Правителството ще разглежда варианти за промяна на графиците за отпуските

http://business.actualno.com/Pravitelstvoto-shte-razglejda-varianti-za-promjana-na-graficite-za-otpuskite-news_34572.html

Три варианта за промяна на сегашния ред за ползване на отпуска ще предложи Министерството на труда на оперативно заседание на правителството днес. Това пише "Труд", цитирайки заместник-соц...

Национални предатели

http://viewpoint.actualno.com/Nacionalni-predateli-news_34574.html

Поредното национално предателство беше извършено от всички политически партии, които в момента са в парламента. Вкупом те не се разбраха и не позволиха на суверена, на народа, да изрази пряко волята с...

Крахът на историческото приятелство - защо Черна гора се страхува от Русия

http://e-vestnik.bg/20753/krahat-na-istoricheskoto-priyatelstvo-zashto-cherna-gora-se-strahuva-ot-rusiya/

Карта на Черна гора и Сърбия.

Ако през септември Черна гора не получи покана за членство в НАТО, тя ще затъне в големи проблеми и неизвестност. Ще остане напълно незащитена от руските политически, военни и икономически апетити и в Средиземноморието много лесно би могъл да се повтори украинският сценарий.

НАТО е най-големият гарант за черногорската независимост и с членството си в международната военно-политическа организация Черна гора окончателно ще реши въпроса за своята държавност. Без НАТО тя може да стане лесна плячка за “големия брат”, а е заплашена и от сериозна опасност от задълбочаване на вътрешните деления, загрижено обясняваше тези дни в туристическия център в Бечичи Драган Пурко Иваничевич, един от основателите на новата политическа партия Черногорски демократичен съюз с либерално-демократична ориентация.

Такова враждебно отношение към Русия, което се подкрепя от мнозинството черногорци, може да изненада само онези, които не са запознати с най-новите събития в Черна гора. Русия отдавна вече не крие недоволството и загрижеността си от решението на политическото ръководство на Черна гора, че интеграцията в ЕС и НАТО са най-важната стратегическа цел на тази държава.

Историческото съюзничество между Подгорица и Москва, което датира от 1878 г., когато Русия започна да подпомага финансово Черна гора, да строи църкви, военни обекти, болници и институти, окончателно се пропука тази пролет, когато на руските военни кораби им бе забранено влизането в пристанище Бар.

И докато руснаците още не се бяха отърсили от този удар, последва нов, още по-голям шок. Черна гора бе сред първите, които подкрепиха санкциите, въведени от ЕС и САЩ срещу Русия.

В хода на разговорите с американския вицепрезидент Джо Байдън във Вашингтон президентът Мило Джуканович отново поиска от САЩ подкрепа за по-бързото приемане на Черна гора в НАТО и изтъкна, че тя въвежда санкции срещу Русия съгласно задълженията си към партньорите от ЕС и САЩ.

Това бе прекалено за крайно търпеливата дотогава Москва и руското външно министерство веднага издаде съобщение, в което осъди “враждебните изявления на Мило Джуканович от посещението във Вашингтон”. Москва предупреди също, че такова поведение на черногорския президент предизвиква дълбоко разочарование.

След което директорът на Института за стратегически изследвания Леонид Решетников разкри, че официална Москва е отхвърлила предложението на Джуканович да се срещне с президента Владимир Путин, а кулминацията на конфликта бе достигната по време на речта на руския посланик в Сърбия Александър Чепурин в белградската Академия за сигурност и дипломация. Той отговори необичайно рязко на въпроса може ли Русия да спре членството на Черна гора в НАТО.

“Това е като мода. Най-напред някой го прави съзнателно, а после се появяват мнозина, които тичат след него, надявайки се да получат банан”, заяви Чепурин, като добави, че “както навсякъде, и в политиката съществуват маймуни”.

Това изявление потресе Подгорица, която осъди подобно изстъпление и предупреди, че то “противоречи напълно на стандартите за уважение и приличие в дипломатическата и международната комуникация”.

В белградския в. “Политика” се изказа сръбският военен коментатор Мирослав Лазански, който не скри смайването си, както изтъкна, от надменния и почти враждебен отговор на Черна гора, който бил против традиционното гостолюбие на черногорския народ. “Нима трябва да бъдат по-големи католици от папата? Съзнават ли черногорските управници, че в момента, когато се доближат до членство в НАТО, тяхната потребителска стойност се губи?”

Проправителственият вестник “Росийская газета” под заглавие “Начумереното лице на Черна гора” предупреди Подгорица, че руските граждани са вложили в тази държава над два милиарда ...

Кралят на килимите дърпа килимчето изпод краката на “Мюсюлманско братство”

http://e-vestnik.bg/20754/kralyat-na-kilimite-darpa-kilimcheto-izpod-krakata-na-myusyulmansko-bratstvo/

Ройтерс

На луксозна вечеря в Кайро по случай посещението на британски политици един от най-големите бизнесмени в Египет сервира на гостите си морски дарове, шоколадови сладкиши и изпълнено с насилие видео, представящо “Мюсюлмански братя” като брутална заплаха за обществото.

Мохамед Фарид Хамис, влиятелен килимен магнат, който има връзки с новия президент Абдел Фатах ас Сиси, използва неделната вечеря, за да представи опасността, която държавните власти смятат, че организацията “Мюсюлмански братя” представлява за Египет. Движението за кратко дойде на власт с избори, преди да бъде свалено и почти всичките му лидери да бъдат вкарани в затвора миналата година.

Във филма, озвучен с драматична музика, са събрани кадри на Мохамед Морси, който произхожда от Братята, клипове на въоръжени бойци джихадисти и снимки от ислямистки атаки.

Сърцераздирателната презентация пред британските посетители беше по лична покана от Хамис, но съвпада с усилията на Кайро да успокои бурната международна реакция, предизвикана от бруталните репресии срещу Братята след падането на Морси. Стотици поддръжници на движението бяха убити, хиляди - арестувани, стотици от които бяха осъдени на смърт.

Въпреки че почти съществуващото от почти век движение “Мюсюлмански братя” се отказа от насилието преди десетилетия и отрече да има връзка с неотдавнашните актове на насилие от ислямистки активисти в Египет, то бе забранено и обявено за терористична организация в Египет и Саудитска Арабия.

“Решихме да направим този кратък филм, който ви показва истината за това какво се случва в моята страна”, каза Хамис пред британските политици, които преди това се срещнаха с президента Ас Сиси, бивш началник на армията, свалил от власт Морси миналия юли.

Моментът, когато бе отправена поканата към парламентаристите, не е случаен - Великобритания преразглежда дейността на “Мюсюлмански братя” и евентуалните му връзки с актове на насилие. На въпрос защо приема британските политици за втори път в рамките на шест месеца, Хамис потвърди, че интересът на Лондон към “Мюсюлмански братя” е факторът, стоящ зад неговото гостоприемство. “Великобритания е важна за оформянето на международните оценки и мнения. “Мюсюлмански братя” се концентрират във Великобритания. Международната им организация е базирана в Лондон”, заяви той за Ройтерс по време на вечерята.

Преди да опитат първото блюдо, политиците гледаха как екстремисти държат отрязана глава, църкви, обхванати от пламъци, и серия от убийства, извършени от ислямисти. Нито един от гостите не направи коментари по филма в своите изказвания.

Въпреки че за много от тези атаки отговорност поеха групи, различни от “Мюсюлмански братя”, филмът ги свърза с групата. След пропъждането им от президентския дворец в Египет, основната медия на движението действа от двуетажен апартамент над изоставена дюнерджийница в северозападната част на Лондон. КИЛИМЕНА ИМПЕРИЯ

Хамис, един от най-богатите хора в Египет и някогашен член на парламента по времето на бившия президент Хосни Мубарак, е създател и председател на компанията “Ориенталски тъкачи”, която се самообявява за най-големия производител на фабрично изработени килими в света. Политическото му влияние му позволи да уреди срещи на британската делегация с голям брой високопоставени обществени фигури, сред които Ас Сиси, който свали от власт Морси след масови протести и който бе избран за президент миналия месец.

Ас Сиси заяви, че египтяните са отхвърлили Братята и подчерта колко е важно правата и свободите да бъдат балансирани с грижи за сигурността, когато се срещна с британската делегация през уикенда, съобщиха от неговия офис.

“Мюсюлмански братя” заявиха, че открито ще се ангажират с проучването на британските политици въпреки опасенията, че британският ...

БДЖ продава стари вагони за 10,4 млн. лв.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4143875

“Холдинг БДЖ” продава на търг 645 товарни вагона, става ясно от обява на сайта на дружеството. Общата начална тръжна цена за всички вагони е 8,6 млн. лв. без ДДС (10,4 млн. лв. с включен данък). Те се предлагат на търг с тайно наддаване. Това са товарни вагони, които не са в движение, поясниха от БДЖ. “Холдинг БДЖ” продава на търг 645 товарни вагона, става ясно от обява на сайта на дружеството. Общата начална тръжна цена за всички вагони е 8,6 млн. лв. без ДДС (10,4 млн. лв. с включен данък). Те се предлагат на търг с тайно наддаване. Това са товарни вагони, които не са в движение, поясниха от БДЖ.

Плагиатство на министър разтърсва Сърбия

http://e-vestnik.bg/20752/plagiatstvo-na-ministar-raztarsva-sarbiya/

Франс прес

Случай на плагиатство в последно време, който разтърси сръбското правителство, чийто министър на вътрешните работи е уличен, разкри корупция и лошо функциониране, разяждащи висшето образование в тази бивша югославска република.

Скандалът ескалира преди десетина дни, когато група сръбски учени, които преподават във Великобритания, обвиниха министъра на вътрешните работи Небойша Стефанович, че е плагиатствал голяма част от своята дисертация, за която е получил докторска степен през 2013 г. в частния университет Мегатренд в Белград.

Скандалът открои корупцията, която разяжда висшето образование, изтъкна Даница Попович, преподавател във факултета по икономика в Белград.

“Тези институции са минирани от корупция. Понякога факултетите я разкриват и отстраняват, но в повечето време случаят не е такъв”, казва тя.

Висшето образование в Сърбия основно се сблъсква с два проблема, отбелязва от своя страна Ерик Горди, преподавател по славистика и източно-европеистика в университета в Лондон.

“Държавата не успя да регулира функционирането на растящия брой частни университети и да осигури надеждност на дипломите за висше образование. От друга страна университетите се показаха неспособни да се самоуправялват и да защитят честността на своята професия”, заяви той.

След падането на комунизма и разрушаването на бивша Югославия в началото на 90-те години бяха създадени десетина частни и държавни университети. Не бе осъществен никакъв сериозен контрол по отношение на качеството на техните програми.

Между 2007 и 2012 г. броят на студентите, подготвящи докторска теза, се увеличи шест пъти, а този на студентите, получили докторска степен, нарасна три пъти от 206 на 770, според официални данни.

Университетът Мегатренд, където сегашният министър на вътрешните работи е получил докторската си степен, предлага широк спектър научни дисциплини - от икономика през право и сигурност до медии. Спорните френски физици Игор и Гришка Богданов преподават там космология.

След като случаят с доктората на Стефанов стана известен, близо 3000 преподаватели и студенти подписаха петиции с искане към сръбските власти да създадат независима комисия, коята да разследва обвиненията в плагиатство.

Стефанов категорично отхвърли тези обвинения, подкрепен от премиера Александър Вучич и своя ментор - доайена на Мегатренд Мича Йованович.

Йованович, който парадираше с докторска степен, получена от Лондон Скул ъф икономикс в Лондон, на свой ред бе обвинен от министерството на образованието, че е фалшифицирал своята автобиография и че не притежава такава степен.

“Практиката изисква лицето, виновно за измама, да подаде оставка. Такъв бе случаят с германски министър на отбраната или с президента на Унгария”, припомни Горди.

За да отговори на този проблем, държавата би трябвало да направи много по-строги условията, при които висшите училища могат да получават лиценз за работа, подчертава Горди.

Подписалите петицията настояват да бъде преразгледан лицензът, даден на Мегатренд, но и на други частни учебни заведения, чието образование и норми са били поставени под съмнение.

“Да се накаже Мегатренд не е достатъчно, проблемът е системен и изисква систмено решение. Сърбия трябва да погледне сериозно на преустройството на образователната си система”, смята Горди.

БТА

Взрив в оръжеен склад в Китай уби 17 военни

http://www.vesti.bg/novini/vzriv-v-oryzheen-sklad-v-kitaj-ubi-17-voenni-6015044

При експлозия в оръжеен склад в централната част на Китай загинаха 17 военнослужещи, съобщи агенция Синхуа.

Преглед на печата от 18 юни

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/18/2325368_pregled_na_pechata_ot_18_juni/?ref=rss

Държавно управление

Сега

Близо 1 млрд. лв. са загубите от лоши концесии
БОРКОР разкри нормативен хаос при раздаването на разрешения за добив на подземни богатства, плажове и минерална вода

България подкрепя създаването на нови съвместни сили на НАТО
България подкрепя създаването на нови съвместни сили на НАТО, в които ще се трансформират трудно работещите в момента сили за отговор на алианса

МВР-синдикат излиза на протест заради ведомствени...

Св. мчци Леонтий, Ипатий и Теодул

http://www.cross.bg/leontiii-teodyl-adrian-1416259.html

/КРОСС/ При царуването на Веспасиан (70-79 г.) в Рим живял един сенатор на име Адриан - човек жесток, безмилостен и изобретателен за всяко зло. Той чул, че християните презират идолските жертви и хулят почитаните от римляните и гърците богове, понеже признават Един истински Бог - Христа, и обръщат мнозина към вярата в Него. Преизпълнен с ревност за своите суетни богове, Адриан отишъл при царя и го помолил да му даде власт да принуждава християните към идолопоклонство с правото да измъчва и убива онези, които не искат да се поклонят на боговете. Царят назначил Адриан за хегемон* на финикийската страна и го упълномощил да преследва всички, вярващи в Христа. Адриан напуснал Рим и се отправил към Финикия. По пътя му станало известно, че в град Триполи ** се намира военачалникът Леонтий, който потъпква законите на предците: укорявайки древните богове, той учел хората да не им се покланят и да не им принасят жертви, с което отвръщал мнозина от почитането на идолите. Адриан веднага пратил в Триполи трибуна*** Ипатий с отряда войници, като му поръчал да хване Леонтий и да го държи под стража до пристигането му. Рабът Христов Леонтий бил от Гърция. Висок на ръст, силен и мъжествен, той се отличавал с храброст в сраженията и удържал в тях много победи; затова сред войниците се ползвал с известност и уважение. Освен това, надарен с разум, притежаващ голям жизнен опит и книжна ученост, Леонтий участвал в съвета и управлението на града

18 юни в историята

http://www.cross.bg/voiina-repyblika-svetovna-1416258.html

/КРОСС/ 1429 г. - Френските сили под командването на Жана д'Арк разгромяват основната английска армия в Битката при Пате - тази победа обръща хода на Стогодишната война. 1583 г. - В Лондон е извършена първата Застраховка Живот.1648 г. - Богдан Хмелницки се обръща към Москва за присъединяване на Украйна към Русия.1812 г. - Британско-американска война: Конгресът на САЩ приема декларация, с която обявява война на Обединеното кралство.1815 г. - В Битката при Ватерлоо Наполеон I претърпява поражение, което довежда до неговата повторна и окончателна абдикация от френския престол.1837 г. - В Испания е приета нова конституция.1854 г. - Георги Раковски напуска тайно Цариград и начело на чета се отправя към Стара планина.1903 г. - В Сан Франциско е даден старта на първото автомобилно рали от западния до източния бряг, което завършва след 3 месеца в Ню Йорк.1928 г. - Амелия Еърхарт става първата жена, която прелита над Атлантическия океан със самолет (като пътник).1937 г. - Руските пилоти Валерий Чкалов, Георгий Байдуков и Александър Беляков излитат от Москва по посока на САЩ през Северния полюс без междинно кацане; полетът приключва успешно на 20 юни във Ванкувър.1940 г. - Втора световна война: Шарл дьо Гол прави обръщение към френския народ, последвало окупацията на Франция от Нацистка Германия, в което призовава да се подкрепи Френската съпротива.1942 г. - Втората световна война: Започва бой в църквата Св. св

Предстоящи събития в страната за днес, 18 юни

http://www.cross.bg/sofiyaot-provede-nato-1416257.html

/КРОСС/ *** София.От 9 ч. ще се проведе заседание на Народното събрание. ***София.От 10 ч. ще се проведе заседание на Министерски съвет. ***София.От 8 ч. в „Кемпински хотел Зографски" началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и върховният командващ Съюзното командване по трансформацията на НАТО генерал Жан Пол Паломерос ще открият Конференция на НАТО със стратегическите военни партньори на ниво началници на отбраната. На конференцията са поканени 69 делегации и се очаква да вземат участие около 300 представители на държавите-членки на НАТО и държавите-партньори по инициативите: „Партньорство за мир", „Средиземноморски диалог", „Истанбулска инициатива за сътрудничество" и „Партньори около света". Ще участват и представители на командвания и структури на НАТО. ***София.От 9 ч. в „Шератон Хотел Балкан", зала „Роял" 3 заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев ще открие годишната конференция на Euro Contrôle Route (ECR). Euro Contrôle Route e организация за сътрудничество между контролни служби в сферата на автомобилния транспорт. В нея членуват 14 държави (Белгия, Холандия, Люксембург, Франция, Германия, Ирландия, Англия, Полша, Австрия, Румъния, България, Унгария, Латвия, Хърватска) и 4 държави наблюдатели (Словения, Чешката република, Литва, Малта).***София.От 10 ч

Преглед на печата

http://www.cross.bg/izbori-dyma-novinar-1416255.html

/КРОСС/ Водещи заглавия в печата в. Труд - ИЗБОРИ ОКТОМВРИ, БЕЗ РЕФЕРЕНДУМв. 24 часа - Избори между 28.lX - 12.Xв. Стандарт - Лидерски борд до вотав. Новинар - Големият талон само за товарни колив. Дума - Предсрочни избори между 28 септември и 12 октомврив. Сега - Президентът и партиите удължиха политическата агонияв. Телеграф - Цветан Василев манипулира TV рейтинги със заемив. Монитор - Три дати за избор, оставката ще почакав. Земя - Изборите между 28 септември и 12 октомврив. Всеки ден - Цветан Василев избягал с куфарче с 5 милиона евров. България днес - Слави със син бурканв. Капитал - Лагерът на Пеевски блокира ключови дружества на Цветан Василевв. Преса - Мислете за Станишев като за минало Водещи заглавия на вътрешните страници БНБ: БАНКОВАТА СИСТЕМА ФУНКЦИОНИРА НОРМАЛНО - в. Дума - стр. 2ДПС се обяви категорично против референдума - в. Дума - стр. 2КСНС РЕШИ: Предсрочни избори между 28 септември и 12 октомври - в. Дума - стр. 3Запалиха знаме на БСП пред президентството - в. Дума - стр. 3Референдум само за задължително гласуване - в. Репортер - стр. 2БОЙКО БОРИСОВ, ЛИДЕР НА ГЕРБ: Никакви дългосрочни решения - в. Репортер - стр. 3България каза „Да" на ГМО - в. Репортер - стр. 4Система бори затлачването на дела в съда - в. Репортер - стр. 5След срещата при президента: Крехко съгласие за избори до 12 октомври - в. Капитал Дейли - стр. 3Правителството влага 150 млн. лв. в инфраструктура по неясни правила - в. Капитал Дейли - стр

Теми и гости в ефира

http://www.cross.bg/tema-bulgariya-zhivo-1416256.html

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва" Тема: Защо според Лекарския съюз има опасност политическата ситуация да доведе до криза в здравеопазването? Тема: Какви сценарии пишат Реформаторският блок, "България без цензура" и АБВ? За опозицията извън парламента Тема: За възможните ходовете на партиите в Парламента след Консултативния съвет при президента Тема: На живо: Как да разберем дали е в изправност асансьорът? Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: Избори наесен - ГЕРБ и БСП мерят сили в студиото.Тема: На живо - да се забрани ли на неграмотните да гласуват? В студиото - Марин Марковски, Павел Чернев и Борис Аргиров.Тема: Защо спортисти и актьори се врекоха публично в любов на банкера Цветан Василев? В студиото - Влади Въргала и Тити Папазов.Тема: И още - по горещите теми на деня говорят Велислава Дърева, Иван Бедров и проф. Михаил Константинов.Тема: Дарителската кампания за малката Бети стигна до парламента. Как ще помогнат депутатите?Тема: Как в гръцкото шоу „Като две капки вода" имитират Азис?Тема: Модата по терените на Мондиал 2014: Помагат ли екстравагантната прическа и татусите за футболните умения? ТВ7, „Добро утро, България" Тема: Предсрочни избори на есен - ще се стабилизира ли държавата? Коментар на Мартин Димитров. Тема: В "Гореща точка" с Ива Николова - Как се съгласиха партиите за избори и ще има ли съгласие за задължителния вот? Позицията на БСП

Парламентът се готви да отхвърли ветото върху Закона за МВР

http://politics.actualno.com/Parlamentyt-se-gotvi-da-othvyrli-vetoto-vyrhu-Zakona-za-MVR-news_34570.html

Днес Народното събрание ще проведе ново обсъждане на Закона за Министерството на вътрешните работи, приет от парламента на 28 май 2014 г. и върнат с Указ от 9 юни на президента, предаде БГНЕС. Осно...

Дъждове давят и Китай

http://asia.actualno.com/Dyjdove-davjat-i-Kitaj-news_34571.html

Около 57 500 души са пострадали от наводненията в провинция Хунан в централната част на Китай, съобщи местната служба за контрол на наводненията и сушата, цитирани от БГНЕС. Наводненията са унищожи...

За шест часа няма да се пускат товарни автомобили през Капитан Андреево

http://society.actualno.com/Za-shest-chasa-njama-da-se-puskat-tovarni-avtomobili-prez-Kapitan-Andreevo-news_34573.html

В продължение на шест часа ще бъде временно преустановено пропускането на товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево", предаде БГНЕС. Ограничението е в сила от 10:00 до 16:00 часа днес, 1...

Рождениците днес

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1416254.html

/КРОСС/ Бойко Коцев, посланик в Русия, 58 г.Валентин Гълъбов, член на НС на TBI BankДилета Касабова-Токатлиян, член на Сметната палатаАкад. Иван Попчев, електроинженер, 78 г.Калин Вельов, певец, музикант, перкусионист, 39 г.Людмила Дякова, кинокритик, главен редактор на сп. „Кино"Росен Карадимов, юрист, 51 г.

"Америкън еърлайнс" съкращава със 79% полетите си към Венецуела

http://www.vesti.bg/novini/amerikyn-eyrlajns-sykrashtava-sys-79-poletite-si-kym-venecuela-6015043

Американският авиопревозвач "Америкън еърлайнс" ще съкрати със 79 процента броя на редовните си полети от САЩ към Венецуела, поради финансови разногласия с властите в страната, съобщиха от компанията.

Крал отключва Русенския карнавал

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4142990

Кралят и кралицата на традиционния Русенски карнавал ще слязат на 22 юни за Еньовден от корабче на брега на река Дунав, съобщиха от общинската управа. Посрещачи карнавалиери ще ги отведат до центъра на града и кметът Пламен Стоилов /ГЕРБ/ ще им предаде ключа на Русе, за да отключат духа на маскарада. Кралят и кралицата на традиционния Русенски карнавал ще слязат на 22 юни за Еньовден от корабче на брега на река Дунав, съобщиха от общинската управа. Посрещачи карнавалиери ще ги отведат до центъра на града и кметът Пламен Стоилов /ГЕРБ/ ще им предаде ключа на Русе, за да отключат духа на маскарада.

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4144243

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Предупреждение за опасност от наводнения

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Ccc9xyyR0ng/

Много райони в страната са пред риск да бъдат наводнени. Половин България може да бъде залята в края на седмицата, предупредиха от Минис­терството на околната среда и водите (МОСВ). За периода четвъртък – събота реките Искър, Янтра, Огоста, Осъм, Лом и Русенски Лом ще покачат значително нивата си, показват данни на Европейска система за предупреждение на наводнения за водосборите на реките Дунав и Марица.

Най-сериозно покачване ще има на водите Искър и Янтра, а Огоста ще достигне критичния си праг, предупреждават от екоминистерството. От ведомството вече са изпратили информация до всички застрашени общини и Гражданска защита. Тяхната задача ще е да следят непрекъснато нивото на реките и да бъдат в готовност за изграждане на изкуствени диги. “Вследствие на интензивни валежи или контролирано изпускане на язовири на отделни места са възможни по-сериозни повишения на нивата на реките”, обясниха от ведомството.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН в четвъртък се очакват между 13 и 60 литра на квадратен метър.

Градушки и порои заляха в последните дни Смолянско, Варна, Стара Загора. Силна буря, придружена с проливен дъжд, нанесе поражения и в Пловдив. От силните валежи пострада и шуменското село Суха река, където четириметрова вълна буквално помете всичко след себе си за минути.Обстановката в павелбанското село Турия се нормализира.

В столицата ситуацията е под контрол, успокояват от общината. Екипите на столичната община са почистили общо 17 километра речни корита. Близо 1 милион лева от бюджета на общината са отделени за работа по превенция на наводнения. От службите, които отговарят за предотвратяване на бедствия, отправят апел към хората да не изхвърлят боклуци по речните корита, защото те допълнително затрудняват работата на екипите, както и допринасят за усложняването на обстановката при силни валежи.

Информацион­­на­та система за ранно предупреждаване при наводнения, върху която работи МОСВ, все още не е готова. Системата, която ще е съвместен проект с НИМХ, ще следи в реално време нивата на реки, язовири и дебелината на снежната покривка. Изграждането й ще струва около 15 млн. лв.

И днес времето ще остане предимно облачно, със значителни разкъсвания и временни намаления на облачността в часовете преди обяд над Южна България. На много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Възможни са градушки. Максимални температури между 23° и 28°, посочват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над Черноморието ще се задържи предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. На много места ще превали и прегърми. Ще се появи и усили вятърът от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 23°-25°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, но с тенденция на усилване.

 

 

 

Китай договаря 30 млрд. инвестиции в Лондон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4143920

Китайски инвестиции на стойност 30 милиарда ще подпомогнат икономиката на Великобритания. Това стана ясно при посещението на китайския премиер Ли Къцян в Обединеното кралство.
Очаква се по време на визитата да бъдат подписани сделки за милиарди с “Бритиш Петролеум” и “Шел” за доставка на газ за Китай. Китайски инвестиции на стойност 30 милиарда ще подпомогнат икономиката на Великобритания. Това стана ясно при посещението на китайския премиер Ли Къцян в Обединеното кралство. Очаква се по време на визитата да бъдат подписани сделки за милиарди с “Бритиш Петролеум” и “Шел” за доставка на газ за Китай.

Продължава делото за длъжностно присвояване срещу Денис Ершов

http://crime.actualno.com/Prodyljava-deloto-za-dlyjnostno-prisvojavane-sreshtu-Denis-Ershov-news_34566.html

Софийски градски съд ще гледа делото срещу Денис Ершов за длъжностно присвояване, предаде репортер на БГНЕС. На 3 юни 2013 г. СГС даде ход на делото срещу Денис Ершов. Тогава преди да влезе в съда, ...

НС отхвърли искането за провеждане на референдум

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/rqB5uEtb1KE/

След близо 4-часови дебати вчера,  парламентът отхвърли предложението на президента и Инициативен комитет за провеждане на национален референдум за изборна реформа.

Със 71 гласа „против” и 26 гласа „въздържал се” депутатите от БСП и ДПС отхвърлиха предложението на държавния глава. „За” провеждане на допитването гласуваха 88 човека от ПГ на ГЕРБ. Депутатите от ДПС очаквано гласуваха против всички предложения, дори и детайлните редакции по предложенията за референдум. Един от социалистите е подкрепил искането на президента.

По време на гласуването депутатите от „Атака” не бяха в пленарната зала.

Народните представители отхвърлиха предложението всеки един от въпросите, които да бъдат включени в референдума, да бъдат гласувани поотделно.

„Няма прието решение за провеждане на национален референдум”, каза председателят на парламента Михаил Миков.

 

 

 

Почват прочистване на 90 км затлачена канализация в Търговище

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4143178

"ВиК"-Търговище започва почистване на канализацията на целия град, която се оказа задръстена с фракция и кал при изпълнението на проекта за подмяна на тръби за чиста и отпадна води. От следващата седмица в действие пускат каналопочистваща машина, която първо разбива натрупаните наноси в тръбите, а после ги изсмуква. "ВиК"-Търговище започва почистване на канализацията на целия град, която се оказа задръстена с фракция и кал при изпълнението на проекта за подмяна на тръби за чиста и отпадна води. От следващата седмица в действие пускат каналопочистваща машина, която първо разбива натрупаните наноси в тръбите, а после ги изсмуква.

Корабокрушение край Малайзия, 60 души са изчезнали

http://www.vesti.bg/novini/korabokrushenie-kraj-malajziia-60-dushi-sa-izcheznali-6015042

Повече от 60 души са изчезнали след корабокрушение край бреговете на Малайзия, съобщава Ройтерс.

Предсрочни избори – между 28 септември и 12 октомври

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/eDc6VTXmgvU/

Датата на предсрочните избори да е в периода от 28 септември до 12 октомври – за това са се договорили  вчера на среща с президента парламентарно представените партии. Предстоят нови консултации за конкретната дата на вота.

На срещата с президента,  представителите на партиите в Народното събрание са се разбрали да се определят приоритетите и основни важни задачи, които стоят пред парламента и правителството.

София Христова: Спряната пенсионна реформа трябва да продължи

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3b9caf6b/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cimenata0Ena0Ebiznesa0C10A70Ca0Csofiia0Ehristova0Esprianata0Epensionna0Ereforma0Etriabva0Eda0Eprodylji0H174390A0C/story01.htm

Сивият сектор е най-големият бич за държавното обществено осигуряване и за капиталовите пенсионни схеми от втория стълб, смята директорът на ПОД Алианц


Порошенко обяви, че ще има предсрочни парламентарни избори и конституционна промяна

http://europe.actualno.com/Poroshenko-objavi-che-shte-ima-predsrochni-parlamentarni-izbori-i-konstitucionna-promjana-news_34546.html

В Украйна ще има предсрочни парламентарни избори, както и промяна в конституцията на страната. Това съобщи официално администрацията на новия украински президент Петро Порошенко. Тепърва ще се изясня...

Великобритания забрани чипса и шоколада в училище

http://curious.actualno.com/Velikobritanija-zabrani-chipsa-i-shokolada-v-uchilishte-news_34565.html

В училищата във Великобритания бе въведена забрана за консумация на чипс, снакс, бонбони, шоколад и газирани напитки, предаде БГНЕС. Съответното разпореждане е издадено от британското министерство на...

Въргала, защитник на Цветан Василев: Тити, аре бе, бате, аре и аз да кажа нещо

http://society.actualno.com/Vyrgala-zashtitnik-na-Cvetan-Vasilev-Titi-are-be-bate-are-i-az-da-kaja-neshto-news_34568.html

Изброяват се само познатите имена – професори, академици, математици се обадиха за подкрепа. Не сме само ние. Това каза Влади Въргала, лицето на инициативния комитет в подкрепа на банкера Цв...

Не ни подкрепиха за задължителното гласуване, затова ние не подкрепихме референдум

http://cite.actualno.com/Ne-ni-podkrepiha-za-zadyljitelnoto-glasuvane-zatova-nie-ne-podkrepihme-referendum-news_34569.html

Това беше обяснението на депутата от БСП Филип Попов на въпрос защо червените вчера не подкрепиха провеждането на референдум дали да има задължително гласуване, дали да има електронно гласуване и дали...

Лятно разписание и маршрут на автобусите по линия № 1

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/K0FBd0OwDxI/

Автобусите по линия № 1 в Поморие през летния сезон ще се движат по различно разписание и маршрут след 17:00 часа.Ще пътуват на половин час, а последният автобус тръгва от кв. “Св.Георги” в 23:00 часа. Отпадат спирките на ул.”Черковна” и “Руски паметник”, като последна по маршрута става спирка “Община Поморие”. Лятното разписание влиза в сила от 20.06.2014 г. и ще бъде валидно до 15.09.2014 г.

Автобусите преди 17:00 часа ще следват стандартния маршрут:

Часове на тръгване, както следва: 17:00, 17:30, 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30, 22:00, 22:30, 23:00

Маршрут: сп. „бивша АГ”, сп. „ул. Мусала”, сп. „Пальокастро”, сп. „Анхиалоавто”, сп. „бивша Изба 2”, сп. „Манастир Св. Георги”, сп. „бл. № 25”, сп. „Без. напитки”, сп. „Хлебозавод”, сп. „у-ще Иван Вазов”, сп. „Мед. пансионат”, сп. „Община Поморие”, сп. „у-ще Иван Вазов”, сп. „Хлебозавод”, сп. „Без. напитки”, сп. „бл. № 25”, сп. „Манастир св. Георги”, сп. „бивша Изба 2”, сп. „Анхиалоавто”, сп. „Пальокастро”, сп. ул.”Мусала”, сп. „бивша АГ”.

 

Буря наклони кръста на храм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4143104

Слух за паднали два кръста от куполите на най- красивия бургаски храм- "Св. св. Кирил и Методий" паникьоса жителите на града вчера, които съзряха в това лоша поличба. Църквата се пропука преди близо две години заради строящ се в близост подземен паркинг.
Тежките машини станаха причина храмът да бъде затворен за спешни укрепителни дейности, Слух за паднали два кръста от куполите на най- красивия бургаски храм- "Св. св. Кирил и Методий" паникьоса жителите на града вчера, които съзряха в това лоша поличба. Църквата се пропука преди близо две години заради строящ се в близост подземен паркинг. Тежките машини станаха причина храмът да бъде затворен за спешни укрепителни дейности,

Висши военни от НАТО се събират в София

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/eUUIXNzu6jE/

Висши военни от НАТО ще разискват на конференция в София предизвикателствата със сигурността в региона. Целта е да се разгледат новите предизвикателства за сигурността в глобален мащаб. Едно от тях е подходът към Русия и ситуацията в Украйна.

Това е конференция, която се провежда с военно-стратегическите партньори на фона на кризата в Украйна и, разбира се, на фона на промяната на баланса на силите в Черно море, обясни министърът на отбраната Ангел Найденов.

През април и май в черноморски води заплуваха американският ескадрен миноносец “Доналд Кук”, фрегатата “Тейлър” и крайцерът “Вела Гълф”. Наред с това САЩ заделиха 1 милиард долара за съвместни учения и предислоциране на сили в източноевропейските държави, граничещи с Украйна и Русия.

На този фон софийската среща на военните експерти ще се ръководи от представители на двете основни командни звена на военната структура на НАТО. /КРОСС/

 

Монета, посветена на "балтистиката", изсечена в Литва

http://www.vesti.bg/novini/moneta-posvetena-na-baltistikata-izsechena-v-litva-6015041

В Литва бе изсечена колекционерска златна монета от серията "Науката на Литва", посветена на "Балтистиката" - дисциплина, занимаваща се с изучаването на балтийските езици, литература, фолклор и митология на балтийците.

Дъждът не си отива, не забравяйте чадъра

http://society.actualno.com/Dyjdyt-ne-si-otiva-ne-zabravjajte-chadyra-news_34564.html

И през следващото денонощие въздушната маса ще бъде неустойчива, съобщиха от НИМХ. Времето ще се задържи предимно облачно, със значителни разкъсвания и временни намаления на облачността в часовете п...

Полицаите тръгват на протест заради закриването на ведомствените столове

http://society.actualno.com/Policaite-trygvat-na-protest-zaradi-zakrivaneto-na-vedomstvenite-stolove-news_34548.html

Заради идеята на ръководството на МВР да бъдат закрити ведомствените столове, която беше претворена и в Закона за МВР, предизвика полицейският синдикат на гражданската администрация да тръгне на проте...

Цар Киро нападна журналисти в центъра на Пловдив

http://plovdiv.actualno.com/Car-Kiro-napadna-jurnalisti-v-centyra-na-Plovdiv-news_34567.html

Заради съседски скандал Цар Киро стигна до нападение срещу журналисти от „24 часа” и „Преса”. Това се е случило в Пловдив. Какъв е случаят – Кирил Ра...

Чипс и снакс - забранени в британските училища

http://www.vesti.bg/novini/chips-i-snaks-zabraneni-v-britanskite-uchilishta-6015040

В училищата във Великобритания бе въведена забрана за чипс, снакс, бомбомни, шоколад и газирани напитки.

Заради калпави закони държавата е изпуснала 1 млрд. лева от концесии

http://business.actualno.com/Zaradi-kalpavi-zakoni-dyrjavata-e-izpusnala-1-mlrd-leva-ot-koncesii-news_34543.html

1 млрд. лева – толкова е пропуснала държавата от дадени коцесии заради липсата на качествени закони и подзаконови актове. Това е изводът на Центъра за противодействие на корупцията (БОРКОР) ...

Св. мъченици Леонтий, Ипатий и Теодул Финикийски

http://celebrate.actualno.com/Sv-mychenici-Leontij-Ipatij-i-Teodul-Finikijski-news_34342.html

При римския император Веспасиан (царувал 70-79, бел.ред.) един сановник, на име Адриан, бил пратен във Финикийската област да предава на съд и смърт тамошните християни. Адриан охотно приел това поръч...

КНДР поздрави британската кралица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4143864

КНДР поздрави британската кралица за 88-ия и? рожден ден, съобщи в. “Дейли телеграф”. Поздравлението е изпратено от втория човек в държавата - Ким Йонг Нам, председател на президиума на Върховния съвет на Северна Корея. Пхенян пожелава на Елизабет II здраве и щастие, а на британския народ - благоденствие. КНДР поздрави британската кралица за 88-ия и? рожден ден, съобщи в. “Дейли телеграф”. Поздравлението е изпратено от втория човек в държавата - Ким Йонг Нам, председател на президиума на Върховния съвет на Северна Корея. Пхенян пожелава на Елизабет II здраве и щастие, а на британския народ - благоденствие.

Изкорениха "Дъба на свободата" в Краков

http://www.vesti.bg/novini/izkoreniha-dyba-na-svobodata-v-krakov-6015039

В Полша вандали откраднаха "Дъба на свободата", посаден от президента на страната в Краков по случай 25-годишнината от първите частично свободни парламентарни избори (4 юни 1989 г.).

Порошенко спира военните връзки с Москва

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4143837

Украинският президент Петро Порошенко забрани каквото и да било сътрудничество с Русия във военната област. Това стана по време на заседание на Съвета за национална сигурност завчера.
“На практика от днес ние спираме всички връзки с Москва в тази сфера”, съобщи новината в тв интервю вицепремиерът Виталий Ярема. Украинският президент Петро Порошенко забрани каквото и да било сътрудничество с Русия във военната област. Това стана по време на заседание на Съвета за национална сигурност завчера. “На практика от днес ние спираме всички връзки с Москва в тази сфера”, съобщи новината в тв интервю вицепремиерът Виталий Ярема.

Видео: Русия и Южна Корея спечелиха по точка след 1:1 в Куяба

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/18/2325577_video_rusiia_i_jujna_koreia_specheliha_po_tochka_sled/?ref=rss


Русия и Южна Корея започнаха участието си на световното първенство с равенство 1:1 помежду си. Срещата предложи емоции за кратко около головете на Кеун Хо Ли и Александър Кержаков през второто полувреме.

Начело в групата е Белгия с три точки след успеха си с 2:1 срещу Алжир.

След първото полувреме публиката на "Арена Пантанал" в Куяба изпрати футболистите на двата отбора към съблекалните с освирквания. Разочарованието им дойде от качеството на играта, както и от минималния...

Горя хотел на Брендо, евакуираха гостите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4143789

Обитателите на луксозния хотелски комплекс “Оазис Дел Маре” в Лозенец, който се свързва с името на Евелин Банев-Брендо, са били евакуирани заради пожар в 23,30 ч в понеделник.
Пострадали хора няма. В пожарната получили сигнал в 23,35 ч, че от бойлерното помещение на хотела излиза дим. Веднага тръгнал екип огнеборци от Царево. Той установил... Обитателите на луксозния хотелски комплекс “Оазис Дел Маре” в Лозенец, който се свързва с името на Евелин Банев-Брендо, са били евакуирани заради пожар в 23,30 ч в понеделник. Пострадали хора няма. В пожарната получили сигнал в 23,35 ч, че от бойлерното помещение на хотела излиза дим. Веднага тръгнал екип огнеборци от Царево. Той установил...

Взривиха руски репортери

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4143860

Руски тв журналист, попаднал под обстрел край Луганск, е починал вчера от раните си, предаде Нюзру. Спецкореспондентът Олег Корнелюк бил откаран в болница, но не преживял операцията. Звукорежисьорът, с когото пътувал, е безследно изчезнал и се предполага, че също е загинал. Оцелял е операторът на екипа.
Инцидентът станал в селцето Мирное. Руски тв журналист, попаднал под обстрел край Луганск, е починал вчера от раните си, предаде Нюзру. Спецкореспондентът Олег Корнелюк бил откаран в болница, но не преживял операцията. Звукорежисьорът, с когото пътувал, е безследно изчезнал и се предполага, че също е загинал. Оцелял е операторът на екипа. Инцидентът станал в селцето Мирное.

Сколари: Доволен съм, вдигнахме нивото си от първия мач с поне 10%

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/18/2325576_skolari_dovolen_sum_vdignahme_nivoto_si_ot_purviia/?ref=rss


Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари заяви, че отборът му е подобрил представянето си спрямо първия мач срещу Хърватия. Този път обаче "селесао" не спечели, като завърши 0:0 с Мексико.

"Отборът игра по-добре, отколкото срещу Хърватия и вдигна нивото с поне 10%. Съставът все още има възможност да израства, за да стигне до елиминациите в добра форма. Доволен и щастлив съм от видяното", каза Сколари, цитиран от gazetaesportiva.net.

Според специалиста на бразилците им...

Видео: Мексиканци си направиха шега с аржентински фенки

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/18/2325574_video_meksikanci_si_napraviha_shega_s_arjentinski_fenki/?ref=rss


Група мексикански привърженици припомниха, че световното първенство по футбол е преди всичко забавление. Те си направиха закачка с почитателки на Аржентина.

Не е трудно човек да си представи емоциите, които мигновено завладяват феновете и най-вече фенките на небесносините, щом чуят ключовата дума "Меси".

От това се възползваха мексиканците, като започнаха да скандират "Мееееси, Мееееси". И когато почитателките на аржентинския отбор се развълнуваха, те промениха виковете си...

Спасиха елен от напоителен канал

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4143116

Горски служители спасиха благороден елен, който попаднал в бетонен напоителен канал край шуменското село Златна нива и гладувал вътре поне седмица. Във вторник животното било извадено и пуснато на подходящо място в природата. Пръв еленът забелязал д-р Иван Воденичаров, собственик на месопреработвателно предприятие в същото село. Горски служители спасиха благороден елен, който попаднал в бетонен напоителен канал край шуменското село Златна нива и гладувал вътре поне седмица. Във вторник животното било извадено и пуснато на подходящо място в природата. Пръв еленът забелязал д-р Иван Воденичаров, собственик на месопреработвателно предприятие в същото село.

Ван Гаал поиска бар стол за мача с Австралия, нямал видимост към терена

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/18/2325572_van_gaal_poiska_bar_stol_za_macha_s_avstraliia_niamal/?ref=rss


Селекционерът на холандския национален отбор по футбол Луис ван Гаал е изправен пред необичаен проблем преди мача с Австралия. Специалистът заяви, че трябва да бъдат направени промени около резервната скамейка на стадион "Бейра Рио" в Порто Алегре.

Той обясни, че няма добра видимост, тъй като скамейката е вкопана и е под нивото на терена. "Пред мен има оператор с камера и непрекъснато трябва да се мърдам, за да следя какво се случва", обясни Ван Гаал.

Специалистът дори се...

САЩ пращат стотици военни в Ирак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4143803

275 войници ще изпратят САЩ в Ирак, съобщи президентът Барак Обама, предаде АП.
Решението било взето в резултат на необходимостта да се “гарантира безопасност на персонала и посолството на САЩ в Багдад”.
Въздушни удари срещу джихадистите от “Ислямска държава в Ирак и Леванта” (ИДИЛ) обмислят САЩ. Така отговори на въпрос за възможни атаки 275 войници ще изпратят САЩ в Ирак, съобщи президентът Барак Обама, предаде АП. Решението било взето в резултат на необходимостта да се “гарантира безопасност на персонала и посолството на САЩ в Багдад”. Въздушни удари срещу джихадистите от “Ислямска държава в Ирак и Леванта” (ИДИЛ) обмислят САЩ. Така отговори на въпрос за възможни атаки

Фотогалерия: Равенството без голове, но с емоции между Бразилия и Мексико

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/18/2325553_fotogaleriia_ravenstvoto_bez_golove_no_s_emocii_mejdu/?ref=rss


Бразилия и Мексико завършиха 0:0 в среща от група А на световното първенство. В герой на мача се превърна вратарят Гийермо Очоа, който се справи с всички опасности, създадени от футболистите на "селесао".


Бразилия - Мексико 0:0

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4144155

90+3' Край на мача.
90' Три минути добавено време.
86' Уникално спасяване на мексиканския вратар Очоа на удар от три метра с глава на Тиаго Силва.

84' 90+3' Край на мача. 90' Три минути добавено време. 86' Уникално спасяване на мексиканския вратар Очоа на удар от три метра с глава на Тиаго Силва. 84' "Челси" смяна в състава на Бразилия - Оскар излиза, Вилиан влиза. 83' Джовани дос Сантос напуска, отстъпвайки мястото си на Раул Хименес. 79' Жълт картон за бразилския капитан Тиаго Силва за фаул

Русия и Корея умориха от скука феновете за 1:1

http://worldcup2014.actualno.com/Rusija-i-Koreja-umoriha-ot-skuka-fenovete-za-11-news_34563.html

Русия и Южна Корея се опитаха да убият от скука футболните фенове в последния мач от първия кръг на груповата фаза от Мондиала в Бразилия. Двубоят от група "Н" завърши при резултат 1:1. Прот...

Придошла река наводни село Суха река

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4143127

Пороен дъжд извади от коритото реката, която минава през шуменското село Суха река и вълна с височина над 2 метра заля няколко къщи в ниската част.
Наводнението станало към 19 часа в понеделник и било много по-силно от фаталната вода през 2005 г., когато в селото загина мъж, разказват местни хора. Потопът сринал два кирпичени сайванта и нахлул в Пороен дъжд извади от коритото реката, която минава през шуменското село Суха река и вълна с височина над 2 метра заля няколко къщи в ниската част. Наводнението станало към 19 часа в понеделник и било много по-силно от фаталната вода през 2005 г., когато в селото загина мъж, разказват местни хора. Потопът сринал два кирпичени сайванта и нахлул в

На 18 юни рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4143568

Бойко Коцев, посланик на България в Русия 

Веселин Близнаков, министър на отбраната в правителството на Сергей Станишев, бивш депутат

Димитър Герасимов, актьор

Калин Вельов, музикант

Надка Балева, юрист, бивш депутат

Росен Карадимов, юрист, бивш депутат

Христо Ангелов, зам.-министър на правосъдието в правителството Бойко Коцев, посланик на България в Русия Веселин Близнаков, министър на отбраната в правителството на Сергей Станишев, бивш депутат Димитър Герасимов, актьор Калин Вельов, музикант Надка Балева, юрист, бивш депутат Росен Карадимов, юрист, бивш депутат Христо Ангелов, зам.-министър на правосъдието в правителството

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване