Заловиха лихвари в Карнобат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4145194

Полицаи заловиха трима карнобатски лихвари. Това са 34 годишен мъж от града, жената, с която живеел на семейни начала, и 18 годишният му племенник. При обиск в дома на 34-годишния карнобатлия са намерени 15 дебитни карти на различни лица, три нотариално заверени договора за недвижими имоти и две тетрадки с изписани прякори и парични суми, Полицаи заловиха трима карнобатски лихвари. Това са 34 годишен мъж от града, жената, с която живеел на семейни начала, и 18 годишният му племенник. При обиск в дома на 34-годишния карнобатлия са намерени 15 дебитни карти на различни лица, три нотариално заверени договора за недвижими имоти и две тетрадки с изписани прякори и парични суми,

Приет е докладът за състоянието на администрацията през 2013 г.

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/THk3BCa4Q6c/

Правителството прие доклада за състоянието на администрацията през 2013 г. Той е структуриран в девет раздела, които отразяват състоянието на администрацията по отношение на организационното развитие, човешките ресурси, административното обслужване и регулиране, достъпа до обществена информация, антикорупционните мерки, информационните технологии, електронното управление, проектите за модернизиране на държавната администрация и дейността по установяването на административни нарушения и налагането на административни наказания.

Общата численост на държавната администрация към 31 декември 2013 г. е 144 832 щатни бройки (144 875 щ. бр. за 2012 г.). В тях са включени и данните за МВР, чиято численост намалява с 0,5% спрямо предходната отчетна година (54 913 за 2013 г. при 55 170 за 2012 г.). Без МВР, в министерствата щатовете са общо 7300 (с 0,4% по-малко). Най-значимо намаление на щатната численост през 2013 г. е имало в Министерството на здравеопазването – с 10 на сто.

Незаетите щатни бройки в структурите на държавната администрация към 31 декември 2013 г. са 8,4% от общата численост при 7,8% през 2012 г. Значителна част от тях (18,8%) са останали незаети за период, по-голям от шест месеца.

В доклада се отчита също, че редица административни структури нямат възможност да прилагат въведената през юли 2012 г. нова формула за формиране на заплатите, основаваща се на оценката на изпълнението, по начин, който осигурява постигането на целите й. Като основна причина за това те посочват липсата на допълнителни бюджетни средства. Постигнато на места увеличение на заплатите се дължи или на оптимизиране на числеността и разходите, или единствено на наличието на свободен финансов ресурс към момента. В някои администрации обаче средствата за заплати са на нивата от преди няколко години, въпреки увеличението на обема и обхвата на изпълняваните функции.

В доклада са обобщени данните за състоянието на административното обслужване, администрираните регулаторни режими, работата по изграждане на електронното правителство. Пълният му текст ще бъде публикуван в правителствената интернет страница.

 

Наближава петото издание на Опера в Летния театър – Варна 2014

http://www.moreto.net/novini.php?n=255102

Наближава голямото лятно преживяване Опера в Летния театър, което през тази година ще доминира в културния живот на Варна от 20 юни до 23 август. По подобие на предишни години, Театрално-музикален продуцентски център Варна, Община Варна и Дворецът на културата и спорта представят поредното, пето фестивално издание, под мотото на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата 2019.

Очакваме 5 млн. тона пшеница през 2014 г.

http://econ.bg/Новини/Очакваме-5-млн-тона-пшеница-през-2014-г-_l.a_i.551033_at.1.html

Количеството пшеница, което се очаква да бъде ожънато в цялата страна през годината, възлиза на около 5 млн. тона. Добивът на ечемик също поддържа...

Европа не е готова за фискален съюз, твърди Симеон Дянков в новата си книга

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4145184

Ректорът на Руската икономическа школа и бивш вицепремиер на България Симеон Дянков публикува книгата си Inside the Euro Crisis. An Eyewitness Account (Кризата на еврото. Поглед отвътре), която излиза в Европа на 23 юни. Той започва представянето й с премиери в Германия, Австрия, Белгия, Великобритания и Франция. 

С характерния си прям език Дянк Ректорът на Руската икономическа школа и бивш вицепремиер на България Симеон Дянков публикува книгата си Inside the Euro Crisis. An Eyewitness Account (Кризата на еврото. Поглед отвътре), която излиза в Европа на 23 юни. Той започва представянето й с премиери в Германия, Австрия, Белгия, Великобритания и Франция. С характерния си прям език Дянк

Една пернишка светкавица

http://www.zapernik.com/obshtestvo/edna-pernishka-svetkavica_32509/

Няма как да не ни заинтригува лошото време. С проливните дъждове това лято всички взехме да свикваме. Но докато всички се оплакват от наводнения, блокирани пътища и съсипана реколта, малцина поглеждат нагоре, където се забелязват пироефектите на природата.

Един перничанка обаче не само е гледала, но и е заснела зрелищните светкавици от нашия град.

Клипчето е качено в канала за видеосподеляне vbox7.com

За още любопитни неща, свързани с пернишкия край, можете да ни...

Продължава

Почина доайенът на декоративните изкуства Лили Вермут

http://www.mediapool.bg/pochina-doaienat-na-dekorativnite-izkustva-lili-vermut-news221632.html

На 90-годишна възраст почина известната българска художничка Лили Вермут, създателката на секция "Текстил" в Съюза на българските художници (СБХ), съобщиха от Министерството на културата в сряда.   Лили Вермут (1924-2014) често бе наричана дама рицар на сюрреализма, защото рисуваше с причудливи арттехники и с най-невероятни средства и материали - нишка, багра, усукани прежди, дърво, жива вълна, метални апликации, злато, скъпоценни камъни.   Веднъж трасирала пътя на младите в приложно-декоративното ни изкуство, Лили Вермут буквално до последните си дни не спираше своите творчески търсения и все така ни изненадваше със своята удивителна скулптурна живопис.   Нейни знакови творби притежават НХГ и много частни колекционери в Ню Йорк, Токио, Берлин, Париж, Лондон, отбелязват от Министерството на културата.   Лили Вермут заслужено е смятана за едно от най-големите имена в историята на текстила и декоративните изкуства у нас.   Нейна е и първата самостоятелна изложба на текстил в България - през 1963 г., на която показва десени и проекти за декоративни тъкани индустриално производство. Тя бе и сред първите автори, които имаха куража още в началото на 60-те години на 20-и век да сродят декоративното изкуство с теми от митологията, археологията, вълшебните приказки.   Нейните ранни декоративни творби са сред модернизиращите българското изкуство опити, които дръзко проправяха пътя за новите търсения през следващите десетилетия. Въпреки че през годините Лили Вермут смело разчупваше каноните, търсеше все нови и нови форми и експериментираше с материалите, тя остана вярна на идеята, че модернизацията на формата минава през националната чувствителност.

Рокади и в "Никотиана - БТ Холдинг"

http://offnews.bg/news/n_1/n_351574.html

След официалното скъсване на връзките между "Булгартабак холдинг" и Корпоративна търговска банка в резултат на разрива между банкера Цветан Василев и медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски назряват промени и в "Никотиана - БТ холдинг". Днес дружеството публикува покана за свикване на извънредно общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 17 юли при дневен ред от една единствена точка - смяна на Надзорния съвет. Предсрочно ще бъдат освободени Талеиа Константину и Кристина Парлата, чийто мандат изтича на 19 февруари 2015 г. Ще бъде преизбран Александър Димитров Найденов за нов мандат. Другите двама членове на Надзора ще бъдат Мариос Фотиу и Поливия Поливиу. Името на управителя на "Олинеза" и още над 10 фирми Александър Найденов се свързва с външнотърговски фирми, през които минава основна част от износа на "Булгартабак холдинг" за Русия по времето на Жан Виденов и на които Найденов е генерален пълномощник. Пак тогава бившият приватизационен фонд "Никотиана БТ" бе управляван от ръководството на "Булгартабак" пак по времето на управлението на Виденов, един от които до днес са в управата на дружеството - Евгени Евгениев, а друг - Евтим Сапаревски - е заличен от представителите на 15 май 2014 г. Днес "Никотиана – БТ холдинг" АД притежава минотарни пакети акции в "Плевен - БТ" АД, "Исперих - БТ" АД, "Хасково - БТ" АД и "Първомай - БТ" АД, които са дъщерни дружества на “Булгартабак Холдинг” АД. Двамата бъдещи членове на Надзорния съвет - Мариос Фотиу и Поливия Поливиу - са граждани на Кипър. Според информацията от материалите за общото събрание Фотиу е завършил Институт по мениджмънт – Кипър, той е доктор на икономическите науки. Представен е още като "мениджър с дългогодишен опит в управлението на акционерни дружества в Европейския съюз". Поливия Поливиу е завършила Кипърския европейски университет, специализирала е "Бизнес администрация" и е"мениджър с дългогодишен опит в управлението на акционерни дружества".

3 г. условно за шофьор, убил баба, дядо и внук

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4145169

3 г. условна присъда получи 53-годишен шофьор, който блъсна каруца и уби по непредпазливост баба, дядо и внука им. На 5 август 2010 г. Димитър Трендафилов карал 3 г. условна присъда получи 53-годишен шофьор, който блъсна каруца и уби по непредпазливост баба, дядо и внука им. На 5 август 2010 г. Димитър Трендафилов карал "Форд" по пътя от с. Борово за Гоце Делчев около 21,20 ч. Не успял да види, че пред него в средата на шосето се движи каруца, без светлоотразителни знаци и се блъснал в нея със скорост

Напусна ни художничката Лили Вермут

http://www.bnews.bg/article-108714

Лили Вермут (1924 - 2014) често бе наричана дама рицар на сюрреализма.

МВР и прокуратурата се оправдават за "атентата" срещу Пеевски

http://offnews.bg/news/n_1/n_351609.html

МВР и прокуратурата си прехвърлиха взаимно вината за това как е проведено разследването по сигнала за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. По-рано днес стана ясно, че прокуратурата се отказва от искането си за постоянен арест на тримата заподозрени за атентата с мотива, че събраните към момента доказателства не могат да бъдат свързани с обвинението за подготвяно убийство. Главният прокурор Сотир Цацаров обясни пред журналисти, че действията по случая са започнали първо от МВР „в хипотезата на неотложност“, а на по-късен етап разследващите са уведомили прокуратурата. Цацаров смята, че мотивите, с които Софийският градски съд (СГС) пусна Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев от ареста, „ясно показват доказателствената картина“. Според него предстои след анализ на всички факти по делото, прокуратурата да реши дали окончателно да свали обвиненията срещу мъжете. На пресконференция в МВР вътрешният министър Цветлин Йовчев коментира, че през цялото време разследването е било наблюдавано от прокуратурата. Главният секретар Светлозар Лазаров обясни, че МВР работи по случая от момента, в който е постъпил сигналът. Той обаче отказа да обясни кога е станало това. По случая са приложени специални разузнавателни средства (СРС), които са били разрешени от съдия. Вследствие са изготвени веществени доказателни средства (ВДС), като преценка на съда е доколко те имат доказателствена стойност, обясни Лазаров.  На въпрос кой от министерството е разписал искането за СРС Цветлин Йовчев отговори, че не знае и че не се интересува от такива неща. Главният прокурор обясни, че разследването на подуправителя на БНБ Цветан Гутев е започнало по сигнал на "Протестна мрежа". Става дума за лоши кредити, които са били дадени на 19 фирми, в чиито офиси разследващите са били миналият път. От компетентността на Гунев е било да следи какво се отпуска като кредити, обясни Сотир Цацаров. Той отказа да говори дали става дума конкретно за Корпоративна търговска банка и за Цветан Василев, въпреки че даде да се разбере, че всичко е свързано със сигнала на "Протестна мрежа", който визираше тъкмо банкера.

Хайки в Слънчев бряг и Созопол: Задържаха дилъри на дрога и еротични танцьорки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4145164

Полицаи от РУП в Слънчев бряг задържаха двама наркопласьори. Единият е родом от Стара Загора, другият- от Враца. Те наели апартамент в хотел "Хармония" в курорта и разпространявали наркотици.
24 годишният Т.Т. от стара Загора е криминално проявен с три наложени до момента присъди, две от които за грабеж и една за кражба. Полицаи от РУП в Слънчев бряг задържаха двама наркопласьори. Единият е родом от Стара Загора, другият- от Враца. Те наели апартамент в хотел "Хармония" в курорта и разпространявали наркотици. 24 годишният Т.Т. от стара Загора е криминално проявен с три наложени до момента присъди, две от които за грабеж и една за кражба.

При 42,5 градуса раковите клетки умират

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4145187

Методът на проф. Алексей Сувернев от гр. Новосибирск “Обща управляема хипертермия” се прилага вече и у нас. Д-р Асен Янчев от Варна усвоява техниката на водонагряване, която се развива от руския учен повече от 20 години. Проф. Сувернев е доктор на медицинските науки, директор на научния институт по хипертермия СибНИИГ в Новособириск и професор в Методът на проф. Алексей Сувернев от гр. Новосибирск “Обща управляема хипертермия” се прилага вече и у нас. Д-р Асен Янчев от Варна усвоява техниката на водонагряване, която се развива от руския учен повече от 20 години. Проф. Сувернев е доктор на медицинските науки, директор на научния институт по хипертермия СибНИИГ в Новособириск и професор в

Камерън: Сунитските бойци планират да нападнат Великобритания

http://www.cross.bg/kamerun-velikobritaniya-planirat-1416374.html

/КРОСС/ Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че сунитските бойци, които се бият в Ирак, планират да атакуват Великобритания, съобщи „Ройтерс". "Не съм съгласен с хората, които мислят, че това няма нещо общо с нас и няма да ни се отрази", каза Камерън, говорейки в парламента. "Ислямистите, завземащи територии в Ирак, планират да нападнат и нас тук, във Великобритания", добави той.

Без дебати депутатите приеха ограниченията за търговските вериги

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/06/18/2325935_bez_debati_deputatite_prieha_ogranicheniiata_za/?ref=rss


Без дебати народните представители приеха на второ четене промените в Закона за защита на конкуренцията, внесени от Румен Гечев и други леви депутати.

Целта на измененията е да променят отношенията между големите търговски вериги и техните доставчици, така че да станат равноправни, а нелоялните практики на веригите да бъдат прекратени. Според търговците обаче, измененията ще доведат единствено до повишение на цените.

Тази сутрин в телевизионно интервю депутатът от БСП...

Симеон Дянков в новата си книга: Европа не е готова за фискален съюз

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4145172

Ректорът на Руската икономическа школа и бивш вицепремиер на България Симеон Дянков публикува книгата си Inside the Euro Crisis. An Eyewitness Account (Кризата на еврото. Поглед отвътре), която излиза в Европа на 23 юни. Той започва представянето й с премиери в Германия, Австрия, Белгия, Великобритания и Франция. 

С характерния си прям език Дянк Ректорът на Руската икономическа школа и бивш вицепремиер на България Симеон Дянков публикува книгата си Inside the Euro Crisis. An Eyewitness Account (Кризата на еврото. Поглед отвътре), която излиза в Европа на 23 юни. Той започва представянето й с премиери в Германия, Австрия, Белгия, Великобритания и Франция. С характерния си прям език Дянк

Британското правителство призна, че следи социалните мрежи без съдебна заповед

http://www.cross.bg/komynikatziya-zapoved-pozvolyava-1416372.html

/КРОСС/ Висш служител по сигурността във Великобритания разкри подробности как търсения в Google, съобщения във Facebook, Twitter и Youtube, както и част от имейлите, са достъпни за полицията и съда, понеже се считат за „външна комуникация", съобщи британското издание „Гардиън". За първи път представители на управлението признават, че следят личната комуникация на гражданите без да се нуждаят от съдебна заповед. Новата информация идва като част от доклад на директора на Службата за сигурност и контратроризъм, в който според мнозина са описани практики, които надхвърлят правомощията на правоохранителните органи. Според доклада правителството ползва вратички в закона, за да заобикаля неприкосновеността на личната комуникация. Документът е публикуван в отговор на дело, внесено от граждански организации срещу разузнавателните служби, което ще бъде гледано другия месец. Преди година Едуард Сноудън разкри програмата за подслушване „Темпора", разработвана от разузнаванията на САЩ и Великобритания, която позволява да бъде следен интернет-трафик и телефонни разговори. „Темпора" позволява обработката на огромни масиви информация - до 600 милиона телефонни разговора на ден. Според настоящото законодателство, следенето на „вътрешна" комуникация във Великобритания изисква съдебна заповед

КОЙ запали знамето на БСП

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/18/2325943_koi_zapali_znameto_na_bsp/?ref=rss


Човекът, който запали знамето на БСП вчера пред сградата на президентството по време на консултативния съвет, се оказа клошар, написа във "Фейсбук" Теодор Михайлов от "Протестна мрежа". Той е публикувал и снимка.

"Подпалвачът на знамето е всъщност клошар, който е накаран от няКОЙ да направи тази глупост. Дори кадъра с тениската на Бареков дрънчи на кухо, той не е барекоид, подарили са му тениска и си я носи", смята Михайлов и добавя, че клошарят е изпълнил "поръчка на няКОЙ, който го...

Цената на дизела и бензина скача с 5-10 стотинки

http://www.moreto.net/novini.php?n=255017

Цената на горивото ще се увеличи заради поредната криза в Ирак. Ще усетим последствията от войната на изток още в следващите дни. Това увеличение ще се добави към сезонния ръст на горивата с 3-4 стотинки. Конфликтът в Ирак и окупираните находища вече се усещат в цената на петрола на световно ниво.

Подменят кофите за боклук в столицата

http://pik.bg/подменят-кофите-за-боклук-в-столицата-news192616.html

Подменят кофите за боклук в столицата

Фирмите за чистотата в столицата започват от днес подмяна на технически неизправните контейнери за битови отпадъци и уличните кошчета във всичките 24 района на София, съобщиха от Столичната община.

До края на юли здравите контейнери ще бъдат измити и дезинфектирани, за да бъдат премахнати неприятните миризми и за да придобият по-добър външен вид. Това ще стане със специализирано транспортно средство, оборудвано с устройство за измиване и дезинфекция, без да се замърсява околната среда, се казва още в съобщението.

ДКЕВР се оплака, че ЕВН им спъва работата (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/18/2325942_dkevr_se_oplaka_che_evn_im_spuva_rabotata_dopulnena/?ref=rss


Представители на ДКЕВР са били възпрепятствани днес от "ЕВН България Електроразпределение" в Пловдив да съставят и връчат актовете за установяване на административни нарушения, след като е направен одит на дружеството, съобщават от регулатора.

Дружеството ЕВН декларира, че може да осигурява само един представител, който да приема актовете в сградата на ДКЕВР, съобщават от комисията. Тъй като това би забавило текущата работа, с писмо председателят на ДКЕВР Боян Боев е уведомил...

Украйна се кани да забрани излъчването на LifeNews

http://www.cross.bg/lifenews-ykraiina-izluchvaneto-1416373.html

/КРОСС/ Украинският Национален съвет за телевизионни медии, планира чрез съд да прекрати и забрани излъчването на територията на страната не само руския телевизионен канал LifeNews, но и ТВЦ, Rеn-TV и Russia Today. Според главата на Нацсъвета Владимир Манжосов, LifeNews и Ren-TV не са адаптирани към украинското законодателство, затова излъчването им чрез кабелни оператори в Украйна е абсолютно незаконно, предаде LifeNews. По думите му, в рамките на мероприятията за обезпечаване на информационна сигурност на Украйна, се провежда проучване на програмата на телевизията LifeNews, а причина за това са многото „жалби" от украински зрители. В Окръжния административен съд в Киев продължава да се разглежда делото за забрана на излъчване в Украйна на 4 руски тв канала: "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "Россия-24", "НТВ-Мир". Тяхното излъчване бе прекратено на 25 март 2014 г. Съветът за националната сигурност и отбраната на Украйна смята дейността на тези канали за не съответстващи на украинското законодателство. Според Съвета, в ефира на тези канали са звучали призиви за разпалване на междунационална вражда и сепаратизъм.

ДКЕВР се оплака, че ЕВН им спъва работата

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/18/2325942_dkevr_se_oplaka_che_evn_im_spuva_rabotata/?ref=rss


Представители на ДКЕВР са били възпрепятствани днес от "ЕВН България Електроразпределение" в Пловдив да съставят и връчат актовете за установяване на административни нарушения, след като е направен одит на дружеството, съобщават от регулатора.

Дружеството ЕВН декларира, че може да осигурява само един представител, който да приема актовете в сградата на ДКЕВР, съобщават от комисията. Тъй като това би забавило текущата работа, с писмо председателят на ДКЕВР Боян Боев е уведомил...

Куриоз: Гола жена се припича, коли катастрофират във Виена

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/kurioz-gola-zhena-se-pripicha-koli-katastrofirat-vyv-viena-6015104

Австрийка решила да събере слънчеви лъчи, но не съобразила, че гледката може да предвизвика инциденти по улиците на Виена

Дянков написа книга за кризата на еврото

http://www.cross.bg/dyankov-evropa-evroto-1416371.html

София /КРОС/ Структурни реформи и финансова дисциплина, нови правила за влизане в ЕС и банков съюз с равнопоставени участници са част от темите, които бившият вицепремиер и финансов министър и настоящ ректор на Руската икономическа школа Симеон Дянков разглежда в книгата си "Кризата на еврото. Поглед отвътре". Изданието е на базирания във Вашингтон Институт за международна икономика „Питърсън", като книгата ще излезе на пазара в Европа в понеделник. Дянков започва представянето й с премиери в Германия, Австрия, Белгия, Великобритания и Франция.В книгата си Дянков анализира причините за кризата, проследява събитията зад вратите на Екофин и предлага решения за намаляване на бъдещи рискове. Той търси отговори къде е пределът на идеята за обединена Европа и дали решенията са в повече централизирана политика. Бившият финансов министър на България развива четири идеи за стабилна обща валута: приемане на еврото от бъдещи страни-членки още с влизането им в ЕС; въвеждане на правила за финансова стабилност в националните законодателства; намаляване на тежестите за бизнеса; неизбежни структурни реформи в администрацията, осигурителните системи и пазара на труда.„Институциите не бяха подготвени да се справят. Решенията се вземаха бавно и с недостатъчно разбиране какво става с икономиките по места", отбелязва Дянков. „Изгуби се време в тактики на изчакването

Осъдиха на пробация мъж от Лом за търговия с гласове

http://www.cross.bg/glasove-probatziya-partiya-1416370.html

/КРОСС/Районният съд в Лом осъди на пробация за срок от една година 63-годишния Цецко Симеонов от село Разград в община Вълчедръм за купуване на гласове. Обвиняемият призна напълно вината си и заяви, че парите му били дадени от пристигнал в селото активист на партия, който след това си тръгнал. Симеонов твърди, че ги взел, за да си закупи хранителни продукти, тъй като е безработен и трудно се прехранва. Той е осъден за купуване на гласове в изборния ден за Европейски парламент на 25 май. Именно тогава в дома на обвиняемия са били открити 180 лева, които той трябвало да даде на свои съселяни, за да гласуват за определена политическа партия.  

Бразислки власти оставиха без карамелено сладко тима на Уругвай

http://offnews.bg/news/n_1/n_351602.html

Бразилските власти са конфискували 39 кг карамелено сладко от уругвайския национален футболен отбор при пристигането му в страната за Мондиала, пише Би Би Си. Сладкото, по-известно като дулче да лече, е изключително популярно в Уругвай, но бразилските власти са го конфискували, тъй като е било в подозрително голямо количество и без сертификат за качество. Някои от феновете на уругвайския тим дори хвърлят вината за загубата на отбора им от Коста Рика на липсата на карамеленото сладко. По думи на бразилските власти уругвайци могат да си вземат конфискуваното дулче да лече обратно, стига да представят документ за неговото качество, пише "Ройтерс".

Северна Корея спря прякото излъчване на мачове от световното

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4145148

Северна Корея е една от малкото страни в света, където мачовете от световното първенство по футбол не се излъчват директно. Все пак партийното и държавно ръководство реши да демонстрира великодушие и позволи мачовете да се излъчват на запис часове или ден по-късно.

Според оскъдната информация от Северна Корея страната в момента преживява истинск Северна Корея е една от малкото страни в света, където мачовете от световното първенство по футбол не се излъчват директно. Все пак партийното и държавно ръководство реши да демонстрира великодушие и позволи мачовете да се излъчват на запис часове или ден по-късно. Според оскъдната информация от Северна Корея страната в момента преживява истинск

Отвлеченият за роб мъж бил шизофреник, получавал вода и хляб колкото да оцелее

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4145144

23-годишен психично болен жител на димитровградското село Брод бе отвлечен и поробен за 9 дни, съобщи ОД на МВР - Хасково. Шизофреникът Павел Боев бил похитен и заставен да копае канали на чорбаджийски имот в село Горно Брястово, община Минерални бани. След като свършвал работа, бил заключван във фургон.
Историята започнала на 8-ми юни. 23-годишен психично болен жител на димитровградското село Брод бе отвлечен и поробен за 9 дни, съобщи ОД на МВР - Хасково. Шизофреникът Павел Боев бил похитен и заставен да копае канали на чорбаджийски имот в село Горно Брястово, община Минерални бани. След като свършвал работа, бил заключван във фургон. Историята започнала на 8-ми юни.

Нападенията срещу чужденци в Германия зачестяват

http://europe.actualno.com/Napadenijata-sreshtu-chujdenci-v-Germanija-zachestjavat-news_34721.html

Нападенията срещу чужденци, политическото насилие и ислямската агресия в Германия са се увеличили, съобщи правителството в ежегодния си доклад, предаде БГНЕС. Нападенията срещу чужденци, извършвани...

Дядото на Ван Перси полетя като внука си (ВИДЕО)

http://worldcup2014.actualno.com/Djadoto-na-Van-Persi-poletja-kato-vnuka-si-VIDEO-news_34727.html

Дядото на Робин ван Перси се опита да полети като внука си при изравнителния гол на Холандия и Испания в края на първото полувреме. И понеже 93-годишният дядо не успя, легна на пода, за да имитира пло...

Седем отбора от Премиършип пожелаха героя за Мексико

http://worldcup2014.actualno.com/Sedem-otbora-ot-Premiyrship-pojelaha-geroja-za-Meksiko-news_34725.html

Поне седем отбора от Висшата лига проявяват интерес към вратаря на Мексико Гилермо Очоа.Стражът направи невероятни спасявания на мача срещу Бразилия (0:0) и бе с главна заслуга за равенството.Според м...

Чиновниците в държавата - колкото пет български армии

http://www.bnews.bg/article-108708

Държавната администрация наброява в края на декември 2013 г. 144 832 щатни бройки. Данните са от доклада за състоянието на администрацията, приет на днешното заседание на кабинета.

Водата в Турия е годна за пиене

http://www.cross.bg/seloto-piene-analiz-1416369.html

Стара Загора /КРОСС/ Питейната вода в наводненото село Турия е годна за пиене. Това сочат първите резултати от микробиологичния анализ на пробите от водоснабдителната мрежа на селото, взети за изследване в деня след наводнението. Ден преди това са излезли и резултатите от физико-химичния анализ, които също били в съответствие с нормативните изисквания Това потвърждавало извода, направен от експертите при огледа на място, че няма поражение на водопреносната мрежа.Във вторник отново от краен потребител са взети нови проби питейна вода за повторен микробиологичен анализ, които ще са готови в четвъртък. Дотогава РЗИ препоръчва на жителите на селото да продължават да се въздържат от ползване на водата за пиене и готвене. Досега няма регистрирани случаи на заболели от чревни инфекции от общопрактикуващите лекари, обслужващи хората от селото. Наблюдението ще продължи.

Чешки полицаи ще патрулират по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=255095

Български и чешки полицейски служители ще осъществяват съвместна патрулна дейност в черноморските ни курорти. Това предвижда проектът на Протокол между министерствата на вътрешните работи на двете страни, одобрен на днешното правителствено заседание.

Главният прокурор: Има обвиняем за престъпление по служба в БНБ

http://frognews.bg/news_71802/

Има обвиняем за престъпление по служба в Българска народна банка (БНБ) – потвърждавам това по информацията на БНБ. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров.

В петък Националният филмов център раздава парите за кино

http://www.cross.bg/film-leva-sybsidiya-1416368.html

/КРОСС/Ще има ли и тази година скандали около разпределянето на държавната субсидия за кино? Кому ще се падне най-тлъстото парче от „баницата" на Националния филмов център? Ще успее ли да го захрани така, че след изтичането на финалните надписи и публиката да е сита, и режисьорът цял? Или накрая всички вкупом пак ще псуват комисията на НФЦ, че е дала парит на „наши" хора? Тези въпроси винаги излизат на дневен ред поне два пъти годишно, когато има конкурсна сесия за финансиране в киното. Първата - за игрален филм, е в петък. Втората е насрочена за 24 ноември. Актуалната сесия ще даде 1 120 000 лева за пълнометражен игрален филм и още 620 000 лв. за дебют. Отделно за късометражно кино са предвидени до 50 000 лева, а за развитие на идея за пълнометражен игрален филм - до 25 000 лева. Списъкът с кандидатите включва 21 проекта. Като ги разгледаме, става ясно, че може да възникне война на поколенията. Сред претендентите за субсидия са „динозаврите" Николай Волев („Козият рог", „Огледалото на дявола"), Киран Коларов („Испанска муха", „Бунтът на L.), Иля Велчев („Ако те има", „От другата страна на огледалото"), както и нашумелите покрай сериалите режисьори Виктор Божинов(„Под прикритие") и Тодор Чапкънов („Дървото на живота")

Задържаха двама за въоръжения грабеж в столичния кв. "Младост 1"

http://www.vesti.bg/novini/zadyrzhaha-dvama-za-vyoryzheniia-grabezh-v-stolichniia-kv.-mladost-1-6015105

Двама мъже са задържани за извършен въоръжен грабеж. Б.Б. и К.Л. са арестувани при съвместна операция на столични полицаи и колегите им от ГД "Национална полиция" и ОДМВР – Бургас, съобщиха от МВР.

Британското правителство призна, че следи масово социални мрежи и онлайн търсачки

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/18/2325941_britanskoto_pravitelstvo_prizna_che_sledi_masovo/?ref=rss


Висш служител по сигурността във Великобритания разкри подробности как търсения в Google, съобщения във Facebook, Twitter и Youtube, както и част от имейлите са достъпни за полицията и съда, понеже се считат за "външна комуникация", съобщи британското издание "Гардиън". За пръв път представители на управлението признават, че следят личната комуникация на гражданите, без да се нуждаят от съдебна заповед.

Новата информация идва като част от доклад на директора на Службата за сигурност...

25-те прехвалени места по света, които разочароват

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4144433

Туристическите агенции са създали митове около прочути забележителности по света - природни феномени, паметници, архитектурни шедьоври. Посещават ги милиони туристи всяка година. Хубаво щеше да е вярно всичко, което пише в специализираните блогове за тях, но не е. Американският в. “Хъфингтън пост” направи класация на 25-те най-прехвалени Туристическите агенции са създали митове около прочути забележителности по света - природни феномени, паметници, архитектурни шедьоври. Посещават ги милиони туристи всяка година. Хубаво щеше да е вярно всичко, което пише в специализираните блогове за тях, но не е. Американският в. “Хъфингтън пост” направи класация на 25-те най-прехвалени

2,8 млн. лв. повече отиват за развитие на регионите

http://econ.bg/Новини/2-8-млн-лв-повече-отиват-за-развитие-на-регионите_l.a_i.551032_at.1.html

С 2,8 млн. лева ще бъдат намалени разходите по Политиката в областта на подобряването на инфраструктурната свързаност на регионите. Вместо това, тези...

Северна Корея забрани директното излъчване на мачове от световното

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4145125

Северна Корея е една от малкото страни в света, където мачовете от световното първенство по футбол не се излъчват директно. Все пак партийното и държавно ръководство реши да демонстрира великодушие и позволи мачовете да се излъчват на запис часове или ден по-късно.

Според оскъдната информация от Северна Корея страната в момента преживява истинск Северна Корея е една от малкото страни в света, където мачовете от световното първенство по футбол не се излъчват директно. Все пак партийното и държавно ръководство реши да демонстрира великодушие и позволи мачовете да се излъчват на запис часове или ден по-късно. Според оскъдната информация от Северна Корея страната в момента преживява истинск

Стивън Сегал ще свири в Маймунарника

http://www.cross.bg/segal-stivun-sofiya-1416367.html

/КРОСС/Стивън Сегал пристига с музикалната си група, за да изнесе концерт на 26 юни в Маймунарника в Борисовата градина в София. Актьорът води със себе си 8 музиканти, между които е и синът на Мъди Уотърс - Биг Бил Морганфийлд. Гастролът им в София е част от европейското турне на Сегал и неговия бенд. Стивън Сегал хваща за пръв път кинарата на 12 години и твърди, че от тогава не е спирал да свири. Любовта му към блуса го събира с легендарни блусари като Би Би Кинг, Джон Лий Хукър, Бо Дидли... От тях той черпи вдъхновение, учи се и усъвършенства стила си. Билетите за концерта на Сегал са 50 лв. на предварителна продажба и 60 лв. на място.  

Депутатите приеха закона за веригите, край на таксите "рожден ден" и "стелаж"

http://offnews.bg/news/n_1/n_351589.html

Промените в Закона за защита на конкуренцията, с които се въвежда контрол върху отношенията между веригите за хранителни стоки и доставчиците, бяха приети днес от парламента на второ четене. Текстовете бяха внесени от Йордан Цонев от ДПС и група народни представители от БСП. От предложените текстове отпадна предложението за въвеждане на термина "значителна пазарна сила".  Остана обаче условието компаниите с оборот над 50 млн. лв. за предходната година - предимно големите вериги, да изпращат проектите си за типови договори или общите си условия към своите доставчици за оценка от КЗК. В текста е уточнено, че изискването важи само за доставките на стоки, предназначени за продажба, което означава, че са за търговците, а не за производителите. На големите търговски вериги вече няма да се разрешава да налагат такси на производителите и доставчиците за какво ли не, като такса "рожден ден", такса "стелаж", такса "откриване на нов магазин", за реклама върху количките на хипремаркета и др. Още при внасянето на законопроекта, а после и при гласуването му в икономическата комисия представители на хипермаркетите се обявиха категорично против такава регулация и заплашиха с поскъпване на стоките за крайните потребители. Според вносителите поправките ще сложат край на нелоялни търговски практики, сред които липсата на писмени договори, изменения на договора със задна дата, нелоялно прехвърляне на търговски риск, ограничения на доставките в други магазини и др. Веригите са заплашени от глоба до 10% от оборота за предходната година, но не по-малко от 10 хил. лв. В закона изрично е записано, че може да се запази от КЗК самоличността на жалбоподателя, ако той го поиска.

Бизнесът защити банките и финансовата стабилност

http://econ.bg/Новини/Бизнесът-защити-банките-и-финансовата-стабилност-_l.a_i.551031_at.1.html

Користни политически сметки, нечисти корпоративни интереси и лични кроежи заплашват да разрушат финансовата стабилност в страната. Това посочват от...

Педофил се гаври с 8-годишно момиченце в Кърджали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4145112

„Педофилът се казва Стойчо и е клошар. Живее на улица "Стадионска", в един от блоковете "Простор". Движи се непрекъснато с каубойска шапка на главата и неизменно носи торби с боклуци. Постоянно е пикан и напикан", съобщиха съседи на задържания за педофилия в Кърджали Стойчо, съобщи rodopi24.
Педофилът примами 8-годишно момиченце от Кърджали и се „Педофилът се казва Стойчо и е клошар. Живее на улица "Стадионска", в един от блоковете "Простор". Движи се непрекъснато с каубойска шапка на главата и неизменно носи торби с боклуци. Постоянно е пикан и напикан", съобщиха съседи на задържания за педофилия в Кърджали Стойчо, съобщи rodopi24. Педофилът примами 8-годишно момиченце от Кърджали и се

Бизнесът защити банките и финансовата стабилност

http://econ.bg/Новини/БСК-Користни-политически-сметки-нечисти-корпоративни-интереси-и-лични-кроежи-заплашват-_l.a_i.551031_at.1.html

Користни политически сметки, нечисти корпоративни интереси и лични кроежи заплашват да разрушат финансовата стабилност в страната. Това посочват от...

2,8 млн. лв. повече отиват за развитие на регионите

http://econ.bg/Новини/2-8-млн-лв-повече-отиват-за-развитието-на-регионите-и-администрацията_l.a_i.551032_at.1.html

С 2,8 млн. лева ще бъдат намалени разходите по Политиката в областта на подобряването на инфраструктурната свързаност на регионите. Вместо това, тези...

Задигнаха хамаците от Морската градина на Бургас

http://www.cross.bg/byrgas-otdih-hamatzi-1416366.html

Бургас /КРОСС/ Бургаските вандали отново се активизираха. Този път в обект на тяхната агресия се превърна една от най-новите придобивки за града, която Община Бургас изгради само преди три седмици за своите жители и гости.Новият кът за отдих в паркова среда и само на метри от морето, обособен в пространството между Графична база и параклис "Св. Георги" в Морската градина, остана без своите хамаци. На мястото в момента стърчат единствено лакираните дървени пилони, между които бяха опънати безплатните люлеещи се легла.От обособяването на този кът за отдих до момента в Общината се получават само положителни отзиви от бургазлии. Това посегателство над хамак зоната в Морската градина силно възмути гражданите, които свикнаха да я ползват по предназначение и да я оставят така, както са я заварили. Община Бургас ще сложи нови хамаци, за да могат хората да отмарят сред природата в летните жеги, но този път ще осигури и видеонаблюдение в района на Графична база.Подобни кътчета за отдих с хамаци, пейки, маси за тенис или маси за табла и шах, са изградени още в парк "Изгрев" в к-с "Славейков" и в парк "Езеро" - срещу тенис кортовете.

Йовчев: Промени в кабинета не са обсъждани

http://www.cross.bg/iiovchev-pravitelstvoto-obsuzhdani-1416365.html

София /КРОСС/ По време на днешното заседание на правителството не са обсъждани промени в кабинета. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев. „Това не е актуално, с оглед решението на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) става ясно, че правителството работи с ограничен мандат", каза министърът по повод постигнатата вчера договореност изборите да се проведат в периода между 28 септември и 12 октомври. Да се извършват промени за оставащите две или три седмици, не мисля, че е разумен вариант, обясни Йовчев.

Пазари-Перник отдава под наем седем търговски петна на търг с явно наддаване

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pazari-pernik-otdava-pod-naem-sedem-turgovski-petna-na-turg-s_32508/

Свободни терени и помещения, стопанисвани и управлявани от общинско предприятие „Пазари” в Перник ще бъдат отдадени под наем чрез търг с явно наддаване. Решението е на местния Общински съвет. Практиката показва, че при явното наддаване, в хазната влизат повече пари, отколкото при тайните търгове, обосноваха решението си съветниците.

На тезгяха ще бъдат извадени седем петна за търговска дейност на пазар „Кракра”, 42 щандови клетки, предназначени също за търговска дейност и две складови...

Продължава

Джефри ван Орден подкрепи "България без цензура"

http://pik.bg/джефри-ван-орден-подкрепи-българия-без-цензура-news192601.html

Джефри ван Орден подкрепи "България без цензура"

Емблемата на консерваторите Джефри ван Орден подкрепи желанието на Бареков да обедини десницата, съобщиха от пресцентъра на партията. Двамата се срещнаха по време на форума на консерваторите, който се провежда в Загреб.

 

62-годишен педофил се гаври с момиченце в Кърджали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4145073

„Педофилът се казва Стойчо и е клошар. Живее на улица „Педофилът се казва Стойчо и е клошар. Живее на улица "Стадионска", в един от блоковете "Простор". Движи се непрекъснато с каубойска шапка на главата и неизменно носи торби с боклуци. Постоянно е пикан и напикан", съобщиха съседи на задържания за педофилия в Кърджали Стойчо, съобщи rodopi24. Педофилът примами 8-годишно момиченце от Кърджали и се

LG G3 - гениалното изпълнение на простите идеи

http://www.cross.bg/lg-g--genialnoto-izpulnenie-na-prostite-idei-1416364.html

/КРОСС/ Съвършенството е идеално съчетание на простата идея и гениалното изпълнение. Новият LG G3 поставя нови стандарти в представите за smart и simple.  Смартфонът ще бъде представен в Перформ бизнес център, площад „Позитано" 2, на 25 юни (сряда) от 19 часа.    

Прокуратурата е повдигнала обвинение на подуправителя на БНБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=255100

Прокуратурата е повдигнала обвинение на подуправителя на Българската народна банка и ръководител на управление "Банков надзор" Цветан Гунев. Срещу него се води досъдебно производство за престъпление по служба. Обвинението е повдигнато в понеделник, но до този момент от прокуратурата не потвърждават официално информацията.

НС прие промени в Закона за защита на конкуренцията

http://pik.bg/нс-прие-промени-в-закона-за-защита-на-конкуренцията-news192608.html

НС прие промени в Закона за защита на конкуренцията

Без дебати депутатите приеха на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на конкуренцията, внесен от Румен Гечев. Проектът има за цел да допълни съществуващите разпоредби с цел създаване на условия за осъществяване на защита на националните пазари, производството, доставката и дистрибуцията на стоки и услуги чрез осигуряване условия на равнопоставеност при водене на преговори при реализиране на търговски сделки и да предотврати нелоялните търговски практики.

В закона се въвежда понятието „значителна пазарна сила" за предприятие, което самостоятелно или съвместно с други се ползва от позиция, равностойна на господстваща, представляваща позиция на икономическа сила, която му позволява да следва поведение до съществена степен независимо от доставчици, потребители и крайни потребители, тъй като неговите доставчици или купувачи са зависими от него.

Предвидено е критериите за определяне и оценка на пазарното положение на предприятията да се определят в Методика за извършване на проучване и определяне на пазарно положение на предприятията. Въвежда се и задължение за предприятията със „значителна пазарна сила" да направят промени в проектите на типови договори и общи условия, когато това е необходимо за привеждането им в съответствие с правилата на конкуренцията, да поддържат на интернет страницата си публикувани одобрените типови договори и общи условия и да ги прилагат в отношенията си с доставчици или купувачи.

МВР-шефът: Няма да допуснем нарковойна!

http://www.bnews.bg/article-108711

Няма да допуснем нарковойна. Това увери силовият министър Цветлин Йовчев по повод опита за атентат срещу Димитър Вучев-Демби. Отговорът му дойде на журналистически въпрос дали не започва нарковойна и разчистване на сметки,с лед като преди около месец взривиха колата на друг виден представител на Ъндърграунда - Илиян Версанов.

Кейти Пери се сдоби със свой лейбъл

http://www.cross.bg/keiiti-leiibul-peri-1416362.html

/КРОСС/ Американската певица Кейти Пери реши да създаде собствена звукозаписна компания. Изпълнителката се похвали лично в своя микроблог. "Аз съм просто във възторг, че мога да ви съобщя за откриването на новия лейбъл Metamorphosis Music и първият подписан договор с талантливия Ferras!", написа тя.    

Бум на желаещи да санират жилища у нас

http://news.ibox.bg/news/id_2057930262

91 фирми са подали оферти за обновяването на около 180 сгради в 36 града

Сменят кофите за боклук в София

http://www.cross.bg/smenyat-kofite-za-boklyk-v-sofiya-1416363.html

/КРОСС/Фирмите за чистотата в столицата започват от днес подмяна на технически неизправните контейнери за битови отпадъци и уличните кошчета във всичките 24 района на София, съобщиха от Столична община. До края на юли здравите контейнери ще бъдат измити и дезинфектирани, за да бъдат премахнати неприятните миризми и за да придобият по-добър външен вид. Това ще стане със специализирано транспортно средство, оборудвано с устройство за измиване и дезинфекция, без да се замърсява околната среда, се казва още в съобщението.

Киев блокира 1,3 млрд. долара на Янукович

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4145079

Държавната служба за финансов контрол в Украйна е блокирала 1,34 милиарда долара по сметките на 19 компании, свързани със сваления от властта президент Виктор Янукович и неговото близко обкръжение. Това съобщава Държавната служба за финансов контрол в Украйна е блокирала 1,34 милиарда долара по сметките на 19 компании, свързани със сваления от властта президент Виктор Янукович и неговото близко обкръжение. Това съобщава "Обозреватель", позовавайки се на изказване на украинския министър-председател Арсений Яценюк.

Киев замрази 1,3 млрд. долара на Янукович

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4145089

Държавната служба за финансов контрол в Украйна е блокирала 1,34 милиарда долара по сметките на 19 компании, свързани със сваления от властта президент Виктор Янукович и неговото близко обкръжение. Това съобщава "Обозреватель", позовавайки се на изказване на украинския министър-председател Арсений Яценюк. Държавната служба за финансов контрол в Украйна е блокирала 1,34 милиарда долара по сметките на 19 компании, свързани със сваления от властта президент Виктор Янукович и неговото близко обкръжение. Това съобщава "Обозреватель", позовавайки се на изказване на украинския министър-председател Арсений Яценюк.

Станишев: С Мартин Шулц трябва да продължим борбата за промяна в ЕС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4145077

Непосредствено след изборите на срещата с министър-председателите и президентите от нашето семейство, аз предложих Мартин Шулц за президент на групата на социалистите и демократите за следващия период, когато ще се водят преговорите за формиране на ЕК, за политическите коалиции в ЕП. Тогава получих тяхната подкрепа да го направя. Непосредствено след изборите на срещата с министър-председателите и президентите от нашето семейство, аз предложих Мартин Шулц за президент на групата на социалистите и демократите за следващия период, когато ще се водят преговорите за формиране на ЕК, за политическите коалиции в ЕП. Тогава получих тяхната подкрепа да го направя.

Цветлин Йовчев: Краят на кабинета идва след 2-3 седмици

http://frognews.bg/news_71801/

На кабинета "Орешарски" остават две-три седмици живот, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев. „Правителството работи с ограничен мандат и да се извършват промени за 2-3 седмици не е разумно”, подчерта Йовчев.

Сара Брайтман идва в България

http://news.ibox.bg/news/id_643380497

Най-продаваното женско сопрано в света ще се изяви в "Арена Армеец"

Киев прекратява за кратко огъня в Източна Украйна

http://offnews.bg/news/n_1/n_351590.html

Киев прекратява едностранно огъня в Източна Украйна, за да даде „възможност за разоръжаване от страна на незаконните въоръжени групи“ и да се установи ред в региона. Това заяви украинският президент Петро Порошенко. Мирният план започва с моята заповед за прекратяване на огъня. Веднага след това трябва да получим подкрепа на мирния план от страна на всички участници в събитията в Донбас. В много кратки срокове, посочи Порошенко. Времето на прекратяване на огъня ще бъде много кратко и през това време трябва да има разоръжаване от стана на незаконните въоръжени групи и въвеждане на ред в региона, допълни президентът, като уточни, че през този период украинската власт ще предложи амнистия за тези, които предадат оръжието си, ако не са извършили тежки престъпления. Военните правят всичко възможно, за да обкръжат Славянск. Те предприемат решителни действия и успяват да възстановят контрола над държавната граница, каза още Порошенко. По-рано Порошенко обяви, че огънят в Източна Украйна ще бъде прекратен, след като Киев си върне властта над границата с Русия. Във вторник той заяви, че войската е върнала контрола върху над 250 км от границата и в момента се поставят пропускателни пунктове. Мирният план на Петро Порошенко съдържа 14 точки, които ще бъдат обнародвани в следващите дни. В същото време стана ясно, че Украйна и Русия струпват войски до общата си граница.

Ди Каприо докара 50 красавици на яхтата за Световното

http://worldcup2014.actualno.com/Di-Kaprio-dokara-50-krasavici-na-jahtata-za-Svetovnoto-news_34723.html

Футболният запалянко Леонардо ди Каприо пристигна в Бразилия за Мондила, но се забавлява здравата извън стадионите. Холивудската звезда пристигна в богат туристически курорт с още 50 хубавици, чийто п...

КФН: Разпространяването на слухове за публичните дружества е пазарна манипулация

http://society.actualno.com/KFN-Razprostranjavaneto-na-sluhove-za-publichnite-drujestva-e-pazarna-manipulacija-news_34719.html

Във връзка с твърдения и коментари, разпространени от и чрез медии, по отношение на публичните дружества „Корпоративна търговска банка" АД и „Булгартабак - холдинг" АД, К...

Пепе Мурсия: Моите уважения към българите, но има разлика в мисленето

http://bgfootball.actualno.com/Pepe-Mursija-Moite-uvajenija-kym-bylgarite-no-ima-razlika-v-misleneto-news_34724.html

Новият треньор на Левски Пепе Мурсия даде обширно интервю пред официалната страница на клуба. Испанецът говори по актуалните теми на "Герена", като разкри част от идеите си за излизането от ...

Филарет заплаши Патриарх Кирил с разправа

http://www.cross.bg/patriarh-ykraiina-filaret-1416361.html

/КРОСС/ В отговор на вчерашното обръщение на руския Патриарх Кирил към политиците на Украйна, главата на киевската патриаршия Филарет заплаши руския Патриарх с „топъл прием", ако онзи стъпи на територията на Украйна, съобщи lifenews. „Ще го посрещнем тук така, както го заслужава", заяви Филарет. Той добави, че не е съвсем убеден, че Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил ще рискува да пристигне в размирния Киев. Филарет уточни, че украинската православна църква продължава да подкрепя военните действия в югоизточна Украйна. На инагурацията на президента Порошенко, Филарет му пожела победа в борбата с агресорите на Донбас. Напомняме, че по-рано, Патриарх Кирил излезе с обръщение към всички, които взимат решения в Киев, с което ги призова незабавно да прекратят кръвопролитията в югоизточна Украйна, да спрат братоубийствената война. По думите на Патриарх Кирил, «резултатите от кървавия конфликт са ужасяващи и само Дяволът може да празнува победа, когато с кръвопролития се сблъскват братя, унищожавайки един друг, нанасяйки ущърб и отслабвайки жизнените сили на народа». ОБРЪЩЕНИЕТО НА РУСКИЯ ПАТРИАРХ КИРИЛ (17 юни): «Руската Православна Църква, Църквата на духовно неделимата Рус, не може да разделя единен народ Божий на политически, национален, социален или всеки друг принцип», подчерта Предстоятелят на РПЦ

Йовчев: Две-три седмици живот остават на кабинета "Орешарски"

http://pik.bg/йовчев-две-три-седмици-живот-остават-на-кабинета-орешарски-news192604.html

Йовчев: Две-три седмици живот остават на кабинета "Орешарски"

"Две-три седмици живот остават на кабинета "Орешарски". Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев, който събра медиите днес, за да отчете работата на МВР.

Той обеща, че ще сподели какво би направило ръководството на ведомството в "останалите 2-3 седмици, докато имаме възможност да работим".  

"Не са обсъждани персонални промени. Стана ясно, че правителството работи с ограничен мандат и да се извършват промени за 2-3 седмици не е разумно, подчерта Йовчев.

"Измина една тежка година за МВР. Година на безпрецедентен натиск. Ако си спомним протестите и вълната на имигранти - овладяхме успешно имиграцията. Ние успяхме да ограничим потока на нелегално преминаващите границата ни". Така вътрешният министър Цветлин Йовчев започна отчета.

Като успех Йовчев посочи справянето с имигрантската криза, създаването на места, за настаняване на бежанци, както и мерките, предприети за гарантиране сигурността на страната.

По повод закона за МВР, върнат от президента, Йовчев коментира, че ветото ще се преодолее, тъй като това е важен закон. С въвеждането му се ограничава политическото въздействие в разследването. "Няма да има условие МВР да бъде превърнато в машина за оказване на натиск", заяви още Йовчев. 

Освободихме се от имоти с отпаднала необходимост, съкратихме щатове за автомобили. Имаме нова организация при решенията за провеждане на обществени поръчки. Ограничихме съществено и разходите за издръжка на МВР. Намалихме подслушването, създадохме гаранции, че няма да изпаднем в състояние да се съмняваме, че техниката ще бъде използвана неправомерно, похвали се Цветлин Йовчев.

Надявам се, че във времето, което ни остава, ще разработим стандарти за добро управление в МВР. Залагаме един от критериите хората, които са заети със спомагателна дейност, да не надвишава 15 процента. Т.е ръководният състав спрямо изпълнителския трябва да има определена норма и съотношение. На второ място работим по процедури, които ще бъдат разписани за определени действия, като, например, какво трябва да се направи при отвличане, посочи още Йовчев. 

Станишев: С Мартин Шулц трябва да продължим борбата за промяна в ЕС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4145103

Непосредствено след изборите на срещата с министър-председателите и президентите от нашето семейство, аз предложих Мартин Шулц за президент на групата на социалистите и демократите за следващия период, когато ще се водят преговорите за формиране на ЕК, за политическите коалиции в ЕП. Тогава получих тяхната подкрепа да го направя. Непосредствено след изборите на срещата с министър-председателите и президентите от нашето семейство, аз предложих Мартин Шулц за президент на групата на социалистите и демократите за следващия период, когато ще се водят преговорите за формиране на ЕК, за политическите коалиции в ЕП. Тогава получих тяхната подкрепа да го направя.

Стокообменът ни с Туркменистан с ръст от над 27%

http://econ.bg/Новини/Стокообменът-ни-с-Туркменистан-с-ръст-от-над-27-_l.a_i.551025_at.1.html

Двустранният стокообмен с Туркменистан се е увеличил с 27,6% за 2013 г. спрямо година по-рано. Това стана ясно на заседанието на Министерски съвет....

Цацаров: По-добре да си признаем грешката

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/cacarov-po-dobre-da-si-priznaem-greshkata-6015103

Главният прокурор се ядоса на журналистически въпроси за Цветан Василев и Делян Пеевски

Тринадесетата поредна негативна сесия на SOFIX се оказа най-лошата за периода

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ba17ec0/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0Ei0Eanalizi0C3390Ca0Ctrinadesetata0Eporedna0Enegativna0Esesiia0Ena0Esofix0Ese0Eokaza0Enai0Eloshata0Eza0Eperioda0H1745760C/story01.htm

Борсата ще продължава да е заложник на политическите и корпоративни боричкания в държавата и в следващите месец-два, смята Гено Тонев от Юг Маркет


Жълт код е обявен за Варненска област утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=255089

Жълт код е обявен за Варненска област за утре. Очакват се значителни валежи с количества между 15 и 30 л/кв.м. Ще има и гръмотевици, научи Moreto.net. През следващото денонощие ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в следобедните часове – придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Нина Добрев с номинация за "Изборът на тийнейджърите"

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/nina-dobrev-s-nominaciia-za-izboryt-na-tijnejdzhyrite-6015102

Сериалът с участието на Добрев - "Дневниците на вампира", и поредицата "Малки сладки лъжкини" водят по номинации за отличията

Учени: Заседналият начин на живот увеличава риска от рак

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/ucheni-zasednaliiat-nachin-na-zhivot-uvelichava-riska-ot-rak-6015099

Всеки допълнителни 2 часа зад бюрото или пред телевизора увеличават риска от развитие на рак на ендометриума с 10%, а на белите дробове - с 6%

Наближава едно от най-интересните събития за годината в света на фантастиката - Еврокон 2014

http://www.cross.bg/evrokon-fantastikata-evropeiiski-1416360.html

/КРОСС/Наближава едно от най-интересните събития за годината в света на фантастиката - Еврокон 2014. Еврокон е фестивал на научната фантастика и фентъзито, който всяка година се провежда в различен европейски град. Тази година той ще се проведе в периода 22-24 август, в Дъблин, Ирландия. Подобно на Comic Con в САЩ, по време на фестивала се организират различни панели и дискусии за творби и творци в любимия ни жанр. Еврокон обаче има и една традиция, която го отличава - награждаването на най-допринеслите към развитието на фантастиката. Всяка държава избира своите номинации в 13 различни категории, а всяка от номинациите се състезава с конкурентите си от останалите европейски държави. Тази година на SciFi.bg се падна честта да организира избирането на българските представители. Вече тече вторият етап от гласуването за най-заслужилите от предложенията във всяка категория. Той ще продължи до 23 юни. Можете да се гласува само веднъж. Предварителни резултати ще бъдат обявени на 27 юни, след което ще има период за възражения, а окончателните резултати ще излязат на 3 юли.  

Марадона: Бразилците не знаят какво да правят в атака

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/18/2325934_maradona_brazilcite_ne_znaiat_kakvo_da_praviat_v_ataka/?ref=rss


Аржентинската легенда Диего Армандо Марадона разкритикува слабата игра на Бразилия на световното първенство.

Във вторник домакините на мондиала направиха нулево равенство с Мексико, а според бившия нападател представянето им в атака е разочароващо.

"Ако иска да бъде един от фаворитите, бразилският национален отбор трябва драстично да подобри играта си", каза Марадона в предаване на венецуелската телевизия "Телесур".

53-годишният аржентинец смята, че "селесао" са...

Дянков предлага в книгата си с влизането в ЕС да се приема и еврото

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/18/2325898_diankov_predlaga_v_knigata_si_s_vlizaneto_v_es_da_se/?ref=rss


Новите страни, които ще се присъединят към Европейските съюз, от самото начало да приемат и общата валута - еврото. Това е една тезите на бившия вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков, лансирана в книгата му Inside the Euro Crisis. An Eyewitness Account ("Кризата на еврото. Поглед отвътре"), чието излизане от печат предстои.

Дянков предлага в книгата си още три идеи като част от концепция за стабилно евро. Другите предвиждат въвеждане на правила за финансова стабилност в...

Шофьор тръгна с пистолет от колонката в резервоара, изскочи и потроши варненка

http://pik.bg/шофьор-тръгна-с-пистолет-от-колонката-в-резервоара-изскочи-и-потроши-варненка-news192565.html

Шофьор тръгна с пистолет от колонката в резервоара, изскочи и потроши варненка

Жена пострада сериозно, след като беше ударена от пистолет за зареждане на гориво на бензиностанция във Варна, съобщава petel.bg. Инцидентът е станал вчера около 17:30 часа на ул. "Дунав". 

51-годишен шофьор на "Ауди" тръгва от бензиостанцията, без да се увери, че след като е зареден с гориво автомобилът е готов да потегли, потегля с пистолет за гориво в резервоара. Вследствие на което същият излиза и удря, намиращата се до колонката жена на 35 г. от Варна.  

Жената получава фрактура на лява ръка и контузия на гръден кош, прегледана и освободена, без опасност за живота.

 

Цацаров: Подуправител на БНБ е обвиняем за престъпление по служба. Разследването на опита за убийство на Пеевски е започнало от МВР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4145039

Има обвиняем за престъпление по служба в Българска народна банка (БНБ) – потвърждавам това по информацията на БНБ. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Фокус.
Подуправителят на Българската народна банка (БНБ) и ръководител на управление "Банков надзор" Цветан Гунев е обвиняем за престъпление по служба. Има обвиняем за престъпление по служба в Българска народна банка (БНБ) – потвърждавам това по информацията на БНБ. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Фокус. Подуправителят на Българската народна банка (БНБ) и ръководител на управление "Банков надзор" Цветан Гунев е обвиняем за престъпление по служба.

Сергей Станишев: Мартин Шулц беше силното лице на нашата кампания

http://www.cross.bg/stanishev-martin-shyltz-1416357.html

/КРОСС/ „Непосредствено след изборите, на срещата с министър-председателите и президентите от нашето семейство, предложих Мартин Шулц за президент на Групата на социалистите и демократите за следващия период, когато ще се водят преговорите за формиране на ЕК, за политическите коалиции в ЕП. Тогава получих тяхната подкрепа да го направя. Това направих днес и Мартин Шулц беше избран с огромно мнозинство от групата за неин лидер", заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев след заседанието на S&D.  Започват преговори за формиране на стабилно мнозинство и разговори с другите политически партии и групи в Европейския парламент за формиране на ЕК. „От наша страна тези преговори ще бъдат водени от Мартин Шулц и от мен, и следващата седмица ще бъде доста интензивен период", допълни той. Станишев мотивира своята подкрепа за Шулц, като припомни, че именно ПЕС и S&D са показали, че за да е по-прозрачен и демократичен ЕС, всяко семейство трябва да излезе със свой кандидат за президент на ЕК. „За пръв път от години имахме кампания с много силно лице в цяла Европа. Обиколката на Мартин наистина помогна на кампаниите ни", заяви президентът на ПЕС. Като друг мотив Станишев посочи това, че работата все още не е свършена дори и след изборите и предстоят важни преговори не само за формирането на ЕК, но и за политиките, които ще се водят в Европа през следващите 5 години

Цацаров: Няма данни, че арестуваните за Пеевски да са се опитали да го убият

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4145020

Главният прокурор с Сотир Цацаров заяви, че няма никакви данни да има обосновано предположение, че тримата мъже, задържани миналата седмица, са се опитали да убият депутата от ДПС Делян Пеевски. Действията по случая са започнали първо от МВР в хипотезата на неотложност, като едва след това ведомството е уведомило прокуратурата. Главният прокурор с Сотир Цацаров заяви, че няма никакви данни да има обосновано предположение, че тримата мъже, задържани миналата седмица, са се опитали да убият депутата от ДПС Делян Пеевски. Действията по случая са започнали първо от МВР в хипотезата на неотложност, като едва след това ведомството е уведомило прокуратурата.

Бивш президент на Турция осъден на доживотен затвор

http://www.cross.bg/evren-shahinkaya-tyrtziya-1416359.html

/КРОСС/ Бившият президент на Турция Кенан Еврен и 88-годишният бивш командир на военновъздушните сили Тахсин Шахинкая са осъдени на доживотен затвор. На 12 септември 1980 г. 96-годишният (вече) Еврен, в качеството си на началник на Генералния щаб, оглави военния преврат в страната, а Шахинкая взе участие в него. Десети наказателен съд на Анкара ги призна за виновни в извършването на "престъпления срещу държавата", съобщи Ройтерс" и ги осъди на доживот зад решетките. По време на преврата през 1980 година около 50 души са били екзекутирани, а 600 хиляди души са арестувани, десетки хора са издъхнали при мъчения, а много други остават в неизвестност.

Бившият президент на Турция Кенан Еврен беше осъден на доживотен затвор

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/18/2325928_bivshiiat_prezident_na_turciia_kenan_evren_beshe/?ref=rss


Бившият турски президент Кенан Еврен и командващият военновъздушните сили Тахсин Шахинкая бяха осъдени на доживотен затвор за участието им във военния преврат през 1980 г., съобщи "Ройтерс".

96-годишният Еврен и 89-годишният Шахинкая бяха обвинени в организиране на военна интервенция, третата в рамките на 20 години, и провеждането на преврат.

Превратът проправи пътя към установяване на военен режим, при който хиляди хора бяха измъчвани, стотици осъдени на смърт и още много...

Осигуряването на равен достъп до качествено образование е акцент в Програмата за закрила на детето

http://www.moreto.net/novini.php?n=255092

Правителството прие Националната програма за закрила на детето за 2014 г. Акцент в нея е поставен върху намаляването на детската бедност и създаването на условия за социално включване на децата, подобряване на здравето им и осигуряване на равен достъп до качествена предучилищна подготовка и училищно образование.

Станишев: Мартин Шулц беше силното лице на нашата кампания

http://frognews.bg/news_71799/

Непосредствено след изборите на срещата с министър-председателите и президентите от нашето семейство, аз предложих Мартин Шулц за президент на групата на социалистите и демократите за следващия период, когато ще се водят преговорите за формиране на ЕК, за политическите коалиции в ЕП. Тогава получих тяхната подкрепа да го направя. Това направих днес и Мартин Шулц беше избран с огромно мнозинство от групата за неин лидер. Това обяви пред медиите лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев след заседанието на групата на социалистите и демократите в ЕП.

Дядо простреля 10-годишен с въздушна пушка

http://www.cross.bg/shymen-vuzdyshna-pyshka-1416355.html

Шумен /КРОСС/ Дядо простреля 10-годишно момче с въздушна пушка. Във вторник, около 22.40 часа, в полицията е получен сигнал за простреляно дете в град Шумен, кв. „Боян Българанов". На място е изпратен автопатрулен екип на Районно управление „Полиция"-Шумен, който установява, че неизвестно лице е произвело изстрел с въздушна пушка и е ранило в дясната ръка момче на 10 години. Пострадалото дете е откарано в шуменската болница, където е прегледано и настанено за лечение без опасност за живота. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на стрелбата - 78-годишен мъж от Шумен. Той е издирен и задържан.

Военното министерство разпродава атрактивни морски имоти

http://www.mediapool.bg/voennoto-ministerstvo-razprodava-atraktivni-morski-imoti-news221631.html

Военното министерство ще се опита да продаде пет имота с обща данъчна оценка за около 14 млн. лева, след като правителството даде "зелена светлина" в сряда. Това е вторият солиден пакет имоти, които министерството на отбраната ще пусне в продажба, след като в началото на месеца правителството даде разрешение за други шест имота за общо над 13 млн. лева.   Сега военното ведомство ще обяви търг за продажба на имоти край Несебър, Поморие, Царево и Петрич.   Първоначалната им цена ще бъде определена, като данъчните оценки се завишат с десет на сто и се прибави стойността на съоръженията, увеличена с десет процента.   Два от имотите са в местността Кокалу край Несебър. Първият е поземлен с площ 150 000 кв. м, застроен с една сграда и четири подземни съоръжения, данъчната му оценка е за над 6.3 млн. лв.   Вторият e с площ от 114 хиляди кв. м, застроен с една сграда, и с данъчна оценка от близо 4.5 млн. лева.   Другите два имота също са край морето. Единият е в местността "Хонят" край Поморие – поземлен с площ 49 792 кв. м, застроен с 21 сгради, и с данъчна оценка за над 927 хиляди лева, а другият - в местността "Вугарски път" край Царево с данъчна оценка от над 654 хиляди лева.   Последният от имотите се намира в местността "Тръстен имот" край Петрич и е с данъчна оценка от над 1.2 млн лева.   Ненужните армейски имоти са в сериозна тежест за военното министерство, като генерират разходи за милиони. Някои от най-атрактивните обаче вече бяха продадени през годините.   Министерството на отбраната в момента разполага с 1100 имота, които са с отпаднала необходимост и по отношение на които се изразходват между 12 и 14 милиона лева само за охраната. Отделно от това са средствата, които отиват за данъци и такси.   Бившият военен министър Аню Ангелов смяташе за две години - до края на 2012 година - МО да се освободи от всички армейски имоти с отпаднала необходимост, които към тогавашния момент бяха 858.   От МО обясниха липсата на интерес към имотите с кризата на пазара.   В сряда правителството взе решение и да отнеме от Министерството на отбраната имоти вСофия, които да бъдат обявени за частна държавна собственост и внесени като непарична вноска в капитала на "София Тех Парк" АД.   Имотите се намират в район "Младост" и са с обща площ 39.2 дка, като върху тях има 12 сгради.

Станишев за столичното БСП: Малко не са в час

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/stanishev-za-stolichnoto-bsp-malko-ne-sa-v-chas-6015094

Лидерът на социалистите коментира уклончиво дали ще заеме поста на евродепутат, като си даде време до 22 юни

Столична община започва подмяна и дезинфекция на кофите за боклук

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4145023

Фирмите за чистотата в столицата започват от днес подмяна на технически неизправните контейнери за битови отпадъци и уличните кошчета във всичките 24 района на София, съобщиха от Столичната община.

До края на юли здравите контейнери ще бъдат измити и дезинфектирани, за да бъдат премахнати неприятните миризми и за да придобият по-добър външен вид Фирмите за чистотата в столицата започват от днес подмяна на технически неизправните контейнери за битови отпадъци и уличните кошчета във всичките 24 района на София, съобщиха от Столичната община. До края на юли здравите контейнери ще бъдат измити и дезинфектирани, за да бъдат премахнати неприятните миризми и за да придобият по-добър външен вид

Станишев за столичното БСП: Малко не се в час

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/stanishev-za-stolichnoto-bsp-malko-ne-se-v-chas-6015094

Лидерът на социалистите коментира уклончиво дали ще заеме поста на евродепутат, като си даде време до 22 юни

eMAG предизвиква феновете на футбола с геймърски турнир и атрактивни предложения за гледане на Мондиала

http://www.cross.bg/emag-televizori-emag-1416353.html

/КРОСС/ eMAG, най-големият онлайн търговец в Централна и Източна Европа, предлага на феновете на футбола и едно виртуално преживяване - геймърски турнир по FIFA 2014 за Световното първенство по футбол. Надпреварата се провежда от 16 юни до 13 юли в Мондиал Камп 2014, намиращ се пред зала 6 на НДК, а eMAG е приготвил страхотни награди за най-добрите. Любителите на футбола и гейминга ще могат да се включат в състезанието, като се запишат за участие на място в самия камп. Всеки желаещ може да определи ден, в който да играе. Мачовете ще се играят на специално предоставени от eMAG PS3 конзоли, a срещите ще са във формата на директните елиминации и ще се провеждат всеки ден между 16 и 18 часа. Дневният победител в състезанието получава ваучер за пазаруване от eMAG.bg на стойност 100 лв., а големият шампион в турнира, който ще бъде определен на 13 юли, ще грабне нов PS4. По време на Мондиал Камп 2014, освен турнирът по FIFA 2014, ще има и още едно геймърско предизвикателство. еMAG си партнира и с Хюндай и дава възможност на феновете на бързите скорости да покажат уменията си в турнир по Gran Turismo 6 отново на PS3 конзола. Също така посетителите на кампа ще могат да се „качат" на специален симулатор с волан, педали и скоростна кутия. Най-добрите играчи ще има разнообразни награди и всяка седмица един от победители в турнира ще получава ваучер от 200 лв. за пазаруване в еMAG.bg

Осъдиха 63-годишен за купуване на гласове

http://news.ibox.bg/news/id_62261849

Трябвало да плати на свои съселяни, за да гласуват за определена партия

Губарев обяви 1,5$ млн. за Коломойски и Ляшко

http://www.cross.bg/kolomoiiski-gybarev-lyashko-1416354.html

/КРОСС/ Народният губернатор на Донецка народна република Павел Губарев обяви парична награда в размер на 1,5$ млн. за този, който намери губернатора на Днепропетровска област олигарха Игор Коломойски и депутата от Върховната рада Олег Ляшко, съобщи lifenews. „Обявявам парична награда за фашистите. За Коломойски 1 милион долара, за Ляшко - 500 хиляди. Откъде такива пари? Ще ви отговоря. Тези нацистки гадини ще препродам на израелското правителство", съобщи Губарев на страницата си във Фейсбук. В разговор с журналисти, Губарев поясни, че парите за Коломойски може да се получат много лесно, ако се взимат отстрани. По думите му, личността на Коломойски е толкова омразна, че има много желаещи готови да дадат немалко пари. След като получи Коломойски, Губарев планира да го предаде на Международния съд. „Ще дадат повече, отколкото ние ще дадем, а разликата ще прихванем от бюджета на Донецка народна република. Относно омразната личност Ляшко, мисля, че самият народ ще събере необходимата сума, за да бъде този човек линчуван на площада. За Коломойски обаче, ще трябва да се създадат условия в Углавния кодекс на ДНР за смъртно наказание, а чрез волята на народа, ние ще реализираме това наказание", поясни Губарев.      

Цацаров: Няма убити, няма убийство, няма убийци

http://www.cross.bg/tzatzarov-ybiiistvo-nadzor-1416358.html

/КРОСС/„Не ме питате какво става в Лясковец, не ме питате какво става в Стара Загора. Държавата живее с ритъма на Делян Пеевски, Цветан Василев и... кой беше другият... Николай Бареков", скара се главният прокурор на медиите, провокиран от въпросите им.  На влизане на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) Сотир Цацаров все пак каза, че е напълно съгласен с мотивите на първоинстанционния съд, който освободи без мярка за неотклонение тримата разследвани за предполагаем опит за убийство на Делян Пеевски - Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев. Главният прокурор намекна, че най-логично е прокуратурата изцяло да прекрати проверката и каза, че е по-добре „да умеем да признаваме грешките си", отколкото процесуалните действия да продължават „на инат". Той обясни, че и да е имало сигнали, би могло да се тълкуват по-скоро като опити за нерегламентирано проследяване и установяване на местнахождението на гражданина Пеевски, но Цацаров няколко пъти повтори, че няма никакви данни за опит за убийство.  Няма убити, няма убийство, няма убийци, каза Цацаров Цацаров потвърди и за разследването срещу служител на БНБ, но не конкретизира, че става въпрос за Цветан Гунев. Обвинител номер едно отказа да коментира анонимното писмо от "някакъв си драскач". Предмет на разследване е неупражняване на функции по банков надзор. Мярката за неотклонение е подписка

Продължителното седене води до рак

http://pik.bg/продължителното-седене-води-до-рак-news192557.html

Продължителното седене води до рак

Колкото повече време прекарвате в седнало положение на ден, толкова по-висока е опасността да развиете някои определени видове рак, предупреждава Live Science. Учени от Университета на Регенсбург в Германия считат, че ако увеличите с 2 часа на ден времето, което прекарвате в седене, това ще доведе до 8 процента по-висок риск от рак на дебелото черво при мъжете, пише сп. "Обекти".

Същата допълнителна продължителност в седнало положение може да повиши опасността от рак на матката с 10 процента. Още по-лошо е, че според учените това колко активен е даден човек във времето, когато не седи, всъщност няма значение.

"Това означава, че седящото поведение представлява потенциален рисков фактор за рака, който е различен от физическата активност или бездействие", казва Даниела Шмид, автор на проучването.

До този извод тя и екипът й стигат на база на изследването на данни от 43 предишни подобни проучвания.


Равен достъп до качествено образование е акцентът в Националната програма за закрила на детето за 2014 г.

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/06/18/2325921_raven_dostup_do_kachestveno_obrazovanie_e_akcentut_v/?ref=rss


Акцентът в Националната програма за закрила на детето за 2014 година, която правителството прие днес, е върху намаляването на детската бедност и създаването на условия за социално включване на децата, подобряване на здравето им и осигуряване на равен достъп до качествена предучилищна подготовка и училищно образование. 

В програмата се предвижда подобряване на нормативната уредба в областта на политиките за децата и семейството, продължаване на процеса на реформа в институционалната...

ЕРП-тата ще намалят разходите си чрез инвестиране в нови технологии

http://econ.bg/Новини/ЕРП-тата-ще-намалят-разходите-си-чрез-инвестиране-в-нови-технологии_l.a_i.551021_at.1.html

Технологичните разходи на енергийните дружества могат да бъдат намалени чрез инвестиране в нови технологии. Това каза инж. Иван Желязков от...

Турция: Доживотен затвор за ръководителите на преврата от 1980 г.

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/turciia-dozhivoten-zatvor-za-rykovoditelite-na-prevrata-ot-1980-g-6015100

Осъдени бяха 96-годишният бивш президент Кенан Еврен и 89-годишният бивш командващ на ВВС Тахсин Шахинкая

Шумахер пътувал до Лозана под чуждо име, общувал с екипажа чрез кимане

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4144961

Акция, типична за шпионски филм, е била проведена за транспортирането на Михаел Шумахер от клиниката в Гренобъл до болницата в Лозана.
Близките на седемкратния световен шампион от Формула 1 и неговите мениджъри решили да запазят преместването в пълна секретност до последния миг, разкрива швейцарският в. "Блик". Акция, типична за шпионски филм, е била проведена за транспортирането на Михаел Шумахер от клиниката в Гренобъл до болницата в Лозана. Близките на седемкратния световен шампион от Формула 1 и неговите мениджъри решили да запазят преместването в пълна секретност до последния миг, разкрива швейцарският в. "Блик".

Мелани Грифит изтри Антонио от татуса си

http://www.cross.bg/melani-banderas-razdeli-1416352.html

/КРОСС/ Мелани Грифит явно не иска да има нищо общо с вече бившата си голяма любов Антонио Бандерас. Тези дни актрисата за първи път се появи на публично място след новината за развода. Папараци веднага забелязаха, че 56-годишната актриса не носи халката си. Нещо повече - тя е решила да се раздели и с част от татуса на рамото си, на което в продължение на много години бе украсено със сърце с надпис „Антонио". Сърцето продължава да стои на ръката й, но името на бившия й сякаш е изтрито с гумичка. Припомняме, че миналата седмица един от най-стабилните двойки в Холивуд реши да се раздели. Документите за развод бяха подадени от актрисата, а записаните в тях причини за раздялата са стандартни - „непреодолими различия". В пресата обаче се обсъжда версията за изневяра на Бандерас, както и безпределната ревност на Мелани.

Цацаров: Няма опит за убийство на Пеевски, сгрешихме

http://frognews.bg/news_71798/

Няма опит за убийство срещу ДПС депутата Делян Пеевски. Това потвърди главният прокурор Сотир Цацаров преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).Той призна като грешка факта, че има повдигнати обвинения срещу тримата задържани - Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев, като вече е сигурно, че няма никакви доказателства, които да подкрепят тезата, че е имало опит за убийство.

Хауърд Уеб ще свири Колумбия - Кот д'Ивоар

http://worldcup2014.actualno.com/Hauyrd-Ueb-shte-sviri-Kolumbija---Kot-dIvoar-news_34715.html

Съдийската комисия към ФИФА обяви реферите, които ще ръководят двубоите от осмия ден на Световното първенство. Англичанинът Хауърд Уеб, който свири финала на Мондиал 2010, ще ръководи мача от група &q...

Сесил Каратанчева аут от Уимбълдън

http://tennis.actualno.com/Sesil-Karatancheva-aut-ot-Uimbyldyn-news_34718.html

Българката с казахстански паспорт Сесил Каратанчева загуби с 2:6, 6:2, 2:6 от Анет Контавейн (Ест) във втория кръг на квалификацията на Уимбълдън. Естонката излиза срещу Ашлейд Барти (Авл) за място в ...

Снайдер: Няма да откажа, ако Ван Гаал ме покани в Юнайтед

http://worldcup2014.actualno.com/Snajder-Njama-da-otkaja-ako-Van-Gaal-me-pokani-v-Unajted-news_34720.html

Полузащитникът на Галатасарай и холандския национален отбор Уесли Снайдер призна, че би обмислил оферта от Манчестър Юнайтед, който от следващия сезон ще бъде воден от настоящия селекционер на Холанди...

Българите отново най-недоволни и нещастни в ЕС

http://society.actualno.com/Bylgarite-otnovo-naj-nedovolni-i-neshtastni-v-ES-news_34717.html

Българската нация се превръща в нарицателно за съвкупност от недоволни и нещастни хора. Това показва проучване, изготвено от Националния статистически институт на Великобритания, сред жителите на стра...

Христов стигна елиминации на Гран при по стрелба с лък

http://moresport.actualno.com/Hristov-stigna-eliminacii-na-Gran-pri-po-strelba-s-lyk-news_34722.html

Явор Христов е най-добре класиралият се българин на квалификациите в олимпийската дисциплина рекърв от Европейското Гран при по стрелба с лък, което се провежда в София. Световният шампион от 2009 г....

Кубрат Пулев: Няма значение кога и къде, ще спечеля титлата

http://www.cross.bg/vladimir-klichko-pylev-1416351.html

/КРОСС/ Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев заяви, че е готов да се пребори с украинеца Владимир Кличко за световната титла по бокс в тежка категория. Двубоят беше договорен снощи и ще се състои на 6 септември в Хамбург, след като агенцията „К2", собственост на братята Виталий и Владимир Кличко, спечели търга за организирането на двубоя срещу 7 250 131 долара. „Няма значение кога и къде, ще спечеля титлата. Готов съм да сменя Владимир Кличко като световен шампион в тежка категория", коментира Пулев. Промоутърът на българина Кале Зауерланд, чиято агенция загуби наддаването, след като предложи малко повече от 5,29 милиона долара, също е оптимист. „Очаква ни голям мач между двама равностойни боскьори. Кубрат Пулев разполага с всички необходими качества, за да се противопостави на Владимир Кличко и да влезе в боксовата историята на тежка категория", каза Зауерланд.

Започва подмяна и дезинфекция на кофите за боклук в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4145006

Фирмите за чистотата в столицата започват от днес подмяна на технически неизправните контейнери за битови отпадъци и уличните кошчета във всичките 24 района на София, съобщиха от Столичната община.

До края на юли здравите контейнери ще бъдат измити и дезинфектирани, за да бъдат премахнати неприятните миризми и за да придобият по-добър външен вид Фирмите за чистотата в столицата започват от днес подмяна на технически неизправните контейнери за битови отпадъци и уличните кошчета във всичките 24 района на София, съобщиха от Столичната община. До края на юли здравите контейнери ще бъдат измити и дезинфектирани, за да бъдат премахнати неприятните миризми и за да придобият по-добър външен вид

Такева: Учителите работят 12 часа повече на седмица

http://www.bnews.bg/article-108706

Учителите работят 62 часа седмично вместо предвидените по Кодекса на труда 40 часа, показва проучване.

Кутев: Борисов се върна към неговия обичаен начин на говорене

http://offnews.bg/news/n_1/n_351541.html

"Мисля, че Борисов се върна към неговия обичаен начин на говорене. За мен, ако въобще имаше възможност за политически консенсус, той беше разрушен преди 5 години с появата именно на този играч на терена". Това беше коментарът на Антон Кутев от БСП по повод заплахата на Борисов, че обявява "война и реваншизъм до дупка" на БСП и ДПС, защото не се съгласиха първоначално да отложат гласуването на ветото на президента върху част от новия Закон за МВР. В крайна смета от БСП предложиха тази точка да бъде отложена. "Отлагането на Закона за МВР днес от наша страна беше знак за диалог и знак за това, че ние търсим диалога в съвременното общество, колкото и да е труден той. Готови сме на диалог, но не сме готови на търговия, тоест готови сме да поведем диалог с всички, стига това да не накърнява националните интереси и интересите на избирателите на БСП", обясни Кутев. Според него поведението на Бойко Борисов извън консенсусното и диалогичното. По думите на Кутев ветото на президента над Закона за МВР ще е точка първа в дневния ред утре и в момента БСП търси подкрепа за преодоляване на ветото, защото за това са нужни 121 гласа.  Преодоляването на ветото е почти сигурно, защото "Атака" подкрепя новия Закон за МВР и заедно с депутатите на БСП и ДПС, дори да не са всички в залата, се събират над 121 гласа.

Варненец сбърка минерална с кислородна вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=255097

68-годишен пи погрешка лекарствата си с кислородна вместо с минерална вода, научи chernomore.bg от доц. д-р Петко Маринов от клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна. Мъжът е приет в лечебното заведение със зачервено гърло и разранена лигавица.

Япония забрани притежанието на детска порнография

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/18/2325908_iaponiia_zabrani_pritejanieto_na_detska_pornografiia/?ref=rss


Япония забрани притежанието на детска порнография, съобщи Би Би Си и отбелязва, че това е една от последните развити държави, които предприемат тази мярка.

По силата на новия закон всеки, който притежава такива изображения, може да бъде осъден на затвор до една година или глобен до 10 000 долара. Правилата не важат за анимации или комикси от типа манга.

Япония беше единствената държава от всички 34 в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), която не...

Цацаров: Разследването за опита за убийство на Пеевски е започнало от МВР

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/18/2325897_cacarov_razsledvaneto_za_opita_za_ubiistvo_na_peevski/?ref=rss


Главният прокурор с Сотир Цацаров заяви, че няма никакви данни да има обосновано предположение, че тримата мъже, задържани миналата седмица, са се опитали да убият депутата от ДПС Делян Пеевски. Действията по случая са започнали първо от МВР в хипотезата на неотложност, като едва след това ведомството е уведомило прокуратурата. Това каза Цацаров в коментар по случая, след като в събота Софийския градски съд (СГС) освободи задържаните заради липса на доказателства срещу тях.

По думите...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване