Борсовите дебюти се завръщат във Великобритания

http://www.investor.bg/evropa/334/a/borsovite-debiuti-se-zavryshtat-vyv-velikobritaniia,180553/

Апетитът на някои големи инвеститори за нови емисии акции обаче остава по-малък спрямо година по-рано

В завод ”Миджур” е имало най-малко 800 000 мини

http://www.mediapool.bg/v-zavod-midzhur-e-imalo-nai-malko-800-000-mini-news225592.html

Две са първоначалните версии за трагедията в завода за утилизация на взривни вещества в село Горни Лом, съобщиха от прокуратурата в събота. Една е, че експлозията е започнала заради детонация на взривно вещество в машината за мелене на взривни вещества, която е оперирала с експериментален взрив. Втората е за човешка грешка при утилизиране на мините. Версиите са съвсем начални и следва да бъдат потвърдени или отречени от съответните експертизи, допълват от държавното обвинение. От държавното обвинение заявяват, че на 1 октомври тази година, няколко часа преди взрива, изпълнителният директор на фирмата е поискал от служба Контрол на общоопасните средства към 5-то районно в София разрешение за транспорт от завода в с.Горни Лом и съхранение в склада на фирмата в  с.Сеславци на общо 800 000 противопехотни мини. Това му е отказано. Така те са останали в Горни Лом. Прокуратурата е установила, че между 30 септември и 1 октомври в завода в селото са доставени още 6 ТИР-а с мини, които са разтоварени в складово помещение. Прокуратурата е запечатала склада. На местопроизшествието са открити 5 кратера. Според първоначалната версия разрушенията и жертвите са в резултат на изключително голямото количество взривни вещества, преработвани и складирани в завода. В събота е бил извършен оглед на мястото на трагедията с участие на съдебни лекари, специалисти по взривни устройства от Специализирания отряд за борба с тероризма към МВР и сапьори от Българската армия. При разместване на пръст и бетонни отломки са намерени човешки останки, които са предадени за изследване в катедра ”Съдебна медицина“ в столичната болница ”Александровска”. В събота е извършен и оглед на лабораторията в завода, както и на складове за мини и готова продукция на територията на бившия завод ”Миджур“.

В завод ”Миджур” е имало най-малко 800 000 противопехотни мини

http://www.mediapool.bg/v-zavod-midzhur-e-imalo-nai-malko-800-000-protivopehotni-mini-news225592.html

Две са първоначалните версии за трагедията в завода за утилизация на взривни вещества в село Горни Лом, съобщиха от прокуратурата в събота. Една е, че експлозията е започнала заради детонация на взривно вещество в машината за мелене на взривни вещества, за при опериране с експериментален взрив. Втората е за човешка грешка при утилизиране на мините. Версиите са съвсем начални и следва да бъдат потвърдени или отречени от съответните експертизи, допълват от държавното обвинение. От държавното обвинение заявяват, че на 1 октомври тази година, няколко часа преди взрива, изпълнителният директор на фирмата е поискал от служба Контрол на общоопасните средства към 5-то районно в София разрешение за транспорт от завода в с.Горни Лом и съхранение в склада на фирмата в  с.Сеславци на общо 800 000 противопехотни мини. Това му е отказано. Така те са останали в Горни Лом. Прокуратурата е установила, че между 30 септември и 1 октомври в завода в селото са доставени още 6 ТИР-а с мини, които са разтоварени в складово помещение. Прокуратурата е запечатала склада. На местопроизшествието са открити 5 кратера. Според първоначалната версия разрушенията и жертвите са в резултат на изключително голямото количество взривни вещества, преработвани и складирани в завода. В събота е бил извършен оглед на мястото на трагедията с участие на съдебни лекари, специалисти по взривни устройства от Специализирания отряд за борба с тероризма към МВР и сапьори от Българската армия. При разместване на пръст и бетонни отломки са намерени човешки останки, които са предадени за изследване в катедра ”Съдебна медицина“ в столичната болница ”Александровска”. В събота е извършен и оглед на лабораторията в завода, както и на складове за мини и готова продукция на територията на бившия завод ”Миджур“.

Прокуратурата с две версии за взрива в Горни Лом

http://offnews.bg/news/n_1/n_398291.html

Неправилна утилизация или експлозия в машината за мелене на взривни вещества са работните версии на прокуратурата за причините за взрива в Горни Лом. В хода на раследването на причините за инцидента след извършения в петък „статичен оглед“ беше извършен и „динамичен оглед“ на мястото на взрива. Огледът е извършен със съдействието на съдебни лекари, специалисти по взривни устройства от СОБТ и сапьори от Българската армия. При разместването на пръст и бетонни отломки са намерени човешки трупни части, които са предадени за изследване в Катедра „Съдебна медицина“ към Александровска болница. Разследващите са открили пет кратера, които са се образували вследствие на детонирал на пет места взривен продукт. Разрушенията и жертвите са в резултат на голямото количество взривни вещества, преработвани в завода, обясняват от прокуратурата. Часове преди взрива изпълнителният директор на фирмата е поискал от служба КОС на 5-о РУП-София разрешение за транспорт на 800 000 противопехотни мини от завода „Миджур“ до склада на фирма в Сеславци, но му е отказано. На 30 септември и 1 октомври по договор в завода са доставени шест ТИР-а с мини, които са разтоварени в складово помещение. В склада днес е извършен оглед и той е запечатан, допълват от прокуратурата. Днес са направени огледи и на лаборатория и складове за мини и готова продукция, които се намират на територията на завода. След направените огледи и проверки прокуратурата съобщи за два работни варианта за причините за инцидента – експлозия на взривно вещество в машината за мелене на взривни вещества и неправилна манипулация на етап от утилизирането на мините. Версиите са съвсем начални и се очаква да бъдат потвърдени или отречени след съответните експертизи. Действията по изясняване на инцидента продължават, увериха от прокуратурата.

Новак: Надяваме се работата по "Южен поток" да се възобнови след сформирането на новата ЕК

http://www.cross.bg/novak-rabotata-komisiya-1433399.html

/КРОСС/ Русия се надява работата по проекта "Южен поток" да се възобнови след сформирането на новата Европейска комисия. Това каза в Калининград министърът на енергетиката Александър Новак. „Проектът „Южен поток" не е спрян. Междуправителствените споразумения, които са подписани, продължават да действат, те не са отменени, никой не може да ги отмени едностранно", подчерта Новак. По думите му проектът ще бъде реализиран. "Сега ние имаме някои проблеми, свързани с факта, че работната група в Европейската комисия, която създадохме, преустанови работата си по изработването на механизъм за експлоатация на тръбата. Но ние се надяваме, че с образуването на новата Европейска комисия, назначаването на новия й председател, работата ще бъде възобновена", каза той. управител, ние ще се възобнови тази работа", посочи той. Енергийният министър каза също, че споразумение за доставките на руски газ за Китай по т.нар. "западен маршрут" може да бъде постигнато до края на тази година. "Ние нямаме строги срокове. Водят се преговори между "Газпром" и SNPC. И веднага щом бъде постигната договорка по цената, по условията за изграждането на газопровода, доставката на газа, ще можем да кажем нещо конкретно", каза министърът. "Надяваме се това да стане до края на годината", добави Новак.

Предлагат общ гроб за жертвите от Горни Лом

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348340

Общ мемориален гроб да бъде направен за 15-те жертви на взрива в завод „Миджур” край Горни Лом, предлага Видинската митрополия, съобщи bTV.
Позицията на митрополията е разпространена във връзка с множеството запитвания от страна на близки и потърпевши от инцидента за извършването на индивидуални опела за загиналите. Общ мемориален гроб да бъде направен за 15-те жертви на взрива в завод „Миджур” край Горни Лом, предлага Видинската митрополия, съобщи bTV. Позицията на митрополията е разпространена във връзка с множеството запитвания от страна на близки и потърпевши от инцидента за извършването на индивидуални опела за загиналите.

Пързалка в центъра на Варна създава опасности за децата

http://www.moreto.net/novini.php?n=266354

Детска пързалка се отлепи в центъра на Варна, сигнализира на редакционната ни поща разтревожена майка. Пластмасовото съоръжение се намира на площада на бившия Понеделничен пазар и създава опасност за здравето на малчуганите. Площадката е сравнително нова, на не повече от 5 години.

Предлагат общ гроб за жертвите от експлозията в "Миджур"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348337

Общ мемориален гроб да бъде направен за 15-те жертви на взрива в завод „Миджур” край Горни Лом, предлага Видинската митрополия, съобщи bTV.
Позицията на митрополията е разпространена във връзка с множеството запитвания от страна на близки и потърпевши от инцидента за извършването на индивидуални опела за загиналите. Общ мемориален гроб да бъде направен за 15-те жертви на взрива в завод „Миджур” край Горни Лом, предлага Видинската митрополия, съобщи bTV. Позицията на митрополията е разпространена във връзка с множеството запитвания от страна на близки и потърпевши от инцидента за извършването на индивидуални опела за загиналите.

Прокуратурата: Неправилна утилизация или експлозия са сред версиите за взрива в Горни Лом

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/04/2393640_prokuraturata_nepravilna_utilizaciia_ili_eksploziia_sa/?ref=rss


Неправилна утилизация или експлозия в машината за мелене на взривни вещества са работните версии за причините за инцидента в с. Горни Лом, съобщиха от прокуратурата три дни след трагедията в завода за боеприпаси.

Взривът е бил на пет места в района на завода, на от което са образуввни и пет кратера.
Разследващите са приключили "динамичния оглед", извършен с помощта на съдебни лекари, специалисти по взривни устройства и сапьори от Българската армия. При разместване на пръст и...

Семействата на загиналите в Горни Лом получават по 10 000 лв.

http://frognews.bg/news_77541/

МС ще приеме постановление, с което семействата на загиналите при взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом, избухнал на 1 октомври, могат да получат по 10 000 лв. помощ от държавата.

Студентите в Хонконг спряха протестите

http://www.bnews.bg/article-118084

Лидерите на студентите в Хонконг, които протестираха за повече демокрация в специалния административен район, обявиха, че няма да участват в преговори с властите за избирателната реформа. След като били нападнати от "престъпни банди", те се отказаха от протестите.

Семействата на загиналите в Горни Лом получават по 10 000 лв.

http://www.cross.bg/zaginalite-pomosht-gorni-1433398.html

/КРОСС/ МС ще приеме постановление, с което семействата на загиналите при взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом, избухнал на 1 октомври, могат да получат по 10 000 лв. помощ от държавата. Това съобщи на среща с тях в селото Спаска Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика. Те получават и по 325 лв. еднократна помощ от министерството. За две възрастни и болни жени - майките на 51-годишната Милка Петрова и на 42-годишния Иван Георгиев, които са сред загиналите, ще бъдат назначени социални асистенти.Социалното и правосъдното министерство ще придвижат до дни процедурата за издаване на смъртни актове, което ще ускори и получаването на паричните помощи и удостоверенията на наследниците. Специална помощ ще бъде оказана на семействата, в които има общо 9 осиротели деца. Най-малкото - 5-годишният Иван, чиито двама родители Иван и Венера Георгиеви са сред загиналите, ще бъде настанен при брат си - 20-годишния Павел Георгиев.Общината в Чупрене е открила дарителска сметка за набиране на средства в помощ на семействата. Тя може да бъде видяна на сайта на общината. Събраните средства ще бъдат разпределени между всички семейства, обясни кметът Ваньо Костин.В събота след обяд Белоградчишкият епископ Поликарп и свещеници от района отслужиха в Горни Лом заупокойна молитва за душите на загиналите, които бяха назовани поименно. "Правим това и за утеха на живите, за да им вдъхнем сили и търпение да понесат голямата болка", каза епископът

Официално: 800 000 мини били съхранявани в Миджур, заводът взривен на 5 места

http://www.moreto.net/novini.php?n=266350

В хода на разследването за причините за взрива в с. Горни Лом след извършения вчера „статичен оглед“, на 4 октомври 2014 г. беше извършен „динамичен оглед“ на местопроизшествието. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Огледът е извършен със съдействието на съдебни лекари, специалисти по взривни устройства от СОБТ и сапьори от Българската армия.

Семействата на загиналите в Горни Лом могат да получат по 10 000 лева от държавата

http://econ.bg/Новини/Семействата-на-загиналите-в-Горни-Лом-могат-да-получат-по-10-000-лева-от-държавата_l.a_i.573585_at.1.html

По 10 000 лева помощ от държавата могат да получат семействата на загиналите при взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом. Това ще стане след като...

Облачно и до 20° в неделя

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348328

През нощта облачността над страната ще е разкъсана, над много райони и незначителна, но ще започне да се увеличава. Минимални температури между 4° и 9°, по морския бряг 11°-14°. Утре облачността над страната ще се увеличи, но само на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. През нощта облачността над страната ще е разкъсана, над много райони и незначителна, но ще започне да се увеличава. Минимални температури между 4° и 9°, по морския бряг 11°-14°. Утре облачността над страната ще се увеличи, но само на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток.

Две версии за инцидента в Горни Лом

http://frognews.bg/news_77540/

В хода на разследването за причините за взрива в с. Горни Лом след извършения вчера „статичен оглед“, на 4 октомври 2014 г. беше извършен „динамичен оглед“ на местопроизшествието.

От германска клиника изписаха сенегалец, заразен с ебола

http://www.cross.bg/zarazen-klinikata-ebola-1433397.html

/КРОСС/ От клиниката в Хамбург бе изписан сенегалец, заразен с вируса ебола, съобщи Ad Hoc News. "Пациентът се чувства добре и от няколко дни не е заразен", съобщиха от клиниката. Очаква се в скоро време той да се върне обратно в страната си. Според данни на Световната здравна организация, към днешна дата над 3430 души са жертва на смъртоносния вирус, за който все още няма лекарство.    

Неделя идва с облаци, в понеделник - дъжд

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348326

През нощта облачността над страната ще е разкъсана, над много райони и незначителна, но ще започне да се увеличава. Минимални температури между 4° и 9°, по морския бряг 11°-14°. Утре облачността над страната ще се увеличи, но само на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. През нощта облачността над страната ще е разкъсана, над много райони и незначителна, но ще започне да се увеличава. Минимални температури между 4° и 9°, по морския бряг 11°-14°. Утре облачността над страната ще се увеличи, но само на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток.

Георги Иванов: Подценихме мача, дузпите бяха стопроцентови

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/04/2393637_georgi_ivanov_podcenihme_macha_duzpite_biaha/?ref=rss


Старши треньорът и спортен директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо заяви, че причината за неочакваното равенство при гостуването на новака "Марек" е подценяването на мача от страна на неговите играчи. 

Според него футболистите са си мислели, че без усилия ще вземат трите точки, след като в предишния кръг победиха шампиона "Лудогорец" с 3:2. 

Иванов също така имаше претенции към главния рефер Георги Игнатов, който отсъди две дузпи в полза на сините. Според него играч на...

В деня на взрива: 800 000 мини искал да извози от "Миджур" шефът му

http://www.bnews.bg/article-118109

В хода на разследването на причините за взрива в село Горни Лом след извършения вчера „статичен оглед”, на 4 октомври 2014 г. беше извършен „динамичен оглед” на местопроизшествието, съобщиха от прокуратурата.

Уникален печат откриха археолози край Исперих

http://pik.bg/уникален-печат-откриха-археолози-край-исперих-news233413.html

Уникален печат откриха археолози край Исперих

Тасоски печат с епоним, който досега не е засвидетелстван, е открит при разкопките на тракийския град в историко-археологическия резерват "Сборяново" край Исперих, каза проф.Тотко Стоянов, ръководител на проучването, цитиран от "Фокус". Той обясни, че вече стават 43.

„Това са годишни магистрати, които контролират производството на тасоските амфори и износа на вино, и, всъщност, наличието на всеки един такъв магистрат означава, че през тази година, която вече се знае от изследванията на специалистите, тук е засвидетелстван импорт. 43 епонима означава 43 години импорт от там на тасоско вино в града”, заяви проф. Тотко Стоянов. Той допълни, че досегашните изследвания показват, че има период от около 30 години, в които непрекъснато е имало импорт на престижното вино в града, което потвърждава много високия икономически стандарт на жителите на Гетската столица. Той изрази задоволство от резултатите, постигнати през тазгодишния археологически сезон на територията на тракийския град.

„Резултатите от тази година са много добри, потвърждават някои от нашите хипотези или допълват с нови данни, информацията ни, примерно, за икономиката или за стратиграфията и хронологията на града”, заяви проф. Стоянов. 

"Фиат" качи на кокили удължения 500

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/10/04/2392688_fiat_kachi_na_kokili_uduljeniia_500/?ref=rss


Сегментът на компактните кросоувъри в световен мащаб расте с бурни темпове и най-лесният начин да влезеш в него е като леко модифицираш вече съществуващ автомобил. Този подход избират "Фиат" с представянето в Париж на 500X. Колата е и поредният опит да се изстиска до край ретро манията, породена с лансирането на новия "Фиат" 500, като италианците смело вървят по стъпките на "Мини".

Както си личи от снимките, новият модел е базиран на удължената версия на 500, като ще се предлага в...

ДНСК няма забележки по ремонта на бул. "Трети март" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266352

Няма забележки по ремонта на бул.”3 март” във Варна до момента. Това е заключила проверката на приемателната комисия на Дирекцията за национален строителен контрол, съобщи за Topnovini.bg заместник-кметът по инфраструктурните въпроси Христо Иванов.

Възрастният крал на Тайланд болен с висока температура

http://www.vesti.bg/novini/vyzrastniiat-kral-na-tajland-bolen-s-visoka-temperatura-6023978

Кралят на Тайланд Пумипон Адулядет е настанен в болница с висока температура, съобщава ИТАР-ТАСС.

Над 40 000 китайски туристи се очаква да посетят страната ни догодина

http://econ.bg/Новини/Над-40-000-китайски-туристи-се-очаква-да-посетят-страната-ни-догодина_l.a_i.573584_at.1.html

Всяка година хиляди китайски туристи посещават България и с всяка следваща година броят им нараства значително. Очаква се догодина страната ни да...

Срам: Условна присъда за педофил, блудствал с 8-годишно момиченце

http://frognews.bg/news_77539/

Мъж на 62 г., блудствал с 8-годишно момиченце в Кърджали, получи условна присъда. През май известният като Стойчо Каубоя бе задържан след сигнал на майката на детето. При огледа в дома му криминалистите се натъкнали на подозрително много кошнички с играчки за малки момиченца. Тогава Районният съд в Кърджали постанови мярката за неотклонение "задържане под стража".

Видинският митрополит опя жертвите от Горни Лом

http://frognews.bg/news_77538/

Видинският митрополит Дометиан опя жертвите от фабриката за утилизиране в Горни Лом. Той заяви, че трябва за 15-те жертви да се изгради общ мемориален гроб.

Прокуратурата с две версии за трагедията в Горни Лом

http://www.cross.bg/izvurshen-ogled-zavoda-1433396.html

/КРОСС/ В хода на разследването за причините за взрива в с. Горни Лом след извършения вчера „статичен оглед", днес беше извършен „динамичен оглед" на местопроизшествието. Огледът е извършен със съдействието на съдебни лекари, специалисти по взривни устройства от СОБТ и сапьори от Българската армия. При разместване на пръст и бетонни отломки са намерени човешки трупни части, които са иззети и предадени за изследване в Катедра „Съдебна медицина" към УМБАЛ „Александровска".На местопроизшествието са открити 5 кратера, образувани вследствие на детонирал на 5 места взривен продукт. Разрушенията и жертвите са в резултат на изключително голямото количество взривни вещества, преработвани и складирани в завода. Припомняме, че на 01.10.2014 г. сутринта /часове преди взрива/ изпълнителният директор на фирмата е поискал от служба КОС на 05 РУП - София разрешение за транспорт от завода в с.Горни Лом и съхранение в склада на фирмата в с.Сеславци на общо 800 000 противопехотни мини, което му е отказано.Установено е, че на 30.09.2014 г. и 01.10.2014 г. с доставка по договор в завода са доставени още 6 ТИР-а с мини, разтоварени в складово помещение. Днес е извършен оглед на склада и същият е запечатан.На 4 октомври 2014 г. е извършен и оглед на лаборатория, както и на складове за мини и готова продукция, находящи се на територията на бившия завод „Миджур"

Захарчета вгорчават деня за размисъл в Пловдив

http://www.cross.bg/plovdiv-razmisul-denya-1433393.html

Пловдив /КРОСС/ Кафе със захарчета с надпис „ГЕРБ" се сервираше в деня за размисъл около 14 часа в кафене „Анри" на бул. „Дунав" 93, район „Северен" в Пловдив. За грубото нарушение на чл.182, ал.4 от Изборния кодекс предизборният щаб на „БСП лява България" в Пловдив град е изпратил сигнал до Районната избирателна комисия № 16.

Откриха части от трупове на мястото на взривения завод

http://www.cross.bg/ogled-izvurshen-mini-1433396.html

/КРОСС/ В хода на разследването за причините за взрива в с. Горни Лом след извършения вчера „статичен оглед", днес беше извършен „динамичен оглед" на местопроизшествието. Огледът е извършен със съдействието на съдебни лекари, специалисти по взривни устройства от СОБТ и сапьори от Българската армия. При разместване на пръст и бетонни отломки са намерени човешки трупни части, които са иззети и предадени за изследване в Катедра „Съдебна медицина" към УМБАЛ „Александровска".На местопроизшествието са открити 5 кратера, образувани вследствие на детонирал на 5 места взривен продукт. Разрушенията и жертвите са в резултат на изключително голямото количество взривни вещества, преработвани и складирани в завода. Припомняме, че на 01.10.2014 г. сутринта /часове преди взрива/ изпълнителният директор на фирмата е поискал от служба КОС на 05 РУП - София разрешение за транспорт от завода в с.Горни Лом и съхранение в склада на фирмата в с.Сеславци на общо 800 000 противопехотни мини, което му е отказано.Установено е, че на 30.09.2014 г. и 01.10.2014 г. с доставка по договор в завода са доставени още 6 ТИР-а с мини, разтоварени в складово помещение. Днес е извършен оглед на склада и същият е запечатан.На 4 октомври 2014 г. е извършен и оглед на лаборатория, както и на складове за мини и готова продукция, находящи се на територията на бившия завод „Миджур"

Прокуратурата за причините за взрива: Неправилна утилизация или експлозия в машината за мелене

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348320

В хода на разследването за причините за взрива в с. Горни Лом след извършения вчера „статичен оглед“, на 4 октомври 2014 г. беше извършен „динамичен оглед“ на местопроизшествието. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Огледът е извършен със съдействието на съдебни лекари, В хода на разследването за причините за взрива в с. Горни Лом след извършения вчера „статичен оглед“, на 4 октомври 2014 г. беше извършен „динамичен оглед“ на местопроизшествието. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Огледът е извършен със съдействието на съдебни лекари,

Прокуратурата с две версии за инцидента в Горни Лом

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348318

В хода на разследването за причините за взрива в с. Горни Лом след извършения вчера „статичен оглед“, на 4 октомври 2014 г. беше извършен „динамичен оглед“ на местопроизшествието. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Огледът е извършен със съдействието на съдебни лекари, В хода на разследването за причините за взрива в с. Горни Лом след извършения вчера „статичен оглед“, на 4 октомври 2014 г. беше извършен „динамичен оглед“ на местопроизшествието. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Огледът е извършен със съдействието на съдебни лекари,

Фенове на Левски спретнаха меле в Дупница

http://www.cross.bg/tribynite-marek-sreshtata-1433395.html

/КРОСС/ Бой по трибуните прекъсна за няколко минути срещата от 11-ия кръг на "А" група между отборите на Марек и Левски, която се игра на стадион "Бончук" в Дупница.По трибуните настана хаос още с първия съдийски сигнал. Липсваше полиция, за реда следяха само охранители с палки в ръцете. Много фенове на "сините" останаха извън стадиона. След началото на срещата обаче те започнаха да прескачат оградите и да нахлуват по трибуните, някои дори се озоваха сред запалянковците на Марек и така се стигна до сблъсъци. Заради безредиците съдията Георги Игнатов се принуди да прекъсне мача в 17-ата минута. След като напрежението беше потушено, играта бе подновена. Оказа се, че близо 400 полицаи са ангажирани с пазенето на бюлетините за предстоящите избори. Част от тях все пак бяха извикани и за началото на второто полувреме вече има униформени на стадиона.

Двама с осъдителни присъди за купуване на гласове

http://www.moreto.net/novini.php?n=266349

От началото на предизборната кампания до момента са образувани 53 досъдебни производства, две от тях - бързи, съобщиха от прокуратурата. В апелативна прокуратура София производствата са най-много - 19, в Пловдив - 8, във Варна - 4, в Бургас - 9 и във Велико Търново - 13.

Арести при акция на ДАНС за търговия с гласове

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/aresti-pri-akciia-na-dans-za-tyrgoviia-s-glasove-6023977

По неофициална информация досега са арестувани двама души, няколко са успели да се укрият.

Левски взе само точка след екшъна в Дупница

http://www.bnews.bg/article-118108

Левски стигна само до равен при визитата си на дупничани. За сметка на това "сините" ултраси гледаха мача без пари и се биха с феновете на домакините.

Невзривен снаряд уби две деца в Източна Украйна

http://www.cross.bg/detza-ykraiina-snaryad-1433394.html

/КРОСС/ Две деца са били убити, а други пет са ранени в източната част на Украйна. Инцидентът се разиграл вчера в град Зугрес, в Донецка народна република. Според местните власти децата са намерили невзривен снаряд. Устройството е избухнало, докато те са опитвали да го преместят.

Пътеводител на наивния избирател в деня за размисъл

http://offnews.bg/news/n_1/n_398275.html

Някъде далече в неотбелязания на картата затънтен и рядко посещаван край на западния спирален клон на Галактиката се намира едно дребно, с нищо незабележително жълто слънце. Около това слънце, на разстояние приблизително деветдесет и два милиона мили, обикаля една съвсем незначителна, малка синьо-зелена планета, чиито обитатели – произлезли от маймуната форми на живот – са така изумително изостанали, че все още смятат електронните часовници за доста хитроумно изобретение. На тази планета, там, където се срещат три континента, тоест, по средата на нищото, имаше една миниатюрна държава, на име България. Тази държава има – или по-точно имаше – един проблем: почти всички хора, живеещи на нея, през по-голямата част от живота си се чувстваха нещастни. Много бяха предложенията за решаването на този проблем, но повечето се отнасяха до движението на едни неособено големи късове хартия веднъж на 4 години (а от време на време и по-често), чрез които хората в държавата определяха кои политици да ги крадат. Понеже, неразбираемо защо, те обикновено си гласуваха за политици, които бяха бедни, докато станат депутати, и после забогатяваха от спестени закуски. И така, проблемът си оставаше нерешен – много хора се чувстваха зле, а повечето от тях – отвратително, включително и онези с електронните часовници. Много изказваха мнението, че поначало човечеството е допуснало голяма грешка, като е слязло от дърветата. А някои твърдяха, че дори и крачката към дърветата е била погрешна и че изобщо не е трябвало да напускат океаните. Този пътеводител ще ви даде основните насоки как на предстоящото преброяване на неособено големите късове хартия да си изберете същите политици и да не промените нищо, така че да можете да продължите да се чувствате зле. В крайна сметка, това е единственият начин да си осигурите необезпокоявано обмисляне дали грешката на човечеството е слизането от дърветата или излизането от океаните и с това да се успокоявате, че не сте виновни, че продължават да ви крадат.* [1] Държавното си е хубаво, ама правилните хора да са на власт Задължително е да повярвате, че властта на политиците над живота ви е жизненоважна за вашето съществуване. Това, че нещата не се получават, е просто плод на вашия грешен избор. Ако направите правилния избор, ще заживеете в красивия идеал на комунизма и така ще цъфнете, че чак ще вържете. Няма нужда да се притеснявате, че тоя идеал все не идва в България от има-няма вече един век, а в опитите да се създаде в световен мащаб са измрели над 100 милиона души. Ей, този път вече е сигурно, че ще си изберем правилните хора и комунизмът ще проработи. [2] Данъците са ниски Също толкова важно е да вярвате, че данъците в България са ниски и държавната власт няма пари. Данък доход е само 10%, докато на Запад бил по 50%, нали така? В никакъв случай недейте да се сещате, че освен данък доход, в България имате и ДДС, мита, акцизи, местни данъци, данък дивидент, данък върху труда, наречен за благозвучие „осигуровки”, данък сгради и още една камара такси за задължителни и „препоръчителни“ обществени услуги, които хранят бюджета и хрантутят политици. Също така недейте да отваряте статистиките, в които пише, че държавната власт първо прибира през данъчната система, а после преразпределя както тя си реши над 40% от това, което обществото произвежда цяла година. И не забравяйте данък „време” – че трябва да висите с часове на опашки пред държавни и общински служби вместо по интернет да подадете някакъв документ и също по интернет за ден-два да получите отговора (ако има нужда от отговор). [3] Държавата няма пари и е пред фалит Както споменахме, държавната власт изсмуква през данъчната система над 40% от това, което изработваме, и след това разпилява всяка година стотици милиони и дори милиарди по неефективен начин, в нереформирани сектори, а често и в откровени корупционни схеми. Важно е да вярвате, че въпреки всичко това, държавната власт не разполага с много пари и трябва да се съгласите с всяко предложение да й дадете още от вашия джоб. [4] Държавните фирми ще проработят, ама правилните хора да са на власт Това е пряко следствие от [1]. Един от основните ключове към избора, който ще ви осигури 4 години нещастие, е да продължите да вярвате, че държавните фирми (като предвестници на красивия комунистически идеал) ще проработят и ще станем велика индустриална мощ като едно време. Ама този път реално ще надминем САЩ по производството на дюли, неработещи радиостанции с ексцентричен дизайн и електрокари (предният път ни оставаше само една петилетка, когато ЦРУ дойде и ни разтури комунизма). Нищо, че ако се огледате около вас няма нито една стока, произведена от българска държавна фирма, вие продължавайте да вярвате, че именно в тях е ключът към забогатяването на нацията. Нищо и че 45+25 години държавните фирми са доказали колко са неефективни, че и една хиперинфлация спретнаха до голяма степен през тях, само да изберете правилните хора и те ще почнат да работят на милиардни печалби. От там ще има за пенсии, безплатно училище и университет, безплатна почивка на бунгало в Кранево, безплатен таблет, че даже и безплатна ракия. На всичкото отгоре, ще можете да се уредите и да работите в такава държавна фирма – хем няма да работите, хем и вие ще крадете, хем не могат да ви уволнят, хем и правилните хора ще я изкарат на печалба. Звучи логично, нали? Горното се отнася в особено голяма степен за БДЖ, Топлофикация София, НЕК, държавните военни заводи, водоснабдителните дружества и златодобива. И затова те в никакъв случай не трябва да се приватизират и концесионират, а тези, които са частни, бързо да се национализират. [4.1] БДЖ Ако случайно работите за повече от минималната заплата, вие сте един от хората, които всяка година плаща над 300 милиона субсидия за железопътния сектор в България (основно БДЖ). Голяма част от тази субсидия се разпилява, точи и краде всяка година. Но не губете надежда, само да изберете правилните хора и вече няма да е така, нищо, че винаги е било така. Пък и да дадеш 300 милиона на година, за да може едни хора да не работят, други хора да крадат, трети хора да са тарикати и да се возят без пари, а четвърти хора да пълнят партийни каси и офшорни сметки, си е социална функция на ЖП транспорта и стратегически ход за националната сигурност. Ей, на това, последното, е много важно да повярвате, за да не се промени нищо и БДЖ със сигурност да не се приватизира. [4.2] Топлофикация София Ако пък сте от София, много е важно да вярвате, че Топлофикация София може да се оздрави без приватизация или концесиониране. Нищо, че нейният дълг вече е повече от приходите, но само да изберете правилните хора и изведнъж всичко ще се оправи. Ако пък някой ви каже, че частната Топлофикация Варна се справя чудесно, има много по-висока събираемост на сметки от тази в София, няма почти никакви дългове, че огромната част от клиенти й са доволни от нея, да знаете, че лъже. В никакъв случай да не му вярвате. Също не се ядосвайте, че Топлофикация София направи от една камара чиновници – милионери. Те са крадци, а вие сега като направите правилния избор, вече в нея няма да има крадци. Не е зле от време на време да вярвате и че Топлофикация София ще цъфне като стане общинска или държавна, нищо че винаги си е била такава. [4.3] НЕК и ЕРП-тата НЕК трябва да се спасява на всяка цена, нищо, че е от няколко годни е пред фалит. А трябва да се спасява, защото... абе, не си задавайте този въпрос – опасно е. Засега вярвайте, че е задължително да се спаси. НЕК не е виновен за колабиралата енергетика, нищо, че по-голямата част от сметката ви за ток отива в него. Въпреки че в частните ЕРП-та остава едва няколко процента от сметката (под 15%), важното е да обвините тях, винаги да ходите на протестите пред тях и по възможност да хвърляте яйца. Ако ли пък нямате яйца, гледайте страшно, загърнат в националното знаме и тъпчете с крак в ритъма на възрожденската песен, гърмяща от уредбата, монтирана на патрЕотично боядисания джип, който е купен с държавна субсидия, тоест от данъците на работещите. В крайна сметка, ЕРП-тата не само са частни, а от време на време дори имат и печалба, пък НЕК е държавен и винаги е на загуба. Нали няма как скъпият ток да е, заради този, който е на загуба? Също е много важно да вярвате, че токът е скъп и да не влизате в Евростат, където ще видите, че е най-евтин в Европа. Това е лъжа. Ако не на ЦРУ, то 100% на Сорос. [4.4] Водоснабдяването Ако сте от София е много важно да гласувате точно за този, който ще изгони французите от Веолия. Нищо, че фирмата е световен лидер с поделения в почти 100 страни по света и ползвате най-евтината и най-качествената вода в България, те са виновни. Можеше да е още по-евтина, ако ВиК-то стане пак държавно. Нищо, че където е държавно е по-скъпа и по-некачествена, ама само да гласувате за правилните хора и всичко ще се оправи. Ако сте от град извън София, не се поддавайте на сравненията с частното ВиК в София, което давало на софиянци по-евтина и по-качествена вода от вашето. Те софиянци само се фукат, иначе по цял ден нямат вода. А и не плащат два пъти по-малко за вода (ако сте от Добрич или Хасково – четири пъти), това е гадна софийска лъжа. Нали са софиянци, все се правят на голямата работа, пък животът им е супер гаден. [4.5] Златодобивът България е държавата с най-златното злато. Професор Гергелчев (който само изглежда като луд, ама иначе не е луд) е изчислил, че българската златна руда е най-златната руда и е с 87.987654321% съдържание на чисто злато. Даже е консултирал няколко ракиени политици и националисти къде е златото и то се оказало навсякъде. Та сега само трябва да изгоним лошите канадци от Дънди, които го изсмукват и пращат в Канада. Тия са много корумпирани канадци и даже са подкупили всички министри на икономиката да държат на сайта на министерството лъжата, че България имала по-малко златоносни руди, отколкото Австралия изнася само за една година. Туй не е вярно, вие вярвайте на професор Гергелчев. И му дайте на него и политиците едни 100-200 милиона да си направят държавна фирма и да вадят кюлчета злато от земята. [5] Лихвите Важно е да продължите да бъдете твърдо убедени, че политиците трябва да свалят лихвите по кредитите и да вдигнат тези по депозитите със закон. Нищо че през 2007-2008 държавите, които правеха първото по отношение на ипотечния пазар си забъркаха огромна финансова криза, в която им фалираха банките, а в тези, които не го правиха, проблеми от това естество нямаше. И това се повтаря периодично през няколко десетилетия. Вие продължавайте да си вярвате, че е чудесна идея политиците да управляват лихвите. И не обръщайте внимание, че последният опит това да се прави в България със законът за потребителския кредит на Георги Кадиев се провали по страховит начин, стоварвайки още повече главоболия с дребен шрифт и допълнителни клаузи на главата на потребителите и разширявайки бизнеса на най-неетичните компании, лихварите и заложните къщи. Този път ще изберете най-накрая правилните хора и те ще ги нагласят правилно тези пусти лихви. [6] Природата Българската природа се съсипва от лошите частници, нищо че сме с най-голям процент на държавна и общинска собственост на гори в цяла Европа, а плажовете са държавни по Конституция. Българските депутати и министри, на повечето от които надали бихте оставили да ви пазят дори чадъра, докато сте в тоалетната, трябва да получат повече власт върху природата, за да я опазят. Ако някой ви каже, че най-зелените държави в света са именно тези с най-много и най-добре защитена частна собственост на природните ресурси – да не му вярвате, както и на официалните данни, които го потвърждават – те са част от международния заговор срещу България (виж следващата точка). Изключително важно е под предлога на всякакви псевдо-зелени клаузи да подкрепяте, без особено да се замисляте, всеки политически произвол над чужда частна собственост. Те политиците ще ограбят само чуждата собственост, за вашата няма да дойдат после. Бъдете сигурни. А когато дойдат да знаете, че ще е случайно. [7] Чужденците са виновни Всеобщо известен факт е, че чужденците са виновни за всички несгоди на иначе гениалния, трудолюбив и гостоприемен български народ. Американски, руски, израелски, китайски и всякакви други заговори срещу българското кисело мляко, ядрени реактори, национален отбор по футбол, енергоразпределение и търговия на дребно са причината да не се превърнем в Швейцария на Балканите. Всичко ще се оправи като се оградим с телена ограда отвсякъде, минираме Черноморието и изгоним всички посланици. [8] Социалната политика Златното правило тук е, че винаги щом чуете как някой ще провежда социална политика, тоест, ще взима от едни и ще дава на други, веднага и без да мислите, да повярвате, че вие ще сте в групата на тия, които ще взимат. Майки, пенсионери, инвалиди, бедни, роми – ще бъдете всичко накуп и вие ще облажите от социалната политика. Не обръщайте внимание, че през последните години повечето сте се оказвали от страната на даващите и сте плащали сериозни суми през данъците си, които са отивали в ромските гета, фалшиви инвалидни пенсии, мързеливи многодетни майки от малцинствата, безполезни програми за преквалификации и всякакви други социални бандитлъци. [9] Здравеопазване и образование Там всичко е наред, нищо че всяка година бюджетите се увеличават все повече и промените са не особено видими и значими. Държавните монополи в тези две сфери няма нужда да ви притесняват, сега като изберете правилните хора те ще намерят едни невероятно благородни лекари и учители, които за без пари ще работят максимално ефективно и всичко ще се оправи. И така, размислете добре в деня за размисъл… може би пък е време да помислите много внимателни като пускате неособено големия къс хартия. И всичко написано по-горе да се промени. Или пък не? Изборът е ваш *Уводът е адаптиран от книгата Пътеводителя на галактическия стопаджия на Дъглас Адамс.

Колко са ме млатили в това наше кино, казваше Пепа Николова

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4346947

Пепа Николова е актрисата с може би най-драматичната творческа съдба в българското кино. Тя можеше да стане много голяма звезда, ако идеологическата цензура не й беше подложила крак в дебютния филм Пепа Николова е актрисата с може би най-драматичната творческа съдба в българското кино. Тя можеше да стане много голяма звезда, ако идеологическата цензура не й беше подложила крак в дебютния филм "Понеделник сутрин". Когато започват снимките му, тя няма навършени 19 години и е абсолютна непрофесионалистка.

Кейт Уинслет проговори за отношенията си с Леонардо ди Каприо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348306

Кейт Уинслед даде интервю за британското издание на Кейт Уинслед даде интервю за британското издание на "Мари Клер", в което разкри, че с Леонардо ди Каприо са развили една много особена връзка помежду си от времето на снимките на "Титаник" Приятелството им никога не е преминало във фаза на романтична връзка, споделя актрисата, за голямо съжаление на някои от техните фенове.

Кейт Уинслет проговори за отношенията си с Леонардо ди Каприо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348308

Кейт Уинслед даде интервю за британското издание на "Мари Клер", в което разкри, че с Леонардо ди Каприо са развили една много особена връзка помежду си от времето на снимките на "Титаник"
Приятелството им никога не е преминало във фаза на романтична връзка, споделя актрисата, за голямо съжаление на някои от техните фенове. Кейт Уинслед даде интервю за британското издание на "Мари Клер", в което разкри, че с Леонардо ди Каприо са развили една много особена връзка помежду си от времето на снимките на "Титаник" Приятелството им никога не е преминало във фаза на романтична връзка, споделя актрисата, за голямо съжаление на някои от техните фенове.

Службите откриха политическа брошура с двадесетолевки

http://frognews.bg/news_77537/

Брошура на политическа партия е била открита с подпъхнати в нея двадесетолевки. Това е станало при акция на ДАНС в община Лесичево, област Пазарджик.

852 проверки са извършени от РЗИ-Варна за седмица

http://www.moreto.net/novini.php?n=266280

През периода са извършени 852 бр. инспекции от служители, упражняващи държавен здравен контрол, съобщиха от РЗИ-Варна за Moreto.net. Във връзка със забраната за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години, служители при РЗИ-Варна са извършили 15 инспекции.

Отслужиха панихида за загиналите край Горни Лом

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348301

С благословението на Видинския митрополит Дометиан в село Горни Лом беше направена панихида в памет на загиналите при трагедията, която разтърси не само нашия регион, но и цяла България и целия свят. Това каза за Фокус епископ поликарп Белоградчишки, викарий на Видинския митрополит. По думите му, духовници от Видинска епархия са извършили С благословението на Видинския митрополит Дометиан в село Горни Лом беше направена панихида в памет на загиналите при трагедията, която разтърси не само нашия регион, но и цяла България и целия свят. Това каза за Фокус епископ поликарп Белоградчишки, викарий на Видинския митрополит. По думите му, духовници от Видинска епархия са извършили

Намериха овъглено тяло след пожар в болница

http://www.vesti.bg/novini/nameriha-ovygleno-tialo-sled-pozhar-v-bolnica-6023976

След пожар в белодробното отделение на болницата в Монтана е открит овъглен труп, съобщиха от регионалната полиция.

Отслужиха панихида за загиналите край Горни Лом

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348299

С благословението на Видинския митрополит Дометиан в село Горни Лом беше направена панихида в памет на загиналите при трагедията, която разтърси не само нашия регион, но и цяла България и целия свят. Това каза за Фокус епископ поликарп Белоградчишки, викарий на Видинския митрополит. По думите му, духовници от Видинска епархия са извършили С благословението на Видинския митрополит Дометиан в село Горни Лом беше направена панихида в памет на загиналите при трагедията, която разтърси не само нашия регион, но и цяла България и целия свят. Това каза за Фокус епископ поликарп Белоградчишки, викарий на Видинския митрополит. По думите му, духовници от Видинска епархия са извършили

Как да гласуваме?

http://www.zapernik.com/politika/kak-da-glasuvame_34721/

Един от големите проблеми на изборната практика у нас са честите промени в начина за гласуване. Предстоящите парламентарни избори също предлагат някои нововъведения в правилата за упражняването на вота. Улеснение е това, че все пак гласуването ще става по начин, подобен на този за евровота, който бе само преди няколко месеца.

След като влезе в своята секция избирателят удостоверява самоличността си пред секционната избирателна комисия (СИК) с лична карта или личен (зелен) паспорт за...

Продължава

Румъния разследва петима бивши министри заради Microsoft

http://balkani.actualno.com/Rumynija-razsledva-petima-bivshi-ministri-zaradi-Microsoft-news_53124.html

Румънската прокуратура е започнала разследване на петима бивши министри, заподозрени в корупция и пране на пари във връзка с разследване на закупуването на лицензи на Microsoft между 2001 и 2012 го...

От ЦИК казват, че няма съществени нарушения на Деня за размисъл

http://izbori2014.actualno.com/Ot-CIK-kazvat-che-njama-syshtestveni-narushenija-na-Denja-za-razmisyl-news_53131.html

Няма съществени сигнали за нарушения в деня за размисъл до този момент. Това каза за говорителят на Централна избирателна комисия Александър Андреев. По думите му, има данни за сигнали, които обаче ...

Хранилището в Чирен можело да покрие нуждите за 40 дни при газова криза

http://econ.bg/Новини/Хранилището-в-Чирен-можело-да-покрие-нуждите-за-40-дни-при-газова-криза_l.a_i.573581_at.1.html

По отношение на готовността ни при спиране на доставките на газ хранилището в Чирен е пълно на 80% и може да покрие нуждите за 40 дни. Това заяви...

Шофьорка помете спрели коли, рани тежко 15-годишна

http://www.bnews.bg/article-118097

15-годишно момиче е пострадало при пътен инцидент, станал снощи около 20 часа в района на Силистра.

"Газпром" опроверга Яценюк

http://www.cross.bg/gazprom-oproverga-yatzenyuk-1433391.html

украинския премиер Арсений Яценюк, че Украйна е превела пари за газовия си дълг. "Предполагаме, че става въпрос за погасяване на еврооблигациите на „Нафтогаз", коментира официалният представител на „Газпром" Сергей Куприянов. По-рано Яценюк съобщи, че Киев се е разплатил с Москва за газа.

Путин взе мерки срещу присъствието на НАТО в Източна Европа

http://frognews.bg/news_77536/

Руският президент Владимир Путин увеличава защитата на страната в отговор на засиленото присъствие на НАТО в Източна Европа, и по-конкретно в Черно и Балтийско море.

Дузпа спаси "Левски" от загуба срещу "Марек" на "Бончук"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/04/2393615_duzpa_spasi_levski_ot_zaguba_sreshtu_marek_na_bonchuk/?ref=rss


"Марек" и "Левски" завършиха 1:1 на стадион "Бончук" в двубой от 11-ия кръг на А група. 

Домакините бяха на път да запишат сензационна победа, след като неочаквано откриха резултата в средата на второто полувреме. 

Гостите обаче успяха да предотвратят загубата след попадение от дузпа на Мирослав Иванов в 79-ата минута. 

Това беше вторият наказателен удар, който сините получиха от главния рефер Георги Игнатов. Първият беше 67-ата минута, но Владимир Гаджев...

Жертви на ебола възкръсват от мъртвите, според нигерийски вестник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348295

Множество свидетелства говорят за хора, починали от ебола в Африка, но впоследствие възкръснали от мъртвите, съобщава нигерийският сайт Informationng.com.   Страх и паника младеят общността в Нимба Каунти, в която мъртъвците бродят сред хората. Жертвите на болестта са предимно жени на възраст между 40 и 60 години. Множество свидетелства говорят за хора, починали от ебола в Африка, но впоследствие възкръснали от мъртвите, съобщава нигерийският сайт Informationng.com. Страх и паника младеят общността в Нимба Каунти, в която мъртъвците бродят сред хората. Жертвите на болестта са предимно жени на възраст между 40 и 60 години.

Ким Кардашиян забрави щерка си в хотел /видео/

http://www.cross.bg/hotela-dushterya-nort-1433390.html

/КРОСС/ Риалити звездата Ким Кардашиян забрави дъщеря си във френски хотел. Съпругата на Кание Уест бе толкова заета да позира пред фотографите, че без малко да се прибере у дома без малката Норт. За куриозната случка стана ясно от видео, разпространено в YouTube.На кадрите се вижда как светската лъвица напуска хотела, важно отива до колата си, но не се качва в нея. След няколко секунди, прекарани в размисъл, Ким се запътва отново към входа, а минути по-късно отново се появява пред фотографите, този път носейки Норт на ръце. С ирония западните медии отбелязват, че сексапилната звезда просто е забравила малката в хотела. „Май, майчинството й идва в повече, щом забрави едногодишната си дъщеря в хотел", пише „Ню Йорк Дейли Нюз". „Най-добре да й намерят бавачка, очевидно на Кардашиян не може да се разчита да гледа детето си", гласят други коментари в мрежата.Звездата не остави „инцидента" без коментар. "Чух да коментират, че съм забравила дъщеря си в хотела ... Шегувате ли се? Отидох до колата, за да провери на място ли е седалката на Норт. Предния ден бях забравила да я сложа и сега отидох да видя дали е там. Мислите, че ще я оставя сама в хотелското фоайе? Да, разбира се. А едногодишната ми дъщеря сама ще освободи хотела", написа Ким в Instagrtam. video:https://www.youtube.com/watch?v=ajrP2l2NVl8  

Жертви на ебола възкръсват от мъртвите, според нигерийски вестник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348292

Множество свидетелства говорят за хора, починали от ебола в Африка, но впоследствие възкръснали от мъртвите, съобщава нигерийският сайт Informationng.com.   Страх и паника младеят общността в Нимба Каунти, в която мъртъвците бродят сред хората. Жертвите на болестта са предимно жени на възраст между 40 и 60 години. Множество свидетелства говорят за хора, починали от ебола в Африка, но впоследствие възкръснали от мъртвите, съобщава нигерийският сайт Informationng.com. Страх и паника младеят общността в Нимба Каунти, в която мъртъвците бродят сред хората. Жертвите на болестта са предимно жени на възраст между 40 и 60 години.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/10/04/2393653_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентът от новините в 17 часа: 

В село Горни Лом се проведе панихидата за загиналите хора във фабрика Миджур.

Джихадистите от "Ислямска държава" разпространиха видео с обезглавяването на британеца Алан Хенинг. 

50 души са под наблюдение в щата Тексас, заради съмнения, че може да са заразени с вируса на Ебола. 

Латвия...

Няма порода куче, която да не може да бъде терапевт

http://www.moreto.net/novini.php?n=266333

Няма порода куче, която да не може да бъде терапевт, каза в интервю за БТА Мария Бакърджиева - зоотерапевт, президент на Асоциацията на зоотерапевти "Карисия" - Испания, която от три години работи в Барселона по създаването на кучета терапевти.

Нов вид измамници кръстосват Бургас

http://www.bnews.bg/article-118104

Два пъти за един ден самотни възрастни хора са били измамени за пари в крайморския град.

ГЕРБ агитира в деня за размисъл

http://www.cross.bg/gerb-podkrepa-sofiya-1433389.html

София /КРОСС/ Жалба до Централната избирателна комисия за нарушаване на Изборния кодекс, който забранява предизборната агитация в деня за размисъл, са изпратили от „Патриотичен фронт". Поводът е разпространено текстово съобщение с апел за подкрепа за ПП ГЕРБ и конкретен кандидат от 25 МИР - София, който е с преференция 4 в интегралната бюлетина. Съобщението гласи: „Vreme e! Za stabilna Balgaria glasuvai za GERB! Nomer 9 s preferenciia 4. Tvoiat glas e vajen!". Снимките, приложени към жалбата, са изпратени от възмутени граждани.Вносителите на жалбата настояват ЦИК да установи по административен път и при трите мобилни оператора как, кой и по какво договорно правоотношение е изпращал на неограничен кръг абонати на мобилни услуги кратки текстове съобщения, съдържащи призиви за подкрепа на партия ГЕРБ и кандидат с преференция „4".  

Ремонтираха две от най-пострадалите от наводнението улици в Аспарухово

http://pik.bg/ремонтираха-две-от-най-пострадалите-от-наводнението-улици-в-аспарухово-news233399.html

Ремонтираха две от най-пострадалите от наводнението улици в Аспарухово

Две от най-пострадалите от юнското наводнение улици в квартал „Аспарухово” във Варна вече са асфалтирани и предстоят довършителни дейности. Това съобщиха от пресцентъра на Община Варна. Ремонтът на ул. „Нишава“ и „Маркови кули” е част от акцията на община Варна за аварийно възстановяване на пътните настилки и прилежащите им съоръжения, съобщи "Фокус".

Стойността на възстановителните работи е за над 3,6 млн. лв., които общината очаква да бъдат възстановени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. От общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ съобщиха, че на 70% са готови „Перикоп” и „Детелин войвода”. „Джанавара”, „Борис Киряков“, „Нарва”, „Горна студена“, а „Балкапан” и „Моряшка“ са готови наполовина. Към момента вървят ремонтни дейности и по улиците „Галатея”, „Боровец”, „Крайбрежна“, „Станчо Димитриев“, „Адмирал Грейг”, „Фичоза”, „Панорамна”, „Георги Купов”, „Лайош Котуш”, „Морава”, „Гривица”, „Дряновски манастир“ и пътят за стария фар. Общо 28 са улиците, предвидени на рехабилитация в квартал Аспарухово.

Ирена Милянкова се е разделила с Чолата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348281

Манекенката Ирена Милянкова се е разделила с дългогодишната си половинка Росен Чолов, който е баща на четирите й деца, съобщава сп. Story. Двамата бяха заедно повече от 14 години, като раздялата между тях се случи след като мъжът й беше арестуван по обвинения за склоняване на манекенки към проституция. Манекенката Ирена Милянкова се е разделила с дългогодишната си половинка Росен Чолов, който е баща на четирите й деца, съобщава сп. Story. Двамата бяха заедно повече от 14 години, като раздялата между тях се случи след като мъжът й беше арестуван по обвинения за склоняване на манекенки към проституция.

Ирена Милянкова се е разделила със съпруга си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348284

Манекенката Ирена Милянкова се е разделила с дългогодишната си половинка Росен Чолов, който е баща на четирите й деца, съобщава сп. Story. Двамата бяха заедно повече от 14 години, като раздялата между тях се случи след като мъжът й беше арестуван по обвинения за склоняване на манекенки към проституция. Манекенката Ирена Милянкова се е разделила с дългогодишната си половинка Росен Чолов, който е баща на четирите й деца, съобщава сп. Story. Двамата бяха заедно повече от 14 години, като раздялата между тях се случи след като мъжът й беше арестуван по обвинения за склоняване на манекенки към проституция.

Плевнелиев анатемоса Русия, но вярва, че "Южен поток" ще стане факт

http://politics.actualno.com/Plevneliev-anatemosa-Rusija-no-vjarva-che-Ujen-potok-shte-stane-fakt-news_53112.html

Ние искаме "Южен поток", но като член на ЕС България няма да допусне газопроводът да бъде построен противно на европейското право. Русия постоянно се опитва да сключва директни междудържав...

Ученик от Пловдив стана математик № 1 в Европа

http://www.moreto.net/novini.php?n=266340

Момче от Пловдивската математическа гимназия донесе най-високото отличие за млад учен, печелено от българин на европейски конкурс. Необикновеният проект на абитуриента Петър Гайдаров, представен във Варшава, го постави на първо място по математика и на второ място в генералното класиране по всички науки.

Плевнелиев: Бях от първите, осъдил руския подход спряво Крим

http://frognews.bg/news_77535/

Ние искаме Южен поток, но като член на ЕС България няма да допусне газопроводът да бъде построен противно на европейското право. Русия постоянно се опитва да сключва директни междудържавни споразумения с участващите в Южен поток страни.

Френска медицинска сестра се излекува от ебола

http://www.cross.bg/meditzinska-frenska-sestra-1433388.html

/КРОСС/ Френска медицинска сестра се излекува от ебола. Тя е преминала курс на лечение с експериментални медикаменти. По думите на френския здравен министър, пациентката е напуснала лечебното заведение. Сред препаратите, които е приемала, е било лекарството авиган, разработено от японската фармацевтична компания „Тояма кемикъл".

Вече са 51 жертвите на вулкана в Япония

http://frognews.bg/news_77534/

Още четири тела бяха намерени в подножието на изригналия вулкан Онтаке в Япония. Така общият брой на жертвите достигна 51, предаде АП.

При хрема промивайте добре нослето на детето

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4347306

Нослето на наследника ви пак е запушено. И в същото време тече обилно. Нещо, което е почти задължително за студеното време. Хремата се предизвиква най-често от т.нар. риновируси, обяснява д-р Ирен Цочева, м.д., началник “Направление за лечение на деца с остри респираторни инфекции” в столичната Александровска болница. 
Хремата е много притеснителн Нослето на наследника ви пак е запушено. И в същото време тече обилно. Нещо, което е почти задължително за студеното време. Хремата се предизвиква най-често от т.нар. риновируси, обяснява д-р Ирен Цочева, м.д., началник “Направление за лечение на деца с остри респираторни инфекции” в столичната Александровска болница. Хремата е много притеснителн

Ново дело, свързано с управлението на „Слънчев бряг” АД, започва през ноември

http://www.cross.bg/subranie-bryag-slunchev-1433387.html

/КРОСС/ Поредно съдебно дело, свързано с управлението на „Слънчев бряг" АД, ще започне в началото на ноември, научи „24 часа".То е образувано по жалба на миноритарни собственици - те оспорват законността на решенията на Общото събрание, проведено на 23 юни т.г.Това обаче е само едно от цяла мрежа дела, които започнаха от декември м.г. На 25 септември т.г. с решение N 71 Бургаският апелативен съд отмени всички решения на Общото събрание на "Слънчев бряг" АД от 23 декември 2013 г.Общото събрание придоби скандална известност заради промените сред кандидатите за директори, направени в последния момент от принципала - Министеството на икономиката и енергетиката.От предварително обявения състав отпаднаха общинският лидер на БСП в Бургас Евгени Мосинов и Валентин Михалев, които бяха заменени с Веселин Маринов и Таня Власиаду.Това стана причина Комисията по финансов надзор да отмени решението на Общото събрание. После тя излезе с компромисна позиция, че трима от директорите: Йордан Георгиев, Светлодара Петрова и Румен Кулев, са законно избрани. Съдът обаче отказа да ги впише. Така до реална смяна не се стигна и през целия мандат на управление на БСП най-големият курорт остана с борд, избран при ГЕРБ. Изпълнителният директор Златко Димитров е шеф на общинската структура на ГЕРБ в Несебър.Междувременно миноритарният собственик в "Слънчев бряг" АД Стойчо Малаков обжалва избора на нов борд по съдебен ред

ГЕРБ агитира в деня за размисъл с SMS!

http://www.bnews.bg/article-118106

Tекстово съобщение с апел за подкрепа за ГЕРБ и конкретен кандидат от 25 МИР в София получиха днес граждани.

Утре облачността над Черноморието ще се увеличи

http://www.moreto.net/novini.php?n=266347

През нощта облачността над страната ще е разкъсана, над много райони и незначителна, но ще започне да се увеличава. Минимални температури между 4° и 9°, по морския бряг 11°-14°. Утре облачността над страната ще се увеличи, но само на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд.

Световната банка отпуска 300 млн. долара кредит на Сърбия за наводненията

http://econ.bg/Новини/Световната-банка-отпуска-300-млн-долара-кредит-на-Сърбия-за-наводненията_l.a_i.573580_at.1.html

Кредит от 300 млн. лева ще бъде отпуснат от Световната банка на Сърбия. Помощта се предоставя за възстановяване на страната след катастрофалните...

Болна от ебола френска медицинска сестра оздравя

http://europe.actualno.com/Bolna-ot-ebola-frenska-medicinska-sestra-ozdravja-news_53120.html

Френската медицинска сестра, която се беше заразила с вируса ебола, е оздравяла след курс на лечение. Министърът на социалните въпроси, здравеопазването и правата на жените на Франция Марисол Турен съ...

Рекорд! Само за два дни осъдиха двама за купуване на гласове в Плевен

http://frognews.bg/news_77533/

В рамките на два дни два дни мъж и жена са осъдени за купуване на гласове в Плевен. Това научи Фрог нюз от плевенския районен съд.

Лейди Гага пуска рок ​​албум?

http://www.cross.bg/zeppelin-grypa-cheek-1433386.html

/КРОСС/ Американската изпълнителка Лейди Гага може да пусне рок тава, вдъхновена от творчеството на легендарната група Led Zeppelin. В началото на септември певицата изкара джаз албума Cheek да Cheek, записан заедно с Тони Бенет. "В големите класове на гимназията бях в джаз група. В същото време участвах и в банда, която правеше кавъри на класически рок парчета. Казвахме се Mackin' Pulsifer", призна в свое скорошно интервю певицата. По думите й по това време нейното най-голямо вдъхновение е било фронтменът на Led Zeppelin Робърт Плант. "Сигурна съм, че в бъдеще влиянието му ще намери място в моята музика", добави тя.

Наталия Симеонова: Когато си щастлив, недей да крещиш!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348083

- Наталия, как ви се струва напоследък - българите склонни ли сме да предаваме доброто един на друг, или по-скоро сме се свили в черупките си в стремежа за оцеляване? С екипа на “Предай нататък” обикаляте страната и имате богати впечатления. - Потресена съм от трагедията, която се случи в село Горни Лом. - Наталия, как ви се струва напоследък - българите склонни ли сме да предаваме доброто един на друг, или по-скоро сме се свили в черупките си в стремежа за оцеляване? С екипа на “Предай нататък” обикаляте страната и имате богати впечатления. - Потресена съм от трагедията, която се случи в село Горни Лом.

Двулевки раздаде турският посланик за Байрама в Кърджали

http://www.bnews.bg/article-118105

Турският посланик в София Сюлейман Гьокче и генералният консул в Пловдив Алпер Акташ, придружени от политици, посрещнаха Курбан Байрама с мюсюлманите в Кърджали,

Мрежа от дела заради спора кои са легитимни шефове на Слънчев бряг

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348269

Поредно съдебно дело, свързано с управлението на „Слънчев бряг” АД, ще започне в началото на ноември, научи „24 часа”.  То е образувано по жалба на миноритарни собственици – те оспорват законността на решенията на Общото събрание, проведено на 23 юни т.г.
Това обаче е само едно от цяла мрежа дела, които започнаха от декември м.г. На 25 септември т. Поредно съдебно дело, свързано с управлението на „Слънчев бряг” АД, ще започне в началото на ноември, научи „24 часа”. То е образувано по жалба на миноритарни собственици – те оспорват законността на решенията на Общото събрание, проведено на 23 юни т.г. Това обаче е само едно от цяла мрежа дела, които започнаха от декември м.г. На 25 септември т.

Украйна платила 1.67 млрд. долара по дълга за руския газ

http://www.cross.bg/dolara-dulga-ykraiina-1433392.html

/КРОСС/ Премиерът на Украйна Арсений Яценюк съобщи, че страната му е платила 1.67 милиарда щатски долара по дълга за руския газ."Онзи ден платихме до стотинка дълга от 1.67 милиарда долара", каза Яценюк. По-рано политикът заяви, че Украйна ще погаси купените от Русия еврооблигации на стойност 3 млрд. долара.

Феновете на "Левски" предизвикаха безредици на мача с "Марек"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/04/2393590_fenovete_na_levski_predizvikaha_bezredici_na_macha_s/?ref=rss


Феновете на "Левски" отново се забъркаха в грозни сцени и са на път да донесат поредното наказание на отбора. 

Привържениците на сините предизвикаха безредици по време на двубоя срещу "Марек" на стадион "Бончук" в Дупница. 

Домакините също допринесоха за това, тъй като не бяха осигурили полиция за срещата, а имаше само охранители с палки в ръцете. На стадиона имаше само един униформен полицай. 

В 16-ата минута на мача, който започна в 15.00 часа, част от...

Подновяват издирването на изчезналия малайзийски самолет

http://offnews.bg/news/n_1/n_398255.html

Издирването на малайзийския самолет, който изчезна в началото на март, ще бъде подновено след 4-месечно прекъсване, съобщиха световните агенции. Издирването ще се извърши в рядко посещаван от кораби район на Индийския океан, като за целта ще се използва ново оборудване – сонари, видеокамери и сензори. Търсенето ще се извърши на около 1100 км западно от Австралия, като първия от трите кораба, които ще се занимават с издирването, ще пристигне в зоната в неделя. Зоната е избрана след анализ на обмена на данни между бордовите уреди на самолета и сателит. Следователите смятат, че в този район може да е свършило горивото на самолета и той да е паднал. Самолетът Боинг 777 на Малайзийските авиолинии изчезна на 8 март по време на полет от Куала Лумпур до Пекин с 239 души на борда. Издирването на изчезналия самолет беше прекъснато за четири месеца. През това време експертите са картографирали морското дъно в зоната на търсене. Досегашните опити за търсене на изчезналия самолет не дадоха резултат. Според следователите сигналите, за които се считаше, че идват от черните кутии на самолета, са погрешно разчетени. Затова те са на мнение, че настоящото търсене може да даде резултат.

Плевнелиев: Искаме да виждаме в Русия партньор, но за Путин Европа е противник

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/04/2393610_plevneliev_iskame_da_vijdame_v_rusiia_partnyor_no_za/?ref=rss


Ние искаме да виждаме като партньор една страна, дала Чайковски, Толстой и Достоевски на света. Но фактите показват, че днес ние си имаме работа с една друга Русия – с една националистическа, агресивна държава при един президент, който разглежда Европа не като партньор, а като противник, това каза президентът Росен Плевнелиев в интервю за германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", пълният текст на което беше публикуван на сайта на президентството.

Той допълва, че за всички...

Витаминозни "бомби" - сокове от зеленчуци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348037

На практика можете да ги приготвите от всичко, което режете в купата си за салата - моркови, краставици, спанак, цвекло, целина, домати.
Сокове от зеленолистни зеленчуци
Спанак, лапад, маруля, коприва са най-подходящи за детоксикации, защото хлорофилът, който се съдържа в тях извежда натрупаните шлаки от черния дроб и подобрява кръвотворенето. На практика можете да ги приготвите от всичко, което режете в купата си за салата - моркови, краставици, спанак, цвекло, целина, домати. Сокове от зеленолистни зеленчуци Спанак, лапад, маруля, коприва са най-подходящи за детоксикации, защото хлорофилът, който се съдържа в тях извежда натрупаните шлаки от черния дроб и подобрява кръвотворенето.

Витаминозни "бомби" - сокове от зеленчуци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348035

На практика можете да ги приготвите от всичко, което режете в купата си за салата - моркови, краставици, спанак, цвекло, целина, домати.
Сокове от зеленолистни зеленчуци
Спанак, лапад, маруля, коприва са най-подходящи за детоксикации, защото хлорофилът, който се съдържа в тях извежда натрупаните шлаки от черния дроб и подобрява кръвотворенето. На практика можете да ги приготвите от всичко, което режете в купата си за салата - моркови, краставици, спанак, цвекло, целина, домати. Сокове от зеленолистни зеленчуци Спанак, лапад, маруля, коприва са най-подходящи за детоксикации, защото хлорофилът, който се съдържа в тях извежда натрупаните шлаки от черния дроб и подобрява кръвотворенето.

МВР и ДАНС погнаха търговците на гласове в Пазарджишко

http://www.cross.bg/mvr-i-dans-pognaha-turgovtzite-na-glasove-v-pazardzhishko-1433384.html

София /КРОСС/ Операция на МВР и ДАНС се провежда в момента в няколко пазарджишки села. Акцията е за противодействия на престъпления срещу изборните права на гражданите. По информация на БНР в операцията участват екипи на Държавна агенция "Национална сигурност" и жандармерията. Има няколко задържани. От МВР потвърдиха за операцията, но отказаха да съобщят повече подробности.

Дванадесетокласник от Електрото е новият млад кмет на Стара Загора

http://www.cross.bg/zagora-stara-kmet-1433385.html

Стара Загора /КРОСС/ Млад кмет на Стара Загора през 2014-2015 година ще бъде Диян Ганев от Професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов". Изборът за кмет на Млада Загора се проведе снощи за 18 - ти пореден път. Общо 8 младежи - 4 момичета и 4 момчета от 8 учебни заведения в Стара Загора се включиха в надпреварата за поста. Кандидатите бяха от СОУ "Максим Горки", ГПЧЕ „Ромен Ролан", ПГЕ "Джон Атнасов", ПГЕТ " Г. С. Раковски", ПМГ " Гео Милев", ТГ " Княз Симеон Търносвски", ПГВМ " И. П . Павлов " и ПГСАГ " Лубор Байер".След дълго заседание журито излезе с единодушното решение за избора.Диян Ганев е ученик в 12-ти клас в ПГЕ " Джон Атанасов", активен член на няколко младежки организации като Младежки общински съвет МОС, Младежки общински съвет по наркотични вещества при Превантивно - информационен център Стара Загора. Първото заседание на МОС с новия млад кмет ще бъде на 08. 10. 2014 от 19 : 30 в Младежки дом. Утре, по време на тържествената церемония за празника на града - 5 октомври, кметът Живко Тодоров ще поздрави новоизбрания млад кмет и ще му връчи символичния ключ на града.

Европейската драма на комисарите

http://www.moreto.net/novini.php?n=266348

Българката Кристалина Георгиева за втори път успя да спечели симпатиите на евродепутатите, които я изпитваха, за да преценят дали е достатъчно подготвена, за да поеме поста на заместник-председател на Европейската комисия. Тя отговаря на най-различни въпроси в продължение на 3 часа пред 70 депутати от комисиите по бюджет, бюджетен контрол и правни въпроси.

Кметът на Чупрене: Не вярвам да има наказани за Горни Лом

http://frognews.bg/news_77532/

Заводът в село Горни Лом гърмя няколко пъти, но виновни наказани не сме видели да има или поне не сме чули, заяви кметът на община Чупрене Ваньо Костин.

Съдът определи 30 хил. лв. обезщетение за мъж, ухапан от куче

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/04/2393598_sudut_opredeli_30_hil_lv_obezshtetenie_za_muj_uhapan/?ref=rss


Старозагорският окръжен съд определи 30 000 лв. обезщетение за мъж, ухапан от кучето на съседа му в село Александрово, община Павел баня, съобщи вестник "Труд".

Кучето е на Шериф Патраклъ и е порода кангал. Любимецът нападнал съселянина Юсеин Тропов на 20 август 2011 година, когато животното се изтръгнало от синджира и нападнало мъжа, който имал навик да го дразни. 

"Медиапул" цитират съдебното решение, от което става ясно, че кучето откъснало палеца на дясната ръка на...

Стойчо Каубоя с условна присъда за блудство с момиче на 8 години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348264

Мъж на 62 г., блудствал с 8-годишно момиченце в Кърджали, получи условна присъда, предаде БГНЕС.
През май известният като Стойчо Каубоя бе задържан след сигнал на майката на детето. При огледа в дома му криминалистите се натъкнали на подозрително много кошнички с играчки за малки момиченца. Тогава Районният съд в Кърджали постанови мярката за Мъж на 62 г., блудствал с 8-годишно момиченце в Кърджали, получи условна присъда, предаде БГНЕС. През май известният като Стойчо Каубоя бе задържан след сигнал на майката на детето. При огледа в дома му криминалистите се натъкнали на подозрително много кошнички с играчки за малки момиченца. Тогава Районният съд в Кърджали постанови мярката за

Условна присъда за мъж, блудствал с 8-годишно момиче

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348262

Мъж на 62 г., блудствал с 8-годишно момиченце в Кърджали, получи условна присъда, предаде БГНЕС.
През май известният като Стойчо Каубоя бе задържан след сигнал на майката на детето. При огледа в дома му криминалистите се натъкнали на подозрително много кошнички с играчки за малки момиченца. Тогава Районният съд в Кърджали постанови мярката за Мъж на 62 г., блудствал с 8-годишно момиченце в Кърджали, получи условна присъда, предаде БГНЕС. През май известният като Стойчо Каубоя бе задържан след сигнал на майката на детето. При огледа в дома му криминалистите се натъкнали на подозрително много кошнички с играчки за малки момиченца. Тогава Районният съд в Кърджали постанови мярката за

Значението на Украйна за Европа

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/znachenieto-na-ukraina-za-evropa,181136/

Страната има стратегическа роля в следвоенния ред и мирната рамка на Стария континент, смята бившият германски външен министър Йошка Фишер

Бербатов развежда брат си Асен

http://www.bnews.bg/article-118101

Футболист №1 искал Асен да се раздели с жена си Димитричка, влияела му лошо.

Две работни версии за взрива в "Миджур"

http://vidin.actualno.com/Dve-rabotni-versii-za-vzriva-v-Midjur-news_53122.html

Неправилна утилизация или експлозия в машината за мелене на взривни вещества са работните версии за причините за инцидента в село Горни Лом, съобщиха от прокуратурата. В хода на разследването за пр...

Овъглен труп при пожар в монтанската болница

http://frognews.bg/news_77531/

Пожар е избухнал вчера рано сутринта в монтанската болница. Огънят лумнал в стая 7 на третия етаж на клиниката по пулмология. След потушаването на пожара е открит овъглен трупа на 59-годишния Г.В.М.

Лесно задлъжняване и трудно издължаване

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/lesno-zadlyjniavane-i-trudno-izdyljavane,181250/

Притеснителен е не само размерът на дълга, но и неговото предназначение, пише Калоян Стайков от ИПИ

Забранено е сервирането на алкохол във Варна в изборния ден

http://www.moreto.net/novini.php?n=266302

Забранява се продажбата на спиртни напитки в магазините, заведенията за обществено хранене и други обществени места за периода от 00.00 часа до 20.00 часа на 05.10 2014 г., с изключение на тези, в които се провеждат организирани тържества.

Пациент е овъглен след пожар в монтанската болница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348255

Пожар е избухнал вчера рано сутринта в монтанската болница. Огънят лумнал в стая 7 на третия етаж на клиниката по пулмология. След потушаването на пожара е открит овъглен трупа на 59-годишния Г.В.М.  Директорът на болницата д-р Тони Тодоров съобщи, че мъжът е починал преди пожара. По данни на хора от отделението човекът бил в напреднал стадии на Пожар е избухнал вчера рано сутринта в монтанската болница. Огънят лумнал в стая 7 на третия етаж на клиниката по пулмология. След потушаването на пожара е открит овъглен трупа на 59-годишния Г.В.М. Директорът на болницата д-р Тони Тодоров съобщи, че мъжът е починал преди пожара. По данни на хора от отделението човекът бил в напреднал стадии на

Демократичният протест в Хонконг получи ултиматум от властите

http://www.mediapool.bg/demokratichniyat-protest-v-honkong-poluchi-ultimatum-ot-vlastite-news225591.html

Главният администратор на Хонконг Лян Чунин излезе в събота с ултиматум към продемократичните демонстранти в града да сложат край до понеделник на блокадите на основни пътни артерии в града. Той предупреди, че в противен случай властите ще предприемат "всички необходими мерки, за да възстановят социалния ред", предупреди Лян във видеопослание, цитирано от ДПА. Лян Чунин каза, че улиците към административните сгради трябва да бъдат отворени до понеделник, за да могат държавните служители да се върнат на работа, така както и пътищата към остров Хонконг, за да отворят отново училищата. Най-малко 18 души бяха ранени при сблъсъци тази нощ в града между протестиращите и проправителствени групи, съобщи БНР.  Демонстрантите обвиниха полицията, че не се е намесила, за да спре нападението над тях от привържениците на властта. "Ние само искаме правителството да преосмисли своята политика за демокрация за изборите през 2017 година. А сега полицията си сътрудничи с гангстери", казват протестиращите. От хонконгските служби за сигурност отхвърлиха тези твърдения като неверни. Мирните демонстрации в Хонгконг започнаха преди седмица с искане за всеобщо избирателно право и свободно номиниране на кандидатите за политическо ръководство на този специален административен район на Китай.

Пожар в монтанската болница, пациент е овъглен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348252

Пожар е избухнал вчера рано сутринта в монтанската болница. Огънят лумнал в стая 7 на третия етаж на клиниката по пулмология. След потушаването на пожара е открит овъглен трупа на 59-годишния Г.В.М.  Директорът на болницата д-р Тони Тодоров съобщи, че мъжът е починал преди пожара. По данни на хора от отделението човекът бил в напреднал стадии на Пожар е избухнал вчера рано сутринта в монтанската болница. Огънят лумнал в стая 7 на третия етаж на клиниката по пулмология. След потушаването на пожара е открит овъглен трупа на 59-годишния Г.В.М. Директорът на болницата д-р Тони Тодоров съобщи, че мъжът е починал преди пожара. По данни на хора от отделението човекът бил в напреднал стадии на

Лекарствата, без рецепта, може да поскъпнат с до 4 %

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/04/2393591_lekarstvata_bez_recepta_moje_da_poskupnat_s_do_4/?ref=rss


Лекарствата, които се купуват без рецепта, ще поскъпнат с до четири процента. Основната причина за това 
е, че е изтекъл едногодишният мораториум, който не позволяваше корекции на цените на медикаментите. 
Това прогнозира председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов, цитиран от БТА

Според Гетов няма да има поскъпване при реинбурсирани от здравната каса лекарства. Ръководството на организацията ще направи предложение пред бъдещия парламент за промени в...

Турският посланик посрещна байрама с мюсюлманите в Кърджали

http://www.cross.bg/allah-kyrban-baiirama-1433383.html

/КРОСС/ Турски дипломати посрещнаха Курбан байрама с мюсюлманите в Кърджали.В централната джамия малко преди началото на тържествения намаз пристигнаха посланикът в София Сюлейман Гьокче и генералният консул в Пловдив Алпер Акташ, придружени от политици и кандидати за депутати. Храмът по традиция се оказа отново тесен да побере всички богомолци, много от тях останаха отвън в двора и така се включиха в молитвите за мир и благословение. Най-нетърпеливи за финала на службата бяха тълпи от просяци, които обсадиха излизащите и буквално ги притискаха с ръцете си, за да получат милостиня. За разлика от миналата година, когато трима духовници водиха празничния намаз, днес районният мюфтия Бейхан Мехмед сам оповести настъпването на байрама.Отпреди година има готов проект и издадено разрешително за строежа на нова джамия, но все още няма финансиране. Около 10 млн.лева са необходими за изграждането на новия мюсюлмански храм, който ще побира 1 200 богомолци. Миналата година започнаха преговори с изселническите организации в Турция, както и с побратимените турски общини за стартиране на дарителска кампания.Значението на думата "курбан" е приближаване към Бога с материално жертвоприношение, обясняват духовниците. Според исляма курбанът е задължение за богатите. Имамите обаче проповядват, че всеки би трябвало да заколи курбан, стига това да не се отрази сериозно върху неговото препитание

Росен Плевнелиев пред "Франкфуртер алгемайне цайтунг": Времето на тайната политика трябва да отмине

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348247

Въпрос: Господин президент, говорител от Газпром каза неотдавна, че Москва очаква, че България ще възстанови замразените строителни дейности по проекта за газопровод Южен поток след парламентарните избори на 5 октомври. Какво ще се случи в България след изборите?
Росен Плевнелиев: Ние искаме Южен поток, Въпрос: Господин президент, говорител от Газпром каза неотдавна, че Москва очаква, че България ще възстанови замразените строителни дейности по проекта за газопровод Южен поток след парламентарните избори на 5 октомври. Какво ще се случи в България след изборите? Росен Плевнелиев: Ние искаме Южен поток,

Плевнелиев пред "Франкфуртер алгемайне цайтунг": Времето на тайната политика трябва да отмине

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348245

Въпрос: Господин президент, говорител от Газпром каза неотдавна, че Москва очаква, че България ще възстанови замразените строителни дейности по проекта за газопровод Южен поток след парламентарните избори на 5 октомври. Какво ще се случи в България след изборите?
Росен Плевнелиев: Ние искаме Южен поток, Въпрос: Господин президент, говорител от Газпром каза неотдавна, че Москва очаква, че България ще възстанови замразените строителни дейности по проекта за газопровод Южен поток след парламентарните избори на 5 октомври. Какво ще се случи в България след изборите? Росен Плевнелиев: Ние искаме Южен поток,

Нова измама в Бургас: "полицаи" обират самотници

http://www.cross.bg/byrgas-zhertvite-kradtzi-1433382.html

Бургас /КРОСС/ Нова схема за грабежи измислиха изобретателни крадци в Бургас. Двама самотно живеещи бургазлии са ужилени от безпощадните мошеници, научи Флагман.Бг. Трима мъже обикалят блоковете и звънят по домофоните, представят се за полицаи и когато човекът им отвори, нахълтват, заплашват го и обират всичко ценно в дома му, казва нашият източник. Изпечените крадци избирали жертвите си внимателно, нападали само домове, на звънеца на които е изписано име в единствено число - „Иванова, Петрова, Георгиев". Така попадат предимно на самотни възрастни хора, които наивно им отварят. Два идентични случая на измамени са станали за ден в бл. 12 в бургаския ж. к. Славейков.Бургаската полиция призовава жертвите да подадат жалби във Второ районно управление в Бургас, за да започнат действия по разкриването на измамниците.

Плевнелиев поздрави мюсюлманите за Курбан байрам

http://frognews.bg/news_77530/

Президентът Росен Плевнелиев поздрави мюсюлманската общност в България с настъпването на празника Курбан байрам, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Кметът на Чупрене: Няма да има наказани за трагедията в Горни Лом

http://offnews.bg/news/n_1/n_398228.html

"Заводът в село Горни Лом гърмя няколко пъти, но виновни наказани не сме видели да има или поне не сме чули. Много думи ще се изговарят, но не мога да кажа какво реално ще се случи. Не вярвам да има наказани виновни", заяви кметът на Община Чупрене Ваньо Костин пред "Фокус". Той обясни, че през четирите мандата, в които е бил председател на общинския съвет и кмет на общината, в завода са станали четири инцидента – през 2006, 2007, 2010 и 2014 година, но наказани не е имало. Костин каза, че в в момента на трагедията в завода в Горни Лом са работили 15-18 души от Чупрене, но преди години тяхната бройка е била 80-100 души. Заседание на Националния съвет на Българския Червен кръст реши да отпусне финансова помощ на семействата на загиналите и пострадалите от взрива във военния завод в Горни Лом .     „5000 лева ще бъдат предоставени за издръжка на петгодишното дете, на което и двамата родители загинаха в завода. Ще предоставим и по 1000 лева на пострадалите семейства, които са загубили роднините си. По този начин считаме, че изразяваме нашата човешка съпричастност – нещо, от което хората в момента имат голяма нужда”, каза Христо Григоров, председател на БЧК. Междувременно Видинската митрополия предложи да се направи общ мемориал за загиналите при взрива. Телата им не бяха открити и има проблеми с издаването на смъртни актове. Предложението е да се изгради своеобразен символичен гроб на жертвите от инцидента, на който близки, роднини и колеги да почитат паметта им.

Световната банка отпусна 300 млн. долара на Сърбия

http://www.cross.bg/surbiya-navodneniyata-svetovnata-1433381.html

/КРОСС/ Световната банка отпусна заем от 300 милиона долара на Сърбия, с които страната да посрещне огромните разходи заради щетите наводненията през месец май, при които в Сърбия и Босна загинаха близо 80 души. Кредитът е отпуснат за срок от 30 г. с гратисен период от 18 г., предава АФП, като се позовава на комюнике на СБ.Сумата е предназначена да помогне за възстановяване на повредената от наводненията електро-енергийна система, както и за укрепване на защитните системи срещу бъдещи природни стихии, заяви по сръбската държавна телевизия представителят на банката в Белград Лазар Шестович.    

Възобновяват издирването на изчезналия малайзийски самолет в Индийския океан

http://econ.bg/Новини/Възобновяват-издирването-на-изчезналия-малайзийски-самолет-в-Индийския-океан_l.a_i.573576_at.1.html

Издирването на изчезналия самолет от полет 370 на малайзийските авиолинии ще бъде възобновено след близо четиримесечно прекъсване. Търсенето бе...

Съгласие между политическите партии в Каталуния за спорния референдум

http://www.moreto.net/novini.php?n=266329

Политическите партии в Каталуния са постигнали съгласие да работят заедно, за да осъществят мечтата на 7.5-милионната провинция - да проведе референдум на 9 ноември за самоопределение. Премиерът на Каталуния Артур Мас увери сънародниците си, че регионалното правителство ще работи неуморно, докато не постигне целта си въпреки усилията на централната власт в Мадрид да забрани референдума.

Ким Кардашиян забрави дъщеря си в хотел

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4348234

Риалити звездата Ким Кардашиян забрави дъщеря си в хотел в Париж, предава "Ню Йорк Дейли Нюз". В интернет се появи видео, на което се вижда как Ким излиза от хотел в Париж. Риалити звездата отива важно до колата си, след което няколко секунди гледа в автомобила, без да се качи. По всичко изглежда,

Полша няма да доставя оръжия на Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-polsha-oruzhie-1433380.html

/КРОСС/ Полша няма да доставя оръжия на Украйна, заяви в телевизионно предаване полският външен министър Гжегож Схетина. Пред TVP INFO той каза, че Полша е длъжна да се включи активно в процеса на прекратяване на военния конфликт в Украйна. Въпреки това, според министъра, Варшава няма планове да доставят оръжие за Украйна. "Украйна има свое оръжие, освен това, тя произвежда добро оръжие. Ние ще им предоставим хуманитарна помощ", заяви той. Схетина каза още, че възнамерява да посети Киев след парламентарните избори, насрочени за 26 октомври.

Протестиращите в Хонконг получиха ултиматум да освободят града

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/04/2393589_protestirashtite_v_honkong_poluchiha_ultimatum_da/?ref=rss


Главният администратор на Хонконг Лян Чунин даде днес на продемократичните демонстранти ултиматум да сложат край на блокадите на основни пътни артерии в китайския специален административен район до понеделник, предаде ДПА. В противен случай властите ще предприемат "всички необходими мерки, за да възстановят социалния ред", предупреди Лян във видеопослание.

Той подчерта, че улиците към административните сгради трябва да бъдат отворени до понеделник, за да могат държавните служители да...

Кметът на Чупрене: Заводът в Горни Лом гърмя няколко пъти

http://pik.bg/кметът-на-чупрене-заводът-в-горни-лом-гърмя-няколко-пъти-news233384.html

Кметът на Чупрене: Заводът в Горни Лом гърмя няколко пъти

"Заводът в село Горни Лом гърмя няколко пъти, но виновни наказани не сме видели да има или поне не сме чули". Това кметът на община Чупрене Ваньо Костин, цитиран от "Фокус".

„Много думи ще се изговарят, но не мога да кажа какво реално ще се случи. Не вярвам да има наказани виновни”, заяви кметът по повод трагичния инцидент от 1 октомври, при който загинаха 15 души.

Той обясни, че през четирите мандата, в които е бил председател на общинския съвет и кмет на общината, в завода са станали четири инцидента – през 2006, 2007, 2010 и 2014 година. Виновни досега не съм чул да има, добави кметът. На въпрос защо се стигна до трагедията Ваньо Костин заяви, че за това трябва да бъдат питани компетентните органи.

"Около 15-18 жители на община Чупрене работят завода в Горни Лом. Ако договорите им бъдат прекратени, в рамките на година ще им бъде намерена друга работа", каза Ваньо Костин и добави, че преди години в завода са били заети по 80-100 души от общината.

Ким Кардашиян забрави дъщеря си в хотел (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348228

Риалити звездата Ким Кардашиян забрави дъщеря си в хотел в Париж, предава "Ню Йорк Дейли Нюз". В интернет се появи видео, на което се вижда как Ким излиза от хотел в Париж. Риалити звездата отива важно до колата си, след което няколко секунди гледа в автомобила, без да се качи. По всичко изглежда,

Румъния е получила с 13% по-малко руски газ от заявеното

http://www.mediapool.bg/rumaniya-e-poluchila-s-13-po-malko-ruski-gaz-ot-zayavenoto-news225590.html

Румъния е получила в петък с 13% по-малко от количествата руски природен газ, заявени от румънската газотранспортна компания ”Трансгаз”,  съобщи в събота румънската агенция ”Регнум”, цитирана от ”Фокус”. Румънският енергиен министър Резван Нуколеску заяви, че няма повод за безпокойство. Той се е срещнал с посланика на Русия в Румъния Олег Малгинов, който съобщил, че такива ситуации са възможни и занапред. ”Трябва да започнем да привикваме към такива ситуации”, коментира Николеску. Румъния съобщава за намаляване в доставките на руски газ от средата на миналия месец. На 12 септември Букурещ съобщи за 5-процентно намаление в обемите, а от 16 септември – с 10%. ”Газпром” коментират, че изпълняват всички условия, изложени в договорите, но говорител на руската компания призна, че има ”определени отклонения от заявките”. Подобни ”отклонения” бяха усетени и от други европейски държави, като подозрението на повечето наблюдатели беше, че по този начин „Газпром” наказва всеки, който организира реверсивни доставки за Украйна. Най-остър проблем има Словакия, която организира реверсивни доставки на руски газ към Украйна.

Кръвната проба в Крушевец взета над 2 часа след катастрофата, правят бърза експертиза на колата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348230


11:20 ч. на 11 септември е точното време, в което 36-годишния Костадин Стоянов е дал кръв за изследване – това отговориха от прокуратурата за запитване на „24 часа”.
Както изданието писа по-рано – имаше разминаване в информацията за часовете на вземане на пробите. Според адвоката на Стоянов - Благой Потеров има протокол, в който е отбелязано, 11:20 ч. на 11 септември е точното време, в което 36-годишния Костадин Стоянов е дал кръв за изследване – това отговориха от прокуратурата за запитване на „24 часа”. Както изданието писа по-рано – имаше разминаване в информацията за часовете на вземане на пробите. Според адвоката на Стоянов - Благой Потеров има протокол, в който е отбелязано,

53 разследвания се водят за купуване на гласове

http://frognews.bg/news_77529/

От началото на предизборната кампания до момента са образувани 53 досъдебни производства, две от тях – бързи. По Апелативни райони досъдебните производства са разпределени, както следва: - АП – София – 19 - АП – Пловдив – 8 - АП – Варна - 4 - АП – Бургас - 9 - АП – В. Търново - 13 Образуваните проверки са 324, а постановените откази – 210. Изпратените преписки на други органи по компетентност са 13. Това съобщиха от държавното обвинение.

Риск от по-високо кръвно налягане за жените, живеещи до магистрали

http://interest.actualno.com/Risk-ot-po-visoko-kryvno-naljagane-za-jenite-jiveeshti-do-magistrali-news_53114.html

Ново изследване показва, че рискът от високо кръвно налягане за жените в постменопауза е по-висок за онези от тях, които живеят близо до магистрали. Получените резултати се добавят към безпокойството,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване