Шливата избягал заради жена, Шатката бил в Ахелой?

Избягалият на 5 май затворник Иван Гюров-Шливата е офейкал заради жена. Това е последната версия в Бургас, която се появи след новото бягство иззад решетките. В същото време местният ъндърграунд усилено се говори, че Николай Николов-Шатката е забелязан в района на Ахелой, с бръсната глава и облечен в анцуг.

Трима в болница след катастрофи край Гоце Делчев

Трима мъже са в болница след катастрофи тази нощ край град Гоце Делчев, по-тежко е състоянието на 48-годишен мъж, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Руски военни бомбардировачи край Калифорния

Руски военни самолети са прелетели край Калифорния и около американския тихоокеански остров Гуам, съобщи командващият американските военновъздушни сили в Пасифика генерал Хърбърт "Хок" Карлайл, предаде Ройтерс. В реч в Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон, той отбеляза, че руската намеса в Украйна е съпроводена от значително активизиране на руските военновъздушни сили в Азиатско-тихоокеанския регион.

На Гергьовден президентът говори за Украйна, НАТО и малко за важността на армията ни

"Правилният отговор на украинската криза е повече Европа. Задължени сме да работим за нова фаза на отбранителна, енергийна интеграция, за по-силен Европейски съюз. ЕС, който да не допусне да се в...

Зверски мерки за сигурност и много нерви на парада, събличат хората за проверки

Зверски мерки за сигурност развалиха настроението на гражданите, решили да отидат на военния парад на площад "Княз Александър I", видя репортер на Аctualno.com. Целият район около Министерск...

Украйна отложи сватбата на Кличко

Световният шампион в тежка категория Владимир Кличко отложи сватбата си за неизвестно време. Причината е събитията в Украйна, пише washingtonpost. За решението си, 38-годишният украинец получи подкр...

Москва: Украинската криза заплашва мира и стабилността в Европа

Украинската криза заплашва мира и стабилността в Европа, се посочва в доклад за състоянието на правата на човека в Украйна, изготвен от руското министерство на външните работи. В него се съставя списък на нарушенията на правата на човека и на пречките пред върховенството на закона, извършвани в Украйна от ултранационалистически сили, екстремисти и неонацисти.

София се разминала с катастрофа с плутоний 239

София се е разминала на косъм от голям ядрен инцидент през март 1983 г. с плутоний 239.
За него разказа доц. Вера Михайлова, която тогава работи в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН. Тя е доктор на науките, ст. н. с. по химия, II степен, специализирала е в атомния център Токаймура, Япония, София се е разминала на косъм от голям ядрен инцидент през март 1983 г. с плутоний 239. За него разказа доц. Вера Михайлова, която тогава работи в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН. Тя е доктор на науките, ст. н. с. по химия, II степен, специализирала е в атомния център Токаймура, Япония,

Три години волейболистите и треньорите на "Миньор" не са получавали пари

„Крайно време е федерацията по волейбол да обърне по-голямо внимание на случващото се във Висшата лига”, заяви старши треньорът на "Миньор" (Перник) Румен Златанов след срещата с "Инвестбанк Тетевен Волей", която перничани спечелиха категорична победа с 3 : 0.

По думите му, в продължение на три години състезателите на "Миньор", както и треньорите не са получили нито стотинка, пише novsport.com.

„Основно е...

Продължава

Плевнелиев: Правилният отговор на украинската криза е повече Европа

"Членството на България в НАТО е основната гаранция за нашата независимост"


Гергьовден е! Честито на храбрите и именниците!

Днес е Гергьовден, един от най-големите църковни празници. Ден на Свети Георги Победоносец, който пронизва с меча си змея, който е символ на злото. Това е и денят на българската армия и на хиляди именници, носещи името Георги! Честит празник.

Днес да почерпят

Георги Тодоров, заместник-министър на транспорта, 42 г.
Деляна Хаджиянкова, актриса.
Проф. Дина Станишева, езиковед.
Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката, 38 г.
Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес.
Мая Новоселска, актриса.
Милко Недялков, областен управител на Ловеч, 58 г. Георги Тодоров, заместник-министър на транспорта, 42 г. Деляна Хаджиянкова, актриса. Проф. Дина Станишева, езиковед. Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката, 38 г. Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес. Мая Новоселска, актриса. Милко Недялков, областен управител на Ловеч, 58 г.

Смесено представяне на азиатските акции въпреки кризата в Украйна

Пазарите в Япония, Южна Корея и Хонконг останаха затворени поради честването на официални празници


Гергьовден е

На 6 май отбелязваме Гергьовден, може би един от най-големите български празници. Името Георги е най-често срещаното мъжко име в България, изпреварващо дори Ивановците. Празникът предвещава пристигащото лято и е свързан с новата стопанска година - за това денят е изпълнен с много обичаи свързани със земеделието, скотовъдството и здравето.

Жертви на "Октопода Прегьов" от Пиринско бедстват в град Нюкей

Нови 22 -ма българи, голяма част от които са от Пиринско, са попаднали в далавера с обещания за работа в Англия, разработена с участието на бившия полицаи от ОД на МВР Благоевград Георги Прегьов. Той е част от схема с участието на банкери, превозвачи и българи живеещи от години в Англия, съобщава Struma.com.

Катаджии на всеки километър по пътищата днес

Създадена е организация на полицейските сили за подпомагане и контрол на движението, във връзка с края на празничните дни, съобщиха от МВР. Целта е осигуряване на активно присъствие на полицейски служ...

Пет жертви на катастрофи в последното денонощие

Петима души са загинали при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентър на МВР. Други четерима души са с опасност за живота при станалите 14 пътнотранспортни произшествия в страната, ...

3,3 по Рихтер удари Перник в района на големия трус

Малко преди 5 часа тази сутрин сеизмолозите в БАН са регистрирали земетресение със сила от 3,3 по скалата на Рихтер в Перник. Трусът е усетен и в Радомир, а епицентърът му се намира в района, в който беше регистрирано и силното земетресение от края на май 2012 година.

Всеки ученик с персонален код

Всеки ученик – с персонален код. Идеята е разписана в план към стратегията за отпадащите ученици на министерството на образованието. Целта е да се номерират учениците и така по-лесно да се проследява кой влиза и кой излиза от системата. Това ще намали броят на преждевременно напуснали училище.

Освен ЕГН-та всички ученици от 1 до 12 клас да имат индивидуални номера. Идеята е така да може да се следи всичко, което се случва с ученика в училище от началото до края. Или иначе казано, ако дете се премести от едно училище в друго, това да бъде отчетено в специална система, съобщава Нова телевизия.

Така ще стане по-ясно и кои деца са в риск или застрашени от това да отпаднат от училище. Шестте деца на Жана Симеонова посещават училище, но често ѝ се налага да ги изпраща без пари за закуска. „Някой път така от изнемогване казвам, че ще ги спра от училище, но след като си поговорим малко си казваме, че не можем да го спрем и пак ги пускаме”, казва тя.

Когато не може да ги изпрати на училище заради липса на дрехи, майката взима дрехи и обувки от познати. А още от сега започват да спестяват и пари за следващата учебна година. Когато отсъства от училище, първокласничката Лидия учи уроците си вкъщи.

В столичното 31-во училище вече са помисли ли за по-засилен контрол на учениците. За това дали са в час, дали закъсняват и какви оценки имат отговаря електронния дневник. Той обаче е рядкост в училищата.

Пилотният проект на системата може да стартира най-рано от следващата учебна година, в зависимост от европейските средства./КРОСС/

 

 

 

6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

Денят на храбростта започва да се чества в Българската армия още с нейното създаване. С указ номер 1 от първи януари 1880 г. княз Александър Батенберг учредява военния орден "За храброст" - отличие, с което се удостояват извършилите подвизи на бойното поле.

Какви типове майки се срещат в интернет

Социалните мрежи все повече завладяват времето на хората


Патриарх Неофит: Армията ни победоносно премина през историята, за да я има България

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отслужи тържествен Водосвет на бойните знамена и знамената-светини пред паметника на Незнайния воин.

„Пази силите всякога от недостойно и нечестно дело и сатанинско внушение, възвиси ги във вяра и благодетел, та по примера на твоите светци да служат неотстъпно, да бъдат предадени на тебе, началникът на небесните войнства. Окриляй с благородни желания и намерения съвестите им, закриляй здравето им, всякога им бъди покровител и помощник за спасение”, каза в молитвата си патриарх Неофит.

“Армията ни, както Победоносецът Георги, победоносно премина през историята, за да я има България. Тази армия, която се увенча с множеството победи, защитила народа си в трудните времена на набези и войни и запазила пламъка на родолюбието, доказала във времето своята храброст и доблест. Армия, която и днес бди в сложните противоречиви събития на съвремието ни като верен страж на мира и спокойствието”, каза българският патриарх.

Негово светейшество българският патриарх честити празника на всички българи: “Гергьовден е! Животворното време на пролетта, в което църквата отново отправя своя молитва към спасителя Бога чрез Светия великомъченик Георги Победоносец, за да обогатим с благословението на Господ, както бойните ни знамена, така и мира и благоденствието на целия ни народ. Честит празник!”

С камбанен звън и „На многая лета” започна ритуалът по освещаването на знамената-светини. Патриархът благослови всички присъстващи – президента Росен Плевнелиев, първия демократично избран президент Желю Желев, председателя на НС Михаил Миков, вътрешния министър Цветлин Йовчев, министъра на отбраната Ангел Найденов, Националната гвардейска част, дипломати, гости и много граждани.

Националната гвардейска част отдаде почест на загиналите герои на България, поднесени бяха венци и цветя в памет на загиналите български воини. Последва минута мълчание, след което освещаването на бойните знамена завърши с българския химн.

 

 

 

3,3 По Рихтер пак раздруса Пернишко

Земетресение е усетено на територията на Перник. Трусът е станал към 4:54, усетен е и в Радомир, съобщиха от Геофизичния институт към БАН, предаде радио Фокус. Магнитудът е 3.3 по Рихтер.

Мафията във ведомството на германския канцлер

По принцип бизнесмени с криминални връзки не са добре дошли в кабинета на канцлера на Германия. Въпреки това, има случаи, когато това правило е било нарушавано.

Доц. Сотир Марчев: Здравето зависи и от зодиите ни

- Доц. Марчев, за повечето хора да вярваш в зодии е знак за наивност. Но напоследък излизат научни резултати за връзки между рождената дата, здравето и житейската реализация. Доказани ли са?  - Със сигурност нашето здраве се влияе от датата ни на раждане, казано по друг начин, зодиите влияят върху здравето. - Доц. Марчев, за повечето хора да вярваш в зодии е знак за наивност. Но напоследък излизат научни резултати за връзки между рождената дата, здравето и житейската реализация. Доказани ли са? - Със сигурност нашето здраве се влияе от датата ни на раждане, казано по друг начин, зодиите влияят върху здравето.

Георги значи победител

Според преданието свети Георги е победил злото в образа на змея. Затова тези, които носят името му и празнуват на Гергьовден, са орисани да бъдат победители и в живота. Известните именници са пример за това и не случайно сред тях са някои от най-популярните личности в областта на изкуството и спорта, донесли много награди и победи. Според преданието свети Георги е победил злото в образа на змея. Затова тези, които носят името му и празнуват на Гергьовден, са орисани да бъдат победители и в живота. Известните именници са пример за това и не случайно сред тях са някои от най-популярните личности в областта на изкуството и спорта, донесли много награди и победи.

Пътна обстановка в страната - 6 май

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Спасиха 21-годишна българка-сексробиня в Гърция

21-годишна годишна българка стана жертва на съвременна търговия с роби, след като многократно бе препродадена в Гърция.Момичето е открито на остров Лефкада, където е държана срещу волята си от 52- годишен грък, който я е бил закупил от свой сънародник, на 55 г.

Героят Георги, убил змея, е горд и непреклонен

Името Георги има гръцки произход и може да бъде преведено като "земеделец" (geo - земя, ergon - работя). На територията на Европа името Георги започва да добива популярност едва в края на 14...

25 точки на Брадли донесоха успех на Вашингтон над Индиана

Двадесет и пет точки, 14 от които в първата четвърт, на Брадли Биъл донесоха успеха на Вашингтон Уизардс при гостуването на Индиана Пейсърс във втория кръг на полуфиналните плейофи в Източната конфер...

Вържете люлка на разлистено дърво и се люлейте на Гергьовден

При взаимодействие на човека и природата се пораждат разнообразни магически практики. Те се свързват с ловния период и събирателството от миналото. Затова запазването на кожата и заравянето на костите...

Изключвам участие на български военнослужещи в Украйна

В НАТО няма планирана военна операция, обяви Ангел Найденов


Сомалия e най-лошото място в света за отглеждане на деца

Първите три позиции в класацията на "Спасете децата" се заемат от страни от Скандинавския полуостров


Честит Гергьовден !

6 май в България се почита като Ден на храбростта и празник на Българската армия Свети Георги. Той е покровител на овчарите и стадата.Празнуват и циганите.

Облачността над страната ще се разкъса, на места ще е слънчево


През целия ден облачността над Югозападна България ще остане значителна и ще има слаби превалявания, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология към БАН, цитиран от БТА.

Над останалата част от страната облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее до слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток. Максималните температури ще са между 14 и 19, а в София - 15 градуса. Над планините облачността ще е значителна. Ще има превалявания от дъжд, над 2000-2200 метра - от...

Националната банка на Гърция увеличи капитала си с 2,5 милиарда евро

След приключването на процедурата частното участие в акционерния капитал на банката ще се повиши значително (до 42 на сто). Съответно ще бъде намалено участието на Фонда за стабилност (FSF) от 84,39 до 58 на сто.

прочети повече

6 май в историята

1527 г. — Рим е ограбен от войските на Карл V. 1651 г. — В Рим е отпечатана първата печатна книга на новобългарски език Абагар. 1829 г. — Във Виена е регистриран първият патент за акордеон от Сирил Демиан и синовете му Карл и Гуидо.

Тримесечната печалба на Adidas пропадна с 34%

Производителят на спортни стоки отдаде неблагоприятния си финансов резултат на ефектите от валутните изменения в нововъзникващите пазари


Гришо стартира ударно в в Мадрид

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров срази в мач от първия кръг представителя на домакините от Испания Пабло Карено Буста с 6:2, 6:4.

Един загинал и 23-ма ранени след труса в Тайланд

В резултат на вчерашното земетресение в Северен Тайланд е загинала една възрастна жена, а още 23-ма човека са били ранени.

Прогноза за времето - 6 май

Днес през целия ден облачността над Югозападна България ще остане значителна и ще има слаби превалявания. Над останалата част от страната облачността ще се разкъса, над много райони и намалее до слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток.

БСП в загубена битка за неграмотния вот

Трудно е да се гледа как една терминално болна партия се гърчи в предсмъртни вопли. Бихме искали да облекчим агонията на столетница, но безмилостното време й е взело ума, хвърляйки я в непрогледната ...

Уволниха брата на Мишел Обама

Безработен и с 4 млн. долара от обещетение остава братът на първата дама на САЩ Мишел Обама. Крейг Робинсън бе уволнен от длъжността главен треньор на баскетболния отбор Бобрите на университета в Оре...

Готвенето на агнешко си е цяла наука

Гергьовден е! Днес на трапезата поднасяме агнешко. Всеки дори любител кулинар си има тайни за приготвяне на деликатеса, с който да изкуши любимите си хора на празника. Има обаче правила, които трябва ...

Армията, като Св. Георги, премина победоносно, за да я има България!

Патриарх Неофит отслужи празничен водосвет на бойните знамена


Пет жертви при катастрофи за изминалото денонощие

Ранени са 18 души, четирима са с опасност за живота


Традицията Гергьовден

Всички близки и роднини, събрали се около пълната трапеза с вкусно агнешко, редуването на пролетен дъжд с майско слънце, смях и веселие - Гергьовден е! На този ден Българската православна църква честв...

ЛА Клипърс поведе с 1:0 на Оклахома

Баскетболистите на Лос Анжелис Клипърс записаха поредна победа, въпреки проблемите с доживотното наказание Стърлинг и кой ще е новият собственик на тима. Оклахома сити не успя да се възползва от дома...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване