Нападател на Уругвай: Ще направим уникален мач с Колумбия

http://worldcup2014.actualno.com/Napadatel-na-Urugvaj-Shte-napravim-unikalen-mach-s-Kolumbija--news_36663.html

Нападателят на Уругвай Кристиан Стуани заяви, че очаква сериозна битка с тима на Колумбия. Пред сайта на ФИФА Стуани бе категоричен, че предстои уникален мач, в който е възможна всякаква развръзка. ...

Стив Ханке: Валутният борд в България е в безопасност

http://www.vesti.bg/novini/stiv-hanke-valutniiat-bord-v-bylgariia-e-v-bezopasnost-6015887

Няма никакъв риск за валутния борд в България, заяви проф. Стив Ханке от университета Джон Хопкинс, предаде БНР.

Причините за това, което ни се случва

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243141_%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B7%D0%B0+%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%2C+%D0%BA%D0%BE%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%B5+%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B2%D0%B0

 Войната между Пеевски и Василев би трябвало да провокира действия, които да предотвратят повторението на подобен сюжет. Но кой да ги извърши, след като основните играчи са в режим "да се снишим и да видим кой ще победи"?

Коментар на Иван Бедров:

"Вчера изчислявах, че месечната издръжка на охраната на Делян Пеевски е повече от средната пенсия на един български пенсионер, която получава за целия си живот", сподели в национален ефир острието на БСП Антон Кутев. Аз пък изчислих, че ако Кутев и неговите колеги в парламента бяха забелязали това несъответствие преди 5 години например, нито Пеевски днес щеше да бъде наричан „най-големият олигарх“, нито гражданите щяха да треперят заради спестяванията си в КТБ.

Необозримото разрастване на групировката около Цветан Василев и Делян Пеевски нямаше да е възможно без активното съдействие или бездействие на властта - изпълнителна, законодателна, съдебна. И то в продължение на повече от 10 години. Инструментът за това съдействиe или бездействие са институциите, които умишлено бяха разградени, за да не обезпокояват схемата.

А помните ли онзи хонорар?

Преди малко повече от 3 години съдът оправда лидера на ДПС Ахмед Доган за прословутия хонорар от 1 милион евро заради консултации в качеството му на „хидролог“. Когато е получил парите, политикът беше мандатоносител - тоест, правителството бе съставено с мандата на политическата сила, която той оглавяваше. На всичко отгоре същият този политик се похвали публично, че именно той „разпределя порциите в държавата“. Всички виждат, че има конфликт на интереси, само държавните институции не го виждат.

След този случай вече всичко бе възможно. Депутатът Делян Пеевски наистина се движи с впечатляваща охрана. Той не притежава никакъв бизнес на свое име, защото по закон няма право. Не получава и почти никаква заплата, защото не стъпва в парламента, поради което голяма част от възнаграждението му се удържа като санкция. Националната агенция за приходите е институцията, която трябва да следи за несъответствия между доходите и разходите. Чак след сигнала на „Протестна мрежа“ данъчните съобщиха, че при Пеевски и майка му Ирена Кръстева не всичко е изрядно. Откъде са парите им? Предпазителят „НАП“ очевидно не се е задействал.

Пеевски с двама от неговите охранители

Днес политици от различни партии публично изричат това, за което всички говорят под сурдинка от години - че депутатът притежава огромни бизнеси, че е монополист на пазара за разпространение на вестници и списания, че има влияние при разпределянето на обществените поръчки. Може да е вярно, може и да не е вярно. Но нито една институция не се е самосезирала по тези твърдения. Нито прокуратурата - за евентуална търговия с влияние, нито Комисията за защита на конкуренцията - за евентуална концентрация, нито ДАНС за нещо по-сериозно. Апропо, ДАНС. Та нали същият този депутат беше избран за председател на Агенцията и дори даде интервю от шефския кабинет.

Лошата новина

„Започвам да се чувствам като във филм“, сподели Делян Пеевски след второто му посещение в следствието покрай историите с „убийствата“ - неговото и на банкера Цветан Василев. Думата е подходяща - голяма част от хората следят случващото се точно като филм. Кой на кого и какво е поръчал? Кой е по-богат? Кой ще даде повече интервюта? Гангстерска война ли е? Развод ли е? При кого ще остане детето-евродепутат? Това, което ни се случва, е резултат от разпада на системата от институции - тоест, държавата. Всички предпазители по веригата не са се задействали и така стигнахме до момента, в който една групировка е толкова могъща, че вътрешните ѝ сътресения са в състояние да срутят държавата.

Иван Бедров

Лошата новина е, че има само зрители на филма, други не се забелязват. Всички парламентарни партии са в режим „да се снишим и да видим кой ще победи“. Страхът от заемане на каквато и да е позиция създава комични ситуации, в които някои политици се правят, че дори не са чували имената на Пеевски и Василев.

Не става дума за заемане на страна като по време на мач, а за ясна позиция срещу модела на страстване на политическа, икономическа и съдебна власт. Въпросът, на който истинските политици трябва да отговорят, е кое направи възможно възникването и възхода на тази групировка и какво трябва да променим в държавата си, за да не ни се случи това отново. Продължаваме да чакаме отговора.

 

DW.DE

Редят правителство при Плевнелиев утре

http://www.bnews.bg/article-109621

Правителството да подаде светкавично оставка още в понеделник на извънредно заседание на Народното събрание. За това са се договорили БСП, ДПС и ГЕРБ.

VІ Тенис турнир за аматьори Св.Св. Константин и Елена Къп 2014 г. стартира днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=256218

„Св. Св. Константин и Елена холдинг” организира Шести тенис турнир за аматьори „Св. Св. Константин и Елена Къп” 2014, който е включен в събитийния календар на едноименния курорт, научи Moreto.net. Турнирът, първоначално предвиден за 21-22 юни и отложен поради неблагоприятната метеорологичната обстановка и трагичните събития в града ни, ще се проведе на 28 и 29 юни на тенис базата на Гранд Хотел Варна, като състезанията ще бъдат сингъл – мъже и двойки – мъже и жени.

Роснефт и BP с договор за $2 млрд

http://www.vesti.bg/novini/rosneft-i-bp-s-dogovor-za-2-mlrd-6015885

Роснефт и BP подписаха договор за дългосрочни предплатени доставки на петрол и петролни продукти на стойност 2 млрд. долара.

Google влезе в Ню Бояна Филм Студио

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243140_Google+%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B5+%D0%B2+%D0%9D%D1%8E+%D0%91%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%A4%D0%B8%D0%BB%D0%BC+%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE

 Google знае всичко, а сега дори ни го показва с Google Maps Business View, който е един от най-амбициозните проекти стартирани от интернет гиганта в последните години.

На кратко, услугата позволява на потребителите възможността да посетят виртуално различни места като хотели, ресторанти и дори офиси.

Първата компания на Балканите, която получава статут на Google Trusted Agency и която има правото да фотографира "Google Street View" 360-градусови снимки, е британската Tunder Box, която е базирана в София, съобщиха от компанията.

От днес в Google може да се намери и една от най-големите 360-градусови фотосесии, откакто проектът е стартиран в Съединените щати и в Обединеното кралство – онлайн потребителите сега имат възможност да разкрият тайните на филмовото студио Ню Бояна и да се запознаят с него в изключителни детайли. Това е мястото, на което са заснети филми като "300", "Конан", "Непобедимите", "Херкулес" и "Черната далия". А сега с помощта на Google Maps Business View всеки може да се разходи там, където се случва истинската магия на киното.

"Снимките на Ню Бояна са с огромен мащаб. Отне ни приблизително 3 седмици, за да ги завършим, тъй като бе важно да влезем и зад кулисите на тази индустрия, която е изключително интригуваща за много хора по света и ние вярваме, че това е първата подобна фотосесия на действащо филмово студио", каза Саймън Фийк, собственик и управител на Thunder Box.

"Възможността да покажем с какво разполагаме в Ню Бояна е от изключителна важност не само за тези, които гледат към България като потенциална локация за заснемане на продукции, но също и към обикновените хора, които ще останат впечатлени като разберат, че тук са снимани толкова много холивудски продукции като "300" или предстоящия "Непобедимите 3", каза Ярив Лернер, собственик на Ню Имидж и Милениум Филмс.

Сега, дори Стивън Спилбърг може да се разходи в студиата на Ню Бояна и да планира следващия си филм. И това наистина вече е напълно възможно, благодарение на звезди като Харисън Форд, Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Антонио Бандерас, Морган Фрийман и Уесли Снайпс, които вече споделиха с чуждите медии удоволствието от снимките в България и тяхното възхищение от страната като цяло.

"Комбинацията от тези популярни "посланици", които казват чудесни неща за Ню Бояна и България, както и неспиращата нишка от касови филми, които се снимат тук, ще се отрази благоприятно върху имиджа на страната, който в някои аспекти е незаслужено негативен през последните години", добави още Ярив Лернер. 

Първанов създава партия на рождения си ден

http://pik.bg/първанов-създава-партия-на-рождения-си-ден-news196181.html

Първанов създава партия на рождения си ден

Днес Георги Първанов създава партия, навръх рождения си ден. Това е подарък за 57-годишнината му, шегуват се симпатизанти на АБВ.

Няма нищо по-естествено от това АБВ да стане партия. Изисква го политическата обстановка, коментираха сподвижници на АБВ. Самият Първанов пък обясни, че ще участва активно в политическия живот и в изборите. И няма да приема при никакви обстоятелства коалиция с ДПС и "Атака". 

Учредителната конференция на политическа партия АБВ ще се проведе от 10 ч. в Зала 3 на НДК.

Баща намира лек за болния си от аутизъм син

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4162021

Танцуват бавно, увличащо. Ритъмът носи телата им, а гласовете им отекват в нощта като песен на щрауси. Тайнството се случва в Калахари, където един шаман се бори за спасение на болно момче. Колко ли ритуала са нужни, за да се преборят демоните, които носи страшната диагноза? Колко вяра и решителност се искат от един баща, за да тръгне той от племе Танцуват бавно, увличащо. Ритъмът носи телата им, а гласовете им отекват в нощта като песен на щрауси. Тайнството се случва в Калахари, където един шаман се бори за спасение на болно момче. Колко ли ритуала са нужни, за да се преборят демоните, които носи страшната диагноза? Колко вяра и решителност се искат от един баща, за да тръгне той от племе

Нети: Аз съветвам Дони за актьорството, той мен - за музиката

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4162511

- Къде ви намирам в момента?
- Вече сме на морето, във Варвара. Три месеца тук ще ни е базата. Идваме в този район, защото е едно от малкото места, запазили се като в нашето детство. Много спокойно, до морето е и вместо да се разказва на децата как изглеждат животните, могат да ги видят на живо. Да докоснат зайче, коте, да бъдат сред за - Къде ви намирам в момента? - Вече сме на морето, във Варвара. Три месеца тук ще ни е базата. Идваме в този район, защото е едно от малкото места, запазили се като в нашето детство. Много спокойно, до морето е и вместо да се разказва на децата как изглеждат животните, могат да ги видят на живо. Да докоснат зайче, коте, да бъдат сред за

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4162499


Александър Апостолов, скулптор, 78 г.
Веселин Вълканов, посланик в Белгия, 53 г.
Доц. Възкресия Вихърова, режисьорка.




Глория, фолкпевица.




Георги Първанов, президент на Република България (2002-2012), лидер на АБВ, 57 г.

Малена Филипова, прокурорка.
Николай Михайлов, национал по футбол, 26 г.



Соня Колтуклиева, журналистка. Александър Апостолов, скулптор, 78 г. Веселин Вълканов, посланик в Белгия, 53 г. Доц. Възкресия Вихърова, режисьорка. Глория, фолкпевица. Георги Първанов, президент на Република България (2002-2012), лидер на АБВ, 57 г. Малена Филипова, прокурорка. Николай Михайлов, национал по футбол, 26 г. Соня Колтуклиева, журналистка.

Плувен комплекс "Алекса", гр. Брезник смени собствениците си

http://www.zapernik.com/biznes/pluven-kompleks-aleksa-gr-breznik-smeni-sobstvenicite-si_32738/

Отваря врати на 05.07.2014г.

Заповядайте в плувен комплекс „Алекса”, гр. Брезник, който е напълно обновен и с нови собственици.

Комплексът разполага с басейн, с 150 шезлонга и чадъри, бар, предлагащ свежи коктейли и напитки и просторен ресторант, който предлага всекидневно обедно меню, на ниски цени! Всяка събота и неделя ще има DJ, който ще се грижи за вашето лятно настроение през деня. Входът на басейна ще бъде 6лв., като в цената са включени шезлонг и чадър, а на 05.07 /събота/...

Продължава

Порошенко удължи примирието с три дни

http://www.bnews.bg/article-109620

Президентът на Украйна Петро Порошенко реши да удължи примирието с още 72 часа.

Преглед на печата - 28 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=256217

"Дума": Предсрочните избори на 5 октомври Предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 5 октомври. Това решиха участващите във вчерашните консултации лидери на парламентарни сили Сергей Станишев, Бойко Борисов и Лютви Местан.

Време за чудо и приказ- слънце!

http://frognews.bg/news_72272/

През целия ден ни очаква повече слънце и постепенно затопляне на времето. Утрото ще ни посрещне с разкъсана облачност над Южна България и североизточните райони, а слънце на запад.

16 необикновени и непознати факти за човешкото тяло

http://curious.actualno.com/16-neobiknoveni-i-nepoznati-fakti-za-choveshkoto-tjalo-news_36653.html

Хората смятат, че знаят всичко, особено за своето тяло. Но грешат. Списъкът по-долу го доказва. Запознайте се с 16 интересни факта за човешкото тяло, за които не сте и подозирали, пише obekti.bg, цити...

Английски национал официално подписа с Манчестър Юнайтед

http://worldcup2014.actualno.com/Anglijski-nacional-oficialno-podpisa-s-Manchestyr-Unajted-news_36656.html

От Манчестър Юнайтед официално представиха защитника Люк Шоу като ново попълнение, съобщава официалният сайт на клуба. Договорът на 18-годишния английски национал е за 4 години, с опция да бъде удълже...

Спор за археологическите находки под Лъвов мост

http://society.actualno.com/Spor-za-arheologicheskite-nahodki-pod-Lyvov-most-news_36655.html

Архитекти са обезпокоени за археологическите находки под кръстовището на Лъвов мост в столицата, където тече реконструкция. Според неправителствени организации, цитирани от бТВ, има опасност уникални ...

Портних: Продължава евакуацията на къщи в "Аспарухово"

http://society.actualno.com/Portnih-Prodyljava-evakuacijata-na-kyshti-v-Asparuhovo-news_36657.html

Продължава евакуацията на хора, които обитава къщи с конструктивни нарушения и постройки, които се намират в новообразувалите се свлачищни райони в квартал „Аспарухово” и по трасет...

Корупцията ощетява Италия колкото мафията

http://www.vesti.bg/novini/korupciiata-oshtetiava-italiia-kolkoto-mafiiata-6015884

Корупцията тежи върху брутния вътрешен продукт на Италия като воденичен камък и ощетява стопанството й точно толкова, колкото мафията, сивата икономика и "данъчното бягство".

Украсиха бус спирка с Левски

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4162457

Портретът на Левски може да бъде видян на бус спирката срещу входа на Троянския манастир днес. Ликът на Дякона е с размерите на корабно платно, а взорът му е отправен на север, в посока обратна на манастирския комплекс, който през последните 24 месеца е разтърсван от греховните страсти на обитателите си черноризци. Портретът на Левски може да бъде видян на бус спирката срещу входа на Троянския манастир днес. Ликът на Дякона е с размерите на корабно платно, а взорът му е отправен на север, в посока обратна на манастирския комплекс, който през последните 24 месеца е разтърсван от греховните страсти на обитателите си черноризци.

Елизабет е починала от внезапна сърдечна смърт

http://www.bnews.bg/article-109588

40-годишната фотографка Елизабет Димитрова е починала от внезапна сърдечна смърт.

Аспирин срещу рак на панкреаса

http://www.vesti.bg/novini/aspirin-sreshtu-rak-na-pankreasa-6015883

Редовното вземане на аспирин намалява опасността от рак на панкреаса, показва изследване в американски болници с над 1000 пациенти.

"Аспарухово" чака 1 млн. от тото милионера

http://frognews.bg/news_72271/

"Господ не е забравил Варна! Вярно, че ни прати голямото бедствие, но изсипа милионите и на втория за годината джакпот" - с тази хубава новина осъмнаха хората край морето. Веднага тръгнаха и градските легенди, според които късметлията, ударил над 5 млн. лв., е беден като мишка ром от пострадалия във водната стихия кв. "Аспарухово".

Мачовете днес: Нервна Бразилия срещу мечтателите от Чили

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/28/2332908_machovete_dnes_nervna_braziliia_sreshtu_mechtatelite/?ref=rss


Фаворитът за спечелване на световното първенство Бразилия има отлични показатели в последните си двубои с Чили, но преди съботния осминафинал в щаба на "селесао" са наясно с нападателната мощ на съперника, който може да развали карнавала на домакините.

Възпитаниците на Луиш Фелипе Сколари преследват шеста световна титла пред собствена публика и загряха с 4:1 над Камерун за оглавяването на група A, а Неймар намери себе си с два прекрасни гола.

Историята е на страната на...

Наръчник за коментатори на мондиала - фейлетон от Лола Монтескьо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4162743

Футболът е игра, в която 22-ма души тичат след една топка, докато Кедъра прави комплименти на Елито Гигова. Гари Линекер твърди, че в един мач накрая винаги побеждава Германия, но ние няма как да разберем дали е прав, освен ако не спрем звука на телевизора. Иначе рискуваме да научим колко е висок съдията, каква заплата взема треньорът и каква по Футболът е игра, в която 22-ма души тичат след една топка, докато Кедъра прави комплименти на Елито Гигова. Гари Линекер твърди, че в един мач накрая винаги побеждава Германия, но ние няма как да разберем дали е прав, освен ако не спрем звука на телевизора. Иначе рискуваме да научим колко е висок съдията, каква заплата взема треньорът и каква по

"Младост", "Възраждане" и "Трошево" без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=256224

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии, без вода ще останат абонатите в част от кв."Възраждане" , кв."Младост" и кв."Трошево". Водоподаването се очаква да бъде възстановено до 19:00 часа, съобщават от още от дружеството.

Мариана Георгиева "разпуска" на мач на Григор Димитров в Лондон

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/28/2332784_mariana_georgieva_razpuska_na_mach_na_grigor_dimitrov/?ref=rss


Спортният министър Мариана Георгиева е в Лондон, за да наблюдава мача на Григор Димитров от третия кръг на турнира "Уимбълдън" в петък, но не е ясно в какво си качество.

Георгиева е заминала с поне още двама служители от министерството за Лондон, като единият от "делегацията" е директорът на дирекция "Елитен спорт" Виолета Нинова, а другият е представител на отдел "Връзки с обществеността и Протокол", научи "Дневник".

От пресцентъра на министерството коментираха, че...

ШОК! Проектът на община Перник за велоалея е незаконен!

http://www.zapernik.com/obshtestvo/shok-proektut-na-obshtina-pernik-za-veloaleya-e-nezakonen_32744/

Община Перник продължава да работи против българските закони. Това показва и проектът за изграждането на бъдещата велоалея.

Преди 2 седмици деятелят на велосипедизма в Перник Владислав Стоилов и негови приятели откриха, че проектът за бъдещата велоалея е абсурден. Според него велосипедисти ще бъдат принудени да минават по тротоар, редом с пешеходците. Владислав Стоилов продължава да намира нарушения в проекта за велоалеята. Оказва се, че проектът е...

Продължава

Уважаеми българи, няма опасност за спестяванията ви!

http://www.bnews.bg/article-109611

От срив на доверието в банките губим всички, дори и тези, които на пръв поглед печелят.

Ректори бият тревога за фалит на университети

http://frognews.bg/news_72270/

Всички държавни университети да получат компенсация от държавата в общ размер от 22 млн. лв., ако се приеме намаляване на семестриалните такси с 30%. Това поискаха поискаха ректори, синдикати и представители на държавните висши училища от цялата страна.

ВОЛЕН СИДЕРОВ УЧАСТВА В РАБОТАТА НА 21-ТА ИНТЕРПАРЛАМЕНТАРНА АСАМБЛЕЯ ПО ПРАВОСЛАВИЕ В МОСКВА

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243139_%D0%92%D0%9E%D0%9B%D0%95%D0%9D+%D0%A1%D0%98%D0%94%D0%95%D0%A0%D0%9E%D0%92+%D0%A3%D0%A7%D0%90%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%90+%D0%92+%D0%A0%D0%90%D0%91%D0%9E%D0%A2%D0%90%D0%A2%D0%90+%D0%9D%D0%90+21-%D0%A2%D0%90+%D0%98%

 Лидерът на АТАКА Волен Сидеров участва в Москва в Генералната асамблея на Интерпарламентарна асамблея по православие. Темата на форума е „Парламентарна демокрация – Християнството – Православието: ценности и значения”. Лидерът на националистите е ръководител на делегацията на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие.
Сидеров взе участие и в Третия международен парламентарен форум по демокрация на тема: „Новите аспекти на парламентарния диалог“. Форумът предшестваше Асамблеята и беше открита от председателя на Руската Дума Сергей Наришкин. В конференцията участваха над 250 чуждестранни делегати от 71 страни. Сред тях – представители на висшите законодателни органи на над 20 европейски държави, в това число бившите председатели на ПАСЕ – Рене Ван ден Линдeн и Жан Клод Миньон. Уроците на световната война, заплахите пред международното право и възможностите за парламентарно сътрудничество, както и ситуацията в Украйна бяха сред темите на форума.

Село се отказа от асфалт заради църква

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4162464

Жителите на село Стан, Шуменско, се отказаха от ремонт на улица, за да имат средства за довършване на започната църква. На общо събрание те решили, че 30 000 лв. трябва да отидат за храма, вместо за асфалт на 230-метровата ул. “Христо Ботев”. В петък сесия на общинския съвет в град Нови пазар гласува актуализация на бюджета си и отпускане на Жителите на село Стан, Шуменско, се отказаха от ремонт на улица, за да имат средства за довършване на започната църква. На общо събрание те решили, че 30 000 лв. трябва да отидат за храма, вместо за асфалт на 230-метровата ул. “Христо Ботев”. В петък сесия на общинския съвет в град Нови пазар гласува актуализация на бюджета си и отпускане на

Най-важното от Варна във вчерашния 27 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=256173

Организирана масова атака срещу банка вие опашка във Варна По данни на Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи снощи е организирана масирана атака срещу клиентите на ПИБ. Изпращани са мейли и SMS-и да изтеглят възможно най-бързо парите си.

Гуардиола: Няма по-подходящ треньор за Испания от Дел Боске

http://worldcup2014.actualno.com/Guardiola-Njama-po-podhodjasht-trenior-za-Ispanija-ot-Del-Boske-news_36651.html

Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола изрази своята подкрепа за селекционера на националния тим на Испания Висенте дел Боске. Пред Inside spanish football Гуардиола изрази надежда, че Дел Боске ще запаз...

Бойко Борисов: Аз трябва да съм премиер, за да спасим България

http://politics.actualno.com/Bojko-Borisov-Az-trjabva-da-sym-premier-za-da-spasim-Bylgarija-news_36652.html

Да, готов съм аз да стана премиер веднага. Аз, четири години с моето правителство и моята партия, при най-голямата криза на всички времена в света, напратих така, че България да не е в процедура на св...

Цачева: Трябва да бъдем сдържани и отговорни в коментарите за банковата система

http://politics.actualno.com/Cacheva-Trjabva-da-bydem-sdyrjani-i-otgovorni-v-komentarite-za-bankovata-sistema-news_36648.html

Това, което имам като спестявания от заплатата, стоят по карта. След категоричните позиции на представители на различни институции за това, че се правят криминални опити за дестабилизиране на системат...

Карим Бензема: Победата срещу Нигерия е задължителна

http://worldcup2014.actualno.com/Karim-Benzema-Pobedata-sreshtu-Nigerija-e-zadyljitelna-news_36654.html

Нападателят на Франция Карим Бензема, че тимът е задължен да преодолее осминафиналната фаза на световното първенство и трябва да победи Нигерия на всяка цена. Нападателят коментира пред Inside Spanis...

Безплатни автобуси за доброволци към "Аспарухово"

http://society.actualno.com/Bezplatni-avtobusi-za-dobrovolci-kym-Asparuhovo-news_36650.html

Безплатни автобуси от центъра на Варна до квартал "Аспарухово" за доброволци ще се движат днес и утре. Те тръгват от пл. "Св. Св. Кирил и Методий" пред катедралния храм "Св. ...

Режат жици в Каварна до зори

http://www.bnews.bg/article-109607

20 хиляди фенове да посетят концертите на "Каварна рок фест 2014" през трите фестивални дни

Експерти: Ощипвате се, ако сменяте левове в евро

http://frognews.bg/news_72269/

Як обмен на левове в евро е регистриран в отделни чейнджбюра и клонове на банки вчера. Обмяната на валута е довела до опашки пред клонове на най-различни трезори вчера.

Президентът на Украйна удължи примирието до 30 юни

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bf6aac7/l/0L0Sinvestor0Bbg0Ccentralna0Ei0Eiztochna0Eevropa0C3350Ca0Cprezidentyt0Ena0Eukraina0Eudylji0Eprimirieto0Edo0E30A0Eiuni0H17520A30C/story01.htm

Киев очаква рекратяване на придвижването на незаконните въоръжени формирования на територията на Донецка и Луганска област


Щефан Фюле: България и Румъния подкопаха доверието в разширяването

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4162648

Приемането на Румъния и България в ЕС постави под въпрос доверието в процеса на разширяване, заяви ресорният еврокомисар Щефан Фюле пред “Юроактив”.
На въпрос какво се е променило в сферата на процеса на разширяване в последните пет години Щефан Фюле казва: “Както държавите членки, така и държавите кандидатки усещат умора заради бавния ход на Приемането на Румъния и България в ЕС постави под въпрос доверието в процеса на разширяване, заяви ресорният еврокомисар Щефан Фюле пред “Юроактив”. На въпрос какво се е променило в сферата на процеса на разширяване в последните пет години Щефан Фюле казва: “Както държавите членки, така и държавите кандидатки усещат умора заради бавния ход на

Пътна обстановка в страната - 28 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=256206

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: Област Сливен: Монтиране на 13 броя рекламни съоръжения до 30.06.2014 г., при км 240+660 дясно, км 242+264 ляво, км 242+300 дясно, км 243+741 ляво, км 243+752 дясно, км 245+660 дясно, км 245+692 дясно, км 247+349 ляво, км 251+302 дясно и км 269+840 ляво.

Сезираха президента и прокуратурата за закононарушения от страна на Филип Киркоров

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243138_%D0%A1%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0+%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+

 

Правозащитни организации искат руският певец да понесе наказателна 
отговорност за нарушаване на авторски права и данъчни измами 
 
 
Две правозащитни организации сезираха президента и прокуратурата за 
закононарушения на руския певец с български паспорт Филип Киркоров в България. 
Европейското общество за защита на човешките права - България (ЕОЗЧП) е изпратило 
официално писмо до президента г-н Росен Плевнелиев и посланиците на няколко 
държави по повод бездействието на съдебните органи по започнало преди 2 години 
производство за системното нарушаване на авторските права на петима родни 
композитори. Преди дни и фондация “За подпомагане на жертвите на престъпления и 
корупция” е внесла сигнал до главния прокурор г-н Сотир Цацаров за заобикаляне на 
данъчното законодателство и укриване на данъци в големи размери от страна на 
Киркоров и неговата българска фирма. 
 
Нарушените права и предприетите действия 
 
През 2012 година Европейското общество за защита на човешките права - 
България внася в Софийска градска прокуратура сигнал за системно нарушаване на 
авторските права след молба за помощ от композиторите Александър Савелиев, 
Александър Бръзицов, Димитър Пенев, Иван Пеев, наследниците на Вили Казасян и 
Найден Андреев, който почина докато очакваше развитие по случая. 
След две години без напредък по казуса, преди дни от ЕОЗЧП са изпратили 
официално писмо до президента г-н Росен Плевнелиев и посланиците на няколко 
държави, които водят най-активна борба с пиратството. В писмото се обръща внимание 
на това, че от 8 февруари 2012, когато в СГП е внесен първият сигнал на ЕОЗЧП, до днес разследващите органи са разпитвали многократно българските композитори, но
нито веднъжруският певец не е бил призоваван за показания. 
Соченият за жива легенда на популярната музика певец изпълнява, записва, 
възпроизвежда, разпространява в интернет и в търговската мрежа в България, Русия и 
други страни едни от най-известните произведения на композиторите, без да е 
заплатил нито стотинка за авторските права. А подобно деяние се наказва по основание 
чл. 172а от Наказателния кодекс с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 10 
000 до 50 000 лева, като отделно нарушеното авторкото право дава основание и за 
изискване на гарантираните от закона възнаграждения, дължими на творците за 
пропуснатите ползи. 
 
Обвинение и за данъчни измами 
Допълнение към неморалните действия на руския изпълнител е и сигналът, 
подаден на 24 юни до главния прокурор от Фондация “За подпомагане на жертвите на 
престъпления и борба с корупцията”. Съмненията са за заобикаляне на данъчното 
законодателство от страна на фирмата “Филип Киркоров Инвестмънт” ЕООД и самия 
Киркоров като физическо лице. Нарушенията касаят покупката и продажбата на имоти 
по българското Черноморие. 
Според сигнала придобиването на толкова много имоти от едно физическо лице 
се осъществява с цел извършване на икономическа дейност и получаване на печалба, 
без певецът да е декларирал облагаемия доход или да се е регистрирал по ЗДДС и 
съответно не е заплатил дължимите на държавата данъци. 
 
Отказът от правосъдие 
Липсата на резултати по подадения през 2012 г. сигнал навежда правозащитните 
организации на мисълта, че Филип Киркоров е подпомаган от хора на много високо 
политическо ниво в Русия и от кръгове в България, които се грижат да се запази 
имиджът му на доайен на руската култура и изкуство у нас и на символ на връзката 
между двете държави. 
“Самият факт, че повече от две години не е направено нищо във връзка с 
подадените от нас сигнали, би могъл да се приеме като отказ от правосъдие”, пишат от 
Европейското общество за защита на човешките права - България в писмото си до 
президента и посланиците. Заради това ищците възнамеряват да сезират компетентните 
органи от Европейския съюз. 
ЕОЗЧП се заема със случая главно заради “правото на всеки човек на труд и на 
достойнство”, без да се пренебрегва защитата на Авторското право и сродните му 
права съгласно действащото българско законодателство. “Въпреки усърдната работа на 
експертния екип и на сътрудничеството ни с организацията колективни управление на авторските права “Музикаутор”, не можем да се справим с липсата на правосъдие и да
защитим патриарсите на нашата култура”, казва Чавдар Гагов, изпълнителен директор
на организацията. 
С поредната мащабна рекламна кампания за концертите на певеца у нас се 
оказва нов натиск върху разследващите органи и върху обществеността, за да се 
прикрият деянията му, които все още никой не е квалифицирал като престъпления. 
Некоректното отношение от страна на Киркоров към петимата български 
композитори излиза извън рамките на нарушаването на авторските права. Към тях са 
отправяни вкючително обиди от трибуната на национални български медии, както и 
лични заплахи от певеца и от обкръжението му. 
 
За Европейско общество за защита на човешките права - България 
Европейско общество за защита на човешките права - България е организация с 
идеална цел, основана на 4 декември 2010 г. Мисията й е да се гарантират основните 
права на всички български граждани като граждани на Европейския съюз, както и на 
всички пребиваващи в България граждани на ЕС и на всяка друга страна. 
 
ЕОЗЧП е член на Обществения съвет към ЦИК и на Обществения съвет към 
парламентарната Комисия за взаимодействие с граждански организации и движения. 
Организацията е регистрирана като наблюдател на изборите за членове на Европейския 
парламент и участник в работата на комисиите за изработване на нов изборен кодекс. 
 
Европейско общество за защита на човешките права - България е член на 
Европейската асоциация за защита на човешките права (AЕDH). 
 
Допълнителна информация: 
Александър Кръстев 
PRoPR Агенция 
E: alex@pr-o-pr.com 
M: +359 888 297 674 

Наско Сираков: Бразилия и Германия изглеждат най-страшни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4162209

Както всички, впечатлен съм преди всичко от отпадането на изключително сериозни футболни сили като Англия, Испания и Италия. Като се включи и Португалия, стават доста изненади, обаче ако може да бъде наречени изненади. Защото с оглед показаното на терена отпадането на тези отбори не е сензация, а закономерен факт.

Като цяло виждаме изключително Както всички, впечатлен съм преди всичко от отпадането на изключително сериозни футболни сили като Англия, Испания и Италия. Като се включи и Португалия, стават доста изненади, обаче ако може да бъде наречени изненади. Защото с оглед показаното на терена отпадането на тези отбори не е сензация, а закономерен факт. Като цяло виждаме изключително

Защо комисар Фюле обвинява България и Румъния

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4162728

“Приемането на Румъния и България в ЕС постави под въпрос доверието в процеса на разширяване”, заяви ресорният еврокомисар Щефан Фюле в интервю за онлайн изданието Euractiv.  Според комисар Фюле както държавите членки, така и държавите кандидатки усещат умора заради бавния ход на процеса. “На първо място последното разширяване с “Приемането на Румъния и България в ЕС постави под въпрос доверието в процеса на разширяване”, заяви ресорният еврокомисар Щефан Фюле в интервю за онлайн изданието Euractiv. Според комисар Фюле както държавите членки, така и държавите кандидатки усещат умора заради бавния ход на процеса. “На първо място последното разширяване с

Бисер Манолов: Няма да има фалирала банка

http://business.actualno.com/Biser-Manolov-Njama-da-ima-falirala-banka--news_36644.html

Няма да има фалирали банки. Банките са стабилни и добре капитализирани. Това каза Бисер Манолов, представител на Асоциацията на банките във Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Той допълн...

Какво трябва да направи държавата, за да няма паника с банките?

http://politics.actualno.com/Kakvo-trjabva-da-napravi-dyrjavata-za-da-njama-panika-s-bankite-news_36646.html

5 октомври - това е датата за новите, предсрочни парламентарни избори. И въпреки това тази новина не е новината на деня - заради паниката, която се създаде с Първа инвестиционна банка. Какво трябва д...

Експерти на ООН проследиха заловена от Израел оръжейна пратка до Иран

http://asia.actualno.com/Eksperti-na-OON-proslediha-zalovena-ot-Izrael-oryjejna-pratka-do-Iran--news_36645.html

Експертна група на ООН стигна до заключението, че залоена от Израел пратка ракети и други оръжия идва от Иран и представлява нарушение на оръжейното ембарго на ООН над Техеран, предаде Reuters, позова...

Сеп Блатер: Ще въведем видеоповторенията!

http://worldcup2014.actualno.com/Sep-Blater-Shte-vyvedem-videopovtorenijata-news_36649.html

Президентът на Световната футболна централа Йозеф Блатер сензационно обяви, че предстои да бъдат въведени видеоповторенията. Пред сайта на Световната футболна централа швейцарецът коментира, че технол...

Сърбия: животът се отлага

http://balkani.actualno.com/Syrbija-jivotyt-se-otlaga-news_36647.html

Заплати, които не се изплащат с месеци, фалирали фирми и раздут държавен апарат, който се поддържа, за да не скочи нагоре и бездруго огромната безработица - такава е днешна Сърбия. А хората? Оцелява...

Социалисти гонят Дъбов от БСП

http://frognews.bg/news_72267/

Стотина социалисти от Шумен поискаха отстраняването на Димитър Дъбов от Националния съвет на БСП,както и оставката на областния и общински председател на червената партия в Шумен Тодор Тодоров.

Мая Нешкова винаги има по 10 л прясно мляко във фризера

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4162333

Всяка сутрин най-ранобудните софиянци могат да видят певицата Мая Нешкова и съпругът  Кирил Икономов на разходка с двете им кучета - от бул. “Дондуков” до телевизионната кула и обратно. Извървяват около 6-7 км всеки ден. Но не само по софийските улици, а и в планината. Една от дъщерите им - близначките Весела и Йоана, има кон и поне веднъж седмично Всяка сутрин най-ранобудните софиянци могат да видят певицата Мая Нешкова и съпругът Кирил Икономов на разходка с двете им кучета - от бул. “Дондуков” до телевизионната кула и обратно. Извървяват около 6-7 км всеки ден. Но не само по софийските улици, а и в планината. Една от дъщерите им - близначките Весела и Йоана, има кон и поне веднъж седмично

Донякъде

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/06/28/2332884_doniakude/?ref=rss


Наскоро се загледах в кубето на Партийния дом в София. Нещо не е наред с това кубе. Петолъчката липсва, но пилонът на петолъчката си стои. Когато на 4 октомври 1990 година хеликоптер вдигна звездата и я отнесе в неизвестна посока, най-видимата част на сградата се промени. Донякъде.

За 24 години не се намери архитект, политик или гражданин, който да каже, че тази работа трябва да се довърши. Не може несъръзмерната дръжка на петолъчката да стърчи там.

Партийният дом е...

Сираци от Майдана почиват в Созопол

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4162405

“За пръв път съм в Созопол, но ако мога, отново бих дошла”, казва усмихнато 10-годишната украинка Виктория. Тя е от Лвов. Загубила е баща си по време на протестите на Майдана в Киев. Виктория е в Созопол заедно със сестра си Ана и майка си. С тях са още 6 украинчета, чиито родители са загинали от двете страни на протеста. “За пръв път съм в Созопол, но ако мога, отново бих дошла”, казва усмихнато 10-годишната украинка Виктория. Тя е от Лвов. Загубила е баща си по време на протестите на Майдана в Киев. Виктория е в Созопол заедно със сестра си Ана и майка си. С тях са още 6 украинчета, чиито родители са загинали от двете страни на протеста.

27 юни в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=256205

Събития 678 г. — Свети Агатон (по произход грък) е избран за римски папа на 100-годишна възраст. 1328 г. — Херцогиня на Бавария Елизабета Сицилийска се омъжва за Стефан II в Мюнхен. 1427 г. — Фридрих I продава замъкът Нюрнберг на град Нюрнберг.

Как миграцията се отразява на футбола?

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bf684bb/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnachalo0C0A0Ca0Ckak0Emigraciiata0Ese0Eotraziava0Ena0Efutbola0H1743930C/story01.htm

Или как свободното движение на хора може да направи Световното първенство по-футбол още по-интересно


„Състояние и перспективи за научнитe изследвания в България”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243137_+%E2%80%9E%D0%A1%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%B8+%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%82e+%D0%B8%D0%B7%

 Председателят на Изпълнителния съвет на фонд „Научни изследвания“ проф. Венелин Енчев откри с доклад конференция, посветена на 145 годишнината на БАН на тема „Състояние и перспективи за научнитe изследвания в България”. Той представи своята лекция „Подпомагане на научните изследвания в България“. Обсъдена бе и новата конкурсна сесия на фонд „Научни изследвания“. Тази година конкурсът на фонда ще е само за фундаментални изследвания, а предвидените средства ще бъдат разпределени между 5 приоритни области - енергийни изследвания 18%, здраве и качество на живот 25%, нови материали и технологии 25%, културно наследство 17%, информационни технологии и математика 15%.

Участие в конференцията взеха още проф. д-р Юрген Пльон, EBC - Висше училище Хамбург, Университет Мартин Лутър, Хале - Витенберг; проф. дмн Николай Витанов, Директор на Института по Механика, БАН; проф. дхн Борислав Тошев, Софийски Университет "Св. Климент Охридски" и други. Тя бе организирана от Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН съвместно с фондация „Конрад Аденауер" - България, и Института за развитие и иновации на образованието и науката.


Сибила Кусева

Проф. дмн Николай Николов взе награда „Питагор“

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243136_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%84.+%D0%B4%D0%BC%D0%BD+%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9+%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2+%D0%B2%D0%B7%D0%B5+%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0+%E2%80%9E%D0%9F%

 Проф. дмн Николай Николов взе награда „Питагор“ за утвърден учен в областта на природните науки и математиката. За шеста поредна година наградите „Питагор“ на Министерство на образованието и науката бяха връчени на тържествена церемония в хотел „Балкан“.

Проф. Николов е член на Изпълнителния съвет на фонд “Научни изследвания” и работи в Института по математика и информатика в БАН. Той е зам.-председател на УС на Съюза на математиците в България, съветник на просветния министър проф. Анелия Клисарова по въпросите за науката и висшето образование и ръководител на националния ни отбор по математика, който се върна с отличия от международната олимпиада в Колумбия.



Сибила Кусева

Или подкрепяш институциите, или подкрепяш мутрите

http://cite.actualno.com/Ili-podkrepjash-instituciite-ili-podkrepjash-mutrite-news_36643.html

С тези думи икономистът Георги Ангелов коментира ситуацията със създадената паника около Първа инвестиционна банка. Абсурдно е това, което се случи - при гаранция на влоговете от до 100 хил. евро, пр...

Пребиха лекар от Спешна помощ в София

http://society.actualno.com/Prebiha-lekar-ot-Speshna-pomosht-v-Sofija--news_36640.html

Екип на Спешна помощ е бил нападнат през изминалата нощ, съобщи Нова ТВ. Инцидентът е станал в софийския квартал "Ботунец". Пострадалият лекар е с комоцио и с хематом. Той е бил нападнат, ...

Стив Ханке: Валутният борд в България е в безопасност

http://business.actualno.com/Stiv-Hanke-Valutnijat-bord-v-Bylgarija-e-v-bezopasnost--news_36642.html

Няма никакъв риск за валутния борд в България, заяви проф. Стив Ханке от университета Джон Хопкинс, предаде БНР. Бордът е една цялостна система, която е напълно подсигурена. Никога в историята не е ...

Най-скъпоплатените изхвърчаха от Мондиала

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243135_%D0%9D%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%87%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D0%BE%D1%82+%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B8%

 

 


Половината от отборите си отидоха у дома след груповата фаза на Световното първенство, сред тях са и тримата най-добре платени треньори на Мондиала.

В същото време, съставът, воден от специалиста с най-ниска заплата е все още в битката и дори може да се превърне в изненадата на турнира. Половината от отборите си отидоха у дома след груповата фаза на Световното първенство, сред тях са и тримата най-добре платени треньори на Мондиала.

Според Forbes, специалистите с най-големи възнаграждения вече завършиха своето приключение:

1. Фабио Капело, Русия – 11 235 210 долара
2. Рой Ходжсън, Англия – 5 874 570 долара
3. Чезаре Прандели, Италия – 4 322 010 долара

Любопитното е, че Фабио Капело, който пое Русия през 2012 година подписа нов договор, който ще важи дори за Световното първенство през 2018 година, което ще се проведе именно в Русия.

Само за тази година, петкратният носител на трофея в Серия А (като треньор) ще получи заплата почти два пъти по-висока от тази на втория в класацията - Рой Ходжсън.

В дъното на подреждането е селекционерът на Мексико Мигел Ерера, който вече намери място в сърцата на феновете. Специалистът бе назначен като временен треньор по спешност през октомври миналата година, когато тимът бе на ръба да не се класира за Мондиала.

Действащият контракт на Ерера е до края на Световното първенство. Е, може и заплатата да не е за цяла календарна година, но възнаграждението все пак е в размер на 209 810 долара.

 

4. Луис Фелипе Сколари, Бразилия – 3 973 730 долара
5. Отмар Хитцфелд, Швейцария – 3 745 130 
6. Йоахим Льов, Германия – 3 602 460
7. Висенте дел Боске, Испания – 3 386 270
8. Луис ван Гаал, Холандия – 2 738 060 

Прогноза за времето - 28 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=256204

Днес след преминалия студен атмосферен фронт ще настъпи подобрение на времето. Преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По-късно през деня с развитие на купесто-дъждовна облачност, по-значителна над централната част от страната и планините, на места с краткотрайни превалявания.

Религиозен календар за 28 юни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4161655

Пренасяне мощите на св. безсребреници и чудотворци Кир и Йоан
 Св. Кир и Йоан изцерили хиляди хора, обърнали много езичници към Христа. Двамата безсребреници и чудотворци се увенчали с мъченически венец. Те били обезглавени заради  подкрепата, която оказали на боголюбивата Атанасия и трите  дъщери,  подложени на жестоки изтезания заради вярата си Пренасяне мощите на св. безсребреници и чудотворци Кир и Йоан Св. Кир и Йоан изцерили хиляди хора, обърнали много езичници към Христа. Двамата безсребреници и чудотворци се увенчали с мъченически венец. Те били обезглавени заради подкрепата, която оказали на боголюбивата Атанасия и трите дъщери, подложени на жестоки изтезания заради вярата си

Върлуват шарка и ентеровирус с обриви

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4162235

Варицелата повали на легло 522 българи, сред които най-вече деца, само през миналата седмица. А през предходната те са били 465, показва справка на Министерството на здравеопазването.
“Причината е, че само България и Хърватия от целия Европейски съюз не са регистрирали ваксината срещу варицела. Затова заболелите у нас през миналата година достигна Варицелата повали на легло 522 българи, сред които най-вече деца, само през миналата седмица. А през предходната те са били 465, показва справка на Министерството на здравеопазването. “Причината е, че само България и Хърватия от целия Европейски съюз не са регистрирали ваксината срещу варицела. Затова заболелите у нас през миналата година достигна

Пренасяне мощите на свети безсребреници и чудотворци Кир и Йоан

http://celebrate.actualno.com/Prenasjane-moshtite-na-sveti-bezsrebrenici-i-chudotvorci-Kir-i-Joan-news_36633.html

Св. безсребреник и чудотворец Кир бил египтянин. Родил се през втората половина на ІІІ в. в Канопа и се прочул като знаменит лекар в славния гр. Александрия. Той бил дълбоко вярващ християнин и като л...

Българите ще ползват по-малко зелена електроенергия

http://business.actualno.com/Bylgarite-shte-polzvat-po-malko-zelena-elektroenergija-news_36637.html

Българите ще ползват по-малко ток от ВЕИ. Това предвижда промяна в Закона за енергията от възобновяеми източници (ЗЕВИ), предложена от ДКЕВР. Идеята е да се намали тежестта, която придават на крайните...

Политици, олигарси, смешници - събудете се!

http://viewpoint.actualno.com/Politici-oligarsi-smeshnici---sybudete-se-news_36632.html

България страда от страшно заболяване – дефицит на доверие. И страда не от вчера, не отпреди две седмици – а от поне 25 години, направо дори 70 години. Кризата с Първа инвестицион...

"Газпром" заменя доларите с юани

http://asia.actualno.com/Gazprom-zamenja-dolarite-s-uani-news_36638.html

"Газпром" обмисля емисия от бонове в азиатски валути, а също "по принцип е готов" да приеме от Китай плащания в юани, пише "Файненшъл таймс". Началникът на финансовото у...

Започва свещеният за мюсюлманите месец Рамадан

http://asia.actualno.com/Zapochva-sveshtenijat-za-musulmanite-mesec-Ramadan-news_36639.html

От събота за мюсюлманите започва свещеният месец Рамадан, който ще продължи 30 дни - до 27 юли. Това е деветият месец в ислямския календар, когато мюсюлманите от целия свят се съсредоточават върху мол...

В МРР ще бъде представен проект за разработване на информационна стратегия за регионално, общинско и градско управление

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243134_%D0%92+%D0%9C%D0%A0%D0%A0+%D1%89%D0%B5+%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82+%D0%B7%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%

 В понеделник, 30 юни, на пресконференция в МРР ще бъде представен на проект „Усъвършенстване на управлението на националната политика за развитие на електронното управление чрез разработване на Секторна информационна стратегия за регионално, общинско и градско управление и въвеждане на механизми за консултация и координация на МРРБ и останалите въвлечени в процеса страни за постигане на синергия на проектите на национално, регионално и местно ниво“.

Бенефициент по проекта е Министерството на регионалното развитие.

Средствата за изпълнението му са на стойност 477 799 лв. Финансирането е осигурено по линия на Оперативна програма „Административен капацитет“.

Проектът ще бъде представен от неговия ръководител Николай Младенов.

Пресконференцията ще се състои на 30 юни, понеделник, от 11.00 часа в зала „Пресцентър” на МРР.

Първанов учредява партията си АБВ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/28/2332707_purvanov_uchrediava_partiiata_si_abv/?ref=rss


Днес е учредителната конференция на партията на предишния президент Георги Първанов АБВ. Събитието е навръх рождения ден на Първанов и ще бъде в зала 3 на НДК.

"Основният принцип на партията ще бъде "национално съгласие", обяви Емил Кало", член на Инициативния комитет на формацията след заседанието на комитета за учредяването на новата лява партия.

"Ние сме социално ангажирана и социално отговорна формация. Излизаме пред обществеността с ясен политически образ, който в...

Министрите Десислава Терзиева и Данаил Папазов ще проверят строителните дейности на АМ „Марица“

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243133_%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%B7%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0+%D0%B8+%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B8%D0%BB+

 На 30 юни 2014г. /понеделник/ министрите на регионалното развитие Десислава Терзиева и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов заедно с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков ще проверят строителните дейности на ЛОТ1 и ЛОТ2 на автомагистрала „Марица“. 

Проектът „Изграждане на АМ „Марица“ лот 1 и лот 2” се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. и националния бюджет. Със средства от оперативната програма се изграждат общо 65.62 км.

По-късно министър Терзиева ще посети възстановения мост на р. Марица на пътя Любимец - Голяма звезда. Съоръжението беше ремонтирано за над 2.1 млн.лв.  

”Иновационно поведение, предприемачество и устойчиво развитие”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243132_%E2%80%9D%D0%98%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%2C+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1

 В първия ден на конференцията, 28 юни, събота е предвидена пресконференция от 11:00 ч. в киносалона на ВМА.

 

Докладите ще третират съвременните проблеми на личността и обществото, взаимодействието на социалните общности, креативността на иновационното поведение, жентското и мъжкото предприемачество, управлението и развитието на човешкия потенциал, ефективността на организациите, социалния прогрес и икономическия просперитет, предизвикателствата на глобализацията и др.

Работните езици на конференцията са български и английски.

 

Председатели на форума са акад проф. д.ф.н. Крум Крумов (България), акад. проф. д-р Миряна Радович -Маркович (Сърбия) и акад. проф. д-р Йохан Шнайдер (Германия).

Научният комитет на конференцията включва 19 учени от България, САЩ, Русия, Сърбия, Румния, Германия, Норвегия, Австралия, Казахстан, Япония, Холандия, Унгария,   Южна Африка, Виетнам, Тайланд и Индия.

На тази дата: В Сараево е убит Франц Фердинанд

http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2014/06/28/2325414_na_tazi_data_v_saraevo_e_ubit_franc_ferdinand/?ref=rss


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 28 юни 1914 г. в Сараево са убити престолонаследникът на Австро-Унгария ерцхерцог Франц Фердинанд и съпругата му София, което става повод за избухването на Първата световна война.
...

Бременна дама се разплака от радост в своята игра за 1 милион лева в специалното предаване „Сделка или не“

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243131_%D0%91%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%B0+%D0%BE%D1%82+%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82+%D0%B2+%D1%81%D0%B2%D0%

 Този петък, 27 юни, 28 щастливци опитаха своя късмет за 1 милион лева в специалното предаване „Сделка или не“ на Национална лотария.

В предварително направения жребий 24 от тях получиха шанс да застанат зад кутиите, а компютърът определи най-голямата късметлийка да е Вероника Бабачева. Когато водещият Румен Луканов съобщи нейното име, бременната в шестия месец дама се разплака от щастие. Вероника е на 29 години от село Калояново, щастливо омъжена е от 10 години и в момента очаква второто си дете. Заедно с нея в студиото да я окуражават и насочват бяха съпругът й – Матея и 7-годишният им син – Димитър.

Преди старта на играта си тя сподели, че любимите й числа са 3, 8 и 11. Тя започна отварянето на кутии с № 18, в която се криеше сумата от 12 500 лева. Побърза да отвори и кутия №7, рождената дата на сина й, която съдържаше синя сума от 200 лева. Първата оферта на банката бе на стойност 8 500 лева,  за която Вероника бързо взе решение да откаже. В следващото разпределение на отваряне на кутии тя попадна на сума от 100 000 лева, а за нейно най-голямо съжаление в кутия номер №23 се криеше най-голямата сума от 1 милион лева. Тя отхвърли оферти на банката от 7 500 лева, 5 000 лева, 3 500 лева и 3 400 лева и смяна на кутиите. Последната оферта на края на играта на банкера бе на стойност 25 000 лева, която Вероника прие с усмивка. Накрая останаха две кутии с №8 и нейната с № 5. След предаването дамата сподели, че нарочно е оставила рождената си дата – 8 за накрая. При отварянето на нейната кутия се оказа, че съдържа сумата от 50 000 лева, но Вероника беше изключително щастлива от своята награда от 25 000 лева и приетата сделка. „Мечтаех да си тръгна от предаването поне с 20 000 лева и ето, че това стана реалност. Спечелената сума ще използвам за ремонт на къщата в село Калояново и за бебенцето, което е на път в семейството ни“, разказа пред екипа ни развълнувано Вероника след края на  играта си.

 

Всички 24 участници получиха като награда освен невероятния късмет да бъдат в студиото на „Сделка или не“, 500 лева, един от билетите на Национална лотария и предметна награда изненада – телевизор, фотоапарат, телефон или таблет. 

Политически консултации на парламентарно представените политически партии и коалиции

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243130_+%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%

 На проведената днес следобед, 27 юни 2014 г., среща между Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев и Председателя на 42-рото Народно събрание г-н Михаил Миков беше договорено в неделя, 29 юни 2014 г., от 14.00 часа, при Президента да се проведат политически консултации на парламентарно представените политически партии и коалиции, както и на тези, представени в Европейския парламент.

 
С настоящото съобщение Председателят на 42-рото Народно събрание приканва всяка от посочените политически сили (ПП ГЕРБ, Коалиция за България, ПП „Движение за права и свободи“, ПП „АТАКА“, България без цензура, както и Реформаторския блок) да излъчат по двама свои представители, които да присъстват на срещата. Очаква се на срещата да бъде и министър-председателят на Република България, г-н Пламен Орешарски.
 
Дневният ред на срещата ще обхване теми, свързани с развитието на политическата обстановка у нас, както и с успешната подготовка и провеждане на предсрочните парламентарни избори.

Лили Иванова с рецитал на „Аполония”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243129_%D0%9B%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D1%81+%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB+%D0%BD%D0%B0+%E2%80%9E%D0%90%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F%E2%80%9D

 За първи път в 30-годишната история на фестивала „Аполония” естрадната прима Лили Иванова ще бъде специален гост. На 4 септември звездата ще изнесе рецитал с някои от най-емблематичните си песни на сцената на Амфитеатъра в Созопол. Билети за събитието вече се продават в мрежата на Eventim на цени от 40 до 60 лева.

 

Под съпровода на доказани музикални професионалисти Иванова ще придаде истински блясък на юбилея на най-големия културен форум у нас. Концертите на изпълнителката в Плевен, Русе, Добрич, Благоевград и Стара Загора, които бяха част от националното й турне, приключиха преди броени дни. Примата и музикантите й за пореден път показаха стил и класа с шоуто си.

В. Димитров: Ситуацията с банките днес няма нищо общо с 1996 година

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bf66ecc/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cbiudjet0Ei0Efinansi0C3330Ca0Cv0Edimitrov0Esituaciiata0Es0Ebankite0Ednes0Eniama0Enishto0Eobshto0Es0E19960Egodina0H17520A0A0C/story01.htm

Преди 18 години имахме слаба банкова система, докато днес банките са добре капитализирани, категоричен е бившият председател на Сметната палата


Скачаме заедно

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243128_%D0%A1%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE

 Седем сутринта е. Алеите на Южния парк са пусти и шумната група момичета със „скачащи” обувки е единствената атракция в този ранен час. Смях и приказки, не музика съпровождат тренировката на открито.

 

„Това е първият ни опит, но се надявам да сложим началото на една традиция. Колегите от Варна и Бургас ни изпревариха – те събират групите си в Морската градина”, разказва Роси Янарис, инструктор в столичния клуб Slimfit.

 

Пет дни всяка сутрин момичетата започват деня

 

с едночасово зареждане на „батериите” с подскоци

 

а най-важното е, че се забавляват. Те обикалят из алеите на парка качени върху пружиниращите обувки на едри подскоци като кенгуру. Спират на определени места, за да изпълнят серия с упражнения. След това отново със смешни движения  и високо повдигнати колене продължават - нещо като  усложнен вариант на обикновения джогинг. А за да стане по-интересно, Роси вкарва и състезателни елементи. Разделя групата по двойки, които тръгват от точка А към точка В, където изпълняват серии. Целта е за минимум време всеки да направи най-много упражнения. С отчитане на резултатите състезанието приключва, но не и тренировката. Тя  продължава с крос по стръмната алея нагоре, а „наградата” ги чака на хълма – опънати постелки, върху които трябва да се правят коремни преси, лицеви опори и комплексни натоварвания. След серията следва връщане по наклона обратно с подскоци и нова игра – този път е „хвани топката”.

 

„Идеята е да сме на открито, на чист въздух, рано сутрин

 

да събудим тялото с упражнения

 

Когато тренировката е нестандартна, няма как да омръзне. И понеже няма музика, която да държи темпото и да ни ентусиазира, търсим разнообразие. Веднъж наблягаме на кардио, друг път правим комплексни упражнения или играем по двойки. Така часът минава неусетно”, разказва Роси.

 

Има полза за всички органи и системи – подскоците раздвижват кръвта и лимфата, която е основен „чистач” на организма от отровите. Активните движения ускоряват метаболизма и активно горят мазнини. Ефектът продължава и след тренировката – понякога дори през целия ден. Това зависи от конкретния организъм. Всички обаче се зареждат с порция бодрост за разлика от вечерните тренировки в зала, когато умората понякога се обажда силно. И всеки остава ентусиаст, когато се качи на кантара или се погледне в огледалото.

 

Килограмите са редуцирани, мускулите стегнати, а това няма как да не даде заряд за ново натоварване за следващия ден

 

като на летен лагер

 

Групата ентусиасти бързо се превръща в отбор, запознават се, трупат общи преживявания и спомени.  

 

„Моята цел беше да дам тласък, да ги надъхам и да ги заразя с ентусиазъм.

 

И върху тази основа след това всеки съобразно възможности и време да надгражда с тренировки в залата. Всеки иска да е във форма за лятото – с по-малко килограми, с по-стегната фигура. Няма как обаче за една седмица човек да отслабне драстично, освен ако не гладува.

 

Резултатът не идва веднага. Обаче след тази интензивна седмица, ако човек продължи с по 3 тренировки, ще задържи резултата и ще има много добър ефект. Тези, които идват за първи път, ще получат заряд и мотив да са по-редовни, а тези, които спортуват, знаят, че има ефект. Засега тренираме в Южния парк, но идеята ми е да обиколим всички паркове и така да популяризираме този спорт, който е страшно забавен”, каза Роси.
Пружините попиват стреса на ставите
Kangoo jumps е необичаен спорт, защото се скача върху обувки с ресори. Именно те са различното, което прави традиционната тренировка по аеробика, по-натоварена и същевременно щадяща ставите. Защото пружините „попиват” стреса, който подскоците, движението, килограмите товарят върху ставите и ги износват.  

 

„Обувките са на пружина, която отнема над 80% от това натоварване. Затова на тях може да се качи и човек с наднормено тегло и то без риск. Има дори специална програма Kangoo jumps burning, която стимулира по-пълните да отслабнат с подскоци. Има и специален режим на хранене, разбира се. Така тренировките се комбинират с диета и с тази програма те могат да свалят много повече килограми, отколкото с обичайни тренировки. В Румъния се прави от доста време, а ние ще започнем от август да прилагаме системата у нас”, разказва инструкторката. Раздвижването е подходящо и след травми и операции, така човек постепенно се адаптира към натоварванията.

428 хил. българи отскочили до чужбина през май

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243127_428+%D1%85%D0%B8%D0%BB.+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8+%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%B4%D0%BE+%D1%87%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7+%D0%BC

 Почти 428 хиляди българи са ходили в чужбина през миналия месец, съобщи вчера националната статистика. Пътуванията през май са с 18,1 на сто повече в сравнение с миналата година. Най-сериозно увеличение на воаяжите на българи има към Испания с 46,7 на сто, Обединеното кралство - с 45,0%, и Гърция - с 41,7 на сто. Ръст в пътуванията има също така и към Франция, Италия, Румъния, Австрия и Турция. В същото време има по-малък интерес към Руската федерация, където намалението на пътуванията е с повече от 50%. Спад има при задграничните излизания с крайна цел Германия, Чехия и Сърбия.

 

Над 42% от българите, стигнали до странство, са ходили на гости при приятели и роднини, част от тях са били на обучение, а други са посетили концерти и спортни мероприятия.

 

На екскурзия е бил всеки трети нашенец

 

а в командировка една четвърт от пътувалите. В сравнение с май миналата година пътуванията със служебна цел нарастват с 34,0%, а тези за почивка и екскурзия с 18,3. На гости в Турция са ходили 60% от хората, преминали границата с южната ни съседка. Подобно е положението и в направление Сърбия, Австрия и Румъния.

 

Всеки втори, пътувал до Белгия, е отишъл там по работа. До Гърция и Испания пък са ходили на екскурзия или почивка почти половината от хората, избрали това направление. Малта пък е дестинация, в която са пребивавали само българи, които си почиват.

 

От общия брой чужденци, посетили България през май

 

дялът на гражданите от Европейския съюз е 62%

 

Това е с 13,6 на сто повече в сравнение със същия месец на 2013 г. Увеличение е регистрирано при посещенията на граждани от Австрия - с 59,9%, Германия - с 44,6%, Италия - с 36,5%, Полша, Обединеното кралство и Румъния.

 

Същевременно намаляват посещенията на французите – с 28,3%. Спадат също така посещенията на граждани от други европейски страни. Конфликтът в Украйна си е казал думата и най-голямото намаление на посещенията е именно от граждани на тази бивша съветска република. По-малко гости сме посрещнали също така от Русия и Македония.

 

През месеца преобладава делът на посещенията с цел почивка и екскурзия – 44,5%, следвани от гостуванията и транзитните преминавания – 40,9%, и със служебна цел – 14,6%.

 

Пътуванията с цел почивка и екскурзия са 77,8% от всички посещения на граждани от бившата югославска република Македония, 71% - от Руската федерация, и 61,9% - от Сърбия.

От 13 юли предаваме метали само на общински площадки

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243126_%D0%9E%D1%82+13+%D1%8E%D0%BB%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D

 Половината от 1800-те фирми за изкупуване на черни и цветни метали ще фалират след 13 юли, алармираха вчера от бранша.  Причината е, че тогава влиза в сила разпоредба на Закона за управление на отпадъците (ЗУО), според която гражданите ще предават метални отпадъци безвъзмездно само на общински площадки. „Към момента такива площадки няма, а ние нямаме решение дали ще работим или не“, обясни председателят на Асоциацията на рециклиращата индустрия (АРИ) Иво Георгиев. Според закона, в случай че след 13 юли площадките за черни и цветни метали продължат да плащат за получено желязо, ще бъдат глобени с до 6000 лв., а лицензът им ще бъде отнет. Заради прогнозираните фалити от Асоциацията на рециклиращата индустрия искат промените за търговия с метали да бъдат отложени до края на 2015 г.

 

По данни на АРИ от началото на 2013 г., когато влезе в сила новият закон, 1160 фирми са фалирали заради по-строгите изисквания към търговците на метали. От миналата година продажбата на желязо трябва да е придружена със сертификат за произхода му. Освен това фирмите трябва да платят по 15 000 лв. банкова гаранция, която ще им бъде отнета дори при най-малкото административно нарушение. В същото време тази седмица депутати от Коалиция за България внесоха в парламента предложение фирмите, които изкупуват излезли от употреба електроуреди, и автоморгите също да плащат банкова гаранция. Междувременно стана ясно, че наводненията в страната смъкнаха  цената на старото желязо. Във Варна цената на суровината се срина от 32 на 12 стотинки само за няколко дни. В Добрич хората могат да вземат до 150 лв. за старата си кола, като само до преди дни цената е варирала между  400 – 420 лв.

Камило Плачи: Това е реалността и няма как да сме доволни

http://volleyball.actualno.com/Kamilo-Plachi-Tova-e-realnostta-i-njama-kak-da-sme-dovolni-news_36636.html

Наставникът на националния отбор на България по волейбол Камило Плачи не е доволен от играта на момчетата в в първия мач със Сърбия за Световната лига в нови Сад. България загуби с 0:3. Вторият мач е ...

Испанците свиха с 20% разходите си за живот

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243125_%D0%98%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%81%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D1%81+20%25+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%81%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%8

 С почти 20 % са намалели средствата, които харчи годишно всеки испанец, за да покрие основните си разходи. Преди кризата средният жител на страната е давал всяка година по 11 000 евро за ежедневните си потребности, докато сега тази сума е паднала до 9250 евро. Парите, които заделят испанците за покупка на автомобили, са намалели четири пъти, а за мотоциклети – с 59 на сто. В същото време националната статистика на Испания отчита, че значително са се увеличили покупките на велосипеди и сега за тях се харчат с 28 на сто повече средства.

 

Още един сектор от пазара на потребителски стоки е засегнат сериозно от кризата – цигарената индустрия. Според статистическия институт в Мадрид личните разходи на гражданите за цигари са намалели наполовина. В същото време покупката на рязан тютюн за свиване на цигари е с 15% ръст.

 

Междувременно стана ясно, че до края на 2014 г. строителният сектор в Испания ще отчете още 5% спад и с това ще достигне дъното. Възраждането ще започне още през 2015-а, като през първите месеци се очаква макар и незначителен ръст от 0,9%, сочат данните на доклад изготвен от Каталунския институт по строителни технологии. Очакванията са към 2016 г. ръстът в сектора да е 3,4%. От началото на кризата строителният сектор се е свил със 83%.

20 държави в най-големите военни маневри на Хаваите

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243124_20+%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D0%B2+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8+%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B8+%D0%BD%D

 Най-големите в света военноморски учения с участието на над 20 държави започнаха в района на Хаваите, предаде АП.

 

В ученията "Хоризонтът на Пасифика" (RIMPAC), на които Тихоокеанският боен флот на САЩ е домакин през две години, за пръв път ще участват китайски кораби.

 

Китай е пращал военни наблюдатели на тази маневри през 1998 г., но никога не участвал в тях с плавателни съдове.

 

Някои от корабите започнаха сътрудничеството си още докато бяха на път.

 

Девет кораба от Бруней, Китай, Сингапур и САЩ плаваха заедно от Гуам до Пърл Харбър, като тренираха комуникации, маневриране и учебни стрелби, а освен това си разменяха гостувания на борда.

Юнкер е новият председател на ЕК

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243123_%D0%AE%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%80+%D0%B5+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB+%D0%BD%D0%B0+%D0%95%D0%9A

 Бившият премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер е новият председател на Европейската комисия. Само британският премиер Дейвид Камерън и унгарският му колега Виктор Орбан гласуваха против.

 

Новината съобщи председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой в акаунта си в Twitter. „Решението е взето. Съветът на ЕС предлага Жан-Клод Юнкер за следващ председател на Европейската комисия“, написа Ван Ромпой.

 

Предстои номинацията на Юнкер да бъде гласувана от Европейския парламент

 

в средата на юли

 

Ако няма изненадващ развой на събитията, се очаква той да получи необходимите му 376 от 751 гласа.

 

Европейските лидери направиха избора си въпреки противопоставянето на британския премиер Дейвид Камерън. Той нарече Юнкер „погрешен избор” за ръководител на Европейската комисия. „Казах на европейските лидери, че може да съжаляват цял живот” за този избор, заявява драматично Камерън в Twitter.

 

59-годишният Юнкер е опитен европейски политик и се придържа към федералистки възгледи. Той е бивш премиер на Люксембург и председател на Еврогрупата. Той беше избран въпреки първоначалната резервираност на някои национални лидери, включително на германския канцлер Ангела Меркел.

 

По-рано британският в. „Телеграф” писа, че Юнкер има

 

проблеми с алкохола

 

Според изданието алкохолните навици на кандидата за председател на Европейската комисия са били тема на обсъжданията на най-високо ниво на лидерите на ЕС, които са притеснени от начина му на живот.

 

„Телеграф” цитира европейски дипломат в Брюксел, който заявил за Юнкер: „Темата за консумацията на алкохол на Юнкер е била повдигната от няколко европейски лидери още по време на изборите за Европейски парламент”.

 

Вестникът споменава и за анонимни източници, според които Юнкер е заклет пушач и чрез серия от срещи е правил опити за промяна на правилата, така че да може да се пуши в сградите на ЕС в Брюксел. Според източник, близък до Юнкер, обаче тази информация била абсолютно невярна.

540 българи станали роби на трафиканти за година

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4162542

540 българи са станали жертва на трафиканти на хора през 2013 година, сред тях има и новородени бебета, които били продавани. Това сочат данни на Националната комисия за борба с трафика на хора. 
476 от пострадалите са жени, като голяма част от тях били принуждавани да проституират. Регистрирани били и случаи на сексуална експлоатация 540 българи са станали жертва на трафиканти на хора през 2013 година, сред тях има и новородени бебета, които били продавани. Това сочат данни на Националната комисия за борба с трафика на хора. 476 от пострадалите са жени, като голяма част от тях били принуждавани да проституират. Регистрирани били и случаи на сексуална експлоатация

4 лв. за уикенд карта за рейс и метро в София

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243122_4+%D0%BB%D0%B2.+%D0%B7%D0%B0+%D1%83%D0%B8%D0%BA%D0%B5%D0%BD%D0%B4+%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%81+%D0%B8+%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE+%D0%B2+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8

 С карта за 4 лв. столичани ще могат да се возят през уикенда в рейса и метрото. Това е едно от предложенията на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) за промяна в тарифната политика. Ще има и нова тридневна карта, която ще струва 8 лв. Идеята на евтините карти е да стимулира софиянци да пътуват с превозни документи, а не гратис.

 

Туристите пък ще могат да се возят с карта „София”. С този документ ще може да се ползва не само градският транспорт, но и да се посещават общинските музеи и галерии, като всичко това ще бъде включено в цената. За ползвателите на новия абонамент за превоз са предвидени специални отстъпки при посещения в общинските културни институции.От ЦГМ предлагат сериозно намаление на цената на годишната карта за пътуване. В момента тя е лукс за хората, защото струва 500 лв. Плановете са тя да се намали на 364 лв. и така хората ще се

 

возят безплатно почти 5 месеца

 

Идеята е с евтините превозни документи да се привлекат повече фирми, които да купят карти за служителите си. Цената на билетчето обаче ще замръзне на левче. Причината е, че от ЦГМ не са успели да докажат, че скокът в цената ще гарантира по-големи приходи.

 

Според друго предложение на ЦГМ шофьорите

 

ще паркират 10 минути гратис

 

в синя и зелена зона. „Това е европейска практика, която заимствахме от Виена. Идеята е да дадем на хората време да пратят спокойно съобщение, да си купят талон или да ползват паркомат”, обясни шефката на „Паркиране и мобилност” в ЦГМ Румяна Милова. За да ползват бонуса, шофьорите ще получават безплатни талон,

 

които ще се раздават от служители на ЦГМ. На стикера ще трябва само да се отбележи часът на паркиране. „Така хората ще могат да закарат близките си до болницата или пък да заведат детето си на училище, без да плащат”, коментира Милова.  

 

Жители от район „Лозенец” са поискали създаване на зелена зона за паркиране в квартала им. Причината е, че хората нямало къде да оставят автомобилите си заради огромния брой чужди коли.

Пуснаха Станишев в Брюксел

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243121_%D0%9F%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2+%D0%B2+%D0%91%D1%80%D1%8E%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BB

 Пълномощията на соцлидера Сергей Станишев като депутат бяха прекратени вчера след два неуспешни опита в сряда и четвъртък, когато заседанията на НС се провалиха заради липса на кворум. Това стана без никакви разисквания и с почти пълно единодушие – със 171 гласа „за”, три „против” и пет „въздържал се”.

 

Така беше подпечатан билетът на Станишев за Брюксел, където той ще заеме мястото си в ЕП, което му беше отредено на евровота. Лидерът на БСП внесе молба за освобождаването му от НС в понеделник късно вечерта, след като в крайна сметка реши да освободи депутатската си банка, за да се присъедини към групата в ЕП на ПЕС, чийто лидер е от края на 2011 г. Същевременно местата си в НС вчера заеха трима нови народни представители. Те замениха останалите досегашни депутати, които също като Станишев ще заминат за Брюксел. Сергей Кочиков влезе в НС на мястото на Искра Михайлова от ДПС, която беше освободена от поста екоминистър миналата седмица и временно беше със статут на народен представител. ГЕРБ пък попълни редиците си с Даниела Панайотова и Петко Тотев, които поеха щафетата от Томислав Дончев и Емил Радев. Преди да се стигне до тези рокади, депутатите спориха близо час за дневния ред на петъчното им заседание. В крайна сметка беше гласуван само проектът на МС за откриване на факултет „Обществено здраве и здравни грижи” в университета „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас.

Украйна асоциирана в ЕС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4162650

Украйна подписа вчера икономическата част от споразумението за асоцииране с ЕС, заради което в страната избухна революция.
Заедно с Украйна в Брюксел споразуменията си за асоцииране подписаха Грузия и Молдова - три бивши съветски републики, които искат да се доближат до Западна Европа въпреки натиска от Русия, отбелязва Франс прес. Украйна подписа вчера икономическата част от споразумението за асоцииране с ЕС, заради което в страната избухна революция. Заедно с Украйна в Брюксел споразуменията си за асоцииране подписаха Грузия и Молдова - три бивши съветски републики, които искат да се доближат до Западна Европа въпреки натиска от Русия, отбелязва Франс прес.

Бойко Борисов: Нужни са разговори с МВФ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243120_%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9D%D1%83%D0%B6%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8+%D1%81+%D0%9C%D0%92%D0%A4

 „Излезе ми прякор - Нострадамус. Познах всичко, което се случва в момента. Веднага трябва да се викне МВФ и да започнем преговори. Следващият бюджет ще го прави фондът.” Така коментира ситуацията в държавата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него трябва да бъде направена експертиза, която да успокои държавата. „Вече трябва да говорим за правителство на спасението. Предложих още днес да сменят Пламен Орешарски и Петър Чобанов, за да бъдат спокойни хората. Катастрофата е пълна. Ситуацията започва да прилича на тази от 1996 година. Говоря за нов заем, за да има кеш и да се плаща. По мое мнение са необходими 5-6 млрд. Готов съм при президента да обсъждаме всякакви сценарии, за да може държавата да вземе нов заем. Сега най-важното е да я стабилизираме финансово. 4 години се пазих от тегленото на заем, а сега ще бъда принуден да гласувам за нов заем от МВФ. Няма да поемам отговорностите на Орешарски”, отсече Борисов, който изрази надежда прокуратурата да потърси отговорност от виновниците за случващото се.

Лютви Местан: Държавата да се изправи срещу опитите за дестабилизация

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243119_%D0%9B%D1%8E%D1%82%D0%B2%D0%B8+%D0%9C%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%3A+%D0%94%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D1%80%D

 Лидерът на ДПС Лютви Местан призова държавата да се изправи с цялата си мощ срещу опитите за дестабилизиране на „най-стабилната институция в България - БНБ и банките”. Той подчерта, че с общи консенсусни действия политиците трябва да се преборят с провокациите, вместо да губят време и енергия в спорове. Според Местан изглежда организирано и чрез слухове се прави опит да се дестабилизира банковата система. Лидерът на ДПС е на мнение, че оставката на кабинета няма да се забави заради създалата се ситуация, защото до вота отговорните органи трябвало да успеят да се справят с нея.

Росен Плевнелиев: Да не се поддаваме на слухове

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243118_%D0%A0%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD+%D0%9F%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2%3A+%D0%94%D0%B0+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%

Президентът Росен Плевнелиев остро осъди „целенасочените опити за дестабилизиране на банковата система”. В своя позиция, разпространена от „Дондуков” 2, държавният глава призова гражданите да не се поддават по никакъв начин на слухове и спекулации. „Българската банкова система е добре капитализирана и регулирана и се ползва с доверието на международните пазари”, категоричен е Плевнелиев. Той апелира компетентните институции в кратки срокове да предприемат необходимите действия и да приложат закона в цялата му строгост спрямо виновните за опитите за дискредитиране на банковия сектор у нас. 

Борисов скастри Цветанов: ГЕРБ ще прави каквото кажа аз

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243117_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8+%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91+%D1%89%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D

 Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера даде ясно да се разбере, че позицията на партията се определя единствено от неговото мнение и всички – дори заместниците му, трябва да внимават какво говорят.

 

Повод за думите му стана изказване на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов по-рано сутринта пред bTV, че ДПС трябвало да излезе в опозиция и „да си почива дълго време”. „ГЕРБ ще прави това, което кажа аз. Как по-ясно да го кажа?”, заяви Борисов, помолен за коментар на думите на Цветанов. Лидерът на ГЕРБ оправда думите на заместника си с това, че е обиден от направеното от прокуратурата към него, но го и смъмри. “Затова многократно съм казвал, че когато се изказва, трябва да внимава и да не ангажира партията. Кой да бъде във властта и кой не определят само българските избиратели”, обясни Борисов. Той призова хората да гласуват на предсрочните избори и определи като основна задача на ГЕРБ да събере достатъчно гласове, за да не се налага да прави коалиция.

Предсрочни избори на 5 октомври

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243116_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8+%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+5+%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8

 Предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 5 октомври. За това се споразумяха формациите в НС по време на вчерашните консултации в парламента, на които не присъстваха само представители на „Атака”.

 

В продължилите повече от 2 часа разговори участваха лидерите на ГЕРБ, БСП и ДПС Бойко Борисов, Сергей Станишев и Лютви Местан, както и членове на ръководствата на парламентарните групи на трите формации. В зала „Запад” на НС макар да не бе получил покана пристигна и председателят на ББЦ Николай Бареков.

 

Така 42-рото НС ще продължи да функционира до приключването на лятната сесия на депутатите в края на юли. Народните избраници ще разполагат с достатъчно време за приемането на неотложни законови текстове и необходимите ратификации. Предизборната кампания пък ще се проведе през септември. Договорената дата ще бъде

 

предложена на президента

 

обяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Парламентарният шеф Михаил Миков от своя страна определи разговорите като успешни и уточни, че процесът ще продължи с нови обсъждания. Председателят на ДПС Лютви Местан също излезе доволен от консултациите. Той подчерта, че постигнатото съгласие е силен знак към българските граждани, че могат да бъдат спокойни и че държавата няма да допусне да се засягат интересите й. Днес показахме, че в критични ситуации можем да постигнем и съгласие, отчете Местан. Той не посочи обаче кога правителството ще подаде оставка и призова да се почака с отговорите на този въпрос. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също отбеляза, че 5 октомври е приемлива дата. Той се ангажира оттук нататък НС да работи активно, за да може да се предприемат необходимите действия за стабилизирането на ситуацията в страната. Борисов предположи, че оставката на кабинета най-вероятно ще е факт в края на юли, след което ще бъде формирано от президента Росен Плевнелиев служебно правителство. Неофициално се заговори, че членовете му може да бъдат посочени от формациите в НС след постигане на необходимия консенсус.

 

Участниците във вчерашните преговори упълномощиха Миков да се срещне с държавния глава, за да бъдат насрочени консултации за гарантиране на реализацията на основните приоритети на държавата и постигане на политическа стабилност. Местан апелира срещата при президента да се състои колкото се може по-скоро, а Борисов декларира, че е готов да се включи в обсъждането на всякакви сценарии за стабилизиране на държавата. По-късно стана ясно, че вторият тур от преговорите на „Дондуков” 2 ще бъде утре, като в него ще се включи вероятно и премиерът Пламен Орешарски, както и ББЦ и РБ, които спечелиха места в ЕП.

 

„Партиите, които участваха в консултациите, ще подкрепят всички действия на държавата, на нейните институции за гарантиране стабилността на банковата система“, подчерта още след края на консултациите Сергей Станишев, базирайки се на общата декларация, която бе приета.

"Газпром" обмисля недоларови разплащения

http://www.vesti.bg/novini/gazprom-obmislia-nedolarovi-razplashteniia-6015882

"Газпром" обмисля емисия от бонове в азиатски валути, а също "по принцип е готов" да приеме от Китай плащания в юани, пише "Файненшъл таймс".

750 000 лв. за кофи за смет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4162417

Велико Търново се сдоби с нови контейнери за боклук за 750 000 лв. Смяната на старите кофи по улиците вече върви, обявиха от фирмата концесионер. Всеки ден тир с прикачена голяма платформа, багер и няколко работници обикалят старата столица и подменят съдовете. Концесионер е столична фирма, която преди няколко месеца получи право още 5 години да Велико Търново се сдоби с нови контейнери за боклук за 750 000 лв. Смяната на старите кофи по улиците вече върви, обявиха от фирмата концесионер. Всеки ден тир с прикачена голяма платформа, багер и няколко работници обикалят старата столица и подменят съдовете. Концесионер е столична фирма, която преди няколко месеца получи право още 5 години да

Забраниха гейпарад в Истанбул

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4162624

Турските власти не разрешиха провеждането на гейпарад в Истанбул, съобщиха турски медии. Шествието трябваше да се проведе на пл. “Таксим” и парка Гези. Полицията обаче блокира улиците, издигна барикади и не допусна участниците. Коли със сълзотворен газ и водни струи бяха разположени на площада, за да ги атакуват. Затворен бе и паркът Гези. Турските власти не разрешиха провеждането на гейпарад в Истанбул, съобщиха турски медии. Шествието трябваше да се проведе на пл. “Таксим” и парка Гези. Полицията обаче блокира улиците, издигна барикади и не допусна участниците. Коли със сълзотворен газ и водни струи бяха разположени на площада, за да ги атакуват. Затворен бе и паркът Гези.

"Мудис" даде негативна прогноза на Русия

http://www.vesti.bg/novini/mudis-dade-negativna-prognoza-na-rusiia-6015881

Международната рейтингова агенция "Мудис" (Moody`s) потвърди кредитния рейтинг на Русия на равнище Baa1, но понижи прогнозата от "стабилна" на "негативна".

Руските комунисти кандисаха на семейни ферми

http://www.vesti.bg/novini/ruskite-komunisti-kandisaha-na-semejni-fermi-6015880

Руската компартия внесе законопроект за частна семейна собственост върху земята.

Нигерийският президент обеща да плати на футболните национали

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/28/2332891_nigeriiskiiat_prezident_obeshta_da_plati_na_futbolnite/?ref=rss


Нигерийският президент Гудлък Джонатан обеща да изплати дължимите премии на националния отбор по футбол, след като играчите заплашиха да прекратят тренировките си на световното първенство.

Държавният глава е разговарял с част от лидерите на тима, който се класира за осминафиналите и трябва да играе с Франция на 30 юни в столицата Бразилия.

В четвъртък футболистите се срещнаха с представители на своята федерация и поискаха незабавно изплащане на премиите им за достигане на...

20 страни започнаха най-големите военноморски учения в света

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4162492

Най-големите в света военноморски учения с участието на над 20 държави започнаха в района на Хаваите, съобщиха световните агенции.
В ученията “Хоризонтът на Пасифика Най-големите в света военноморски учения с участието на над 20 държави започнаха в района на Хаваите, съобщиха световните агенции. В ученията “Хоризонтът на Пасифика", на които Тихоокеанският боен флот на САЩ е домакин през 2 г., за пръв път ще участват китайски кораби. Девет кораба от Бруней, Китай,

Снайперист "за малко да застреля полицай" на откриването на световното

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/28/2332888_snaiperist_za_malko_da_zastrelia_policai_na/?ref=rss


Снайперист от полицейските части в Сао Пауло е поискал разрешение да стреля срещу група мъже, приближаващи бразилския президент Дилма Рисеф по време на откриващия мач на световното първенство.

За случая от 12 юни съобщи "Асошиейтед прес", като се позовава на свои източници от местните власти.

Снайперистът, който осигурявал безопасността на Русеф, бил убеден, че в следващите секунди ще бъде извършен опит за покушение срещу президента. Той не е получил разрешение да...

Неизвестен заплашва да взриви търговски център в САЩ

http://www.vesti.bg/novini/neizvesten-zaplashva-da-vzrivi-tyrgovski-centyr-v-sasht-6015879

Неизвестно лице заплашва да взриви експлозиви на паркинга през търговския център в американския град Дарем, щата Ню Хемпшир.

Мъж на 58 г. в мозъчна смърт става донор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4162234

58-годишен мъж от Твърдица изпадна в мозъчна смърт и може да стане донор на органи. Това съобщиха вчера от сливенската областна болница “Д-р Иван Селимински”.
Мъжът бил приет в неврологичното отделение на 22 юни с много тежък мозъчен кръвоизлив. Въпреки приложеното лечение към 11 ч на 26 юни той изпаднал в мозъчна смърт. 58-годишен мъж от Твърдица изпадна в мозъчна смърт и може да стане донор на органи. Това съобщиха вчера от сливенската областна болница “Д-р Иван Селимински”. Мъжът бил приет в неврологичното отделение на 22 юни с много тежък мозъчен кръвоизлив. Въпреки приложеното лечение към 11 ч на 26 юни той изпаднал в мозъчна смърт.

Филип Киркоров: Попаднах на мошеници в родния ми град Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4162559

“Исках да инвестирам в родния си град, а не в Испания или Черна гора, но не съм очаквал такива неприятности и да попадна на мошеници.” Това каза вчера звездата на руската естрада Филип Киркоров, който се яви като свидетел във Варненският окръжен съд. 
Певецът бе призован за показания на последното заседание по делото за измама срещу Пламен “Исках да инвестирам в родния си град, а не в Испания или Черна гора, но не съм очаквал такива неприятности и да попадна на мошеници.” Това каза вчера звездата на руската естрада Филип Киркоров, който се яви като свидетел във Варненският окръжен съд. Певецът бе призован за показания на последното заседание по делото за измама срещу Пламен

Гърция изпусна топтерорист

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4162616

Гръцката полиция изпусна да арестува един от най-опасните терористи - Христодулос Ксирос, наричан гръцкия Карлос Чакала. При произволна проверка на кола, която се движела подозрително в областта на Палео Фалиро в Атина миналата седмица, бил спипан най-издирваният гръцки терорист, но въпреки това полицаите не могли да го арестуват. Гръцката полиция изпусна да арестува един от най-опасните терористи - Христодулос Ксирос, наричан гръцкия Карлос Чакала. При произволна проверка на кола, която се движела подозрително в областта на Палео Фалиро в Атина миналата седмица, бил спипан най-издирваният гръцки терорист, но въпреки това полицаите не могли да го арестуват.

Чижов: Няма юридическа забрана на Брюксел за "Южен поток"

http://www.vesti.bg/novini/chizhov-niama-iuridicheska-zabrana-na-briuksel-za-iuzhen-potok-6015878

Проектът "Южен поток" е жив и се развива, няма юридическа забрана върху него, заяви постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов пред РИА "Новости".

Сунитите избили 200 иракчани

http://www.monitor.bg/article?id=433901

Сунитските бунтовници в Ирак са извършили масови екзекуции на правителствени войници край иракския град Тикрит този месец, съобщи неправителствената организация “Хюман райтс уоч”, цитирана от Франс прес. В средата на юни джихадистите от сунитската организация “Ислямска държава в Ирак и Левант” (ИДИЛ) публикуваха в интернет снимки,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване