за Украйна на стойност поне 11 милиарда евро, предаде пресслужбата на институцията.

"Най-належащият приоритет за Европейския съюз е да допринесе за мирното решаване на сегашната криза при пълно зачитане на международното законодателство. Паралелно с това международната общност трябва да се мобилизира, за да помогне на Украйна да стабилизира икономическата и политическата ситуация", заяви председателят на...

Хората лъжат най-малко сутрин

Сутрин, след ставане, хората са по-искрени и лъжат много по-малко, отколкото през целия ден. Екипи учени от Харвардския университет и от униврсетета в Юта провели тестове с 327 пълнолетни мъже и жени...

Йовчев се хвали със 71% по-малко битова престъпност, ограничават спирането на шофьори без причина

Контролните органи на пътя трябва да се намират преди опасните участъци, а не след тях и това е практика, която се прилага навсякъде в Европейския съюз, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните...

Фестивалът Кукерландия покорява Ямбол

Карнавално шествие по улиците на града ще ознаменува началото на ХV издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия” – Ямбол 2014 днес. В  него ще се ...

Ути, Нана и Нели Атанасова във вихъра на Dancing Stars

Трима любимци от телевизионния екран, трима водещи – Нана, Нели Атанасова и Ути Бъчваров ще се впуснат във вихъра на танца в Dancing Stars. Всеки от тях ще защитава своята кауза и ще докаже ...

Близо 10% от българските деца са с бъбречни проблеми

Близо 10% от нашите деца са с бъбречни проблеми. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева на пресконференция за кампанията "Повече българчета за България", предаде репортер...

Bobo & The Gang подаряват лимитирано DVD издание на най-верните си фенове

След като предизвикаха фурор в Интернет с мини-концерта си за StudioLive и сингълът към него „Пороци” се превърна в един от най-горещите тракове, единствената инструментална хип-хо...

Пламен Илиев с контузия, под въпрос е за ЦСКА

  Пламен Илиев ще пропусне днешната приятелска среща между България и Беларус заради контузия. Вратарят на Левски получи травмата по време на официалната тренировка на отбора, като има съмне...

Мария Шарапова се сдоби с восъчна фигура в музея "Мадам Тюсо"


Восъчна статуя на руската тенисистка Мария Шарапова ще бъде открита в музея "Мадам Тюсо" в Хонконг, съобщи официалният сайт на музея.

Фигурата на бившата номер 1 в света ще бъде разположена в сектор "Шампиони" редом до знаменити спортисти като футболистите Дейвид Бекъм и Роналдо, боксьора Мохамед Али, голфъра Тайгър Уудс.

Копието на рускинята ще бъде изобразено с тенис ракета в ръка, изпълняваща един от коронните си удари – форхенд.

"Шарапова ще бъде първата...

И районът около Колхозния пазар остава без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода ще са абонатите в района около Колхозен пазар до 18 часа. Припомняме, че по-рано днес без вода останаха следните места: - част от висока зона на кв.Виница до 18 часа - ул.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване