Морски капитан до ген. Симеон Симеонов: Вие предадохте не само хората с пагони, но и народа си!

http://pik.bg/морски-капитан-до-ген-симеон-симеонов-вие-предадохте-не-само-хората-с-пагони-но-и-народа-с-news219998.html

Морски капитан до ген. Симеон Симеонов: Вие предадохте не само хората с пагони, но и народа си!

Капитан от българските военновъздушни сили е написал открито писмо до бившия началник на отбраната ген. Симеон Симеонов, след като стана ясно, че той е кандидат-депутат на ДПС за 24 МИР в София." Срам ме е от вас, вие предадохте не само хората с пагони, но и народа си...", пише в писмото, цитирано от "Фактор".

Ето го целия текст на откритото писмо:

"Г-н бивш генерал,
В момента ми е толкова неловко, дори бих казал, че чувствам как цапам клавиатурата си, тъй като пиша на вас (с малко в). Знаете ли чие име носите? Знаете ли поне мъничко от българската ни история? Чували ли сте нещо за цар Симеон Велики? Осъзнавате ли какво направихте? За пари ли г-н бивш генерал, за много ли? Осъзнавате ли, че доверието на обществото към нас, военните и без това последните години е толкова разклатено и с това си действие вие, г-н бивш генерал, хвърлихте такова черно петно на българския пагон, че то никога няма да бъде измито? Този, който беше допреди 1 месец лицето на армията даде задните си части на една етническа партия, чийто интереси дори не искам да коментирам. Виждате ли се редом до онази национална предателка, бореща се за турски учебници в чантите на децата ни? Виждате ли се редом до онзи, всепризнат терорист, борещ се за разцеплението на българските земи, който изрече на глас пред цяла България, че властта била в неговите ръце? Виждате ли се редом до онзи шопар, който дори не знае глагола “плаша се”, а крещи като обезумял “страхува ли ви?” и заради, който 1 година не стихнаха протестите пред Народното събрание?
Знаете ли как се чувствам, г-н бивш генерал? Сякаш турчин е плюл на униформата ми! Сякаш един, български министър-председател поздравява турските войници с “Мараба аскер”, а нашите нарича “кофти материал”! Чували ли сте думите “чест”, “дълг”, “родина”? Дали ли сте клетва г-н бивш генерал? Помните ли какви са редовете й? “...и ако се наложи да дам живота си за нея...”! Така ли ще дадете живота си, г-н бивш генерал? В редиците на етническата партия? Поне капка срам нямате ли? Или щом напуснете редовете на БА клетвата за вас вече не важи?
Можете ли да си представите ген. Наджет Йозел, на избори в родината си, да води листите на партия, защитаваща правата и свободите на българите?
Срам ме е г-н бивш генерал, срам ме е от такива като вас! Лично аз се отричам от вас, макар на времето да сте ми бил симпатичен! С това си действие вие предадохте не само хората под пагон, но и народа си, знамето си, дедите си, пред които сте се клел!
Мога да напиша още много, но както казах по-горе – цапам клавиатурата си заради вас..."

Каруца се изпречи на британец в Русенско

http://www.vesti.bg/novini/karuca-se-izprechi-na-britanec-v-rusensko-6021253

Британско семейство пострада при тежка катастрофа на пътя Русе–Разград. Автомобилът им е връхлетял върху каруца без светлоотразители, съобщи кореспондентът на БГНЕС в региона.

Британка пострада при тежка катастрофа на пътя Русе–Разград

http://www.vesti.bg/novini/britanka-postrada-pri-tezhka-katastrofa-na-pytia-ruserazgrad-6021252

Тежка катастрофа между лек автомобил и каруца стана през нощта срещу понеделник на пътя Русе-Разград. Пострадала е британска гражданка, която е откарана в болницата в Разград, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Реми на Веселин Топалов със световния шампион Карлсен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4272935

Веселин Топалов завърши реми със световния шампион Магнус Карлсен (Норвегия) на силния турнир по шахмат в Сейнт Луис (САЩ). 
В партията от четвъртия кръг с черните фигури българинът имаше сериозни шансове да спечели, но норвежецът стигна до равенството след 63 хода.
Лидер в класирането е Фабиано Каруана (Италия), който единствен от шестимата грос Веселин Топалов завърши реми със световния шампион Магнус Карлсен (Норвегия) на силния турнир по шахмат в Сейнт Луис (САЩ). В партията от четвъртия кръг с черните фигури българинът имаше сериозни шансове да спечели, но норвежецът стигна до равенството след 63 хода. Лидер в класирането е Фабиано Каруана (Италия), който единствен от шестимата грос

7 кръга - 4 треньорски глави в "А" група

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4273238

Българската “А” група затвърди реномето си на една от най-големите мелачки за футболни треньори в целия свят. Още не беше завършил 7-ият кръг на новото първенство и падналите треньорски глави станаха 4.
Милен Радуканов хвърли оставка като наставник на “Славия”. Първи през тази кампания освободиха наставника си първенците в класирането за Българската “А” група затвърди реномето си на една от най-големите мелачки за футболни треньори в целия свят. Още не беше завършил 7-ият кръг на новото първенство и падналите треньорски глави станаха 4. Милен Радуканов хвърли оставка като наставник на “Славия”. Първи през тази кампания освободиха наставника си първенците в класирането за

Земетресение с магнитуд 4,5 в Мароко

http://www.vesti.bg/novini/zemetresenie-s-magnitud-45-v-maroko-6021251

В 21:14 минути местно време (23:14 часа бълг.вр.) бе регистрирано земетресение с магнитуд 4,5 на територията на Мароко, съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център, който обобщи информацията от сеизмолозите в столицата Рабат.

Федерика Могерини - добрата ученичка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4273137

Да се надяваш, не струва нищо, писа коментатор от вестника на Берлускони “Джорнале” по повод надеждите на Италия, че с назначаването на Федерика Могерини за дипломат №1 на ЕС ще започнат да вземат Рим на сериозно в голямата политика.
Горчивата реалност обаче е доста различна – на 18 август, когато в Берлин се срещнаха френският и германският Да се надяваш, не струва нищо, писа коментатор от вестника на Берлускони “Джорнале” по повод надеждите на Италия, че с назначаването на Федерика Могерини за дипломат №1 на ЕС ще започнат да вземат Рим на сериозно в голямата политика. Горчивата реалност обаче е доста различна – на 18 август, когато в Берлин се срещнаха френският и германският

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4272845


Акад. Богдан Петрунов, имунолог, алерголог, 78 г.
Акад. Стефан Воденичаров, председател на БАН, министър на образованието в правителството на Борисов, 70 г.
Гроздан Илиев, съдия в Конституционния съд, 66 г.
Дамян Обрешков, журналист, бивш главен редактор на в. "Труд", 85 г.
Емил Андреев, писател, 58 г.
Проф. Акад. Богдан Петрунов, имунолог, алерголог, 78 г. Акад. Стефан Воденичаров, председател на БАН, министър на образованието в правителството на Борисов, 70 г. Гроздан Илиев, съдия в Конституционния съд, 66 г. Дамян Обрешков, журналист, бивш главен редактор на в. "Труд", 85 г. Емил Андреев, писател, 58 г. Проф.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване