M. Найденов: Ако се вдигне завесата на задкулисието, ще мирише много

http://www.cross.bg/naiidenov-gerb-otgovornost-1417773.html

/КРОСС/ Мирослав Найденов и Емил Димитров от БАСТА призовават на едни предсрочните избори всички малки партии да гласуват за ГЕРБ, за да не се разпиляват гласовете в дясното пространство. Година, след като се отцепиха от партията на Борисов, бившите му съратници отново му протягат ръка. Своята позиция те представиха в предаването "Дневен ред" по TV7. "Дошло е време да избираме по-малкото зло. ГЕРБ е лидерска партия и там се знае кой носи отговорност. В момента никой от управляващите не поема отговорност и виждате докъде стигнахме - вървим към бездната, хората са уплашени, икономиката не върви. "Когато напуснахме ГЕРБ, ние казахме, че връщане назад не може да има, докато там са вредни хора като Цветан Цветанов и Искра Фидосова." "БАСТА не е приключила дейността си. Но това доверие, което получихме на евроизборите, разбрахме, че все още не сме готови. Трябва първо да минем през местния вот, да изградим структурите си, да придобие екипът ни опит. След това вече ще преценим къде се намираме на политическата карта", каза Мирослав Найденов. "В момента задкулисието е много сериозно, но то не се е родило сега. Ако се вдигне завесата, ще стане страшно и ще мирише много," допълни Найденов.  

Варненските свлачища се простират на 33 декара

http://www.moreto.net/novini.php?n=256069

Свлачищата на територията на Община Варна са 88 на брой, като заемат площ от 33 декара. Някои от тях са успокоени, но други, като това на „Трифон Зарезан", са активни и продължават да се движат, заяви в предаването "Зала Пленарна" по Дарик Варна главният експерт по „Свлачища и укрепване на територии” към Община Варна Олег Колев.

11 момченца в ЮАР са починали след обрязване

http://www.cross.bg/slychai-obryazvane-pochinali-1417772.html

/КРОСС/ От началото на годината след обрязване в ЮАР са починали 11 момченца, съобщиха местните власти. Седем от смъртните случаи са регистрирани в Източна капска провинция. Миналата година обрязването извън медицински институции причини стотици смъртни случаи в страната, припомня Star Tribune.

Гришо и Маша стягат сватба?

http://www.cross.bg/yimbuldun-svatba-mariya-1417771.html

/КРОСС/ Григор Димитров и Мария Шарапова може да вдигнат дългоочакваната сватба след края на "Уимбълдън". Във Фейсбук рускинята пусна клип, в който се вижда как трима души й оправят прическата. "Мисля след "Уимбълдън" да си почина. Да си направя малка ваканция", пише Маша. "Да, точно така. И тогава ще бъде голямата сватба", отговаря един коафьорите. След тази реплика всички започват да се смеят все едно това е шега, но знае ли човек? По същото време Мария разкри, че е развълнувана да създаде семейство. Пред "Дейли Мейл" гаджето на Гришо казва: "Искам да играя тенис възможно най-дълго и докато мога. Но семейството е най-важно за мен, така че ще видим. В момента съм концентрирана върху "Уимбълдън", пише Спортал.    

11 момченца са починали в ЮАР след обрязване

http://www.cross.bg/slychai-obryazvane-momchentza-1417772.html

/КРОСС/ От началото на годината след обрязване в ЮАР са починали 11 момченца, съобщиха местните власти. Седем от смъртните случаи са регистрирани в Източна капска провинция. Миналата година обрязването извън медицински институции причини стотици смъртни случаи в страната, припомня Star Tribune.

Учителите си тръгват в пенсия с 8 брутни заплати

http://www.bnews.bg/article-109459

По-високи стартови възнаграждения за учителите и две брутни заплати повече при пенсионирането им са предвидени в новия колективен трудов договор, който бе подписан днес.

Първанов: Мечтая за силна лява коалиция, която да управлява

http://pik.bg/първанов-мечтая-за-силна-лява-коалиция-която-да-управлява-news195705.html

Първанов: Мечтая за силна лява коалиция, която да управлява

Ходът на Станишев е полуабдикацията.Той напуска партията, но от друга страна не иска да пусне кокала. С този си ход лидерът на БСП връзва ръцете на БСП. Партията няма как да води предизборната си кампания, когато лидерът й е в Брюксел. Не ми се иска да човъркам раните на БСП и им пожелавам успех. Това каза лидерът на АБВ президентът Георги Първанов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Мечтая си да има силна лява коалиция, която да управлява, призна президентът. Аз се изказвам по-предпазливо, защото бях лидер на тази партия и ми е близка. Все още се надявам да е остави отворена врата за преговори между левите сили, поясни Първанов. Георги Първанов беше категоричен, че не е направил грешен избор с наследника си Сергей Станишев.

"Не съжалявам, че посочих Станишев като лидер на БСП. Той имаше позитивен и стабилен начален период. Нещата се промениха към края на тройната коалиция, когато ръководството на БСП се затвори в един много тесен кръг и загуби избори, които бяха много важни през 2009 г." Президентът Първанов коментира и ситуацията около КТБ.

Според него има кръгове, които са заинтересовани от процесите в КТБ. "Това което стана с банката е едно покушение, направено по най-елементарен начин. Една банка, която можеше да реши проблемите си тихо и спокойно. Сега държавата играе друга роля - тя катализира процесите за фалита на една банка.

Ползата за ДПС от това разклащане на банковата система е с мълчаливото съгласие на БСП ще стане ясна след време", убеден е Първанов. Според Първанов държавниците трябва да говорят и да обяснят ситуацията на хората, а политиците трябва да мълчат. Той определи политическото мълчание като гузна съвест.

Това забавяне на оставката, което няма морално основание, навежда на мисълта, че някой иска да вземе своето "последно десет".

Вероятно има важен проект, който някой иска да спечели, но големият губещ ще е България.

България взе 3 млрд. лв. дълг с лихва 3,056%

http://politics.actualno.com/Bylgarija-vze-3-mlrd-lv-dylg-s-lihva-3056-news_36429.html

Правителството пласира успешно новата емисия еврооблигации. Кабинетът взе външен дълг от 1,493 млрд. евро (около 3 млрд. лв.) при доходност от 3,056%. Това е доста под прогнозата на премиера Пла...

Станишев: Липсва зрялост леви и десни да са заедно

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/stanishev-lipsva-zrialost-levi-i-desni-da-sa-zaedno-6015782

ГЕРБ дискредитират институцията „парламент“, но на всеки, който играе такива игри, му се връща, категоричен е лидерът на БСП

Гана изхвърли две звезди преди мач

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4160260

Гана скандално изхвърли от състава две звезди преди мача срещу Португалия, завършил късно снощи. Възможно е Съли Мунтари и Кевин Принс Боатенг да получат забрана изобщо да играят за родината си повече. Чака се окончателното решение на Ганайската футболна федерация, засега санкцията е до второ нареждане.

Мунтари е наказан, защото е ударил помощни Гана скандално изхвърли от състава две звезди преди мача срещу Португалия, завършил късно снощи. Възможно е Съли Мунтари и Кевин Принс Боатенг да получат забрана изобщо да играят за родината си повече. Чака се окончателното решение на Ганайската футболна федерация, засега санкцията е до второ нареждане. Мунтари е наказан, защото е ударил помощни

Над 60 млн. долара е издръжката на британското кралско семейство за 2013 г.

http://www.cross.bg/dolara-semeiistvo-britanskoto-1417769.html

/КРОСС/ Издръжката на британското кралско семейство за 2013 г. е струвала на данъкоплатците 60,6 млн. долара, което е с 3,4 млн. долара повече от предходната година, показва доклад на Бъкингамския дворец, цитиран от в. „Гардиън". Това означава, че всеки поданик на Елизабет II e отделил по 0,95 долара за нейната издръжка, пресмята изданието. Голяма част от сумата е отишла за изпълнение на официалните задължения, заплатите на служителите, битовите сметки, прането и 2,2 млн. долара за храна. Повече от една трета от използвания бюджет - 22 млн. долара, са похарчени за поддръжка и ремонт на резиденциите. Миналата седмица стана ясно, че кралското семейство е дало 6,8 млн. долара за обновяване на апартамента на принц Уилям, съпругата му Кейт и сина им Джордж в двореца Кенсингтън. Именно на ремонтните дейности, извършени от младото семейство, се дължи отчетеното повишение на годишните харчове на двора, пише Преса.  

ООД: 10,8 млн. души в Сирия имат нужда от хуманитарна помощ

http://www.cross.bg/miliona-pomosht-hymanitarna-1417770.html

/КРОСС/ За последните шест месеца броят на хората в Сирия, които се нуждаят от хуманитарна помощ, се е увеличил до 1,5 милиона души. Това обяви заместник генералният секретар на ООН Валери Амос. "През 2011 г. казах на Съвета за сигурност, че 1 милион сирийци се нуждаят от хуманитарна помощ. Сега техният брой достига 10.8 млн. - с 1,5 милиона повече отпреди шест месеца", каза Амос. Тя припомни, че 241 хиляди сирийци живеещи в обсадените градове и не могат да ги напуснат. В труднодостъпните райони има 4,7 милиона души.    

Новият екоминистър смени временния шеф на "Околна среда", отново с временен

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/06/26/2331932_noviiat_ekoministur_smeni_vremenniia_shef_na_okolna/?ref=rss


Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) е сменен. Постът се поема временно от Яна Георгиева - дългогодишен експерт в програмата. Това е обявил новнозаначеният министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов този четвъртък (26 юни) пред журналисти, цитиран от БТА.

"Търсим експертност, която и Европейската комисия цени. Това е бързо решение във формата изпълняващ длъжността," е обяснил Анастасов. В срок до един месец ще бъде обявявен...

Огромно задръстване на входа на магистрала "Хемус"

http://pik.bg/огромно-задръстване-на-входа-на-магистрала-хемус-news195703.html

Огромно задръстване на входа на магистрала "Хемус"

Задръстване се е образувало на входа на столицата на магистрала „Хемус”, предаде „Фокус”.

Причината за километричната опашка от автомобили е ремонтът на бул. „Ботевградско шосе”.

Кола плава два дни по Струма след семеен скандал

http://www.mediapool.bg/kola-plava-dva-dni-po-struma-sled-semeen-skandal-news221966.html

Лек автомобил "Фолскваген Поло" плава от два дни по река Струма, в района на Вуковски мост, в близост до Бобошево. Пътуващи по пътя Кюстендил-Бобошево и рибари затрупали телефон 112 със сигнали за носещото се по реката возило, съобщи Дарик в четвъртък.   Екипи на Пожарна Безопасност и защита на населението и екип на Спешен център-Кюстендил са изпратени на място. Органите на реда обаче са затруднени да извадят автомобила, тъй като той плава на място, където течението на реката затруднява действията им.   По информация на Дарик, жена, която се е скарала със съпруга си, взима колата и тръгва на път, за да се успокои. Спира до река Струма и излиза да пуши цигара, но автомобилът тръгва по наклонен терен и пада в реката.   Кюстендилката е жива и здрава.

12 млн. литра вода залели Аспарухово

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4160224

Големи количества риба са изкарали ромите от водата в дерето, която преди седмица наводни Аспарухово и отне живота на 13 души. Когато посрещали разчистващите, им обяснявали, че ако били дошли ден след потопа, можело да почерпят с риба, извадена от дерето. Това разказаха, жители на махалата около ул. "Розова долина", съобщава Varnautre.bg. Големи количества риба са изкарали ромите от водата в дерето, която преди седмица наводни Аспарухово и отне живота на 13 души. Когато посрещали разчистващите, им обяснявали, че ако били дошли ден след потопа, можело да почерпят с риба, извадена от дерето. Това разказаха, жители на махалата около ул. "Розова долина", съобщава Varnautre.bg.

МОН обяви класирането за гимназии на два сайта

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/mon-obiavi-klasiraneto-za-gimnazii-na-dva-sajta-6015784

До 1 юли приетите на първо класиране ученици трябва да се запишат или да подадат заявление за участие във втори етап на класиране

Бюджетната комисия към НС одобри нови ограничения за офшорните дружества

http://www.moreto.net/novini.php?n=256086

Нови ограничения за офшорните дружества гласуваха депутатите от бюджетната комисия, като приеха две поправки в т.нар. Закон за офшорките. Става въпрос за фирми, регистрирани в офшорни зони, но необявили собственика си. Офшорните дружества няма да имат право да сключват договори с държавата и общините, както и с държавни и общински дружества, предвиждат поправките в закона, които приеха депутатите от Комисията по бюджет и финанси.

Клинсман освободи американците от работа за мача с Германия

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/26/2331936_klinsman_osvobodi_amerikancite_ot_rabota_za_macha_s/?ref=rss


Селекционерът на САЩ Юрген Клинсман предложи личната си помощ на милионите американски фенове, които искат да гледат решителния двубой на отбора срещу Германия на световното първенство.

Наставникът написа ръчно бележка, която да извини служителите пред техните работодатели, за да получат почивка за деня на срещата.

Германецът публикува в Twitter "документа", който желаещите да принтират и попълнят своите имена в опит да се измъкнат за няколко часа от работа. Мачът, от...

Роботизиран епос от "мистър експлозия" Майкъл Бей

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4159938

Гаргантюанското филмище “Трансформърс: Ера на изтребление” нахлува в кината в страната и по света с едничката мисия да унищожи конкуренцията в класациите по приходи, като инкасира поне един милиард долара от продадени билети. Този мастодонт струва 165 милиона долара, трае 165 минути и е голямата лятна надежда на холивудското студио “Парамаунт”. Гаргантюанското филмище “Трансформърс: Ера на изтребление” нахлува в кината в страната и по света с едничката мисия да унищожи конкуренцията в класациите по приходи, като инкасира поне един милиард долара от продадени билети. Този мастодонт струва 165 милиона долара, трае 165 минути и е голямата лятна надежда на холивудското студио “Парамаунт”.

Иракският премиер призна, че трябва да се търси политическо решение на кризата

http://www.mediapool.bg/irakskiyat-premier-prizna-che-tryabva-da-se-tarsi-politichesko-reshenie-na-krizata-news221965.html

Иракският премиер Нури ал Малики за първи път допусна, че трябва да се търси разрешение на политическата криза в страната паралелно с военната битка срещу терористичната опасност, възникнала след светкавичните успехи на сунитските бунтовници екстремисти, предаде Франс прес.   "Трябва да действаме едновременно и по двата пътя. На първо място, това е провеждане на военните операции, а на второ - продължаването на политическия процес", се казва в изявление на премиера, разпространено от неговата канцелария след срещата му с гостуващия британски външен министър Уилям Хейг. Малики подчерта, че избраният неотдавна парламент трябва да избере председател, президент, а също така да сформира правителство.   Иракското президентство издаде в четвъртък указ за парламентарна сесия на 1 юли, поставяйки началото на процес по формиране на ново правителство на фона на джихадисткия бунт, който застрашава единството на страната, предаде по-рано Ройтерс.   Вицепрезидентът Ходаир ал Хозаеи, който е изпълняващ длъжността президент и е близък съюзник на премиера Нури ал Малики, съобщи по държавната телевизия за свикването на парламентарната сесия. Три месеца след парламентарните избори се чуват все повече гласове у дома и в чужбина най-после да започне процесът по формиране на правителство.   В четвъртък президентът на автономния Иракски Кюрдистан Масуд Барзани посети Киркук за първи път, след като кюрдските въоръжени сили - пешмерга - установиха контрол над града, който е център на богат нефтодобивен район в Северен Ирак, съобщи Франс прес.   Възползвайки се от атаката на екстремистите от "Ислямска държава на Ирак и Леванта", и за да я отблъснат, кюрдските сили на 12 юни навлязоха в града, който е спорен между Кюрдистан и централното правителство в Багдад. Барзани инспектира кюрдските сили, поели контрола над града, съобщи говорител на Демократическата партия на Кюрдистан, чийто лидер е Барзани.

Аспарухово залято от 12 милиона литра вода

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4160214

Големи количества риба са изкарали ромите от водата в дерето, която преди седмица наводни Аспарухово и отне живота на 13 души. Когато посрещали разчистващите, им обяснявали, че ако били дошли ден след потопа, можело да почерпят с риба, извадена от дерето. Това разказаха, жители на махалата около ул. Големи количества риба са изкарали ромите от водата в дерето, която преди седмица наводни Аспарухово и отне живота на 13 души. Когато посрещали разчистващите, им обяснявали, че ако били дошли ден след потопа, можело да почерпят с риба, извадена от дерето. Това разказаха, жители на махалата около ул. "Розова долина", съобщава Varnautre.bg.

Губим над 1 млрд. евро от бъдещите евросубсидии?

http://www.cross.bg/pismo-ydulzhavane-organ-1417768.html

/КРОСС/ България може да загуби над 1 млрд. евро от бъдещите евросубсидии. За това предупреждава изп. директор на фонд "Земеделие" Мирослав Николов в писмо до правителството. Тези пари са изплатени на фермерите у нас още преди година и са възстановени от Брюксел.По-късно проверка от ЕК открива несъответствия при обществените поръчки и дава срок на фонда до 30 юни да направи проверки, които да се потвърдят и от сертифициращ орган. Заради обжалвания в съда, обаче, в момента няма сертифициращ орган. Договорът на предишния "Делойт одит" изтече през януари. От фонда предлагат на премиера да поиска от Брюксел удължаване на срока с един месец."Твърде рано е да се говори за спрени, ние сме поискали удължаване на периода и до края на деня ще имаме ясна представа, аз съм убеден, че ще получим още един месец за отговор на тези въпроси, които са свързани с това писмо", коментира ресорният министър Димиър Греков, цитиран от БНТ.

Иван Великов: Обстановката в областта се нормализира

http://www.moreto.net/novini.php?n=256081

„Обстановката в областта след поройните дъждове се нормализира“. Това заяви след огледа, който направи днес, областният управител на Варна Иван Великов. Той посети най-засегнатите от стихията села в община Аксаково и се срещна с пострадали от бурята.

Сигнал за бомба затвори парламента

http://www.bnews.bg/article-109503

Получен е сигнал за бомба в сградата на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Над 10% по-ниски сметки за топло в София в сравнение с миналата зима

http://news.ibox.bg/news/id_1319432954

С 25% е намалял броя на абонатите, които не са осигурили достъп до топлинните разпределители

6 начина да отблъснем комарите, без да купуваме репеленти

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243080_6+%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%BB%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B5%D0%BC+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%2C+%D0%B1%D0%B5%D0%B7+%D0%B4%D0%B0+%D0%BA%D1%83%D0%BF

 Комарите са в състояние да съсипят всеки отдих на открито. Техните ухапвания, придружени със сърбеж и зачервяване, могат да бъдат не само неприятни, но и много опасни. За щастие има някои прости и естествени начини, чрез които да се предпазим от тях, вместо да използваме силни изкуствени репеленти.


  • Пийте витамин B1. Този витамин кара кожата ни да отделя специфична миризма, която ние не усещаме, но тя отблъсква комарите. 

  • Консумацията на чесън има същия ефект, но с тази разлика, че миризмата му се усеща и от хората. Ако това не ви притеснява, бихте могли да се защитите, като хапвате по-голямо количество от лютивия зеленчук.

  • Носете светли дрехи. Комарите се привличат от тъмни и ярки цветове, така че се опитайте да ги избягвайте, когато излизате на открито. Изберете светла дреха, която покрива по-голямата част на тялото ви.

  • Силните парфюми и дезодоранти, както и миризмата на пот също привличат тези насекоми. Така че поддържайте кожата си чиста, а не изкуствено ароматизирана.

Използвайте натурално масло или спиртна настойка от растение, което отблъсква комарите. Такива са: розмарин, валериана, невен, босилек, джоджен, градински чай, мащерка, мента, лавандула, евкалипт или чаено дърво. Те са най-добрите естествени репеленти против комари.

И още един изпитан начин за защита и той е много лесен: една капка масло от евкалипт на текстилна покривка и няма да ви безпокоят часове наред.

И с този съвет приключваме, вземате сух камфор - на кристали, от аптеката /евтин е/ и на една салфетка слагате в стаята през нощта. Сутринта го прибирате и така, слага се една щипка за вечер, която може да ползвате няколко дни.

За назидание убиха здраво мече в швейцарски зоопарк

http://www.cross.bg/bern-masha-misha-1417767.html

/КРОСС/ В швейцарския зоопарк в Берн убиха здраво мече, за да научат децата колко сурови са природните закони, пише в. „Индипендънт". Животното, познато само като „четвъртото малко", било приспано, след като 360-килограмовият татко мечок Миша убил останалите си деца заради вниманието, което получавали от майката Маша, твърдят от персонала. Новината предизвика гнева на природозащитни организации, които обвиниха зоопарка в небрежност и коравосърдечие. От зоологическата градина заявиха, че евтаназията на младото животно е била неизбежна, тъй като потенциалното отделяне на Миша от Маша щяло да предизвика у тях „огромни поведенчески проблеми и страдания". Управата на зоопарка обяви, че трупът на мечето ще бъде препариран и изложен в Природонаучния музей в Берн, пише Pressadaily.  

Летищата в Гърция спират полети за 48 часа

http://www.bnews.bg/article-109497

48-часова стачка затваря летищата в Гърция. Това ще доведе до забавяне или анулиране на полети. Синдикатите обвиняват властта в незачитане правата на работниците във всички сектори на въздухоплаването и летищата.

Паднаха клони от дърво в центъра на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=256087

Силният вятър пекърши клоните на дърво в центъра на Варна, близо до Фестивален и конгресен център, видя репортер на Moreto.net. За щастие няма пострадали хора. В момента на място са екипи на Пожарна безопасност и защита на населението, които са обезопасили района и работят по безопасното отстраняване на клоните.

Мъж заплаши парламента с бомба

http://www.cross.bg/bomba-sgradata-parlamenta-1417766.html

София /КРОСС/ Сигнал за бомба затвори сградата на парламента. Обаждането е постъпило малко след 16 часа на телефон 112. Заплахата е била отправена от мъж.Полицаи проверяват всички помещения и предмети в сградата. Все още няма яснота докога парламентът ще остане затворен.    

Коренното население на Канада спечели важно дело във Върховния съд

http://america.actualno.com/Korennoto-naselenie-na-Kanada-specheli-vajno-delo-vyv-Vyrhovnija-syd--news_36425.html

Коренното население в канадската провинция Британска Колумбия може да подаде иска за своите традиционни територии в резултат на важна победа във Върховния съд на Канада, решението за която компаниите ...

Победа за Германия и феърплея, САЩ също на 1/8-финал

http://worldcup2014.actualno.com/Pobeda-za-Germanija-i-feyrpleja-SASht-syshto-na-18-final-news_36427.html

Прочутият германски манталитет спаси феърплея на 20-ото световно първенство. Бундестимът победи САЩ с 1:0 и спечели група G със 7 т. Йоаким Льов надигра своя приятел Юрген Клинсман, но благодарение на...

Португалия напусна Мондиала с пагубна за Гана победа, Роналдо с първи гол

http://worldcup2014.actualno.com/Portugalija-napusna-Mondiala-s-pagubna-za-Gana-pobeda-Ronaldo-s-pyrvi-gol-news_36428.html

Португалия извървя пътя от загубата, през равния до победата на Мондиал 2014. Тимът на Пауло Бенто успя да победи разочаровалия в този мач тим на Гана с 2:1 след автогол на Бойе в 31-ата минута и попа...

Братовчедът на Ковачки влязъл с пушка в хотела да пита защо е уволнен. После се гръмнал

http://pik.bg/братовчедът-на-ковачки-влязъл-с-пушка-в-хотела-да-пита-защо-е-уволнен-после-се-гръмнал-news195699.html

Братовчедът на Ковачки влязъл с пушка в хотела да пита защо е уволнен. После се гръмнал

Самоубилият се на 20 юни братовчед на Христо Ковачки - Александър, влязъл с пушка в столичния хотел "Шипка" с цел да се срещне с шефа на агенция "Военни клубове и военнопочивно дело", към която работел доскоро, разказаха запознати, пред "168 часа".
Човекът отишъл да пита защо е уволнен от няколко седмици и да си търси правата. Той работел като сервитьор в хотел "Олимп" на Боровец, който се води към агенцията на Министерството на отбраната.

Практиката досега била всички служители от зимните курорти да бъдат прехвърляни към летните бази, за да не остават хората без работа. Така целогодишно тези служители били наети. Освен това, когато отивали на морето, им се признавали командировъчни и те били много доволни от заплащането.

"Така се създава постоянен персонал и екипи", коментираха военни. Тази година обаче предприели нова стратегия.Сменили договорите на работещите в почивните станции с 6-месечни на изпитателен срок.

Когато той свършил, на някои им били подновени договорите отново за 6 месеца, но на различна длъжност, а други чисто и просто оставали без работа. Какъвто бил и случаят с братовчеда на Ковачки.

Той се отправил към хотел "Шипка", защото там се е помещавало ръководството на агенцията допреди няколко месеца. Именно затова братовчедът на Ковачки нахълтал там. Мислел си е, че ще успее да говори с началника или някой друг от шефовете.

Бил отчаян, че няма работа и няма къде да намери.

Влязъл вътре, никой не го спрял въпреки пушката, разказват запознати. Попитал за шефовете, но хората от персонала му отговорили, че те не са вече там, а са на бул. "Цар Освободител" 7. Тогава той се дръпнал от фоайето, където имало хора, навътре, минал по коридора на спокойно място и се застрелял, без да предизвиква публичен шок за присъстващите.

Джулиан Асанж дефилира на Седмицата на модата в Лондон

http://www.cross.bg/asanzh-dzhylian-london-1417765.html

/КРОСС/ Основателят на Wikileaks Джулиан Асанж ще поработи като манекен по време на Седмицата на модата в Лондон през септември, пише The Daily Mail. Тъй като Асанж не може да напусне територията на посолството на Еквадор, модният подиум ще бъде точно там. Асанж е получил предложение да се пробва като модел от сина на известния британски дизайнер Вивиан Уестууд Бен. "Искам да обърна внимание на положението на Асанж. Това, което се случи с него, е несправедливо", каза той.

Европа отсъстваше от българските медии в кампанията за европейските избори, показва проучване

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331841_evropa_otsustvashe_ot_bulgarskite_medii_v_kampaniiata/?ref=rss


В българската политика и в българските медии европейските избори са преминали с вътрешнополитически послания и много малко внимание е било отделено на европейските процеси. Това показа годишният медиен мониторинг на фондацията "Медийна демокрация", който беше представен днес в Информационния център на Европейския съюз.

Тази година изследването е с фокус върху отразяването на дейността на Европейския парламент в българските медии, както и на изборната кампания. От 1 януари до 15 юни...

Фюле: Членките и кандидатките за ЕС се умориха от процеса по разширяване

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bea51a5/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Cfiule0Echlenkite0Ei0Ekandidatkite0Eza0Ees0Ese0Eumoriha0Eot0Eprocesa0Epo0Erazshiriavane0H1751160C/story01.htm

Разширяването на ЕС с Румъния и България донесе много въпроси за надеждността на целия процес, коментира в интервю еврокомисарят по разширяването


Суарес заточен извън футбола за 4 месеца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4160182

Луис Суарес бе наказан за 9 мача на националния на Уругвай заради ухапването на Джорджо Киелини в мача с Италия (1:0) на мондиала. ФИФА вади за 4 месеца изобщо от футбола Суарес, което лишава клуба му “Ливърпул” от неговите услуги до 1 ноември. Звездата ще пропусне първите 9 мача от Висшата лига и 3 от Шампионската лига.

Суарес няма право да изв Луис Суарес бе наказан за 9 мача на националния на Уругвай заради ухапването на Джорджо Киелини в мача с Италия (1:0) на мондиала. ФИФА вади за 4 месеца изобщо от футбола Суарес, което лишава клуба му “Ливърпул” от неговите услуги до 1 ноември. Звездата ще пропусне първите 9 мача от Висшата лига и 3 от Шампионската лига. Суарес няма право да изв

МВР не откри бомба в сградите на парламента

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331929_mvr_ne_otkri_bomba_v_sgradite_na_parlamenta/?ref=rss


Двете сгради, ползвани от Народното събрание, бяха проверени днес за взривно устройство, след получен сигнал за бомба. Обаждането е постъпило на телефон 112 в 16.15 часа, няколко часа след като депутатите си тръгнаха.

Обаждането е било от мъж. След като е била проверена основната сграда на площад Народно събрание и не е открито нищо съмнително, екипите са се насочили към тази на площад "Независимост", където заседават комисиите на парламента. Там също не е открито взривно...

Гуцанов: Оставка на кабинета няма да има, докато не се изяснят предсрочните избори

http://www.cross.bg/izbori-prichinata-bulgariya-1417764.html

/КРОСС/ Депутатът от "Коалиция за България" Борислав Гуцанов заяви в предаването "NewsRoom" по ТВ7, че причината за обявяването на предсрочни парламентарни избори е било това, че управляващото мнозинство си е казало, че щом суверенът не е дал вот на доверие, БСП ще си тръгне. Той отрече причината да е разривът между БСП и ДПС. "Ситуацията се променя ежечасно и затова е нормално Сергей Станишев да промени решението си относно заминаването му в Брюксел", смята народният представител. "Лидерът на БСП остава на поста си в партията. Оставка на кабинета няма да има, докато не стане ясно как стоят нещата с предсрочните избори", категоричен е той. Относно трагедията във Варна, депутатът от „Коалиция за България" каза, че трябва да се изчака раната да зарасне и тогава да се търси персонална вина от един или друг. По думите му е факт, че бурята е била изключително голямо фостмажорно обстоятелство, но и не отрича непочистените дерета и незаконната сеч в региона.  

МВР проверява сигнал за бомба в парламента

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331929_mvr_proveriava_signal_za_bomba_v_parlamenta/?ref=rss


Получен е сигнал за бомба в сградата на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на МВР. той е постъпил на телефон 112 в 16.15 часа, малко след като депутатите са си тръгнали.

Обаждането е било от мъж. В момента полицейски екипи извършват проверка по случая. От МВР нямат информация дали е извършена евакуация, уточни агенция "Фокус".

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Бизнесът в Добрич пред фалит: Много хора остават без работа (видео)

http://pik.bg/бизнесът-в-добрич-пред-фалит-много-хора-остават-без-работа-видео-news195698.html

Бизнесът в Добрич пред фалит: Много хора остават без работа (видео)

Много тежко е положението с редица фирми в Добрич, които след пороя се оказват с щети за хиляди левове.

Какво ще стане с тях и с работниците, вижте в следващото видео: 

 

"168 часа": Братовчедът на Ковачки влязъл с пушка в хотела да пита защо е уволнен. После се гръмнал

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4160125

Самоубилият се на 20 юни братовчед на Христо Ковачки - Александър, влязъл с пушка в столичния хотел Самоубилият се на 20 юни братовчед на Христо Ковачки - Александър, влязъл с пушка в столичния хотел "Шипка" с цел да се срещне с шефа на агенция "Военни клубове и военнопочивно дело", към която работел доскоро, разказаха запознати. Човекът отишъл да пита защо е уволнен от няколко седмици и да си търси правата.

Ремонтът на Централна жп гара ще приключи 2015г.

http://econ.bg/Новини/Ремонтът-на-Централна-жп-гара-ще-приключи-2015г-_l.a_i.552553_at.1.html

Ремонтът на Централна жп гара в столицата се очаква да приключи в началото на 2015 година. Към момента проектът е изпълнен на 12% като по...

Липса на пари за противоградови ракети застрашава 13 млн. дка ниви

http://www.mediapool.bg/lipsa-na-pari-za-protivogradovi-raketi-zastrashava-13-mln-dka-nivi-news221963.html

Близо 13 млн. дка със земеделска продукция са застрашени, тъй като Агенцията за борба с градушките ред този година има много нисък бюджет и вече е изчерпват противоградните си реакути   Агенцията "Борба с градушките" се нуждае от допълнителни пари за купуване на още противоградни ракети и затова на 13 юни поискала от Министерския съвет и финансовото ведомство корекция на бюджета на агроминистерството, за да може то да се разплати с доставчика на противоградовите ракети. Искаеените пари били 2 млн. лв., но отговор на заявката още не е даден, обясни на специална пресконференция шефът на агенцията Николай Николов.   По думите му вчера министър Димитър Греков е потвърдил, че агенцията ще може да разполага с 1.2 млн. лева. Тези средства са за купуването на нови ракети, въпреки че на фирмата производител не са платени 2.5 млн. лева за предишни количества.   "Тези средства бяха одобрени, но не бяха разплатени", каза още Николов.   По думите му това води до невъзможност да поискат нови количества, с които да извършва дейност си и може да доведе до преустановяване на работата на агенцията. "Това ще постави в опасност близо 13 млн. декара земеделска продукция", подчерта той и допълни, че ако в рамките на 3 дни агенцията не получи уверение, че ще получи средства, може да се наложи да преустанови дейността си.

Смениха ръководителя на ОП "Околна среда"

http://pik.bg/смениха-ръководителя-на-оп-околна-среда-news195697.html

Смениха ръководителя на ОП "Околна среда"

Сменен е ръководителят на ОП "Околна среда" (ОПОС), съобщи новият министър на околната среда и водите Станислав Анастасов. Той заяви, че управлението се поема от Яна Георгиева, която е дългогодишен експерт в програмата, пише inews.bg.

"Търсим експертност, която и ЕК цени", каза екоминистърът. Според него това е било бързо решение, под формата на изпълняващ длъжността. Анастасов се ангажира със срок един месец за обявяването на открит конкурс за длъжността. Досега органът се ръководеше от Спиридон Александров, също изпълняващ длъжността, след напускането на Малина Крумова.

"Опити за политизация може би има и на тази тема, на мен не ми се иска да ги коментирам. Всички знаем, че политизиране на проблема е възможно тогава, когато има технически грешки", каза Анастасов.

Той подчерта, че съвсем скоро ще излезе одитният доклад на Сметната палата за периода 2009-2013 г. за ОПОС. "Видяхме вече предварително какви грешки има допуснати и какво бързо трябва да се направи, за да възстановим нормалната работа на програмата. Другото е обект на политически дискусии, които може да са малко по-неприятни, не и за нас, при всички случаи, но ние не бихме ги подхванали.

В случая ни интересува националният интерес", посочи министърът на околната среда и водите. Той определи като основен свой приоритет възстановяването на плащанията по ОП "Околна среда". "Това са свободни пари за българския бизнес, ресурс, който е крайно необходим. Имаме постоянен и много интензивен контакт с ЕК", коментира още Станислав Анастасов.

EurActiv: България да номинира Кристалина Георгиева за поста на Катрин Аштън

http://www.moreto.net/novini.php?n=256083

Посланиците на няколко западни държави дадоха индикации, че страните им подкрепят Кристалина Георгиева, българският комисар по хуманитарната помощ, да бъде номинирана за следващия изпълнителен орган на ЕС, включително че може да получи поста комисар по външните отношения, понастоящем заеман от Катрин Аштън, съобщава EurActiv.

Цитат на деня: На втория месец като председател на БСП вече мислих кой ще ме смени

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/06/26/2331925_citat_na_denia_na_vtoriia_mesec_kato_predsedatel_na/?ref=rss


Още на втория месец като новоизбран председател на БСП вече мислих кой да ме смени на поста, но това е и доказателство, че колкото и да мисли човек, може да сгреши.
Бившият лидер на БСП Георги Първанов коментира поведението на сегашния лидер Сергей Станишев

Първанов уточни, че Станишев трябва да бъде сменен, а незаменими хора няма. Той каза, че не съжалява, че е номинирал Сергей Станишев за свой наследник на чело на БСП, защото той имал своя добър период. "Първите четри- пет...

Откриха жена в апартамента й мъртва от 6 години

http://www.vesti.bg/novini/otkriha-zhena-v-apartamenta-j-myrtva-ot-6-godini-6015783

Жена беше намерена мъртва в апартамента си в Дорсет в Англия шест години след смъртта й, съобщи Би Би Си.

Мъртво пиян шофьор джитка из Пловдив, полицията го прибра

http://www.bnews.bg/article-109452

Около 15.30 часа 35-годишен мъж от Асеновград бил спрян за проверка на улица в града с управлявания от него лек автомобил “Мерцедес”. При проверка с дрегер се оказало, че той е седнал зад волана с 4,28 промила алкохол.

Забраниха достъпа до имението на Клуни в Италия

http://www.cross.bg/italiya-klyni-imenieto-1417762.html

/КРОСС/ Забраниха достъпа до имението на Клуни в Италия. Всеки, който плува в езерото Комо на по-малко от 100 метра от имението му ще бъде глобен от местните власти с 450 паунда. Пешеходците също няма да могат да се спират пред имота на звездата в живописния район Ломбардия в Италия. Правилата ще важат по 24 часа до 30 септември, което увеличи слуховете, че 53-годишният актьор ще се ожени за годеницата си Амал Аламудин именно в Италия, пише Temadaily. Кметът на Лаглио Роберто Поци обясни, че в миналото е имало неприятни инциденти с почитатели, които успели да стигнат до прозорците на Клуни и да крещят името му. "Новите правила ще се опитат да спрат папараците, които дебнат прекалено близо до дома на Клуни", обясни кметът.  

Световното за Агуеро свърши

http://www.cross.bg/agyero-sreshtata-macha-1417763.html

КРОСС/ Нападателят на националния отбор на Аржентина Серхио Агуеро, който бе контузен по време на срещата с Нихерия, повече няма да играе на световното, съобщават аржентински медии. Агуеро бе в стартовия състав на „Гаучосите" и в трите мача от груповата фаза. В срещата с Нигерия (3:2) нападателят бе заменен в 38-ата минута. "На сутринта най-лошата новина потвърди - той е със скъсано мускулно влакно на лявото бедро и няма да играе повече на турнира".Веднага след мача селекционерът на Аржентина Аехандро Сабея каза, че нападателят има проблем, но не уточни сериозността на контузиятаСледващия мач за аржентинците е на 1 юли срещу отбора на Швейцария.

Предпазлив Първанов:Задграничното бюро на БСП ще са Моника и Сергей Станишеви

http://frognews.bg/news_72192/

Този ход на Станишев е трудно обясним Това е полуабдикация . От една страна си на 2000 км от "Позитано", а от друга страна не пуска БСП. Преди време запушваше БСП, а сега връзва ръцете на БСП, защото не може да се ръководи от 2000 км. Сравнявам го със задграничното бюро, като това на Георги Димитров и Васил Коларов, които ръководеха партията от Виена след септемврийското въстание. Така коментира в "Лице в лице" по bTV бившият президент Георги Първанов решението на Станишев да стане евродепутат.

Сигнал за бомба затвори парламента

http://www.mediapool.bg/signal-za-bomba-zatvori-parlamenta-news221962.html

Сигнал за бомба затвори централната сграда на Народното събрание в четвъртък в късния следобед.   Сигналът е подаден около 16.15 на телефон 112. Заплахата е била отправена от мъж.   Полицията е предприела проверка на всички помещения в сградата. По това време в нея е имало малко хора.

Две от звездите на Гана изгонени от отбора

http://www.mediapool.bg/dve-ot-zvezdite-na-gana-izgoneni-ot-otbora-news221961.html

Две от звездите на футболния отбор на Гана - Съли Мунтари и Кевин-Принс Боатенг, са извадени от състава на тима и ще пропуснат мача с Португалия в четвъртък вечерта.   Първият е санкциониран, защото е нападнал физически един от треньорите на отбора - Моусес Арма, а вторият е обидил селекционера Квеси Апиа. Скандалът избухна само часове, след като ганайците получиха три милиона долара от премиите си за участие на Мондиала.   "Черните звезди" имат една точка след първите си два мача от шампионата в Бразилия и могат да се надяват на класиране на осминафиналите при победа с голяма разлика и при благоприятно развитие на другия мач в групата тази вечер, припомня sportal.bg.

Гъргоров: Вярвам в ръководството

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4160158

Емил Гъргоров промени на 180 градуса позицията си към ръководството на ЦСКА. Преди почти две седмици халфът напусна лагера на “червените” на Боровец и атакува остро с пиперливи определения управниците Александър Томов и Александър Тодоров. Скара се и с треньора Стойчо Младенов, с когото са в близки отношения. След 12 дни Гъргоров размисли и вече е Емил Гъргоров промени на 180 градуса позицията си към ръководството на ЦСКА. Преди почти две седмици халфът напусна лагера на “червените” на Боровец и атакува остро с пиперливи определения управниците Александър Томов и Александър Тодоров. Скара се и с треньора Стойчо Младенов, с когото са в близки отношения. След 12 дни Гъргоров размисли и вече е

Германия обмисля дали да разреши издаването на "Моята борба"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/26/2331914_germaniia_obmislia_dali_da_razreshi_izdavaneto_na/?ref=rss


Издаването и продажбата на "Моята борба" на Адолф Хитлер е незаконно в Германия, но предвид изтичането на авторските права на книгата догодина германският парламент обмисля дали да забрани, или да позволи издаването на нацисткия трактат, съобщи германското издание на The Local.

Регионални министри на правосъдието са обсъдили дали да разрешат издаването на "Моята борба" след като изтече 70-годишният период на съхраняване на авторски права, започнал през 1945.

Бавария, която...

Серхио Агуеро пропуска остатъка от световното първенство

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/26/2331904_serhio_aguero_propuska_ostatuka_ot_svetovnoto/?ref=rss


Титулярният нападател Серхио Агуеро ще пропусне оставащите мачове на Аржентина от световното първенство по футбол в Бразилия заради контузия, съобщава вестник "Кларин". 

26-годишният футболист на "Манчестър сити" е със скъсано мускулно влакно на лявото бедро от вчерашния мач срещу Нигерия.

Бизнес елитът на САЩ скочи срещу антируските санкции

http://www.vesti.bg/novini/biznes-elityt-na-sasht-skochi-sreshtu-antiruskite-sankcii-6015781

Срещу нови санкции против Русия публично се обявиха двете най-големи бизнес организации в САЩ – Търговската камара и Националната асоциация на производителите.

Налице са белези за външна намеса в политическата криза

http://www.mediapool.bg/nalitse-sa-belezi-za-vanshna-namesa-v-politicheskata-kriza-news221960.html

"Налице са белези за външна намеса в развитието на българската политическа криза. България е изправена пред външнополитически риск, генериран от стратегията на Русия за противопоставяне срещу Европейския съюз и НАТО". Toва се посочва в доклада за политическата констелация през юни на Лабораторията за управление на риска към Нов български университет, водена от бивши премиер и лидер на ДСБ Иван Костов.   Според лабораторията високата степен на зависимост на част от българския политически и стопански елит спрямо Русия увеличава обхвата на възможните поражения върху институционалната стабилност и качеството на демокрацията в България.   Докладът отчита още, че през изследвания период е настъпило влошаване на състоянието на България. Политическата криза се е задълбочила и довела до обявяването на интервала края на септември и началото на октомври за предсрочни парламентарни избори и се е разпростряла в банковата система, включително и в БНБ.   Освен това международната рейтингова агенция Standard & Poor’s е понижила краткосрочния и дългосрочен кредитен рейтинг на България, поради политическата нестабилност в страната.   "В основата на това рязко нарастване на несигурността стои политическата криза, която открои съществуващите корпоративни зависимости на властта и едновременно с това – критично ниския потенциал на държавните институции да противодействат на разгръщащите се рискове", се посочва в доклада на Лабораторията за управление на риска.   Наводненията в Североизточна и Централна България пък са откроили ограничения капацитет за взаимодействие на институциите и доведоха до човешки жертви. Общото състояние на системите за сигурност, гарантиращи всекидневния живот на хората, остава незадоволително, посочва още лабораторията.   Пълният текст на доклада е достъпен само срещу заплащане.

Кални води потекоха по река Дунав

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/kalni-vodi-potekoha-po-reka-dunav-6015779

Калната вода няма да създаде проблеми за корабоплаването, обясняват от Агенцията за поддържане и проучване на река Дунав

Изхвърлиха Суарес от световното!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4160139

ФИФА наказа уругвайския национал Луис Суарес за девет мача и четири месеца без футболна дейност.
На практика това означава, че той няма да играе повече на световното първенство, дори Уругвай да се класира за финала.
Мярката е наложена, защото Суарес ухапа италианския защитник Джорджо Киелини по време на мача между Уругвай и Италия на Мондиала в ФИФА наказа уругвайския национал Луис Суарес за девет мача и четири месеца без футболна дейност. На практика това означава, че той няма да играе повече на световното първенство, дори Уругвай да се класира за финала. Мярката е наложена, защото Суарес ухапа италианския защитник Джорджо Киелини по време на мача между Уругвай и Италия на Мондиала в

Борисов: Свикнали сме управляващите да се оправдават с ГЕРБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4160130

Свикнали сме управляващите да се оправдават с ГЕРБ. Това каза пред журналисти в Брюксел председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Фокус. „Ние сме свикнали да се оправдават с ГЕРБ. Мнозинството е работата на партиите, които искат да управляват. В случая сутринта се карах на моите, че, обидени от изказванията на Антон Кутев, Свикнали сме управляващите да се оправдават с ГЕРБ. Това каза пред журналисти в Брюксел председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Фокус. „Ние сме свикнали да се оправдават с ГЕРБ. Мнозинството е работата на партиите, които искат да управляват. В случая сутринта се карах на моите, че, обидени от изказванията на Антон Кутев,

Бойко Борисов: Свикнали сме управляващите да се оправдават с ГЕРБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4160145

Свикнали сме управляващите да се оправдават с ГЕРБ. Това каза пред журналисти в Брюксел председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Фокус. „Ние сме свикнали да се оправдават с ГЕРБ. Мнозинството е работата на партиите, които искат да управляват. В случая сутринта се карах на моите, че, обидени от изказванията на Антон Кутев, Свикнали сме управляващите да се оправдават с ГЕРБ. Това каза пред журналисти в Брюксел председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Фокус. „Ние сме свикнали да се оправдават с ГЕРБ. Мнозинството е работата на партиите, които искат да управляват. В случая сутринта се карах на моите, че, обидени от изказванията на Антон Кутев,

Учителите ще получават по-големи заплати

http://econ.bg/Новини/Учителите-ще-получават-по-големи-заплати_l.a_i.552538_at.1.html

Основната минимална заплата на учителите ще бъде увеличена от 1 спетември 2014 г. с межу 3 и 6%. Това стана ясно след като бе подписан Колективен...

Израел предлага помощ на умерените арабски държави, заплашени от екстремисти

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/26/2331906_izrael_predlaga_pomosht_na_umerenite_arabski_durjavi/?ref=rss


Израел е готов да помогне на умерените арабски държави, застрашени от есктремистите, заяви днес външният министър Авигдор Либерман по време на срещата си с американския си колега Джон Кери в Париж, предаде "Франс прес".

"Екстремистите, които действат днес в Ирак, ще се опитат да дестабилизират целия район на Персийския залив, на първо място Кувейт", предупреди Либерман. "Израел би могъл да предложи ефикасна и надеждна помощ на умерените арабски държави, изложени на екстремистката...

Първанов: Пеевски извърши покушение срещу КТБ със съучастието на "Позитано"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331916_purvanov_peevski_izvurshi_pokushenie_sreshtu_ktb_sus/?ref=rss


Колко е силен Делян Пеевски си личи от това, че може да събори една банка с всички принадлежащи й дружества. Това, което стана, е едно покушение, каза днес по Би Ти Ви президентът (2000-2012) Георги Първанов. Според него целият сценарий е бил направен по елементарен начин от ДПС с мълчаливото съучастие на "Позитано". В отговор на въпрос той уточни, че има зависимости, които обясняват мълчанието.

Първанов посочи, че ползите за участниците в процеса ще станат ясни след време, като се...

Бомба в парламента!

http://frognews.bg/news_72191/

Сигнал за бомба затвори Народното събрание, съобщи БГНЕС. Петима полицаи проверяват всички помещения и предмети в сградата на Народното събрание. Сигналът е подаден около 16.15 на телефон 112.

Лихвите по депозитите са продължили да спадат през май

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/26/2331902_lihvite_po_depozitite_sa_produljili_da_spadat_prez_mai/?ref=rss


Средният лихвен процент по депозитите на домакинствата с фиксиран срок е намалял с 0.47 процентни пункта до 3.59 процента през май в сравнение със същия месец на 2013 г. При влоговете в евро намалението е с 0.30 процентни пункта до 3.44 процента. Това показват данните на БНБ от лихвена статистика за май, цитирани от БТА.

В сравнение с април 2014 г. средният лихвен процент по депозитите в левове се повишава с 0.08 процентни пункта, а по тези в евро - с 0.22 процентни пункта.
...

"Газпром" пробва да вземе четвърт от OMV през фонд от Абу Даби

http://www.mediapool.bg/gazprom-probva-da-vzeme-chetvart-ot-omv-prez-fond-ot-abu-dabi-news221959.html

Руската компания "Газпром" преговаря да купи 24.9 процента от австрийския енергиен концерн "О Ем Ви" (OMV), които в момента са собственост на фонда "Ай Пи Ай Си" (IPIC - International Petroleum Investment Co) от Абу Даби. Това съобщи Ройтерс в четвъртък, позовавайки се на информиран източник.   "Водени са преговори, но все още не са решили за цената", каза източникът, потвърждавайки думите на австрийски депутат пред австрийския в. "Курир" и Ройтерс, че има "конкретни индикации", че "Газпром" и IPIC водят разговори на тази тема.   Австрийската държавна холдингова компания "О И А Ге "(OIAG), която държи 32 процента от OMV в акционерно споразумение с IPIC и координира всички промени при акционерите, каза, че няма няма сигнали, че фондът о иска да излезе от енергийния концерн.   Говорител на австрийската компания, която преди дни подписа противоречива сделка с "Газпром" за строежа на австрийския участък от газопровода "Южен поток", отказа коментар и препрати към IPIC r OIAG.   От "Тазпром" и IPIC отказаха коментар.

Бащата изверг, убил малката Пламена, отива в психиатрия

http://www.bnews.bg/article-109501

Пламен Петров, който преди месеци уби 7-годишната си дъщеря, влиза в психиатрията. Съдът е разпоредил да му бъде направена комплексна психологична и психиатрична експертиза.

Падна джакпотът от над 5 млн. лв.

http://society.actualno.com/Padna-djakpotyt-ot-nad-5-mln-lv-news_36423.html

Един печеливш е ударил мега джакпотът във второ теглене на играта 6/49 на Спортния тотализатор, предаде БГНЕС. Щастливецът е познал вярната комбинация 27, 28, 36, 16, 25, 5, с което си осигури феном...

Членове на НДСВ искат партията да бъде закрита

http://politics.actualno.com/Chlenove-na-NDSV-iskat-partijata-da-byde-zakrita-news_36424.html

НДСВ е пред закриване. От централата на партията излязоха днес с декларация, в която опровергават това, но все пак признават за брожения и демотивация сред членовете си. На практика някогашните учреди...

Сливането на КЗП и КЗК е одобрено от икономическата комисия

http://econ.bg/Новини/Сливането-на-КЗП-и-КЗК-е-одобрено-от-икономическата-комисия_l.a_i.552550_at.1.html

Депутатите одобриха сливането на Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Предложението мина на първо...

Анонимен благодетел дари оборудване за 100 000 лева на болницата в Своге

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4160101

Анонимен благодетел от Германия дари медицинско оборудване за 100 000 лева на общинската болница в Своге.
Дарителят е от най-голямата детска клиника в Германия - Олга хоспитал в Щутгарт.
Оборудването беще доставено в Своге с помощта на Червения кръст.
Дарението включва легла, хирургично обзавеждане, болнично бельо, шкафчета, Анонимен благодетел от Германия дари медицинско оборудване за 100 000 лева на общинската болница в Своге. Дарителят е от най-голямата детска клиника в Германия - Олга хоспитал в Щутгарт. Оборудването беще доставено в Своге с помощта на Червения кръст. Дарението включва легла, хирургично обзавеждане, болнично бельо, шкафчета,

Николай Бареков: Коалиция с ГЕРБ само ако аз съм премиер!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4160124

Николай Бареков постави две категорични условия за коалиция на „България без цензура“ с ГЕРБ в бъдещия парламент. „Ако това се наложи за сформиране на правителство, Борисов има две опции пред себе си – аз да съм премиер, или да се търси компромисна фигура за министър-председател, но задължително с управленската програма на ББЦ. Николай Бареков постави две категорични условия за коалиция на „България без цензура“ с ГЕРБ в бъдещия парламент. „Ако това се наложи за сформиране на правителство, Борисов има две опции пред себе си – аз да съм премиер, или да се търси компромисна фигура за министър-председател, но задължително с управленската програма на ББЦ.

Бареков: Коалиция с ГЕРБ само ако аз съм премиер!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4160117

Николай Бареков постави две категорични условия за коалиция на „България без цензура“ с ГЕРБ в бъдещия парламент. „Ако това се наложи за сформиране на правителство, Борисов има две опции пред себе си – аз да съм премиер, или да се търси компромисна фигура за министър-председател, но задължително с управленската програма на ББЦ. Николай Бареков постави две категорични условия за коалиция на „България без цензура“ с ГЕРБ в бъдещия парламент. „Ако това се наложи за сформиране на правителство, Борисов има две опции пред себе си – аз да съм премиер, или да се търси компромисна фигура за министър-председател, но задължително с управленската програма на ББЦ.

Силен вятър бушува в Русе и Варна

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331899_silen_viatur_bushuva_v_ruse_i_varna/?ref=rss


Силен вятър духа във Варна, засега са подадени 10 сигнала за паднали дървета на различни места в града, информира БНР.

Пострадали хора няма, но от "Пожарна безопасност и защита на населението" призовават по възможност да не се излиза на открито. Пристанище Варна е затворено, поривите на вятъра достигат 15 метра в секунда (54 км/ч).

В Русе вятърът достига до над 120 километра в час. Отправено е щормово предупреждение за корабоплаването по река Дунав. 

Заради...

Щефан Фюле: Приемането на Румъния и България в ЕС постави под въпрос разширяването

http://www.mediapool.bg/shtefan-fyule-priemaneto-na-rumaniya-i-bulgaria-v-es-postavi-pod-vapros-razshiryavaneto-news221958.html

Приемането на Румъния и България в Европейския съюз постави под въпрос доверието в процеса на разширяване на Европейския съюз и както държавите-членки, така и държавите-кандидатки станаха недоволни от бавния ход на процеса на интеграция, казва Щефан Фюле, еврокомисар по разширяването.   Попитан в интервю за Юрактив Чехия, какво се е променило в сферата на процеса на разширяване в последните пет години, Щефан Фюле отговаря:   "Много неща. Както държавите-членки, така и държавите-кандидатки усещат умора заради бавния ход на процеса на разширяване. На първо място, последното разширяване с Румъния и България повдигна редица въпроси, свързани с доверието в целия процес. Защото за първи път ЕС реши да въведе специален механизъм за сътрудничество и контрол за държави-членки.   Най-голямото предизвикателство бе възстановяване на изгубеното доверие в процеса на разширяване. Принудени сме да разширим и да затегнем стандартите. Страните-кандидатки трябва да докажат, че адаптираното законодателство е функциониращо."   Еврокомисарят по разширяването допълва, че преди да започне да работи за Европейската комисия държавите-членки са имали на разположение само няколко инструмента за влияние или дори блокиране на разширяването. Сега имат над 100 възможности да направят това.

Съдебният съвет не избра ръководител на Окръжната прокуратура във Враца

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331645_sudebniiat_suvet_ne_izbra_rukovoditel_na_okrujnata/?ref=rss


Нито един от двамата кандидати за ръководител на Окръжна прокуратура Враца не събра необходимите гласове от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС). Един от тях беше Емил Петров - брат на шефа на Столичното следствие - Петьо Петров.

Емил Петров е командирован от четири години в Софийската градска прокуратура, а преди това е бил обвинител в Районната прокуратура във Враца. Другият кандидат беше прокурорът от Районна прокуратура Враца - Десислав Начков.

Вчера "Капитал"...

Косово задържа трима души за тероризъм

http://www.vesti.bg/novini/kosovo-zadyrzha-trima-dushi-za-terorizym-6015780

Трима души, заподозрени за тероризъм, бяха арестувани в Косово, съобщиха източници на косовската полиция.

Мост-убиец в центъра на Перник

http://www.cross.bg/pernik-tregerite-mosta-1417761.html

Перник /КРОСС/ Мост в Перник застрашава влаковете, автомобили и пешеходци. Съоръжението се намира в центъра на града, в близост до кооперативния пазар и централната жп гара.Основите в района на жп линията са напукани, а бетонът на трегерите се разпада. Арматурата на трегерите стърчи и ръждясва.Благодарение на това, че в съоръжението е вложено много желязо, то все още не е поддало и се държи, но е въпрос на време корозията да го разруши.Една от носещите колони се е напукала. Парчета бетон са паднали от моста върху трегерите. Мостът е строен през 70-те години на миналия век. От построяването си основен ремонт на моста не е правен, съобщава ZaPernik.com.

ДНСК проверява засегнатите махали на „Аспарухово”

http://www.moreto.net/novini.php?n=256068

След разпореждане на министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов, със заповед на началника на ДНСК се извършва проверка на издадените строителни книжа за строежите в обхвата на засегнатите от проливните дъждове и наводнението територии в кв.

Обстановката в област Варна се нормализира

http://www.cross.bg/velikov-varna-obshtina-1417759.html

/КРОСС/ „Обстановката в областта след поройните дъждове се нормализира". Това заяви след огледа, който направи днес, областният управител на Варна Иван Великов. Той посети най-засегнатите от стихията села в община Аксаково и се срещна с пострадали от бурята. В село Ботево Губернаторът отново отиде при язовира, чийто бетонен праг на стената се скъса в неделя, а жителите в ниската част на селото бяха временно изведени. Великов издаде указание за се свика междуведомствена комисия, която да направи оглед и да реши бъдещето на водоема. Предписанията в селата Долище, Куманово, Генерал Кантарджиево са основно за почистване на деретата и улиците, за да станат отново проходими, както и за създаване на проекти за ремонти и построяване на нови мостове. „В община Аксаково няма пострадали хора и животни, нито райони със спряно електрозахранване или водоподаване", категоричен е Великов.  

Десетки деца се натровиха с дрога на концерт на DJ Avicii

http://www.bnews.bg/article-109437

Над 80 непълнолетни са се натровили с алкохол и наркотици по време на концерт в Бостън.

Наводненията разрушиха носеща колона на Владишкия мост

http://www.cross.bg/turnovo-veliko-infrastryktyra-1417760.html

Велико Търново /КРОСС/ Сериозно разрушена е една от носещите колони на Владишкия мост във Велико Търново след бедствията, сполетели региона. Водната стихия е отнесла част от мазилката и камъните, с които е граден паметника на културата. Съоръжението бе изцяло ремонтирано преди година по европейски проект, насочен към подобряване на туристическите атракции и прилежащата им инфраструктура в град Велико Търново. Комисия е посетила моста и направила оглед. Ще са нужни над 10 000 лева за ремонта му. От Отдел "Техническа инфраструктура" в Община Велико Търново се надяват средствата да бъдат осигурени от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Снимки: Булфото, всички права запазени  

Емил Гъргоров се извини за "събитията"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/26/2331898_emil_gurgorov_se_izvini_za_subitiiata/?ref=rss


Завръщащият се в ЦСКА Емил Гъргоров се извини за "събитията" от последните десетина дни.

Нападателят прекрати договора си с червените "заради постоянните лъжи на президента Александър Томов" и описа ситуацията в клуба като пълен хаос.

В сряда той обяви готовността си отново да играе за "армейците", ако от ръководството "спрат да лъжат момчетата".

"Съжалявам за случилите се събития през последните седмици. Думите, казани от моя страна, бяха плод на нерви и...

Купете си вестник "Всичко за семейството" - вече и с sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4159973

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Всичко за семейството" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  online@vgb.bg. Вече може да купувате със sms имного други електронни издания от

За политиците, когато мислят, че не ги слушат

http://www.mediapool.bg/za-polititsite-kogato-mislyat-che-ne-gi-slushat-news221957.html

Скандалът с разговорите на властта в Полша избухна силно и ще продължава да отеква дълго. Въпреки спечеления в сряда вот на доверие в парламента, съдбата на премиера Доналд Туск и партията му съвсем не е сигурна. Консервативната опозиция, чиито сили са почти равни с тези на управляващите, иска да изправи премиера пред държавен съд - институция, предназначена според полската конституция да съди държавници. Дори покойният вече Войчех Ярузелски, съден за редица решения, включително за въвеждането на военно положение през 1981 г. и заповеди да се стреля срещу демонстранти, не бе изправен пред него. Вероятно това няма да се случи и на Туск, макар последиците от скандала едва ли ще му се разминат. Най-малкото ще се стигне до предсрочни избори. Тепърва му предстои да обяснява защо смята, че бензинът може и да поскъпне, но непременно след изборите. Полският скандал обаче има ред особености, в които си струва човек да се взре на фона на аналогични истории в България, в които се говореше за Мишо бирата, прокурори, набързо забогатели пиарки. Първата особеност бе извинението на премиера, поднесено не пред медии или на пресконференция, а пред парламента. Същото направи и външният министър Радослав Шикорски. Това не е проста формалност. Извинението в полската много силно повлияна от католицизма традиция и култура не е формален акт. То е много по-близко до катарзиса, за който по едно време се говореше в България без каквото и да е приближаване до същността на явлението. В България извинение не само че не се чу, но не се и очакваше. И през ум никому не би минало, че балканският манталитет допуска да се извиниш на някого, когото наричаш манаф или капут. Друга особеност, отново на фона на българската действителност, са си самите разговори. Когато хората смятат,че говорят далеч от чужди уши, са искрени и проявяват същността си. Разговорите на полските политици, с едно изключение, са между хора, които се познават отдавна и работят заедно. "С Яцек Ростовски (бившия министър на финансите, пред когото Шикорски откровено критикува проамериканската политика на някои свои колеги и нарича британския премиер Камерън некадърник) се познаваме от 30 години, ние сме приятели" - каза той. 30 години - това означава общо минало в "Солидарност", включително в нелегалните й времена. С кого имат общо минало българските политици, чиито откровения излязоха в публичното пространство? С колегите от батальона, умиротворявал Лудогорието през "възродителния процес", с момчетата от СИК, с Вучката или далавераджии, с които са източвани европейски фондове? За приятелите от общото минало на онези, чиито разговори по случайност не сме чули, можем да се досетим, те обикновено имат (надлежно картотекирана) отправна точка.   Та, далеч от чуждите уши хората, включително политиците, говорят според културата си. Както говорят и публично, впрочем. В българското публично пространство препреведени от няколко езика вероятно с помощта на преводача на Google, се появиха фрагментарни и доволно хумористични цитати от разговорите, като най-потърпевш беше Шикорски. Да, той действително говори за направена на американците свирка и нарича колегите си галфони, но употребява за полската политика термина murzyńskość. Според българските тълкувания това било значело мургав, черен човек, който работи за друг, "негър роб”.   Самият Шикорски всъщност употребява калка на термин, познат в България на малцина преводачи на френска литература - negritude. И контекстът отправя към аналогия с явлението в сегашните полски условия. Има статия за negritude в Уикипедия, който се интересува, може да прочете. Но едва ли има български политик, в чийто речник тази дума да фигурира.   В записаните разговори има нецензурни изрази от средно ниво. Шефът на централната банка казва, че някой се прави "че му е много дълъг", друг се държи като "п...ка". Леко несръчните обясненията след публикацията на записите се свеждаха до това,че разговорите са частни. Забрана върху такива изрази в частни разговори няма. Писателят Войчех Кучок, известен доста по-колоритния си език от този на шефа на банката, казва, че "псуването си е умение". "Някак не ми се връзват тези изрази в устата им. Срещнали се едни господа, които в ежедневието си служат с новоговора, създаден за медиите, с онова вербално съответствие на жеста със събраните длани, изучаван на курсовете по социотехника, за да имаш вид на експерт. Затова уж нормалният им разговор изглежда гротескно". На записите от боянската къща речта се лее някак по-спонтанно. В полските разговори обаче контекстът е чисто политически, неприличните изрази засягат политическо поведение, а не сексуалната ориентация на коментираните лица. (Това вероятно е свързано с целите на поръчителите на записите, но и с културата на разговарящите.)   В полските записи - с едно изключение - става дума политически анализи и стратегии, а не за лични далавери. Там, където се отнасяше до далавера, хората излетяха тутакси. Бившият министър на транспорта Славомир Новак, уволнен преди няколко месеца защото не бе декларирал скъп часовник, трябваше да напусне партията, защото се опита да уреди прекратяване на данъчна проверка на жена си. Обещаващият да замаже нещата Анджей Парафианович, заместник-министър на финансите по време на разговора, до преди няколко дни беше заместник-директор на държавната Полска нефтена и газова компания.   Уволнението му беше първата реакция след публикацията.   Тук знаем как е.

Само три от шестте села в Шуменско още бедстват

http://www.bnews.bg/article-109455

Вследствие на обилните валежи през периода 18-19 юни на територията на общината се образуваха два микроязовира по отока на река Хърсовска. Проведено е контролирано изпускане на микроязовира край село Цани Гинчево, но нивото на водата все още е критично високо и не е отминала опасността от скъсване на стената, което би наложило евакуация на жителите на населеното място.

Съдът назначи допълнителна експертиза по делото за Лора

http://www.moreto.net/novini.php?n=256070

Варненският апелативен съд назначи допълнителна експертиза, която в няколко варианта да отговори на поставени от съда и защитата на мотоциклетиста Диян Станчев въпроси. През юли 2011 г. той прегази на пешеходна пътека във Варна 20-годишната Лора.

"Пеперудените деца" вече ще получават медицински изделия за домашно лечение

http://www.cross.bg/epidermolizis-byloza-detza-1417758.html

/КРОСС/От 1 юли т.г. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще заплаща медицинските изделия на болните от Епидермолизис булоза симплекс, Епидермолизис булоза леталис, Епидермолизис булоза дистрофика. За улеснение на пациентите, както и на родителите на т. нар. „пеперудени деца", е описан пътят на страдащите от това заболяване - от лекаря до аптеката, където ще получат своя пакет със специални превръзки. Текстът е публикуван на официалната интернет страница на НЗОК - www.nhif.bg, в рубрика „За пациента", подрубрика „Изписване на лекарства и ред за получаването им".  

Димитър Антов положи клетва като общински съветник

http://www.cross.bg/kletva-antov-polozhi-1417757.html

София /КРОСС/ Димитър Антов положи клетва като общински съветник в София от ВМРО-БНД. Той заема мястото на Ангел Джамбазки, който беше избран за евродепутат от коалиция "България без цензура".Антов е втори в листата на партията от местните избори през есента на 2011 г. Завършил е Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност "математика". Заместник-председател е на Сдружението на българските каменоделци и един от неговите основатели.Той е и заместник-председател на Националната занаятчийска камара.

Станишев не смята, че има зрялост за ляво-дясна коалиция у нас

http://www.mediapool.bg/stanishev-ne-smyata-che-ima-zryalost-za-lyavo-dyasna-koalitsiya-u-nas-news221956.html

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че изобщо не е притеснен от забавената процедура по освобождаването му от българския парламент, но упрекна ГЕРБ, които, по думите му, отново дискредитират институцията. "Тук не става дума за мен", обясни Станишев, който по мнението на съпартийците си в момента урежда личната си кариера. "Аз със съжаление виждам, че политическа партия ГЕРБ, която в продължение на една година дискредитираше парламентаризма, половин година не влизаха в парламента изобщо, постоянно играят с кворума, те дискредитират институцията "парламент". И искам да кажа – всеки, който играе такива игри, му се връща", заяви още той.   В белгийския град Елвердинг, където е домакин на работна среща на ПЕС, Станишев отговори на въпрос дали и в България е възможно очертаващото се в Евросъюза сътрудничество между леви и десни в името на гражданите. Според него подобна конфигурация все още не може да се случи у нас. "Не знам дали има достатъчно зрялост в България, защото да си в политиката в последните години в България се превръща в някакво състезание на лични амбиции, а не в дебати за политика. Страната ни се нуждае от сериозни реформи. Виждате - една година с недостатъчна подкрепа се стремим и променяме нещата, но е безкрайно мъчително, безкрайно трудно, защото съпротивата е огромна и много интереси бяха засегнати, които също нанасят удари", каза той. Станишев се надява утре ГЕРБ да участват в консултациите, за да може да обсъдят и въпроса за следващия български еврокомисар. България ще иска силен ресор и ще предложи силен комисар, увери той по-късно пред чужди журналист.

Бареков: Коалиция с ГЕРБ само, ако аз съм премиер!

http://pik.bg/бареков-коалиция-с-герб-само-ако-аз-съм-премиер-news195687.html

Бареков: Коалиция с ГЕРБ само, ако аз съм премиер!

 Николай Бареков постави две категорични условия за коалиция на „България без цензура“ с ГЕРБ в бъдещия парламент. „Ако това се наложи за сформиране на правителство, Борисов има две опции пред себе си – аз да съм премиер, или да се търси компромисна фигура за министър-председател, но задължително с управленската програма на ББЦ. Това обяви лидерът на ББЦ, евродепутат и член на Изпълнителното бюро на Европейската консервативна партия в интервю пред радио К-2. Бареков коментира, че не вярва да се стигне до необходимостта за съюз с ГЕРБ, но той е недопустим с идеите за управление на Борисов. „Неговата програма е най-далечна от нашата. Той предлага да се реже на месо от хората – от пенсионерите, майките, болните. Аз ще режа на месо, но от олигарсите. Те източват огромни суми от държавата и ако се спре това източване, ще има пари за реформа и за работещите българи“, обясни лидерът на ББЦ.

 Той обяви, че „България без цензура“ ще има голяма група депутати в следващия парламент. Ако не успее да сформира сама правителство, ще протегне ръка за диалог с всички, за да се направи нещо смислено за държавата. Бареков е категоричен, че е нужен национален консенсус за закона „Чисти ръце“, за здравеопазването, енергетиката. Ако не се разберем за тези приоритети, няма как да се извършат реформите, парите за тях в тази държава свършиха“, отсече той.

 „Искаме проверка на всички олигарси – кой какво е натрупал. Това, което се окаже, че е взето от тях неизгодно за държавата, ще й бъде върнато“, каза евродепутатът, отхвърляйки тезата, че няма нищо европейско в реприватизацията.

 Партиитe в настоящия парламент са налепи, неадекватни и несъстоятелни. Политиците са неспособни да дадат и едно разрешение в полза на хората. Вместо това се занимават с позорни за един политик дейности – обиди, размяна на реплики, кафеварки. Утре три крадливи партии (БСП, ДПС и ГЕРБ) и една умряла („Атака“) се готвят да правят сбирки в парламента без ББЦ. Ако Борисов и Станишев си мислят, че могат да направят нещо без моята подкрепата и без подкрепата на нашите четвърт милион избиратели, дълбоко се лъжат. Тогава очаквайте неочакваното, коментира Бареков по повод намерението на парламентарно представените партии да преговарят за предсрочните избори. По думите му те вече виждат, че неизбежното ще се случи и нова партия - ББЦ ще влезе в следващото НС. Тези партии не могат да се ориентират в ситуацията, чакат някой от вън да им каже какво да правят, допълни той.

 Лидерът на ББЦ смята, че в тази триада в Народното събрание ДПС отново ще си изиграе картите както намери за добре, а БСП и ГЕРБ отново ще бъдат нейни функции. Той каза, че вярва в тиражираната информация, че БСП и ГЕРБ са готвили общо правителство в рамките на този парламент. „Те трябва да си кажат за тежките си зависимости от Пеевски и Доган. Единствената партия, която не беше оцапана от скандала Цветан Василев – Делян Пеевски, беше ББЦ. БСП щяла да прави Василев премиер, а зависимостта на ГЕРБ от ДПС става все по-ясна, както и играта по оста Сараите – Банкя“, заключи Бареков.

 Бареков коментира и разпределението на ръководните постове в ЕС. Според него Мартин Шулц и Жан-Клод Юнкер за лоши кандидатури за председател на Европейската комисия. „Те са стари политици. Дали са вече много на Европа и много са взели. Неспособни са да решат проблемите с бедността и високата безработица“, мотивира се евродепутатът.

ФИФА изгони кървавата захапка Суарес от Мондиала

http://www.bnews.bg/article-109502

ФИФА наложи изключително тежко наказание на Луис Суарес за ухапването му срещу Джорджо Киелини по време на мача между Уругвай и Италия. Нападателят е наказан да не играе в 9 мача за националния отбор на Уругвай, както и 4 месеца да не взима участие в абсолютно никакви официални футболни дейности.

България на 10 място в света по най-евтина бира

http://www.moreto.net/novini.php?n=256073

България има десетата най-евтина бира в света. Според изследване на FinancesOnline бирата у нас струва 0,78 долара. Страната ни се нарежда и на едно от последните места по консумация на пенливата напитка. Българите дават за бира по 119,81 долара на година.

Сигнал за бомба затвори Народното събрание

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4160089

Сигнал за бомба затвори Народното събрание, съобщи БГНЕС.
Петима полицаи проверяват всички помещения и предмети в сградата на парламента.
Сигналът е подаден около 16:15 на телефон 112. Заплахата е била отправена от мъж.
Не е ясно докога Народното събрание ще бъде затворено.
Очаквайте Сигнал за бомба затвори Народното събрание, съобщи БГНЕС. Петима полицаи проверяват всички помещения и предмети в сградата на парламента. Сигналът е подаден около 16:15 на телефон 112. Заплахата е била отправена от мъж. Не е ясно докога Народното събрание ще бъде затворено. Очаквайте

Сигнал за бомба затвори парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4160086

Сигнал за бомба затвори Народното събрание, съобщи БГНЕС.
Петима полицаи проверяват всички помещения и предмети в сградата на парламента.
Сигналът е подаден около 16:15 на телефон 112. Заплахата е била отправена от мъж.
Не е ясно докога Народното събрание ще бъде затворено. 
Очаквайте Сигнал за бомба затвори Народното събрание, съобщи БГНЕС. Петима полицаи проверяват всички помещения и предмети в сградата на парламента. Сигналът е подаден около 16:15 на телефон 112. Заплахата е била отправена от мъж. Не е ясно докога Народното събрание ще бъде затворено.  Очаквайте

Суарес 4 месеца аут от футбола

http://www.cross.bg/yrygvaii-syares-macha-1417756.html

/КРОСС/ ФИФА наложи изключително сурово наказание на нападателя на Уругвай Луис Суарес за канибалската му проява по време на мача с Италия. Футболистът е наказан да не играе в 9 мача за националния отбор на Уругвай, както и 4 месеца да не взима участие в абсолютно никакви официални футболни дейности. Санкцията важи и за футбол на клубно ниво. В допълнение Суарес е глобен и със 100 хиляди швейцарски франка. Забранено му е и да се появява на стадиона по време на мачове. Федерацията на Уругвай може да протестира решението. Това обаче няма да позволи на нападателя да се включи в 1/8-финалната среща срещу Колумбия.

Недостигът на пари в здравната каса може да се намали с ръст на бюджетния дефицит

http://www.mediapool.bg/nedostigat-na-pari-v-zdravnata-kasa-mozhe-da-se-namali-s-rast-na-byudzhetniya-defitsit-news221955.html

Държавата може да подпомогне здравната каса със 160-200 млн. лв., като така намали дефицита й. Това може да стане обаче, ако тя има желание, каза в четвъртък зам.-здравният министър Бойко Пенков, който е председател на Надзорния съвет на НЗОК след среща с ръководството на Българския лекарски съюз (БЛС).   Към момента дефицитът в здравната каса е 328 млн. лв., без да се броят дълговете на болниците. Заедно с дълговете на болниците дефицитът в здравната система наближава 1 милиард лева, смята председателят на БЛС Цветан Райчинов.   Дефицитът в държавния бюджет е заложен да бъде 1.8%, но по закон разрешеният е до 2%. Според д-р Пенков остават около 0.2% дефицит или около 160-200 млн. лв. Останалите пари могат да дойдат от подобрената събираемост на здравните вноски.   "Трябва да се осигурят средствата. Дали чрез актуализация, дали чрез вноските, в противен случай касата е в състояние да плаща пълния размер на изработеното (от болниците - бел. ред.) до май. След това е само в рамките на лимита, а ако плаща в пълен размер, септември ще има нула лева в сметките за болнична помощ - лекарства, медицински изделия", обясни Бойко Пенков.   Друг механизъм за овладяване на ситуацията с липсата на средства е болниците "да ударят спирачки", да се намалят хоспитализациите и да се въведе планов прием на пациенти. Пенков посочи, че ако бюджетът на здравната каса не се актуализира, от юли болниците ще получават по 105 млн. лева на месец до края на годината.   Председателят на БЛС предупреди, че ако до 30 юли не се актуализира бюджетът на НЗОК или държавата не внесе пълния размер на вноските за групите граждани, които осигурява, здравната система рухва и принудително ще спре да работи. На 1 септември отново ще има заседание на Националния съвет на БЛС, за да се реши дали съсловната организация ще предприеме някакви мерки, отбеляза Райчинов.

Миков получи снимка на София от космоса от Виетнамската академия на науките

http://www.cross.bg/mikov-naykite-akademiya-1417755.html

/КРОСС/ Снимка на София от космоса, направена от Института за космически изследвания на Виетнамската академия на науките, получи председателят на Народното събрание Михаил Миков. Той се срещна на 26 юни 2014 г. с делегация на Виетнамката академия на науките, водена от председателя на академията проф. д-р Чау Ван Минх. Възможностите за научно сътрудничество и за съвместно участие в европейски програми бяха сред темите на разговора. Председателят на парламента Михаил Миков отбеляза, че чрез БАН виетнамските учени могат да се включат в европейски проекти. Той посочи, че посещението на делегацията е част от отношенията на стратегическо партньорство, които България и Виетнам развиват през последните години. Михаил Миков даде висока оценка на парламентарните връзки между двете страни и допълни, че наскоро в страната си били представители на Комисията по труда и социалната политика и са се запознали с българския опит в областта на социалното и трудовото законодателство. Виетнамската икономика се развива динамично, а ние имаме научен потенциал в редица области - от ядрената енергетика до селското стопанство, който може да бъде от полза на нашите виетнамски приятели, подчерта Михаил Миков. Председателят на Виетнамската академия на науките проф. д-р Чау Ван Минх отбеляза, че академията е заинтересована от научен обмен с българските си колеги и обучение на кадри

Меркел се сдоби с телефон със специална защита

http://europe.actualno.com/Merkel-se-sdobi-s-telefon-sys-specialna-zashtita--news_36422.html

Германската канцлерка Ангела Меркел се сдоби с ново телефон със специална защита, съобщи таблоидът "Билд", цитиран от БГНЕС. "Блекбъри Q10" е направен специално за канцлерката, сн...

Nissan представи 2020 Vision в реални форми

http://cars.actualno.com/Nissan-predstavi-2020-Vision-v-realni-formi-news_36426.html

Визията на Nissan за суперавтомобила от близкото бъдеще, създаден първоначално като изследователски модел от млади дизайнери на Nissan и формулиран по-късно като виртуален модел за компютърната игра G...

Пандизчии натопили надзирателя с дрогата

http://www.bnews.bg/article-109492

Разследващите вече разполагат с показанията на затворници, според които надзирателят редовно им е продавал дрога. Според магистратите, пласирането на наркотиците в затвора говори за тотално незачитане на правовия ред, което е недопустимо за държавен служител.

ФИФА наказа канибала Суарес жестоко, няма право да влиза на стадион

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4160062

Световната футболна централа взе решение по казуса с ухапването на Луис Суарес. Уругвайският голмайстор заби зъби в рамото на Джорджо Киелини от Италия по време на мача между двата тима, завършил с успех за „урусите“ с 1:0.
След два дни разследвания ФИФА стигна до крайното решение. Суарес е наказан 9 мача и 4 месеца забрана да влиза на стадион. Световната футболна централа взе решение по казуса с ухапването на Луис Суарес. Уругвайският голмайстор заби зъби в рамото на Джорджо Киелини от Италия по време на мача между двата тима, завършил с успех за „урусите“ с 1:0. След два дни разследвания ФИФА стигна до крайното решение. Суарес е наказан 9 мача и 4 месеца забрана да влиза на стадион.

ДНСК открил 10 незаконни имота в "Аспарухово"

http://www.cross.bg/dnsk-asparyhovo-imota-1417754.html

/КРОСС/ "ДНСК прави цялостна проверка и районът в зоната между ул. "Горна студена" и ул. "Гривица", където всъщност е най-голямото бедствие в "Аспарухово", по устройствения план от 1978, е бил предвиден озеленяване, а тази е трябвало да бъде естествен завършек на дерето, наречено "Западен охранителен канал". Регулационен план на кв. "Аспарухово" е изработен през 1992 г., но не е влязъл в сила, тъй като е бил обжалван. През 2012 г. влиза общ устройствен план на Варна, в който колегите са предугадили опасността от подобно бедствие и там е поставен вече път, който би трябвало да спре или да реши донякъде проблема." Това каза за предаването "12+3" на "Хоризонт" министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. Проверката на ДНСК е установила 10 незаконни имота край Западния охранителен канал. "Установени са 10 имота в тази зона и 10-те са незаконно строителство. Те са пета категория. Премахването им е изцяло от компетенцията на общинската администрация. В останалите части на "Аспарухово" са изследвани още 40 поземлени имота. Това са по т. нар. Източен канал. Част от тях са частни, част от тях са общински. Там също е установено сериозно количество сгради от пета категория, които са незаконно построени. Предстои изпращане до община Варна, да бъде сезирана, да предприемат действия", каза още министърът. ДНСК е установила и поставяне на 4 тръби с общо сечение 1

ДНСК е установила 4 тръби и земен насип в стеснението на канала при "Аспарухово"

http://www.cross.bg/asparyhovo-dnsk-chast-1417754.html

/КРОСС/ "ДНСК прави цялостна проверка и районът в зоната между ул. "Горна студена" и ул. "Гривица", където всъщност е най-голямото бедствие в "Аспарухово", по устройствения план от 1978, е бил предвиден озеленяване, а тази е трябвало да бъде естествен завършек на дерето, наречено "Западен охранителен канал". Регулационен план на кв. "Аспарухово" е изработен през 1992 г., но не е влязъл в сила, тъй като е бил обжалван. През 2012 г. влиза общ устройствен план на Варна, в който колегите са предугадили опасността от подобно бедствие и там е поставен вече път, който би трябвало да спре или да реши донякъде проблема." Това каза за предаването "12+3" на "Хоризонт" министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. Проверката на ДНСК е установила 10 незаконни имота край Западния охранителен канал. "Установени са 10 имота в тази зона и 10-те са незаконно строителство. Те са пета категория. Премахването им е изцяло от компетенцията на общинската администрация. В останалите части на "Аспарухово" са изследвани още 40 поземлени имота. Това са по т. нар. Източен канал. Част от тях са частни, част от тях са общински. Там също е установено сериозно количество сгради от пета категория, които са незаконно построени. Предстои изпращане до община Варна, да бъде сезирана, да предприемат действия", каза още министърът. ДНСК е установила и поставяне на 4 тръби с общо сечение 1

Без ток във Варна и областта утре ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=256079

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 27 юни - петък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 13:00 ч. до 17:00 ч. - гр.Варна - кв.”Васил Левски” бл.21, бл.

ФИФА наказа Луис Суарес с 4 месеца без футбол и 100 000 франка глоба

http://www.mediapool.bg/fifa-nakaza-luis-suares-s-4-mesetsa-bez-futbol-i-100-000-franka-globa-news221954.html

Звездата на Уругвай и английския Ливърпул Луис Суарес бе наказан от ФИФА със спиране на спортните му права в следващите 9 мача на националния си отбора, както и да не може да играе футбол на каквото и да е било друго ниво в следващите 4 месеца. Освен това той ще трябва да плати 100 000 швейцарски франка глоба.   Това е санкцията, която играчът ще трябва да изтърпи за поредната си "канибалска" изцепка -по време на последния мач от група "D" срещу Италия. Тогава Суарес захапа за рамото италианския защитник Джорджо Киелини, реферът не забеляза действията му и дори не отсъди нарушение. След последвалия ъглов удар уругвайците вкараха гол, с който се класираха напред за сметка на Италия.   Ухапването на Киелини бе третата подобна проява на Суарес за последните 4 години. Първата му "канибалска" изява бе с фланелката на Аякс през 2010 г., за която бе наказан за 7 мача. През 2013 г. уругваецът, вече играещ за Ливърпул, захапа играча на Челси Бранислав Иванович и получи наказание за 10 мача.

Строителният контрол е открил 10 незаконни сгради в "Аспарухово"

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/26/2331883_stroitelniiat_kontrol_e_otkril_10_nezakonni_sgradi_v/?ref=rss


Строителният контрол е открил 10 незаконни постройки в кв. "Аспарухово", където миналия четвъртък проливен дъжд доведе до наводнение, жертвите на което достигнаха 13 души.

За незаконните постройки Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е сезирала регионалното си поделение както и районната прокуратура. Това съобщи в интервю пред БНР министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов.

Той уточни, че въпросните постройки са пета категория, което означава, че...

Вихра се щракна с Кийфър Съдърланд

http://www.bnews.bg/article-109469

Звездата от сериала "24" е известен с приятелското си отношение към феновете и не отказал да се снима за спомен с българката.

Отново буря във Варна, вятърът изскуба 40 дървета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4160044

Повече от 40 дървета са паднали до момента във Варна. Едно от тях е рухнало до ФК на ларгото, а преди минути е рухнало дърво и до хотел в центъра на морската столица. От полицията призовават хората да не излизат по улиците, пише "Петел".
Ето съобщението на от МВР: Поради риска от възникване на инциденти, Повече от 40 дървета са паднали до момента във Варна. Едно от тях е рухнало до ФК на ларгото, а преди минути е рухнало дърво и до хотел в центъра на морската столица. От полицията призовават хората да не излизат по улиците, пише "Петел". Ето съобщението на от МВР: Поради риска от възникване на инциденти,

Работник си отряза пръстите на дърводелска машина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4160019

Работник от Разлог си отряза пръстите при работа с дърводелска машина. Инцидентът е станал в цех в промишлената зона.
42-годишният К. К. работил на дърводелска машина "Пендула" и,  докато кроил детайли, си отрязал 4 пръста на лявата ръка. За момент не разбрал какво става, но като видял кръвта разбрал, че пръстите на ръката ги няма. Работник от Разлог си отряза пръстите при работа с дърводелска машина. Инцидентът е станал в цех в промишлената зона. 42-годишният К. К. работил на дърводелска машина "Пендула" и,  докато кроил детайли, си отрязал 4 пръста на лявата ръка. За момент не разбрал какво става, но като видял кръвта разбрал, че пръстите на ръката ги няма.

Станишев за забавеното му освобождаване от НС: Който играе такива игри, му се връща

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4160020

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че не се притеснява от процедурното забавяне на освобождаването му от българския парламент, но със съжаление вижда, че ПП ГЕРБ дискредитира институцията парламент.
Станишев направи това изказване пред журналисти преди подготвителната среща на министър-председателите от ПЕС за Европейския съвет, съобщиха от БСП. Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че не се притеснява от процедурното забавяне на освобождаването му от българския парламент, но със съжаление вижда, че ПП ГЕРБ дискредитира институцията парламент. Станишев направи това изказване пред журналисти преди подготвителната среща на министър-председателите от ПЕС за Европейския съвет, съобщиха от БСП.

"Лудогорец" изкарал 3.904 млн. евро от Лига Европа

http://www.mediapool.bg/ludogorets-izkaral-3904-mln-evro-ot-liga-evropa-news221953.html

Участието на разградския футболен отбор "Лудогорец" в кръговете на Лига Европа през миналия сезон е осигурило приходи от 3 904 990 евро за тима на бизнесмена Кирил Домусчиев. това стана ясно, след като УЕФА обяви разпределението на средствата за участниците в Шампионската лига и Лига Европа през сезон 2013/2014.   "Лудогорец", който отпадна на осминафиналите след загуби от "Валенсия", получава 1.3 милиона евро бонус за участие в групите на Лига Европа. Други 1.5 милиона евро получава за постигнати резултати в груповата фаза, където завърши на първо място. За участието си в първия елиминационен кръг премията е 200 хиляди евро, а за участието в 1/16-финалите е 350 хиляди евро.   Отделно отборът от Разград получава 554 990 от т.нар. пазарен пул, който се определя от размера и значимостта на местния телевизионен пазар.   УЕФА разпределя средствата на базата на приходите от централизираната продажба на телевизионни и маркетингови права. Носителят на купата на Лига Европа "Севиля" получава най-голямата премия - 14.6 милиона евро, което е с 3.5 милиона евро повече от който и да е участник година по-рано. Испанският клуб например получава 5 милиона евро от пазарния пул.   Финалистът "Бенфика" например получава повече пари от участието си в европейските турнири, но това е защото спечели 15.3 милиона евро в Шампионската лига, преди да се прехвърли в Лига Европа и да вземе още 5.2 милиона.   "Ювентус", който също се присъедини от Шампионската лига, обаче печели повече от Лига Европа - над 7 милиона евро, въпреки че стигна до полуфиналите. Причината се крие в бонуса от пазарния пул за Италия - 5 милиона евро. Общо от двата турнира италианският шампион е спечелил 50 милиона евро.   В Шампионската лига без сензация "Реал" (Мадрид) е спечелил най-много - 57.4 милиона евро, които включват 8.6 милиона бонус за участие, повече от 20.5 милиона от пазарния пул и над 28 милиона бонуси за резултати, включително 10.5 милиона евро от победата във финала.

Станишев: Не се притеснявам от забавянето на освобождаването ми като български депутат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4159979

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че не се притеснява от процедурното забавяне на освобождаването му от българския парламент, но със съжаление вижда, че ПП ГЕРБ, дискредитира институцията парламент.
Станишев направи това изказване пред журналисти преди подготвителната среща на министър-председателите от ПЕС за Европейския съвет, Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че не се притеснява от процедурното забавяне на освобождаването му от българския парламент, но със съжаление вижда, че ПП ГЕРБ, дискредитира институцията парламент. Станишев направи това изказване пред журналисти преди подготвителната среща на министър-председателите от ПЕС за Европейския съвет,

Доклад от лабораторията на Костов: Има белези на външна намеса в българската криза

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331877_doklad_ot_laboratoriiata_na_kostov_ima_belezi_na/?ref=rss


Налице са белези за външна намеса в развитието на българската политическа криза. България е изправена пред външнополитически риск, генериран от стратегията на Русия за противопоставяне срещу Европейския съюз и НАТО. Високата степен на зависимост на част от българския политически и стопански елит спрямо Русия увеличава обхвата на възможните поражения върху институционалната стабилност и качеството на демокрацията в България.

Това са част от изводите в доклад за политическата...

Заради потопа отмениха рокерски събор

http://frognews.bg/news_72190/

Заради наводненията, които сериозно засегнаха Килифаревския манастир, се отменя Мото рок фестът, който трябваше да се проведе между 10 и 12 юли в околностите на търновската обител. Това обявиха организаторите от Мото клуб „Олд Бастардс".

Decathlon - най-големият спортен магазин във Варна посрещна първите клиенти с аплодисменти

http://www.moreto.net/novini.php?n=255998

Най-големият спортен магазин във Варна отвори врати днес. Точно в 10:00 часа първите клиенти на Decathlon бяха посрещнати с аплодисментите и усмивките на консултантите в магазина - млади момичета и момчета, всички с интереси в различни области на спорта.

Европейските индекси забавиха спадовете

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3be994d2/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Cevropeiskite0Eindeksi0Ezabaviha0Espadovete0H1751150C/story01.htm

Започва да се заформя сериозен дебат на пазарите дали започва нормализация на паричната политика, според анализатор


Ураган над Варна, паднали са 40 дървета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4160005

Повече от 40 дървета са паднали до момента във Варна. Едно от тях е рухнало до ФК на ларгото, а преди минути е рухнало дърво и до хотел в центъра на морската столица. От полицията призовават хората да не излизат по улиците, пише Повече от 40 дървета са паднали до момента във Варна. Едно от тях е рухнало до ФК на ларгото, а преди минути е рухнало дърво и до хотел в центъра на морската столица. От полицията призовават хората да не излизат по улиците, пише "Петел". Ето съобщението на от МВР: Поради риска от възникване на инциденти,

ИА „Борба с градушките“: До момента са използвани близо 9000 противоградови ракети

http://www.cross.bg/raketi-nikolov-stranata-1417753.html

/КРОСС/ "Само за първите 6 месеца от годината са обработени 947 гадоопасни облака над обща територия над 55 млн. дка." Това заяви директорът на Изпълнителната агенция „Борба с градушките" инж. Николай Николов по време на извънредна пресконференция днес. По думите му до момента са изстреляни близо 9000 противоградови ракети, които са помогнали за защитата на огромни територии със земеделска продукция. „Представете си, че за 2012г. сме използвали 2500 ракети, а за 2013г. 5100 ракети. Сега само до момента сме изразходвали близо 9000 ракети. Тези факти трябва ясно да ви обрисуват, каква е реалната метероологична обстановка над страната ни", каза инж. Николов. Той бе категоричен, че екипите на всички 200 ракетни площадки в България са по местата си, но запасите от ракети ще стигнат едва за 3-4 дни интензивна обработка на градоносните облаци. „Ако не се закупят още ракети, 17 млн. декара земеделска продукция в страната ще бъде застрашена от градушки. Вчера, в телефонен разговор с министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков разбрах, че е разпоредил Агенцията да получи 1.2 млн. лв. от бюджета на МЗХ, а чакаме и още 2.5 млн. лв. от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. Това би подобрило рязко работата ни", каза инж. Николай Николов. В заключение инж

Синоптици от БАН: Внимание! Утре ни очакват мощни порои и гръмотевици, ще има и градушки!

http://pik.bg/синоптици-от-бан-внимание-утре-ни-очакват-мощни-порои-и-гръмотевици-ще-има-и-градушки-news195649.html

Синоптици от БАН: Внимание! Утре ни очакват мощни порои и гръмотевици, ще има и градушки!

През следващото денонощие с фронтална зона над страната - ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури. Ще има градушки.

Това съобщи за ПИК дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

Вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили, особено в Източна България, където ще е умерен и временно силен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 21° и 26°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца – през деня слабо ще се повиши.

Вятър скърши 15-метров клон във Варна, на косъм без жертви

http://www.bnews.bg/article-109488

15-метров огромен клон се отчупи и за малко да убие случайни минувачи на ларгото във Варна.

Щефан Фюле: България и Румъния подкопаха доверието в процеса на разширяване на ЕС

http://www.dnevnik.bg/evropa/razshiriavane/2014/06/26/2331874_shtefan_fjule_bulgariia_i_rumuniia_podkopaha_doverieto/?ref=rss


Приемането на Румъния и България в Европейския съюз постави под въпрос доверието в процеса на разширяване, заяви ресорният еврокомисар Щефан Фюле в интервю за онлайн изданието Euractiv.

"Както държавите членки, така и кандидатките станаха недоволни от бавния ход на процеса на интеграция", допълва Фюле.

На въпрос какво се е променило в сферата на процеса на разширяване в последните пет години Щефан Фюле казва "много неща". "Както държавите членки, така и държавите...

Над 40 са падналите дървета във Варна

http://www.cross.bg/varna-durveta-pbzn-1417752.html

Варна /КРОСС/ Над 40 са падналите дървета до момента във Варна. Дърво рухна до ФК на ларгото. Току-що е паднало дърво и до хотел "Мусала" в самия център. От полицията спешно призоваха хората да не излизат по улиците. Ето съобщението на от МВР: Поради риска от възникване на инциденти, предизвикани от силния вятър който духа над Варна в момента, Областно управление «Пожарна безопасност и защита на населението» и ОДМВР- Варна апелират към гражданите и гостите на града по възможност да не излизат без основателна причина от домовете си. В ОУ ПБЗН има постъпили до този момент над 10 сигнала за паднали дървета на различни места в града. Пострадали граждани няма, няма данни и за нанесени други материални щети по сгради или автомобили. Екипите на ПБЗН са по местата с паднали дървета и работят по отстраняването им от тротоарите, пише petel.bg. Пристанище Варна е затворено, тъй като поривите достигат 15 метра в секунда.Над 120 километра в час достигат поривите на вятъра в Русе. Отправено е щормово предупреждение за корабоплаването по река Дунав.Заради очакваните тази вечер и през нощта бури, МВР призова към повишено внимание и в София, предаде БНР.

Най-висшият чиновник в МО не изпълнявал поставените му задачи

http://www.mediapool.bg/nai-visshiyat-chinovnik-v-mo-ne-izpalnyaval-postavenite-mu-zadachi-news221952.html

Най-висшият чиновник във военното министерство – Добромир Тотев, вероятно ще бъде сменен в края на мандата на кабинета "Орешарски", тъй като атестационна комисия е установила, че не и изпълнявал поставените му задачи, съобщиха за Меdiapool oт ведомството.   Министърът на отбраната Ангел Найденов реши да смени Тотев, който бе назначен по време на служебното правителство на Марин Райков, но служителят отказа да си тръгне сам.   Постоянният секретар е с мандат от четири години и разполага с широки правомощия по отношение на бюджета, изпълнението на различни проекти, кариерното развитие в администрацията и други. Той обаче може да бъде сменен и предсрочно при незадоволителна оценка за работата му.   Така се стигна до формирането на специална атестационна комисия, която да провери дейността му. Тя вече е завършила работата си със заключение, че Тотев трябва да бъде освободен и предстои той да даде обяснения.   Част от комисията е и бившият началник на политическия кабинет на Ангел Найденов – Иван Жерков, който бе уволнен в началото на седмицата. Въпреки че самият Жерков каза пред в. "Сега", че причина за освобождаването му е подкрепата, която е изразил за бъдещето на Тотев, от военното министерство твърдят, че той също е подписал заключението на комисията. По-късно от АБВ пък обясниха уволнението му с преминаването в редиците на партията на Георги Първанов.   Останалите членове на комисията са зам.-министърът на отбраната Иван Иванов, съветникът на министъра Георги Хараланов и полковник Стефан Трашлиев, който бе назначен от Найденов за главен инспектор на министерството.   Добромир Тотев обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) заповедта на военния министър Ангел Найденов за извънредната комисия, но съдът е обявил жалбата му за недопустима, тъй като заповедта има вътрешно служебен характер. Определението подлежи на обжалване пред петчленен състав на съда в седемдневен срок.   Въпреки че официалният мотив за евентуалната му смяна ще бъде незадоволителната му работа, остава въпросът защо смяната се прави в последния момент и дали така няма да бъде назначен друг подходящ кадър на мандатната длъжност. Смени в края на мандата имаше и при военния министър Аню Ангелов. Тогава той преназначи членове на политическия си кабинет в администрацията и така те запазиха местата си в министерството. Тогавашният секретар на отбраната Николай Милков напусна, за да стане началник на кабинета на служебния премиер Марин Райков, а после бе изпратен за посланик в Канада. На негово място бе назначен именно Тотев.

Вятър със скорост 122 км/час връхлетя Русе

http://pik.bg/вятър-със-скорост-122-км/час-връхлетя-русе-news195670.html

Вятър със скорост 122 км/час връхлетя Русе

До 122 км/час достига скоростта на вятъра в Русе. Това съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град, цитирани от БТА. Заради пулсиращия бурен вятър е отправено щормово предупреждение до всички капитани и собственици на плавателни съдове по река Дунав.

В общината са постъпили няколко сигнала за паднали клони и откачени от вятъра ламарини. Щети не са причинени. Прогнозата на метеоролозите е до вечерта вятърът да утихне.

В 15 области в Северна и Източна България за днес е обявен жълт код заради силен вятър. Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Шуменска, Търговищка, Силистренска, Добричка, Варненска и Сливенска. В тези области през деня ще се усили вятърът от запад-северозапад и ще бъде със скорост между 15 и 20 м/с.

В същото време заради пълноводните реки Янтра и Русенски Лом, водата в Дунав край Русе е с кафяв цвят.

Директорът на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав Георги Георгиев обясни, че това е кална дъждовна вода, която се влива в Дунав от двете реки.

Гришо: С Мария сме работохолици

http://tennis.actualno.com/Grisho-S-Marija-sme-rabotoholici-news_36420.html

"Мария е една от най-здраво работещите състезателки. Тя просто е най-добрата в това, което прави", похвали Григор Димитров приятелката си Шарапова. Той определи и двамата като работохолици...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване