Украйна образува дело срещу руски длъжностни лица

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/ukrajna-obrazuva-delo-sreshtu-ruski-dlyzhnostni-lica-6023614

Преди ден Русия заведе дело срещу „неизвестни представители на висшето политическо и военно ръководство на Украйна“ за извършване на „геноцид“

Лихтенщайн разследва Цветан Василев за пране на пари

http://www.cross.bg/vasilev-informatziya-lihtenshtaiin-1432620.html

/КРОСС/ Властите в Лихтенщайн разследват Цветан Василев за пране на пари, научи БНР от свои източници. Те са поискали информация от Сърбия за статута му и причините за започналото екстрадиционно производство срещу него.Според информация на "Хоризонт" запитване е изпратено и до българската прокуратурата, в което се искат подробности за разследването срещу Василев за източването на КТБ. От държавното обвинение потвърдиха за "Хоризонт", че има такова запитване.

Борисов пред КРИБ: Само с голям консенсус и обществено съгласие може да се измъкнем от кризата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340642

Само с голям консенсус и обществено съгласие може да се намери общо решение как да се измъкнем от кризата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), която се проведе в Централата на ГЕРБ.
Двете страни обсъдиха актуалната политическа и икономическа Само с голям консенсус и обществено съгласие може да се намери общо решение как да се измъкнем от кризата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), която се проведе в Централата на ГЕРБ. Двете страни обсъдиха актуалната политическа и икономическа

Борисов пред КРИБ: Само с голям консенсус може да се измъкнем от кризата

http://www.cross.bg/krizata-borisov-gerb-1432619.html

София /КРОСС/ Само с голям консенсус и обществено съгласие може да се намери общо решение как да се измъкнем от кризата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), която се проведе в Централата на ГЕРБ. Двете страни обсъдиха актуалната политическа и икономическа ситуация в страната, състоянието на държавните финанси, както и трудностите, които изпитва бизнеса. Постигната бе договорка ръководствата на ГЕРБ и КРИБ да проведат отново среща след изборите на 5 октомври, когато ще бъде ясно как българският народ е подредил партиите в Народното събрание. „И политиците, и бизнеса имаме само една точка, която трябва да решаваме и тя е как можем да формираме стабилно управление. Без да се успокоим и да седнем да говорим, няма да постигнем стабилност и излизане от кризата", подчерта Борисов.

Борисов пред КРИБ: Само с голям консенсус и обществено съгласие може да се измъкнем от кризата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4340632

Само с голям консенсус и обществено съгласие може да се намери общо решение как да се измъкнем от кризата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), която се проведе в Централата на ГЕРБ.
Двете страни обсъдиха актуалната политическа и икономическа Само с голям консенсус и обществено съгласие може да се намери общо решение как да се измъкнем от кризата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), която се проведе в Централата на ГЕРБ. Двете страни обсъдиха актуалната политическа и икономическа

Разследват Цветан Василев и в Лихтенщайн

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/razsledvat-cvetan-vasilev-i-v-lihtenshtajn-6023613

От Лихтенщайн са поискали информация от Сърбия за статута и причините за започналото екстрадиционно производство срещу банкера

„Революция на цените” в центъра на София

http://www.cross.bg/mashina-tzenite-revolyutziya-1432618.html

/КРОСС/ Атрактивна армия, маршируваща по пешеходната част на бул. "Витоша", каскадьори и позиционирана военна машина - при това не става дума за сценарий на филмова продукция, а за уникално промоционално събитие. Всичко това се случва днес в центъра на София. С флашмоб се отбелязва началото на кампанията „Революция на цените", по време на която всеки потребител може да закупи продукти с отстъпки до 50% от онлайн магазина eMAG.bg.Стартът на привлекателната промоционална кампания „Революция на цените", провеждаща се до 2 октомври на eMAG.bg, бе ознаменуван с флашмоб поход на „Армията на отстъпките". Актьорите, облечени в реалистични униформи реплики и „въоръжени" с промоционални кодове за отстъпка, приветстваха софиянци за началото на работния ден. Отправна точка на „Армията на отстъпките" бе паркингът на х-л "Балкан/Шератон", където е разположен втори атрактивен елемент в стил „Революция на цените" - истинска военна машина, готова да се присъедини в революцията на промоциите. По обед и след 17 ч. армията на eMAG отново ще марширува в центъра на София, раздавайки кодове за отстъпки и създавайки положителни емоции, а военната машина FN4RM ще е достъпна за снимки за всички желаещи.Заповядайте днес до 20.00 часа пред хотел Шератон. Ще имате възможност да направите снимки на атрактивната военна машина и да наблюдавате похода на „Армията на отстъпките".

Медицинска сестра във варненска забавачка отказала да бие инсулин на дете

http://www.moreto.net/novini.php?n=265868

Медицинска сестра отказала да постави инсулин на дете във варненска забавачница, защото това не й влизало в длъжностната характеристика. Това стана ясно по време на дискусионна среща между варненски лекари, представители на Община Варна, на неправителствени организации и образователния сектор.

Съдът спря инвазията на Гриша Ганчев в "Петрол"

http://offnews.bg/news/n_1/n_395486.html

Софийският градски съд спря инвазията на бизнесмена Гриша Ганчев в "Петрол" АД. С определение от 26 септември 2014 г. съдът е спрял вписването на промените, направени в дружеството от последното заседание на Общото му събрание на 17 септември. Тогава бе сменен съставът на Надзорния съвет на "Петрол" и от него бяха отстранени хората и фирмите, свързани с мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, който пък контролираше дружеството от декември 2013 г. На тяхно място бяха поставени хора и фирми, свързани с Гриша Ганчев. Ганчев е в управата на "Петрол" от юни 2014 г. На същото заседание Общото събрание смени и адреса на управление на "Петрол" от София на Ловеч, където е роден Гриша Ганчев. Определението на съда е на основание жалба от контролираното от Цветан Василев "Петрол Холдинг" АД, подадена на 25 септември. Холдингът притежава 77.42% от акциите на "Петрол" АД, по данни на "Дакси". От "Петрол" АД обжалват решението на Софийския градски съд.

Ороци

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/09/30/2390128_oroci/?ref=rss


Текстът е препубликуван от портал "Култура". Акцентите са на "Дневник".

"Давам ороци по български език." И това доживяхме да прочетем! Нямаше да повярвам, че е възможно, ако не го бях видяла с очите си в един телевизионен репортаж. Ако "ороците" бяха по друг предмет, сигурно тази обява не би предизвиквала чак толкова почуда и гняв. В случая гняв предизвиква не толкова неграмотността, колкото наглостта – въпреки собствената си неграмотност да се обявяваш за учител. Гняв поражда...

Работодатели и синдикати: Квесторите разпродават активи на ТБ "Виктория"

http://pik.bg/работодатели-и-синдикати-квесторите-разпродават-активи-на-тб-виктория-news231708.html

Работодатели и синдикати: Квесторите разпродават активи на ТБ "Виктория"

Работодатели и синдикати алармират за разпродажба на кредити на ТБ „Виктория“, която влиза в групата на поставената под специален надзор „Корпоративна търговска банка“ (КТБ). В писмо, подписано от ръководителите на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) и КТ „Подкрепа“, се казва, че подобни действия ще доведат до ликвидация на банката, а не до нейното оздравяване.

Социалните партньори се обръщат с питане към Българската народна банка (БНБ) дали реално е бил обявен срок до 1 октомври за подаване на оферти от търговските банки у нас за закупуване на кредити на ТБ „Виктория“.

“Ние сме шокирани и крайно обезпокоени от това съобщение. За нас е непонятен стремежът да се сключат необратими разпоредителни сделки, след които може да се окаже невъзможно банката да възобнови дейността си, преди да е постановено решение за съдбата й от овластения за това орган и без да е представен план за мерките, разчет или оценка за очакваните резултати”, коментират работодатели и синдикати.

Те твърдят, че по непотвърдена информация офертата е била изпратена и на други юридически лица, освен банки, които нямат качество на финансови институции. Социалните партньори подчертават, че според финансови експерти подобни действия са в грубо нарушение на Закона за кредитните институции (ЗКИ). По техните думи въпросната разпродажба на кредити е ликвидационна, а не оздравителна процедура.

“Кредитите са активи, които се осребряват само при несъстоятелност, т.е. подобна процедура може да се прилага само в рамките на производство по несъстоятелност, след евентуалното отнемане на лиценза на банката”, са казва още в писмото. 

„От друга страна, при цялото ни уважение към квесторите на ТБ „Виктория“, те са квестори, а не синдици. Те не разполагат с ликвидационни правомощия. Според ЗКИ, квесторите имат само оздравителни правомощия”, се допълва още в него.

Представителите на работодателите и синдикатите у нас смятат, че прозират „целенасочени действия“, които целят не оздравяването на ТБ „Виктория“, а нейната ликвидация извън нормалната процедура по несъстоятелност.

“Можем само да се питаме с каква цел се предприемат подобни действия за банка, за която от предишни доклади на квесторите знаем, че е в добро състояние и дори самото й поставяне под особен надзор беше изключително спорно”, посочват те.

В писмото работодателите и синдикатите се обръщат към управителя на БНБ Иван Искров. “Уважаеми г-н Искров, социалните партньори изразяват своя остър протест срещу предприетите действия по отношение на кредитния портфейл на ТБ „Виктория“. Отговорно заявяваме, че подобни действия са скандални и водят до унищожаване на банката, а не до нейното оздравяване”.
Социалните партньори настояват Управителният съвет на централната банка да излезе с позиция по отношение на предприетите действия от страна на квесторите на ТБ „Виктория“. Освен това те настояват за спиране на тези действия.

“Също така, Ви уведомяваме, че при цялото ни нежелание да създаваме предпоставки за обществено напрежение, в случай че подкрепите незаконните действия на квесторите или ни отговорите с мълчалив отказ от позиция, ще бъдем принудени да поискаме незабавното Ви отстраняване от заеманата от Вас длъжност”, завършват представителите на работодателите и синдикатите.

Вяра Церовска: “Образованието е основен приоритет в управленската програма на ГЕРБ“

http://www.zapernik.com/politika/vyara-cerovska-obrazovanieto-e-osnoven-prioritet-v-upravlenskata-programa-na_34622/

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник разговаряха по актуални проблеми в сферата на образованието с директори на училищата в града , от управителния съвет на Съюза на работодателите в системата на Народната просвета. По време на дискусията беше акцентирано върху необходимостта от реализиране на реформа в сектора, която да спомогне за модернизиране на образователните системи. „Партия ГЕРБ има изготвен законопроект за средното образование. В него са предвидени мерки и...

Продължава

Сидеров: "Атака" има над 5% според социолози

http://www.vesti.bg/izbori2014/kampanii/siderov-ataka-ima-nad-5-spored-sociolozi-6023612

Над 1000 души посрещнаха в Благоевград лидера на "Атака" Волен Сидеров, съобщи пресцентърът на партията

Канада отказа визи на „Роскосмос“

http://www.cross.bg/kanada-otkaza-vizi-na-roskosmos-1432617.html

/КРОСС/ Делегациите на Федералната космическа агенция („Роскосмос") и редица профилни руски институции не заминаха на 65-я Международен космически конгрес, който се откри на 29 септември в канадския град Торонто, предаде „Гласът на Русия". Както съобщиха от руския космически отрасъл, на много участници във форума не са издадени визи. Представител на „Роскосмос" заяви, че от приблизително десет души, които влизат в делегацията, визи са получили само двама преводачи, които са подали документите си последни. Според представителя фактът, че руснаците са останали без визи, има политически мотив.  

"Атака" има над 5% според социолози

http://www.vesti.bg/izbori2014/kampanii/ataka-ima-nad-5-spored-sociolozi-6023612

Над 1000 души посрещнаха в Благоевград лидера на "Атака" Волен Сидеров, съобщи пресцентърът на партията

На 12 октомври ще е ясно става ли София за Европейска столица на спорта

http://offnews.bg/news/n_1/n_395518.html

На 12 октомври ще стане ясно дали София печели приза Европейска столица на спорта 2017 г., съобщи Анатоли Илиев, общински съветник и председател на инициативния комитет. Градът стигна до финала в надпреварата, където се съревновава с френския град Марсилия. 11-членна комисия, начело с италианеца Жан Франческо Лопанели , ще е на посещение в София от 9 до 12 октомври и ще проверява какво е направено в града за масовия и спорт и спортува ли се масово. Столична община ще представи на комисията програма за спортна активност до 2017 г, както и направените спортни съоръжения за масов спорт. Ако София спечели да стане Европейска столица на спорта 2017 г. ще може с предимство да се кандидатства с проект за еврофинансиране, обясни Антоли Илиев . С достигането до финала в надпреварата ние вече имаме предимство, уточни той. Илиев представи и програмата на спортните прояви по време на посещението на комисията. На 9 октомври от 17.30 ч. в Националния музикален театър ще бъдат връчени награди на районни кметове, директори на училища, преподаватели по физическо и призьори от ученически първенства през 2014 г. Събитието ще завърши с галаконцерт на Музикалния театър. В петък - 10 октомври, от 9.30 ч. до 11.30 ч. при закрити врати представителите на Столичната община ще защитят кандидатурата на София за европейска столица на спорта в Градската галерия. На 11 октомври ще има фестивал на Витоша, който включва екстремно спускане и скокове с велосипеди, бързо катерене на Черни връх, бягане около хижа Алеко и др. На 12 октомври е традиционният маратон "София". До момента за старта са се записали 160 чужди бегачи, българските участници продължават да се регистрират.  В неделя ще стане ясно и дали София ще бъде обявена за Европейска столица на спорта. Първоначално идеята беше журито да се прибере и да се произнесе след 20 октомври, но тъй като инспекцията в Марсилия е преди тази в София, комисията реши да обяви решението си в София, уточни Илиев. В състезанието най-важното е да не се страхуваш да участваш - важно е участието. То ще ни помогне да видим къде сме и какво още трябва да се направи. Мисля, че София има всички качества да стане Европейска столица на спорта", коментира зам.-председателят на Столичния общински съвет (СОС) Николай Стойнев . Спортният министър Евгания Раданова и зам.-министърът Йордан Йовчев обявиха, че Министерството на младежта и спорта подкрепя кандидатурата на София и е помогнало с различни инициативи и спортни прояви, за да стигне града до финала.

Нивата на безработица у нас се запазват, отчита Евростат

http://frognews.bg/news_77200/

Безработицата през август в Еврозоната е 11,5% - за трети последователен месец, сочат данните на Евростат, предаде ДПА.

Започнала продажбата на кредити на "Виктория"

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/zapochnala-prodazhbata-na-krediti-na-viktoriia-6023611

Асоциацията на индустриалния капитал в България, БСК, БТПП, КРИБ, КНСБ и КТ "Подкрепа" са изпратили обща позиция до управителя на БНБ Иван Искров, членовете на Управителния съвет на банката и до медиите

Започнала е продажбата на кредити на "Виктория"

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/zapochnala-e-prodazhbata-na-krediti-na-viktoriia-6023611

Асоциацията на индустриалния капитал в България, БСК, БТПП, КРИБ, КНСБ и КТ "Подкрепа" са изпратили обща позиция до управителя на БНБ Иван Искров, членовете на Управителния съвет на банката и до медиите

Видео: "Реал" (Мадрид) пристигна в София при засилена охрана

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/30/2390260_video_real_madrid_pristigna_v_sofiia_pri_zasilena/?ref=rss


Футболистите на "Реал" (Мадрид) пристигнаха в София при засилени мерки за сигурност. Настоящият носител на трофея гостува на "Лудогорец" в сряда в мач от групите на Шампионската лига.

Белите дойдоха с всичките си звезди на терминал 2 на летище София, където ги очакваха множество почитатели и журналисти.

Излизането им от летището беше така организирано, че те бяха отделени и достъпът до тях се оказа невъзможен. Играчите на европейския клубен шампион се качиха на автобуса,...

Паргов и Бойчев оглавиха протеста на БСП срещу повишаването на цената на тока

http://www.cross.bg/tzenata-toka-pargov-1432614.html

София /КРОСС/ Председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов и водачът на листата за народни представители в 23-и МИР Жельо Бойчев оглавиха протеста на столичните социалисти срещу повишаването на цената на тока с близо 10%. Решението се очаква да бъде взето от ДКЕВР до края на деня, а официално поскъпването на електроенергията ще бъде от утре, 1-и октомври. Пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на булевард "Дондуков" в столицата се събраха стотици недоволни граждани, които протестираха мирно и с плакати в ръце срещу повишаването на цената на тока. "Единственият потърпевш от увеличението ще бъдат крайните потребители и най-вече обикновените хора. Това за нас е недопустимо!", заявиха категорично протестиращите. "В енергийната система може да се намерят резерви, така че цената да не се повишава и кабинетът на Пламен Орешарски вече показа това. Увеличение на цената на тока с 10% преди зимата е безобразие!", заяви кандидатът за депутат Жельо Бойчев. Той добави, че е много лесно да бъдат компенсирани собствениците на ВЕИ-та и американски ТЕЦ-ове и попита какво държавата прави за обикновения човек.Председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов пък акцентира върху това, че е недопустимо всички доходи на хората да бъдат използвани за покриване на нужди от първа необходимост

"Реал" (Мадрид) пристигна в София при засилена охрана

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/30/2390260_real_madrid_pristigna_v_sofiia_pri_zasilena_ohrana/?ref=rss


Футболистите на "Реал" (Мадрид) пристигнаха в София при засилени мерки за сигурност. Настоящият носител на трофея гостува на "Лудогорец" в сряда в мач от групите на Шампионската лига.

Белите дойдоха с всичките си звезди на "Терминал 2" на летище "София", където ги очакваха множество почитатели и журналисти.

Излизането им от летището беше така организирано, че те бяха отделени и достъпът до тях се оказа невъзможен. Играчите на европейския клубен шампион се качиха на...

ВАС отхвърли жалба на клиент на КТБ

http://www.cross.bg/administrativen-vurhoven-banka-1432613.html

София /КРОСС/ С определение № 11451 от 30.09.2014 г. по адм. дело № 9275/2014 г. по описа на Върховен административен съд, Осмо отделение е оставена без разглеждане жалбата на Анелия Любомирова Димитрова срещу Решение № 73, точка 4 по протокол № 11 от 20.06.2014 г. на Управителния съвет на БНБ, с което е ограничена дейността на „Корпоративна търговска банка" АД, като й е забранено да извършва всички дейности съгласно лиценз за извършване на банкова дейност и производството по делото е прекратено. Съставът на Осмо отделение на Върховен административен съд приема, че жалбата е процесуално недопустима, като насочена срещу индивидуален административен акт в съответната му част, на който оспорващата не е адресат и с него не се създават права за жалбоподателката, респ. не се отнемат нейни права и съответно, не й се възлагат определени задължения. В определението е посочено, че административното производство по издаване на процесния административен акт е възникнало и се е развило между административния орган и засегнатото лице, по отношение на което е взета мярката по чл.103, ал. 2, т. 24 от Закона за кредитните институции / „Корпоративна търговска банка" АД/ и в това производство не са взели участие заинтересовани лица. Наличието на облигаторни отношения между жалбоподателката и търговската банка, по отношение на която е взета процесната мярка, не може да обоснове правен интерес от оспорване на цитираното решение на УС на БНБ в съответната му част

Особени белези на морския туризъм в България

http://www.moreto.net/novini.php?n=265881

Слабичък се оказа тази година летният туристически сезон. Според официални данни от сайта на Министерството на икономиката до края на юли уж имало ръст около 6%, но според хората от бранша всъщност било спад и то значителен. Ако се вярва на Института за анализи и оценки в туризма, спадът е 12 %.

Мъж стреля по друг в центъра на Шумен

http://frognews.bg/news_77199/

Мъж стреля по друг в центъра на Шумен. Това стана до пл. „Кристал" днес по обяд.

Виц на деня (30 септември)

http://offnews.bg/news/n_1/n_395544.html

Какво е първото, което е чул Кристиано Роналдо стъпвайки на българска земя? - Приятно ми е - Николета.

Анонимка топи директорка на училище, задължавала учители да купуват химикалки на ромчета. Тя: Няма такова нещо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340508

Директорката на ямболското основно училище “Д-р П. Берон” принуждавала учителите да купуват учебници, тетрадки, химикалки, флумастери, боички и помагала на децата в училище. “Учениците ни са предимно от малцинствата и на практика е невъзможно да накараме родителите да купуват за децата си пособия за училище, затова ние сме принудени да вършим това, Директорката на ямболското основно училище “Д-р П. Берон” принуждавала учителите да купуват учебници, тетрадки, химикалки, флумастери, боички и помагала на децата в училище. “Учениците ни са предимно от малцинствата и на практика е невъзможно да накараме родителите да купуват за децата си пособия за училище, затова ние сме принудени да вършим това,

Учен разкри тайна зад 500-годишна творба на Леонардо да Винчи

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/09/30/2390230_uchen_razkri_taina_zad_500-godishna_tvorba_na_leonardo/?ref=rss


Смята се, че картината "Дамата с хермелина" (Dama con l'ermellino) на Леонардо да Винчи е рисувана някъде между 1489 и 1490 г.. С помощта на нова светлинна техника френски учен откри обаче, че една от най-известните творби на автора не е изглеждала в оригинал така, както изглежда днес, писа сп. "Тайм".

На картината е изобразена Сесилия Галерани, млада жена от миланския двор в Италия, любовница на херцога на Милано, която държи бял хермелин. Винаги се е смятало, че картината е...

Станишев: Приоритетите на социалистите трябва да са силно застъпени в ангажиментите на Комисията

http://www.cross.bg/komisiyata-stanishev-semeiistvo-1432611.html

/КРОСС/ В хода на подготовката за изслушванията на Комисията Юнкер, лидерът на ПЕС Сергей Станишев започна поредица от разговори с бъдещите комисари-социалисти по основни теми от техните ресори. След като минат изслушванията, Станишев ще проведе обща среща с всичките осем комисари от лявото семейство, за да очертаят механизмите, по които основните приоритети на ПЕС да се превърнат в реални политики за европейските граждани от страна на Комисията. Бъдещите комисари от социалистическото семейство получиха ключови ресори като икономика, данъчна политика, регионално развитие, международно сътрудничество, здравеопазване и транспорт и ще бъдат гарант за връщането на Европа на пътя на растежа след години на стагнация. Двамата знакови заместник-председатели - Върховният представител по външна политика и първият заместник-председател на ЕК, който ще отговаря за върховенството на закона, включително за Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния, са от социалистическото семейство и ще съблюдават изпълнението на предложените от ПЕС мерки в програмата на Юнкер. Лидерът на европейските социалисти подчерта, че председателят на Комисията получи подкрепата им, заради конкретни ангажименти за повече инвестиции в нови работни места, конкурентоспособност, реиндустриализация и създаване на благоприятна среда за развитие на малките и средни предприятия

Изтича срокът за прием на заявления за минимална помощ de minimis за изхранване на овце-майки

http://www.cross.bg/proizvoditeli-direktzii-zemedelskite-1432612.html

София /КРОСС/ На 01 октомври 2014 г. изтича срокът за прием на заявления в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие" за предоставяне на минимална помощ de minimis за изхранване на овце - майки през 2014 година.Помощта се предоставя на земеделски производители, занимаващи се с първично производство на селскостопанска продукция - физически лица, еднолични търговци и юридически лица, които отглеждат овце-майки и са регистрирани като земеделски производители съгласно Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители за 2014 година. Повече информация за условията и изискванията за подпомагане по схемата, земеделските производители могат да получат от утвърдените указания за прилагане на помощта - (линк), както и на място в 28-те областни дирекции на ДФ „Земеделие".    

Ново фейсбук предизвикателство популяризира гласуването

http://offnews.bg/news/n_1/n_395541.html

Ново фейсбук предизвикателство, което се нарича "Направи избор", цели да популяризира гласуването и да накара хората да взeмат по-информирано решение, когато дават своя вот.  Идеята за предизвикателството е изцяло българска и е по повод предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Инициатор на кампанията е организацията Smartigraphs, която е създадена от екип млади политолози. "Искаме да информираме хората и да ги подкрепим в избора им, независимо какъв е той. Дори да не гласуваш, решението трябва да бъде информирано и лично и да не се притесняваш да кажеш какъв е твоят", коментира Ния Колева, една от създателките на инициативата. Десетки потребители на социалната мрежа вече се включиха в предивзикателството. Те качиха свои видеа, в които обясняват защо смятат да гласуват или не на предстоящите избори. След това те номинират свои приятели да направят същото. "Демокрацията се случва без барикади, затова НАПРАВИ ИЗБОР!", казва един от участниците в предизвикателството. "Елементът с номинирането на приятели да се включат в инициативата е общата черта между Ice Bucket Challenge и "Направи избор", но целта на нашата кампания е да стимулираме хората да се замислят при избора си", обяснява още Колева. Тя очаква, че в следващите дни в предизвикателството ще се включат още повече хора.

"Реал" вече е в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340601

Европейският клубен шампион "Реал" (Мадрид) кацна в София, съобщи БГНЕС.
Малко след 13:15 часа самолетът на "Белия балет" се приземи в българската столица. Близо 100-тина фенове очакват Кристиано Роналдо и компания, но поради засилените мерки за сигурност няма да се стигне до среща между отбор и привърженици. Европейският клубен шампион "Реал" (Мадрид) кацна в София, съобщи БГНЕС. Малко след 13:15 часа самолетът на "Белия балет" се приземи в българската столица. Близо 100-тина фенове очакват Кристиано Роналдо и компания, но поради засилените мерки за сигурност няма да се стигне до среща между отбор и привърженици.

Световноизвестният кардиолог проф. Киис Хьовинг говори пред българските медии

http://www.cross.bg/kardiolog-kiis-sreshtata-1432610.html

/КРОСС/ На 01.10.2014 г. от 16:00 часа в х-л „Астера" в к.к. „Златни пясъци" ще се проведе среща с медиите по повод посещението на световноизвестния кардиолог проф. Киис Хьовинг в България. Темата на срещата ще бъде „Диагностика и лечение на Фамилна хиперхолестеролемия (ФХ)".Участие в срещата ще вземат още: Доц. Арман Постаджиян, секретар на Дружество на кардиолозите в България; Д-р Пламен Попиванов от УМБАЛ „Александровска"; Иван Димитров, председател на Федерация Български пациентски форум.    

Инфлацията в еврозоната се забави до равнището си от 2009 г.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/30/2390254_inflaciiata_v_evrozonata_se_zabavi_do_ravnishteto_si/?ref=rss


Инфлацията в еврозоната през септември е забавила растежа си до 0.3 на сто, което е най-ниското равнище от октомври 2009 година, съобщи днес европейската статистическа служба Евростат, цитирана от Франс прес и Асошиейтед прес.

През август инфлацията бе 0.4 на сто, а през септември миналата година бе на равнище от 1 процент.

Понижаването на инфлацията най-вероятно ще окаже натиск върху Европейската централна банка (ЕЦБ) да одобри допълнителни мерки за стимулиране на...

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с мача между ПФК „Лудогорец”- Разград и ФК „Реал”-Мадрид

http://press.mvr.bg/NEWS/news140930_03.htm

Припомняме забранените за носене предмети - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети - включително и флакони с парфюми

Мтел започва продажбата на iPhone 6 от 1 октомври

http://www.cross.bg/mtel-iphone-ystroiistvoto-1432609.html

/КРОСС/ От 1 октомври дългоочакваният iPhone 6 може да бъде закупен в магазините на Мтел. Само няколко седмици след официалната му премиера, компанията е първата сред телекомите в страната, която ще предложи устройството на българските потребители.Смартфонът ще се предлага на цена от 83,90 лева на месец с тарифен план Мтел трансфер XL. Потребителите могат да избират от три невероятни цвята за своя нов iPhone - бял, черен и златен.Мтел ще предложи устройството първоначално в шест от най-големите си магазини в страната - София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Русе.iPhone 6 е значително по-голям от предшествениците си и разполага с 4,7-инчов дисплей. Устройството тежи 129 грама и е тънко само 6.9 мм. България е една от първите страни в Европа, в които започват продажбите на смартфона, само няколко седмици след световната му премиера.

Европейските санкции за Русия остават в сила засега

http://europe.actualno.com/Evropejskite-sankcii-za-Rusija-ostavat-v-sila-zasega-news_52394.html

ЕС прецени, че мирното споразумение между Москва и Киев все още не се прилага "коректно" в Източна Украйна и в резултат на това реши да запази икономическите санкции срещу Русия. "Ма...

6 октомври ще бъде неучебен ден в цялата страна

http://education.actualno.com/6-oktomvri-shte-byde-neucheben-den-v-cjalata-strana-news_52389.html

6 октомври (понеделник) ще бъде неучебен ден във всички училища на територията на Република България. Мярката се предприема във връзка с предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 5 ок...

Продължава изпълнението на водния цикъл на град Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/63R_hvDVPoM/

Проектът е на стойност близо 97 млн. лв. и се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013 г.

 

До момента са изпълнени 20% от предвидените дейности по модернизацията на пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ), което включва строителство на нови съоръжения и рехабилитация на съществуващите сгради. Ремонтирани са и 7 км, част от ВиК мрежата по местността „Косата“ и част от квартал „Свети Георги“. Довършителни работи се извършват в местността „Ставрос“ и кв. „Север“. Дейностите са във връзка с изпълнението на проект Проект „Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие”, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013, съфинансирана от ЕС чрез Кохезионния фонд.

Предвижда се да бъде извършена реконструкция и рехабилитация на 30,89 км канализационна, 26,64 км водоснабдителна мрежа и 9,68 км дъждовна канализация, както и реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води за обслужване на 16 805 броя жители и изграждане на 2.87 км нов заустващ канализационен колектор.

Във връзка с изпълнението на проекта се очаква да започнат и строително-монтажните работи по някои от основните улици в града. Актуалният график ще бъде публикуван на страницата на Община Поморие – www.pomorie.bg, както и на страницата на водния цикъл – http://vik.pomorie.bg.

Проект „Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие” е на обща стойност 96 686 234 лв. и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Околна среда“ 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд. Той е с продължителност 32 месеца и е в съответствие с Общинския план за развитие 2007 – 2013 г., ПРИОРИТЕТ 1: „Развитие на техническата инфраструктура за създаване на условия за икономически растеж и осигуряване на висок жизнен стандарт”, Мярка 1.1. „Рехабилитация и изграждане на водоснабдителни и канализационни мрежи и нови водоеми в населените места”.

 

 

Тази публикация е създадена във връзка с Договор за безвъзмездна финансова помощ № DIR-51011116-C056/ 15.11.2012г. за инвестиционен проект № DIR-51011116-60-144 с предмет „Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – Поморие и реконструкция  и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие”, който се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма “Околна среда 2007 – 2013 г.”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд.

 

 

Магистрала "Струма" от Дупница до Благоевград може да е готова следващата есен

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/30/2390257_magistrala_struma_ot_dupnica_do_blagoevgrad_moje_da_e/?ref=rss


Най-обективният срок за цялостно завършване на трасето от Лот 2 на магистрала "Струма" е есента на следващата година, каза днес министърът на регионалното развитие, на инвестиционното проектиране и вицепремиер по икономическите въпроси Екатерина Захариева при инспекцията на обекта днес. Става въпрос за отсечката от Дупница до Благоевград, която е с дължина 37.5 километра.

Захариева, заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщение Николина Ангелкова и...

Популацията на животните в дивата природа е намаляла наполовина

http://www.moreto.net/novini.php?n=265874

Популацията на животните в дивата природа е намаляла наполовина през последните четири десетилетия, алармира Световният фонд за дива природа (WWF). Причина за това е човешката консумация и щетите от климатичните промени. Броят на гръбначните животни, представляващи голяма част от забележимите животни на Земята, е намалял с 52% през последните 40 години.

Осъдиха дядо, блудствал със 7-годишната си внучка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340579

Окръжният съд във Враца потвърди присъда от 2 години лишаване от свобода с отложено изпълнение на дядо, блудствал със 7-годишната си доведена внучка. Грозната случка е станала през лятото на 2007 г.  Момиченцето отишло с 10-годишния си брат на гости при баба си и нейния съпруг. Един ден Л.Н.М. завел 7-годишната К.К. за риба на близката река. Окръжният съд във Враца потвърди присъда от 2 години лишаване от свобода с отложено изпълнение на дядо, блудствал със 7-годишната си доведена внучка. Грозната случка е станала през лятото на 2007 г. Момиченцето отишло с 10-годишния си брат на гости при баба си и нейния съпруг. Един ден Л.Н.М. завел 7-годишната К.К. за риба на близката река.

Мъж стреля в центъра на Шумен, по чудо няма пострадали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340560

Неизвестен мъж с пистолет стреля по друг в центъра на Шумен, предаде БГНЕС.
Екшънът е стана на обяд до площад "Кристал". Като според разкази на очевидци, до паметника на загиналите във войните мъж е бягал, а други двама го гонили.
Преследваният спрял и хвърлил камък по тях, при което единият извадил пистолет и произвел 4 изстрела към него. Неизвестен мъж с пистолет стреля по друг в центъра на Шумен, предаде БГНЕС. Екшънът е стана на обяд до площад "Кристал". Като според разкази на очевидци, до паметника на загиналите във войните мъж е бягал, а други двама го гонили. Преследваният спрял и хвърлил камък по тях, при което единият извадил пистолет и произвел 4 изстрела към него.

Топалов се завърна в тройката в световната ранглиста за първи път от 2010 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/30/2390251_topalov_se_zavurna_v_troikata_v_svetovnata_ranglista/?ref=rss


Българският гросмайстор Веселин Топалов се изкачи на третото място в световната ранглиста. Той се завръща в тройката за първи път от четири години насам.

Също така за първи път от септември 2010 г. Топалов достига с коефициента си ЕЛО границата от 2800 точки.

Водач в ранглистата е световният шампион Магнус Карлсен. Италианецът Фабиано Каруана заема второто място.

В топ 100 при мъжете има още един българин. Иван Чепаринов се изкачва с 13 места и вече е на 59-а...

Синдикати алармират: Квесторите разпродават активи на ТБ "Виктория"

http://frognews.bg/news_77198/

Работодатели и синдикати алармират за разпродажба на кредити на ТБ „Виктория“, която влиза в групата на поставената под специален надзор „Корпоративна търговска банка“. В писмо до медиите се казва, че подобни действия ще доведат до ликвидация на банката, а не до нейното оздравяване.Социалните партньори се обръщат към Българската народна банка дали реално е обявен срок до 1 октомври за подаване на оферти от търговските банки у нас за закупуване на кредити на ТБ „Виктория“.

"Реал" кацна в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4340575


Европейският клубен шампион Реал Мадрид кацна в София, съобщи БГНЕС.
Малко след 13:15 часа самолетът на Европейският клубен шампион Реал Мадрид кацна в София, съобщи БГНЕС. Малко след 13:15 часа самолетът на "Белия балет" се приземи в българската столица. Близо 100-тина фенове очакват Кристиано Роналдо и компания, но поради засилените мерки за сигурност няма да се стигне до среща между отбор и привърженици.

Wordpress се насочва към мобилното бъдеще

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/09/30/2389642_wordpress_se_nasochva_kum_mobilnoto_budeshte/?ref=rss


Следващите версии на Wordpress ще започнат да се насочват към оптимизиране на сайтовете за мобилни устройства. Постепенно все повече хора ще започнат да прекарват повече и повече време в сърфиране в мрежата от мобилните си устройства и сайтовете, които са базирани на Wordpress, трябва да са оптимизирани за това, коментира в интервю за "Дневник", Мат Муленуег, който е един от създателите на популярната платформа.

Преди да създаде Wordpress, Муленуег е продуктов мениджър за популярното...

48 кг амфетамини задържани на границата с Турция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340569

48 кг амфетамини на хапчета, разпределени в 30 пакета, задържаха митнически служители на пунка Малко Търново, съобщиха от Агенция "Митници" .
На 26.09.2014 г, около 09.00 ч., на граничния пункт е спрян за митническа проверка излизащ от страната по посока Турция лек автомобил с българска регистрация. 48 кг амфетамини на хапчета, разпределени в 30 пакета, задържаха митнически служители на пунка Малко Търново, съобщиха от Агенция "Митници" . На 26.09.2014 г, около 09.00 ч., на граничния пункт е спрян за митническа проверка излизащ от страната по посока Турция лек автомобил с българска регистрация.

Задържаха 48 кг амфетамини на границата с Турция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4340556

48 кг амфетамини на хапчета, разпределени в 30 пакета, задържаха митнически служители на пунка Малко Търново, съобщиха от Агенция 48 кг амфетамини на хапчета, разпределени в 30 пакета, задържаха митнически служители на пунка Малко Търново, съобщиха от Агенция "Митници" . На 26.09.2014 г, около 09.00 ч., на граничния пункт е спрян за митническа проверка излизащ от страната по посока Турция лек автомобил с българска регистрация.

КТБalive: Защо Искров е все още в БНБ и продължава да се крие от вложителите?

http://econ.bg/Новини/КТБalive-Защо-Искров-е-все-още-в-БНБ-и-продължава-да-се-крие-от-вложителите-_l.a_i.571655_at.1.html

Хората от фейсбук групата КТБalive изпратиха нова декларация до управителя на БНБ Иван Искров, финансовия министър Румен Порожанов и бизнесмена...

Русия се надява на газова сделка с Украйна до края на седмицата

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/30/2390245_rusiia_se_nadiava_na_gazova_sdelka_s_ukraina_do_kraia/?ref=rss


Министърът на енергетиката на Украйна Александър Новак изрази във вторник надежда, че Москва и Киев ще изгладят различията помежду си за графика, по който Украйна да изплаща дълга си за получения природен газ от Русия.

Агенция "Ройтерс" припомня, че Русия спря газа на Украйна през юни заради разногласия за цената.

След няколко серии преговори, опосредствани от Европейския съюз, Москва и Киев регистрираха напредък при последната среща в Берлин.

Новак за пореден...

Перник е стратегическо място за бизнес

http://www.zapernik.com/biznes/pernik-e-strategichesko-myasto-za-biznes_34621/

Михаил Михайлов от коалиция „БСП лява България" проведе бизнес форум „Архитектура на икономиката"

По инициатива бившия областен управител арх. Михаил Михайлов, който е втори в листата за народни представители на коалиция „БСП лява Българияˮ в Перник се проведе икономически бизнес форум. В срещата участваха бизнесмени от страната и инвеститори от чужбина – Камара на...

Продължава

Реал Мадрид кацнаха в София /снимки/

http://www.cross.bg/katznaha-real-zhyrnalisti-1432608.html

/КРОСС/Стотици фенове очакваха да видят любимците си от Реал Мадрид, които кацнаха малко след 13 ч. кацнаха на Летище София при засилени мерки за сигурност. Лъскав червен автобус очакваше Кристиано Роналдо и компания и ги взе почти директно от пистата. Така журналисти и фенове зърнаха „лос галактикос" в 20-ината метра от напускането на терминала до автобуса, при това през телена мрежа. Официалната тренировка на испанския тим започва в 19.00 часа на стадион "Васил Левски" и ще бъде открита за журналисти в първите 15 минути.    Снимки: Булфото, всички права запазени

Кой изобрети първата ни картечница?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340511

Последните дни на август 1943 година. Българското правителство обявява траур в цялата страна заради смъртта на цар Борис III. Това не пречи на оживените разговори под сенника на самоковското кафене. Внезапно гласовете стихват и погледите отскачат към висока мъжка фигура, която стегнато крачи по преметения плочник. Всички го познават... Последните дни на август 1943 година. Българското правителство обявява траур в цялата страна заради смъртта на цар Борис III. Това не пречи на оживените разговори под сенника на самоковското кафене. Внезапно гласовете стихват и погледите отскачат към висока мъжка фигура, която стегнато крачи по преметения плочник. Всички го познават...

Реал Мадрид кацнаха в София

http://www.cross.bg/katznaha-real-sofiya-1432608.html

/КРОСС/Стотици фенове очакваха да видят любимците си от Реал Мадрид, които кацнаха малко след 13 ч. кацнаха на Летище София при засилени мерки за сигурност. Лъскав червен автобус очакваше Кристиано Роналдо и компания и ги взе почти директно от пистата. Така журналисти и фенове зърнаха „лос галактикос" в 20-ината метра от напускането на терминала до автобуса, при това през телена мрежа. Официалната тренировка на испанския тим започва в 19.00 часа на стадион "Васил Левски" и ще бъде открита за журналисти в първите 15 минути. 

България може да внася азербайджански газ от 2017 г.

http://offnews.bg/news/n_1/n_395533.html

България планира да внася азербайджански газ от 2017 г., пише руското издание „Независимая газета“, като се позовава на информация от българското посолство в Баку. Според изданието на първо време България ще внася малки обеми по вече съществуващата газопреносна мрежа с Турция и през Гърция.  В края на 2016 г. планираме да бъде пуснат интерконектор Гърция – България, по който да бъде доставен азербайджанският газ. Двете страни ще проучат възможността за доставка на газ за „Булгаргаз“ от компанията СОКАР след 2017 г. по съществуващия интерконектор Турция – Гърция и по други възможни маршрути, обясняват от посолството. България отдавна преговаря с Баку за сътрудничество в сферата на енергетиката и конкретно за внос на газ, посочва изданието, като допълва, че това е била една от главните теми, обсъждани по време на преговорите между президента Росен Плевнелиев и азербайджанския му колега Илхам Алиев при посещението на Плевнелиев в Баку. Между СОКАР и представители на българските власти вече е подписан и меморандум за проучването на възможностите за разширяване на газохранилището в Чирен. Изданието цитира Плевнелиев, който подчертава важността на търсенето на алтернативни източници на газ – един от приоритетите на европейските страни. Той припомня, че България е сред най-пострадалите от газовата криза през 2009 г. София разчита много на проекта „Шах Дениз 2“ и Южния газов коридор, който ще заобикаля Русия, подчертава изданието. 90% от консумираното от България синьо гориво идва от Русия, затова във връзка с кризата в Украйна страната се опитва да диверсифицира източниците на газ. Ако България започне да получава азербайджански газ предсрочно, това може да разреши проблема, допълва „Независимая газета“. По думите на Плевнелиев има подписано споразумение между „Булгаргазнефт“ и СОКАР за доставка на 1 млрд. кубически метра газ годишно от 2019 г. Инвестиционното решение за интерконектора Гърция – България трябва да бъде взето следващата седмица, а строителството ще започне в началото на 2015 г. В същото време се водят преговори с Турция за изграждането на газопровод между двете страни.

Мъж стреля 4 пъти в центъра на Шумен, по чудо няма пострадали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4340545

Неизвестен мъж с пистолет стреля по друг в центъра на Шумен, предаде БГНЕС.
Екшънът е стана на обяд до площад Неизвестен мъж с пистолет стреля по друг в центъра на Шумен, предаде БГНЕС. Екшънът е стана на обяд до площад "Кристал". Като според разкази на очевидци, до паметника на загиналите във войните мъж е бягал, а други двама го гонили. Преследваният спрял и хвърлил камък по тях, при което единият извадил пистолет и произвел 4 изстрела към него.

Реал Мадрид кацнаха на родна земя

http://frognews.bg/news_77197/

Противниците на Лудогорец-Реал Мадрид кацнаха на родна земя. Играчите на именития отбор слязоха от самолета при засилени мерки за сигурност.

Фандъкова: ЕС и ЕК ще ни помогнат само тогава, когато видят желание да вършим работа

http://pik.bg/фандъкова-ес-и-ек-ще-ни-помогнат-само-тогава-когато-видят-желание-да-вършим-работа-news231691.html

Фандъкова: ЕС и ЕК ще ни помогнат само тогава, когато видят желание да вършим работа

Европейският съюз и Европейската комисия са готови да помогнат само тогава, когато видят, че имаме желанието, готовността и възможността да си вършим работата. Това заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, съобщи "Фокус".

„След като ЕНП е най-голямата партия в ЕП, след като имаме председател на ЕК член на ЕНП, след като от ГЕРБ изпратихме един много силен отбор в ЕП и сме с най-много депутати в парламента от българска страна и след като имаме много силен представител в лицето на Кристалина Георгиева, смятам, че можем да разчитаме на тази силна подкрепа. Но ние у дома също трябва да си свършим работата, трябва да постигнем едно много силно правителство, защото усилията на Столична община да запази финансовата си стабилност и в същото време да променя града се вижда, но тези цели не могат да бъдат успешни, ако нямаме силна и стабилна подкрепа на правителството”, обясни Фандъкова. По думите й, това важи не само за София, а за всички общини, за големи и малки градове и села.

Фандъкова се надява тази неделя повече граждани да гласуват на изборите и по този начин да проявят разбиране, че от всички нас зависи нашето бъдеще. 

Екатерина Захариева: Строежът на лот 2 на "Струма" върви в срок при добра организация

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340552

Министърът на регионалното развитие, на инвестиционното проектиране и вицепремиер по икономическите въпроси Екатерина Захариева заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщение Николина Ангелкова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров инспектираха строителството на лот 2 на автомагистрала Министърът на регионалното развитие, на инвестиционното проектиране и вицепремиер по икономическите въпроси Екатерина Захариева заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщение Николина Ангелкова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров инспектираха строителството на лот 2 на автомагистрала

2 години затвор за дядо, блудствал със 7-годишната си внучка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4340554

Окръжният съд във Враца потвърди присъда от 2 години лишаване от свобода с отложено изпълнение на дядо, блудствал със 7-годишната си доведена внучка. Грозната случка е станала през лятото на 2007 г.  Момиченцето отишло с 10-годишния си брат на гости при баба си и нейния съпруг. Един ден Л.Н.М. завел 7-годишната К.К. за риба на близката река. Окръжният съд във Враца потвърди присъда от 2 години лишаване от свобода с отложено изпълнение на дядо, блудствал със 7-годишната си доведена внучка. Грозната случка е станала през лятото на 2007 г. Момиченцето отишло с 10-годишния си брат на гости при баба си и нейния съпруг. Един ден Л.Н.М. завел 7-годишната К.К. за риба на близката река.

Чуждестранните банки печелят от лихвената политика на Фед

http://www.investor.bg/sasht/337/a/chujdestrannite-banki-pecheliat-ot-lihvenata-politika-na-fed,180910/

Досега през годината те са получи общо 4,7 млрд. долара от централната банка под формата на лихви за държаните от тях резерви

В “Градски транспорт”-Варна дават редовно заплати, въпреки тежкото финансово положение

http://www.moreto.net/novini.php?n=265865

Градски транспорт е в тежко състояние, но заплатите на работещите там се изплащат редовно. Това заяви председателят на борда на директорите на дружеството Максим Тодоров за “Черно море” и допълни, че тролеите по линия номер 86 от “Аспарухово” до “Почивка” тръгват на 1 октомври.

Испанският Конституционен съд отмени референдума в Каталуня

http://www.mediapool.bg/ispanskiyat-konstitutsionen-sad-otmeni-referenduma-v-katalunya-news225409.html

Конституционният съд на Испания временно отмени указа за организиране на 9-ти ноември на референдум за независимост на Каталуня, съобщиха във вторник осведомителните агенция. Преди да излезе решението на съда властите в Каталуня бяха обявили, че са решени да организират референдум на всяка цена.   Указът за организиране на референдума бе подписан в събота от президента на Каталуня Артур Мас. Веднага след това централното правителството в Мадрид обяви, че ще спре организацията и подаде жалба в Конституционния съд.   В резултат на жалбата съдът автоматично отмени указа за организирането на референдума и обяви, че ще се произнесе по въпроса в срок от максимум пет месеца.   "Нищо и никой, нито някоя институция може да наруши принципа на единния неделим суверенитет, върху който се основава нашият общ живот", каза премиерът на Испания Мариано Рахой в изявление по телевизията в понеделник вечерта.

На живо: Дискусията за "Южен поток" на "Протестна мрежа" (видео)

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/30/2390022_na_jivo_diskusiiata_za_jujen_potok_na_protestna_mreja/?ref=rss



"Протестна мрежа" организира предизборна дискусия за проекта "Южен поток", която ще се излъчва на живо в интернет. В нея ще участват министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов, Румяна Бъчварова от ГЕРБ, Мартин Димитров от Реформаторския блок, Константин Проданов от АБВ и Борислав Сандов от "Зелените".

Също така ще участват Христо Казанджиев – експерт енергийни ресурси към Движение за енергийна независимост при ДНБ, и Стоян Панчев – икономист, главен редактор...

Служители и журналисти от TV7 и NEWS7 ще протестират

http://econ.bg/Новини/Служители-и-журналисти-от-TV7-и-NEWS7-ще-протестират_l.a_i.571651_at.1.html

Служители и журналисти от TV7 и NEWS7 ще излязат на протест на 1 октомври от 12 часа пред Софийски градски съд (СГС). По същото време вътре в...

Расте интересът на инвеститорите

http://www.vesti.bg/novini/raste-interesyt-na-investitorite-6023610

От 12 на 1 са намалели документите, необходими на чуждите инвеститори у нас, снижен е прагът за вложена сума и брой работни места, възстановяват се разходите за осигуровки.

Актуализацията на бюджета изправи всички срещу ГЕРБ

http://www.cross.bg/mlrd-byudzheta-gerb-1432606.html

/КРОСС/Всички партии без ГЕРБ са против предложената от служебния кабинет актуализация на държавния бюджет за 2014 г. Критики предизвикват както завишаването на разходите с още 448.5 млн. лв. на фона на липсващи приходи и нарастващи дългове, така и предложените алтернативи за изход от кризата с КТБ. Това става ясно от първите коментари по предложения от служебното правителство проект за актуализация на държавния бюджет. Проектът предвижда намаляване на приходите с близо 1.06 млрд. лв. и завишаване на разходите с 450 млн. лв. Този нов дефицит от близо 1.6 млрд. лв. (заедно с минуса при еврофондовете и НЗОК) трябва да се покрие с теглене на нови заеми. Допълнителен дълг в размер до 2.9 млрд. лв. се предвижда и за евентуално оказване на ликвидна подкрепа на банковия сектор.Според прочита на ГЕРБ тази актуализация е показателна за наследството от кабинета "Орешарски". "Като гледам каква трябва да бъде актуализацията на бюджета, и най-тежките прогнози се сбъдват", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, без да навлиза в детайли. С повече аргументи, които припокриват мотивите на служебния кабинет, излезе кандидат-депутатът на ГЕРБ Менда Стоянова. Според нея очакваното неизпълнение на приходите в размер на 1 млрд. лв. е логично следствие от раздути прогнози и ревизираните в посока надолу макроикономически показатели са доказателство за това. Стоянова счита за неизбежно и предложеното завишаване на разходи

Мъж от Дупница умря след полет от балкон, друг от Самоков си сложи въжето

http://frognews.bg/news_77196/

Два нещастни инцидента отнеха живота на двама мъже от Дупница и Самоков. При първият случай бизнесмен загина, след като падна от втория етаж на блока, в който живее. Според съседи 58-годишният Евгени Бузов опитал да влезе в апартамента си в бл. 44 в жк „Бистрица“, но се оказало, че е забравил ключовете си вътре. Той решил да влезе през терасата, като първо се покатерил до терасата на първия етаж, стигнал до терасата на втория етаж, но не успял да се задържи и полетял надолу.

Германските инвеститори са най-активни на глобалния пазар на бизнес имоти

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/germanskite-investitori-sa-nai-aktivni-na-globalniia-pazar-na-biznes-imoti,180907/

От 2004 г. до края на първото полугодие на 2014 г. германски групи са вложили 151 млрд. долара в глобалния пазар на бизнес имоти

Двама министри инспектират строежа на лот 2 на "Струма"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4340540

Министърът на регионалното развитие, на инвестиционното проектиране и вицепремиер по икономическите въпроси Екатерина Захариева заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщение Николина Ангелкова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров инспектираха строителството на лот 2 на автомагистрала Министърът на регионалното развитие, на инвестиционното проектиране и вицепремиер по икономическите въпроси Екатерина Захариева заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщение Николина Ангелкова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров инспектираха строителството на лот 2 на автомагистрала

И служителите в затворите готови да протестират

http://news.ibox.bg/news/id_192110944

Присъединиха се към недоволството на полицаи, военни и пожарникари

Пневмония причинила смъртта в Американския колеж

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/pnevmoniia-prichinila-smyrtta-v-amerikanskiia-kolezh-6023600

Осмокласникът се е чувствал добре, преди да се случи трагедията, но изведнъж се е свлякъл на земята

Пикът на лошите кредити премина, смята Левон Хампарцумян

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/30/2390200_pikut_na_loshite_krediti_premina_smiata_levon/?ref=rss


Пикът на лошите кредити в България вече се състоя, но може да се очаква еднократен скок след като проблемите около поставената под специален надзор КТБ се канализират. Това посочва в интервю пред "Ройтерс" главният изпълнителен директор на "Уникредит Булбанк" Левон Хампарцумян.

Необслужваните кредити се увеличиха значително след като глобалната финансова криза засегна строителството и сектора на недвижимите имоти, припомня агенцията.

Хампарцумян допълва, че голяма част от...

Бареков кани де що види на блокада на границата

http://izbori2014.actualno.com/Barekov-kani-de-shto-vidi-na-blokada-na-granicata--news_52386.html

Няколко часа преди началото на обещата блокада на границата с Турция, която трябва да продължи от 1 до 5 октомври, от "България без цензура" се сетиха, че цирк без публика няма. За това те к...

#steniskanabala подпомага 18 сираци със стипендии за ВУЗ

http://cars.actualno.com/steniskanabala-podpomaga-18-siraci-sys-stipendii-za-VUZ-news_52388.html

Благотворителната инициатива #steniskanabala запали стотици млади и пораснали абитуриенти да отидат с тениски на бала, изпращането или годишнината от завършването си. Вместо да харчат пари за скъпостр...

Започват проверки на веществата в маслото

http://business.actualno.com/Zapochvat-proverki-na-veshtestvata-v-masloto--news_52387.html

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва проверки на веществата в различни марки масло. Това се случва, след като вчера Асоциация "Активни потребители" публикува свое про...

Люлин е вдъхновението на инициативата "Обичай родината"

http://interview.actualno.com/Lulin-e-vdyhnovenieto-na-iniciativata-Obichaj-rodinata-news_52391.html

Детска карта на България "Обичай Родината" разкрива историята на България чрез 500 пъстри илюстрации и чрез 11 различни теми: животните, птиците, рибите, плодовете и зеленчуците, църквите ...

Ликовете на Ботев и Левски грейнаха върху фасадата на блок в Ловеч

http://society.actualno.com/Likovete-na-Botev-i-Levski-grejnaha-vyrhu-fasadata-na-blok-v-Lovech-news_52390.html

Цветовете на българското знаме и ликовете на Васил Левски и Христо Ботев украсиха фасадата на жилищен блок в Ловеч. Това съобщи националното радио. 29-годишният Ивайло Енчев отдавна мечтаел да изрису...

30 септември в снимки

http://society.actualno.com/30-septemvri-v-snimki-news_52392.html

Вулканът Онтаке, Япония, сниман от въздуха. Изригването му отне живота на 36 души. На 30 септември 1964 г. светът се сдобива с една от най-красивите, страстни, но и умни жени - Моника Белучи. П...

АБВ с най-много хора от гражданската квота в листите

http://www.vesti.bg/izbori2014/kampanii/abv-s-naj-mnogo-hora-ot-grazhdanskata-kvota-v-listite-6023606

Демократичните принципи, заложени при основаването на партия АБВ, са застъпени широко и в коалиционната формула, с която партията се явява на предстоящите избори

Каратанчева къса с Казахстан, ще играе за България

http://www.moreto.net/novini.php?n=265872

Тенисистката Сесил Каратанчева, която от 5 години се състезаваше за Казахастан, изненадващо е скъсала договора си с бившата съветска република. Информацията бе потвърдена от самата Сесил и нейния баща и треньор Радослав Каратанчев пред ТВ7.

Нови герои и сюжетни линии се завързват във Vip Brother

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340517

След безпрецедентния тричасов лайф на VIP Brother снощи, Къщата осъмна без Тачо.
VIP Brother спази правилата на предаването и не смекчи позицията си спрямо проявеното насилие, въпреки мнението на зрителите и категоричното желание на Жени и половинчатото съгласие на Зорница Тачо да се върне в шоуто.
По време на откровеното си интервю снощи Жени След безпрецедентния тричасов лайф на VIP Brother снощи, Къщата осъмна без Тачо. VIP Brother спази правилата на предаването и не смекчи позицията си спрямо проявеното насилие, въпреки мнението на зрителите и категоричното желание на Жени и половинчатото съгласие на Зорница Тачо да се върне в шоуто. По време на откровеното си интервю снощи Жени

ОССЕ: в Украйна масово екзекутират опълченци и мирни граждани

http://www.cross.bg/tela-masovi-osse-1432607.html

/КРОСС/ Специалният представител на ОССЕ за борба с търговия на хора Мадина Джарбусинова заяви в ефир на украинска телевизия, че мисията разполага с потвърдена информация за намерени масови гробове с тела с изтръгнати органи. Тя подчерта, че ОССЕ ще вземе участие в разследването на случая, съобщи lifenews. Напомняме, че наскоро група от международни наблюдатели на ОССЕ огледа намерените масови гробове и потвърдиха, че там са открити тела на мирни граждани. Преди това премиерът на ДНР Александър Захарченко съобщи, че някои от намерените тела са без вътрешни органи, някои са обезглавени. По последни данни, са намерени нови масови гробове, а числото на телата вече е 300. „Лично с очите си видях два масови гроба, където имаше тела с разпрани коремни кухини и гръдни клетки. Отдавна разполагаме с информация, че Националната гвардия на Украйна се занимава с изземане на вътрешни органи от тела на пленени опълченци и дори от собствените си убити войници", съобщи тогава Захарченко. В понеделник наблюдателите са посетили поредния масов гроб, открит в Донецка област, където преди това се локализирали украински военни формирования. Това се посочва в дневния отчет на мисията на ОССЕ в Украйна. Те са категорични, че киевските власти ще понесат отговорност за избиването на собствения си народ

Графика на деня: България е най-предпочитана за аутсорсинг в Европа

http://www.investor.bg/web/456/a/grafika-na-denia-bylgariia-e-nai-predpochitana-za-autsorsing-v-evropa,180915/

Съществен недостатък е, че страната не е приложила в законодателството си европейската директива за защита на личните данни, отчитат от A.T. Kearney

САЩ удрят рафинерии на джихадистите

http://www.cross.bg/durzhava-siriya-irak-1432605.html

/КРОСС/Самолети на международната коалиция срещу групировката "Ислямска държава" (ИД) са нанесли нови въздушни удари в Северна Сирия. Ударени са били петролни рафинерии в провинция Ал Хасака, контролирани от джихадистите. По-рано вчера коалицията бомбардира главния газопреработващ завод в Сирия в провинция Дейр-аз-Зор, на 170 км от Ал Хасака. В провинцията, намираща на границата с Ирак, самолетите на коалицията вече няколко дни поред нанасят въздушни удари по рафинерии, контролирани от ИД. Силите за сигурност на Ирак са успели да си върнат контрола над 16 селища в провинция Дияла от ръцете на екстремистите от "Ислямска държава". Това съобщи иракското министерство на отбраната, подчертавайки, че при това са били ликвидирани повече от 100 бойци на ИД. "Успяхме да освободим 16 села в района на Хамрейн, Судур, Харуания, Шухани и Суфра. Бяха унищожени повече от 100 терористи и бяха обезвредени повече от 50 самоделни взривни устройства", се казва в краткото изявление на официалната интернет страница на министерството. В него се казва още, че 125 семейства са се върнали в домовете си, които са били напуснал след окупирането на населените места от ИД. Иракската авиация проведе масирани авиоудари срещу административния център на провинция Вавилон - Хила. Според източници на иранския тв канал "Ал Алям" там са били ликвидирани пет бази на екстремистите, като общо са унищожени и около 70 терористи

Бизнесът и синдикатите остро протестират срещу продажбата на кредитите на банка "Виктория"

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/09/30/2390236_biznesut_i_sindikatite_ostro_protestirat_sreshtu/?ref=rss


Национално представителните работодателски и синдикални организации остро протестират срещу подготовката за продажба на кредитите на търговска банка "Виктория", дъщерна на Корпоративна търговска банка (КТБ).

В декларация до управителния съвет на Българската народна банка (БНБ) и до управителя й Иван Искров те заявяват, че са шокирани и крайно обезпокоени от новината, която преди ден съобщиха "Капитал дейли" и "Дневник", както и от срока за подаване на оферти до 1 октомври. 
...

Нови герои и сюжетни линии се завързват във Vip Brother

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4340494

След безпрецедентния тричасов лайф на VIP Brother снощи, Къщата осъмна без Тачо.
VIP Brother спази правилата на предаването и не смекчи позицията си спрямо проявеното насилие, въпреки мнението на зрителите и категоричното желание на Жени и половинчатото съгласие на Зорница Тачо да се върне в шоуто.
По време на откровеното си интервю снощи Жени След безпрецедентния тричасов лайф на VIP Brother снощи, Къщата осъмна без Тачо. VIP Brother спази правилата на предаването и не смекчи позицията си спрямо проявеното насилие, въпреки мнението на зрителите и категоричното желание на Жени и половинчатото съгласие на Зорница Тачо да се върне в шоуто. По време на откровеното си интервю снощи Жени

Централната банка на Бразилия понижи прогнозата си за растежа до 0,7%

http://www.investor.bg/drugi/338/a/centralnata-banka-na-braziliia-poniji-prognozata-si-za-rasteja-do-07,180923/

Социологическите прочувания в страната сочат победа чрез балотаж за Дилма Русеф на предстоящите президентски избори

Надзирателите против ограничаването на социалните им права

http://www.cross.bg/slyzhitelite-deiistviya-zatvorite-1432604.html

/КРОСС/Обявяваме се срещу заявените от министъра на труда и социалната политика намерения, засягащи и ограничаващи социални права на служителите в Сектор Сигурност.Това се казва в остра протестна декларация на Синдикат на Служителите в Затворите в България във връзка с одобреното от служебното правителство предложение за въвеждане на възраст за пенсиониране за военни, полицаи и служители в затворите. Освн това те настояват за оставката на социалния министър, след като преди два дни това направиха и колегите им от Синдикалната федерация на служителите в МВР. "Категорично не одобряваме и не приемаме предложение, което не е подкрепено с необходимите анализи, аргументи и обществена дискусия по темата. Принудени сме да поискаме оставката на Министъра на труда и социалната политика и да започнем подготовка за протестни действия, само месец след последния наш протест по друг повод. Синдикатът на служителите в затворите в България намира, че подобни действия водят единствено до противопоставяне и конфликтност на отделни съсловия, групи и професии и са в ярък контраст с необходимостта от национално съгласие в настоящия тежък период за страната", категорични са от синдиката. "Напълно неприемлив и недопустим за нас е всеки опит за стартиране на театрална реформа при липсата на ясно обявена и дискутирана в широк кръг конкретна стратегия за развитие на целия сектор

Затворник направил Тони Димитрова общинарка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340506

Само след три сесии певицата си плюла на петите и загърбила политиката
- Тони, в началото на годината в предаването "Усещане за жена" астрологът Пресиян ти предсказа какво те очаква през 2014-а. Сбъдна ли се нещо от това, което ти каза? Вярваш ли на предсказания?
- Да ти празная, тогава беше рожденият ми ден, но пък нали помниш, Само след три сесии певицата си плюла на петите и загърбила политиката - Тони, в началото на годината в предаването "Усещане за жена" астрологът Пресиян ти предсказа какво те очаква през 2014-а. Сбъдна ли се нещо от това, което ти каза? Вярваш ли на предсказания? - Да ти празная, тогава беше рожденият ми ден, но пък нали помниш,

Затворник направил Тони Димитрова общинарка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4340496

Само след три сесии певицата си плюла на петите и загърбила политиката
- Тони, в началото на годината в предаването Само след три сесии певицата си плюла на петите и загърбила политиката - Тони, в началото на годината в предаването "Усещане за жена" астрологът Пресиян ти предсказа какво те очаква през 2014-а. Сбъдна ли се нещо от това, което ти каза? Вярваш ли на предсказания? - Да ти празная, тогава беше рожденият ми ден, но пък нали помниш,

Кюрдите атакуват „Ислямска държава” от три фронта

http://frognews.bg/news_77195/

Кюрдските войски започнаха атака срещу джихадистката групировка „Ислямска държава” на три фронта в северната част на Ирак, предаде АФП, позовавайки се на информация на офицери от кюрдските сили пешмерга.

Самотна жена на пътя

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340452

Идеята да обикалят сами света привлича все повече жени през ХХI век. Може би пръст в това има и филмът "Яж, моли се и обичай" (2010), заснет по едноименната книга на Елизабет Гилбърт: започвайки от 2011 г., западната статистика ежегодно регистрира ръст на броя на дамите, предпочитащи да пътуват самостоятелно.
През 2012-а например сами жени са... Идеята да обикалят сами света привлича все повече жени през ХХI век. Може би пръст в това има и филмът "Яж, моли се и обичай" (2010), заснет по едноименната книга на Елизабет Гилбърт: започвайки от 2011 г., западната статистика ежегодно регистрира ръст на броя на дамите, предпочитащи да пътуват самостоятелно. През 2012-а например сами жени са...

Научна конференция слага край на фалшификациите за Самуил

http://www.cross.bg/izlozhbata-samyil-myzeii-1432603.html

/КРОСС/С поредица от културно-исторически мероприятия ще бъде отбелязана 1000-годишнината от смъртта на българския цар Самуил (6 октомври 1014 г.). Видни български историци представиха на пресконференция някои от основните събития. Утре от 14.00 ч. в Националния исторически музей (НИМ) ще бъде открита изложбата „Българската автокефална архиепископия". На нея ще присъства и премиерът Георги Близнашки. Директорът на НИМ проф. Божидар Димитров посочи, че архиепископията е най-дълго съществуващата българска църковна институция. На изложбата ще бъдат експонирани паметници от секретен фонд, които обхващат съкровищата на Охридската архиепископия. На 9 октомври програмата ще продължи с тържествено честване при Самуиловата крепост, където ще се проведат международна научна конференция и исторически спектакъл. От 6 до 8 октомври ще се проведе друга научна конференция в БАН. Основни мероприятия са и няколко изложби, посветени на Охридската архиепископия, в Националния исторически музей. Две основни събития са организирали в Националния археологически институт с музей (НАИМ) - постерна изложба и изложбата „Цар Самуил в битка за България". Вече е експонирана и показана постерната изложба. Доц. д-р Людмил Вагалински, директор на Националния археологически институт с музей (НАИМ), очаква Външно министерство да бъде по-активно, защото са имали уговорка тя да бъде представена и извън страната ни

В Северна Ирландия помислили знамето на ЕС за арабско

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/09/30/2390234_v_severna_irlandiia_pomislili_znameto_na_es_za_arabsko/?ref=rss


Жител на Северна Ирландия е извикал полицията с оплакване, че негов съсед е издигнал пред къщата си арабско знаме, съобщи лондонският в."Гардиън". Всъщност, ставало дума за знамето на ЕС.

Това се е случило в понеделник в Холиуд, родното място на световно известния голфър Рори Макилрой. Причината е победата на Европа над САЩ на "Райдър къп" (Ryder Cup) - най-престижният отборен турнир в този спорт.

Мъжът, издигнал синият флаг с 12-те жълти звезди сподели в страницата си във...

Лондон ще насърчава строителството на достъпни жилища

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/london-shte-nasyrchava-stroitelstvoto-na-dostypni-jilishta,180924/

Тръгва пилотна схема за насърчаване изграждането на жилища, отдавани под наем при равнища под пазарните

Антибиотиците носят риск от затлъстяване

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/antibioticite-nosiat-risk-ot-zatlystiavane-6023603

Приемането на антибиотици от деца под двегодишна възраст увеличава вероятността от затлъстяването им

Сакскобургготски: Популизмът е път към авторитаризма

http://www.vesti.bg/izbori2014/novini/sakskoburggotski-populizmyt-e-pyt-kym-avtoritarizma-6023605

Симеон Сакскобургготски публикува на сайта си апел за гласуване на предстоящите парламентарни избори

Скок на инвестициите в най-бедния регион отчете БАИ

http://www.cross.bg/panair-tehnologii-investitziite-1432602.html

/КРОСС/Скок на инвестициите в най-бедния регион на Европейския съюз отчете Българската агенция за инвестиции на кръгла маса в рамките на Международния технически панаир в Пловдив. Последните пет проекта, които стартират, са в Северозападна България, отбеляза изпълнителният директор на БАИ Светослав Младенов.  Другата положителна тенденция е фактът, че през последните няколко месеца се инвестира във високотехнологични производства в областта на машиностроенето, електротехниката и химията, а не толкова в строителството, като беше преди, каза Младенов. Така се дава възможност за реализация на кадри с високо образование, защото идват иновативни компании с последно поколение технологии, обясни той. Сектори, привличащи интереса, са също хранително-вкусовата промишленост, логистиката, туризма, аутсорсинга, ИТ. Причина за раздвижването са промените в Закона за насърчаване на инвестициите, защото улесниха предприемачите, коментира директорът на БАИ. Като примери той посочи намаляването на документите от 12 на един, снижаването на праговете за вложена сума и брой работни места, което стимулира малки и средни предприятия. Съществено значение имало и възстановяване на разходите за осигуровки. Преди два месеца правителството върна на 13 компании общо 13 милиона лева, припомни Младенов. Той е убеден, че промените оказват силен положителен ефект. Те бяха презентирани пред участници в Есенния панаир заедно с проект за популяризиране на предимствата за инвестиране в у нас

Възстановиха спортна площадка в район "Приморски" по инициативата на деца

http://www.moreto.net/novini.php?n=265846

От началото на тази седмица спортната площадка в близост до Народно читалище „Отец Паисий” отново може да се използва по предназначение. Игрището е разчертано, чисто нови са двете футболни врати и мрежите към тях. В добавка малките футболисти от квартала имат и нова футболна топка, съобщиха от кметство "Приморски" за Moreto.

TV7 и NEWS7 излизат на протест

http://www.vesti.bg/novini/tv7-i-news7-izlizat-na-protest-6023609

Утре, 1 октомври, в 12 ч., журналистите и служителите от TV7 и NEWS7 ще протестират пред Съдебната палата, където ще се гледа делото за несъстоятелност на двете медии.

Пабло Андухар е следващият съперник на Григор Димитров в Пекин

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/30/2390210_pablo_anduhar_e_sledvashtiiat_supernik_na_grigor/?ref=rss


Испанският тенисист Пабло Андухар ще бъде съперникът на Григор Димитров във втория кръг на турнира от сериите АТП 500 в Пекин.

28-годишният състезател, който заема 43-ото място в световната ранглиста, преодоля първия кръг след убедителна победа срещу французина Жюлиен Бенето с 6:4, 6:1.

Андухар се възползва от кошмарния първи сервис на съперника - 51% вкаран и 53% спечелени точки, като реализира четири от седемте си възможности за пробив.

В същото време той само...

Всички проблеми в държавата са създадени от БСП, ДПС и ГЕРБ

http://www.mediapool.bg/vsichki-problemi-v-darzhavata-sa-sazdadeni-ot-bsp-dps-i-gerb-news225408.html

Г-жо Дончева, влагате много хъс в първата предизборна кампания на "Движение 21". Свирихте на цигулка в центъра на Пловдив, карахте двуетажен автобус във Варна, правите всичко възможно, за да привлечете вниманието на хората. Какво искат да чуят хората от вас и какво вие искате да разберат от кампанията ви, с какви проблеми се сблъскахте? Хората са обезверени. Смятат, че са лъгани много и твърде дълго. Пасивната позиция пък им идва от сърце. Същевременно е ясно, че партиите на статуквото са много доволни от едно такова отношение, защото де факто, който не гласува, всъщност гласува за статуквото. Искам това да стане ясно на тези, които не са били на нашите срещи. Хората, които идват по срещи пък искат да чуят реални неща, не искат гръмки обещания. В последните години се разпространиха един куп партии ментета, като еднолично ООД, които работят за субсидия, обикалят всички дебати, независимо къде се явяват и които плащат на присъстващи на всяка среща. Струва ми се, че политическата търговия е надхвърлила всякакви граници. И хората имат нужда да чуят, че тяхното бъдеще за години напред няма да се купува и продава. Смятам, че една голяма част от тях ми симпатизират лично, защото имат впечатления от мен, и ако имаме някакъв проблем в общуването с хората по места, той е, че не всички свързват Движение 21 точно с мен. Но се утвърждаваме. Надявам се да сме преодолели този проблем. Инак – опитвам се да обяснявам на хората, че всеки човек решава проблемите си със собствените си усилия, независимо за какво се отнасят тези проблеми. Бях най-впечатлена от незрящите, на които ние гостувахме преди време на шампионат по шоудаун. Там ми разказаха много неща затова как се учат на най-елементарни неща в продължение на години и колко е важно човек да иска да се справи. В средите на хората в неравностойно положение намерих най-големите оптимисти и най-непреклонните хора, които не считат, че националният проблем е толкова колосален. Вероятно защото знаят собствения си колосален проблем и знаят през какво са минали, за да станат пълноценни хора. Основният смисъл на кампанията на Движение 21 е да се внуши една нова морална и политическа алтернатива, която е алтернативата на хората, които могат да си изкарат хляба без да се нуждаят от партийни протекции, и да им се обясни, че има формация, която е извънсистемен играч, която не е под крилото на олигархията и не е нова партия на стари муцуни. Смятате ли, че усилията на вас и останалите кандидати от листите на "Движение 21" са оправдани, след като според повечето мнения "мачът е свирен" и ГЕРБ като първа политическа сила ще състави правителство, което вероятно ще се крепи с мълчаливата подкрепа на ДПС, които са склонни да му дадат 300 дни толеранс? Който иска статуквото и смята, че трябва да бъде сигурен, че гласът му ще отиде за парламентарно представена партия гарантирано, може да подкрепи ГЕРБ, БСП и ДПС. А от 6 октомври да започне да си скубе косата. Защото всички проблеми, които съществуват в момента са създадени от тези партии. Включително най-актуалните, като повишаване на цената на тока, казусът КТБ и евентуалното вземане на 5 млрд нов дълг. Разбирате, че зад проблема с цената на тока се крие алчността на една група хора, преди всичко политици, които разраснаха зелената енергетика до неописуеми мащаби и се възползваха от нормативната уредба, която изисква задължително изкупуване въпреки високата цена на тока. Зад казуса КТБ се крие алчността на други хора, които решиха, че трябва да се преразпределя едно вече усвоено богатство от собствениците на банката. Някак си не е прилично 2-3 партии да създават проблеми, след което да започнат да си ги решават сами. Още повече, че техният личен интерес е заложен в създаването на проблемите. И докато те решават проблемите, тези проблеми никога няма да бъдат решени. Тук е моментът да подчертая, че знаковите лица на Д21 нито са "знакови“ за тези партии, те не могат да минат за "стари муцуни“. И не могат да бъдат обвинени в това, че са олигархичен продукт. Имахте двама агенти на ДС в листата. Единият го запазихте – Пламен Марков. Казахте, че ви е предупредил преди кампанията. Другият го отстранихте. Не ви ли прилича малко това на добре познатото деление на "добрите и лошите ченгета“? Не е ли двоен стандарт? Не, ние не казваме кой е добър и кой лош. Законът не дискриминира и хората, които са имали досие, и това е заложено в процедурата по отваряне – т.е. миналото да стане известно и да бъдат прекъснати зависимости, а не да бъдат дискриминирани хора. Знаете, че дълги години бях упреквана от хора от бившата ДС, че аз ги игнорирам, елиминирам и т.н. Пламен Марков е класическа жертва на системата, която бе всеядна в последните 10 години да вербува кой ли не, без да има защо. Поставете се в положението на един двайсетинагодишен човек, на когото му казват, че той няма да пътува в чужбина и няма да има кариера. Има неща, които могат да бъдат укорени, има и такива, към които няма нужда да бъдем толкова строги. Още повече, че Пламен сам предупреди за този факт. И не се е занимавал с нищо, което засяга хора или стъпква човешки съдби. Според вас има ли ясен план Бойко Борисов какво ще прави след изборите? Говори за правителство на националното спасение, отрича да има намерение за широка коалиция, иска подкрепа от партиите за няколко важни неща, които да изкарат страната от кризата... Много е вероятно ГЕРБ да бъде първа политическа сила, но е 100% сигурно, че в ГЕРБ няма нови лица. ГЕРБ загуби властта поради липса на капацитет да я упражнява. Заради това в държавата се натрупаха серия проблеми, родени от бойковите калинки. Защото тяхното разбиране беше, че в държавната администрация трябва да бъдат назначени хора лоялни на ГЕРБ и почти военизирани, без значение дали те разбират от проблемите, за които ще отговарят. И това беше целенасочена политика на ГЕРБ. След една година престой в опозиция те по никакъв начин не промениха лицата си. А според мен тези лица не могат да натрупат по-голям капацитет от този, който имат. Смятам, че става дума за реваншизъм, независимо какво говори Бойко. В този смисъл смятам, че позицията на АБВ и ДПС е на бъдещи коалиционни партньори на ГЕРБ. Това е позицията, към която се стреми Бойко Борисов и другите. Тя ще осигури на ДПС запазване на кадрите – т.е. продължаване на действието на обръчите на Доган и в следващата администрация. Знаете пък, че АБВ по същото време насажда модела за президентската република. И знаете, че Бойко Борисов мечтае да заеме поста президент. На него това правителство до президентските избори му трябва каквото и да е, стига да не го срине като рейтинг и като конкурент за президентския вот. Същевременно и в АБВ, и в ДПС, и в ГЕРБ има много хора, които имат личен интерес във властта. От тези с личния интерес във властта, само Станишев е отстранен. И се задава с тази тройка едно ново коалиционно управление, което ще бъде върхът на уродливите коалиции, защото там всичките играчи са с особен интерес. И при това са много ловки. Смятам, дори на това основание, че българските граждани ще имат нужда от една парламентарна група на Движение 21, която да осветява какво става, да пречи в определени случаи. Според вас кои са важните неща, по които партиите би трябвало да се споразумеят? Във ваши предишни изяви твърдите, че Д21 е склонно да партнира с всички партии без ДПС. За нас приоритет са незабавни действия по конституционни промени на съдебната система. В това отношение РБ също имат разработки и са сравнително напреднали. ГЕРБ не говори нищо по темата, но силно се надявам, че ще има външен натиск. И независимо, че нямам експерти, които да разпишат подобни стъпки, струва ми се, че ще бъдат възможни партньори по темата. Именно заради външния натиск. Ние ще подкрепяме разумни и полезни неща, без да робуваме на фанатизъм – дали дадено решение е предложени от управляващи и опозиция. Като цяло, обаче искам да кажа, че не си представям, че към настоящия момент ще трябва да се подписва документ за национални съгласие, както беше 1997 година. Не мисля, че има нужда от такова, не мисля че ГЕРБ, ако е водеща сила, ще има предложения в тази насока. В тази партия всичко е краткотрайно и с близък хоризонт. Споразумението на Костов носеше друг заряд, визия за години напред. Но ето да кажем – актуален е проблемът с цената на тока. И то не дали сега ДКЕВР ще повиши цената на тока с някакви проценти, а какво ще правим като тенденция. Защото очевидно в краткия бъдещ хоризонт се налага едно нагърчване на дружествата със зелената енергия, за да могат да намалят малко претенциите с цените, въпреки крилете, които им даде Плевнелиев и Конституционният съд. Същевременно ще има сложни преговори по отношение на електроразпределителните дружества, които хем са частни, хем по времето на ГЕРБ имаше едни странни лица, които нямаше как да представляват чешката държава, като близкия на Пашата Митко Каратиста. От друга страна имаме сложни преговори с американците заради "Мариците". Те са готови да намалят цената, на която им изкупуваме енергията, но искат да получат нов срок на гарантирано изкупуване. Искам да кажа, че неща, които са в синхрон с националните интереси и за това да се осигурят по-добри условия за живот на българина, не виждам защо трябва да бъдат отричани. Такива са приоритетите, около които трябва да се търси национално съгласие. И ние не виждаме защо да не подкрепим управляващите. Малко обаче сме скептици, като знаем как по времето на ГЕРБ голямата част от зелената енергия я взеха активисти на ГЕРБ или близки до Борисов хора, се чудя как ще го направят срещу собствените си интереси. На думи всички са против олигархичния модел на управление, добил известност като модела "Пеевски", но по какви действия на парламента и правителството хората ще се ориентират, че този модел се разбива и преодолява? За да се скъса с този модел, кадрите на ДПС трябва да бъдат извадени, а не консервирани. Така че не е достатъчно ДПС просто да не бъде в правителството. Защото това, което казва Местан - "даваме ви 300 дни толеранс“, е за кукуригу. Целта на такова изказване е да обясни следното: "нашите хора нека си стоят, ние ще се снишим, пък след 300 дни ще ви кажа“. Земеделското министерство, ДФЗ, екологията, където те влязоха много надълбоко, пък и областните управи – трябва да бъдат изчистени от ДПС. И за да не бъде това чистка трябва да има строги професионални критерии в държавната администрация. Когато тези критерии са строги, партийните кадри няма как да ги издържат, защото те рядко са професионалисти. Ще трябва по отношение на медиите да се извършат дадени действия от комисията по конкуренцията и, ако трябва, в тази комисия да се извършат смени. Трябва да се забрани да се притежават медии през офшорки. По отношение на големите инфраструктурни проекти, където има големи обществени поръчки, трябва да се направи необходимото. Развитието и апогеят на Корпоративна банка бяха пряко следствие и материален двигател на този модел. Какво трябва да се направи, за да излязат наяве схемите, машинациите и политическите покровители? Трябва да има една спретната парламентарна група в парламента, която не е икономически обвързана. И която няма да си скъпи усилията и труда. Второ – заедно с банковата процедура по оздравяване на банката и по укрепване на банковата система, трябва да се извадят политиците със странни договори, магистратите със странни кредити, ръководителите на държавни фирми, шефовете на специални служби, висшите полицаи. Това би дало отговор на въпроса кои са били на хранилката на КТБ и са обслужвали този модел, който сега наричаме "Пеевски“. В момента има голяма "коалиция", включително с кандидат-депутата от Д 21 Стоян Александров, за спасяване на КТБ. Най-изненадващо в ролята на спасител влезе и главният прокурор. Какъв е вашият коментар? Мисля, че спокойно можем да отграничим популизма и демагогията от реалните действия. Има два-три екипа банкери, които работят по това какви действия да бъдат извършени в банката. Да, те са свързани с отстраняване ръководството на БНБ и е много смешна позицията на Искров, който забърка цялата каша, и сега казва, че до решаване на въпроса с КТБ ще стои начело на националната банка. Въпросът с КТБ, обаче може да не се реши и до края на неговия мандат. По същият начин плачът на Цацаров е смешен. Ясно е, че прокуратурата е икономически играч. Че в случая изобщо не говорим, че прокуратурата действа по закон, не говорим и за мотивите на обвинението. То стана икономически играч, който може да съсипе бизнеса на един човек, да направи друг човек монополист. От Д21 държим, че промяната на съдебната система е много належаща именно заради това. И няма как ГЕРБ да бъде в коалиция с ДПС и да има промяна. Зад приемливите призиви да се спасят вложенията на обикновени граждани, общини, училища и предприятия в КТБ, има опасност да се злоупотреби с парите и доверието на данъкоплатците, като бъдат спасени и такива вложители и кредитополучатели, които всъщност са част от политико-корупционната схема, заради които реално съществуваше тази банка. Какво трябва да се направи според вас? Най-важното е да се спаси българската икономика, тя е заложена на обстоятелството, че голямата част от парите на енергетиката са вътре. Вътре са и голяма част от парите на военно-промишления комплекс, вътре са и голяма част от парите на строителните фирми, получили банкови гаранции за строителните обекти на държавата. КТБ ще засегне много сектори, ще засегне заплатите на много хора. И за решаване на въпроса при затваряне на банката ще бъдат необходими 5-6 милиарда лева. И затова се питам дали вопъла от служебното правителство да иска 5 млрд. заем отвън не е свързан с категоричното им желание банката да бъде затворена и заедно с това да бъдат затворени тайните. Аз разбирам някои икономически кръгове, които много искат банката да бъде затворена, защото това е конкурент. Обаче смятам, че за националната икономика е добре никоя банка да не затваря. Изваждайки тайните отвътре, включително за финансови операции, правени преди няколко години, когато по времето на ГЕРБ една голяма част от парите на държавните структури бяха в КТБ, смятам че също ще си отговори на въпроса за придобиването на някои активи по време на управлението на ГЕРБ от страна на собствениците на КТБ. Някои обаче твърдят, че е популизъм да се отварят досиетата на КТБ. Какъв популизъм има в това да се извади списък на лица, които са имали безлимитни кредитни карти? Тук не става дума на някой абсолютно неизвестен гражданин да му вадим кредита. Тук става дума да разберем защо Мина Костова, например има консултантски договор, по силата на който всеки месец трябва да информира ръководството на банката за актуалната политическа обстановка срещу 30 000 лева? Че кой не иска да прави брифинг за 30 000 лева? Как ще коментирате това, че Висшият съдебен съвет не успя да избере председател на Върховния касационен съд? Вие споделяте ли подозренията, че кадровиците на Темида се ослушват каква ще е политическата конфигурация след 5 октомври, за да съобразят "правилния" председател, макар че и двете кандидатки за поста се ползват с отлична репутация? Да, целта е "новите“ да поръчат кой да бъде избран. И това също налага незабавната конституционна промяна. За да можем да отидем на избор на ВСС от общо събрание на съдиите. Целта е да можем да намалим влиянието на досегашните лобита. Преференциална кампания в Д21 правите ли? Не. И мисля, че досегашната кампания показа, че преференциалният вот може да се изроди. Участниците до такава степен са запленени от собствените си личности, че изобщо не се занимават с каузи. Има лична битка. На места тя е смешна. Например - в Хасково РБ трябваше да "осинови“ сина на хасковския кмет и "сина“ на димитровградската фирма "Неохим“. В Димитровград има билбордове само на "сина“ на Неохим, който агетира само за собствената си преференция. Тези в Хасково са само за сина на Георги Иванов. В София можете да видите билбордове на Кадиев, във Велико Търново – на Весела Лечева. Вчера в Благоевград винях едни трансперанти на Спас Панчев. Имам един съсед, който се бори за преференция в Пловдив област, не знам с какви средства. Но когато разбрах, че един от листата на БСП сериозно натискал кандидат от нашата листа, за да го кандардисва как да гласува за него преференциално, защото БСП има повече шансове от Д21, тогава просто жестокостта ми се сломи. Нищо изродено не може да бъде полезно. Сега виждаме само израждане.

Инфлацията в еврозоната се забави до 0,3%, еврото удари 26-месечно дъно

http://www.investor.bg/novini/130/a/inflaciiata-v-evrozonata-se-zabavi-do-03-evroto-udari-26-mesechno-dyno,180925/

Новината поставя под допълнителен натиск ЕЦБ преди заседанието в четвъртък на институцията по въпросите на паричната политика

"Ексон" прекратява девет от десетте си проекта в Русия

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/30/2390209_ekson_prekratiava_devet_ot_desette_si_proekta_v_rusiia/?ref=rss


Американската петролна фирма "Ексон Мобайл" обяви, че прекратява почти цялата си дейност в Русия, съобщи РБК. Компанията се съобразява с наложените от САЩ санкции срещу Кремъл и още на 26 септември е прекратила повечето си съвместни проекти с "Роснефт".

Двете фирми имаха десет проекта, сред които и проучване и разработване на находища, разположени в шелфа на Черно море и Северния ледовит океан, както и в Западен Сибир. Дейността по девет от десетте проекта е прекратена, като...

23-годишен се обеси вкъщи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340485

23-годишен мъж се обеси в родния си дом на ул. “Никола Образописов“ в Самоков, съобщава в. "Вяра".
Тялото на Иво Шипочки е намерено в събота около 20 часа от неговите близки. Веднага е повикан екип на Спешна помощ и служители от РУП – Самоков. Медиците са констатирали смъртта, при първоначалния оглед не са намерени следи от насилие по трупа на 23-годишен мъж се обеси в родния си дом на ул. “Никола Образописов“ в Самоков, съобщава в. "Вяра". Тялото на Иво Шипочки е намерено в събота около 20 часа от неговите близки. Веднага е повикан екип на Спешна помощ и служители от РУП – Самоков. Медиците са констатирали смъртта, при първоначалния оглед не са намерени следи от насилие по трупа на

Стрелба в центъра на Шумен

http://www.vesti.bg/novini/strelba-v-centyra-na-shumen-6023607

Неизвестен мъж с пистолет стреля по друг в центъра на Шумен до пл. "Кристал". Екшънът стана на обяд, предаде кореспондентът на БГНЕС в Шумен.

Сидеров: Пазарната логика показва, че токът не трябва да се покачва

http://www.cross.bg/siderov-vlast-vurnat-1432601.html

/КРОСС/Днешният протест пред Министерски съвет и ДКЕВР срещу увеличението на тока и недопускането мутрите да се върнат на власт са двете важни задачи, които си поставя "Атака". Посочи ги лидерът Волен Сидеров пред над хиляда симпатизанти в Благоевград.  „На 5-ти октомври целта е да спрем мутрите да се върнат отново на власт. Спряхме ги 2013-та година, знаете много добре, че АТАКА изяде много бой, но ги спряхме да се върнат на власт. И това беше историческа заслуга на АТАКА и на никой друг. Ние спряхме връщането на герберите на власт 2013-та година и това е заслуга към България", заяви Сидеров. Той подчерта, че според последните социологически изследвания "Атака"има 5% и социолозите вече не могат да скрият покачването на резултата. Така е било и 2005г. „ Никой не говореше за АТАКА и изведнъж последните 3-4 дни преди изборите започнаха да изстрелват резултати, че ние влизаме. Сега е същото", допълни националистът. Лидерът на партията беше категоричен, че протестите на "Атака" срещу повишението на цената на тока са последователна битка, защото пазарната логика показва, че токът не трябва да се покачва. Той посочи какво трябва да се направи - да се върнат ЕРП-тата в български ръце, да се прекратят договорите с американските централи и ВЕИ-тата

Цената на среброто спадна до 4,5-годишен минимум

http://www.investor.bg/surovini/365/a/cenata-na-srebroto-spadna-do-45-godishen-minimum,180918/

Въпреки поевтиняването експерти очакват засилване на търсенето вследвие на възстановяването на световната икономика

Бъдещата Mazda RX-9

http://www.cross.bg/rx-modela-moment-1432600.html

/КРОСС/Mazda си остава с твърдо мнение по въпроса, че роторният й двигател няма да бъде забравен и че следващата Mazda RX-9 ще е отново с подобен силов агрегат. За целта работата по усъвършенстването на мотора не спират и не са спирали и за момент. Индустриалният дизайнер Алекс Ходж ни показва негово, но не официално /засега?/ виждане, как би трябвало да изглежда следващото поколение на модела RX, което би трбявало да носи обозначението RX-9. От изображенията ясно се вижда, че колата е подчинена напълно на дизайн-философията на марката KODO, като са добавени и някои елементи от дизайна на модела RX-7 донесли му сериозна популярност. Запазена е и конфигурацията на спортно, двуврато купе с две места. Под капака се очаква новата RX-9 да получи изцяло новоразработен роторен мотор, работещ съвместно с електромотор, което автоматично прехвърля модела в категорията на хибридните автомобили. Това би трябвало да помогне в решаването на проблема с по-високия по принцип разход на роторния мотор, както и да подобри мощностните характеристики и големината на въртящия момент.  

Владимир Зарев стана почетен гражданин на Видин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340472



Известният български писател Владимир Зарев е новият почетен гражданин на Видин. Във вторник на свое заседание Общинският съвет в дунавския град единодушно взе решение да го удостои със званието "Почетен гражданин на Видин и общината". Отличието Зарев ще получи на тържествена сесия на празника на града - Димитровден. Известният български писател Владимир Зарев е новият почетен гражданин на Видин. Във вторник на свое заседание Общинският съвет в дунавския град единодушно взе решение да го удостои със званието "Почетен гражданин на Видин и общината". Отличието Зарев ще получи на тържествена сесия на празника на града - Димитровден.

23-годишният Иво от Самоков се обеси вкъщи. Приятелите: Прие тежко раздялата на родителите си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4340474

23-годишен мъж се обеси в родния си дом на ул. “Никола Образописов“ в Самоков, съобщава в. 23-годишен мъж се обеси в родния си дом на ул. “Никола Образописов“ в Самоков, съобщава в. "Вяра". Тялото на Иво Шипочки е намерено в събота около 20 часа от неговите близки. Веднага е повикан екип на Спешна помощ и служители от РУП – Самоков. Медиците са констатирали смъртта, при първоначалния оглед не са намерени следи от насилие по трупа на

Коентрао отпадна от групата на "Реал" (Мадрид) за мача в София

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/30/2390201_koentrao_otpadna_ot_grupata_na_real_madrid_za_macha_v/?ref=rss


Португалецът Фабио Коентрао отпадна от състава на "Реал" (Мадрид) за гостуването на "Лудогорец" в София. Треньорът на белите Карло Анчелоти ще може да разчита на всички останали основни футболисти.

Извън групата от 20 играчи е и полузащитникът Сами Кедира, който се възстановява от контузия. Анчелоти е взел в отбора юношата на "Реал" Алваро Медран.
 
"Реал" е в серия от четири поредни победи във всички състезания – 5:1 срещу "Базел" в първия кръг в групите на Шампионската...

Президентът: Трябва да решим въпросите, които превръщат хората в бежанци

http://www.moreto.net/novini.php?n=265867

Никога досега не е имало толкова много застъпващи се кризи, с които ЕС трябва да се справя, е общата оценка на президентите на деветте страни от ЕС, участващи на заседанието на групата „Арайолуш“. Съюзът трябва да се отнася хуманно към тези, които са стигнали до общите граници, в съответствие с европейските и световните стандарти.

Балет на лед във Варна

http://kidsart.actualno.com/Balet-na-led-vyv-Varna-news_52384.html

За първи път в историята на Варна на сцената на зала 1 във Фестивален комплекс ще бъде изградена ледена пързалка. Със специалната подкрепа на Община Варна на 23 и 24 ноември на варненска сцена гостува...

Вело състезание за деца във Варна по време на Move Week 2014

http://kidssport.actualno.com/Velo-systezanie-za-deca-vyv-Varna-po-vreme-na-Move-Week-2014-news_52385.html

В рамките на Седмица на движението MOVE Week 2014, Kiddimoto България организират вело състезание за деца пред Зоокът - Варна на 4 октомври (събота) между 11-14 часа. Участие в състезанието могат да в...

Гроздето малко,но вино пак ще се лее

http://dobrudjatv.net/%d0%b3%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%be-%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%b0%d0%ba-%d1%89%d0%b5-%d1%81%d0%b5-%d0%bb%d0%b5%d0%b5/

Няма грозде, няма качество, цените са високи, това можете да чуете на всяка една борса за грозде в Добрич. По 10 тона на ден продават търговците. Купувачи има и щайгите бързо се вдигат. Поморийски сортове продават в центъра на Добрич Совиньон блан и пПоморийски златен […]

"БСП - лява България" закри предизборната си кампания в Трявна с благотворителен концерт

http://www.cross.bg/kiril-dobrev-tryavna-1432599.html

/КРОСС/С благотворителен концерт на Мая Нешкова и Кирил Икономов БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ закри предизборната си кампания в община Трявна. Пред присъстващите в залата водачът на листата на социалистите в област Габрово Кирил Добрев заяви, че никога не предава кауза, идея и приятел. "Първоначално се чудех дали балканци и македонци ще се разберем и сработим добре, но днес мога със сигурност да кажа, че намерих тук много приятели", каза Добрев. Водачът на листата на социалистите поиска доверието на хората, за да бъде продължено започнатото през последната година и подчерта, че каузата, за която ще се бори през този мандат, са младите хора. "Ако не ги изучим, ако не им създадем условия да работят и да живеят нормално тук, нямаме добро бъдеще", каза още Добрев и призова хората да не вярват на кандидатите, които идват като месии с големи и нереалистични обещания, а след това бързо си тръгват. Кандидатът за народен представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ заяви категорично пред хората в Трявна, че за да бъдат реализирани всички важни проекти за региона, политиците трябва да надскочат партийните си интереси и да спрат да мислят от мандат до мандат. "Голям е този политик, който събира хората, а не ги разделя. Аз имам амбицията да направя точно това", каза още Добрев. Своята голяма подкрепа за него и кандидатите от листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ дадоха и големите имена в българската музика Мая Нешкова и Кирил Икономов

Бизнесмен загина при опит да влезе в дома си през терасата, забравил ключовете си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340464

Бизнесмен от Дупница загина, след като падна от втория етаж на блока, в който живее. Според съседи 58-г. Евгени Бузов опитал да влезе в апартамента си в бл. 44 в жк „Бистрица“, но се оказало, че е забравил ключовете си вътре, пише struma.bg.  Той решил да влезе през терасата, като първо се покатерил до терасата на първия етаж, Бизнесмен от Дупница загина, след като падна от втория етаж на блока, в който живее. Според съседи 58-г. Евгени Бузов опитал да влезе в апартамента си в бл. 44 в жк „Бистрица“, но се оказало, че е забравил ключовете си вътре, пише struma.bg. Той решил да влезе през терасата, като първо се покатерил до терасата на първия етаж,

Кюрдите в Ирак атакуваха позиции на Ислямска държава

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4340430

Кюрдските милиции започнаха офанзива на три фронта в Северен Ирак срещу сунитската джихадистка групировка Ислямска държава (ИД), съобщи АФП, като се позова на техни командири.
Операциите са започнали преди изгрев слънце северно от контролирания от ислямистите Мосул, южно от Киркук и срещу град на границата със Сирия. Кюрдските милиции започнаха офанзива на три фронта в Северен Ирак срещу сунитската джихадистка групировка Ислямска държава (ИД), съобщи АФП, като се позова на техни командири. Операциите са започнали преди изгрев слънце северно от контролирания от ислямистите Мосул, южно от Киркук и срещу град на границата със Сирия.

Иракските кюрди атакуваха позиции на Ислямска държава

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4340461

Кюрдските милиции започнаха офанзива на три фронта в Северен Ирак срещу сунитската джихадистка групировка Ислямска държава (ИД), съобщи АФП, като се позова на техни командири.
Операциите са започнали преди изгрев слънце северно от контролирания от ислямистите Мосул, южно от Киркук и срещу град на границата със Сирия. Кюрдските милиции започнаха офанзива на три фронта в Северен Ирак срещу сунитската джихадистка групировка Ислямска държава (ИД), съобщи АФП, като се позова на техни командири. Операциите са започнали преди изгрев слънце северно от контролирания от ислямистите Мосул, южно от Киркук и срещу град на границата със Сирия.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване