Община се паникьоса заради туберкулоза в училище

Община Хайредин, Враца, изпадна в паника заради туберкулоза в училище. Родителите се страхуват от епидемия, съобщава bTV.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Наскоро се разнася мълвата, че 14-годишно момиче от Хайредин е болно. Диагнозата е доказана в детската белодробна болница в София. Община Хайредин, Враца, изпадна в паника заради туберкулоза в училище. Родителите се страхуват от епидемия, съобщава bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Наскоро се разнася мълвата, че 14-годишно момиче от Хайредин е болно. Диагнозата е доказана в детската белодробна болница в София.

Властите в Сиатъл възобновяват раздследването около смъртта на легендарния Кърт Кобейн

Властите в Сиатъл подновяват разследването за обстоятелствата около смъртта на легендата на гръндж музиката Кърт Кобейн две седмици преди навършването на 20 години от смъртта му. Официалната версия е, че вокалистът на "Нирвана" се самоубива на 5 април 1994 г.

Бинев: От 1989-а не сме имали такъв тоталитарен Изборен кодекс

София /КРОСС/ Аз съм един от малкото хора в България, които винаги са си връщали кредитите. Една опашата лъжа е, че съм прехвърлял фирма на някакъв циганин, за да не платя над 1 милион задължения, какъвто сигнал има в Комисията за борба с корупцията. Също така аз никога не съм бил управител на нито една компания, винаги съм бил инвеститор в компаниите, в които съм имал участие. Това каза пред bTV евродепутатът Слави Бинев. По отношение на сигналите в комисията срещу него и срещу лидера на НФСБ Валери Симеонов той заяви, че става дума за лична вендета. Това са шарени балони, които искат да ни отклонят от истински важната тема, а тя е, че от 1989 година сме нямали такъв тоталитарен Изборен кодекс, какъвто имаме в момента. Коректно би било при изработването на кодекса, както и сега при съставянето на ЦИК, да бъдат поканени и представители на най-голямата извънпарламентарна сила според резултатите на последните парламентарни избори - НФСБ, но това не се случи. Също така, специално заради мен в новия Изборен кодекс беше вкарана и поправката „Бинев", добави евродепутатът. Докато не сменим традициите и не ги направим такива, каквито са в Европа,ще продължим да живеем по същия начин както досега, смята Бинев. Това, че прагът в новия кодекс за еврозборите е над 5.80 процента е с цел да се облагодетелстват големите партии, или по-точно да се запази политическия монопол

Пътят на имамите след табелата "осъдени"


Рудозем, 20 март 11. 30 часа стадионът 

"С тази най-се гордеем - от Анталия е. Тогава имаше турнир "Футбол против расизма" и ние го спечелихме", споделя усмихнато Хайри Шерифов и вдига малка купа, оставена на терена. Шерифов е председател на футболния отбор "Палас" (иначе любимият му отбор е "Барселона"), а до преди няколко години е бил и негов треньор. Той е и имам в Рудозем от 2007 година. Усмихнато представя всяка от купите, подредени на тревата.

Сърница, 20 март, 15:45...

Въпросите „Кой е българин?" и „Това българска музика ли е?" търсят още своя отговор

Програмите от платформата Фортисимо имат за цел да доближат класическата музика

Предстоящи събития в страната за утре, 22 март

/КРОСС/ *** София.От 10:00 часа в Националния музей „Земята и хората", Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата"ще проведе празнично честване Международен воден мост по случай Световния ден на водата. ***София.От 11:00 часа в НИМ ще се състои концерт по случай една година от създаването на Детския музейно- образователен център. ***София.От 11:30 часа в Бизнес център „Сердика" ще бъде открита благотворителна изложба на художествена фотография и живопис. ***София.От 12:00 часа в Зоологическа градина - София на сцената (при слона) представители на Зелени Балкани, ще разкажат за „специалните обитатели на зоопарка"- ранени животни, лекувани в Спасителния център за диви животни, но останали с трайни увреждания и намерили своя втори дом в зоопарка. ***София.От 14:00 часа от „Орлов мост" ще се проведе протестно шествие срещу проекта за нов Наказателен кодекс. ***Благоевград.Георги Първанов - президент на Република България в периода 2002-2012, Ивайло Калфин, Румен Петков и представители на АБВ ще посетят област Благоевград:От 16:30 часа ще се проведе среща с обществеността на гр. Сандански в конферентната зала на Интерхотел „Сандански". От 18:30 часа ще се състои откриване на регионалния офис на АБВ в гр. Петрич и пресконференция за журналистите - ул. „Полковник Дрангов"-2, комплекс „Авалон" /срещу общината/

Съвет на Европа: Незаконен е референдумът в Крим

"Украинската конституция, както и конституциите на другите държави, членуващи в Съвета на Европа, постановява неделимостта на страната и не позволява свикване на местен референдум за отделяне от Украйна", посочват експертите от Венецианската комисия

Отровата в „синьото мляко“ убивала и в малки дози!

Веществото, което бе открито на дъното на казана с млякото, е куматетралил и е вредно за здравето. То се съдържа в почти всички препарати, които се използват за борба с мишки, обясни пред BNews наблюдаващият прокурор Илко Сивкин.

Преките чужди инвестиции у нас за 2013 се очаква да са 1.23 млрд. евро

Правителството очаква преките чуждестранни инвестиции в българската икономика да достигнат 1.23 млрд. евро за 2013 г., което е 3 процента от брутния вътрешен продукт на страната. Това съобщи зам.-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров по време на среща с Бизнессъвета на Черноморското икономическо сътрудничество, цитиран от пресцентъра на министерството. По думите на Димитров през последната година България е регистрирала значителен ръст в ескпорта от 7% и за пръв път от 23 години ръстът на износа изпреварва този на вноса в България. Зам.-министърът допълва, че е постигнат изключителен ръст в сферата на туризма от страна на държавите от черноморската икономическа зона – основно от Украйна и Русия, и извън нея - Беларус. Туризмът е вече индустрия, която постепенно увеличава значимостта си в БВП с дял от 13,6% от него. Настоящото правителство се насочи към нов тип туристическа политика с внимание към балнеологията и лечебния туризъм, които предлагат целогодишни услуги, допълни Димитров.

Да не се допуска ескалация на напрежението в Украйна, призова Попова

Консолидация на обществото е най-голямото предизвикателство

Запазваме надеждата, че украинската криза ще се реши на масата на преговорите

/КРОСС/ Тази сутрин беше подписана политическата част от Споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС, каза министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг в Брюксел след края на заседанието на Европейския съвет. Премиерът отбеляза изразената твърда подкрепа за Украйна, включително чрез помощ, която да стабилизира макроикономическото и финансово състояние на страната в краткосрочен период. „Разчита се и на програмата с МВФ, която в момента се изготвя", добави министър-председателят.  Той отбеляза, че ЕС остава ангажиран с териториалната цялост на Украйна и ще продължи да полага усилия за дипломатически инструментариум за разрешаване на кризата. „ЕС се съгласи да разшири списъка на лицата, спрямо които се въвеждат насочени мерки за забрана на пътувания и замразяване на авоари. Отменена е срещата на върха ЕС-Русия и се препоръчва на страните-членки да се въздържат от срещи на високо равнище с Русия", каза още премиерът Орешарски. Министър-председателят акцентира върху необходимостта да има оценка на въздействието на каквито и да е санкции. „Предварителен разчет вече сме предоставили в работен порядък на ЕК. Продължаваме работата по изготвянето на цялостен разчет с различни варианти в зависимост от обхвата на санкциите и ефекта върху страната ни. Запазваме надеждата, че украинската криза ще се реши на масата на преговорите, защото санкциите, както в много други случаи, гледайки в исторически план, не носят ползи на никой

Местан чака над 30 000 гласа от Бургас

Бургас /КРОСС/ Очаквам законът да възтържествува, защото указът на президента Плевнелиев е в нарушение на закона т.е. в нарушение на Изборния кодекс. Това каза при посещението си в Бургас лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на въпрос за патовата ситуация с Централната избирателна комисия (ЦИК). „Плевнелиев и Борисов са съучастници в присвояването на един от двата мандата на ДПС като членове на ЦИК в полза на ГЕРБ", заяви още Местан. „За разлика от Борисов аз не съм „крадец" на чужди квоти и освен това ние си нямаме президент, който да ни предоставя чуждите квоти с незаконен указ", каза лидерът на ДПС. „Ние не искаме чужди квоти, ние искаме единствено това, което ни се полага по закон, защото смятам, че законът трябва да седи по-високо от всички, в т.ч. би трябвало да стои по-високо и от Борисов и от Плевнелиев, само че в конкретния случай те се поставиха по-високо от закона и това на първо място е гавра с членовете и симпатизантите на ДПС", каза още Местан.„Президентът беше загрижен, че ГЕРБ е първа политическа сила, че има 13 мандата повече от БСП и за това е преценил, че ГЕРБ трябва да имат един член повече от БСП, но питам защо избира за жертва точно ДПС. Един обединител на нацията не може да си позволи това, защото ако е вярно, че ГЕРБ имат повече от БСП, то още по-вярно е, че ДПС има по-голяма разлика в сравнение с "Атака". Ние цели 36 спрямо 23 само мандата на "Атака"

Добрев каза "Не" за Карадере

Делян Добрев, бивш министър на икономиката, отрече да е разрешавал инвестиция в Карадаре. За това го обвини настоящият икономически министър Драгомир Стойнев. Добрев обясни в Пловдив пред медиине, че е подписал писмо, в което инвеститорите уведомяват за намерението си да вложат 600 милиона лева в община Бяла и молят за съдействие за получаване на гражданство.

В."Правда": Руският фактор може да спаси България като Крим


Статия във вестника на Компартията на Русия - една от парламентарните партии в Държавната Дума, описва действията на Русия в Украйна като начало на вълна от подобни събития в цяла Източна Европа, включително в България. 

Авторът е Александър Бабкин, международен наблюдател на в."Правда", а заглавието е "Западът изгуби Втората Кримска война". Показателно е и подзаглавието: "Връщането на Крим в Русия има принципно значение за глобалнот оразвитие на процеса на самоопределение на...

Отбелязаха Деня на хората със синдром на Даун в Карин дом

В чест на Международния ден на хората със синдром на Даун-21 март, в Карин дом се проведе Ден на приятелството. Празникът беше отбелязан с Чорапен куклен театър в градината, на който децата на Карин дом пяха, рисуваха и играха заедно с малчуганите от детска градина „Детска радост“ и школа „Вита“, съобщиха от институцията за Moreto.

Дипломацията и сигурността след Крим - новият световен ред

Economist: Путин прегази с танк съществуващия световен ред

    


Берое гони Левски след 1:0 срещу Славия

Берое е все по-убедителен лидер на втората седмица в "А" група и вече е само на 2 точки от последния в първата - Левски. Старозагорци имат 42 точки в актива си след третия пореден успех, дне...

Така ще продължаваме до края, обеща Хубчев

Треньорът на Берое Петър Хубчев се надъха от третата поредна победа на отбора и обеща футболистите да продължават по този начин до края. Заралии биха с 1:0 Славия у дома в мача от 28-ия плейофен кръг ...

Made in Turkey като атестат за качество

Свикнали сме да свързваме турската ширпотреба с най-нискокачествената стока, за което си има основателни причини. За съжаление обаче „славата“ на турския Adibas понякога се прехвър...

Най-слабият ни мач, проплака Радуканов

Н"Най-слабият ни мач". Това беше коментарът на треньора на Славия Милен Радуканов след загубата от Берое с 0:1 в мача от 28-ия плейофен кръг на "А" група в Стара Загора. "Най...

Икономическият министър не знаел кой ще строи "Южен поток" у нас

Министърът на икономиката Драгомир Стойнев твърди, че не знае кой е строителят на българския участък на газопровода "Южен поток". "Докато проектната компания за "Южен поток" не обяви кой печели конкурса, аз знам колкото вас", каза Стойнев в отговор на въпрос кой е избраният победител в търга. Неофициално правителствени източници твърдят, че консорциум между руската компания "Стройтрансгаз" и пет български фирми - "Промишлено строителство холдинг", "Техноекспортстрой", "Главболгарстрой" (ГБС), "Понсстройинженеринг" и "ПСТ Холдинг". Междувременно САЩ наложи забрана и замрази авоарите на основния акционер в "Стройтрансгаз" Генадий Тимченко, когото руските медии наричат "приятелят на Путин". Засега Тимченко не попада в черния списък на ЕС.

EС подписа споразумение за асоцииране с Украйна

В Брюксел беше подписана политическата част от споразумението за асоцииране между Украйна и Европейския съюз, предаде ИТАР-ТАСС. Първите подписи на документа сложиха председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой и на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

Поне 200 руски фирми имат готовност да доставят храни за Крим

Украйна готви закон за „защита правата на гражданите в окупираните украински територии”, с който ще затвори границите с Крим

    


Защо днес България нямаше да влезе в ЕС и НАТО


Накъде върви България? Този въпрос бе актуален преди 15 години, покрай югославската криза. Актуален е и днес, този път заради кримския конфликт, който върна България в изходна позиция: едни искат с Русия, други - със Запада, коментира Иван Бедров за "Дойче веле".

Точно преди 15 години кризата в Югославия беше в своя финален и най-остър стадий - след дългогодишни сблъсъци в рамките на бившата федерация, след разцвет на паравоенните групи и етническо прочистване, се стигна до...

Пламен Орешарски: Запазваме надеждата, че украинската криза ще се реши на масата на преговорите

Тази сутрин беше подписана политическата част от Споразумението за асоцииране на Украйна с Европейския съюз. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг в Брюксел след края на заседанието на Европейския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.
Орешарски отбеляза изразената твърда подкрепа за Украйна, включително чрез помощ, Тази сутрин беше подписана политическата част от Споразумението за асоцииране на Украйна с Европейския съюз. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг в Брюксел след края на заседанието на Европейския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба. Орешарски отбеляза изразената твърда подкрепа за Украйна, включително чрез помощ,

Елин Топузаков: Искам дисциплина и себераздаване

Новият старши треньор на „Левски” Елин Топузаков сподели на какво ще държи начело на тима. Както е ясно, Топчо поема отбора след оттеглянето на Антони Здравков-Сухия. Досега той бе помощник-треньор в екипа на Сухия в последните 15 месеца.

Местан: Струва си ДПС да получи много силна подкрепа

През последните 5 години немалко наши избиратели потърсиха препитание в Западна Европа. Ние знаем, че това е проблем, но не само за ДПС, а и за всички останали партии.

ЦСКА продаде над 80 000 акции в първия ден от листването си на борсата

ЦСКА (София) АД започна в петък кампанията за продажба акциите на клуба, като в първия ден продаде повече от 80 000 броя, което е едва 2.7 на сто от капитала на клуба. Потъналият в дългове футболен клуб се опитва да набере капитал от 9 млн. лв. чрез продажба на 3 млн. акции с цена от три лева. Минималният пакет от акции, който ще може да бъде закупен, е 10 броя. За да бъде успешна кампанията и клубът да излезе на пазара на Българската фондова борса, трябва да се продадат над 1.4 млн. акции, но дори и тогава капиталът на дружеството ще е отрицателен. и така да бъде запълнен капиталът на дружеството. През целия ден се купуваха малки пакети - от минималния от 10 акции до към 100 акции. Големи инвеститори, които да раздвижат търговията и да подадат сигнал за доверие в ЦСКА не се появиха, отбелязва dnevnik.bg Първичното предлагане продължава до 4 април.

Орешарски: Запазваме надеждата, че украинската криза ще се реши с преговори

Тази сутрин беше подписана политическата част от Споразумението за асоцииране на Украйна с Европейския съюз. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг в Брюксел след края на заседанието на Европейския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.
Орешарски отбеляза изразената твърда подкрепа за Украйна, включително чрез помощ, Тази сутрин беше подписана политическата част от Споразумението за асоцииране на Украйна с Европейския съюз. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг в Брюксел след края на заседанието на Европейския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба. Орешарски отбеляза изразената твърда подкрепа за Украйна, включително чрез помощ,

Смениха двама шефове на ВМЗ-Сопот

/КРОСС/ Двама от общо тримата членове на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот са сменени по време на извънредно събрание днес преди обяд. На мястото на досегашните членове Милена Пробойска и Ангелина Павлова, която е директор "Човешки ресурси" във ВМЗ, в борда влизат председателите на общинските структури на БСП в Карлово и Сопот Манол Манолов и Деян Дойнов. Поста си в борда на директорите запазва единствено изпълнителният директор на ВМЗ инж. Иван Стоенчев.

Хасковлии: Съседът е психично болен и агресивен, страх ни е


„Съседът Нуфел Рамадан е психично болен, агресивен е, страх ни е за децата ни. Живее в метален павилион, през деня спи, но привечер излиза и се държи агресивно“, оплакаха се обитателите на ул. „Бяла Слатина“ в хасковския квартал „Хисаря“ пред haskovo.net.
Според Есмерай Дурай мъжът е лежал многократно в психиатрии, „Съседът Нуфел Рамадан е психично болен, агресивен е, страх ни е за децата ни. Живее в метален павилион, през деня спи, но привечер излиза и се държи агресивно“, оплакаха се обитателите на ул. „Бяла Слатина“ в хасковския квартал „Хисаря“ пред haskovo.net. Според Есмерай Дурай мъжът е лежал многократно в психиатрии,

Комплименти за "Лудогорец"

“Лудогорец” отпадна срещу “Валенсия” в осминафинала в Лига Европа, но обра комплименти. Разградският тим загуби с 0:1 в Испания след 0:3 в София.
“Не ме изненада “Лудогорец” - коментира треньорът на испанците Хуан Пици. - Това е нов отбор, непознат за Европа. “Лудогорец” се справи много добре, остави много добри впечатления през сезона. 
Спазва м “Лудогорец” отпадна срещу “Валенсия” в осминафинала в Лига Европа, но обра комплименти. Разградският тим загуби с 0:1 в Испания след 0:3 в София. “Не ме изненада “Лудогорец” - коментира треньорът на испанците Хуан Пици. - Това е нов отбор, непознат за Европа. “Лудогорец” се справи много добре, остави много добри впечатления през сезона. Спазва м

Хасковлии: Съседът е психично болен и агресивен, страх ни е


„Съседът Нуфел Рамадан е психично болен, агресивен е, страх ни е за децата ни. Живее в метален павилион, през деня спи, но привечер излиза и се държи агресивно“, оплакаха се обитателите на ул. „Бяла Слатина“ в хасковския квартал „Хисаря“ пред haskovo.net.
Според Есмерай Дурай мъжът е лежал многократно в психиатрии, „Съседът Нуфел Рамадан е психично болен, агресивен е, страх ни е за децата ни. Живее в метален павилион, през деня спи, но привечер излиза и се държи агресивно“, оплакаха се обитателите на ул. „Бяла Слатина“ в хасковския квартал „Хисаря“ пред haskovo.net. Според Есмерай Дурай мъжът е лежал многократно в психиатрии,

ЕИБ ни отпусна 50 млн. евро за БГ дребен и среден бизнес

Европейската инвестиционна банка отпусна 50 млн. евро за финансиране на малките и средни предприятия в селското стопанство и в промишлеността и услугите.

Бобева: Държавата трябва да стимулира създаването на иновативни частни предприятия

„Устойчивите, конкурентоспособни иновативни предприятия трябва да са частни. Ролята на държавата е да стимулира създаването им“, обяви зам. министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева на Конференция „Иновации и предприемачество 2014.

3 загинали при пожар в Ню Джърси

Трима загинали и осем ранени при пожар в хотел "Пойнт Плесант Бийч" в Ню Джърси.

Стоилов остава в "Ботев"

Станимир Стоилов остава треньор на “Ботев” (Пд) поне до края на сезона. 
 За разлика от четвъртък, когато пристигна на базата в Коматево в цивилно облекло, в петък преди обяд Мъри се появи в жълто-черен анцуг. Той дори изведе “канарчетата” на терена, но малко след началото на заниманието повери отбора на асистентите си Цанко Цветанов и Стамен Белч Станимир Стоилов остава треньор на “Ботев” (Пд) поне до края на сезона. За разлика от четвъртък, когато пристигна на базата в Коматево в цивилно облекло, в петък преди обяд Мъри се появи в жълто-черен анцуг. Той дори изведе “канарчетата” на терена, но малко след началото на заниманието повери отбора на асистентите си Цанко Цветанов и Стамен Белч

Бивш шеф на КАТ-София атакува министъра заради уволнението си


След месеци мълчание, бившият шеф на КАТ-София Богдан Милчев атакува ръководството на МВР и заяви, че е бил уволнен, защото връчил глоба на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

От МВР потвърдиха пред "Дневник", че действително има заснето нарушение с личния автомобил на Цветлин Йовчев, но уточниха, че той си е платил сам фиша и отрекоха твърденията на Милчев. 

На пресконференция Богдан Милчев обяви оттеглянето си от системата на МВР и каза, че ще сформира антикорупционен...

Украйна каза Yes на ЕС

Европейският съюз и Украйна подписаха политическата част на споразумението за асоцииране на Киев към съюза, предаде Ройтерс. Бившият украински президент Виктор Янукович се отказа през ноември да подпише споразумението, което породи вълна от протести в Украйна и доведе до сегашната криза.

Ако прокуратурата трябва да следи за всяко изказване, главният прокурор по цял ден трябва да стои пред телевизора

Ако прокуратурата трябва да следи за всяко изказване на всеки политик, главният прокурор сигурно по цял ден трябва да стои пред телевизионния екран. Това коментира обвинител номер едно Сотир Цацаров в отговор на въпрос дали прокуратурата има основание да се самосезира заради изказването на лидера на БСП Сергей Станишев, който сравни Крим с Кърджали.    

ООН опроверга информацията на Турчинов за създаване на комисия по Крим

/КРОСС/ ООН опроверга информацията, според която между генералния секретар на ООН Пан Ги Мун и назначения от Върховната рада за изпълняващ длъжността президент на Украйна Александър Турчинов е била постигната договореност за създаване на международна комисия по Крим.На срещата между Турчинов и Пан Ки-мун, която се състоя в Киев, не са постигнати никакви конкретни договорености, съобщи официалният представител на ООН Стефан Дужарик. „Ставаше дума само за такава възможност, но нищо конкретно не е решено", - подчерта Дужарик по информация на РИА „Новости".

Топузаков лекува "сините" души със свобода

Новият треньор на “Левски” Елин Топузаков ще лекува потиснатите души на футболистите със свободен режим. “Сините” отмениха лагерите преди мачове. Футболистите си спаха по домовете снощи, а не отборно в хотел, и днес се събират по обед преди мача с “Ботев”.
Програмата ще се решава двубой за двубой, но по принцип се планира така да е и нататък. Осве Новият треньор на “Левски” Елин Топузаков ще лекува потиснатите души на футболистите със свободен режим. “Сините” отмениха лагерите преди мачове. Футболистите си спаха по домовете снощи, а не отборно в хотел, и днес се събират по обед преди мача с “Ботев”. Програмата ще се решава двубой за двубой, но по принцип се планира така да е и нататък. Осве

Плевнелиев се надява Австрия да разшири позициите си в България

"Австрия е стратегически инвеститор в България и се надяваме страната да разшири позициите си у нас като изключително важен търговско-икономически партньор", заяви президентът Росен Плевнелиев. Той коментира и действията на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за отнемане на лиценза на електроснабдителното предприятие на австрийската ЕВН в България заради прихванати плащания към НЕК. Той посочи, че страната ни третира равноправно инвеститорите, независимо от големината на направените вложения. Според президента темата не трябва да се политизира и страната ни трябва да има ясни аргументи преди да предприеме крайни мерки. Българската енергетика се нуждае от сериозни промени и това беше посочено и от представителите на ЕК и ЕБВР, които по молба на служебното правителство направиха цялостни проверки на енергийната система на България, заяви още Росен Плевнелиев. Той се срещна с австрийския президент Хайнц Фишер в рамките на визитата си в Австрия. Държавните глави на България и Австрия обсъдиха предстоящите европейски избори и европейската интеграция на страните от Югоизточна Европа. Според президента Плевнелиев сега е изключително важно да се ускори евроинтеграцията на региона, който работи усилено за свързаност, а колкото е по-добра свързаността на Балканите, толкова по-добро бъдеще и просперитет ще има регионът като цяло, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Фишер ще направи официално посещение в България в края на месец октомври, а по време на визитата му ще бъде тържествено отбелязана и 135-та годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Австрия. По думите на австрийския президент 2013 г. е била много добра за региона. Като пример той посочи присъединяването на Хърватия към ЕС. Според Фишер този процес трябва да продължи.

ЕК изготви указания за предоставяне на услугата обществен транспорт

Целта е повишаването на правната сигурност, обясниха от комисията

    


Предлагат зелен борд да надзирава проекта за Карадере (ОБЗОР)

Борд с участието на екоорганизации да следи проекта за курорт край плажа Карадере до варненския град Бяла. Това предложиха вчера и министърът на икономиката Драгомир Стойнев, и инвеститорът “Мадара Юръп”. Така природозащитниците щели да надзирават дали се спазват законите.
Предложението дойде ден след първите протести срещу решението на Борд с участието на екоорганизации да следи проекта за курорт край плажа Карадере до варненския град Бяла. Това предложиха вчера и министърът на икономиката Драгомир Стойнев, и инвеститорът “Мадара Юръп”. Така природозащитниците щели да надзирават дали се спазват законите. Предложението дойде ден след първите протести срещу решението на

При опасност: Наш робот звъни на тел. 112!

Робот, който звъни на 112 при инцидент, показа БАН

Ръстът на износа изпреварва ръстът на вноса в България

Това се случва за пръв път от 23 години, обяснява Красин Димитров

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване