Актуализацията на бюджета - неизбежна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219688

ПОВЕЧЕТО коментари за актуализацията на бюджета се фокусират върху политическия аспект – дали трябва сегашното мнозинство да си признае проблемите с бюджет,а или да се остави на следващия парламент да разкрие реалното състояние на финансите. Това обаче не е толкова важен въпрос. По-важно е да видим какво точно включва проектозаконът за актуализация ПОВЕЧЕТО коментари за актуализацията на бюджета се фокусират върху политическия аспект – дали трябва сегашното мнозинство да си признае проблемите с бюджет,а или да се остави на следващия парламент да разкрие реалното състояние на финансите. Това обаче не е толкова важен въпрос. По-важно е да видим какво точно включва проектозаконът за актуализация

Мерджанов: ГЕРБ влязоха в собствения си капан

http://www.cross.bg/merdzhanov-gerb-byudzheta-1423089.html

/КРОСС/ГЕРБ се обръщат на 180 градуса. С тези думи председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов коментира отказа на ГЕРБ да гласуват на второ четене актуализацията на бюджета. По-рано днес лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че групата му вече няма да влиза в пленарната зала. Днес депутатите на ГЕРБ не се регистрираха и провалиха заседанието.  "Оттук-нататък отговорността е само на БСП. Да се съберат БСП, ДПС и „Атака" - така, както година и два месеца го правиха, и ако имат да си прекарват закони, да си ги прекарат. Това е тяхна работа. Излизаме от парламента, днес беше последният работен ден", зави Борисов.  Това не е изненада за нас, това е показателно за „предвидимата" политическа сила ГЕРБ, каза по този повод Мерджанов.  Пред журналисти в парламента той посочи: Ако българските граждани искат такава политическа сила да ръководи управлението на страната, нека дават доверието на нея. Според Мерджанов ГЕРБ още веднъж са се усетили, че стават съучастици или инициатори в грабеж. „В подписването на един празен чек, с който необяснимо как бъдещото служебно правителство очевидно при бабуването на президента, с тайното съгласие на ГЕРБ и ДПС, искаха да се разпореждат с финансите на държавата, с финансите на българските данъкоплатци, с финансите на обикновените граждани. Това е истината

Борисов сложи край на парламента и промените в бюджета, за да не го "пришиват" към ДПС (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2352961_borisov_sloji_krai_na_parlamenta_i_promenite_v/?ref=rss


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му няма да участва в работата на парламента в оставащите дни. След като по-рано днес с отсъствието си депутатите от ГЕРБ провалиха пленарното заседание, пред журналисти той обясни, че няма да позволи в последните три дни управляващите да се възползват от "опорните си точки" и да обявяват "коалиция КТБ – ГЕРБ и ДПС".

Депутатът от БСП Жельо Бойчев отговори, че е доволен от днешната развръзка, защото така се разпаднала коалицията между...

За да не го "пришиват" към ДПС, Борисов реши да сложи край на парламента

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2352961_za_da_ne_go_prishivat_kum_dps_borisov_reshi_da_sloji/?ref=rss


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му няма да участва в работата на парламента в оставащите дни. След като по-рано днес с отсъствието си депутатите от ГЕРБ провалиха пленарното заседание, пред журналисти той обясни, че няма да позволи в последните три дни управляващите да се възползват от "опорните си точки" и да обявяват "коалиция КТБ – ГЕРБ и ДПС".

Депутатът от БСП Жельо Бойчев отговори, че е доволен от днешната развръзка, защото така се разпаднала коалицията между...

Русия може скоро да се оттегли от договора за ракетите със среден и малък обсег

http://www.mediapool.bg/rusiya-mozhe-skoro-da-se-ottegli-ot-dogovora-za-raketite-sas-sreden-i-malak-obseg-news223169.html

Москва готви за бой ракети със среден обсег; Русия май сериозно разглежда възможността да се оттегли от безсрочния договор за тези оръжия, подписан със САЩ през 1987 г., пише в заглавие в сряда руският вестник "Независимая газета". "Отношенията между Русия и САЩ се изострят", коментира вестникът обвиненията на Щатите срещу федерацията, че нарушава ангажиментите си по Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (500 - 5500 км) от 1987 г., като извършва изпитания на нова ракета.   Безпокойството на Вашингтон е обяснимо. Авторитетни аналитични структури и военни експерти допускат, че в най-скоро време руската армия може да получи крилати ракети с наземно базиране и радиус на бойна употреба 2000 до 2500 километра. Според шефа на президентската администрация Сергей Иванов някои от тях могат да преодоляват всички днешни и възможните утрешни системи за противоракетна отбрана, пише изданието.   Цитирани в него експерти предсказват, че Русия ще излезе от споменатия договор в най-скоро време. Това ще позволи на Москва да парира заплахите, произтичащи от разполагането на ПРО на САЩ в Европа, твърдят руските специалисти. Напускането на договора ще осигури на Русия "повече плюсове, отколкото минуси", твърди армейски генерал Юрий Балуевски, бивш началник на Генщаба.   Коментари на други военни специалисти, цитирани в статията, правят според "Независимая газета" допустимо предположението, че Русия вече разполага с оперативно-стратегически и крилати ракети с наземно базиране, които би могла да вземе на въоръжение, ако се оттегли от договора със САЩ.   "Преди да отрежеш, трябва да премериш нещата, и то не седем, а седемдесет и седем пъти", предупреждава обаче аналитикът акад. Алексей Арбатов. Според него поуките от историята "сочат, че са безплодни опитите на които и да е държави да се самоутвърдят чрез разрушаване на международни договори".   Има по-ефикасни начини за целта, макар и не толкова прости - например рационална и пестелива военна политика, подем в икономиката, решаване на социалните проблеми. "Само така може наистина да бъде заздравен статутът на велика сила, да бъдат повишени международният престиж и сигурността на държавата", подчертава експертът.

Мерджанов за Борисов: ГЕРБ влязоха в собствения си капан заради гузната си съвест

http://pik.bg/мерджанов-за-борисов-герб-влязоха-в-собствения-си-капан-заради-гузната-си-съвест-news208332.html

Мерджанов за Борисов: ГЕРБ влязоха в собствения си капан заради гузната си съвест

"ГЕРБ се обръщат на 180 градуса. Това не е изненада за нас, това е показателно за „предвидимата” политическа сила ГЕРБ",  заяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

"Ако българските граждани искат такава политическа сила да ръководи управлението на страната, нека дават доверието на нея”, подчерта той. Според Мерджанов ГЕРБ още веднъж са се усетили, че стават съучастици или инициатори в грабеж. „В подписването на един празен чек, с който необяснимо как бъдещото служебно правителство очевидно при бабуването на президента, с тайното съгласие на ГЕРБ и ДПС, искаха да се разпореждат с финансите на държавата, с финансите на българските данъкоплатци, с финансите на обикновените граждани. Това е истината. Може би заради гузна съвест днес се извъртяха на 180 градуса”, заяви Мерджанов, обобщавайки случващото се в Народното събрание.

Мерджанов подчерта, че ГЕРБ са влезли в собствен капан, тъй като вчера по предложение на Цецка Цачева гласуваха да се удължи работата на Народното събрание до 5 август, тъй като по правилник трябваше да излязат във ваканция от първи август. „Сега те трябва да излизат от това неудобно положения”, коментира Мерджанов. Той увери, че от Коалиция за България ще спазват ангажиментите като членове на комисиите, ако има такива заседания, техните колеги най-вероятно ще участват, но с категоричните аргументи от вчера за несъгласие за тази актуализация.

Попитан защо вчера са подкрепили актуализация на бюджета на НЗОК, Мерджанов обясни, че това е позицията им още от самото начало. „Не виждам никаква колизия в тази наша позиция. Ние сме „за” актуализация на бюджета на Здравната каса с 225 млн. лева, каквото беше първоначално”, обясни той.

Според Мерджанов, е интересно защо винаги критичните въпроси са насочени към Коалиция за България и припомни, че формацията е била мандатоносител до момента на действие на това правителство. „Правителството е в оставка, тази оставка беше приета от НС и тук се правят задкулисни опити да се дават правомощия на служебното правителство. Въпросите оттук-нататък следва да бъдат насочени към президента Плевнелиев и към лидерите на тези парламентарни групи, които подкрепяха до преди малко актуализацията на бюджета”, каза още Атанас Мерджанов.

Почти всеки репортаж на руските телевизии започва с българска лютеница

http://pik.bg/почти-всеки-репортаж-на-руските-телевизии-започва-с-българска-лютеница-news208336.html

Почти всеки репортаж на руските телевизии започва с българска лютеница

Държавен фонд „Земеделие” отпусна почти 4 милиона евро за реклама на българска лютеница на руските пазари и на български патладжани - на арабските. С тази сума ще бъдат представени и храни като "имамбаялдъ" и сладко от рози. Почти всеки репортаж за България на уважаваните руски телевизии започва с кадри на наш зарзават - като материал, наречен "болгарский перчик".

Българските чушки и техните производни са на висока почит в Русия, защото с ласкавото име „болгарский перчик”, или люта чушка, почитатели наричат и българската звезда на руския Кубан Ивелин Попов. Форумите на руските домакини пък са пълни с рецепти за българска лютеница. Затова се разчита и че рекламата й ще попадне точно на място, посочва Би Ти Ви.

„Руснаците много я харесват, но там не е толкова популярна, колкото тук. Там просто я няма на пазара, има заместители - грузинска лютеница. Изобщо не е застъпена на пазара”, казва Дмитрий Друмев. За три години ще атакуваме пазарите на Русия и Обединените арабски емирства с реклама на лютеница, имамбаялдъ, конфитюр от рози, праскови в захарен сироп. „Чрез интернет сайтове, брошури, изложения, голямо влияние оказва пресата, в списания с над милионен мащаб. На руския пазар пак реклами, изложения, DVD дискове”, посочва Елена Александрова.

В кулинарните школи на Москва и Дубай ще бъдат подарявани и малки бурканчета с мостри, както и европейското и българското знаме, и информация за произхода на продукцията. С подобни методи преди година лютеницата проби на германския пазар. „Необходимо е да насочим нашите усилия натам, защото интересът на Русия към българската земеделска продукция е огромен”, изтъква земеделският министър Димитър Греков. Еврокомисията вече е избрала за изпълнител на проекта Сдружението на преработвателите на плодове и зеленчуци. 

Източник: profit.bg

4 млн. евро за реклама на лютеница дава фонд Земеделие

http://pik.bg/4-млн-евро-за-реклама-на-лютеница-дава-фонд-земеделие-news208336.html

4 млн. евро за реклама на лютеница дава фонд Земеделие

Държавен фонд „Земеделие” отпусна почти 4 милиона евро за реклама на българска лютеница на руските пазари и на български патладжани - на арабските. С тази сума ще бъдат представени и храни като "имамбаялдъ" и сладко от рози. Почти всеки репортаж за България на уважаваните руски телевизии започва с кадри на наш зарзават - като материал, наречен "болгарский перчик".

Българските чушки и техните производни са на висока почит в Русия, защото с ласкавото име „болгарский перчик”, или люта чушка, почитатели наричат и българската звезда на руския Кубан Ивелин Попов. Форумите на руските домакини пък са пълни с рецепти за българска лютеница. Затова се разчита и че рекламата й ще попадне точно на място, посочва Би Ти Ви.

„Руснаците много я харесват, но там не е толкова популярна, колкото тук. Там просто я няма на пазара, има заместители - грузинска лютеница. Изобщо не е застъпена на пазара”, казва Дмитрий Друмев. За три години ще атакуваме пазарите на Русия и Обединените арабски емирства с реклама на лютеница, имамбаялдъ, конфитюр от рози, праскови в захарен сироп. „Чрез интернет сайтове, брошури, изложения, голямо влияние оказва пресата, в списания с над милионен мащаб. На руския пазар пак реклами, изложения, DVD дискове”, посочва Елена Александрова.

В кулинарните школи на Москва и Дубай ще бъдат подарявани и малки бурканчета с мостри, както и европейското и българското знаме, и информация за произхода на продукцията. С подобни методи преди година лютеницата проби на германския пазар. „Необходимо е да насочим нашите усилия натам, защото интересът на Русия към българската земеделска продукция е огромен”, изтъква земеделският министър Димитър Греков. Еврокомисията вече е избрала за изпълнител на проекта Сдружението на преработвателите на плодове и зеленчуци. 

Източник: profit.bg

Мерджанов: Заради гузна съвест ГЕРБ се извъртяха на 180 градуса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220370

"Сега обръщат на 180 градуса. Това не е изненада за нас, това е показателно за „предвидимата” политическа сила ГЕРБ."
Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов.
„Ако българските граждани искат такава политическа сила да ръководи управлението на страната, нека дават доверието на нея”, "Сега обръщат на 180 градуса. Това не е изненада за нас, това е показателно за „предвидимата” политическа сила ГЕРБ." Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов. „Ако българските граждани искат такава политическа сила да ръководи управлението на страната, нека дават доверието на нея”,

Мерджанов: Сега ГЕРБ се обръщат на 180 градуса

http://frognews.bg/news_73889/

Сега ГЕРБ се обръщат на 180 градуса, това не е изненада за нас, а е показателно за „предвидимата” политическа сила ГЕРБ., коментира в НС пред журналисти председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

ГЕРБ се отказа от актуализацията на бюджета

http://econ.bg/Новини/ГЕРБ-се-отказа-от-актуализацията-на-бюджета_l.a_i.559138_at.1.html

ГЕРБ напуска парламента и няма да участва в заседанията по обсъждането на актуалиазацията на държавния бюджет. Това обяви лидерът на партията Бойко...

Журналист: Спрете безразборното паркиране на Кабакум

http://www.moreto.net/novini.php?n=259608

Скандалите, одраните коли, побоищата и други трафик инциденти са ежедневие на плажа Кабакум, Не са малко и джигитите, ежедневно опитващи се да сгазят нечие дете, докато дрифтят пред ресторантчетата. За разлика от американските филми, подобни изцепки на любимия плаж, рано или късно ще завършат с фатален край.

Общо 700 домакинства от Добрич ще получат парични помощи

http://pik.bg/общо-700-домакинства-от-добрич-ще-получат-парични-помощи-news208334.html

Общо 700 домакинства от Добрич ще получат парични помощи

Обществен съвет, назначен от кмета на Добрич Детелина Николова, определи критериите, по които пострадалите при наводненията в града ще бъдат подпомогнати. В съвета участват представители на местните служби по здравеопазване и социална политика, на Областния съвет на БЧК, Областната управа, представители на пострадалите и на гражданската доброволческа инициатива "Да помогнем на Добрич".

Не беше никак лесно в работата на Обществения съвет да подбере критериите, каза в интервю за БНР кметът на Добрич Детелина Николова: „Първо са хората с напълно разрушени домове, следват пострадали от наводнението с домове, подлежащи на събаряне, пострадали с унищожени над 50 на сто от застроената площ и покъщнина. Четвърти критерий – пострадали семейства с деца до 18 години, пети критерий – самотно живеещи възрастни хора над 65 години.

Шестият критерий – пострадали семейства с деца и лица с увреждания над 50%“. Общо 700 домакинства ще получат парични помощи, каза кметът. Нашият Обществен съвет работи в пълен синхрон, заяви Детелина Николова по повод обвиненията, че повечето от участниците в Съвета са от администрацията, а представителите на гражданската квота са малцинство. Думите й потвърди и Мария Андонова - член на Обществения съвет и един от инициаторите на групата "Да помогнем на Добрич" във Фейсбук:

„Представителите на гражданската квота и администрацията работихме като един екип. Допитваха се до нас, ходихме на проверки взаимно на адреси, за които сме имали опасения и съмнения относно пуснатите молби и заявления“. Мария Андонова коментира, че до недоволство в социалните мрежи от разпределението на помощите се е стигнало, тъй като от Съвета не са успели да предоставят навременна обратна връзка към дарителите.

Започва принудително освобождаване на общински жилища в Добрич

http://www.cross.bg/naemateli-smetki-osvobozhdavane-1423085.html

/КРОСС/ Заради неплатени от наематели сметки, в Добрич започва принудително освобождаване на общински жилища. Заповедите за освоождаване на първите 11 от стоте некоректни наематели са готови. В рамките на един месец от връчване на заповедите, на наемателите се дава шанс да изплатят задълженията си или да ги разсрочат. Неплатените сметки са за ток, вода и наем. Списъкът на чакащи за общинско жилище надхвърли 700 души и след принудителното освобождаване на общинския фонд проблемът с неплатените сметки остава. Новите наематели не желаят да плащат чужди задължения, а общинската фирма "Жилфонд" няма такава възможност.  

Мерджанов: ГЕРБ се извъртяха на 180 градуса заради гузна съвест

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220351

"Сега обръщат на 180 градуса. Това не е изненада за нас, това е показателно за „предвидимата” политическа сила ГЕРБ." Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов. „Ако българските граждани искат такава политическа сила да ръководи управлението на страната, нека дават доверието на нея”,

Осъдиха на две години българин във Франция за сексуално нападение

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220362

Във вторник българин е бил осъден във френския град Вилфранш сюр Сон на две години затвор заради опит за сексуално нападение, съобщават френски медии.
Според обвинението българинът, който има проблеми с алкохола, е нападнал момиче близо до дома й. Жертвата е било спасена от случаен минувач.
Освен присъдата срещу българина е издадена забрана за Във вторник българин е бил осъден във френския град Вилфранш сюр Сон на две години затвор заради опит за сексуално нападение, съобщават френски медии. Според обвинението българинът, който има проблеми с алкохола, е нападнал момиче близо до дома й. Жертвата е било спасена от случаен минувач. Освен присъдата срещу българина е издадена забрана за

Борисов: Не се стърпях, отидох при Миков, а той ми каза, че от БСП са се втвърдили

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220364

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че лично е отишъл при новия лидер на БСП Михаил Миков, за да го пита какво възнамерява да прави неговата партия. „Ние много искахме да помогнем на президента и на служебното правителство. Много спекулации с фискалния резерв – те от 8 не могат да вадят четири“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че лично е отишъл при новия лидер на БСП Михаил Миков, за да го пита какво възнамерява да прави неговата партия. „Ние много искахме да помогнем на президента и на служебното правителство. Много спекулации с фискалния резерв – те от 8 не могат да вадят четири“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Повечето българи не се чувстват граждани на ЕС

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/povecheto-bylgari-ne-se-chuvstvat-grazhdani-na-es-6018629

Това става ясно от първите резултати от пролетното изследване на общественото мнение в ЕС

МОСВ предупреждава: Ще има локални поройни наводнения

http://pik.bg/мосв-предупреждава-ще-има-локални-поройни-наводнения-news208333.html

МОСВ предупреждава: Ще има локални поройни наводнения

По информация на НИМХ днес на база метеорологичната обстановка, на места в страната се очакват повишения на речните нива главно по поречията Лом, Огоста, Искър, Вит, Осъм, Янтра, Русенски Лом, Добруджанските реки, горното течение на Тунджа, родопските притоци на река Марица, по поречията Места и Струма.

Това съобщават от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. Вследствие на интензивни валежи и високата почвена влага, на места са възможни локални поройни наводнения, отбелязват от там.

В четвъртък на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакваните количества ще бъдат между 5 и 15 л/кв.м, на отделни места повече, до 50-60 л/кв.м. Оперативното звено в МОСВ е активирано.

Йовчев гарантира проверка на документите от архивите на МВР

http://www.cross.bg/iiovchev-dokymenta-ekspertiza-1423084.html

/КРОСС/Министърът на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев каза, че ще бъде направена експертиза за автентичност на документа от архивите на МВР, за който Николай Бареков твърди, че е подправен. Лидерът на "България без цензура" разпространи документ, в който името на Бойко Борисов се свързва с канал за наркотрафик. По писма не правя проверки. Проверихме си документа, който е в МВР. Наистина документът, който се съхранява в МВР, колегите са убедени, че е автентичен, но ще извършим експертиза, от която да отпаднат всички съмнения, подчерта Йовчев, цитиран от БНР.   

Проверяват 17 шивашки фирми в Търговищко

http://pik.bg/проверяват-17-шивашки-фирми-в-търговищко-news208330.html

Проверяват 17 шивашки фирми в Търговищко

17 шивашки фирми от Търговищка област са включени в програмата за проверки за „Ергономия на работното място“ на Инспекцията по труда. В тях работят над 1500 жени, съобщава БНР.

Инспекторите трябва да установят какво са направили работодателитеqза да ограничат негативното влияние на условията на труд върху здравето на работниците. Ще бъдат анализирани цветовите решение на работните цехове, организацията на работното място, наличието на регулируеми столове и плотове, съобразени с индивидуалните особености на работника, обясни Галина Градинарова, директор на Областната инспекция по труда.

„Целта на кампанията „Ергономия на работното място“ е, освен инспекционна, да се установи при какви ергономични условия работят работниците и служителите в шивашката промишленост, е и информационна - работодателите да бъдат запознати с изискванията на законодателството. Работодателят е длъжен да вземе мерки, дори когато програмния продукт с който се работи е прекалено труден. В този случай трябва да се осигури обучение на работниците и служителите, тъй като това ще подобри качеството на работата им и ще намали стреса от невъзможността да се справят с поставените задачи, обясни тя. Заради изключително обемната работа кампанията ще продължи няколко месеца.

Две години затвор за българин във Франция, опитал да изнасили момиче

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220354

Във вторник българин е бил осъден във френския град Вилфранш сюр Сон на две години затвор заради опит за сексуално нападение, съобщават френски медии.
Според обвинението българинът, който има проблеми с алкохола, е нападнал момиче близо до дома й. Жертвата е било спасена от случаен минувач.
Освен присъдата срещу българина е издадена забрана за Във вторник българин е бил осъден във френския град Вилфранш сюр Сон на две години затвор заради опит за сексуално нападение, съобщават френски медии. Според обвинението българинът, който има проблеми с алкохола, е нападнал момиче близо до дома й. Жертвата е било спасена от случаен минувач. Освен присъдата срещу българина е издадена забрана за

Борисов: Е, ние ли да ви подкрепяме Орешарски?

http://frognews.bg/news_73888/

Като няма да си подкрепите премиера Пламен Орешарски, ние сме му искали оставката на четири вота на недоверие за една година, ние ли да го подкрепяме, попита в НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов: Отидох при Миков да го питам за бюджета, а той ми каза, че от БСП са се втвърдили

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220350

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че лично е отишъл при новия лидер на БСП Михаил Миков, за да го пита какво възнамерява да прави неговата партия. „Ние много искахме да помогнем на президента и на служебното правителство. Много спекулации с фискалния резерв – те от 8 не могат да вадят четири“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че лично е отишъл при новия лидер на БСП Михаил Миков, за да го пита какво възнамерява да прави неговата партия. „Ние много искахме да помогнем на президента и на служебното правителство. Много спекулации с фискалния резерв – те от 8 не могат да вадят четири“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Превозвачите обжалват новата забрана за движение на тежкотоварни автомобили

http://society.actualno.com/Prevozvachite-objalvat-novata-zabrana-za-dvijenie-na-tejkotovarni-avtomobili-news_42378.html

Управителният съвет на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ) съзнава, че в последно време в следствие на усложнената пътна обстановка и премахването на час...

МВР засилва контрола за безопасно движение по пътищата

http://crime.actualno.com/MVR-zasilva-kontrola-za-bezopasno-dvijenie-po-pytishtata-news_42385.html

Главният секретар на МВР разпореди на директорите на ГД „Охранителна полиция“, СДВР и областните дирекции контролната дейност да се планира на базата на показателите, формиращи ава...

И САЩ наложи нови санкции за Русия

http://america.actualno.com/I-SASht-naloji-novi-sankcii-za-Rusija-news_42377.html

Съединените щати не закъсняха и се присъединиха към наложените от Европейския съюз санкции спрямо Русия. Вашингтон разшири кръга на санкции, а новината официално беше съобщена от американския президен...

Гърция погва длъжниците в туристическите райони

http://balkani.actualno.com/Gyrcija-pogva-dlyjnicite-v-turisticheskite-rajoni-news_42381.html

Министерството на финансите в Гърция започна настъпателна акция срещу длъжниците. От отдела за борба с икономическата престъпност проверяват собствениците, които имат неизплатени данъчни задължения. Д...

Община Сандански на прокурор заради радиоактивна вода

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219432

Вече 6 седмици от чешмите на санданското село Кръстилци тече радиоактивна вода, въпреки че има заповед за спирането и осигуряване на водоноски. Заповедта е издадена на 16 юни т.г. от регионалната здравна инспекция (РЗИ), а първите сигнали за странен мирис на водата са подадени през април т.г. до Агенцията за ядрено регулиране, Вече 6 седмици от чешмите на санданското село Кръстилци тече радиоактивна вода, въпреки че има заповед за спирането и осигуряване на водоноски. Заповедта е издадена на 16 юни т.г. от регионалната здравна инспекция (РЗИ), а първите сигнали за странен мирис на водата са подадени през април т.г. до Агенцията за ядрено регулиране,

Заявления за подпомагане за пропаднали площи се приемат до 1 август

http://www.cross.bg/ploshti-propadnali-pomoshtta-1423081.html

/КРОСС/ Заявленията за подпомагане за пропаднали площи се приемат до 1 август, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Документите по Схемата за компенсации за пропаднали площи в резултат на природни бедствия или неблагоприятни климатични условия, настъпили през 2013 г., се подават в областните дирекции на фонда по постоянен адрес на физическите лица и по адрес на управление на фирмите. Срокът за изплащането на помощта е 15 септември 2014 г. Общият бюджет по схемата е 4,4 млн. лв., а помощта за отделните производители ще покрива до 80% от разходите за отглеждане на дадената култура. В случай, че заявените средства надхвърлят одобрения бюджет по схемата, ще се прилага коефициент на редукция за преизчисляване помощта на всеки заявител. По схемата могат да кандидатстват физически и юридически лица, регистрирани като земеделски производители. Помощта ще получават фермерите, които имат издаден протокол за напълно пропаднали площи в следствие на природно бедствие или неблагоприятно климатично условие. Тези, които не са застраховали площите си, ще получат 50% от полагащата се помощ. Изключение прави щетата от суша, която не е елемент на застрахователно събитие и се изплаща без редукция.  

Наводненията в Румъния взеха две жертви

http://www.cross.bg/rymuniya-navodneni-navodneniya-1423083.html

/КРОСС/Наводненията в Централна и Южна Румъния взеха две жертви. Стотици жители бяха евакуирани заради природната стихия. Най-сериозни са пораженията в Горж и Вълча в Южна Румъния, където бе обявен червен код за наводнения. Други шест румънски окръга бяха наводнени след поройните дъждове. Там метеоролозите издадоха оранжев код за наводнения. Повече от 200 души са евакуирани от окръг Валчеа заради повишение на нивото на реките. Водата е нанесла щети на две магистрали. Много къщи и имоти са наводнени в окръг Арджеш, наводнен е и Центърът по трансфузиология в град Питещ. Министерството на вътрешните работи изпрати 3 хеликоптера за евакуация на населението в засегнатите райони.

Над 1 млн. българи с депресии или тревожни разстройства

http://www.moreto.net/novini.php?n=259588

Над един милион хора у нас страдат от депресивни или тревожни разстройства. Според специалисти, всеки пети българин е страдал от психично разстройство поне веднъж в живота си. 29-годишният Иван признава, че няколко пъти е изпадал в депресия.

Най-малко 43-ма палестинци са загинали днес при израелски удари

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/30/2352902_nai-malko_43-ma_palestinci_sa_zaginali_dnes_pri/?ref=rss


Най-малко 43-ма палестинци, сред които едно дете, са загинали от противотанкови снаряди и въздушни удари, нанесени от израелската армия срещу къщи и училище на ООН в Джебалия, северната част на ивицата Газа само тази сутрин, съобщи агенция "Ройтерс". Израел твърди, че мишените му са ислямистки бойци, укриващи се на десетки места в района.

При днешните удари са ранени още десетки, 20 от които са се намирали в училището, уточни говорителят на местното здравно министерство Ашраф ал...

Протест на превозвачи блокира изходите на София в петък

http://offnews.bg/news/n_1/n_369413.html

Протест на превозвачи ще блокира изходите на София в петък, от 15 ч., обяви председателят на Националното сдружение на българските превозвачи (НСБП) Красимир Лалов пред "Стандарт". Причина за негодуванието им е заповедта на Агенция "Пътна инфраструктура", която налага нови ограничения за движението на камиони над 12 тона. Те са в сила в петък от 18 до 21 часа и неделя от 14 до 20 часа.  Преди промените ограничението важеше за пет първокласни и един второкласен пътища, а сега обхваща 12 първокласни и 5 второкласни пътища, като към тях са добавени и всички автомагистрали. В новите ограничения влизат второкласните пътища Пловдив - Смолян, Симитли - Гоце Делчев, Дебелец - Гурково, Добрич - граница с Румъния и Околовръстен път София, както и много първокласни участъци. "Така се изменя заповедта от 12 март 2014 г., която беше дългосрочна и освен с нас беше съгласувана и с пътната полиция, Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ), както и Българската асоциация на пострадалите при катастрофи", обяснява Лалов. Той допълни, че в старата заповед в ограниченията не са били включени магистралите с мотива, че те се изграждат не само за леките автомобили, а именно за да обслужват бизнеса. Лалов каза още, че за него е необяснимо защо се налага ограничение по пътя до Смолян, където няма железница и цялото снабдяване в Родопите с всякакви стоки става само с камиони. Превозвачите призовават Агенция "Пътна инфраструктура" да отмени новата заповед до 31 юли, защото в противен случай ще затворят всички входно-изходни артерии на София и основни пътни артерии.

В околностите на Донецк вървят ожесточени сблъсъци

http://www.cross.bg/ykrainski-donetzk-bitka-1423082.html

/КРОСС/ В околностите на Донецк върви ожесточена битка с използване на бронетехника. Военните действия са стигнали до Авдеевка, която е на 10 километра северно от донецкото летище, съобщи информационната агенция Руска Новинарска Служба с препратка към щаба на Донецка народна република. По думите на очевидците, украинската армия води настъпление с голямо количество военна техника и жива сила, с танкове и артилерия. Жителите на града правят опити да напуснат града.На 15 километра на юг от столицата на самопровъзгласилата се република - в района на Еленовка, разузнавателна група на опълчението влезе в битка с разузнавателната група на украинската армия. Опълченците продължават да контролират стратегически важния град Шахтьорск, с което не позволяват на украинските сили да продължат обкръжаването на Донецк. Защитниците на ДНР съобщават, че в резултат на сблъсъците са били унищожени около 100 украински военни и няколко единици бронетехника. В посока на Първомайск продължава изтласкването на противника от града Попасная. Правителствените войски отстъпват и носят загуби. Сутринта в сряда, над Харцизк е свален украински военен самолет, като в небето са били забелязани 6-7 парашутиста.В Горловка опълченците разменили 17 украински военнопленни на Олга Канигина, която е обвинена от Службите за сигурност на Украйна в „участие за финансиране на сепаратизъм"

Руската централна банка ще подкрепи санкционираните от ЕС и САЩ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220337

При необходимост Централната банка на Русия е готова да подкрепи руските банки, попаднали под новите санкции на САЩ и ЕС, приети във връзка с украинската криза, съобщи Интерфакс.
От банката са заявили, че в случай на нужда ще бъдат предприети адекватни мерки за подкрепа на засегнатите институции, за да бъдат защитени интересите на клиентите, При необходимост Централната банка на Русия е готова да подкрепи руските банки, попаднали под новите санкции на САЩ и ЕС, приети във връзка с украинската криза, съобщи Интерфакс. От банката са заявили, че в случай на нужда ще бъдат предприети адекватни мерки за подкрепа на засегнатите институции, за да бъдат защитени интересите на клиентите,

Руската централна банка ще подкрепи санкционираните от ЕС и САЩ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220326

При необходимост Централната банка на Русия е готова да подкрепи руските банки, попаднали под новите санкции на САЩ и ЕС, приети във връзка с украинската криза, съобщи Интерфакс.
От банката са заявили, че в случай на нужда ще бъдат предприети адекватни мерки за подкрепа на засегнатите институции, за да бъдат защитени интересите на клиентите, При необходимост Централната банка на Русия е готова да подкрепи руските банки, попаднали под новите санкции на САЩ и ЕС, приети във връзка с украинската криза, съобщи Интерфакс. От банката са заявили, че в случай на нужда ще бъдат предприети адекватни мерки за подкрепа на засегнатите институции, за да бъдат защитени интересите на клиентите,

До 1 август се приемат заявления за пропаднали площи

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/30/2352953_do_1_avgust_se_priemat_zaiavleniia_za_propadnali/?ref=rss


Заявленията за подпомагане за пропаднали площи се приемат до 1 август, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие".

Документите по Схемата за компенсации за пропаднали площи в резултат на природни бедствия или неблагоприятни климатични условия, настъпили през 2013 г., се подават в областните дирекции на фонда по постоянен адрес на физическите лица и по адрес на управление на фирмите.

Срокът за изплащането на помощта е 15 септември 2014 г. Общият бюджет по схемата е 4.4 млн....

ГЕРБ окончателно напуснаха парламента

http://news.ibox.bg/news/id_1354020419

Притеснен от това, че го обвързват с ДПС, лидерът Борисов изтегли депутатите си от Народното събрание. С това се проваля и актуализирането на бюджетите на държавата и здравната каса

Oгромни дупки се появяват мистериозно в Сибир

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220306

Нови две огромни дупки се появиха мистериозно в Сибир, съобщава "Тайм" Едната от тях е с диаметър 15 метра и е открита на полуостров Ямал - там, където бе открита и първата. Втората новопоявила се огромна дупка в земята е открита на полуостров Таймир на стотици километри на изток. Двете ями били открити от пастири на стадо елени.

Командирът на сепаратистите в Донецк им забрани да псуват

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/30/2352894_komandirut_na_separatistite_v_doneck_im_zabrani_da/?ref=rss


Игор Гиркин, руски гражданин, представящ се като Игор Стрелков и самообявил се за командир на сепаратистите в района на Донецк в Източна Украйна, издаде заповед, с която забранява на бойците да псуват.

Според него ругаенето "на майка" е с неруски произход и се употребявало от враговете на Русия с цел оскверняване на нейните светци.

В заповедта му се разяснява още, че псуването не само унижава армията, но и я води към поражение, поради което ще има наказания за такова...

Коалиция за България внася законопроект за гарантиране на банковите влогове

http://pik.bg/коалиция-за-българия-внася-законопроект-за-гарантиране-на-банковите-влогове-news208320.html

Коалиция за България внася законопроект за гарантиране на банковите влогове

Коалиция за България внася законопроект за промени в Закона за гарантиране на влоговете в банките за започване изплащането на гарантираните влогове. Това заяви на брифинг в парламента народният представител от Коалиция за България Янаки Стоилов, съобщи "Фокус".

Стоилов, който е един от вносителите обясни, че промените са в следствие на това, че новото мнозинство прие промени в бюджета, които предвиждат 3.4 млрд. лв. да могат да се осигурят около 1.7 млрд. лв., които са необходими за попълване на Фонда за гарантиране на влоговете и допълни, че тази промяна е принципна.

„Тя посочва, че Фондът е длъжен да започне изплащането на гарантираните влогове на средствата на всички лица, които имат право на това по закон, след като определена банкова институция е била поставена повече от два месеца под особен надзор като нейната дейност е била преустановена”, обясни Стоилов. „Точно такъв е случаят, няма нужда да се чака преминаване към процедура по несъстоятелност, така че още на 21 септември има възможност гражданите да изискват и да получат своите средства, а съответно Фонда стъпва в правата”, обясни Стоилов.

Той подчерта, че независимо дали дадена банкова институцията ще бъде оздравена и стабилизирана или ще се премине към несъстоятелност – тя дължи тези средства в последствие на Фонда, който е изплатил средствата на вложителите. Янаки Стоилов обясни, че от Коалиция за България настояват, ако се върви към промени в Закона за бюджета, да бъде разгледано и представено на вниманието на народните представители на последното заседание на Народното събрание. 

Мъж опита да се самоубие с антифриз във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=259602

60-годишен опита да сложи край на живота си с антифриз, научи „Черно море“ от доц. д-р Петко Маринов от клиниката по токсикология към Военноморската болница във Варна. Мъжът е в тежко състояние. В кръвта му е отчетена висока концентрация на етиленгликол.

МЗХ промени концепцията, ядосала земеделците

http://news.ibox.bg/news/id_892470694

Министър Греков ще иска пари от ЕК за справяне със заразата със "син език"

ГЕРБ се отказаха от обсъждането на актуализацията на бюджета

http://www.cross.bg/byudzheta-parlamenta-zakona-1423080.html

/КРОСС/ ГЕРБ напускат парламента и няма да участват в заседанията по обсъждането на актуализацията на бюджета, обяви лидерът на партията Бойко Борисов. Решението било взето след разговори с председателя на парламента Михаил Миков, съобщава БНР. По-рано, след като депутатите не успяха да съберат нужния кворум, заседанието на парламента беше отложено за утре. На него трябваше да бъдат гласувани промените в Закона за защита на конкуренцията, които предвиждат ограничения за големите търговски вериги, както и окончателното гласуване на промените в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи. Депутатите трябваше да гласуват и промените Закона за управление на отпадъците. На извънредно заседание на 4 август Народното събрание трябва да одобри окончателно приетите актуализации на държавния бюджет и на бюджета на НЗОК. В свое изявление президентът Росен Плевнелиев призова депутатите да подкрепят актуализациите и приветства усилията за приемането на първо четене на двата законопроекта.  

Преди да изчезне карловският художник посетил игрални зали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220313

Дни преди да изчезне, карловският художник Даниел Хитков е посещавал игрални зали в Карлово и Сопот. Разпитаните негови близки са казали също, че е обикалял църквите и манастира в родното си Карлово и съседния Сопот.
Художникът няма телефон в себе си, което допълнително затруднява издирването. Преди време той хвърлил в язовир мобилния си апарат, Дни преди да изчезне, карловският художник Даниел Хитков е посещавал игрални зали в Карлово и Сопот. Разпитаните негови близки са казали също, че е обикалял църквите и манастира в родното си Карлово и съседния Сопот. Художникът няма телефон в себе си, което допълнително затруднява издирването. Преди време той хвърлил в язовир мобилния си апарат,

Поредни назначения на вътрешния министър в деня на оставката

http://offnews.bg/news/n_1/n_369437.html

Двама нови временни директори на областни дирекции на МВР бяха назначени за постоянно на постовете си. Вътрешният министър в оставка Цветлин Йовчев е преназначил шефовете на ОДМВР-Силистра Кристиян Петров и на ОДМВР-Търговище Георги Николов със своя заповед от 23 юли – денят, в който правителството на Пламен Орешарски подаде оставка. Както OFFNews писа първите подобни назначения бяха направени във Враца и Монтана - Иван Иванов и Иван Георгиев станаха постоянни директори на двете областни дирекции с министерска заповед, издадена също в деня на оставката. Подобни назначения бяха очаквани, след като стана ясно, че към 9 юли 2014 г. временно назначени на постовете си бяха 19 областни директори . Основната част от тях бяха сложени от Йовчев на тези постове в периода юни 2013 – май 2014 година. С преназначаването им като титуляри в последния момент вътрешният министър в оставка заковава влиянието си МВР. Тези назначения удивително повтарят ходовете на предшественика на Йовчев Цветан Цветанов , който, в деня на оставката на кабинета на Бойко Борисов, направи кадрови промени в Областните дирекции. След публикацията на OFFNews , с която предстоящите преназначения бяха предвидени, някои от дирекциите на МВР в страната актуализираха информацията си и така стана ясно, че още няколко временно назначени от Йовчев началници, всъщност са станали постоянни. От временен директор във Варна Николай Калчев е станал титуляр през май 2014 г. Същото, макар и няколко месеца по-рано, се е случило и с директорите на ОДМВР-София и Видин. Доскоро на сайтовете на двете дирекции Мариета Иванова и съответно комисар Константин Джунински бяха обявени като временно назначени директори с министерска заповед от 2013 г. Според актуализираната информация те са преназначени на постоянни длъжности през декември и съответно октомври 2013 година. Обратното броене при преназначенията е факт и с постоянен пост очакват да се сдобият вече 14 временни директори на ОДМВР. Повечето от тях са назначени през 2013 година. Това са директорът на КАТ-СДВР главен инспектор Иво Писанов, Борислав Бончев – ОДМВР-Габрово (назначен през август 2013 г.), Елиан Стамболийски - ОДМВР-Кюстендил, главен инспектор Йордан Рогачев - Пазарджик, Йордан Каменов – ОДМВР-Плевен, Борислав Бончев - ОДМВР-Габрово, Пламен Узунов - Пловдив, Георги Великов - ОДМВР-Русе, Евгений Василев в Смолян и Иван Чолаков - Стара Загора. Калоян Калоянов, досегашният заместник на уволнения дисциплинарно директор на ОДМВР-Бургас комисар Милен Димитров, пое поста преди по-малко от месец. Шефът на ОДМВР-Велико Търново главен инспектор Илиян Личев е назначен временно на поста на 14 април 2014 г., на 13 май 2014 г. това се случва и с пернишкия директор – главен инспектор Славчо Станиславов. Цветомил Цанев е временно назначен от 16 май 2014 година като временен директор на ОДМВР-Добрич. Преназначенията на шефските постове в МВР започна още с бетонирането на Светлозар Лазаров за главен секретар на МВР. По-късно, на 3 юли, с министерска заповед за директор на новосъздадената Главна дирекция ”Охранителна полиция” беше назначен Тодор Гребенаров, който дотогава изпълняваше длъжността директор на ГД ”Национална полиция” (ГДНП). Със заповед на министъра от същата дата за директор на новосъздадената Главна дирекция “Криминална полиция” беше назначен Константин Титянов, заместник-директор на ГДНП. На 25 юли стана ясно, че министърът в оставка прави две ключови назначения в МВР. Назначеният временно на поста Ивайло Спиридонов се издигна в йерархията и стана заместник-директор на ГД „Криминална полиция“. На негово място за постоянен директор на СДВР беше назначен Младен Маринов.

Бареков: ГЕРБ иска да блокира назначаването на наш представител в ЦИК! Това е геноцид

http://pik.bg/бареков-герб-иска-да-блокира-назначаването-на-наш-представител-в-цик-това-е-геноцид-news208321.html

Бареков: ГЕРБ иска да блокира назначаването на наш представител в ЦИК! Това е геноцид

"Борисов и ГЕРБ да не се правят на ударени, защото Плевнелиев изпрати писмо до нас и до Миков, в което настоява НС да се събере спешно и да гласува назначаването на член на ЦИК от името на нашата коалиция, което ни се полага по закон.

Това, което прави Борисов е геноцид. Освен, че ме атакува чрез машата си Яне, явно е притеснен, че набираме огромна скорост, той иска да блокира парламента, за да не се гласува наш представител в ЦИК, заяви Бареков по повод решението на ГЕРБ да не влиза повече в парламента.

"Нека ДПС и БСП да не влизат в сценария на ГЕРБ, защото не може служебно цялата държавна машина да ни извади служебно от изборите", категоричен е Бареков.

Мъж от Долна Оряховица загина при пожар в дома си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220269

48-годишен мъж от Долна Оряховица е загинал при пожар в дома си, съобщиха от ОД на МВР-Велико Търново.
Сигнал за пожара е получен снощи около 23:00 часа на тел. 112.
На мястото са изпратени екипи на Районна служба 48-годишен мъж от Долна Оряховица е загинал при пожар в дома си, съобщиха от ОД на МВР-Велико Търново. Сигнал за пожара е получен снощи около 23:00 часа на тел. 112. На мястото са изпратени екипи на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН) - Горна Оряховица. При гасенето на пожара огнебрицте установили в една от стаите

САЩ се готвят да конфискуват кюрдистански петрол от танкер близо до брега на Тексас

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/30/2352896_sasht_se_gotviat_da_konfiskuvat_kjurdistanski_petrol/?ref=rss


САЩ са готови да конфискуват иракски суров петрол от кюрдски танкер близо до бреговете на щата Тексас. Танкерът е пуснал котва в Мексиканския залив, но е се намира под юрисдикцията на САЩ, тъй като е на 95 км. от брега на Тексас.

Иракското правителство има отдавнашни спорове с кюрдския автономен район за продажбите на петрол и властите в Багдад заведоха дело с искане за конфискация на петрола.

В понеделник тексаски магистрат разпореди конфискацията на всякакъв петрол,...

От 1 август Русия забранява вноса на плодове и зеленчуци от Полша

http://www.cross.bg/plodove-zelenchytzi-rysiya-1423079.html

/КРОСС/ От  1 август Русия въвежда ограничение на вноса на плодове и зеленчуци от Полша, предаде РИА Новости. Решението на руските власти засяга практически всички видове зеленчуци и плодове от Полша и е свързано с многократно нарушаване на сертификационните документи на продукцията. От 29 юли влезе в сила забраната в Русия за внос на плодове, зеленчуци и рибни консерви от Украйна.

Ден преди изчезването художникът Хитков е посетил игрални казина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220299

Дни преди да изчезне, карловският художник Даниел Хитков е посещавал игрални зали в Карлово и Сопот. Разпитаните негови близки са казали също, че е обикалял църквите и манастира в родното си Карлово и съседния Сопот.
Художникът няма телефон в себе си, което допълнително затруднява издирването. Преди време той хвърлил в язовир мобилния си апарат, Дни преди да изчезне, карловският художник Даниел Хитков е посещавал игрални зали в Карлово и Сопот. Разпитаните негови близки са казали също, че е обикалял църквите и манастира в родното си Карлово и съседния Сопот. Художникът няма телефон в себе си, което допълнително затруднява издирването. Преди време той хвърлил в язовир мобилния си апарат,

Латиноамерикански държави изграждат общ икономически съюз

http://econ.bg/Новини/Латиноамерикански-държави-изграждат-общ-икономически-съюз_l.a_i.559134_at.1.html

Страните, членуващи в обединението МЕРКОСУР, взеха решение да разширят кръга на своята обща икономическа зона, като включат в нея Боливарския алианс...

ГЕРБ - Шумен: БСП използва полицията като частна фирма

http://pik.bg/герб---шумен-бсп-използва-полицията-като-частна-фирма-news208319.html

ГЕРБ - Шумен: БСП използва полицията като частна фирма

Недопустимо е полицията да се използва като частна фирма, която да задоволява прищевките на областния председател на Младежкото БСП Анатоли Стоянов. Това се казва в декларация, разпространена в медиите от ПП ГЕРБ-Шумен, предаде Дарик.

„Ние от Политическа партия ГЕРБ остро осъждаме действията на ръководството на Областната дирекция на МВР - Шумен. При положение че Министерството на вътрешните работи изпитва недостиг от близо 150 млн. лв. и страда от хроничен недостиг на гориво, това е абсолютно недопустимо", се уточнява още в документа. От ГЕРБ-Шумен уверяват, че полицаи са били изпращани, за да издирват и проверяват къде се намират лица, които са в отпуск поради временна неработоспособност и заявяват:

„Действията на ръководството на МВР злепоставят редовите полицаи и ги принуждават да изпълняват политически поръчки. Има граници, преминаването на които поставя под заплаха гражданския мир.

Подобно поведение разрушава държавността, поради което призоваваме действията за сплашване на мирни граждани незабавно да престанат". Часове по-късно във връзка с публикуваната декларация от МВР-Шумен обясниха, че на 24 юли при тях е постъпило искане от ръководителя на ОПС - Шумен при Регионално управление Североизточен район на „Български пощи" за установяване адреса по местоживеене на техен служител, като при изпълнение на функционалните им задължения вчера полицейски служители от РУ на МВР - Шумен са видели лицето на адреса на родителите му в село Студеница.

„Спрямо лицето не са извършвани оперативно - издирвателни мероприятия", категорични са от полицията в града.


От "Атака" отмъкнали ключовете за дома и колата на отцепника Аврамов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220303

Отцепилият се от "Атака" депутат Димитър Аврамов, който отива при Николай Бареков, се оплака тази сутрин, че досегашните му съпартийци му отмъкнали чантичката с документи и той останал и без ключ от дома си и от колата си. В момента имал само пропуск за депутат.
Това е криминално престъпление и съм сезирал СДВР и прокуратурата, Отцепилият се от "Атака" депутат Димитър Аврамов, който отива при Николай Бареков, се оплака тази сутрин, че досегашните му съпартийци му отмъкнали чантичката с документи и той останал и без ключ от дома си и от колата си. В момента имал само пропуск за депутат. Това е криминално престъпление и съм сезирал СДВР и прокуратурата,

Атакисти отмъкнали ключовете за дома и колата на отцепника Аврамов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220291

Отцепилият се от Отцепилият се от "Атака" депутат Димитър Аврамов, който отива при Николай Бареков, се оплака тази сутрин, че досегашните му съпартийци му отмъкнали чантичката с документи и той останал и без ключ от дома си и от колата си. В момента имал само пропуск за депутат. Това е криминално престъпление и съм сезирал СДВР и прокуратурата,

ГДЕ е новата партия?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219669

Разкриваме ви без ангажименти, напълно безплатно и безвъзмездно една от най-грижливо пазените тайни в политиката - как се взема властта. Колко лесно се създава легенда. Започва се от някоя популярна обществена теза, например: крайно време е на българския небосклон да изгрее нова звездна партия, голяма и ударна като СДС и царската, такава, че да Разкриваме ви без ангажименти, напълно безплатно и безвъзмездно една от най-грижливо пазените тайни в политиката - как се взема властта. Колко лесно се създава легенда. Започва се от някоя популярна обществена теза, например: крайно време е на българския небосклон да изгрее нова звездна партия, голяма и ударна като СДС и царската, такава, че да

БСП: Нов дълг е по-опасен от избора на Пеевски. Протестирайте

http://offnews.bg/news/n_1/n_369432.html

"Искам да обърна внимание на хората. Те основателно бяха възмутени от решението за назначаването на Пеевски за председател на ДАНС. Това решение има много по-висока цена и крие много повече неизвестни какви интереси ще обслужва. Хората трябва да разберат, че ако това е актуално в понеделник и продължи да се прави, те трябва да изразят категоричното си отношение, защото изборите могат да загубят значение, ако огромни средства се разпределят така, както това се прави с актуализацията на държавния бюджет." Това заяви в кулоарите на парламента социалистът Янаки Стоилов в коментар по предложението парламентът да гласува специални правомощия за служебния кабинет. Според Стоилов и председателя на ПГ "Коалиция за България" Атанас Мерджанов подобни действия са опасни, защото предвиждат емитирането на нов дълг, без да са посочени ясни цели за него. "Предложеното решение, което се предлага да вземе парламентът за емитиранена нов дълг, за вземане на заеми, не посочва нито основанията, нито размерите, до които това може да бъде вършено от служебното правителство. Възможно ли е да се дава мандат, без да се посочват условия, таван и целите, с които се прави", попита Янаки Стоилов. Минути по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че парламентарната му група не възнамерява да участва повече в работата на Народното събрание, с което обезсмисли тревогите на БСП.

Албанската централна банка потвърди кражбата на голяма сума пари

http://europe.actualno.com/Albanskata-centralna-banka-potvyrdi-krajbata-na-goljama-suma-pari--news_42368.html

Албанската централна банка потвърди кражбата на голяма сума пари от сградата, където съхранява паричния резерв. Тя обаче увери, че дейностите й не са били засегнати и осигурява нужната ликвидност на а...

Хванаха петима телефонни измамници

http://plovdiv.actualno.com/Hvanaha-petima-telefonni-izmamnici-news_42371.html

Петима извършители на телефонни измами са задържани при полицейска операция на "Криминална полиция" и на полицаи от София, Пловдив, Ловеч и Плевен. Съвместната полицейска операция е прове...

Анчелоти: Роналдо може да играе срещу Юнайтед

http://football.actualno.com/Ancheloti-Ronaldo-moje-da-igrae-sreshtu-Unajted-news_42372.html

Старши треньорът на Реал Карло Анчелоти не изключва възможността звездата на отбора Кристиано Роналдо да вземе участие в приятелския мач с Манчестър Юнайтед, който ще се проведе на 2 август. Както е ...

Ограничават скоростта на движението край училища и детски градини в Сливен

http://society.actualno.com/Ogranichavat-skorostta-na-dvijenieto-kraj-uchilishta-i-detski-gradini-v-Sliven-news_42373.html

Продължава възстановяването на хоризонталната маркировка по пешеходните пътеки и започва обновяване на знаците, предаде репортер на Радио „Фокус”-Сливен. Заради изпълнението на п...

Над 1,2 млн. лева "загуба" имат депутатите от неявяване на работа

http://politics.actualno.com/Nad-12-mln-leva-zaguba-imat-deputatite-ot-nejavjavane-na-rabota-news_42374.html

Народните ни представители са отнесли глоби за безпричинни отсъствия от работата на парламента за времето на 42-рото Народно събрание - от юни 2013 г. - юни 2014 г., в размер на 663 441 лева. В това...

Проф. Димитър Греков: Няма апокалипсис за „син език”

http://pik.bg/проф-димитър-греков-няма-апокалипсис-за-„син-език”-news208315.html

Проф. Димитър Греков: Няма апокалипсис за „син език”

Няма апокалипсис за „син език", взели сме всички мерки още преди 15 дни от сме отделили от финансовите средства на Министерството на земеделието и храните 400 000 лв. Това каза, пред журналисти, министърът на земеделието и храните, в оставка, проф. Димитър Греков на влизане в сградата на Министерски съвет, предаде "Фокус".

"Днес екипи в Хасковски, Кърджалийски и в Шуменски регион извършват дезинфекция", каза още Димитър Греков и допълни, че по дезинфекцията работят само държавните ветериари, които разполагат с достатъчен ресурс да се справят със ситуацията.

"Защо трябва да наливаме още средства, като може с държавни средства, с държавните ветеринарни лекари да извършим дезинфекция? Отправили сме искания и към ЕК за допълнителни средства. Засега щетите от болестта са малки, само в Кърджалийска област има умрели няколко животни", каза още Димитър Греков.

По думите му, това не означава, че трябва да бъдем спокойни, а напротив - трябва да вземем всички мерки, които са необходими. Относно, това че според овцевъдите работата им се блокира, Греков заяви, че засега няма опасност от блокиране на износ на месо. "Като тази година износ на агнета не е имало отдавна, изнесени са близо 80% от агнетата" ,заяви Димитър Греков.

Борисов се отказа от актуализация на бюджета, няма да влиза в парламента

http://www.moreto.net/novini.php?n=259610

Парламентарната група на ГЕРБ няма да влиза повече в парламента. Това стана ясно от думите на председателя на партията Бойко Борисов. Заседанието на парламента се провали днес заради липса на кворум. В 9.00 часа се регистрираха 104 народни представители от БСП и ДПС, при необходими 121, а от ГЕРБ в залата не влезе никой, въпреки че депутатите от парламентарната група бяха в сградата.

Откриха амфетамин в дома на 28-годишен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220296

Полицаи от Дупница иззеха вчера наркотични вещества по време на специализирана операция, съобщиха от ОД на МВР в Кюстендил.
В дома на 28-годишния Р.В. са открити 279 г метамфетамин и 3.26 г Полицаи от Дупница иззеха вчера наркотични вещества по време на специализирана операция, съобщиха от ОД на МВР в Кюстендил. В дома на 28-годишния Р.В. са открити 279 г метамфетамин и 3.26 г

Кристалина Георгиева отново е актуален кандидат за "външен министър" на ЕС

http://www.mediapool.bg/kristalina-georgieva-otnovo-e-aktualen-kandidat-za-vanshen-ministar-na-es-news223168.html

Кандидатурата на Кристалина Георгиева за външнополитически представител на ЕС отново е актуална, след като италианският външен министър Федерика Могерини, считана за основен претендент, излиза от надпреварата. Могерини не получи очакваната подкрепа от останалите страни членки, предимно защото е считана за неопитна и прекалено отстъпчива по отношение на Русия. Италианският премиер Матео Ренци смята да предложи за същия пост бившия премиер и външен министър Масимо д'Алема. В тази ситуация избраният председател на следващата Европейска комисия Жан-Клод Юнкер е загрижен заради отказа на държавите членки да номинират жени за неговия екип и се опасява да не би заради това Европейският парламент да откаже да одобри състава на Комисията на насроченото за октомври гласуване, предава Франс прес. На 31 юли изтича срокът, в който правителствата трябва да излъчат кандидатите си за еврокомисари, а досега женското име сред официално заявените кандидати е само едно: това на чешкия министър на регионалното развитие Вера Юрова. Две държави се очаква да потвърдят решението си да номинират за втори мандат своите сегашни комисарки: България с Кристалина Георгиева и Швеция със Сесилия Малмстрьом, са казали пред Франс прес от кабинета на Юнкер. Бъдещият председател на ЕК разчита на още две женски кандидатури в добавка, но от кабинета му не разкриха за кого става дума. С пет дамски номинации Жан-Клод Юнкер обаче ще остане далеч от желаната цел, отбелязва Франс прес. В сегашната комисия девет от 28-те комисари са жени, а председателят на ЕП Мартин Шулц предупреди, че ако Юнкер предложи за гласуване Комисия, в която жените са по-малко, тя няма да бъде подкрепена и ще се наложат промени в състава й. Юнкер залага надежди на шест държави членки, които все още не са обявили номинациите си за еврокомисари. Това са Италия, Белгия, Холандия, Португалия, Словения и Румъния. Но след като не получи очакваната подкрепа от останалите страни членки за кандидатурата на външния си министър Федерика Могерини за поста на върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността, италианският премиер Матео Ренци смята да предложи за същия пост бившия премиер и външен министър Масимо д'Алема, припомнят европейски източници. На срещата си на 16 юли европейските лидери не постигнаха съгласие за новия върховен представител по външната политика и сигурност, както и за председател на Европейския съвет. Изборът ще стане на 30 август. Основните възражения срещу социалистката Могерини бяха от източноевропейските страни, най-вече балтийските и Полша, които я упрекват за прекалено мека политика спрямо Русия. Влошените отношения между ЕС и Москва заради кризата в Украйна обаче навлязоха в качествено нова фаза след като на 17 юли малайзийският Боинг -777 се разби в Източна Украйна и всички доказателства сочат, че е бил свален с руска ракета, изстреляна от проруските сепаратисти. В началото на тази седмица ЕС за пръв път наложи икономически санкции спрямо Русия. И докато вървят номинациите за висшите постове в новата Еврокомисия, авторитетни световни политици и дипломати излязоха с открито писмо до европейските лидери. В момент, когато над Украйна свалят самолети, Близкият Изток затъва в сектантство и напрежението в Азия нараства, не е време за новаци. Европейските граждани очакват да видят на поста човек, който Жан-Клод Юнкер описа като "силен и опитен играч", който да координира европейската политика и да преразгледа глобалната й стратегия, се казва в писмото. Европейските лидери трябва да окуражат председателя на ЕК да подкрепи този кандидат с нови специализирани постове за южното Средиземноморие и източните съседи, с правомощия да координира работата на другите комисари, чиито ресори имат досег с външната политика и сигурността – като търговия, развитие и хуманитарна помощ. Съветът на министрите трябва да загърби тесните интереси за геополитически баланси, квоти и личности и да избере най-силният кандидат. Позицията, която ще заема Европа в света, е в техни ръце, се казва в декларацията, подписана от над 30 известни членове на Европейския съвет за външна политика - бивши правителствени и държавни лидери от Европа, бивши дипломати, академици, законодатели, бивши евродепутати и водещи представители на бизнеса. Сред тях са милиардерът филантроп Джордж Сорос (основател на Фондация "Отворено общество"), бившият президент на Латвия Вайра Вике-Фрейберга, бившият испански външен министър Ана Паласио, гръцкият финансист Стелиос Завос, бившият финансов министър на Германия Ханс Айхел, бившият еврокомисар Ерхард Бузек. Декларацията е подкрепена от бившия външен министър на България Николай Младенов, както и от първия български еврокомисар Меглена Кунева. Според различни източници, в новосъздалата се ситуация Кристалина Георгиева възвръща шансовете си. Тя бе сочена като възможна консенсусна фигура, приемлива и за източноевропейците, които имаха сериозни възражения срещу Могерини. Дългогодишният опит на Георгиева опит в Световната банка, която е базирана във Вашингтон, също се отчита като предимство, а освен това тя получи отлична оценка за работата си като еврокомисар по хуманитарната помощ и реакция при кризи. Поради всички тези причини Жан-Клод Юнкер настоя за номинирането й за върховен външнополитически представител на ЕС. След срещата си с него на 16 юли премиерът Пламен Орешарски я предложи официално като кандидат на България за този пост. В същото време лидерът на ПЕС Сергей Станишев и българските социалисти работеха и продължават да работят усърдно срещу кандидатурата на Кристалина Георгиева. Стигнаха дотам да обясняват, че било "нелепо" дори да се говори, че България може да получи такъв висок пост в ЕК (външнополитическият представител е и зам.-председател на ЕК). На последното си редовно заседание преди оставката, правителството на Орешарски не взе решение за еврокомисар и остави това на служебното правителството. След това лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че стоят зад кандидатурата на Георгиева, която се ползва и с подкрепата на ГЕРБ, които я издигнаха за еврокомисар през 2009 г. Така гласената от БСП кандидатура на външния министър Кристиан Вигенин окончателно пропадна. В сряда самият той обясни пред БНТ, че президентът Росен Плевнелиев е щял да саботира всяка номинация за еврокомисар на кабинета ”Орешарски”, извън тази на Кристалина Георгиева. Държавният глава е казал на европейските лидери, че ако правителството на Пламен Орешарски издигне друга номинация, то служебното правителство ще я смени с Георгиева. "За мен беше странен начинът, по който беше направен опит да се предпостави това, което се случва, през една конкретна личност", каза Вигенин. Той обясни, че винаги е подкрепял действията на Кристалина Георгиева, но подчерта, че преди да се издигне конкретна личност е трябвало да има дебат какъв ресор точно ще получи България. Вигенин допълни, че целта е била да се издигне най-подготвеният човек за въпросния ресор. С уговорката, че не би искал думите му да се тълкуват като работа срещу кандидатурата на Георгиева или че я подценява, Вигенин оцени като минимални шансовете й за поста върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността. "Имаше отказ на политическите лидери и на премиера да се проведе дебат и беше по-лесно да се остави на служебното правителство", каза Вигенин. Той предупреди, че така се създават прецеденти, с които постепенно да се създаде впечатление, че служебният кабинет е пълноценен, а той не е". Ясно е обаче, че дори да имаше консултации, БСП щеше да остане в изолация и нямаше да успее да наложи свой кандидат, при положение, че против са не само ГЕРБ и ДПС, а и Пламен Орешарски.

Вигенин обвини Плевнелиев, че натрапил Кристалина Георгиева за еврокомисар

http://www.mediapool.bg/vigenin-obvini-plevneliev-che-natrapil-kristalina-georgieva-za-evrokomisar-news223168.html

Президентът Росен Плевнелиев е щял да саботира всяка номинация за еврокомисар на кабинета ”Орешарски”, извън тази на Кристалина Георгиева, стана ясно в сряда от думите на външния министър в оставка Кристиян Вигенин пред БНТ. Държавният глава е казал на европейските лидери, че ако правителството на Пламен Орешарски издигне друга номинация, то служебното правителство ще я смени с Георгиева. Премиерът Пламен Орешарски издигна номинацията на Кристалина Георгиева в последния момент. Причината бе, че БСП искаше да издигне свой представител за еврокомисар и големият претендент бе именно Кристиян Вигенин. "За мен беше странен начинът, по който беше направен опит да се предпостави това, което се случва, през една конкретна личност", каза Вигенин. Той обясни, че винаги е подкрепял действията на Кристалина Георгиева, но подчерта, че преди да се издигне конкретна лично е трябвало да има дебат какъв ресор точно ще получи България. Вигенин допълни, че целта е била да се издигне най-подготвеният човек за въпросния ресор. С уговорката, че не би искал думите му да се тълкуват като работа срещу кандидатурата на Кристалина Георгиева или че я подценява, Вигенин оцени като минимални шансовете на българката за поста върховен представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността. "Имаше отказ на политическите лидери и на премиера да се проведе дебат и беше по-лесно да се остави на служебното правителство", каза Вигенин. Той предупреди, че така се създават прецеденти, с които постепенно да се създаде впечатление, че служебният кабинет е пълноценен, а той не е". Външният министър в оставка оцени като подписване на празен чек за следващия кабинет миналата вчера на първо четене актуализация на бюджета, внесена от правителството и приета с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. "Скоростта, с която бяха внесени тези промени ни лиши от възможността за смислен дебат, очевидно е, че сме в нова ситуация, но тази промяна не може да се свързва с БСП", каза още той.

Вигенин обвини Плевнелиев в натрапване на Кристалина Георгиева за еврокомисар

http://www.mediapool.bg/vigenin-obvini-plevneliev-v-natrapvane-na-kristalina-georgieva-za-evrokomisar-news223168.html

Президентът Росен Плевнелиев е щял да саботира всяка номинация за еврокомисар на кабинета ”Орешарски”, извън тази на Кристалина Георгиева, стана ясно в сряда от думите на външния министър в оставка Кристиян Вигенин пред БНТ. Държавният глава е казал на европейските лидери, че ако правителството на Пламен Орешарски издигне друга номинация, то служебното правителство ще я смени с Георгиева. Премиерът Пламен Орешарски издигна номинацията на Кристалина Георгиева в последния момент. Причината бе, че БСП искаше да издигне свой представител за еврокомисар и големият претендент бе именно Кристиян Вигенин. "За мен беше странен начинът, по който беше направен опит да се предпостави това, което се случва, през една конкретна личност", каза Вигенин. Той обясни, че винаги е подкрепял действията на Кристалина Георгиева, но подчерта, че преди да се издигне конкретна лично е трябвало да има дебат какъв ресор точно ще получи България. Вигенин допълни, че целта е била да се издигне най-подготвеният човек за въпросния ресор. С уговорката, че не би искал думите му да се тълкуват като работа срещу кандидатурата на Кристалина Георгиева или че я подценява, Вигенин оцени като минимални шансовете на българката за поста върховен представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността. "Имаше отказ на политическите лидери и на премиера да се проведе дебат и беше по-лесно да се остави на служебното правителство", каза Вигенин. Той предупреди, че така се създават прецеденти, с които постепенно да се създаде впечатление, че служебният кабинет е пълноценен, а той не е". Външният министър в оставка оцени като подписване на празен чек за следващия кабинет миналата вчера на първо четене актуализация на бюджета, внесена от правителството и приета с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. "Скоростта, с която бяха внесени тези промени ни лиши от възможността за смислен дебат, очевидно е, че сме в нова ситуация, но тази промяна не може да се свързва с БСП", каза още той.

Откриха амфетамин в дома на 28-годишен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220288

Полицаи от Дупница иззеха вчера наркотични вещества по време на специализирана операция, съобщиха от ОД на МВР в Кюстендил.
В дома на 28-годишния Р.В. са открити 279 г метамфетамин и 3.26 г Полицаи от Дупница иззеха вчера наркотични вещества по време на специализирана операция, съобщиха от ОД на МВР в Кюстендил. В дома на 28-годишния Р.В. са открити 279 г метамфетамин и 3.26 г

ГЕРБ се отказа от актуализация на бюджета, няма да влиза в парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220292

Парламентарната група на ГЕРБ няма да влиза повече в парламента.
Това стана ясно от думите на председателя на партия ГЕРБ Бойко Борисов след заседанието на гурапата на депутатите от партията. То се проведе непосредствено след като сутринта след 9 ч стана ясно, че в залата няма кворум. Регистрираха се 104 народни представители от БСП и ДПС. Парламентарната група на ГЕРБ няма да влиза повече в парламента. Това стана ясно от думите на председателя на партия ГЕРБ Бойко Борисов след заседанието на гурапата на депутатите от партията. То се проведе непосредствено след като сутринта след 9 ч стана ясно, че в залата няма кворум. Регистрираха се 104 народни представители от БСП и ДПС.

Видео: Лисицки подобри рекорда за най-бърз сервис в женсия тенис

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/30/2352888_video_lisicki_podobri_rekorda_za_nai-burz_servis_v/?ref=rss




Германката Сабине Лисицки подобри рекорда за най-бърз сервис в историята на женския тенис. 24-годишната състезателка от Тройсдорф пласира начален удар със скорост 210.8 км/ч в двубой от първия кръг на турнира в Станфорд, САЩ.

Лисицки отпадна от надпреварата след загуба от сръбкинята Ана Иванович с 6:7 (2), 1:6, но все пак й остана утешението, че подобри седемгодишния рекорд на американката Винъс Уилямс, която вкара сервис с 207.6 км/ч на US Open 2007.

През...

Какво знаят и какво не знаят Перничани

http://www.zapernik.com/obshtestvo/kakvo-znayat-i-kakvo-ne-znayat-pernichani_33382/

Перничани знаят,че живеят в град водещ класациите не само в България но и в Европа по замърсяване на въздуха.

Знаят, че е единственото населено място като урбанизирана територия на която са разположени Регионално депо занеопасни отпадъци, Депо за опасни отпадъци, шламохранилище и сгуроотвал.

Не знаят обаче, че Община Перник, Регионалната здравна инспекция,Изпълнителна агенция по околна среда тихомълком са дали съгласието си за изграждане на ново депо за производствени...

Продължава

Вигенин против нови санкции срещу Русия

http://econ.bg/Новини/Вигенин-против-нови-санкции-срещу-Русия_l.a_i.559133_at.1.html

Нови санкции срещу Русия ще имат негативен ефект върху целия Европейски съюз. Такава позиция изрази външният ни министър в оставка Кристиан Вигенин в...

Център за кариерно развитие действа в Добрич

http://dobrudjatv.net/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b8%d0%b5-%d0%b4%d0%b5%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0-%d0%b2-2/

Кариерен център функционира от днес в Търговско промишлена палата – Добрич. Такива центрове за кариерно развитие се създават във всички регионални поделения на БТПП, обясни на пресконференция секретарят на палатата в Добрич Герман Германов. Създадени са общо 29 в областните центрове. Кариерните центрове се създават […]

Шок! Син на известен бизнесмен се самоуби

http://pik.bg/шок-син-на-известен-бизнесмен-се-самоуби-news208313.html

Шок! Син на известен бизнесмен се самоуби

Мъж на 41 години бе открит обесен в къщата на баба си в кочериновското село Бараково, пише „Струма”.

Ангел Спиридонов е син на Спиридон Ангелов, който върти магазин за авточасти в Благоевград.Самоубиецът се качил на тавана на кокетната двуетажна къща, метнал въжето и ритнал столчето.

Извиканият от Благоевград баща на мъжа – Спиридон Ангелов, който има магазин за авточасти в близост до Югозападния университет, сам прерязал въжето и свалил сина си.

След това се обадил на "Спешна помощ", но медиците отказали да издадат смъртен акт, докато не се направи аутопсия на тялото. Трагедията скова малкото селце от ужас, дори барчето в центъра опустя, след като се разбра за смъртта на Ангел.

Ангел е бил много привързан към баба си, твърдят съседи на старата жена, но напоследък по-рядко я навестявал, тъй като се грижел за двете си деца от своите два брака.

Близките му са в неведение за причината да посегне на живота си. Според тях той е бил отговорен човек, не е пиел, няма скандали около него. 

Затварят изходите на София в петък

http://frognews.bg/news_73887/

От 15 ч в петък, 1 август, всички изходи на София ще бъдат затворени, обяви Красимир Лалов, зам.-председател на Националното сдружение на българските превозвачи.

Сърбин помете три деца на тротоар във Видинско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220280

Три деца са пострадали при пътнотранспортно произшествие вчера във видинското село Новоселци, съобщава "Конкурент".
От полицията съобщават, че към 15:20 ч. на ул. „Първа“ лек автомобил „Рено“, управляван от сръбски гражданин, блъска три деца, които били на тротоара.
Автомобилът се движел с несъобразена скорост и при опит да изпревари лек автомобил Три деца са пострадали при пътнотранспортно произшествие вчера във видинското село Новоселци, съобщава "Конкурент". От полицията съобщават, че към 15:20 ч. на ул. „Първа“ лек автомобил „Рено“, управляван от сръбски гражданин, блъска три деца, които били на тротоара. Автомобилът се движел с несъобразена скорост и при опит да изпревари лек автомобил

МОСВ: Възможни са локални поройни наводнения

http://www.cross.bg/mesta-mosv-porechiyata-1423078.html

/КРОСС/ По информация на НИМХ днес на база метеорологичната обстановка, на места в страната се очакват повишения на речните нива главно по поречията Лом, Огоста, Искър, Вит, Осъм, Янтра, Русенски Лом, Добруджанските реки, горното течение на Тунджа, родопските притоци на река Марица, по поречията Места и Струма. Вследствие на интензивни валежи и високата почвена влага, на места са възможни поройни наводнения, съобщава пресцентърът на МОСВ. В четвъртък на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакваните количества ще бъдат между 5 и 15 л/кв.м, на отделни места повече, до 50-60 л/кв.м. Оперативното звено в МОСВ е активирано.  

НОИ спира програмата за рехабилитация в санаториумите от безпаричие

http://offnews.bg/news/n_1/n_369422.html

Националният осигурителен институт спира изпълнението на програмата си за профилактика и рехабилитация в санаториумите заради липса на средства. Удостоверения за ползване на парична помощ ще се издават до 29 август. "Поради изчерпване на предвидените средства в Бюджета на държавното обществено осигуряване за 2014 г., НОИ предприема действия за прекратяване на програмата за профилактика и рехабилитация за тази година", се казва в прессъобщение на Института. Териториалните поделения на НОИ ще издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 29 август 2014 г. включително. Последната дата, на която лицата могат да постъпват в заведенията, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация, е не по-късно от 12 септември 2014 г. Тази година програмата за профилактика и рехабилитация стартира на 31 март и за нейното финансиране е предвидена сумата от 15 362 329 лв. До момента са издадени 26 000 удостоверения, като се очаква до приключване на програмата още 13 200 души да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация. Най-често лицата провеждат рехабилитация за заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната и централната нервна система.

ГЕРБ се отказа от актуализацията на бюджета

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/gerb-se-otkaza-ot-aktualizaciiata-na-biudzheta-6018628

Парламентарната група на ГЕРБ повече няма давлиза в парламента, съобщи Бойко Борисов

Хаос в образованието: Трети час по физическо може да отпадне заради липса на учители

http://www.zapernik.com/obshtestvo/haos-v-obrazovanieto-treti-chas-po-fizichesko-moje-da-otpadne_33381/

Пълен хаос в образователната система от септември прогнозира Съюзът на работодателите, ако не се промени сега действащ член от Правилника за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорт. Текстът е категоричен, че само дипломирани висшисти със спортна или педагогическа специалност могат да провеждат третия час по физкултура в училище. Такива специалисти липсват в повечето населени места в страната, алармират от съюза, съобщава КТ Кракра.

Съюзът настоява за промяна в приетия...

Продължава

КС ще отмени 20-процентната такса върху приходите на ВЕИ централите

http://www.mediapool.bg/ks-shte-otmeni-20-protsentnata-taksa-varhu-prihodite-na-vei-tsentralite-news223167.html

Конституционният съд (КС) ще отмени въведената от началото на годината 20-процентна такса върху приходите на слънчевите и вятърните централи, съобщава "Капитал daily" в сряда, като се позовава на свои източници в съда.   Това предвиждал проектът за решение на съдията докладчик по делото Димитър Токушев, подкрепяно от мнозинството съдии.   КС ще заседава по казуса в четвъртък. Решенията на Конституционния съд действат занапред и сумите, които са събрани до този момент, няма да бъдат възстановени на компаниите.   Делото беше образувано по искане на президента Росен Плевнелиев в средата на януари тази година. Той поиска от съда да обяви за противоконституционна въведената от 1 януари 2014 г. такса от 20 процента върху приходите от продажба на вятърна и слънчева енергия. Мотивите на държавния глава бяха, че приетата от парламента такса няма обосновка, не е съгласувана с бизнеса, не е ясно за какво ще се изразходват приходите от нея и срещу събираните суми държавата не предлага никакви услуги.   Таксата бе изненадващо приета като част от преходните разпоредби на Закона за бюджет 2014 г., в който бе записано, че от таксата в бюджета ще влязат 150 млн. лв., но за по-късно остана да се уточнява за какво ще се използват. Лансираните версии са – буфер в бюджета, за стабилизиране на състоянието на "Националната електрическа компания", което обаче ще е държавна помощ, за която е нужно разрешение на Брюксел, и за енергийни помощи за социално слабите хора.   Държавният глава се позова на член 19, ал. 2 от Конституцията, която гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, а въвежданата само за слънчеви и вятърни централи такса създава различни правни условия за стопанска дейност и неравно третиране.   "Не се предвижда да плащат такава такса нито другите производители на енергия от възобновяеми източници – напр. водноелектрическа енергия, биомаса, нито останалите стопанските субекти, от които държавата изкупува електроенергия на преференциални цени - произведената по високоефективен комбиниран начин електроенергия от централи с комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия", обърна внимание Плевнелиев.   Според него така се нарушават правната сигурност и предвидимост, които са предпоставка за привличане на инвестициите.

ГЕРБ няма да влиза повече в парламента (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220263

Парламентарната група на ГЕРБ няма да влиза повече в парламента.
Това стана ясно от думите на председателя на партия ГЕРБ Бойко Борисов след заседанието на гурапата на депутатите от партията. То се проведе непосредствено след като сутринта след 9 ч стана ясно, че в залата няма кворум. Регистрираха се 104 народни представители от БСП и ДПС. Парламентарната група на ГЕРБ няма да влиза повече в парламента. Това стана ясно от думите на председателя на партия ГЕРБ Бойко Борисов след заседанието на гурапата на депутатите от партията. То се проведе непосредствено след като сутринта след 9 ч стана ясно, че в залата няма кворум. Регистрираха се 104 народни представители от БСП и ДПС.

Стюард: Моля, изхвърлете всички наркотици в тоалетната

http://offnews.bg/news/n_1/n_369419.html

Стюард препоръчал на пътници в самолет "да изхвърлят всички наркотици в тоалетната преди кацането". Комичната случка се разиграла на борда на самолет на австралийската авиокомпания  Jetstar , която бе принудена да се извини публично на всички пътници заради нея, пише британският в. " The Guardian". Инцидентът е от миналата неделя. Пътниците за въпросния полет били предимно посетители на изминалия музикален австралийски фестивал в Байрън Бей. Малко преди самолетът да кацне, стюард заявил по микрофона, че е добре всички пътници да "изхвърлят в тоалетната всичко, което е незаконно за притежание", защото на летището ще има проверка с кучета. Според австралийските медии доста от хората се втурнали към тоалетните след "предупреждението" на стюарда. Във официалната Фейсбук страницата на Jetstar коментарите по темата са и в двете крайности, като някой приветстват постъпката на стюарда, а други се заричат никога повече да не пътуват с авиокомпанията.

Елегантната градината пред Лувъра гъмжи от плъхове

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/elegantnata-gradinata-pred-luvyra-gymzhi-ot-plyhove-6018627

Гризачите не се впечатлявали особено и от смъртните заплахи, на които ги подлагали санитарните власти и необезпокоявани лудували в тревата

Прокуратурата ще провери сигнала на Бареков срещу Борисов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/30/2352886_prokuraturata_shte_proveri_signala_na_barekov_sreshtu/?ref=rss


Софийска градска прокуратура (СГП) ще провери сигналът на лидера на "България без цензура" Николай Бареков срещу председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, става ясно от съобщение от пресцентъра на държавното обвинение, изпратено рано сутринта в сряда.

Вчера Бареков обяви, че е поискал от главния прокурор Сотир Цацаров да бъде разпитан по случая и днес той е призован в Столичното следствие.

"В сигнала се твърди, че на подателя му са били предоставени документи – "архивни извадки...

Сърбин помете три деца на тротоар във Видинско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220274

Три деца са пострадали при пътнотранспортно произшествие вчера във видинското село Новоселци, съобщава Три деца са пострадали при пътнотранспортно произшествие вчера във видинското село Новоселци, съобщава "Конкурент". От полицията съобщават, че към 15:20 ч. на ул. „Първа“ лек автомобил „Рено“, управляван от сръбски гражданин, блъска три деца, които били на тротоара. Автомобилът се движел с несъобразена скорост и при опит да изпревари лек автомобил

Ужас! Автомобил помете три деца на тротоара

http://pik.bg/ужас-автомобил-помете-три-деца-на-тротоара-news208307.html

Ужас! Автомобил помете три деца на тротоара

Три деца са пострадали при пътно-транспортно произшествие вчера в Новоселци. От полицията във Видин съобщиха, че към 15.20 ч. на ул. „Първа“ лек автомобил „Рено“, управляван от сръбски гражданин блъска три деца, които били на тротоара. Автомобилът се движел с несъобразена скорост.

При опит да изпревари лек автомобил, колата се качва на тротоара където помита хлапетата.„10-годишно момиче е настанено във видинската болница с фрактура на горен крайник, без опасност за живота.

6-годишно момиче е настанено в болницата със съмнение за комоцио, без опасност за живота. Третото дете – 7-годишно момиче е прегледано и освободено“, казаха от МВР.

64-годишният шофьор е тестван с дрегер, който не е отчел наличие на алкохол, съобщава "Конкурент".

По случая е образувано досъдебно производство. 

 

Опасност за туристите - Черно море в капана на мъртво вълнение

http://www.moreto.net/novini.php?n=259592

Черно море в капана на мъртво вълнение. Спасителите по родното Черноморие предупреждават, че в следващите дни морето е най-опасно. От понеделник мъртвото вълнение в Черно море вече е факт. Обикновено течението се проявява в края на юли и началото на август, разказват спасители.

Мъж от Долна Оряховица е починал при пожар в дома си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220253

48-годишен мъж от Долна Оряховица е загинал при пожар в дома си, съобщиха от ОД на МВР-Велико Търново.
Сигнал за пожара е получен снощи около 23:00 часа на тел. 112.
На мястото са изпратени екипи на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН) - Горна Оряховица.
При гасенето на пожара огнебрицте установили в една от стаите 48-годишен мъж от Долна Оряховица е загинал при пожар в дома си, съобщиха от ОД на МВР-Велико Търново. Сигнал за пожара е получен снощи около 23:00 часа на тел. 112. На мястото са изпратени екипи на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН) - Горна Оряховица. При гасенето на пожара огнебрицте установили в една от стаите

Псаки не знае нищо за балистичните ракети, за които говорят американските медии

http://www.cross.bg/psaki-durzhavniya-ykrainskata-1423076.html

/КРОСС/ На традиционния брифинг официалният представител на Държавния департамент на САЩ Дженифър Псаки не можа да даде адекватен коментар на появилите се в американските медии съобщения за използването на балистични ракети от украинската армия. Брифингът се състоя почти непосредствено, след като американската телевизия CNN излъчи съобщение, според което украинската армия е изстреляла балистична ракета срещу опълченците в Източна Украйна. По време на брифинга журналист попита Псаки какво е мнението й относно подобна информация. Официалният представител на Държавния департамент поклати глава и отвърна, че няма какво да добави и не е запозната със случая. Псаки не бе чувала и за обстрела на дома за стари хора в Луганск, където загинаха петима възрастни.

Обеси се син на бизнесмен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4220261

41-годишен мъж бе открит обесен в къщата на баба си в кочериновското село Бараково, пише в. „Струма”.
Ангел Спиридонов е син на Спиридон Ангелов, който има магазин за авточасти в Благоевград.
Самоубиецът се качил на тавана на двуетажната къща, метнал въжето и ритнал столчето. Извиканият от Благоевград баща на мъжа сам прерязал въжето и свалил сина 41-годишен мъж бе открит обесен в къщата на баба си в кочериновското село Бараково, пише в. „Струма”. Ангел Спиридонов е син на Спиридон Ангелов, който има магазин за авточасти в Благоевград. Самоубиецът се качил на тавана на двуетажната къща, метнал въжето и ритнал столчето. Извиканият от Благоевград баща на мъжа сам прерязал въжето и свалил сина

ВиК - Перник също се включи в разкопките на площада, за да сложат нов водопровод

http://www.zapernik.com/obshtestvo/vik-pernik-sushto-se-vklyuchi-v-razkopkite-na-ploshtada_33380/

Служители на ВиК - Перник разкопават част от площад "Кракра Пернишки", за да подменят стар водопровод, научи ZaPernik.com.

Тръбите, които ще бъдат сменени са на около 30 години. Нов полиетиленов водопровод ще замени стария.

Работи се в участъка от Дет Маг до банка ДСК. ВиК - Перник ще се бръкне с 50 бона за подмяната на водопровода в 300-метровия участък на площада.

В проекта за ремонт на площада е заложена и подмяна на водопровода. Шефът...

Продължава

Цветан Василев: Бареков беше грешка

http://offnews.bg/news/n_1/n_369406.html

Назначаването на Николай Бареков за изпълнителен директор на ТВ7 е било грешка.  Това казва в поредното си писмо до медиите банкерът Цветан Василев, за който официално се знае, че е в Австрия. Банкерът отговаря на внесения от РЗС сигнал за нерегламентирано финансиране на партията на Николай Бареков "България без цензура". Според лидера на РЗС посредник е предавал огромни суми в брой от Василев към Бареков.  В писмото си Цветан Василев съветва РЗС куфарчетата да бъдат търсени сред кръговете, атакували КТБ. Пълният текст на писмото беше публикуван от БГНЕС: Днес (29 юли, бел.ред.) за пореден път моето име беше забъркано в конспиративните теории за управлението на задкулисието в България. Този път от "свръхинформирания" господин Янев, който се превърна в специалист по "парични трансфери" от времето на ранния капитализъм. Искам да подчертая, че направих грешка да препоръчам господин Бареков за изпълнителен директор на собствениците на ТВ7 преди време. Наложи се господинът да бъде "награждаван", за да бъде освободен от поста си. Съмненията относно неговата финансова коректност обаче останаха. Специалистите по "парични трансфери" в куфарчета, господин Янев, търсете в кръга на онези, които подготвиха и осъществиха атаката срещу мене и КТБ АД. Както и сред онези никому неизвестни и трудно изразяващи се на разбираем език Юди, които "моралните стожери" на обществото подготвиха и опълчиха срещу мене с една-единствена цел — да им помогнат да окрадат атрактивните активи, финансирани от банката. Кой знае, може би пък и част от претендираните липси в компаниите, менажирани "успешно" в мое отсъствие, да са поели в подобна посока. А за това, на кого слугува Бареков, най-добре свидетелстват неговите декларации от последния месец. По думите им ще ги познаете, г-н Янев! И по вестниците!", се казва в писмото на Цветан Василев, изпратено до медиите.

Менда Стоянова: Няма задкулисни договорки между ГЕРБ и ДПС

http://pik.bg/менда-стоянова-няма-задкулисни-договорки-между-герб-и-дпс-news208303.html

Менда Стоянова: Няма задкулисни договорки между ГЕРБ и ДПС

Актуализацията на държавния бюджет, предложена от правителството, не е достатъчна. Няма да подкрепим този размер. Това каза депутатът ГЕРБ Менда Стоянова в ефира на Би Ти Ви.

Тя обясни, че ГЕРБ ще подкрепи актуализация, но само ако тя е реална.
„Ако не подкрепиш един законопроект на първо четене, няма как между първо и второ да направиш своите предложения, да ги защитиш в зала и да си ги гласуваш“, обясни Стоянова. 

Тя отрече задкулисни договорки и коалиции между ДПС и ГЕРБ във връзка с гласуването на актуализация на държавния бюджет, каквито са обвиненията на левицата, и нарече поредните „опорни точки“ тези твърдения. 

Министрите заседават за последно

http://www.bnews.bg/article-112448

За последно заседание на правителството се събраха малко преди 10 часа министрите от кабинета "Орешарски".

Цветан Василев: Сгреших, като препоръчах Николай Бареков за шеф на TV7

http://econ.bg/Новини/Цветан-Василев-Сгреших-като-препоръчах-Николай-Бареков-за-шеф-на-TV7_l.a_i.559127_at.1.html

„Направих грешка да препоръчам Бареков за изпълнителен директор на собствениците на TV7 преди време.“ Това заявява в своето изявление банкерът Цветан...

Син на бизнесмен се обеси в къщата на баба си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220257

41-годишен мъж бе открит обесен в къщата на баба си в кочериновското село Бараково, пише в. „Струма”.
Ангел Спиридонов е син на Спиридон Ангелов, който има магазин за авточасти в Благоевград.
Самоубиецът се качил на тавана на двуетажната къща, метнал въжето и ритнал столчето. Извиканият от Благоевград баща на мъжа сам прерязал въжето и свалил сина 41-годишен мъж бе открит обесен в къщата на баба си в кочериновското село Бараково, пише в. „Струма”. Ангел Спиридонов е син на Спиридон Ангелов, който има магазин за авточасти в Благоевград. Самоубиецът се качил на тавана на двуетажната къща, метнал въжето и ритнал столчето. Извиканият от Благоевград баща на мъжа сам прерязал въжето и свалил сина

Обама обяви нови строги санкции срещу Русия

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/obama-obiavi-novi-strogi-sankcii-sreshtu-rusiia-6018626

Държавният глава на САЩ подчерта, че санкциите са насочени срещу "ключови за руската икономика" сектори

Откриха мъртва 43-годишна жена в Благоевград

http://crime.actualno.com/Otkriha-myrtva-43-godishna-jena-v-Blagoevgrad-news_42370.html

Полицията в Благоевград откри 43-годишна жена, починала в дома си, съобщиха от ОД на МВР-Благоевград. Около 11:50 вчера часа във Второ Районно управление „Полиция”-Благоевград е...

Легенда на Локо (Пд) се завърна на "Лаута"

http://bgfootball.actualno.com/Legenda-na-Loko-Pd-se-zavyrna-na-Lauta-news_42362.html

Легендата на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров се завръща отново на "Лаута". Нападателят, който до този момент игра за ЦСКА, ще направи днес първата си тренировка с "черно-белите&quo...

Местан заяви, че ще върне мандата

http://politics.actualno.com/Mestan-zajavi-che-shte-vyrne-mandata-news_42364.html

Въпросът е твърде странен, защото това, което ще се случи формално след час и половина при държавния глава, е формален акт на онова, което се случи на 29 юни на първите консултации при държавния глава...

Карти ще показват рисковите наводнения около реките

http://society.actualno.com/Karti-shte-pokazvat-riskovite-navodnenija-okolo-rekite-news_42365.html

До края на годината трябва да бъдат съставени картите на реките и зоните, в които те се разливат при различните валежи. Това ще бъде направено в изпълнение на евродирективата за наводненията, каза в п...

Кейт Мос летяла пияна и без билет

http://showbusiness.actualno.com/Kejt-Mos-letjala-pijana-i-bez-bilet-news_42366.html

Световноизвестният британски модел Кейт Мос се възползвала от славата си, за да си издейства безплатен полет от Турция до Великобритания, пише Mail Online. Според изданието Мос, която била видимо под...

Принудително освобождават общински жилища в Добрич

http://dobrich.actualno.com/Prinuditelno-osvobojdavat-obshtinski-jilishta-v-Dobrich--news_42369.html

Започва принудително освобождаване на общински жилища в Добрич заради неплатени от наематели сметки. Заповедите за освобождаване на първите 11 от стоте некоректни наематели са готови. В рамките на ...

Актуализация на бюджета няма да има

http://offnews.bg/news/n_1/n_369404.html

Макар че вчера депутатите работиха до късно, за да приемат на първо четене промените в Закона за държавния бюджет, днес стана ясно, че ремонтът на държавните сметки няма да мине на второ четене. Развръзката дойде от ГЕРБ, чийто лидер обяви, че не понася спекулациите за договорка между партията му и ДПС. "ГЕРБ са против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, в които БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викахме "Оставка", в последните три дни да им дадем да се възползват от опорната си точка - ГЕРБ и ДПС в коалиция, затова ние много искахме да помогнем на президента и служебното правителство, параметрите на бюджета ", каза Борисов. Той уточни, че ГЕРБ няма да присъства на заседанието в понеделник, на което трябваше да се приеме на второ четене промяната в бюджета. Борисов призова БСП да си носи цялата отговорност и им пожела "успех в играта". Той уточни, че парламентарната група на ГЕРБ повече няма да участва в заседанията на парламента. Ако ГЕРБ спази заканите си, актуализацията на бюджета няма как да мине на второ четене, защото "Коалиция за България" е категорично "против" промените в републиканските сметки. Борисов обаче е известен с това, че често променя позициите си по различни въпроси.

700 домакинства в Добрич ще бъдат подпомогнати финансово

http://www.cross.bg/suvet-postradali-dobrich-1423077.html

/КРОСС/Обществен съвет, назначен от кмета на Добрич Детелина Николова, определи критериите, по които пострадалите при наводненията в града ще бъдат подпомогнати. В съвета участват представители на местните служби по здравеопазване и социална политика, нат Областния съвет на БЧК, Областната управа, представители на пострадалите и на гражданската доброволческа инициатива „Да помогнем на Добрич". Не беше никак лесно в работата на обществения съвет да подбере критериите, каза в интервю за БНР Детелина Николова и посочи: Първо са хората с напълно разрушени домове, следват пострадали от наводнението с домове, подлежащи на събаряне, пострадали с унищожени над 50 на сто от застроената площ и покъщнина. Четвърти критерий - пострадали семейства с деца до 18 години, пети критерий - самотно живеещи възрастни хора над 65 години. Шестият критерий - пострадали семейства с деца и лица с увреждания над 50%. Общо 700 домакинства ще получат парични помощи, каза кметът. Нашият Обществен съвет работи в пълен синхрон, с единодушно мнение, заяви Детелина Николова по повод обвиненията, че повечето от участниците в съвета са от администрацията, а представителите на гражданската квота са малцинство. Думите й потвърди и Мария Андонова - член на Обществения съвет и един от инициаторите на групата "Да помогнем на Добрич" във Фейсбук: Представителите на гражданската квота и администрацията работихме като един екип

Прокуратурата започва работа по сигнали на Бареков, Борисов и Янев

http://www.moreto.net/novini.php?n=259605

Прокуратурата започна работа по сигнали на Николай Бареков, Бойко Борисов и Яне Янев, съобщиха от държавното обвинение. На 28.07.2014 г. е постъпил сигнал до главния прокурор от Николай Бареков, председател на ПП „България без цензура“.

Доброволци ще помагат в разчистването на пострадалите от наводнението села

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220241

Доброволци, които са се организирали чрез социалната мрежа, ще помагат в разчистването на пострадалите от наводнението габровски села, съобщи Доброволци, които са се организирали чрез социалната мрежа, ще помагат в разчистването на пострадалите от наводнението габровски села, съобщи "Дарик". Доброволците са студенти и вече са се свързали с кмета на Враниловци Теодора Томова, за да я уведомят, че ще се притекат на помощ. Друга група под името "Народна гражданска защита" също подтиква

Таен банков план трябва да спаси Аржентина от фалит

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d01e622/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cdrugi0C3380Ca0Ctaen0Ebankov0Eplan0Etriabva0Eda0Espasi0Earjentina0Eot0Efalit0H1771650C/story01.htm

Местните банки планират да поемат задълженията на държавата, която после ще им възстанови средствата чрез облигации


Скандал в българското кино

http://www.cross.bg/rositza-cholakov-komisiyata-1423075.html

/КРОСС/Скандал се заформи в българското кино. Съмнения за корупция и за конфликт на интереси спряха европейските пари за подпомагане на българското кино на последния конкурс за сценарии. Близо 7 милиона лева са замразени, а шефът на комисията Евгени Михайлов, подаде оставка. Причината - жалба на 22-годишната Росица Караджова, която е участник в конкурса, сблъскал се с редица скандални факти. Според разказа й в българското кино години наред държавни и европейски пари се дават на „наши хора" и всеки нов няма шанс да пробие, колкото и да е кадърен.  Преди три седмици шефът на комисията на Националния филмов център Евгений Михайлов подаде оставка. Причината - скандал с повтарящи се оценъчни карти в конкурсната сесия за сценарии на игрални филми. Оплакаха се участници в конкурса. Тези и други факти вижда и вкарва в жалба до съда и изгубилата на конкурса Росица - глухото момиче, известно на всички ни с участието си в предаването „Байландо". Tъкмо тази жалба замразява европейските пари, обобщава в свой репортаж Нова.  В своята карта за оценка на кандидат, Евгений Михайлов преписал едно към едно от колежката си в комисията Геновева Димитрова. Текстът е без никакви разлики. Защо Михайлов е преписал, знаела ли е Димитрова и как така един член на комисията има достъп до оценъчна карта на друг член? Според Росица обаче има хора от комисията, които дори не са чели сценария й

Конституционният съд ще отмени таксата за зелените централи

http://www.cross.bg/prihodite-tzentrali-durzhavniya-1423074.html

/КРОСС/ Конституционният съд (КС) ще отмени въведената от началото на годината от Народното събрание такса от 20% върху приходите на слънчевите и вятърните централи. Това е проектът на решението на съдията, докладчик по делото - Димитър Токушев. Това е и позицията на мнозинството в Конституционния съд, съобщава в. "Капитал daily", позовавайки се на източници от съда. Заседанието на КС е днес. Промените в Закона за енергията от възобновяеми източници бяха въведени с текст в заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2014 година. Таксата от 20% върху приходите се превежда на тримесечна база, но така и не беше изготвен ясен механизъм, по който приходите от нея да бъдат изразходвани. По данни на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране към края на март от нея са били събрани 36 млн. лв. Решенията на КС действат занапред и сумите, които са събрани до този момент, няма да бъдат възстановени на компаниите. Делото беше образувано по искане на президента Росен Плевнелиев, който сезира съда още в средата на януари. Според държавния глава текстовете трябва да бъдат отменени, защото важат само за слънчевите и вятърните централи, но не и за тези на биомаса, вецовете или централите с комбиниран начин на производство на електрическа и топлинна енергия. Правозащитникът Михаил Екимджиев обяви преди време, че подготвя жалба до Европейския съд по правата на човека във връзка с въведената такса

Националните кухни на България и Гърция

http://www.grreporter.info/Nacionalnite_kuhni_na_Blgariya_i_Grciya/15882

Националните ястия са повод за гордост и разпалват силни страсти и спорове, когато става дума за Балканите. Вижте кои са характерните ястия за българската и гръцката национални кухни.

прочети повече

Кандидатурите за шеф на ВКС са внесени официално

http://www.mediapool.bg/kandidaturite-za-shef-na-vks-sa-vneseni-ofitsialno-news223166.html

Кандидатурите на съдиите Павлина Панова и Таня Райковска за председателското място във Върховния касационен съд (ВКС) са внесени официално във деловодството на Висшия съдебен съвет (ВСС). Двете в момента са заместник-председатели на ВКС. Първа е била внесена номинацията на Райковска. Зад нея са застанали членовете на съвета - Каролина Неделчева, Даниела Костова, Светла Петкова, Милка Итова и Мария Кузманова. Те са част от доминиращото мнозинство във ВСС. Зад номинацията на Панова, внесена втора, са застанали - Галина Карагьозова, Камен Иванов, Калин Калпакчиев, Юлиана Колева и Юлия Ковачева. Повечето от тези членове са част от крехката опозицията в кадровия орган на Темида. Редът на внасянето на кандидатурите има голямо значение при сегашните компрометирани процедурни правила на ВСС. Това означава, че кандидатурата на Таня Райковска ще бъде подложена на гласуване първа и мнозинството, което застава зад нея, ще има възможност да консолидира подкрепата си. Силно впечатление прави отсъствието на подписа на сегашния председател на ВКС Лазар Груев под кандидатурата на Павлина Панова. Груев първи обяви, че кандидатурата на Павлина Панова ще бъде издигната и че той застава зад нея. Имаше очаквания главният прокурор Сотир Цацаров да застане зад Таня Райковска с подпис, но тези предварителни информации не се потвърдиха.

Родители търсят "АлисИЯ в страната на чудесата"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219383

Родители прекръстват по свой начин популярни детски книги и предизвикват усмивка и смут сред работещите в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен. Майка поискала да вземе за детето си "АлисИЯ в страната на чудесата", споделя във фейсбук библиотекарката Пламена Николова. С този пост е придизвикала 39 лайка. Родители прекръстват по свой начин популярни детски книги и предизвикват усмивка и смут сред работещите в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен. Майка поискала да вземе за детето си "АлисИЯ в страната на чудесата", споделя във фейсбук библиотекарката Пламена Николова. С този пост е придизвикала 39 лайка.

Нови две мистериозни дупки открити в Русия

http://offnews.bg/news/n_1/n_369401.html

Нови две огромни дупки се отвориха мистериозно в Северна Русия, подобно на ямата, открита преди няколко седмици , пише британският в. "Телеграф". Една от новооткритите дупки е с диаметър 15 метра и е открита на полуостров Ямал - там, където бе открита и първата. Втората огромна дупка в земята била открита на полуостров Таймир на стотици километри на изток. Според „Таймс" двете ями били открити от пастири на стадо елени. Всички тези видове формации трябва да се изследват и да е наложително да се предрече кога пак ще се появят. Учените открили замразено езеро на дъното на една от ямите и взели почва и проби от леда, за да открият кога се е сформирала. Експертите вярват, че е възможно да са причинени от топенето на подземния лед, който е освободил газове под високо напрежение, които са излезли на повърхността. „Това е много интересен феномен", казва Владимир Пушкарев, директор на Руския център за развитие на Арктика. „Обсъждаме по-нататъшно проучване на това място. Струва си научната работа да продължи", посочва той.

Банката на Дянков в черен списък на ЕС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4220239

Eвропейският съюз одобри вчера икономически санкции срещу Русия заради политиката й в Украйна, предадоха Ройтерс и Франс прес.Предвидените мерки засягат сектора на отбраната и по-специално търговията с оръжие, петролния сектор, стоките с двойна употреба, както и някои стратегически технологии.Според Франс прес финансовият сектор ... Eвропейският съюз одобри вчера икономически санкции срещу Русия заради политиката й в Украйна, предадоха Ройтерс и Франс прес.Предвидените мерки засягат сектора на отбраната и по-специално търговията с оръжие, петролния сектор, стоките с двойна употреба, както и някои стратегически технологии.Според Франс прес финансовият сектор ...

Джамбазки реши - остава евродепутат, въпреки излизането на ВМРО от коалицията с ББЦ

http://pik.bg/джамбазки-реши---остава-евродепутат-въпреки-излизането-на-вмро-от-коалицията-с-ббц-news208295.html

Джамбазки реши - остава евродепутат, въпреки излизането на ВМРО от коалицията с ББЦ

Има проблеми в партията на Николай Бареков България без цензура, има спускане на задачи отгоре и спускане на личности. Това разкри в сутрешния блок на бТВ Галина Петкова от листата на ББЦ.

„Имаше проблеми с мен през всичките 6 месеца, в които работих. Оказван ми бе натиск от г-н Кенов“, разкри тя, уточнявайки, че отговорен за запознанството й с Бареков е бил Ангел Славчев. Петкова е заявила, че се оттегля от листата на България без цензура.

„Не сме оказвали натиск на никого. Моята цел беше през цялото време да не позволим да капсулираме партията“, защити се обаче Стефан Кенов, главен секретар на ББЦ. В студиото гостува и Ангел Джамбазки, чиято партия наскоро напусна коалицията на ББЦ, БЗНС и Движение „Гергьовден“. „Мотивите ни да направим тази коалиция беше предимно политически. Вложили сме повече от 550 хил. лв. законни пари от нашия бюджет. Нашият интерес не е бил пари, кранче или нещо подобно“, обясни той.

По думите му до европейските избори коалицията е била успешна и имаше своя резултат. „Разговорът с НФСБ бе за мен най-логичният. Ние сме протягали ръка с тях за обединение на националистичексите сили още от 2011 г“, посочи той. Джамбазки обаче уточни, че остава евродепутат от ВМРО.

„Работихме заедно, работихме здраво“, категоричен бе войводата. Той уточни, че остава част от консерваторите в Европейския парламент.


Джамбазки реши - остава евродепутат, въпреки отделянето на ВМРО от коалицията с ББЦ

http://pik.bg/джамбазки-реши---остава-евродепутат-въпреки-отделянето-на-вмро-от-коалицията-с-ббц-news208295.html

Джамбазки реши - остава евродепутат, въпреки отделянето на ВМРО от коалицията с ББЦ

Има проблеми в партията на Николай Бареков България без цензура, има спускане на задачи отгоре и спускане на личности. Това разкри в сутрешния блок на бТВ Галина Петкова от листата на ББЦ.

„Имаше проблеми с мен през всичките 6 месеца, в които работих. Оказван ми бе натиск от г-н Кенов“, разкри тя, уточнявайки, че отговорен за запознанството й с Бареков е бил Ангел Славчев. Петкова е заявила, че се оттегля от листата на България без цензура.

„Не сме оказвали натиск на никого. Моята цел беше през цялото време да не позволим да капсулираме партията“, защити се обаче Стефан Кенов, главен секретар на ББЦ. В студиото гостува и Ангел Джамбазки, чиято партия наскоро напусна коалицията на ББЦ, БЗНС и Движение „Гергьовден“. „Мотивите ни да направим тази коалиция беше предимно политически. Вложили сме повече от 550 хил. лв. законни пари от нашия бюджет. Нашият интерес не е бил пари, кранче или нещо подобно“, обясни той.

По думите му до европейските избори коалицията е била успешна и имаше своя резултат. „Разговорът с НФСБ бе за мен най-логичният. Ние сме протягали ръка с тях за обединение на националистичексите сили още от 2011 г“, посочи той. Джамбазки обаче уточни, че остава евродепутат от ВМРО.

„Работихме заедно, работихме здраво“, категоричен бе войводата. Той уточни, че остава част от консерваторите в Европейския парламент.


Откриват месеца на туризма с празник на чешмарите в Голо бърдо

http://www.zapernik.com/obshtestvo/otkrivat-meseca-na-turizma-s-praznik-na-cheshmarite-v-golo_33379/

Месецът на туризма в Перник ще бъде открит с празник на чешмарите в планината Голо бърдо, научи ZaPernik.com.

Предстоящият празник е посветен и на 85-годишнината от обявяването на Перник за град. Празненствата ще се състоят на ливада около Мечката, под хижа "Славей" и ще започнат в 12 часа на 3 август.

Историята на празника започва на 22 юли, 1927 година, когато група туристи от туристическо дружество "Голо Бърдо" организира излет и...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване