Депутат: ДПС не вижда драматичен проблем с БСП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4147023

ДПС не вижда драматичен проблем с партньора си БСП, стана ясно от думите на депутата от движението Янко Янков, пише Дарик.
Коментарът му дойде след предложението на Янаки Стоилов да не гласуват кандидатурата за нов министър на околната среда, предложена от ДПС. Причината е желанието на ДПС да влезе точка в дневния ред, касаеща възродителния процес. ДПС не вижда драматичен проблем с партньора си БСП, стана ясно от думите на депутата от движението Янко Янков, пише Дарик. Коментарът му дойде след предложението на Янаки Стоилов да не гласуват кандидатурата за нов министър на околната среда, предложена от ДПС. Причината е желанието на ДПС да влезе точка в дневния ред, касаеща възродителния процес.

Инцидент с колата на бургаския окръжен прокурор

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/incident-s-kolata-na-burgaskiia-okryzhen-prokuror-6015196

Ангел Георгиев е главен обвинител по делото за убийството на собственика на фирма за строителни материали Стоян Стоянов

Атаките към КТБ рискуват стабилността на банковата система

http://www.cross.bg/banka-stabilnostta-finansovi-1416544.html

/КРОСС/ Корпоративна търговска банка АД, четвъртата по големина банка в България, продължава да е подложена на преднамерен медиен натиск и спекулации, които целят не само дестабилизирането й, но и рискуват стабилността на цялата банкова система в страната ни, заявява ръководството на банката в обръщение към обществеността, клиентите и партньорите си. Към момента Корпоративна търговска банка АД е стабилна финансова институция. Опитите да се създаде невярна и подвеждаща представа, че има риск за Вашите финансови средства, е манипулация, която, съчетана с разпространяването на слухове, създава неверни и заблуждаващи новини. Отново подчертаваме, че КТБ АД е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално. Клиентите ни се радват на персонално отношение и професионално обслужване, което ще продължим да предлагаме и занапред, уверява ръководството.КТБ е една от социално най-отговорните и успешни финансови институции за последните години в България, доказателство за което са редицата престижни награди, които дават ясна и обективна оценка на обществото към цялостната дейност на банката.Вярваме, че обществеността и нашите клиенти са разумни и няма да позволят една злонамерена медийна кампания да постигне своите користни цели.

Стреляха по колата на бургаския окръжен прокурор

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/streliaha-po-kolata-na-burgaskiia-okryzhen-prokuror-6015196

Ангел Георгиев е главен обвинител по делото за убийството на собственика на фирма за строителни материали Стоян Стоянов

България поиска практически действия от Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество

http://www.moreto.net/novini.php?n=255216

Българското председателство на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) определи като свой приоритет и работи за засилването на практическата насоченост на организацията. Това заяви външният ни министър Кристиан Вигенин в изказването си при откриването на 30-та Среща на Съвета на външните министри на страните-членки на ЧИС, която се провежда днес в к-с Златни пясъци, Варна.

Стоилов: БСП губи достойнството си

http://frognews.bg/news_71857/

Предложих въпросът за персонални промени в правителството да не бъде обсъждан, докато не получаваме адекватно, лоялно отношение от страна на партньорите от ДПС.

Депутат: ДПС не вижда драматичен проблем с БСП

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4147014

ДПС не вижда драматичен проблем с партньора си БСП, стана ясно от думите на депутата от движението Янко Янков, пише Дарик.
Коментарът му дойде след предложението на Янаки Стоилов да не гласуват кандидатурата за нов министър на околната среда, предложена от ДПС. Причината е желанието на ДПС да влезе точка в дневния ред, касаеща възродителния процес. ДПС не вижда драматичен проблем с партньора си БСП, стана ясно от думите на депутата от движението Янко Янков, пише Дарик. Коментарът му дойде след предложението на Янаки Стоилов да не гласуват кандидатурата за нов министър на околната среда, предложена от ДПС. Причината е желанието на ДПС да влезе точка в дневния ред, касаеща възродителния процес.

Ужасия! Буруджиева към Добрев: И ти си същият цървул като баща си!

http://frognews.bg/news_71858/

Лют скандал разтресе парламентарната група на "Коалиция на България", Татяна Буруджиева обиди Кирил Добрев с чудовищна реплика за починалия Николай Добрев: И ти си същият цървул като баща си! Той не и остана длъжен: Няма да си вече депутат! Заканил се да избърше пода с депутат-социоложката.

140 души са станали жертва на трудова експлоатация

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4146704

Как да спрем трафика на хора

ще обсъждат днес и утре 50 представители на 32 неправителствени организации от 20 европейски държави в „Кемпински хотел Зографски“ в София.

Мнозина все още асоциират трафика на хора предимно с експлоатация в секс индустрията, но много често става въпрос за трафик с цел трудова експлоатация, обясниха участници в Как да спрем трафика на хора ще обсъждат днес и утре 50 представители на 32 неправителствени организации от 20 европейски държави в „Кемпински хотел Зографски“ в София. Мнозина все още асоциират трафика на хора предимно с експлоатация в секс индустрията, но много често става въпрос за трафик с цел трудова експлоатация, обясниха участници в

БНБ определи базата за смятане на новите лихви по кредитите

http://www.mediapool.bg/bnb-opredeli-bazata-za-smyatane-na-novite-lihvi-po-kreditite-news221680.html

Във връзка с влизането в сила на промените в Закона за потребителския кредит управителният съвет на БНБ промени дефиницията за референтен лихвен процент, съобщиха от Българската национална банка (БНБ).   Законовите промени влизат в сила от 23 юли 2014 г., като целта е по-добра защита на потребителите.   Така "референтен лихвен процент" е пазарен индекс LIBOR, EURIBOR, SOFIBOR и/или индикатори, публикувани от БНБ и/или Националния статистически институт, или комбинация от тях, е посочено в съобщението на БНБ.   Референтният лихвен процент се използва като основа за изчисляване на приложимия към договора за кредит за потребители променлив лихвен процент.   Резултатът от тези промени е, че кредиторът вече е длъжен да прилага референтен лихвен процент по определена от него методика. Методиката трябва да съдържа ясна и разписана изчислителна процедура (формула), в която се посочват видът, количествените изражения и относителната тежест на отделните компоненти (пазарни индекси и/или индикатори).   Кредиторът е длъжен да публикува на интернет страницата си методиката и размера на референтния лихвен процент.   По този начин потребителят има възможност сам да изчисли или провери прилагания към неговия договор за кредит референтен лихвен процент посредством наличието и публикуването на ясна изчислителна формула, базирана на публично оповестени компоненти - пазарни индекси и/или индикатори.   Целта на решението на Управителния съвет на БНБ  е постигане на по-голяма прозрачност и информираност на кредитополучателите.   В кратък срок ще бъде осигурен улеснен достъп за потребителите до данните от лихвената статистика чрез бърза връзка на началната страница на БНБ в интернет.

Делото за "убийството" на Пеевски е образувано със санкцията на Цацаров

http://www.mediapool.bg/deloto-za-ubiystvoto-na-peevski-e-obrazuvano-sas-sanktsiyata-na-tsatsarov-news221679.html

Делото срещу Георги Христов, Красимир Методиев и Венцислав Върбанов за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски не може да е образувано без санкцията на главния прокурор Сотир Цацаров.   Това коментира в четвъртък защитникът на Христов – Николай Хаджигенов, по повод намека на Цацаров, че държавното обвинение е било подведено да се занимава със случая от МВР, което първо e започнало разследването в условията на неотложност. Вътрешният министър Цветлин Йовчев изрази в сряда същото мнение като Хаджигенов, заявявайки, че всички действия на подчинените му са извършени "под ръководството на прокуратурата".   Преди ден Софийската апелативна прокуратура (САП) обяви, че оттегля искането си за постоянен арест на тримата заподозрени заради тоталната липса на доказателства срещу тях, а Цацаров коментира, че става въпрос за грешка, тъй като "за щастие няма убити, няма убийство, няма и убийци".   "Образуването на досъдебното производство за опит за убийството на депутата Делян Пеевски не може да стане без санкцията на главния прокурор. Освен това, искането за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо тримата задържани е по искане на прокуратурата, а не на МВР", заяви в четвъртък адв. Хаджигенов, след като Софийският апелативен съд (САС) официално прекрати производството по искането на прокуратурата за постоянен арест на Христов, Методиев и Върбанов.   "Този път станаха за смях. Досега все е имало нещо, но този път няма абсолютно нищо. Обществото се надигна. Прочетох всички коментари под статиите. Там нямаше нито едно положително мнение за прокуратурата. Едно няма. Това е показателно", добави юристът, допускайки, че с клиентът му може да подадат жалба срещу прокуратурата в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.   Както е известно, по време на разглеждането на искането за арест на тримата на първа инстанция в събота се оказа, че Методиев е в прединфарктно състояние. По тази причина Софийският градски съд (СГС) прочете определението си, с което освободи задържаните без мярка за неотклонение в реанимацията на МВР болница.   "Почти убиха един човек, който е още в болница. Направиха всички на маймуни, задържаха ги четири дни. Какво му е искреното на това", попита риторично Хаджигенов, подлагайки на съмнение обяснението на главния прокурор, че в случая става въпрос за грешка, а не за политическа поръчка.   Юристът посочи като аргумент факта, че само няколко дни, след като двама от гардовете на Пеевски са подали сигналите, че се готви пробив в охраната на шефа им, по искане на държавното обвинение е организирано проследяването и подслушването на всички посочени в сигнала и "всички други екстри".   "Питайте градския прокурор. Аз не съм врачка. Но това е малоумно, това е поръчка, няма нищо общо с правото. Не може да съществува опит за убийство в продължение на 42 дни или май месец", заяви Николай Хаджигенов, запитан как си обяснява формулировката на обвинението, че опитът за убийство е бил през май, но е осуетен след ареста на тримата през юни.   С уточнението, че не би могъл да предполага как ще се развие делото оттук нататък, адвокатът отбеляза, че "практиката на прокуратурата по поръчкови дела е такава – когато нещо започне да не излиза, го преквалифицират в нещо друго, не знам в какво в случая".   "Убит е, възкръснал е и сега си сочи убийците", иронизира защитникът на Георги Христов по повод изявлението на самия Делян Пеевски, който след разпита си в понеделник каза пред медиите, че не е "началник на съдебната власт", защото ако бил такъв, "убийците" му нямало да са на свобода.

Стоян Александров: КТБ АД няма да фалира

http://econ.bg/Новини/Стоян-Александров-КТБ-АД-няма-да-фалира_l.a_i.551234_at.1.html

„Корпоративна търговска банка“АД (КТБ АД) покрива всички необходими условия за рефинансиране, ако в следствие на паниката част от вложителите...

Вигенин: "Южен поток" не е спрян, а временно преустановен

http://politics.actualno.com/Vigenin-Ujen-potok-ne-e-sprjan-a-vremenno-preustanoven-news_34923.html

Проектът "Южен поток" не е спрян, а временно е преустановена работата на българска територия. Това коментира днес във Варна министърът на външните работи Кристиан Вигенин, който участва в 30...

Хитцфелд потвърди: Спирам след Световното

http://worldcup2014.actualno.com/Hitcfeld-potvyrdi-Spiram-sled-Svetovnoto-news_34933.html

Селекционерът на швейцарския национален отбор по футбол Отмар Хицфелд потвърди намерението си да сложи край на треньорската си кариера след края на световното първенство в Бразилия. 65-годишният специ...

Руски депутат се обяви против... високите токчета

http://curious.actualno.com/Ruski-deputat-se-objavi-protiv-visokite-tokcheta-news_34934.html

Руски депутат предлага да бъдат забранени високите токчета. Олег Михейев, народен представител от прокремълската партия "Справедлива Русия", твърди, че високите токчета, както и маратонките...

Моуриньо: Сампаоли анализира блестящо Испания, специални поздравления

http://worldcup2014.actualno.com/Mourinio-Sampaoli-analizira-blestjashto-Ispanija-specialni-pozdravlenija-news_34935.html

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо даде своето обяснение за провала на Испания на световното първенство. Специалния познава отлично качествата на "Ла фурия", тъй като 3 г. беше начело на Реал...

На 22 юни спортни легенди дават старт на деветото поредно издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!

http://society.actualno.com/Na-22-uni-sportni-legendi-davat-start-na-devetoto-poredno-izdanie-na-JIVEJ-AKTIVNO-news_34936.html

На 22 юни 2014 г. ЖИВЕЙ АКТИВНО! отново ще обедини най-големите звезди в българския спорт, които ще застанат рамо до рамо с кмета на София Йорданка Фандъкова, Нестле България и хилядите участници в ин...

Джерард: Това е последното ми световно първенство

http://worldcup2014.actualno.com/Djerard-Tova-e-poslednoto-mi-svetovno-pyrvenstvo-news_34937.html

Футболистът на Англия Стивън Джерард по всяка вероятност ще прекрати кариерата си в националния отбор след края на световното първенство. Новината обяви 34-годишният полузащитник, добавяйки, че именно...

7 спиращи дъха места, които са като Рая на Земята

http://travel.actualno.com/7-spirashti-dyha-mesta-koito-sa-kato-Raja-na-Zemjata-news_34921.html

Лятото е сезонът, в който се пътува най-много и сякаш цялата ни същност е отворена за приключения. Иска ни се да обиколим света и да съберем толкова много спомени и снимки, които да разглеждаме в студ...

Колосални загуби за продавачите на сувенири заради провала на Испания

http://worldcup2014.actualno.com/Kolosalni-zagubi-za-prodavachite-na-suveniri-zaradi-provala-na-Ispanija-news_34938.html

Продавачите на сувенири, свързани с националния отбор по футбол на Испания, търпят "колосални икономически загуби" заради изключително слабата продукция на световните шампиони. Търговецът Ан...

Намалиха билетите за България - Русия

http://volleyball.actualno.com/Namaliha-biletite-za-Bylgarija---Rusija-news_34940.html

Българската федерация по волейбол намали цената на билетите за домакинския мач на България Русия от Световната лига в София. Това са последните двубой на тимът ни, тъй като няма шансове за класиране н...

Майката на Стилиян: Спасените с неговите органи четири живота ме крепят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4147005

На 11 юни 24-годишният русенец Стилиян Страхилов получава мозъчен кръвоизлив и изпада в мозъчна смърт. Два дни по-късно майка му Дарина Йорданова взима благородното решение да дари органите му. Извършени бяха четири трансплантации – две бъбречни в УМБАЛ „Александровска“, чернодробна в УБ „Лозенец“ и трансплантация на сърце в УСБАЛ „Света На 11 юни 24-годишният русенец Стилиян Страхилов получава мозъчен кръвоизлив и изпада в мозъчна смърт. Два дни по-късно майка му Дарина Йорданова взима благородното решение да дари органите му. Извършени бяха четири трансплантации – две бъбречни в УМБАЛ „Александровска“, чернодробна в УБ „Лозенец“ и трансплантация на сърце в УСБАЛ „Света

Имало едно време една телевизионна водеща, която станала кралица

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/06/19/2326734_imalo_edno_vreme_edna_televizionna_vodeshta_koiato/?ref=rss

Имало едно време една телевизионна водеща, която напуснала работа, за да се омъжи за принц. На следващата година, в деня на официална церемония за награждаване на носителите на отличие, връчвано от негово име, тя го накарала да пропусне обяда и да се упражнява с речта си. Наблюдателите на кралската фамилия веднага забелязват разликата в онази нощ, преди девет години. Вместо обичайната за него тежка реч с очи, забити в текста, принцът поставил акценти върху някои основни фрази и поглеждал...

КТБ: Банката е стабилна и функционира нормално

http://www.vesti.bg/novini/ktb-bankata-e-stabilna-i-funkcionira-normalno-6015197

Към момента Корпоративна търговска банка АД е стабилна финансова институция, заявяват в писмо до медиите от ръководството на банката.

Станислав Анастасов е новият министър на околната среда и водите

http://www.moreto.net/novini.php?n=255215

Станислав Анастасов все пак бе избран за министър на околната среда и водите на мястото на Искра Михайлова, която заминава за Брюксел като евродепутат. Анастасов е малко известен. Той е на 31 години и бе на шесто място в листата на ДПС за евроизборите.

Багери „решиха“ казуса с летище „Божурище“

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/bageri-reshiha-kazusa-s-letishte-bozhurishte-6015193

Тази сутрин е бил съборен хангар от 1919 г. Летището беше обявено за паметник на културата, а впоследствие заповедта беше отменена

Майката на Стилиян: Спасените с неговите органи четири живота ме крепят

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4146993

На 11 юни 24-годишният русенец Стилиян Страхилов получава мозъчен кръвоизлив и изпада в мозъчна смърт. Два дни по-късно майка му Дарина Йорданова взима благородното решение да дари органите му. Извършени бяха четири трансплантации – две бъбречни в УМБАЛ „Александровска“, чернодробна в УБ „Лозенец“ и трансплантация на сърце в УСБАЛ „Света На 11 юни 24-годишният русенец Стилиян Страхилов получава мозъчен кръвоизлив и изпада в мозъчна смърт. Два дни по-късно майка му Дарина Йорданова взима благородното решение да дари органите му. Извършени бяха четири трансплантации – две бъбречни в УМБАЛ „Александровска“, чернодробна в УБ „Лозенец“ и трансплантация на сърце в УСБАЛ „Света

Прокурорът с простреляната кола: Станало е снощи, най-вероятно с въздушна пушка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4146991

"От сутринта съм зает по делото "Гранити", обадиха ми се по телефона, за да ми кажат, че на прозореца на колата ми има малка дупка. Най-вероятно става дума за стрелба с въздушна пушка. Засегнат е десният преден прозорец", каза пред 24 часа току що окръжният прокурор Ангел ГеоргиевТой обасни, че колата му, марка форд, е била паркирана в близост до

"Арсенал" предлага 180 хил. паунда седмично на Балотели

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/19/2326779_arsenal_predlaga_180_hil_paunda_sedmichno_na_baloteli/?ref=rss


Ръководството на "Арсенал" смята да предложи 180 хиляди паунда седмична заплата на нападателя на "Милан" Марио Балотели, за да се премести на "Емиратс".

Италианският национал е спряган за една от основните трансферни цели на мениджъра Арсен Венгер, който има нужда да подсили атаката си за новия сезон.

Балотели бил склонен да се раздели с "Милан", а според неговия агент би могла да бъде постигната сделка между двата клуба за трансферна цена от 27 млн. паунда. "Арсенал" все...

Стреляха по колата на бургаски прокурор

http://frognews.bg/news_71856/

Неизвестни са стреляли по колата на бургаския окръжен прокурор Ангел Георгиев. Той е главен обвинител по делото за убийството на собственика на фирма за строителни материали Стоян Стоянов.

КРИБ: Изходът е само един – оставка веднага

http://noresharski.com/krib-izhod-t-e-samo-edin-ostavka-vednaga/

Най-голямата работодателска организация в страната – КРИБ, за пореден път показа днес отношението на голяма част от бизнеса у нас към правителството. Година след първата си декларация, с която от обединението поискаха оставка на правителството, бе разпространена и нова позиция на КРИБ. Според нея за изминалите 12 месеца нищо не се е променило, не са осъществени обещаваните реформи, а финансирането за малкия и средния бизнес е отишло при „друг получател“.

Вижте целия текст на декларацията на КРИБ, публикувана на официалния им сайт:

Точно преди една година Конфедерацията на работодателите и индустриалците поиска правителството на Република България да подаде оставка, веднага и без отлагане. Както заявихме тогава: „Ситуацията в момента обаче ни оставя една единствена алтернатива – да дадем възможност на истински активните български граждани да излъчат нов парламент в едни нови, демократични и честни избори. Без отлагане.“

КРИБ бе единствената работодателска организация, която видя заплахата и реагира съобразно делегираните й права. Това бе общият глас на обединените в КРИБ български работодатели и индустриалци, които осигуряват ежедневно над 800 000 работни места и също така ежедневно носят отговорност за запазването им, въпреки неадекватните действия или престъпни бездействия на призваните да представляват суверена на страната – българският народ.

За този едногодишен период стана видно, че оценките и тревогите на КРИБ са основателни. Социална справедливост и реформи не бяха постигнати. Многократно рекламираните бюджетни средства в размер на стотици милиони лева за малкия и среден бизнес намериха друг получател. С действията или бездействието си държавните регулатори и други компетентни институции и органи допуснаха да бъдат нанесени тежки, често непоправими удари на реалния сектор, банките и финансовата стабилност на Република България като цяло. Енергетиката е в колапс. Продължаваме да нямаме адекватни на съвремието здравеопазване и образование. Спряха ни Еврофондовете. Понижиха ни кредитния рейтинг. Запътиха ни в обратна на европейските и трансатлантическите ценности посока. На някои българи им е трудно да кажат на глас кои са ни съюзниците и с кого имаме проблеми.

В тази ситуация има само един изход и той от една година стои отворен. А именно – оставка сега и веднага, безотлагателно провеждане на предсрочни избори, формиране на национално отговорно мнозинство в парламента, което да излъчи правителство, което от своя страна да направи тази и подобни бъдещи декларации неуместни и безпредметни. Междувременно не трябва да се взимат решения с дългосрочен характер, за които впоследствие може да бъде търсена отговорност.

България и отговорният български бизнес имат нужда от такова правителство.

19 юни 2014 г.

КРИБ: Изходът е само един – оставка веднага

http://noresharski.com/krib-izhod-t-e-samo-edin-ostavka-vednaga/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=krib-izhod-t-e-samo-edin-ostavka-vednaga

Най-голямата работодателска организация в страната – КРИБ, за пореден път показа днес отношението на голяма част от бизнеса у нас към правителството. Година след първата си декларация, с която от обединението поискаха оставка на правителството, бе разпространена и нова позиция на КРИБ. Според нея за изминалите 12 месеца нищо не се е променило, не са осъществени обещаваните реформи, а финансирането за малкия и средния бизнес е отишло при „друг получател“.

Вижте целия текст на декларацията на КРИБ, публикувана на официалния им сайт:

Точно преди една година Конфедерацията на работодателите и индустриалците поиска правителството на Република България да подаде оставка, веднага и без отлагане. Както заявихме тогава: „Ситуацията в момента обаче ни оставя една единствена алтернатива – да дадем възможност на истински активните български граждани да излъчат нов парламент в едни нови, демократични и честни избори. Без отлагане.“

КРИБ бе единствената работодателска организация, която видя заплахата и реагира съобразно делегираните й права. Това бе общият глас на обединените в КРИБ български работодатели и индустриалци, които осигуряват ежедневно над 800 000 работни места и също така ежедневно носят отговорност за запазването им, въпреки неадекватните действия или престъпни бездействия на призваните да представляват суверена на страната – българският народ.

За този едногодишен период стана видно, че оценките и тревогите на КРИБ са основателни. Социална справедливост и реформи не бяха постигнати. Многократно рекламираните бюджетни средства в размер на стотици милиони лева за малкия и среден бизнес намериха друг получател. С действията или бездействието си държавните регулатори и други компетентни институции и органи допуснаха да бъдат нанесени тежки, често непоправими удари на реалния сектор, банките и финансовата стабилност на Република България като цяло. Енергетиката е в колапс. Продължаваме да нямаме адекватни на съвремието здравеопазване и образование. Спряха ни Еврофондовете. Понижиха ни кредитния рейтинг. Запътиха ни в обратна на европейските и трансатлантическите ценности посока. На някои българи им е трудно да кажат на глас кои са ни съюзниците и с кого имаме проблеми.

В тази ситуация има само един изход и той от една година стои отворен. А именно – оставка сега и веднага, безотлагателно провеждане на предсрочни избори, формиране на национално отговорно мнозинство в парламента, което да излъчи правителство, което от своя страна да направи тази и подобни бъдещи декларации неуместни и безпредметни. Междувременно не трябва да се взимат решения с дългосрочен характер, за които впоследствие може да бъде търсена отговорност.

България и отговорният български бизнес имат нужда от такова правителство.

19 юни 2014 г.

The post КРИБ: Изходът е само един – оставка веднага appeared first on Noresharski.com.

ААЗП: България може да загуби милиони по Мярка 214 от ПРСР заради политическата ситуация

http://www.cross.bg/proizvoditeli-srok-zemedelski-1416543.html

/КРОСС/ България може да загуби милиони от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), предупреждава Асоциацията на агроекологичните земеделски производители (ААЗП). Причината е, че предвид настоящата политическа обстановка в страната, има реална опасностпредложените от асоциацията и приети от Комисията по земеделието и храните към Народното събрание променив Закона за собствеността и ползването на земеделски земи (ЗСПЗЗ) да не бъдат окончателно гласувани от парламента в срок до 01.08.2014 г. Законопроектът предвиждаизменение в начина на административно разпределение на площите в процедурата по чл.37в от ЗСПЗЗ при липса на съгласие между ползвателите при създаване на масиви за ползване, което се сключва всяка година, т.е. включените в мярка 214 „Агроекологични плащания" земи, да се разпределят без промяна на местоположението и географските им граници до изтичане на 5-годишния срок на поетия агроекологичен ангажимент.  Според браншовата организация, влизането в сила на тези промени преди 01.08.2014г. е изключително важно,тъй катослед тази дата започва сключването на споразуменията за комасация за новата стопанска година. Ако този срок не се спази и промените влязат в сила след него,това би означавало интересите на агроекологичните земеделски производители, бенефициенти по мярка 214 „Агроекологични плащания", отново да не бъдат защитени и да бъде застрашено успешното изпълнение на поетите от тях ангажиментите

Огромно кафяво петно смути къмпингуващи

http://www.moreto.net/novini.php?n=255213

Огромно кафяво петно смути къмпингуващи Шок и ужас изживяха къмпингуващите на плажовете Градина и Златна рибка заради огромно петно в морето. Екип на bTV провери какъв е съставът на кафявото течение в морските води. Огромно петно се появи в кристално сините морски води между къмпингите.

България е пред спиране на всички евросредства заради "Южен поток", твърди руски министър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/19/2326764_bulgariia_e_pred_spirane_na_vsichki_evrosredstva/?ref=rss


Руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че заради участието на България в проекта "Южен поток" страната ни е била заплашена с пълно спиране на средствата по еврофондовете, предаде агенция "РИА Новости".

Според Новак еврокомисията е заела "твърда позиция по експлоатацията на трансграничните инфраструктурни проекти с руско участие – газопроводите Opal, "Южен поток" и "Ямал-Европа", а върху някои партньори по проекта "Южен поток" се упражнява натиск. В частност нашите...

Повече пенсионери в администрацията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4145854

Броят на държавните служители, които излизат в пенсия расте, увеличава се и броят на пенсионираните чиновници, които остават на работа. Това сочат данните в доклада за държавната администрация за миналата година, който беше приет от правителството.
Около 36 на сто от пенсиониралите се тази година са останали на работа, като процентът е бил 33 през Броят на държавните служители, които излизат в пенсия расте, увеличава се и броят на пенсионираните чиновници, които остават на работа. Това сочат данните в доклада за държавната администрация за миналата година, който беше приет от правителството. Около 36 на сто от пенсиониралите се тази година са останали на работа, като процентът е бил 33 през

България е била пред спиране на всички евросредства заради "Южен поток", твърди руски министър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/19/2326764_bulgariia_e_bila_pred_spirane_na_vsichki_evrosredstva/?ref=rss


Руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че заради участието на България в проекта "Южен поток" страната ни е била заплашена с пълно спиране на средствата по еврофондовете, предаде агенция "РИА Новости".

Според Новак еврокомисията е заела "твърда позиция по експлоатацията на трансграничните инфраструктурни проекти с руско участие – газопроводите Opal, "Южен поток" и "Ямал-Европа", а върху някои партньори по проекта "Южен поток" се упражнява натиск. В частност нашите...

От днес Станислав Анастасов е министър на околната среда и водите

http://www.cross.bg/anastasov-ministerstvoto-prioritetite-1416542.html

/КРОСС/Станислав Анастасов е новият министър на околната среда и водите. Той заменя Искра Михайлова, която става евродепутат от листата на ДПС. Смяната стана с гласовете на депутатите от БСП и ДПС, от "Атака" бяха против, а ГЕРБ не участва в гласуването. Анастасов обеща след броени дни да обяви приоритетите в министерството. Изцяло съм съсредоточен върху работата в МОСВ. Наистина мога да ви говоря много работи, които са общи, но искам два - три дни да се запозная с предисторията на всичко, за което ще си говорим и ще ви поканя на нарочна пресконференция, на която ще говорим за приоритетите в министерството, каза той.  Народното събрание прекрати и депутатските правомощия на Томислав Дончев и Емил Радев от ГЕРБ, които също ще представят страната в Брюксел.  

Станишев остава в българския парламент засега

http://offnews.bg/news/n_1/n_352003.html

Лидерът на БСП Сергей Станишев не беше сред депутатите, които бяха освободени днес от националния парламент, за да отидат в Европейския парламент. Освободени бяха Искра Михайлова от ДПС (и като министър на екологията, и като избрана за депутат на парламентарните избори), Томислав Дончев  и Емил Радев от ГЕРБ. Станишев има срок до 23 юни - следващия понеделник, да депозира оставка или в Европейския парламент, или в българския.  Според политолози липсата на отказ от националния парламент автоматично го оставя в нашия парламент и се приема като отказ от Европарламента. Има две версии за плановете на лидера на БСП - няма да се откаже от евродепутатското място и отива веднага в Брюксел или остава и се надява да го изберат за еврокомисар и отива през есента в Брюксел. Ако Станишев не се откаже от Европейския парламент, Петър Курумбашев няма да стане евродепутат. Курумбашев напусна българския парламент още преди евровота, защото беше сигурен, че ще влезе в Европейския парламент, тъй като беше четвърти в листата. Изненадващо обаче първи в листата се нареди номер 15 - Момчил Неков , за който много социалисти са гласували преференциално (номерът му в листата съвпадаше с номера на БСП в бюлетината). Неков реши да не се отказва от мястото в ЕП.

По колата на прокурор от Бургас е било стреляно

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/19/2326770_po_kolata_na_prokuror_ot_burgas_e_bilo_streliano/?ref=rss


Неизвестни лица са простреляли тази сутрин стъклото на колата на бургаския окръжен прокурор Ангел Георгиев. Той е главен обвинител по делото за убийството на собственика на фирма за строителни материали Стоян Стоянов, отбелязва БНР. 

Петима са подсъдимите за престъплението, което беше извършено на 6 март 2008 година. Това са бившият съдебен изпълнител Галин Костов, Нено Стоянов и Стоян Колев, и тримата от Варна. Според обвинението поръчители на убийството са Галин Костов и бившият...

Учениците на ПМГ масово употребяват дрога !

http://www.zapernik.com/obshtestvo/uchenicite-na-pmg-masovo-upotrebyavat-droga_32539/

Аз съм ученик на училище ПМГ "Христо Смирненски" ,възмутен съм от масовата употреба на наркотици от учениците на едно от най-елитните училища в Перник. Учителите и директорите не предприемат нищо по въпроса ,и допускат пияни и дрогирани ученици в час. Повече от 70 % от учениците на въпросното училище редовно употребяват алкохол и наркотици. По малките 8-9 клас употребяват предимно трева и алкохол, а по големите 10-12 клас употребяват по тежки наркотици като амфети, пико, екстази а по...

Продължава

Найджъл Фараж формира група в Европарламента

http://www.mediapool.bg/naidzhal-farazh-formira-grupa-v-evroparlamenta-news221678.html

Британският евроскептик Найджъл Фараж обяви формирането на група в Европейския парламент (ЕП) след присъединяването на отцепила се представителка на френския Национален Фронт, съобщи Франс прес. "Горд съм да обявя формирането на тази група. Поемаме ангажимент да бъдем гласа на народа", съобщи лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) в комюнике, публикувано в Брюксел. Групата, кръстена ЕСД (Европа, свобода, демокрация), събира 48 евродепутати, сред които отцепилата се от Националния фронт Жоел Бержрон, избрана във Франция в листата на Марин льо Пен. В нея участват евродепутати от седем страни. 24-те депутати от ЮКИП са гръбнакът на ЕСД, а в групата са още 17-те италианци от "Движение 5 звезди" на Бепе Грило. Формирането на тази група е тежък удар за Льо Пен, която изпитва затруднения да събере евродепутати от седем страни и за

Седем случая на посегателства над кондуктори от началото на годината

http://www.cross.bg/povedenie-prevoznite-posegatelstva-1416541.html

/КРОСС/ „Холдинг БДЖ" ЕАД отчете седем случая на посегателства над кондуктори от началото на годината, при които недобросъвестни пътници са прибегнали до физическа саморазправа със служители от превозните бригади във влаковете. Тревожните данни бяха оповестени на специално организиран инструктаж, насочен към ръководителите на превозните служби и пътническите центрове в страната. Само за първите дни на м. юни са регистрирани два случая на посегателства над началник влак и кондуктор. Жертви на опити за физическа саморазправа са по-често жени. До ситуациите се стига предимно поради агресивно поведение на пътниците и нежелание да спазват правилата и нормите на поведение във влака (например нарушаване на забраната за пушене във влаковете; пътуване без превозен документ; отказ да им бъде издаден билет във влака и др.) При един от регистрираните случаи са пострадали двама служители от превозния персонал във влака. Всички извършителите на посегателства от началото на годината, са били задържани от служители на МВР. Инструктажът беше извършен от специалисти в отдел „Вътрешна сигурност и безопасност" на дружеството във връзка със зачестилите случаи на опити за физическа саморазправа от страна на пътници със служители от превозния персонал във влаковете. Обърнато бе специално внимание на правилата за лична безопасност при работа на превозните бригади, както и на нормите за поведение при възникване на кризисни ситуации

Стреляха по колата на бургаски прокурор

http://offnews.bg/news/n_1/n_352018.html

Неизвестни лица са простреляли тази сутрин стъклото на колата на бургаския окръжен прокурор Ангел Георгиев, съобщава БНР. Георгиев е главен обвинител по делото за убийството на собственика на фирма за строителни материали Стоян Стоянов. Днес прокурорът поиска доживотен затвор за петимата подсъдими за убийството, което беше извършено на 6 март 2008 година.  В момента в Бургаския окръжен съд текат пледоариите по делото. От ОДМВР засега не могат да потвърдят сигнала. 

AYO пристигна в София за концерта си довечера

http://society.actualno.com/AYO-pristigna-v-Sofija-za-koncerta-si-dovechera--news_34930.html

Талантливата изпълнителка от нигерийски произход - AYO, кацна преди броени минути на летище София, придружена от своя екип. Първоначално тя обяви, че ще дойде в България заедно с децата си, но след у...

Прогноза: Уругвай - Англия

http://worldcup2014.actualno.com/Prognoza-Urugvaj---Anglija-news_34931.html

Победа или смърт – това е мотото в мача между Уругвай и Англия. Сблъсък между бивши световни шампиони, но и отбори в твърде съмнително състояние. Още в първия мач срещу Коста Рика урусите с...

Клинсман: Можем да победим Португалия

http://worldcup2014.actualno.com/Klinsman-Mojem-da-pobedim-Portugalija-news_34932.html

Наставникът на САЩ Юрген Клинсман вярва, че тимът може да победи Португалия в следващия си мач от груповата фаза на Световното първенство. Срещата между двата тима е на 23 юни в Манаус.„Гово...

Нов съдебен иск срещу Deutschе Bank и Сие

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bab893d/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cpo0Esveta0C4530Ca0Cnov0Esydeben0Eisk0Esreshtu0Edeutsche0Ebank0Ei0Esie0H1746560C/story01.htm

Големи инвеститори търсят обезщетение от 250 млрд. долара заради загуби по рискови ипотечни ценни книжа


Бизнесът настоява за промени в такса "Смет"

http://econ.bg/Новини/Бизнесът-настоява-за-промени-в-такса-Смет-_l.a_i.551225_at.1.html

Бизнесът заплаши да отложи заплащането на дължимите такси за битовите отпадъци, докато не бъде въведен законовия принцип „замърсителят плаща“. Около...

Около 60% от българите не са ходили на почивка през последната година

http://www.dnevnik.bg/na_put/2014/06/19/2326762_okolo_60_ot_bulgarite_ne_sa_hodili_na_pochivka_prez/?ref=rss


Шейсет процента от българите не са пътували нито в страната, нито в чужбина. Пътувалите в страната пък са похарчили средно по 244 лв. за една почивка. Най-активно пътуващите в границите на България са хората с доход над 500 лева, а в чужбина - над 700 лева, показа изследване, цитирано от БТА. 

То е проведено между 25 януари и 25 март сред 1 200 българи на възраст над 15 години по проект на Министерството на икономиката, финансиран от програмата "Регионално развитие", целта на който е...

МЗХ не откри нарушения на скандалния шеф на парк "Българка" Али Алиев

http://offnews.bg/news/n_1/n_352016.html

Експерти от Изпълнителна агенция по горите извършиха проверка на дейноста на природен парк "Българка" и скандално назначения шеф Али Алиев. Проверяващите обаче не са констатирали сериозни нарушения на Алиев, който е политическо назначение на ДПС. В прессъобщение на агенцията се казва, че са били открити "някои пропуски" и че е дадена препоръка за тяхното отстраняване. Проверяващият екип е работил по сигнала на бившия шеф на парка Мая Радева за източване на бюджетни средства. Радева бе освободена с мотиви, че не се справя със задълженията си. Алиeв е лидер на ДПС в Севлиево, общински съветник и доскорошен собственик на фирма за дърводобив. Радева заяви, че откакто паркът е спечелил европрограма за построяването на сграда там, са се появили и партийните апетити. "Ако Али Алиев беше компетентен човек, нямаше аз да констатирам, че от него са подписвани фактури като материално отговорно лице, което е в нарушение на Закона за счетоводството и тези пари няма да бъдат признати от ЕС", коментира Радева.

Евгений Иванов: Бизнесът очаква стабилност

http://www.vesti.bg/novini/evgenij-ivanov-biznesyt-ochakva-stabilnost-6015192

Бизнесът иска да вижда предвидим партньор и да има достатъчно дълъг хоризонт, за да планира и осъществява своята дейност. В тази връзка бизнесът очаква политическа, законодателна и административна стабилност.

Известни български творци подкрепят млади таланти с „Евробет Талант“

http://www.cross.bg/evrobet-bulgarski-tvortzi-1416540.html

/КРОСС/ Новият културен проект на „Евробет" - програмата „Евробет Талант", бе представена на Голямата сцена на Театър „Българска армия" днес. „Ние, от „Евробет", знаем много за късмета. Създадохме програмата „Евробет Талант", за да помогнем на младите творци да го намерят. „Евробет Талант" ще подкрепя млади български таланти в опита им да почерпят от знанията на изявени български творци и ще организира представянето им на един от най-значимите културни форуми в България - Фестивалът на изкуствата „Аполония", заявява компанията. Това ще се осъществи посредством уникална менторска програма, участие в която ще вземат някои от най-известните български творци. Идеята за менторската програма се ражда в следствие на сътрудничеството между компанията и фестивала и в контекста на подготвяната от продуцентите Борис Мисирков и Георги Богданов юбилейна изложба „30 години „Аполония". Качествените идеи достигат до по-голяма аудитория само когато бизнесът и културата си подадат ръка, е разбирането, около което се обединяват „Евробет", Фестивалът на изкуствата „Аполония" и Фондация „Помощ за благотворителността", която ще администрира проекта

Огнян Донев: Само рекламираме в "Лудогорец" и не сме купили акции от ЦСКА

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/19/2326754_ognian_donev_samo_reklamirame_v_ludogorec_i_ne_sme/?ref=rss


"Софарма" не е генерален спонсор, а рекламодател на футболния шампион "Лудогорец" и не е купувал акции от ЦСКА, заяви за "Дневник" Огнян Донев, председател на съвета на директорите на "Софарма" и съсобственик на фармацевтичната компания.

Логото на "Софарма" се появи в интернет страницата на "Лудогорец" и излязоха информации, че компанията е станала генерален спонсор на разградския отбор. 

"В случая с "Лудогорец" не спонсорираме, а рекламираме заедно с най-добрата футболна...

300 л дизелово гориво се изля в река Черна

http://pik.bg/300-л-дизелово-гориво-се-изля-в-река-черна-news193027.html

300 л дизелово гориво се изля в река Черна

Изтичане на около 300 л дизелово гориво замърси р. Черна, съобщиха от РИОСВ-Смолян.

Проверка на екоинспекцията е установила, че източникът на замърсяване е гараж на фирма "Титан Клинър", отбелязва БТА.

Изтичането на нефтопродукта е станало след скъсване на маркуч на цистерна при зареждане на автомобил.

Общо около 350 л дизелово гориво са се разлели в района, а към реката са изтекли около 300 л. На фирмата е съставен констативен протокол и са дадени предписания да се третират остатъците от разлива.

20-метров гейзер изби в Благоевград, съсипа къща

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4146935


20-метров воден гейзер бликна в центъра на Благоевград, обля къща и нанесе щети за хиляди левове. Причината за фонтана не е природен феномен, а спукана тръба след ремонт от служители на ВиК-Благоевград.
Докато отстранявали повреда, багерист копнал тръбата и предизвикал нова авария. В продължение на над 20 минути гейзерът заливаше близките къщите, 20-метров воден гейзер бликна в центъра на Благоевград, обля къща и нанесе щети за хиляди левове. Причината за фонтана не е природен феномен, а спукана тръба след ремонт от служители на ВиК-Благоевград. Докато отстранявали повреда, багерист копнал тръбата и предизвикал нова авария. В продължение на над 20 минути гейзерът заливаше близките къщите,

Стреляха по колата на бургаския окръжен прокурор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4146958

Неизвестни са стреляли по стъклото на колата на бургаския окръжен прокурор Ангел Георгиев, предаде БНР.
Ангел Георгиев е главен обвинител по делото за убийството на собственика на фирма за строителни материали Стоян Стоянов. Петима са подсъдимите за престъплението, извършено през 2008г.
Преди половин час в Бургаския окръжен съд започнаха Неизвестни са стреляли по стъклото на колата на бургаския окръжен прокурор Ангел Георгиев, предаде БНР. Ангел Георгиев е главен обвинител по делото за убийството на собственика на фирма за строителни материали Стоян Стоянов. Петима са подсъдимите за престъплението, извършено през 2008г. Преди половин час в Бургаския окръжен съд започнаха

Стреляха по колата на бургаския окръжен прокурор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4146952

Неизвестни са стреляли по стъклото на колата на бургаския окръжен прокурор Ангел Георгиев, предаде БНР.
Ангел Георгиев е главен обвинител по делото за убийството на собственика на фирма за строителни материали Стоян Стоянов. Петима са подсъдимите за престъплението, извършено през 2008г. Преди половин час в Бургаския окръжен съд започнаха Неизвестни са стреляли по стъклото на колата на бургаския окръжен прокурор Ангел Георгиев, предаде БНР. Ангел Георгиев е главен обвинител по делото за убийството на собственика на фирма за строителни материали Стоян Стоянов. Петима са подсъдимите за престъплението, извършено през 2008г. Преди половин час в Бургаския окръжен съд започнаха

Багери събарят хангари на летище "Божурище"

http://frognews.bg/news_71854/

Багери са започнали да събарят хангарите на летище „Божурище” край столицата,обявен за паметник на културата."Призовавам всички българи, всички родолюбци, които се чувстват отговорни за историята на България, да отидат на летище „Божурище”, каза днес в парламента депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев, който е сред участниците в инициативния комитет за запазване на летището.

ДАНС удари имотите на председателя на общинския съвет в Криводол

http://pik.bg/данс-удари-имотите-на-председателя-на-общинския-съвет-в-криводол-news193026.html

ДАНС удари имотите на председателя на общинския съвет в Криводол

Служители на Държавната агенция „Национална сигурност “ /ДАНС/ са извършили обиски в имоти на председателя на общинския съвет в Криводол Юрий Кацарски, пише tribali.info.

Кацарски е и секретар на областната структура на Движението за права и свободи /ДПС/ във Врачанско. Вчера неканените гости от ДАНС са тарашили бащината къща на политика в село Ракево, където той живее през лятото, и апартамента му в ж.к. „Дъбника“ във Враца.
Претърсванията в имотите на Юрий Кацарски са по образувано досъдебно производство срещу него и съпругата му за злоупотреба с пари от европейските фондове. Любопитното е, че формално той е разведен с жена си Катя, но продължават да живеят и да отглеждат трите си деца заедно. Според магистрати, единствената цел на развода е била да се прекъсне връзката между политика и фирмата, която е злоупотребила с европари, тъй като тя се води на името на съпругата му.
Разследването срещу политика от ДПС е образувано след като службите са се самосезирали от публикации, касаещи имотното състояние на Юрий Кацарски, и съмнения за злоупотреби с европейските програми. Досега по досъдебното производство са разпитани десетки свидетели, а по непотвърдена информация, при обиските вчера са иззети много документи.

Украйна планира газов оператор с 49% участие на фирми от САЩ и ЕС

http://www.mediapool.bg/ukraina-planira-gazov-operator-s-49-uchastie-na-firmi-ot-sasht-i-es-news221677.html

Законопроект за създаването на единен оператор на украинската газотранспортна система, в който до 49 на сто да могат да получат инвеститори от САЩ и ЕС, представи в четвъртък във Върховната Рада украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от руските медии.   Проектодокументът предвижда този оператор да получи правото да управлява на концесия или под аренда магистралните газопроводи и подземните газохранилища на Украйна.   "Необходимо е да приемем решение за модернизацията и съвместната експлоатация на украинската газопроводна мрежа. Правителството предлага да се вземат редица решения, които създават нов модел за функциониране на енергийния пазар", каза Яценюк пред депутатите.   "Съгласно изискванията на Третия енергиен пакет на ЕК ще се създаде компания-оператор, чийто контролен пакет от акции ще е изключителна собственост на държавата. 49 процента може да принадлежат на газотранспортни компании на страни от Европейския съюз, които членуват в Европейската енергийно общество, или на американски фирми, които обаче трябва да разполагат с надлежни сертификати", заяви украинският премиер.   По думите му, това ще позволи да се модернизира украинската газова мрежа и да се инвестира в нея, което ще увеличи нейната капитализация.   Яценюк смята още, че създаването на такъв оператор ще създаде нови условия за транзит на руския газ за Европа и ще е възможност за спирането на строежа на газопровода "Южен поток" и пренасочването на планираните за тази тръба количества през Украйна. От подобно решение, по думите му, най-вече ще са заинтересовани страните членки на ЕС.

Трима са задържани за телефонни измами

http://press.mvr.bg/NEWS/news140619_02.htm

Операцията на криминалисти от ГДНП и областните дирекции в Пловдив и Велико Търново е реализирана под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив

Пловдивчанин предложи брак от сцената на Драматичния театър (снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4146936

Пловдивчанин избра нестандартен начин да предложи брак на любимата си.  Борис Косеров изненада бъдещата си съпруга Мария Малешкова с предложение за брак от сцената в Драматичния театър.
Веднага след спектакъла “Истанбулска история” Мария бе поканена след жребий на сцената, после тя изтегли името на човека, който да й партнира. Пловдивчанин избра нестандартен начин да предложи брак на любимата си.  Борис Косеров изненада бъдещата си съпруга Мария Малешкова с предложение за брак от сцената в Драматичния театър. Веднага след спектакъла “Истанбулска история” Мария бе поканена след жребий на сцената, после тя изтегли името на човека, който да й партнира.

Киев заговори за окончателно спиране на проекта "Южен поток"

http://offnews.bg/news/n_1/n_352010.html

Ако Украйна успее да убеди европейските фирми да управляват газопреносната й система, ще се обезсмисли строителството на „Южен поток“. Това заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от бизнеспортала „РБК“. В случай, че „Газпром“ остане без европейските си партньори, компанията сама ще се откаже от това да строи газопровода, убеден е Яценюк. Това ни дава възможност да спрем проекта „Южен поток“ и да започнем да прекарваме планираните за него обеми през украинската газопреносна мрежа, каза Яценюк, като подчерта, че това е основно в интерес на страните членки на ЕС. Премиерът внесе в парламента законопроект, според който газопреносната мрежа и подземните хранилища остават собственост на държавата, но ще бъдат управлявани от отделна фирма оператор, като 49% от акциите й ще могат да бъдат давани изключително на газови компании на страни от ЕС и САЩ. Ако тази промяна в закона не бъде приета, Русия ще празнува, защото „Южен поток“ ще се строи. Ако това се случи, ще прекарваме по 40-50 млрд. кубични метра газ в най-добрия случай и ще се наложи да дотираме от бюджета транзита на руски газ, обясни Яценюк. Целта на „Южен поток“ е да се елиминира транзитната роля на Украйна, каза още той. Парламентът прие предложението на Яценюк при третото гласуване. Преди дни Сърбия потвърди желанието си да участва в проекта „Южен поток“, ако Европа се съгласи с условията по него. В началото на месеца премиерът Орешарски спря работата по проекта заради нарушения на Тристранния енергиен пакет.

Кметът на Чавдар след наводнението: Беше ад, такова нещо не съм виждал

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4146932

Градушки и ураганни ветрове отнесоха покриви на къщи в селата Чавдар и Мирково. В село Челопеч има наводнени мазета, а Църквище и Карлиево са буквално "обрулени". Община Чавдар е най-тежко засегната. Там е обявено и бедствено положение, предаде БГНЕС.
В Чавдар все още няма ток. Електрозахранването е спряло вчера около 17 часа, Градушки и ураганни ветрове отнесоха покриви на къщи в селата Чавдар и Мирково. В село Челопеч има наводнени мазета, а Църквище и Карлиево са буквално "обрулени". Община Чавдар е най-тежко засегната. Там е обявено и бедствено положение, предаде БГНЕС. В Чавдар все още няма ток. Електрозахранването е спряло вчера около 17 часа,

Раненият германски спелеолог беше изваден от пещерата след 12-дневна спасителна операция

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/19/2326753_raneniiat_germanski_speleolog_beshe_izvaden_ot/?ref=rss


Раненият германец, блокиран в най-дълбоката пещера в Германия, беше изваден след сложна спасителна операция, продължила 12 дни, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на баварската спасителна служба.

52-годишният спелеолог Йохан Вестхаузер беше ударен от голяма скала в пещерата на 8 юни. Заради инцидента той не можеше сам да се върне на повърхността през сложната система от тесни тунели.

Спасителната операция е продължила толкова дълго, защото Вестхаузер не е можел да стои...

Какво лекуват растенията: Аптека не трябва, ако имаш градина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4146835

Хората са ползвали народната медицина от векове - кремове, чайове, билки - това са били техните лекарства. “Да имаш градина, значи да имаш аптека”, категоричен е Борислав Митев от Ботаническата градина към БАН, специалист към градината и отговарящ за сектор “Тематични колекции”.До 21 юни вратите на Ботаническата ... Хората са ползвали народната медицина от векове - кремове, чайове, билки - това са били техните лекарства. “Да имаш градина, значи да имаш аптека”, категоричен е Борислав Митев от Ботаническата градина към БАН, специалист към градината и отговарящ за сектор “Тематични колекции”.До 21 юни вратите на Ботаническата ...

Техник скочи от 8 етаж в центъра на Хасково

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4146917

Към 30-годишен хладилен техник се самоуби като скочи от 8-мия етаж на жилищна кооперация в центъра на Хасково.
Инцидентът стана в 11,30 часа по обяд. Младият мъж бил на квартира в блока от 3 месеца и живеел сам, разказаха съседите.
Очаквайте Към 30-годишен хладилен техник се самоуби като скочи от 8-мия етаж на жилищна кооперация в центъра на Хасково. Инцидентът стана в 11,30 часа по обяд. Младият мъж бил на квартира в блока от 3 месеца и живеел сам, разказаха съседите. Очаквайте

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/06/19/2326745_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от обедната емисия:

- Парламентът обсъди ветото на президента върху закона за МВР. 

Стреляха по колата на бургаски прокурор

http://www.vesti.bg/novini/streliaha-po-kolata-na-burgaski-prokuror-6015191

Неизвестни лица са стреляли тази сутрин по колата на бургаския окръжен прокурор Ангел Георгиев.

Кметът на Чавдар след валежите: Беше ад, такова нещо не съм виждал

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4146912

Градушки и ураганни ветрове отнесоха покриви на къщи в селата Чавдар и Мирково. В село Челопеч има наводнени мазета, а Църквище и Карлиево са буквално Градушки и ураганни ветрове отнесоха покриви на къщи в селата Чавдар и Мирково. В село Челопеч има наводнени мазета, а Църквище и Карлиево са буквално "обрулени". Община Чавдар е най-тежко засегната. Там е обявено и бедствено положение, предаде БГНЕС. В Чавдар все още няма ток. Електрозахранването е спряло вчера около 17 часа,

Яценюк предложи законопроект за реформиране на украинската газопреносна мрежа

http://www.cross.bg/potok-yuzhen-yatzenyuk-1416539.html

/КРОСС/ Ако успее да убеди европейски фирми да управляват газопреносната й система, Украйна ще обезсмисли строителството на „Южен поток". Ако „Газпром" остане без западните си партньори, фирмата ще се откаже да строи газопровода.смята премиерът на страната Арсений Яценюк, цитиран от бизнеспортала РБК.  „Това ни дава възможност да сложим край на строителството на „Южен поток" и да прекарваме целите обеми, планирани за него, през украинската газопреносна система. Това е най-вече в интерес на страните от Европейския съюз", заяви Яценюк. Днес той представи законопроект за реформиране на управлението на газопреносната система на Украйна. Според законопроекта цялата газопреносна мрежа и подземните газови хранилища остават собственост на държавата. Предложено е газопреносната мрежа да бъде управлявана от отделна фирма-оператор, 49% от акциите на която ще може да бъдат давани изключително на газови фирми на страни от ЕС и от САЩ. „Ако този закон не бъде приет, то Русия ще празнува, защото „Южен поток" ще се строи. Ако това се случи, в най-добрия случай ще прекарваме по 40-50 млрд. куб. м газ, ще се наложи да дотираме транзита на руския газ от бюджета", добави Яценюк.  Предложението на премиера беше прието едва при третото парламентарно гласуване

Потоп заля карловското село Климент

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4146915

Пороят вчера предизвика истински потоп в карловското село Климент. Има наводнени къщи, под вода са мазета, дворове и ниви, срутени са селскостопански постройки, а язовир „Климент” е пред преливане.
Безсънна нощ изкараха близо 1 000 жители на селото, пише Нова тв. Бедствието ги е сполетяло късно снощи, когато се е изсипал едночасов порой. Пороят вчера предизвика истински потоп в карловското село Климент. Има наводнени къщи, под вода са мазета, дворове и ниви, срутени са селскостопански постройки, а язовир „Климент” е пред преливане. Безсънна нощ изкараха близо 1 000 жители на селото, пише Нова тв. Бедствието ги е сполетяло късно снощи, когато се е изсипал едночасов порой.

Пловдивчанин предложи брак от сцената на Драматичния театър (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4146914

Пловдивчанин избра нестандартен начин да предложи брак на любимата си.  Борис Косеров изненада бъдещата си съпруга Мария Малешкова с предложение за брак от сцената в Драматичния театър.
Веднага след спектакъла “Истанбулска история” Мария бе поканена след жребий на сцената, после тя изтегли името на човека, който да й партнира. Пловдивчанин избра нестандартен начин да предложи брак на любимата си.  Борис Косеров изненада бъдещата си съпруга Мария Малешкова с предложение за брак от сцената в Драматичния театър. Веднага след спектакъла “Истанбулска история” Мария бе поканена след жребий на сцената, после тя изтегли името на човека, който да й партнира.

Модиал 2014 трепери от Кондора, Питбула, Боеца и Турбомен

http://worldcup2014.actualno.com/Modial-2014-treperi-ot-Kondora-Pitbula-Boeca-i-Turbomen-news_34913.html

Приятните изненади на световното първенство по футбол в Бразилия определено всяват свеж полъх в иначе втръсналото до болка статукво на т.нар. големи и в тази сфера на професионалния спорт. А Чили безс...

Барселона обявява днес привличането на вратаря на Чили?

http://worldcup2014.actualno.com/Barselona-objavjava-dnes-privlichaneto-na-vratarja-na-Chili-news_34919.html

Ръководството на Барселона трябва да обяви официално за привличането на вратаря Клаудио Браво още днес, съобщава AS.Според информацията ръководствата на настоящия клуб на Браво Реал Сосиедад и Барсело...

Мексиканска група посвети песен на Очоа

http://worldcup2014.actualno.com/Meksikanska-grupa-posveti-pesen-na-Ochoa-news_34920.html

Мексиканската група „Лос Трес Тристес Тигрес“ посвети песен на вратаря на националния отбор на Мексико Гилермо Очоа. Стражът беше избран за играч на мача между неговия тим и Бразил...

Изпрати рецепта и спечели обучение в Италия

http://recipes.actualno.com/Izprati-recepta-i-specheli-obuchenie-v-Italija-news_34924.html

Ако сте ХоРеКа майстор готвач или любител ентусиаст в кухнята, сега имате възможността да спечелите 5-дневно обучение в престижната италианска кулинарна академия Алма. МЕТРО България организира кон...

Блан: Челси едва ли ще продаде Азар, той е от най-висока класа

http://worldcup2014.actualno.com/Blan-Chelsi-edva-li-shte-prodade-Azar-toj-e-ot-naj-visoka-klasa-news_34925.html

Треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан заяви пред ESPN, че трансфер на Еден Азар е малко вероятен. Специалистът коментира, че белгийският полузащитник е от най-висока класа и трудно биха се съгласили...

Мъри изгледа мач на Астана, подписва до края на седмицата

http://bgfootball.actualno.com/Myri-izgleda-mach-na-Astana-podpisva-do-kraja-na-sedmicata-news_34926.html

Доскорошният треньор на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов е изгледал на живо мача на отбора на Астана срещу Тобол от турнира за Купата на Казахстан, спечелен от Астана с 4:0, съобщава  sports....

Украйна ще подпише Споразумението за асоцииране с ЕС на 27 юни

http://europe.actualno.com/Ukrajna-shte-podpishe-Sporazumenieto-za-asociirane-s-ES-na-27-uni--news_34927.html

Новият украински президент Петро Порошенко заяви, че ще подпише ключовата търговска и икономическа част от Споразумението за асоцииране с ЕС на 27 юни в Брюксел. Отказът на предишния държавен глава В...

Лудогорец следи юноша на Ливърпул

http://bgfootball.actualno.com/Ludogorec-sledi-unosha-na-Livyrpul-news_34928.html

Лудогорец следи крилото на Дънди Юнайтед Гари Макай-Стивън, съобщава „Evening Telegraph”. Договорът на 23-годишния играч с шотландския клуб изтича през лятото, а той е отказал да г...

Българският шофьор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4146715

Иво СиромаховОТ  всички шофьори на света най-добър е българският шофьор. За него няма тайни в управлението на автомобила. Той е царят на пътя и всички трябва да се съобразяват с това.Българският шофьор кара 15-20-годишен автомобил, който по думите му е “пушка”. Тия новите коли не му ги хвали. Тая неговата сега тамън се е “разработила” и е направо Иво СиромаховОТ  всички шофьори на света най-добър е българският шофьор. За него няма тайни в управлението на автомобила. Той е царят на пътя и всички трябва да се съобразяват с това.Българският шофьор кара 15-20-годишен автомобил, който по думите му е “пушка”. Тия новите коли не му ги хвали. Тая неговата сега тамън се е “разработила” и е направо

Потоп заля карловско село

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4146904

Пороят вчера предизвика истински потоп в карловското село Климент. Има наводнени къщи, под вода са мазета, дворове и ниви, срутени са селскостопански постройки, а язовир „Климент” е пред преливане.
Безсънна нощ изкараха близо 1 000 жители на селото, пише Нова тв. Бедствието ги е сполетяло късно снощи, когато се е изсипал едночасов порой. Пороят вчера предизвика истински потоп в карловското село Климент. Има наводнени къщи, под вода са мазета, дворове и ниви, срутени са селскостопански постройки, а язовир „Климент” е пред преливане. Безсънна нощ изкараха близо 1 000 жители на селото, пише Нова тв. Бедствието ги е сполетяло късно снощи, когато се е изсипал едночасов порой.

Д-р инж. Лазарина Генова: Плодовете и зеленчуците преливат от отровни нитрати

http://www.moreto.net/novini.php?n=255205

Плодовете и зеленчуците на пазара преливат от отровни нитрати. И това е така, защото отдавна не съществува реален контрол за съдържанието на нитрати в продуктите на пазара. Това каза пред БЛИЦ д-р инж. Лазарина Герова, експерт по безопасност на храните.

Воден ад в Сатовча, мълния предизвика пожар във Вълкосел

http://pik.bg/воден-ад-в-сатовча-мълния-предизвика-пожар-във-вълкосел-news193014.html

Воден ад в Сатовча, мълния предизвика пожар във Вълкосел

На пореден воден ад от проливните дъждове и гръмотевичните бури бяха посложени снощи жителите на повечето села в община Сатовча. В с. Ваклиново улиците се превърнаха в реки, след като селското дере преля. Наводнен е първият етаж на Младежкия дом в селото. Има затворени улици заради свличане на земни маси.

Очевидци разказаха, че пороят е бил толкова силен, че изкъртил железните капаци на шахтите, които водата носила като хартиени лодки.

"Беше ад. Щетите и в селото, и в полето са огромни. От рано сутринта сме организирали техника за разчистване на свлачищата, за да решим проблема с недостъпните улици. Чакам и комисия от община Сатовча за оглед. Хората са изплашени от това, което преживяха снощи", коментира кметът на Ваклиново Пламен Братанов.

Още по-страшна е била обстановката в съседното село Кочан вчера вечерта. В селото има десетки наводнени къщи, пороят е довлякъл огромни камъни, затлачени са шахти, улиците са залети с вода.

Лек автомобил падна в дере, което наложи местните хора да се включат в многочасова спасителна акция по изваждането му. С помощта на кран и със съдействието на десетки доброволци късно снощи колата бе изтеглена успешно и върната обратно на пътя.

В селото от сутринта тече организация за справяне с бедствената ситуация. Пожар и две паднали дървета е равносметката след вчерашните гръмотевични бури и в сатовчанското село Вълкосел, съобщиха от Районната служба "Противопожарна безопасност и защита на населението".

Паднала мълния във Вълкосел е причинила пожар в селскостопанска постройка. Изгорели са 20 квадратни метра покривна конструкция. На още един сигнал са се отзовали вчера пожарникарите от Гоце Делчев. Две дървета са били повалени от бурята в училището във Вълкосел. За щастие пострадали хора няма.

От село Туховища, също в община Сатовча, сигнализираха, че положението след снощните порои и бури е бедствено, съобщи "Инфомержа".

Днес общинската комисия, начело с кмета Арбен Мименов, ще обиколи всички населени места, за да констатира щетите и да организира работата по овладяването на ситуацията в бедстващите райони.

В Гоцеделчевски регион най-сериозно пострадала от бурите, силните дъждове и градушките е община Сатовча.

Вече са изпратени първите протоколи до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за осигуряване на финансова помощ за нанесените щети от природните бедствия през изминалата седмица в Сатовчанско, които по първоначални данни надхвърлят половин милион лева.

Парламентът избра нов екоминистър

http://econ.bg/Новини/Парламентът-избра-нов-екоминистър_l.a_i.551228_at.1.html

Парламентът избра Станислав Анастасов за министър на околната среда и водите. Той заема мястото на Искра Михайлова, която беше избрана за евродепутат...

Киев поднови военната операция, след отказа на сепаратистите да свалят оръжието

http://www.mediapool.bg/kiev-podnovi-voennata-operatsiya-sled-otkaza-na-separatistite-da-svalyat-orazhieto-news221676.html

Сраженията в Източна Украйна продължават въпреки обявеното от президента Петро Порошенко едностранно примирие. Руските сепаратисти отхвърлиха предложението му и на много места в Донецка област се стигна до нови сблъсъци. Украинските силови структури подновиха активната фаза от антитерористичната операция в градове от източните региони, съобщи Владислав Селезньов, говорител на правителствените части, задействани в акцията. Силите на Киев поставиха на терористите ултиматум - в срок от три часа да сложат оръжие и да се предадат. В отговор обаче бунтовниците няколко пъти се опитаха да пробият обкръжението и обстреляха блокпостове на украинските военни, съобщи още говорителят. През нощта в размирните региони са били разхвърляни позиви, приканващи сепаратистите да свалят оръжие, но бунтовните са отказали. Бойните действия в предградията на Славянск продължават, като ИТАР-ТАСС съобщи, че правителствените сили са обстрелвали и православният храм "Възкресение Христово" в източноукраинския град Славянск, като един човек е загинал. "Артилерийският обстрел откъм връх Карачун, започнал в 6 ч. сутринта, продължи половин час. За мишена този път бе избран храмът "Възкресение Христово". Убит е пазачът", съобщи чрез сайта на епархията протойерей Николай Фоменко и отправи към християните повик да се молят за покойния. Според духовника е пострадала цялата южна фасада на църквата, но самата сграда е оцеляла. Сражения се водят и в района на град Артьомовск. "Опълченците отвръщат на огъня, водят се ожесточени сражения с използването на тежки оръжия от страна на украинските сили”, съобщиха от щаба на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

Багери събарят летище „Божурище”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4146899

Багери са започнали да събарят хангарите на признатото за паметник на културата военно летище „Божурище” в столицата, обяви от парламентарната трибуна Красимир Велчев от ГЕРБ, цитиран от bTV. Според очевидци вече е разрушена една сграда. Все още не е ясно по чие нареждане се извършва разчистването на терена. Багери са започнали да събарят хангарите на признатото за паметник на културата военно летище „Божурище” в столицата, обяви от парламентарната трибуна Красимир Велчев от ГЕРБ, цитиран от bTV. Според очевидци вече е разрушена една сграда. Все още не е ясно по чие нареждане се извършва разчистването на терена.

Бивол уби пастира си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4146885

Пастир от плевенското село Ореховица намери смъртта си, след като бе намушкан многократно от бивол.
52-годишният Марин Иванов заедно с още няколко души пасял стадо от 150 овце, биволици и бивол за разплод в местността Лъката край селото. Неясно защо биволът се нахвърлил с рога върху гледача си. В момента наблизо нямало други хора, Пастир от плевенското село Ореховица намери смъртта си, след като бе намушкан многократно от бивол. 52-годишният Марин Иванов заедно с още няколко души пасял стадо от 150 овце, биволици и бивол за разплод в местността Лъката край селото. Неясно защо биволът се нахвърлил с рога върху гледача си. В момента наблизо нямало други хора,

Почивка в страната струва 244 лв. на човек

http://econ.bg/Новини/Почивка-в-страната-струва-244-лв-на-човек_l.a_i.551227_at.1.html

Средно почивка в страната струва на човек 244 лв. или по 50 лв. на ден. Отдих в чужбина пък излиза средно 646 лв., което е по 116 лв. на ден. Това ...

Найджъл Фараж сформира група в Европейския парламент

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/novini_za_ep/2014/06/19/2326736_naidjul_faraj_sformira_grupa_v_evropeiskiia_parlament/?ref=rss


Лидерът на евроскептичната британска партия UKIP Найджъл Фараж обяви в сряда формирането на група в Европейския парламент (ЕП) след присъединяването на отцепила се представителка на френския Национален Фронт, съобщи "Франс прес".

"Горд съм да обявя формирането на тази група. Поемаме ангажимент да бъдем гласа на народа", съобщи Фараж в комюнике, публикувано в Брюксел.

Групата, кръстена "Европа, свобода, демокрация" (ЕСД), събира 48 евродепутати, сред които отцепилата се от...

Перник се нарежда на последно място по брой места в детските ясли

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernik-se-narejda-na-posledno-myasto-po-broi-mesta-v_32538/

По брой места в детските ясли област Шумен се нарежда на 13-то място в страната, сред 28-те области, подредени по възходящ ред. На първо място е София с 6 177 места, а на последно е област Перник - 256 места.
 

Осигуреността с места в детските ясли към 31.12.2013 г. в област Шумен е 14.8 на 100 деца от населението на възраст до 3 години (15.0 на сто деца общо за страната). Най-висока е осигуреността с места в област Габрово (25.6 на 100 деца), а най-ниска...

Продължава

Задържаха автомобил, "тапициран" с цигари

http://www.vesti.bg/novini/zadyrzhaha-avtomobil-tapiciran-s-cigari-6015188

Рекордно количество от 44 000 къса (2200кутии) контрабандни цигари откриха в лек автомобил "Рено" митническите служители на митнически пункт Малко Търново, съобщиха от ДА Митници.

БСП подкрепи ДПС за новия министър на околната среда и водите

http://frognews.bg/news_71852/

Парламентът прекрати пълномощията на Искра Михайлова, Томислав Дончев и Емил Радев като народни представители, след като в Народното събрание са постъпили молби за оставките им, с които се съобщава, че с решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) тримата са избрани за членове на Европейския парламент.

Заради "Южен поток" Брюксел заплашил БГ със спиране на еврофондовете

http://www.vesti.bg/novini/zaradi-iuzhen-potok-briuksel-zaplashil-bg-sys-spirane-na-evrofondovete-6015189

Рускит министър на енергетиката Александър Новак заяви, че България е притискана да се откаже от "Южен поток" със заплаха да бъдат спряно финансирането й от еврофондовете.

БСП, ДПС и "Атака" отхвърлиха ветото върху Закона за МВР

http://www.mediapool.bg/bsp-dps-i-ataka-othvarliha-vetoto-varhu-zakona-za-mvr-news221675.html

Макар и в разпад, управляващата коалиция БСП-ДПС плюс "Атака" демонстрира единство по набелязаните си приоритети, един от който е новият Закон за МВР. Въпреки бурната съпротива на ГЕРБ, мнозинството отхвърли в четвъртък президентското вето върху ключови текстове. Прегласуването на закона бе включено като първа точка от дневния ред на парламента по предложение на Красимир Янков (БСП), макар че преди ден отпадна.   Това стана, след като Бойко Борисов заплаши с "война" и "реваншизъм до дупка", подразнен, че управляващите не спазвали уговорката от заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност – до приключването на дейността си 42-ото Народно събрание да се занимава само с приоритетни закони, по които има консенсус между отделните групи.   Управляващите преодоляха ветото на държавния глава със 126 гласа "за" срещу 74 "против". Обсъждането премина в обичайните подигравки и иронични подмятания към бившия вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, който пък отговаряше с познатото си обвинение, че управляващите обслужвали организираната престъпност.   "Българските полицаи трябва да усетят подкрепата на държавата зад гърба си", обяви от трибуната Димитър Димов ("Атака"), който през последната една година неведнъж влиза в схватки с униформени заедно с лидера си Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов.   Колежката му Магдалена Ташева директно атакува Цветанов, заявявайки, че е отвратена от "недопустимата демагогия от тази трибуна – човек с 6 апартамента, купени със спестяванията на тъща му, ни учи на морал".   "Това е недопустимо. Същият той има 4 дела. Докато държахте МВР, вицепремиерът ви стана ръководител на вашия предизборен щаб и всички дирекции на полицията в страната действаха като предизборни щабове на ГЕРБ", продължи Ташев, която иначе бе основно острие на "Атака" срещу настоящото ръководство на МВР заради политиката му спрямо бежанците.   "Задкулисието ме осъди на първа инстанция"   "Днешната политика на МВР е в услуга на организираната престъпност. Може би вие сте част от нея. Нека ви припомня операцията в Лясковец – това не е ли некомпетентност? Полицейщината е в момента. Ползвате МВР само за лични и бизнес интереси. Фалирахте министерството", реагира самият Цветанов.   Изказването му предизвика реплика от председателя на вътрешната комисия в парламента Атанас Мерджанов (БСП), който напомни, че ексшефът на МВР наскоро бе осъден на 4 години затвор за престъпление срещу правосъдието, спирайки шест СРС-та, разрешени от съда.   "Току-що казахте, че съм част от организираната престъпност, но вие сте осъден на първа инстанция", иронично отбеляза Мерджанов, на което Цветанов отвърна: "Задкулисието ме осъди на първа инстанция. Знаем, че вие сте част от това задкулисие, от организираната престъпност".   От ГЕРБ се опитаха да вкарат и точката за промените в Наказателния кодекс (НК), която вчера беше оттеглена, но предложението им не беше прието.   "Днес, за пореден път, управляващото мнозинство не спази тази договорка, която имаше в рамките на вчерашния ден, внесохме отново предложението да се разгледа този законопроект (за НК – бел.ред.). Нашата цел беше именно да спестим на България поредната наказателна процедура, но и да чуем, какво е становището на останалите парламентарни групи именно по този важен и съществен въпрос – трябва ли да отпадне давността за престъпления, извършени по време на комунистическия режим. Мисля, че всички се досещате какъв беше отговорът днес на управляващото мнозинство, подкрепено от "Атака", коментира в кулоарите Красимир Ципов (ГЕРБ).   Законът е писан от "едни стари ченгета от ДС", изтъкна той: "Помните ли какъв беше слоганът на кампанията на БСП в рамките на предизборната кампания миналата година? Основният слоган беше "Да върнем България на хората". След една година управление е ясно едно – този слоган звучи "Да върнем България на хората от Държавна сигурност".   Филип Кутев, изкуство и чорапогащи   С размяната на реплики между Вежди Рашидов и Антон Кутев "дебатът" тотално се отплесна от основната си тема.   "Миналия път тук солистът на ансамбъл "Филип Кутев" и той се упражняваше на тази тема, той е специалист по всичко. Ще му дам на него един съвет и на вас също. Имаше един филм "Специалист по всичко"... И там имаше една реплика. Питат го за какво служат зъбите. И отговорът беше: за да си държи човек езика зад тях. Дръжте си езика, защото тук ще си позволя да защитя и Бойко Борисов, той винаги е бил професионален полицай. Никога не е завършвал "Изкуствознание" в Москва и не се е прехранвал от чорапогащи", заяви Рашидов.   В отговор червеният депутат Антон Кутев коментира: "Никога не съм подлагал на съмнение вашите художествени качества, въпреки че моето образование е "изкуствовед" и бих могъл да го направя качествено. Както крещите от мястото, не показвате културата на културен министър даже и на бивш. Искам да ви кажа, че Филип Кутев е човек, който почина през 80-те години. Повече от 30 години този човек го няма и ние всички говорим за него. Пожелавам ви 30-40 години след дългия ви живот хората да говорят за вас. Не се съизмервайте с Филип Кутев, малък сте за него". Вежди Рашидов го репликира: "Нищо лошо за Филип Кутев, но вие не сте Филип Кутев, господин Кутев. Там е вашата драма". Зам.-председателят на парламента Мая Манолова помоли изказванията да са по темата на дебата. "Говорим за МВР, не за изкуство", напомни тя. Тогава Рашидов попита дали може да си говорят за чорапогащи. Манолова го призова да се държи на висотата на трибуната, от която говори   Сред основните мотиви на Росен Плевнелиев да наложи вето на новия ЗМВР попадна драстичната идея на управляващите да отнемат правомощието на държавния глава да назначава с указ главния секретар на силовото ведомство, прехвърляйки го в компетенциите на Министерския съвет. Плевнелиев критикува и липсата на финансова обосновка за планираното увеличение на заплатите в системата и за регламентирането на извънредния и нощния труд.   Президентът се обяви и против премахването на конкурсите при кариерното развитие в МВР, въвеждането на т.нар. "извънщатни сътрудници" в по-малките населени места, ограничаването на правото на достъп до обществена информация, както и разделянето на досегашната Главна дирекция "Национална полиция" на "Криминална полиция" и "Охранителна полиция".

И безсънието прави децата дебели

http://www.bnews.bg/article-108791

Британската полиция арестува родителите на затлъстяло 11-годишно момче. Според наши диетолози акцията идва да покаже колко сериозен е проблемът с наднорменото тегло при децата.

Германски политолог: Станишев иска да е еврокомисар

http://offnews.bg/news/n_1/n_351959.html

ГЕРБ ще победи на предсрочните парламентарни избори в България, а Сергей Станишев ще се бори за мястото на еврокомисар. Това прогнозира германският политолог Йохана Даймел пред програмата на македонски на Дойче веле. Даймел е на мнение, че АБВ би могла да стане социалдемократическа алтернатива на БСП и сериозен конкурент на Столетницата. Германският политолог смята, че Станишев в момента се опитва да участва в разпределението на ключовите европейски позиции. Точно сега, а не през есента се договарят персоналните решения и Станишев би искал да бъде номиниран за еврокомисар, подчертава Даймел. По отношение на шансовете на основните политически партии в България германският анализатор прогнозира победа на ГЕРБ. Според нея, управляващата БСП в най-добрия случай ще постигне резултата си от европейските избори. Тя е на мнение, че Борисов ще трябва да формира коалиционно правителство или с "България без цензура" на Николай Бареков, или с Движението за права и свободи, което - според преценките на Даймел - Борисов предпочитал. Загубата на Атака” на Волен Сидеров не означава край на националистите в България. „За съжаление в България винаги имало място за националистически, екстремно десни политически формации”, посочва Даймел, изтъквайки, че НФСБ вече стяга редиците си. Германският политолог предупреждава, че политическата стабилност не може да бъде постигната чрез задължително гласуване. ''На България ѝ трябва Спайдърмен'' Същевременно пред Българската редакция на Дойче веле  Клаус Шрамайер, бивш зам.-посланик на Германия в София, казва: "Предсрочните избори няма да решат проблемите на България, защото възможните сценарии са два - или на власт ще останат същите олигарси, или ще дойдат други". ДВ: Д-р Шрамайер, кои партии имат полза от предсрочните избори? Шрамайер: Най-вероятно ГЕРБ. Но нещата много зависят от случващото се в момента, от разследванията около КТБ, Пеевски и Бареков. В момента цари пълен хаос. ДВ: Дали ще получим резултати, сходни с тези от евроизборите? В състояние ли е БСП да „отвърне на удара” и да обърка сметките на ГЕРБ? Шрамайер: Трудно е да се каже. Избирателната активност ще бъде по-висока и в този смисъл по-малките партии - като ДПС, няма да са толкова успешни. Освен това преди новите избори трябва да се промени и Избирателният закон. Евроизборите показаха, че е необходимо да се премахнат „мъртвите души” от избирателните списъци. А тепърва предстои да се изяснява и въпросът със задължителното гласуване. ДВ: В момента всички политически сили сякаш се стремят към трайно политическо стабилизиране на страната. В тази посока са и плановете да се въведе задължително гласуване. Шрамайер: Какво значи „трайно политическо стабилизиране”? Стабилизиране на режима на олигарсите? Никой не се интересува от стабилизиране, всички просто искат по-голямо парче от баницата. Идеята за задължително гласуване е съвършено недомислена, защото последствията са непредвидими. Вярно, че за целта няма нужда да се променя Конституцията, но положително ще бъде сезиран Конституционният съд - за всеки случай, а и за да се спечели време. Освен всичко друго: кой ще следи за налагането на евентуални санкции при негласуване? Ами че НАП и в момента не може да събира държавните вземания. Единствената полза от задължителното гласуване ще бъде снижаването на купените гласове. ДВ: ДПС свали доверието си от правителството. Означава ли това, че тази партия е готова за коалиция с ГЕРБ Шрамайер: ДПС - и най-вече Пеевски, са твърде горещ картоф за избирателите на ГЕРБ. Така че Борисов едва ли може да си позволи коалиция с ДПС. ДВ: Дали едни предсрочни избори ще доведат до развитие и по два други сюжета: „Южен поток” и спрените еврофондове за България? Шрамайер: Ако ГЕРБ спечели изборите, Борисов сигурно ще иска да продължи „Южен поток”, но само със съгласието на Брюксел. Само че докато продължава украинската криза, ЕС в никакъв случай няма да даде зелена светлина. Пък и България няма полза от „Южен поток” - зависимостта от Москва ще се запази, а ще спечелят само олигарсите. Да не говорим, че и руснаците се чудят дали да не се откажат от „Южен поток”. Би било много по-смислено да се разработват собствени газови находища и да се прокарат газопроводи към съседните страни. Освен това българите най-сетне трябва да започнат да пестят енергия. Важно е да се насърчават и възобновяемите енергоизточници, а не да им се удря спирачката. Не бива да се допуска фалит на енергодоставчиците. А това означава, че ще се наложи повишаване на цените на тока. В заключение: предсрочните избори няма да решат проблемите на България, защото възможните сценарии са два - или на власт ще останат същите олигарси, или ще дойдат други. Нали знаете крилатата фраза: „Изборите нищо не променят, защото ако променяха, партиите отдавна да са ги отменили”. Надежда за България ще се появи едва тогава, когато на политическата сцена излязат нови, необременени хора. Не разбирам защо "Протестна мрежа" не иска да участва в изборите. Там начело може да застане човек като Едвин Сугарев, например. Жалко е, че евродоговорите не предвиждат следната възможност: в държава, която изпадне в извънредно положение, да се изпрати наместник на ЕС с широки правомощия. Защото след 25 години несгоди България очевидно не е в състояние да се изтегли сама от блатото. На нея ѝ трябва някакъв герой като Спайдърмен.

Дни на българските занаяти събират майстори от цялата страна във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=255202

Майстори на традиционни български занаяти от цялата страна представят своите умения на започналите във Варна Дни на българските занаяти. Събитието се организира от най-големия търговски център в града – Grand Mall и радва посетителите с пъстри щандове, отрупани с ръчно изработените произведения на занаятчиите.

Събарят летище „Божурище”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4146889

Багери са започнали да събарят хангарите на признатото за паметник на културата военно летище „Божурище” в столицата, обяви от парламентарната трибуна Красимир Велчев от ГЕРБ, цитиран от bTV. Според очевидци вече е разрушена една сграда. Все още не е ясно по чие нареждане се извършва разчистването на терена. Багери са започнали да събарят хангарите на признатото за паметник на културата военно летище „Божурище” в столицата, обяви от парламентарната трибуна Красимир Велчев от ГЕРБ, цитиран от bTV. Според очевидци вече е разрушена една сграда. Все още не е ясно по чие нареждане се извършва разчистването на терена.

Стачката ще фризира ли чиновника

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4146640

Приобщаването към европейското семейство е нещо хубаво. Новите права ще дадат повече самочувствие на държавните служители, които по традиция всяка нова власт взема на мушка в началото на мандата. Дали обаче ще вдигне ниския им имидж в очите на обществото? Ще ги направи ли по-бързи и ефективни в обслужването на гражданите, които с данъците си им пла Приобщаването към европейското семейство е нещо хубаво. Новите права ще дадат повече самочувствие на държавните служители, които по традиция всяка нова власт взема на мушка в началото на мандата. Дали обаче ще вдигне ниския им имидж в очите на обществото? Ще ги направи ли по-бързи и ефективни в обслужването на гражданите, които с данъците си им пла

Янаки Стоилов подаде оставка като зам.-председател на парламентарната група

http://www.cross.bg/stoilov-bulgariya-grypa-1416538.html

/КРОСС/Янаки Стоилов подаде оставка като заместник-председател на ПГ на Коалиция за България. Това обяви самият Стоилов от парламентарната трибуна. Той обаче остава член на парламентарната група. Стоилов е вторият зам.-шеф на парламентарната група на "Коалиция за България", който се отказва от поста си, след като миналия вторник същото стори и Корнелия Нинова. И двамата обаче остават в парламента за разлика от колегата им Георги Кадиев, който напусна НС миналата седмица. Депутатите обсъждат решение за персонални промени в Министерския съвет на Република България. Предложението е от Министерски съвет и предвижда освобождаване на Искра Михайлова като министър на околната среда и водите и назначаване на Станислав Анастасов на нейно място. При обсъждането на предложението Янаки Стоилов от Коалиция за България каза: „Промяната, която се предлага, в по-голяма степен е продиктувана от необходимостта сегашният министър да освободи заемания пост поради членството в Европейския парламент. С оглед на Конституцията днес министър-председателят прави предложение за персонална промяна. Днес правим не просто промяна в правителството, а по някакъв начин определяме отношението си към дейността на парламентарните групи, които подкрепят правителството

БСП и ДПС избраха Станислав Анастасов за екоминистър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/19/2326730_bsp_i_dps_izbraha_stanislav_anastasov_za_ekoministur/?ref=rss


Със 103 гласа "за" (БСП и ДПС) и 17 "против" ("Атака") без въздържал се парламентът освободи днес министъра на околната среда и водите Искра Михайлова и избра на поста Станислав Анастасов.

Той беше 6-и в листата на ДПС за евроизборите веднага след Искра Михайлова. Анастасов е роден на 5 юни 1983 г., завършил е "Информатика" в Техническия университет – Мюнхен, Германия, и "Стопанско управление" в СУ "Св. Климент Охридски". Владее английски, немски, руски и сръбски език, пише в...

Бизнесът излиза на национален протест заради такса смет

http://www.mediapool.bg/biznesat-izliza-na-natsionalen-protest-zaradi-taksa-smet-news221674.html

Българската стопанска камара (БСК) заплаши с национален протест, ако парламентът одобри отлагането на определянето на такса смет на принципа "замърсителят плаща" за 2016 г. Това се казва в разпространена позиция на БСК.   Повод за отправяне на заканата на бизнеса е предложението за изменение на Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), с което се отлага още година срокът. Инициативата е на депутатите от ГЕРБ Димитър Главчев, Менда Стоянова, Евгени Стоев и Диана Йорданова от ГЕРБ.   В сряда четири бизнес организации предупредиха, че фирмите ще спрат да плащат тока, ако Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) одобри предложените нови цени, които трябва да влязат в сила от 1 юли. Бизнесът е против готвеното увеличение от 2.29 лв. за мегаватчас на мрежовата компонента и над 2 лв. за мегаватчас на началната цена на търговете за електрическа енергия.   Този път от БСК заявяват, че като "отговорни предприемачи" ще плащат дължимия размер на такса "битови отпадъци" за 2015 г., но "единствено, когато този размер е определен в съответствие със закона на база генерираното количество отпадък".   През 2013 г. парламентът промени Закона за местните данъци и такси, като се даде едногодишен срок на правителството да определи нова справедлива методика за изчисляване на такса смет на принципа "замърсителят плаща", която да влезе в сила от 2015 г. В момента такса смет се определя на база данъчната оценка на имота.   Кабинетът на Пламен Орешарски обаче закъсня с приемането на наредбата за определянето на новата методика. Документът все още не е пуснат за публично обсъждане. Това породи различни трактовки на разпространявания апокрифно вариант от страна на бизнеса и общините.   Според общините предлаганите три варианта за определяне на такса смет ще ощети гражданите за сметка на бизнеса и може да доведе до протести на населението. Допълнителен проблем за местната власт е, че заради закъснението на правителството с одобряването на документа, те няма да имат време да пренастроят софтуера за изчисляване и да проведат широка разяснителна кампания.   В същото време от БСК обвиниха общините, че бойкотират въвеждането на новата методика, която гарантира справедлив начин за изчисляване на такса смет.   "В тези динамични политически времена е шокиращо безхаберието и лекотата, с която депутати злоупотребяват с властта и парите на българските данъкоплатци. Намеренията на народните представители, скрити зад обществено популярното "да се гарантира прозрачност", може единствено да затвърди сегашния принцип при определянето на такса смет, който негласно я превръща във втори имотен данък", се казва в позицията на БСК.   В нея се посочва, че в дългосрочен план отлагането на справедливия принцип "замърсителят плаща", който е и европейска норма, ще доведе до пореден отлив на инвестиции, до увеличаване на разходите за събиране и депониране на отпадъци, както и до задълбочаване на проблемите с разделното събиране и рециклирането на боклука.   Това води до риск от налагане на европейски санкции, които ще плащат българските данъкоплатци, предупреждават от БСК.   Публична тайна е, че общините имат финансови интереси да задържат сегашния режим за определяне на таксата смет, защото отклоняват средства за неприсъщи дейности, се казва още в съобщението на БСК.   БСК обещава правна помощ на всяко предприятие, което реши да оспори решенията на общинските съвети за определянето на таксата "битови отпадъци" за 2015 г., когато те противоречат на принципа "замърсителят плаща" и предвиждат основата за определяне на таксата да е различна от генерираните количества.   "Крайно време е политиците да започнат да се съобразяват с хората, които осигуряват работни места и формират брутния вътрешен продукт, хората, от чиито данъци се хранят същите тези политици", се казва в позицията на БСК.

Рекордни залози за първия гол на Уейн Рууни на световно първенство

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/19/2326733_rekordni_zalozi_za_purviia_gol_na_uein_ruuni_na/?ref=rss


Залози за рекордните 10 млн. паунда за гол на Уейн Рууни срещу Уругвай са направили английските фенове, сочи информация на букмейкъра Ladbrokes.

Двубоят е тази вечер от 22.00 часа и е решителен за двата отбора. За тях победа ще означава запазване на шансовете за класиране на осминафинал, а загуба – раздяла с мондиала.

Уейн Рууни все още няма отбелязан гол на световно първенство досега и дори се чуха призиви да бъда изваден от отбора, но феновете все пак вярват в него и...

Станислав Анастасов е новият министър на екологията

http://offnews.bg/news/n_1/n_351974.html

Станислав Анастасов е новият министър на околната среда и водите. Анастасов, който е член на младежкото ДПС, бе избран с гласовете на БСП и ДПС. Досегашният министър - Искра Михайлова - става евродепутат. Преди гласуването се появи напрежение между депутати от Коалиция за България и ДПС, което изненадващо приключи с една оставка. Социалистът Янаки Стоилов  обяви, че БСП са разочаровани от поведението на ДПС, защото са подкрепили включването на точка в дневния ред - промени в Наказателния кодекс, за която са се споразумели, че няма да се включва. Червените са решили, че все пак ще подкрепят кандидатурата на ДПС за нов министър на екологията. В знак на протест Янаки Стоилов напуска зам.-председателското място в БСП. Той остава в парламентарната група. От ГЕРБ не гласуваха, а "Атака" бяха против. "Преди година от БСП и ДПС обявихте, че това ще е програмен кабинет. Сега ни предлагате един господин, който политически, а вероятно и икономически, е свързан с ДПС", обяви Десислав Чуколов от "Атака". Той призова ГЕРБ да вкара всички свои депутати в залата и да гласуват срещу кандидата за екоминистър, но ГЕРБ отказа да се включи в тази борба на националистите. Станислав Атанасов е член на младежкото ДПС. Роден на 5 юни 1983 г. Завършил е „Информатика” в Техническия университет – Мюнхен, Германия и „Стопанско управление” в СУ „Св. Климент Охридски”. Вицепрезидент е на Младежкия Либерален Интернационал. Той беше шести в листата на ДПС на евровота.

Станислав Анастасов е новият екоминистър

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/stanislav-anastasov-e-noviiat-ekoministyr-6015184

Кандидатурата му идва, след като министър Искра Михайлова бе избрана за депутат в Европейския парламент

Рено, тапицирано с цигари, спряха на Малко Търново

http://www.cross.bg/tzigari-mitnicheski-kolata-1416537.html

/КРОСС/ Рекордно количество от 44000 къса (2200 кутии) контрабандни цигари откриха в лек автомобил митническите служители на митнически пункт Малко Търново. Колата марка „Рено" с румънска регистрация е влизала в страната от Турция. Шофьорът и неговият спътник са обявили, че нямат нищо за деклариране. При проверката на автомобила от българските митнически служители се оказва, че прозорците на вратите на колата не могат да се движат, което шофьорът e обяснил с повреда. При последвалата щателна митническа проверка се установява, че кухините във всички врати на колата са пълни с цигари, които са причина за „повредата". Освен вратите на колата, с цигари са били „тапицирани" още таванът и седалките. От автомобила са иззети общо 2 200 кутии цигари без акцизен бандерол, всички с марка „ММ Slims". Срещу шофьора - румънски гражданин с инициали C.V. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Други 40 680 къса (2 034 кутии) цигари без акцизен бандерол от различни търговски марки са иззети от търговски обект в бургаския квартал „Меден Рудник" и от частен имот в с. Люляково, област Бургас, при проверки, извършени от мобилни митнически групи. Срещу нарушителите - двама български граждани са образувани досъдебни производства по описа на Митница Бургас.

Борислав Гуцанов: БСП няма да сменя лидера си преди изборите

http://www.cross.bg/izbori-izborite-gerb-1416536.html

/КРОСС/Борислав Гуцанов, депутат от Коалиция за България  - Г-н Гуцанов, БСП страхува ли се от "реваншизъм до дупка" след предсрочните избори? За такъв се закани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и ви обяви война - какъв ход е това? - Надявам се след изборите Борисов да не вземе властта, защото не искам да се връщат едни времена, които не се помнят с добро от по-голямата част от българските граждани. Ясно е, че при управлението на ГЕРБ се облагодетелства един тесен кръг от хора. А демокрацията бе подложена на изпитание, икономиката бе в окаяно състояние. Учудвам се, че искането на БСП за бързи избори се приема едва ли не като признание за някакво поражение. Във Франция например управляващите станаха трета политическа сила, но никой не им каза: "Махайте се от Елисейския дворец". Същото стана и във Великобритания - независимо че консерваторите на Дейвид Камерън загубиха, никой не му каза: "Вашето място не е на "Даунинг стрийт" 10". - Каква е причината тогава да пада кабинетът "Орешарски" - резултатите от евровота или някакъв друг конфликт в държавата?- Ние сме млада демокрация и оставката е нормалният ход, когато не си получил достатъчно доверие, за да направиш важни реформи, за да продължиш мерките за съживяване на икономиката. БСП пое по най-нормалния път - да поискаме вот на доверие, но вече от страна на целия български народ, с нови избори

Реформа в газопреносната мрежа на Украйна може да сложи край на "Южен поток"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/19/2326725_reforma_v_gazoprenosnata_mreja_na_ukraina_moje_da/?ref=rss


Ако успее да убеди европейски фирми да управляват газопреносната ѝ система, Украйна ще обезсмисли строителството на "Южен поток", смята премиерът на страната Арсений Яценюк, цитиран от бизнеспортала "РБК". Според него ако "Газпром" остане без западните си партньори, то фирмата ще се откаже да строи газопровода.

"Това ни дава възможност да сложим край на строителството на "Южен поток" и да прекарваме целите обеми, планирани за него през украинската газопреносна система. Това най-вече...

„Амазон“ показа телефона си, Fire

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/amazon-pokaza-telefona-si-fire-6015183

Смартфонът има триизмерен интерфейс и нова интересна функционалност – FireFly

Кондора, Питбула, Боеца и Турбомен - каква ще е тяхната бразилска история?

http://worldcup2014.actualno.com/Kondora-Pitbula-Boeca-i-Turbomen---kakva-shte-e-tjahnata-brazilska-istorija-news_34913.html

Приятните изненади на световното първенство по футбол в Бразилия определено всяват свеж полъх в иначе втръсналото до болка статукво на т.нар. големи и в тази сфера на професионалния спорт. А Чили безс...

Митничари откриха 44 000 къса цигари, укрити в кола от Турция

http://pik.bg/митничари-откриха-44-000-къса-цигари-укрити-в-кола-от-турция-news193004.html

Митничари откриха 44 000 къса цигари, укрити в кола от Турция

Рекордно количество - 44 000 къса контрабандни цигари, откриха в лек автомобил митнически служители на пункта "Малко Търново". Колата - "Рено" с румънска регистрация, е влизала в страната от Турция. Това съобщи говорителят на Регионалната митническа дирекция в Бургас Катя Иванова, цитирана от БТА.

Шофьорът и неговият спътник са обявили, че нямат нищо за деклариране. При проверката на автомобила се установило, че кухините във всички врати на колата, тавана и седалките са пълни с цигари. От автомобила са иззети общо 2200 кутии цигари без акцизен бандерол. Срещу шофьора - румънски гражданин с инициали C.V., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Други 40 680 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки са иззети от търговски обект в бургаския квартал "Меден Рудник" и от частен имот в село Люляково, област Бургас.

Срещу нарушителите - двама български граждани, са образувани досъдебни производства по описа на Митница "Бургас".

"Казанската звезда" на вълшебницата за деца Ева Ибътсън

http://books.actualno.com/Kazanskata-zvezda-na-vylshebnicata-za-deca-Eva-Ibytsyn-news_34914.html

 „Казанската звезда” ни води във Виена през 1908 г. и ни потапя в атмосферата на орнаментираната й архитектура, разточителните сладкиши, вездесъщата музика, Пратера, къдет...

ФИФА не помилва Пепе за червения картон

http://worldcup2014.actualno.com/FIFA-ne-pomilva-Pepe-za-chervenija-karton-news_34915.html

ФИФА отхвърли жалбата на Футболната федерация на Португалия по повод червения картон на защитника Пепе. Играчът бе изгонен в 36-ата минута при загубата от Германия с 0:4 на Световното първенство след ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване