Владимир Путин може да управлява Европа или САЩ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245867_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80+%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD+%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0+%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0

 Президентът на Русия Владимир Путин би могъл да управлява Европа или САЩ, но сега е прекалено зает за това, заяви пред журналисти в Сочи собственикът на правата на Формула 1 Бърни Екълстоун, цитиран от ИТАР-ТАСС.

 

Известният  бизнесмен

 

е в столицата на зимната олимпиада 2014, където днес ще е стартът на първата в историята Гран при на Русия.

 

„Смятам, че той (Путин) е първокласна личност. Винаги съм го поддържал и съм подкрепял онова, което прави. Той би могъл да управлява Европа или Америка. Напълно може да се справи с това. Но мисля, че е много зает. Нека свърши онова, което прави, а после ще видим”, казва още 83-годишният Екълстоун. Според него Путин е направил всичко, което е обещал.

 

По данни на списание „Форбс” състоянието на британския бизнесмен се оценява на 4,2 милиарда долара. Седемгодишният договор между компанията на Екълстоун и руската федерация за провеждане на Гран при в Русия бе подписан през 2010 година.

 

Междувременно се разбра, че Владимир Путин ще гледа надпреварата от Формула 1 в Сочи в компанията на краля на Бахрейн - Хамад бен Иса ал Халиф. Новината беше разпространена от пресслужбата на Кремъл.

 

Главите на двете държави ще проведат официални преговори днес в столицата на отминалите зимни олимпийски игри. Тема на обсъждане ще бъдат въпросите на борбата с тероризма в Близкия изток и сътрудничеството в сферата на енергетиката, се казва още в съобщението. „След приключването на разговорите Владимир Путин и Хамад бен Иса ал Халиф ще гледат Гран при на Русия”, се казва в комюникето.

 

Владимир Путин е поканил сред зрителите и млади спортисти от Всеросийския детски спортно-оздравителен център, който работи на територията на два олимпийски обекта - малката арена за хокей на лед и тренировъчното игрище до нея. Центърът е бил създаден лично по негова инициативата през март 2013 година, а от 1 юли тази година е приел и първите групи млади спортисти. Институцията осъществява спортната и образователната подготовка на

 

талантливи ученици

 

на възраст от 10 до 16 години, които са потенциалният резерв на страната в зимните спортове. Президентът посети и хотелския комплекс, в който са настанени децата.









Владимир Путин очевидно превзема и Формула 1. Защото в днешната Гран при на Русия всички ще трябва да танцуват по неговата свирка. Дори всемогъщият Бърни Екълстоун. Защото босът милиардер ще трябва да изпълни безпрекословно няколко извънредни претенции на руския президент по време на неговото посещение, коментира вестник „Билд”.

 

Засега се знае, че Путин ще пристигне с бронирания си автомобил в специално построена палатка пред лагера на пилотите. Оттам той ще се качи във ВИП ложата си по отделна стълба. За височайшото му посещение е постъпило нареждане прозорците да бъдат силно затъмнени отвън - за да не може някой потенциален атентатор дори да предположи в кой сектор се намира Путин.

 

До момента, в който Путин заеме мястото си в ложата, целият радиотрафик в състезателния комплекс ще бъде блокиран - като мярка против евентуално използване на радиоуправляемо взривно устройство. През това време отборите няма да могат да комуникират със състезателите си. Дори телевизионните компании и шефовете на ФИА попадат в „зоната на здрача”, която ще продължи 10-15 минути.

 

По лично настояване на Путин екипите на всички световни медии ще трябва да спазват стриктно отстояние от стартовата решетка, докато той и Бърни Екълстоун обикалят болидите и пилотите им. Близко присъствие е разрешено само на екипи на руските телевизии. Което означава, че зрителите на канала RTL нума да видят традиционните интервюта, правени от репортера Кай Ебел. А при опити за заобикаляне на забраната властите предупреждават, че ще изключат електрозахранването на телевизиите нарушителки.

 

И накрая - Путин е настоял да получи 800 пропуска, осигуряващи достъп до всяко кътче от трасето. Обикновено осигуряването на подобен пас е цяло чудо.

Наш ром стана звезда в САЩ (видео)

http://www.bnews.bg/article-118844

Българин, осиновен от амиши, се превърна в истинска звезда в САЩ.

Близнашки се завърна в атлантическия отбор на Плевнелиев

http://viewpoint.actualno.com/Bliznashki-se-zavyrna-v-atlanticheskija-otbor-na-Plevneliev-news_54406.html

На 27 август премиерът Близнашки, по изрично настояване на скрития зад кулисите Бойко Борисов (по информация на ivo.bg), контраатакува евроатлантическия документ на министерството на отбраната &...

"Хадхад" удари Индия

http://asia.actualno.com/Hadhad-udari-Indija--news_54407.html

Циклонът "Хадхад" причини жертви и щети по източното крайбрежие на Индия. Най-малко трима души са загинали, съобщава АФП. Навлизането на циклона на сушата е довело до прекъсване на електро...

Ден на отворените врати, концерт и кино в Малките римски терми на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=267074

Вход свободен ще посреща днес - 12 октомври - неделя посетителите на Малките римски терми във Варна, намиращи се на ул. „8-ми ноември 1“. Причината е организирания Ден на отворените врати, научи Moreto.net. Освен безплатно посещение варненци ще могат да видят и концерт на открита сцена от 16:00 – 18:00 часа.

БСП: Утре започва политическа самодейност

http://frognews.bg/news_78048/

Нямаме амбиции за министерски постове, ние не гледаме на парламента като на бюро по труда. За нас е важно да се изпълнява нашата програма, заяви Ангел Джамбазки от Патриотичния фронт в студиото на Нова тв.

Делтапланер се блъсна в балон на авиошоу

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245866_%D0%94%D0%B5%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%80+%D1%81%D0%B5+%D0%B1%D0%BB%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0+%D0%B2+%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BE%D1%88%D0%BE%D1%8

 Един от най-опитните делтапланеристи в България Радослав Герганов беше ранен при инцидент между машината, която управлявал и въздухоплавателен балон по време на авиошоу на летището в Шумен вчера по обяд. Катастрофата е станала на земята, Герганов още не бил излетял, а балонът бил прострян на земята преди да го напълнят. Пилотът е бил откаран в шуменската болница, а по-късно следобед е транспортиран във Варна.

 

Радослав Герганов трябвало да лети с делтапланера на софиянеца Иво Недков. Според очевидци пилотът рулирал към старта и трябвало да мине покрай въздухоплавателен балон, част от атракциите на състезанието.

 

Едното колело на мотоделтапланера се е закачило във въже, машината се е

 

обърнала и е затиснала състезателя

 

разказа пред „Монитор” Иво Недков. Пръв на помощ се притекъл собственикът на балона Росен Касабов. По първоначална информация Герганов получил комоцио и изгубил за малко съзнание. При удара получил счупване и разместване на челюстта и луксация на ръката.

 

Очевидци твърдят, че при Радослав Герганов се е возил втори човек, който излязъл от произшествието невредим само с драскотини. Състезатели и приятели на планериста обаче отричаха категорично тази версия и твърдяха, че пилотът е бил сам. Собственикът на повредения мотоделтапланер обясни, че няма претенции към пилота. Полицията трябва да установи дали е имало нарушения при организирането на авиошоуто, което е и част от националния шампионат на България.

 

Авиошоуто на столичното летище „Враждебна”, което също е по повод 102-ата годишнина от създаването на българската военна авиация, протече без инциденти. Десетки хиляди хора посетиха демонстрациите на авиаторските умения на пилотите. В летателната програма участваха основните типове авиационна техника на ВВС. С нея се показаха елементи от основните мисии и задачи на военната авиация.

 

Зрителите наблюдаваха различни авиационни тактики, маневрен въздушен бой между двойка изтребители МиГ-29, действия по прикритие на летище от изтребители МиГ-21

 

бойно маневриране и атаки

 

по земна цел на щурмовици Су-25. Парашутисти от самолет „Спартан” бяха стоварени, показаха и десант по способа „бързо въже”, спасителни операции и пожарогасене с вертолети Ми-17 и „Кугър”. Имаше и сложен фигурен пилотаж на малки височини, който се изпълни поединично, в двойки и в групи от бойните МиГ-29, МиГ-21, Су-25, транспортните самолети „Спартан” и тренировъчните „Пилатус” и „Албатрос”. Вертолетите също имаха своето авиодефиле „с въздушен танц и поклон” към публиката. На статичен показ бяха поставени радари, зенитно-ракетни комплекси, както и самолети и вертолети, които са на въоръжение във ВВС.

The Economist: Българите са все така нещастни след изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362817

Българите са сред най-нещастните хора в света според доклад на ООН "Световното щастие". В проучването за 2013 г., което гледа брутния вътрешен продукт (БВП), корупцията, здравеопазването и други фактори, България се нарежда 144-та от общо 156 страни – след Афганистан, Ирак и Зимбабве.
По този начин авторитетното британско издание The Economist Българите са сред най-нещастните хора в света според доклад на ООН "Световното щастие". В проучването за 2013 г., което гледа брутния вътрешен продукт (БВП), корупцията, здравеопазването и други фактори, България се нарежда 144-та от общо 156 страни – след Афганистан, Ирак и Зимбабве. По този начин авторитетното британско издание The Economist

Най-четените статии в "Дневник" през седмицата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/12/2398348_nai-chetenite_statii_v_dnevnik_prez_sedmicata/?ref=rss


Предсрочните парламентарни избори, и то най-вече конкретни резултати и първите коментари около тях, са най-търсените от читателите на "Дневник" теми тази седмица. Практически загърбени останаха всички външнополитически теми и само едно спортно събитие се намества сред предизвикалите най-голям интерес публикации. 

Ето и най-четените десет през седмицата според статистиката към 21 ч. на 11 октомври. 

Обобщението за резултатите от изборите, първите коментари на политиците и...

Състоянието на болната от ебола медицинска сестра в Испания се подобрява

http://www.mediapool.bg/sastoyanieto-na-bolnata-ot-ebola-meditsinska-sestra-v-ispaniya-se-podobryava-news225873.html

Състоянието на болната от ебола медицинска сестра в Мадрид се подобрява, предадоха осведомителните агенции, позовавайки се на брата на пациентката. Треската е изчезнала и болната се чувства по-добре. Все пак брат й уточнил, че състоянието на медицинската сестра остава тежко, но стабилно. Медицинската сестра Тереса Ромеро и първият диагностициран случай на човек, прихванал вируса извън Африка. Тя била в екипа, който лекувал двама свещеници, докарани от Африка в болница в Мадрид.

Румяна Ценкова покори научните среди в Япония

http://www.vesti.bg/novini/rumiana-cenkova-pokori-nauchnite-sredi-v-iaponiia-6024588

Българка покори върховете на научните среди в Япония. Румяна Ценкова е единствената жена-професор с инженерна специалност в страната на изгряващото слънце.

Износът на азерски газ за БГ се нуждае от допълнително обсъждане

http://www.vesti.bg/novini/iznosyt-na-azerski-gaz-za-bg-se-nuzhdae-ot-dopylnitelno-obsyzhdane-6024589

България може да доставя азербайджански природен газ през 2016 г., само ако има техническа възможност. При всички положения този въпрос се нуждае от допълнително обсъждане. Това заяви президентът на азербайджанската държавна петролна и газова компания СОКАР Ровнаг Абдулаев.

Убиецът на банкерката в Бургас: Не помня нищо от убийството, а оръжието си купих от цигани

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362871

Любомир Симеонов, който беше осъден за убийството на банкерката Павлинка Йовчева в Бургас, твърди, че си купил оръжието случайно от цигани в Павел Баня. Преди това обаче си взел и други оръжия.  „Купих една бухалка, март, април –  едни цигани продават ножове и аз обичам да се закачам и викам – ако имате автомат, картечница, Любомир Симеонов, който беше осъден за убийството на банкерката Павлинка Йовчева в Бургас, твърди, че си купил оръжието случайно от цигани в Павел Баня. Преди това обаче си взел и други оръжия. „Купих една бухалка, март, април –  едни цигани продават ножове и аз обичам да се закачам и викам – ако имате автомат, картечница,

Убиецът на банкерката в Бургас: Купих си оръжието от цигани в Павел Баня

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362869

Любомир Симеонов, който беше осъден за убийството на банкерката Павлинка Йовчева в Бургас, твърди, че си купил оръжието случайно от цигани в Павел Баня. Преди това обаче си взел и други оръжия.  „Купих една бухалка, март, април –  едни цигани продават ножове и аз обичам да се закачам и викам – ако имате автомат, картечница, Любомир Симеонов, който беше осъден за убийството на банкерката Павлинка Йовчева в Бургас, твърди, че си купил оръжието случайно от цигани в Павел Баня. Преди това обаче си взел и други оръжия. „Купих една бухалка, март, април –  едни цигани продават ножове и аз обичам да се закачам и викам – ако имате автомат, картечница,

Наш ром се прочу в САЩ (ВИДЕО)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362860

Българин, осиновен от амиши, се превърна в истинска звезда в САЩ. 21-годишният Матиас е роден в България и участва в риалити предаването на TLC „Да скъсаш с амишите“.  По сценарий се преразказват историите на петима млади мъже и жени, които отиват в Ню Йорк и там се сблъскват с предизвикателствата на големия град, пише "". Българин, осиновен от амиши, се превърна в истинска звезда в САЩ. 21-годишният Матиас е роден в България и участва в риалити предаването на TLC „Да скъсаш с амишите“. По сценарий се преразказват историите на петима млади мъже и жени, които отиват в Ню Йорк и там се сблъскват с предизвикателствата на големия град, пише "".

Пращаме адвоката на "Пуси Райът" и Близнашки за съдия в Страсбург

http://www.bnews.bg/article-118843

Виктор Соловейчик, Йонко Грозев и Таня Куцарова – Христова са трите одобрени кандидатури за български съдия в Страсбург.

Здравни проверки на пристигащите от Западна Африкана летище "Кенеди” в Ню Йорк

http://www.mediapool.bg/zdravni-proverki-na-pristigashtite-ot-zapadna-afrikana-letishte-kenedi-v-nyu-york-news225872.html

Нюйоркското летище "Кенеди” започна стриктни здравни проверки на пътниците, пристигащи от засегнатите от епидемията на ебола страни в Западна Африка, предаде Франс прес. "Кенеди” е първото от петте американски летища, които въвеждат тази мярка срещу разпространението на болестта. Останалите са обслужващото също Ню Йорк летище в Нюарк, в съседния щат Ню Джърси , чикагското "О’Хеър”, летище "Вашингтон Дълес” и международното летище в Атланта "Хартсфийлд Джаксън”.

Потребителската кошница в Гърция

http://www.grreporter.info/Potrebitelskata_koshnica_v_Grciya/16230

За периода януари 2011-август 2014 цените на 31 от общо 54 хранителни и битови стоки са се увеличили с до 13,75%, най-голямо е увеличението при ядките, тютюна, яйцата и млечните продукти

прочети повече

Перничани се възмутиха от Гуна Иванова на концерта и пред Двореца на културата - СНИМКИ

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernichani-se-vuzmutiha-ot-guna-ivanova-na-koncerta-i-pred_34895/

В съботния следобед пред Двореца на културата в Перник се проведе фолклорният празник "Пернишки мегдан", със специалното участие на известната народна певица Гуна Иванова, предаде репортерът на ZaPernik.com Теодора Соколова.

Събитието беше организирано от Общински младежки дом - гр. Перник по повод 85-годишнината на града. По първоначални данни събитието трябваше да започне от 16:00 часа. Началото му обаче беше поставено с 30 минути закъснение....

Продължава

Кениец и етиопка са победителите в маратона на София

http://www.mediapool.bg/keniets-i-etiopka-sa-pobeditelite-v-maratona-na-sofiya-news225871.html

Кениецът Едуин Кипчумба  и етиопката Зерифе Боку  са победителите при мъжете и при жените на 31-ия маратон на София. Състезанието е с награден фонд 40 хиляди лева. Кениецът преодоля 42.195 километра за 2 часа 19 минути и 6 декунди. Той атакува 5 км преди финала и до края не отстъпи първото място. На 46 секунди от него финишира мароканецът Тауфик Ел Бархуми от Мароко, следван само на 2 секунди от още еин кениец - Стенли Тарус. Най-напред от българите се класира Шабан Мустафа - седми с 2.25:01 часа. Зерифе Боку от Етиопия постигна време 2.40:53 часа и изпревари сънародничката си Розина Кибойно и Тюнде Сабо от Унгария. Българката Милка Михайлова завърши четвърта с 2.58:51. В маратонската дистанция се включиха 279 състезатели от 35 страни. Заедно с участниците в масовия старт на 3 километра общо около 2200 души се включиха в маратона на София.

Затворени улици в центъра заради Софийския маратон

http://www.mediapool.bg/zatvoreni-ulitsi-v-tsentara-zaradi-sofiyskiya-maraton-news225871.html

Заради неделния тридесет и първи Софийски маратон между 6.30 и 16.00 часа в неделя се затварят редица улици в столицата. Маратонът стартира в в 10 часа на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" пред стадион "Васил Левски". Маршрутът на състезанието минава по ул. "Проф. Фритьоф Нансен", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", обиколка по алеите на Южен парк, бул. "Петко Каравелов" и отново по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" към Националния стадион. Забранява се влизането на автомобили в двете посоки по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Проф. Фр. Нансен", по ул. "Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по бул. "Драган Цанков" между ул. "Митрополит Кирил Видински" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по южното платно на бул. "България" между ул. "Проф. Фр. Нансен" и бул. "П. Ю. Тодоров", по ул. "Бяла черква" между ул. "Богатица" и ул. "Димитър Манов", по бул. "Черни връх" и ул. "Проф. Фр. Нансен" между бул. "Свети Наум" и бул. "Патриарх Евтимий", по бул. "Петко Каравелов" между ул. "Бяла черква" и бул. "България" и по източното платно на бул. "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Бяла черква". Маратонът ще доведе до промяна на движението на автобуси от линиите на градския транспорт. С променен маршрут също 4.30 и 16.00 часа ще се движат автобусите с номера 9, 72, 75, 76, 84, 94, 102, 204 и 604.

Ром, роден в България, стана звезда в САЩ (ВИДЕО)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362849

Българин, осиновен от амиши, се превърна в истинска звезда в САЩ. 21-годишният Матиас е роден в България и участва в риалити предаването на TLC „Да скъсаш с амишите“.  По сценарий се преразказват историите на петима млади мъже и жени, които отиват в Ню Йорк и там се сблъскват с предизвикателствата на големия град, пише Българин, осиновен от амиши, се превърна в истинска звезда в САЩ. 21-годишният Матиас е роден в България и участва в риалити предаването на TLC „Да скъсаш с амишите“. По сценарий се преразказват историите на петима млади мъже и жени, които отиват в Ню Йорк и там се сблъскват с предизвикателствата на големия град, пише "".

Брезничани разкриват в национален ефир от къде пазарува съгражданката им Маргарита Хранова и с кого пие джин с тоник

http://www.zapernik.com/hailaif/breznichani-razkrivat-v-nacionalen-efir-ot-kude-pazaruva-sugrajdankata-im_34894/

Добра или лоша свекърва е Марги Хранова, наказвала ли е синовете си като малки и кара ли се на двамата си внука? Всичко това ще разберем само в „Извън новините“ с Ани Салич тази неделя в 14:30 ч. по Нова телевизия.

Каква е певицата извън сцената – в ролята на майка, баба, съпруга и домакиня, ще разберем от нейните видеодневници. За шофьорските й подвизи ще разкажат нейните приятели, а дали е фурия в кухнята ще разкрие синът й. Самата Марги ще...

Продължава

Затварят улици заради маратона на София

http://www.bnews.bg/article-118842

Част от центъра на столицата ще бъде затворен за движение от 10 ч. днес заради традиционния Софийски маратон. .

Повече от 150 хиляди души са евакуирани заради тайфун в Япония

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362846

Най-малко 150 хиляди души трябва да бъдат евакуирани в японската префектура Окинава и на остров Кюшу заради тайфуна „Фонфон”, който бушува в южната част на страната, информира РИА Новости.
До неделя броят на хората, които са пострадали при преминаването на тайфуна, е достигнал 28 души. По-рано бе съобщено за 24 ранени, Най-малко 150 хиляди души трябва да бъдат евакуирани в японската префектура Окинава и на остров Кюшу заради тайфуна „Фонфон”, който бушува в южната част на страната, информира РИА Новости. До неделя броят на хората, които са пострадали при преминаването на тайфуна, е достигнал 28 души. По-рано бе съобщено за 24 ранени,

Ден преди началото на преговорите: Коментари и позиции

http://politics.actualno.com/Den-predi-nachaloto-na-pregovorite-Komentari-i-pozicii--news_54403.html

Утре започват преговорите между предствените в следващото Народно събрание партии и събралата най-много гласове ГЕРБ. Политици от някои от формациите коментираха предстоящите разговори и изразиха пози...

Общините настояват за министър на еврофондовете

http://politics.actualno.com/Obshtinite-nastojavat-za-ministyr-na-evrofondovete-news_54405.html

Първото, което ще искат общините от новото правителство, е 2 % от данъка за доходите на физичическите лица да остават в местния бюджет за подобряването на местните услуги. Това заяви председателят на...

Готвят солени глоби за газостанциите

http://pik.bg/готвят-солени-глоби-за-газостанциите-news236441.html

Готвят солени глоби за газостанциите

В момента санкцията за нарушение при пълнене на бутоилки с газ е от 200 до 500 лв., но от агенцията по метрология предлагат да стане 2000 лв., съобщи председателят на агенцията Стефан Цанков.

Преди ден неизправна бутилка гръмна в село Вардим и събори половин къща, а преди 10 дни газов котлон предизвика огромен пожар в Каварна.

„Пълненето на домашни газови бутилки на автомобилните станции е забранено, защото крие рискове.

Съдовете не се мерят предварително и често се препълват. Така при разширяване на пропан-бутана гърмят”, обясни Цанков пред "Преса". Статистиката показва, че това е причина за 80 на сто от инцидентите.

В момента агенцията е в разговори с автомобилната и газова асоциация за предприемането на общи превантивни мерки.

Други 20% от нещастните случаи се дължат на ползването в закрити пространства на уреди, които са за употреба на открито.

Старите котлони „Янтра“ например са само за открито и нямат защитна система при загасване на пламъка. Това е предпоставка за изтичане на газ и при най-малката искра се стига до взривове.

Стефан Цанков призова за стриктно спазване на изискванията за безопасност, а най-сигурният начин е да се работи по системата за замяна на пълно срещу празно. Такива оборотни бутилки има на много места. Те редовно се проверяват и рискът е по-малък, каза председателят на ДАТМН.

Пълначните станции ще бъдат вкарани в регистър. Бутилките обаче са мобилни и няма как да се регистрират. По неофициални данни в употреба са около 3 милиона.

Във Франция и Германия кюрди протестираха масово срещу ИД

http://www.moreto.net/novini.php?n=267069

В Германия и Франция се проведоха многохилядни протести срещу джихадистите от „Ислямска държава”. Над 20 хиляди души са взели участие в демонстрация в германския град Дюселдорф. По данни на полицията протестът е протекъл мирно, като хората са провели шествия по централните улици на града, развявайки големи кюрдски знамена.

Евакуират повече от 150 хиляди души заради тайфун в Япония

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362843

Най-малко 150 хиляди души трябва да бъдат евакуирани в японската префектура Окинава и на остров Кюшу заради тайфуна „Фонфон”, който бушува в южната част на страната, информира РИА Новости.
До неделя броят на хората, които са пострадали при преминаването на тайфуна, е достигнал 28 души. По-рано бе съобщено за 24 ранени, Най-малко 150 хиляди души трябва да бъдат евакуирани в японската префектура Окинава и на остров Кюшу заради тайфуна „Фонфон”, който бушува в южната част на страната, информира РИА Новости. До неделя броят на хората, които са пострадали при преминаването на тайфуна, е достигнал 28 души. По-рано бе съобщено за 24 ранени,

Щатските банки купуват ударно правителствен дълг

http://www.investor.bg/sasht/337/a/shtatskite-banki-kupuvat-udarno-pravitelstven-dylg-181371/

Това се случва на фона на рекордните спестявания в банковата система, които превишават размера на кредитите

Различни мероприятия ще се проведат в столичния зоопарк по повод Международната нощ на прилепите 2014

http://pik.bg/различни-мероприятия-ще-се-проведат-в-столичния-зоопарк-по-повод-международната-нощ-на-при-news236438.html

Различни мероприятия ще се проведат в столичния зоопарк по повод Международната нощ на прилепите 2014

Инициативата Международна нощ на прилепите включва презентации, конкурси за детска рисунка, „прилепни игри“, различни ателиета и томболи, арт работилници, изложби, рисуване, които да провокират интереса към тайнствения живот прилепите и се провеждат на различни подходящи места денем или нощем, съобщиха от Софийския зоопарк, предаде агенция "Фокус".

Тази година зоопаркът за пореден път ще е част от това събитие. На 12 октомври от 11.30 ч. до 15.00ч. пред входа на Зала "Котки, терариум и аквариум" посетителите на зоопарка ще се срещнат с представители на Групата за изследване и защита на прилепите към Националния природонаучен музей и ще научат много за прилепите.

Децата ще могат да рисуват и да правят оригами, ще има и други изненади за тях. В същата зала има изложба „Тайнството на прилепите“, която се състои от 30 изключителни фотографии, показващи прилепите в Европа, както и от информационни банери за тези удивителни създания.

От 14.00 часа ще има презентация „Животът на прилепите“ в сградата на Екологичния център към Зоопарка. Отбелязана за първи път през 1990 г. във Франция и Полша, днес Европейската нощ на прилепите се организира в повече от 30 държави, сред които и България.

През 2012 г., за първи път към събитието се присъединиха и САЩ, Филипините, Азербайджан, Израел, Тунис, Украйна и Ливан. С това Нощта на прилепите се превръща в международна проява, надхвърляща мащабите на „Стария континент“, която цели да запознае повече хора с уникалния начин на живот и голямата значимост на едни от най-интересните животни на планетата - прилепите.

През 2013 г. България отбелязва Нощта на прилепите за 17-ти път, като Софийския зоопарк участва вече за пети път в инициативата.

Готвят солени глоби за газостанциите

http://www.bnews.bg/article-118840

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) ще предложи драстично вдигане на глобите за автомобилните газостанции, които пълнят неправомерно бутилки за бита.

Репортери на Ен Би Си под принудителна карантина, контактували с болен от ебола

http://www.mediapool.bg/reporteri-na-en-bi-si-pod-prinuditelna-karantina-kontaktuvali-s-bolen-ot-ebola-news225870.html

Репортери на американската телевизия Ен Би Си са били поставени под принудителна карантина, след като било установено, че са контактували със заразен с ебола свой колега, съобщиха осведомителните агенции в неделя. Става дума за 33-годишния оператор на телевизията Ашока Мукпо, който беше приет в болница в САЩ след заразяване с ебола в Либерия. Властите в щата Ню-Джърси са изолирали журналистите принудително, след като те са нарушили доброволната си 21-дневна карантина. Въпреки предохранителните мерки нито един от журналистите няма симптоми на ебола.

Грахова крем-супа

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/10/12/2397808_grahova_krem-supa/?ref=rss


Зелената храна обичайно е обект на бойкот от страна на децата, а дори и някои възрастни отказват да опитат нещо с подобен цвят. 

Не и тази супа, обаче, в която се крие естествената сладост на граха, мекотата на сметаната и леката кисела нотка на лимоновия сок. Тя не се нуждае от допълнителни подправки, освен от сол и малко черен пипер, но пък шепа хрупкави крутони би я направила само още по-привлекателна и вкусна.

Крем-супите са ястия, които по-големите деца много бързо се...

Вижте къде ще бъде забранено движението заради маратона в София, който се провежда днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362836

От 10.00 до 16.00 часа на 12-и октомври ще се проведе ХХХI Софийски маратон.
Състезанието ще е със следния маршрут: старт от северозападното пътно платно на бул. От 10.00 до 16.00 часа на 12-и октомври ще се проведе ХХХI Софийски маратон. Състезанието ще е със следния маршрут: старт от северозападното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" пред националния стадион "Васил Левски" по западното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по западното платно на ул. "Проф.

Водната диета - новият хит в Италия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362544

Bодната диета е най-новият хит в Италия. Мнозина, сред които и звезди от шоубизнеса, твърдят, че именно чрез нея са се избавили от излишните си килограми.
Автор на водната диета е професорът по хранене от университета в град Павия Никола Сорентино.
Сред видните му
 пациенти е
 Моника Белучи, 
както и телевизионната водеща Барбара д'Урсо. Bодната диета е най-новият хит в Италия. Мнозина, сред които и звезди от шоубизнеса, твърдят, че именно чрез нея са се избавили от излишните си килограми. Автор на водната диета е професорът по хранене от университета в град Павия Никола Сорентино. Сред видните му пациенти е Моника Белучи, както и телевизионната водеща Барбара д'Урсо.

"Мерцедес" отнесе каруца край Кресна

http://pik.bg/мерцедес-отнесе-каруца-край-кресна-news236437.html

"Мерцедес" отнесе каруца край Кресна

55 годишен мъж пострада при сблъсък между лек автомобил мерцедес и каруца край Кресна.

Сблъсъкът станал между град Кресна и село Долна Градешница.

В района на подлеза под жп линията мерцедес блъска каруца, движеща се по основната пътна артерия на югозапада.

Вследствие на сблъсъка с комоцио и нараняване на главата в МБАЛ "Свети Врач" в Сандански е приет 55-годишният Ангел М, пише „Марица“.




ЦИК обявява от кои райони влизат партийните лидери

http://offnews.bg/news/n_1/n_402245.html

Централната избирателна комисия трябва да обяви днес окончателното разпределение на депутатите по мандати. Очаква се това да стане след заседанието, насрочено за 16:30 часа. Вече изчете крайният срок избраните в два избирателни района да определят от кой район ще са народни представители в следващия парламент. Става въпрос за 18 избраници, сред които лидерите на повечето парламентарно представено партии - Бойко Борисов, Михаил Миков, Лютви Местан, Волен Сидеров, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов. В списъка са още  Атанас Атанасов от Реформаторския блок и Ивайло Калфин от АБВ. От избраните за депутати 19 са с преференции. Няколко от тях, избрани по схемата 9/9 от листите на ГЕРБ, се отказаха, тъй като се смята, че са избрано погрешно заради съвпадението на номерата им в списъка и номера на партията в бюлетината.

Пернишкият китарист Стоян Стоянов спи в парка след измама от приятел

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernishkiyat-kitarist-stoyan-stoyanov-spi-v-parka-sled-izmama-ot_34893/

Популярният китарист от близкото минало - Стоян Стоянов, остана без дом, след като бе измамен от свой мним приятел. Стоян, познат на музикалната общност като Стохата, бивш китарист на група "Ера" и Милена Славова, от няколко месеца спи в градския парк в Перник, предаде Нова телевизия.

След тежка катастрофа преди години и няколко операции на главата Стоян, познат за приятелите са като Стохата, се превръща в инвалид. След смъртта на майка си Стоян...

Продължава

2200 маратонци затварят центъра на София

http://frognews.bg/news_78047/

Над 2200 участници се очаква да се включат в “Маратонът на София”. Атлети от 34 страни ще стартират в надпреварата. Спортното събитие е в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на спорта през 2017 г.

Есенно почистване започва от днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=267071

Общоградско есенно почистване започва от днес - 12 октомври във Варна. Инициативата, която ще продължи до 20 октомври, е организирана от Община Варна. От общинската администрация призовават варненци да се включат в инициативата, като почистят междублоковите пространства и граиднките около домовете си.

В Босна и Херцеговина се провеждат общи избори на фона на националистическа реторика

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/12/2397902_v_bosna_i_hercegovina_se_provejdat_obshti_izbori_na/?ref=rss


Босна и Херцеговина, която е подкопана от междуетнически съперничества, блокиращи сближаването й с Европа, гласува днес на общи избори. Предизборната кампания беше белязана от завръщане на националистическата реторика, а след вота се очаква продължаваща икономическата криза, които и да са победителите, пише БТА.

Подобно на случващото се на всеки четири години, когато изборите приближават, сръбските националисти увеличиха заплахите за отцепване на тяхната съставна част от Босна....

Мишел Обама 7 пъти подред произнесла грешно името на кандидата за сенатор, когото подкрепя

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362829

Първата дама на САЩ Мишел Обама седем пъти подред неправилно е произнесла името на кандидата на Демократическата пария за сенатор от щата Айова по време на предизборна реч в негова подкрепа, предаде ТАСС, като се позова на американски медии.
В речта си на митинг съпругата на президента призовала жителите на щата да гласуват за "Брус Бейли", Първата дама на САЩ Мишел Обама седем пъти подред неправилно е произнесла името на кандидата на Демократическата пария за сенатор от щата Айова по време на предизборна реч в негова подкрепа, предаде ТАСС, като се позова на американски медии. В речта си на митинг съпругата на президента призовала жителите на щата да гласуват за "Брус Бейли",

Цената на доматите скочи

http://pik.bg/цената-на-доматите-скочи-news236433.html

Цената на доматите скочи

Цената на доматите се повиши с три на сто до 1,70 лева за килограм. Краставиците поскъпнаха с 4,5 на сто на сто до 1,15 лева, а зелето се продава на едро по 0,46 лева за килограм.

Цената на картофите се понижи с 1,8 процента до 0,57 лева за килограм. Морковите поевтиняха с 8,1 процента и се търгуват по 0,57 лв./кг. Ябълките поевтиняха със 7,7 на сто и се продават по 0,96 лева за килограм.

Цената на лимоните се понижи със 17,50 процента до средно 2,50 лева за килограм. Крушите се търгуват по 1,71 лева за килограм, а гроздето поскъпва с 6,7 на сто до 1,60 лв/кг. Кравето сирене се продава средно по 5,60 лв./кг, а кашкавалът, тип "Витоша", - средно по 10,97 лв./кг., олиото поскъпна с 0,5 на сто и се търгува по 1,92 лева за литър. Каймата поскъпна с 1,5 на сто до 4,63 лева за килограм.

Захарта се продава по 1,23 лева за килограм, а брашното, тип "500", се търгува по 0,83 лева за килограм.

Зрелият фасул се продава по 4,13 лв./кг. Яйцата се търгуват средно по 0,18 лева за брой на едро.


Мишел Обама обърка 7 пъти името на политик, за когото агитира

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362821

Първата дама на САЩ Мишел Обама седем пъти подред неправилно е произнесла името на кандидата на Демократическата пария за сенатор от щата Айова по време на предизборна реч в негова подкрепа, предаде ТАСС, като се позова на американски медии.
В речта си на митинг съпругата на президента призовала жителите на щата да гласуват за Първата дама на САЩ Мишел Обама седем пъти подред неправилно е произнесла името на кандидата на Демократическата пария за сенатор от щата Айова по време на предизборна реч в негова подкрепа, предаде ТАСС, като се позова на американски медии. В речта си на митинг съпругата на президента призовала жителите на щата да гласуват за "Брус Бейли",

Билкарят-убиец от Бургас: Купих си оръжието от цигани в Павел Баня

http://pik.bg/билкарят-убиец-от-бургас--купих-си-оръжието-от-цигани-в-павел-баня-news236431.html

Билкарят-убиец от Бургас:  Купих си оръжието от цигани в Павел Баня

Любомир Симеонов, който беше осъден за убийството на банкерката Павлинка Йовчева в Бургас, твърди, че си купил оръжието случайно от цигани в Павел Баня. Преди това обаче си взел и други оръжия.

„Купих едсна бухалка, март, април – едни цигани на Павел Баня едни цигани продават ножове и аз обичам да се закачам и викам – ако имате автомат, картечница, ще ги купя и те ми викат – ела след час“, спомня си Любомир Симеонов пред Нова телевизия. 

Той твърди още, че почти няма спомен за деня на убийството. Свестил се едва, когато стигнал до „Аспаруховия мост“ във Варна. 


Оранжерийните зеленчуци продължават да поскъпват

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362520

И през втората седмица на октомври оранжерийните домати и краставици продължиха да поскъпват, показват данните на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата.
Доматите от парници, чиято цена на едро миналия петък бе 1,65 лв. за килограм, седмица по-късно вече е била 1,70 лв., което е увеличение с 3%. И през втората седмица на октомври оранжерийните домати и краставици продължиха да поскъпват, показват данните на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата. Доматите от парници, чиято цена на едро миналия петък бе 1,65 лв. за килограм, седмица по-късно вече е била 1,70 лв., което е увеличение с 3%.

ДПС във властта, тройна коалиция с ГЕРБ или нови избори през зимата

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/12/2398371_dps_vuv_vlastta_troina_koaliciia_s_gerb_ili_novi/?ref=rss


По време на насилствената промяна на имената на българските турци, цинично и подло наречена от живковия режим "възродителен процес", аз бях един от тези, които открито защитаваха правата на най-голямото етническо малцинство в България. Подписвал съм писма в подкрепа на българските турци, както и текстове в тяхна подкрепа в моето нелегално тогава списание "Глас".

Винаги съм защитавал правата на турското, ромското и всяко друго етническо малцинство, или миролюбиво религиозно малцинство...

Сноудън не е зарязвал приятелката си, живеят заедно в Русия

http://europe.actualno.com/Snoudyn-ne-e-zarjazval-prijatelkata-si-jivejat-zaedno-v-Rusija-news_54400.html

Бившият служител на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън не е изоставил приятелката си, както твърдяха злите езици. Напротив – двамата живеят заедно в Русия. Това раз...

Рутковски: Йоана и Макс са се удавили, българската полиция - перфектна

http://www.bnews.bg/article-118841

Българската полиция е работила перфектно по изясняването на изчезването на поляците Йоана и Макс.

Мъгла затвори Пристанище Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=267070

Пристанище Варна и всички канали са затворени за маневриране. Причината е намалена видимост поради мъгла, съобщават от Ръководство на корабния трафик. На пристанище Варна духа тих северозападен вятър със скорост около 3 м/сек. и пориви достигащи до 5 м/сек.

Жестока съдба: Сирачета се лутат между България и Испания след смъртта на майка си

http://pik.bg/жестока-съдба-сирачета-се-лутат-между-българия-и-испания-след-смъртта-на-майка-си-news236429.html

Жестока съдба: Сирачета се лутат между България и Испания след смъртта на майка си

Две сирачета се лутат между България и Испания. В мечтите и сънищата си те се връщат в испанската столица, където са били щастливи със своята майка Галина. 18-годишната Павлина мечтае да прави бижута от полимерна глина в Мадрид, а 10-годишното й братче Хесус иска да стане футболист в страната на Иберийския полуостров.

Двете деца са се завърнали в България, след като са изгубили майка си, която преди година е изгубила битката с рака на панкреаса. Сега за тях се грижи баба им Анка в Добрич. Историята на двете деца разказа предаването "Предай нататък" по bTV.

"В Испания завършвах училище, но когато се върнах тук имах малко проблеми с документите. Сега ще се запиша 11 клас тук, вечерно. В момента работя. Имаме два обекта, които правят различни фигури и бижута. С това искам да се занимавам и за в бъдеще", разказва Павлина. Тя разказва, че през 2002 година заедно с майка си заминават за Испания, тъй като родителката й не е имала работа тук. Там Галина си намира работа като детегледачка. Не след дълго се ражда и братчето на Павлина Хесус, чиито баща ги изоставя веднага след раждането.

"Бащата на Хесус не го търси, а моят ми се обади на рождения ден. Бяхме в Испания, когато мама почина. Беше много силна жена, но не можа да издържи. Сънувам, че ми казва, че всичко ще се оправи, че всичко ще е наред. Тя ми говори на испански", плаче Павлина. 

Баба Анка добавя, че Галина е страдала от рак на панкреаса, давали й едва три месеца живот. "Галя живя три години и три месеца. Имаше голямо желание да си изгледа децата. Хесус иска да стане футболист, казва, че е обещал на майка си, че ще стане футбулист", реди баба Анка. 

Също като майка си и Павлина се опитва да успокои братчето си, когато Хесус е тъжен. Разказва му на испански,че един ден ще се завърнат в Мадрид и ще изпълнят мечтите си. "Кака е много добра, казва ми, че ме обича, прегръща ме. Помага ми с домашните", разказва Хесус, който е ученик в музикално училище с флейта.  

"Мисля, че ще се занимавам с бижута, ще правя бижута от полимерна глина в Испания, каквито правя цяла зима и продължавам и в момента. С една приятелка искаме да отворим магазин там. Аз ще продавам в него моите бижута. Трябва да се оправим някак си, не можем да стоим на едно и също място. Живота продължава", категорична е Павлинка, която вече е измислила име на магазина си - "Началото". 

Хесус и Павлина се запознаха с Алисия и Ники Михаилов, които им направиха невероятни изненади. 10-годишното момченце порита футбол с Михайлов, който го изненада с новината, че го е записал за тренировъчен лагер на любимия отбор на Хесус - "Атлетико Мадрид". Алисия пък заведе Павлина в магазин за бижута, където харесаха произведенията на младото момиче и ги приеха за продажба. 

Промени в столичния трафик заради Софийския маратон

http://offnews.bg/news/n_1/n_402239.html

Заради провеждането на 31-то издание на Софийския маратон  днес ще има затворени улици за движение между 6.30 и 16.00 часа. Стартът на маратона е в 10 ч. Той ще бъде даден на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", пред Националния стадион "Васил Левски". Маршрутът от малко над 42 километра включва ул. "Фритьоф Нансен", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", алеите на Южния парк, бул. "Петко Каравелов" и отново по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" към Националния стадион, където е финалът. Във връзка със състезанието се забранява свлизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Проф. Фр. Нансен", по ул. "Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по бул. "Драган Цанков" между ул. "Митрополит Кирил Видински" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по южното платно на бул. "България" между ул. "Проф. Фр. Нансен" и бул. "П. Ю. Тодоров", по ул. "Бяла черква" между ул. "Богатица" и ул. "Димитър Манов", по бул. "Черни връх" и ул. "Проф. Фр. Нансен" между бул. "Свети Наум" и бул. "Патриарх Евтимий" с изключение на трамвайна линия №6, по бул. "Петко Каравелов" между ул. "Бяла черква" и бул. "България" и по източното платно на бул. "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Бяла черква". Маратонът ще доведе до промяна на движението на автобуси от линиите на градския транспорт. С променен маршрут до 16.00 часа ще се движат автобусите с номера 9, 72, 75, 76, 84, 94, 102, 204 и 604. Състезателите могат да се включат на 4 дистанции - 3 км, 8 км, 20 км и 42,195 км.  Контролно време на 42.195км е 5 часа.

The Economist: Резултатът от вота в България няма да разсее мрака

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362811

Българите са сред най-нещастните хора в света според доклад на ООН Българите са сред най-нещастните хора в света според доклад на ООН "Световното щастие". В проучването за 2013 г., което гледа брутния вътрешен продукт (БВП), корупцията, здравеопазването и други фактори, България се нарежда 144-та от общо 156 страни – след Афганистан, Ирак и Зимбабве. По този начин авторитетното британско издание The Economist

ЕКСКЛУЗИВНО! Жестока кървава драма! Трима изверги накълцаха инкасатор на синя зона

http://pik.bg/ексклузивно-жестока-кървава-драма-трима-изверги-накълцаха-инкасатор-на-синя-зона-news236409.html

ЕКСКЛУЗИВНО! Жестока кървава драма! Трима изверги накълцаха инкасатор на синя зона

30-годишен инкасатор в синя зона в Хасково бе нападнат и мушкан с нож от трима души пред дома си, информира "Телеграф".

Инцидентът станал към 1 часа след полунощ вчера. Васил Иванов отивал за цигари след края на мача България-Хърватия, когато внезапно пред входа бил пресрещнат от трима души. Те му скочили с ножове и започнали да го мушкат и секат с остриетата.

Свидетел на случката бил квартирант от срещуположната на блока къща на име Ангел. Той реагирал светкавично при страшната гледка, оказал първа помощ и звъннал на 112.

Васил е транспортиран в болница в Пловдив с опасност за живота. Впоследствие лекарите стабилизирали състоянието му.

Семейството на пострадалия смята, че става дума за поръчка, тъй като Васил е имал скандал  с доктор, на когото вдигнали джипа с паяк.

От полицията обаче смятат, че става дума за хулиганщина. По тяхна информация причината за скандала е скарване между потърпевшия и тримата, след като му поискали цигара.

Мерцедес блъсна каруца на Е-79 край Кресна

http://www.vesti.bg/novini/mercedes-blysna-karuca-na-e-79-kraj-kresna-6024587

55-годишен мъж пострада при сблъсък между лек автомобил мерцедес и каруца на ГП Е-79 край Кресна, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Гореща октомврийска неделя

http://frognews.bg/news_78046/

Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но по-късно днес над Западна България ще се установи слънчево време, съобщават от НИМХ.

САЩ започва стриктни проверки по летищата заради еболата

http://www.bnews.bg/article-118839

Нюйоркското летище „Кенеди” започна да извършва стриктни здравни проверки на пътниците, които пристигат от засегнатите от епидемията от ебола страни в Западна Африка.

Въвеждат се промени в движението по бул. „Ал. Малинов” и бул. „Акад. Андрей Сахаров”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362804

Във връзка със строителството на метрото по бул. „Александър Малинов” от бул. „Акад. Андрей Сахаров” до ул. „Димо Дичев” се въвеждат промени в организацията на движение, съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 00.00 часа на 11 октомври 2014 г. до 24.00 часа на 12 октомври 2014 г. се забранява влизането на ППС, Във връзка със строителството на метрото по бул. „Александър Малинов” от бул. „Акад. Андрей Сахаров” до ул. „Димо Дичев” се въвеждат промени в организацията на движение, съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 00.00 часа на 11 октомври 2014 г. до 24.00 часа на 12 октомври 2014 г. се забранява влизането на ППС,

Въвеждат се промени в движението по бул. „Ал. Малинов” и бул. „Акад. Андрей Сахаров”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362802

Във връзка със строителството на метрото по бул. „Александър Малинов” от бул. „Акад. Андрей Сахаров” до ул. „Димо Дичев” се въвеждат промени в организацията на движение, съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 00.00 часа на 11 октомври 2014 г. до 24.00 часа на 12 октомври 2014 г. се забранява влизането на ППС, Във връзка със строителството на метрото по бул. „Александър Малинов” от бул. „Акад. Андрей Сахаров” до ул. „Димо Дичев” се въвеждат промени в организацията на движение, съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 00.00 часа на 11 октомври 2014 г. до 24.00 часа на 12 октомври 2014 г. се забранява влизането на ППС,

Варят домашната ракия от вносно грозде

http://pik.bg/варят-домашната-ракия-от-вносно-грозде-news236421.html

Варят домашната ракия от вносно грозде

Гръцко и македонско грозде ще спасява домашната ракия заради слабата реколта у нас тази година, пише в. Труд.

Многото дъждове и градушките са съсипали почти половината грозде в страната и цените му са скочили двойно. Затова в пограничните райони масово се купува грозде от Гърция и от Македония, където реколтата не пострада толкова, а цените на място са доста по-ниски, отколкото на борсите в България.

Гроздето, изкупувано от Прилеп, Кавадарци и други селища в Македония, излиза по 60 - 65 ст. за килограм, а на пазара в Кюстендил е над 1 лев, стига и до 1,50 лв. Родопчани също пазаруват грозде по 40 – 50 ст. килото от гръцките села около Ксанти и Комотини, вместо да дават от 0,70 до 1 лв. у нас.

По данни на земеделското министерство реколтата от грозде тази година ще бъде с 40% по-слаба от миналогодишната. Докато през 2013-та добивите са били 250 хил.тона, тази година се очакват около 160-170 хил.тона.

От тях могат да излязат не повече от 90 хил. тона вино при положение, че миналата година са произведени 170 хил. тона.


Слънчева неделя, температурите ще се качат до 23 градуса

http://offnews.bg/news/n_1/n_402236.html

Очаква ни слънчев неделен ден. Максималните температури в страната ще достигнат 18-23 градуса, а в София - около 20 градуса, съобщават синоптиците на БАН. Сутринта на по-ниските места ще има мъгла или облачност. По-късно през деня ще се установи слънчево време, особено над западна България. Повече облачност ще се задържа над източната половина от страната, но валежи не се очакват.  Над Черноморието ще има и слънчеви часове, но през по-голямата част от деня ще преобладава облачно време. Времето ще е почти тихо, с максимални температури 18°–19°. В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите части и силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, а на 2000 метра – около 9°.

Руските войски се изтеглят от украинската граница

http://europe.actualno.com/Ruskite-vojski-se-iztegljat-ot-ukrainskata-granica--news_54397.html

Президентът на Русия Владимир Путин е наредил изтегляне на руските части от границата с Украйна. Говорител на държавния глава обяви, че изпратените на обучение 17 600 войници в Ростов ще бъдат върнат...

Москов: Реформаторите трябва да защитят тезата на миналогодишните протести

http://politics.actualno.com/Moskov-Reformatorite-trjabva-da-zashtitjat-tezata-na-minalogodishnite-protesti-news_54399.html

За Реформаторския блок разговорът за персоналните носители на отговорността за определени реформи е третият разказ – след тези за самото парламентарно мнозинство и реформите, които то тряб...

Облачно, с максимални температури между 18° и 23°, ще е времето днес

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362794

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца. Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но по-късно през деня над Западна България ще се установи слънчево време. Такава е прогнозата за времето на НИМХ при БАН за „Фокус”.  Повече облачност ще се задържа над източната Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца. Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но по-късно през деня над Западна България ще се установи слънчево време. Такава е прогнозата за времето на НИМХ при БАН за „Фокус”. Повече облачност ще се задържа над източната

Стефан Данаилов удря първия звънец на новия парламент

http://pik.bg/стефан-данаилов-удря-първия-звънец-на-новия-парламент-news236418.html

Стефан Данаилов удря първия звънец на новия парламент

Актьорът Стефан Данаилов е най-възрастният депутат, пише в. Телеграф.

Ламбо, както е наричан артистът, ще открие първото заседание на избраното на 5 октомври 2014 г. Народно събрание, защото той е доайен сред народните представители в 43-ия парламент. Данаилов ще запази поста си, докато не бъде избран нов председател на НС.

Парламентарната група на Атака държи може да се похвали с най-младия законодател.

Това е 24-годишната Калина Балабанова, избрана от Варна.


СЗО: Броят на жертвите на вируса Ебола достигна 4033

http://www.moreto.net/novini.php?n=267032

Починалите от заразяване с вируса Ебола са 4033 души, съобщиха от Световната здравна организация. Най-засегнатата държава от болестта е Либерия, където жертвите са 2316, следвана от Сиера Леоне и Гвинея, където са починали съответно 930 и 778 души.

Нюпорт - курорт като за Великия Гетсби

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4361612

През 1974 г. създателите на филма “Великият Гетсби” с Робърт Редфорд в главната роля избират Нюпорт в щата Род Айлънд за снимките. Защото едва ли има друг американски град, който да е опазил в такава степен следите на “позлатената епоха” в САЩ. Разкошни имения за милиони долари, грандиозни градински партита, През 1974 г. създателите на филма “Великият Гетсби” с Робърт Редфорд в главната роля избират Нюпорт в щата Род Айлънд за снимките. Защото едва ли има друг американски град, който да е опазил в такава степен следите на “позлатената епоха” в САЩ. Разкошни имения за милиони долари, грандиозни градински партита,

Петелът Петьо пие бира, кокошка снася писани яйца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4361601

Това е поредният документален разказ за Реставратора. Който се е родил като Бранимир Делчев. Завършил е с отличие специалността реставрация в Академията за изобразителни изкуства в Прага. И се е отказал от правото и поканата да започне като асистент академична кариера там. Над 20 години - до 1999-а, е реставратор в НХГ, а до 2012-а - в Етнографския Това е поредният документален разказ за Реставратора. Който се е родил като Бранимир Делчев. Завършил е с отличие специалността реставрация в Академията за изобразителни изкуства в Прага. И се е отказал от правото и поканата да започне като асистент академична кариера там. Над 20 години - до 1999-а, е реставратор в НХГ, а до 2012-а - в Етнографския

Общините не искат нов данък

http://pik.bg/общините-не-искат-нов-данък-news236414.html

Общините не искат нов данък

Националното сдружение на общините в България ще настоява пред политическите сили в новия парламент да не се налага допълнителен данък върху доходите, както предложи ГЕРБ преди изборите. Това реши управителният съвет на сдружението, което прие приоритетите на общините в работата им с новия парламент, съобщава "Труд".

ГЕРБ казаха по време на кампанията, че предлагат всяка община да си въведе данък в размер на до 2% от доходите на физическите лица, живеещи на територията на общината. Получените пари те ще могат да харчат за проекти, каквито реши местната община.

От ГЕРБ твърдяха, че това ще налее годишно по около 500-600 млн. лв. допълнително в общините. Вместо допълнителен налог общините настояват държавата да им преотстъпва 2% от събраните данъци върху доходите на физическите лица.

Сега десетте процента данък влизат в държавния бюджет, от който общините получават субсидии всяка година. Общините настояват и за нов Закон за местните данъци и такси, допълва Днес.бг.

Ето ги депутатите в 43-ото Народно събрание

http://frognews.bg/news_78044/

Като най-възрастния депутат на актьора Стефан Данаилов му се пада честта да открие първото заседание на избраното на 5 октомври 2014 г. Народно събрание.

Днес ще остане без валежи, максималните температури ще са между 18° и 23°

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362790

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца. Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но по-късно през деня над Западна България ще се установи слънчево време. Такава е прогнозата за времето на НИМХ при БАН за „Фокус”.  Повече облачност ще се задържа над източната Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца. Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но по-късно през деня над Западна България ще се установи слънчево време. Такава е прогнозата за времето на НИМХ при БАН за „Фокус”. Повече облачност ще се задържа над източната

НЗОК дала 28 млн. лв. на чужди болници

http://pik.bg/нзок-дала-28-млн-лв-на-чужди-болници-news236413.html

НЗОК дала 28 млн. лв. на чужди болници

Над 28 млн. лева е превела Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на болници в Европейския съюз от началото на 2014 г., пише в. Преса.

До 30 септември 250 българи са получили разрешение да се лекуват в болници извън страната.

Средствата са изплатени на български граждани, които по време на престоя си в някоя от другите 27 държави от блока са получили инфаркт, инсулт, бъбречна криза или са си счупили крайник.

За същия период 59 българи са получили шансове за втори живот след трансплантация на орган, допълва изданието, като цитира Агенцията за трансплантации.


Сръбски бизнесмен загина в авиокатастрофа

http://www.vesti.bg/novini/srybski-biznesmen-zagina-v-aviokatastrofa-6024586

Сръбският бизнесмен Томислав Джорджевич загина при самолетна катастрофа в околностите на Нови Сад, столицата на Войводина.

Преглед на печата - 12 октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=267067

„24 часа": Печелим или губим след 25 години преход Вече четвърт век около 10 ноември настава медийно оживление - наред със спомените как стана промяната, все измерваме дали, какво и колко спечелихме за всичките тези години демокрация.

Адвокатите на Царнаев вадят ново убийство, за да докопат доказателства за атентата

http://www.bnews.bg/article-118837

Обвиняемият по делото за атентата срещу Бостънския маратон Джохар Царнаев е знаел, че по-големият му брат Тамерлан е участвал в тройно убийство през 2011 година. С предоставянето на тези данни защитата на подсъдимия се надява да получи достъп до уликите по делото за атентата.

Букмейкъри: Борисов е най-вероятният премиер

http://frognews.bg/news_78043/

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има най-големи шансове да оглави новия кабинет, пише в. Преса. Изданието се позовава на фирма за залагания, която е определила шанса Борисов да поеме за втори път правителството на 1,1, тоест на всеки заложен лев печалбата е 10 стотинки.

По следите на "История славянобългарска" в ДС архивите

http://frognews.bg/news_78045/

От нов сборник с документи от архивите на Държавна сигурност става ясно как е присвоена „История Славянобългарска“ от манастира в Атон и как български агенти са прониквали в секретния архив на Ватикана, съобщава бТВ. Проучването се занимава с най-важните операции на отдела по културно-историческо разузнаване.

Скандали пламнаха при хърватите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362614

Хърватският нападател Никица Йелавич напусна лагера на отбора в Осиек минути след пристигането рано сутринта в събота. Съперниците ни отлетяха от София в 1 часа след полунощ, след като ни победиха с 1:0 на "В. Левски". Но при прибирането в родината Йелавич си събрал багажа, бесен на селекционера Нико Ковач.


На голаджията на "Хъл" му е дошло в Хърватският нападател Никица Йелавич напусна лагера на отбора в Осиек минути след пристигането рано сутринта в събота. Съперниците ни отлетяха от София в 1 часа след полунощ, след като ни победиха с 1:0 на "В. Левски". Но при прибирането в родината Йелавич си събрал багажа, бесен на селекционера Нико Ковач. На голаджията на "Хъл" му е дошло в

Мишел Обама със седемкратен гаф

http://america.actualno.com/Mishel-Obama-sys-sedemkraten-gaf-news_54390.html

Съпругата на американския президент Барак Обама - Мишел - предизвика критики и злостни коментари след своя реч, агитираща за кандинат-сенатор от Демократическата партия. По време на изказването си пър...

„Пазители на галактиката” става анимиран сериал

http://cinema.actualno.com/Paziteli-na-galaktikata-stava-animiran-serial--news_54395.html

Почитателите на летния филмов хит „Пазители на галактиката” скоро ще могат да се радват на любимите си герои под нова форма. Оказва се, че лентата на Marvel ще се превърне в анимир...

Борисов и Миков избраха София

http://frognews.bg/news_78042/

Лидерите на ГЕРБ и БСП - Бойко Борисов и Михаил Миков, предпочетоха да станат депутати в 43-тото Народно събрание от София. Те бяха избрани за законотворци и от други райони – Борисов в Пловдив, а Миков във Видин. В крайна сметка обаче двамата са подали заявление в ЦИК с искане да представляват столичани в парламента.

Партиите на стартовата линия на преговорите

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/si9j9jsjecw/

България е на прага на преговорите между политическите сили, които ще участват в 43-то НС.

ГЕРБ започва преговори с БСП още в понеделник, 13 октомври за съставяне на коалиция в следващия парламент. Още на 7 октомври стана ясно, че Бойко Борисов няма да участва в първия кръг от консултациите, а преговорите ще се водят от три дами – Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова.

Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов пък ще ръкововоди групата от социалисти, която ще води консултациите. В групата, ръководена от Стоилов, са и Захари Георгиев и Атанас Мерджанов.

При ГЕРБ и Реформаторския блок настроението и в двете партии една спрямо друга се менят всекидневно. Вчера Радан Кънев, а днес и Петър Москов, заявиха, че разговорите за отделните личности в новото правителство не са приоритетни, което изтри предишната позиция на Реформаторите, че няма да участват в управление, ръководено от Бойко Борисов.

Лидрът ББЦ Николай Бареков също смекчи тона и обяви, че вече е склонен на разговори с Бойко Борисов, Лютви Местан и Волен Сидеров. Той обаче няма да присъства на консултациите, тъй като ще изпълнява задълженията си на евродепутат.

От Патриотичния фронт изразиха готовност за преговори, като поясниха, че единствената партия, с която не биха влезли в коалиция, е ДПС.

Ивайло Калфин пък обясни, че АБВ трудно би подкрепила дясноцентриски кабинет на Бойко Борисов. Той обаче обясни, че кабинет ГЕРБ-БСП ще донесе най-много стабилност в страната и АБВ би могла да допринася за успеха му с програма и идеи, пише Кросс.

 

 

 

Ще стане ли "червеното" отново "ляво"

http://pik.bg/ще-стане-ли-червеното-отново-ляво-news236408.html

Ще стане ли "червеното" отново "ляво"

"Унисекс политиката не вещае добро за левицата", "Вторачване в лицата, не в квотите", "Все по-добрички, но все по-малко", "Не промяна, а да си дойдем на принципите", "Мълчанието на една партия", "Пак ли същото от утре?", "Лявото да е същност, а не пудра", "Борбата за територии ни топи", "Честно състезание или "издигане на спуснатите?", "Единство не зад кого, а зад какво"...

Това са малка част от тревожните опуси в колонката ми, и то публикувани доста назад във времето. В годините, в които положението беше поправимо или поне цената на "ремонта" нямаше да бъде неприлично и може би непосилно висока. Дори само заглавията подсказват и проблемите, и начините за решаването им. Подобни тези бяха застъпвани и от други в БСП, но вместо да отварят очите за нужните действия, бяха заглушавани с удобни клишета от типа на "не е сега моментът" и "тук не е мястото". Промените закъсняха драматично, при това бяха съвсем частични и още не е сигурно, че са в правилната посока.

В резултат в току-що отминалите предсрочни парламентарни избори БСП не просто претърпя най-голямата си загуба в целия четвъртвековен преход. След като воюва с ГЕРБ и се скара с ДПС, тя е в по-тежка изолация, отколкото дори в първите сурови за нея години на демокрацията. До своята кулминация достигнаха и вътрешнопартийните напрежения, най-вече между русофилските настроения "долу" и евроатлантическите "горе" и особено между обширното, но безпомощно ляво в основата и далеч по-тясното, но изглеждащо всесилно дясно в значителна част от върха. Тези и други вътрешни противоречия вече е трудно да бъдат овладявани. В партия с манталитета на БСП те не избухват в шумни форми, но колкото и тихичко, толкова и неудържимо корозират изборния процент.

Парадоксът е, че това се случва в най-бедната страна в ЕС, където би трябвало да има най-богата за леви идеи хранителна среда. И така е не само по дефиниция, но и на практика - виждаме, че който се отцепи от соцпартията, или влиза в парламента, или поне прескача бариерата, позволяваща му да получава държавна субсидия. Виждаме и как формации еднодневки, имащи себе си за десни, печелят политически терен с леви лозунги. А червената партия не просто буксува, но и се срива. Тъжно е да се каже, но причината е, че БСП масово не се възприема като лява политическа сила. В момента това е нейният проблем над проблемите. Ако не го преодолее, лявото избирателно тяло в по-голямата си част ще се оттече към други формации, а тя ще се превърне в бутикова формация, осигуряваща прилични позиции за своя връх.

Ето как като задача номер едно за БСП изпъква връщането й към лявата същност. В интерес на истината, при двете си участия в управлението през новия век тя имаше важни стъпки в тази посока, свързани с увеличаването на детските, майчинските, пенсиите, стипендиите и т.н. Политическият ефект от тези действия обаче беше смачкан от крайно несправедливия плосък данък, за който БСП намери партньори за въвеждането му, но не и за отмяната му. И който, по всичко личи, ще тежи като воденичен камък на шията й още доста години.

И ако в сферата на управлението връщането към лява политика зависи и от коалиционните партньори, то възстановяването на лявото вътре в партията няма как да бъде възпрепятствано от външни фактори. Въпросът е не толкова в програмните й документи, в които тя си е лява, колкото в публичните лица, с които се опитва да отстоява лявата си идентичност. Тъкмо оттук идват бедите. Клишето "партия на червените милионери" се е превърнало в клеймо, компрометиращо социалното в нейните действия. Ето защо то трябва да бъде изтрито. Всякакви илюзии, че може да се кара както досега, само ще влошават ситуацията. Разбира се, в БСП могат да членуват и богати. Мнозина са в редовете й по силата на своите родови традиции или водени от социалната си чувствителност. Но в страна с крайни форми на бедност като нашата те не могат да бъдат нейни лица. Ако това и сега се подмине, БСП може денем и нощем да уверява избирателите в лявата си същност, но все по-малко ще стават онези, които й вярват.

Преди няколко години, когато поредните загуби се брояха на пръстите само на едната ръка, водачът на лявото крило Янаки Стоилов може би малко прибързано констатира, че "червено" и "ляво" вече не е едно и също. Вместо да опровергае този извод, времето го потвърди, а за преброяване на пораженията вече са нужни пръстите и на двете ръце. Няма друг път за решаването на този най-тежък проблем, освен връщане на "червеното" към "лявото". И ако в реалната политика това би станало възможно едва след подходящо представяне в избори, във вътрешнопартиен план връщането трябва да започне още сега. За да се случи по-късно и в управлението.

От "Дума".

Балотели обеща на "Ливърпул" да вкарва голове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362786

Марио Балотели написа обръщание до феновете на "Ливърпул" в социалните мрежи, обещавайки, че ще започне да вкарва голове. Италианският нападател досега има само едно попадение - срещу "Лудогорец" в Шампионската лига.

"Знам, че всички очаквате повече от мен - пише Балотели. - Най-вече повече голове и повече гениални неща. Дайте ми време и ще Марио Балотели написа обръщание до феновете на "Ливърпул" в социалните мрежи, обещавайки, че ще започне да вкарва голове. Италианският нападател досега има само едно попадение - срещу "Лудогорец" в Шампионската лига. "Знам, че всички очаквате повече от мен - пише Балотели. - Най-вече повече голове и повече гениални неща. Дайте ми време и ще

Руски ваксини ще борят вируса Ебола

http://www.bnews.bg/article-118831

Руските вирусолози планират за половин година да представят ваксини за борба с треската ебола, заяви руската министърка на здравеопазването Вероника Скворцова.

Меси изтърва дузпа при загубата на Аржентина от Бразилия (видео)

http://www.bnews.bg/article-118825

Звездата на Барселона и аржентинския национален отбор Лионел Меси пропусна втора дузпа в рамките на няколко седмици, а националният му отбор претърпя загуба с 0:2 от Бразилия.

Дания се измъкна с реми в Албания (резултати от евроквалификации)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362780

Дания едва стигна до 1:1 като гост на Албания в европейска квалификация. Ласе Вибе успя да изравни в 81-ата минута, след като Ермир Леяни беше открил през първото полувреме.

В другия двубой от група I Армения и Сърбия поделиха точките с 1:1 в Ереван.

Дербитата в група F завършиха също без победители. Гърция направи 1:1 във Финландия, а по Дания едва стигна до 1:1 като гост на Албания в европейска квалификация. Ласе Вибе успя да изравни в 81-ата минута, след като Ермир Леяни беше открил през първото полувреме. В другия двубой от група I Армения и Сърбия поделиха точките с 1:1 в Ереван. Дербитата в група F завършиха също без победители. Гърция направи 1:1 във Финландия, а по

Мачът в Норвегия решава: Премии или промени в националния

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362630

Мачът Норвегия - България в понеделник ще решава съдби. Времето на патоса, на патриотичните призиви и на големите приказки изтече за 90 минути при фиаското срещу Хърватия (0:1). И сега ситуацията е абсолютно опростена - "мяу" или "бау"! 


БФС стратегически отложи своя изпълком от септември за края на октомври. За да решава: вариант "А" - какви Мачът Норвегия - България в понеделник ще решава съдби. Времето на патоса, на патриотичните призиви и на големите приказки изтече за 90 минути при фиаското срещу Хърватия (0:1). И сега ситуацията е абсолютно опростена - "мяу" или "бау"! БФС стратегически отложи своя изпълком от септември за края на октомври. За да решава: вариант "А" - какви

Най-важното от Варна във вчерашния 11 октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=267006

Откриват фестивалът на българския игрален филм „Златна роза” във Варна Най-значителното събитие за българското кино в навечерието на неговата 100-годишнина е Фестивалът на българския игрален филм „Златна роза” стартира от днес - 11 и ще продължи до 17 октомври 2014 г.

Софийският маратон спира движението на коли в центъра на столицата

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/12/2398398_sofiiskiiat_maraton_spira_dvijenieto_na_koli_v_centura/?ref=rss


Тридесет и първото издание на Софийския маратон ще се проведе днес в София. Това ще доведе до затварянето на улиците, по които минава маршрутът на състезанието, между 6.30 и 16.00 часа. 

Стартът на надпреварата в традиционната дистанция от 42.195 километра ще бъде даден в 10.00 часа от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" пред Националния стадион "Васил Левски".

Целият маршрут включва още ул. "Проф. Фритьоф Нансен", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", обиколка по алеите на...

Полша развенча световния шампион, Германия пита: Йоги, какво става?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362776

Втора загуба в трети мач след световната титла - Германия заживя в кошмар. Полша срази бундестима с 2:0. На същата арена през 2012 във Варшава германците загубиха с 1:2 полуфинала на европейското първенство от Италия.

След като победиха Аржентина на "Маракана" на 13 юли, немците загубиха от същия съперник в контрола 2:4 и след това едва Втора загуба в трети мач след световната титла - Германия заживя в кошмар. Полша срази бундестима с 2:0. На същата арена през 2012 във Варшава германците загубиха с 1:2 полуфинала на европейското първенство от Италия. След като победиха Аржентина на "Маракана" на 13 юли, немците загубиха от същия съперник в контрола 2:4 и след това едва

Въпреки възраженията Путин ще участва в срещата на Г-20

http://europe.actualno.com/Vypreki-vyzrajenijata-Putin-shte-uchastva-v-sreshtata-na-G-20-news_54387.html

Руският президент Владимир Путин ще участва на срещата на Г-20 в Австралия през ноември. Той ще отиде въпреки възраженията на някои от държавите срещу това, съобщава АФП. "Говорих с финансовия м...

Близнашки: Усилено работим по промяна в Изборния кодекс

http://politics.actualno.com/Bliznashki-Usileno-rabotim-po-promjana-v-Izbornija-kodeks--news_54389.html

Усилено се подготвят промени в изборното законодателство. Те предвиждат въвеждането на смесена система - половината от депутатите да се избират мажоритарно, а останалите пропорционално, като се върне...

Пътна обстановка в страната - 12 октовмри

http://www.moreto.net/novini.php?n=267065

Ограничения за товарни автомобили: С цел осигуряване на по-висока безопасност, ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 18:00 часа до 21:00 часа и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа.

17 блондинки пред входа на дискотека - кого ли чакат?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362690


Един човек видял, че съседът му трупа камъни в градината си и попитал:
- Какво правиш, съседе?
- Правя на жената грамада - да се влачи и да си съска...
***
Мъж разказва на приятели:
- Прибирам се вкъщи след тиймбилдинг на Боровец. Влизам и гледам - жена ми в спалнята прави любов с някакъв тип. Какво пък... Един човек видял, че съседът му трупа камъни в градината си и попитал: - Какво правиш, съседе? - Правя на жената грамада - да се влачи и да си съска... *** Мъж разказва на приятели: - Прибирам се вкъщи след тиймбилдинг на Боровец. Влизам и гледам - жена ми в спалнята прави любов с някакъв тип. Какво пък...

12 октомври в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=267064

1428 г. — Стогодишната война: Английската армия започва обсадата на Орлеан, продължила 7 месеца. 1492 г. — Експедицията на Христофор Колумб достига Карибските острови, но до края на дните си смята, че е достигнал Южна Азия. 1582 г.

В Босна и Херцеговина избират парламент

http://balkani.actualno.com/V-Bosna-i-Hercegovina-izbirat-parlament--news_54385.html

Провеждащите се днес парламентарни избори в Босна и Херцеговина се случват на фона на социално недоволство и етнически спорове. Една от най-бедните в Европа държави бе разтърсена от антиправителств...

Как реагират зодиите при среща със смъртта?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4361139

ОВЕН
Ало, Господ търся?
Какво вижда: Овенът вижда сияеща бяла стена. Астралното му тяло незабавно хуква към нея с рогата напред. Стената се отдръпва и той остава посред тучна ливада, ограден от благи и красиви хора в бели премени.
Как реагира: “Какво става? Кой е шефът тук? Ако обичате, бих искал да се срещна с Господ. Какво? ОВЕН Ало, Господ търся? Какво вижда: Овенът вижда сияеща бяла стена. Астралното му тяло незабавно хуква към нея с рогата напред. Стената се отдръпва и той остава посред тучна ливада, ограден от благи и красиви хора в бели премени. Как реагира: “Какво става? Кой е шефът тук? Ако обичате, бих искал да се срещна с Господ. Какво?

За 14 дни от Ком до Емине

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362430

14 дни от Ком до Емине, 700 км по билото на Стара планина - това направи Атанас Цветански от Пазарджик с бегъл опит в планинските преходи. Според експерти това е изключително трудно постижение, тъй като нормално преходът се осъществява за 22-25 дни. 31-годишният социолог и бивш директор на младежкия БЧК Атанас Цветански тръгва от хижа “Ком”. 14 дни от Ком до Емине, 700 км по билото на Стара планина - това направи Атанас Цветански от Пазарджик с бегъл опит в планинските преходи. Според експерти това е изключително трудно постижение, тъй като нормално преходът се осъществява за 22-25 дни. 31-годишният социолог и бивш директор на младежкия БЧК Атанас Цветански тръгва от хижа “Ком”.

Прогноза за времето - 12 октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=267063

Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но по-късно през деня над Западна България ще се установи слънчево време. Повече облачност ще се задържа над източната половина от страната, но ще бъде без валежи.

Маратон променя движението на градския транспорт в София

http://society.actualno.com/Maraton-promenja-dvijenieto-na-gradskija-transport-v-Sofija-news_54382.html

Днес в маршрута на няколко линни от градския транспорт в столицата ще има промяна заради провеждането на XXXI-я маратон. Той ще бъде от 10 до 16 часа. Състезанието ще е със следния маршрут: старт от ...

Гонзо: Думата на Херо е повече от договор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362602

Димитър Димитров-Херо ще бъде треньор на "Левски" след Нова година, потвърди Георги Иванов след спечелената с 1:0 контрола срещу "Банско". Гонзо в момента съвместява функциите на наставник и директор. 


"Аз смятам, че мъжката дума, която имаме от Херо, е много повече от договор - заяви Иванов. - Няма нужда от спекулации. Димитър Димитров гледа Димитър Димитров-Херо ще бъде треньор на "Левски" след Нова година, потвърди Георги Иванов след спечелената с 1:0 контрола срещу "Банско". Гонзо в момента съвместява функциите на наставник и директор. "Аз смятам, че мъжката дума, която имаме от Херо, е много повече от договор - заяви Иванов. - Няма нужда от спекулации. Димитър Димитров гледа

Терористичният акт в Брайтън срещу Маргарет Тачър

http://chronicles.actualno.com/Teroristichnijat-akt-v-Brajtyn-sreshtu-Margaret-Tachyr-news_54213.html

Терористичния акт в Брайтън е терористичен акт, извършен от Ирландската републиканска армия (ИРА) в „Гранд Хотел“, град Брайтън, Великобритания, в ранната утрин на 12 октомври 1984...

Слънчева неделя, подходяща за разходки

http://society.actualno.com/Slyncheva-nedelja-podhodjashta-za-razhodki-news_54380.html

Неделният ден ще е съвсем подходящ за разходки, показва прогнозата за времето. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца. Сутринта на места в низините и котловини...

Спортът по телевизията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4362581

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

В Ню Йорк няма болни от ебола

http://www.vesti.bg/novini/v-niu-iork-niama-bolni-ot-ebola-6024585

Не се потвърдиха подозренията за заразяване с вируса на ебола на 14-годишното момче, хоспитализирано в Ню Йорк.

Вашингтон и Лондон разиграват крах на банки

http://www.vesti.bg/novini/vashington-i-london-razigravat-krah-na-banki-6024584

САЩ и Великобритания ще имитират крах на две банки, за да се види доколко двете страни да подготвени за последиците от финансовата криза.

Волейболният клуб Миньор започа сезона в Суперлигата с мач срещу Левски Боол (София)

http://www.zapernik.com/sport/voleibolniyat-klub-minior-zapocha-sezona-v-superligata-s-mach-sreshtu_34892/

Пернишкият волейболен клуб "Миньор" ще започне сезона в Суперлигата с мач срещу софийския "Левски Боол", научи ZaPernik.com.

Мачът ще се изиграе на 18 октомври (събота) в спортна зала "Борис Гюдеров" в Перник. Началото на срещата е от 17:00 часа.

От средата на месец май, тази година пернишкият волейбол отново влезе в Националната волейболна суперлига след 15-годишно отсъствие. Клубът е бил 7 пъти шампион на България за мъже, 6...

Продължава

МВФ: Възстановяването на световната икономика едвам крета

http://www.vesti.bg/novini/mvf-vyzstanoviavaneto-na-svetovnata-ikonomika-edvam-kreta-6024583

Световната икономика се възстановява от кризата, започнала през 2008 г в САЩ, по-лошо от предвижданото, увеличиха се и заплахите за спад в нея.

Пернишкият футболен клуб Металург надви с 2 : 1 отбора на Дружба (Мещица)

http://www.zapernik.com/sport/pernishkiyat-futbolen-klub-metalurg-nadvi-s-2-1-otbora_34891/

Пернишкият футболен отбор "Металург" победи с 2 : 1 "Дружба" (Мещица), научи ZaPernik.com.

Мачът се изигра в съботния следобед на стадион "Металург" в пернишкия квартал "Изток".

Първият гол в полза на домакините беше отбелязан от Мирослав Стаменов, а вторият от И. Иванов. Това съобщиха от ръководството на клуба на официалната Фейсбук страница.

"Мастъркард" остава в Русия

http://www.vesti.bg/novini/mastyrkard-ostava-v-rusiia-6024582

Международната платежна система "Мастъркард" /MasterCard/ ще продължи да функционира в Русия, приспособявайки се към новите правила.

Белградско летище измерва температурата на пристигащите пътници

http://www.vesti.bg/novini/belgradsko-letishte-izmerva-temperaturata-na-pristigashtite-pytnici-6024580

Задължително измерване на температурата си ще трябва да правят пътниците, пристигащи на белградското летище "Никола Тесла".

Сноудън прибрал през юли гаджето си в Москва

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4362511

Едуард Сноудън е докарал в Москва своята приятелка танцьорката Линдзи Милс, стана ясно от документален филм за него на журналистката Лаура Пойтрас.
Филмът разкрива, че бившият сътрудник на американските служби не се крие в някой таен бункер, а живее нормален живот. Линдзи Милс пък е отишла при любимия си още през месец юли. Едуард Сноудън е докарал в Москва своята приятелка танцьорката Линдзи Милс, стана ясно от документален филм за него на журналистката Лаура Пойтрас. Филмът разкрива, че бившият сътрудник на американските служби не се крие в някой таен бункер, а живее нормален живот. Линдзи Милс пък е отишла при любимия си още през месец юли.

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357243

Проф. д-р Емилия Миланова, бивш подуправител на БНБ.
Борис Мареков, бивш директор на компанията “МотоПфое”, 78 г.
Георги Георгиев, председател на УС на ЗК "Уника живот", 58 г.
Емил Райнов, депутат , 53 г.
Иван Драгневски, председател на Надзорния съвет на Интернешънъл Асет банк, 74 г.
Иванка Данева, изпълнителен директор на ПОК "Съгласие". Проф. д-р Емилия Миланова, бивш подуправител на БНБ. Борис Мареков, бивш директор на компанията “МотоПфое”, 78 г. Георги Георгиев, председател на УС на ЗК "Уника живот", 58 г. Емил Райнов, депутат , 53 г. Иван Драгневски, председател на Надзорния съвет на Интернешънъл Асет банк, 74 г. Иванка Данева, изпълнителен директор на ПОК "Съгласие".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване