Снимките на филмa за Кърт Кобейн стартират през 2015 година

http://www.cross.bg/kobeiin-kurt-krasivi-1423204.html

/КРОСС/ "Снимките на планирания биографичен игрален филм за Кърт Кобейн ще започнат през 2015 година", съобщи вдовицата на фронтмена на Nirvana - Къртни Лав. Все още се знае твърде малко за продукцията, но рокаджийката призна, че има благословията на дъщеря си Франсис Бийн и на останалите живи членове на гръндж бандата - Дейв Грол и Крист Новоселич. "Има достатъчно кандидати за главната роля. Не искам да казвам имена, за да не прецакам някого, но говоря за млади и красиви 25-годишни актьори, които мога да нарека новите Брад-Питовци. Те са наистина добри актьори, не просто красиви лица. Но не аз ще взема решението кой да се превъплъти в Кърт Кобейн. Ще оставим това на професионалистите", каза още Къртни Лав в свое интервю, цитирана от Avtora.  

Самоубийството е в кръвта ни, просто хормон

http://www.bnews.bg/article-112528

Склонността към самоубийство вече може да се открие отрано...чрез кръвта.

Райс Мболи премина във "Филаделфия", отказал на участници в Шампионската лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/30/2353528_rais_mboli_premina_vuv_filadelfiia_otkazal_na/?ref=rss


Доскорошният вратар на ЦСКА Раис Мболи премина във "Филаделфия". Договорът му с отбора от американското футболно първенство е за три години.

Очакванията са българският клуб да получи 300 хил. долара, пишат медиите в САЩ.

"Когато е готов, той ще бъде титуляр. Хората трябва да разберат, че той избра "Филаделфия" пред отбори от Шампионската лига. Затова той заслужава да бъде посрещнат с любов от нашите прекрасни привърженици", каза треньорът на "Филаделфия" Джим Къртин....

За единадесети път България отбелязва Световната седмица на кърменето

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243994_%D0%97%D0%B0+%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D0%BF%D1%8A%D1%82+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%B2%D0%B0+%D0%A1

 От 1-ви до 7-ми август доброволческата организация за информация и подкрепа за кърмене “Ла Лече Лига България” ще отбележи за единадесети път Световната седмица на кърменето (ССК). Ла Лече Лига София ще осъществи няколко инициативи в столицата по повод ССК, сред които лекции и срещи, посветени на темата на ССК тази година: КЪРМЕНЕТО: Печеливша цел за цял живот!

Седмицата ще бъде открита символично с първата у нас онлайн изложба на кърмачески снимки, която включва любителски и професионални фотографии на  ежедневни ситуации от живота на семействата с бебета и деца. Целта на изложбата е да насърчи общественото приемане и окуражаване на кърменето. Популяризирайки важността и нормалността на кърменето, Ла Лече Лига България се стреми да постигне широко разбиране и подкрепа за важната роля на кърменето за благоденствието на децата, майките и обществото като цяло. Изложбата може да бъде видяна след 01.08.2014 г. на адрес www.lllbg.org/izlozhba-karmene/.

Сред инициативите е и Ла Лече Лига Уебинар, част от онлайн училището за кърмене на ЛЛЛБГ по темата на ССК, който ще се проведе на 07.08. 2014 г. (четвъртък), от 19.00 и ще е достъпен на този линк: www.lllbg.org/webinar/.

За да чества ССК през 2014, Ла Лече Лига ще публикува и първото по рода си онлайн списание с подбрани кърмачески истории на майки, които искат да предадат  опита си и да окуражат други бъдещи и настоящи родители да постигат целите си в

кърменето. Разнообразните истории показват различните лица на живота с бебето и

целят да насърчат майките, които искат да кърмят.

В столицата Ла Лече Лига ще отбележи началото на ССК на 01.08.2014 г. , в парк Заимов, от 18 ч. в със среща за малки и големи, бъдещи, настоящи и бивши кърмачета и техните родители, посветена на темата на ССК тази година. Следват лекция на тема "Раждане и кърмене", която ще се проведе на 02.08. 2014 г. в 11:00 ч., в САБГ „Щерев“, Бебешко кафе на тема: Имате въпроси за кърменето? Задайте ги на Бебешкото кафе!“ (4 август, понеделник, 11:00 ч.,  Борисовата градина) и Ла Лече Лига 

среща на тема "Световна седмица на кърменето 2014: Кърменето: Печеливша цел за цял живот!" (7 август, четвъртък, 11:00 ч., пицария „Pizzarela” НДК).

Подробната програма на събитията в цялата страна може да бъде видяна на адрес: www.lllbg.org/programa-cck2014/

Темата на Световната седмица на кърменето през 2014 г. е “Кърменето – печеливша цел за цял живот!”. Тя е свързана с Целите на хилядолетието за развитие, поставени през 1990 г. от Организацията на обединените нации (ООН) и правителствата. Осемте цели, определени от ООН, са за всеобхватна борба с бедността и насърчаване на здравословно и устойчиво развитие на света до 2015 г. Целите на Световната седмица на кърменето през 2014 г. са тясно свързани с Целите на хилядолетието за развитие:

1.  Да се популяризират Целите на хилядолетието за развитие и техните аспекти, свързани с кърменето и храненето на децата.

2. Да се представи постигнатият до момента напредък и ключовите пропуски при кърменето и храненето на децата.

3. Да се привлече вниманието към значимостта на действията за защита, популяризиране и подкрепа на кърменето като ключова намеса в рамките на Целите на хилядолетието за развитие и в годините след 2015 г.

4. Да се предизвика интерес сред младите хора от двата пола да открият връзката между кърменето и променящия се съвременен свят.

 

Напредъкът в постигането на Целите на хилядолетието за развитие се оценява чрез редовно „обратно броене“. Темата на Световната седмица на кърменето през 2014 г. е отговор именно на последното обратно броене. Тя утвърждава колко важно е да се увеличат и поддържат в дългосрочен план закрилата, популяризирането и подкрепата за кърменето през периода след 2015-та г., както и с това да бъдат ангажирани представители на колкото се може повече групи и хора на различна възраст.

Вълшебствата на ливанката Занкул

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4215650

Лара Занкул е икономист, но се занимава с фотография професионално. Тя снима, но произведенията  не са фотографии, а картини. Картините са за душата, прикованата и заробена душа, и нейните най-първични детски копнежи. 
Тя е ливанка, на 27 години, и е магистър по икономика от американския университет в Бейрут. Започва да снима в неудържим порив Лара Занкул е икономист, но се занимава с фотография професионално. Тя снима, но произведенията не са фотографии, а картини. Картините са за душата, прикованата и заробена душа, и нейните най-първични детски копнежи. Тя е ливанка, на 27 години, и е магистър по икономика от американския университет в Бейрут. Започва да снима в неудържим порив

Нова "птица" в ТВ7 (обзор)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220717

ТВ7 и Нюз7 от снощи имат нов изпълнителен директор - австриецът Александър Фогел (на немски език фамилията му означава птица - б.р.), съобщиха от там късно снощи. Досега той беше член на съвета на директорите на медийната група. 
До рокадата се стигна, след като досегашната шефка на ТВ7 и Нюз7 Десислава Тошева подаде оставка по лични причини. 
ТВ7 и Нюз7 от снощи имат нов изпълнителен директор - австриецът Александър Фогел (на немски език фамилията му означава птица - б.р.), съобщиха от там късно снощи. Досега той беше член на съвета на директорите на медийната група. До рокадата се стигна, след като досегашната шефка на ТВ7 и Нюз7 Десислава Тошева подаде оставка по лични причини.

Румънският премиер с официална номинация за президентските избори

http://www.cross.bg/ponta-stranata-rymunskiyat-1423203.html

/КРОСС/ Румънският премиер Виктор Понта и лидер на Социал-демократическата партия е официално номиниран за президент на Румъния за предстоящите на 29 ноември избори в страната, предава ИТАР-ТАСС. Понта заяви, че има усещането за победа през ноември месец, когато ще се проведат изборите. "Убеден съм, че президентският ми мандат ще протече както през последния ден: с проблемите и неуредиците на хората", заяви Понта, визирайки посещенията си в наводнените райони на страната.  

Христо Шопов боец в Кербала

http://www.monitor.bg/article?id=437758

Филм за подвизите на полските и българските бойци в Ирак снима варшавското Студио за документални и игрални филми.

След като прокуратурата разреши, Венелина Гочевa придобива "Труд" и "24 часа"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2353507_sled_kato_prokuraturata_razreshi_venelina_gocheva/?ref=rss


Започналата преди три години сага около собствеността на вестниците  "24 часа" и "Труд" е пред разрешаване. Това се случва не след изясняване на взаимоотношенията между бизнеспартньорите, а след като прокуратурата  реши да вдигне запора на дяла на съдружниците.

От справка в Търговския регистър става ясно, че днес е внесено вписване, че Софийският градски съд  вдига запора на дяловете на Любомир Павлов по предложение на прокуратурата,  а няколко часа по-късно е било вписано, че...

Санкциите на ЕС и САЩ удрят 1/3 от бюджета на Русия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221733

САЩ и ЕС обявиха с няколко часа разлика координирани икономически санкции срещу Русия, които може да струват на Москва до една трета от годишния и? бюджет, предаде Ройтерс.
Малко след като посланиците на ЕС се споразумяха как точно ще ударят ЕС икономически, американският президент Барак Обама обяви във Вашингтон, САЩ и ЕС обявиха с няколко часа разлика координирани икономически санкции срещу Русия, които може да струват на Москва до една трета от годишния и? бюджет, предаде Ройтерс. Малко след като посланиците на ЕС се споразумяха как точно ще ударят ЕС икономически, американският президент Барак Обама обяви във Вашингтон,

След като прокуратурата разреши, Венелина Гочев придобива "Труд" и "24 часа"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2353507_sled_kato_prokuraturata_razreshi_venelina_gochev/?ref=rss


Започналата преди три години сага около собствеността на вестниците  "24 часа" и "Труд" е пред разрешаване. Това се случва не след изясняване на взаимоотношенията между бизнеспартньорите, а след като прокуратурата  реши да вдигне запора на дяла на съдружниците.

От справка в Търговския регистър става ясно, че днес е внесено вписване, че Софийският градски съд  вдига запора на дяловете на Любомир Павлов по предложение на прокуратурата,  а няколко часа по-късно е било вписано, че...

Кабинетът "Орешарски" поставил страната на пътя на реформите

http://www.mediapool.bg/kabinetat-oresharski-postavil-stranata-na-patya-na-reformite-news223196.html

Емисията еврооблигации и "поставянето на страната на пътя на реформите" бяха отчетени като най-голям успех от отиващото си правителство на Пламен Орешарски след последното му заседание в Министерския съвет. Това стана на фона на спряната пенсионна реформа, непомръдналите реформи в здравеопазването и образованието, за което търпим критика от страна на ЕС, хаоса в енергетиката, който доведе до увеличаване на дълговете и диспропорциите в сектора.   Премиерът Орешарски беше по-умерен в оценката за управлението на страната през изминалата една година и два месеца, докато заместниците му обявиха, че са изпълнили всички набелязани мерки за тази година. Най-много се похвали силовият вицепремиер Цветлин Йовчев, който отчете намаляване на престъпността, спиране на подслушванията и флашките.   Орешарски очаква нестабилност и отпускане на приходните агенции   Нестабилност и отпускане на приходните агенции очаква в следващите месеци Орешарски на базата на натрупания си опит заради смяната на правителствата.   Според него няма да е драматично положението, ако актуализацията предложена от неговото правителство не бъде приета от парламента. "Ако бъде приета, ще даде по-голямо спокойствие на следващото правителство, ако не бъде - малко по-внимателно трябва да се отнасят към разходите и да ги контролират по-ефективно", каза Орешарски.   Според него изпълнението на бюджета към този момент е в рамките на нормалното. Има рискове до края на годината, които са оценени на около 500 млн. в приходната част, но има достатъчно буфери в разходната и достатъчен фискален резерв, каза Орешарски.   Той отчете, че най-добрата оценка за управлението му са дали външните пазари с емитирането на най-добрата емисия еврооблигации след 1990 г.   Орешарски призна, че някои ключови реформи само са започнати, а причината да не стартират останалите е била в липсата на политическа подкрепа за тях.   Премиерът заяви, че нито веднъж не си е помислил да подаде оставка по времето на управлението си, което ще се запомни с няколкомесечни протести, избухнали с избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.   На прощалната си пресконференция в Министерския съвет Орешарски беше пощаден от журналистите и никой не му зададе въпроса "Кой", белязал неговото управление.   Въпреки че обещаха да оставят на следващите решаването на редица важни въпроси, стана ясно, че са взети някакви решения относно спорната концесия на "Юлен" за ски зоната в Банско, както и за американската компания "Уестигхаус" за изграждането на VІІ блок на АЕЦ "Козлодуй".   Йовчев: Не позволихме МВР да се използва за политически цели     "Не позволихме МВР да бъде въвлечен в политически интриги. Ако ви прави впечатление за целия период, нямаше изтекли СРС-та, флашки, разработки срещу политически опоненти", каза силовият вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.   По думите му за изминалата една година МВР станало "много по отворено, по-публично и по-близо до хората". Това показвали и социологическите проучвания, които отчели между 32 и 40% доверие на хората в полицията.   Вътрешният министър акцентира върху намаляването на престъпността с 9.1% за първите шест месеца на годината спрямо същия период на 2013 г. Намаление беше отчетено във всички видове престъпност, дори и в кражбите. Именно заради честите кражби обаче правителството пусна социалната програма "Сигурност", по която бяха наети 5000 безработни за да обикалят по селата срещу крадците.   Йовчев отчете като успех и справянето с протестите и бежанците.

Превозвачите се отказаха от блокадата на София

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/prevozvachite-se-otkazaha-ot-blokadata-na-sofiia-6018680

На среща с КАТ и Агенция "Пътна инфраструктура" с браншовите организации са договорени алтернативни маршрути за камионите през лятото

Москва: Вашингтон прикрива кървавата операция на киевските военни в Украйна

http://www.cross.bg/operatziya-ykraiina-moskva-1423202.html

/КРОСС/ "Вашингтон, прикривайки военната операция на контролираните от Киев силови структури в Източна Украйна, които „въпреки всички международни норми стигнаха до ракетни удари по мирни градове", едновременно продължава да издига безоснователни претенции по адрес на Москва", заявява руското МВнР. От април киевските власти провеждат в източна Украйна силова операция, насочена против недоволните от февруарския преврат жители на региона. В Москва окачествяват тази операция като „наказателна" и призовават Киев към незабавното й прекратяване, предава Гласът на Русия.  

Превозвачите се разбраха с АПИ, блокада няма да има

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/prevozvachite-se-razbraha-s-api-blokada-niama-da-ima-6018680

На среща с КАТ и Агенция "Пътна инфраструктура" с браншовите организации са договорени алтернативни маршрути за камионите през лятото

Президентът е получил подкрепа от германски депутати за връщането на доверието в банките

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2353525_prezidentut_e_poluchil_podkrepa_ot_germanski_deputati/?ref=rss


Германски депутати от Християндемократическия съюз/Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) изразиха притесненията си пред държавния глава Росен Плевнелиев за проблемите на германските инвеститори в България през последната година, свързани с бездействие от институции и неспазване на принципите на равнопоставеност, което поражда несигурност, съобщиха от Президентството. На среща с президента те все пак оцениха като добра динамиката на българско-германските отношения на всички равнища.
...

Симптомите на еболата са като при настинка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221673

Висока температура, липса на апетит, главоболие и болки в гърлото са най-разпространените признаци на обикновената настинка. Но ако почувствате някой от тези симптоми, това може да значи, че еболата е започнала да атакува имунната ви система, съобщи в. “Дейли мейл”.
Заразата унищожава същите клетки, които напада и вирусът ХИВ. Висока температура, липса на апетит, главоболие и болки в гърлото са най-разпространените признаци на обикновената настинка. Но ако почувствате някой от тези симптоми, това може да значи, че еболата е започнала да атакува имунната ви система, съобщи в. “Дейли мейл”. Заразата унищожава същите клетки, които напада и вирусът ХИВ.

Арест на летище "София" по искане на Интерпол

http://www.cross.bg/interpol-koblyakov-iskane-1423201.html

/КРОСС/ Във вторник на летище София е бил задържан Николай Кобляков, основател на френската неправителствена организация "Свободна Русия" (Russie-Liberté). От години тя организира протести срещу управлението на Владимир Путин. От пресцентъра на МВР потвърдиха информацията. "Задържането на Кобляков е по искане на Интерпол", предадоха bTV и Медиапул. В случая България е обикновен изпълнител на искането и няма как да откаже ареста", допълниха от вътрешното министерство с обяснението, че няма как да кажат от коя държава е дошла заявката. Активистът е с френско и руско гражданство. Френското посолство е информирано и е осъществило нужните контакти с българските власти, но не разполага с повече информация. По процедура МВР е задължено да задържи всеки един български гражданин или чужденец, който е пуснат за издирване през системата на Интерпол.  

В Нигерия задържаха 10-годишно момиче с прикачени към тялото му експлозиви

http://www.cross.bg/tyaloto-eksplozivi-prikacheni-1423200.html

/КРОСС/ Нигерийските власти са арестували 10-годишно момиченце с прикачени към тялото му експлозиви в северния щат Катсина, съобщава AFP. По думите на правителството освен детето са били задържани и трима заподозрени като членове на Боко Харам. Припомняме, че по-рано днес шестима души загинаха след като момиче се самовзриви на входа на колеж в страната.  

ПСЖ е отказал 43 млн. евро от "Барселона" за млад защитник

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/30/2353496_psj_e_otkazal_43_mln_evro_ot_barselona_za_mlad/?ref=rss


ПСЖ е отхвърлил предложението на "Барселона" за трансфер на защитника Маркиньос, съобщава "Глобо". Според информацията каталунците са изразили готовност да платят 43 млн. евро за бразилския бранител.

Ръководството на френския шампион е решено да задържи 20-годишния играч. Треньорът Лоран Блан гледал на него като на ключов футболист за бъдещето.

Засега обаче Маркиньос най-вероятно ще е резерва на сънародниците си Тиаго Силва и Давид Луис, прогнозира изданието.
...

Пак се отвори парашутът на Кристалина за дипломат №1 на ЕС

http://frognews.bg/news_73925/

Българката Кристалина Георгиева има все по-големи шансове да получи поста на върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността, след като новоизбраният председател на Еврокомисията - Жан-Клод Юнкер, настоя Италия да се откаже от кандидатурата на външната си министърка Федерика Могерини.

10 проверки доказаха: Всичко в ски зона Банско е законно

http://www.bnews.bg/article-112527

След като три правителства работиха по проблема с площта на концесията на скизоната около Банско, той най-сетне е решен.

Почина 25-годишният мъж, който се самозапали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221663

Почина 25-годишният мъж от столичния кв. “Люлин”, който се самозапали в неделя. Той получи 97% изгаряния и бе откаран в “Пирогов”. “Приехме го в безсъзнание и веднага бе поставен на командно дишане, но такива поражения са неспасяеми”, каза пред “Труд” проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния.
Тя е пълна с пострадили при битови пож Почина 25-годишният мъж от столичния кв. “Люлин”, който се самозапали в неделя. Той получи 97% изгаряния и бе откаран в “Пирогов”. “Приехме го в безсъзнание и веднага бе поставен на командно дишане, но такива поражения са неспасяеми”, каза пред “Труд” проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния. Тя е пълна с пострадили при битови пож

Сектор „А“ на „Герена“ готов до 2 месеца

http://www.cross.bg/sektor-a-na-gerena-gotov-do-mesetza-1423199.html

/КРОСС/ След отчайващия старт на сезона и петата поредна загуба от ЦСКА в „А" група в „Левски" няма солидни поводи за оптимизъм. Единствената добра новина е свързана със сектор „А" на стадион „Георги Аспарухов". Централната трибуна ще бъде готова в срок, тоест до края на септември, увериха от фирмата изпълнител „Автомагистрали Черно море". Важно уточнение е, че става въпрос само за грубия строеж. Предстои да бъдат монтирани седалките, но и това не е достатъчно условие за приемане на публика. За целта трябва да бъдат завършени фасадата и сервизните помещения, както и да се осигури необходимото обезопасяване. За доста по-късен етап се планират монтажът на козирка и отварянето на музей, ресторант, зали за пресконференции, покрит паркинг и ВИП боксове, пише Преса.  

Бобева: Намалихме административната тежест и праговете на инвестициите

http://econ.bg/Новини/Бобева-Намалихме-административната-тежест-и-праговете-на-инвестициите_l.a_i.559302_at.1.html

Това е един от най-силните антикорупционни закони, един от най-радикалните инструменти за борба с корупцията. Промените в Закона за обществените...

Гарантираха правата на пациентите при снабдяване с лекарствени продукти

http://econ.bg/Новини/Гарантираха-правата-на-пациентите-при-снабдяване-с-лекарствени-продукти_l.a_i.559293_at.1.html

Правителството направи крачка напред по пътя за гарантиране на правата на пациентите при снабдяване с лекарствени продукти. Това се случи с решение...

Хайки в морето срещу риболовни кораби и търговци на риба

http://www.cross.bg/moreto-riba-inspektorite-1423198.html

/КРОСС/ В разгара на летния сезон Агенцията по рибарство и аквакултури (ИАРА) организира хайки в морето. Риболовни кораби и търговци на риба на пътя отново са под прицел. Инспектори от ИАРА днес сложиха под лупа всички седем риболовни кораба в Созопол. Резултатът е, че в нито един от случаите не беше открито нарушение. Разтоварената на пристанището риба отговаряше на уловената в морето. В момента се лови само цаца. Останалите морски видове ще започнат да се връщат в Черно море в края на месеца. След анализ на риска на пристанище, инспекторите подбират лодката, която ще проверяват. Нарушители главно се хващат по време на забраната за улов на калкан и попчета, казват инспекторите. Тя започва от април и трае два месеца. По изискване 404 на ЕС се проверяват 20% от флота. Проверките в морето тепърва ще се засилват заради започването на есенния риболовен сезон, предава бТВ.  

Американски боксьор към Кличко: Какъв е този Пулев?

http://www.cross.bg/klichko-pylev-shampion-1423197.html

/КРОСС/ "Какъв е този Пулев?" С тези крясъци американският боксьор Шанън Бригс прекъсна открита тренировка на световния шампион Владимир Кличко в Холивуд. "Какъв е този, аз съм шампионът!", ревеше с цяло гърло той, докато размахваше стиснатите си юмруци към украинеца. Бригс, известен с прякора Оръдието, е световен шампион в периода 2006-2007 г. Но през 2010-а беше пратен в болница от юмруците на по-големия брат Кличко - Виталий, който сега е политик. Откакто се завърна на ринга в началото на годината, Оръдието не спира да провокира световния шампион. Сега бившият №1 в тежка категория Майкъл Мур успя да укроти Бригс и го свали от ринга на Кличко. Гардовете получиха разпоредба да не го пускат под никакъв претекст в залата. Според вестник "Билд" Оръдието си е купил вече билет за битката Кличко - Пулев на 6 септември в Хамбург, където планира нови провокации, пише Труд.  

Левскарите искат спортна и финансова концепция от Гонзо и Баждеков

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221704


Феновете на “Левски” обявиха, че искат да видят концепциите на спортния директор Георги Иванов и финансовия шеф Константин Баждеков за развитието на клуба. Запалянковците, обединени в тръста “Синя България”, адмирираха представената визия от шефа на школата Даниел Боримиров, но поискаха още.
“Смятаме едновременно с това, Феновете на “Левски” обявиха, че искат да видят концепциите на спортния директор Георги Иванов и финансовия шеф Константин Баждеков за развитието на клуба. Запалянковците, обединени в тръста “Синя България”, адмирираха представената визия от шефа на школата Даниел Боримиров, но поискаха още. “Смятаме едновременно с това,

Пожар блокира магистрала между Франция и Испания

http://www.vesti.bg/novini/pozhar-blokira-magistrala-mezhdu-franciia-i-ispaniia-6018679

Силен горски пожар блокира трафика по магистрала А-9, минаваща по средиземноморското крайбрежие от Франция до Испания.

Лиляна Павлова: ГЕРБ не готви коалиция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221674

Нашият лидер заяви в последните дни – ако получим доверието да сформираме самостоятелно правителство, именно той ще бъде министър-председател.
Това каза в интервю за предаването на БНТ „Още от деня” Лиляна Павлова, депутат от ГЕРБ. Тя допълни, че ГЕРБ не готви коалиция в момента и се готви за самостоятелно участие в изборите. Нашият лидер заяви в последните дни – ако получим доверието да сформираме самостоятелно правителство, именно той ще бъде министър-председател. Това каза в интервю за предаването на БНТ „Още от деня” Лиляна Павлова, депутат от ГЕРБ. Тя допълни, че ГЕРБ не готви коалиция в момента и се готви за самостоятелно участие в изборите.

Лиляна Павлова: ГЕРБ не готви коалиция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221691

Нашият лидер заяви в последните дни – ако получим доверието да сформираме самостоятелно правителство, именно той ще бъде министър-председател.
Това каза в интервю за предаването на БНТ „Още от деня” Лиляна Павлова, депутат от ГЕРБ. Тя допълни, че ГЕРБ не готви коалиция в момента и се готви за самостоятелно участие в изборите. Нашият лидер заяви в последните дни – ако получим доверието да сформираме самостоятелно правителство, именно той ще бъде министър-председател. Това каза в интервю за предаването на БНТ „Още от деня” Лиляна Павлова, депутат от ГЕРБ. Тя допълни, че ГЕРБ не готви коалиция в момента и се готви за самостоятелно участие в изборите.

Човешкото Барби Валерия Лукянова подкрепи Путин

http://offnews.bg/news/n_1/n_369707.html

Човешкото Барби - украинката Валерия Лукянова, се отзова на призива на Владимир Путин да се напълнят плажовете на Крим, които са почти празни, откакто полуостровът се присъедини към Русия, пише "Дейли мейл". 28-годишният професионален модел гордо позира за снимка на черноморския плаж, докато милиони туристи го бойкотират. "Тук съм в Ялта - урааа", пише тя в профила си в една от социалните мрежи. Лукянова живее в Одеса, но отскоро показва своята подкрепа за Русия. "Имам склонност да отрязвам всичко, което не ми трябва. Следващата стъпка е да отрежа Украйна напълно, защото всичко, което получавам тук, е скапано. Защо да се похабявам?", каза пред списание "GQ".  Нейната снимка в курорта Ялта със сигурност ще стопли сърцето на Путин, който се опитва да докара руските туристи в Крим, за да спаси жизненоважната за региона туристическа индустрия, пише "Дейли мейл". Обикновено радващ се на посещение от около 6 милиона туристи годишно, Крим наскоро посрещна едномилионния си турист. Държавните предприятия даже имат нареждане да изпращат своите служители на платени отпуски до полуострова. Човешкото Барби се гордее с външния си вид и със "слънцеядството" си, което е оцеляване чрез "космическа микрохрана", иначе позната като въздух и светлина. "През последните седмици изобщо не съм огладнявала. Надявам се, че това е последната фаза, преди да премина изцяло на въздух и светлина", каза тя по-рано тази година. Дядото на Валерия Лукянова е от Сибир. Той често посещава майката на Барбито - Ирина Пашкеева, която е на 47 г. и живее в Крим. Ирина е твърд поддръжник на присъединяването на други региони от южна и източна Украйна към Русия. В профила на Пашкеева в социалната мрежа пише: "Не се предавайте! Бийте се! Нашите деди са се били с голи ръце срещу фашистите! Не посрамвайте доблестта на Великия Войн! Знайте, че Русия винаги е с вас!", както и "Сега или никога! Хунтата в Киев ни обяви война. В югоизточна Украйна е пълно с въоръжени наемници".  Валерия Лукянова стана известна със стремежа си да заприлича на истинска кукла Барби. Лукянова твърди, че няма пластични операции, но според феновете й тя е платила около 800 000 долара, за да изглежда като кукла Барби.

Наводнените Добрич и Варна получават пари през август

http://www.bnews.bg/article-112526

Пострадалите от наводненията семейства във Варна и Добрич ще получат финансово подпомагане в зависимост от степента на щетите.

Ще преименуват ли Благоевград на Цар Самуил?

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/shte-preimenuvat-li-blagoevgrad-na-car-samuil-6018678

Повече от 5000 души са подкрепили идеята в социалните мрежи. Петиция е изпратена и до президента

Илияна Беновска сгази куче с джипа си

http://offnews.bg/news/n_1/n_369717.html

Известната журналистка и собственик на радио К2 прегази домашно куче с джипа си, а в социалните мрежи избухна вълна от обиди и призиви за саморазправа с нея. Инцидентът е станал вчера около 17 часа на кръстовището на улиците "Московска" и "Бенковски" в центъра на София. Първата информация за случката дойде от пост във Фейсбук на Веселина Николова, приятелка на собствениците на кучето. Те са й се обадили веднага след инцидента и тя е била на мястото, когато Беновска е била още там. Публикуваме версията на Веселина Николова със значителни съкращения на най-натуралистичните моменти и на квалификациите към Беновска. Пълният текст можете да видите в профила й във ФБ. ...прегази с джипа си кучето, което е порода джак ръсел и което не тежеше повече от 4 килограма. Приятелите ми плачеха и не знаеха какво да направят, защото бяха много отчаяни, а въпросната стоеше, гледаше нагло и ехидно през мен и беше извикала КАТ, за да пише протокол за щетите, които нанесло кученцето на джипа и когато го размазала... ... В това време дойдоха и хората от застрахователната и агенция,за да огледат скъпоценната и кола,а тя се поинтересува къде са органите от 5-то районно, на които да подаде жалба за счупения и фар срещу собствениците на кучето, които само стояха неадекватни и смазани, държейки и тримесечното си бебенце, а аз звънях на погребални агенции за животни, които да приберат кучето им... Пред погледа на около 20-тина полицаи пристъпих към нея, за да я попитам има ли деца и как би се почувствала,ако някой размаже детето и пред погледа й, а после притеснено описва щетите по джипа си, а Илияна Беновска ми отговори, че това било някакво си куче и, че с какво право съм я доближавала. След това, когато вече беше написала подробната си жалба срещу приятелите ми, просто се качи на джипа си... Макар и написано вчера, писмото "избухна" във фейсбук днес следобед, а към Беновска заваляха обиди и заплахи. Журналистката изпрати писмо до медиите, в което разказва своята версия за случилото се. Във сайтове и „Фейсбук“ чета информация и коментари за инцидент, който се случи с мен вчера. Стресирана съм от случай, за това едва сега отговарям на манипулацията на фактите. Фактите са следните: 1. На 29 юли , към 17 часа завих от ул.“ Московска“ по ул. „Бенковски“. От дясната страна на „Бенковски“ имаше паркиран двуетажен автобус и поредица от автомобили. Карах с 10 км, там друга скорост не може да се развие. 2. Внезапно, изпод автобуса, изскочи малко бяло кученце. 3. Спрях светкавично. 4. По реакцията на хората на тротоара разбрах, че вероятно домашното мъничко кученце е пострадало. 5. Излязох от колата. Огледах се за собственици. Нямаше ги. 6. Видях ,че кученцето е без каишка. 7. То беше толкова малко,че човек ,сигурно и у дома би внимавал да не го стъпче. 8. Запитах се кой е пуснал това беззащитно същество само сред движещи се коли. 9. Собственичката на кученцето се появи 10 минути, след като стоях на платното, заедно с преминаващите хора. 10. Собственичката викаше:“Сгази ми детето, дано, някой сгази, така, твоите деца!“ 11. Това, в момента, се тиражира ,като клетва децата ми да бъдат сгазени и да купя свещи за погребенията им. Преценете сами какво означават тези клетви! 12. Собственичката започна да ме удря, рита, блъска – не се защитих. А, можех. 13. Общинска полиция се намеси, повикаха КАТ и екип от 5-то РПУ на МВР. 14. Аз не съм викала нито мъжа ми да ме защити, нито застрахователи. 15. Отказах за подам жалба за нанесения ми побой и за счупения ми от собственичката автомобил. 16. Във „Файсбук“ публикуваха личните ми данни и адрес. От къде са ги взели? 17. Сезирах компетентните органи за организираната срещу мен и децата ми вендета, в така наречената социална мрежа. Пишещите призовават аз и децата ми да бъдем убити. За съжаление, отбелязвам, че това са субекти ,неудовлетворени от критичната ми позиция на журналист . 18. Излагам строго фактите, защото не съм хленчещ човек. Но за сведение ще кажа,че толкова се разстроих ,че се разплаках. Коментарите на са от хора, които не страдат. Те са от озлобени хора. И това е оправдано в някои случаи. Но това, което се случи не заслужава такова обществено внимание. Преценете вие дали имам вина за ситуация, която е извън моя контрол? Създадоха я жени, които наричат кучетата „свои деца“. Само минути след публикуването на позицията на Беновска, Веселина Николова реагира, обвинявайки я, че е изложила някои от фактите неточно.

Лошото време не се е отразило сериозно върху посевите

http://www.cross.bg/slunchogled-iznos-vreme-1423196.html

/КРОСС/ Въпреки унищожените 15 000 декара в Добруджа и трудната жътва, като цяло добивите на пшеница са добри. При слънчогледа и царевицата се очаква ръст, а страната ни завладява нови пазари за износ. Приходите ни от експорт на слънчоглед за миналата година са близо 750 милиона долара. Изнасяме най-много за Холандия, Турция, Франция и Португалия. През 2013 г. износът е скочил двойно и така България държи 18% дял от целия световен износ на слънчоглед. Добри новини има и за пшеницата - там вече сме 11-и в света по износ, при все че всички страни преди нас са с 3-4 пъти по-голяма територия. Годишно у нас се засяват около 8 милиона декара със слънчоглед. Реколтата е около тон и половина, като 2/3 от нея заминават за чужбина. Тази година добивът вероятно малко ще надскочи миналогодишния, но не навсякъде. В същото време износът на жито чупи рекорди и държи ръст от над 30% за последните години. Поне половината от житото тази година ще бъде с добро качество, но вероятно ще бъде по-малко като количество. Жътвата обаче закъснява. Посевите са полегнали, някои са набити в земята и това оскъпява значителни събирането им, предава бТВ.  

Земеделското министество продаде евтино земя на "Южен поток България"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2353517_zemedelskoto_ministestvo_prodade_evtino_zemia_na_jujen/?ref=rss


Ден преди да подаде оставка – на 22 юли т.г., правителството на Пламен Орешарски е продало на дружеството "Южен поток България" близо 360 дка горски фонд близо до Варна. Сделката, за която вчера съобщи сайта "Бивол" и проверка на "Капитал" в имотния регистър я потвърди, е била сключена от Министерството на земеделието и храните, а цената, на която са продадени терените, е малко под 13.2 млн. лв. Това означава, че "Южен поток България" е купил земята за около 37 лв. на кв.м. Тази цена изглежда...

Болни деца: Родителите ни се срамуват от нас!

http://www.bnews.bg/article-112512

С 93 семейства на болни деца намират подкрепа в новоткрити центрове за подкрепа на хора с нерномускулни заболявания

Официално: ЦСКА продаде М'Боли

http://www.cross.bg/mboli-tzska-filadelfiya-1423195.html

/КРОСС/ Днес вратарят на ЦСКА Райс М'Боли беше представен официално в новия си клуб Филаделфия. Договорът на алжирския вратар с отбора от Мейджър сокър лигата е за три години, а според американските медии ЦСКА ще получи 300 хиляди долара за трансфера. Въпреки интереса от редица европейски грандове като Порто, Галатасарай и Марсилия М'Боли е предпочел офертата на Филаделфия Юниън.  

Гръцки вирус носи и бронхит

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221650

“Жертви” най-често са млади жени и семейства с деца
61 489 българи са отишли за месец в южната ни съседка, от тях 10 104 на почивка


Гръцки вирус носи след себе си бронхит, а той пък “държи” болните на легло повече от седмица. Това съобщиха вчера лични лекари от столичните 17-и и 14-и ДКЦ и от кабинетите на ВМА. Заболелите са предимно млади же “Жертви” най-често са млади жени и семейства с деца 61 489 българи са отишли за месец в южната ни съседка, от тях 10 104 на почивка Гръцки вирус носи след себе си бронхит, а той пък “държи” болните на легло повече от седмица. Това съобщиха вчера лични лекари от столичните 17-и и 14-и ДКЦ и от кабинетите на ВМА. Заболелите са предимно млади же

1 млн. дизелови леки коли у нас, те замърсяват най-много

http://www.moreto.net/novini.php?n=259611

В страната се карат най-много бензинови леки автомобили - 1 752 690, следвани от колите на дизел - 1 001 141. Това сочи обобщена информация в сайта на МВР за водените на отчет превозни средства по вид и гориво към 1 юли т.г. От официално регистрираните у нас 2 972 770 леки автомобила, бензиновите двигатели, които ползват и газ са 153 998, предаде БТА.

Карнобатско село се въоръжи заради крадци, баби мятат пиратки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221655

В карнобатското село Деветинци вече няма къща, в която хората да не са въоръжени и да не се складирали истински боеприпаси, които да са им под ръка нощем, съобщава Флагман.
Причината са неразкрити от полицията кражби, които стават през вечер, разказва Донка Стоянова, която ходи там при майка си.
Крадци отмъкнали миналата седмица седем овце от В карнобатското село Деветинци вече няма къща, в която хората да не са въоръжени и да не се складирали истински боеприпаси, които да са им под ръка нощем, съобщава Флагман. Причината са неразкрити от полицията кражби, които стават през вечер, разказва Донка Стоянова, която ходи там при майка си. Крадци отмъкнали миналата седмица седем овце от

Карнобатско село се въоръжи заради крадци, баби мятат пиратки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221648

В карнобатското село Деветинци вече няма къща, в която хората да не са въоръжени и да не се складирали истински боеприпаси, които да са им под ръка нощем, съобщава Флагман.
Причината са неразкрити от полицията кражби, които стават през вечер, разказва Донка Стоянова, която ходи там при майка си.
Крадци отмъкнали миналата седмица седем овце от В карнобатското село Деветинци вече няма къща, в която хората да не са въоръжени и да не се складирали истински боеприпаси, които да са им под ръка нощем, съобщава Флагман. Причината са неразкрити от полицията кражби, които стават през вечер, разказва Донка Стоянова, която ходи там при майка си. Крадци отмъкнали миналата седмица седем овце от

Дизайнерът на Balmain: Риана е новият топмодел

http://www.bnews.bg/article-112505

Главният дизайнер на модната къща Balmain нарече певицата Риана новият "топмодел".

Икономист: Служебното правителство ще има достатъчно пари

http://www.cross.bg/pravitelstvo-dyrankev-dostatuchno-1423194.html

/КРОСС/ Има ли нужда страната от заем, на този въпрос дадоха отговор икономистите проф. Боян Дуранкев и проф. Чавдар Николов в студиото на NEWSROOM. „За да вземе служебното правителство заем трябва да му дадат точни параметри. Сегашното правителство не иска да го прави. Фискалният резерв преди края на юни беше 6 млрд., а сега е 8 млрд. и се очаква 700 млн. лв. да пристигнат от ЕС. Толкова резерв България никога не е имала, което значи, че служебното правителство ще има достатъчно пари за финансови маневри", заяви проф. Дуранкев. "Каквото и да свършат до края на 42-то Народно събрание, политиците ни показаха, че са национално безотговорни", на мнение е проф. Чавдар Николов, който допълни, че болниците може да останат без животоспасяващи лекарства. "Проблемът не е само на НЗОК, има политическата нестабилност, неплащането на данъци", изтъкна проф. Дуранкев. Икономистите напълно подкрепят колегата си проф. Близнашки за поста служебен премиер и смятат, че той ще се справи добре със задачата си.  

Дъждът прекрати приятелския мач между Миньор и Сливнишки герой (Сливница)

http://www.zapernik.com/sport/dujdut-prekrati-priyatelskiya-mach-mejdu-minior-i-slivnishki-geroi-slivnica_33395/

Проливният дъжд, който се изсипа в Перник прекрати контролата между отборите на "Миньор" и "Сливнишки герой" (Сливница), съобщиха за ZaPernik.com от пернишкия тим.

Мачът, който започна в 18 часа на стадион "Миньор" бе прекратен по средата заради дъжда. Резултатът е бил 2 : 1 в полза на "Сливнишки герой". Около 200 зрители са присъствали на стадиона в Перник.

След мача отбора на "Миньор" замина на лагер в...

Продължава

Катастрофиралият алжирски самолет е паднал от 10 000 метра за три минути

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/30/2353504_katastrofiraliiat_aljirski_samolet_e_padnal_ot_10_000/?ref=rss


Полетът на Air Algeriе, който се разби миналата седмица в Мали, най-вероятно е паднал на земята от височина 10 000 метра само за няколко минути, след като е навлязъл в буря. Това съобщава източник на агенция "Ройтерс", запознат с разследването на катастрофата.

Според френски официални лица най-вероятната причина за падането на самолета MD-83, при което загинаха всичките 118 души на борда, е лошото време в региона.

Генерал Гилберт Диендере, ръководител на кризисния център...

Проф. Вучева: Лошо щеше да е, ако бюджетът бе актуализиран

http://frognews.bg/news_73924/

"Щеше да бъде неприятно и лошо, ако актуализацията все пак се беше случила, за което съм говорила не само аз, а и редица други експерти. Да, актуализация може би ще е необходима в края на годината. Но тя ще бъде извършена от новия парламент, новото правителство, което с тази актуализация щеше да покаже каква програма смята да следва в своето управление." Това каза в предаването на БНТ „ Още от деня" икономистът проф. Христина Вучева.

Обвинените за конспирация във филмовия център отвърнаха с друга конспирация

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/30/2353495_obvinenite_za_konspiraciia_vuv_filmoviia_centur/?ref=rss


Зад скандала в българското кино стои американско лоби, което иска да снима евтино и на загуба за българите. Това, по думите на изпълняващият длъжността директор на Националния филмов център Георги Чолаков пред "Нова Телевизия", е причината за случая с Росица Караджова – 22-годишното момиче, подало общо 15 жалби за процедурни нарушения в първата редовна конкурсна сесия за финансиране на българско игрално кино този юни, включително и за евентуален конфликт на интереси на Чолаков. Нейното и делата...

Влакът за Берковица обран по американски

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219369

Шайка български разбойници приложи Шайка български разбойници приложи "под индиго" първия щатски уестърн към берковския влак. През 1929 г. грабежът откопира почти дословно класическия филм "Големият влаков обир". Ако бандитите не са гледали оригинала от 1903 г., със сигурност са се наслаждавали на някое от многобройните му подражания. Творбата на режисьора Едуин Портър полага осн

Близо 1 млрд. лева дупка в бюджета в средата на годината

http://offnews.bg/news/n_1/n_369718.html

Близо 1 млрд. лева е дефицитът в бюджета в края на първото шестмесечие на годината, съобщиха от финансовото министерство. Голямо е увеличението на разходите заради ускорените европейски плащания, както и заради временно замразените плащания по оперативни програми „Околна среда“ и „Регионално развитие“. В същото време има увеличение и на социалните разходи, посочват от министерството. Постъпленията от данъци нарастват минимално през първите шест месеца на годината в сравнение със същия период през миналата година. Изостава събирането на косвените данъци. Наблюдава се неизпълнение на постъпленията от ДДС от внос, обясни финансовият министър Петър Чобанов. Нивото на невъзстановения данъчен кредит намалява със 190 млн. лева за година, отчитат от Министерството на финансите. Фискалният резерв към края на юни е 6,6 млрд. лева, като се очаква към края на юли резервът да достигне 8,7 млрд. лева.

Ханските и царските ни дворци изгряват в нов вид

http://www.cross.bg/preslav-turnovo-pliska-1423193.html

/КРОСС/ Ханските и царските ни дворци ще изгреят в нов вид съвсем скоро. До няколко месеца се очаква да приключат мащабни проекти за реставрация и консервация на останките от Първата и Втората българска държава. Докато от историческия музей в Плиска влагат 1,3 млн. лева основно в инфраструктурата на ханските резиденции и не планират пълни възстановки на сгради, колегите им от Преслав вече реставрират големия дворцов площад на втората ни столица. В Търново пък спешно търсят финансиране за належащи ремонти в крепостта на Асеневци. Въпреки че му предстоят обновления, укреплението Царевец от години привлича повече туристи от който и да е друг културно-исторически обект у нас. Над 300 000 души от страната и чужбина всяка година вървят по стъпките на Асен I и Петър IV, отчитат от общината във Велико Търново. В пъти по-малко разглеждат останките от Плиска и Преслав, но местните учени се заканват бройката да се увеличи след тази есен. В средата на август ще започнат и нови археологически проучвания на първите ни две столици. Затова са отпуснати 300 000 лева, които ще бъдат разпределени между общо 12 обекта в Плиска и във Велики Преслав. Търсачите на нови находки във Велико Търново пък ще разчитат на 125 000 лв. държавна субсидия. С 20 000 лв. от тях скоро ще започне разкриването на непроучван досега манастир в рамките на третата столица

Летище "София" може да се окаже с 99% намаление на таксите

http://econ.bg/Новини/Летище-София-може-да-се-окаже-с-99-намаление-на-таксите_l.a_i.559290_at.1.html

Летище "София" може да се окаже с 99-процентно намаление на реалните си такси. Това стана след като правителството одобри промени в...

Потвърдиха съдържанието на ключови антиоксиданти в бирата

http://www.moreto.net/novini.php?n=259685

Освен свежест в летните горещини, бирата може да предложи разнообразни ползи за човешкия организъм при умерена консумация. Този извод бе потвърден от български учени по време на 7-та Национална конференция на Българското дружество по хранене и диететика и едновременно с това бяха изнесени резултати от ново изследване на качествата на пивото.

Ген.Михов: Има пропаст между политическото и експертното във властта

http://frognews.bg/news_73923/

Ситуацията в България е тежка и за мен е безкрайно обидно да имаме едно ничие правителство. Така ген. Михо Михов, член на Гражданския съвет на АБВ, коментира събитията от политическото настояще в предаването NewsRoom по TV7. Той изрази опасения от огромната пропаст, която се очертава между политическото и експертното в държавното управление.

Срещу $ 400 000 откуп върнаха отвлечения баща на Тевес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221647


Бащата на нападателя на “Ювентус” Карлос Тевес - Хуан Алберто Кабрал, бе върнат от бандитите, които го отвлякоха в Буенос Айрес и поискаха откуп за него, съобщиха аржентинските медии. Мъжът бе измъкнат от автомобила си рано в сряда сутринта в квартал “Морон”. По-късно автомобилът му бе намерен в друга част на столицата. Бащата на нападателя на “Ювентус” Карлос Тевес - Хуан Алберто Кабрал, бе върнат от бандитите, които го отвлякоха в Буенос Айрес и поискаха откуп за него, съобщиха аржентинските медии. Мъжът бе измъкнат от автомобила си рано в сряда сутринта в квартал “Морон”. По-късно автомобилът му бе намерен в друга част на столицата.

Фестивалът "Златна роза" се завърта от 11 до 17 октомври във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=259124

32-ото издание на фестивалa на българския игрален филм „Златна роза“ ще се проведе във Варна от 11 до 17 октомври 2014г. във ФКЦ, научи Moreto.net. Той ще представи най-доброто от българските кинематографични творби, създадени през последните две години.

Правителството продаде на "Южен поток" 358 дка държавни земи за 13 млн. лв.

http://www.mediapool.bg/pravitelstvoto-prodade-na-yuzhen-potok-358-dka-darzhavni-zemi-za-13-mln-lv-news223195.html

Няколко дни преди оставката на правителството на Пламен Орешарски, което официално спря работата по проекта "Южен поток", държавата е продала 358 декара от горския фонд на проектната компания "Южен Поток България", която строи българският участък на тръбата, съобщи сайтът "Биволъ".   Сделката е изповядана на 22 юли при цена от 10 780 270 лв. Това прави средно по 15 евро/кв.м. За сравнение, терените изкупени в същия район, в близост до Паша Дере, от Първа Инвестиционна Банка (ПИБ), през които ще минава сервитут на "Южен Поток", са платени по 207 лв./кв.м, пише "Биволъ".   От Министерството на земеделието уточниха за Mediapool, че сделката е станала на цена от 13 195 050 лв. и  48 стотинки. Оценката на имотите е направена от независим оценител. По процедурата за продажба са спазени всички законови изисквания. Продажбата на земите от държавния горски фонд е станала след решение на правителството, каза министърът на земеделието Димитър Греков пред Mediapool.   В сряда, след последното заседание на кабинета в оставка, премиерът Пламен Орешарски обяви, че от началото на годината правителството не е взимало никакви решения относно проекта за изграждане на газопровода "Южен поток". Орешарски допълни, че е издал заповед на министъра на икономиката Драгомир Стойнев да не подписва нищо свързано с проекта, по който Европейската комисия предприе наказателна процедура срещу страната заради неспазване на изискванията на третия енергиен пакет и липсата на достъп на друг оператор до бъдещата тръба.   Паша Дере е стратегическо място. Заради геоложките характеристики на шелфа това е единственото място на българското крайбрежие, от което могат да излизат на сушата морски газопроводи, посочва "Биволъ".   Според изданието всички държавни терени продадени на "Южен Поток" вече са с преотреден статут за газопровод, докато терените на ПИБ все още са със статут на горски фонд.   Европейската комисия настоя пред българското правителство работата по проекта "Южен поток" да бъде спряна, докато той бъде приведен в съответствие с европейското законодателство.

Правителството продаде на "Южен поток" 358 дка държавни земи за 10 млн. лв.

http://www.mediapool.bg/pravitelstvoto-prodade-na-yuzhen-potok-358-dka-darzhavni-zemi-za-10-mln-lv-news223195.html

Няколко дни преди оставката на правителството на Пламен Орешарски, което официално спря работата по проекта "Южен Поток", държавата е продала 358 декара от горския фонд на проектната компания "Южен Поток България", която строи българският участък на тръбата, съобщи сайтът "Биволъ".   Сделката е изповядана на 22 юли при цена от 10 780 270 лв. Това прави средно по 15 евро/кв.м. За сравнение, терените изкупени в същия район, в близост до Паша Дере, от Първа Инвестиционна Банка (ПИБ), през които ще минава сервитут на "Южен Поток", са платени по 207 лв./кв.м, пише "Биволъ".   В сряда, след последното заседание на кабинета в оставка, премиерът Пламен Орешарски обяви, че от началото на годината правителството не е взимало никакво решение относно проекта за изграждане на газопровода "Южен поток". Орешарски допълни, че е издал заповед на министъра на икономиката Драгомир Стойнев да не подписва нищо свързано с проекта, по който Европейската комисия предприе наказателна процедура срещу страната заради неспазване на изискванията на третия енергиен пакет и липсата на достъп на друг оператор до бъдещата тръба.   В същото време от Министерството на земеделието потвърдиха пред Mediapool за продажбата на земите от държавния горски фонд, като уточниха, че това е станало след решение на правителството.   Паша Дере е стратегическо място. Заради геоложките характеристики на шелфа това е единственото място на българското крайбрежие, от което могат да излизат на сушата морски газопроводи, посочва "Биволъ".   Според изданието всички държавни терени продадени на "Южен Поток" вече са с преотреден статут за газопровод, докато терените на ПИБ все още са със статут на горски фонд.   Европейската комисия настоя пред българското правителство работата по проекта "Южен поток" да бъде спряна, докато той бъде приведен в съответствие с европейското законодателство.

Пада ТИР-овата блокада на София, договориха се

http://www.bnews.bg/article-112525

Агенция „Пътна инфраструктура" и Националното сдружение на българските превозвачи се разбраха и протест, който да затвори столицата на 1 август няма да има.

Превозвачите се отказаха от блокада на столицата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221634

Превозвачите отмениха насрочената блокада на изходите на София в петък заради предстоящи партийни прояви и проявена „диалогичност” от КАТ и пътната агенция.
Заплахата всички изходи на столицата да бъдат блокирани с камиони дойде заради заповед на Агенция „Пътна инфраструктура”, в която се ограничава движението им по магистралите и ключовите Превозвачите отмениха насрочената блокада на изходите на София в петък заради предстоящи партийни прояви и проявена „диалогичност” от КАТ и пътната агенция. Заплахата всички изходи на столицата да бъдат блокирани с камиони дойде заради заповед на Агенция „Пътна инфраструктура”, в която се ограничава движението им по магистралите и ключовите

Превозвачите се отказаха от блокада на столицата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221638

Превозвачите отмениха насрочената блокада на изходите на София в петък заради предстоящи партийни прояви и проявена „диалогичност” от КАТ и пътната агенция.
Заплахата всички изходи на столицата да бъдат блокирани с камиони дойде заради заповед на Агенция „Пътна инфраструктура”, в която се ограничава движението им по магистралите и ключовите Превозвачите отмениха насрочената блокада на изходите на София в петък заради предстоящи партийни прояви и проявена „диалогичност” от КАТ и пътната агенция. Заплахата всички изходи на столицата да бъдат блокирани с камиони дойде заради заповед на Агенция „Пътна инфраструктура”, в която се ограничава движението им по магистралите и ключовите

Груповото селфи вече си има своя собствена дума

http://www.cross.bg/grypovoto-selfi-veche-si-ima-svoya-sobstvena-dyma-1423192.html

/КРОСС/ Груповото селфи вече си има свое собствено название - "юси", съобщава Асошиейтед прес. Оказва се, че думата юси, понякога се произнася "юзи", е използвана в текстове поне от април 2013 г. Има безброй вариации по темата, сред които "туфи", "трийфи" и т.н., ако човек иска да посочи броя на фотографираните хора. Сайтът PopStopTV.com пък наскоро оповести: "Селфитата са мъртви - юситата са новата тенденция".  

Американски боксьор крещи на Кличко: Какъв е този Пулев?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221421

Какъв е този Пулев?

С тези крясъци американският боксьор Шанън Бригс прекъсна открита тренировка на световния шампион Владимир Кличко в Холивуд. “Какъв е този, аз съм шампионът!”, ревеше с цяло гърло той, докато размахваше стиснатите си юмруци към украинеца.

Бригс, известен с прякора Оръдието, е световен шампион в периода 2006-2007 г. Но през Какъв е този Пулев? С тези крясъци американският боксьор Шанън Бригс прекъсна открита тренировка на световния шампион Владимир Кличко в Холивуд. “Какъв е този, аз съм шампионът!”, ревеше с цяло гърло той, докато размахваше стиснатите си юмруци към украинеца. Бригс, известен с прякора Оръдието, е световен шампион в периода 2006-2007 г. Но през

Бюджетният дефицит в края на юни е близо 1 млрд. лв.

http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/biudzhetniiat-deficit-v-kraia-na-iuni-e-blizo-1-mlrd.-lv-6018676

От Министерството на финансите обясняват харчовете със спрените еврофондове и по-големите социални разходи

Възможни са наводнения в София и Северозападна България

http://www.mediapool.bg/vazmozhni-sa-navodneniya-v-sofiya-i-severozapadna-bulgaria-news223194.html

От Министерството на околната среда предупредиха за възможни локални поройни дъждове и наводнения в столицата и Северозападна България в четвъртък.   Очаква се повишаване на водните нива в западните и централните райони на страната. По прогноза на БАН на 31 юли е обявен жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури за областите Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Перник и Кюстендил. През деня ще се повишават водните нива в Западна и Централна България, като в резултат на прогнозираните валежи се очакват значителни повишения на нивата на реките западно от р. Искър (р. Огоста, р. Тимок, р. Арчар, р. Лом и др.), реките Нишава и Ерма, басейните на реките Искър (р. Бели Искър, р. Блато, р. Искрецка и др.), Струма и Марица в горните им течения.   На отделни места, в резултат на локални поройни валежи, има вероятност от рязко повишаване на речните нива и внезапни наводнения. В петък в почти цялата страна ще продължат да се повишават водните нива, по-значително в поречията Струма, Места и Арда.

Лекарите във Великобритания отслабват за пример

http://www.vesti.bg/novini/lekarite-vyv-velikobritaniia-otslabvat-za-primer-6018677

Лекарите и медицинските сестри във Великобритания трябва да отслабнат и да спрат да ядат нездравословна храната, за да дадат пример на пациентите.

Главчев:Дистанцираме се не само от ДПС, а от всички

http://frognews.bg/news_73922/

"Ние се дистанцираме не само от ДПС, но и от всички участници в това управление от последната година и два месеца. Имахме държавническо поведение, бяхме склонни на компромис не само към ДПС, ами и към всички, които проявяват подобно държавническо отношение. Само че никой в този парламент не прояви такова отношение от самото начало до края, с изключение на ДПС в края на този парламент", заяви пред БНР депутатът Димитър Главчев..

Бивш шампион пак нападна Кличко

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221619


Шанън Бригс налетя за втори път на Владимир Кличко. Бившият световен шампион в тежка категория опита да предизвика украинеца по време на една от тренировките му във Флорида за сблъсъка с Кубрат Пулев. 42-годишният американец нахлул в залата и започнал да крещи към звездата, разкри клип в един от популярните сайтове за бокс. Шанън Бригс налетя за втори път на Владимир Кличко. Бившият световен шампион в тежка категория опита да предизвика украинеца по време на една от тренировките му във Флорида за сблъсъка с Кубрат Пулев. 42-годишният американец нахлул в залата и започнал да крещи към звездата, разкри клип в един от популярните сайтове за бокс.

Търсят съперник за баскетболистите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221631


Федерацията по баскетбол търси още един съперник за контрола с националите преди старта на евроквалификациите. Първият официален мач на нашите е на 10 август срещу Холандия в Самоков.
Старши треньорът Георги Младенов иска избраниците му да изиграят поне още един мач преди този с “лалетата”.
Националите записаха три загуби на турнир в Австрия, Федерацията по баскетбол търси още един съперник за контрола с националите преди старта на евроквалификациите. Първият официален мач на нашите е на 10 август срещу Холандия в Самоков. Старши треньорът Георги Младенов иска избраниците му да изиграят поне още един мач преди този с “лалетата”. Националите записаха три загуби на турнир в Австрия,

Самоубийствен атентат в нигерийски колеж взе жертви

http://www.cross.bg/samoybiiistven-kolezh-atentat-1423191.html

/КРОСС/ Самоубийствен атентат в технически колеж в северния нигерийски град Кано, Нигерия отне живота на шестима, съобщава Ройтерс. Момиче се е самовзривило насред тълпа от студенти, които се намирали пред сградата на учебното заведение. Случаят се разследва, а към този момент все още нито една организация не е поела отговорност за атентата.    

Затягат контрола по пътищата

http://www.moreto.net/novini.php?n=259678

Главният секретар на МВР разпореди на директорите на ГД „Охранителна полиция“, СДВР и областните дирекции контролната дейност да се планира на базата на показателите, формиращи аварийност в регионите Активната контролна дейност цели по-добра ефективност при превенция на пътните инциденти и е насочена към безопасността на всички участници в движението.

Откриха сестрата на Дрю Баримор мъртва в колата й

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221608

Сестрата на актрисата Дрю Баримор била намерена мъртва в колата си вчера, съобщават американски медии.
Джесика Баримор, която е дъщеря на бащата на актрисата от друг брак, била открита мъртва в автомобила си северно от Сан Диего, Калифорния. Тялото й било намерено към 06:00 часа сутринта.
Според свидетел 47-годишната Джесика е била зад волана на Сестрата на актрисата Дрю Баримор била намерена мъртва в колата си вчера, съобщават американски медии. Джесика Баримор, която е дъщеря на бащата на актрисата от друг брак, била открита мъртва в автомобила си северно от Сан Диего, Калифорния. Тялото й било намерено към 06:00 часа сутринта. Според свидетел 47-годишната Джесика е била зад волана на

Откриха сестрата на Дрю Баримор мъртва в колата й

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221613

Сестрата на актрисата Дрю Баримор била намерена мъртва в колата си вчера, съобщават американски медии.
Джесика Баримор, която е дъщеря на бащата на актрисата от друг брак, била открита мъртва в автомобила си северно от Сан Диего, Калифорния. Тялото й било намерено към 06:00 часа сутринта.
Според свидетел 47-годишната Джесика е била зад волана на Сестрата на актрисата Дрю Баримор била намерена мъртва в колата си вчера, съобщават американски медии. Джесика Баримор, която е дъщеря на бащата на актрисата от друг брак, била открита мъртва в автомобила си северно от Сан Диего, Калифорния. Тялото й било намерено към 06:00 часа сутринта. Според свидетел 47-годишната Джесика е била зад волана на

Кресненското дефиле е най-опасният пътен участък в България

http://society.actualno.com/Kresnenskoto-defile-e-naj-opasnijat-pyten-uchastyk-v-Bylgarija--news_42471.html

Кресненското дефиле е пътният участък, който представлява най-голямо предизвикателство за шофьорите в България. Според статистиката на КАТ именно той е най-опасният, съобщава БТВ. Трафикът е натоваре...

Белият дом скастри Израел

http://asia.actualno.com/Belijat-dom-skastri-Izrael--news_42472.html

Вашингтон осъди нападението от преди дни на училище на ООН в Ивицата Газа, където са настанени палестинци, търсещи убежище от атаките на израелските сили срещу Хамас. Това предаде АФП, цитирана от &...

Проф. Вучева: Щеше да бъде неприятно, ако актуализацията се беше случила

http://www.cross.bg/aktyalizatziya-aktyalizatziyata-byudzhet-1423190.html

/КРОСС/ "Отново заявявам, че няма икономическа нужда да се прави в момента актуализация на бюджета." Това каза в предаването на БНТ „ Още от деня" проф. Христина Вучева, икономист. "Щеше да бъде неприятно и лошо, ако актуализацията все пак се беше случила, за което съм говорила не само аз, а и редица други експерти. Да, актуализация може би ще е необходима в края на годината. Но тя ще бъде извършена от новия парламент, новото правителство, което с тази актуализация щеше да покаже каква програма смята да следва в своето управление. Няма никаква потребност през тези два или три месеца, когато ще управлява служебния бюджет, финансовият министър да прави нещо по-различно от това просто да следва заложената финансовата рамка в сегашния бюджет", добави професорът. Според нея има достатъчно заложени буфери в бюджета, които биха спомогнали за нормалната работа на държавата. Според нея и в края на годината не би било нужно да се взима някакъв заем, а просто работата трябва да бъде вършена по-ефективно.    

Лиляна Павлова: Разводът между БСП и ДПС е фиктивен

http://offnews.bg/news/n_1/n_369709.html

Разводът между БСП и ДПС е фиктивен. Това е причината да се откажем от актуализацията на бюджета. Това заяви депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова пред БНТ. Фиктивността на развода им си пролича във вчерашните обсъждания на актуализацията на бюджета. Това беше един брак по сметка, едно откраднато управление и сега се опитват с нас да си измият ръцете, подчерта Павлова. Тя обясни, че решението за отказа на ГЕРБ от актуализацията на бюджета е дошло на ранно събрание на партията тази сутрин, преди началото на заседанието на парламента, като решението е взето единодушно. На днешното заседание на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не понася спекулациите за договорка между партията му и ДПС и затова депутатите от ГЕРБ няма да влязат в пленарна зала, за да гласуват на второ четене актуализацията на бюджета. Държавният бюджет има три основни проблема – че няма да има изпълнение на приходите, което беше признато и от финансовия министър Чобанов, проблемът с недостига на средства в НЗОК и проблемът със спрените еврофондове. В пика на строителния сезон строителството спря. Ако не довършим проектите, няма да си вземем парите обратно, ще ги изгубим безвъзвратно. Такива са правилата на играта. Затова трябва да си довършим проектите, да се дадат оборотни средства, Европа ще ни ги възстанови рано или късно, каза Павлова. По повод възможни коалиции за участието на предстоящите избори Павлова посочи, че ГЕРБ не готви коалиции и ще участва самостоятелно на изборите. Ние разработваме много сериозна управленска програма, която ще представим в началото на септември, каза Лиляна Павлова.

Откриха мъртва сестрата на Дрю Баримор

http://www.cross.bg/barimor-sestrata-dzhesika-1423189.html

/КРОСС/ Джесика Баримор, полусестра на Дрю Баримор, е била намерена мъртва. Жена, чиято кола била запушена от автомобила на Джесика, открила безжизненото й тяло на предната седалка. Около нея имало разпилени бели хапчета. Все още не е потвърдено, че сестрата на актрисата се е самоубила. Баримор е дъщеря на актьора Джон Дрю Баримор, който е баща и на холивудската звезда от "Ангелите на Чарли". Семейство Баримор още не е коментирало трагичната вест. Самата Дрю Баримор дълги години се бори с пристрастеността си към алкохола и наркотиците. Тя започва да приема забранени субстанции едва на 13 г., но успява да се откъсне от порока. Днес е щастлива майка на две деца. Бащата на двете сестри също бил алкохолик. Животът му преминал в чести престои в затвора. Умира, покосен от рак, предава News7.  

Има омерта на ДПС и БСП с ГЕРБ. Пазят си статуквото!

http://www.bnews.bg/article-112524

„Отиваме на служебно спечелени избори от ГЕРБ и ДПС“, предупреди Бареков.

Павлова: Не са сериозни слуховете, че аз ще съм следващият премиер

http://www.cross.bg/byudzheta-miliona-pavlova-1423188.html

/КРОСС/ "Категорично мисля, че не са сериозни слуховете, които върлуват в медиите, че аз ще съм следващия министър-председател на България след изборите на 5 октомври. Лидерът ни Бойко Борисов ясно заяви, че ако можем да съставим след тях самостоятелно правителство то той ще е човекът, който ще застане на премиерския пост." Това каза в предаването на БНТ „ Още от деня" Лиляна Павлова, депутат от ГЕРБ. " Ние имаме категоричното мнение като парламентарна група, че след като мандатоносителят в лицето на БСП подкрепя само актуализацията на бюджета на НЗОК, но не и на държавния бюджет, предложен от тяхното правителство, след като довчера вечерта ДПС уж ни подкрепяха в желанието ни да се актуализират и двата бюджета, това, което видяхме днес е, че очевидно всичко е било с цел ГЕРБ да бъде вкаран в капан. Искаха от нас да бъдем отговорна опозиция, а видяхте, че отново към нас се отправят само обвинения, когато постъпваме държавнически", категорична бе тя. "Моето притеснение е, че ако само говорим за 200-те милиона за НЗОК то в държавния бюджет винаги биха се намерили, но това нямаше да реши проблема. Ние предложихме да се дадат исканите от касата 330 милиона, а с актуализация в бюджета да бъдат предвидени буфери и по този начин сумата при нужда да може да нарасне до около 500 милиона лева", добави тя. Лиляна Павлова предупреди, че заради спрените европрограми може в скоро време да изгубим тези пари окончателно

Украинската армия си е върнала ключов град край Донецк

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/30/2353492_ukrainskata_armiia_si_e_vurnala_kljuchov_grad_krai/?ref=rss


Украинската армия твърди, че си е върнала Авдеевка – ключов град за сепаратистката, намиращ се в близост до летището и гарата на Донецк, предаде Би Би Си. Украинските военни казват, че са влезли още в градовете Шахтьорск и Торез в Донецка област и Лутугино в Луганска област. Представители на сепаратистите в Донецк заявиха, че за последните 24 часа при сблъсъци в района са загинали 19 души.

Заради засилената военна дейност за пореден ден международният разследващ екип на Организацията...

КПС Варна вдигна Купата на кмета

http://www.moreto.net/novini.php?n=259683

Състезателите по водна топка на КПС Варна спечелиха Купата на кмета в Третия детски плувен фестивал на комплекс "Приморски", в който имаше и състезания по синхронно плуване. Надпреварата бе за отбори при момчетата (родени 2001 г.

Лиляна Павлова: Разводът между БСП и ДСП е фиктивен, опитват се да се измият с ГЕРБ

http://pik.bg/лиляна-павлова-разводът-между-бсп-и-дсп-е-фиктивен-опитват-се-да-се-измият-с-герб-news208519.html

Лиляна Павлова: Разводът между БСП и ДСП е фиктивен, опитват се да се измият с ГЕРБ

Категорично не е сериозно да се твърди, че ще бъда служебен премиер. Ако спечелим мнозинство и управляваме сами - министър-председател ще бъде нашия лидер Бойко Борисов. Това заяви в ефира на БНТ бившата министърка на регионалното развитие и благоустройство в правителството на ГЕРБ Лиляна Павлова.

"Рано сутринта имахме заседание на парламентарната група на ГЕРБ, още в 8 сутринта, и много внимателно обсъдихме актуализацията на бюджета. Но нашите опоненти отново играха нечестно. Нямаме дорасли политически партии, които да могат да съберат и да се разберет", коментира Павлова.

"Разводът между БСП и ДПС е фиктивен, отново нечестни игри. Това е брак по сметка, с който се опитват да се измият с нас. В момента всички искат да се измият с ГЕРБ", допълни тя.

"Моето притеснение, че ако се дават само 200 млн., лева, те пак няма да стигнат за НЗОК. Ние искаме 330 млн. от бюджета. Имаме голям проблем и със спрените еврофондове, това засяга много българи. До края на годината трябва да се изплатят парите по проектите. Ако не се довършат тези проекти до края на годината, ще си загубим парите безвъзвратно. Вече шест месеца са спрени разплащанията, градовете са разкопани, работниците не получават пари, а скоро ще свърши сезона за строителство", подчерта тя.

Павлова коментира, че е доволна от развитието на отношенията между ГЕРБ и новият лидер на БСП Михаил Миков.

"Вече има диалог между ГЕРБ и БПС, дори да е само на чаша вода. Борисов се видя с Миков и обсъдиха някои неща", заяви Павлова.

"Не съм член на партия ГЕРБ, аз съм гражданската квота. Там в ролята си експерт", заяви Павлова по повод въпрос дали има натиск към нея да стане член на партията.

102-годишна родопчанка с рецепта за дълголетие и жизненост: Трудете се!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221575

По повод свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам кметският наместник на ардинското село Стояново Божидар Ангелов посети 102-годишната Анифе Хасанова Делиахмедова, която е най-възрастният жител на община Ардино.
Той отиде в родния й дом в Паспал, където й целуна ръка. Селото се намира край главния път Кърджали – Смолян, По повод свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам кметският наместник на ардинското село Стояново Божидар Ангелов посети 102-годишната Анифе Хасанова Делиахмедова, която е най-възрастният жител на община Ардино. Той отиде в родния й дом в Паспал, където й целуна ръка. Селото се намира край главния път Кърджали – Смолян,

Дефицитът е близо 1 млрд. лева

http://www.mediapool.bg/defitsitat-e-blizo-1-mlrd-leva-news223193.html

В сравнение с юни миналата година, когато бюджетът беше балансиран, сега бюджетният дефицит гони 1 млрд. лева. Това става ясно от данните, публикувани в сряда от Министерството на финансите. Дефицитът в хазната стигна 995.6 млн. лева в края на юни. От тази сума 439.5 млн. лв. се дължат на неизплатени европейски средства, а 556 млн. лв., на преразход в националния бюджет. Влияние върху дефицита оказват временно замразените плащания от Европейската комисия по Оперативна програма "Околна среда“ и по две оси на програма "Регионално развитие“, където се очаква след отблокиране на плащанията на България да бъдат възстановени сертифицирани разходи в общ размер на 478.3 млн. лева, отчитат от министерството на финансите. Постъпилите приходи и помощи за първото полугодие на 2014 г. са в размер на 14 170.1 млн. лв., или 45.7% от годишните разчети за 2014 година. Съпоставено със същия период на миналата година приходите остават почти без промяна, но изостават сериозно от планираното. Приходите от косвени данъци намаляват с 91.7 млн. лв. до 5 402.1 млн. лв., което е едва 42.1% от програмата за годината. Сериозно изоставане има в приходите от ДДС, където планът е изпълнен едва на 42.1% и при приходите от акцизи, където изпълнението е само на 41.9%. Върху постъпленията от ДДС от внос влияние оказва и извършваната планова профилактика на производствени мощности в "Лукойл Нефтохим". Разходите, включително вноската на България в бюджета на Европейския съюз, към края на юни възлизат на 15 165.7 млн. лв., което е 46.7% от годишния разчет. Спрямо юни 2013 г. те нарастват с 993.7 млн. лв. Капиталовите разходи са в размер на 1 737.7 млн. лв. и се увеличават номинално с 30% или 400.9 млн. лв. спрямо същия период на предходната година. Размерът на фискалния резерв към края на юни 2014 г. е 6.6 млрд. лв., включително 5.9 млрд. лв. депозити в БНБ и банки и 0.7 млрд. лв. вземания от фондовете на ЕС за сертифицирани разходи. Сумата обаче включва приходи с еднократен характер, като постъпления от дивидент от предприятията с държавно участие в капитала и присъдена сума от 303 млн. лв. в полза на държавата по арбитражно дело.

Взаимозаменяеми и равнопоставени кандидати или първите номинации за ВКС

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2353455_vzaimozameniaemi_i_ravnopostaveni_kandidati_ili/?ref=rss


И двете са заместници на председателя на Върховния касационен съд (ВКС), и двете с дългогодишен юридически стаж, и двете притежават необходимите професионални качества да ръководят най-висшата съдебна инстанция.

Това са на пръв поглед общите черти на засега официално издигнати кандидатури за председател на ВКС - на заместниците на сегашния шеф Лазар Груев и ръководители съответно на наказателната колегия  - съдия Павлина Панова и на търговската - съдия Таня Райковска.
...

Президентът се срещна с депутати от германския Бундестаг

http://www.cross.bg/prezidentut-depytati-chlen-1423187.html

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев прие на "Дондуков" 2 депутатите от фракцията на ХДС/ХСС в Германския Бундестаг д-р Ханс-Петер Фридрих, заместник-председател на ХДС/ХСС и бивш федерален министър на вътрешните работи на Германия, д-р Ханс Петер Ул, член на Консултативния съвет към президента и член на външната комисия на Бундестага и д-р Бернд Фабрициус, член на Комисията по европейски въпроси и на Комисията по правата на човека и хуманитарна помощ в Бундестага. По време на срещата държавният глава Росен Плевнелиев открои значението на Германия като важен стратегически партньор на България и подчерта динамиката на българо-германските отношения на всички равнища. Президентът информира членовете на делегацията за актуалната политическа ситуация в страната ни и ги запозна с акцентите в работата на президентската институция, съобщават от пресцентъра на държавния глава. Пред Плевнелиев германските депутати изразили безпокойство във връзка с проблемите пред германските инвеститори в последната година, свързани с бездействие от институции и неспазване на принципите на равнопоставеност, което поражда несигурност сред инвеститорите. Акцент в разговора е бил поставен върху диверсификацията на източниците на доставка на енергийни ресурси за България, като е била подчертана необходимостта от пълно съгласуване на решенията по стратегическите енергийни проекти с европейското законодателство

102-годишна родопчанка: Трудете се, за да живеете дълго

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221563

По повод свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам кметският наместник на ардинското село Стояново Божидар Ангелов посети 102-годишната Анифе Хасанова Делиахмедова, която е най-възрастният жител на община Ардино.
Той отиде в родния й дом в Паспал, където й целуна ръка. Селото се намира край главния път Кърджали – Смолян, По повод свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам кметският наместник на ардинското село Стояново Божидар Ангелов посети 102-годишната Анифе Хасанова Делиахмедова, която е най-възрастният жител на община Ардино. Той отиде в родния й дом в Паспал, където й целуна ръка. Селото се намира край главния път Кърджали – Смолян,

България подкрепя новите санкции на ЕС срещу Русия

http://www.mediapool.bg/bulgaria-podkrepya-novite-sanktsii-na-es-sreshtu-rusiya-news223192.html

България подкрепя новите по-сериозни икономически санкции на Европейския съюз срещу Русия, които целят да принудят руския президент Владимир Путин да преустанови всякаква подкрепа за действията за дестабилизиране на Украйна. Това съобщи премиерът в оставка Пламен Орешарски след заседанието на кабинета в сряда.   Той уточни, че първоначално нашата страна е имала "някои забележки", които обаче са били взети предвид и сега подкрепяме новите санкции срещу Русия.   Орешарски не уточни какви са били забележките на България с думите, че не коментира "служебна кореспонденция". Той отказа да каже дали българските забележки засягат руския олигарх Генадий Тимченко, който е близък приятел на Путин, а негова фирма е част от проектната компания, която ще строи българския участък на газопровода "Южен поток".   Към момента Генадий Тимченко е само в "черния списък" на САЩ, но не и в този на ЕС.   Все още няма яснота какви точно са новите санкции на ЕС срещу Русия. Очаква се те да бъдат публикувани в сряда в официалния вестник на ЕС и да влязат в сила в четвъртък.   Според световните агенции санкциите предвиждат да се ограничи достъпа на руските банки до финансовите пазари, вноса на оръжия и на стоки с двойно предназначение, и на енергийни технологии.   ЕС е решил да блокира и авоарите на четирима руски бизнесмени, близки до президента Путин. Санкции има и срещу три руски компании, сред които една банка, но конкретни имена все още няма.

Лиляна Павлова:Видя се, че разводът БСП-ДПС е фиктивен

http://frognews.bg/news_73921/

Искаха да ни пришият към ДПС и измият този брак по сметка, това откраднато управление, което взеха. В момента искат да ни употребят всички нас.Това каза в "Още от деня" депутатката от ГЕРБ Лиляна Павлова, която коментира защо ГЕРБ се е отказал от актуализация на бюджета и е напуснал парламента.

Подводна яма в микроязовир отне живота на 19-годишно момиче

http://www.cross.bg/pazardzhik-momiche-godishno-1423186.html

/КРОСС/ 19-годишно момиче се удави в микроязовир край местността "Добра вода", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Сигналът за инцидента е подаден около 13:45 ч. Според първоначалната информация, в района се намирали няколко семейства от града. Шестима тийнейджъри на възраст между 13 и 21 години навлезли във водата и няколко метра по-навътре пропаднали, по всяка вероятност в подводна яма. Докато на мястото пристигнат спасителни екипи, близки и роднини успели да извадят младежите от водата. Отзовалите се медици обаче само констатирали смъртта на 19-годишно момиче. Останалите петима младежи са транспортирани до МБАЛ - Пазарджик, като състоянието им е стабилно и няма опасност за живота им. На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна група на РУП - Пазарджик, предава ТВ7.  

Кабинетът започнал всички реформи, но политическата нестабилност го спряла

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2353484_kabinetut_zapochnal_vsichki_reformi_no_politicheskata/?ref=rss


За краткия си мандат от година и два месеца кабинетът "Орешарски" започнал всички необходими реформи, а някои дори били в напреднала фаза. Отказало се обаче да реформира там, където нямало постигнат консенсус. Бизнесклиматът се подобрявал до май, когато политическата нестабилност започнала да му се отразява. Министерството на вътрешните работи отбелязва "голямо демократично постижение", тъй като с деконцентрацията на власт във ведомството възможностите за политически натиск върху силовите...

Каталуня е решена на референдум за независимост, Рахой го определи като незаконен

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/30/2353483_katalunia_e_reshena_na_referendum_za_nezavisimost/?ref=rss


Президентът на Каталуня Артур Мас заяви след среща в Мадрид с испанския премиер Мариано Рахой, че е решен да организира референдум за самоопределянето на тази испанска област на 9 ноември, съобщиха световните агенции. На срещата Рахой пък е потвърдил позицията на централната власт в Мадрид, че подобна мярка би била незаконна.

"Посланието ми беше същото като преди една година - решени сме да продължим. Искаме да го направим в рамките на закона и по възможност със съгласието на...

Кристалина Георгиева с все по-големи шансове за поста външен министър на ЕС

http://politics.actualno.com/Kristalina-Georgieva-s-vse-po-golemi-shansove-za-posta-vynshen-ministyr-na-ES-news_42470.html

Българката Кристалина Георгиева има все по-големи шансове да получи поста на върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността. Особено след като новоизбраният председател на Еврокомисият...

Илиана Беновска: Децата ми да бъдат сгазени, като кучета проклинат във „Фейсбук“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221556

Управителката и водеща на "Радио К2" Илиана Беновска изпрати писмо до медиите. Публикуваме го без редакторска намеса:
Във сайтове и „Фейсбук“ чета информация и коментари за инцидент, който се случи с мен вчера. Стресирана съм от случай, за това едва сега отговарям на манипулацията на фактите.
Фактите са следните:
На 29 юли , Управителката и водеща на "Радио К2" Илиана Беновска изпрати писмо до медиите. Публикуваме го без редакторска намеса: Във сайтове и „Фейсбук“ чета информация и коментари за инцидент, който се случи с мен вчера. Стресирана съм от случай, за това едва сега отговарям на манипулацията на фактите. Фактите са следните: На 29 юли ,

Илиана Беновска: Децата ми да бъдат сгазени, като кучета проклинат във „Фейсбук“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221546

Управителката и водеща на Управителката и водеща на "Радио К2" Илиана Беновска изпрати писмо до медиите. Публикуваме го без редакторска намеса: Във сайтове и „Фейсбук“ чета информация и коментари за инцидент, който се случи с мен вчера. Стресирана съм от случай, за това едва сега отговарям на манипулацията на фактите. Фактите са следните: На 29 юли ,

Правителството одобри промени в Наредбата за цените на лекарствата

http://www.moreto.net/novini.php?n=259688

Правителството одобри промени в Наредбата за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти. Тяхната цел е да се постигне повишаване на устойчивостта на процесите по снабдяване с лекарствени продукти и да се защитят правата на пациентите, като се гарантира, че лекарствата няма да поскъпват неколкократно в рамките на една година.

Мачът "Славия" - ЦСКА няма да бъде излъчен въпреки желанието на телевизията

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/30/2353476_machut_slaviia_-_cska_niama_da_bude_izluchen_vupreki/?ref=rss


Двубоят между "Славия" и ЦСКА няма да бъде излъчен в ефира, обявиха от Тв7. От телевизията са поискали промяна на предварително обявената програма, но им е било отказано.

"Фирмата държаща правата за излъчване ("Футбол Про Медиа") обаче не пожела промени в движение", заявиха от Тв7.

Първата среща, която ще бъде излъчена от третия кръг, е домакинството на "Левски" срещу "Локомотив" (София) в събота в 20.00 часа. В неделя в същия час в ефира влиза мачът между "Литекс" и...

Видео от Европарламента: Да бъдеш или да не бъдеш еврокомисар

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/30/2353335_video_ot_evroparlamenta_da_budesh_ili_da_ne_budesh/?ref=rss




На всеки пет години управлението на главните институции в Европейския съюз се сменя. Видео на EuroparlTV обяснява как функционира Европейската комисия и какъв е принципът на избиране и работа на еврокомисарите.

След като председателят на новата Еврокомисия - Жан-Клод Юнкер, беше избран, предстои той да сформира екип от 28 еврокомисари – по един от всяка страна членка. До края на този месец всички държави трябва да изпратят своите конкретни предложения, за да може да...

Пиян бандит се ядоса на къщата си и я запали

http://www.bnews.bg/article-112460

40-годишен криминално проявен пловдивчанин е арестуван по подозрение за умишлен палеж на собствената си къща.

Има заподозрян за нападнатия французин, бит е само с юмруци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4221542

Нападнатия днес на несебърски плаж френски турист Жозеф Людман е в добро състояние, няма опасност за живота му, съобщиха от МБАЛ-Бургас. В момента екип лекари обработват разкъсно-контузните рани на мъжа. Те са нанесени с юмруци, не са използвани камъни или други предмети, съобщиха от полицията.
Междувременно стана ясно, че има задържан мъж, Нападнатия днес на несебърски плаж френски турист Жозеф Людман е в добро състояние, няма опасност за живота му, съобщиха от МБАЛ-Бургас. В момента екип лекари обработват разкъсно-контузните рани на мъжа. Те са нанесени с юмруци, не са използвани камъни или други предмети, съобщиха от полицията. Междувременно стана ясно, че има задържан мъж,

Подаваме болнични листове към НОИ онлайн от 2015 г.

http://econ.bg/Новини/Подаваме-болнични-листове-към-НОИ-онлайн-от-2015-г-_l.a_i.559284_at.1.html

От началото на следващата година болничните листове, които представяме към Националния осигурителен институт (НОИ), ще се подават по електронен път....

Специалист по Eбола почина от смъртоносната болест

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/specialist-po-ebola-pochina-ot-smyrtonosnata-bolest-6018674

ЕС отпуска още 2 милиона евро помощ за овладяване на епидемията от Ебола и подпомагане на засегнатите общности

Забраната на мобилните камери увеличи нарушенията по пътя

http://www.cross.bg/putishtata-katastrofite-aleksi-1423185.html

/КРОСС/ "Усещането на пътя със сигурност се промени осезателно откакто бяха забранени в голямата си част мобилните камерите по пътищата, които засичаха нарушението и пращаха електронен фиш на нарушителите. Докато сега отново с множеството писане на документация и фишове е много трудно да се контролират водачите и съвсем естествено нарушенията по пътя отново зачестиха." Това каза в предаването на News7, NewsRoom Алекси Стратиев, експерт по пътна безопасност. "След като камерите не работят вече както преди, другият начин е да се увеличат дежурствата и контрола върху водачите, но е съвсем ясно, че някои от по-малките населени места ще останат по-малко контролирани и там ще има възможност да се извършват много повече нарушения. За съжаление отново се връщаме към тенденциите отпреди въвеждането на мобилните и стационарните камери и от около 600 загинали на година, сега отново се връщаме на нива от и над 1000 души", каза още той. Според Алекси Стратиев е нужно държавата да образува обществена поръчка по закупуването на нови, отговарящи на нужните параметри мобилни камери, които със сигурност ще спомогнат отново за намаляването на жертвите по пътищата. "Факт е, че в момента контролът е около пет-шест пъти по-неефективен отколкото преди", добави бившият шеф на КАТ

Сециалист по Ебола почина от смъртоносната болест

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/secialist-po-ebola-pochina-ot-smyrtonosnata-bolest-6018674

ЕС отпуска още 2 милиона евро помощ за овладяване на епидемията от Ебола и подпомагане на засегнатите общности

Забраната на мобилните камерите увеличи нарушенията по пътя

http://www.cross.bg/aleksi-putishtata-katastrofite-1423185.html

/КРОСС/ "Усещането на пътя със сигурност се промени осезателно откакто бяха забранени в голямата си част мобилните камерите по пътищата, които засичаха нарушението и пращаха електронен фиш на нарушителите. Докато сега отново с множеството писане на документация и фишове е много трудно да се контролират водачите и съвсем естествено нарушенията по пътя отново зачестиха." Това каза в предаването на News7, NewsRoom Алекси Стратиев, експерт по пътна безопасност. "След като камерите не работят вече както преди, другият начин е да се увеличат дежурствата и контрола върху водачите, но е съвсем ясно, че някои от по-малките населени места ще останат по-малко контролирани и там ще има възможност да се извършват много повече нарушения. За съжаление отново се връщаме към тенденциите отпреди въвеждането на мобилните и стационарните камери и от около 600 загинали на година, сега отново се връщаме на нива от и над 1000 души", каза още той. Според Алекси Стратиев е нужно държавата да образува обществена поръчка по закупуването на нови, отговарящи на нужните параметри мобилни камери, които със сигурност ще спомогнат отново за намаляването на жертвите по пътищата. "Факт е, че в момента контролът е около пет-шест пъти по-неефективен отколкото преди", добави бившият шеф на КАТ

Туркини отговориха на препоръката да не се смеят

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/turkini-otgovoriha-na-preporykata-da-ne-se-smeiat-6018673

Стотици туркини публикуваха снимки как се смеят в Туитър в отговор на "съвета" на вицепремиера Арънч

Кипър ще подобрява рекорд на Гинес за най-дълго сиртаки

http://www.cross.bg/napa-agiya-gines-1423184.html

/КРОСС/ Три "Рекорда на Гинес" едновременно искат да поставят в Агия Напа. Повече от 25 танцови групи от цял Кипър са заявили досега, че ще участват в опитите за най-дълга верига хора, изпълняващи популярното "Сиртаки" - танца на Зорба Гъркът, традиционния гръцки танц "Каламатиaно" и прочутата руска "Калинка". Поставянето на "Рекорд на Гинес" в трите танцови категории е част от честванията на 20-годишнината на община Агия Напа и ще се състои на 28 септември, съобщиха от общината. Голямото събитие има за цел да върне в Агия Напа "короната" за най-много изпълнители на танца на Зорба Гъркът. За първи път титлата за най-дълго сиртаки в света Агия Напа спечели през септември 2007 г. - рекорда поставиха на плажа близо до пристанището на града 268 танцьори от всички възрасти, пред въодушевени стотици поддръжници от жителите и гостите на града. Преди 2 години обаче Австралия грабна титлата с 1607 души, обединени едновременно от гръцкия танц. Като последен поставен рекорд е записан танцът на 5614 души във Волос, Гърция, на 31 август 2012 г, предава "Български новини".    

ЕС не е самостоятелен, Вашингтон му диктува, убедена Русия

http://news.ibox.bg/news/id_1886243716

Москва предупреди, че санкциите ще доведат до повишаване на цените на енергийния пазар

Илиана Беновска: Децата ми да бъдат сгазени като кучета, проклинат във "Фейсбук"

http://pik.bg/илиана-беновска-децата-ми-да-бъдат-сгазени-като-кучета-проклинат-във-фейсбук-news208520.html

Илиана Беновска: Децата ми да бъдат сгазени като кучета, проклинат във "Фейсбук"

Управителката и водеща на "Радио К2" Илиана Беновски изпрати писмо до медиите, в което заявява:

В сайтове и „Фейсбук“ чета информация и коментари за инцидент, който се случи с мен вчера. Стресирана съм от случай, затова едва сега отговарям на манипулацията на фактите.

Фактите са следните:

  1. На 29 юли, към 17 часа завих от ул. “Московска“ по ул. „Бенковски“. От дясната страна на „Бенковски“ имаше паркиран двуетажен автобус и поредица от автомобили. Карах с 10 км, там друга скорост не може да се развие.

  2. Внезапно изпод автобуса изскочи малко бяло кученце.

  3. Спрях светкавично.

  4. По реакцията на хората на тротоара разбрах, че вероятно домашното мъничко кученце е пострадало.

  5. Излязох от колата. Огледах се за собственици. Нямаше ги.

  6. Видях, че кученцето е без каишка.

  7.  То беше толкова малко, че човек сигурно и у дома би внимавал да не го стъпче.

  8. Запитах се кой е пуснал това беззащитно същество само сред движещи се коли.

  9. Собственичката на кученцето се появи 10 минути, след като стоях на платното заедно с преминаващите хора.

  10. Собственичката викаше: “Сгази ми детето, дано някой сгази така твоите деца!“

  11. Това в момента се тиражира като клетва децата ми да бъдат сгазени и да купя свещи за погребенията им. Преценете сами какво означават тези клетви!

  12. Собственичката започна да ме удря, рита, блъска – не се защитих. А можех.

  13. Общинска полиция се намеси, повикаха КАТ и екип от 5-то РПУ на МВР.

  14. Аз не съм викала нито мъжа ми да ме защити, нито застрахователи.

  15. Отказах за подам жалба за нанесения ми побой и за счупения ми от собственичката автомобил.

  16. Във „Фейсбук“ публикуваха личните ми данни и адрес. Откъде са ги взели?

  17.  Сезирах компетентните органи за организираната срещу мен и децата ми вендета, в така наречената социална мрежа. Пишещите призовават аз и децата ми да бъдем убити. За съжаление отбелязвам, че това са субекти, неудовлетворени от критичната ми позиция на журналист .

  18. Излагам строго фактите, защото не съм хленчещ човек. Но за сведение ще кажа, че толкова се разстроих, че се разплаках.

     

    Коментарите на са от хора, които не страдат. Те са от озлобени хора. И това е оправдано в някои случаи. Но това, което се случи, не заслужава такова обществено внимание .

    Преценете вие дали имам вина за ситуация, която е извън моя контрол? Създадоха я жени, които наричат кучетата „свои деца“.

     

     

     

Илиана Беновска: Децата ми да бъдат сгазени , като кучета проклинат във „Фейсбук“

http://pik.bg/илиана-беновска-децата-ми-да-бъдат-сгазени--като-кучета-проклинат-във-„фейсбук“-news208520.html

Илиана Беновска: Децата ми да бъдат сгазени , като кучета проклинат във „Фейсбук“

Управителката и водеща на "Радио К2" Илиана Беновски изпрати писмо до медиите, в което заявява:

Във сайтове и „Фейсбук“ чета информация и коментари за инцидент, който се случи с мен вчера. Стресирана съм от случай, за това едва сега отговарям на манипулацията на фактите.

Фактите са следните:

  1. На 29 юли , към 17 часа завих от ул.“ Московска“ по ул. „Бенковски“. От дясната страна на „Бенковски“ имаше паркиран двуетажен автобус и поредица от автомобили. Карах с 10 км, там друга скорост не може да се развие.

  2. Внезапно, изпод  автобуса, изскочи малко бяло кученце.

  3. Спрях светкавично.

  4. По реакцията на хората на тротоара разбрах, че вероятно домашното мъничко кученце е пострадало.

  5. Излязох от колата. Огледах се за собственици. Нямаше ги.

  6. Видях ,че кученцето е без каишка.

  7.  То беше толкова малко,че човек ,сигурно и у дома би внимавал да не го стъпче.

  8. Запитах се кой е пуснал това беззащитно същество само сред движещи се коли.

  9. Собственичката на кученцето се появи 10 минути, след като  стоях на платното, заедно с преминаващите хора.

  10. Собственичката викаше:“Сгази ми детето, дано, някой сгази, така, твоите деца!“

  11. Това, в момента, се тиражира ,като клетва децата ми да бъдат сгазени и да купя  свещи за погребенията им. Преценете сами какво означават тези клетви!

  12. Собственичката започна да ме удря, рита, блъска – не се защитих. А, можех.

  13. Общинска полиция се намеси, повикаха КАТ и екип от 5-то РПУ на МВР.

  14. Аз не съм викала нито мъжа ми да ме защити, нито застрахователи.

  15. Отказах за подам жалба за нанесения ми побой и за счупения ми от собственичката автомобил.

  16. Във „Файсбук“ публикуваха личните ми данни и адрес. От къде са ги взели?

  17.  Сезирах компетентните органи за организираната срещу мен и децата ми вендета, в така наречената социална мрежа. Пишещите призовават аз и децата ми да бъдем убити. За съжаление, отбелязвам, че това са субекти ,неудовлетворени от критичната ми позиция на журналист .

  18. Излагам строго фактите, защото не съм хленчещ човек. Но за сведение ще кажа,че толкова се разстроих ,че се разплаках.

     

    Коментарите на са от хора, които не страдат. Те са от озлобени хора. И това е оправдано в някои случаи.Но това, което се случи не заслужава такова обществено внимание .

    Преценете вие дали имам вина за ситуация , която е извън моя контрол? Създадоха я жени, които наричат кучетата „свои деца“.

     

     

     

Сашо Дончев: С решението на КЗК плеснахме през ръцете "Булгаргаз"

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/30/2353459_sasho_donchev_s_reshenieto_na_kzk_plesnahme_prez/?ref=rss


"Когато детето ви посяга към котлона и ще се опари, вие го пляскате с ръка, за да го предпазите. Ето това е, ние плеснахме "Булгаргаз", за да го предпазим от други по-груби грешки. Как по други начин да се борим, с оръжие ли е да го променяме?". Това коментира пред "Дневник" Сашо Дончев, изпълнителен директор на "Овергаз" след като по-рано през деня Комисията за защита на конкуренцията глоби с 23 млн. лв. държавната компания "Булгаргаз" за злоупотреба с господстващо положение. Решението може да...

Затлъстяването е нездравословно и за мозъка

http://pik.bg/затлъстяването-е-нездравословно-и-за-мозъка-news208517.html

Затлъстяването е нездравословно и за мозъка

От наднормено тегло страда не само вашето самочувствие, но и редица органи и системи, включително мозъка, твърдят изследователи, които свързват затлъстяването с по-бързото снижаване на умствените възможности.

Тук трябва да допълним, че затлъстяването вече бе посочено, и то не веднъж, като рисков фактор за деменция, която представлява упадък на когнитивните функции.

Проучването, публикувано в списанието Neurology и цитирано от BBC, е проследило здравето на повече от 6000 британски граждани за повече от десет години. През този период участниците, които са били на възраст между 35 и 55, трикратно са решавали тестове за оценка на паметта и други когнитивни функции. 

Резултатите показват, че хората със затлъстяване или с други метаболитни заболявания са показали по-бързо снижаване на умствените възможности в сравнение с останалите.

Българските власти арестуваха противник на Путин по искане на Интерпол

http://www.mediapool.bg/balgarskite-vlasti-arestuvaha-protivnik-na-putin-po-iskane-na-interpol-news223191.html

Във вторник на летище София е бил задържан Николай Кобляков, основател на френската неправителствена организация "Свободна Русия" (Russie-Liberté), която от години организира протести срещу путинския режим, съобщи в сряда сайтът "Биволь". Пред Mediapool от пресцентъра на МВР потвърдиха информацията. "Задържането на Кобляков е по искане на Интерпол. В случая България е обикновен изпълнител на искането и няма как да откаже ареста", допълниха от вътрешното министерство с обяснението, че няма как да кажат от коя държава е дошла заявката. Това може да са и руските власти. От МВР обясниха, че прокуратурата вече трябва да е уведомена. Сайтът "Бивол" информира, че от пресцентъра на държавното обвинение първоначално са казали, че "на този етап прокуратурата сведения няма да дава" и за повече подробности трябва да се пита Софийският градски съд. Впоследствие говорителят на държавното обвинение Малина Александрова е казала пред сайта, че в "прокуратурата такъв случай няма". Кобляков е организирал протести в защита на "Пуси Райът" и в подкрепа на руски опозиционери и политически затворници, репресирани от Кремъл, припомня "Биволь". Активистът е с френско и руско гражданство, а при екстрадиция в Русия положението му би се утежнило значително. Френското посолство е информирано и е осъществило нужните контакти с българските власти, но не разполага с повече информация. По процедура МВР е задължено да задържи всеки един български гражданин или чужденец, който е пуснат за издирване през системата на Интерпол. Впоследствие се информира прокуратурата и се задейства процедурата за екстрадиция пред българския съд, който решава окончателно.

Експерти: Ебола може да се разпространи като пожар

http://www.cross.bg/eksperti-ebola-mozhe-da-se-razprostrani-kato-pozhar-1423183.html

/КРОСС/ Вирусът ебола, причиняващ силно заразното заболяване, може да се разпространи като горски пожар, предупредиха американски експерти, цитирани от Франс прес. От март насам са регистрирани повече от 1 200 случая на опасната болест в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне. 672 от пациентите са починали в резултат на вируса, който причинява вътрешни и външни кръвоизливи, обявиха от Националния център за контрол и превенция на заболяванията в САЩ. Болестта протича с подобни на тежък грип симптоми, включително треска, ставни болки, диария, повръщане и често завършва фатално за жертвата.  

Над 4,8 млн. лв. са получили общини от концесии на плажове през 2013 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=259687

Правителството прие годишния доклад на комисиите за контрол по предоставените концесии за морски плажове за извършения през 2013 г. контрол за спазване на задълженията по концесионните договори. Плажовете са разположени на територията на 11 черноморски общини.

Миков: Промени в БСП ще има, но няма да са резки

http://politics.actualno.com/Mikov-Promeni-v-BSP-shte-ima-no-njama-da-sa-rezki--news_42469.html

В БСП ще има промени, но те няма да са резки. Избран съм за лидер, не за магьосник. Това казва новоизбраният лидер на БСП и председател на парламента Михаил Миков в интервю за "24 часа". Н...

Джесика излезе от къщи и изчезна около Владая

http://www.bnews.bg/article-112522

Момичето е слабо, високо около 160 см, има права кестенява коса, дълга до раменете.

Полицията издирва 15-годишната Джесика, последно е видяна във Владая

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221505

Полицията издирва 15-годишната Джесика Мирославова Кръстева, съобщиха от СДВР. Молба за нейното издирване подали родителите в столичното Шесто РУ. На 27 юли т.г. към 22,30 ч. тя е излязла от семейния дом е не се е прибрала. За последно била забелязана в района на стадиона в с. Владая, откъдето следите й се губят. Полицията издирва 15-годишната Джесика Мирославова Кръстева, съобщиха от СДВР. Молба за нейното издирване подали родителите в столичното Шесто РУ. На 27 юли т.г. към 22,30 ч. тя е излязла от семейния дом е не се е прибрала. За последно била забелязана в района на стадиона в с. Владая, откъдето следите й се губят.

МФ: Фискалният резерв към 30 юни е 6,6 млрд. лв.

http://www.vesti.bg/novini/mf-fiskalniiat-rezerv-kym-30-iuni-e-66-mlrd.-lv-6018672

Размерът на фискалния резерв към 30 юни е 6,6 млрд. лв., в т.ч. 5,9 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 0,7 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други, съобщиха от Министерството на финансите.

Превозвачите няма да блокират изходите на София в петък

http://www.cross.bg/petuk-sofiya-izhodite-1423182.html

/КРОСС/ "Превозвачите няма да блокират изходите на София този петък след като е постигната договореност с Агенция "Пътна инфраструктура". Остава обаче забраната за движение на тирове по магистралите от 18 до 21 часа в петък и от 14 до 20 часа в неделя. Тировете ще използват Подбалканския път от София до Бургас, ще имат право да се движат и от Русе в посока Варна и този по път 1-3 от Ябланица през Плевен до Бяла." Това каза за "Хоризонт" председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков: Ще се намали обхватът на заповедта, която беше издадена на 22 юли, така че да може да им се осигурят алтернативни маршрути по по-слабо натоварените трасета. Времето си остава същото - от 18 до 21 часа в петък и от 14 до 20 часа в неделя. Променя се просто списъкът на пътищата. Автомагистралите обаче ще останат затворени в този интервал от време.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване