Задържаният от ДАНС атакувал банките през Facebook и YouTube

http://www.vesti.bg/novini/zadyrzhaniiat-ot-dans-atakuval-bankite-prez-facebook-i-youtube-6015924

Има задържан, разпространявал спекулативна информация относно състоянието на банките в България.

Близките на Чикагото: Във фейсбук пускаше коментари за банковата система

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163616

Към 16,30 ч днес арестант бе доведен пред сградата на полицията в Русе от барети с качулки. Лицето на задържания също беше скрито. Появиха се жената и синът на Венцислав Ангелов-Чикагото, известен с криминалното си минало, а сега кандидат-лидер на партия, съобщи bTV.
Синът му е Йордан Бонев - лидерът на Национално движение Към 16,30 ч днес арестант бе доведен пред сградата на полицията в Русе от барети с качулки. Лицето на задържания също беше скрито. Появиха се жената и синът на Венцислав Ангелов-Чикагото, известен с криминалното си минало, а сега кандидат-лидер на партия, съобщи bTV. Синът му е Йордан Бонев - лидерът на Национално движение "Свобода",

Властите в САЩ проговориха за програмите си за електронен шпионаж

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243156_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2+%D0%A1%D0%90%D0%A9+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%82

 Правителството на САЩ публикува в петък първия доклад, целящ да осигури известна прозрачност на американските мащабни програми за електронен шпионаж.

Мярката бе разпоредена миналия юни от президента Барак Обама във връзка с шумните разкрития за дейността на тайните служби в САЩ, направени от Едуард Сноудън, предаде ИТАР-ТАСС.

Докладът бе разпространен от апарата на Джеймс Клапър, директора на националното разузнаване, координиращ дейността на 16-те американски разузнавателни служби.

Според документа през 2013 г. специалният съд по надзора върху чуждите разузнавания е издал по искане на тайните служби в САЩ близо 2000 заповеди за наблюдение на различни "цели", разделени на три категории. Втората категория по-специално обхваща 89 138 "цели", главно лица и организации извън САЩ.

Липсват уточнения какво означава "цел"; според крайно мъглявата формулировка това може да бъде и отделен човек, и група лица, и организация, дори цяла държава. Тоест в доклада не се посочва конкретно колко души са били следени миналата година от американските програми за електронен шпионаж, заключава руската агенция.

Според авторите на доклада миналата година тайните служби в САЩ са искали 178 пъти "служебна информация" за общо 172 "отделни лица, организации или чуждестранни държави.

В рамките на друг закон са били следени телефонните разговори на 248 души - предполагаемо граждани на САЩ или чужденци, живеещи в страната, отбелязва Франс прес.

През отчетния период са били издадени и 19 212 т. нар. писма относно националната сигурност, въз основа на които тайните служби искат данни от различни организации в страната. Писмата са съдържали общо 38 832 отделни искания за конкретни сведения.

Националното разузнаване признава, че в подобни случаи едно писмо, изпратено примерно до телекомуникационна компания, може да съдържа искане за данни, засягащи повече от един неин клиент.

Година след разкритията на Сноудън Конгресът на САЩ все още обсъжда най-добрия начин за осъществяване на реформи в Агенцията за национална сигурност. На 22 май долната камара гласува проект за такава реформа и през лятото идва ред за дискусии в Сената, напомня АФП.

БНБ призова политическите лидери към разум и отговорност

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243155_%D0%91%D0%9D%D0%91+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B8+%D0%BA%D1%8A%D0%BC+%D1%80%D0%B0

 Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) апелира към всички политици "да ограничат своето публично говорене на тема "банки".

Това са казва в обръщение на Управителния съвет на банката, изпратено до медиите.

Оттам призоваха също така политиците да излязат с единно мнение в подкрепа на усилията за запазването на банковата и финансовата стабилност след утрешните консултации при президента.

"През последната седмица нееднократно основните политически сили заявиха готовност да подкрепят действията на БНБ за гарантиране стабилността  на банковата система. Както всички вече се увериха, спокойното и гладко функциониране на банковия сектор не е самоцел, а е от първостепенна обществена важност. Финансовата и банковата стабилност са плод на усилията на няколко български правителства и няколко български парламента - плод на усилията на цяло едно поколение", категорични са от Централната банка.

"Ето защо още веднъж се обръщаме към всички политически лидери с апел да ограничат своето публично говорене на тема банки. Сегашният момент е крайно неподходящ за тази цел. Апелираме към политиците и към цялото общество за трезва и разумна преценка на всяка дума и всяко действие на тема банки", допълват от БНБ.

"Днес е време за консолидация, за солидарност и за национално съгласие и единство за доброто на всички български граждани. Призоваваме утре по време на политическите консултации при президента на Републиката всички институции и политически сили да излязат с единна позиция в подкрепа на усилията на Българската народна банка и българското правителство за запазване на финансовата и банковата стабилност и на съзидателната посока на обществено развитие", казват още от Централната банка.

Уважаеми читатели, коментарите към статията са спрени на основание Чл.152 „а” от Закона за кредитните институции.

Астронавти губят бас в Космоса, падат коси

http://www.bnews.bg/article-109660

Астронавтите на НАСА Стивън Суонсън и Рийд Уайзман бяха обръснати нула номер в Космоса от германския си колега Александер Герст заради загубата на националния отбор по футбол на САЩ от състава на Германия на Мондиал 2014 в Бразилия.

Доброволец от наводненията в Търново даде на прокурор тел. 112

http://pik.bg/доброволец-от-наводненията-в-търново-даде-на-прокурор-тел-112-news196405.html

Доброволец от наводненията в Търново даде на прокурор тел. 112

27-годишен воден спасител и доброволец от наводненията даде на прокуратурата тел. 112 заради бездействие и злепоставяне. Жалбата си търновецът Милен Ангелов е внесъл на 25 юни в Районна прокуратура – Велико Търново.
Милен твърди, че бил провокиран да иска разследване, след като видял как четиримата спасени от водния капан на река Белица край Дебелец били оставени на произвола на съдбата. Баба Донка, внучката й Деница, Венета и Светлин Рашков бяха извадени от Васил Петков и самия Милен Ангелов и с помощта на лодката на Ивелин Йорданов от Присово. Край тях часове са били безпомощни пожарникари и полиция поради простата причина, че нямат оборудване, съобщава "Борба".

„Видях, че положението е трагично, в тъмното и мътната вода в нивата не се знаеше колко хора се давят. Оттам се чуваха само викове за помощ. Тогава се обадих на тел. 112 и се представих, според законите у нас аз съм длъжностно лице като воден спасител и доброволец към Българския Червен кръст. Обясних на диспечерката, че има нужда от хеликоптер”. „Не сте вие човекът, който ще ми дава разпореждания”, бе отговорът.

В жалбата на Милен до прокуратурата са посочени конкретни текстове от НК и от правилника за реакция на единният европейски номер за спешни повиквания, които не са спазени.

Самият Милен е бил в Америка на стаж в полицията на Вашингтон, работил е като спасител на Американския Червен кръст, бил е и спасител по българското Черноморие.

На 19 юни Милен Ангелов отива в търновската пожарна да предложи услугите си на доброволец и спасител по време на потопа в Дебелец и Килифарево. Иска да тръгне със своята кола, но дежурният в пожарната му казва, че не е възможно и така няма да помогне на никого. Тогава той тръгва с един високопроходим камион ГАЗ заедно с пожарникар, като първо си намира гумени ботуши и дъждобран. Отиват след моста на река Белица, където в нивите е вода близо 2 метра и се чуват викове за помощ. Тъмно е. На мястото има пожарна и полицейски патрулки, които само са отцепили района. Никой няма дори прожектор, държавните спасители по едно време вадят въженце и се опитват да увият с него стиропор, за да го метнат насред водата при хората, които викат, но които никой не знае нито колко са, нито на какво разстояние. Тогава Милен предлага на пожарникаря, с когото е отишъл на мястото, да се върнат във В. Търново и да вземат екипировка. Отговорът е, че в управлението също няма нищо. Блатото се осветява само от фаровете на едната пожарна, която е на мястото, но на практика не може да помогне на давещите се.

„Тогава прецених да се обадя на 112 за хеликоптер. Дори и да имаше лодка, тя можеше да се спука от дърветата и храстите от липсата на видимост и от ситуацията. От това, което съм видял и съм обучен в Америка, в такива ситуации се звъни на тел. 911 и се вика въздушна помощ. Не съм очаквал, че нашият европейски тел. 112 реагира по този начин, че не иска да бъде адекватен и да окаже съдействие!”, разказва Милен Ангелов.

НАСА изстрелва "летяща чиния"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243154_%D0%9D%D0%90%D0%A1%D0%90+%D0%B8%D0%B7%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B2%D0%B0+%22%D0%BB%D0%B5%D1%82%D1%8F%D1%89%D0%B0+%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F%22

 От НАСА планират да изстрелят днес в атмосферата на Земята "летяща чиния", за да изпитат нова технология за приземяване на планетата Марс с помощта на специален парашут, предаде Асошиейтед прес.

Космическият апарат е наречен Лоу-денсити суперсоник деселерейтър (Low-Density Supersonic Decelerator - LDSD). Той прилича на футуристичните кръгли дискове на извънземните от филмите.

Полетът на "летящата чиния" нееднократно бе отлаган заради лоши климатични условия в района на стартовата площадка на Хаваите.

Космическият апарат е снабден с гигантски парашут. Той ще бъде изстрелян от брега на остров Кауаи.

Изпитателният полет ще се състои в горните слоеве на атмосферата на Земята. Според експерти условията там са подобни на тези на Марс.

НАСА предвижда да изстреля към Марс по-тежък космически апарат, а на следващ етап и астронавти. За благополучното приземяване на големия космически апарат на Червената планета е необходим специален парашут, разработван от американската космическа агенция.

Кейт Мос и Джони Деп са сред най-стилните двойки на всички времена

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243153_%D0%9A%D0%B5%D0%B9%D1%82+%D0%9C%D0%BE%D1%81+%D0%B8+%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%94%D0%B5%D0%BF+%D1%81%D0%B0+%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D

 В списъка на най-стилните двойки, публикуван в сайта "Стайл" по повод началото на летния сватбен сезон, са намерили място Кейт Мос и Джони Деп, Джейн Бъркин и Серж Генсбур, Бианка и Мик Джагър. Съставителите са избрали 20 известни двойки, много от които към днешна дата вече са разделени.

Кейт Мос присъства в списъка три пъти - в двойка с Джони Деп, с Марио Соренти (с когото има връзка през 90-те години на миналия век) и с Джейми Хинс, за когото се омъжва през 2011 година.

Преди време сп. "Вог" обяви Мос за най-стилната жена на  десетилетието.

Източник: Getty Images/Guliver

Сайтът "Стайл" не прави класация, а съставя само списък на най-стилните прочути двойки. В него са намерили място също Джак Никълсън и Анжелика Хюстън, Пол Нюман и Джоан Удуърд, Марчело Мастрояни и Катрин Деньов. Младото поколение е представено от рапъра ASAP Rocky и от модела на "Шанел" Иман.

Има и двойка с нетрадиционна ориентация - дизайнерът Валентино Гаравани и неговият партньор Джанкарло Джамети.

Кои са най-стилните жени в САЩ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243152_%D0%9A%D0%BE%D0%B8+%D1%81%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%B2+%D0%A1%D0%90%D0%A9

 Мишел Обама, съпругата на американския президент Барак Обама, оглави класацията на най-стилните жени, съставена от "Харпърс базар". В списъка са намерили място актриси, певици и модели. Последна сред най-елегантните жени е Мадона.

В Топ-10 е трябвало да бъдат включени 10 дами, но тъй като второто място е разделено между близначките Мери-Кейт и Ашли Олсън, в крайна сметка в класацията са се оказали 11 представителки на нежния пол.

Класацията е съставена на базата на личните предпочитания на редакцията на списанието, а не по някаква методология. Все пак авторите обясняват защо на дадена жена е отредено едно или друго място.

Първата дама на САЩ Мишел Обама например е похвалена за предпочитанията й към "по-народни" марки, чиито модели на нея изглеждат много елегантно.

Сестрите Олсън са поставени на втора позиция заради бохемския си стил и умението да носят винтидж дрехи.

Източник: Getty Images/Guliver

Известният модел Дри Хемингуей, внучка на писателя Ърнест Хемингуей, е включена в класацията заради умението да съчетава несъчетаеми неща в един моден образ.

Дри ХемингуейДри Хемингуей Източник: Getty Images/Guliver

Мадона, макар и на 10-а позиция, е намерила място в рейтинга заради способността да изненадва с тоалетите си на тържествени мероприятия.

МадонаМадона Източник: Getty Images/Guliver

Топ-10 на най-стилните жени в САЩ:

1. Мишел Обама

2. Мери-Кейт и Ашли Олсън

3. Кейт Босуърт

4. Ема Стоун

5. Дри Хемингуей

6. Сара Джесика Паркър

7. Гуинет Полтроу

8. Ерин Уосън

9. Соланж Ноулс

10. Мадона

Почти 150 000 бежанци пристигнаха в Русия от Украйна

http://www.cross.bg/rysiya-bezhantzi-ykraiina-1418114.html

/КРОСС/ По данни от събота около 150 000 украински бежанци, в това число 15 000 деца, са пристигнали в Русия. Това съобщава пълномощникът на президента на Русия по правата на детето Павел Астахов. Според думите му към момента 44 региона в Русия приемат бежанци от Украйна, като в Ростовска област те са почти 107 000 души. Бежанският поток от източната част на Украйна е нараснал през юни на фона на продължаващите се бойни действия между привържениците на независимостта в източните региони и киевските спецчасти, предава Гласът на Русия.  

Венци Чикагото е арестуваният в Русе за банковия терор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163611

Учредителят на Народно движение Учредителят на Народно движение "Баста" и на Народно-патриотична партия "Промяна" Венцислав Ангелов - Чикагото /45 г./ е задържаният в Русе по подозрения, че е съпричастен към банковия терор в страната, съобщи "Труд". В 16,30 ч. той беше доведен от маскирани спецполицаи с качулка на главата в ОДМВР,

Спуснаха на вода нова руска подводница за Черно море

http://www.moreto.net/novini.php?n=256261

На вода е спусната първата нова дизелова подводница за Черноморския флот „Ростов на Дон“ от проект 636.3 „Варшавянка“. Церемонията се състоя в корабостроителница в Санкт Петербург. Строителството на първата подводница от тази серия „Новоросийск“ бе започнато през 2010 година.

Цацаров, Йовчев и Писанчев на спешна среща в ДАНС

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243151_%D0%A6%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%2C+%D0%99%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B5%D0%B2+%D0%B8+%D0%9F%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%88%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%80%D0%B5%D

 Главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Владимир Писанчев се събраха на извънредна среща по повод опитите за дестабилизация на банковата система.

Водеща роля в срещата има ДАНС, която е поканила другите участници с цел да се обсъдят мерки за противодействие на опитите за подкопаване на стабилността на отделни банки у нас.

Срещата е продължила повече от два часа. По неофициална информация тримата са обсъждали конкретни действия и мерки за предотвратяване на опитите за дестабилизация набанковата система в държавата.

Около 13.30 часа Цветлин Йовчев напусна сградата на ДАНС на мотоциклет. Тръгнаха и колите на главния прокурор и на Писанчев. Изявления след края на работната среща нямаше.

Източник от Държавната агенция съобщи за БГНЕС, че днес са "набелязани и конкретни действия, които ще бъдат предприети от страна на прокуратурата". Работи се и срещу конкретни лица и сайтове, участващи в опитите за дестабилизация на страната. Търсят се и законови възможности за преследване на виновниците.

Случилото се в Шумен също е било сред причините за срещата в ДАНС.

Малко преди 5.00 часа тази сутрин взривно устройство избухна пред входа на офис на банка в града. Взривната вълна изби вратата, но за щастие нямаше пострадали хора.

Тази сутрин в ДАНС бе открита телефонна линия за сигнали на граждани, получили съобщения – есемеси или имейли, съдържащи негативна информация за състоянието на български банки. Сигнали ще бъдат приемани на тел. 866 22 11 и на тел. 814 70 95, както и на имейл адрес press@dans.bg.

Вече има подадени сигнали на граждани по откритата линия.

Уважаеми читатели, коментарите към статията са спрени на основание Чл.152 „а” от Закона за кредитните институции.

Десет загинали под срутена сграда в Делхи

http://www.vesti.bg/novini/deset-zaginali-pod-srutena-sgrada-v-delhi-6015923

Блок с апартаменти в лошо състояние пропадна в Делхи и уби десет души, от които пет деца, съобщава АФП, като цитира индийския печат.

Извънредната среща в ДАНС е била заради ареста в Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163605

Aрестът на мъжа в Русе, разпространявал имейли със спекулативна информация относно състоянието на банките в България, е бил поводът за срещата, която по-рано се състоя в ДАНС, съобщи Дарик, позовавайки се на информация от прокуратурата.
Както по-рано ви съобщихме, днес се проведе извънредна среща между Йовчев, Цацаров и Писанчев в ДАНС, Aрестът на мъжа в Русе, разпространявал имейли със спекулативна информация относно състоянието на банките в България, е бил поводът за срещата, която по-рано се състоя в ДАНС, съобщи Дарик, позовавайки се на информация от прокуратурата. Както по-рано ви съобщихме, днес се проведе извънредна среща между Йовчев, Цацаров и Писанчев в ДАНС,

Арестът в Русе е бил поводът за извънредната среща в ДАНС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163602

Aрестът на мъжа в Русе, разпространявал имейли със спекулативна информация относно състоянието на банките в България, е бил поводът за срещата, която по-рано се състоя в ДАНС, съобщи Дарик, позовавайки се на информация от прокуратурата.
Както по-рано ви съобщихме, днес се проведе извънредна среща между Йовчев, Цацаров и Писанчев в ДАНС, Aрестът на мъжа в Русе, разпространявал имейли със спекулативна информация относно състоянието на банките в България, е бил поводът за срещата, която по-рано се състоя в ДАНС, съобщи Дарик, позовавайки се на информация от прокуратурата. Както по-рано ви съобщихме, днес се проведе извънредна среща между Йовчев, Цацаров и Писанчев в ДАНС,

Арестувани са трима души за атаките срещу банките (обновена в 22.02ч.)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/28/2333148_arestuvani_sa_trima_dushi_za_atakite_sreshtu_bankite/?ref=rss


Трима са задържани по разследването за атаките срещу банките. След като властите арестуваха един човек в Русе следобед, по-късно вечерта "Дневник" научи от прокуратурата, че има и втори задържан в София. БНТ съобщи за трети задържан в късната си емисия новини.

Единият арестуван е Венцислав Ангелов. Той е задуржан по подозрение за участие в изпращането на писма до електронни пощи (имейли) до търговски дружества с негативна информация за банковата система, съобщават "Нова телевизия"...

Арестувани са двама души за атаките срещу банките (обновена в 19.27ч.)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/28/2333148_arestuvani_sa_dvama_dushi_za_atakite_sreshtu_bankite/?ref=rss


Двама са задържаните по разследването за атаките срещу банките. След като властите арестуваха един човек в Русе следобед, по-късно вечерта "Дневник" научи от прокуратурата, че има и втори задържан.

Единият арестуван е Венцислав Ангелов по подозрение за участие в изпращането писма до електронни пощи (имейли) до търговски дружества с негативна информация за банковата система, съобщават Нова телевизия и "Дарик радио".

Пред "Дневник" от прокуратурата заявиха, че Ангелов е...

Арестуван е един човек за атаките срещу банките (обновена в 18.53ч.)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/28/2333148_arestuvan_e_edin_chovek_za_atakite_sreshtu_bankite/?ref=rss


Властите са арестували един мъж по разследването за атаките срещу банките, потвърдиха пред "Дневник" от прокуратурата.

Венцислав Ангелов е задържан в Русе по подозрение за участие в изпращането писма до електронни пощи (имейли) до търговски дружества с негативна информация за банковата система, съобщават Нова телевизия и "Дарик радио".

Пред "Дневник" от прокуратурата заявиха, че Ангелов е компютърен специалист.

Арестуваният е известен с прякора Чикагото. Акцията...

Арестуван е компютърен специалист за атаките срещу банките (обновена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/28/2333148_arestuvan_e_kompjuturen_specialist_za_atakite_sreshtu/?ref=rss


Властите са арестували компютърен специалист от Русе по разследването за атаките срещу банките, съобщи Нова телевизия. Той е задържан по подозрение за участие в изпращането писма до електронни пощи (имейли) до търговски дружества с негативна информация за банковата система.

Арестът на мъжа идва няколко часа след извънредна среща в сградата на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) между председателя на Агенцията Владимир Писанчев, главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

В четвъртък клиенти на Първа инвестиционна банка са получили кратки текстови съобщения на мобилните си телефони и имейли с неверен слух за финансовата институция. На следващия ден клиенти извиха опашки пред клоновете на банката в цялата страна, като общата изтеглена сума достигна 800 млн. лева.

Същевременно ДАНС и МВР започнаха проверка по случая срещу неизвестен извършител. Днес властите обявиха и телефони и електронна поща, на която гражданите да изпращат сигнали - тел. 866 22 11 и на тел. 814 70 95 и press@dans.bg

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Уважаеми читатели,

решихме да оставим форума отворен, тъй като вярваме в необходимостта от спокойна дискусия по същество за ситуацията около банките. Напомняме ви, че заради ограниченията на Закона за кредитните институции, "Дневник" е уязвим при коментари, които могат да се тълкуват като уронващи доброто име на банките и доверието в тях.  Всички коментари, съдържащи непроверени факти или твърдения, както и тези, които не отговарят на правилата на форумите в "Икономедиа", ще бъдат изтривани. Ще сме благодарни на читателите, които докладват коментари с неприемливо съдържание през бутона във форума.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Арестуван е компютърен специалист за атаките към банките

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/28/2333148_arestuvan_e_kompjuturen_specialist_za_atakite_kum/?ref=rss


Властите са арестували компютърен специалист от Русе по разследването за изпращането на кратки съобщения по мобилни телефони с негативна информация за банковата система, съобщи Нова телевизия.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Уважаеми читатели,

решихме да оставим форума отворен, тъй като вярваме в необходимостта от спокойна дискусия по същество за ситуацията около банките. Напомняме ви, че заради ограниченията на Закона за кредитните институции,...

Първо в "Труд": Арестуваха Венци Чикагото за банковия терор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163601

Учредителят на Народно движение "Баста" и на Народно-патриотична партия "Промяна" Венцислав Ангелов - Чикагото /45 г./ беше задържан в Русе по подозрения, че е съпричастен към банковия терор в страната.
В 16,30 ч. той беше доведен от маскирани спецполицаи с качулка на главата в ОДМВР, след като медиите бяха предварително предупредени за ареста. Учредителят на Народно движение "Баста" и на Народно-патриотична партия "Промяна" Венцислав Ангелов - Чикагото /45 г./ беше задържан в Русе по подозрения, че е съпричастен към банковия терор в страната. В 16,30 ч. той беше доведен от маскирани спецполицаи с качулка на главата в ОДМВР, след като медиите бяха предварително предупредени за ареста.

Задържаха мъж, изпращал спекулативни имейли за ситуацията в банковата среда

http://econ.bg/Новини/Задържаха-мъж-изпращал-спекулативни-имейли-за-ситуацията-в-банковата-среда_l.a_i.552936_at.1.html

При специализирана акция в Русе е задържан столичанин, който преди дни е изпращал имейли до търговски дружества и частни лица. Това научи БТА от...

Надал стигна осминафиналите след нова четирисетова победа

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/28/2333126_nadal_stigna_osminafinalite_sled_nova_chetirisetova/?ref=rss


Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал загуби първия сет в трети пореден мач, но отново направи обрат и след победа с 6:7 (4), 6:1, 6:1, 6:1 срещу Михаил Кукушкин от Казахстан се класира за осминафиналите на "Уимбълдън". 

Въпреки че не спечели в три сета, испанецът изигра страхотен мач и категорично надигра своя съперник. Той показа високо ниво на началния удар, доминираше от основната линия и почти не допускаше непредизвикани грешки. 

В началото на двубоя Надал...

Д-р Михайлов:Борисов нагнетява паника преди изборите

http://frognews.bg/news_72299/

Кой има интерес България да фалира, въпреки че не е заплашена от фалит? Едно грубо политическо безочие може да твърди обратното, защото е в предизборна ситуация и не може да спечели изборите на крилете на ентусиазма, а на крилете на паниката. Това каза по bTV психиатърът д-р Николай Михайлов, коментирйки изявлението на Бойко Борисов, че държавата е фалирала.

БСП иска Централната банка да излезе с план до часове

http://www.mediapool.bg/bsp-iska-tsentralnata-banka-da-izleze-s-plan-do-chasove-news222038.html

Настояваме до утре БНБ да представи конкретен план, обявиха от БСП в събота. ”През последната седмица основните политически сили нееднократно декларираха, че подкрепят действията на БНБ за гарантиране стабилността на банковата система. БСП напомня, че по конституция и закон като независима институция БНБ отговаря за нормалното функциониране на банковата система. БСП настоява управителния съвет на БНБ да предложи на останалите институции и политическите сили конкретен и детайлно разработен план за преодоляване на недоверието към някои банки”, заявиха от левицата. От партията посочват още, че ”последните дни сме свидетели на целенасочена и организирана атака срещу банките у нас”, но банковата система в България е добре капитализирана, а валутните резерви на страната са над 26 млрд. лева, което гарантира нормалното функциониране на паричния съвет дори в затруднени условия, казват от БСП. ”Посрещаме с възмущение последните изказвания на г-н Борисов, които внушават несигурност и недоверие в банковата система. Виждаме съзнателен опит несигурността да се подклажда и да се използва за политически и икономически цели и сценарии. Търсенето на външен "спасител" не е начин за решаване на текущите проблеми на финансовата система. Убедени сме, че партийните сметки трябва да бъдат подчинени на държавата, хората и реалната икономика. Както и досега БСП е готова да участва в намирането на работещо решение за преодоляване на възникналите затруднения”, се посочва още в позицията на БСП.

150 000 украински бежанци в Русия

http://europe.actualno.com/150-000-ukrainski-bejanci-v-Rusija-news_36731.html

По данни от събота около 150 000 украински бежанци, в това число 15 000 деца, са пристигнали в Русия. Това съобщава пълномощникът на президента на Русия по правата на детето Павел Астахов. Според д...

200 лв. глоба за мъж, буйствал в Спешна помощ в Мадан

http://www.cross.bg/pomosht-drebno-burza-1418113.html

/КРОСС/ Мъж, обиждал екип на Бърза помощ в Мадан, бе осъден днес за дребно хулиганство, съобщиха от Районния съд в миньорския град. Съдебният състав изчакал няколко часа, за да изтрезнее подсъдимият, който при задържането в полицейския арест показал 2.8 промила алкохол в кръвта. На 35-годишния мъж е наложена глоба от 200 лв. за отправяне на обиди в спешния център. Пияният се появил в Бърза помощ с разцепена устна, но отказал да му окажат медицинска помощ и започнал да буйства. Среднощният пациент обиждал медиците, искайки да се викне полиция. Пристигналите полицаи го задържали, а след няколко часа престой в полицейския арест е изправен пред съда по бързо производство за дребно хулиганство.  

Арестуваха мъж за спекулативни имейли срещу банките

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163593

Има задържан, разпространявал имейли със спекулативна iнформация относно състоянието на банките в България, съобщи bTV.
Мъжът е от София, но е арестуван в Русе.
В момента се установява кой е поръчителят. Задържаният се занимава с компютри.
Компютърен специалист е бил задържан във връзка с пускането на анонимни SMS-и с препоръка да се теглят пари Има задържан, разпространявал имейли със спекулативна iнформация относно състоянието на банките в България, съобщи bTV. Мъжът е от София, но е арестуван в Русе. В момента се установява кой е поръчителят. Задържаният се занимава с компютри. Компютърен специалист е бил задържан във връзка с пускането на анонимни SMS-и с препоръка да се теглят пари

Трима са в ареста за имейли за състоянието на банките

http://www.bnews.bg/article-109661

Има трима задържани за разпространяване на спекулативна информация за състоянието на банките в България: едни в Русе, един в София и един в Шумен.

Задържаха мъж в Русе за спекулативни имейли срещу банките

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163590

Има задържан, разпространявал имейли със спекулативна iнформация относно състоянието на банките в България, съобщи bTV.
Мъжът е от София, но е арестуван в Русе.
В момента се установява кой е поръчителят. Задържаният се занимава с компютри.
Компютърен специалист е бил задържан във връзка с пускането на анонимни SMS-и с препоръка да се теглят пари Има задържан, разпространявал имейли със спекулативна iнформация относно състоянието на банките в България, съобщи bTV. Мъжът е от София, но е арестуван в Русе. В момента се установява кой е поръчителят. Задържаният се занимава с компютри. Компютърен специалист е бил задържан във връзка с пускането на анонимни SMS-и с препоръка да се теглят пари

ДАНС задържа мъж заради действия, насочени срещу стабилността на банковата система

http://www.cross.bg/informatziya-dans-sistema-1418112.html

/КРОСС/ На 28.06.2014 г. в Русе служители на Държавна агенция Национална сигурност", съвместно с органи на МВР, проведоха специализирана операция, при която бе задържано едно лице - български гражданин на 45 години. Чрез профила си във Фейсбук и чрез клип, качен в YouTube, лицето е публикувало информация, съдържаща злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд. В ДАНС продължава проверката на опитите за дестабилизиране на банковата система и снемането на обяснения на граждани във връзка с получени съобщения - SMS или имейл, съдържащи невярна негативна информация за състоянието на български банки.      

Има задържан за съобщенията срещу банките

http://www.cross.bg/ima-zadurzhan-za-suobshteniyata-sreshty-bankite-1418112.html

/КРОСС/ Има задържан за разпространяването на имейли със спекулативна информация относно състоянието на банките в България, съобщи Сашо Диков от ефира на Нова телевизия. Задържаният е компютърен специалист, който е разпространявал есемеси и и-мейли, подстрекаващи към масово изтегляне на вложения от финансови институции. Арестът е вследствие на специализирана акция в Русе.    

Пиян шофьор влезе в насрещното и блъсна кола

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163585

Пиян млад шофьор пострада тежко при катастрофа, която той предизвика вчера около 11 ч. на пътя между Черничево и Дуванлий, съобщи Plovdivutre.bg.
23-годишният жител на Раковски управлявал "Фолксваген", в един момент обаче напуснал своята лента и навлязъл насрещно, където се врязал странично в "Опел", шофиран от 30-годишна жена. Пиян млад шофьор пострада тежко при катастрофа, която той предизвика вчера около 11 ч. на пътя между Черничево и Дуванлий, съобщи Plovdivutre.bg. 23-годишният жител на Раковски управлявал "Фолксваген", в един момент обаче напуснал своята лента и навлязъл насрещно, където се врязал странично в "Опел", шофиран от 30-годишна жена.

Суарес случайно забил зъби в рамото на Киелини

http://www.cross.bg/kielini-macha-syares-1418111.html

/КРОСС/ Нападателят на Уругвай Луис Суарес, който бе наказан след като ухапа Джорджо Киелини по време на мача с Италия е заявил, че не е имал намерение да хапе италианеца. По негови думи зъбите му случайно попаднали на рамото на Киелини, пише РИА Новости. "В момента на сблъсъка, аз загубих равновесие и се ударих в Киелини, и почувствах остър зъбобол. Този инцидент не може да се разглежда като захапване", коментира футболистът. Припомняме, че Световната футболна централа изхвърча от футбола за следващите четири месеца, а за националния тим няма да може да играе 9 мача.  

Заловиха компютърджията разпространявал SMS-и за ПИБ

http://frognews.bg/news_72298/

Заловен е компютърният специалист, обвинен в разпространяването на SMS-и против Първа инвестиционна банка, съобщиха по Нова телевизия Сашо Диков.

Каролев: Политиците да не лъжат, че сме във фалит

http://econ.bg/Новини/Каролев-Политиците-да-не-лъжат-че-сме-във-фалит_l.a_i.552934_at.1.html

Твърденията, че България е във фалит абсолютна лъжа. По всеки макроикономически показател ние сме абсолютно отличници. Това заяви икономистът...

Христо Григоров: БЧК не взима нито един лев от кампанията за пострадалите от наводненията

http://www.moreto.net/novini.php?n=256275

Българският червен кръст декларира ясно и високо, че всеки един лев, който бъде дарен в помощ на пострадалите от наводненията, ще се върне в обществото без да се удържат никакви разходи за обслужване. Ние със собствени средства поемаме абсолютно всичко.

Пиян млад шофьор влезе в насрещното и блъсна кола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163583

Пиян млад шофьор пострада тежко при катастрофа, която той предизвика вчера около 11 ч. на пътя между Черничево и Дуванлий, съобщи Plovdivutre.bg.
23-годишният жител на Раковски управлявал Пиян млад шофьор пострада тежко при катастрофа, която той предизвика вчера около 11 ч. на пътя между Черничево и Дуванлий, съобщи Plovdivutre.bg. 23-годишният жител на Раковски управлявал "Фолксваген", в един момент обаче напуснал своята лента и навлязъл насрещно, където се врязал странично в "Опел", шофиран от 30-годишна жена.

Има задържан за спекулативни имейли срещу банките

http://www.vesti.bg/novini/ima-zadyrzhan-za-spekulativni-imejli-sreshtu-bankite-6015921

Има задържан, разпространявал имейли със спекулативна информация относно състоянието на банките в България.

Втори задържан от ДАНС за атаката срещу банки

http://society.actualno.com/Vtori-zadyrjan-ot-DANS-za-atakata-sreshtu-banki-news_36730.html

Още едно лице е задържано от ДАНС заради действия, насочени срещу стабилността на банковата система. Този път задържането е в София, предаде БГНЕС. След Русе, служителите на Държавна агенция "...

Спасиха трима от пожар в Монтана

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163569

Съседи и пожарникари спасиха трима души при пожар в апартамент в центъра на Монтана, съобщава novinitem.com.
Огънят лумнал малко преди 5 часа тази сутрин в апартамент на бул. „Трети март”.
Хората, които били в жилището, спяли. Спасили ги пожарникарите, които били повикани от съседите им от отсрещната страна на булеварда.
„Беше доста страшно. Съседи и пожарникари спасиха трима души при пожар в апартамент в центъра на Монтана, съобщава novinitem.com. Огънят лумнал малко преди 5 часа тази сутрин в апартамент на бул. „Трети март”. Хората, които били в жилището, спяли. Спасили ги пожарникарите, които били повикани от съседите им от отсрещната страна на булеварда. „Беше доста страшно.

Трима спасени от пожар в Монтана

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163571

Съседи и пожарникари спасиха трима души при пожар в апартамент в центъра на Монтана, съобщава novinitem.com.
Огънят лумнал малко преди 5 часа тази сутрин в апартамент на бул. „Трети март”.
Хората, които били в жилището, спяли. Спасили ги пожарникарите, които били повикани от съседите им от отсрещната страна на булеварда.
„Беше доста страшно. Съседи и пожарникари спасиха трима души при пожар в апартамент в центъра на Монтана, съобщава novinitem.com. Огънят лумнал малко преди 5 часа тази сутрин в апартамент на бул. „Трети март”. Хората, които били в жилището, спяли. Спасили ги пожарникарите, които били повикани от съседите им от отсрещната страна на булеварда. „Беше доста страшно.

БСП настоява до утре БНБ да представи план за преодоляване на недоверието към банките

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/28/2333144_bsp_nastoiava_do_utre_bnb_da_predstavi_plan_za/?ref=rss


През последните дни сме свидетели на целенасочена и организирана атака срещу банките в България. Общоизвестно е, че банковата система в България е добре капитализирана, а валутните резерви на страната са над 26 млрд. лева, което гарантира нормалното функциониране на паричния съвет дори в затруднени условия. Това се казва в позиция на БСП, разпратена до медиите.

"През последната седмица основните политически сили нееднократно декларираха, че подкрепят действията на БНБ за гарантиране...

Три снаряда от Украйна паднаха на територията на Русия

http://www.cross.bg/ykraiina-rysiya-teritoriyata-1418110.html

/КРОСС/ Три снаряда са паднали на територията на Ростовска област от страна на Украйна. Това съобщават от областното гранично управление на ФСБ. В резултат сериозно е повредена сградата на пропускателния пункт „Гуково" на границата с Украйна. Още един снаряд е избухнал в района на населеното място Васецки, а трети - в района Шахт-24, предава Гласът на Русия.  

Опитват се да унищожат "Пловдив чете"

http://www.bnews.bg/article-109582

Писател се мъчи да унищожи фестивал в Пловдив - фестивала „Пловдив чете".

Човек на ББЦ съорганизира силен боен шампионат

http://www.bnews.bg/article-109652

Лично световният шампион по самбо и холивудска легенда Олег Тактаров пристигна край морето за Открития шампион на Европа по бойни изкуства „Golden Gate Bulgaria“.

“Билла” закара 77 кашона продукти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4162550

Само за 2 дни от старта на инициативата “Купи и дари” клиентите дариха и BILLA транспортира цели 77 кашона (или 4 палета) с продукти.
От своя страна BILLA - България, вече изпрати 29 палета с вода и консерви до пунктове на БЧК в наводнените Варна и Само за 2 дни от старта на инициативата “Купи и дари” клиентите дариха и BILLA транспортира цели 77 кашона (или 4 палета) с продукти. От своя страна BILLA - България, вече изпрати 29 палета с вода и консерви до пунктове на БЧК в наводнените Варна и

Луис Суарес отрича да е хапал Киелини в писмото до ФИФА

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/28/2333138_luis_suares_otricha_da_e_hapal_kielini_v_pismoto_do/?ref=rss


В защитата си до ФИФА Луис Суарес е отрекъл да е ухапвал италианския защитник Джорджо Киелини по време на мача между Уругвай и Италия от световното първенство, съобщи испанският вестник "Ас".

Нападателят получи наказание от девет мача лишаване от права за националния отбор и беше отстранен за четири месеца от футбола. 

В обяснението до дисциплинарната комисия на УЕФА той е заявил, че не е ухапвал Киелини, а е паднал върху него.

"В резултат на единоборството...

БСП се събуди и поиска план за банките от БНБ

http://www.bnews.bg/article-109659

БСП се събуди и установи, че страната е изправена пред финансова криза, ако не спрат злонамерените коментари за банките. От "Позитано" 20 поискаха от БНБ план за действие.

Зорница София: Трябва да се излекуваме отвътре, за да не ни повърне планетата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4162070

ПЕТЪР МАРЧЕВ
Зорница София завършва като частна ученичка софийската Художествена гимназия, специалност “Детски играчки”. Магистър на изящните изкуства, специалност “Живопис” при проф. Андрей Даниел в Националната художествена академия; прави следдипломна специализация в School of Visual Art, New York и в American University, Washington DC. ПЕТЪР МАРЧЕВ Зорница София завършва като частна ученичка софийската Художествена гимназия, специалност “Детски играчки”. Магистър на изящните изкуства, специалност “Живопис” при проф. Андрей Даниел в Националната художествена академия; прави следдипломна специализация в School of Visual Art, New York и в American University, Washington DC.

Цветан Цветанов: "ГЕРБ има намерение да води изключително позитивна и конструктивна предизборна кампания, насочена към хората"

http://www.zapernik.com/politika/cvetan-cvetanov-gerb-ima-namerenie-da-vodi-izklyuchitelno-pozitivna-i_32747/

„ПП ГЕРБ има намерение да води изключително позитивна и конструктивна предизборна кампания, насочена към хората.“ Това заяви заместник- председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време на посещението си в гр. Брезник. Той допълни, че България е на прага на исторически избори, тъй като те ще са ясен показател за това дали страната ни ще продължи по европейския си път или ще изгуби всяка подкрепа от страна на европейските си партньори. ...

Продължава

Каролев: Абсолютна лъжа е, че България е пред фалит

http://www.cross.bg/bulgariya-problemi-karolev-1418109.html

/КРОСС/ „Разгарът на ситуацията с банките стана с говора на политиците. Както управляващи, така и опозицията съзнателно или несъзнателно наливат масло в огъня." Това заяви в предаването „120 минути" по бТВ Владимир Каролев. „Налива се масло в тезата, че България е във фалит. Това е абсолютна лъжа. По всеки показател ние сме абсолютни отличници. За това трябва да се гордеят 5 поредни правителства", каза още той и подчерта убедеността си със закупените от инвеститори облигации в четвъртък. „Валутният борд не може да го бутне никой", категоричен бе той. „Аз не знам кои са сценаристите. Хрумват ми, че това може да са хора с интереси, които са противни на интересите на България. Важно е обаче да се разбере, че порядъчността винаги просъществува. Това всички българи трябва да го разберат", заяви в телефонна връзка със студиото Мартин Заимов, бивш подуправител на БНБ. „Абсолютна неистина е това, че държавата е фалирала. Има проблеми, свързани с реформите, но това изобщо не са проблеми на МВФ. Съветвам политиците в такава обстановка повече да си мълчат. Аз не чух един единствен специалист, който да твърди, че страната ни има финансови проблеми", това коментира от своя страна Любомир Филипов, бивш управител на БНБ. Каролев призова да не се паникьосват хората, а да вярват на факти.  

"Любовни пържоли" взе голямата награда на фестивала "Любовта е лудост"

http://www.moreto.net/novini.php?n=256279

Журито на 22 международен филмов фестивал "Любовта е лудост 2014" връчи днес връчи наградите за отличените филми, съобщиха организаторите за Moreto.net. Голямата награда "Златната Афродита" бе отсъдена на немския филм "Любовни пържоли" с режисьор Якоб Лас.

Повишен е интересът към застраховане на дома след наводненията във Варна и Добрич

http://www.moreto.net/novini.php?n=256271

Едва 7% от имотите у нас са застраховани срещу бедствия. Според статистиката при общ брой на имотите около 4 милиона, това прави едва 280 хиляди жилища. Основната причина да се правят застраховки не е страхът от бедствие, а банкова ипотека.

Белгия загуби защитник до края на Мондиала

http://www.cross.bg/zashtitnik-schypvane-strada-1418108.html

/КРОСС/ Белгийският защитник Антони Ванден Боре е аут от световното първенство по футбол в Бразилия, потвърди националният селекционер Марк Вилмотс. Той страда от счупване на костица в глезена, като контузията беше получена по време на двубоя срещу Република Корея от група "Н". Ванден Боре, 26-годишен, беше изнесен на носилка и първоначалните прогнози сочеха, че той страда само от изкълчване на глезена. Допълнителните медицински изследвания обаче показаха и счупване. Белгия се класира за осминафиналите с три победи от собствената си група. Първият съперник на отбора на Вилмотс във фазата на директни елиминации е САЩ, като мачът е насрочен за вторник.  

Пиян шофьор отнесе Опел, сам пострада

http://www.bnews.bg/article-109658

Пиян шофьор сам пострада при катастрофа,след като блъсна "Опел" в насрещното движение на пътя между Черничево и Дуванлий.

Слънце и температури до 30° утре

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163561

През нощта облачността ще намалее до ясно. Вятърът временно в много райони почти ще стихне. Утре ще бъде слънчево, в следобедните часове над планинските райони от Западна България с купеста облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно до умерен източен вятър.
Максималните температури утре ще са между 25° и 30°, През нощта облачността ще намалее до ясно. Вятърът временно в много райони почти ще стихне. Утре ще бъде слънчево, в следобедните часове над планинските райони от Западна България с купеста облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно до умерен източен вятър. Максималните температури утре ще са между 25° и 30°,

Утре ще бъде слънчево, с температури между 25° и 30°

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163555

През нощта облачността ще намалее до ясно. Вятърът временно в много райони почти ще стихне. Утре ще бъде слънчево, в следобедните часове над планинските райони от Западна България с купеста облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно до умерен източен вятър.
Максималните температури утре ще са между 25° и 30°, През нощта облачността ще намалее до ясно. Вятърът временно в много райони почти ще стихне. Утре ще бъде слънчево, в следобедните часове над планинските райони от Западна България с купеста облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно до умерен източен вятър. Максималните температури утре ще са между 25° и 30°,

Дончева: Цацаров е в тресавище, подведоха го Сарафов и ДАНС

http://frognews.bg/news_72297/

За 300 млн. е конфликта между тези, които са взели кредитите и тези, които си ги искат. И другото е, че Цветан Василев има кредити към другите банкови институции,към които трябва да се издължи.Така Дончева коментира отново основната причина за конфликта между Делян Пеевски Цветан Василев.Това каза "устата на прехода" Татяна Дончева в предаването на С. Диков по Нова телевизия.

Moody’s понижи прогнозата си за кредитен рейтинг на Русия

http://econ.bg/Новини/Moody-s-понижи-прогнозата-си-за-кредитен-рейтинг-на-Русия_l.a_i.552929_at.1.html

Рейтинговата агенция Moody’s понижи прогнозата за кредитния рейтинг на Русия на негативна. Причина за понижената е перспектива за дълга на Москва е...

С победа №8 Марк Маркес изравни рекорд от 1971 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/28/2333131_s_pobeda_8_mark_markes_izravni_rekord_ot_1971_g/?ref=rss


Световният шампион Марк Маркес демонстрира още веднъж безспорната си класа, като спечели осма победа от общо осем старта в световния шампионат по мотоциклетизъм в клас MotoGP.

Испанският пилот на "Репсол Хонда" изпревари Андреа Довициозо с "Дукати" и своя съотборник Дани Педроса за успеха в изпълненото със събития и повлияно от променливото време Гран при на Холандия.

Надпреварата беше забавена поради силно наводнената писта в Асен, но Маркес не се притесни и водеше от...

Самолет с електрически двигател се извиси в небето над Париж

http://www.moreto.net/novini.php?n=256258

Първият по рода си самолет с електрически двигател се извиси в небето над Париж. Двуместната машина, наречена "И-Фен", е разработена от консорциума "Еърбъс". Самолетът, който има два електрически мотора изразходващи около 60 киловата енергия, не изпуска никакви вредни газове в атмоферата.

БСП: Настояваме до утре БНБ да представи конкретен план

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163546

През последните дни сме свидетели на целенасочена и организирана атака срещу банките в България. Общоизвестно е, че банковата система в България е добре капитализирана, а валутните резерви на страната са над 26 млрд. лева, което гарантира нормалното функциониране на паричния съвет дори в затруднени условия, заявиха от БСП в позиция, През последните дни сме свидетели на целенасочена и организирана атака срещу банките в България. Общоизвестно е, че банковата система в България е добре капитализирана, а валутните резерви на страната са над 26 млрд. лева, което гарантира нормалното функциониране на паричния съвет дори в затруднени условия, заявиха от БСП в позиция,

БСП: Настояваме до утре БНБ да представи конкретен план

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163542

През последните дни сме свидетели на целенасочена и организирана атака срещу банките в България. Общоизвестно е, че банковата система в България е добре капитализирана, а валутните резерви на страната са над 26 млрд. лева, което гарантира нормалното функциониране на паричния съвет дори в затруднени условия, заявиха от БСП в позиция, През последните дни сме свидетели на целенасочена и организирана атака срещу банките в България. Общоизвестно е, че банковата система в България е добре капитализирана, а валутните резерви на страната са над 26 млрд. лева, което гарантира нормалното функциониране на паричния съвет дори в затруднени условия, заявиха от БСП в позиция,

БСП: Настояваме до утре БНБ да представи конкретен план

http://www.cross.bg/sistema-bankovata-fynktzionirane-1418107.html

/КРОСС/ "През последните дни сме свидетели на целенасочена и организирана атака срещу банките в България. Общоизвестно е, че банковата система в България е добре капитализирана, а валутните резерви на страната са над 26 млрд. лева, което гарантира нормалното функциониране на паричния съвет дори в затруднени условия." Така започва официална позиция на БСП, изпратена до медиите. "През последната седмица основните политически сили нееднократно декларираха, че подкрепят действията на БНБ за гарантиране стабилността на банковата система. БСП напомня, че по конституция и закон като независима институция БНБ отговаря за нормалното функциониране на банковата система. БСП настоява управителният съвет на БНБ да предложи на останалите институции и политическите сили конкретен и детайлно разработен план за преодоляване на недоверието към някои банки", заявяват още партията. "Посрещаме с възмущение последните изказвания на г-н Борисов, които внушават несигурност и недоверие в банковата система. Виждаме съзнателен опит несигурността да се подклажда и да се използва за политически и икономически цели и сценарии. Търсенето на външен „спасител" не е начин за решаване на текущите проблеми на финансовата система. Убедени сме, че партийните сметки трябва да бъдат подчинени на държавата, хората и реалната икономика

От понеделник започва работа новия паркинг до гарата във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=256278

Новата част на паркинга до ЖП гара - Варна от понеделник /30 юни/ ще бъде въведен в експлоатация, съобщиха от Община Варна за Moreto.net. Според утвърдена тарифа, таксата за леки автомобили е 2 лв. за първия час престой, а за всеки следващ час се заплаща по 1 лв.

Новоучредената партия АБВ: Наш опонент не е БСП, а десницата и ГЕРБ (видео)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/28/2333128_novouchredenata_partiia_abv_nash_oponent_ne_e_bsp_a/?ref=rss


Националната учредителна конференция избра за председател на политическа партия АБВ Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012 година, съобщиха от АБВ.

Избран е Национален съвет и следния състав на Изпълнителния съвет на партията - Георги Първанов, проф. Борислав Борисов, Ивайло Калфин, Румен Петков, Росица Янакиева, Емил Кало, Бойко Радоев, д-р Евгений Желев, Андрей Бунджулов, Дилян Енкин, д-р Емил Константинов, Трендафил Величков.

На Учредителната конференция...

Новоучредената партия АБВ: Наш опонент не са левите партии, а десницата и ГЕРБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/28/2333128_novouchredenata_partiia_abv_nash_oponent_ne_sa_levite/?ref=rss


Националната учредителна конференция избра за председател на политическа партия АБВ Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012 година, съобщиха от АБВ.

Избран е Национален съвет и следния състав на Изпълнителния съвет на партията - Георги Първанов, проф. Борислав Борисов, Ивайло Калфин, Румен Петков, Росица Янакиева, Емил Кало, Бойко Радоев, д-р Евгений Желев, Андрей Бунджулов, Дилян Енкин, д-р Емил Константинов, Трендафил Величков.

На Учредителната конференция...

Бербатов спокоен за спестяванията си в ПИБ

http://www.bnews.bg/article-109655

Димитър Бербатов призова за спокойствие и доверие към Първа инвестиционна банка след шумотевицата през последните дни.

Президентът на Венецуела: "Народният син" Суарес обърка сметките на големите

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/28/2333125_prezidentut_na_venecuela_narodniiat_sin_suares_oburka/?ref=rss


Президентът на Венецуела се включи в коментарите за наказанието на Луис Суарес. Според него уругвайският нападател е бил наказан толкова тежко, защото е помогнал за елиминирането на Италия и Англия.

"Те не могат да простят на Уругвай, че един народен син елиминира две от най-големите футболни нации. Затова се намесиха в целия случай", заяви Николас Мадуро.

Суарес отбеляза два гола за победата с 2:1 над Англия и помогна за успеха с 1:0 срещу Италия в груповата фаза. Във...

Бизнесът в Петрич е спокоен за парите си, оставя ги в ПИБ

http://pik.bg/бизнесът-в-петрич-е-спокоен-за-парите-си-оставя-ги-в-пиб-news196377.html

Бизнесът в Петрич е спокоен за парите си, оставя ги в ПИБ

"Ситуацията, заформила се около Първа инвестиционна банка, е плод на спекулация",  коментира пред ПИК Николай Джамбазов, представител на фирма "Метикс", Петрич.

"Като клиенти на банката ние не одобряваме случващото се", категоричен е Джамбазов. По негови думи това застрашава бизнеса като цяло и е крайно належащо хората да бъдат успокоени.

"Ние няма да теглим парите си от банката и призоваваме всички да последват нашия пример", допълва той.

Джамбазов разказа още, че в петък ситуацията в Петрич е била доста обтегната, но все пак изрази надежда, че в понеделник всичко ще се е уталожило и работата им ще следва нормалния си ход.

 

Група във Фейсбук открива "осиновители" за бедстващите в Добрич

http://www.cross.bg/postradalite-feiisbyk-dobrich-1418106.html

/КРОСС/ Над 4 440 души са до момента участниците в групата „Да помогнем на Добрич" във Фейсбук. Основната цел на ентусиастите е да провокират не само помощ от цяла България и чужбина към пострадалите от наводнението в града, но да активират и местните, които са извън района на бедствието, да окажат подкрепа на нуждаещите се. Идеята е да има директен контакт между пострадалите и тези, които искат да им помогнат, обяснява пред Дарик Ралица Ветова, един от участниците в групата във Фейсбук. За целта с помощта на доброволци на място и такива в социалната мрежа постоянно се допълва списъкът с конкретните адреси, телефони и нужди на хората в най-пострадалите райони на Добрич. В списъка, в който има детайли за нуждите на цели семейства, досега са вписани близо 130 адреса. В списъка има и банкови сметки на отделни семейства, така че всеки, който има желание, може да дари дори и малка сума. Стремежът им е подкрепен от местни доброволци. Целта е изпратеното да стига директно до домовете на хора, защото пострадалите често не могат да оставят рухналите се къщи и да се редят пред пунктовете за раздаване на помощи, обясняват организаторите на инициативата.  

Венцислав Ангелов-Чикагото е арестуваният заради атаката срещу банките

http://society.actualno.com/Vencislav-Angelov-Chikagoto-e-arestuvanijat-zaradi-atakata-sreshtu-bankite-news_36728.html

Русенецът Венцислав Ангелов - Чикагото бе арестуван по подозрение за участие в атаката срещу българските банки, предаде БГНЕС. Чикагото бе докаран с качулка на главата и лаптоп през рамо от спецпол...

БСП: Настояваме до утре БНБ да представи конкретен план

http://politics.actualno.com/BSP-Nastojavame-do-utre-BNB-da-predstavi-konkreten-plan-news_36722.html

Настояваме до утре БНБ да представи конкретен план. Предизвиканите проблеми в банковия сектор да не се използват за политически игри, заявяват в позиция от БСП. В позицията, разпространена от парти...

Братовчед на Георги Мамалев спаси четири кутрета от бедствието във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4162556

“Такъв ужас досега не е имало. Навсякъде хвърчеше кал и тиня”, разказва за преживяното рибарят Георги Димитров. Той е един от потърпевшите след потопа в Аспарухово. Докато седи в къщата си край морето, вълната приижда изведнъж. Колибата е издигната на колове над водата и това я предпазва от срутване. “Такъв ужас досега не е имало. Навсякъде хвърчеше кал и тиня”, разказва за преживяното рибарят Георги Димитров. Той е един от потърпевшите след потопа в Аспарухово. Докато седи в къщата си край морето, вълната приижда изведнъж. Колибата е издигната на колове над водата и това я предпазва от срутване.

Очаквано Първанов си оглави АБВ-то

http://www.bnews.bg/article-109657

Съвсем очаквано бившият държавен глава Георги Първанов бе избран за председател на ПП АБВ на Учредителната конференция .

Първанов - официален председател на АБВ

http://frognews.bg/news_72294/

Георги Първанов е избран за председател на АБВ. Това се посочва в резолюцията, която беше приета на Учредителната конференция на АБВ като партия, съобщиха от пресцентъра на политическата формация.

Бареков: Държавата не е фалирала, а политиците, защото при тях няма доверие

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163528

Пресата върху банковата система е засилена от непремерените и безотговорни изказвания на бившия премиер Бойко Борисов, а това налага по време на утрешното заседание при президента да се вземат решения, които няма да се харесат на българския народ. Това каза на пресконференция лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, съобщиха от партията. Пресата върху банковата система е засилена от непремерените и безотговорни изказвания на бившия премиер Бойко Борисов, а това налага по време на утрешното заседание при президента да се вземат решения, които няма да се харесат на българския народ. Това каза на пресконференция лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, съобщиха от партията.

Петима починали след ухапване от кърлеж за два дни в страната

http://www.moreto.net/novini.php?n=256277

Петима души са починали след ухапвания от кърлежи в Южна България за два дни, съобщава Нова телевизия. Тревожен ръст на ухапванията има в момента в Пловдив и региона. 18 пациенти с марсилска треска са настанени в инфекциозната болница в града.

Едва 7% от имотите у нас са застраховани срещу бедствия

http://econ.bg/Новини/Едва-7-от-имотите-у-нас-са-застраховани-срещу-бедствия_l.a_i.552928_at.1.html

Едва 280 000 от около 4 млн. жилища са застраховани срещу бедствия. Това е около 7% от всички имоти, докато в Западна Европа около 70% от...

Продават на търг в Пловдив конфискувани платина, злато и сребро

http://www.cross.bg/srebro-kilograma-zlato-1418105.html

/КРОСС/ Близо 100 килограма платина, злато и сребро ще бъдат продадени в няколко търга от Националната агенция за приходите в Пловдив. Бижутата са били конфискувани от митничарите в Свиленград при опити за контрабанда. Най-много са задържаните сребърни накити - над 90 килограма. Освен в изработката на украшения, платината се ползва и в електрониката, което предполага участие в търговете и от този бранш, съобщава БНР.  

Пенсионерът убил съседа си заради неокосена ливада получи 2 години и половина зад решетките

http://www.zapernik.com/krimi/pensionerut-ubil-suseda-si-zaradi-neokosena-livada-poluchi-2-godini_32746/

Пончо Стратиев, който уби съседа си Илчо Илиев заради неокосена ливада ще лежи 2 години и половина в затвора, научи ZaPernik.com.

Починалният Илчо е бил ерген, живота си посветил, за да гледа болната си майка и баща. Работил е като овчар, в ТКЗС-то, но го ударил гръм, който го затруднил работата му. Роднини на Илчо му купили моторна самоходна косачка и той косил дворовете с нея.

На 1 ноември, 2013 година убиецът Пончо Стратиев - пенсионер на 75 години поискал...

Продължава

Бареков: Държавата не е фалирала, а политиците, защото при тях няма доверие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163523

Пресата върху банковата система е засилена от непремерените и безотговорни изказвания на бившия премиер Бойко Борисов, а това налага по време на утрешното заседание при президента да се вземат решения, които няма да се харесат на българския народ. Това каза на пресконференция лидерът на Пресата върху банковата система е засилена от непремерените и безотговорни изказвания на бившия премиер Бойко Борисов, а това налага по време на утрешното заседание при президента да се вземат решения, които няма да се харесат на българския народ. Това каза на пресконференция лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, съобщиха от партията.

В Египет арестуваха 15 екстремисти от ИДИЛ

http://www.cross.bg/egipet-ekstremisti-idil-1418104.html

/КРОСС/ Египетските сили за сигурност са задържали в северната част на Синай група от 15 бойци на "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ). Според местните медии, с помощта на палестинските екстремисти радикалите са се опитали да влязат един по един на територията на Египет от Ивицата Газа, пише ИТАР-ТАСС. Според служители на правоохранителните органи, задачата им е била да сесъздаде местно звено на ИДИЛ в Египет.    

Изкараха Благо Джизъса сексуален маниак

http://www.bnews.bg/article-109650

Студентките спортистки от НСА били на голяма почит за Благо Георгиев. Сред похожденията на Джизъса се открояват няколко фолк изпълнителки, манекенки и луксозни компаньонки.

Папазов: За първи път пощите ни са на кяр

http://frognews.bg/news_72293/

За първите пет месеца на тази година Български пощи за първи път излязоха на печалба. 512 хил. лв. е положителният резултат. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов пред ТВ7.

"Борусия" (Дортмунд) увеличава финансовата си мощ с нова сделка

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/28/2333117_borusiia_dortmund_uvelichava_finansovata_si_mosht_s/?ref=rss


Главният спонсор Evonik купи девет процента от акциите на германския футболен клуб "Борусия" (Дортмунд), който същевременно увеличи капитала си с 26.7 милиона евро.

В същото време компанията, изграждаща специални химични елементи за производство на препарати, козметика и други, подписа нов договор за спонсорство на "жълто-черния" клуб до лятото на 2025 г. 

Новият спонсорски договор с базираната в Есен компания Evonik се оценява на 210 милиона евро.

"Нищо не се...

"Атака" няма да участва в консултациите при президента

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/ataka-niama-da-uchastva-v-konsultaciite-pri-prezidenta-6015919

Причината тяхното решение е, че са недоволни от избраната от ГЕРБ, БСП и ДПС дата за предсрочния вот - 5 октомври, съобщават от пресцентъра на партията

Суарес проплака: Не го ухапах умишлено!

http://worldcup2014.actualno.com/Suares-proplaka-Ne-go-uhapah-umishleno-news_36719.html

Голмайсторът на Уругвай Луис Суарес се е оправда по странен начин за скандалния инцидент с Джорджо Киелини. Както цял свят разбра, нападателят бе наказан от ФИФА за 4 месеца, след като захапа италианс...

Младежи с Голф потрошиха коли на "Цар Освободител" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=256274

Младежи с Голф потрошили 2 коли на бул. „Цар Освободител” час преди полунощ снощи, оплакаха се пострадали пред Дарик. Екшънът се разиграл минути след 23.00 ч. на булеварда, в отсечката преди светофара за пешеходци, пред АГ-Варна. Пострадали са коли, паркирани в дясната част на платното пред номера 93-95.

Традиционни римски ястия посрещат гостите на Русе

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/06/28/2333119_tradicionni_rimski_iastiia_posreshtat_gostite_na_ruse/?ref=rss


Възстановка на римски пазар с участието на воини, на римска кухня и детски панаир на изкуствата се организира днес в Русе. Събитията са част от фестивала за съвременна градска култура "Аз, Градът", предаде БТА. 

В двудневната програма посетителите на римската крепост "Сексагинта Приста" имат възможност да разгледат "римски пазар" и да вкусят от кухнята с традиционни римски ястия. Във възстановките участват 40 души с типични за римската епоха костюми.

Посетителите могат да...

Вижте как Цветлин Йовчев напусна ДАНС с мотор (Снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163502

Фотографите на "Труд" успяха да заснемат вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев в момента, когато си тръгва от ДАНС с мотор след среща на върха с шефа на ДАНС Владимир Писанчев и главния прокурор Сотир Цацаров.
Повод за извънредната среща са опитите за дестабилизация на банковата система в държавата. Фотографите на "Труд" успяха да заснемат вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев в момента, когато си тръгва от ДАНС с мотор след среща на върха с шефа на ДАНС Владимир Писанчев и главния прокурор Сотир Цацаров. Повод за извънредната среща са опитите за дестабилизация на банковата система в държавата.

Сеп Блатер си пожела видеоповторения

http://www.cross.bg/blater-razbere-videopovtoreniya-1418103.html

/КРОСС/ Президентът на ФИФА Сеп Блатер предложи да бъдат въведени видеоповторения за спорните ситуации по време на мач. "Смятам да има право по две повторения на полувреме. По този начин ще се помага на съдиите. Разбира се, те няма да се ползват за какво ли не. А само при спряна игра и след сигнал от треньора. Така ще може да се разбере има ли дузпа или не. Ще се разбере нарушението в или извън наказателното поле е. Има ли засада или няма такава. Всичко само и само да улесним лицата на терена и да въздигнем феърплея", сподели Блатер.    

НАСА изстрелва "летяща чиния"

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/nasa-izstrelva-letiashta-chiniia-6015917

Учените ще изпробват нова технология за приземяване на планетата Марс с помощта на специален парашут

Райън Гигс: Не бях готов да водя "Манчестър юнайтед"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/28/2333114_raiun_gigs_ne_biah_gotov_da_vodia_manchestur_junaited/?ref=rss


Легендата на "Манчестър юнайтед" Райън Гигс заяви, че не се е чувствал готов да бъде мениджър на първия отбор, когато пое поста временно след уволнението на Дейвид Мойс. Уелсецът, който прекрати кариерата си през май, водеше "червените дяволи" в последните четири мача на сезона, като записа две победи, загуба и равенство. 

"Попих много от опита на сър Алекс Фъргюсън, но миналата година все още играех и не бях изцяло фокусиран върху треньорството и другата страна на нещата. Когато...

Лекоатлетите: Ще продължим да държим парите си в ПИБ

http://pik.bg/лекоатлетите-ще-продължим-да-държим-парите-си-в-пиб-news196372.html

Лекоатлетите: Ще продължим да държим парите си в ПИБ

Президентът на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов подкрепи Първа инвестиционна банка, пише bgathletic.com.

"БФЛА си държи парите във Fibank (Първа инвестиционна банка) и ще продължи да ги държи там, заяви президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. - Ние сме много доволни от дългогодишното си сътрудничество с финансовата институция. Призоваваме клиентите на Първа инвестиционна банка да се успокоят и да не се поддават на слухове".

Банката е дългогодишен основен спонсор на Българска федерация лека атлетика. 

 

Конкретни лица и сайтове са зад банковата паника

http://www.bnews.bg/article-109656

Работи се и срещу конкретни лица и сайтове, участващи в опитите за дестабилизация на страната, стана ясно след срещата на главния прокурор Сотир Цацаров, вътрешния министър Цветлин Йовчев и шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

Георги Първанов бе избран официално за председател на АБВ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163489

Георги Първанов е избран за председател на ПП АБВ. Това се посочва в резолюцията, която беше приета на Учредителната конференция на АБВ като партия, съобщиха от пресцентъра на политическата формация.
Националната учредителна конференция избра за председател на АБВ Георги Първанов, президент на България в периода 2002 - 2012, Георги Първанов е избран за председател на ПП АБВ. Това се посочва в резолюцията, която беше приета на Учредителната конференция на АБВ като партия, съобщиха от пресцентъра на политическата формация. Националната учредителна конференция избра за председател на АБВ Георги Първанов, президент на България в периода 2002 - 2012,

Първанов официално избран за председател на АБВ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163486

Георги Първанов е избран за председател на ПП АБВ. Това се посочва в резолюцията, която беше приета на Учредителната конференция на АБВ като партия, съобщиха от пресцентъра на политическата формация.
Националната учредителна конференция избра за председател на АБВ Георги Първанов, президент на България в периода 2002 - 2012, Георги Първанов е избран за председател на ПП АБВ. Това се посочва в резолюцията, която беше приета на Учредителната конференция на АБВ като партия, съобщиха от пресцентъра на политическата формация. Националната учредителна конференция избра за председател на АБВ Георги Първанов, президент на България в периода 2002 - 2012,

Има нужда от публично-частно партньорство при определяне на риска от наводнения

http://www.moreto.net/novini.php?n=256272

В момента се освобождават обеми от 22 комплексни и значими язовира. Това се контролира от дирекция „Управление на водите" и гледаме да поддържаме нива на язовирите, така че да са полезни, това заяви в „Седмицата" на Дарик министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов.

Единадесетокласник е най-младият доброволец, помагащ в Аспарухово

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163478

Момче в 11-ти клас е най-младият член на екипа от доброволци от Пловдив, които пет дни помагат за разичистването на варненския квартал Аспарухово, след бедствието от 19-ти юни. Това заяви пред Фокус Георги Влайков, зам.-ръководител на Доброволческия отряд.
Според него, постъпката му заслужава адмирации, Момче в 11-ти клас е най-младият член на екипа от доброволци от Пловдив, които пет дни помагат за разичистването на варненския квартал Аспарухово, след бедствието от 19-ти юни. Това заяви пред Фокус Георги Влайков, зам.-ръководител на Доброволческия отряд. Според него, постъпката му заслужава адмирации,

Парите ми са в ПИБ и няма да ги местя!

http://www.bnews.bg/article-109654

Парите ми са в ПИБ и няма да ги местя! Хората от шоубизнеса вярваме на тази банка. Това коментира режисьорът Георги Торнев по повод слуховете за дестабилизация на банки през последните дни.

Петима починали след ухапване от кърлеж за два дни

http://www.cross.bg/kurlezhite-treska-yhapvane-1418102.html

/КРОСС/ Петима души починаха за два дни след ухапвания от кърлежи в Южна България. Тревожен ръст на ухапванията има в момента в Пловдив и региона. В инфекциозната болница в града са настанени 18 пациенти с марсилска треска. При някои от тях може да се стигне до усложнения, алармират лекарите, съобщава Нова телевизия. След обилните валежи кърлежите се активизираха. Дори в градските паркове, където е било пръскано, дъждовете измиха препаратите и паразитите отново се появиха. Всеки ден има поне по петима ухапани. Най-застрашени от кърлежите са децата, които играят в зелените площи и в междублоковите пространства. Собствениците на домашни кучета също пропищяха от напастта на кърлежите. След ухапване от кърлеж бързата реакция е най-важна, обясняват докторите. Ако се наложи да действаме в домашни условия, в никакъв случай не трябва да използваме олио или вазелин. Погрешно е и схващането при вадене паразитът да се върти по часовниковата стрелка. Най-често кърлежите заразяват с лаймска болест или марсилска треска. Зачервяване на ухапаното място, главоболие и висока температура са сред симптомите, които подсказват, че кърлежът ни е заразил. Съветът на специалистите е винаги след разходка в тревни площи да оглеждаме себе си и децата си за кърлежи.

Ромският квартал на Сливен е презастроен, само 16 къщи са законни

http://pik.bg/ромският-квартал-на-сливен-е-презастроен-само-16-къщи-са-законни-news196369.html

Ромският квартал на Сливен е презастроен, само 16 къщи са законни

Около 15 – 16 са законните къщи в ромския квартал на Сливен Надежда, съобщи за Радио „Фокус” кметският наместник на квартала Илко Илиев.

Той посочи, че ромският квартал на Сливен е презастроен и пренаселен. Според Илиев към момента строителство там не се извършва, тъй като няма място за нови постройки. Единственото строителство, чрез което сградите могат да нараснат е нагоре. По официални данни в Надежда живеят около 12 000 души, но към момента бройката на живущите е малко по – голяма. Ромският квартал възниква като гето през 40–те, към момента неговата площ е 60 декара.

Сърби освиркаха Николич в Косово

http://balkani.actualno.com/Syrbi-osvirkaha-Nikolich-v-Kosovo-news_36725.html

Сръбският президент Томислав Николич се отказа да произнася реч в местността Газиместан, на север от Прищина, предаде БГНЕС. Десетки млади сърби започнаха да скандират обидни думи спрямо Николич кат...

БНБ призова политиците към разум и отговорност

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/bnb-prizova-politicite-kym-razum-i-otgovornost-6015916

Политиците да излязат с единно мнение в подкрепа на усилията за запазването на банковата и финансовата стабилност след утрешните консултации при президента, призовават още от БНБ

Василев и Пеевски не са основните движещи сили, България се клати на по-високо равнище*

http://www.mediapool.bg/vasilev-i-peevski-ne-sa-osnovnite-dvizheshti-sili-bulgaria-se-klati-na-po-visoko-ravnishte-news222037.html

Продължавам с днешните развития (от петък) - не го правя с удоволствие, дори е противопоказно за консултанти и аналитик на рискове като мен да прави публични коментари по развиваща се в динамика рискова ситуация. Но го правя защото няма нищо по-ненужно от утрешна реакция на днешна криза. Имам близки, роднини, приятели. По долу са кратки бележки - които в никакъв случай не са цялостен рисков анализ, но дават посоките. Първо, най-накрая БНБ, МВР и правителството изглежда налучкват верния тон, но не могат да се освободят от политическото опекунство, което им пречи да действат ефективно. Важно е да се провежда тотално и активно разследване на мозъчния център на атаката, дори ако затова се посегне и на "свои". Това не е работа само на МВР, но и на ДАНС защото има замесени външни сили. Цветан Василев и Пеевски отдавна не са основните движещи сили и водещите фактори в развитието на ситуацията. България се клати, за да се дестабилизира на много по-високо и по-дълбоко равнище. Валутният борд е трън в очите на мнозина защото дава сигурност, но усилията са насочени към тихата и зад кадър ерозия, като се разчита на ограничените възможности на БНБ за се намесва с пряко финансиране на банки. Искат да фасадата на борда без основи като икономически растеж, конкурентноспособност, стабилни институции и банки с доверие. За съжаление, ДАНС заряза през последните години задачата да развива своя капацитет в способност за самостоятелна ранна диагностика и управление на рискове, свързани с използване на икономически или финансови лостове за дестабилизация на страната. През последните години няма особено успехи в неутрализирането на влиянието на чужди сили в български бизнес кръгове, политически среди и неправителствени организации. Спорно е кое тук е първопричината, дали безхаберието на нашите политици, които обезкилиха службите за да могат необезпокоявани да сключват политически сделки и да могат да се реализират като посредници или външните сили, които натиснаха ситуацията като избраха начина и времето. Може би по-малко и от двете. И децата знаят, че Южен поток няма да ни се размине току така - при всяко положение ще инкасираме загуби и ще трябва да преживеем трусове. Не случайно президента Путин каза, че никой не може да си позволи да откаже на Русия без последствия. Да не говорим, че краят на Южен поток е край на целия пакет от енергийния шлем и маркира водораздел в българо-руските отношения. Доста хора у нас са поемали обещания, които не могат да изпълнят. Затова настоящите трусове целят да потопят личните им отговорности в общата картина на нестабилност и проблемност - за да се загубят детайлите или близкия план. Второ, при всяко положение доверието на вложителите в българските банки, освен чрез разобличения на провокаторите, минава през единственото възможно решение - наливане на достатъчна свежа ликвидност в банките - колкото повече и колкото по-бързо толкова по-добре. Ограниченията на валутния борд в тази насока са ясни, но има и други инструменти - нищо, че за тях трябва време. Такава е приетата от всички ни сделка за валутния борд - не можем да печатаме пари колкото си искаме. Трето, трябва изключителна координация между основните институции с отношение към темата, за да се избегне разноговоренето и да се постигне точната "бленда" между съдържание, форма и място на посланията. Ситуацията е критично напрегната и трябва точно премерени послания, защото уверенията на ен гро, че нещата са под контрол, като се гледа строго и излъчва напрегност не вършат никаква работа. Още повече, когато са бланкенти и "без сърце" - такива вместо да потушат могат да усилят съмненията. Ако бях отговорен фактор и политически лидер /нямам желание и претенции за това/ щях да кажа малко думи, но щях да ги подкрепя с изречението - заставам пред Вас с цялата отговорност на това което казвам и с готовността да го защитя с авторитета и позицията която заемам. Само когато хората разберат, че този който говори има какво да губи ще му повярват. Четвърто, виждате ли връзката между задържаната информация за финансовата дупка в енергетиката и преливането на кризата в банковата сфера, за която предупреждавах. Такова равнище на непрофесионализъм каквото демонстрира това правителство в тази сфера не бяхме виждали. Сега всички чакат последствията на "социалните" енергийни цени, но конкретни хора спекулират за да извлекат изгоди, като залагат на неуправляемост на ситуацията.  Както посочих по-рано в друг постинг - първата и основна задача на специалните служби е да намерят и изолират силите, които "тресат" държавата и стоят за спекулантските атаки. Моята диагноза е, че силите, които стоят зад последните трусове сериозно надцениха възможностите си да контролират развоя на ситуацията. Те злоупотребиха със силното си влияние върху прокуратурата, която изигра ключова роля за удара срещу КТБ с идеята, че щетите ще се ограничат само до една банка. Особено един от политическите лидери, който се изживява като "стратег". Идеята, че като се разстресе България ще се отклони вниманието от текущите отговорности и  най-вече демонстрират политически мускули за да не се остане извън паричните потоци по Южен поток или властта при следващото раздаване на картите е игра с огъня. Пето, един от лидерите призова днес веднага да се "вика" МВФ. Това е доста нескопосана реакция. Едно от най-големите постижения на България, бе да се извъкне от опеката на МВФ, защото тази институция няма безупречна репутация в годините на прехода. Тя ни диктува редица решения и политики, които не бяха ресурсно обезпечени и нанесоха значителни поражения. Да се кани МВФ в ефир днес само по себе си е дестабилизиращо действия, наливащо "допълнително" масло в огъня. Разбирам, че сме в предизборна обстановка, но има граници на политическото говорене - там където започва националната сигурност и интересите на хората. Нали същите хора, ако утре са в правителството ще бъват първите, които ще съжалят за "идването  на МВФ". Проблемът на България не е в липсата на възможност да заеме допълнителен дълг за да покрие текущи финансови нужди, а в липсата на реформи и реформатори. Спирам до тук по темата - но думата МВФ в България просто трябва да се забрави. Последно, много станаха импровизациите и импровизаторите. Призовавам господин Президента, доколкото е единствената останала институция, която все още не се е намесвала в ситуацията - още веднъж да демонстрира подкрепата си за БНБ и да компенсира вакуума във властта като обяви предварително ключовите министри в служебното правителство, които ще работят по овладяване на ситуацията със самопричинената криза в банковата сфера. Настоящето правителство няма ресурс да се справи със ситуацията - трябват нови лица и нова решимост за да повярват вложителите и пазарите. ДАНС, МВР и прокуратурата трябва да си свършат работата за да охладят ентусиазма на провокаторите и сили зад тях да създадат хаос в страната, в който да изчистят политически стопански кредити, които или не могат или нямат желание да върнат. Горното е само малка част от рисковия анализ, който трябваше отдавна да бъде направен и да се ползва от институции за да не се стигне до сегашната ситуация. *Заглавието е на Mediapool. Коментарът на автора, който е енергиен експерт и бивш посланик на България в Русия, е публикуван от блога му.

Ситуацията около банките - опитите за дестабилизация се задълбочават. Предстои развръзка

http://www.mediapool.bg/situatsiyata-okolo-bankite---opitite-za-destabilizatsiya-se-zadalbochavat-predstoi-razvrazka-news222037.html

Продължавам с днешните развития (от петък) - не го правя с удоволствие, дори е противопоказно за консултанти и аналитик на рискове като мен да прави публични коментари по развиваща се в динамика рискова ситуация. Но го правя защото няма нищо по-ненужно от утрешна реакция на днешна криза. Имам близки, роднини, приятели. По долу са кратки бележки - които в никакъв случай не са цялостен рисков анализ, но дават посоките. Първо, най-накрая БНБ, МВР и правителството изглежда налучкват верния тон, но не могат да се освободят от политическото опекунство, което им пречи да действат ефективно. Важно е да се провежда тотално и активно разследване на мозъчния център на атаката, дори ако затова се посегне и на "свои". Това не е работа само на МВР, но и на ДАНС защото има замесени външни сили. Цветан Василев и Пеевсски отдавна не са основните движещи сили и водещите фактори в развитието на ситуацията. България се клати за да се дестабилизира на много по-високо и по-дълбоко равнище. Валутният борд е трън в очите на мнозина защото дава сигурност, но усилията са насочени към тихата и зад кадър ерозия, като се разчита на ограничените възможности на БНБ за се намесва с пряко финансиране на банки. Искат да фасадата на борда без основи като икономически растеж, конкурентноспособност, стабилни институции и банки с доверие. За съжаление, ДАНС заряза през последните години задачата да развива своя капацитет в способност за самостоятелна ранна диагностика и управление на рискове, свързани с използване на икономически или финансови лостове за дестабилизация на страната. През последните години няма особено успехи в неутрализирането на влиянието на чужди сили в български бизнес кръгове, политически среди и неправителствени организации. Спорно е кое тук е първопричината, дали безхаберието на нашите политици, които обезкилиха службите за да могат необезпокоявани да сключват политически сделки и да могат да се реализират като посредници или външните сили, които натиснаха ситуацията като избраха начина и времето. Може би по-малко и от двете. И децата знаят, че Южен поток няма да ни се размине току така - при всяко положение ще инкасираме загуби и ще трябва да преживеем трусове. Не случайно президента Путин каза, че никой не може да си позволи да откаже на Русия без последствия. Да не говорим, че краят на Южен поток е край на целия пакет от енергийния шлем и маркира водораздел в българо-руските отношения. Доста хора у нас са поемали обещания, които не могат да изпълнят. Затова настоящите трусове целят да потопят личните им отговорности в общата картина на нестабилност и проблемност - за да се загубят детайлите или близкия план. Второ, при всяко положение доверието на вложителите в българските банки, освен чрез разобличения на провокаторите, минава през единственото възможно решение - наливане на достатъчна свежа ликвидност в банките - колкото повече и колкото по-бързо толкова по-добре. Ограниченията на валутния борд в тази насока са ясни, но има и други инструменти - нищо, че за тях трябва време. Такава е приетата от всички ни сделка за валутния борд - не можем да печатаме пари колкото си искаме. Трето, трябва изключителна координация между основните институции с отношение към темата, за да се избегне разноговоренето и да се постигне точната "бленда" между съдържание, форма и място на посланията. Ситуацията е критично напрегната и трябва точно премерени послания, защото уверенията на ен гро, че нещата са под контрол, като се гледа строго и излъчва напрегност не вършат никаква работа. Още повече, когато са бланкенти и "без сърце" - такива вместо да потушат могат да усилят съмненията. Ако бях отговорен фактор и политически лидер /нямам желание и претенции за това/ щях да кажа малко думи, но щях да ги подкрепя с изречението - заставам пред Вас с цялата отговорност на това което казвам и с готовността да го защитя с авторитета и позицията която заемам. Само когато хората разберат, че този който говори има какво да губи ще му повярват. Четвърто, виждате ли връзката между задържаната информация за финансовата дупка в енергетиката и преливането на кризата в банковата сфера, за която предупреждавах. Такова равнище на непрофесионализъм каквото демонстрира това правителство в тази сфера не бяхме виждали. Сега всички чакат последствията на "социалните" енергийни цени, но конкретни хора спекулират за да извлекат изгоди, като залагат на неуправляемост на ситуацията.  Както посочих по-рано в друг постинг - първата и основна задача на специалните служби е да намерят и изолират силите, които "тресат" държавата и стоят за спекулантските атаки. Моята диагноза е, че силите, които стоят зад последните трусове сериозно надцениха възможностите си да контролират развоя на ситуацията. Те злоупотребиха със силното си влияние върху прокуратурата, която изигра ключова роля за удара срещу КТБ с идеята, че щетите ще се ограничат само до една банка. Особено един от политическите лидери, който се изживява като "стратег". Идеята, че като се разстресе България ще се отклони вниманието от текущите отговорности и  най-вече демонстрират политически мускули за да не се остане извън паричните потоци по Южен поток или властта при следващото раздаване на картите е игра с огъня. Пето, един от лидерите призова днес веднага да се "вика" МВФ. Това е доста нескопосана реакция. Едно от най-големите постижения на България, бе да се извъкне от опеката на МВФ, защото тази институция няма безупречна репутация в годините на прехода. Тя ни диктува редица решения и политики, които не бяха ресурсно обезпечени и нанесоха значителни поражения. Да се кани МВФ в ефир днес само по себе си е дестабилизиращо действия, наливащо "допълнително" масло в огъня. Разбирам, че сме в предизборна обстановка, но има граници на политическото говорене - там където започва националната сигурност и интересите на хората. Нали същите хора, ако утре са в правителството ще бъват първите, които ще съжалят за "идването  на МВФ". Проблемът на България не е в липсата на възможност да заеме допълнителен дълг за да покрие текущи финансови нужди, а в липсата на реформи и реформатори. Спирам до тук по темата - но думата МВФ в България просто трябва да се забрави. Последно, много станаха импровизациите и импровизаторите. Призовавам господин Президента, доколкото е единствената останала институция, която все още не се е намесвала в ситуацията - още веднъж да демонстрира подкрепата си за БНБ и да компенсира вакуума във властта като обяви предварително ключовите министри в служебното правителство, които ще работят по овладяване на ситуацията със самопричинената криза в банковата сфера. Настоящето правителство няма ресурс да се справи със ситуацията - трябват нови лица и нова решимост за да повярват вложителите и пазарите. ДАНС, МВР и прокуратурата трябва да си свършат работата за да охладят ентусиазма на провокаторите и сили зад тях да създадат хаос в страната, в който да изчистят политически стопански кредити, които или не могат или нямат желание да върнат. Горното е само малка част от рисковия анализ, който трябваше отдавна да бъде направен и да се ползва от институции за да не се стигне до сегашната ситуация.   Коментарът на автора, който е енергиен експерт и бивш посланик на България в Русия, е публикуван от блога му.

Работник почина в Шумен след вдишване на въглероден диоксид

http://www.bnews.bg/article-109653

61-годишен служител на фирма е починал след вдишване на изтекъл въглероден диоксид, при техническа проверка на газопровод.

Единадесетокласник е най-младият доброволец от Пловдив, който помага в Аспарухово

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163472

Момче в 11-ти клас е най-младият член на екипа от доброволци от Пловдив, които пет дни помагат за разичистването на варненския квартал Аспарухово, след бедствието от 19-ти юни. Това заяви пред Фокус Георги Влайков, зам.-ръководител на Доброволческия отряд.
Според него, постъпката му заслужава адмирации, Момче в 11-ти клас е най-младият член на екипа от доброволци от Пловдив, които пет дни помагат за разичистването на варненския квартал Аспарухово, след бедствието от 19-ти юни. Това заяви пред Фокус Георги Влайков, зам.-ръководител на Доброволческия отряд. Според него, постъпката му заслужава адмирации,

Стив Ханке: Банковите регулации в България са по-добри от тези на ЕС

http://econ.bg/Новини/Стив-Ханке-Банковите-регулации-в-България-са-по-добри-от-тези-на-ЕС_l.a_i.552914_at.1.html

Банковите регулации в България са по-добри от тези на ЕС по отношение на законовите разпоредби. Това заяви пред БНР американският финансист Стив...

И депутати в протеста на Дунав мост 2

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163303

Народният представител от БСП Филип Попов и лидерът на Народният представител от БСП Филип Попов и лидерът на "ЕКогласност" Емил Георгиев, който влиза в парламента на мястото на Сергей Станишев, подкрепиха протеста на жителите на пет видински села срещу изграждането на предприятие за преработка на стари автомобилни гуми в с.Сланотрън. Около 120 протестиращи се събраха в 10 ч. днес в близост до

Ремонтират част от пътя за Гърция

http://pik.bg/ремонтират-част-от-пътя-за-гърция-news196367.html

Ремонтират част от пътя за Гърция

Ремонтира се усилено главен път II-19 в отсечката Банско-Гоце Делчев. През уикенда се работи на шосето между зимния курорт и Добринище, както и в района на село Места, предаде БТА.

На тези места са поставени съответната сигнализация и пътни знаци. Водачите трябва да преминават с повишено внимание и съобразена скорост в тези участъци, за да не се допуснат пътно-транспортни произшествия.

Участъкът по международния път за Гърция от години бе в окаяно състояние, с много дупки и неравности. По трасето са разположени специализирана техника и мобилна асфалтова база.

Ремонтът трябва да приключи до края на лятото тази година. Движението в отсечката Гоце Делчев - Банско се регулира, съобразно ремонтните работи. Ако ремонтът приключи успешно, то това ще бъде финалът на 8-годишна сага.

На два пъти фирми, спечелили поръчката за рехабилитация на пътя, фалираха месеци след подписването на договорите. Първо това се случи с гръцко предприятие, а по-късно и с консорциум с австрийско участие.

Пентагонът е изпратил въоръжени безпилотни самолети в Ирак

http://www.moreto.net/novini.php?n=256235

Министерство на отбраната на САЩ потвърди използването на въоръжени безпилотни летателни апарати в Ирак, съобщава "Франс прес". От Пентагона уточняват, че така наречените дронове са пуснати в действие, за да защитят американските военни съветници, които бяха изпратени в страната.

Трима турци арестувани за тероризъм в Гърция

http://www.vesti.bg/novini/trima-turci-arestuvani-za-terorizym-v-gyrciia-6015918

В Атина бяха задържани трима турски граждани по подозрение, че членуват в терористична група, предаде АФП, като се позовава на гръцките власти.

Снайперист едва не е убил човек на откриването на Мондиала

http://www.cross.bg/razreshenie-paylo-snaiiperist-1418101.html

/КРОСС/ Снайперист от полицейските части в Сао Пауло е поискал разрешение да стреля срещу група мъже, приближаващи бразилския президент Дилма Рисеф по време на откриващия мач на световното първенство. Стрелецът бил убеден, че ще бъде извършен опит за покушение срещу президента. Той обаюе не е получил разрешение да произведе изстрел. Впоследствие се оказало, че заподозреният е един от внедрените сред зрителите полицаи, пише btvnews. "Получила се е грешка в комуникацията, която много бързо е била коригирана", обясни говорителят на полицията в Сао Пауло.  

Титаник в Добрич! Съседи спасявали удавника Сюлейман, но не успели

http://pik.bg/титаник-в-добрич-съседи-спасявали-удавника-сюлейман-но-не-успели-news196364.html

Титаник в Добрич! Съседи спасявали удавника Сюлейман, но не успели

Като пълноводна река потече язовир “Плачи дол” към Добрич. Мълвата най-напред донесе, че жертвите в Добрич са три. След това изчезнала жена бе открита, а един от мъжете не бе издържал на напрежението и издъхнал, преди още водата да залее града.


Официално удавен във водния ад е само 62-годишният Сюлейман Реджеп, пише "24 часа".

Той прекарал преди дни инсулт и не успял да се спаси. Като във филма “Титаник” двама негови съседи се опитали да го изведат от потъващия дом.

“Целият бул. “Русия” е като море с вълни. С лодки ни изкарваха от къщите. Домовете ни се рушат, стените падат. Полицаите и пожарникарите ни помагат, но като се оттече водата, какво ще правим без къщи?”, вайкаше се Гергана Попова от квартала.

Неузнаваеми с мръсотията, калта и смрадта са все още бул. “Русия”, ул. “Дунав”, ул. “Климент Охридски”, “Вида Димитрова", ул."Поп Богомил”, ул. "Индже войвода". Над 700 къщи са като във Венеция - наполовината под вода.

Последното голямо наводнение е било през 1949 г. То е взело 16 жертви и оставило без дом 300 семейства. Хората вадели сламениците от леглата си, за да ги дадат на бедстващите. Сега обаче Добрич се прочу и с първите мародери, опитали се да отнесат два телевизора от обезлюдена къща на улица “Копривщица”.

Пожар изпепели 3000 пилета

http://www.bnews.bg/article-109651

Пожар изпепели 3000 пилета във ферма край Монтана.

Слънчево време със слаб вятър утре по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=256267

През нощта облачността ще намалее до ясно. Вятърът временно в много райони почти ще стихне. Утре ще бъде слънчево в следобедните часове над планинските райони от Западна България с купеста облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно до умерен източен вятър.

Във Варна започна класик рали шампионата

http://www.moreto.net/novini.php?n=256270

І-ви кръг от класик рали шампионата с коефициент – 3 се организира от Нептун моторспорт със съдействието на Авто-мото ретро клуб – Варна и АСК „СБА – Варна”, Община Варна, Община Долни Чифлик, Община Бяла, Община Обзор и Диневи груп.

Порошенко: Елиминирането на руския език като регионален беше грешка

http://www.cross.bg/ryskiya-ezik-regionalen-1418100.html

/КРОСС/ "Решението на Върховната Рада на Украйна за премахване статуса на руския език като регионален беше грешка", каза в интервю за журналисти в Брюксел украинският президент Петро Порошенко. „Нямаме абсолютно никакви възражения против използването на руския език в качеството на официален. Надявам се никога повече в историята на Украйна въпросът за езика или културата да не подлага на опасност самото национално единство", подчерта Порошенко. През февруари 2014 година Върховната Рада отмени закона, който даваше на руския език статуса регионален там, където той е роден за минимум 10% от населението - т.е. в 13 от общо 27 области на Украйна, припомня Гласът на Русия.  

Дряново остана без вода, снабдяват града с цистерни

http://pik.bg/дряново-остана-без-вода-снабдяват-града-с-цистерни-news196360.html

Дряново остана без вода, снабдяват града с цистерни

Два дни град Дряново е без вода след авария на централен водопровод, предаде Би Ти Ви.

Повредата е възникнала в помпената станция на град Килифарево, вследствие на активизирано свлачище.

Изчерпени са и водните запаси в резервоарите. Това съобщиха от общинската администрация.

По отстраняването на аварията работят екипи на "ВиК" - Велико Търново. Предстои водоподаването към Дряново да бъде възстановено най-късно в неделя.

Дряновската водоснабдителна фирма доставя вода с три цистерни за битовите нужди на хората в града. Цистерните са разположени на площад "Колю Фичето", в квартал "Априлци" и край автогарата.

Близо седмица след поройните дъждове на 19 юни, довели до наводнение в града и до обявяване на бедствено положение в общината, за водоснабдяването на града са използвани резервни водни запаси, но и те вече са изчерпани. Освен водоноските на общината, хората използват за снабдяване с вода и няколко местни водоизточника.

Планински спасители търсили с куче загиналите от водния потоп деца

http://pik.bg/планински-спасители-търсили-с-куче-загиналите-от-водния-потоп-деца-news196358.html

Планински спасители търсили с куче загиналите от водния потоп деца

Специализиран екип от планински спасители с куче от Пловдив се е включил при търсене на едно от загиналите от наводнението деца от Варна, съобщава радио "Фокус"-Пловдив, позовавайки се информация от Таня Георгиева, председател на Областния съвет на БЧК.

„Други доброволци от БЧК Пловдив не участваха в тези спасителни акции, тъй като в града бяхме също в бедствена готовност, при нас също имаше опасност от природни бедствия” каза Георгиева. Доброволци на Червения кръст от съседните области и до момента продължават да работят, като се сменят, добави Георгиева. БЧК Пловдив също поддържа връзка и е в готовност да изпрати екип, ако се наложи. Според Таня Георгиева, свидетели сме на явление, при което много хора се включиха да помагат с доброволен труд при наводнените райони. Там все още има необходимост от минерална води и дезинфекционни материали, но в никакъв случай от дрехи, добави Георгиева. Складовете са препълнени. Когато човек няма дом, дрехите не са толкова важни, колкото възстановяването на терени. Това ще бъде дълъг процес на възстановяване на нормалния начин на живот, смятат от БЧК. Цялата благотворителна кампания е за това да се възстанови нормалния начин на живот на тези хора.

За последните три години има засилен интерес към доброволчеството, не само при бедствия, а и при различни действия в нормалния живот, каза Таня Георгиева. Отзоват се много граждани, които искат да бъдат обучени като доброволци. Това е големият ангажимент на БЧК, добави тя. 

Константинов: Този кабинет ще е жив до 4 август

http://www.cross.bg/konstantinov-vreme-kabinet-1418099.html

/КРОСС/ "Смятам, че това, което се случи в последните няколко дни е опит големите политически сили да намерят начин, по който да се разберат", каза Нидал Алгафари в ефира на ТВ7. "Тази държава има много големи проблеми, вече стига до дъното. Трябва да се намери онова време сборно, а не време разделно", посочи политическият PR. Според него, ако политиците имаха още малко време, може би щяха да се разберат за една по-широка коалиция, а не да се отлага след избори и да се харчат отново държавни пари. Проф. Михаил Константинов е на мнението, че е съвсем ясно до кога този кабинет ще бъде жив. Той ще бъде жив до 4 август тази година, посочи професорът. "Дали ще подаде оставка утре или на първи август няма значение. Четвърти е датата, в която министрите на Орешарски ще предадат управлението на служебния кабинет. Орешарски е на власт 60 дни преди изборите. Това е написано в Конституцията", отбеляза той. "В стаята за преговорите всички се държаха все едно се намират в Андора, Швейцария, но не и в България на 27 юни", заяви от своя страна журналистът Соня Колтуклиева. Проф. Константинов смята за най-добре следващото правителство да бъде дясно-центристко управление с конструктивно сътрудничество на опозицията в лицето на БСП и ДПС.    

Диляна Попова: Раздялата с Асен беше неизбежна

http://www.bnews.bg/article-109645

Асен Блатечки и Диляна Попова се разделиха. Актьорът е решил да се върне при съпругата си.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване