Второ намигване към Renault Sport R.S. 01

http://cars.actualno.com/Vtoro-namigvane-kym-Renault-Sport-RS-01-news_42449.html

По-малко от месец преди официалния му дебют, Renault пусна втори тийзър на своя шоукар. Този път той е придружен от много кратък видео клип, позволяващ обаче да видим секси линиите на профила, както и...

Турция ще шпионира границите си с дирижабли

http://offnews.bg/news/n_1/n_369636.html

Безпилотни дирижабли ще следят за сигурността на границите на Турция, съобщава радио „Гласът на Турция“. Съоръженията ще бъдат безпилотни и ще летят на височина от 300 м до 1000 м. Освен, че ще следят за сигурността по границите, дирижаблите ще прелитат и над горските масиви, за да следят за пожари. Те ще са снабдени с апаратура, чрез която при повреда в телевизионната мрежа след буря ще могат да функционират като телевизионни предаватели. Само няколко държави в света притежават технологията за конструкция на подобни съоръжения.

Диего Симеоне няма да е наследникът на Сабея в Аржентина

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/30/2353336_diego_simeone_niama_da_e_naslednikut_na_sabeia_v/?ref=rss


Старши треньорът на испанския шампион "Атлетико" (Мадрид) Диего Симеоне не е заинтересован да поема аржентинския национален отбор, след като във вторник стана ясно, че Алехандро Сабея напуска селекционерския пост. 

Той заяви, че никой от аржентинската футболна федерация не го е търсил, а и той самият не би приел подобно предложение.

"Не знаех за решението на Сабея да напусне Аржентина. Той свърши страхотна работа и му пожелавам всичко най-добро. Аз обаче съм изцяло...

Брюксел проверява дали британските мерки срещу други европейски граждани съответстват на правото на ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=259637

Великобритания иска още по-радикални мерки срещу имиграцията. Британският министър на труда и пенсиите Йън Дънкан Смит заяви, че имигрантите от Европейския съюз задължително трябва да са работили на Острова, преди да имат право да кандидатстват за социални помощи.

Туркини протестират със снимки срещу препоръката на властта да не се смеят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221234

В знак на протест срещу "препоръката" на турския вицепремиер Бюлент Арънч, който призова жените да не се смеят на публични места, стотици туркини публикуваха в туитър снимки, на които се смеят, съобщи БГНЕС.
Вчера Арънч заяви, че жените трябва да се придържат към моралните ценности и да знаят кое е благоприлично и кое не. В знак на протест срещу "препоръката" на турския вицепремиер Бюлент Арънч, който призова жените да не се смеят на публични места, стотици туркини публикуваха в туитър снимки, на които се смеят, съобщи БГНЕС. Вчера Арънч заяви, че жените трябва да се придържат към моралните ценности и да знаят кое е благоприлично и кое не.

Германците почиват у нас с 52% по-изгодно, отколкото в родината си

http://econ.bg/Новини/Германците-почиват-у-нас-с-52-по-изгодно-отколкото-в-родината-си_l.a_i.559239_at.1.html

Най-евтината дестинация за почивка на германските туристи се оказва България. У нас е 52% по-изгодно за жителите на Германия, отколкото в родината...

Правителството допълни списъка на университетските болници

http://www.cross.bg/sofiya-bolnitzi-bolnitza-1423157.html

/КРОСС/ Правителството допълни списъка на университетските болници с още пет лечебни заведения. Това са Специализираната болница за активно лечение по белодробни болести „Св. София" - София, Университетската специализирана болница за активно лечение по ендокринология „Акад. Ив. Пенчев" - София, Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Ив. Митев" - София, МБАЛ „Софиямед" - София, и МБАЛ „Каспела" - Пловдив. Съгласно Закона за лечебните заведения университетски болници са многопрофилни или специализирани болници, в които след акредитация се осъществяват дейности по клинично обучение на студенти и докторанти по медицина, дентална медицина, фармация и здравни грижи, както и следдипломно обучение.  

България четвърта в света по ниски данъци за чужденци

http://www.vesti.bg/novini/bylgariia-chetvyrta-v-sveta-po-niski-danyci-za-chuzhdenci-6018665

България е поставена на четвърто място в света в класация на дестинациите с най-ниски данъци за чужденци, публикувана от в. "Дейли Мейл".

Превозвачи затварят изходите на София в петък

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/prevozvachi-zatvariat-izhodite-na-sofiia-v-petyk-6018662

Причината за протеста на превозвачите е заповедта на Агенция "Пътна инфраструктура" от 22 юли, която налага нови ограничения за движението на камиони над 12 тона

Еврокомисар Нели Крус: Медийната свобода в Унгария е под заплаха

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/30/2353279_evrokomisar_neli_krus_mediinata_svoboda_v_ungariia_e/?ref=rss


Европейският комисар за цифровите технологии Нели Крус критикува унгарското правителство, като обвини управляващата партия в цензуриране на медийната свобода, съобщи EurActiv.

Реакцията идва, след като унгарският парламент въведе данък върху приходите от медийна реклама за частните телевизионни канали. Той ще се отрази и на унгарските медии, и на онези, които са чуждестранна собственост, но работят в страната. В най-високата си част данъчната скала ще достигне 40 на сто за приходи...

Туркини "снимат" смеха си напук на препоръката на властта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221220

В знак на протест срещу В знак на протест срещу "препоръката" на турския вицепремиер Бюлент Арънч, който призова жените да не се смеят на публични места, стотици туркини публикуваха в туитър снимки, на които се смеят, съобщи БГНЕС. Вчера Арънч заяви, че жените трябва да се придържат към моралните ценности и да знаят кое е благоприлично и кое не.

Кампания с усмихнати туркини завладява мрежата

http://www.cross.bg/zhenite-arunch-smeyat-1423156.html

/КРОСС/ В знак на протест срещу "препоръката" на турския вицепремиер Бюлент Арънч, който призова жените да не се смеят на публични места, стотици туркини публикуваха социалните мрежи снимки, на които се смеят. Напук на "заръката" на Бюлент Арънч, в кампанията в Twtitter, Instagram и Facebook само за ден бяха публикувани над 300 000 снимки с хаштага #direnkahkaha ("смях за съпротива") или #direnkadin ("жени за съпротива"). Припомняме, че Арънч се оплака в понеделник, че турското общество е изправено пред морален разпад и в тази връзка призова жените да не се смеят на публични места, а мъжете да не са женкари. Турският вицепремиер също така отправи критики към популярните турски сериали, които според него тласкат жените към неморално поведение. Организацията на жените заяви, че ще подаде жалба срещу Арънч.  

Няма вече да ходим и на санаториум, НОИ свършва парите

http://www.bnews.bg/article-112479

НОИ ще издава удостоверение за лечение в санаториум с пари от бюджета до 29 август. Предвидените за тази цел над 15 милиона лева вече съм към своя край.

Юлияна Дончева роди втори син

http://frognews.bg/news_73916/

Юлияна Дончева стана майка за втори път. Тя роди момче тази сутрин в столичната АГ-клиника "Шейново" под грижите на д-р Румен Велев. Бебето е проплакало след секцио и тежи 3,300 кг, а Юлияна е избрала до носи името на баща си – Станислав. Самият татко вече е видял наследника си и е на седмото небе от щастие.

Германско разузнаване: Русия с интерес България да фалира

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/analiz/germansko-razuznavane-rusiia-s-interes-bylgariia-da-falira-6018661

Санкциите срещу Русия започват да дават резултат, но Путин все така продължава да разширява сферите си на влияние, включително към България, са изводи от анализи на германското разузнаване, пише "Дойче веле"

Утре слънце по Черноморието, дъжд в Западна България

http://www.moreto.net/novini.php?n=259617

Днес, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево. След пладне над Западна България ще се развива купеста, в планинските райони и купесто-дъждовна облачност. Към края на деня и през нощта на отделни места там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични бури.

Болничните листове ще се представят в НОИ по електронен път

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/lZKk9zD5hoM/

От началото на следващата година данните, съдържащи се в издадените болнични листове и решенията по обжалването им, ще се извършва по електронен път чрез уеб услуги, предоставяни от Националния осигурителен институт. Това предвижда приета от правителството наредба, която определя реда за представяне на болничните листове в НОИ.

Данните, с изключение на съдържащите се в експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, ще се подават от лекуващите лекари лично или чрез лечебните заведения, в които осъществяват дейност, както и от лекарските консултативни комисии – чрез лечебните заведения, към които са създадени.

В резултат от електронното представяне в НОИ на издадените болнични листове, информацията, необходима за изчисляване на паричните обезщетения, ще се получава в скъсени срокове, при това преминала през формален и логически контрол, заложен в използвания софтуер. По този начин ще се скъсят и сроковете за изплащане на обезщетенията на осигурените лица и ще се намали съществено броят на върнатите за корекция болнични листове.

За работодателите/осигурителите ще отпадне необходимостта от посещение на място в териториалните поделения на НОИ, за да предоставят болничните листове на осигурените от тях лица. Ще отпаднат и разходите за отпечатване и разпространяване на бланките на болнични листове.

Проектът на наредба е съгласуван и одобрен от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и от Надзорния съвет на НОИ, пише Кросс.

 

 

Цитат на деня: Миков трябва да е хан Кубрат

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/07/30/2353358_citat_na_denia_mikov_triabva_da_e_han_kubrat/?ref=rss


"Логиката показва, че трябва да продължим на принципа всички пръчки да са в един сноп, както в завета на хан Кубрат. Който не уцели ваксата, който не пее в хора - съвсем естествено е делегатите да отстранят онзи, който пее фалшиво."

Това заявява зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов в интервю във в. "Стандарт" на въпрос разделена ли е БСП на лобита около претендентите за лидерския пост, след като всеки от тях получава по 30, 40, 80, 100 гласа.

"Това трябва да покаже на...

Противоградова ракета падна в двора на панагюрец

http://pik.bg/противоградова-ракета-падна-в-двора-на-панагюрец-news208457.html

Противоградова ракета падна в двора на панагюрец

Противоградова ракета "Лоза 2” падна в двора на панагюрец. Мъжът се натъкнал на находката след поредния проливен дъжд в града, съобщи Inews.bg.

"Сетих се, как наскоро ни убеждаваха по телевизора, че над населени места не пускат ракети. Помислих си и че можеше да влети в къщи или някой от семейството да е по двора. А бе важното е, че пак сме имали късмет, иначе ракетата я запазих за спомен. Това вече не е ракета, а по скоро гилзата и, представлява една празна тръба. Не е опасна и мисля, че е безвредна. Ще я задържа за известно време, за да се "хваля" на приятели и комшии с нея, пък после ще я изхвърля”, сподели откривателят на ракетата Нешо Гергинеков, цитиран от Nostop.bg.

Ракетата "Лоза 2" основно е предназначена за активно въздействие върху градоносните облаци чрез разпръскване на химически реагент. Ракетите са калибър 55 мм, с различни технически показатели, от които зависи височината и дължината на полета. Противоградната система се състои от пускова установка, ракета и пулт за управление. След като се стартира ракетата, ракетния двигател работи определено време, след което се активира реагента, който впръсква ледообразуващи частици в облаците на определена височина, след което ракетата се саморазрушава чрез устройство, включващо експлозив.

Устройството е програмирано да се активира след 40 секунди от изстрелването на ракетата. Предлаганите в момента на пазара ракети се различават значително от тази на Нешо Гергинеков, която видимо изглежда на поне двадесетина година.

Чехия: Санкциите срещу Русия може да доведат до нова желязна завеса

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/30/2353301_chehiia_sankciite_sreshtu_rusiia_moje_da_dovedat_do/?ref=rss


Продължителна търговска война между Европейския съюз и Русия би довела до нова желязна завеса, заяви чешкото правителство в изявление от сряда, цитирано от агенция "Ройтерс". Според властите в Прага обаче новите санкции на ЕС и САЩ над Русия няма да имат голямо въздействие на чешката икономика.

Санкциите са част от най-силната до момента международна ответна реакция на руската подкрепа за сепаратистите в Украйна. Те бяха наложени след падането на самолета на малайзийския самолет на...

Кейт Мос се качи на самолет, пияна и без билет

http://www.bnews.bg/article-112504

Скандалната хубавица Кейт Мос отново оглави жълтите хроники. Топмоделката се появи солидно пияна на летището в турския курорт Бодрум и се качи на самолета за Лондон без дори да има билет.

Бареков за документите срещу Борисов: Никога не съм твърдял, че са оригиналните

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2353354_barekov_za_dokumentite_sreshtu_borisov_nikoga_ne_sum/?ref=rss


Много малко хора в днешно време ще имат доблестта да отидат до прокуратурата и да я сезират. Това каза на излизане от сградата на Софийската градска прокуратура председателят на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков, цитиран от "Фокус".

"Бях призован от прокуратурата, след като подадох сигнал до нея, да дам обяснения и да донеса документите, с които разполагам. Искам да отбележа няколко неща: първо, това не са оригиналите на документите, а са цветни копия и никога аз не съм...

Споразумението за новия програмен период трябва да е одобрено до седмица, обяви Златанова

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2353350_sporazumenieto_za_noviia_programen_period_triabva_da_e/?ref=rss


Гледайки как вървят процедурите в Европейската комисия по одобряване на споразумението за партньорство, би трябвало най-късно другата седмица то да бъде одобрено. Това обяви на заключителната пресконференция на правителството днес вицепремиерът в оставка, който отговаря за усвояването на еврофондовете, Зинаида Златанова. По думите й оперативните програми за новия програмен период (2014 – 2020 г.) били в процес на активно съгласуване с Еврокомисията и би трябвало най-късно до средата на октомври...

Министерски съвет одобри Концепцията на МЗХ за директните плащания

http://www.cross.bg/plashtaniya-direktnite-zemedelski-1423155.html

/КРОСС/ Министерският съвет одобри Концепцията на Министерството на земеделието и храните за прилагането на директните плащания в България от 2015 г. Документът дава възможност на страните членки на ЕС, в зависимост от спецификата си да изберат своите национални решения за прилагане на директните плащания в периода 2015-2020 г. Концепцията е изготвена след задълбочен анализ от страна на МЗХ за прилагането на директните плащания в периода 2007-2014 г., и след широко обществено обсъждане с браншовите организации от сектора. В нея са включени предложенията и становищата на голяма част от асоциациите, членове на Работната група за обсъждане на новите директни плащания. Целта е избраните национални параметри по прилагане на директните плащания в следващите 7 години да бъдат максимално полезни за българските земеделски производители и приложими за всички сектори, които ще изпълняват поетите ангажименти. За постигане на по-равномерно разпределение на директните плащания между отделните групи бенефициенти се въвежда Схемата за преразпределително плащане. С прилагането и ще бъдат насочени средства към малките и средни по размер земеделски стопанства, за да се избегне досегашната ситуация, при която малко на брой големи стопанства получаваха по-голямата част от директните плащания. Завишеното подпомагане по схемата се насочва към първите 300 дка на стопанствата като се планира ставката да бъде около 15 лв./дка. Бюджетът по схемата за 2015 г. ще бъде 55 889 146 евро

Закопчаха Дебелия,Сърбина, Каската и Дървото с крадени бижута

http://frognews.bg/news_73915/

При специализирана полицейска операция служители в сектор „Грабежи” към СДВР задържаха в столичния кв. ”Хаджи Димитър” софиянци - Б.С. /40 г./, Н.С. /38 г./, Д.Д. /37 г./ и 31-годишен сръбски гражданин, известен с прякорите си Джоле и Сърбина, съобщават от СДВР.Четиримата били арестувани непосредствено след като извършили кражба от жилище с награбени бижута, пари и скъпоценни камъни.

Викопоставена чиновничка в САЩ се появи на брифинг с един ботуш (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221206

Официалната представителка на Държавния департаманет на САЩ Джен Псаки се появи вчера на брифинг във Вашингтон само с един ботуш. Видеото на говорителката, облечена в червено сако и обута в един ботуш, е качено на сайта на ведомството, съобщи Газета.ру.
Псаки е официален представител на Държавния департамент от февруари 2013 г. Официалната представителка на Държавния департаманет на САЩ Джен Псаки се появи вчера на брифинг във Вашингтон само с един ботуш. Видеото на говорителката, облечена в червено сако и обута в един ботуш, е качено на сайта на ведомството, съобщи Газета.ру. Псаки е официален представител на Държавния департамент от февруари 2013 г.

Строежът на метрото в "Хладилника" ще промени движението за две години (карта)

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/07/30/2353320_stroejut_na_metroto_v_hladilnika_shte_promeni/?ref=rss


Поне до 1 юни 2016 г. движението на градския транспорт и автомобилите в столичните квартали "Лозенец" и "Хладилника" ще бъде променено. Причината е началото на строителството на продължението на втория метродиаметър, което започва в петък, 1 август.

От 1 август до 15 август 2014 г. се забранява влизането на превозни средства по западната част от пътното платно на бул. "Черни връх" между ул. "Сребърна" и изхода от трамвайно ухо "Хладилника", съобщиха от пресцентъра на Столичната...

Глобиха варненец, обидил публично полицай

http://www.moreto.net/novini.php?n=259671

Административно наказание – глоба в размер на 300 лева наложи Районен съд - Варна на 42-годишен мъж за проява на дребно хулиганство. Инцидентът възникнал на 29 юли т.год. около 23,30 часа на публично място - в бар на бул. „Сливница“ в центъра на града, съобщиха от съда за Moreto.

Полусестрата на Дрю Баримор бе открита мъртва

http://showbusiness.actualno.com/Polusestrata-na-Dru-Barimor-be-otkrita-myrtva-news_42460.html

Полусестрата на холивудската звезда Дрю Баримор била намерена мъртва в колата си вчера, съобщава БГНЕС. Джесика Баримор, която също е дъщеря на бащата на актрисата, била открита мъртва в автомобила ...

Превозвачите все пак няма да блокират изходите на София в петък

http://society.actualno.com/Prevozvachite-vse-pak-njama-da-blokirat-izhodite-na-Sofija-v-petyk--news_42461.html

След като по-рано днес превозвачи заплашиха, че в петък ще блокират изходите на София в знак на протест, все пак се оказа, че до крайната мярка няма да се стигне. "Постигна се договореност с Аг...

Сърбин и трима българи задържани в Хаджи Димитър за влизане с взлом

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221178

Специализирана полицейска операция за противодействие на криминалната престъпност е проведена на 28 юли от служители в сектор „Грабежи” към СДВР. В хода й, на територията на столичния кв. ”Хаджи Димитър”, са задържани трима софиянци - Б.С. /40 г./, Н.С. /38 г./, Д.Д. /37 г./ и 31-годишен сръбски гражданин, известен с прякорите си Джоле и Сърбина. Специализирана полицейска операция за противодействие на криминалната престъпност е проведена на 28 юли от служители в сектор „Грабежи” към СДВР. В хода й, на територията на столичния кв. ”Хаджи Димитър”, са задържани трима софиянци - Б.С. /40 г./, Н.С. /38 г./, Д.Д. /37 г./ и 31-годишен сръбски гражданин, известен с прякорите си Джоле и Сърбина.

Дер Щандарт: Обвиняват Василев, чакат го 20 г. затвор

http://www.bnews.bg/article-112501

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев е заплашен от повдигане на обвинение за злоупотреби, което според вида и конкретиката на обвинението се наказва със затвор до 20 години според българското законодателство, пише австрийският вестник "Дер Щандарт".

Русия отново настоява за намиране на мирно решение на конфликта в Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-rysiya-lavrov-1423154.html

/КРОСС/ "Наложително е намирането на мирно решение на конфликта в Украйна, което да гарантира правата на всички граждани и региони", каза министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров днес на пресконференция след преговори с колегата си от Таджикистан Сироджидин Аслов. „Разбира се, че обсъдихме и въоръжения конфликт в Източна Украйна. Единни сме в необходимостта от прекратяване на кръвопролитието и незабавно започване на преговорите", добави Лавров. Съгласно информация на мисията на комисариата на ООН по правата на човека и Световната здравна организация, по време на специалната операция в Източна Украйна от средата на април до 26 юли са убити 1129 мирни жители и 3442 души са ранени, предава Гласът на Русия.  

Гълъбов: Ще има предзиборна кампания в криза и пополизъм

http://frognews.bg/news_73914/

Политологът Антоний Гълъбов подчерта, че, на практика, парламентът е приключил работата си.Той прогнозира предизобрна кампания в условията на обща държавна криза, обща криза на политиката, на нова вълна на популизъм.

Обилни валежи в седем области утре

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221156

Жълт код за опасност от обилни валежи и гръмотевична активност е обявен в 7 области за утре. Това сочи справка на Фокус в страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Областите, за които важи кодът, са Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Перник и Кюстендил. Жълт код за опасност от обилни валежи и гръмотевична активност е обявен в 7 области за утре. Това сочи справка на Фокус в страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Областите, за които важи кодът, са Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Перник и Кюстендил.

Говорителка в САЩ дойде на брифинг с един ботуш (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221120

Официалната представителка на Държавния департаманет на САЩ Джен Псаки се появи вчера на брифинг във Вашингтон само с един ботуш. Видеото на говорителката, облечена в червено сако и обута в един ботуш, е качено на сайта на ведомството, съобщи Газета.ру.
Псаки е официален представител на Държавния департамент от февруари 2013 г. Официалната представителка на Държавния департаманет на САЩ Джен Псаки се появи вчера на брифинг във Вашингтон само с един ботуш. Видеото на говорителката, облечена в червено сако и обута в един ботуш, е качено на сайта на ведомството, съобщи Газета.ру. Псаки е официален представител на Държавния департамент от февруари 2013 г.

Обилни валежи в седем области утре, възможни са градушки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221119

Жълт код за опасност от обилни валежи и гръмотевична активност е обявен в 7 области за утре. Това сочи справка на Фокус в страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Областите, за които важи кодът, са Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Перник и Кюстендил. Жълт код за опасност от обилни валежи и гръмотевична активност е обявен в 7 области за утре. Това сочи справка на Фокус в страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Областите, за които важи кодът, са Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Перник и Кюстендил.

Близнашки ще е служебният премиер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221185

Професорът по конституционно право Георги Близнашки ще оглави служебното правителство, което ще бъде назначено на 5 август с указа на президента Росен Плевнелиев, съобщи отлично информиран източник от президентството вчера. Останалите обсъждани кандидатури са отпаднали, каза още източникът.

Днес Близнашки каза по Тв7, че е дал принципно съгласие Професорът по конституционно право Георги Близнашки ще оглави служебното правителство, което ще бъде назначено на 5 август с указа на президента Росен Плевнелиев, съобщи отлично информиран източник от президентството вчера. Останалите обсъждани кандидатури са отпаднали, каза още източникът. Днес Близнашки каза по Тв7, че е дал принципно съгласие

Задържаха сърбин и трима българи за влизане с взлом

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221159

Специализирана полицейска операция за противодействие на криминалната престъпност е проведена на 28 юли от служители в сектор „Грабежи” към СДВР. В хода й, на територията на столичния кв. ”Хаджи Димитър”, са задържани трима софиянци - Б.С. /40 г./, Н.С. /38 г./, Д.Д. /37 г./ и 31-годишен сръбски гражданин, известен с прякорите си Джоле и Сърбина. Специализирана полицейска операция за противодействие на криминалната престъпност е проведена на 28 юли от служители в сектор „Грабежи” към СДВР. В хода й, на територията на столичния кв. ”Хаджи Димитър”, са задържани трима софиянци - Б.С. /40 г./, Н.С. /38 г./, Д.Д. /37 г./ и 31-годишен сръбски гражданин, известен с прякорите си Джоле и Сърбина.

Потребителското доверие в България се повишава през юли

http://econ.bg/Новини/Потребителското-доверие-в-България-се-повишава-през-юли_l.a_i.559235_at.1.html

През юли индексът, измерващ потребителското доверие в България, остава отрицателен, но бележи лек ръст - от -36 пункта през юни до -35,2 пункта месец...

Как влияе светлината върху биологичния ни часовник

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/kak-vliiae-svetlinata-vyrhu-biologichniia-ni-chasovnik-6018659

Дерегулирането на биологичния часовник, който е много чувствителен към светлината, предизвиква смущения в съня, бдителността, запаметяването, сърдечносъдови проблеми и депресия

МЗХ даде за жълти стотинки стотици декари земя на "спрения" "Южен поток"

http://offnews.bg/news/n_1/n_369606.html

Министерството на земеделието и храните е продало стотици декари земя във варненския квартал "Аспарухово" на "Южен поток" АД. Консорциумът по уж спрения, според публично изявление на премиера в оставка Пламен Орешарски, проект е получил 358.551 декара земя. Сделката е от 22 юли. Само един ден по-късно Орешарски подаде оставка. Това става ясно от справка в Имотния регистър. Според информация на "Биволъ" цената на сделката е  10 780 270 лв. "Южен поток" е собственост на "Български енергиен холдинг" (БЕХ) и руската "Газпром", които имат по 50% от общо 15 588 000-те акции, по данни на "Дакси". В Съвета на директорите му влизат Леонид Семеонович Чугунов, Елкин Игор Анатолиевич, Владимир Стефанов Инков, Стефан Бойчев Радев, Жаклен Йосиф Коен. Представителите на дружеството са Владимир Инков от българска страна и Елкин Анатолиевич от руска. OFFNews изпрати запитване до земеделското министерство за скандалната сделка, от което все още нямаме отговор. Освен новопридобитите стотици декари земя във варна консорциумът по "спрения" проект притежава стотици декари в България. Те се намират в Лом, Горна Оряховица, Видин, Белоградчик, Провадия.

Бареков получил компроматните за Борисов документи в бял плик

http://www.cross.bg/barekov-borisov-partiyata-1423152.html

/КРОСС/" В момента се прави опит за саморазправа с „България без цензура"." Това заяви председателят на партията Николай Бареков след едночасовия му разговор в следствения отдел на Софийската градска прокуратура. Николай Бареков съобщи, че близо 8 часа няма връзка с Христо Цирков, който е член на Контролния съвет на партията. „Това е една политическа саморазправа с помощта на всички медии. Така Бойко Борисов се саморазправя с мен, защото няма кой друг да каже истината за него и неговото управление и да го спре да се върне на власт", каза пред чакащите го журналисти лидерът на ББЦ. Той беше в следствието, за да предаде копията на документите, които се отнасят за тъмното минало на бившия премиер Бойко Борисов. Бареков поясни, че е получил документите в бял плик. След като се е запознал с тяхното съдържание, той сезирал главния прокурор, за да му ги предаде. Според неговото описание, става дума за 5 на брой справки, рапорти и доклади, съдържащи информация от агент, действащ по Черноморието. „Не съм издал името на този служител. Надявам се да е жив и здрав, за да каже какво е писал и какво е докладвал", каза Бареков. „Надявам се прокуратурата бързо да си свърши работата и да извика все още живите хора, които фигурират в тези доклади и те да кажат истината", посочи лидерът на ББЦ.  

Море от вино – 2014 /програмата/

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/4hRlfv3JqEA/

С концерт на група „Булгара”, за 13-та поредна година, ще се даде началото на традиционните летни празници „Море от вино” в Поморие.  Празниците започват на 1 август и ще продължат до 6 септември.

Морето от вино по традиция ще се лее безплатно на централния площад в града. „Черноморско злато” АД Поморие открива винен павилион, където жители и гости на града ще могат да се насладят на най-добрите вина от региона.

В празничните дни ще се проведат много културни прояви – концерти, театрални, танцови и музикално-поетични спектакли.

От 3-ти до 10-ти август ще се проведе и „Националната седмица на морето”, която по традиция ще бъде открита с парад на ветроходни съдове и посрещане на Нептун. Седмицата също ще бъде наситена с много културни събития – изложби, концерти и спектакли, като за най-малките също са осигурени забавления.

Празниците на виното ще бъдат закрити на 6 септември с театралния пърформънс „Дионисий” и концерт на Тони Димитрова.

         Организаторите – Община Поморие, НЧ „Просвета 1888” и „Черноморско злато” АД, канят жителите и гостите на Поморие да се насладят на културните прояви и доброто вино. Входът за всички организирани събития ще бъде безплатен.

ПРОГРАМА НА ПРАЗНИЦИТЕ „МОРЕ ОТ ВИНО”

ПОМОРИЕ – 2014 Г.

 

01.08. 2014 г. /петък/                             

20:00 ч.  – Официално откриване на празниците „Море от вино- 2014”:

- Концерт на група „Булгара”

Площад „Св. Св. Кирил и Методий”

 

03 – 10 август 2014г. – НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА МОРЕТО

 

03.08.2014 г. /неделя/

18:00 ч. – Изложба на „Арт център”, гр. Плевен

НЧ „Просвета 1888”

20:00 ч. – Парад на ветроходните съдове – Посрещане на Нептун

Пристанище Поморие

21:00 ч. – Откриване на Национална седмица на морето 2014

-Концерт на ВеселинМаринов

Площад „Св. Св. Кирил и Методий”

 

04.08.2014 г./понеделник/

18:00 ч.  -Детски празник – рисунка на асфалта и танцово училище

Площад „Св. Св. Кирил и Методий”

 

5.08.2014 г. /вторник/

21:00 ч. – „Любов раздвоена“

концерт-спектакъл с участието на Маргарита Хранова и Искра Радева

Лятно кино „Яворов”

 

6.08.2014 г. /сряда/

 21:00 ч. – Концерт на Държавна опера- гр. Бургас

Площад „Св. Св. Кирил и Методий”

 

8.08.2014 г. /петък/

21:00 ч. –  Концерт на танцов състав от гр. Нео Анхиало, Гърция

Лятно кино „Яворов”

 

10.08.2014 г.  /неделя/

19:00 ч. – Концерт на Богдан Томов

Лятна сцена при НЧ „Светлина 1939”, кв. „Свети Георги”

20:30 Ч. – ЗАКРИВАНЕ НА „НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА МОРЕТО 2014”

- Концерт на любителски състави

Площад „Св. Св. Кирил и Методий”

 

12.08.2014  /вторник/

20:30 ч. – “Piano – Gala”- Благотворителен концерт за деца от Поморие

с участието на представители на Българската и Руската клавирна школа

НЧ „Просвета 1888”

 

14.08.2014 г. /четвъртък/

21:00 ч. – „Вдъхновение“ – клавирен концерт на Дамян Туджаров и Павел Марков

НЧ „Просвета 1888”

 

16.08.2014 г. /събота/

 20:00 ч. – Централен площад – Дефиле и концерт  „Парад на фолклорните етноси“

по проект „Фестивал „Палитра от изкуства”

Площад „Св. Св. Кирил и Методий”

 

21.08.2014 г. /четвъртък/

21:00 ч. –  „Дихание от долината“

театрално-танцов спектакъл на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ – Казанлък и балет на

Старозагорската опера

Площад „Св. Св. Кирил и Методий”

 

24.08.2014 г. /неделя/

 21:00 ч. – Танцов спектакъл на група за съвременно изкуство „Танца на вятъра“

Лятно кино „Яворов”

29.08 и 30.08.2014 г. /петък и събота/

20:00 ч. – „Сила за живот“ -международен фестивал за хора в неравностойно положение 

                                                                                                                                                                                                   

31. 08.2014 /неделя/

21:00 ч. – „Да бъдеш или да не бъдеш на 36“

музикално-поетичен спектакъл с участието на Йоана Буковска, Кристиан Андресен, музикална

формация „Froya PROJECT”, балет „Арабеск“  и др.

Лятно кино „Яворов”

1.09 и 2.09.2014 г. /понеделник и вторник/

 20:30 ч. „Ритъмът на морето“ – фестивал на духовите оркестри и мажоретните състави

Площад „Св. Св. Кирил и Методий”

 

6.09.2014 г. /събота/

20:00 ч. – Закриване на празниците „Море от вино“ 2014

-„Дионисий“ – спектакъл-пърформанс по проект “Фестивал „Палитра от изкуства“

-Концерт на Тони Димитрова

Площад „Св. Св. Кирил и Методий”

 

Един убит и четирима ранени при опит за обир в Македония

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221113

Един човек е загинал и четирима са ранени при престрелка днес по обед в центъра на Дебър, предаде македонската телевизия Alsat-M.
Инцидентът е станал, след като група от Албания се е опитала да ограби златарски магазин. Сред ранените е и собственикът на магазина. Групата е отвлякла таксиметров шофьор, Един човек е загинал и четирима са ранени при престрелка днес по обед в центъра на Дебър, предаде македонската телевизия Alsat-M. Инцидентът е станал, след като група от Албания се е опитала да ограби златарски магазин. Сред ранените е и собственикът на магазина. Групата е отвлякла таксиметров шофьор,

Италия търси нов кандидат за еврокомисар

http://www.moreto.net/novini.php?n=259596

До 30 август трябва да са готов кандидатурите на всички държави за еврокомисар. Тогава се очаква лидерите на Европа да изберат и кой ще застане на топ позицията върховен представител на ЕС. Досега сред спряганите именна бе това на италианката министър Федерика Могерини.

Кръвен тест предсказва риска от самоубийство

http://www.vesti.bg/novini/kryven-test-predskazva-riska-ot-samoubijstvo-6018660

Кръвен тест, който може да предскаже дали даден човек може да опита да се самоубие, разработиха американски учени.

Местан: Ако има воля, ще водим разговори с другите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221123

"Независимо от заявените позиции на двете основни политически сили – ГЕРБ и БСП, аз мисля, че до понеделник все още има време да стигнем до решение за приемане на второ четене двата закона. В противен случай ще се носи тежка отговорност пред пациентите и лекарите, а и пред цялото българско общество".

Местан: Готови сме за разговори, ако другите имат воля

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221083

"Независимо от заявените позиции на двете основни политически сили – ГЕРБ и БСП, аз мисля, че до понеделник все още има време да стигнем до решение за приемане на второ четене двата закона. В противен случай ще се носи тежка отговорност пред пациентите и лекарите, а и пред цялото българско общество". "Независимо от заявените позиции на двете основни политически сили – ГЕРБ и БСП, аз мисля, че до понеделник все още има време да стигнем до решение за приемане на второ четене двата закона. В противен случай ще се носи тежка отговорност пред пациентите и лекарите, а и пред цялото българско общество".

Аз съм туркиня, аз съм свободна. Защо ми забраняваш да се смея (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_369579.html

След скандалното изказване на турския вицепремиер Бюлент Арънч, в което той призова жените да не се смеят на публични места, стотици хиляди души се включиха в интернет кампания за публикуване на  снимки с усмихнати туркини. Напук на "заръката" на Бюлент Арънч, в кампанията в Twtitter, Instagram и Facebook само за ден бяха публикувани над 300 000 снимки с хаштага #direnkahkaha ("смях за съпротива") или #direnkadin ("жени за съпротива"). "Изказването на вицепремиера е възмутително и консервативно", написа в социалните мрежи турската писателка Едже Темелкуран, която бе и една от първите жени, включили се в мащабната кампания за усмивки. Арънч се оплака в понеделник, че турското общество е изправено пред морален разпад и в тази връзка призова жените да не се смеят на публични места, а мъжете да не са женкари. Кадри от кампанията за усмивки: #direnkahkaha araba da surerız, kızkıza da gezeriz, kahkaha da atarız. pic.twitter.com/svMpwjZKM9 — benbuoyunubozarım. (@lgncanycl) July 29, 2014 #direnkahkaha We are with you girls! #kahkaha #Italy pic.twitter.com/0tFTCfHpKH — Vittoria Iacovella (@vittoriacovella) July 30, 2014 #direnkahkaha :DdDdDdfDdDdDdDdd pic.twitter.com/OSp7hOHlYq — Berfin yuriç (@Yuricberfin) July 29, 2014 Women should not laugh in public,' says #Turkey 's Deputy Prime Minister in morality speech my response #direnkahkaha pic.twitter.com/mn6cuRAMVD — فادية الفقير (@FadiaFaqir) July 30, 2014

Бареков: Никога не съм твърдял, че документите са оригинални

http://offnews.bg/news/n_1/n_369596.html

Секретните документи, с които Николай Бареков сигнализира прокуратурата, били цветни копия на оригиналите. Това заяви лидерът на „България без цензура” пред журналисти на излизане от Столичната следствена служба. Бареков беше призован, за да даде обяснения във връзка с документите, които е получил анонимно. В края на миналата седмица той заяви, че става въпрос за „архивни извадки от досието” на Бойко Борисов, издадени от „структурни звена на МВР и службите за сигурност”, които съдържат „данни за умъртвяване на знакови лица от прехода”. Според Бареков в документа се съдържала информация и, че бившият премиер е държал трафика на кокаин в края на 90-те години у нас. Той каза, че е получил документите в бял плик преди десетина дни, но не ги отворил веднага.  „Аз не съм полицай, не съм милиционер и не очаквам, че някой ще ми прати подобно нещо”, обясни той. „Много малко хора в днешно време ще имат доблестта да отидат до прокуратурата и да я сезират”, посочи Николай Бареков. По думите му, веднага след отварянето на документите той е писал до прокурора. „Бях призован от прокуратурата, след като подадох сигнал до нея, да дам обяснения и да донеса документите, с които разполагам. Искам да отбележа няколко неща: първо това не са оригиналите на документите, а са цветни копия и никога аз не съм твърдял, че разполагам с оригиналните документи. Най-вероятно оригиналите са в МВР”, обясни Бареков. „Предадох 5 броя справки, рапорти и доклади, които съдържат строго секретна информация от 90-те год. от Черноморието. Там се съдържа самоличността на агент, държа да кажа, че тази самоличност аз не съм издавал на никого. Агентът е предаден на прокуратурата, надявам се да има възможност да има възможност лично да даде обяснения за това, което е писано”, допълни Бареков след, като даде показания.

ГЕРБ ще представи управленската си програма в областта на вътрешната сигурност

http://www.cross.bg/sigyrnost-vutreshnata-gerb-1423151.html

/КРОСС/ Сдружение „Граждани за Европейско Развитие на България" в сътрудничество с Фондация „Ханс Зайдел" ще представят управленската програма на ПП ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014 - 2018 г. Форумът ще се проведе на 31.07.2014 г. (четвъртък) в Гранд Хотел София, зала София. В рамките на събитието ген. л-т /о. р./ Чавдар Червенков от Центъра за изследване на демокрацията ще представи анализ на европейския опит и българската практика в сферата на контрола на службите за сигурност. Германският опит за парламентарен контрол върху сектора на вътрешната сигурност ще бъде представен от бившия федерален вътрешен министър на Германия /2011 - 2013 г./ и заместник-председател на ХДС/ХСС д-р Ханс-Петер Фридрих, както и от члена на външната комисия на Бундестага и отговарящ за правните въпроси във фракцията ХДС/ХСС д-р Ханс-Петер Ул и депутатът от Бундестага д-р Бернд Фабрициус. Управленската програма на ПП ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014 - 2018 г. ще бъде представена от заместник-председателя на ГЕРБ и бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи /2009 - 2013 г./ Цветан Цветанов.  

Бареков даде 5 документа в прокуратурата за престъпното минало на Борисов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221109

И петте документа за престъпното минало на Бойко Борисов са вече в прокуратурата. Това заяви Николай Бареков, след като излезе от 1-часов разговор в сградата на Столичното следствие.
Лидерът на „България без цензура“ уточни, че става дума за копия и той никога не е заявявал, че притежава оригиналните документи. И петте документа за престъпното минало на Бойко Борисов са вече в прокуратурата. Това заяви Николай Бареков, след като излезе от 1-часов разговор в сградата на Столичното следствие. Лидерът на „България без цензура“ уточни, че става дума за копия и той никога не е заявявал, че притежава оригиналните документи.

Жертвите на пороя в Габровско вече са две

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2353331_jertvite_na_poroia_v_gabrovsko_veche_sa_dve/?ref=rss


Жертвите на пороя в Габровско вече са две. Открито е тялото на 39-годишния мъж от село Враниловци, който изчезна по време на наводнението в понеделник късно вечерта, съобщи областната дирекция на полицията, цитирана от БНР.

По време на бедствието загина и 55-годишната му майка.

Продължава почистването на наноси и растителност в Габровско, за да се възстанови проходимостта на улици и пътища, и проводимостта на мостове и водостоци. В разчистването на последствията от...

Капело остава начело на Русия

http://www.cross.bg/kapelo-rysiya-ryskiya-1423150.html

/КРОСС/ Въпреки всички спекулации за евентуалната смяна на Фабио Капело като селекционер на Русия, в крайна сметка той остава начело на отбора. 68-годишният специалист проведе втора среща с ръководството на руския футболен съюз и двете страни са постигнали договорка да продължат съвместната си работа. Той разкри, че след разговори с шефовете на местната федерация е получил кредит на доверие и ще продължи да изпълнява договора си до 2018 година. Това споразумение съдържа клауза, според която руския футболен съюз ще трябва да му изплати най-малко 25 милиона долара обезщетение, ако го освободи на този етап. 68-годишният Капело заяви преди няколко месеца, че след Русия ще прекрати треньорката си кариера. Капело беше подложен на сериозни критики, след като Русия не успя да излезе от груповата фаза на Мондиала. "Сборная" загуби от Белгия и записа равенства с Южна Корея и Алжир и остана на трето място с две точки. Негативното отношение към италианеца беше подсилено от факта, че той е най-скъпоплатеният национален селекционер в целия свят с малко над 10 млн. долара годишна заплата.  

Пълна хазна оставя Чобанов на следващите

http://news.ibox.bg/news/id_2057815778

Относно фискалната политика и финансовото състояние на държавата

Бареков даде в прокуратурата 5 документа за престъпното минало на Борисов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221090

И петте документа за престъпното минало на Бойко Борисов са вече в прокуратурата. Това заяви Николай Бареков, след като излезе от 1-часов разговор в сградата на Столичното следствие.
Лидерът на „България без цензура“ уточни, че става дума за копия и той никога не е заявявал, че притежава оригиналните документи. И петте документа за престъпното минало на Бойко Борисов са вече в прокуратурата. Това заяви Николай Бареков, след като излезе от 1-часов разговор в сградата на Столичното следствие. Лидерът на „България без цензура“ уточни, че става дума за копия и той никога не е заявявал, че притежава оригиналните документи.

Повече дъжд, но и слънчеви часове прогнозират синоптиците през август

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2353329_poveche_dujd_no_i_slunchevi_chasove_prognozirat/?ref=rss


Най-ниските температури през август ще бъдат между 10 и 15 градуса, а най-високите - между 33 и 38 градуса, съобщи Марияна Попова, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирана от БТА.

Средната месечна температура през август за равнините ще е между 21 и 24 градуса, за високите полета - между 18 и 20 градуса, а за планините - между 12 и 16 градуса. Тази година се очаква в Западна България средните температури да бъдат около и под нормата, а в...

Китай ще инвестира в развитието на зелена икономика у нас

http://econ.bg/Новини/Китай-ще-инвестира-в-развитието-на-зелена-икономика-у-нас_l.a_i.559234_at.1.html

Бизнесмени от Китай са заявили желание да инвестират в развитието на зелена икономика в Северозападна България. Планира се да бъде изграден завод за...

Китай ще инвестира в развитието на зелена икономика у нас

http://econ.bg/Новини/Китайският-бизнес-ще-инвестира-в-развитието-на-зелена-икономика-в-Северозападна-България_l.a_i.559234_at.1.html

Бизнесмени от Китай са заявили желание да инвестират в развитието на зелена икономика в Северозападна България. Планира се да бъде изграден завод за...

Цитат на деня: Има криза на партньорството

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/07/30/2353328_citat_na_denia_ima_kriza_na_partnyorstvoto/?ref=rss


Има криза на партньорството, толкова сме увлечени в отстояване на идентичност чрез противопоставяне, че се чувстваме неловко в диалогична среда.

Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан за поуките, които партията му си е извадила от съюза с БСП и противопоставянето с ГЕРБ.

"Поуките са много и въпреки това ние не затваряме никакви врати", добави той. Според него истинският проблем в българската политика е кризата на партньорството.

Водата в санданско село е радиоактивна

http://offnews.bg/news/n_1/n_369592.html

Местната здравна инспекция е открила уран в питейната вода на село Кръстилци, община Сандански, съобщи „Нова телевизия“. От няколко месеца в селото има нов водопровод, чийто тръби минават участък, в който преди 30 години е имало мина. Хората забелязали, че нещо с водата не е наред и подали сигнал до здравната служба. Ресорната инспекция е издала предписание за спиране на водата. Местните хора обаче са намерили начин да отведат част от притока по тръбопроводите, за да поливат градините си. Вода за пиене си набавят от планински извори. Здравните служби съветват хората да не консумират плодове и зеленчуци, напоявани с опасната вода.

Оставят черни котки заради кофти селфита, търсят рижави

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221016

Тенденция за това собствениците на черни котки да ги изоставят наблюдават от британското Кралско дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA).
Причината за това са селфитата - животните с тъмна козина не изглеждат добре на популярните самоснимки, затова недобросъвестни стопани ги изоставят, пише в. Тенденция за това собствениците на черни котки да ги изоставят наблюдават от британското Кралско дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA). Причината за това са селфитата - животните с тъмна козина не изглеждат добре на популярните самоснимки, затова недобросъвестни стопани ги изоставят, пише в. "Дейли експрес".

Един убит, четирима ранени след обир на златарски магазин в Македония

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221101

Един човек е загинал и четирима са ранени при престрелка днес по обед в центъра на Дебър, предаде македонската телевизия Alsat-M.
Инцидентът е станал, след като група от Албания се е опитала да ограби златарски магазин. Сред ранените е и собственикът на магазина. Групата е отвлякла таксиметров шофьор, Един човек е загинал и четирима са ранени при престрелка днес по обед в центъра на Дебър, предаде македонската телевизия Alsat-M. Инцидентът е станал, след като група от Албания се е опитала да ограби златарски магазин. Сред ранените е и собственикът на магазина. Групата е отвлякла таксиметров шофьор,

Instagram ще се конкурира със Snapchat чрез ново приложение

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/30/2353023_instagram_shte_se_konkurira_sus_snapchat_chrez_novo/?ref=rss


Instagram става директен конкурент на популярното приложение Snapchat. Компанията на Facebook пуска своето самостоятелно приложение Bolt, което ще позволява на потребителите да споделят снимки и видео с приятели, съобщава онлайн изданието TechCrunch.

Bolt ще може да се използва само за изпращане на току-що направени снимки и видео. Няма да има възможност да се изпращат по-стари материали. Освен това една снимка може да се изпрати само на един човек.

Получените кадри могат...

Акция по кръводаряване се организира във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=259646

На 1. 08. 2014г, петък, от 9.00 до 14.00ч в Солидарен център (гр.Варна ул. София 1 до ЖП гара) ще се проведе акция по доброволно кръводаряване. Целта е да се подпомогне работата на Център по трансфузионна хематология – Варна в летните месеци, когато дефицитът на кръв и кръвни продукти значително нараства, съобщиха организаторите за Moreto.

Стопани оставят черните котки - не стояли добре на селфи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221096

Тенденция за това собствениците на черни котки да ги изоставят наблюдават от британското Кралско дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA).
Причината за това са селфитата - животните с тъмна козина не изглеждат добре на популярните самоснимки, затова недобросъвестни стопани ги изоставят, пише в. "Дейли експрес". Тенденция за това собствениците на черни котки да ги изоставят наблюдават от британското Кралско дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA). Причината за това са селфитата - животните с тъмна козина не изглеждат добре на популярните самоснимки, затова недобросъвестни стопани ги изоставят, пише в. "Дейли експрес".

Стартира отсечка на метрото и към "Хладилника"

http://frognews.bg/news_73913/

Строителството по разширението на втората линия на метрото от станция „Джеймс Баучер" до метростанция „Витоша" на ул. „Сребърна" в кв. „Хладилника" стартира в петък. Това съобщи кметицата Йорданка Фандъкова пред журналисти. Разширението трябва е готово на 1 юни 2016 година.

Санкционираха лечебните заведения в Ловеч с 60 000 лв.

http://www.cross.bg/narysheniya-zavedeniya-lechebnite-1423149.html

/КРОСС/ Със 60 000 лева са санкционирани лечебните заведения в Ловешка област от Регионалната здравноосигурителна каса за първите шест месеца на годината, съобщават от институцията. На аптеките санкциите са за близо 3000 лева. При извършените финансови проверки от контролните органи са установени 197 нарушения, а при медицинските проверки - 105. Установени са и нарушения при лекарите, като най-много - 122, са в първичната извънболнична медицинска помощ. Най-честите нарушения касят медицинската документация и неверни данни в отчетите и справките на лечебните заведения за дентална помощ. Други установени нередности са свързани с изискванията за налично и технически изправно медицинско оборудване и обзавеждане, както и с договорените по вид и обем медицински дейности и изследвания.  

Две жени се измъкват невредими след като попадат под влак

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221091

Кадри на изумителен инцидент, при който две жени се разминават в последния момент със сблъсък с влак, пише британският вестник „Телеграф”. Те ходели по железопътен мост в Монро Каунти, щата Индиана, когато внезапно ги изненадал идващ влак. Тъй като не е имало достатъчно място встрани на релсите, където двете жени да избягат,

Бургаският съд без пукната пара

http://www.cross.bg/byrgaskiyat-sud-bez-pyknata-para-1423148.html

/КРОСС/ "Преводачите са най-търсени в Бургаски окръжен съд, а от там нямат средства да ги наемат. Всяко трето дело се нуждае от преводачи." Това съобщи председателят на Окръжен съд -Бургас - съдия Боряна Димитрова. "Към днешна дата издръжката ни е нула лева. Такова е положението в почти всички съдилища в Бургаска област като се изключат някой места, където се очаква средствата да бъдат окончателно изчерпани в края на месец август", каза съдя Димитрова. Междувременно институцията е сред на-навотарените в страната предвид, че Бургаски регион е туристически. Председателят обяви още, че има много забавяния на плащанията. По този начин БОС остава с висящи сметки за ток, вода и дори се пречи на правната кореспонденция поради липса на елементарни консумативи, предава Дарик.  

Най-старият италиански вестник спира да излиза от 1 август

http://europe.actualno.com/Naj-starijat-italianski-vestnik-spira-da-izliza-ot-1-avgust--news_42456.html

От началото на следващия месец най-старият вестник на Италия - "Унита", ще бъде закрит. Новината бе съобщена в сайта на изданието, предаде "Преса". Закриването е предизвикано по ...

Горан Пандев пред трансфер в Китай

http://football.actualno.com/Goran-Pandev-pred-transfer-v-Kitaj-news_42457.html

Нападателят на Наполи Горан Пандев може скоро да смени клубната си принадлежност. Македонският национал няма желание да седи на пейката през новия сезон, заради което ще бъде щастлив да се премести в ...

Натовареността на съдилищата ще определя парите за съдебната власт

http://society.actualno.com/Natovarenostta-na-sydilishtata-shte-opredelja-parite-za-sydebnata-vlast--news_42459.html

Съдебната власт у нас ще започне да се финансира чрез програмно бюджетиране. Това означава, че размерът на отпусканите средства ще зависи от натовареността на съдилищата и характера на делата, предаде...

ООН обвини Израел в нарушаване на международното право

http://news.ibox.bg/news/id_1124151315

Израел твърди, че е извършил обстрел по училището, докато е било празно

Остава възможността за локални поройни наводнения

http://www.cross.bg/niva-lokalni-vodnite-1423153.html

/КРОСС/ Остава възможността за локални поройни наводнения. Очаква се повишаване на водните нива в Западна и Централна България, предупреждават от МОСВ. По прогноза на НИМХ утре, 31 юли е обявен жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури за областите Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Перник и Кюстендил. Очакваните количества са между 15 и 30 л/кв.м. с локални извалявания до 50-60 л/кв.м. Утре през деня ще се повишават водните нива в Западна и Централна България, като в резултат на прогнозираните валежи се очакват значителни повишения на нивата на реките западно от р. Искър (р. Огоста, р. Тимок, р. Арчар, р. Лом и др.), реките Нишава и Ерма, басейните на реките Искър (р. Бели Искър, р. Блато, р. Искрецка и др.), Струма и Марица в горните им течения. На отделни места, в резултат на локални поройни валежи и влажността на почвена влага, има вероятност от рязко повишаване на речните нива и внезапни наводнения. В петък в почти цялата страна ще продължат да се повишават водните нива, по-значително в поречията Струма, Места и Арда. Оперативното звено в МОСВ е активирано.  

Чудо спасява две жени попаднали под влак (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221077

Кадри на изумителен инцидент, при който две жени се разминават в последния момент със сблъсък с влак, пише британският вестник „Телеграф”. Те ходели по железопътен мост в Монро Каунти, щата Индиана, когато внезапно ги изненадал идващ влак. Тъй като не е имало достатъчно място встрани на релсите, където двете жени да избягат,

„Асарел-Медет” дари на българската полярна база телескопичен повдигач

http://www.cross.bg/polyarna-baza-bulgarskata-1423147.html

/КРОСС/ Специализирана машина - телескопичен повдигач Manitou, отплава днес от пристанище Варна с кораб-контейнеровоз за Пунта Аренас (Чили) и българската полярна база на о-в Ливингстън през Босфора, Дарданелите, Гибралтар и Панамския проток. Машината на стойност 200 хил. лв. е дарение от „Асарел-Медет" АД, Панагюрище за Националния център за полярни изследвания към Софийския университет „Св. Климент Охридски". Тя е единствената възможност да бъде спасена от разрушаване инфраструктурата на българската полярна база.     Изминалите два полярни сезона се характеризираха с много обилни снеговалежи - резултат от климатичните промени. Затоплянето на климата се наблюдава най-отчетливо в района на Антарктическия полуостров, където се намира българската полярна база „Св. Климент Охридски". С промяната на температурите се увеличава влажността, снеговалежът, променя се посоката на ветровете и се пренася много сняг от близко разположената планина Фризленд. Първата къща-музей, построена преди 25 години, е под 2 м сняг, а новите две пирамидални постройки, които имат научни лаборатории, лекарски кабинет, спални помещения и санитарни възли, може да бъдат безвъзвратно загубени. Дарената машина ще позволи да бъдат осъществени предвидените международни научни проекти и изпълнена програмата на предстоящата 23-та Българска антарктическа експедиция, която започва в края на октомври тази година.

След Монтана и други структури ще напускат ВМРО

http://www.bnews.bg/article-112495

Местни лидери на ВМРО са категорични, че предложението за излизане от коалицията с ББЦ и приемане на поканата на Валери Симеонов, не било предварително обсъждано с областните организации на ВМРО.

Започва строежът на метрото до "Лозенец"

http://offnews.bg/news/n_1/n_369560.html

От 1 август започва разширението на втората линия на метрото - от станция "Джеймс Баучер" до метростанция "Витоша", която ще се намира в столичния квартал "Лозенец". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира строителството на метрото при Летище София. Новата станция ще се казва "Витоша" и ще има изходи към кръстовищата на бул. "Черни връх" и ул. "Хенрих Ибсен", както и към ул. "Сребърна" и ул. "Филип Кутев". Фандъкова обясни, че разширението ще бъде с дължина от 1.3 км и трябва да бъде завършено на 1 юни 2016 година. Проектът за разширяване на метролинията е включен в програмния период 2014-2020 г. на оперативна програма "Транспорт", но понеже все още не е подписано споразумението между страната ни и Европейската комисия строителството стартира с пари на общината. Столичният общински съвет е одобрил 10 млн. лева. за строежа, тъй като държавата е отказала да отпусне необходимите средства. Общата стойност на проекта е 16.7 млн. лева. В момента столичното метро се използва от между 300 и 330 хил. души всеки ден и се очаква с пускането на новата станция броят на пътниците да се увеличи с 28 хиляди.

Жълт код: Отново дъжд и гръмотевици утре

http://www.zapernik.com/obshtestvo/jult-kod-otnovo-dujd-i-grumotevici-utre_33391/

Остава възможността за локални поройни наводнения. Очаква се повишаване на водните нива в Западна и Централна България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

По прогноза на НИМХ за утре е обявен жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури за областите Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Перник и Кюстендил. Очакваните количества са между 15 и 30 л/кв.м. с локални извалявания до 50-60 л/кв.м.

Утре през деня ще се повишават...

Продължава

Едно наум: Правителството поставило България на пътя на реформите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2353319_edno_naum_pravitelstvoto_postavilo_bulgariia_na_putia/?ref=rss


В рубриката "Едно наум" "Дневник" публикува прессъобщения, информация, откъси от материали, изказвания и други, които е важно читателите да прочетат заради контекста на случващото се.

Следва част от отчета на вицепремиера по еврофондовете Зинаида Златанова по време на заключителната пресконференция на кабинета "Орешарски" днес. Според Златанова правителството е поставило България на пътя на реформите, макар и с "помощта и напомнянето" на Европейската комисия.

Искам да кажа...

Известни режисьори спасяват последната фабрика за филмови ленти на "Кодак"

http://www.cross.bg/kodak-rezhisyori-lenta-1423146.html

/КРОСС/ Филмови режисьори като Куентин Тарантино и Джей Джей Ейбрамс са сред водещите в усилието да бъде запазена последната фабрика на "Кодак", която е единствената мащабна компания, останала на пазара, която да продължава да произвежда филмова лента, разказва БиБиСи. Дигиталната революция доведе продажбите на кинолента до спад от 96% от 2006 година насам. Затова известни режисьори настояват холивудските студиа да се ангажират със сключването на дългосрочни поръчки, предава "Уолстрийт джърнъл". Пред изданието "Кодак" коментира, че сделка би спасила фабриката им в Рочестър, Ню Йорк. Студиата са се съгласили да направят поръчки в аванс към "Кодак" и в момента са във формални преговори и уточняване на детайлите. Въпреки че много от кинодейците преминаха към дигиталната техника при снимане, немалка част продължават да поддържат увлечението си към физическата лента. Очаква се студиата да се съгласят да поръчват определено количество лента всяка година за следващите няколко години, предава Дневник.  

Строежът на метрото до "Хладилника" започва на 1 август

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221068

От 1 август започва строителството на метростанция до ул. От 1 август започва строителството на метростанция до ул. "Сребърна" в столичния квартал "Лозенец", известен още като "Хладилника", съобщи днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. По план строителството ще продължи до 1 юни 2016 г. Станцията ще се казва "Витоша". Тя ще бъде продължение на втория метродиаметър и ще е с дължина от 1.

България засега ще подкрепи санкциите на ЕС срещу Русия

http://www.moreto.net/novini.php?n=259648

На този етап България ще подкрепи санкциите на ЕС спрямо Русия. Това обяви премиерът в оставка Пламен Орешарски след последното заседание на кабинета. Правителството не е разгледало специално българската позиции по санкциите, тъй като те все още не формулирани окончателно.

Санкциите на САЩ работят в полза на руската икономика

http://www.cross.bg/rysiya-sanktziite-ikonomicheski-1423145.html

/КРОСС/ САЩ не разбират, че въвеждайки санкции срещу Русия, те работят в полза на руската икономика. Това заяви пред журналисти ръководителят на бюджетния комитет на Съвета на Федерацията на Русия Сергей Рябухин, предаде RT. Във вторник стана известно, че САЩ и ЕС въвеждат нови икономически санкции срещу Русия, според тяхно становище, заради връзката на Русия с украинската криза. Москва многократно е заявявала, че да се разговаря с нея на езика на санкциите е непродуктивно. Русия също подчерта няколко пъти, че не е страна в вътрешно-украинския конфликт. Според Рябухин, въвежданите ограничения ще дадат възможност на Русия още по-активно да развива собственото си производство и да задейства вътрешните си резерви. Той подчерта, че в съвременния свят, в условията на пазарни отношения и дълбоки интеграционни икономически връзки между държавите, санкциите са напълно безсмислени.  

Боксьор рисува картини с крушета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221042

Холандски боксьор създава нетипично изкуство – той рисува с ... крошета. Барт ван Поланен Петел е създал свой собствен стил, в който успешно комбинира силовия спорт и артистичното си хоби, пише изданието odditycentral.com.
Когато твори, Петел слага боксовите ръкавици, топва ги в боя и започва да налага празното платно. Холандски боксьор създава нетипично изкуство – той рисува с ... крошета. Барт ван Поланен Петел е създал свой собствен стил, в който успешно комбинира силовия спорт и артистичното си хоби, пише изданието odditycentral.com. Когато твори, Петел слага боксовите ръкавици, топва ги в боя и започва да налага празното платно.

От 1 август започва строежът на метрото до "Хладилника"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220875

От 1 август започва строителството на метростанция до ул. "Сребърна" в столичния квартал "Лозенец", известен още като "Хладилника", съобщи днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.
По план строителството ще продължи до 1 юни 2016 г.
Станцията ще се казва "Витоша". Тя ще бъде продължение на втория метродиаметър и ще е с дължина от 1. От 1 август започва строителството на метростанция до ул. "Сребърна" в столичния квартал "Лозенец", известен още като "Хладилника", съобщи днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. По план строителството ще продължи до 1 юни 2016 г. Станцията ще се казва "Витоша". Тя ще бъде продължение на втория метродиаметър и ще е с дължина от 1.

Финансов експерт: БНБ умишлено бездействаше за КТБ

http://frognews.bg/news_73912/

Към настоящия момент, нито едно предложение от политиците за състоянието на БНБ и банковата система не е различно от идеята за замитане на следите. Това заяви за БНР Георги Атанасов от Български финансов форум. Изведнъж, като по команда, започнаха да се вадят някакви документи, за които едни твърдят, че са фалшиви, други - че са оригинални. Това е за отвличане на вниманието на публиката от съществените въпроси.

Йовчев: Документът в МВР е автентичен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221039

За мен и за колегите ми няма съмнение, че документът, който се съхранява в МВР, е автентичен. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев относно разпространения от лидера на „България без цензура” Николай Бареков документ, в който името на Бойко Борисов се свързва с канал за наркотрафик. За мен и за колегите ми няма съмнение, че документът, който се съхранява в МВР, е автентичен. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев относно разпространения от лидера на „България без цензура” Николай Бареков документ, в който името на Бойко Борисов се свързва с канал за наркотрафик.

Боксьор рисува картини с крушета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221031

Холандски боксьор създава нетипично изкуство – той рисува с ... крошета. Барт ван Поланен Петел е създал свой собствен стил, в който успешно комбинира силовия спорт и артистичното си хоби, пише изданието odditycentral.com.
Когато твори, Петел слага боксовите ръкавици, топва ги в боя и започва да налага празното платно. Холандски боксьор създава нетипично изкуство – той рисува с ... крошета. Барт ван Поланен Петел е създал свой собствен стил, в който успешно комбинира силовия спорт и артистичното си хоби, пише изданието odditycentral.com. Когато твори, Петел слага боксовите ръкавици, топва ги в боя и започва да налага празното платно.

Йовчев: Документът в МВР е автентичен, Бареков показва фалшификат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220971

За мен и за колегите ми няма съмнение, че документът, който се съхранява в МВР, е автентичен. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев относно разпространения от лидера на „България без цензура” Николай Бареков документ, в който името на Бойко Борисов се свързва с канал за наркотрафик. За мен и за колегите ми няма съмнение, че документът, който се съхранява в МВР, е автентичен. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев относно разпространения от лидера на „България без цензура” Николай Бареков документ, в който името на Бойко Борисов се свързва с канал за наркотрафик.

Лисицки подобри рекорда за най-бързия сервис в женския тенис

http://www.cross.bg/lisitzki-servis-tenis-1423144.html

/КРОСС/ Сабине Лисицки може и да не спечели своя мач срещу Ана Иванович от първия кръг на турнира в Станфорд, но за сметка на това влезе в историята. Германката влезе в рекордите с най-бързия сервис в историята на женския тенис, пращайки снаряд от 131 мили в час (210.8 км/ч) към сръбкинята, която едва успя да играе с топката и да я запрати в мрежата. Рекордът се получи при 5:5 и 40:30 в полза на Лисицки, която с помощта на своя сервис спечели гейма, но до края на мача записа едва още един на своята сметка и загуби с 6:7(2), 1:6. Лисицки е известно като една от тенисистките с най-мощен сервис като до момента личният ѝ рекорд бе 201.2 км/ч, поставен отново в Станфорд преди 2 години. С настоящия си сервис обаче Лисицки успя да подобри досегашния рекорд, който бе притежание на Винъс Уилямс. През 2007 на US Open американката отправи сервис с 207.6 км/ч. Постижението на Лисицки бе потвърдено официално и от женската тенис асоциация, пише Преса.  

В театъра на мечтите

http://news.ibox.bg/news/id_334676586

Dream Theater изнесоха страхотно шоу в столичната зала "Фестивална"

Дучето пред ПИК: Важно е да се знае истината за четирите питанки на плаката срещу "Левски"

http://pik.bg/дучето-пред-пик-важно-е-да-се-знае-истината-за-четирите-питанки-на-плаката-срещу-левски-news208394.html

Дучето пред ПИК: Важно е да се знае истината за четирите питанки на плаката срещу "Левски"

Бившият председател на Националния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето няма нужда от представяне. Легендарна фигура и един от тарторите на Сектор "Г" още от 80-те години на миналия век, организатор на шествията на "червената армия" от фенове из цяла Европа, Дучето продължава да се вълнува от съдбата на любимия си ЦСКА.  Димитър Ангелов бе потърсен от ПИК, за да коментира акцията на запалянковците на ЦСКА по време на вечното дерби с "Левски", за празния сектор "Г" и най-вече за  скандалния транспарант с четирите въпросителни, които ултрасите издигнаха срещу Стойчо Младенов и Александър Томов.

Интервю на Костадин Радулов

 

- Г-н Ангелов, направо към болната за цесекарите тема за транспаранта с четирите въпросителни, който беше опънат в сектор Г по време на вечното дерби с "Левски" преди дни. Защо култовия сектор остана празен? 

- Според мен да се говори за "вечно дерби" не е правилно в последните години. В морален аспект съм съгласен. Да, това е най-важния мач в България за ЦСКА, но в последно време не може да се определя като дерби. Мачовете ни с Лудогорец са много по-важни и по-стойностни за нас, отколкото тези, с клуба от "Подуене". 

- Защо феновете на ЦСКА протестираха точно на дербито с "Левски" и дали празния сектор и транспаранта срещу Стойчо и Александър Томов бяха най-удачното нещо в случая?

- Дали е най-удачната форма на протест аз не мога да кажа. Аз съм на 49 години и гоня педесеттака. Моите възприятия на живота като цяло, ако щете, са по-различен от тези на 16-17-годишните младежи. Посланието, което младите привърженици на ЦСКА, беше абсолютно адекватно, на на 100%, а на 1000% и аз заставам категорично зад момчетата и момичетата от сектор Г. Защото те обичат искрено ЦСКА, а любовта към отбора е най-важна и помага много.

- Защо нападнахте Стойчо Младенов на стадиона, а не поговорихте с него или не дадохте изявление в медиите?

- Стойчо всеки ден се изказва по медиите и обяснява какво ли не. Ние го оставихме да се радва на този комфорт цяла година. Не казахме и една лоша дума. През онази година не казахме нищо, не казахме една лоша дума. За съжаление дойде втория сезон. Продадаха се основни футболисти, които можеха да останат. Емил Гъргоров-Бадема се изказа много остро за Младенов, и сега назря момента и ние да зададем своите въпроси. Всички, които обичат ЦСКА, трябва да ги зададат. Видяхме, че след т.нар. първи оздравителен сезон, последва втори. Ключови играчи бяха разпродадени или освободени с лека ръка, но на тяхно място не бяха взети юноши от школата на ЦСКА, млади "червени сърца", които щяхя да играят и без пари на "Армията", а бяха докарани нови и нови чужденци с доста солидни заплати. Стойчо и Томов оставиха с лека ръка основни наши футболисти да отидат при конкурентните ни отбори в България. Тук искам да подчертая, че говорим за морал, а не за финансирани и пари. Нелепото отпадане от Лига Европа от отборче като Зимбру, беше просто върха на айсберга. Много ни заболя и продължава да ни боли. Омръзна ни всяка години да се започва от нулата, но вместо да се гради, да се разсипва. Какво значи от нулата? Това значи да се очертае основата и да започне върху нея да се гради и надгражда. Да се викнат наши деца от школата, да се намерят футболисти, от А "Окръжна група", ако щете, но такива, които умират на терена за ЦСКА и да обичат ЦСКА.

- Какво означаваха четирите въпросителни на транспаранта и конкретно какво точно беше посланието на феновете на ЦСКА към Стойчо и Томов?

- Четирите въпросителни конкретно означават - какво?, къде?, как? и защо?. Това са нашите питания към Стойчо Младенов и Александър Томов. Това не са нападки към ЦСКА. Ние искаме просто да знаем истината за отбора. Да стане Томов и да каже накъде ще се върви, какво ще се прави. Да каже кой дава пари на  ЦСКА, какво е финансовото състояние на отбора, какви са дълговете му, кой ще ги прати и най-вече какво ще става оттук-нататък.

- Все пак, ЦСКА взе вечното дерби, това не компенсира ли по някакъв начин провала срещу Зимбру?

- Абсолютно не. Още преди няколко дни аз коментирах, че това за ЦСКА е пирова победа, защото ЦСКА победи най-слабия и срамен "Левски" в цялата му 100-годишна история. Тази победа може само да хвърли прах в очите на хората. Ние искаме да ни се каже конкретно - кой е виновен за трагичното състояния на ЦСКА - Димитър Борисов и Иво Иванов ли, Паро Никодимов ли, Александър Томов ли. Който се окаже виновен, трябва да бъде вкаран в затвора и да лежи. Искаме да има комуникация, само така ще вървим напред. Нашата критика е градивна и коректна. Искаме истината. Да излезе Томов и да каже - "така и така", дължим толкова, парите са от еди къде си и така....

- Защо легенди на ЦСКА непрекъснато нападат непрекъснато клуба?

- Не е редно да коментирам хора като Паро Никодимов, Георги Илиев-Майкъла или Стойчо Младенов. Аз лично винаги съм смятал, че Паро, Крум Милев и Димитър Пенев са тримата най-големи треньори в цялата история на ЦСКА. Не виждам какво да го коментирам Стойчо Младенов или още по-малко лицето Калоян Стоянов-Цимбика. Специално за него ще кажа, че аз не говоря с хора, които не познавам и не са излезли от Сектор Г. Просто той не е такъв, че да го коментирам.

- Не смятате ли, че протестите на феновете ще изгонят бъдещите спонсори на ЦСКА?

- Няма как да стане, защото такива няма. Щом досега не са дошли, за какви спонсори говорим. Ще дам канкретен пример - вие сте трудолюбив и интелигентен и работите много. Вие ще хвърлите ли част от  своите лични пари, които сте спечелили честен труд, в една яма, там където няма да знаете къде отиват. Томов обяви, че дълговете на ЦСКА са вече 10 026 000 лева. Стойчо пък заяви, че борчовете надхвърлят 50 млн. лева и това е причината за неполучаватнето на лиценза. Искаме Томов да се изправи публично и да каже - дължим едиколко си пари за данъци, плащаме толкова и толкова заплати на месец и т.н. Не може в оздравителен сезон, какъвто беше миналия, да купуваш футболисти с баснословни, за стандартите на страната заплати.

- Гриша Ганчев не дойде в ЦСКА, защо?

- Питайте го Гриша Ганчев. той да отговори. За мен причината е една - никай не трябва да плаща греховете на другите и борчовете на другите. Няма такъв човек света, нито бизнесмен, нито някакъв друг. Няма човек, който да иска да плаща чуждите грехове и чуждите дългове.

- Защо бе изгонен Лъчезар Николов-Чезари, който беше трансмисията между феновете и ръководството на "Армията", а на негово място беше сложен Цимбика?

- Познавам Чезари от сектор "Г". Всъщност той продължава да се води в Управата на ЦСКА. Всъщност Чезари е сериозен бизнесмен, който плаща много  данъци в България и е дал толкова пари на ЦСКА, колкото Томов не е и сънувал. Лъчезар Николов искаше да направи фенструктура като на Байерн. Всеки регион в България, всяко селище, а те са 12 -13 000 в цялата ни страна, да излъчи по един свой представител, който да работи за отбора. За съжаление този модел не се получи. Аз твърдя, че тази идея ще се осъществи все някой ден. Ще съберем 12-13 000 души в "Арена Армеец" и те ще рашават кой и как да управлява ЦСКА. Цимбика не го поднавам от сектор Г и не искам да го коментирам.

- Как ще излезе ЦСКА от кризата и какво конкретно искате от Александър Томов. Би трябвало той да се отчита пред акционерите, а не пред феновете?

- Защо тогава иска пари от феновете, а не от акционерите? За мен пускането на акции на ЦСКА бе компрометирано и затова не срещна широк отзвук сред привържениците ни. Видяхте какво стана. Томов не успя и нямаше как да успее. Кой сериозен бизнесмен ще му даде пари, та той да ги харчи. И то да ги харчи не за ЦСКА, а за нови играчи. Искаме единствено и само истината. Да излезе и да каже - колко са дълговете на ЦСКА. 50 милиона, оставени от "Титан" или 10 милиона, каквито се твърди, че са в момента. Какъв е бюджета, кой го плаща, взимат ли се кредити и какви са лихвите по тях. Кой ще ги плаща. Защо се махнаха чужденците, а се привлякоха нови. Дали парите, кито се плащат в момента отиват само за да покрие ЦСКА лиценза и да се хвърли прах в очите на хората. За мен Томов харчи парите за да замаже временно положението в ЦСКА, а не за самия ЦСКА. Защо не се взеха юноши на ЦСКА. Защо? Защо? Защо? Ето това е.Момчетата и момичетата от сектор Г, които  обичат да лудост ЦСКА, точно това искат да знаят. Да се изправи Томов и конкретно да каже - първо, второ, трето и т.н. Това е нашето желание, затова протестираме и ще продължаваме, докато не се каже истината. Само така ЦСКА ще може да изледзе от кризата и да продължи напред. 

Киев: Районът около мястото на катастрофата е миниран от сепаратистите

http://www.mediapool.bg/kiev-raionat-okolo-myastoto-na-katastrofata-e-miniran-ot-separatistite-news223185.html

Зоната около мястото в Източна Украйна, където се разби малайзийският самолет, е минирана от проруските сепаратисти, които контролират района, каза говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко, цитиран от Асошиейтед прес в сряда.   Лисенко заяви, че сепаратистите "са минирали подстъпите към района" и това засилва свързаните със сигурността опасения, които не позволяват на международния разследващ екип да стигне до мястото. "Това прави работата на международните експерти невъзможна", каза той. За пореден ден международни наблюдатели отново не успяха да стигнат до мястото на катастрофата.   Наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) тръгнаха с два автомобила без следователите от Холандия, които се опитват да стигнат до мястото от няколко дни. След разговори с бунтовниците наблюдателите от ОССЕ се върнаха в град Донецк.   Разследващият екип не може да стигне до мястото заради опасения за сигурността си и пречки от страна на сепаратистите. Държави, чиито граждани загинаха при падането на самолета, се оплакват, че мястото не е обезопасено и има все още неоткрити човешки останки.   Местни служители казаха, че при боеве в района през последните 24 часа са били убити 19 души.   Лисенко заяви, че един украински военнослужещ е загинал, а 11 са били ранени през последното денонощие в района на силовата операция в Източна Украйна.   По думите му през последното денонощие 25 пъти са били обстрелвани блокпостове и позиции на подразделения на украинските въоръжени сили в района.   Същевременно украинските сили съобщиха, че са си върнали завзетия от сепаратистите град Авдеевка на десетина километра северно от Донецк и са били мишена на нови атаки откъм Русия.   Правителствените войници водят също боеве за Иловайск, на около 20 км източно от Донецк, уточни в комюнике генералният щаб на украинските операции в източната част на страната.   Откакто си възвърнаха бунтовническата крепост Славянск в началото на месеца, украинските сили постепенно напредват към големите градове в района, в които са се окопали сепаратистите - Донецк и Луганск. В последните дни те засилиха офанзивата в района между двата града и близо до границата с Русия, която Киев и Западът обвиняват, че снабдява с оръжие сепаратистите.   Украинският генщаб подчерта, че украинските войски не са дали нито една жертва през изминалата нощ, но са били подложени на множество нападения, най-вече снощи, когато от руска територия е извършен обстрел при граничния КПП Довжански.   Тази сутрин украинските сили били атакувани от седем танка, подкрепени от автомобили, които прекосили границата близо до село Добровка, югоизточно от Донецк, посочи източникът.   При боевете в Луганск в последното денонощие е загинал един цивилен, казаха местните власти.   Управата в Донецка област, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи за 19 убити при сражения между украински войници и проруски сепаратисти. Според сайта на управата през последното денонощие в болниците в района са били докарани 31 ранени. Снаряди са улучили вчера жилищни сгради в Донецк.

Читател: Шатрите на книжното изложение във Варна са пречка за преминаването на пожарни при нужда

http://www.moreto.net/novini.php?n=259655

Шатрите, които се поставят по ларгото, за провеждането на изложението „Алея на книгата“ биха възпрепятствали противопожарни автомобили при евентуален пожар в района, изразява опасенията си в писмо до редакцията читател на Moreto.net.

Депутатите отнесли глоби от 663 441 лв. за отсъствия

http://frognews.bg/news_73911/

Народните избраници са отнесли глоби за безпричинни отсъствия от работата на парламента за времето на 42 НС от юни 2013 г. - юни 2014 г. в размер на 663 441 лв., в т.ч. не са начислени възнаграждения за отсъствия от пленарни заседания за 629 222 лв. Това показва справка на Народното събрание.

Закопчаха петима телефонни измамници

http://pik.bg/закопчаха-петима-телефонни-измамници-news208439.html

Закопчаха петима телефонни измамници

Петима извършители на телефонни измами са задържани при полицейска операция на "Криминална полиция" и на полицаи от София, Пловдив, Ловеч и Плевен.
Съвместната полицейска операция е проведена на 29 юли от служители на ГД "Криминална полиция" и областните дирекции в Пловдив и Плевен. Действията са реализирани със съдействието на СДВР, и ОДМВР - София и Ловеч, под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив, информират от МВР.

В хода на полицейската акция, непосредствено след извършване на телефонна измама на жител от село Пасарел за сумата от 2000 лева, са задържани четирима жители на град Левски - В.А.-Малкия на 37 години, криминално проявен и осъждан за кражби, управление на МПС след употреба на алкохол и незаконно преминаване на граница, И.И. на 28 години, с криминални регистрации и осъждан за измами, П.П. на 33 години, с криминални прояви и осъждан за кражби и измами, и Д.А. на 39 години, криминално проявен и осъждан за измами. Те били арестувани в близост до ловешкото село Горско Сливово в ползвания от тях автомобил "Фолксваген".

При проведените процесуални действия са намерени и иззети вещи и предмети, свързани с осъществяваната от тях престъпна дейност - множество SIM карти, мобилни телефони, картодържачи и други.
В рамките на полицейските действия, със съдействието на СДВР и ОДМВР – София, в Божурище е задържан и столичанинът С.Г., на 34 години, който бил ползван от групата като "куриер". В него са открити и иззети също мобилни телефони, SIM карти, както и отнетата по измамен път парична сума.

От проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че групата е съпричастна към осъществяването на измами и опити за измами на територията на Пловдивска област и София, които в момента се разследват.

Извършителите са използвали познатата схема с позвъняване на случайно избрани телефонни номера и въвеждане в заблуждение на жертвите, че техен близък е пострадал при пътно-транспортно произшествие и се нуждае спешно от пари за скъпоструваща хирургическа интервенция. 

По случая е образувано досъдебно производство. Петимата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по разследване на престъпната им дейност продължава. 

Колко педофили има сред мъжете?

http://news.ibox.bg/news/id_2095482417

Наскоро папата съобщи, че около 2% от католическото духовенство са педофили

Холивуд се обединява, за да спаси последната фабрика за филмови ленти

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/30/2353305_holivud_se_obediniava_za_da_spasi_poslednata_fabrika/?ref=rss


Филмови режисьори като Куентин Тарантино и Джей Джей Ейбрамс са сред водещите в усилието да бъде запазена последната фабрика на "Кодак", която произвежда физически филмови ленти, разказва Би Би Си.

Дигиталната революция доведе продажбите на кинолента до спад от 96% от 2006 година насам.
Затова и хора като Тарантино, Ейбрамс и други известни  режисьори като Кристофър Нолан и Джъд Апатоу настояват холивудските студия да се ангажират със сключването на дългосрочни поръчки, предава...

Посрещаме августовското пълнолуние с Одисеас Елитис

http://www.grreporter.info/Posreshchame_avgustovskoto_plnolunie_s_Odiseas_Elitis/15884

Точно в 21:19 организаторите ще осъществят една мислена връзка между Кикладските острови, Икария, Лесбос, Самос, Хиос, Псара и Делфи и навсякъде ще прозвучи откъс от стихотворението „То аксион ести” с гласа на поета.

прочети повече

Турция ще наблюдава границите си с дирижабли

http://asia.actualno.com/Turcija-shte-nabludava-granicite-si-s-dirijabli-news_42448.html

Безпилотни дирижабли ще следят за сигурността на границите на Турция, съобщава радио „Гласът на Турция". Съоръженията ще бъдат безпилотни и ще летят на височина от 300 м до 1000 м. Ос...

Мексес: 4 гола за 30 минути - това не е нормално

http://football.actualno.com/Mekses-4-gola-za-30-minuti---tova-ne-e-normalno-news_42455.html

Защитникът на Милан Филип Мексес е категоричен, че отборът трябва да подобри играта си, особено в защита, преди старта на новия сезон в Серия А. Преди няколко дни "росонерите" паднаха с 1:5...

Откриха уран във водата в село Кръстилци

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/otkriha-uran-vyv-vodata-v-selo-krystilci-6018658

От няколко месеца жителите на селото имат нов водопровод, който минава през място, където преди 30 години имало мина

С 5 до 10% по-ниски ще са цените на зърното

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220997

Очаква се цените на зърнените култури през тази година да бъдат с 5 до 10% по-ниски в сравнение с миналата. Това каза изпълнителният директор на Софийската стокова борса Васил Симов пред телевизия Bulgaria On Air.
Той очаква леко повишение след септември, когато започва активната търговия с хлебна пшеница и малко по-високи цени през зимата, Очаква се цените на зърнените култури през тази година да бъдат с 5 до 10% по-ниски в сравнение с миналата. Това каза изпълнителният директор на Софийската стокова борса Васил Симов пред телевизия Bulgaria On Air. Той очаква леко повишение след септември, когато започва активната търговия с хлебна пшеница и малко по-високи цени през зимата,

Израелската армия обяви четиричасово хуманитарно примирие

http://www.cross.bg/gaza-primirie-hymanitarno-1423143.html

/КРОСС/ В Ивицата Газа беше обявено четиричасово хуманитарно примирие. То ще продължи от 15 до 19 часа местно време, предава ИТАР-ТАСС. Над 40 души достигна броят на жертвите от израелския обстрел на Газа днес, като 16 души загинаха при атака срещу училище на ООН в бежанския лагер Джаблалия.  

МВР разследва медийни публикации

http://frognews.bg/news_73910/

Освен бандити МВР поголовно разследва медии и техните публикации. Това става ясно от материал в столичен вестник, който е попаднал в полезрението на ченгетата и с който Фрог разполага.

Видео: БМВ си спретна звезден "дрифтмоб" в Кейптаун

http://www.dnevnik.bg/video/2014/07/30/2353310_video_bmv_si_spretna_zvezden_driftmob_v_keiptaun/?ref=rss


Какво се получава, когато "случайно" съберете петима от най-добрите дрифтъри в света и им дадете идентични автомобили със задно предаване на затворено кръгово движение?

Въпросът и очевидният отговор идват от БМВ. Германците представиха своя "Дрифтмоб", заснет в южноафриканския град Кейптаун с дейното участие на модела M235i coupe.

За да се постигне красивият синхрон в автомобилния балет обаче, най-дейно участие имат популярните дрифтъри Рис Милън от Нова Зеландия, Самуел...

България е усвоила 19% от европарите за 14 месеца

http://www.moreto.net/novini.php?n=259654

За една година и два месеца България усвои 19 процента от всичките евросредства, за сравнение, за всичките предходни години бяха усвоени 36 процента. Това каза вицепремиерът и министър на правосъдието в оставка на пресконференция след последното заседание на кабинета, цитирана от БТА.

Ройтерс: Икономиката на Източна Украйна умира на фона на продължаващите боеве

http://www.mediapool.bg/roiters-ikonomikata-na-iztochna-ukraina-umira-na-fona-na-prodalzhavashtite-boeve-news223184.html

Проруските бунтовници иззеха 720 килограма експлозиви, 360 детонатора и близо1 километър кабел и в резултат въгледобивна мина "Скочински", поостарял стожер на икономиката на украинския регион Донбас, спря работа, пише в сряда в кореспонденция от Украйна агенция Ройтерс. Ожесточените боеве и реквизициите, извършвани от бунтовниците, спряха дейността в много от въгледобивните мини в и около твърдините на сепаратистите Донецк и Луганск. Без горивото пък близките стоманодобивни заводи и електроцентрали в цяла Украйна се борят да продължат работа. Мнозина в западните и централните региони на страната възприемат промишления Изток като товар, център на остаряла икономика в съветски стил, изградена около огромни заводи, с малък принос към останалата част от страната, където по-типични са други сектори и малките компании.   Според представители на властите обаче на фона на бюджета, неспособен да финансира украинската армия след загубата на приходите от Крим, който бе анексиран от Москва през март, Киев не само има нужда от ресурсите на Изтока, но и от неговата тежка промишленост, макар и в модернизирана форма.   "В Донецк и Луганск се води война и на практика всички приходи от тези региони към държавния бюджет се сринаха. Плюс анексията на Крим", отбелязва пред Ройтерс Михаило Ноняк, заместник-министър на приходите и данъците. "Реалната финансова ситуация в момента е доста лоша заради руската агресия. Много пари отиват за отбрана", казва той.   Фактически Украйна е фалирала, с голям външен дефицит и едва покриваща разходите за заплати на държавните служители, без да споменаваме средствата за храна и екипиране на армията, чиито състав се увеличи с интензифицирането на боевете срещу бунтовниците, които искат независимост на Донбас. Западният кредитор - Международният валутен фонд (МВФ), предостави спасителна кредитна линия от 17,1 милиарда долара като част от двегодишен спасителен пакет.   Досега Киев е получил 3,2 милиарда долара и се надява в края на август да получи още 1,4 милиарда долара. Олигарсите, които забогатяха в хаоса след разпадането на Съветския съюз и притежават голяма част от частната икономика в страната, също се намесиха. Един от тях, Ихор Коломойски, финансира и въоръжава няколко батальона, биещи се срещу бунтовниците. Финансирането от бизнесмените обаче е нестабилно, а западното финансиране изисква трудно податливият украински парламент да направи някои тежки промени в икономиката, където държавата отдавна субсидира цените на енергията за потребителите, а държавният сектор е твърде раздут.   Голяма част от бюджетните разходи отиват към Изтока, най-вече към Луганск и Донецк, лишавайки от средства региони, в които равнинният пейзаж от покрити с дупки пътища и тревисти поля от време на време се прекъсва от купчини шлака или минно оборудване. Източна дупка Миналата година Донецк е допринесъл за украинския брутен вътрешен продукт (БВП) с 11,7 % или 170,8 милиарда гривни, а Луганск - с малко над 4 % или 38,9 милиарда гривни. Те обаче са погълнали над 10 милиарда гривни от бюджета през 2013 година, в голяма степен заради високия брой работници на държавна заплата в миннодобивната и стоманодобивната промишленост. Сега работниците, които още не са избягали от района, все още получават заплати, въпреки че повечето нямат възможност да работят в мините.   "Повечето мини в Донецка област спряха работа заради липсата на експлозиви", казва Микола Волинец от независимия синдикат на украинските миньори. "Сепаратистите дойдоха в мините и просто взеха експлозивите, така че сега нямаме с какво да взривяваме", обяснява той.   Олександър Вапник от държавната въгледобивна компания в Донецк пък посочва, че работата в мините е свита до две единствени смени заради недостига на експлозиви. "Не знаем какво ще стане после, просто не знаем. Мините работят, добиват въглища, но в по-малки количества", казва той. Много работници са избягали, а тези, които са останали, опитват да поддържат безопасността на мините, да предотвратяват наводнения и да извършват поддръжката. Електричеството обаче често прекъсва заради ракетен обстрел или липса на въглища и подобни дейности не рядко са невъзможни.   Някои представители на властите се опасяват, че липсата на заетост може да подхрани разочарованието на хората в региона, който е в по-лошо положение в сравнение с голяма част от страната, и да засили подтика за присъединяване към бунтовниците.   Засега заплатите се изплащат, казва Дмитро Сахарук от ДТЕК, компанията на магната Ринат Ахметов, който е най-богатият човек в Украйна и по време на управлението на проруския президент Виктор Янукович увеличи инвестициите си във въгледобивната промишленост. Сега компанията му създава 48 % от въгледобива и произвежда близо 30 % от електричеството в Украйна, предимно от въглища. Ахметов, чието състояние е оценявано на над 11 милиарда долара от списание "Форбс", има около 300 000 служители.   "Вчера, когато електрическите линии се сринаха (...) изведохме миньорите, около 3000 души, от мините ни в Луганск", каза той по украинската телевизия 112, допълвайки, че електроподаването е било възстановено вечерта и миньорите се подготвят да започнат втората смяна. Руска болка Без електроенергия за захранване на дейностите по поддръжката мините могат да бъдат наводнени, а машините иззети, което означава, че повторното въвеждане на шахтите в експлоатация ще изисква месеци, та дори години.   Някои твърдят, че западането на мините и други тежки промишлени сектори, зависими от добива на въглища, няма да е толкова лошо, защото износът на стоки като стоманата, зависи от руския пазар, който все повече се затваря за украинската продукция. Руският президент Владимир Путин ясно посочи, че ако Украйна се стреми към тесни търговски и икономически връзки с Европейския съюз, то Москва ще отговори с ограничения и забрани.   Износът за Русия носи близо 25 % от външнотърговския обмен на Украйна и преди войната създаваше 8 % от украинския БВП. Към по-големия съсед отиваше и 13 % от украинския износ на руда и стомана.   Преориентацията към Запада ще бъде предизвикателство за източноукраинската икономика, която не може да се конкурира по цена и качество с китайската стомана, а властите не показват готовност да вложат каквато и да е част от печалбите в модернизиране на заводите.   "На практика няма малки и средноголеми компании и това бе направено съзнателно. Беше повече като феодална система", казва пред Ройтерс Даниел Билак, съветник на губернатора на Донецк Серхий Тарута. Според него Русия едва ли иска района на Донбас с неговите неефективни, работещи на загуба мини и по-скоро вече е дошло време "да се захапе куршума и да се започне изграждането на високоефективни ТЕЦ-ове, които да осигуряват електричеството и енергията, необходими на Украйна".   За тази цел Киев ще има нужда инвеститори от САЩ, Европа и Япония да дойдат в Източна Украйна и да помогнат за възстановяването на пътища, жп линии, сгради, мостове, летища и други инфраструктурни проекти. Това обаче е далеч в бъдещето.   "Ще е необходима значителна помощ за известно време. Как обаче Германия успя да започне наново след Втората световна война?", отбелязва Билак.   По БТА

Renault Sport R.S. 01 - новата звезда в World Series by Renault

http://www.cross.bg/renault-sport-world-1423142.html

/КРОСС/ Линиите на бъдещия спортен автомобил на Renault бяха разкрити само преди месец. Днес вече е известно и името му: Renault Sport R.S. 01. Вижте първите снимки на Renault Sport R.S. 01, издебнат в естествената му среда. Следващата важна дата е 27 август - по време на Автомобилното изложение в Москва, когато ще ви кажем повече за впечатляващата спортна кола, която ще е следващата звезда в World Series by Renault.

Учени откриха защо кучетата се подушват под опашката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220982

Американски учени дадоха научно обяснение за това за кучетата се подушват под опашката. Според тях любимците получават химическа информация по този начин, пише в. "Дейли мейл".
Доказано е, че в такива случаи при кучетата се задейства органът на Якобсон, който е разположен в устната кухина на животното в основата на носа, Американски учени дадоха научно обяснение за това за кучетата се подушват под опашката. Според тях любимците получават химическа информация по този начин, пише в. "Дейли мейл". Доказано е, че в такива случаи при кучетата се задейства органът на Якобсон, който е разположен в устната кухина на животното в основата на носа,

Учени откриха защо кучетата се подушват под опашката

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220970

Американски учени дадоха научно обяснение за това за кучетата се подушват под опашката. Според тях любимците получават химическа информация по този начин, пише в. Американски учени дадоха научно обяснение за това за кучетата се подушват под опашката. Според тях любимците получават химическа информация по този начин, пише в. "Дейли мейл". Доказано е, че в такива случаи при кучетата се задейства органът на Якобсон, който е разположен в устната кухина на животното в основата на носа,

Удоволствието превзема Интернет

http://www.cross.bg/mlrd-polzvat-naii-mnogo-1423141.html

/КРОСС/„Интернет е за порно" - пеят актьорите в успешния бродуейски мюзикъл Avenue Q, който вече десет години шества успешно и по сцените на Лондон, Париж, Лас Вегас, Стокхолм, Мадрид, Хонконг, Чикаго, Бразилия, Тел Авив, Ванкувър, Единбург, Мексико, Шанхай, Буенос Айрес, Сидни...Честно казано, доста пресилено твърдение. Но не е далеч от истината. Порно-порталите за миналата година регистрират истински бум в Мрежата и са реализирали оборот от точно €70 млрд. - тоест почти два пъти повече от БВП на България. Въпросът е какви филми вървят най-много в Мрежата, какво търсят потребителите и кои са най-жадните за порно нации? Двата най-големи порно-портала Pornhub и YouPorn имат отговори: всеки ден двата сайта се посещават от 60 млн. потребители! Тези данни разкриват някои доста любопитни подробности за поведението на този тип потребители. Ние ви предлагаме част от заключенията на експертите в тази област: Порно-патриотизъмът е на мода! Когато потребителите търсят обект на своите фантазии, колкото и да е странно, сред първите три думи е името на тяхната страна или подобно понятие - напр. германско, руско, британско... ► Единствено изключение са САЩ и Канада. Там най-търсените думи са "масаж", MILF (съкр. за Mother I'd Like (to) Fuck) и "лесбийски". Освен това американците търсят най-много различни сексуални практики като "анален секс" и порно звезди - като Аса Акира и Сара Томази

Трима младежи ограбиха обявен за издирване мъж

http://www.cross.bg/brushlyanitza-selo-pleven-1423139.html

/КРОСС/ На 28 юли 2014 година в 4:30 часа в РУП - Пордим е получен сигнал от жител на село Бръшляница, че неизвестно лице отнема велосипед "Matrixi" от двора на къщата му. От проведените незабавни оперативни действия, с велосипеда в близост до дома на потърпевшия е задържан извършителят - 45-годишен от село Брестовица, област Русе. От направената проверка е установено, че мъжът е обявен за общодържавно издирване с телеграма на Главна дирекция "Национална полиция" - МВР - София. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. По случая е образувано досъдебно прозводство. При снемането на обяснения задържаният е заявил, че същата нощ около 2:00 часа в Бръшляница, след напускане на заведение в селото, е бил последван от четирима непознати. Мъжете са му нанесли побой и чрез физическа сила и заплахи са отнели от външния джоб на ризата му сумата от 1 700 лева. В последствие грабителите са избягали в неизвестна посока. От проведените оперативни действия е установено, че извършителите на престъплението са 18-годишен, 21-годишен и 20-годишен, и тримата от село Бръшляница. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство във връзка с чл.198, ал.1 от НК. Продължават работа разследващ полицай и екип на РУП - Пордим.  

БАНМЗ представя резултатите от проекта „Съпричастност към хората с невромускулни заболявания"

http://www.cross.bg/zabolyavaniya-nevromyskylni-zhivot-1423140.html

/КРОСС/ Българска асоциация за невромускулни заболявания /БАНМЗ/ представи резултатите от мащабната информационна кампания, която реализира през 2013 и 2014 година. В края на месец юли се организираха и заключителните срещи по проекта, чиято основна цел беше да насочи вниманието на българското общество към проблемите на хората с мускулна дистрофия и възможните пътища за осигуряване на по-добър живот и повече възможности за намиране на работа на младежите, страдащи от нея. Проектът „Съпричастност към хората с невромускулни заболявания" се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Всички активности по кампанията бяха насочени към създаване на предпоставки за активно социално включване на засегнатите от заболяването, подобряване на качеството им на живот, като се преодолее тяхната изолация чрез популяризиране и активна политика за социална промяна. Конкретните стъпки, реализирани по европейския проект, включват откриване на центрове за подкрепа на хора с невромускулни заболявания в градовете Нова Загора, Видин и Благоевград. В новосъздадените центрове се предоставя помощ и подкрепа за активно социално включване в съответствие с индивидуалните потребности на хората с невромускулни заболявания и техните семейства, което спомага да се намират ефективни решения на проблемите, в т.ч. разширяване на възможностите за намиране на работа

Доказано! Вода с радиация тече в санданско село!

http://www.bnews.bg/article-112493

Вода с повишено съдържание на уран тече от чешмите на село Кръстилци. РЗИ издава заповед за спиране на водоснабдяването. Някои обаче пак отвърта крана.

Започва изплащането на парите за пострадалите от наводнението в Добрич

http://www.cross.bg/dobrich-parite-leva-1423137.html

/КРОСС/ Започва изплащането на парите, набрани чрез националната кампания на БЧК за пострадалите от наводнението на 19 юни в Добрич. Общественият съвет за разпределяне на постъпилите помощи и дарения, назначен със заповед на кмета на Добрич, и Областният съвет на БЧК уведомяват гражданите, включени в списъците за финансова помощ, че раздаването на паричните средства ще се извърши по следния график: На 6 и 7 август /сряда и четвъртък/ от 9 до 15 часа ще се изплащат парите на домакинствата от № 1 до № 80 в списъка. На 8 август /петък/ и на 11 август /понеделник/ средствата си ще получат домакинствата от № 81 до № 560. На 14 август /четвъртък/ ще се изплащат средствата на домакинства от № 561 до № 700. 15 август /петък/ е определен за семействата, неуспели да си получат помощта. Раздаването на парите ще се извършва в сградата на БЧК на ул."Отец Паисий" 19, стая №4, срещу лична карта или нотариално заверено пълномощно за конкретния случай. Списъците са изложени в сградите на БЧК, Община Добрич/във фоайето на бившия партиен дом/ и в дирекция „Социално подпомагане". Сумата, която БЧК предоставя за Добрич, е 449 хил.лева. С нея ще бъдат обезщетени 700 семейства, съобразно критериите на Обществения съвет. 80 домакинства, останали без жилищни имоти или със силно разрушени такива, ще получат по 1600 лева. За 480 семейства са предвидени по 625 лева, а за 140 домакинства - по 150 лева.  

В Украйна се появиха първите концлагери

http://www.cross.bg/ykraiina-lageri-naselenie-1423138.html

/КРОСС/ Украинските власти създадоха първите филтрационни лагери по маршрута на Одеска железопътна линия (ОЖД), предаде Pravda.Ru. На ОЖД за „предотвратяване на терористични атаки и други прояви на радикализъм и сепаратизъм" са създадени филтрационни центрове и групи. Както съобщи пресслужбата на управлението на украинското МВР и ОЖД, в момента тези групи работят в „засилен режим". В продължение на едно денонощие са задействани около 50 служители на МВР, предаде ИТАР-ТАСС. Центровете за филтрация вече са създадени на станциите Одеса-главна, Разделна, Николаев, Херсон, Тарас Шевченко и Знаменка. Както отбелязаха в управлението на украинското МВР, „те се занимават с железопътни гари, жп станции, платформи и други жп обекти, а също с багажни отделения, пътнически и товарни влакове", особено с онези, които пътуват от източна Украйна и Крим. За проследяване на движение на съмнителни лица, железопътните полицейски патрули разменят информация с териториалното ОВД, затворите, граничните служби, както и със Службата за сигурност на Украйна и други правоохранителни организации. Одеската железопътна линия минава през територията на Одеска, Николаевска, Херсонска, Кировоградска, Черкаска, Днепропетровска и Виницка области. По-рано в интервю за Pravda.Ru президентът на Центъра за системен анализ и прогнозиране Ростислав Ишченко нарече създаването на филтрационните лагери в Украйна - елемент на геноцид на собствено население

Започва финансовото подпомагане на пострадалите от наводненията във Варна и Добрич

http://www.moreto.net/novini.php?n=259658

Националният обществен съвет за управление на финасовите средства за подпомагане на пострадалото от наводненията население на Североизточна България след проведено заседание на 29.07.2014 г. разгледа постъпилите предложения за подпомагане от местните обществени съвети на Добрич и Варна и взе следните решение да пристъпи към финансово подпомагане на пострадалите в Добрич, съгласно приложените списъци за разпределение на средствата, предоставени от Областния обществен съвет.

Борисов с поздравително писмо от Дейвид Камерън

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220967

Бойко Борисов е получил поздравително писмо от Дейвид Камерън за доброто предствавяне на ГЕРБ на Евроизборите, съобщи Борисов във фейсбук.
„Днес получих поздравително писмо от министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън за доброто ни представяне на изборите за Европейски парламент в България. Бойко Борисов е получил поздравително писмо от Дейвид Камерън за доброто предствавяне на ГЕРБ на Евроизборите, съобщи Борисов във фейсбук. „Днес получих поздравително писмо от министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън за доброто ни представяне на изборите за Европейски парламент в България.

Орландо Блум налетя на Джъстин Бийбър

http://www.bnews.bg/article-112478

Напрежението между Орландо Блум и Джъстин Бийбър достигна своя връх. Актьорът не издържал да бъде подиграван от 20-годишения младок и посегнал на певеца в заведение на остров Ибиса.

Борисов получи поздравително писмо от Дейвид Камерън

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220964

Бойко Борисов е получил поздравително писмо от Дейвид Камерън за доброто предствавяне на ГЕРБ на Евроизборите, съобщи Борисов във фейсбук.
„Днес получих поздравително писмо от министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън за доброто ни представяне на изборите за Европейски парламент в България. Бойко Борисов е получил поздравително писмо от Дейвид Камерън за доброто предствавяне на ГЕРБ на Евроизборите, съобщи Борисов във фейсбук. „Днес получих поздравително писмо от министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън за доброто ни представяне на изборите за Европейски парламент в България.

Свлачище в Индия блокира 150 души

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/30/2353156_svlachishte_v_indiia_blokira_150_dushi/?ref=rss


Проливни дъждове предизвикаха свлачище в Индия, което блокира най-малко 150 души. Мястото на инцидента е село Малин, на около 60 км от град Пуна в северната част на страната, югоизточно от Мумбай. Там вече са пристигнали спасители, които се опитват да достигнат до хората, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на източник от службите за извънредни ситуации.

Като най-вероятна причина за инцидента се посочват мусонните дъждове, които продължават в региона от юни до септември и често...

L'Unita – легендарният вестник на италианската левица, спира да излиза

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/30/2353297_lunita_legendarniiat_vestnik_na_italianskata_levica/?ref=rss


Дългогодишният орган на италианската комунистическа партия, който днес е едно от водещите издания със симпатии към левите политически сили, спира да излиза от 1 август.

Причината е, че L'Unita е в тежко финансово състояние и акционерите му не могат да се споразумеят за това как да развиват вестника.

Нямаме намерение да умираме, но и не знаем кога ще се върнем на пазара, заявяват от редакцията. В специалната статия се припомня, че вестникът е успявал да съществува в...

МВР засилва контрола за безопасно движение по пътищата

http://pik.bg/мвр-засилва-контрола-за-безопасно-движение-по-пътищата-news208431.html

МВР засилва контрола за безопасно движение по пътищата

МВР засилва контрола за безопасно движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на Вътрешното министерство. Активната контролна дейност цели по-добра ефективност при превенция на пътните инциденти и е насочена към безопасността на всички участници в движението.

В указания, подписани от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, е разпоредено тя да се планира на базата на показателите, формиращи аварийност в регионите. С цел насищане и подобряване на безопасността в обслужваната територия, в контролната дейност ще се включи целият полицейски състав, който има правомощия за работа по Закона за движение по пътищата /ЗДвП/.

По време на движение екипите ще бъдат с включени сигнални светлини, с оглед видимост и превантивен ефект за шофьорите. В указанията до директорите на ГД „Охранителна полиция“, СДВР и областните дирекции на МВР е разпоредено също:

1. Да се определят места за контрол по автомагистрали, главни пътища І-ви и ІІ-ри клас, съобразно анализ на пътно-транспортната обстановка, аварийност и участъците с концентрация на пътно-транспортни произшествия, като бъдат предвидени активно присъствие и завишен контрол по основните направления за движение извън населените места в периода от 16.00 до 21.00 часа ежедневно.

2. Да се създаде организация за значително увеличаване на контролната дейност спрямо нарушителите на правилата за движение по пътищата, като тя по вид нарушения да съответства на показателя, генериращ аварийност в региона. При осъществяване на контрол да се извършва пълна и обстойна проверка както на водача, така и на техническото състояние на моторното превозно средство с възможностите на зачислените работни станции за отдалечен достъп (таблети).

3. Приоритетно да се насочат полицейски сили за осигуряване на нормалното придвижване на гражданите по основната пътна мрежа. На проблемни точки от пътната мрежа (пътни възли, кръстовища и пътни отсечки) да се организира регулиране и подпомагане на движението, като при необходимост се привличат и допълнителни полицейски наряди, особено в дните и часовете с усилен трафик.

4. Да стартира активна контролна дейност, насочена към ползването на обезопасителни системи, управление след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, управление от неправоспособни водачи, техническа изправност на автомобилите, валидно сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, преминат периодичен технически преглед, неплатени глоби и др. Да се прилага принципът на “нулевата толерантност” към всички нарушители на ЗДвП.

5. Да се активизира контролът в движение за преминаване на червен сигнал, неправилно изпреварване, неспазване на предимство, неправилно престрояване, спиране, престой, паркиране и други, като се използват и мотоциклетите, зачислени в дирекциите.

6. Да се активизира контролът на поведението на пешеходците по пътното платно - пресичане извън определените за това места, неспазване на светлинните сигнали на светофарните уредби и др., както и неосигуряване на предимство на пешеходците от страна на водачите.

7. При установяване на пътни превозни средства /ППС/, неправилно спрели за престой или за паркиране в лентите за принудително спиране по автомагистралите, да се предприемат действия за налагане на санкции на нарушителите и незабавното преместване на ППС.

8. При необходимост от вземане на административно отношение, нарушителите и ППС да се извеждат на безопасно място. При установяване на принудително спрели ППС в лентите за принудително спиране по автомагистралите да се извършва проверка за правилното им сигнализиране, ползването на светлоотразителни жилетки от водачите и да се оказва съдействие за изтеглянето по най-бърз начин на авариралото ППС.

9. Да се изготвят планове за редовно провеждане на специализирани полицейски операции по метода „широкообхватен контрол”.

10. Ежеседмично в дните петък и събота от 22.00 часа до 1.00 часа да се планират специализирани полицейски операции, като се извършва контрол на всички преминаващи моторни превозни средства и се акцентира на местата в близост до питейни и увеселителни заведения в района.

Нов опит за продажба на бившата гара "Пионер"

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d0451c4/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cbylgariia0C4510Ca0Cnov0Eopit0Eza0Eprodajba0Ena0Ebivshata0Egara0Epioner0H1771960C/story01.htm

Правителството е одобрило продажбата на имота на заседанието на 16 юли, тръжната процедура ще се организира от новия транспортен министър


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване