Жълт код за валежи в по-голямата част от страната

http://society.actualno.com/Jylt-kod-za-valeji-v-po-goljamata-chast-ot-stranata-news_34665.html

Следващите два дни времето ще остане облачно и на много места с валежи. Най-съществени количества дъжд очакваме на места в североизточна България - между 25 и 30 л. кв. м., но локално са възможни и по...

Рядка марка направи страхотен рекорд (СНИМКИ)

http://econ.bg/Новини/Рядка-марка-направи-страхотен-рекорд-СНИМКИ-_l.a_i.550974_at.1.html

Уникално рядка марка от Британска Гвиана от 19 век бе продадена на търг в Ню Йорк за рекордна сума. Тайнствен колекционер наддавал по телефона,...

Директорка на училище влиза в парламента на мястото на Кадиев

http://offnews.bg/news/n_1/n_351372.html

Ирена Анастасова влезе днес в парламента на мястото на подалия оставка Георги Кадиев от БСП. Кадиев напусна миналата седмица парламента след пленума на БСП, на който само Корнелия Нинова подаде оставка от партийните постове заради лошите резултати на евроизборите за левицата. Ръковоството на БСП начело със Серегей Станишев отказа да поеме отгороност за провала на изборите. Ирена Анастасова е на 58 г. и е директор на 125 СОУ „Проф. Боян Пенев” в София. Тя няма да е е дълго депутат предвид очакванато оставка на правителството и разпускането на парламента преди предсрочните избори.

Борисов : Оттук-нататък война и реваншизъм до дупка

http://frognews.bg/news_71780/

Не само че ни порязаха, те не спазиха това, което лидерите им са постигнали вчера. Станишев, Местан и Сидеров не само се подписаха, не само приеха, те редактираха целия този текст заедно с Мишо Миков. Във втора точка ясно е казано да се определят приоритетите на парламента и на изпълнителната власт. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Марая Кери лъже за визия със снимка от 1997 г.

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/maraia-keri-lyzhe-za-viziia-sys-snimka-ot-1997-g-6015070

"Тя явно услужливо е "забравила", че е показвала тази снимка преди 17 години по време на шоуто на Опра Уинфри", коментират медиите

Зачестилите случаи на спиране на водата в кв. „Виница” са заради прокарването на нова канализационна мрежа

http://www.moreto.net/novini.php?n=255059

Зачестилите случаи на прекъсване на водоснабдяването във варненския кв. „Виница” са заради прокарването на новата канализационна мрежа. Това заяви в интервю за Радио „Фокус” – Варна Михаил Маринов, зам.-управител на „ВиК – Варна”. ”Няма определени райони, в които по-често стават аварии, с изключение на кв.

Най-малко 13 души загинаха при взрив в Нигерия, докато гледали световното първенство

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/18/2325710_nai-malko_13_dushi_zaginaha_pri_vzriv_v_nigeriia/?ref=rss


Най-малко 13 души загинаха, а 20 бяха ранени при взрив в нигерийския град Даматру, където хора се били събрали да гледат мач от световното първенство по футбол, съобщи "Ройтерс".

Репортер на агенцията, който е в местната болница в североизточния град, е преброил 13 жертви, сред които и малки деца.

Някои от ранените очевидци казват, че инцидентът е дело на атентатор самоубиец, според други обаче нападателят е оставил взривното устройство пред мястото и е избягал.


Най-малко 13 души загинаха при взрив в Нигерия, докато гледали световното първенство

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/18/2325710_nai-malko_13_dushi_zaginaha_pri_vzriv_v_nigeriia/?ref=rss


Най-малко 13 души загинаха, а 20 бяха ранени при взрив в нигерийския град Даматру, където хора се били събрали да гледат Световното първенство по футбол, съобщи "Ройтерс".

Репортер на агенцията, който е в местната болница в североизточния град, е преброил 13 жертви, сред които и малки деца.

Някои от ранените очевидци казват, че инцидентът е дело на атентатор самоубиец, според други обаче нападателят е оставил взривното устройство пред мястото и е избягал.

Бизнесът обяви 17 хиляди свободни места през май

http://www.cross.bg/mesta-namalyava-sravnenie-1416302.html

/КРОСС/ 16 912 свободни места на първичния трудов пазар са обявени в Агенцията по заетостта през май 2014 г. Година по-рано - през май 2013 г., обявените места са с 3 894 по-малко. Данните говорят за явно оживление на трудовия пазар, посочва пресцентърът на агенцията. Най-много новообявени работни места има в преработващата промишленост - 4 616, търговията - 2 592, хотелиерството и ресторантьорството - 2 214, селското, горското и рибното стопанства - 1 318 места, транспорта - 1 160, операциите с недвижими имоти - 965 и строителството - 828 места. Започналите през същия месец работа на първичния пазар безработни са 19 571 - с 1 418 души повече в сравнение с май 2013 г. През май 2014 г. безработицата в страната продължава значително да намалява. С над 31 хиляди души е намалял броят на безработните, регистрирани в бюрата по труда, през последните два месеца - април и май. Равнището на безработица е 11,2%, като намалява с 0,6 процентни пункта спрямо април. В бюрата по труда са регистрирани 367 499 безработни. Те намаляват с 19 126 души спрямо април. 26 784 са новорегистрираните безработни в бюрата по труда. Те също намаляват значително - с 11 828 лица в сравнение с предходния месец. Спрямо май 2013 г. броят на новорегистрираните също намалява - с 3 805 лица. Новорегистрираните младежи до 29 години са 6 926 - 25,9% от всички новорегистрирани. Броят им намалява - с 2 033 лица в сравнение с април и с 1 511 по-малко в сравнение с май 2013 г

25-годишен бе убит от мълния, докато говори по мобилния телефон

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4144551

25-годишен мъж от село Соколец, община Руен почина, след като го удари мълния, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

Вчера около 21.20 часа в Районно управление "Полиция" - Руен е било получено съобщение, че в Центъра за спешна медицинска помощ в Дългопол е откаран 25-годишният С.С. който бил ударен от мълния в местността "Чудните скали" 25-годишен мъж от село Соколец, община Руен почина, след като го удари мълния, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Вчера около 21.20 часа в Районно управление "Полиция" - Руен е било получено съобщение, че в Центъра за спешна медицинска помощ в Дългопол е откаран 25-годишният С.С. който бил ударен от мълния в местността "Чудните скали"

Нови печалби за долара преди резултатите от срещата на Фед

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3b9f3b4c/l/0L0Sinvestor0Bbg0Canalizi0C90Ca0Cnovi0Epechalbi0Eza0Edolara0Epredi0Erezultatite0Eot0Esreshtata0Ena0Efed0H1745460C/story01.htm

Институцията може да преразгледа политиката си за лихвените проценти и да се насочи към по-скорошно увеличение от очакваното


Борисов обяви война на управляващите и се закани: "реваншизъм до дупка"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/18/2325698_borisov_obiavi_voina_na_upravliavashtite_i_se_zakani/?ref=rss


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че толерантността му към управляващите е изчерпана и им обявява война. След като демонстративно напусна пленарната зала в знак на несъгласие с БСП и ДПС, че днес трябва да бъде обсъдено ветото върху новия закон за МВР, Борисов каза, че двете партии и "Атака" са се отметнали от приетите договорки на вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност за приоритетите на парламента до разпускането му.

По-рано тази сутрин при обсъждането на седмичната програма на парламента Борисов предложи да отпадне разглеждането на промените в Наказателния кодекс, свързани с давността на дела по престъпления от комунистическия режим, които се подкрепят от ДПС. Гласуването влезе в дневния ред по искане на ГЕРБ и с гласовете на ДПС. В замяна Борисов поиска управляващите да се откажат от обсъждането на ветото на закона за МВР, което те направиха по-късно.

"Предложих най-толерантните неща от трибуната на парламента. Те не спазиха това, което лидерите им са постигнали вчера. Те редактираха целия този ден заедно с Мишо Миков", заяви лидерът на ГЕРБ пред журналисти в парламента. Според него гласуването на ветото е в противоречие с уговорката първо да бъдат приети приоритетите на законодателната и изпълнителната власт. Това обаче щяло да стане във вторник, когато лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан са свободни. Станишев в момента е в Брюксел.

"Цялата толерантност, която проявих... Оттук нататък – война", обяви Борисов. "Те не заслужават толерантност – реваншизъм до дупка", закани се той и демонстративно скъса лист, който по-рано сочеше, докато говореше за споразумението от Консултативния съвет за национална сигурност. И заяви, че партията му ще се бори "дотогава, докато имаме такова мнозинство, че всичко, прието от този парламент, да бъде съборено. Те се подиграха с мен."

На БСП, на ДПС и на "Атака" вяра не може да се има, продължи Борисов. И настоя управляващите да се извинят публично за направеното днес. "Видяхте, вчера пръв осъдих, че им изгориха знамето. И съм два пъти пръв за една година! И проявявам цялата толерантност", каза още той.

След изказването му в пленарната зала по предложение на БСП разискванията по ветото в крайна сметка бяха отложени. От "Атака" поискаха почивка, за да могат БСП, ДПС и ГЕРБ "да се разберат". В почивката депутатите от БСП се събраха на заседание на парламентарната си група.

Мълния уби 25-годишен мъж край "Чудните скали"

http://www.vesti.bg/novini/mylniia-ubi-25-godishen-myzh-kraj-chudnite-skali-6015073

Мълния порази 25-годишен мъж край местността "Чудните скали" до руенското село Добромир.

Руски медии към България: Вие сте „пушечното месо“ на НАТО и ЕС! Осъзнахте ли го!

http://www.cross.bg/rysiya-strani-strani-chlenki-1416300.html

/КРОСС/ През последните 10 години в ЕС влязоха 13 нови членове. Това са балтийските държави, Чехия, България, Румъния, Полша... Не може да се каже, че новите страни хармонично се вписаха в кръга на тези, които по традиция е прието да се наричат ​​"Стария свят". Дискусията за ролята на старите и новите страни-членки на ЕС в общоевропейската интеграция не спира нито за ден. Разширяването на съюза показа не само положителни, но и отрицателни тенденции. Например, увеличаването на критичната маса от неразбиране в диалога ЕС-Русия. Санкциите срещу Москва, след присъединяването на Крим към Русия ясно показват: засилването на антируската реторика, неизпълнението на редица задължения към Русия от страна Брюксел и другите негативни тенденции ще бъдат на мода през този и следващия политически сезон. Още повече въввръзка с кризата в Украйна, в която Москва обвиняват тъкмо тези, които участваха в нейното възникване по най-прекия начин. В областта на рязката и абсолютно безсмислено антируска риторика, през годините особено преуспяха Полша и балтийските страни. Какви обвинения само не се чуваха. В същото време между двете части на Европа - старата и новата - има неразбиране и недоверие. Първите се смятат за „правилни европейци", но другите също искат, към тях да се отнасят по същия начин. Но не се получава

"Земя на щастието" - реклама на България от 1965 година (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_351373.html

"Къде сме? Някъде в Средиземноморието или на някаква италианска опера? Рози, рози навсякъде. Където и да сме, то това е земя на щастието." Така започва един любопитен кратък филм за България като туристическа дестинация, който е направен през далечната 1965 година. В 7-минутното видео са описани розовите ни долини, плажовете, София и начинът на живот на българите преди 50 години. Съдейки по логото в горната дясна част на клипа, видеото е направено от френската филмова компания PATHE, която и по онова време е била ветеран в заснемането на различни продукции. Въпреки че клипът рекламира България като туристическа дестинация, главният фокус е не върху забележителности и курорти, а върху самите българи, които са показани като трудолюбиви и обичащи живота. Вижте видеото тук:

Над 30 арестувани при потушаване на протест във Форталеза

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/18/2325707_nad_30_arestuvani_pri_potushavane_na_protest_vuv/?ref=rss


Тридесет души са били арестувани при разпръскването на група от над 300 протестиращи срещу организирането на световното първенство в Бразилия, съобщи полицията във Форталеза.

Според данни на демонстрантите задържаните са 40.

Официалната информация посочва, че това за 19 възрастни и 11 непълнолетни лица.

Протестиращите са хвърляли камъни срещу автобус с логото на ФИФА и са блокирали за кратко пътя към стадион "Кастелао" преди мача между Бразилия и Мексико...

Борисов обяви война. Местан пита: Какво означава война?

http://www.cross.bg/voiina-mestan-lyutvi-1416301.html

/КРОСС/Кафето загорча.  Оттук-нататък война, щом искат война, така ще бъде. Те не заслужават толерантност - реваншизъм до дупка. Сега. - заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Ще се борим дотогава, докато имаме такова мнозинство, че всичко, което се приема от този парламент, да бъде съборено. Толерантността ми я доказах пред целия народ, те се подиграха с мен", допълни Борисов. Бих препоръчал на всички участници в процеса да не си играем на ултиматуми, да не си играем на заплахи и да не се плашим с война, последва отговорът на Лютви Местан в кулоарите на парламента. Лидерът на ДПС призова: И българският народ, избирателите, да си направят много добре анализа, да помислят дали ще подкрепят войната и реваншизма като стил на политиката в България. С нищо не сме дали повод за подобен език и затова заявявам отговорно пред вас, че някой търси повод, че не се чувства добре в диалогична среда, че има вътрешно желание, манталитета е по-силен - манталитетът на монолога, на първо лице, единствено число, на аз формата на управление, коментира изказването на Борисов Лютви Местан. Лидерът на ДПС бе категоричен: Ако някой е обявил война и реваншизъм, това вече не е политика, в която бих могъл да участвам

МВР се отчита за края на мандата

http://offnews.bg/news/n_1/n_351370.html

Ръководството на МВР ще представи резултатите от работата през последната година от управлението. Пресконференцията ще се проведе днес в 14.00 часа.  Вътрешният министър веднъж направи отчет за работата си на поста за първите шест месеца.  Тогава Йовчев се похвали с добри резултати в МВР, което през цялото време работило под постоянния натиск на протестите и кризата с имигрантите. Два пъти са намалели подслушванията, като към края на 2012 г. броят им е бил над 5000, а до декември 2013 годита те са 2100. Йовчев отчете, че министърът вече не разполага с неограничена власт, както и възможностите той да влияе върху подслушванията, разследванията, както и дейността на оперативните структури. Той се похвали и с прекратяване на даренията.  Три групи за мокри поръчки, три лаборатории за синтетична дрога и две оранжерии за марихуана, са били разбити. Това е станало с ¼ по-малко от оперативния състав, който беше отделен от министерството с изваждането на ГДБОП от него. МВР се похвали и с добри резултати при бежанската криза. 

Вижте тази снимка. Този шуменски „Голф” как се качи там?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4144532

Чудата снимка разбуни духовете в интернет. На фотоса се вижда как шуменски „Голф” се е качил пред входа на сграда, но не става ясно как и защо. Снимката се споделя в социалните мрежи и буди недоумението на всички, съобщава "Петел.бг.".
А вие имате ли Чудата снимка разбуни духовете в интернет. На фотоса се вижда как шуменски „Голф” се е качил пред входа на сграда, но не става ясно как и защо. Снимката се споделя в социалните мрежи и буди недоумението на всички, съобщава "Петел.бг.". А вие имате ли

Борисов: Реваншизъм до дупка сега

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-revanshizym-do-dupka-sega-6015069

Борисов скъса лист с текста от постигнатото вчера съгласие на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност

Голямо количество фалшификати на пет световни марки задържаха на Лесово

http://www.cross.bg/logo-chehli-letni-1416299.html

/КРОСС/ Голямо количество (9 824 чифта) дамски и мъжки летни чехли с фалшифицирано лого на пет световни марки задържаха митническите служители на митнически пункт Лесово, съобщава пресцентърът на АМ.Иззети са 5 000 чифта кожени дамски чехли с имитационно лого на Chanel, 3 000 чифта мъжки чехли с подправено лого на Puma, 990 с лого на Versace, 684 с лого на Adidas и 150 чифта също мъжки чехли с лого на Dior.Фалшивите летни маркови стоки са открити при щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция товарен автомобил със словашка регистрация. Камионът е превозвал текстилни изделия и обувки от Турция за Унгария. При митническата проверката не са открити недекларирани стоки, но от фигуративното и словесно обозначение на марките върху посочените летни чехли, митническите служители установяват, че вероятно се касае за фалшификати. За случая ще бъдат уведомени официалните правопритежатели на съответните търговски марки, в изпълнение на Регламент /ЕС/ № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.Това е втори случай на спряна от митническите служители на Лесово голяма пратка летни обувки за европейския пазар с подправено лого на световни марки. Наскоро на МП Лесово бяха задържани други 10 970 чифта модни дамски и мъжки чехли - имитация в товарен автомобил с турска регистрация

Мексико спря слаба Бразилия, Русия и Корея си размениха по 1 гол

http://www.mediapool.bg/meksiko-sprya-slaba-braziliya-rusiya-i-koreya-si-razmeniha-po-1-gol-news221610.html

Вдъхновен отбор на Мексико успя да открадне 2 точки от домакина и основен фаворит за титлата на Световното първенство по футбол Бразилия във вторник вечерта пред пълните трибуни на 64-хилядния "Ещадио Кастелао" във Форталеза. Тимът на северноамериканската страна изигра много добър мач, като имаше и няколко възможности да отбележи гол и да си тръгне с трите точки. Определено най-добрият играч в редиците на Мексико беше вратарят Гийермо Очоа, отразил всички удари на бразилците. Играчите на Луиш Фелипе Сколари отново разочароваха в голяма част от срещата с играта си, а 28-годишният вратар на Аячо направи четири фантастични спасявания, по две във всяко полувреме, и отказа "златистите", докато "ацтеките" пробваха рефлекса на Жулио Сезар в даденото от рефера продължение. Така двата тима водят в групата с актив от по 4 точки, след като Бразилия стартира със съдийска помощ с 3:1 над Хърватия, а Мексико победи с 1:0 Камерун. Африканците са последният противник на Неймар и компания от груповата фаза, но преди това излизат срещу "шахматистите". След осем поредни Мондиала, в които домакините стартираха с две победи, с това равенство бразилците прекъснаха тази серия, започнала през 1982 година в Испания. Домакините спряха серията си от десет поредни победи от септември миналата година, но пък Мексико продължава да няма гол във вратата на "Селесао" в четирите мача на световни първенства между двата тима. В късния мач от програмата Русия и Корея също направиха реми – 1:1. Двата състава разделиха по точка зад Белгия в група Н, и предвещават сериозна битка за местата в елиминациите. Фабио Капело остави доста от звездите си на пейката, като Кержаков и Дзагоев, и ги пусна едва след като Сборная вече изоставаше в резултата. Корейците дадоха най-доброто от себе си, с дисциплинирана игра, и чести опити за далечни удари, и успяха да стигнат първи до гол. Игор Акинфеев, въпреки огромния си опит, направи няколко сериозни грешки по време на двубоя, а една от тях доведе до попадението във вратата му. Руснаците по традиция рядко вкарват преди почивката на Световни първенства, но този път нямаха абсолютно никакви възможности да го направят. И двата отбора бяха изключително предпазливи, и внимаваха единствено да не сбъркат някъде, отколкото да предложат някакви идеи в атака. По един удар в двете посоки изчерпа почти всичко за първите 45 минути. През второто полувреме нещата станаха с една степен по-интересни, и след като Сборная направи опит да тръгне напред, бързо Корея върна съперника си в изходна позиция. Смените на Фабио Капело дойдоха почти веднага, и още преди гола за Корея влезе Алан Дзагоев, а след това се появиха и Кержаков, и Денисов. Само около две минути бяха нужни на Кержаков, за да изравни резултата. След разбъркване в пеналта, той бе най-съобразителен. Първо Дзагоев навърза защитата вдясно от вратата, стреля, ударът му бе блокиран, и след поредица от рикошети, Кержаков все пак намери вратата, в 74-та минута. В последните 15 минути и двата отбора имаха по едно по-любопитно положение, но бяха далеч от реализацията му. Така третото равенство на Мондиала стана факт, макар че поне в него паднаха два гола. Белгия среща Русия на 22 юни, а на същата дата Корея играе с Алжир. В сряда вечерта ще се играят вторите срещи от група В – Австралия излиза срещу стартиралия прекрасно отбор на Холандия, а световният шампион Испания ще търси първите си 3 точки на Мондиала срещу играещия много силно тим на Чили. В първите срещу Холандия разгроми испанците с 5:1, а Чили отказа Австралия с 3:1.

Нов данък покрива щети от бедствия

http://www.moreto.net/novini.php?n=255040

Нов модел за покриване на имуществените щети при земетресения и наводнения предлага застрахователният бранш. Идеята е данъкът върху застрахователните премии да постъпва в специален фонд, обясни Кирил Киров от Асоциацията на българските застрахователи.

Трендафил Величков: КСНС не взе решения по ключовите национални проблеми

http://www.cross.bg/velichkov-dialog-trendafil-1416298.html

/КРОСС/ КСНС беше натоварен с очаквания да бъде разрешена някаква задача от национално значение. Там обаче не се случи нищо конструктивно и неочаквано. Това коментира в сутрешния блок на БНТ Трендафил Величков от АБВ. Големият проблем е, че на Консултативния съвет не можаха да се вземат решения, да се начертае план по ключовите национални проблеми, нито такива бяха очертани, допълни той.Величков определи посочените срокове за провеждане на предсрочни парламентарни избори като разумни и с възможност за провеждане на истинска предизборна кампания. Той подчерта, че оттук нататък политическият разговор трябва да е концентриран върху националните приоритети и инициативата и участието в този диалог трябва да е както на депутатите в българския парламент, така и на представителите ни в ЕП. Като основни теми Величков посочи въпроса за финансовата политика на България, енергийната политика, политиката по здравеопазването, образованието.По въпроса за бъдещо политическо сътрудничество и управленски коалиции, Трендафил Величков обясни, че АБВ е в диалог и готова на диалог с всички политически формации по конструктивни теми за националните интереси. Формацията обаче няма как да влезе в тандем с „Атака" и ДПС, както и подобните на тях организации, допълни той.

Хуан Карлос подписва днес закона за абдикацията си

http://www.cross.bg/hyan-karlos-zakona-1416297.html

/КРОСС/Испанският крал Хуан Карлос ще подпише днес закона за абдикацията си, след като той беше приет от Сената с огромно мнозинство. Документът получи одобрението на 233 сенатори, петима гласуваха против, а 20 се въздържаха. Приемането на закона е част от процедурата за възкачване на трона на престолонаследника Фелипе Шести, която е насрочена за утре, 19 юни. Пред депутатите и сенаторите той ще положи клетва. Крал Хуан Карлос, който управлява Испания от 1978 година, обяви на 2 юни, че ще предаде короната на сина си Фелипе. Кралят, който е уважаван от испанците заради успешния преход от диктатура към демокрация в края на 70-те години, има здравословни проблеми. Очакванията са Хуан Карлос и съпругата му София да запазят пожизнено титлите си "крал" и "кралица" след коронясването на сина им.  

Започна прехвърляне на собствеността на "Булгартабак"

http://offnews.bg/news/n_1/n_351365.html

В резултат на разрива в отношенията между Цветан Василев и Делян Пеевски започна прехвърляне на собствеността на "Булгартабак". Официално мажоритарните собственици на дружеството ще продължат да се крият зад офшорно дружество. В Комисията за защита на конкуренцията е пристигнало уведомление за предстояща концентрация между Woodford Establishment, Лихтенщайн, Livero Establishment, Лихтенщайн и „БТ Инвест” ГмбХ, Австрия. С него КЗК се уведомява за намерението на Woodford Establishment и Livero Establishment да придобият контрол върху сегашния собственик на холдинга "БТ Инвест" ГмбХ, Австрия.  Според уведомлението Woodford Establishment и Livero Establishment не осъществяват търговска дейност. Сега основните собственици на холдинга са BT Invest (Австрия) и E. Miroglio Finance (Люксембург). КТБ официално има 6.2% от акциите. Те бяха купени от банката на Цветан Василев на 9 май.

Русия и Куба ще развиват ГЛОНАСС

http://www.cross.bg/kyba-rysiya-sutrydnichestvo-1416296.html

/КРОСС/ В руската Държавна Дума беше внесен законопроект за сътрудничество между Русия и Куба в космическата сфера, предаде Интерфакс. Както се отбелязва в документа, публикуван на сайта на правителството, споразумението отговаря на интересите на Русия, като е свързано с необходимостта от създаване на станции за диференциална корекция и мониторинг на системата ГЛОНАСС на територията на Куба. Споразумението за сътрудничество в областта на изследването и използването на космическото пространство за мирни цели трябва да създаде организационно-правни основи за взаимноизгодно руско-кубинско сътрудничество в тази област.    

Adobe се възползва от "облака"

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3b9f23da/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csoftuer0C4580Ca0Cadobe0Ese0Evyzpolzva0Eot0Eoblaka0H1745340C/story01.htm

Софтуерният концерн надмина пазарните очаквания с ръст на печалбата от 16% и на приходите със 6%


Откриха скрита картина в един от първите шедьоври на Пикасо

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242620_%D0%9E%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%B2+%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD+%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B

 Експерти откриха с инфрачервена техника образ на мъж с папийонка, подпрял глава с ръка, в картината "Синята стая" на Пикасо, съобщи Асошиейтед прес.

Картината от колекцията "Филипс" е нарисувана през 1901 г., в началото на синия период на Пикасо. Какво е предизвикало изследването й не беше уточнено. Пикасо вероятно е нарисувал първо портрета на мъжа, а след това е използвал повторно платното. Кураторите подозират отдавна, че под "Синята стая" има още нещо заради несъвпадане на мазките.

Кой е нарисуваният мъж засега е загадка. Специалистите изключиха вероятността това да е автопортрет. Възможно е да е търговецът на картини Амброз Вилар, който организира първата изложба на Пикасо през 1901 г. Документи или насоки за това по платното няма.

Експертите се надяват да успеят да създадат дигитален образ на портрета на мъжа с цветовете, използвани от Пикасо.

Източник: БТА

Лютви Местан: Няма да участвам в политика на война и реваншизъм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4144516

"Имам чувството, че излишно се драматизира ситуацията. Вчера на КСНС не беше поставен въпросът за този закон. Ние се разбрахме вторник да се видим за законодателната програма на парламента с оглед на общите приоритети. Следващият вторник предстои такава среща. Ако някой е обявил война и реваншизъм, това вече не е политика, "Имам чувството, че излишно се драматизира ситуацията. Вчера на КСНС не беше поставен въпросът за този закон. Ние се разбрахме вторник да се видим за законодателната програма на парламента с оглед на общите приоритети. Следващият вторник предстои такава среща. Ако някой е обявил война и реваншизъм, това вече не е политика,

Парламентът отложи разглеждането на ветото върху Закона за МВР

http://www.cross.bg/borisov-stoilov-promeni-1416294.html

/КРОСС/Парламентът отложи разглеждането на ветото на президента Росен Плевнелиев върху Закона за МВР. Това стана след кратко обсъждане в зала, предизвикано от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В крайна сметка Янаки Стоилов от левицата предложи да се гласува отлагане на ветото и то бе прието. "Вчера в присъствието на председател на Народното събрание четиримата лидери на парламентарно представени партии твърдо единодушно без никакви забележки или уговорки се разбрахме за постигане на съгласие за плавен преход. Във втора точка на това за което сме си стиснали ръцете, сме записали определяне на парламентарни приоритетни задачи. Разбрахме се за вторник в парламента да определим 10-15 закона", заяви Борисов. Той добави, че за съжаление, не виждал Местан, Станишев, Волен Сидеров, но за радост, Мишо Миков бил тук. Според Борисов Законът за МВР, "който финансово не е обезпечен означава, че ще се назначава без конкурс, е реваншизъм и не е в тона на приетото изречение за плавен преход към политическа стабилност и съгласие. Разбрахме се за изпълнителната власт, кабинетът да не подписва нищо важно. Предлагам Законът за МВР да остане след вторник, когато се договорим или не се договорим. Той е много важен, да бъде гледан тогава", заяви лидерът на ГЕРБ

Левски с две контроли в Правец

http://bgfootball.actualno.com/Levski-s-dve-kontroli-v-Pravec-news_34650.html

Представителният тим на Левски ще изиграе две контролни срещи по време на първия си подготвителен лагер в Правец. Първият мач е насрочен за събота, 21-и юни от 18,00 часа срещу дублиращия отбор на кл...

Одобрихме споразуменията за асоцииране на Грузия и Молдова с ЕС

http://politics.actualno.com/Odobrihme-sporazumenijata-za-asociirane-na-Gruzija-i-Moldova-s-ES--news_34652.html

Правителството одобри проектите на споразумения за асоцииране между Европейския съюз и Европейската общност за атомна енергия и техните държави-членки, от една страна, и Грузия и Молдова, от друга стр...

Само победа над Хърватия оставя шансове за Евробаскет 2015

http://basketball.actualno.com/Samo-pobeda-nad-Hyrvatija-ostavja-shansove-za-Evrobasket-2015-news_34651.html

За задължителна победа излиза днес националният отбор по баскетбол за жени. Тимът воден от селекционера Георги Божков гостува на Хърватия в третата си среща от квалификациите за Евробаскет 2015. Мачът...

Италианският посланик в България стана патрон на концерта на Андреа Бочели

http://music.actualno.com/Italianskijat-poslanik-v-Bylgarija-stana-patron-na-koncerta-na-Andrea-Bocheli-news_34653.html

European Event Service имат удоволствието и изключителната чест да обявят, че Негово Превъзходителство посланикът на Италия в България г-н Марко Контичели прие поканата да бъде патрон на предстоящия г...

Фелайни: Ние, играчите от пейката, победихме Алжир

http://worldcup2014.actualno.com/Felajni-Nie-igrachite-ot-pejkata-pobedihme-Aljir-news_34656.html

Халфът на Белгия Маруан Фелаини показа завидно самочувствие като заяви, че е можел да отбележи три гола срещу Алжир. Футболистът на Манчестър Юнайтед влезе игра като резерва и именно той вкара така в...

Американското здравеопазване - най-скъпото и най-неефективното в света

http://america.actualno.com/Amerikanskoto-zdraveopazvane---naj-skypoto-i-naj-neefektivnoto-v-sveta-news_34658.html

Системата на здравеопазването в САЩ е най-скъпата в света и най-слабо ефективната в сравнение с тези на другите развити държави. До този извод са стигнали изследователи от американския частен Фонд на ...

Мартин Шулц де факто скъса с надеждите да застане начело на ЕК

http://europe.actualno.com/Martin-Shulc-de-fakto-skysa-s-nadejdite-da-zastane-nachelo-na-EK-news_34657.html

Кандидатът за председател на новата Европейска комисия Мартин Шулц беше избран за председател на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент. Изборът на Шулц беше очакван, тъй като ...

Елин Колев и Виктория Василенко гостуват на "Варненско лято"

http://scene.actualno.com/Elin-Kolev-i-Viktorija-Vasilenko-gostuvat-na-Varnensko-ljato-news_34660.html

Талантливите млади музиканти Елин Колев и Виктория Василенко, артисти на музикална агенция „Кантус Фирмус“, са солистите, които ще гостуват с Оркестъра на Класик ФМ радио на тазгод...

БСК: Користни политически сметки заплашват финансовата стабилност

http://business.actualno.com/BSK-Koristni-politicheski-smetki-zaplashvat-finansovata-stabilnost--news_34659.html

Користни политически сметки, нечисти корпоративни интереси и лични кроежи заплашват финансовата стабилност. Това се казва в позиция на Българската стопанска камара по повод на събитията от последни...

Трети опит за продажба на 645 товарни вагона на БДЖ

http://www.mediapool.bg/treti-opit-za-prodazhba-na-645-tovarni-vagona-na-bdzh-news221609.html

След като БДЖ не успя да разпродаде нито един товарен вагон на два търга, сега ще се направи трети опит за продажбата на 645 товарни вагони с обща начална тръжна цена от 8.6 млн. лв. без ДДС, става ясно от публикуваната обява на сайта на  дружеството. Новото е, че за разлика от предишните два несполучливи търга, когато вагоните бяха групирани в 13 лота с различни цени от 432 хил. до 938 хил. лв., сега поръчката е раздробена на 28 лота с по-малко вагони в един лот, като цените започват от 110 838 лв. за осем вагона и стигат до 446 512 лв. за 30 вагона. Търгът е с тайно наддаване и ще се проведе на 1 юли в централата на БДЖ в Софияна ул.“Иван Вазов“ 3.Ако отново няма кандидати ще има и четвърти опит на 8 юлои.   Кандидатите, желаещи да участват в наддаването, трябва да платят 300 лв. за тръжни документи. Те могат да ги видят и безплатно в централата на БДЖ, ако не са взели решение дали да участват. За участие в процедурата се изисква депозит от 50% от началната тръжна цена на всеки лот. Продаваните товарни вагони не са в движение и освен за скрап не могат да се използват за нищо. Исканата цена обаче е по-висока от тази, която може да се вземе, ако ги предадеш за старо желязо и затова липсва интерес, коментираха представители на бранша пред Mediapool. В същото време продажбата на товарните вагони е жизнено важна за "Холдинг БДЖ", след като в края на май кредиторите взеха решение за продажба на активи на националния превозвач, които са заложени като обезпечение по втория облигационен заем за 120 млн. лв. Става въпрос за разпродажбата на 25 дизелови мотриси "Дезиро" и на 3542 товарни вагони, с които е гарантиран кредитът. През тази година БДЖ трябва да погасиплащания по втория облигационен заем в размер на 76 млн. лв. Общо задълженията на БДЖ към различни кредитори възлизат на 605 млн. лв., по думите на транспортния министър Данаил Папазов.

Путин и Порошенко са обсъждали прекратяване на огъня в Източна Украйна

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/18/2325695_putin_i_poroshenko_sa_obsujdali_prekratiavane_na/?ref=rss


Руският президент Владимир Путин и украинският му колега Петро Порошенко са обсъждали прекратяване на огъня в Източна Украйна в разговор по телефона късно през нощта във вторник, съобщи "Ройтерс". Тема на разговора е била и смъртта на двамата руски журналисти.

"Разговорът е засегнат тема за евентуално прекратяване на огъня в района на военни действия в Югоизточна Украйна", пише в изявление на Кремъл.

Путин е изразил притеснение заради смъртта на двама руски журналисти от...

Най-цветното варненско училище

http://www.moreto.net/novini.php?n=255054

Няма начин да не сте го забелязали, минавайки по бул."Сливница", между „Нептун" и лятно кино „Тракия". Най-цветното варненско училище - това е "Братя Миладинови". Всички стени на фасадата му са изрисувани в ефектни графити.

Изнасяме череши за Румъния и Русия

http://econ.bg/Новини/Изнасяме-череши-за-Румъния-и-Русия_l.a_i.550959_at.1.html

Масово българските череши се изнасят за Румъния и Русия. В тези страни българският плод се продава на три пъти по-високи цени. Това заяви проф....

Зърнопроизводителите очакват по-слаба реколта от пшеница и ечемик

http://pik.bg/зърнопроизводителите-очакват-по-слаба-реколта-от-пшеница-и-ечемик-news192461.html

Зърнопроизводителите очакват по-слаба реколта от пшеница и ечемик

Зърнопроизводителите в Ловешка област очакват с 20% по-слаба реколта от пшеницата и с 10 % от ечемика в сравнение с миналата година. Жътвата на ечемика в региона вече започна, като засетите площи са в добро състояние, въпреки дъждовете.

360 килограма от декар са очакваните добиви от пшеница през тази година в Ловешко при 453 години през миналата година. Засетита площи са над 220 хиляди декара. При ечемика, жътвата на който започна в районите на Летница и Угърчин, очакваният среден добив е 340 килограма от декар, при почти 400 килограма миналата година. Засега са добри добивите.

Няма пострадали, не са набити в земята, защото има и такива случаи. В резултат на порои и градушка класовете буквално са забити в земята, обясни директорът на Областната служба "Земеделие" в Ловеч Тони Паричев. Според него при първите ожънати общо 1300 декара в областта, в Летница средният добив от ечемика е средно 500 килограма от декар, а в Угърчин - 400 килограма. В тези райони се очаква и най-добра реколта.

БСП-София иска конгрес за избор на ново ръководство

http://offnews.bg/news/n_1/n_351356.html

Градският съвет на БСП в София поиска в най-кратки срокове да се свика конгрес на партията, който да обсъди предизборната платформа на партията и коалиционната й политика. Според столичните социалисти за успешното представяне на предстоящите парламентарни избори е необходима цялостна промяна на ръководството и промяна в механизма, по който се взимат решения. Срещу настоящия лидер се изказал бившият председател на столичните социалисти Румен Овчаров, който заявил, че за Станишев трябва вече да се мисли като за минало. В сутрешния блок на bTV депутатът от КБ Антон Кутев на свой ред коментира, въпросът за евентуалната смяна на лидера ще бъде решен от конгреса на партията, която вероятно ще се проведе преди предсрочните избори. Депутатът отрече твърденията, че градската организация на партията е искала оставката на Станишев. Според него пленумът в софийската организация на БСП бил остър и критичен, бил и самокритичен, но не е ставало дума за оставката на Станишев. 

Да не си играем на ултиматуми!

http://www.bnews.bg/article-108677

Бих препоръчал на всички участници в процеса да не си играем на ултиматуми, да не си играем на заплахи да не се плашим с война, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан минути, след като Борисов загвори за войната.

Отложиха разглеждането на ветото на президента върху закона за МВР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4144476

Парламентът отложи новото разглеждане на закона за Министерството на вътрешните работи, приет от Народното събрание на 28 май и върнат с указ от президента Росен Плевнелиев.

Предложението беше направено от заместник-председателя на ПГ на Коалиция за България Янаки Стоилов, като той каза: „Тази точка да бъде отложена на днешното заседание на Наро Парламентът отложи новото разглеждане на закона за Министерството на вътрешните работи, приет от Народното събрание на 28 май и върнат с указ от президента Росен Плевнелиев. Предложението беше направено от заместник-председателя на ПГ на Коалиция за България Янаки Стоилов, като той каза: „Тази точка да бъде отложена на днешното заседание на Наро

Без Adele и Radiohead в Youtube

http://offnews.bg/news/n_1/n_351349.html

Youtube ще премахне от сайта си клипове на изпълнители като Adele, Arctic Monkeys и Radiohead заради независимите продуцентските компании, които не са се съгласили на условията на Youtube за подготвяната нова музикална услуга на сайта, съобщава британският в. "Телеграф". Уеб гигантът за видеосподеляне от дълго време подготвя музикална услуга от типа на Itunes и Spotify за слушане на музика. Несъгласието на независимите (indie labels) музикални компании с условията на Youtube обаче ще доведе до свалянето на клипове с изпълнения на известни артисти от сайта. Това ще се случи до дни. Трите най-големи и комерсиални лейбъла - Universal, Sony и Warner са се съгласили на условията на Youtube, но на заден план са останали десетки малки музикални къщи. По думите на китариста на Radiohead Ед О'Брайън от Google (собственикът на Youtube) са предложили смехотворни цени за тяхната музика. Въпреки отказа на някои студия на условията на Youtube са се съгласили стотици независими лейбъли. Музикалната услуга на Youtube се очаква да стане факт до края на годината.

Ангелов: При това ръководство на БСП няма да се кандидатирам за депутат

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242619_%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9F%D1%80%D0%B8+%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%91%D0%A1%D0%9F+%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D

 При това ръководство на БСП най-вероятно няма да се кандидатирам за депутат от Коалиция за България на предстоящите извънредни парламентарни избори. Това заяви народният представител от БСП Страхил Ангелов.

Според него това не би било достойно и морално, предаде Фокус.

„Не мисля, че настоящето ръководство на БСП би подкрепило моето оставане в бъдещата листа за парламентарните избори. От друга страна и аз още не съм взел решение дали въобще ще се кандидатирам. С това ръководство на партията най-вероятно няма да се кандидатирам. След като имаме такива различия, не мисля, че е достойно, морално и принципно да се кандидатирам“, заяви Страхил Ангелов.

Той беше категоричен, че е дошло време председателят на БСП Сергей Станишев да подаде оставка и да се оттегли, защото е нужна цялостна промяна, за да може партията да излезе от настоящата криза.




Над хиляда души годишно търсят помощ от лекар, за да откажат цигарите

http://www.cross.bg/lechenie-belodrobnite-angelova-1416293.html

/КРОСС/Над 1 000 души годишно търсят помощ от лекар, за да откажат цигарите. В интервю за Националното радио председателят на Националната асоциация за профилактика на белодробните болести д-р София Ангелова каза, че работи по два метода, при които има успеваемост от 35 до 40%. По думите му основната причина за белодробните болести, които хронифицират след това, безспорно е тютюнопушенето. Доказано е, че е един от основните фактори, които водят до хронично обструктивна белодробна болест, която наричаме болестта на пушачите. В последно време се увеличи броят на пациентите и пушачите, които посетиха моя кабинет. На много хора сме помогнали. Аз в моята практика ползвам освен психологическите методи - иглотерапията и никотинозаместващото лечение и новата методика - комбинираното лечение - иглотерапия и никотинзаместващ медикамент. Тогава ефектът е двоен. Имахме наблюдение върху близо триста души, които са лекувани, крайни непушачи, проследени след една година, имаме 105 човека, сподели д-р Ангелова.

Пак променят правилата за отпуските

http://www.moreto.net/novini.php?n=255028

Три варианта за промяна на сегашния ред за ползване на отпуска ще предложи министерството на труда на оперативно заседание на правителството днес. Това съобщи зам. социалният министър Светлана Дянкова пред “Труд”. Министрите няма да вземат окончателно решение, целта е да се чуе мнението им преди промените отново да се обсъдят в тристранния съвет.

Мъж простреля дете с въздушна пушка

http://offnews.bg/news/n_1/n_351345.html

78-годишен мъж от Шумен простреля 10-годишно дете, докато играело с приятелите си.  Мъжът се разсърдил на децата, защото вдигали много шум.  Инцидентът стана снощи около 22.40 часа. Възрастният мъж е задържан за 24 часа, уточниха от пресцентъра на полицията, съобщава БГНЕС. След стрелбата една сачма е попаднала в ръката на 10-годишното вовче, което веднага било транспортирано в болница. Пушката на стрелеца е иззета и ще бъде направена експертиза. Според полицията оръжието не било регистрирано при тях, но тепърва ще се уточни дали оръжието изобщо подлежи на регистрация.

Ново лекарство срещу туберкулоза получи награда

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/novo-lekarstvo-sreshtu-tuberkuloza-poluchi-nagrada-6015065

Чарлз Хъл от САЩ пък спечели наградата за европейски изобретател на годината за създаването на триизмерния принтер

Манолев отива в Динамо М преди Попето

http://www.bnews.bg/article-108676

Станислав Манолев ще е новото попълнение на Динамо Москва.

След тежка катастрофа майка бере душа - търсят се кръводарители

http://www.moreto.net/novini.php?n=255034

Апел в помощ на млада майка, чийто съпруг и 3 месечна дъщеря са станали жертви на тежка катастрофа по пътя София - Варна, се разпространява в социалната мрежа Фейсбук. Оцелялата 27 годишна жена все още не знае какво се е случило със семейството й, а лекарите се опитват да я върнат към живота, но кръвта за преливане не достига.

Кутев: Местан развали правителството

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242618_%D0%9A%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%B2%3A+%D0%9C%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE

 Лютви Местан е виновник за края на кабинета „Орешарски”. Такова е виждането на депутата и секретар на Изпълнителното бюро на социалистите Антон Кутев. Пред bTV той обясни, че „това, че Местан развали правителството не е проблем на БСП – това е политически процес, в който двете сили в кабинета имат различен интерес в даден момент”.

„Няма как да излезе Местан да зададе времеви хоризонт на правителството до края на годината и да не се очаква, че политическият опонент ще призове за избори веднага. И те си го подхванаха това като мантра”, каза още червеният народен представител.

Припомняме ви, че на 5 юни лидерът на ДПС даде пресконференция, на която обяви, че е невъзможно кабинетът да изкара пълния си мандат. Тогава Местан посочи, че е "за" избори до края на годината.

В коментара си днес Кутев все пак призна и друга причина за преждевременното оттегляне на кабинета „Орешарски” – тежката загуба на левицата на евроизборите от 25 май: „Вотът показа, че хората не разпознават в това правителство БСП, затова то си тръгва Нямаше как в тази обстановка да се продължи повече. Няма правителство, което да не си тръгне, но не може да се говори от първия ден, че то няма да издържи мандата си”.

Според социалита консултациите при президента отпреди ден не са довели до стабилизиране на политическата ситуация у нас, изпаднала в криза след евроизборите. Дори напротив – КСНС продължил „агонията” на политиците и обществото.

„Беше възможно (предсрочният вот) да е края на юли, ако още мината седмица се бяха взели бързи мерки. При вече определения времеви хоризонт, Конституцията ще каже за дата за оставката на кабинета”, подчерта депутатът.

Кутев бе лаконичен по въпроса за евентуална оставка от страна на партийния лидер Сергей Станишев. БСП като "най-демократичната партия” щяла да реши въпроса на своя конгрес, по всяка вероятност преди изборите.



Съдебен абсурд блокира ключово дружество на Цветан Василев

http://offnews.bg/news/n_1/n_351333.html

Съдебен абсурд постави под запор в ключово дружество на Цветан Василев - "Технологичен център - институт по микроелектроника (ТЦ-ИМЕ)" и единия от основните му акционери основните му акционери EFV International Financial Ventures, регистрирана на Британските Вирджински острови фирма. С определение на Софийския градски съд (съдия Румяна Ченалова) от 17 юни се допуска като предварителна обезпечителна мярка назначаване на временен синдик, съобщава "Капитал". Освен това съдът запорира и сметките на двете дружества в КТБ по искане на "Сиболе сървсис инкорпорейтид България". Последното понастоящем е собственик на "Техноекспортстрой", която беше приватизирана от "АТ инженеринг 2000" с кредит от КТБ през 2012 г. Впоследствие беше прехвърлено на "Сиболе", което е еднолична собственост на едноименна панамска офшорка. Според индивидуалния отчет на "ТЦ-ИМЕ" към края на първото тримесечие на 2014 г. то има 870 млн. лв. активи, а консолидирано те достигат 1.45 млрд. лв., допълва вестникът. Сред дъщерните дружества на ТЦ-ИМЕ са компании, които са сред големите акционери в стъкларските заводи "Рубин" - Плевен, и "Сръбска фабрика за стъкло" - Парачин, русенската корабостроителница, футболния клуб "Ботев" - Пловдив, и... БТК. EFV пък е мажоритарен акционер в "Хедж инвестмънт България", което има дял в дистрибуторите на Kia и Subaru за България, две лизингови компании, военния завод "Дунарит" - Русе и др. Определението предвижда незабавно изпълнение независимо дали се обжалва. Запор над офшорка От текста на съдебното определение става ясно, че "Сиболе" твърди, че EFV му дължи 14.5 млн. евро. Съдът, от своя страна, се позовава на това, че центърът на основните интереси на офшорката е България и затова приема, че е компетентен да разглежда молбата за несъстоятелност и да назначи синдик на дружеството, въпреки че е регистрирано на Британските Вирджински острови.  Юристи коментират, че определението на съдия Ченалова е правен абсурд. Съдията приема, че e допустимо откриване на производство за несъстоятелност на офшорна компания от Британските Вирджински острови съгласно българския Търговски закон. Юрисдикцията на българския съд е обоснована с правото на Европейския съюз, по-специално на Регламент (ЕО) № 1346/2000 на съвета от 29 май 2000 г. относно производството по несъстоятелност. За целта е прието, че след като Великобритания е пълноправен член на ЕС, то правото на ЕС се прилага и спрямо Британските Вирджински острови, които били част от територията на Великобритания – т.нар. отвъдморска територия. Това е изначално абсурдно, защото територията на Британските Вирджински острови не е част от ЕС и върху нея не е приложимо правото на ЕС.  

Над хиляда души всяка година търсят помощ от лекар, за да откажат цигарите

http://pik.bg/над-хиляда-души-всяка-година-търсят-помощ-от-лекар-за-да-откажат-цигарите-news192456.html

Над хиляда души всяка година търсят помощ от лекар, за да откажат цигарите

Над 1 000 души годишно търсят помощ от лекар, за да откажат цигарите. 

Председателят на Националната асоциация за профилактика на белодробните болести д-р София Ангелова каза в предаването "Преди всички" по БНР, че работи по два метода, при които има успеваемост от 35 до 40%.

„Основната причина за белодробните болести, които хронифицират след това, безспорно е тютюнопушенето. Доказано е, че е един от основните фактори, които водят до хронично обструктивна белодробна болест, която наричаме болестта на пушачите. В последно време се увеличи броят на пациентите и пушачите, които посетиха моя кабинет. На много хора сме помогнали.

Аз в моята практика ползвам освен психологическите методи - иглотерапията и никотинозаместващото лечение и новата методика - комбинираното лечение - иглотерапия и никотинзаместващ медикамент. Тогава ефектът е двоен. Имахме наблюдение върху близо триста души, които са лекувани, крайни непушачи, проследени след една година, имаме 105 човека“, заяви д-р София Ангелова.

Борисов: Щом искат война, така ще бъде

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4144396

Предлагам Законът за МВР да остане след вторник, когато се договорим или не се договорим. каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна.

„За съжаление, не виждам Местан, Станишев, Волен Сидеров. За радост, Мишо Миков е тук. Вчера в присъствието на председателя на Народното събрание четиримата лидери на парламентарно представени п Предлагам Законът за МВР да остане след вторник, когато се договорим или не се договорим. каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна. „За съжаление, не виждам Местан, Станишев, Волен Сидеров. За радост, Мишо Миков е тук. Вчера в присъствието на председателя на Народното събрание четиримата лидери на парламентарно представени п

Фирмите за дялово разпределение трябва да изпратят изравнителните сметки до 15 юни

http://www.cross.bg/razpredelenie-dyalovo-klienti-1416291.html

/КРОСС/ До 15 юни 2014 г. фирмите за дялово разпределение опериращи на територията на гр.Пловдив трябва да изпратят до домоуправителите или упълномощените лица на сградите данните за изравнителните сметки за отоплителен сезон 2013/2014, обща за сградата и индивидуалните за всички имоти от нея. Във връзка с това EVN България Топлофикация съветва своите клиенти да потърсят от домоуправителите или упълномощените лица индивидуалните си справки за консумирана топлинна енергия за отоплителния период 2013/2014г. След получаването на индивидуалните справки всеки клиент разполага с едномесечен срок, в който може да подаде възражение до обслужващата го фирма за дялово разпределение. Контактите на съответната фирма за дялово разпределение могат да се видят във всяка една фактура за топлинна енергия. В случай, че фирмите за дялово разпределение не получат възражения от клиентите, след изтичане на едномесечния срок данните от тях ще бъдат изпратени в ЕVN България Топлофикация, където ще бъдат изготвени изравнителните фактури във вид на дебитни и/или кредитни известия. Известията ще бъдат изпратени до всички клиенти на дружеството, което се очаква да стане през месец август. ЕVN България Топлофикация още веднъж информира, че за извършване на отчет на уредите в имотите и определяне на реално консумираната топлинна енергия, фирмите за дялово разпределение определят дата, както и допълнителна такава при положение, че при първата дата клиентът не е осигурил достъп до имота

Бъдещето на туризма не е в застраховането, а в повишаването на неговите услуги

http://www.cross.bg/chernomorieto-park-yslygi-1416292.html

/КРОСС/Кои мерки за Черноморието ще доведат до баланс между различните интереси, това коментира в ефира на БНР  Андрей Ковачев от коалиция " За да остане природа в България". По време на общественото обсъждане на създаването на национален парк "Българско Черноморие" имаше протести от собствениците на имоти. Основното, което ще попречи е неправилният начин, по който беше подходено още с политическот орешение на парламента този парк да се концентрира само върху държавни земи. Изпълните не се съобразиха изцяло с това решение, но пак не подходиха професионално. Министерството на околната среда и водите изготви едн онекачестевн опредложение, което съдържа много пороци. Не смятам,че протестите на 50-60 души от Поморие би трябвало да спъват обществения интерес. На всички стана ясно, че нашият туризъм по Черноморието, неговото бъдеще не е в застрояването, а в повишаването на неговите услуги. Снимка: Булфото

Бойко: На "Атака", БСП и ДПС вяра не може да се има

http://pik.bg/бойко-на-атака-бсп-и-дпс-вяра-не-може-да-се-има-news192453.html

Бойко: На "Атака", БСП и ДПС вяра не може да се има

"На БСП, на ДПС и на „Атака” вяра не може да се има. Видяхте, за да ми е чиста съвестта, предложих най-толерантните неща от трибуната на парламента." Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не само че ни порязаха, те не спазиха това, което лидерите им са постигнали вчера”, допълни още той.

„Вчера Станишев, Местан и Сидеров не само се подписаха, не само приеха, те редактираха целия този текст, заедно с Мишо Миков. Във втора точка ясно е казано да се определят приоритетите на парламента и на изпълнителната власт”, коментира Станишев.

„Ние се договорихме и правителството да не подписва нищо до другия вторник, тъй като Местан и Станишев са заети тази седмица след консултациите кои закони и какво могат да подписват и какво не”, каза още Бойко Борисов.

Брaдaрa не пропуснa дa кaчи селфито си от сутрешното си освежaвaне

http://www.zapernik.com/hailaif/bradara-ne-propusna-da-kachi-selfito-si-ot-sutreshnoto-si_32498/

Пернушкия брaдър следвa примерa нa всички звезди и не пропуснa дa кaчи selfie кaк си мие зъбите. От кaкто знaете вече месец е нa черноморието и непрекъснaто ни нaпомня кaкво прaви. Приближени до брaдaрa кaзвaт,че ще е цяло лято нa морето a после ще ходи с бившaтa си приятелкa с която сa се сдобрили в Ибизa или Пaриж още и те не сa го решили,предполaгaме че брaдaрa се е сдобрил с бившaтa си приятелкa точно зaрaди подaръкa зa рожденят му ден който тя ще му нaпрaви.

Бойко обяви война на управляващите заради Закона за МВР. БСП даде заден

http://offnews.bg/news/n_1/n_351331.html

С война и реваншизъм до дупка заплаши управляващите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Причина за тези заплахи стана отказа на БСП, ДПС и "Атака" да оттегли от дневния ред прегласуването на Закона за МВР. Вчера на Консултативния съвет при президента лидерите на парламентарно представителните партии се разбрахме за плавен преход и като точка 2 определяне на приоритетите на парламента и изпълнителната власт. Лидерите на партиите се споразумели това да се случи следващия вторник, тъй като до петък е зает Сергей Станишев , а до края на седмицата - Лютви Местан . След няколко прегласувания в крайна сметка Закона за МВР остана в дневния ред, а Бойко Борисов излезе разсърден от залата  и обяви в кулоарите: "На БСП, на ДПС и на „Атака” вяра не може да се има. Видяхте, за да ми е чиста съвестта, предложих най-толерантните неща от трибуната на парламента. Не само че ни порязаха, те не спазиха това, което лидерите им са постигнали вчера”, допълни още той. Вчера Станишев, Местан и Сидеров не само се подписаха, не само приеха, те редактираха целия този текст, заедно с Мишо Миков. Във втора точка ясно е казано да се определят приоритетите на парламента и на изпълнителната власт. Сега това го скъсвам (скъса споразумението от вчера) и оттук нататък война. Щом искат така, така ще бъде. Те не заслужават толерантност - реваншизъм до дупка." След това Янаки Стоилов предложи в пленарна зала все пак да се отложи Закона за МВР и това беше прието. Това пък разсърди "Атака" - то обвиниха БСП, че се страхуват от Бойко Борисов. Те поискаха поч

Училищна директорка стана депутат

http://www.bnews.bg/article-108672

Ирена Анастасова ще замести Георги Кадиев в Народното събрание. Кадиев съобщи на 11 юни, че си тръгва. Тогава пред журналисти в парламента той обясни, че е далеч от „упражненията“ да напуска групата и да остане в парламента и с оставката си дал сигнал на ръководството на БСП какво трябва да направи.

Отново уволниха шефа на НАП-Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4144456

Бившият шеф на НАП-Пловдив Николай Брънчев е бил назначен и моментално уволнен вчера като шеф на териториалната дирекция, съобщи "Марица".
Това е четвъртото му връщане и отстраняване. За първи път Брънчев беше уволнен от Симеон Дянков, след което той обжалва и се върна начело на дирекцията. На 21 февруари 2013 година обаче Брънчев отново бе Бившият шеф на НАП-Пловдив Николай Брънчев е бил назначен и моментално уволнен вчера като шеф на териториалната дирекция, съобщи "Марица". Това е четвъртото му връщане и отстраняване. За първи път Брънчев беше уволнен от Симеон Дянков, след което той обжалва и се върна начело на дирекцията. На 21 февруари 2013 година обаче Брънчев отново бе

Атлети снимат филм преди Европейското в Рига (ВИДЕО)

http://moresport.actualno.com/Atleti-snimat-film-predi-Evropejskoto-v-Riga-VIDEO-news_34645.html

Лекоатлетите от националния отбор разнообразиха тренировките със снимането на клип преди заминаването на Европейското отборно първенство в Рига, което е на 21 и 22 юни. Клипът е заснет в Сливен, къдет...

Израел одобри строителството на нови 172 жилища

http://asia.actualno.com/Izrael-odobri-stroitelstvoto-na-novi-172-jilishta--news_34649.html

Израел одобри строежа на нови 172 жилища за израелски заселници в анексирания Източен Ерусалим, предаде БГНЕС. "Общината одобри строежа на 172 апартамента в Хар Хома. Това е последният етап пре...

Обвиняемият зам-шеф на БНБ излезе в отпуск

http://business.actualno.com/Obvinjaemijat-zam-shef-na-BNB-izleze-v-otpusk--news_34648.html

Срещу подуправителя на Българската народна банка (БНБ) и ръководител на управление „Банков надзор” Цветан Гунев (на снимката вдясно) има образувано досъдебно производство. До прикл...

Депутатите отложиха обсъждането на ветото върху закона за МВР

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/18/2325678_deputatite_otlojiha_obsujdaneto_na_vetoto_vurhu_zakona/?ref=rss


Депутатите отложиха прегласуването на ветото на закона за МВР до вторник следващата седмица, когато председатели на ГЕРБ, БСП и ДПС и "Атака" трябва да се разберат каква да бъде програмата на парламента до разпускането му за предсрочните парламентарни избори.

Първо такова предложение направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обяви, че вчера на консултативния съвет по национална сигурност е било договорено партиите да определят парламентарните приоритетни задачи. 

"За...

Депутатите отложиха гласуването на ветото върху закона за МВР

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/18/2325678_deputatite_otlojiha_glasuvaneto_na_vetoto_vurhu_zakona/?ref=rss


Депутатите отложиха прегласуването на ветото на закона за МВР до вторник следващата седмица, когато председатели на ГЕРБ, БСП и ДПС трябва да се разберат каква да бъде програмата на парламента до разпускането му за предсрочните парламентарни избори.

Първо такова предложение направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обяви, че вчера на консултативния съвет по национална сигурност е било договорено партиите да определят парламентарните приоритетни задачи.

"За съжаление, не...

Ремонтират 39 варненски училища през лятото

http://www.moreto.net/novini.php?n=255042

39 варненски училища са дали заявки за ремонт през лятото. Исканията им са постъпили в община Варна, като повечето чакат да се пресметне колко ще струват дейностите. Това съобщи пред „Черно море“ шефът на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Лилия Христова.

Прокуратурата няма да разследва сигнала на Цветан Василев срещу "Протестна мрежа"

http://offnews.bg/news/n_1/n_351337.html

Прокуратурата е отказала на два пъти да образува наказателно производство за набедяване срещу трима членове на "Протестна мрежа" по сигнала на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев, съобщава "Дневник". Контрасигналът беше подаден от банкера няколко седмици в отговор на внесения от "Протестна мрежа" сигнал за организирана престъпна група в състав Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков. Сигналът на Цветан Василев е срещу Антоанета Цонева, Асен Генов и Николай Стайков и в него се твърди, че с неверни твърдения тримата са го набедили.  Отказът на прокуратурата да образува проверка е на две инстанции - в края на май от Софийска районна прокуратура и на 10 юни от Софийска градска прокуратура. Тримата, срещу които Василев подаде сигнала, бяха разпитвани в полицията в началото на април.

Златото понижи стойността си в очакване на решенията на Фед

http://econ.bg/Новини/Златото-понижи-стойността-си-в-очакване-на-решенията-на-Фед_l.a_i.550965_at.1.html

Златото се търгуваше под най-високата стойност за последните 3 дни в очакване на заключенията от срещата на Федералния резерв в САЩ, предаде...

Детето с ампутираната ръка още не знае какво му се е случило

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4144425

След ампутацията на лявата ръчичка на 10-годишното дете, което пострада при игра върху електропровод в землището на плевенското село Ракита, са били проведени и консултации с детски кардиолог. Това каза пред bTV един от лекуващите го лекари д-р Ивайло Рачев.
Според него състоянието на детето е добро, продължава реанимационната му терапия. След ампутацията на лявата ръчичка на 10-годишното дете, което пострада при игра върху електропровод в землището на плевенското село Ракита, са били проведени и консултации с детски кардиолог. Това каза пред bTV един от лекуващите го лекари д-р Ивайло Рачев. Според него състоянието на детето е добро, продължава реанимационната му терапия.

Порошенко и Путин говорили по телефона за мир

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/poroshenko-i-putin-govorili-po-telefona-za-mir-6015064

Съветът за сигурност на ООН прие декларация за кризата в Украйна, в която изказа съболезнования на семействата на загиналите руски журналисти

Борисов и Пеевски в сараите на Доган

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242617_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B8+%D0%9F%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B2+%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%94%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD

 „Нямам отношения нито с Делян Пеевски, нито с Цветан Василев!“, изкрещя в телефонната слушалка уж възмутен в ефир лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във вторник пред Нова телевизия. Прекъсвайки водещите на сутрешния блок, той ги обвини на висок тон, че му задават поръчкови въпроси по темата, и дори заплаши, че няма да говори повече пред тази телевизия, ако продължават да го питат това.

 
Бойко Борисов има безспорна актьорска дарба. Казвал съм го и друг път. Той замести целия Сатиричен театър и забавляваше българската публика в продължение на десетилетие, така както по времето на соца я забавляваха Калоянчев, Парцалев, Мутафова и Никола Анастасов. Неслучайно за известно време Борисов се превърна в истински народен любимец, каквито навремето бяха те. Разбира се, че не говоря за високо театрално изкуство, а за естрададжийската халтура в добрия смисъл на думата, която е много популярна у нас. Част от феномена Борисов е неговата органичност и убедителност, когато играе, а той играе непрекъснато, когато е сред хора.

Извън публичната ми категорична позиция срещу мутрата-политик Бойко Борисов, който нанесе огромни щети на България, трябва да призная, че в личните си срещи с него винаги съм се забавлявал искрено от невероятното му чувство за игра, хумор, който на моменти може да звучи и много дебелашки, но е на място, както и от огромния му инстинкт да спечели събеседника си на своя страна. Борисов притежава патологичен нарцисизъм, какъвто имат големите артисти, и почти всички, които е спечелил в личните си срещи, след това е употребил и захвърлил зад гърба си, но това е друга тема. Понеже знам, че в България малцина четат внимателно даден текст, бързам да кажа, че не съм обърнал палачинката, нямам намерение да работя за ГЕРБ, продължавам да мисля, че Борисов и неговата партия са патология, която трябва непременно да бъде преодоляна, за да има що-годе нормален политически живот.

Направих това отклонение, за да подкрепя по-добре тезата, която ще коментирам, както и за да дам ключ към поведението на Борисов в Нова телевизия. С един куршум той уби два заека. Направи се на ядосан, за да отклони много сериозния въпрос за връзките си с Делян Пеевски, ерго с Ахмед Доган, и се опита да се разграничи от Нова ТВ, в която безспорно има огромно влияние. Той се скара на водещите Ани Цолова и Виктор Николаев, наричайки ги обидно поръчкови, за да направи „заслон” на откровената гербаджийска линия, която струи от цялата телевизия. Не само в сутрешния блок, но в почти всички предавания освен „Часът на Милен Цветков” в политически план „Нова“ играе за Бойко Борисов.

Това се прави къде тънко – като се канят предимно странични хора като Румен Петков, Георги Първанов, Кольо Парамов отляво, протестъри и реформатори отдясно и „независими” журналисти на заплата при Борисов, които обслужват ГЕРБ – къде по-дебелашки с откровена пропаганда за Бойко (както мило го наричат) в съботно-неделните емисии. Отделям специално внимание на това, за да опиша механизма, по-който се случва и другата връзка между него и Делян Пеевски. Поради умелата пропаганда още преди година и половина бе внушено, че двамата са в люта вражда. Само че това се оказа вярно само за Борисов и Цветан Василев. Понеже в публичното пространство Пеевски и Василев вървяха като скачени съдове, у повечето хора остана усещането за разрив между тях и Бойко Борисов, заради което и предсрочно бе прекратен мандатът на ГЕРБ.

Усещането за непоносимост дойде и от изцепките на Делян Пеевски, който в парламента нападна остро Цветан Цветанов. И тук, както при другата двойка, сливането на образите в публичното пространство е пълно, макар и погрешно. Борисов и Цветанов си вървят в тандем въпреки клюките за отдавнашната им непоносимост. Когато Пеевски нападаше Цветанов, у хората оставаше впечатление, че той напада ГЕРБ, в това число и Борисов.

Това обаче не се оказа истина. Всъщност и до днес няма никакви сериозни основания да мислим, че топлата връзка между Бойко Борисов и Делян Пеевски (разбирай Доган) е прекъсвала. Въпреки че публично се изговориха много неща, ако се вгледаме детайлно, ще открием, че нито Пеевски, нито Борисов са се сблъсквали челно. Изключвам назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, което бе отиграно политически от партия ГЕРБ и нейния лидер. Нещо повече – по време на протестите миналото лято, които се бяха фокусирали върху образа на Пеевски, Борисов се упражняваше словесно върху Станишев, тройната коалиция и подкрепата на „Атака“. Нито дума срещу Делян Пеевски.

И обратно – медиите на последния спряха да пишат срещу Борисов, след като се бяха поотпуснали малко след февруарските събития през 2013 г.  Още миналата пролет забелязахме с колеги, че във вестниците на Пеевски статиите срещу Бойко Борисов спряха, за сметка на онези срещу Цветан Цветанов и срещу ГЕРБ въобще. За разлика от ТВ7, която е на Цветан Василев и която почти денонощно сипеше канонади срещу Борисов. Донякъде и оттам се получи объркването, което позволи в публичното пространство да се пласират два несъществуващи отбора, влезли в несъществуваща битка на живот и смърт – от една страна Бойко Борисов, Цветанов и ГЕРБ, а от другата – Цветан Василев и Делян Пеевски.

Оказа се, че няма такова разделение. Освен това се оказа, че Делян Пеевски не е производен на Цветан Василев и че битката на живот и смърт е по-скоро между двамата. И че по-силният се оказа Пеевски, защото има политически гръб. Въпреки че си плащаше на всички, Василев се оказа без никаква политическа подкрепа и в края на краищата ще приключи зле. Поне така изглеждат нещата на този етап. Само преди няколко месеца този човек минаваше за най-могъщия в държавата.

Но да не се отклоняваме. Да се върнем на темата, интересът към която бе предизвикан от енергичния отказ на Бойко Борисов да бъде питан за Делян Пеевски. Има нещо много интересно, което бих го попитал, ако бях на мястото на водещите на сутрешния блок на Нова ТВ. Защо по време на летните протести през миналата година той се е срещал с Делян Пеевски, и то не веднъж. Би било интересно да се чуе за какво са си говорили двамата, докато министри от кабинета на ГЕРБ, протестиращи десебари, синя клиентела и граждани викаха „Оставка” и громяха задкулисието в лицето на самия Пеевски.

Защо Бойко Борисов и Делян Пеевски са се виждали поне два пъти миналото лято по време на протестите и какво са си говорили – това е много интересен въпрос. 

Други въпроси нямам, защото всичко е очевидно:

- КТБ стана голяма банка, а Цветан Василев – бизнес властелин, най-вече по времето на ГЕРБ. Тогава неимоверно се разрасна и медийната империя на Ирена Кръстева и Делян Пеевски. Тогава той превзе вестникарската разпространителската мрежа, а медиите му служиха за нещо като пропагандна машина на властта.

- Бойко Борисов продаде „Булгартабак“ на Цветан Василев, Пеевски и Доган по време на своето управление. Припомням, че заради „Булгартабак“ щеше да падне кабинетът на царя, който се ползваше с огромна парламентарна подкрепа. Юпитата не успяха да го купят и стана зверски скандал. Борисов го продаде на ДПС и контролираната от него банка без никакъв шум и при явно отсвирване на конкуренцията в лицето на сериозни международни компании. Нито гък в медиите.

- Бойко Борисов помогна лично на Делян Пеевски да сложи ръка върху бившите ВАЦ-ови издания „Труд” и „24 часа”. Казвам лично, защото бе натиснал очи в очи Любомир Павлов, съсобственик с Огнян Донев, да продават и да изчезват. Понеже Павлов не се разбърза, медиите на Пеевски почнаха война срещу него и Донев, а прокуратурата им запорира сметките и започна да ги разследва за пране на пари. В момента, в който вестниците минаха под контрола на Делян Пеевски, прането на пари беше забравено. Политическият гръб за тази акция бе изцяло на Бойко Борисов. 

- Бойко Борисов продаде ИПК „Родина“ на Пеевски, а всички кметове на ГЕРБ дадоха моментална експресна светлина на „Лафка” веригата за цигари и вестници на депутата от ДПС. 

 - Любимият кръг на Бойко Борисов „Котараците” бе любим и на Пеевски, който ще излезе кръг сам по себе си, а двата кръга печелеха обществени поръчки в изобилие, докато Борисов беше първо кмет на София, а после и премиер. 

Разбира се, че всичко това Бойко Борисов не е правил от добро сърце и държавнически дълг. И без галеното „Бебчо” с което казват, че Борисов се е обръщал към Пеевски, е очевидно, че двамата са много дълбоко свързани чрез бизнес и финансови интереси за милиарди. Това е сериозно. Българската политика не е, но това да. Ето защо при очерталата се перспектива ДПС да продължава да цикли в едно непопулярно управление, от което ще излезе след четири години с учетворени щети, Доган предпочете да изпробва другата опция, която е налице.

Пък и конфликтът, казват, за „Булгартабак“ с Цветан Василев е катализирал процеса. Борисов винаги се е изказвал почтително за Ахмед Доган. Неговият животински инстинкт безпогрешно му подсказва кой е силният и къде е властта, така че в днешната негласна предизборна коалиция между ГЕРБ и ДПС няма нищо изненадващо. Изненадани, и то неприятно, би трябвало да бъдат всички протестиращи срещу Пеевски. Те станаха силни и техният глас се чу, защото имаше вероятност ГЕРБ да се върнат във властта и защото Бойко Борисов им осигуряваше медийно отразяване… докато си е пиел кафето с Делян Пеевски.

Въпрос на игрова и сценична техника. Както в предаването по Нова ТВ, за което стана дума в началото, още преди година Бойко Борисов много ловко отклони вниманието от Делян Пеевски и ДПС към Сергей Станишев и БСП, които от глупост и наивност го отнесоха за всички безобразия и далавери на Борисов, Пеевски и Доган. Не че БСП е в бяло, но далеч не е единствен виновник за окаяното състояние на българската политика, както и единствен източник на злото в нея. Добре е така наречените десни да знаят това.

Добре е и да искат силна и нормална левица, а не да се радват на нейното унищожение, което им причини същият този Борисов. Добре е и те да си кажат за Пеевски, защото е много лицемерно да громиш задкулисието с парите на Цветан Василев, който е основен спонсор на Иван Костов и ДСБ от години насам, и то по времето (о, ужас), когато съдбоносният Пеевски му бе все още близък. Надявам се, че слуховете за спонсорирането от Цветан Василев и на Реформаторкия блок са силно преувеличени (в смисъл, че са взели от него по-малко пари, отколкото АБВ). И че РБ няма да става параван на нелицеприятната коалиция ГЕРБ-ДПС и да я узакони в парламента. Последното обаче е пожелание, което няма нищо общо с анализа и рационалния поглед към нещата и затова ще спра този коментар точно тук. Да са ни честити Пеевски и Борисов. Един доказан и свръхефективен тандем. Да му мислят онези, които нямат чувство за хумор. Отчаяние ги дебне отвсякъде.




 

Нова мода: Жени горят косите си за красота

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/nova-moda-zheni-goriat-kosite-si-za-krasota-6015063

Според експертите този начин за разкрасяване е изключително прост, но много ефективен

Порошенко обещал на Путин да разследва смъртта на журналистите

http://www.cross.bg/pytin-poroshenko-lygansk-1416290.html

/КРОСС/ Новоизбраният президент на Украйна Петро Порошенко уверил руския президент Владимир Путин в телефонен разговор, че ще разследва случая с убитите край Луганск руски журналисти, предаде ИТАР-ТАСС. Напомняме, на 17 юни кореспондент на руска телевизия «Россия 24» Игор Корнелюк и неговият видеоинженер Антон Волошин бяха убити при минометен обстрел край град Луганск. Инцидентът е бил обсъден в телефонен разговор между президента Путин и украинския му колега Петро Порошенко. Владимир Путин е изразил безпокойство във връзка с гибелта на руските журналисти и насочил вниманието му към необходимото обезпечаване на сигурността за представителите на медии, работещи в Украйна. Порошенко от своя страна е изразил съболезнования и уверил Путин, че е дал нареждане за разследване на случая. Според ИТАР-ТАСС двамата са обсъдили възможността за спиране на огъня в размирните украински райони. На 17 юни журналистът Игор Корнелюк (родом от Запорожие) бил тежко ранен и по-късно починал на операционната маса в болницата. Неговият колега видеоинженерът Антон Волошин не бил открит веднага и обявен за безследно изчезнал, но по-късно било открито тялото му и опознато от оцелелия оператор Денисов, който по случайност се намирал встрани от групата, за да снима общата обстановка

Даниел Вълчев: Реформаторският блок няма да бъде придатък на ДСБ

http://www.cross.bg/vulchev-daniel-gerb-1416289.html

/КРОСС/ „Движение България на гражданите" подкрепя въвеждането на електронно гласуване и задължителен вот на избори, като санкцията за негласувалите граждани да бъде забрана да заемат държавна или общинска служба. Това обяви в интервю за Дарик зам.-председателят на партията Даниел Вълчев. По повод отношенията между реформаторите след евроизборите и пренареждане на листата, Вълчев подчерта, че няма шанс Реформаторският блок да стане просто придатък на една от партиите в блока - ДСБ. Не мисля, че отношението към ГЕРБ и бъдещата властова конструкция може да ни раздели, каза Даниел Вълчев на въпрос, след като Меглена Кунева декларира преди дни, че въпреки изместването й от първото място в листата за евроизборите, държи в ръцете си единството на Реформаторския блок. „Единственото, което представлява истинска заплаха за единството на РБ е начинът, по който искаме да изглеждаме на хората. Ясно е, че в Реформаторския блок са събрани различни партии. Това, което обаче със сигурност трябва да е ясно, че РБ не е и няма никакъв шанс да стане просто придатък на една от политическите партии - говорим за ДСБ. В този смисъл разчитаме на равноправието", подчерта в коментара си Вълчев. За отношението към ГЕРБ и евентуално партньорство с Борисов По повод отношението към ГЕРБ Даниел Вълчев напомни, че ДБГ е възникнало като алтернатива на управлението на ГЕРБ. „Това никога не сме го крили, Борисов го знае и ние го знаем

Порошенко обещал на Путин да разследва смъртта на журналистите

http://www.cross.bg/pytin-poroshenko-telefonen-1416290.html

/КРОСС/ Новоизбраният президент на Украйна Петро Порошенко уверил руския президент Владимир Путин в телефонен разговор, че ще разследва случая с убитите край Луганск руски журналисти, предаде ИТАР-ТАСС. Напомняме, на 17 юни кореспондент на руска телевизия «Россия 24» Игор Корнелюк и неговият видеоинженер Антон Волошин бяха убити при минометен обстрел край град Луганск. Инцидентът е бил обсъден в телефонен разговор между президента Путин и украинския му колега Петро Порошенко. Владимир Путин е изразил безпокойство във връзка с гибелта на руските журналисти и насочил вниманието му към необходимото обезпечаване на сигурността за представителите на медии, работещи в Украйна. Порошенко от своя страна е изразил съболезнования и уверил Путин, че е дал нареждане за разследване на случая.Според ИТАР-ТАСС двамата са обсъдили възможността за спиране на огъня в размирните украински райони.  

Шуменец простреля дете в ръката с въздушна пушка, вдигало шум

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4144407

78-годишен мъж стреля по деца с въздушна пушка, защото вдигали шум в Шумен. Простреляно в ръката е 10-годишно момче, предаде БГНЕС.
Инцидентът станал снощи около 22.40 часа. Възрастният мъж е задържан, уточниха от пресцентъра на полицията.
Няколко деца играели с топка на улица "Стара планина" в града. 78-годишният А.С.Б. 78-годишен мъж стреля по деца с въздушна пушка, защото вдигали шум в Шумен. Простреляно в ръката е 10-годишно момче, предаде БГНЕС. Инцидентът станал снощи около 22.40 часа. Възрастният мъж е задържан, уточниха от пресцентъра на полицията. Няколко деца играели с топка на улица "Стара планина" в града. 78-годишният А.С.Б.

Здравеопазването в САЩ е сред най-неефективните

http://www.vesti.bg/sviat/zdraveopazvaneto-v-sasht-e-sred-naj-neefektivnite-6015061

Според резултатите от сравнителния анализ най-добро е здравеопазването във Великобритания. На второ място се нарежда Швейцария, а на трето - Швеция

Фаустиньо Асприля пред "Труд": Чарът на мондиала са многото голове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4143345

Всички обичат лошите момчета. Фаустино Асприля винаги е бил в “окото на бурята”. Като играч в наказателното поле на съперника, а след края на кариерата си - дори с пищов в ръка, заради което бе под домашен арест. За Тино в Южна Америка твърдят, че е един от най-талантливите нападатели не само в Колумбия. Великите мигове в кариерата му са победата Всички обичат лошите момчета. Фаустино Асприля винаги е бил в “окото на бурята”. Като играч в наказателното поле на съперника, а след края на кариерата си - дори с пищов в ръка, заради което бе под домашен арест. За Тино в Южна Америка твърдят, че е един от най-талантливите нападатели не само в Колумбия. Великите мигове в кариерата му са победата

"Марек" ще се изръсва с по 2 хилядарки, за да приема на стадион "Миньор"

http://www.zapernik.com/sport/marek-shte-se-izrusva-s-po-2-hilyadarki-za-da_32497/

Дупнишкият футболен отбор "Марек" ще брои по 2 хиляди лева на мач, за да получава правото да използва терена на стадион "Миньор" в Перник, научи ZaPernik.com.

Решението за сумата беше взето вчера от пернишките старейшини на редовната им сесия.

Според БФС стадион "Бончук" в Дупница не отговаря на лицензионните изисквания. Това е и причината "Марек" да ползва терена на пернишкия стадион за срещите си в "А"...

Продължава

БАН: Има опасност от наводнения през следващите дни

http://offnews.bg/news/n_1/n_351332.html

През следващите дни, в резултат на очакваните валежи и поради високата почвена влага са възможни по-съществени повишения на водните нива и локални поройни наводнения. Това предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките чрез хидропрогнозата си днес. Вследствие на интензивните валежи през последноно денонощие значително са се повишили нивата на реките в много райони на страната. В Дунавския водосбор с максимално повишение от 57 см е р. Янтра при с. Каранци, а в Черноморския басейн водните нива са достигнали повишение с до 130 см. Измененията на речните нива в Източнобеломорския и Западнобеломорския водосборни басейни са съответно в границите от -56 см до 17 см и от -10 см до 46 см.  С водни количества, превишаващи повече от 3 пъти средномногогодишната си стойност, са реките: • Янтра при Велико Търново • Врана при Кочово • Камчия при Гроздьово • Чепеларска при Бачково • Джерман при Дупница

Американска фирма ще търси газ в Добруджа

http://www.moreto.net/novini.php?n=255044

Американската компания "Парк плейс енерджи" е получила разрешение за търсене на нефт и газ във "Вранино блок 1-11", който е в Добруджа. На сайта си компанията съобщава, че е подписала с българското министерство на икономиката договор за лиценз.

Голи снимки на хърватите в басейн притесняват отбора преди мача с Камерун

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/18/2325682_goli_snimki_na_hurvatite_v_basein_pritesniavat_otbora/?ref=rss


Голите снимки на хърватските национали разсейват футболистите преди важния мач срещу Камерун за оставането на тима на световното първенство, заяви помощник-треньорът Роберт Ковач.

Папараци заснеха играчи от състава да се къпят чисто голи в басейна на базата на отбора след загубата от домакина Бразилия с 1:3 в мача на откриването на мондиала.

Кадрите бяха публикувани от хърватски медии и това стана причина националите да прекратят комуникация с хърватските журналисти....

Страхил Ангелов: Станишев трябва да подаде оставка

http://pik.bg/страхил-ангелов-станишев-трябва-да-подаде-оставка-news192445.html

Страхил Ангелов: Станишев трябва да подаде оставка

При това ръководство на БСП най-вероятно няма да се кандидатирам за депутат от Коалиция за България на предстоящите извънредни парламентарни избори. Това каза народният представител от БСП Страхил Ангелов, в интервю за радио Фокус. Според него това не би било достойно и морално.

„Не мисля, че настоящето ръководство на БСП би подкрепило моето оставане в бъдещата листа за парламентарните избори. От друга страна и аз още не съм взел решение дали въобще ще се кандидатирам. С това ръководство на партията най-вероятно няма да се кандидатирам. След като имаме такива различия, не мисля, че е достойно, морално и принципно да се кандидатирам“, заяви Страхил Ангелов.

Той беше категоричен, че е дошло време председателят на БСП Сергей Станишев да подаде оставка и да се оттегли, защото е нужна цялостна промяна, за да може партията да излезе от настоящата криза.

Дядо простреля дете с въздушна пушка, вдигало шум

http://www.vesti.bg/novini/diado-prostrelia-dete-s-vyzdushna-pushka-vdigalo-shum-6015066

78-годишен шуменец стреля по деца с въздушна пушка, защото вдигали шум. Простреляно в ръката е 10-годишно момче, предаде кореспондентът на БГНЕС от Шумен.

Brent се смъкна от 9-месечния връх

http://econ.bg/Новини/Brent-се-смъкна-от-9-месечния-връх_l.a_i.550960_at.1.html

Петролът сорт Brent падна от най-високата си стойност за последните 9 месеца на фона на очакванията, че напрежението в Ирак няма да се насочи към...

Бил и Хилари Клинтън укривали данъци за наследство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4144387

Бившият американски президент Бил Клинтън и съпругата му използват пролуки в законодателството, за да намалят до минимум данъците, въпреки че двамата винаги са ратували за спазването на данъчното законодателство, особено относно наследството, съобщи агенция Блумбърг. Семейство Клинтън използват финансова схема, на която се осланят много бизнесмени.

Семейство Клинтън укривали данъци за наследство (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4144370

Бившият американски президент Бил Клинтън и съпругата му използват пролуки в законодателството, за да намалят до минимум данъците, въпреки че двамата винаги са ратували за спазването на данъчното законодателство, особено относно наследството, съобщи агенция Блумбърг. Семейство Клинтън използват финансова схема, на която се осланят много бизнесмени.

Такева: Учителите работят по 62 часа седмично

http://education.actualno.com/Takeva-Uchitelite-rabotjat-po-62-chasa-sedmichno-news_34642.html

Учителите ни вместо да работят 40 часа седмично, както е по Кодекса на труда, те полагат труд 62 часа седмично. Тези цифри съобщи днес председателят на Синдиката на българските учители (СБУ) Янка...

БСП-София иска свикване на конгрес на партията и избор на нов шеф

http://politics.actualno.com/BSP-Sofija-iska-svikvane-na-kongres-na-partijata-i-izbor-na-nov-shef-news_34643.html

БСП-София иска в най-кратки срокове да се свика заседание на 48-ия редовен конгрес на партията, за да обсъди предизборната платформа и коалиционната й политика. Препоръчва се и вътрешнопартийни избори...

Не прекратиха правомощията на кмета на Търговище

http://targovishte.actualno.com/Ne-prekratiha-pravomoshtijata-na-kmeta-na-Tyrgovishte-news_34644.html

Общинската избирателна комисия в Търговище отхвърли предложението да се спре изпълнението на административната процедура за предсрочно прекратяване правомощията на кмета на Търговище д-р Красимир Мире...

Катастрофата в Кресненското дефиле е причинена от падане на камъни и скална маса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4144374

Катастрофата в Кресненското дефиле тази сутрин е била причинена от паднали камъни и скална маса на главен път Е-79.  За щастие пострадали няма, пише struma.com.
Камъните полетели внезапно и се стоварили върху микробус "Фолкваген", шофьорът загубил контрол и се ударил в идващ насреща друг микробус.
"Беше ужасно" - разказва шофьорът на буса. Катастрофата в Кресненското дефиле тази сутрин е била причинена от паднали камъни и скална маса на главен път Е-79.  За щастие пострадали няма, пише struma.com. Камъните полетели внезапно и се стоварили върху микробус "Фолкваген", шофьорът загубил контрол и се ударил в идващ насреща друг микробус. "Беше ужасно" - разказва шофьорът на буса.

Русия отново стяга войски към границата с Украйна

http://www.cross.bg/granitzata-rysiya-voiiski-1416288.html

/КРОСС/ Русия прехвърля четири тактически батальонни групи на две десантно-штурмови дивизии, съобщи в. „Ведомости". Източникът на вестника съобщил, че не е изключено, количеството на прехвърлените войски до границата с Украйна да се увеличи. Прехвърлянето на военна сила е с цел осигуряване на границата във връзка с няколкократното нарушаване на границата на Русия миналата седмица от страна на украински военни. Изтребители и военни хеликоптери на руските ВВС са започнали патрулиране преди няколко дни.    

Дора Янкова: За избора на еврокомисар отново ще търсим консенсус

http://pik.bg/дора-янкова-за-избора-на-еврокомисар-отново-ще-търсим-консенсус-news192441.html

Дора Янкова: За избора на еврокомисар отново ще търсим консенсус

По-конструктивно и по-реално е да бъдем в залата и да се споделят аргументи, а не да се казва, че ще бъдем вън.

Това каза пред БНР Дора Янкова, заместник-председател на парламентарната група на БСП. Тя коментира намерението на ГЕРБ да не участва в дебатите по върнатите от президента разпоредби в закона за МВР, които са първа точка от дневния реда на парламентарното заседание.

"Ако трябва да гледаме отговорно, преди всичко към българските граждани, има няколко неща, които и колегите от ГЕРБ ще подкрепят. Това са законът за защитна конкуренцията, когато отворихме дебатите за защита на българския производител, законът за защита на потребителя, Законът за подземните богатства, законът за опазване на земеделските земи, законът за професионалното образование и обучение, законът за насърчаване на заетостта, законът за земеделските земи.

Това са 4 законопроекта на второ четене, по които е възможно да се приключи, другите са на първо четене. Председателският съвет на парламента ще обсъди, предполагам ,че това ще бъде базата, сложени на масата, а колегите от ГЕРБ и "Атака" ще ги обогатят. Ако са необходими дебати в залата, това трябва да ни обединява", каза още тя. Градската организация на БСП в София се обяви за промяна в ръководстовто на партия. По този повод Янкова каза:

"На НС опълномощихме председателя, предстои ново заседание, на което той да направи промени. Надяваме се с това председателят да отговори на очакванията на градската организация. Ние сме демократична партия, целият политически дебат е на длан пред вас, журналистити. По-добре е така, демократично, да дебатираме и да отчетем поуките, отколкото да бъде тихо и да бъдем авторитарна партия", обяви тя.

На въпрос какъв трябва да бъде бъдещият български еврокомисар Янкова отговори: "Трябва ни силен представител, добро лице за България и Европа. Ще участваме в дебатите за определянето и ще търсим отново националния консенсус", категорична беше тя.

Радомирци скочиха срещу интернет доставчик разкопал града им и оставил ями след себе си

http://www.zapernik.com/obshtestvo/radomirci-skochiha-sreshtu-internet-dostavchik-razkopal-grada-im-i-ostavil_32496/

Радомирци скочиха срещу разкопаването на града от интернет доставчик.

"Искам да попитам кога интернет доставчика който ни разкопа целия град ще си оправи ямите защото след тея дъждове станаха огромни и е нетарпимо вече?", пита Георги Божилов в социалната мрежа Фейсбук.

След разкопките на тротоари и улици в Радомир са останали ями, които никой не запълва.

Радомирка предлага да се направи подписка или запитване към фирмата отговорна за...

Продължава

Влади Въргала: Цветан Василев е фундамент в държавата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/18/2325677_vladi_vurgala_cvetan_vasilev_e_fundament_v_durjavata/?ref=rss


"Не защитаваме само бизнесмена Василев, защитаваме една позиция. Не става дума за Пеевски и Василев, а за един фундамент в държавата, защото Делян Пеевски е една фигура, която се оказва недосегаема от общественото настроение. Цветан Василев представлява един фундамент в държавата, което включва и банката. В момента се касае за нещо, което е катастрофално." Това заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" актьора Влади Въргала. 

Той е един от известните български спортисти и актьори,...

Варна – отново домакин на регатата Tall Ships

http://www.moreto.net/novini.php?n=255047

„Варна е почти сигурен домакин на следващата черноморска регата Tall Ships“, увериха организаторите от международната благотворителна организация Sail Training International (STI) в писмо до община Варна. В него те дават отлична оценка за провеждането на най-голямото международно ветроходно събитие за годината - SCF Black Sea Tall Ships 2014, което се проведе в периода 30 април – 3 май, съобщиха от общината за Moreto.

Реформаторският блок няма да е придатък на ДСБ, обяви Даниел Вълчев

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/18/2325676_reformatorskiiat_blok_niama_da_e_pridatuk_na_dsb/?ref=rss


Реформаторският блок е съюз от партии. Той не е и няма да стане придатък на една от партиите в Блока, например на ДСБ, заяви заместник-председателят на "Движение България на гражданите" (ДБГ) и бивш министър на образованието в правителството на тройната коалиция Даниел Вълчев пред "Дарик радио".

Реформаторският блок все още търси образа си. Чрез изявления на някои от неговите представители се вижда против какво е блокът, но по-важно е да се каже за какво е, каза още Вълчев, цитиран...

Паднала скална маса причинила катастрофата в Кресненското дефиле

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4144367

Катастрофата в Кресненското дефиле тази сутрин е била причинена от паднали камъни и скална маса на главен път Е-79.  За щастие пострадали няма, пише struma.com.
Камъните полетели внезапно и се стоварили върху микробус Катастрофата в Кресненското дефиле тази сутрин е била причинена от паднали камъни и скална маса на главен път Е-79.  За щастие пострадали няма, пише struma.com. Камъните полетели внезапно и се стоварили върху микробус "Фолкваген", шофьорът загубил контрол и се ударил в идващ насреща друг микробус. "Беше ужасно" - разказва шофьорът на буса.

Даниел Вълчев:Имаме и общи политики с ГЕРБ

http://frognews.bg/news_71778/

"Движение България на гражданите" е възникнало като алтернатива на управлението на ГЕРБ и по редица политики има несъгласие с мандата им, но по други не може да се отрече общо виждане.

Михаил Константинов: Разумната дата за избори е 12 октомври

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4144365

„Една единствена е възможната разумна дата - 12 октомври, защото до 15 септември разумните хора са на почивка с децата си. Трябва да има 30 дни кампания. Ако аз съм на морето, а кампанията е през август, веднага, когато видя нещо предизборно, ще изключа телевизора”. Това прогнозира математикът проф. „Една единствена е възможната разумна дата - 12 октомври, защото до 15 септември разумните хора са на почивка с децата си. Трябва да има 30 дни кампания. Ако аз съм на морето, а кампанията е през август, веднага, когато видя нещо предизборно, ще изключа телевизора”. Това прогнозира математикът проф.

Ремонтът на кабинета ограничен до екоминистъра

http://www.mediapool.bg/remontat-na-kabineta-ogranichen-do-ekoministara-news221608.html

Ремонтът на правителството в петък ще бъде само за смяната на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, която беше избрана за евродепутат. Това съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев след заседанието на правителството в сряда. Промените в кабинета са първа точка в дневния ред на Народното събрание в петък. На предишното заседание на правителството Искра Михайлова обяви, че е връчила оставката си на премиера Пламен Орешарски и очаква да бъде освободена от поста до 1 юли, когато новите евродепутатите се събират в Брюксел за първото си заседание. ДПС вече номинира за овакантения пост 31-годишният активист на ДПС Станислав Анастасов. Досегашният му трудов стаж е натрупан в централата на бул."Стамболийски". Междувременно в началото на юни се появиха съмнения, че Анастасов е завършил Техническия университет в Мюнхен. Втора точка в дневния ред на парламента в петък са промени в състава на Народното събрание. Вероятно тогава ще бъдат гласувани оставките на избраните за евродепутати. Тогава ще стане ясно и дали лидерът на БСП Сергей Станишев заминава за Брюксел или остава в София, както заяви по-рано.

Парламентът ще обсъжда промени на правителството в петък

http://www.mediapool.bg/parlamentat-shte-obsazhda-promeni-na-pravitelstvoto-v-petak-news221608.html

Народното събрание ще обсъжда персонални промени в правителството в петък. Това е първа точка в заседанието на парламента за 20 юни. Ремонтът на кабинета е неизбежен, след като министърът на екологията Искра Михайлова беше избрана за евродепутат.  Преди дни тя съобщи, че е връчила оставката си на премиера Пламен Орешарски и очаква да бъде освободена от поста до 1 юли, когато новите евродепутатите се събират в Брюксел за първото си заседание. Не е ясно дали в петък депутатите ще гласуват само смяната на Михайлова или ще има и други промени в кабинета. Няма публична информация БСП и ДПС да са провеждали консултации по този въпрос, още повече че дните на правителството на Пламен Орешарски са пребреони.Във вторник на Консултативен съвет по национална сигурност при президента политическите партии се разбраха следващите парламентарни избори да се проведат в периода между 28 септември и 12 октомври. Втора точка в дневния ред на парламента в петък са промени в състава на Народното събрание. Вероятно тогава ще бъдат гласувани оставките на избраните за евродепутати. Тогава ще стане ясно и дали лидерът на БСП Сергей Станишев заминава за Брюксел или остава в София, както заяви по-рано.

Засилва се интересът към луксозни имоти

http://econ.bg/Новини/Засилва-се-интересът-към-луксозни-имоти_l.a_i.550957_at.1.html

Засилване на интереса към луксозни имоти се забелязва в последно време, като при това хората често плащат в брой, а не чрез заем. Това заяви пред БТА...

За първи път Южна Африка праща свои танцьори на балетния конкурс във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4143726

Венера Христова и Дойчин Дочев - едни от най-младите ни и добри балетни изпълнители, са двама от фаворитите, които ще танцуват на Международния балетен конкурс във Варна. 

Това ще е юбилейната 50-а годишнина и затова всички участници - общо 129 от 30 държави, са се подготвили изключително добре. За първи път има представители и от Южна Африка. Венера Христова и Дойчин Дочев - едни от най-младите ни и добри балетни изпълнители, са двама от фаворитите, които ще танцуват на Международния балетен конкурс във Варна. Това ще е юбилейната 50-а годишнина и затова всички участници - общо 129 от 30 държави, са се подготвили изключително добре. За първи път има представители и от Южна Африка.

Борислав Гуцанов: Вратите са отворени към всички

http://www.cross.bg/gytzanov-gerb-politicheska-1416286.html

/КРОСС/ Вратите са отворени към всички. Не трябва да има тръшнати врати и изгорени мостове. Партия, която гледа собствения си пъп, няма да стигне доникъде, заяви депутатът от КБ Борислав Гуцанов в интервю за TV7.Прогнозата на Гуцанов е, че последният работен ден на Народното събрание ще бъде в края на юли, когато приключва и нормалната парламентарна сесия. Действията на мандатоносителя свидетелстват за политическа зрелост, защото правителството може да продължи да управлява, но предвид резултатите от евроизборите, е по-разумно е да се оттегли, посочи той. Икономиката и хората не могат да чакат и единственият подход в тази ситуация трябва да бъде държавническият. В този смисъл всякакви варианти след изборите наесен са възможни, отбеляза червеният депутат. Гуцанов не изключи коалиция между ДПС и ГЕРБ и отбеляза, че сигнали за подобно съглашение се виждат и сега при някои гласувания в НС. АБВ бяха като немци в тила на БСП, заяви Гуцанов. Според него движението на бившият президент Първанов е откъснало жива плът от БСП. „От левицата бяха отнети 90 хиляди мандата. АБВ помогнаха на ГЕРБ и удариха Партията на европейските социалисти, имаме минимум един мандат по-малко в европейския парламент", каза Гуцанов. Не пресконференцията на ДПС, а изборният резултат от вота на 25 май е ускорил промяната

Най-бързото "Бентли Континетал" ще бъде пуснато в лимитирана серия

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/06/18/2325673_nai-burzoto_bentli_kontinetal_shte_bude_pusnato_v/?ref=rss


Най-бързата и произведена в най-малка серия версия на "Континентал" пуска на пазара "Бентли" това лято. Модификацията GT3-R е вдъхновена от състезателния автомобил GT3 и от него ще бъдат произведени едва 300 бройки.

Амбицията на "Бентли" е моделът да въплъщава в най-пълна степен ключовите качества на всички автомобили от марката – първокачествен лукс и зашеметяваща динамика. Версията "Континентал" GT3-R ще се прави на ръка в завода в Крю, а финалните щрихи ще се нанасят от...

Михаил Константинов: Разумната дата за избори е 12 октомври

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4144357

„Една единствена е възможната разумна дата - 12 октомври, защото до 15 септември разумните хора са на почивка с децата си. Трябва да има 30 дни кампания. Ако аз съм на морето, а кампанията е през август, веднага, когато видя нещо предизборно, ще изключа телевизора”. Това прогнозира математикът проф. „Една единствена е възможната разумна дата - 12 октомври, защото до 15 септември разумните хора са на почивка с децата си. Трябва да има 30 дни кампания. Ако аз съм на морето, а кампанията е през август, веднага, когато видя нещо предизборно, ще изключа телевизора”. Това прогнозира математикът проф.

И чужденци се разписват за отваряне на Зоната за обществен достъп на пристанището

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/BUOxQqDdl0k/

Туристи от различни държави също подкрепят инициативата за максимално бързо отваряне на Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас.

Най-изумени от ситуацията са хората от круизните кораби, които минават през чисто новата сграда на Морската гара, която е заобиколена от кранове, скрап и мръсотия. На този фон хората се извозват до бариерата с автобуси, където достъпа не е свободен.

„Истината е, че туристите наистина не могат да разберат защо лайнерите спират в промишлена зона. Такова нещо по света не съществува. Много чужденци вече разговарят с нашите доброволци на шатрите, където събираме подписи и дават на 100 процента своята подкрепа. Става ни неудобно да им обясняваме, че заради някаква несъборена тоалетна от порта отказват да отворят Зоната за обществен достъп”, коментира председателя на инициативния комитет Даниела Бонева.

До момента вече са събрани над 7500 подписа. Бургазлии продължават активно да защитават правото си да имат достъп до морето, въпреки че от ръководството на пристанището отказват да довършат проекта за отваряне на Зоната.

 

Двама руски журналисти бяха убити в Украйна, Русия иска разследване за смъртта им

http://www.moreto.net/novini.php?n=255046

Потвърдена бе смъртта на двамата руски журналисти Игор Корнелюк и Антон Волошин от ВГТРК край Луганск, предадоха световните информационни агенции. Те са загинали в резултат на минометен обстрел. Операторът Виктор Денисов, работил с Корнелюк, е оцелял.

Перник участва в дискусия за сътрудничество и развитие на Югозападния регион

http://www.zapernik.com/politika/pernik-uchastva-v-diskusiya-za-sutrudnichestvo-i-razvitie-na-yugozapadniya_32495/

Заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район ще се проведе на 18 и 19 юни в Сандански. Основна тема на форума ще бъдат възможностите на териториалното сътрудничество за развитие на региона.

В събитието ще участват областни управители и представители на местните власти от Гърция, Сърбия и Македония. Домакин на заседанието е областният управител на Благоевград Муса Палев. Регионалните съвети за развитие са органи за провеждане на държавната политика за регионално...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване