Полша може да се справи с евентуално спиране на руските газови доставки, увери премиерът Туск


Полша, която е силно зависима от руския газ, е готова да се справи с евентуално спиране на доставките от Москва, а разработването на газовата й инфраструктура ще я защити от подобна опасност през 2015 г., заяви пред полския парламент премиерът Доналд Туск, цитиран от Франс прес.

Годишното потребление на газ в Полша сега възлиза на 15 милиарда кубически метра, от които над две трети или 10,5 млрд. куб. м се внасят от Русия, посочва АФП.

"От 1 април физическият капацитет за...

Парламентът си купува 30 нови коли за 1,2 млн. лв.

30 нови леки коли на стойност 1,2 млн. лв. ще купи парламентът през тази година. Това става ясно от предварителното обявление, пуснато в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Освен на нови лимузини депутатите ще се возят и на 3 нови бусчета, за които са заделени 300 хил. лв.

През т.г. парламентът е предвидил харчове чрез обществени поръчк 30 нови леки коли на стойност 1,2 млн. лв. ще купи парламентът през тази година. Това става ясно от предварителното обявление, пуснато в сайта на Агенцията за обществени поръчки. Освен на нови лимузини депутатите ще се возят и на 3 нови бусчета, за които са заделени 300 хил. лв. През т.г. парламентът е предвидил харчове чрез обществени поръчк

Феновете към Батков: "Синя" България не ви харесва

Националният клуб на привържениците на Националният клуб на привържениците на "Левски", представляван от Владимир Владимиров, Димитър Байлов и Тони Калчев, даде пресконференция, на която изрази позицията на голямата част от организираните фенове по случващото се в клуба. "Господин Батков, на вас ви е ясно, че "синя" България не ви харесва и не ви приема. На вас ви е ясно, че през

Пентагонът удвои самолетите над Балтика, НАТО започна пълна ревизия на връзките с Русия


Министерството на отбраната на САЩ увеличи над два пъти броя на изтребителите си, участващи в мисията на НАТО за патрулиране на въздушното пространство на трите балтийски републики, членки на алианса.

Към  вече предоставените четири самолета  F-15 в сряда вечерта бяха добавени още 6 от същия тип, както и един KC-135 за зареждането им с гориво във въздуха, съобщи "Ройтерс".

Подсилването на съществуващата от десетина години мисия на НАТО за патрулиране в небето над Литва,...

Катето Евро конкурира сина си

От понеделник Катето Евро влиза в “ефирна” конкуренция със сина си Александър Кадиев. На 10 март актрисата поема дамското предаване на ТВ7 “Усещане за жена” от сегашната водеща Гергана Стоянова и ще бъде на екран по едно и също време със Сашо и колежката му Деси Стоянова, които са лица на “Преди обед” по Би Ти Ви. “Няма да има семейна война. Сашо От понеделник Катето Евро влиза в “ефирна” конкуренция със сина си Александър Кадиев. На 10 март актрисата поема дамското предаване на ТВ7 “Усещане за жена” от сегашната водеща Гергана Стоянова и ще бъде на екран по едно и също време със Сашо и колежката му Деси Стоянова, които са лица на “Преди обед” по Би Ти Ви. “Няма да има семейна война. Сашо

Манолев за трансфера в "Кубан": Щастлив съм, че най-накрая ще играя (видео)


Българският национал Станислав Манолев е радостен от преминаването си в "Кубан". Той се договори с клуба от Краснодар, където ще е съотборник с капитана на националния отбор Ивелин Попов.

"Щастлив съм, че най-накрая ще мога да играя някъде. Надявам се по-бързо да се аклиматизирам и да вляза във форма", каза Манолев.

След раздялата си с ПСВ той тренираше с "Литекс". Наскоро получи и предложение от "Левски", но предпочете да играе в чужбина.

Манолев очаква...

Станислав Манолев за трансфера в "Кубан": Щастлив съм, че най-накрая ще играя


Българският национал Станислав Манолев е радостен от преминаването си в "Кубан". Той се договори с клуба от Краснодар, където ще е съотборник с капитана на националния отбор Ивелин Попов.

"Щастлив съм, че най-накрая ще мога да играя някъде. Надявам се по-бързо да се аклиматизирам и да вляза във форма", каза Манолев.

След раздялата си с ПСВ той тренираше с "Литекс". Наскоро получи и предложение от "Левски", но предпочете да играе в чужбина.

Манолев очаква...

300 богаташи губят $ 44,4 млрд.

300 най-големи богаташи на планетата са изгубили 44,4 млрд. долара заради кризата в Украйна, която предизвика големи загуби на борсите в началото на седмицата, предаде агенция “Блумбърг”. 
“Нахлуването на Русия на Кримския полуостров повиши показателите на риска за развиващите се пазари, геополитическите рискове и опасностите за икономическия ръст 300 най-големи богаташи на планетата са изгубили 44,4 млрд. долара заради кризата в Украйна, която предизвика големи загуби на борсите в началото на седмицата, предаде агенция “Блумбърг”. “Нахлуването на Русия на Кримския полуостров повиши показателите на риска за развиващите се пазари, геополитическите рискове и опасностите за икономическия ръст

Оставки в ЦИК, след като Изборният кодекс влеза в сила

Заради влизането в сила на новия кодекс, който не допуска съдии да са членове на ЦИК, трима магистрати - председателят, говорителят и един от членовете на комисията подадоха оставки

Световната банка: Четири сектора вадят България от кризата

/КРОСС/ Има четири сектора на икономиката, които могат да извадят България от кризата, се казва в доклад на Световната банка. Според експертите това са хранително-вкусова промишленост, машиностроене и електроника, фармация и високи технологии. За последните например е посочено, че печалбите растат с 83% годишно. При храните пък сме били традиционно силни в износа на вино, сирене и хлебни изделия, пише 24 часа. При определянето на секторите са взети предвид наличието на традиции в страната и потенциалът за запазване на сегашните и за стъпване на нови пазари. За да могат тези сектори да се разгърнат, е необходима активна помощ от държавата в разработването на нови технологии и иновативни продукти, се посочва в доклада.    

Заради 40-те моста казват на Соколовци Родопската Венеция

40 моста се простират над река Бяла в смолянското с. Соколовци. Заради това селото шеговито е наричано родопската Венеция. Реално всеки 4-и жител на селцето от 160 души си има мост. “Строени са по различно време. Те са начин на живот в селото, тъй като без тях битът в тясната клисура е немислим”, казва Мария Шукерова. 40 моста се простират над река Бяла в смолянското с. Соколовци. Заради това селото шеговито е наричано родопската Венеция. Реално всеки 4-и жител на селцето от 160 души си има мост. “Строени са по различно време. Те са начин на живот в селото, тъй като без тях битът в тясната клисура е немислим”, казва Мария Шукерова.

Деми Ловато си обръсна главата

Въпреки студеното време, бръснатата глава не излиза от мода.

Здравната каса ще отказва да плаща лекарства

Промени в четири основни закона, написани от Министерството на здравеопазването (МЗ), “взривиха” вчера лекари, пациенти и експерти. Часове по-късно от ГЕРБ заявиха, че ако президентът не наложи вето върху тях, ще сезират Конституционния съд.
Според поправките в Закона за здравното осигуряване здравната каса ще плаща само за медикаментите, за които Промени в четири основни закона, написани от Министерството на здравеопазването (МЗ), “взривиха” вчера лекари, пациенти и експерти. Часове по-късно от ГЕРБ заявиха, че ако президентът не наложи вето върху тях, ще сезират Конституционния съд. Според поправките в Закона за здравното осигуряване здравната каса ще плаща само за медикаментите, за които

Путин и Меркел обсъдиха вариантите за нормализиране на обстановката в Украйна

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин обсъди в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел ситуацията в Украйна. Разговорът се е провел по инициатива на германската страна."Путин и Меркел обмениха мнения по различни аспекти на острата криза в Украйна и обсъдиха възможните варианти на международно съдействие за нормализиране на обществено-политическата обстановка в страната", съобщиха от пресслужбата на Кремъл.

Последната част на Batman:Arkham излиза през октомври?

/КРОСС/ Студио Rocksteady анонсира третата си и последна игра от поредицата Batman: Arkham. Според Polygon, екшън играта Batman: Arkham Knight трябва да излезе до края на годината. Кога точно ще стане това обаче, все още не е ясно. Играта ще се появи на PC , Xbox и PS4 One . От GameStop съобщиха на сайта си, че играта ще излезе на пазара на 14 октомври . От Warner Bros. обаче нито потвърдиха, нито отрекоха информацията. Действието в третата игра ще се развива година след действията в Batman: Arkham City. Врагове на Батман ще бъдат Scarecrow, Penguin, Two-Face и Harley Quinn. Ще има и нов противник - Рицарят на Аркхам, който трябва да се превърне в антипод на човека-прилеп. Батмобилът ще играе важна роля в Batman: Arkham Knight, като играта ще включва нова зона от Готъм сити с широки улици, по които да се кара на спокойствие. Мултиплеър в играта няма да има. video:http://www.youtube.com/watch?v=wsf78BS9VE0

Масово отравяне с газ в предградие на Баку

При масово отравяне с газ в село локбатан, предградие на азербайджанската столица Баку, пострадаха най-малко 100 души, съобщиха местни медии.

Агонията продължава, Батков връща Гонзо

Тодор Батков удължава собствената си агония в „Левски”. След като скандално уволни Христо Йовов и Мариян Христов, собственикът на клуба обяви, че е поканил Георги Иванов да се върне на „Герена”. „Декларирам, че ще му дам цялата власт и няма да се бъркам в работата на неговия щаб.

Новият Изборен кодекс вече е в сила

В извънреден брой на Държавен вестник от днес вече е обнародван новият Изборен кодекс. С това той вече е в сила.

Световното започна от Рио (галерия)

Карнавалът в Рио беше завлядан от световното по футбол, което ще се състои в Бразилия тази година. Голяма част от пищните и екстравагантни платформи са повлияни от спортната тематика. Звезди като Роналдо Луиш Назарио де Лима се появиха на карнавала, а Зико и Роберто Ривелино преминаха пред публиката на собствени впечатляващи платформи. 
Една от ст Карнавалът в Рио беше завлядан от световното по футбол, което ще се състои в Бразилия тази година. Голяма част от пищните и екстравагантни платформи са повлияни от спортната тематика. Звезди като Роналдо Луиш Назарио де Лима се появиха на карнавала, а Зико и Роберто Ривелино преминаха пред публиката на собствени впечатляващи платформи. Една от ст

Вечното дерби на приятели в турнира на "Кока Кола"

Старите бойци на ЦСКА и “Левски” Тодор Янчев и Станислав Ангелов “изиграха” вечното дерби с прегръдки на старта на турнира “Кока Кола”. Двамата се обединиха: “Няма да говорим за предстоящия мач в събота. Тук сме заради децата! Между нас винаги е имало уважение.”
Трета поредна година “Кока Кола” организира голям детски турнир. Миналата пролет играх Старите бойци на ЦСКА и “Левски” Тодор Янчев и Станислав Ангелов “изиграха” вечното дерби с прегръдки на старта на турнира “Кока Кола”. Двамата се обединиха: “Няма да говорим за предстоящия мач в събота. Тук сме заради децата! Между нас винаги е имало уважение.” Трета поредна година “Кока Кола” организира голям детски турнир. Миналата пролет играх

Турция ще вози тировете си с кораби до Румъния

Турски проект предвижда тировете със стоки да заобикалят България чрез ро-ро връзка до румънското пристанище Констанца, съобщи вестник “Стар”. Според турското издание това ще спести на превозвачите финансови средства и време.
Българската митница, където износителите се сблъскват с проблеми заради високите транзитни такси и бюрократични спънки Турски проект предвижда тировете със стоки да заобикалят България чрез ро-ро връзка до румънското пристанище Констанца, съобщи вестник “Стар”. Според турското издание това ще спести на превозвачите финансови средства и време. Българската митница, където износителите се сблъскват с проблеми заради високите транзитни такси и бюрократични спънки

БСП склонна да отстъпи и криптата на “Св. Ал. Невски”

Българската православна църква може да получи и криптата заедно с храм-паметника “Св. Александър Невски”, научи “Труд”. Промяна в Закона за вероизповеданията предвижда Църквата да получи “частта за свещенослужение” заедно с неясно какви “анекси”, но не и криптата, която остава публична държавна собственост. Светият синод обаче държи на храма в него Българската православна църква може да получи и криптата заедно с храм-паметника “Св. Александър Невски”, научи “Труд”. Промяна в Закона за вероизповеданията предвижда Църквата да получи “частта за свещенослужение” заедно с неясно какви “анекси”, но не и криптата, която остава публична държавна собственост. Светият синод обаче държи на храма в него

Димана Ранкова напусна Плевнелиев

Димана Ранкова, финансов съветник на президента Росен Плевнелиев, е подала молба за напускане, съобщава „24 часа”. Причината за това била системната изолация и неглижирането на експертните становища на Ранкова от ръководството на администрацията на държавния глава.

Финансовият съветник на Плевнелиев го напуска

/КРОСС/ Димана Ранкова, финансов съветник на президента Росен Плевнелиев, е подала молба за напускане, пише "24 часа", позовавайки се на отлично осведомен източник. Причината била системната изолация и неглижирането на експертните становища на Ранкова от ръководството на администрацията на държавния глава. Становищата на съветничката от финансовите въпроси били напълно пренебрегвани от началника на кабинета на Плевнелиев Екатерина Михайлова. Ранкова е четвъртият член на екипа на Плевнелиев, който го напуска. Пръв си тръгна Цветлин Йовчев, който преди да стане вътрешен министър, бе шеф на кабинета на президента. След него „Дондуков 2" напусна и секретарят по отбраната Васил Маринов, който в момента е зам.-министър на МВР. Екипът на Плевнелиев напусна и съветникът по национална сигурност ген. Стоимен Стоименов. Димана Ранкова бе зам.-шеф на Комисията по финансов надзор в правителствата на Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов. Тя напусна сама комисията през 2012 година заради остри противоречия с шефа й Стоян Мавродиев. Името на Ранкова нашумя и от тефтерчето на Филип Златанов, шеф на Комисията за конфликт на интереси, където срещу името й бе записано, че „трябва да се удари".  

Европа изсипва в Украйна 11 милиарда евро

Европейската комисия одобри отпускането на поне 11 милиарда евро помощ за Украйна в краткосрочен и средносрочен план.Повечето от мерките засягат периода до 2016 г., уточни председателят на ЕК Жозе Барозу.

Един пропуск лиши България от бронз на световно по биатлон

Много силно представяне на световното първенство по биатлон за юноши записа Петьо Иванов.

В индивидуалния старт на 12,5 км при младшата възраст българинът се размина с бронзов медал само заради един пропуск и в крайна сметка остана на 4-о място. В първите 3 стрелби той направи 2 грешки и при Много силно представяне на световното първенство по биатлон за юноши записа Петьо Иванов. В индивидуалния старт на 12,5 км при младшата възраст българинът се размина с бронзов медал само заради един пропуск и в крайна сметка остана на 4-о място. В първите 3 стрелби той направи 2 грешки и при "нула" в последната щеше да се нареди трети. Още

Според доклад на Световната банка: Четири сектора вадят България от кризата

Има четири сектора на икономиката, които могат да извадят България от кризата, се казва в доклад на Световната банка. Според експертите това са хранително-вкусова промишленост, машиностроене и електроника, фармация и високи технологии. За последните например е посочено, че печалбите растат с 83% годишно. При храните пък сме били традиционно сил Има четири сектора на икономиката, които могат да извадят България от кризата, се казва в доклад на Световната банка. Според експертите това са хранително-вкусова промишленост, машиностроене и електроника, фармация и високи технологии. За последните например е посочено, че печалбите растат с 83% годишно. При храните пък сме били традиционно сил

Ако Великобритания беше Сирия /видео/

/КРОСС/ Младо момиче от Великобритания празнува рожден ден. Играе с приятелите си, учи френски език и спи спокойно в колата на родителите си. Изведнъж обаче приятната картина е заменена от хаос, бомби и паника. Великобритания изведнъж изпада в ситуация подобна на тази в Сирия и момичето и нейното семейство са принудени да напуснат дома си, и да се борят за живота си. Това е само част от нова кампания под наслов „Save The Children" / #SaveSyriasChildren („Спасете децата"), която има за цел да покаже на жителите на Острова и не само, че въпреки, че подобен конфликт не се случва на територията на Великобритания, това не означава, че той изобщо не се случва. Видеото се появява в навечерието на тригодишнината от началото на конфликта, вследствие на който към днешна дата около 10 000 деца са загубили живота си, а 2.5 милиона души са станали бежанци. "Ние се надяваме, че видеото ще даде възможност на онази част от обществеността, която не знае особено много за това, което се случва в Сирия, наистина да разбере тежкото положение на невинните сирийски деца", каза Джейк Лунди, директор комуникации в Save The Children. "Посланието към обществото е просто - това, че това не се случва тук , не означава, че не се е случило", допълва той, цитиран от The Independent. Конфликтът причини огромна хуманитарна криза в страната

Пътуваме до емирствата без визи

Занапред българите няма да се нуждаят от виза за Обединените арабски емирства, а само от валиден задграничен паспорт. От 22 март Абу Даби отменя визовия режим за България и още 12 страни членки на ЕС, съобщи вчера външното министерство на ОАЕ.

Пратеникът на ООН в Крим бил заплашван от група въоръжени мъже


ООН обяви, че пратеникът й в украинската област Крим Робърт Сери е бил заплашен от въоръжени мъже. Заместник-генералният секретар на ООН Ян Елиасон заяви пред репортери, че Сери е бил обграден от въоръжени мъже, след като е излязъл от щаба на военноморските сили в Симферопол, където имал среща. Дипломатът бил предупреден, че трябва да напусне Крим.

Все още не е установена самоличността на нападналите го мъже, но някои от белезите по униформите им говорят за това, че може би са били...

ПОЛИТИЧЕСКА СЕРГИЯ! Вижте лицата на "България без цензура"в Перник

Миналата седмица в Перник бе открита структура на партията на Николай Бареков - "България без цензура". Може да видите кратко инфо за структурата й в Перник, както и снимки от откриването.

Катя Иванова e родена е в Перник. Завършила е право в Софийския университет "Св. Кл. Охридски" и от 24 години е адвокат в Пернишката адвокатска колегия.

Д-р Георги Драганов – на 49 години е, практикува в Перник, има две магистратури – вътрешни болести и здравен мениджмънт. Направи си отвод, защото му предстои конкурс.

Емил Димитров е инженер по образование. Бил е зам.-кмет на общината. Семеен е, с двама сина.

Ивайло Иванов е на 40 години, кмет на...

Продължава

Месечков мечтае за български Цирк дю Солей

Атанас Месечков е първият гост в новата рубрика на BLife "В устата на вълка", чийто автор и водещ е младият попфолк изпълнител Жоро.

Преди изборите: манипулация на резултатите чрез македонския вот

На предстоящите частични местни избори се готви манипулация на вота ни чрез включването на стотици македонски граждани в избирателните списъци.

 

Докато новият Изборен кодекс е подложен на хуманно дишане и все още не се знае дали ще просъществува, реалната заплаха за предстоящите частични местни избори се оказват не изборните правила, а умишленото фалшифициране на избирателните списъци. На 16 март пет български кметства ще гласуват за нови управници и представители на Нова алтернатива сигнализират, че вотът отсега е предрешен.

В едно от кметствата, които ще избират, а именно с.Изгрев, община Благоевград, в избирателните списъци са включени 139 имена на македонски граждани. Това е в противоречие и в абсолютно нарушение на всякакви законови разпоредби и е доказателство за предварително определяне на вота. Според българското законодателство, право на участие в местни избори имат всички лица, навършили пълнолетие и с постоянна или времена регистрация на територията на съответното населено място. Втори избирателен списък може да има на граждани на друга държава от ЕС, които са с адрес на пребиваване в населеното място последните 6 месеца.

Фактът, че общото население на с. Изгрев наброявя около 450 човека и това, че в избирателните листи са добавени още близо 150 македонски граждани е достатъчно красноречив да си направим извода колко честни ще бъдат предстоящите избори.

А те не са ли определящи за това как ще си избираме национално управление и eвродепутати?

 


Ембарго за Русия удря българската търговия с 10 млрд. лева

Първите икономически последици от конфликта за Кримския полуостров са налице - обезценяване на рублата, трусове на фондовите пазари в Русия, поскъпване на стоки като пшеница и царевица.
Негативният ефект от евентуално задълбочаване на кризата няма да подмине и българската икономика.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Първите икономически последици от конфликта за Кримския полуостров са налице - обезценяване на рублата, трусове на фондовите пазари в Русия, поскъпване на стоки като пшеница и царевица. Негативният ефект от евентуално задълбочаване на кризата няма да подмине и българската икономика. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

МВР обмисля да наеме 4 000 охранители в борбата с битовата престъпност


Мярка едновременно в борбата с битовата престъпност и срещу безработицата - вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че се обмисля да назначи временно повече от 4 000 души като охранители към местната власт.

Идеята обсъждали МВР и социалното министерство, съобщи вицепремиерът Йовчев пред парламентарната комисия по вътрешна сигурност.

Според него така ще се осигури законен доход на безработните, а като новоназначени охранители те щели да помогнат в залавянето на крадците...

И финансовият съветник на Плевнелиев го напуска

Димана Ранкова, финансов съветник на президента Росен Плевнелиев, е подала молба за напускане. Това научи Димана Ранкова, финансов съветник на президента Росен Плевнелиев, е подала молба за напускане. Това научи "24 часа" от отлично осведомен източник. Причината била системната изолация и неглижирането на експертните становища на Ранкова от ръководството на администрацията на държавния глава. Становищата на съветничката от финансовите въпроси били

АЕЦ "Козлодуй" губи от продажбите на регулирания пазар

Изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов настоява за равен дял продажби на електроенергия на свободния и на регулирания пазар, за да се генерира по-голяма печалба за дружеството, с която ще се модернизират двата работещи блока в ядрената централа.

Индексите отвъд Океана не реагираха на данните от доклада на Фед

„Бежовата книга“ никога не е раздвижвала пазара, защото ни казва нещо, което вече знаем, смята експерт

    


Майката на Бербатов стана шеф на социален център

Майката на футболиста на “Монако” Димитър Бербатов - Маргарита, започна работа като шеф на социален комплекс в Благоевград. 
Доскоро тя бе главна сестра на благоевградската болница, но напусна след смяната на нейния директор. 
Бербатова вече ще ръководи Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания, който е към общината. Това е... Майката на футболиста на “Монако” Димитър Бербатов - Маргарита, започна работа като шеф на социален комплекс в Благоевград. Доскоро тя бе главна сестра на благоевградската болница, но напусна след смяната на нейния директор. Бербатова вече ще ръководи Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания, който е към общината. Това е...

Три астероида профучават покрай Земята

/КРОСС/ Цели три небесни тела ще прелетят близо до земята в четвъртък, 6 март. Пришълците са засечени от астрономи от САЩ и Великобритрания. Първо е бил забелязан големият астероид 2014 DX110 с диаметър около 30 метра. Той ще прелети часове след полунощ на разстояние от 340 000 км. от центъра на Земята и ще бъде най-големият астероид , който достигна лунна орбита , от август 2013 година.Днес учените са открили още два астероида, които ще минат на близко разстояние от нашата планета. Става въпрос за 2014 EC с диаметър около 4.14 м, който ще прелети изключително близо, до 83 000 км. от центъра на Земята, както и 10-метровият VE1E9BE, който ще премине покрай Земята на дистанция от 170 000 км.

В Италия се появи списание за папата

/КРОСС/ По рафтовете на италианските магазини се появи първият брой на „Il Mio Papa" (Моят папа", съобщава италианският вестник Il Giornale.На 69 страници са публикувани снимки на папата. На страниците на списанието могат да бъдат открити изявленията му, статии за него и за дейността му. На страниците на изданието има и реклами на медикаменти за отслабване и продукти за грижа за косата. „Il Mio Papa" се появи на пазара в деня, в който Франциск призна пред италианска медиа, че не иска хората да гледат на него като на Суперпапа.

Откриха лек срещу старостта

/КРОСС/ Американски учени откриха лек срещу старостта. Експериментът им е проведен върху плъхове, но в лабораторни условия препаратът може да се синтезира човешкото тяло. Експертите са открили протеина SIRT1, от които може да се получи материал, който да се използва за създаването на лекарство, забавящо стареенето на човешкия организъм. Изследователите са успели да забавят стареенето при плъхове с близо 10%.По думите им протеинът може да се използва за намаляване на холестерола, за лечение на диабет, за подобряване на координацията и увеличаване на тонуса на основните мускули. В хода на опитите не са открити вредни ефекти. Към момента лекарството е тествано само при гризачи, но учените твърдят, че SIRT1 може да победи стареенето.

Безработните и крадците

4000 безработни ще дадат рамо на властта в усилията да отвоюва селата от пълчищата крадци. Ще ги назначат за помощници на полицията (виж стр.3). Много хора смятат, че доброволните отряди са изобретение на другарите от ОФ. Обаче не. Те са добра практика в България от началото на миналия век. Който е чел прочутия Закон за изтребление на

Армия от безработни ще бори битовата престъпност

Безработни от малки и отдалечени общини ще бъдат наемани за охрана от кметствата по програмите за временна заетост. Идеята е част от мерките за борба с битовата престъпност, които вицепремиерът Цветлин Йовчев съобщи пред парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, пише "Труд".

Австрия иска за измести Италия като крайна точка на "Южен поток"

Австрийската компания „О Ем Ви" води преговори с руския газов монополист „Газпром" за доставка на „синьо гориво" по газопровода „Южен поток", съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията.

КАТ слага повече стационарни камери

Да се увеличи броят на стационарните камери по българските пътища. Това е една от мерките, които ще предприеме МВР заради тълкувателното решение на Върховния административен съд (ВАС), съобщи вчера вицепремиерът Цветлин Йовчев пред вътрешната комисия на парламента.
Както писа “Труд”, магистратите определиха, че КАТ не може да издава електронни фиш Да се увеличи броят на стационарните камери по българските пътища. Това е една от мерките, които ще предприеме МВР заради тълкувателното решение на Върховния административен съд (ВАС), съобщи вчера вицепремиерът Цветлин Йовчев пред вътрешната комисия на парламента. Както писа “Труд”, магистратите определиха, че КАТ не може да издава електронни фиш

Пенев за победата: Доволен съм!

Старши треньорът на националния отбор Любослав Пенев изрази задоволството си от победата с 2:1 срещу Беларус в първата контрола за годината.

Юношите до 19 г. биха само с 1:0 Украйна

Силно започна подготовката си за елитния кръг от квалификациите за европейското първенство юношеският национален отбор до 19 г. В Брестник тимът на селекционера Александър Димитров се наложи само с 1:0 над Украйна в контролна среща, след като пропусна няколко възможности да запише по-убедителен успех.

В13-ата мин удар на Кирил Десподов бе Силно започна подготовката си за елитния кръг от квалификациите за европейското първенство юношеският национален отбор до 19 г. В Брестник тимът на селекционера Александър Димитров се наложи само с 1:0 над Украйна в контролна среща, след като пропусна няколко възможности да запише по-убедителен успех. В13-ата мин удар на Кирил Десподов бе

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване