Лидерите на ЕС избират наследник на Барозу на среща на върха в Брюксел

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/06/26/2331202_liderite_na_es_izbirat_naslednik_na_barozu_na_sreshta/?ref=rss


Днес и утре в Брюксел се провежда Европейският съвет, на който ще заседават лидерите на страните членки на ЕС. Най-важната задача пред тях е да изберат  наследник на Жозе Мануел Барозу начело на Европейската комисия.

Въпреки разногласията след изборите за Европейски парламент на 25 май, по всяка вероятност поста ще заеме Жан-Клон Юнкер, бивш премиер на Люксембрург и председател на еврогрупата. Юнкер е кандидатът на Европейската народна партия, която спечели най-много места в...

НЗОК и БЛС обсъждат дефицита в здравната система

http://www.cross.bg/miliona-suyuz-leva-1417589.html

/КРОСС/ Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса ще обсъди финансовия дефицит в здравеопазването с представители на Българския лекарски съюз. В началото на седмицата Надзорът предложи на ресорния министър актуализация на бюджета с 328 милиона лева и поиска спешни решения на парламента, без които Касата ще може да финансира максимум 60 на сто от медицинските дейности. Според председателя на Лекарския съюз д-р Цветан Райчинов, дори с исканата актуализация, към края на годината ще се събере дефицит от 100 милиона лева, а бездействие на правителството и Народното събрание ще се отрази тежко на болниците и пациентите: От септември болниците евентуално ще са в състояние да плащат най-много заплати, и при това минимални. Рискът да бъдат връщани болни и неприемани заради липса на средства е все по-реален. Рискът болници да затворят врати е все по-реален.

Атанас Мерджанов: Избори не се печелят с месец агитация, а с устойчива, трайна политика

http://www.cross.bg/merdzhanov-atanas-liderut-1417588.html

/КРОСС/ БСП продължава да отстоява позицията за възможно най-бързо провеждане на предсрочни парламентарни избори, заяви новият председател на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов в интервю за TV7. Датата не зависи от БСП, тя ще бъде обявена след съгласие между политическите сили, посочи Мерджанов. Политическите консултации между партиите са насрочени за утре (27 юни), 12 ч. Очаква се за преговорите в България да се върнат лидерът на БСП Сергей Станишев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, които са в Брюксел. 7, 14 и 28 септември, като дати за провеждане на предсрочния вот, са приемливи варианти левицата, каза още Атанас Мерджанов и подчерта, че датата не трябва да пречи на обществения живот на страната. Това автоматично изключва 14 септември от списъка с възможностите, защото 15 септември е първият учебен ден. Избори не се печелят от агитация за месец, а с устойчива, трайна политика, която ние предлагаме, посочи Мерджанов. „Съмнявам се, че това е приоритет на ДПС в този момент. Това може да е истина, но едва ли би могло да срещне подкрепа на такива консултации. Ние сме партньори с ДПС в рамките на това правителство. В политиката не може да има крайности. Да не фаворизираме ГЕРБ, защото това прекомерно внимание доведе нещата дотук", каза Мерджанов в коментар на подготвяните от ДПС законодателни промени, с които се иска бързо придобиване на българско гражданство за 300 хиляди български турци.  

Всеки шести е късоглед

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4157977

“Не мога да видя какво пише на дъската в училище. Не мога да прочета и субтитрите в киното, тъй като ми се размазват. Просто не виждам надалеч.”
Това често казват 12-13- годишни ученици на родителите си. След преглед при офталмолог се оказва, че са късогледи: виждат добре наблизо, но не и надалеч.
Късогледството или миопията, далекогледството и а “Не мога да видя какво пише на дъската в училище. Не мога да прочета и субтитрите в киното, тъй като ми се размазват. Просто не виждам надалеч.” Това често казват 12-13- годишни ученици на родителите си. След преглед при офталмолог се оказва, че са късогледи: виждат добре наблизо, но не и надалеч. Късогледството или миопията, далекогледството и а

Антон Кутев: Някой се опитва да събори втора банка

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331363_anton_kutev_niakoi_se_opitva_da_subori_vtora_banka/?ref=rss


Някой се опитва да събори и следваща банка, дори валутния борд опитва да събори, държавата да събори, някой го прави целенасочено. ДАНС и прокуратурата да видят кой. Тази теза застъпи пред Нова телевизия депутатът от БСП Антон Кутев с уговорката, че прави прогнозата въз основа на собствените си усещания и че тя е извън конфликта Пеевски - Василев.

"Берем горчивите плодове от самото съществуване на Пеевски", каза Кутев. Той пресметнал, че 
месечната издръжка на охраната на...

Антон Кутев: Някой се опитва да събори валутния борд

http://www.cross.bg/kytev-izbori-borisov-1417587.html

/КРОСС/ Някой се опитва да събори и следваща банка, дори валутния борд и държавата. Няма да успее, но усилията в тази посока са целенасочени. ДАНС и после Цацаров трябва да видят кой. Събориш ли две банки, събаряш и държавата, заяви депутатът от БСП Антон Кутев Кутев в интервю за Нова телевизия. „Берем горчивите плодове от самото съществуване на Пеевски", каза Кутев. По думите му, месечната издръжка на охраната на депутата от ДПС била колкото средната пенсия на пенсионер през целия му живот.Делян Пеевски е имал амбиции да бъде вътрешен министър и вицепремиер в кабинета „Орешарски", а кандидатурата му за шеф на ДАНС била резервен вариант, посочи Кутев. Предстоящите промени в ръководството на БСП, вкл. и на председателя, няма да бъдат направени преди предсрочните парламентарни избори, отбеляза Кутев. Михаил Миков е консенсусен и диалогичен, човек с много възможности и опит, каза Кутев в коментар на слуховете, че сегашният председател на Народното събрание. „Станишев е единственият политик в България, който има исторически контекст в себе си, след 20 и 30 години ще стои в историята. За добро или за лошо, признат или не, Станишев е най-успешният български политик в Европа - беше премиер на най-успешното българско правителство, успя да направи ново, има еврокариера. За мен е напълно безспорно, че избори ще има и те ще бъдат в рамките на посочения от президента срок - 28 септември -12 октомври

Излиза първото класиране, започва битката за елитните гимназии

http://www.moreto.net/novini.php?n=256000

Първото класиране за профилираните и професионални гимназии излиза днес. Недволните от приема седмокласници ще могат да участват във второто и третото класиране през юли. От утре до 1 юли приетите на първо класиране ученици трябва да се запишат или да подадат заявление за участие във втори етап на класиране, което ще излезе до 4 юли.

Мъж наби кмета на Полковник Серафимово, не почистил тоалетните, а дошли чужденци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4158813

Мъж от родопското село Полковник Серафимово налетял на кмета Михаил Василев, защото не ремонтирал тоалетните преди международен техно-хаус фестивал, на който участваха англичани, съобщи bTV.
Според нападателя мръсната тоалетна срива имиджа на селото пред британците.
Кметът Михаил Василев твърди, че съселянинът му Красимир Глушков му ударил Мъж от родопското село Полковник Серафимово налетял на кмета Михаил Василев, защото не ремонтирал тоалетните преди международен техно-хаус фестивал, на който участваха англичани, съобщи bTV. Според нападателя мръсната тоалетна срива имиджа на селото пред британците. Кметът Михаил Василев твърди, че съселянинът му Красимир Глушков му ударил

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4158838

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Нов стандарт! Въвеждат едър шрифт при етикетите на храните

http://pik.bg/нов-стандарт-въвеждат-едър-шрифт-при-етикетите-на-храните-news195460.html

Нов стандарт! Въвеждат едър шрифт при етикетите на храните

От 13 декември в Европейския съюз влизат в сила нови правила за етикетите върху хранителните продукти, продавани в магазините, пише „Телеграф”.

Производителите ще трябва да обявяват хранителните стойности на продукта, да увеличат шрифтовете и да обявят още редица нови данни.
Сред промените е и задължението буквите върху стоките да са достатъчно големи, за да могат да се четат без да е необходима лупа. Така най- малката буква трябва да е поне 1.2 милиметра.

Изискването ще важи за всички стоки с площ на опаковката над 10 квадратни сантиметра. Храните, които към 13 декември 2014 година са по рафтовете, но не отговарят на изискването, имат шанс да останат до изчерпването им или до изтичане на срока им на годност.

Евродирективата изисква още производителите да отбелязват задължително и съставките, които се намират в съответния хранителен продукт и може да предизвикат алергии. При това тази информация трябва да се откроява от останалата с по- голям шрифт и цветен фон.

Кабинетът на Туск оцеля при вот на доверие

http://www.mediapool.bg/kabinetat-na-tusk-otselya-pri-vot-na-doverie-news221918.html

Правителството на полския премиер Доналд Туск оцеля, след като получи вот на доверие от апарламент. Туск поиска вота, след като тайни записи от разговори на високопоставени държавни служители вкараха Полша в най-тежката политическа криза от години, съобщиха информационните агенции. Списание "Впрост" започна да публикува скандалните записи преди повече от седмица. В един от тях външният министър Радослав Шикорски казва, че съюзът между Полша и САЩ "не струва нищо" и обвинява британския премир Дейвид Камерън в некомпетентност по европейските въпроси. В друг разговор бивш министър признава, че от управляващата партия са платили дългове на опозиционен кандидат-президент, за да се откаже от участие в изборите през 2005. Скандалът може да коства на външния министър Радослав Шикорски почти гарантирания пост на върховен представител на ЕС по въпросите на външната политика. Туск беше принуден да се извини за езика, използван от негови министри. Двама души бяха арестувани във връзка със записите. Те са свързани с дистрибутори на полезни изкопаеми. Скандалът може да се разглежда в контекста на случващото се в Украйна и руския газ, смята Туск.  

Правителството на Туск оцеля при вот на доверие

http://www.mediapool.bg/pravitelstvoto-na-tusk-otselya-pri-vot-na-doverie-news221918.html

Правителството на полския премиер Доналд Туск оцеля, след като получи вот на доверие от апарламент. Туск поиска вота, след като тайни записи от разговори на високопоставени държавни служители вкараха Полша в най-тежката политическа криза от години, съобщиха информационните агенции. Списание "Впрост" започна да публикува скандалните записи преди повече от седмица. В един от тях външният министър Радослав Шикорски казва, че съюзът между Полша и САЩ "не струва нищо" и обвинява британския премир Дейвид Камерън в некомпетентност по европейските въпроси. В друг разговор бивш министър признава, че от управляващата партия са платили дългове на опозиционен кандидат-президент, за да се откаже от участие в изборите през 2005. Скандалът може да коства на външния министър Радослав Шикорски почти гарантирания пост на върховен представител на ЕС по въпросите на външната политика. Туск беше принуден да се извини за езика, използван от негови министри. Двама души бяха арестувани във връзка със записите. Те са свързани с дистрибутори на полезни изкопаеми. Скандалът може да се разглежда в контекста на случващото се в Украйна и руския газ, смята Туск.  

Долнопробен хотел тормози националите в Нови Сад

http://volleyball.actualno.com/Dolnoproben--hotel-tormozi--nacionalite-v-Novi-Sad-news_36265.html

Неприятни битови проблеми мъчат националния отбор по волейбол в Сърбия. Отборът на България пристигна в Нови Сад, където в петък, 27 юни гостува на западните ни съседи за първия мач между двата тима о...

Мурсия прие селекцията да изчака края на Мондиала

http://bgfootball.actualno.com/Mursija-prie-selekcijata-da-izchaka-kraja-na-Mondiala-news_36268.html

Левски разполага с 0 лева за лятна селекция. Това логично изправя спортнотехни­ческото ръководство на "сините" в лицето на директора Георги Иванов и треньора Пепе Мурсия пред сериозн...

Намериха тяло на дете под развалините във Варна

http://varna.actualno.com/Nameriha-tjalo-na-dete-pod-razvalinite-vyv-Varna-news_36270.html

Намерено е тялото на още една жертва на потопа във Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Потвърдено е, че намереното тяло е на дете. То е открито на ул. "Гривица"при почистване на...

Проф. Близнашки: Делян Пеевски изяжда мястото на Станишев в ЕП

http://politics.actualno.com/Prof-Bliznashki-Deljan-Peevski-izjajda-mjastoto-na-Stanishev-v-EP-news_36269.html

Знаменитата и явно оказваща се сакрална реплика на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в нощта след европейските избори: „Серж, никога не ни изоставяй” може да се превърне в истински преп...

Специалист от САЩ даде 5 предимства на Кубрат Пулев пред Кличко

http://moresport.actualno.com/Specialist-ot-SASht-dade-5-predimstva-na-Kubrat-Pulev-pred-Klichko-news_36271.html

Един от дългогодишните боксови анализатори в САЩ - Ричард Томас, изрази мнение, че Кубрат Пулев може да детронира 38-годишния шампион. Според специалиста Кобрата има 5 основни предимства пред украинец...

Димитър Пенев: Ако играят на Балканите, Германия и САЩ могат да уговорят мача си

http://worldcup2014.actualno.com/Dimityr-Penev-Ako-igrajat-na-Balkanite-Germanija-i-SASht-mogat-da-ugovorjat-macha-si-news_36272.html

Едва ли има българин, който да не знае най-успешния ни футболен треньор Димитър Пенев. Като национален селекционер чичо Митко носи най-голямата радост на българския народ след бронзовите медали в САЩ ...

Манолев: С Динамо се върнах на високо ниво

http://football.actualno.com/Manolev-S-Dinamo-se-vyrnah-na-visoko-nivo-news_36273.html

Първото лятно попълнение в състава на Динамо (Москва) Станислав Манолев определи своя трансфер в руския тим като "голяма стъпка напред в кариерата му". "За мен беше лесно да взема ре...

Божидар Димитров сряза Николай Овчаров за Перперикон

http://society.actualno.com/Bojidar-Dimitrov-srjaza-Nikolaj-Ovcharov-za-Perperikon-news_36274.html

След изявлението на проф. Николай Овчаров, че държавата е разпределила парите за разкопки по принципа „на всекиго по нещо" вместо на 5-10 приоритетни обекта, днес дойде и отговорът на п...

Над 11 хил. декара пшеница в Ямболско са засегнати от пороите

http://yambol.actualno.com/Nad-11-hil-dekara-pshenica-v-Jambolsko-sa-zasegnati-ot-poroite-news_36275.html

Проливните дъждове и градушките са засегнали около 11 300 декара с пшеница в Ямболска област. Информацията съобщи за БТА главният секретар на областната дирекция "Земеделие" Евгения Динева. ...

Изчезналият малайзийски самолет вероятно е бил на автопилот

http://asia.actualno.com/Izcheznalijat-malajzijski-samolet-verojatno-e-bil-na-avtopilot-news_36276.html

Изчезналият малайзийски самолет от полет МН370 почти сигурно е бил на автопилот, когато горивото му е свършило. Това твърдят австралийски високопоставени служители, когато обявиха, че издирването о...

Ирландец се удави в Св. Влас

http://crime.actualno.com/Irlandec-se-udavi--v-Sv-Vlas-news_36277.html

25-годишен ирландец се е удавил в района на пристанище ''Марина Диневи'' в Свети Влас, съобщиха от ОД на МВР-Бургас. Около 17.30 ч. вчера, 25 юни, в Районно управление ''Полиция'' - Несебър е получе...

Преглед на печата, четвъртък, 26 юни

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-четвъртък-26-юни_l.a_i.552389_at.1.html

СТАНДАРТ: Подписваме до дни с "Уестингхаус" Споразумението, което предстои до дни да се подпише с американската компания "Уестингхаус" за...

"Гардиън": Безпрецедентен брой бежанци рискуват живота си, за да достигнат Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4158809

Безпрецедентен брой бежанци рискуват живота си, за да достигнат Европа, а властите в крайбрежните райони на Стария континент полагат огромно усилие, за да се справят, коментира британският вестник "Гардиън".
Според данни, предоставени от италианското министерство на вътрешните работи, 59 880 мигранти и бежанци са достигнали до бреговете на Безпрецедентен брой бежанци рискуват живота си, за да достигнат Европа, а властите в крайбрежните райони на Стария континент полагат огромно усилие, за да се справят, коментира британският вестник "Гардиън". Според данни, предоставени от италианското министерство на вътрешните работи, 59 880 мигранти и бежанци са достигнали до бреговете на

Започва пласирането на новия външен дълг

http://www.cross.bg/mlrd-dulg-investitorite-1417586.html

/КРОСС/ Пласирането на новия външен дълг за 1,5 млрд. евро може да започне днес, четвъртък, съобщава Капитал Daily.  Тази утрин се очаква да приключи и роуд шоуто, при което от понеделник насам започна представянето на емисията пред инвеститори в основни европейски столици. Очаква се до обяд инвеститорите да подават заявките си за количеството, което искат да купят. По предварителна информация дългът ще бъде издаден под формата на 10-годишни облигации с падеж през 2024 г., а очакваната от пазара доходност - малко над 3%. Това е на практика цената, която държавата ще плати на инвеститорите. По информация на Reuters първоначално е било предвиждано да се пуснат два транша за 15-годишни облигации, а част от дълга да бъде с няколко по-краткосрочни. С набраната сума трябва да се плати падежиращият през януари стар дълг за 1,086 млрд. долара и да се покрие предвиденият в бюджета за тази година дефицит за 1,5 млрд. лв.  

Преглед на варненския печат - 26 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=255997

„На ул. “Горна Студена” психиатри кърпят ранени в полеви условия”, е водещо заглавие в днешния брой на варненския вестник „Черно море”. Трима лекари – психиатри, оказват спешна медицинска помощ на пострадали при бедствените наводнения в “Аспарухово” на една от най-пострадалите улици в района – ул.

Адвокати "за" закон за пациента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4157990

Ако у нас се регистрира голяма честота на лекарски грешки и висока степен на обществената опасност от тях, тогава законодателят трябва да вземе решение дали да внесе специален закон за правата на пациента.
Това заяви вчера Петър Китанов, председател на Софийската адвокатска колегия, по повод предстоящия в края на седмицата правен семинар за лекарс Ако у нас се регистрира голяма честота на лекарски грешки и висока степен на обществената опасност от тях, тогава законодателят трябва да вземе решение дали да внесе специален закон за правата на пациента. Това заяви вчера Петър Китанов, председател на Софийската адвокатска колегия, по повод предстоящия в края на седмицата правен семинар за лекарс

Преборил се с хероина: Наркотиците са единственият приятел на зависимите

http://pik.bg/преборил-се-с-хероина-наркотиците-са-единственият-приятел-на-зависимите-news195458.html

Преборил се с хероина: Наркотиците са единственият приятел на зависимите

Днес е Международният ден за борба с нелегалния трафик на дрога. Всяка година около 200 000 души загиват заради употреба на наркотици.

Би Ти Ви разказа историята на едно момче, което живее нов живот.

То предпочита да остане анонимно, защото не иска новите му приятели и съседи да са наясно с тъмното му минало.

Той е висок, усмихнат и влюбен - в приятелката си и в живота. На пръв поглед обикновено момче - бивш барман, спортист, купонджия. Зад тази тривиална история обаче се крие тъмно минало.

„Престъпления от различен характер, сбивания, напивания, кражби, грабежи, общо взето нещата са много, не бих искал сега да ги изброявам едно по едно детайлно, но не съм правил нищо хубаво", разказва той.

Едва 9-годишен попада на грешно място, в грешен момент. На 15 посяга към хероина, първо го пуши, после започва със спринцовка. Бързо става зависим. Крие от семейството си, пропада все по-надолу и започва да губи живота си.

„Когато си наркоман, нямаш приятели, нито приятелка. Приятел ти е хероинът", споделя той и предупреждава: „Не трябва никога да се докосваш до това нещо, защото то е смърт."

„Ако продължа по този път, вариантите ми не са много и нито един от тях не е хубав, затова спрях, както и да звучи, просто спрях", коментира той.

„18 години навърших с абстиненция към хероина, с престъпления зад гърба си, с дела зад гърба си. И в последствиое успях да се преборя с всичките работи... Успях да променя нещата в свой плюс", казва той.

Започва бавно да гради живота си. Намира работа, започва да тренира, да кара колело и да се бори с физическата и психическа абстиненция. Дори се справя сам с проблема - без доктори, болници и комуни.

13 години след последната спринцовка вече се чувства пълноценен човек. Признава, че ако някой му предложи дрога, ще го остави "малко инвалид".

На въпрос дали има бивши наркомани, младият мъж казва "Всичко е в главата на човека... Ако вярваш, че можеш да постигнеш нещо, ти можеш да го постигнеш".

"Гардиън": Безпрецедентна бежанска вълна към Европа. Лятото - пикът на пристигащите лодки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4158794

Безпрецедентен брой бежанци рискуват живота си, за да достигнат Европа, а властите в крайбрежните райони на Стария континент полагат огромно усилие, за да се справят, коментира британският вестник Безпрецедентен брой бежанци рискуват живота си, за да достигнат Европа, а властите в крайбрежните райони на Стария континент полагат огромно усилие, за да се справят, коментира британският вестник "Гардиън". Според данни, предоставени от италианското министерство на вътрешните работи, 59 880 мигранти и бежанци са достигнали до бреговете на

Лекарства от интернет - само след лиценз

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/lekarstva-ot-internet-samo-sled-licenz-6015729

До промените се стигна заради многобройните сигнали за предлагани фалшиви лекарства онлайн

Алгафари: Станишев и Борисов да се коалират

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/algafari-stanishev-i-borisov-da-se-koalirat-6015728

"За да е по-добре България, двамата трябва да направят крачка един към друг и да преглътнат личните обиди", смята ПР експертът

Вигенин: Сегашното правителство да номинира еврокомисар

http://www.mediapool.bg/vigenin-segashnoto-pravitelstvo-da-nominira-evrokomisar-news221917.html

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин заяви, че очаква следващият еврокомисар от България да бъде излъчен от сегашното правителство, на основата на съгласие между политическите сили. "Бих искал да продължа да работя като външен министър и да си върша работата", заяви Вигенин в отговор на въпрос дали има желание за този пост в ЕК. Веднъж вече съм се върнал от Брюксел. От гледна точка на процедурата ми се струва, че сегашният външен министър не е подходящата кандидатура”, каза Вигенин в сряда вечерта. Според него вече е невъзможен най-добрият вариант - правителството и подкрепящите го парламентарни сили да определят няколко кандидати, от които да се избира и да се преговаря за ресор. Вигенин коментира в Брюксел, че сега би било необходимо определянето на по-общоприемлива фигура, което не изключва да е свързана с някоя от партиите. "Моята препоръка би била да не тръгваме веднага с конкретни имена и да започнем да ги зачеркваме, докато остане най-подходящият или общоприемливият. Бих предложил да тръгнем от принципни въпроси - какво очакваме от новия еврокомисар, независимо от неговия ресор, каква политика очакваме да защитава при взимането на решенията. На тази основа може да се види кои хора биха били склонни да се ангажират", поясни външният министър. "Определянето на следващия български еврокомисар ще бъде договорено наред с датата на предсрочните избори. В такава ситуация трябва да се търси по-широко съгласие около тази кандидатура", отбеляза Вигенин. Ако хоризонтът пред правителството е такъв, какъвто се очерта на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, настоящето правителство би следвало да подаде оставка най-късно до края на юли. "Правителство, което си отива, да определи еднолично еврокомисар, не е добър вкус. Следващото правителство може да бъде изкушено да преразгледа този избор. Така ще станем за смях. Служебно правителство да определя кандидат, също не е добра идея. За мен най-доброто решение би било, ако може, да се постигне съгласие сега. С такова съгласие нашето правителство би могло да определи кандидата. Предполагам, че кандидатите ще станат ясни до дни", заяви Кристиан Вигенин, цитиран от БТА.

Гърция се класира на 1/8-финал след драматична победа с 2:1 срещу Кот д'Ивоар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4158795

Гърция победи Кот д'Ивоар с 2:1 в последния си мач от група С на световното първенство и се класира на 1/8-финал. Решителния гол вкара Георгиос Самарас от дузпа в последната минута. В следващата фаза гърците ще играят срещу приятната изненада на турнира Коста Рика.
Виж тук новия спортен сайт на Гърция победи Кот д'Ивоар с 2:1 в последния си мач от група С на световното първенство и се класира на 1/8-финал. Решителния гол вкара Георгиос Самарас от дузпа в последната минута. В следващата фаза гърците ще играят срещу приятната изненада на турнира Коста Рика. Виж тук новия спортен сайт на "24 часа" - "Бразилия

Цитат на деня: Станишев ще стои в историята

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331361_citat_na_denia_stanishev_shte_stoi_v_istoriiata/?ref=rss


Станишев е единственият политик в България, който има исторически контекст в себе си, след 20 и 30 години ще стои в историята.

Медийният секретар на БСП и депутат Антон Кутев пред Нова телевизия.  Той се аргументира с успеха на Станишев като министър-председател и лидерството му в Партията на европейските социалисти. 


Психолог: Два процента от младите хора стават наркозависими

http://pik.bg/психолог-два-процента-от-младите-хора-стават-наркозависими-news195455.html

Психолог: Два процента от младите хора стават наркозависими

Центърът за обществена подкрепа в Казанлък ще бъде домакин на тематичен семинар по повод Световеният ден за борба с наркоманиите. Инициатор на събитието е НПО „Избор” със седалище в Стара Загора, съобщи за радио „Фокус” психологът Боряна Стефанова, член на сдружението.

В семинара ще вземат участие д-р Иван Добринов , председател на сдружението и лекар в наркологичното отделение на болницата в Раднево и фамилният консултант Яна Христова. Покана за участие е отправена до Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Казанлък, до педагогическите съветници в града, Детска педагогическа стая, специалистите от ЦОП. „Трябва да се говори по този проблем, той е реален.Повечето хора мислят, че не ги касае, но може да се окаже, че не е така. Никой не е застрахован от появата на психична болест, каквато са и наркоманиите, които касаят младите хора. Изнасят се само черни статистики и някакви метадонови програми, които са нелепи. У нас лечението на наркозависимите е далеч от това, което се прави по света. Психичната здравна помощ у нас е от началото на 60-те години на миналия век”, коментира Боряна Стефанова. Стефанова е казанлъчанка, пет години е работила в болницата в Раднево. „Много хора от нашата община има хоспитализирани там. Каузата за мен е важна. 2% от младите хора се закачат и стават зависими. Важна е средата, а тя е болна”, споделя тя.

Втори опит за освобождаването на Станишев като депутат

http://www.moreto.net/novini.php?n=255992

Депутатите ще направят втори опит да гласуват прекратяването на правомощията като народен представител на лидера на БСП Сергей Станишев. Преди два дни той съобщи решението си да стане депутат в Европейския парламент. Като аргумент за заминаването му Станишев посочи многото ангажименти като лидер на Партията на европейските социалисти.

Само във Фрог: На Видовден замислиха нова формация; тръгва на Илинден

http://frognews.bg/news_72157/

Хора от всички краища на България се събраха на Видовден в читалището на старата българска столица Плиска, за да поговорят за бъдещето на България.

6,5 млн. евро на БТК са блокирани в КТБ

http://www.cross.bg/kompaniya-evro-obligatzii-1417585.html

/КРОСС/ Българската телекомуникационна компания има блокирани в поставената под надзор на БНБ група на Корпоративна търговска банка около 6,5 млн. евро. Това се разбира от съобщение на самата компания до инвеститорите на Ирландската фондова борса, на 23 юни, понеделник. „VIVACOM разполага със средства в размер на около 6,5 млн. евро в групата на КТБ, която беше поставена под надзора на БНБ. Компанията продължава да генерира приходи от оперативни активи и финансовото й състояние е стабилно", се посочва в съобщението. В него се допълва, че фирмата има достатъчно пари в брой и кешови еквиваленти в други банки както и свободни средства по револвиращ кредит.Компанията резюмира мерките, взети от БНБ заради това, че на страницата на централната банка информацията е единствено на български език. Телекомът прави това съобщение, тъй като през ноември м.г., с цел да рефинансира част от дълговете си, пласира на борсата в Ирландия корпоративни облигации за 400 млн. евро.Малко преди това БТК се отписа от дружествата, търгувани на Българска фондова борса. Това е най-голямата публична емисия корпоративни облигации на българска частна компания. Глобални координатори на емисията са Credit Suisse (B&D) и VTB Capital, съвместни посредници - Barclays и Deutsche Bank, а комениджър - Societe Generale, съобщи през ноември „Капитал".  

Microsoft също залага на бъдещето на квантовите компютри

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/06/26/2331006_microsoft_sushto_zalaga_na_budeshteto_na_kvantovite/?ref=rss


Квантовите компютри все още остават в сферата на теорията, като учени и компании се надпреварват да открият работещ модел, който да позволи реалното създаване на подобна машина. В състезанието активно се включва и Microsoft, като софтуерният гигант финансира група учени, които да пробват нов подход към реализирането на квантов компютър, съобщава в. The New York Times.

Ако идеята на учените се окаже осъществима, тя може да доведе до създаването на компютри, които са много по-мощни от...

Силен вятър се очаква в Северна и Източна България

http://www.mediapool.bg/silen-vyatar-se-ochakva-v-severna-i-iztochna-bulgaria-news221916.html

Жълт код е обявен в 15 области на Северна и Източна България заради силен вятър. Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Шуменска, Търговищка, Силистренска, Добричка, Варненска и Сливенска. В тези области през деня ще се усили вятърът от запад-северозапад и ще бъде със скорост между 15 и 20 м/с. За останалата част от страната е обявен зелен код, съобщиха от НИМХ. В сутрешните часове ще преобладава слънчево време. В следобедните ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще са валежите и гръмотевиците през нощта срещу петък. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България и силен вятър от запад, северозапад. Вечерта вятърът ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в югоизточните райони до 33°-34°. Над планините около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Повече ще са валежите през нощта срещу петък. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от западната четвърт. По Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността и на места, главно по северното крайбрежие ще превали. През нощта значителни валежи и гръмотевици ще има главно в южната част. Максималните температури ще бъдат около 28°-31°, температура на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето е 2-3 бала, съобщи Дарик радио.

Т. Дончева: Екшънът с КТБ е заради 300 млн дълг на Пеевски-Доган

http://frognews.bg/news_72159/

Пеевски успя да преметне Василев по трасето, взимайки му фирмите. Имало е организирано теглене на авоари за над 1 милиард от КТБ.

Плажовете във Варна готови да посрещнат туристи през уикенда

http://pik.bg/плажовете-във-варна-готови-да-посрещнат-туристи-през-уикенда-news195452.html

Плажовете във Варна готови да посрещнат туристи през уикенда

За уикенда централният плаж и пясъчната ивица на Аспарухово ще могат да посрещат летовници, увери Андрей Василев, търговски пълномощник на концесионера "Лазурен бряг 91", пише "Стандарт".

Поразиите и щетите на брега по груба сметка излизат на фирмата около 150 000 лева. Възстановяват се чадъри и шезлонги, отнесени от бурята в морето.
Най-тежко се оказа положението след пороя не толкова на плажа в Аспарухово, а на Офицерския, където се оттичат водите на т.нар. Шокаров канал, чиито решетки за едрите боклуци стихията е отнесла в морето. След всеки дъжд водата там става мръсна, а сега е затрупано с дървета, боклуци и кал. В момента бунището се разчиства с булдозер и фадрома. Разрушения има до калните бани, паднала е оградата и на евиния плаж, но вчера започна възстановяването й. Извън района, по който се укрепва с мащабен проект свлачището, са тръгнали две срутища и са отнесли кухня и други части на крайбрежните заведения.

Резонно е пари от общинската хазна, в която се очакват 2 млн. лева приходи от концесиите на плажа, да бъдат дадени за инфраструктура на крайбрежната ивица - подходи, канали, осветление укрепване на дамбата, на буните и т.н, смята Василев, който е общински съветник. Стопаните на крайбрежната ивица настояват МРР да освободи от екологична такса концесионерите.

Силен вятър се очаква в Северна България

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331359_silen_viatur_se_ochakva_v_severna_bulgariia/?ref=rss

Предупреждението "жълт код" за силен вятър в цяла Северна България обяви Националният институт по метеорология и хидрология. 

Жълттият код означава потенциална опасност. Възможни са щети.

Предупреждението важи за 15 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Шумен, Търговище, Силистра, Добрич, Варна, Сливен. 

Кутев: Станишев ще остане в историята, най-успешният политик е

http://frognews.bg/news_72158/

Нещата видимо не вървят добре за БСП; нещата са напрегнати, но главният въпрос е как успяваме ние, българите, като видим нещо ценно, да го съсипем, заяви Кутев, визирайки Станишев. Борисов няма шанса да стане това, което е Сергей.

Отказал се от хероина: Не трябва никога да се докосваш до това нещо, защото е смърт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4158780

Днес е Международният ден за борба с нелегалния трафик на дрога. Всяка година около 200 000 души загиват заради употреба на наркотици.
bTV разказа историята на едно момче, което живее нов живот.
То предпочита да остане анонимно, защото не иска новите му приятели и съседи да са наясно с тъмното му минало. Днес е Международният ден за борба с нелегалния трафик на дрога. Всяка година около 200 000 души загиват заради употреба на наркотици. bTV разказа историята на едно момче, което живее нов живот. То предпочита да остане анонимно, защото не иска новите му приятели и съседи да са наясно с тъмното му минало.

Президентът на Уругвай: Не видях захапване

http://worldcup2014.actualno.com/Prezidentyt-na-Urugvaj-Ne-vidjah-zahapvane-news_36263.html

Президентът на Уругвай Хосе Алберто Мухика Кордано се застъпи за нападателя на националния отбор по футбол Луис Суарес. Санкция от 2 години изхвърляне от А-отбора заплашва звездата на Ливърпул, след ...

Рентгенови лъчи свидетелстват за наличие на тъмна материя във Вселената

http://cosmos.actualno.com/Rentgenovi-lychi-svidetelstvat-za-nalichie-na-tymna-materija-vyv-Vselenata-news_36264.html

Като проучиха наблюдения, извършени с телескопи на НАСА и Европейската космическа агенция (ЕКА), астрономи откриха следа, която навежда на мисълта, че съществува тъмна материя във Вселената, съобщи Са...

Долнопробен хотел тормоци националите в Нови Сад

http://volleyball.actualno.com/Dolnoproben--hotel-tormoci--nacionalite-v-Novi-Sad-news_36265.html

Неприятни битови проблеми мъчат националния отбор по волейбол в Сърбия. Отборът на България пристигна в Нови Сад, където в петък, 27 юни гостува на западните ни съседи за първия мач между двата тима о...

Правителството на Гана прати самолет с $3 млн. за играчите

http://worldcup2014.actualno.com/Pravitelstvoto-na-Gana-prati-samolet-s-3-mln-za-igrachite-news_36266.html

Гана изпрати самолет с 3 милиона долара на борда до Бразилия. Сумата бе предназначена за футболистите от националния отбор, които се разбунтуваха за пари в навечерието на решителния мач срещу Португал...

Недостиг на места в детските градини в Търговище

http://society.actualno.com/Nedostig-na-mesta-v-detskite-gradini-v-Tyrgovishte-news_36267.html

Няма свободни места за 4-годишните в градините в Търговище. При по-големите - 5- и 6-годишните, местата също са ограничени - съответно за трета група - осем места, и за четвърта - 11. Това показва спр...

Институциите нехаят за Сашо и Йосиф

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4158021

Няма кой да доплати по 118 000 лв.
за изкуствените сърца на двама тежко болни


Институциите продължават да мълчат близо 20 дни след като “Труд” съобщи, че Александър Михайлов (45 г.) и Йосиф Йосифов (65 г.) спешно се нуждаят от изкуствени сърца. Ако не им бъдат имплантирани до броени седмици, мъжете са обречени. За съжаление нито здравната кас Няма кой да доплати по 118 000 лв. за изкуствените сърца на двама тежко болни Институциите продължават да мълчат близо 20 дни след като “Труд” съобщи, че Александър Михайлов (45 г.) и Йосиф Йосифов (65 г.) спешно се нуждаят от изкуствени сърца. Ако не им бъдат имплантирани до броени седмици, мъжете са обречени. За съжаление нито здравната кас

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4158315


Божидар Джамбазов, прокурор, 42 г.
Димитър Желев, председател на СД и изпълнителен директор на “Алианц България Холдинг”, 54 г.
Димитър Попов, юрист, министър-председател на България (1990-1991), 87 г.

Екатерина Бибиновска, търговски мениджър на МБАЛ “Софиямед”.
Емил Стойчев, художник, 79 г.
Йордан Иванчев, писател, 65 г. Божидар Джамбазов, прокурор, 42 г. Димитър Желев, председател на СД и изпълнителен директор на “Алианц България Холдинг”, 54 г. Димитър Попов, юрист, министър-председател на България (1990-1991), 87 г. Екатерина Бибиновска, търговски мениджър на МБАЛ “Софиямед”. Емил Стойчев, художник, 79 г. Йордан Иванчев, писател, 65 г.

Отказал се от хероина: Той е единственият ти приятел, а ти носи смърт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4158771

Днес е Международният ден за борба с нелегалния трафик на дрога. Всяка година около 200 000 души загиват заради употреба на наркотици.
bTV разказа историята на едно момче, което живее нов живот.
То предпочита да остане анонимно, защото не иска новите му приятели и съседи да са наясно с тъмното му минало. Днес е Международният ден за борба с нелегалния трафик на дрога. Всяка година около 200 000 души загиват заради употреба на наркотици. bTV разказа историята на едно момче, което живее нов живот. То предпочита да остане анонимно, защото не иска новите му приятели и съседи да са наясно с тъмното му минало.

Обжалването на търгове поскъпва до 8 пъти

http://econ.bg/Новини/Обжалването-на-търгове-поскъпва-до-8-пъти_l.a_i.552388_at.1.html

Поскъпване на таксите за обжалване на обществените поръчки в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) до 8 пъти предвижда проект за промени в...

Алгафари: Борисов и Станишев си подават топката

http://frognews.bg/news_72154/

Не е изключено да се водят разговори между ГЕРБ и БСП, ако се мисли за доброто на България, каза по НТВ ПР експертът Нидал Алгафари.

Германия победи САЩ, но и двата отбора се класираха за осминафиналите

http://www.mediapool.bg/germaniya-pobedi-sasht-no-i-dvata-otbora-se-klasiraha-za-osminafinalite-news221915.html

Германия победи САЩ  с  1:0, като и двата тима се класират за осминафиналите. В другия мач от група  ”G” Португалия записа първа победа на Мондиал 2014 срещу Гана с 2:1, но Кристиано Роналдо и компания напускат първенството. Голът за Германия вкара Томас Мюлер, като това бе четвъртото му попадение от началото на първенството и така се изравни в челото при голмайсторите с Лео Меси и Неймар. Португалия победи с автогол на Джон Бой и гол на Роналдо, а за африканския тим точен бе Асамоа Гиан. Така Гана и САЩ завършиха с равен брой точки в групата – 4, но американците продължават напред заради по-добрата голова разлика. Германия и САЩ ще научат съперниците си по-късно в четвъртък. От 23.00 часа ще се играят и срещите от група "Н" Южна Корея - Белгия и Алжир - Русия. Белгия е сигурен осминафиналист след двете си победи. Алжир и Русия излизат в директен спор за класиране, като африканският отбор е в по-добра позиция. Той има 3 точки и дори равенство ще му е достатъчно, ако Южна Корея не победи Белгия с три или повече гола разлика. Русия се нуждае от задължителна победа. В сряда Швейцария разгроми Хондурас с 3:0 в последния мач от група "Е" на Мондиал 2014 и се класира за осминафиналите. И трите гола в срещата вкара Джердан Шакири. С победата Швейцария събра общо 6 точки и зае второ място в групата. Така на осминафиналите футболистите на Отмар Хитцфелд ще срещнат отбора на Аржентина. В другия мач от групата отборът на Франция и Еквадор завършиха 0:0, но този резултат бе достатъчен на французите, за да спечелят групата. В срещата треньорът на Франция Дидие Дешан даде шанс на част от резервите на тима, които обаче не се възползваха от него. На осминафиналите "петлите" очакват Нигерия.

Швейцария разгроми Хондурас и продължава напред

http://www.mediapool.bg/shveitsariya-razgromi-honduras-i-prodalzhava-napred-news221915.html

Швейцария разгроми Хондурас с 3:0 в последния мач от група "Е" на Мондиал 2014 и се класира за осминафиналите. И трите гола в срещата вкара Джердан Шакири. С победата Швейцария събра общо 6 точки и зае второ място в групата. Така на осминафиналите футболистите на Отмар Хитцфелд ще срещнат отбора на Аржентина. В другия мач от групата отборът на Франция и Еквадор завършиха 0:0, но този резултат бе достатъчен на французите, за да спечелят групата. В срещата треньорът на Франция Дидие Дешан даде шанс на част от резервите на тима, които обаче не се възползваха от него. На осминафиналите "петлите" очакват Нигерия. В четвъртък ще станат ясни и последните осминафиналисти. От 19.00 часа българско време са мачовете от група "G" Германия срещу САЩ и Португалия срещу Гана. Германия и САЩ имат по 4 точки и им е достатъчно равенство, за да продължат напред. Класирането на Португалия или Гана обаче задължително минава през победа в прекия двубой и победа на Германия в другата среща. От 23.00 часа ще се играят и срещите от група "Н" Южна Корея - Белгия и Алжир - Русия. Белгия е сигурен осминафиналист след двете си победи. Алжир и Русия излизат в директен спор за класиране, като африканският отбор е в по-добра позиция. Той има 3 точки и дори равенство ще му е достатъчно, ако Южна Корея не победи Белгия с три или повече гола разлика. Русия се нуждае от задължителна победа.  

Кола пламна на светофар в Казанлък

http://www.vesti.bg/novini/kola-plamna-na-svetofar-v-kazanlyk-6015730

Лек автомобил "Пежо" се запали на кръстовището на "Абаята" в Казанлък, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Втори опит на парламента да освободи Сергей Станишев

http://www.cross.bg/stanishev-sergeii-kvorym-1417584.html

/КРОСС/ Ако днес парламентът събере кворум, се очаква да освободи лидера на БСП Сергей Станишев като депутат.  Заради отсъствието на ГЕРБ и „Атака" вчера, регистрираните депутати бяха под нужните 121 и така заседанието беше провалено. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в четвъртък ще осигури работата на парламента, за да бъде гласувана оставката на председателя на БСП Сергей Станишев като депутат. „Помолих парламентарната група на ГЕРБ утре да влезем в пленарната зала и да осигурим кворум, за да удовлетворим желанието на Станишев да отиде евродепутат", написа Борисов в профила си във Фейсбук, след като вчера парламентът не заседава заради липса на кворум. Според правилата на Европейския парламент евродепутатите трябва да подадат декларация, че не са в състояние на несъвместимост, в срок от седем дни преди първото му заседание. Сергей Станишев не може да напусне Народното събрание без оставката му да бъде гласувана. Мандатът му като евродепутат започва да тече с първото заседание на 1 юли.  

Жълт код за силен вятър е обявен във Варна и още 14 области

http://www.moreto.net/novini.php?n=255991

Жълт код за силен вятър е обявен за 26 юни в 15 области в Северна и Източна България. За останалата част от страната е обявен зелен код. Жълтият код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико търново, Русе, Разград, Шумен, Търговище, Силистра, Добрич, Варна и Сливен.

Торнадо опустоши няколко села в Сърбия

http://www.vesti.bg/novini/tornado-opustoshi-niakolko-sela-v-syrbiia-6015731

За по-малко от три минути мощно торнадо късно снощи опустоши няколко населени места в съседна Сърбия.

Пускат пощенска марка, посветена на дипломатическите ни отношения с Индия

http://pik.bg/пускат-пощенска-марка-посветена-на-дипломатическите-ни-отношения-с-индия-news195448.html

Пускат пощенска марка, посветена на дипломатическите ни отношения с Индия

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров ще пусне в употреба пощенско-филателно издание, посветено на 60-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Индия. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.
Церемонията ще се състои от 10.00 часа, в Музея на съобщенията в столицата, ул. "Гурко" 6.

Деца ще извличат ДНК от ягоди на летен лагер в Историческия музей

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/06/26/2330778_deca_shte_izvlichat_dnk_ot_iagodi_na_leten_lager_v/?ref=rss


"Аз, природата и историята". Под този надслов ще се проведе летният лагер за деца от 5 до 10-годишна възраст, който се открива в Националния исторически музей (НИМ) на 30 юни.

Заниманията ще бъдат водени от музейни експерти и  специалисти от ателие "Био игри" и ще се провеждат сред природата в подножието на Витоша и в музея. Децата ще опознаят природата и науката в игри, експерименти, наблюдения, както и в творчески занимания в ателиетата на Детския център на НИМ.

Децата...

Станишев и Борисов се срещат в Брюксел

http://frognews.bg/news_72156/

Соцлидерът Сергей Станишев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще имат разговор в Брюксел, съобщили отлично информирани високопоставени източници от централите на БСП и ГЕРБ.

ВСС ще избира шеф на Софийския апелативен съд, Веселин Пенгезов е единственият кандидат

http://www.cross.bg/pengezov-apelativen-kandidatira-1417583.html

/КРОСС/ Висшият съдебен съвет трябва днес да изслуша единствения кандидат за председател на Софийския апелативен съд - Веселин Пенгезов. Изборът е насрочен за днес, след като за предишната обявена дата Пенгезов представи болничен лист и уведоми съвета, че между 19 и 24 юни е на отдавна планирана екскурзия, и помоли конкурсът да се проведе след това. Пенгезов се кандидатира за втори мандат, въпреки че малко преди изтичането на предишния и няколко дни след обявяването на конкурса, той получи обвинение за злоупотреба с еврофондове по разследване срещу него и председателя на Военния апелативен съд - Петко Петков. Пенгезов и Петков бяха отстранени от длъжност през май, а тази седмица Върховния административен съд отказа да спре изпълнението на отстраняването му. Пенгезов обяви намерението си да се кандидатира след като стана известно, че ще бъде отстранен заради повдигнатите му обвинения. „Защо да не може? Ще бъда отстранен, но не губя статута си на магистрат. Единствено в бележката от НСлС ще пише, че срещу мен има наказателно производство. Някъде да пише, че не мога да се кандидатирам? Нека ВСС приеме, че нямам нравствени качества. Там могат да ме ударят. Аз ще обжалвам решението пред Административния съд, пък каквото сабя покаже. Като ще си играем, да си играем. Те така и аз така. Много весело ще бъде", заяви Пенгезов на пресконференция.

Гала концерт на международния фестивал „Усмивките на морето“

http://dobrudjatv.net/%d0%b3%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%86%d0%b5%d1%80%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%84%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b2/

Детски и младежки състави и индивидуални изпълнители показаха умения в различни сценични изкуства, по време на гала концерт, на международния фестивал „Усмивките на морето“. Публиката се наслади на драматични и куклени спектакли, пластика, пантомима, циркови номера. Вокални и инструментални изпълнители се надпреварваха за признанието на […]

Танци, суинг и слънце в “Арена”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4158033

Вихърът на суинга може да запази лятното настроение и през есента и да накара слънцето да изгрее в столичната зала “Арена Армеец”. Там на 4 октомври ще бъде концертът на електро суинг формацията Parov Stelar Band.
Австрийците идват с The Sun - най-новата песен на групата, която си има и клип. Парчето достигна Топ 5 в австрийската класация на Вихърът на суинга може да запази лятното настроение и през есента и да накара слънцето да изгрее в столичната зала “Арена Армеец”. Там на 4 октомври ще бъде концертът на електро суинг формацията Parov Stelar Band. Австрийците идват с The Sun - най-новата песен на групата, която си има и клип. Парчето достигна Топ 5 в австрийската класация на

На "Позитано" кроят сценарий за рокада на върха

http://www.bnews.bg/article-109412

Михаил Миков, Ангел Найденов или Драгомир Стойнев. Тримата силни в БСП, които в момента са съответно шеф на парламента, военен министър и министър на икономиката, са с равни шансове да наследят Сергей Станишев начело на соцпартията.

Фандъкова: Дневният ми ред е на кмет, не на депутат или премиер

http://frognews.bg/news_72155/

Честно казано, дори нямам много време да следя политическата ситуация, защото имам доста ангажименти с големите строителни обекти в града и проблемите, които се налага ежедневно да решавам. Дневният ми ред е работата ми като кмет. Тя е достатъчно много и отговорна, за да коментирам каквото и да било друго, казва в интервю за 24 часа кметът на София.

Преглед на печата - 26 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=255990

24 часа: Болничните само по имейл От 1 януари лекарите вече няма да издават хартиени болнични листове, а ще изпращат документите на хората електронно. Това предвижда наредба, одобрена от Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

България настоява Еврокомисията да продължи диалога с Русия за "Южен поток"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4158763

На започващия днес съвет на европейските лидери в Белгия България ще отстоява позицията, че Европейската комисия трябва да продължи конструктивния диалог с Русия за реализиране на газопровода „Южен поток", съобщи БНР.
Според българското правителство диверсификацията на трасетата за доставка на природен газ трябва да се разглежда като възможност за На започващия днес съвет на европейските лидери в Белгия България ще отстоява позицията, че Европейската комисия трябва да продължи конструктивния диалог с Русия за реализиране на газопровода „Южен поток", съобщи БНР. Според българското правителство диверсификацията на трасетата за доставка на природен газ трябва да се разглежда като възможност за

България настоява ЕК да продължи диалога с Русия за "Южен поток"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4158761

На започващия днес съвет на европейските лидери в Белгия България ще отстоява позицията, че Европейската комисия трябва да продължи конструктивния диалог с Русия за реализиране на газопровода „Южен поток На започващия днес съвет на европейските лидери в Белгия България ще отстоява позицията, че Европейската комисия трябва да продължи конструктивния диалог с Русия за реализиране на газопровода „Южен поток", съобщи БНР. Според българското правителство диверсификацията на трасетата за доставка на природен газ трябва да се разглежда като възможност за

Болничните само по имейл

http://www.vesti.bg/novini/bolnichnite-samo-po-imejl-6015727

От 1 януари лекарите вече няма да издават хартиени болнични листове, а ще изпращат документите на хората електронно. Това предвижда наредба, одобрена от Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

Измерват чистотата на въздуха в "Аспарухово", бежанци се притичват на помощ

http://pik.bg/измерват-чистотата-на-въздуха-в-аспарухово-бежанци-се-притичват-на-помощ-news195444.html

Измерват чистотата на въздуха в "Аспарухово", бежанци се притичват на помощ

Седмица след наводнението във варненския квартал "Аспарухово", борбата с щетите там продължава. Днес започват измервания за чистотата на въздуха в района. Те ще се правят от екип на районната инспекция по околната среда и на Регионална лаборатория, съобщи Би Ти Ви.

Измерването се налага заради наносите по пътната инфраструктура, които се образуваха след изсъхването на водата.

Контролът на атмосферния въздух ще продължи до нормализиране на ситуацията.

Междувременно разчистването и отстраняването на щетите в пострадалия варненски квартал продължава. Днес от Харманли за Варна заминава група от над 20 бежанци доброволци, които ще помагат на бедстващите.

Пострадалите хора все още се нуждаят от минерална вода, спално бельо и одеяла, пакетирани хранi, почистващи препарати, инструменти за почистване, памперси.

Отново не гласуваха оставката на Станишев от НС

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/otnovo-ne-glasuvaha-ostavkata-na-stanishev-ot-ns-6015725

Причина за това стана отсъствието на депутатите от ГЕРБ, които бяха в Парламента, но не влязоха в залата

Мачовете днес: САЩ срещу Германия – "равенството невъзможно"

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/26/2331343_machovete_dnes_sasht_sreshtu_germaniia_ravenstvoto/?ref=rss


Германия и САЩ имат нужда само от точка в двубоя помежду си тази вечер, за да се класират на осминафиналите от световното първенство в Бразилия.

Въпреки топлата си връзка селекционерите Йоахим Льов и Юрген Клинсман са категорични, че удобното за тях равенство е невъзможно и ще се борят единствено за победа в решителния сблъсък от група G.

Бундестимът оглавява класирането с 4 точки, колкото имат и американците, но е с по-добра голова разлика. Гана и Португалия са с по една...

Втори опит да бъде освободен Станишев като депутат

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/vtori-opit-da-byde-osvoboden-stanishev-kato-deputat-6015725

Това трябваше да се случи още вчера, когато бе планирано като първа точка от дневния ред, но в парламента отново нямаше кворум

ГЕРБ гневни, че БСП ги нарекли "ненужни" за кворума

http://politics.actualno.com/GERB-gnevni-che-BSP-gi-narekli-nenujni-za-kvoruma-news_36255.html

Недопустимо е за пореден път толерантността, която ГЕРБ проявява и персонално чрез Бойко Борисов, да служи за заявления от типа на „нямаме нужда от вас, не се възгордявайте”. Това ...

Полското правителство оцеля след вота на доверие

http://europe.actualno.com/Polskoto-pravitelstvo-ocelja-sled-vota-na-doverie-news_36254.html

Скандалът в подслушванията не повлия върху вота на доверие на полското правителство, поискан от премиера Доналд Туск. Доверие към кабинета изразиха 237 депутати в Сейма, а "против" гласувах...

Банка спаси ЦСКА при мониторинга

http://bgfootball.actualno.com/Banka-spasi-CSKA-pri-monitoringa-news_36256.html

Банка е спасила ЦСКА при мониторинга на УЕФА със заем, твърди "Стандарт". Институцията обаче не е пожелала името й да бъде обявявано. Според слуховете гаранциите пред банката са дадени не от...

Ароматни гъби на фурна

http://recipes.actualno.com/Aromatni-gybi-na-furna--news_36257.html

Гъбите са един от най-лесните продукти, с които и по-неопитните в кухнята могат да сътворят чудеса. Важно е да намерите пресни гъби, за да може вкусът на ястието да е перфектен. Необходимите продук...

Сръбкиня изхвърли Азаренка от Уимбълдън

http://tennis.actualno.com/Srybkinja-izhvyrli-Azarenka-ot-Uimbyldyn-news_36258.html

Двукратна шампионка от Откритото първенство на Австралия Виктория Азаренка (Белорус) отпадна от Уимбълдън. Бившата номер 1 в света и загуби Бояна Йовановски (Сърбия) с 6:3, 3:6, 7:5 във втория кръг н...

Пътна полиция в Разград няма да работи с граждани до 16 ч.

http://razgrad.actualno.com/Pytna-policija-v-Razgrad-njama-da-raboti-s-grajdani-do-16-ch--news_36259.html

Поради обслужване на съоръженията на “Енерго Про” ще бъде прекъснато електрозахранването в сградата на “Пътна полиция” и РУП-Разград на 27 юни 2014 година от 9 ...

Томов пак излъга, този път за Сектор "Г"

http://bgfootball.actualno.com/Tomov-pak-izlyga-tozi-pyt-za-Sektor-G-news_36260.html

ЦСКА все още не е започнал строителни дейности по Сектор "Г". Ремонт на трибуната не тече, тъй като се чака разрешително от Министерството на спорта. Позволението е формалност, но такова не ...

Музата на Мексико вика за Бундестима

http://worldcup2014.actualno.com/Muzata-na-Meksiko-vika-za-Bundestima-news_36262.html

Мексиканката Ванеса Хупенкотен, която се нареди сред най-красивите журналистки на мондиала, изненадващо показа пристрастия към германския отбор. Оказа се, че в жилите на знойната блондинка тече немска...

Без ток във Варна и областта днес ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=255964

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 26 юни - четвъртък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 13:00 ч. до 17:00 ч. - гр.Варна - кв.”Васил Левски” бл.14, бл.

БНБ трябва да намери стратегически инвеститор за КТБ

http://www.bnews.bg/article-109358

Прави впечатление, че проблеми в системата създават българските банки поради приятелски обвързаности, казва икономистът

Започват измерванията на въздуха в "Аспарухово", бежанци помагат на бедстващите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4158756

Седмица след наводнението във варненския квартал "Аспарухово", борбата с щетите там продължава. Днес започват измервания за чистотата на въздуха в района. Те ще се правят от екип на районната инспекция по околната среда и на Регионална лаборатория, съобщи bTV.
Измерването се налага заради наносите по пътната инфраструктура, Седмица след наводнението във варненския квартал "Аспарухово", борбата с щетите там продължава. Днес започват измервания за чистотата на въздуха в района. Те ще се правят от екип на районната инспекция по околната среда и на Регионална лаборатория, съобщи bTV. Измерването се налага заради наносите по пътната инфраструктура,

150 сладоледа зареждат Ice Cream за новото парче

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4158054

Една взривена кола, 150 изядени сладоледа и парче, което има потенциала да се превърне в хит на лятото - това е равносметката след новото видео на Ice Cream. Групата ще радва своите фенове през лятото със свежата песен “Заредени”. Само за няколко дни след официалната си премиера клипът вече има над 100 000 гледания във Vbox7. 
Истински екшън се Една взривена кола, 150 изядени сладоледа и парче, което има потенциала да се превърне в хит на лятото - това е равносметката след новото видео на Ice Cream. Групата ще радва своите фенове през лятото със свежата песен “Заредени”. Само за няколко дни след официалната си премиера клипът вече има над 100 000 гледания във Vbox7. Истински екшън се

Измерват чистотата на въздуха в "Аспарухово", бежанци помагат на бедстващите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4158752

Седмица след наводнението във варненския квартал Седмица след наводнението във варненския квартал "Аспарухово", борбата с щетите там продължава. Днес започват измервания за чистотата на въздуха в района. Те ще се правят от екип на районната инспекция по околната среда и на Регионална лаборатория, съобщи bTV. Измерването се налага заради наносите по пътната инфраструктура,

10 на сто от дипломите са фалшиви в Сърбия

http://www.vesti.bg/novini/10-na-sto-ot-diplomite-sa-falshivi-v-syrbiia-6015726

Близо десет процента от дипломите за висше образование в Сърбия са фалшиви. Те са издадени от нелегитимни институции.

Най-важното от Варна във вчерашния 25 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=255954

Нужна е техника и обзавеждане за пострадалите в Аспарухово Призив за нужда от доброволци за разчистване на ул. "Кирил и Методий", ул. "Морава" и ул. "Моряшка" в кв. "Аспарухово", отправиха варненци във Фейсбук групата, създадена в помощ на пострадалите от бедствието в Аспарухово.

Жълт код за силен вятър в 15 области в България

http://www.vesti.bg/bulgaria/zhylt-kod-za-silen-viatyr-v-15-oblasti-v-bylgariia-6015724

Пристанище "Варна" е затворено заради силния вятър, съобщиха от Ръководството на корабния трафик

Как движението "Спрете убийствата на деца" промени Холандия

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/06/26/2331191_kak_dvijenieto_sprete_ubiistvata_na_deca_promeni/?ref=rss


Годината е 1973 г. Tрафикът в Холандия е станал много по-интензивен, автомобилите по пътищата – доминират, инцидентите с деца, загинали в автомобилни катастрофи стигат до 500 годишно - промяна в рамките само на няколко години.

Бащата на дете, убито от автомобил на път за училище в малък холандски град, е журналист, който прави разследване колко деца са жертви на трафика в страната. Болезненният апел "Спрете убийствата на деца!" (Stop de Kindermoord) е заглавието на материала му,...

"Спрете убийствата на деца" - кауза на родители

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/06/26/2331191_sprete_ubiistvata_na_deca_-_kauza_na_roditeli/?ref=rss


Годината е 1973 г. Само за няколко години трафикът в Холандия е станал много по-интензивен, автомобилите по пътищата – доминират, инцидентите с деца, загинали в автомобилни катастрофи стигат до 500 годишно.

Бащата на дете, убито от автомобил на път за училище в малък холандски град, е журналист, който прави разследване колко деца са жертви на трафика в страната. Болезненният апел "Спрете убийствата на деца!" (Stop de Kindermoord) е заглавието на материала му, който е началото на...

"Спрете убийствата на деца" - кауза на пешеходците

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/06/26/2331191_sprete_ubiistvata_na_deca_-_kauza_na_peshehodcite/?ref=rss


Годината е 1973 г. Само за няколко години трафикът в Холандия е станал много по-интензивен, автомобилите по пътищата – доминират, инцидентите с деца, загинали в автомобилни катастрофи стигат до 500 годишно.

Бащата на дете, убито от автомобил на път за училище в малък холандски град, е журналист, който прави разследване колко деца са жертви на трафика в страната. Болезненният апел "Спрете убийствата на деца!" (Stop de Kindermoord) е заглавието на материала му, който е началото на...

"Спрете убийствата на деца"

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/06/26/2331191_sprete_ubiistvata_na_deca/?ref=rss


Годината е 1973 г. Само за няколко години трафикът в Холандия е станал много по-интензивен, автомобилите по пътищата – доминират, инцидентите с деца, загинали в автомобилни катастрофи стигат до 500 годишно.

Бащата на дете, убито от автомобил на път за училище в малък холандски град, е журналист, който прави разследване колко деца са жертви на трафика в страната. Болезненният апел "Спрете убийствата на деца!" (Stop de Kindermoord) е заглавието на материала му, който е началото на...

Здравният министър успокои: Парите ще стигнат за цялата година

http://healthy.actualno.com/Zdravnijat-ministyr-uspokoi-Parite-shte-stignat-za-cjalata-godina-news_36245.html

Парите ще стигнат за цялата година и болниците ще си ги получат. Нека да не плашим – видяхте, че се справихме миналата година и то с бюджет, който не беше правен от това правителство. Болниц...

СС на ООН продължи мониторинга над Голанските възвишения

http://asia.actualno.com/SS-na-OON-prodylji-monitoringa-nad-Golanskite-vyzvishenija--news_36249.html

Съветът за сигурност на ООН продължи мандата на мониторинговата мисия на Голанските възвишения до края на годината, предаде БГНЕС. В добавка, СС на ООН поиска от властите на Сирия и Израел прекратява...

Райс носи поне 130 000 лв. на ЦСКА

http://bgfootball.actualno.com/Rajs-nosi-pone-130-000-lv-na-CSKA-news_36247.html

ЦСКА ще прибере сериозна сума от участието на Райс М'Боли на световното първенство в Бразилия. В касата на "червените" ще влязат най-малко 130 000 лева. Парите ще дойдат като компенсация за ...

Презентеизмът - новият вид работохолизъм

http://interest.actualno.com/Prezenteizmyt---novijat-vid-rabotoholizym-news_36248.html

Да работиш извънредно, през отпуската, независимо от това, че си болен – всичко това се нарича презентеизъм. Защо това състояние е опасно и как да бъде преодоляно?В основата на феномена през...

Фонини отнася $27 000 глоба за хвърлена ракета

http://tennis.actualno.com/Fonini-otnasja-27-000-globa-za-hvyrlena-raketa-news_36250.html

Глоба от 27 000 долара отнесе тенисистът Фабио Фонини за непристойно поведение по време на мача от първия кръг на Уимбълдън. Италианецът спечели 2:6, 1:6, 6:4, 6:1, 9:7 срещу Алекс Кузнецов (САЩ), ...

Експерти: САЩ създава опасен прецедент с използването на дронове

http://america.actualno.com/Eksperti-SASht-syzdava-opasen-precedent-s-izpolzvaneto-na-dronove--news_36251.html

Прибягването от САЩ до удари с безпилотни самолети (известни като дрони) срещу екстремисти създава "опасен прецедент", който може да бъде последван от други държави и да предизвика конфликти...

Бабатунде с фрактура на ръката, аут е от турнира

http://worldcup2014.actualno.com/Babatunde-s-fraktura-na-rykata-aut-e-ot-turnira-news_36252.html

На нападателя на Нигерия Mайкъл Бабатунде му предстои операция, след като получи фрактура на ръката при загубата с 2:3 от Аржентина снощи на световното първенство в Бразилия. Това обяви треньорът на Н...

Румен Петков: За АБВ няма път назад към БСП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4158210

- На 28 юни се учредява партията АБВ - на рождения ден на своя вдъхновител, президента (2002 - 2012 г.) Георги Първанов. От една нова партия се очаква да удиви с нещо публиката. Вие каква изненада сте подготвили, г-н Петков?
- Публиката беше удивена от НДСВ, след това беше удивена от ГЕРБ. Една част от публиката беше удивена от - На 28 юни се учредява партията АБВ - на рождения ден на своя вдъхновител, президента (2002 - 2012 г.) Георги Първанов. От една нова партия се очаква да удиви с нещо публиката. Вие каква изненада сте подготвили, г-н Петков? - Публиката беше удивена от НДСВ, след това беше удивена от ГЕРБ. Една част от публиката беше удивена от

Инфографика: Шест месеца, в които Станишев нямаше да е евродепутат

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331151_infografika_shest_meseca_v_koito_stanishev_niamashe_da/?ref=rss

За половин година лидерът на БСП Сергей Станишев измина пътя от пълното отрицание на възможността да напусне ключовите си позиции в България като водач на партията-мандатоносител на правителството и да стане "обикновен" представител в Европарламента до решението да замине за Страсбург.

Неговото обяснение са нови ангажименти на европейско ниво и възможността да участва в преговорите за сформиране на коалиция в Европейския парламент. Това, на което избягва да акцентира е,...

Днес до 34°, следобед са възможни превалявания

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4158737

Днес въздушната маса над страната остава неустойчива. В сутрешните часове ще преобладава слънчево време. В следобедните ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.
По-интензивни и на повече места ще са валежите и гръмотевиците през нощта срещу петък. Ще духа умерен, Днес въздушната маса над страната остава неустойчива. В сутрешните часове ще преобладава слънчево време. В следобедните ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще са валежите и гръмотевиците през нощта срещу петък. Ще духа умерен,

До 34° днес, следобед са възможни превалявания

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4158733

Днес въздушната маса над страната остава неустойчива. В сутрешните часове ще преобладава слънчево време. В следобедните ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.
По-интензивни и на повече места ще са валежите и гръмотевиците през нощта срещу петък. Ще духа умерен, Днес въздушната маса над страната остава неустойчива. В сутрешните часове ще преобладава слънчево време. В следобедните ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще са валежите и гръмотевиците през нощта срещу петък. Ще духа умерен,

Световното по телевизията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4158370

мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията
мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията
мачовете по мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по телевизията мачовете по

Съдебният съвет ще избира шеф на Софийския апелативен съд, единствен кандидат е Веселин Пенгезов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331342_sudebniiat_suvet_shte_izbira_shef_na_sofiiskiia/?ref=rss

Висшият съдебен съвет (ВСС) трябва днес да изслуша единственият кандидат за председател на Софийския апелативен съд - Веселин Пенгезов. Изборът е насрочен за днес, след като за предишната обявена дата Пенгезов представи болничен лист и уведоми съвета, че между 19 и 24 юни е на отдавна планирана екскурзия, затова и помоли конкурсът да се проведе след това.

Пенгезов се кандидатира за втори мандат, въпреки че малко преди изтичането на предишния му и няколко дни след обявяването на...

Жителите на Одринци следят с тревога нивото на язовира

http://dobrudjatv.net/%d0%b6%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%b8%d0%bd%d1%86%d0%b8-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d1%8f%d1%82-%d1%81-%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%bd/

Ако водата на язовир Одринци прелее при един евентуален проливен дъжд, опасност за Добрич не би имало, но населението в селата Долина и Одринци ще пострада, притесняват се хората там. Георги Градинаров има вила в ниската част на Одринци и няколко оранжерии, които вече са […]

Пътна обстановка в страната - 26 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=255979

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: Област Сливен: Монтиране на 13 броя рекламни съоръжения на 25.06.2014 г., 26.06.2014 г., 27.06.2014 г. и 30.06.2014 г., при км 240+660 дясно, км 242+264 ляво, км 242+300 дясно, км 243+741 ляво, км 243+752 дясно, км 245+660 дясно, км 245+692 дясно, км 247+349 ляво, км 251+302 дясно и км 269+840 ляво.

Експлозии нарушиха спокойствието в Краматорск

http://www.bnews.bg/article-109409

Според представител на проруските бойци в района на летището в украинския град Краматорск в Донецката област са избухнали най-малко пет експлозии.

Христо Йовов: Изморена Европа, треньорски грешки, модерна Франция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4158258

Христо Йовов коментира за Христо Йовов коментира за "24 часа" изминалите мачове от груповата фаза на световното първенство по футбол. "Случващото се с европейските отбори на световното е нормално, защото тези футболисти изиграха прекалено много мачове в европейските си клубове. Изморени са. Отделно видяхме и много треньорски грешки.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване