Сбиване в бежански лагер в „Овча купел”

http://www.cross.bg/sbivane-v-bezhanski-lager-v-ovcha-kypel-1418372.html

София /КРОСС/ Един човек е пострадал при сбиване в бежанския лагер в столичния квартал „Овча купел". Конфликтът е възникнал този следобед между двама от настанените. Все още не е ясна причината.Раненият е открит паднал, вероятно от прозорец, в двора на общежитието. До него е намерен нож. Оказана му е спешна помощ. Той е настанен е в шоковата зала на ВМА. Все още не е ясно състоянието му.Полицията изяснява случая.   Снимка: Булфото, всички права запазени  

Двама души са обвинени за всяване на банкова паника

http://www.mediapool.bg/dvama-dushi-sa-obvineni-za-vsyavane-na-bankova-panika-news222083.html

Прокуратурата обвини 29-годишния Кирил Джабаров и 40-годишния Робърт Димитров в подаване на невярна информация за български банки. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. 326, ал.1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК - предаване на неверни данни за тревога. Предвижданото наказание е лишаване от свобода за срок до 2 години и глоба.   Джабаров и Димитров са на свобода с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на по 3000 лева, съобщиха от държавното обвинение в понеделник.   Двамата са работили в инвестиционния посредник, който е разпространил невярната информация.   По наказателното дело са разпитани 19 свидетели, извършени са претърсвания и изземвания на 30 компютърни конфигурации и документация, съобщиха от районната прокуратура в понеделник. Оттам допълват, че предстои да се установят и разпитат още свидетели и да се изготви техническа експертиза на иззетите компютри, за да се документира цялостната престъпна дейност на двамата обвиняеми.   *Очаквайте подробности

Песков: В Кремъл не се подготвя среща на Путин с Елтън Джон

http://www.cross.bg/ryskiya-eltun-dzhon-1418371.html

/КРОСС/ В Кремъл не е постъпвала информация за намерението на британския музикант Елтън Джон да се срещне с руския президент Владимир Путин. "Не сме получавали никаква информация, така че няма какво да кажем", съобщи за радиостанция "Говори Москва" говорителят на руския лидер Дмитрий Песков. По-рано, в интервю за Sky News сър Елтън Джон съобщи, че през ноември тази година ще посети Русия и разчита да се срещне с руския държавен глава, за да поговори с него "за спазването на правата на сексуалните малцинства в страната".

Сдружение, близко до Цеко Минев, сезира прокуратурата и ДАНС за Антон Кутев

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/06/30/2334164_sdrujenie_blizko_do_ceko_minev_sezira_prokuraturata_i/?ref=rss


Сигнал срещу депутата от БСП Антон Кутев са подали от гражданско сдружение "Природата за хората". От сдружението са сезирали прокуратурата и ДАНС като посочват, че Кутев е извършил престъпление против Република България, свързано с паричната и кредитна система на страната. Това пише в  съобщение, изпратено от Филип Цанов, член на управителния съвет на "Природата за хората".  

Бизнесменът Филип Цанов е и консултант на фирма "Витоша ски", свързана с концесионера на ски зона Банско...

Да си спомним за Хайтов! (видео)

http://www.bnews.bg/article-109803

Днес се навършват 12 г. от кончината на големия български писател и патриот Николай Хайтов. Автор е на първата българска книга за опазването на българската гора „Бодливата роза” на най-превежданите български книги „Диви разкази” и „Шумки от габър”. Автор е на много сценарии на български филми, но паметни ще останат "Козият рог" и "Капитан Петко войвода".

Добрич остана без тролеи

http://www.cross.bg/dobrich-linii-firma-1418370.html

Добрич /КРОСС/ Добрич остана без тролеи. От общината информират всички граждани, че с решение на Общинския съвет от 01. 07. 2014 г. се спират тролейбусните линии, обслужващи общинската транспортна схема. Тролейбусната линия остава под напрежение и ще се поддържа от Община Добрич. Обслужването на гражданите ще се извършва с автобуси на превозвачите, които имат договори с Общината. Номерата на преустановените тролейбусни линии се запазват. Разписанията остават без промяна. Досегашните тролейбусни линии: №111 ще се изпълнява от фирма „Автобусен транспорт" ЕООД;№176 ще се изпълнява от фирма „Минибус-експрес" ООД;№170, №131 и 213 ще се изпълняват от фирма „Пътнически превози" ЕООД.    

Реформаторите предлагат 4 стъпки за излизането от политическата криза

http://www.moreto.net/novini.php?n=256461

Незабавна оставка на правителството, за да бъде възстановено доверието на хората. За това настояват от Реформаторския блок. Те предложиха и конкретен план за излизане от политическата криза. 4 стъпки за овладяване на политическата криза предлагат Реформаторския блок.

Билкар шамароса 20-годишно момиче на пазара в Сандански

http://pik.bg/билкар-шамароса-20-годишно-момиче-на-пазара-в-сандански-news197062.html

 Билкар шамароса 20-годишно момиче на пазара в Сандански

Младо момиче било нападнато на зеленчуковия пазар в Сандански от продавача на билки Костадин. Докато девойката Фроска се въртяла около масата на Костадин, той грабнал протмонето й и започнали да се карат.

След това я шамаросал, пише "Струма". Фроска е около 20 г.,а нападателят Костадин около 60.

На мястото на инцидента е пристигнал патрул на РУП - Сандански. Портмонето на младото момиче е върнато.

Кака приключи с Милан

http://www.cross.bg/kaka-priklyuchi-s-milan-1418369.html

/КРОСС/ Полузащитникът на Милан Кака разтрогна договора си с клуба.По-рано бе съобщено, че бразилецът се е съгласил да премине в клуба от североамериканската Висша лига Орландо Сити, но до януари 2015 ще играе под наем в бразилския Сао Пауло.

Верижна катастрофа, предизвикана заради друга 12 минути по-рано, затвори пътя Бургас-Созопол

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4166301

Верижна катастрофа в района преди парк Верижна катастрофа в района преди парк "Росенец" по пътя за Созопол, предизвикана заради друга, станала 12 минути по-рано, е причина за блокирането на трафика и затварянето на пътя Бургас-Созопол, събощиха току що от полицията. Около 13.33 ч. по пътя Созопол - Бургас, малко след пътен възел парк „Росенец" в платното в посока Бургас,

Доживотен затвор за масовото убийство в Македония

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/dozhivoten-zatvor-za-masovoto-ubijstvo-v-makedoniia-6016067

Македонски съд осъди днес шестима етнически албанци на доживотен затвор по случая "Монструм" за убийство на петима македонци край Смилковското езеро в навечерието на Великден 2012 г

Двама задържани от ДАНС за атаката срещу банките са с обвинение за всяване на паника

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/30/2334170_dvama_zadurjani_ot_dans_za_atakata_sreshtu_bankite_sa/?ref=rss


Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство срещу две лица за подаване на невярна информация за български банки, съобщиха от прокуратурата.

Производствата са срещу Кирил Джабаров (роден през 1985 г. в София, български гражданин) и Робърт Димитров (роден през 1974 г., в Чехословакия, български гражданин).

Двамата са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. 326, ал.1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК - предаване на неверни данни за...

Лекарите отказаха да преговарят за фиксираните бюджети на болниците

http://www.cross.bg/bolnitzite-postanovlenieto-kasata-1418368.html

София /КРОСС/ Лекарите се оттеглят от преговорите с Министерството на здравеопазването и със Здравната каса относно фиксиранeто на бюджетите на болниците. Това съобщи пред Дарик заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Юлиан Йорданов. Днес от съсловието трябваше за пореден път да се срещнат с представители на ведомството и на касата, за да потърсят решение за облекчаване на постановлението на Министерския съвет, което позволява на касата сама да решава кои болници с какви средства да финансира. Тъй като обаче от Лекарския съюз искали постановлението да бъде отменено, а не променяно, те взели решение да прекратят участието си в преговорите.Точно преди седмица лекарите се събраха на първата си среща с ръководствата на Здравното министерство и здравноосигурителната институция. Бяха разгледани възможности за промяна на документа, който регламентира бюджетите на болниците, но до консенсус така и не се стигна. Днес, по време на втората среща, лекарите официално са обявили, че се отказват от преговорите, каза д-р Юлиан Йорданов.„Няма напредък, ние се оттегляме от комисията, тъй като решението на последния наш Събор е да падне постановлението на Министерски съвет. Така че няма мандат да водим преговори по промяната му в който и да е от пунктовете му. Това съобщихме днес на комисията - такова е решението на Събора, беше потвърдено и на Националния съвет миналата седмица, така че няма как да излезем извън това, което е решил Съборът"

Министри доволни от свършеното този мандат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4166319

"Доволна съм от работата на нашето министерство. Това, което поставихме в началото на мандата като приоритети и политики в момента се реализира". Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева на строежа на аутобана Марица. "Това са отдавна забравените политики за малките пътища,

Необходимо е укрепване на пътя Варна – Балчик в района на спирка „Кипарис” заради свлачището

http://www.moreto.net/novini.php?n=256422

Има опасност от прекъсване на пътя Варна – Балчик в района на спирка „Кипарис“, която се намира във Вилна зона „Кранево” в землището на с. Осеново в община Аксаково. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна зам.-кметът на община Аксаково инж.

Двама брокери вече са обвинени за банковата тревога

http://www.bnews.bg/article-109825

Кирил Джабаров и Робърт Димитров са обвинени за разпространяване за банковата тревога от Софийска градска прокуратура. Те са пуснати под парична гаранция от по 3000 лв.

Слънчеви централи: НЕК манипулира пазара на ток

http://www.mediapool.bg/slanchevi-tsentrali-nek-manipulira-pazara-na-tok-news222082.html

Производители на слънчева електроенергия обвиниха в понеделник "Националната електрическа компания" (НЕК), че манипулира дадените от тях прогнози за производството им за следващия ден, за да намалява цените, по които купува тока от възобновяеми енергийни източници. Според Българската фотоволтаична асоциация (БФА) така държавната компания компрометира стартиралия на 1 юни 2014 г. пазар на балансираща енергия, намалява своите разходи и ощетява ВЕИ-централите.   От началото на месеца работи пазарът за балансираща енергия, чрез който зелените производители поемат разходите в електроенергийната система, породени от непостоянното им производство (свързано с метеорологичните прогнози), и така директно спестяват разходите на обществото за тяхното балансиране.   Според разписания от държавния енергиен регулатор механизъм, всички производители на ток трябва да планират ежедневно много точно количествата, които ще подадат на следващия ден на обществения доставчик НЕК. Ако произведат повече от внесените заявки, обемите над прогнозираните - т .нар. излишъци, се изкупуват на много по-ниска от пазарната цена. Ако пък количествата са по-малки и има недостиг на ток, цената им се повишава значително. И в двата случая тарифите за излишък и недостиг се определят от друго държавно дружество – "Електроенергийния системен оператор" (ЕСО).   По предоставени от енергийните дружества на Mediapool данни, заради своеволни корекции от страна на НЕК за подадените прогнози цената на излишъците от ВЕИ на моменти е стигала 10 лв./МВтч при средна пазарна цена от 300 лв. за възобновяемине източници. Най-потърпевши са слънчевите централи, някои от които продават на обикновена цена от 500 лв./МВтч. На недостига пък цените дори са надхвърляли 1000 лв./МВтч.   Това удря пряко ВЕИ-централите, които в последните две години бяха подложени на силен административен натиск за сваляне на изкупните им цени, облагане на приходите им с 20 процента такса и ограничаване на производството.   На балансиращия пазар възобновяемите централи са организирани в три подгрупи, които се координират от крайните снабдители ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про". Координатор на цялата ВЕИ-група е НЕК. Съгласно правилата, централите, произвеждащи ток от слънце, вятър и биомаса, подават към тримата доставчика своите прогнози за следващия ден и на тяхна база НЕК планира производството на електроенергия от всички енергийни мощности.   БФА твърди, че НЕК променя на своя глава подадените й прогнози от ВЕИ-тата, за да се поддържа работата на АЕЦ "Козлодуй", а и за да не се включва в режим на работа ПАВЕЦ "Чаира" на НЕК, чиито признати разходи се оказаха много по-малко от реалните и така на практика НЕК формира нови дефицити.   Асоциацията обръща внимание, че това е незаконно и нарушава както принципите на Третия енергиен пакет и правилата на свободната конкуренция, така и Правилата за търговия с електрическа енергия, приети от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).   Организацията предупреждава, че ако НЕК не преустанови тази практика, ще сезира Комисията за защита на конкуренцията, тъй като с действията си НЕК предоставя пазарно предимство на определени търговски участници, част от които са свързани с държавната фирма лица.   За случая вече е сезирана ДКЕВР и от регулатора е поискано да предотврати нарушаването на Правилата на балансиращия пазар и да контролира прилагането на Правилата за търговия с електрическа енергия.

Дъждът на "Уимбълдън" спря Григор Димитров в мача му с Майер

http://tennis.actualno.com/Dyjdyt-na-Uimbyldyn-sprja-Grigor-Dimitrov-v-macha-mu-s-Majer-news_37086.html

Непостоянното и дъждовно време за втори пореден път направи лоша шега на първата ни ракета Григор Димитров. След като мачът му от четвъртфиналите с аржентинеца Леонардо Майер започна два часа по-късно...

Софиянски: Служебният премиер трябва да работи много повече от последните правителства

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4166320

Стефан Софиянски, който беше служебен министър-председател в тежката 1997-а година, посъветва бъдещия премиер на служебен кабинет да смени стила на управлението и да работи много повече, отколкото работиха последните правителства.
"Най-важното е да си подреди приоритетите и всеки ден да отмята по нещо. Стефан Софиянски, който беше служебен министър-председател в тежката 1997-а година, посъветва бъдещия премиер на служебен кабинет да смени стила на управлението и да работи много повече, отколкото работиха последните правителства. "Най-важното е да си подреди приоритетите и всеки ден да отмята по нещо.

Софиянски: Служебният премиер трябва да смени стила на управлението

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4166273

Стефан Софиянски, който беше служебен министър-председател в тежката 1997-а година, посъветва бъдещия премиер на служебен кабинет да смени стила на управлението и да работи много повече, отколкото работиха последните правителства.
Стефан Софиянски, който беше служебен министър-председател в тежката 1997-а година, посъветва бъдещия премиер на служебен кабинет да смени стила на управлението и да работи много повече, отколкото работиха последните правителства. "Най-важното е да си подреди приоритетите и всеки ден да отмята по нещо.

"Фейсбук" манипулирал емоциите на 700 хил. души

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/fejsbuk-manipuliral-emociite-na-700-hil.-dushi-6016066

Някои потребители на интернет изразиха "дълбокото си притеснение", определяйки използвания метод като "смущаващ" и дори "демоничен"

Виното от новата реколта ще поскъпне

http://econ.bg/Новини/Виното-от-новата-реколта-ще-поскъпне_l.a_i.553218_at.1.html

Цената на виното ще се увеличи, прогнозират специалисти от бранша. Причината за това е очакваното поскъпването на гроздето от новата реколта,...

Папазов: Няма опасност БДЖ да загуби новите мотриси

http://www.cross.bg/opasnost-dulga-transporta-1418367.html

/КРОСС/ Няма опасност БДЖ да загуби новите мотриси „Сименс" заради неплатените дългове. Това каза пред журналисти министърът на транспорта Данаил Папазов. „Няма такава опасност, всичко възможно в момента е направено от Министерството на транспорта и сме взели адекватни мерки за това да не се допусне продажбата на мотрисите „Сименс", обясни Папазов.„Знаете, след като взеха решение акционерите за продажба на мотрисите и на 3 407 вагона, които са за втора употреба. Търгът беше. Опитаха се да ги продадат но не успяха", допълни още той.Той посочи, че преди две седмици е направено окончателно предложение за преструктуриране на дълга, в което българското министерство на транспорта е поискало 30 % опрощаване и разсрочване на останалата сума за 6 години.„Направили сме преди 2 седмици предложение за окончателно преструктуриране на дълг,а в което най-официално сме искали 30% опрощение на дълга и разсрочване на остатъка за 6 години. В момента продължаваме разговорите и мисля, че ще успеем да се договорим с тях", обясни Папазов.Що се отнася до състоянието на БДЖ, министърът коментира, че оставя железниците в по-добро състояние от това, в което ги е заварил.„Заварихме над 724 млн. лева дългове. От 22 млн. лв. през миналата година загубите сме намалили на почти 9 млн. лв. Тази година също се реализира намаление", каза още транспортният министър.

Италия може да загуби до 56 млн. евро от провала на световното

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/30/2334146_italiia_moje_da_zagubi_do_56_mln_evro_ot_provala_na/?ref=rss


Ранното отпадане на Италия от световното първенство по футбол може да струва на отбора до 56 милиона евро на година, твърди вестник "Република".

Изданието смята, че в резултат на наранения имидж федерацията (FIGC) ще претърпи и финансови щети от неуспеха на "адзурите" да излязат от "групата на смъртта".

"Република" твърди, че няколко компании са останали разочаровани от представянето и не искат вече да имат връзка с футболната федерация. Според информацията няколко...

Възможно е водата в Черно море да е заразена с вирусен хепатит, предупреди лекар

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2014/06/30/2334168_vuzmojno_e_vodata_v_cherno_more_da_e_zarazena_s/?ref=rss


Има повишена опасност морската вода да е заразена с вирусен хепатит А, предупреди проф. Красимир Антонов, завеждащ Отделение по хепатология в столичната болница "Св. Иван Рилски". Причината е наводнението във варненския квaртал "Аспарухово", при което мръсни води са се влели в морето, обясни той.

Хепатит А е известен като "болестта на мръсните ръце" и се предава по фекално-орален път. Близо 5 на сто от българите са болни от хепатит В, а около 1.5 на сто - от хепатит С, информира...

БДЖ следи изкъсо крадците на гориво

http://econ.bg/Новини/БДЖ-следи-изкъсо-крадците-на-гориво_l.a_i.553219_at.1.html

БДЖ няма да толерира недисциплинираните служители, които си позволяват да крадат гориво. Там, където се установят подобни нарушения, моментално се...

Вигенин се срещна с шефа на МААЕ

http://www.cross.bg/maae-agentziyata-yadrenata-1418366.html

/КРОСС/ Министър Кристиан Вигенин се срещна с генералния директор на Международната агенция за атомна енергия Юкия Амано, който е на посещение в България по покана на първия ни дипломат. Това е първата визита на генерален директор на Агенцията от 14 години насам.Българският външен министър и ръководителят на МААЕ обсъдиха отличното сътрудничеството между България и Агенцията. Двамата разговаряха за изпълнението на ангажиментите от страна на Иран, във връзка със Споразумението за сътрудничеството й с МААЕ, както и за ролята на Агенцията по отношението на ядрената програма на КНДР.Беше обсъден и въпросът за бъдещето на ядрената енергетика след земетресението в Япония през 2011 г. и инцидента във Фукушима. По думите на ръководителя на МААЕ ядрената енергия продължава да е предпочитана алтернатива и има планове за разрастването й най-вече в Азия. Двамата се съгласиха, че основният извод от Фукушима е, че безопасността на централите следва да е на първо място и всички усилия на държавите трябва да са насочени към тази цел.По време на срещата беше обсъден и въпросът за ролята на ядрената енергия за постигането на ангажиментите на държавите за намаляването на парниковите емисии до 2030 г.В рамките на посещението ръководителят на МААЕ проведе срещи с министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и с председателя на Агенцията за ядрено регулиране Лъчезар Костов

Ивайло Чочев се доближава до трансфер в "Монако", твърди агентът му

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/30/2334172_ivailo_chochev_se_doblijava_do_transfer_v_monako/?ref=rss


Полузащитникът на ЦСКА Ивайло Чочев е много близо до преминаване в "Монако", твърди мениджърът му Петьо Костадинов. По думите му вече се уточняват детайлите около трансфера.

"Елементът на официалност зависи от един дребен на пръв поглед момент, който трябва да се реши от "Монако". Той е кадрови. При всичко положения можем да кажем, че няма да има преговорни проблеми", каза Костадинов, цитиран от News7.

Очакванията на агента са разминаването да бъде изчистено до ден-два....

Предимно слънчево време с превалявания през утрешния ден

http://www.moreto.net/novini.php?n=256449

През нощта под влияние на преминаващия студен атмосферен фронт, на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни, но интензивни превалявания, придружени от гръмотевици. Вятърът ще започне да се ориентира от северозапад. Утре, до обяд все още ще превалява на места главно в Северна България, а над останалата част от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време.

Обвинения срещу двама заради банковия терор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4166293

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство срещу две лица за подаване на невярна информация за български банки, съобщи БГНЕС.
Производствата са срещу Кирил Джабаров - роден през 1985 г. в София, български гражданин, и Робърт Димитров, роден през 1974 г., в Чехословакия, български гражданин. Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство срещу две лица за подаване на невярна информация за български банки, съобщи БГНЕС. Производствата са срещу Кирил Джабаров - роден през 1985 г. в София, български гражданин, и Робърт Димитров, роден през 1974 г., в Чехословакия, български гражданин.

Шотландия разполага със значителни находища на шистов газ, сочи доклад

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/30/2334163_shotlandiia_razpolaga_sus_znachitelni_nahodishta_na/?ref=rss


Шотландия има залежи от шистов газ, които биха могли да задоволят нуждите на Обединеното кралство за следващите три десетилетия, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на ново геологично изследване, публикувано от британското правителство.

Откритите в Шотландия приблизително 80 трилиона кубически метра природен газ обаче са едва 6% от общия обем на Обединеното кралство, повечето от който е разположен край Боуленд в Северна Англия.

Третият доклад по въпросите на шистовия...

„Звездите на театъра 2014” покориха сърцата на разлогчани

http://www.cross.bg/razlog-stzenata-volpone-1418365.html

Разлог /КРОСС/ Седем вечери с препълнен салон на читалището в Разлог, седем театрални постановки и 77 театрални звезди, качили се на сцената на Театралните празници в Разлог. Това са „Звездите на театъра 2014", които покориха сърцата на публиката. Сред най-обичаните и бурно аплодирани актьори, играли през тази година на сцената в красивия курорт са Асен Блатечки, Камен Донев, Владимир Пенев, Георги Мамалев, Нона Йотова, Марта Вачкова, Ернестина Шинова, Яна Маринова, Александра Сърчаджиева, Калин Врачански, Александър Кадиев и други. Асен Блатечки се качи на сцената в Разлог два пъти в две различни представления - „Смях в залата" и „Възвишение". Нона Йотова също ще се качи за втори път на сцената днес, когото се „Волпоне". Публиката бурно я аплодира за свежата и игра в „На другата сутрин". „Волпоне" се играе тази вечер от 20:00 часа. Това е и последния спектакъл от афиша на Театралните празници „Звездите на театъра в Разлог". „Волпоне или Лисицата" на Бен Джонсън е една от най-големите и известни сатирични комедии в световната драматургия. Великолепната комедия е представена за първи път през 1606 г

Обвинения срещу двама заради банковата атака

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4166287

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство срещу две лица за подаване на невярна информация за български банки, съобщи БГНЕС.
Производствата са срещу Кирил Джабаров - роден през 1985 г. в София, български гражданин, и Робърт Димитров, роден през 1974 г., в Чехословакия, български гражданин. Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство срещу две лица за подаване на невярна информация за български банки, съобщи БГНЕС. Производствата са срещу Кирил Джабаров - роден през 1985 г. в София, български гражданин, и Робърт Димитров, роден през 1974 г., в Чехословакия, български гражданин.

"Нимфоманката" дава началото на серия от прожекции в "Маймунарника"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/06/30/2334119_nimfomankata_dava_nachaloto_na_seriia_ot_projekcii_v/?ref=rss


Филмът "Нимфоманката" на Ларс фон Триер ще постави началото на втората серия от прожекции "София филм фест" в "Маймунарника", които ще се провеждат всеки понеделник до 1 септември, съобщиха организаторите.

Програмата включва заглавия, представяни по време на изминалия кинофестивал. Двете части на "Нимфоманката" ще бъдат прожектирани заедно днес, както и на 4 август, но на прожекциите няма да се допускат лица под 18 години.

Следващото кино на открито ще е на 7 юли от 21 ч....

Опашките над 5 човека пред банки - организирана престъпна група

http://www.mediapool.bg/opashkite-nad-5-choveka-pred-banki---organizirana-prestapna-grupa-news222081.html

Спешните предложения на БНБ за промени в Наказателния кодекс, които да ограничат "опасното" говорене за банките, включително със заплаха за 10 години затвор за всяване на банкова паника, предизвикаха оживени коментари в социалната мрежа, а експертът Стефан Попов доразви идеите, разкривайки някои от абсурдните елементи в тях:   "Чл. 93 (20) (НОВ) "Организирана престъпна опашка" е неструктурирано спонтанно подреждане на пет или повече лица в линия с цел да теглят пари от офис на банка, несъгласувано и без формално разпределение на функциите между участниците, но с умисъл за съхраняване на придобитото, подхранвана от злонамерени слухове".   "Чл. 321. (1) (НОВ) Който образува спонтанно организирана престъпна опашка пред банка на име ПИБ или КТБ, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години и лишаване от право на участие в опашки за пет години".   "Конспектът по дисциплината "национална сигурност" в академията на МВР ще бъде допълнен с нетрадиционните рискове за сигурността "опашка (пред банка), смс (с едновременно споменаване на думите "евро" и "лев") и "спонтанно желание (да теглиш пари от "една банка")", написа във Фейсбук Стефан Попов, който е председател на фондация "Риск Монитор".   "МВР, ДАНС и прокуратура докладваха на пресконференция, че са арестували две лица, които на опашка пред "една банка" са си писали есемеси. Лицата заявили, че избягват орална комуникация, за да не бъде тъклувана като подбудителство". "В портфолиото на рисковете за националната сигурност от днес фигурира рискът "опашка над 7 човека". Това е тип модернизация. Опашката е традиционна обществена форма в България. Сега вече разбираме, че тя е риск и трябва да се управлява като риск".   "В допълнение към НК ще се казва, че говоренето за пари и банки на опашка за пари пред банка ще се смята за criminal intent".   "Правната комисия на Народното събрание ще обсъди възможността в Наказателния кодекс определението за организирана престъпна група да включи и опашките над 5 човека пред банки".   "За спасяването на страната съвкупната българска държавност мисли дълбоко през уикенда и измисли гениалния ход след петия човек на опашка пред банка да бъде обвинен в подривна дейност". "В специална декларация премиерът-пред-оставка Орешарски заяви, че банките не са показни магазини за банани в соца, че пред тях да се трупат на опашка".   "Управителят на БНБ г-н Искров призова служителите в клонове на ПИБ да застанат на опашките за теглене на пари и така със самото си присъствие да успокоят обърканите граждани. той добави, че опасност от ликвидна криза при такава акция няма, тъй като няма и кой да обслужва клиентите".

Спешни медици от Варна обявиха символичен протест

http://www.cross.bg/protest-simvolichen-varna-1418364.html

Варна /КРОСС/ Медиците от варненския Център за спешна помощ обявяват символичен протест в знак на подкрепа към колегите си от страната, които протестират срещу проявите на насилие над лекари.Фелдшерът Антоанета Недева остава само през юли в екип с шофьора на линейката, който ще обслужва спешността и през нощта.Това е особено опасно, но тя няма друг изход. Само за месец заради проявите на агресия и недостатъчното заплащане четирима медици са напуснали центъра, предимно млади специалисти. "Ние обявяваме символичен безсрочен протест с поставяне на надпис върху санитарните автомобили и лентички с надпис "Спрете саморазправата с нас". Подкрепяме колегите в цяла България, във всички центрове, в които е имало такова насилие и сме възмутени от държанието на населението. Просто нямат право да се държат по този агресивен начин с нас", обясни Недева.Спешността в центъра във Варна се осигурява от два реанимационни и пет терапевтични екипи, съобщи БНР.

Британците са песимисти за обещаните реформи в ЕС

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/06/30/2334162_britancite_sa_pesimisti_za_obeshtanite_reformi_v_es/?ref=rss


Британските избиратели са песимисти за способността на премиера Дейвид Камерън да постигне реформи в Европейския съюз, които според него ще бъдат ключови за оставането на Великобритания в общността, показва ново проучване, цитирано от агенция "Франс прес".

Около 42% от запитаните в проучване на YouGov не вярват, че ЕС ще бъде готов да отстъпи някакви правомощия на държавите членки, а други 29% смятат, че ако Лондон постигне някакви отстъпки, те ще бъдат много малки.
...

Експеримент на Facebook предизвика гнева на потребителите

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/06/30/2334143_eksperiment_na_facebook_predizvika_gneva_na/?ref=rss


Новината, че Facebook тайно и целенасочено е променил метода на работа на новинарския поток в профилите на някои потребители, предизвика сериозно възмущение в мрежата. Множество потребители не са никак доволни дори от идеята, че служители на социалната мрежа са "пипали" в личните им профили, обобщава онлайн изданието Mashable.

Експериментът е бил проведен през януари 2012 г. Екипът е избрал произволно 689 003 профила във Facebook, като техните News Feed секции са били модифицирани...

Русенската Кармен събра само звезди на сцената

http://www.bnews.bg/article-109822

Вселената „Кармен” – балетна премиера на сцената на Държавна опера-Русе на 1 юли.

САС отмени оправдателната присъда за убийството на 19-годишната Севиля

http://www.mediapool.bg/sas-otmeni-opravdatelnata-prisada-za-ubiystvoto-na-19-godishnata-sevilya-news222080.html

Софийският апелативен съд (САС) отмени оправдателната присъда на Янка Младенова, обвинена заедно с Антон Ангелов за жестокото убийство на 19-годишната Севиля Райчева и я осъди на 10 години затвор в понеделник.   На първа инстанция Младенова бе оневинена, докато Ангелов получи 10 години затвор. Убийството бе извършено през май 2012 г. в София.   САС я призна за виновна за умишленото убийство по особено мъчителен начин. Според обвинителния акт подсъдимите са наръгали 44 пъти с нож на Севиля.   Магистратите приемат, че към момента на убийството Янка е била непълнолетна, но е разбирала свойството и значението на постъпките си. Тя получава присъда 10 години затвор при първоначален строг режим.   Антон също ще лежи 10 години затвор за съучастие в извършване на престъплението. Двамата солидарно трябва да заплатят и по 10 0000 лева обезщетение на родителите на убитото момиче, а също така и разноските по делото. Присъдата все още не е окончателна и подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Понижава се запрашеността на въздуха в "Аспарухово"

http://www.moreto.net/novini.php?n=256456

След започналото на 26.06.2014 г. ръчно миене на почистените от наноси основни пътни артерии в кв. Аспарухово, продължават разпоредените от директора на РИОСВ-Варна измерванията за чистотата на атмосферния въздух по показател ФПЧ10 Данните към момента от мобилната автоматична станция, разположена на ул.

Бирници тръгват на масирани проверки в чейдж бюрата

http://www.bnews.bg/article-109819

Екипи на НАП започват масови проверки на обменни бюра и финансови къщи, които извършват обмяна на валута. Поводите за засиления контрол са сигнали от граждани за сделки по курс, различаващ се с не повече от 5% от фиксинга на БНБ за деня.

Атрактивното шоу на „DA Clique” - посветено на 85 годишнината от обявяването на Перник за град

http://www.zapernik.com/obshtestvo/atraktivnoto-shou-na-da-clique-posveteno-na-85-godishninata_32770/

„НАШИЯТ НАЧИН - ПРЕЗАРЕЖДАНЕ”

Танцовият спектакъл на Хип-Хоп формация „DA Clique” ще остане едно незабравимо преживяване за публиката и за участниците в него. На 27 юни, в пълния театрален салон на Двореца на културата, изпълненията на талантливите танцьори бяха непрекъснато аплодирани.

С много хъс и енергия...

Продължава

Обвиниха двама за „банковата атака”

http://news.ibox.bg/news/id_247405209

На Джабаров и Димитров е определена мярка за неотклонение

Около 120 млн. лв. ще струва увеличението на пенсиите до края на годината

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/30/2334152_okolo_120_mln_lv_shte_struva_uvelichenieto_na_pensiite/?ref=rss


След като от 1 юли влезе в сила актуализацията на всички пенсии по швейцарското правило, увеличението ще повиши разходите на Националния осигурителен институт с около 20 млн. лв. на месец. До края на годината това е сума от около 120 млн. лв., която е предвидена в закона за националния бюджет, коментира шефът на НОИ Бисер Петков в интервю по БНР във връзка с влизащото в сила ново правило. 

С 2.7% ще бъдат актуализирани всички пенсии в страната, включително вдовишките, уточни Петков....

Отложиха делото срещу Петното

http://www.cross.bg/deloto-bonev-sofiya-1418362.html

София /КРОСС/ Софийски районен съд отложи днешното заседание по делото срещу Бисер Миланов - Петното и Цветан Бонев за подбуждане към расова или национална вражда. Причината - Бонев не е получил препис от обвинителния акт. Адвокатите и на двамата обявиха, че няма да искат делото да се разглежда по съкратена процедура и искат разпити на всички свидетели, включени в списъците на двете страни, както и на вещите лица.Съдът отложи делото за 28 януари догодина. Припомняме, Бисер Миланов - Петното беше обвинен в началото на март за това, че на 2 ноември 2013 г. около 16 часа в София, на кръстовището на бул. „Мария Луиза" и ул. „Екзарх Йосиф" е карал колата, от която Цветан Бонев по мегафон подбуждал към насилие и омраза, основани на расов признак, на един от протестите срещу нелегалните бежанци в София. Снимка: Булфото, всички права запазени

Обвиниха двама за атаките срещу банките

http://www.cross.bg/bulgarski-svideteli-dvamata-1418363.html

София /КРОСС/ В резултат на координираните действия между Софийска районна прокуратура (СРП) и Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС) на 30 юни 2014 г. е започнало досъдебно производство срещу Кирил Джабаров (р. 1985 г., в гр. София, български гражданин) и Робърт Димитров (р. 1974 г., в Чехословакия, български гражданин).Двамата са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. 326, ал.1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК (предаване на неверни данни за тревога). Предвижданото наказание е лишаване от свобода за срок до 2 години и глоба.На двамата е определена мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на по 3000 лв.По наказателното дело са разпитани 19 свидетели, извършени са претърсвания и изземвания на 30 броя компютърни конфигурации и документация.Предстои да се установят и разпитат още свидетели и да се изготви техническа експертиза на иззетите компютри с цел документиране на цялостната престъпна дейност на двамата обвиняеми.

ДАНС задържа бизнесдамата Надежда Минчева

http://pik.bg/данс-задържа-бизнесдамата-надежда-минчева-news197051.html

ДАНС задържа бизнесдамата Надежда Минчева

Собственичката на фирма „Надежда 2000” Надежда Минчева е била задържана при операция на ДАНС, съобщи „Марица”.

Акцията е стартирала в четвъртък с множество обиски в дома и производствените помещения на дружеството. От пловдивската дирекция на Агенцията обаче пазят мълчание по случая.

Телефонът на Минчева е изключен. Преди два месеца разследване установи смущаваща връзка между Даниела Драганова, щерка на кметицата на пловдивски район “Централен” Райна Петрова, и Минчева. В продължение на две години те били съсобственици на фирмата “Олимпия 2011” ООД.

Дружеството е регистрирано на 7 юни 2011 година. През 2013 година 23-годишната Даниела Драганова напуска “Олимпия 2011” ООД, като прехвърля дяловете си на Надежда Минчева.

През времето на общата им дейност обаче друга фирма на Минчева - “Надежда 2000”, печели поредица от поръчки за детско хранене в район “Централен”, където кметува Райна Петрова, майката на нейната съдружничка. Според разпоредбите за свързани лица и фирми тази дейност е извършвана в явен конфликт на интереси, коментираха тогава юристи.

Президентът наложи вето на два закона

http://politics.actualno.com/Prezidentyt-naloji-veto-na-dva-zakona-news_37080.html

Президентът Росен Плевнелиев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Закона за защита на конкуренцията и в Закона за храните, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Презид...

Напрежението, свързано с банките е спаднало, отчетоха от БНБ

http://business.actualno.com/Naprejenieto-svyrzano-s-bankite-e-spadnalo-otchetoha-ot-BNB-news_37082.html

Съгласно данните, с които БНБ разполага в края на работния ден, напрежението от петък, възникнало вследствие на организираната криминална атака срещу някои български банки, в края на днешния ден веч...

ПИБ влезе в обичайния си работен ритъм, уверяват от банката

http://business.actualno.com/PIB-vleze-v-obichajnija-si-raboten-ritym-uverjavat-ot-bankata-news_37083.html

Тази сутрин банката отвори врати с чакащи клиенти, които до обяд бяха обслужени. След 12 ч. банката влезе в обичайния си работен ритъм, приемайки заявки за нови депозити, вноски и текущи разплащани...

Прекратиха търсенето на 5-годишното дете от с. Микрево

http://crime.actualno.com/Prekratiha-tyrseneto-na-5-godishnoto-dete-ot-s-Mikrevo-news_37081.html

Прекратиха днес, след десетдневно издирване, търсенето на 5-годишния Иван Синанов от село Микрево, община Струмяни. Над 60 души - близки, полицаи, гранични полицаи, горски, доброволци, участваха в акц...

ВМРО в подкрепа на лекарите: „Не сте сами!“

http://www.cross.bg/vmro-podkrepa-sami-1418361.html

/КРОСС/ Кампания в подкрепа на работещите към Центъра за спешна медицинска помощ започва ВМРО. Начинанието ще носи символичното послание „Не сте сами!" и тръгва във виртуалното пространство.Надсловът нарочно повтаря мотото на някогашната кампания в подкрепа на българските медици в Либия. Здравеопазването у нас е подложено на унищожение, а заетите в сферата се страхуват вече и за живота си. Липсата на законност, страхът за здравето и живота и унижението за медиците е факт, смятат от ВМРО.Целта, която си поставя партията, е възможно най-много българи да изразят съпричастността си, като активно участие да вземат и телевизионните, печатни и електронни медии.Чрез „Не сте сами!" ВМРО иска да изрази безусловната си подкрепа за работещите в системата на спешната помощ.Случаите на насилие над лекари станаха обичайна практика. Това е срамно, недостойно и недопустимо.Затова ВМРО настоява за спешна работа на правоохранителните органи, която да доведе до изясняване на поредния случай на побой, както и за изготвяне на план за постоянна охрана на труда на лекарите - особено в чувствителни райони, каквито са гетата например.Лекарите и медицинският персонал у нас са една от социалните групи, която плаща най-тежката цена на неразбориите в системата на здравеопазването, на озлоблението в обществото, на липсата на управленска визия. И държавата, и цялото ни общество са длъжници към заетите в тази сфера, чийто хуманен труд е недооценен

Двама с обвинения за атаката срещу банките

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/dvama-s-obvineniia-za-atakata-sreshtu-bankite-6016064

Предвижданото за него наказание е лишаване от свобода за срок до 2 години и глоба. На двамата е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на по 3000 лв.

"Файненшъл таймс": България не би могла да е по-добре, благодаря, че попитахте

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/30/2334156_fainenshul_taims_bulgariia_ne_bi_mogla_da_e_po-dobre/?ref=rss


"България нямаше как да е по-добре, благодаря, че попитахте." Това е заглавието на блог постинг в онлайн изданието на влиятелния бизнес всекидневник "Файненшъл таймс".

Текстът описва ситуацията с банките от последните няколко дни и цитира позицията на японския холдинг "Номура" от петък: "Българската банкова система е малко по-малка от средното, но структурата й е много сходна с тази в останалия регион. Общата нетна стойност на финансовата "дупка", която правителството ще трябва да...

Русия възнамерява да разследва евентуалното използване на химически оръжия в Славянск

http://www.cross.bg/rysiya-oruzhiya-himicheski-1418360.html

/КРОСС/ Русия може да поиска от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) да се проведе разследване на възможното използване на химически оръжия в източната част на Украйна, но все още няма достатъчно основания за това, каза пред РИА "Новости" руският посланик в Хага, където е седалището на ОЗХО, Роман Колодкин."За да подадем заявка, трябва да има достатъчно убедителни основания, а не само (информация) от медиите. Но ако информацията се умножи, може би ние ще поставим този въпрос", каза Колодкин.По-рано заместник-командирът на донецкото опълчение Игор Стрелков съобщи, че в болницата в Славянск след обстрела в предградията, са започнали да постъпват хора със симптоми на отравяне с хлор. Русия се обяви за разследване на възможностите за използване на химически оръжия в източната част на Украйна, каза в понеделник на Русия постоянен представител в ООН Виталий Чуркин.

Данаил Папазов: Няма да има милост за крадците на гориво в БДЖ

http://www.moreto.net/novini.php?n=256460

Няма да има милост за крадците на гориво в БДЖ. Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, който инспектира строителните дейности на Лот 1 и 2 на автомагистрала „Марица”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Папазов: Няма опасност да загубим мотриси заради дългове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4166264

Няма опасност да загубим мотрисите „Сименс” заради неплатени дългове. Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.
„Няма такава опасност, всичко възможно в момента е направено от Министерството на транспорта и сме взели адекватни мерки за това да не се допусне продажбата на мотрисите Няма опасност да загубим мотрисите „Сименс” заради неплатени дългове. Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. „Няма такава опасност, всичко възможно в момента е направено от Министерството на транспорта и сме взели адекватни мерки за това да не се допусне продажбата на мотрисите

Загубите на БДЖ били намалени с 13 млн. лв. за година

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/30/2334150_zagubite_na_bdj_bili_namaleni_s_13_mln_lv_za_godina/?ref=rss


Загубите на БДЖ са намалени от 22 млн. лева на почти 9 млн. лева. Тази година също реализираме намаление спрямо 2013 година за първото шестмесечие, каза днес пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Той поясни, че в четвъртък ще бъде направен отчет за свършеното в повереното му министерство проект по проект, компания по компания. "Това няма да е с цел оправдание или похвала – просто искаме да подготвим следващите за реалната картина на...

Пет години затвор за бизнесмен, измамил Филип Киркоров

http://www.mediapool.bg/pet-godini-zatvor-za-biznesmen-izmamil-filip-kirkorov-news222079.html

Варненският окръжен съд наложи ефективна присъда "пет години лишаване от свобода" на бизнесмена Пламен Маджуров, измамил известния руски поп изпълнител Филип Киркоров, роден в България, като съставил документ с невярно съдържание и получил без правно основание два апартамента на руската мегазвезда в комплекса "Порт Палас" в курорта "Св. Св. Константин и Елена", съобщиха от пресслужбата на съда.   Общата пазарна стойност на апартаментите, обект на измамата, е в големи размери - 1 802 579 лева. Съдът оправда Маджуров, че в съучастие с втория подсъдим Даниел Иванов умишлено да е внесъл неверни обстоятелства в нотариалния акт за продажбата на жилищата.   Първата съдебна инстанция наложи още две наказания на Пламен Маджаров, като го лиши от право за срок осем години да заема държавна или обществена длъжност, свързана с управление на държавно или обществено имущество. За същия срок - осем години, Маджуров няма да има право да упражнява професия или длъжност, свързана с управление на чуждо имущество.   Вторият подсъдим по делото за измамата - Даниел Иванов, беше оправдан и по двете обвинения за извършени действия по измамата като помагач и съизвършител с Маджуров.   Съдът потвърди и мярката за неотклонение на Пламен Маджуров - "парична гаранция" в размер на 40 000 лева. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Двама обвинени за банковата атака

http://frognews.bg/news_72381/

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство срещу две лица за подаване на невярна информация за български банки. Това съобщиха току що от институцията.

Папазов: Няма опасност да загубим мотриси заради дългове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4166237

Няма опасност да загубим мотрисите „Сименс” заради неплатени дългове. Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.
„Няма такава опасност, всичко възможно в момента е направено от Министерството на транспорта и сме взели адекватни мерки за това да не се допусне продажбата на мотрисите Няма опасност да загубим мотрисите „Сименс” заради неплатени дългове. Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. „Няма такава опасност, всичко възможно в момента е направено от Министерството на транспорта и сме взели адекватни мерки за това да не се допусне продажбата на мотрисите

Франция поиска увеличаване на бюджета на "Фронтекс"

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/06/30/2334105_franciia_poiska_uvelichavane_na_bjudjeta_na_fronteks/?ref=rss


Франция поиска увеличаване на бюджета на "Фронтекс", европейската агенция за граничен контрол, както и осигуряване на гранична охрана на външните граници на Европейския съюз. Това е станало по време на Европейския съвет в петък, съобщава порталът EurActiv.

Френското правителство стартира кампания за засилване на контрола по границата на ЕС още по време на изборите за Европейски парламент миналия месец. Според президента Франсоа Оланд фокусът на предложението трябва да се насочи към...

Ето го управителят на "Глобъл Маркет" Йордан Моллов, арестуван за банковата атака

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4166129

30-годишният Йордан Моллов е управител и собственик на най-голяма част от капитала на инвестиционния посредник 30-годишният Йордан Моллов е управител и собственик на най-голяма част от капитала на инвестиционния посредник "Глобал Маркетс". Той е сред заподозрените за атаката срещу български банки и хаосът, който настъпи след имейли и есемеси, разпращани от свързани с него лица. От фейсбук профила на младия бизнесмен става ясно, че той е завършил унив

Шефка на модна агенция бе открита мъртва в дома си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4166254

Популярната благоевградчанка Миропа Кьосева – Мопи бе открита мъртва днес в дома й в кв. „Грамада”. Шефката на модна агенция „Визаж” е намерена от съседи, които се притеснили за нея, след като не я били виждали от няколко дни, съобщи struma.bg.
61-годишната благоевградчанка Миропа Кьосева е първият манекен на Югозападна България, Популярната благоевградчанка Миропа Кьосева – Мопи бе открита мъртва днес в дома й в кв. „Грамада”. Шефката на модна агенция „Визаж” е намерена от съседи, които се притеснили за нея, след като не я били виждали от няколко дни, съобщи struma.bg. 61-годишната благоевградчанка Миропа Кьосева е първият манекен на Югозападна България,

Пакистанската армия започна операция срещу талибаните и Ал Каида

http://www.mediapool.bg/pakistanskata-armiya-zapochna-operatsiya-sreshtu-talibanite-i-al-kaida-news222078.html

Пакистанската армия започна сухопътна операция срещу талибаните и Ал Каида в Северен Вазиристан, до афганистанската граница - втора фаза от офанзивата й в размирните племенни райони, съобщиха световните агенции.   Преди началото на операцията, предшествана от две седмици на въздушни бомбардировки, армията посъветва местното население да напусне Северен Вазиристан. Близо половин милион мирни жители оттогава избягаха от региона.   "След евакуацията на цялото цивилно население" войниците започнаха настъпление към големите градове, съобщи в Туитър говорителят на армията генерал Асим Баджва. В местната столица Мираншах, смятана за бастион на бунтовниците, войниците претърсват къща по къща.   През първите часове на операцията, в която участват танкове, артилерия и бронетранспортьори, са убити 15 бунтовници.

Откриха мъртва в дома й Миропа Кьосева-Мопи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4166248

Популярната благоевградчанка Миропа Кьосева – Мопи бе открита мъртва днес в дома й в кв. „Грамада”. Шефката на модна агенция „Визаж” е намерена от съседи, които се притеснили за нея, след като не я били виждали от няколко дни, съобщи struma.bg.
61-годишната благоевградчанка Миропа Кьосева е първият манекен на Югозападна България, Популярната благоевградчанка Миропа Кьосева – Мопи бе открита мъртва днес в дома й в кв. „Грамада”. Шефката на модна агенция „Визаж” е намерена от съседи, които се притеснили за нея, след като не я били виждали от няколко дни, съобщи struma.bg. 61-годишната благоевградчанка Миропа Кьосева е първият манекен на Югозападна България,

И хеликоптер започва да търси 6-годишния Иванчо

http://www.bnews.bg/article-109821

Вече 10 дни без резултат върви издирването на 6-годишния Иванчо от благоевградското село Микрево. На помощ от днес идва и хеликоптер на Гранична полиция.

Катастрофи блокираха пътя Приморско-Бургас, има километрични опашки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4166067

Две катастрофи, станали в отсечката между парк Росенец и Бургас, по пътя за Приморско, блокираха трафика в ранния следобед.

Километрични опашки се извиват в района на Отманлий, в посока от Приморско към Бургас.

Две катастрофи, станали в отсечката между парк Росенец и Бургас, по пътя за Приморско, блокираха трафика в ранния следобед. Километрични опашки се извиват в района на Отманлий, в посока от Приморско към Бургас. "Стоим тук повече от час и не мърдаме. Жегата е ужасна, никой не казва какво става", алармираха читатели на 24 часа. По данни от

Наказват пожарникар във Варна заради журналист

http://www.moreto.net/novini.php?n=256446

Варненските пожарникари изразиха бурното си възмущение от наказанието на техен колега и заявиха, че имат готовност за протест. „Ситуацията е меко казано абсурдна и граници с цинизъм. Момчетата са по 15-16 часа в калта и тинята и за благодарност наказват един от тях, защото журналист от софийската централа на БНТ бил подал сигнал и го заплашил с генерал.

70-годишен се удави в морето край Равда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4166245

70-годишен мъж от София се удави в морето край Равда. Тялото на мъжа е открито на централния плаж, съобщи БНР.
Това е вторият инцидент за седмица. 
Заради вълнение на морето на повечето плажни ивици по Южното Черноморие къпането е забранено и има поставен червен флаг. Спасители предупреждават и за подводни течения. 70-годишен мъж от София се удави в морето край Равда. Тялото на мъжа е открито на централния плаж, съобщи БНР. Това е вторият инцидент за седмица.  Заради вълнение на морето на повечето плажни ивици по Южното Черноморие къпането е забранено и има поставен червен флаг. Спасители предупреждават и за подводни течения.

Мутри рекетират чужденците по еротик баровете в "Слънчев бряг"

http://www.cross.bg/bryag-slunchev-erotik-1418359.html

/КРОСС/ Мутри рекетират туристи по еротичните барове в "Слънчев бряг". Само в събота вечер няколко чужденци са бити и изнудени с доста пари в различни барове в комплекса.Четирима английски туристи на възраст между 20 и 22 години, отседнали в "Слънчев бряг", след значителна употреба на алкохол в еротик бар „Оксижен", са били принудени със сила да заплатят сумата от около 2 000 британски паунда от дебитните си карти. В резултат на бързите полицейски действия са задържани : 40-годишен мъж от София и 25-годишния му приятел от Банско, които били без трудови договори към заведението и се представяли като приятели на управителя на бара.Около 05.30 ч. 18-годишен бразилски турист, отседнал в Слънчев бряг, подал сигнал в полицията за това, че час по-рано в еротик бар „Парти Тайм", след като е бутан от охраната и заплашван, чрез думи и жестове, е бил принуден да заплати сумата от 240 лв., чрез кредитната си карта за „покупка", която не е направил.18-годишен норвежки турист, отседнал в "Слънчев бряг", подал сигнал в полицията за това, че около 01.00 ч. на същата дата в неустановен до момента еротик бар, разположен в курортния комплекс, неизвестен мъж, чрез принуда, го накарал да изтегли сумата от 500 лева, чрез банковата си карта от пост-терминал в бара.Работата и по трите случая продължава, пише flagman.bg.

400 руски моряци са във Франция за обучение на корабите "Мистрал"

http://www.mediapool.bg/400-ruski-moryatsi-sa-vav-frantsiya-za-obuchenie-na-korabite-mistral-news222077.html

Около 400 руски моряци пристигнаха във френския пристанищен град Сен Назер в Западна Франция, за да се обучат на корабите "Мистрал", които Франция продава на Русия, предадоха световните агенции в понеделник.   Сделката предизвиква противоречия в контекста на украинската криза, отбелязва Франс прес. Доставката на хеликоптероносачите, която се очаква наесен, създаде напрежение между Париж и съюзниците му. Американският президент Барак Обама изрази в средата на юни притесненията си от изпълняването на подобни договори в момент, когато Русия "наруши международното право", анексирайки украинския полуостров Крим. Париж обаче даде да се разбере, че смята да спази задълженията си по договора. На карта бяха заложени както работните места в корабостроителницата в Сен Назер, така и имиджът на Франция като надежден партньор в отбранителното сътрудничество. 400-те руски моряци, представляващи два екипажа по 200 души, трябва да се обучават на корабите "Мистрал" до есента. По време на обучението си те ще живеят на руския кораб "Смолний", който трябва да пусне котва зад "Владивосток", първия от двата кораба, които се строят в Сен Назер. Руският военен кораб, който ще служи за плаваща казарма, вече пристигна в пристанището. След края на мисията руският екипаж ще отпътува с него за Санкт Петербург, където корабът ще бъде въоръжен с руски оръжейни системи, преди да се насочи към мястото на базирането си във Владивосток.   През 2015 г. към руския флот ще се присъедини и строящият се кораб "Севастопол", близнак на "Владивосток". Общо договорът възлиза на 1,2 милиарда евро. Ако не се влоши ситуацията в Украйна и не се стигне до засилване на международните санкции, Париж възнамерява да изпълни договора за продажба на двата кораба, пренасящи хеликоптери.   Вчера петдесетина про-украински активисти протестираха против сделката. "Призоваваме френското правителство да не предава модерни военни технологии в ръцете на най-могъщия агресор в Европа", заяви Натали Пастернак, председателка на представителния комитет на украинската общност във Франция.   Хеликоптероносачите от клас "Мистрал" имат водоизместимост от 21 хиляди тона, дължина на корпуса от 210 метра, могат да достигнат скорост до 18 възела. Общо екипажът се състои от 170 души, но корабът може да носи и още до 450 моряци. Авиационната група включва 16 хеликоптера, до шест от които могат да са едновременно на площадката за излитане. Товарната палуба може да събере до 40 танка.

ДАНС закопча собственичка на фирма за закуски

http://frognews.bg/news_72380/

Собственичката на фирма за закуски „Надежда 2000” Надежда Минчева е била задържана при операция на ДАНС, съобщи „Марица”.

70-годишен от София се удави в морето край Равда

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4166235

70-годишен мъж от София се удави в морето край Равда. Тялото на мъжа е открито на централния плаж, съобщи БНР.
Това е вторият инцидент за седмица. 
Заради вълнение на морето на повечето плажни ивици по Южното Черноморие къпането е забранено и има поставен червен флаг. Спасители предупреждават и за подводни течения. 70-годишен мъж от София се удави в морето край Равда. Тялото на мъжа е открито на централния плаж, съобщи БНР. Това е вторият инцидент за седмица.  Заради вълнение на морето на повечето плажни ивици по Южното Черноморие къпането е забранено и има поставен червен флаг. Спасители предупреждават и за подводни течения.

Задържаха бизнесдама, печелила поръчки за детско хранене в конфликт на интереси

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4166226

Собственичката на фирма „Надежда 2000” Надежда Минчева е била задържана при операция на ДАНС, съобщи „Марица”. Акцията е стартирала в четвъртък с множество обиски в дома и производствените помещения на дружеството. От пловдивската дирекция на Агенцията обаче пазят мълчание по случая.
Телефонът на Минчева е изключен. Собственичката на фирма „Надежда 2000” Надежда Минчева е била задържана при операция на ДАНС, съобщи „Марица”. Акцията е стартирала в четвъртък с множество обиски в дома и производствените помещения на дружеството. От пловдивската дирекция на Агенцията обаче пазят мълчание по случая. Телефонът на Минчева е изключен.

ДАНС закопча бизнесдама в Пловдив

http://www.cross.bg/mincheva-nadezhda-raiina-1418358.html

Пловдив /КРОСС/ Собственичката на фирма „Надежда 2000" Надежда Минчева е била задържана при операция на ДАНС, научи „Марица". Акцията е стартирала в четвъртък с множество обиски в дома и производствените помещения на дружеството. От пловдивската дирекция на Агенцията обаче пазят мълчание по случая. Телефонът на Минчева е изключен. Преди два месеца разследване на „Марица" установи смущаваща връзка между Даниела Драганова, щерка на кметицата на район "Централен" Райна Петрова, и Минчева. В продължение на две годинити те били съсобственици на фирмата "Олимпия 2011" ООД. Дружеството е регистрирано на 7 юни 2011 година. През 2013 година 23-годишната Даниела Драганова напуска "Олимпия 2011" ООД, като прехвърля дяловете си на Надежда Минчева. През времето на общата им дейност обаче друга фирма на Минчева - "Надежда 2000", печели поредица от поръчки за детско хранене в район "Централен", където кметува Райна Петрова, майката на нейната съдружничка. Според разпоредбите за свързани лица и фирми тази дейност е извършвана в явен конфликт на интереси, коментираха тогава юристи.

Курумбашев отчаян, че Станишев го изигра с евродепутатството! Кукувецът обяви, че ще мълчи години наред

http://pik.bg/курумбашев-отчаян-че-станишев-го-изигра-с-евродепутатството--news197013.html

Курумбашев отчаян, че Станишев го изигра с евродепутатството! 
Кукувецът обяви, че ще мълчи години наред

Никакви коментари не правя. Отказвам въобще да коментирам каквото и да е. И в бъдеще ще е така". Това заяви бившият депутат от БСП Петър Курумбашев пред Economic.bg. Изявлението на ексдепутата идва след решението на Сергей Станишев да замине за Брюксел, което на практика го остави извън Европарламента.

Бившият създател на предаването "Ку-ку", обаче остава и извън българския парламент, след като в края на април подаде оставка като депутат, именно за да замине в Брюксел, тъй като мястото му се считаше за "сигурно". Тогава Курумбашев не посочи конректни мотиви за оставката си, а мястото му беше заето от пресаташето и члена на управителния съвет на ЦСКА Иван Ченчев.

Лошият резултат на БСП на евроизборите обаче отреди на левицата едва 4 места, а в сметките влезе и непланираният и подреден под номер 15 в листата Момчил Неков, който измести Достена Лаверн.

"Не. Не искам да коментирам. Изобщо няма да правя коментари в близките 2 седмици, а надявам се и в близките години", каза Курумбашев на въпрос с какво ще се занимава сега. "Не очаквайте моя публична изява по никакъв начин. Няма нещо конкретно към която и да е медия. Просто не искам да коментирам", добавя той.

ДАНС задържа бизнесдама за конфликт на интереси

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4166221

Собственичката на фирма „Надежда 2000” Надежда Минчева е била задържана при операция на ДАНС, съобщи „Марица”. Акцията е стартирала в четвъртък с множество обиски в дома и производствените помещения на дружеството. От пловдивската дирекция на Агенцията обаче пазят мълчание по случая.
Телефонът на Минчева е изключен. Собственичката на фирма „Надежда 2000” Надежда Минчева е била задържана при операция на ДАНС, съобщи „Марица”. Акцията е стартирала в четвъртък с множество обиски в дома и производствените помещения на дружеството. От пловдивската дирекция на Агенцията обаче пазят мълчание по случая. Телефонът на Минчева е изключен.

Бивша състезателка по борба стана Мис Вирджиния 2014

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/bivsha-systezatelka-po-borba-stana-mis-virdzhiniia-2014-6016063

22-годишната Ариеле Росмарино тренирала само година борба заради хронично главоболие, но и до днес обича този спорт

Путин вика всички военни в запас

http://www.cross.bg/pytin-podgotovka-organite-1418357.html

/КРОСС/ Запасните се викат на служба с Височайши указ по решение на президента на Русия Владимир Путин, съобщи RT. Президентът Путин вика всички военнослужещи от запаса за обучение по военна подготовка. Срокът на военната подготовка за запасняците ще бъде два месеца. „Повиквателни ще получат през 2014 г. всички военни в запас, за явяване на обучение по военна подготовка за срок от два месеца в поделенията на: Въоръжените сили на Руска Федерация, Вътрешните войски на Министерството на вътрешните работи на РФ, в органите на държавната охрана, в органите на Федералната служба за сигурност", гласи указа на руския президент, обявен в официалния сайт за правова информация. Такива укази, върховният главнокомандващ на Русия подписва ежегодно.

Всички заседания в БСП се организират със SMS-и

http://www.bnews.bg/article-109810

Всички заседания на ръководството на БСП и на парламентарната група с организират със SMS-и, заяви пред BPost.bg народният представител от "Коалиция за България" Антон Кутев.

Скъпи имоти в провинцията остават без купувачи

http://econ.bg/Новини/Скъпи-имоти-в-провинцията-остават-без-купувачи_l.a_i.553210_at.1.html

Стотина имота с цена над половин милиона евро стоят непродадени в големите областни градове в България. Хората с пари предпочитат да закупят земя и...

Болница спира да храни пациентите, пести средства за лекарства и консумативи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4166207

Болница остава без храна за пациентите. От 1 юли старозагорската университетска болница спира да храни хората, които лекува. В оскъдната информация до медиите директорът обясни, че крайната мярка се налагала, за да се спестят средства за лекарства и консумативи, информира Нова тв.
Новината, че от 1 юли пациентите в най-голямата държавна болница в Болница остава без храна за пациентите. От 1 юли старозагорската университетска болница спира да храни хората, които лекува. В оскъдната информация до медиите директорът обясни, че крайната мярка се налагала, за да се спестят средства за лекарства и консумативи, информира Нова тв. Новината, че от 1 юли пациентите в най-голямата държавна болница в

Билкар шамароса девойка на пазара в Сандански

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4166219

Младо момиче било нападнато на зеленчуковия пазар в Сандански от продавач на билки. Докато девойката Фроска се въртяла около масата на Костадин, той грабнал портмонето й и двамата започнали да се карат. След това я шамаросал, разказаха очевидци пред репортер на struma.bg.
Фроска е около 20-годишна, а нападателят Костадин - около 60-годишен. Младо момиче било нападнато на зеленчуковия пазар в Сандански от продавач на билки. Докато девойката Фроска се въртяла около масата на Костадин, той грабнал портмонето й и двамата започнали да се карат. След това я шамаросал, разказаха очевидци пред репортер на struma.bg. Фроска е около 20-годишна, а нападателят Костадин - около 60-годишен.

Пожарникари несъгласни с промени в новия ЗМВР

http://www.cross.bg/spasitelite-pozharnikarite-vruzka-1418356.html

София /КРОСС/ Пожарникари се обявиха срещу приети в новия Закон за МВР промени, отнасящи се за тяхнта работа. Става въпрос за текста, според който се урежда спасителните екипи да бъдат в състав от двама служителя, които при пожари в затворени помещения и сгради да поддържат разстояние позволяващо зрителна и вербална връзка и да очакват допълнителна помощ. В съобщение на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец" се твърди, че така приетата норма е „риск за неефективно извършване на оперативната дейност, а също и заплаха за живота и здравето на служителите".„Във връзка с приетия нов Закон за МВР в структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" са в процес на обсъждане и дискутиране редица подзаконови нормативни актове, касаещи дейността на пожарникарите и спасителите в страната. В Наредба, регламентираща осъществяването на пожарогасителната и спасителната дейност от органите за Пожарна безопасност и защита на населението на Министерството на вътрешните работи е предложено и дискутирано спасителните екипи да бъдат в състав от двама служителя, които при пожари в затворени помещения и сгради да поддържат разстояние позволяващо зрителна и вербална връзка и да очакват допълнителна помощ

Стихията в Добрич срутила 16 къщи, още 27 ще бъдат съборени

http://www.moreto.net/novini.php?n=256455

При бедствието в Добрич 16 жилищни сгради са срутени, а 27 вече са опасни и трябва да бъдат съборени, съобщи секретарят на общината Румен Русев. По думите му други 18 къщи, пострадали при наводнението на 20 юни, трябва да бъдат укрепени.

ДКЕВР намали цената на газа с 1,81%

http://business.actualno.com/DKEVR-namali-cenata-na-gaza-s-181-news_37074.html

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) намали цената на природния газ с 1.81%. Това става ясно от решение на регулатора, което е публикувано на интернет страницата му. От 1 юли (в...

ВЕИ секторът обвини НЕК в измама

http://business.actualno.com/VEI-sektoryt-obvini-NEK-v-izmama-news_37076.html

Напрежението в енергийния сектор остава все така с предупреждение "високо", след като днес Българската фотоволтаична организация обвини официално в своя позиция НЕК, че извършва манипулации ...

Стоичков преговаря с руските грандове за поста спортен директор

http://bgfootball.actualno.com/Stoichkov-pregovarja-s-ruskite-grandove-za-posta-sporten-direktor-news_37077.html

Най-великият български футболист Христо Стоичков може да започне работа като спортен директор на руски клуб. Новината съобщават местните медии, а спряганите клубове са Зенит, както и московските гранд...

Венци Чикагото: Има дирижиран сценарий за съсипване на държавата

http://politics.actualno.com/Venci-Chikagoto-Ima-dirijiran-scenarij-za-sysipvane-na-dyrjavata-news_37078.html

Това, което се случва около банките, е един дирижиран сценарий за съсипване на държавата, заяви на специална пресконференция в Русе Венцислав Ангелов-Чикагото, съобщи БГНЕС. Чикагото бе арестуван в...

Токът и топлото поскъпват от 1 юли

http://business.actualno.com/Tokyt-i-toploto-poskypvat-ot-1-uli-news_37079.html

ДКЕВР вдига цената на тока от 1 юли, съобщиха от пресцентъра на регулатора, след приключване на закритото му заседание. От утре клиентите дневната тарифа за клиентите на ЧЕЗ се увеличава с 2,78%, а ...

Акумулатор избухна в лицето на шофьор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4166210


Акумулатор изухна в лицето на шофьор и едва не го ослепи. Инцидентът стана вчера рано сутринта близо до бензиностанция на главен път Е-79 между Благоевград и Дупница.
53-годишен водач на камион спрял в аварийната лента за почивка. Когато шофьорът и спътникът му решили да тръгнат, товарният автомобил отказал да запали. Акумулатор изухна в лицето на шофьор и едва не го ослепи. Инцидентът стана вчера рано сутринта близо до бензиностанция на главен път Е-79 между Благоевград и Дупница. 53-годишен водач на камион спрял в аварийната лента за почивка. Когато шофьорът и спътникът му решили да тръгнат, товарният автомобил отказал да запали.

МВнР на Русия: Киев осуетява всеки опит да се разбере истината за случващото се

http://www.cross.bg/ministerstvo-zhyrnalisti-vunshno-1418355.html

/КРОСС/ Киев по всевъзможни начини, даже по пътя на провокациите, поставящи в опасност живота на руски журналисти, осуетява всякакъв опит да се установи истината за случващото се в източната част на страната, заявиха днес от руското външно министерство, цитирани от РИА Новости. „Нападенията срещу наши журналисти се случват на фона на нееднократните уверения от страна на президента Петро Порошенко в готовността за регулиране на ситуацията в Югоизточна Украйна и да се постигне примирие. Със своите действия, поставящи под опасност живота на руските граждани, украинските власти по всякакъв начин, даже и чрез преки провокации, се опитват да осуетят всеки опит истината за случващото се да достигне до обществеността”, се казва в коментара на руското външно министерство. От руското ведомство отбелязаха, че Киев „не се погнусява дори от такива прийоми, като физическа разправа, целенасочен обстрел на журналисти и забранени от международното право наказания”. „Без отговор остават и до днес адресираните до украинските власти искания от руска страна и други представители на международната общност за провеждането на обективно разследване на всички случаи на нападение на наши журналисти и други атаки на граждански лица в зоната на конфликта”, се казва още в коментара на външното министерство

САС реши: По 10 години затвор за убийците на Севилия

http://frognews.bg/news_72379/

Софийският апелативен съд прати за по 10 години зад решетките Антон Ангелов и Янка Младенова за жестокото убийство на 19-годишната Севилия Райчева от София.

Две катастрофи непосредствено една след друга

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/zvOCxrlISWg/

За две пътно-транспортни произшествия, с един леко ранен, съобщават от ОД на МВР- Бургас. На 30.06.т.г. около 13.33 ч. по пътя Созопол – Бургас, малко след пътен възел парк „Росенец” в платното в посока Бургас възниква пътен инцидент между : л.а. „Ауди”, със офийска регистрация и л.а. „Мазда”, с бургаска регистрация, при който настъпваат само материални щети. По първоначални данни л.а. „Ауди” застига и блъска странично намиращия се в лявата пътна лента и предприел маневра „изпреварване” л.а. „Мазда”.

Дванадесет минути по-късно по същия път, но на 50 м. преди парк „Росенец” в платното в посока Бургас възниква пътен инцидент между три леки автомобила – л.а. „Форд”, със софийска регистрация, л.а. „Лексус”, с бургаска регистрация и л.а. „Форд”, с бургаска регистрация.

Причини за ПТП : водачът на лекия автомобил „Форд”, с бургаска регистрация застига и блъска спрелите пред него в колона по повод първото ПТП леки автомобили „Форд” и „Лексус”. От ПТП пострадал водачът на бургаския „Форд”, който със съмнения за фрактура на крака, без опасност за живота е отведен и прегледан в МБАЛ – Бургас, като все още не е ясно дали ще го оставят за лечение в болницата.

Във връзка с двете ПТП от 13.45 ч. е затворен пътя Созопол – Бургас, като движението се осъществяваше до 15.10 мин. по обходен маршрут – с. Атия, с. Росен, Бургас. Към момента пътното движение се извършва с нормален ритъм.

 

Билкар шамароса младо момиче на пазара в Сандански

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4166174

Младо момиче било нападнато на зеленчуковия пазар в Сандански от продавач на билки. Докато девойката Фроска се въртяла около масата на Костадин, той грабнал портмонето й и двамата започнали да се карат. След това я шамаросал, разказаха очевидци пред репортер на struma.bg.
Фроска е около 20-годишна, а нападателят Костадин - около 60-годишен. Младо момиче било нападнато на зеленчуковия пазар в Сандански от продавач на билки. Докато девойката Фроска се въртяла около масата на Костадин, той грабнал портмонето й и двамата започнали да се карат. След това я шамаросал, разказаха очевидци пред репортер на struma.bg. Фроска е около 20-годишна, а нападателят Костадин - около 60-годишен.

Лекар: Има опасност морската вода да е заразена с хепатит А

http://www.moreto.net/novini.php?n=256439

Има повишена опасност морската вода да е заразена с вирусен хепатит А, предупреди проф. Красимир Антонов, завеждащ отделение по хепатология в столичната болница "Св.Иван Рилски". Специалистите уточняват, че за увеличената опасност допринасят неудачи в канализационните системи, които до голяма степен се дължат на случилите се природни бедствия във Варна.

Световното подобри рекорда за най-обсъждано събитие във Facebook

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/30/2334135_svetovnoto_podobri_rekorda_za_nai-obsujdano_subitie/?ref=rss


Световното първенство в Бразилия вече е най-обсъжданото събитие в историята на Facebook, сочи проучване на Reuters.

Най-голямото футболно състезание е предизвикало над 1 милиард публикации, коментари и харесвания между 12 и 29 юни. Повече от 220 милиона потребители на социалната мрежата са участвали в дейности, свързани с мондиала. 

До края на турнира остава още две седмици, в които ще се изиграят решителните двубои от директните елиминации. Те ще предизвикат още по-голям...

Реформаторите искат служебен кабинет до 6 август

http://www.cross.bg/kabinet-ostavka-parlamenta-1418354.html

София /КРОСС/ Незабавна оставка на правителството, служебен кабинет от 6 юли, който да работи до началото на август, след това - разпускане на парламента и предсрочни избори в двумесечен срок. За това настояха по време на пресконференция от Реформаторския блок. Те предлагат служебния кабинет да работи заедно с 42-рото Народно събрание до разпускането му на 6-и август. Единственият генератор на нестабилност остава липсата на оставка на правителството,посочи заместник-председателят на Демократи за силна България Петър Москов. Той представи стъпки за възстановяване на общественото доверие - оставка на кабинета още днес, конституционната процедура по връщането на мандата от първите три партии в парламента, назначаване на служебно правителство още идния понеделник, разпускане на парламента на 6 август и избори на 5 октомври. Заместник-председателят на "България на гражданите" Найден Зеленогорски пък настоя за мораториум върху всички обществени поръчки и концесии, както и за промени в Изборния кодекс. Машинно гласуване, активна регистрация, премахване на мъртвите души, за да направим тези избори максимално честни. Партиите в Реформаторския блок смятат, че на служебното правителство ще се падне и задачата да номинира следващия български еврокомисар. Около кандидатурата трябва да има широко политическо съгласие, като реформаторите застават зад кандидатурата на Меглена Кунева.    

Болница в Стара Загора няма пари за храна за пациентите

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/bolnica-v-stara-zagora-niama-pari-za-hrana-za-pacientite-6016061

В оскъдната информация до медиите директорът обясни, че крайната мярка се налагала, за да се спестят средства за лекарства и консумативи

Съдът обедини доживотната присъда на Лазар Колев със старото му наказание

http://www.mediapool.bg/sadat-obedini-dozhivotnata-prisada-na-lazar-kolev-sas-staroto-mu-nakazanie-news222076.html

Пазарджишкият окръжен съд обедини доживотната присъда на Лазар Колев за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски и негова предишна присъда за грабеж от 2006 г., по която е осъден на четири години и половина затвор.   Доживотната му присъда бе потвърдена от Върховния касационен съд през май. Предложението за обединяване на двете наказания бе на окръжния прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева.   С това решение се цели изпълнението на общата присъда да се счита от 2006 г., което дава възможност за отпадане на специалния режим при изтърпяването на доживотната присъда на Колев. Според адвоката му Божидар Терзийски днешното съдебно решение е безсмислено.

До края на юли пускат движението през Хаинбоаз

http://www.cross.bg/shteti-infrastryktyra-sredstva-1418353.html

/КРОСС/ Движението през Прохода на Републиката ще бъде пуснато до края на месец юли. Това съобщи пред журналисти шефът на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков. Строителството напредва, но не бива да се фокусираме около проблемите при река Белица, а по целия път, където има съборени стени, подпорни скални маси и свлачища, които продължават да работят, посочи той и се зарече проходът да остане затворен, докато лично не се увери в безопасността му. Щетите, нанесени от пороя, са на стойност над 1.5 млн лева. АПИ все още прави разчети за изчисляване щетите по пътната инфраструктура след наводненията в Североизточна България. Окончателната оценка все още не е готова. Нужни са още около 10 дни, за да се знаят точните разчети. Най-неотложните щети са на стойност около 15 млн лева. Правителството има вариант да търси помощ от европейския фонд ''Солидарност'' за възстановяване на тези щети, но трябва да се направи разширена програма, тъй като минималната сума, която може да бъде отпусната от фонда е 232 млн евро. Дотогава ще бъдат търсени средства за неотложни възстановителни дейности по инфраструктурата от бюджетни средства и от ОП ''Регионално развитие'' и ''Околна среда''.  

Минималната пенсия става 154.50 лв. от 1 юли, а максималната - 840 лева

http://www.mediapool.bg/minimalnata-pensiya-stava-15450-lv-ot-1-yuli-a-maksimalnata---840-leva-news222075.html

От 1-ви юли социалната пенсия става 113 лева, минималната за стаж и възраст - 154.50 лв., а таванът - 840 лева, напомни пред БНР управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Бисер Петков.   Това ще струва 120 млн. лв. на бюджета на НОИ до края на годината, каза още той.   Всички пенсии, отпуснати до края на миналата година, ще бъдат актуализирани с 2.7%, считано от първи юли.   Когато дойде на власт, правителството на Орешарски обеща да върне актуализирането на пенсиите по т.нар. швейцарско правило, тоест във формулата за осъвременяването влиза половината от инфлацията и половината от ръста на осигурителния доход.   От седми юли пенсионерите ще започнат да получават увеличените си пенсии, добавиха от НОИ.

"Монти Пайтън" се събраха

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4165931

Петимата живи членове на “Монти Пайтън” - най-влиятелната и успешна комедийна трупа в историята на човешкия хумор, се събират, за да поднесат на публиката отдавна чакано шоу. 
Джон Клийз, Ерик Айдъл, Тери Гилиъм, Майкъл Пейлин и Тери Джоунс излизат утре вечер в лондонската O2 Аrena, за да припомнят на всички защо са наричани “Бийтълс на комедията” Петимата живи членове на “Монти Пайтън” - най-влиятелната и успешна комедийна трупа в историята на човешкия хумор, се събират, за да поднесат на публиката отдавна чакано шоу. Джон Клийз, Ерик Айдъл, Тери Гилиъм, Майкъл Пейлин и Тери Джоунс излизат утре вечер в лондонската O2 Аrena, за да припомнят на всички защо са наричани “Бийтълс на комедията”

Държавният глава на Турция Абдуллах Гюл няма да се кандидатира на президентските избори

http://www.moreto.net/novini.php?n=256421

С акцент върху растежа и програмите за насърчаване на заетостта ще започне своето ротационно председателство на ЕС Италия. Премиерът на апенинската държава Матео Ренци е възприеман като млад реформатор, който иска по-гъвкави политики на европейско равнище, които минават през по-свободно тълкуване на бюджетните правила на Съюза.

Магистрала "Марица" последно трябва да е готова до март 2015 г.

http://www.mediapool.bg/magistrala-maritsa-posledno-tryabva-da-e-gotova-do-mart-2015-g-news222074.html

До март 2015 година трябва да приключи строежът на автомагистрала ''Марица', стана ясно при инспекция в понеделник на изпълнението на дейностите по изграждането на аутобана от министрите на транспорта Данаил Папазов и на регионалното развитие Десислава Терзиева.   Официално срокът на приключването на обекта, който се прави с европейски средства, е 1 май 2015 г. Договорите с изпълнителите на двете отсечки предвиждаха работите да свършат до ноември 2013 г., но срокът бе удължен заради появили се форсмажрни обстоятелства - наводнения и обилни дъждове на единия участък, и открити археологически обекти на другия.   Сега строителите са уверили, че до края на месец ноември трябва да приключи работата на отсечката от Оризово до Димитровград. В момента археологическите разкопки вървят в срок и трябва да приключат в края на август.   Папазов, който преди време бе силно притеснен от загуба на средства за проекта заради забавянето му, сега обяви заедно с Терзиева, че няма никаква опасност да бъдат спрени пари по Оперативната програма ''Транспорт''.   Към настоящия момент нямало такава опасност, защото по отсечката Оризово-Димитровград били изпълнени 42 на сто от строителните дейности, а за участъка от Димитровград до Харманли - 72 %., където е започнало вече и полагането на асфалт .

Хеликоптер се включва в издирването на изчезнало преди десет дни дете

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/30/2334128_helikopter_se_vkljuchva_v_izdirvaneto_na_izcheznalo/?ref=rss


Хеликоптер на Гранична полиция ще се в включи в издирването на 6-годишното дете от село Микрево, община Струмяни, изчезнало на 21 юни, съобщи кметът на общината Емил Илиев, цитиран от радио "Фокус Пирин". Вертолетът ще излети следобед, като ще се извърши сканиране на района с термокамера.

В търсенето на Иван Синанов участват полицейски служители, местни жители и кучета. До момента е претърсен детайлно районът около село Микрево.

От полицията днес са провели разпити на...

Турчинов заяви, че няма вина за началото на АТО

http://www.cross.bg/ykraiina-tyrchinov-prezident-1418352.html

/КРОСС/ Александър Турчинов, говорителят на Върховната рада, който по-рано бе и и. д. президент на Украйна, заяви, че нямал вина за началото на антитерористичната операция в Югоизточна Украйна, предаде РИА Новости. Той обясни, че специалните служби на Украйна постоянно дезинформирали управляващите в страната, като постоянно съобщавали за възможно нахлуване на руски войски на територията на Украйна. Нееднократно са му докладвали, че руската армия ще нападне Русия през нощта. «Някъде по 10 пъти на месец наши спецслужби ми съобщаваха, че се знае времето за предстоящото нападение от страна на Русия. Обикновено се посочваха часовете 3 - 4 сутрин, поради тази причина седяхме в командния пункт в бойна готовност... А остатъка от армията се подготвяше към открита война с източната ни съседка. Но това не се случи», разказа Турчинов в интервю за «Новое время». По думите на бившия и. д. президент на Украйна, през март украинската армия не била готова към военни действия. Тогава министърът на отбраната му докладвал, че около 5 хиляди души са готови да се противопоставят на врага при евентуално нападение. Напомняме, че през април назначеният от Върховната рада и. д. президент Александър Турчинов заяви, че започва «антитерористична спецоперация» в югоизточна част на Украйна, в резултат на която са загинали много мирни граждани - жени, деца, старци

ФИФА санкционира Робен за симулация?

http://worldcup2014.actualno.com/FIFA-sankcionira-Roben-za-simulacija-news_37075.html

Полузащитникът на Холандия Ариен Робен го грози санкция от страна на ФИФА след неговите признания за симулативна игра по време на осминафиналния мач на Мондиал 2014 с Мексико (2:1). Четвъртфиналистът...

ТV7: Ива Николова постави под въпрос своя професионализъм

http://www.cross.bg/nikolova-pozitziya-televiziyata-1418350.html

/КРОСС/ Ръководството на TV7 се дистанцира от начина, по който Ива Николова заяви желание да прекрати трудовите си взаимоотношения с телевизията, се казва в позиция на медията. „Със съобщаването на решението си в ефир, г-жа Николова наруши професионалните и етични норми на поведение. Аргументирайки се с нежеланието на политици да гостуват в нейната рубрика, тя постави своя професионализъм под въпрос и наред с това остави впечатление, че е водена от други, различни от обществените, интереси. Именно заради това, TV7 се дистанцира и изразява своята негативна позиция, като заявява, че в името на истината и гражданските интереси, ще продължи да работи, въпреки създалата се ситуация", отбелязва ръководството на телевизията.  

Най-странните оплаквания на туристите

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243254_%D0%9D%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5

 Вероятно ви се е случвало да се оплаквате на туристическата си агенция от чистотата в хотела по време на лятната ви почивка. Случвало ли ви се е някога обаче да се оплаквате от броя на камъчетата на плажа до хотела?

Британска туристическа агенция споделя най-странните си случаи на оплаквания от клиенти, пише „Дейли мейл“.

Една от клиентките използвала услугите на агенцията, за да отиде на лятна почивка в Мексико. Дамата след това направила оплакване пред управата, тъй като на плажа до хотела имало прекалено много камъчета, които развалили педикюра ѝ.

Друга дама пък се оплакала на агенцията, че по време на почивката ѝ било „прекалено горещо“, храната била „прекалено пикантна“ и „малко хора говорели английски“.

Изглежда, че някои хора вярват, че туристическата им агенция може да контролира времето.

Младоженци решили да изкарат своя меден месец на Малдивите. След края на двуседмичната им ваканцията те поискали от агенцията да им възстанови парите, тъй като им били обещани „слънчеви дни на Малдивите“, а единият следобед превалял дъжд.

Друг клиент, който отишъл на пътешествие до „Юнивърсал Студиос“, Флорида, поискал туристическата агенция да му възстанови сумата, тъй като в увеселителния парк влакчето на „Хълк“ било прекалено страшно.

В туристическата компания „Оподо“ се получават над 500 обаждания дневно – някои от тях доста странни.

Едно от най-забавните е от клиент, който пътувал към Букурещ, но се обадил в агенцията, за да поиска съвет – „Чесън, светена вода или кръст - кое е най-доброто оръжие срещу вампири?“

Пиронкова приключи с "Уимбълдън"

http://www.cross.bg/pironkova-priklyuchi-s-yimbuldun-1418351.html

/КРОСС/ Първата ни тенис ракета Цветана Пиронкова и партньорката й Белинда Бенчич от Швейцария отпаднаха във втория кръг от турнира на двойки на "Уимбълдън". Те отстъпиха с 1:6, 3:6 срещу поставените под номер 14 Тимеа Бабош от Унгария и Кристина Младенович от Франция. Загубата сложи край на участието на Пиронкова в престижния турнир. Миналата седмица пловдивчанката отпадна още на старта на надпреварата от американката Варвара Лепченко.

Терзиева все още се надява магистрала "Марица" да е готова до ноември

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/06/30/2334124_terzieva_vse_oshte_se_nadiava_magistrala_marica_da_e/?ref=rss


Продължава активната работа, за да може през ноември да пуснем магистрала "Марица", заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, цитирана от пресцентъра си. Тя направи проверка на място на строителството, след като миналата седмица стана известно, че пускът на отсечката се отлага за март догодина.

Продължава активната работа по доизграждането на "Марица". От лот 1 са изпълнени 42%, от лот 2 –
72%.  На по-голямата част от втория лот вече са положени първите...

Около 40 ще станаха съборените опасни къщи в Аспарухово след днешния ден

http://www.moreto.net/novini.php?n=256452

Около 40 ще достигне днес броят на съборените опасни къщи, чието премахване се налага след настъпили конструктивни проблеми при потопа в Аспарухово. Това каза за Moreto.net кметът на района Йордан Николов. Издадените заповеди за евакуиране на къщи, при които съществува риск за обитателите им, са 132.

В ДБГ се надигнаха срещу Кунева

http://www.cross.bg/kyneva-partiyata-bulgariya-1418349.html

/кросс/ Броженията срещу Меглена Кунева в собствената й партия продължават. Четирима членове на "Движение България на гражданите" (ДБГ) - Калоян Правов, Филип Симеонов, Маргарита Христова и Ясен Ангелов, поискаха оставката на Меглена Кунева като председател на партия.Това става близо седмица, след като Иво Иванов - член на Контролния съвет на партията, бе изключен заради подобни действия.Критиките на членовете на ДБГ към Кунева са сходни с тези неговите - провал на евроизборите, некоректно поведение на партията в рамките на Реформаторския блок и цялостен провал в комуникацията с обществото.Четиримата твърдят, че партията става жертва на задкулисна игра от страна на "определени кръгове вътре в нея".Недоволните са започнали подписка в рамките на партията, която цели да свика ново Национално събрание, на което да се приеме оставката на сегашния председател. Те смятат, че исканията им ще получат широка подкрепа сред редовите членове на Движение България на гражданите, пише kmeta.bg.

Подписка иска закони за медиен плурализъм в ЕС

http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/podpiska-iska-zakoni-za-medien-pluralizym-v-es-6016059

С подписката искаме да дадем ясен знак на Европа и нашите политици, че медиите имат проблем в България и той трябва да се решава, отбелязват организаторите

Майката на 7-годишния Калоян: Прави добро. Някои няма да го видят, други - да го оценят. Въпреки това ПРАВИ ДОБРО!*

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4165058

АНГЕЛИНА ЯНЕВА
Ангелина Янева е майка на 7-годишният Калоян, дарил леглото и количките си за деца, жертва на наводненията в Аспарухово
НАЧИНЪТ, по който някой се държи с теб, е неговата карма. Начинът, по който ще реагираш ти – твоята. Всеки един момент от нашия живот е въпрос на избор. Във всяка една ситуация имаме избор. АНГЕЛИНА ЯНЕВА Ангелина Янева е майка на 7-годишният Калоян, дарил леглото и количките си за деца, жертва на наводненията в Аспарухово НАЧИНЪТ, по който някой се държи с теб, е неговата карма. Начинът, по който ще реагираш ти – твоята. Всеки един момент от нашия живот е въпрос на избор. Във всяка една ситуация имаме избор.

5 години затвор за измамника на Филип Киркоров

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4166124



Ефективна присъда от 5 години лишаване от свобода е наказанието, което Варненският окръжен съд (ВОС) наложи на Пламен Маджуров, който измами Филип Киркоров и присвои два негови апартамента.
Днес съдът призна бизнесмена за виновен в това, че съставил документ с невярно съдържание и получил без правно основание двата луксозни имота на руската Ефективна присъда от 5 години лишаване от свобода е наказанието, което Варненският окръжен съд (ВОС) наложи на Пламен Маджуров, който измами Филип Киркоров и присвои два негови апартамента. Днес съдът призна бизнесмена за виновен в това, че съставил документ с невярно съдържание и получил без правно основание двата луксозни имота на руската

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване