Мъж от Лясковец заплаши да убие приятелката си, не искала да живеят заедно

Задържаха 61-годишен мъж в Лясковец за закана за убийство, съобщиха от полицията във Велико Търново.
А.К. от Лясковец заплашил да убие жената, с която имал връзка, след като тя му отказала да се пренесе у тях и да заживеят заедно. Афектиран, мъжът й ударил шамар през устата.
Мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона на МВР. Задържаха 61-годишен мъж в Лясковец за закана за убийство, съобщиха от полицията във Велико Търново. А.К. от Лясковец заплашил да убие жената, с която имал връзка, след като тя му отказала да се пренесе у тях и да заживеят заедно. Афектиран, мъжът й ударил шамар през устата. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона на МВР.

ЕИБ отпусна 50 млн. евро за кредитиране на малки и средния предприятия в България


Европейската инвестиционна банка отпуска на "УниКредит Булбанк" 50 млн. евро за финансиране на проекти на малки, средни и средноголеми предприятия в сектора на селското стопанство, промишлеността и услугите в България, съобщи БТА.

Договорът за кредитната линия бе представен пред журналисти от Михай Танасеску, вицепрезидент на ЕИБ и Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Средствата, предоставени от ЕИБ, ще подобрят достъпа на малките и средни...

Ранен полицай към Лазаров: Шефе, там ни чакаха!

Главсекът: Ако съм допуснал грешка, взимам си папката и ще си ходя

    


Новата BG икономика: В Холандия сглобяват варненски ключалки

Ако има критерии за успял по нормален път предприемач, то варненецът Кольо Колев със сигурност ги покрива. Десетилетия той следва неизменно своя бизнес път, без да “прескача” нива в развитието на фирмата си.Всичко започнало през 1990 г. Промените го заварват като служител в единственото предприятие за производство на заключващи системи у ... Ако има критерии за успял по нормален път предприемач, то варненецът Кольо Колев със сигурност ги покрива. Десетилетия той следва неизменно своя бизнес път, без да “прескача” нива в развитието на фирмата си.Всичко започнало през 1990 г. Промените го заварват като служител в единственото предприятие за производство на заключващи системи у ...

Русия ратифицира договора за присъединяване на Крим

Съветът на Федерацията в Русия единодушно ратифицира договора за приемане на Крим в състава на Руската Федерация, съобщи ИТАР-ТАСС.
За одобряването на документа са гласували всички 155 члена на горната камара на руския парламент. Договорът беше подписан от президента на Русия Владимир Путин, министър-председателя на Република Крим Сергей Аксьонов Съветът на Федерацията в Русия единодушно ратифицира договора за приемане на Крим в състава на Руската Федерация, съобщи ИТАР-ТАСС. За одобряването на документа са гласували всички 155 члена на горната камара на руския парламент. Договорът беше подписан от президента на Русия Владимир Путин, министър-председателя на Република Крим Сергей Аксьонов

Излишъкът по текущата сметка на еврозоната се е увеличил през януари

Излишък има при стоките, услугите и доходите, а дефицит - при текущите трансфери

    


Установен извършител на кражба

На 20.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Поморие установили извършителя на кражбата на две сокоизтисквачки и DVD Player, осъществена на 11/12.03.т.г. от заведение «Бистро Бриз», разположено на поморийската улица «Солна». Това е криминално проявения П.М., 26 годишен от Поморие, който направил пълни самопризнания и върнал доброволно откраднатите вещи. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

За трети ден се ограничават ВЕИ-мощностите

И в петък централите, произвеждащи електроенергия от възобновяеми източници (ВЕИ) ще работят само с 40 процента от възможностите си в периода от 10 до 17 часа , след като за трети пореден ден "Електроенергийния системен оператор" разпореди предприемането на тези мерки заради "невъзможност за поддържане на баланса между производство и потребление в електроенергийната система и след ограничаване на конвенционалните източници".   От "ЕВН България Електроразпределение" казаха, че са получили информацията за това разпореждане в 9.10 часа и са я препратили съответно да ВЕИ-централите в 9.28 часа. Така вятърни и слънчеви централи, които са най-потърпевши от мерките, са имали реално половин час за реакция, след което ако не изпълнят предписанията им се преустановява достъпът до мрежата..   От "ЧЕЗ Разпределение България" също напомниха на производителите на енергия, че са длъжни да спазват изискванията на държавния мрежови оператор.

За трите ден се ограничават ВЕИ-мощностите

И в петък централите, произвеждащи електроенергия от възобновяеми източници (ВЕИ) ще работят само с 40 процента от възможностите си в периода от 10 до 17 часа , след като за трети пореден ден "Електроенергийния системен оператор" разпореди предприемането на тези мерки заради "невъзможност за поддържане на баланса между производство и потребление в електроенергийната система и след ограничаване на конвенционалните източници". От "ЕВН България Електроразпределение" казаха, че са получили информацията за това разпореждане в 9.10 часа и са я препратили съответно да ВЕИ-централите в 9.28 часа. Така вятърни и слънчеви централи, които са най-потърпевши от мерките, са имали реално половин час за реакция, след което ако не изпълнят предписанията им се преустановява достъпът до мрежата.. От "ЧЕЗ Разпределение България" също напомниха на производителите на енергия, че са длъжни да спазват изискванията на държавния мрежови оператор.

Планира се енергийната борса да стартира през 2014 година

Плановете на кандидатите за оператор на енергийната борса са тя да започне работа през 2014 г., заяви в ефира на Сутрешния блок на Bulgaria On Air експерта Светослав Димитров. По думите му в момента има двама кандидати за оператор на енергийната борса.

Наталия Гуркова пак в България, родила тайно

„Мис България 1998“ е успяла да запази в тайна щастливото събитие.

Полицай открил нови снимки от сцената на смъртта на Кърт Кобейн


Един от следователите на "замразени досиета" е открил няколко непроявени ленти от сцената на смъртта на Кърт Кобейн през 1994 г.. Полицията в Сиатъл обаче заяви, че не се очаква откритието да промени версията, че певецът е извършил самоубийство с пистолет, предаде "Ройтерс".

Полицейският детектив от Сиатъл Майкъл Цисински през последните месеци започнал да отсява доказателствата от разследването на смъртта на 27-годишния Кобейн, за да се запознае със случая по повод навършването през...

ЕС и Киев подписаха политическата част на асоциирането

Икономическата ще се подпише след президентските избори

    


ЦСКА предизвика фурор на борсата

Истински фурор предизвикаха акциите на ЦСКА едва в първите минути, след като в 10:00 ч. официално стартира продажбата им. За първия час и половина...

Станишев: Плевнелиев стои като кулата в Пиза

/КРОСС/Лидерът на БСП Сергей Станишев пред журналисти в парламента: "Президентът Росен Плевнелиев в момента стои като кулата в Пиза, а тя е наклонена към страната на ГЕРБ." Президентът Росен Плевнелиев Наклонената кула в Пиза

Кои са топ язовирите тази пролет

Всяка година, щом се усети дъхът на пролетта, вниманието на рибарите се съсредоточава към приустиевите зони на големите ни язовири. Първи там са пасажите от уклеи и бабушки, по-късно, когато времето трайно се затопли, към плитката вода се насочват и други по-топлолюбиви язовирни риби - каракуда, платика, дори шаран, където го има. Всяка година, щом се усети дъхът на пролетта, вниманието на рибарите се съсредоточава към приустиевите зони на големите ни язовири. Първи там са пасажите от уклеи и бабушки, по-късно, когато времето трайно се затопли, към плитката вода се насочват и други по-топлолюбиви язовирни риби - каракуда, платика, дори шаран, където го има.

Microsoft е искала ФБР да си плаща за достъп до данните на потребителите?

В публикуваните фактури няма нищо незаконно, но те са показател за честотата, с която правителството се е интересувало от личните данни

    


"Ферари" ще прави увеселителен парк в Испания


Може и да не притежавате някоя от най-бързите коли на света, но със сигурност ще имате възможност да се повозите на едно от най-бързите скоростни увеселителни влакчета.

Поне това обещават производителите на "Ферари", които планират през 2016 г. да отворят тематичен парк в курорта Порт Авентура край Барселона в Испания.

Паркът на "Ферари" ще се простира на 75 000 кв. м, а на терена ще бъде изграден и 5-звезден хотел с 250 стаи. Фасадата на сградата ще наподобява болид от...

ГЕРБ напуска комисията за Бисеров и Петното

Народните представители от ГЕРБ Веселин Вучков, Снежана Дукова и Стефан Дедев напускат Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в народното събрание и политическата партия "Движение за права и свободи". Народните представители от ГЕРБ Веселин Вучков, Снежана Дукова и Стефан Дедев напускат Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в народното събрание и политическата партия "Движение за права и свободи".

Графика ни отвежда "През девет земи..."

Изложба на Пламена Димитрова - Рачева в галерия "Сезони"

    


Волен Сидеров ще гласува за закона „Чисти ръце“

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров застана зад закона "Чисти ръце" и обяви, че ще го подкрепи. Това обясни шефът на националистите пред BNews.

Делян Добрев е подкрепил инвестиция в Карадере, докато е бил министър

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма от правителството на ГЕРБ Делян Добрев е подкрепил инвестиционните намерения на Madara Bulgarian Property Fund (Мадара България Пропърти Фонд) за ст...

Персонален чип отчита присъствие и бягства от час в Добрич

Нова система за сигурност пази децата в училище в Добрич. Всеки ученик влиза в сградата с персонален чип. Системата отчита и бягствата от час. След видеонаблюдението и живата охрана, ръководството...

ПСЖ - Челси е гвоздеят от 1/4-финалите в Шампионската лига

ПСЖ - Челси е гвоздеят от 1/4-финалите в Шампионската лига. Жребият бе изтеглен преди минути в Нион. Любопитство будят и сблъсъците Барселона - Атлетико (Мадрид) и Манчестър Юнайтед - Байерн. "Ба...

Басейнова дирекция за Черноморски район обявява конкурс за изработване на лого

Днес, 21 март 2014 г. Басейнова дирекция за Черноморски район (БДЧР) обявява конкурс за изработване на лого на дирекцията, съобщиха от институцията за Moreto.net. В конкурса могат да участват младежи от 16 до 26 години. Проектите за отличителен знак на БДЧР трябва да асоциират с дейността на администрацията, да бъдат авторски, оригинални и новаторски.

Енергийният регулатор ще свали цената на газа двойно под исканото от "Булгаргаз"


Енергийният регулатор обмисля да намали цената на природния газ от 1 април с 4.56 на сто вместо с поисканите от "Булгаргаз" 2.73 процента, съобщава "Капитал daily".

През февруари газовият доставчик прогнозира, че ще иска от началото на април цената на газа да остане непроменена. През март оценката вече беше за понижение на цената на суровината.

Преди седмица държавният газов доставчик представи искането си, според което цената от 1 април трябва да е 612.80 лв. за 1000...

Ще бъдат ограничени ВЕИ мощностите в Западна България

На 21.03.2014 г., за периода от 10:00 ч. до 17:00 ч. по искане на ЕСО ще бъде ограничено производството на електрическа енергия от възобновяеми източници на територията, обслужвана от ЧЕЗ.

Баба даде 3 200 лева на измамници в Сливен

Жената предала парите за освобождаване на колетна пратка

    


Украйна подписа част от споразумението за асоцииране с ЕС

/КРОСС/ Европейският съюз и временното правителство на Украйна подписаха политическата част от споразумението за асоцииране. Подписаното споразумение за по-тесни отношения с Украйна е знак на подкрепа от страна на ЕС след анексирането на Крим от Русия, предаде БиБиСи. В Брюксел първите подписи на документа сложиха председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой и на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. След това документът беше подписан и от министър-председателя на Украйна Арсений Яценюк, както и от представителите на всички страни членки на ЕС. Споразумението трябваше да бъде подписано на срещата "Източно партньорство" на 28-29 ноември м.г., но една седмица по-рано украинското правителство на тогавашният премиер Микола Азаров прекъсна процеса на подготовка за подписването. Страните подписаха само онези части от документа, които се отнасят до политическото взаимодействие, въпросите на сигурността и борбата с тероризма. Същевременно Горната камара на руския парламент гласува единодушно за присъединяването на Крим и град Севастопол към Русия. Приет беше и конституционен закон за създаването на двата нови субекта в състава на Руската федерация  

ГЕРБ напуска комисията за Бисеров и Петното

Народните представители от ГЕРБ Веселин Вучков, Снежана Дукова и Стефан Дедев напускат Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в народното събрание и политическата партия Народните представители от ГЕРБ Веселин Вучков, Снежана Дукова и Стефан Дедев напускат Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в народното събрание и политическата партия "Движение за права и свободи".

Изслушват Чочкова и Точкова за главен съдебен инспектор

Когато системата има нужда от вътрешни реформи, все пак някой трябва да се наеме тях; искам да мисля за инспектората като за орган с оздравителна функция, който да върне доверието на гражданите към съда, заяви съдия Чочкова, кандидат за главен инспектор към ВСС

"Лудогорец" изтегли България до 18-о място в Европа за сезона


Благодарение на силните игри и резултати на шампиона "Лудогорец" България завърши на 18-о място сезона в европейските клубни турнири.

На базата на представянето в последните пет години България се намира на 25-а позиция в Европа с коефициент 15.625. Това гарантира на страната четири квоти - една за квалификациите в Шампионската лига и три в пресявките на Лига Европа, както и досега.

Тазгодишната европейска кампания е най-силната от последните пет години - "Лудогорец",...

Спортът намалява риска от рак на гърдата

Жените, които правят интензивни физически упражнения по един час на ден, са по-защитени от ракови заболявания на гърдата, включително и от най-агресивните такива, независимо на какава възраст са и колко килограма тежат

Вижте всички 1/4-финалисти в Лига Европа

Ето кой ще участва в 1/4-финалите на Лига Европа.

Собствениците на инвеститора в Карадере ясни до седмица

Шефът на борда на директорите контактувал с много политици, не помнел имена

    


Станишев към президента: Да отмени своя указ!

/КРОСС/ Президента доказа за пореден път, че обслужва интересите на една единствена политическа сила ГЕРБ, заяви лидерът на БСП Срегей Станишев пред журналсти в парламента по повод президентския указ за ЦИК.  „Въпреки че той беше отправил апел към НС, преди дебатите да са приключили той назначи членове на ЦИК, каза Станишев и настоя: "Трябва да отмени своя указ". Станишев бе категоричен, че това е тежка политическа грешка на Росен Певнелиев, с която нарушава парламентаризма и Конституцията.  Президентът Росен Плевнелиев в момента стои като кулата в Пиза, а тя е наклонена към страната на ГЕРБ, заяви Станишев. Така той обясни убеждението на КБ, че решението на Плевнелиев е съгласувано с ГЕРБ. По думите на Станишев указът е бил съзнателна провокация към парламента. "Смятам неговото действие за съзнателна провокация към българския парламент, закона и Конституцията, тъй като самият президент отправи апел към парламентарните сили да проведат допълнителни консултации за квота в ЦИК. Преди те да са приключили, той зае страна и определи квотата на ГЕРБ с едно повече", каза Станишев. Лидерът на БСП коментира и замесването на името на брат му във връзка с казуса „Карадере". „За пореден път семейство ми се замесва без да има каквато и да е вина. Препоръчват на брат си да съди всички, които замесват името му в тези клевети, защото това са откровени лъжи", каза той

Физика и попфолк - само в "Стани богат"

Азис и Кали или Владимир Божилов и доц. Леандър Литов? Коя двойка ще събере по-голяма сума в името на добрата кауза и най-новата благотворителна и социално-отговорна инициатива на "Нова броудкастинг груп" – Game Changers?

18-годишен мотопедист блъсна дете, то е с опасност за живота

Седемгодишно момче е с опасност за живота, след като бе блъснато от 18-годишен мотопедист в село Осиковица, съобщиха от полицията.
Сигналът за инцидента е подаден вчера Около 17:37 часа на тел. 112.
При огледа на местопроизшествието полицейските служители установили, че е пострадало 7-годишно момче от селото. Седемгодишно момче е с опасност за живота, след като бе блъснато от 18-годишен мотопедист в село Осиковица, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента е подаден вчера Около 17:37 часа на тел. 112. При огледа на местопроизшествието полицейските служители установили, че е пострадало 7-годишно момче от селото.

Дете с опасност за живота, блъсна го 18-годишен мотопедист

Седемгодишно момче е с опасност за живота, след като бе блъснато от 18-годишен мотопедист в село Осиковица, съобщиха от полицията.
Сигналът за инцидента е подаден вчера Около 17:37 часа на тел. 112.
При огледа на местопроизшествието полицейските служители установили, че е пострадало 7-годишно момче от селото. Седемгодишно момче е с опасност за живота, след като бе блъснато от 18-годишен мотопедист в село Осиковица, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента е подаден вчера Около 17:37 часа на тел. 112. При огледа на местопроизшествието полицейските служители установили, че е пострадало 7-годишно момче от селото.

Ердоган спря Twitter

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган блокира достъпа до Twitter от територията на страната и заплаши да направи същото с Facebook и Youtube. Ройтерс съобщи, че в микроблогинг платформата не може да се влиза от полунощ в четвъртък.

Fitch понижи перспективата пред кредитния рейтинг на Русия

Агенцията посочи, че е възможно забавяне на икономическия растеж

    


Ограниченията за производство на зелен ток продължават трети ден


Трети ден производителите на зелена енергия трябва да ограничат с 60% мощностите си за времето между 10 и 17 часа. 

Електроенергийният системен оператор (ЕСО) и днес съобщи, че това се налага поради невъзможност за поддържане на баланса между производство и потребление в електроенергийната система и след ограничаване на конвенционалните източници 

Териториалните диспечерски управления на държавната ЕСО са разпоредили на  електроразпределителните дружества да изпълнят...

ЕС подписа рамково споразумение с Украйна

В Брюксел беше подписано политическото рамково споразумение за асоцииране на Украйна към ЕС. Подписването стана на срещата на 2-дневното заседание на Европейския съвет, което започна вчера. То е посветено на украинската криза и санкциите срещу Русия заради присъединяването на Крим към Руската федерация.

Плевнелиев е в позата на Пиза, наклонена към ГЕРБ

Президентът се показа за пореден път като президент на една политическа сила. Смятам неговото поведение за съзнателна провокация, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод указа, с който бе орязано едно място в ЦИК за ДПС, а на ГЕРБ бяха дадени 6 бройки.

Стойнев: Още не е избран изпълнител на “Южен поток” у нас

Даването на мандат на ЕК за преговори ускори работата по проекта, категоричен е енергийният министър

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване